Två bildfragment ur min vardag.

TÄVLINGEN pågår för fullt! Klicka HÄR, HÄR eller HÄR för att komma till den!

Yo team!
Efter att jag och Even hade handlat upp nästan hela min lön i måndag så fick vi för oss att tvätta bilen. Det var behövligt eftersom jag tyckte att det tjugosju centimeter långa dammlagret på lacken hörde någon annanstans. För att inte tala om skräpet inuti. Läskburkar, godispapper, tuggummipaket... hade jag inte vetat bättre så hade jag tagit den för vår soptunna. Som är grön för övrigt.

Efter att putsat upp alla svarta detaljer och spolat av dammet (som jag kankse borde säga kommer ifrån hela grejen med att bo på landet, ha en lastbilsparkering vid jobbet och att regnet varit ifrån oss i veckor) så såg bilen ut så här (och ja, jag vet att min bil är anno 1990. Men jag diggar den, går som ett smäck):Jag  var inne på Lenas sida förut. Google-annonserna är så roliga. De försöker likna innehållet på blogginläggen, så att man ska bli sugen på att köpa vad de nu har att erbjuda. På Lenas sida kunde man läsa om mig, Pelle... bilden talar för sig själv:Allt för nu. Dags att måla. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Gnällbältet går inte att förneka. Aldrig. Någonsin.

HÄR klickar du för att komma till min superba tävling!

Yo team!
Jag har nyss vaknat. Fast så är det egentligen inte, jag vaknade åtta. Men det känns rätt så nyvaket här hos mig. Ni vet den där oron man kan ha innan man somnar vissa kvällar? En oro som gör att man somnar sent eller sover dåligt. Det drabbade mig. Minus oron. Med andra ord så sov jag bara dåligt. Det händer nog alla ibland. När det händer så hatar jag det. Under högstadiet så sov jag dåligt var och varannan natt. Hur orkade jag, brukar jag fråga mig nu. Jag orkar knappt röra mig nu och då är jag ledig till fyra i eftermiddag. Då var man tvungen att palla sig upp till sexsnåret och gå i skolan till fyra. Tuffa tider. Jag börjar väl bli gammal. Vek. Otröstlig.

Under mina sena timmar inatt så avverkade två skivor med Scrubs. Tilläggas bör också att varje skiva innhåller sex avsnitt (haha, jag skrev ihop de orden först. Underhållande) på 22 minuter per avsnitt. Klockan blev mycket innan jag ens kände en uns John Blunds arbete. Det är väl en #%¤&! typ, den där Blund-token. Jag ville sova, varför fick jag inte det? Ingen julbonus detta år inte.

Nog mer torra skämt.

Idag är det valborgmässoafton. Visste ni att dagarna "valborg" och "valborgsmässafton" inte är samma dagar. Den sistnämnde är den dag vi "firar" först och den andra kommer dagen efter. Lite som julafton och juldagen. Detta må ni tro, lärde jag mig på SRÖP4 (en snygg förtkortning på Sveriges Radio Örebro P4, kom precis på den! Helt själv!). Det finns inget som går upp emot morgonradion på SRÖP-FYRA. När de ringer till Viby-gubben och för att få höra hans klocka ord och visor, då blir man... arg! Som den jävlen lägger på diiiiialekteen för att låta som en helylle Viby-fjant. Jag bor i Viby. Jag gnäller inte. Utom när jag åker uppåt i landet där man istället gör allt för att tala så kortfattat som möjligt.  

Gnällbältet Örebro, vi gör allt för att inte inse faktum. Det är förstååårliigt. Fast deet gåår aaldriiig. Allt för nu. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Bilder av gårdagens inköp

Första av allt, klicka HÄR för att komma till min bloggtävling. Alla helgjutna människor bör ta sig en titt! Prova lyckan, vettja!

Yo team!
Igår blev ingen bra bloggdag för mig. Inte idag heller, uppebarligen. Jobbade idag mellan halv tolv och halv nio. Jag vill inte gärna erkänna det, men jobbet går före bloggen. Vissa dagar. Annars så var det en härlig jobbardag. Utom för Chasse. She's my bitch, hon har det inte lätt. Bossarna är på henne hela tiden jämt och ständigt. Annars så sa jag emot högsta hönset idag, han blev nog lite chockad. Tagen på sängen. Skönt kändes det i alla fall. I ain't no rövslickare. Höh. Vissa dagar så känns det som om man säger till mest för att man vill än för att det är ett måste. Drygt, jävligt drygt. Annars så var dagen kanon! Sällsynta tillfällen är de.

Igår blev det en dyr tur till stan. Köpte lite flyttsaker (som vanligt) och lite jag vill ha själv. Denna månad är den sista månaden jag köper något bara för att köpa. Jag är snart ensamboende och jag måste skärpa mig. Som tur är så har jag redan det mesta. Lite möbler och TV saknas, men de har jag redan tittat in och är så gott som köpte. Här kommer i alla fall lite bilder från alla inköp.

Vänster till höger, uppifrån och ned:
1. Nya pjucksen. Grymt coola. Dock så ger inte bilden snyggheten rättvisa. Jag diggar de rejält.
2. Nya skivor. Blev bara fyra denna gång. Nina Kinerts nya, Cat Powers nya, Amy MacDonald och Elin RUTH Sigvardssons nya. Alla är kanon!
3. Ett par tråkiga saker. Sugpropp (vaskrensare?) och sopkvast och skyffel.
4. Småplotter, också känt som "bra att ha-saker": Vaskrensare (edition 2), skohorn, fotfil, kam, nageltång och en febertermometer.
5. En kulttermos, en gammal godisskål från Myrorna och ett kakfat (allt för besökstillfällen)
6. Bloggblock, C-vitamin och vaskrensaren igen... uppenbarligen.
7. Ett måste i köket, en stavmixer.

Och posten bjöd på följande överraskningar:1. Scrubs säsong 6 och Christine säsong 1.
2. Några Singstar-spel.

Sen så la jag undan det mesta av lönen till flytten, så nu är jag eeeeextremt fattig. Dock så vill jag ut på fredag. Hoppas Holm fixar fribiljetter. Yes. Allt för nu. Ha det bra! Hej.

Ps. Ursäkta att jag svär, men glöm för fan inte bort tävlingen. Ds.
Publicerat i: Pelles vardag

Tävling #2 - Pocket, Rulle, Platta

Yo team!
Dags för andra tävlingen. Denna gång med flera olika vinster och flera vinnare. Man kan ju inte annat än hurra för mig, eller hur? Så gör det. Nu. Genast.

Det första av de tre priserna är boken "The Dirt". En självbiografi om skandalbandet Mötley Crüe's alla historier. Denna bok är bortom alla förväntningar. Något så detaljerat har nästan aldrig skildrats på detta vis. Deras extrema livsstil har bland annat inneburit att Tommy Lee gift sig med två internationella sexsymboler. Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer. Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda och tog ännu en överdos dagen efter. Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin bror. Det är inte så sjukt som det låter. Det är ännu värre. Det är med avsmak man vill lägga ifrån sig boken och det är med spänning man inte klarar av det. Boken är en pocketvariant och är på dryga femhundra sidor. Enjoy, bitch!

Det andra priset är en riktig klassiker i filmsammanhang. "Ghost" tog världen med storm när den kom ut på biodukarna 1990. För att sammanfatta det hela rätt och slätt, Patrick Swayze dör. Demi Moore är ledsen. Swayze tar hjälp av Whoopi Goldberg att ta kontakt med sin fru. Goldberg blir först rädd över att hon faktiskt kan höra de döda, sen blir hon lugn. Kampen börjar. Moore tror på Goldberg, tror inte på Goldberg, tror på Goldberg... Ni förstår poängen. Handlingen är smörig och ganska förutsägbar. Alla får hela tiden vad man tycker att de förtjänar. Men det gör inget. Samtidigt som "Ghost" är rätt så förutsägbar, så är det den sjuhelvetes bra. Filmmusiken kan nog alla vid det här laget. "Unchained melody" med The Righteous Brothers har och kommer alltid att förknippas med succén "Ghost". Inte "bara en film", utan ett måste.

Pris nummer tre är en skiva från 2003, Ett av det årets mest hyllade album. Jag talar såklart om Elin Sigvardssons "Saturday light naive". Från ingenstans kom fröken Sigvardsson ned som en blixt med detta geniala sound. Kanske att succén hade att göra med producenten Lars Winnerbäck eller kanske att detta som hördes i våran öron var ett länge letat behov. Personligen så tror jag att det är en blandning av de båda. Winnerbäck som artist har jag inte mycket för, men som producent har han visat sig mer än bara nyttig. Han är rent av värdefull för den svenska musikindustrin. "Saturday light naive" innehåller hits så som "When it comes to you", "Where to start" och "Paper cup words". Har du inte denna skiva så är det rätt så jävla synd om dig. Men misströsta inte. Chansen finns här!Ett, två eller tre? Vilken väljer du?

Hur du gör för att tävla:
1. Lämna en kommentar med samtliga informationsfält ifyllda.
2. Skriv vilket av de tre priserna du vill ha och (om du vill) varför du vill ha just det?
3. Tipsa någon om tävlingen här. Länka mig på din blogg, till en bild på din bilddagbok, skicka länken till en kompis på MSN eller berätta det via röksingnal. Allt är tillåtet bara du sprider ordet vidare.

Tävlingen avslutas på söndagkväll runt artontiden. Lycka till allihopa! Hej.
Publicerat i: Tävlingar

Nästa tävling - försnacket.

Yo team!
Idag så drar jag och Steven in på våran månadliga (jag kom inte på hur man skrev månad som "årlig") handlingsdag. Handla upp lönen blir det för hela slanten. Själv har jag lagt ögonen på ett par skitcoola skor för inte alls mycket pengar. De är grymma som fan. Annars så blir det väl mest flyttsaker. Det känns som om jag nästan har allt snart. Peppar peppar, ta i trä. Sen så ska jag handla lite till tävlingen. Kommer bli en grym tävling på tal om den. Tycker jag iallafall! Mer om den senare i kväll. Om vi har tur, man kan ju aldrig lita på blogg.se, det har vi ju alla lärt oss vid det här laget. Hur. Som. Helst. Mer om det sen!

Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Kvällens TV

Yo team!
Det har blivit en del TV-tittande. I verkliga världen (ska jag kanske säga IRL?) och här på datorn. Sorgligt, jag vet. Tryck inte upp det i ansiktet på mig.

Sanningens ögonblick - vilket skitprogram. Idén är egentligen jävligt underbar. Men personerna som är med. Och Pontus Gårdinger. Har femman inte råd med annat än white trash-svenskar och samma tråkiga programledare. Sen så ska de kallpratas mellan frågorna. Plus att det är säkert tjugo sekunders väntetid mellan svaret från den tävlande och det riktiga svaret från lögndetektorn. Hade man skippat allt mellansnack så hade fyra-fem personer klarats av på ett program. Det är väl inte vad de letar efter förstås. Man vill väl ha tårar, bråk och skiljsmässor skulle jag tro. Ju värre och göttiare, desto bättre. Länge leve medmänskligheten!

Britain's Got Talent - BGT, som snyggt översatt blir "Storbritannien har talang", har sjukt många klipp på YouTube. Det är där jag suttit och glott i timmar. Det är lite farligt med YouTube, plötsligt så har klockan förflyttat sig tre timmar fram på bara en tid som känns som tjugo minuter eller så. BGT är i alla fall en rolig tävling. Det är många gånger jag får rysningar över att någon är så duktig på vad de visar upp. Det spelar ingen roll om det är en ståuppkomiker, en sångerska eller hunduppfödare - jag blir alltid lika glad. Jag kollar ofta på sådant där det går bra för folk. Vinnarna av miljon på "Vem vill bli miljonär" har jag sett många gånger om, bara för att jag glädjs så med dem. Jag tycker det är bra att man kan vinna pengar på något man kan något om. Det är det som gör att jag sover gott om nätterna. Det och lite sömnpiller. Jag har de under kudden så att jag minns de varje kväll. Höh. Skämt å sido.

Så det var min TV-afton. Dags att törna in. Glöm inte spana in föregående bloggar bara. Hej.

Publicerat i: Pelles vardag

Bloody brilliant!

Spana in det här klippet, jag blev riktigt glad av det. Störtskönt. Glöm inte förra bloggen heller.

Publicerat i: På tapeten

Jag var tvungen att skriva av mig. Förlåt att det är så helvetes långt.

Yo team!
Det är bara att börja, jag har en hel del saker att gå igenom. Det brinner i Kumla. Den värsta branden i modern tid i just den staden. Det säger väl ganska mycket om hur litet lilla Kumla är. Om nu en magasinsbrand är den värsta i modern tid, då skulle jag vilja veta hur de beskriver de bränder där bostäder, folk hem, brunnit ned. Små petitesser i historian? Vad  hände föresten med kyrkobranden på 60-talet? Har helt plötsligt tiden för fyrtio år sedan slutat räknas som "modern tid". Om själva branden vet jag inte hur det ligger till alls, jag har mest läst på NA vad som händer. Så länge det "bara" brinner i ett magasin och inga människoliv är i fara så kunde jag faktiskt inte bry mig mindre. Kanske att jag sänder lite tankar till ägarna av magasinet. Så länge jag inte vet någon anledning till branden det vill säga. Ofta, inte alltid, så kan det ligga tankar om försäkringspengar bakom.

Tips till er som vill få ut försäkringspengar, gör följande: Lämna strykjärnet på slaget lutandes mot en flaska tändvätska och som i sin tur står lutad mot en femhundrakilos höbal. Ingen kommer ana något, tro mig. Det var så vi gjorde när vår lada brann ned. Att ett ruckel kan vara värt miljontals kronor bara för att det var fullt med kor är märkligt, tycker ni inte?

Märk väl att det ovan faktiskt aldrig inträffat. Våran lada står stadigt... på de flesta kanter. Inte den fylld med kor heller. Bara en massa rester från det förflutna. Förflutetrester och grisskit. Men föreställ er doften av nötkött brinnandes upp. Sommarassocationerna bara ploppar upp en efter en. Vilken film är det föresten som börjar med brinnande kor, är det "Mars Attacks"? Roligt rulle, mycket rolig.

Lyssnar på "Thriller" för hundrafemtisjuttonde gången. Jag skulle göra vad som helst för att få ha levt under den hysterin som Thriller gav med sig. Toppalbum i tusentals veckor, musikvideos långa som biofilmer och för att inte tala om zombiedansen. GRYM! Varför lyssnar jag så mycket på Thriller? Jo, den får mig att slappna av. Av någon märklig anledning. Det är ju inte den låt man tänker på att slå på om man ha en lugn kväll. Men den får mig det. Vincent Price' monolog i slutet av låten håller jag på att plugga in just nu. Det jag lärt mig än så länge är inte mycket. Garvet i slutet då kanske på sin höjd.

Varför jag behöver slappna av ska jag nu berätta för er. Jobbet är ett helvete just nu. Allt som är viktigt är att skicka hem folk. Jag skyller inte på skiftledarna. Det finns andra som ska stå ansvariga. Idag skickades det hem person efter person. Allt detta skedde runt ett-tiden för att var på tok för lungt för vårat eget bästa. Jag tycker aldrig om när någon går hem fyrtioelva år i förväg, för 99 procent av fallen så får vi äta upp det. Orden jag använde till Sandra var: "Skicka inte hem fler, efter två kommer det bli mycket att göra. Så är det alltid på måndagar". Hon följde bara order, jag vet blablablablabla (nu har vi gått igenom det, så bli inte arga). Tror ni jag fick rätt eller inte. Så klart. Kö över allt.  Kö här, kö där, bussar, bussar. Slow motion-kassan var öppen idag också. Ingen high speed på här inte (svengelska fann jag under en studieresa till Stureplan). Sen så blir jag och Sandra irriterade på varandra i vanlig ordning. Jösses vad jag hatar det. Hatar, hatar, hatar... Jag tar inte åt mig, inte ett dugg. Ibland känns det som om vi tar ut stressens aggressioner på varandra istället för på andra. Kan vara rätt så smart i det korta loppet. Inte i det långa. Får tala om saken över en kopp choklad.

Sommardäcken på. Så nu är jag redo att ta bilen om jag absolut måste i sommar. Har ju, som de flesta av er redan vet, planerat att cykla min väg fram i sommar. Med start på torsdag. Har redan tjuvat lite, men vad fan. Nu ska jag klara det här. I och med att kaffedrickandet stoppades undan i en byrå, så vet jag att jag borde klara det här. Det blir tufft i början, men i slutänden värt det....

Innan jag fortsätter med stycket innan, jag kom och tänka på Lill lindfors-låten när jag talade om "byrån". Nu med min egen sammansatta text; "tänk dig att ha ett kaffemissbruk i byrån, i en liten ask bland alla grejer..". Heh. Nu blev jag sugen på att lyssna på hederliga svenska klassiker. Family Four är mitt favoritband om man ska greppa ett ur den genren. "Tralla en trall, nynna en sång, gnola en låt som minner om sommar...". Man blir glad.

... Vad jag mer upptäckte var att jag måste tvätta bilen. Päronen tipsade om något ställe i Kumla (staden med ett magasin mindre) för bara ett par tjugor. Får ha en guide dit, för min lokaliseringsförmåga och Kumla - ingen bra kombination. Tydligen så kostade det bara ett par tior. Jag tror de sa "tior". Lyssnade inte så noga. Det gör jag aldrig. Det skulle förstöra min image som rebellisk tonåring. En image som jag tror mig inneha. Kanske att jag inte visar det så mycket utåt, men inåt... då jävlar. Där glöder hjärnan av åsikter, målbrottet ligger laddat i halsgroppen och hormonerna studsar hej vilt i hela kroppen.

Till sist en fråga, när tycker ni man lämnar puberteten? Vi har talat om detta på jobbet. Jag tror/tycker det är runt tjugo, tjugoett. När tror ni? Det var allt för nu. Nu ska jag lyssna på Janis. Det bästa med att lyssna på olika artister är att jag alltid googlar på dem. Bilder, fakta, låttexter... ja allt. Visste ni att "Mercedes Benz" från början är en cover och spelades in en vecka innan Joplin dog av en överdos. Låten finns med på plattan "Pearl" som aldrig han spelas in helt klart utan gavs ut som det såg ut. Detta gick jag ut efter fem minuters googling. Tiden har vi till för att lära.

Jag driftar (svengelska igen) iväg. HEJ!!!!!!11111ettelva
Publicerat i: Pelles vardag

Jazzigt värre.

Yo team!
Har precis kollat klart på "Körslaget". Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag gillar programidén! Skitmycket. Nu måste man ju följa Laxås väg in i vinsten. Vi vet ju alla vad jag (förutfattat) tycker om Laxå. Men vi närkingar måste hålla ihop. Jag tror annars att team Lotta (jag har en sådan penna ;P) eller team Cans vinner, fast jag gillar Brolles låtval bättre än Cans. Jag tror han (Brolle alltså) och jag har ganska lika musiksmak. Mycket Johnny Cash, Elvis och andra go'bitar ur det förflutna. Såg han när han medverkade i "Så ska det låta"...

Innan jag forsätter med det jag vill ha sagt. Lyssna på mig... "Körslaget"! "Så ska det låta"! Vad är detta? Är jag en folkkär tok. Vad blir det här näst? "Bingolotto"? Eller "Ring så spelar vi". En fasa skulle vara "På spåret", det är både bildande och folkkärt. Det är aldrig en bra kombination.

... med Sarah Löfgren (med "v"?). De var skitbra. Sjöng bara klassiker. Tracy Chapman, Tom Petty, Eagle Eye Cherry (Save tonight, så klart), Chuck Berry, Elvis... ja, listan går vidare i samma takt. Inget jazzigt, äckligt á la transan Perrelli. Riktiga låtar som alla kunde sjunga med och inte något B-sida av Judy Garland nyligen upptäckt. Jag hatar. Okej, inte hatar. Ogillar starkt jazz-soulmusik. Visst, vissa låtar är bra. Alla genrer har sina guldkorn. Men mest är det något man blir less på. Som bakgrundsmusik på "The Sims", när man bygger husen. S-U-G-E-R!

Om man skulle skriva ut sådan melodi i text så skulle det nog se ut något såhär: Cho-bi-di-di-du-di-dum-um-um.... och så vidare. För att inte tala om sådan där jazz som byter riktning helt hela tiden. Blåsinstrumenten vet inte var de ska ta vägen eller låta. För få mig förståd för er som inte vill eller försöker förstå, kolla in klippet här http://youtube.com/watch?v=EfGDTGBHM9M.

Nog med dispyter och nedklankningar. Kan man föresten föra en dispyt med sig själv? [Googlar upp saken] Wikipedia säger följande om ordet dispyt: " Dispyt, relation mellan olika parter. En konflikt kan finnas mellan enskilda personer, organisationer eller stater. Definition: En konflikt är en interaktion mellan minst två parter...". Nu har jag lärt mig det, för att svara på min egna fråga.

Tänk om man skulle tala i frågor: "Talade jag med dig? Nej, det gjorde jag inte" eller "Är jag för ful för dig? Ja, det är jag. Vilket nöje. Detta får avrunda kvällens sista blogg. Imorgon är det jobb igen och på måndag är jag äntligen ledig. Gött mos. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

CommunityChannel

Yo team!
CommunityChannel, eller Natalie, som hon också heter har gjort en ny vlogg. Klockren! Det är min humor rakt in i hjärtat. Människan är ett geni på att göra intressant videos. Kolla in klippet nedan.

Publicerat i: På tapeten

Planering är A och O i planeringsyfte.

Yo team!
Nyss hemkommen från jobbet. Det har varit en rolig dag. Kanonrolig! Skitroliga folk, vi hade olika tävlingar som peppade, skämtade, gjorde bra ifrån oss och ja, det var helt klockrent. Men inte en rolig dag får gå utan lite dåligt samvete. En tjej ville ut på krogen och ska jobba till nio ikväll. Ingen kunde ställa upp och jobba åt henne. Hon blev ledsen och frågade mig om jag kunde stanna. Inte för att jag inte är sugen på ett trettontimmarspass, men jag behövde komma hem. Det var lite synd om henne, ja. Samtidigt så tycker jag att sådant där kan man planera lite tidigare än samma dag. Och klockan nio? Man kan gå ut efter det. Det sa jag. Dessutom så bad jag henne att ta ledigt tills nästa lön, eftersom de alltid går ut då. Inget fel med det, bara fakta. Hehe.

Snart är det tävling här igen! Grymt! Något för alla. Alla måste vara med. Alla ska vara med. Detta med start på måndag kväll. Den som länkar tävlingen dessutom ligger på plussidan. Men mer om detta på måndag kväll.

Nu ska jag dra ut och måla lite innan nästa blogg senare. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Sjungstjärna till moder.

Yo team!
Idag var jag sur på jobbet. Igen det vill säga. Det är nog inte sunt att vara så grinig. Men just idag var det provocerad grinighet. Sjuk och snorig är jag också. Allt sög. Imorgon öppnar jag. Tänkte att jag skulle cykla, men det får nog bli en paus från det imorgon. Dels för att jag med stor sannorlikhet kommer somna dyngsent nu ikväll och för att jag är hostig. Som så många gånger förr sagt.

Jag körde Singstar mot mamma förut. Hon har köpt "Svenska schlagers"-skivan till mitt Playstation. Hon och hennes vänninor ska nämligen sjunga och ha det skoj inom en snar framtid. Det för mig inget. Jag fick ju ett spel extra. Sen så nyss fick jag henne övertalad att köpa "Anthems" till pappa, så att han vill vara med och sjunga lite Johnny Cash och så. Hon gick med på det. Bra att hon blev såld på det, så att jag kan lura av 'na lite pengar. Hehe. Den gode sonen har tagit semester just för tillfället, förresten. Sen så köpte jag ett eget spel till "Rocks". Ville mest ha den för att Keane var med och the Bravery. Det blir kanoners. Alla är välkomna att vråla.

Hur gick det mot moder? Oförskämt dåligt för min del. Hon som aldrig kört det vann fyra av sju gånger. Pinsamt. Kanske att man har en Julie Andrews i hemmet. En "dold" Andrews. Hoppas inte. Hon är ganska pretto, har jag fått för mig. Nu ska jag sussa. Men först kolla morgondagens väder ifall jag skulle ångra mig och vilja cykla ändå. Jag är ganska konstig på det sätet. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Guilt.

Yo team!
Idag vaknade jag upp en aningen mycket mera kryare och piggare. Det hade kunnat blivit lite tidigare ändå än vad det blev. Men en annan väntade ju på lönen skulle sättas över så att man kunde köpa lite saker på nätet. De "annan" var jag. Efter att ha haft lönen i cirka 13 minuter så var jag sedan ett par tusen fattigare. Men så kan det vara. Jag bor hemma, jag ska unna mig lite. Fast det mest av denna lön går ändå till flyttsaker och sparkontot. Jag är inte helt värdelös. Bara lite halvt.

Snart ska jag iväg och sköta lite affärer jag har innan jobbet. Köpa en bok bland annat. Sen så ett litet stopp på Systemet också. Jag börjar bli en van besökare där nu. Med "van" menar jag inte "alkoholist" utan mer att jag slipper känna mig nervös. Jo, jag har faktiskt varit lite nervös när jag varit där. I alla fall de första gångerna. Egentligen är det som en vanlig affär, inget märkvärdigt alls (sorry alla vars förhoppningar jag dödar, men så är det). Jag ska låtsas att jag är där och handlar garn idag eller nåt. Så att jag slipper känna mig så skyldig som handlar. Med skyldig menar jag att.... eller vem fan bryr sig. Fler bloggar blir det inte förens ikväll nu. Dags att jobba.

Bloggen sög, jag vet. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Jichael Mackson

(Att byta ut de två första bokstäverna i två ord har blivit mitt största nöje för tillfället. Ganska sorgligt jag vet).

Yo team!
Hela dagen har jag lyssnat på Wacko Jacko, Michael Jackson, Barnarövaren... kärt barn har många namn. Jag låter alla rykten vara osagt denna gång. Musiken påminner om något från min barndom. Jag förstår varför så många diggar han världen över. Karln är ett musikaliskt geni. Bäst gillar jag Dangerous-plattan. Trots att jag bara var tre år när den släpptes så minns jag vagt att syrran köpte sig ett eget exemplar. "Black or white", "Heal the world", "Do you remember the time?", "In the closet" med flera, med flera. Mycket, mycket bra skiva. Sen så är ju alla de klassiska hitsen också bra. Vilka de är ska jag inte ens behöva säga. Vilken idiot som helst kan nämna tre stycken med bunden mun.

När Lisa Marie Presley var på Oprah så frågade tant O om äktenskapet mellan Presely och Jackson någonsin fullbordades. Detta berättar säkra tantkällor mig (Sandra). Oprah är en psycokärring på två korvben. Hur mäktig man än är, har man rätt att ställa en sådan fråga? Fast man undrar ju... höh. M Presley svarade hur som helst inte på frågan. Log knappt (ja, jag kollade upp klippet på nätet). Fördomar föder rykten, säger man inte så. Man bör hålla käft. Svårt i bland. Oftast. Nästan alltid.

13230-59


Even Steven hittade länken till min skitgamla blogg. Det var pinsam läsning. Kanske att jag väljer att citera några rader här snart, vem vet? Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Grillning

Yo team!
Kom nyss hem ifrån lite grillning med Elin och Stefan. Kvällen var trevlig. Jag var snorig. Och påklädd! Myggorna attackerade som aldrig förr, jag visste inte att det fanns så många i april redan! Kan man cykla i t-shirt i april, så kan man bli myggbiten i april. Simplare än så blir det nästan inte. Fast svaret blir ju förstås "nej" på den första frågan. Hur som helst... jag måste sluta tjata om cyklandet. Precis som om det är det enda häftiga jag gjort på år och dar'. Jag bryr mig knappt själv om det, ändå slutar jag inte tjata.

Det är väl något som går. Tjatvirus. Typ.

Maten var iallafall god. Grillade kött, stekte pommes och åt gurka. Till det var det en schysst bearneissås (eller hur gjutton subbar (sjutton gubbar*). Personerna på övervåningen grälade när jag stod ute själv med grillen, fast la sen av. Kanske att de upptäckte att jag var där ute. Visslade lite ohämmat och lite för högt. För deras egen skull. Jag klarar inte av att höra sådant där. När vi var mindre och på visit hos min moster nere i Ljungskile så hörde vi en kvinna ropa "hjälp" och skrek en massa. Varifrån det kom visste vi inte. Bilder av kvinnomisshandlar och en massa annat skit for framför ögonen på en då.

Att begreppet "kvinnomisshandel" ens existerar och att det finns ett helt system och återhämtningsprogram är för mig helt ofattbart. När uppkom det? Varför finns det? Vem låter det ske? Dags att byta ämne snart känner jag.

Taveltjuvar! Där, nu böt jag ämne. Dags att gå och slumra snart. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Pelle kan han.

Yo team!
Måste berätta en blogg jag hade inatt. Eller "blogg", jag menar dröm. Jo, jag skrev faktiskt fel. Plus att jag inte orkade sudda. I-landsproblemen flödar över. Hur som helst, jag drömde att jag var en jävel på att vara elak på ett smart sätt till de personer som var elak på mig på jobbet. Alltså gäster. Det första jag minns var att jag delade ut mat och fick själv av någon klimakteriekossa. Hon bad mig dra åt helvete, sa att jag var värdelös och så vidare. Jag avbryter henne mitt i hennes klagosång och säger följande:
- "Tror ni på karma?"
- "Nej, det gör jag inte?"
- "Okej, lycka till i framtiden", sen så vände jag på sulan och gick ifrån henne.

Scenario nummer två gick ut på följande vis. Jag blir återigen utskälld efter noter. Av en man denna gång. Han hotar att drämma till mig med dittan och datten och tar vid ett tillfälle upp sin mat och kastar på mig. Jag avbryter honom tvärt och säger:
- "Le och kolla upp där", samtidigt som jag pekar på övervakningskameran, "Tack, vad bra. Polisen hör av sig inom en vecka. Nästa!".

Märkliga drömmar och inte speciellt detaljerat återberättade, men jag vaknade upp ganska nöjd. Detta var innan jag kände av att jag faktiskt fortfarande var trött. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Sedan sistens.

Yo team!
Igår natt så hade jag plitat ihop en lång jäkla blogg. Men det var då det balla ur allt det med blogg.se - igen. Klandrar de inte, bättre att det håller på med vad de nu gör på nätterna än på dagarna. Men det sög att gå miste om ett kanoninlägg. Hur som helst, det är ju bara ord! Vad kan jag ha sagt om idag då? Inte mycket. Jag hade tänkt att måla hela dagen. Men jag orkade inte. Kombinationen av lite sömn och förkylning var inte den bästa. Jag har ju lediga veckan nästa vecka, kanske att det blir till att måla lite då? Bara för att jag vill måla nu så kommer det säkert vara regn v-a-r-e-n-d-a-d-a-g. Jag och god tur, vi går inte hand i hand jämt.

Annars så har min dag bestått av Scrubs i sängen, en halvtimma i solen, våfflor och flerfaldiga försök att hålla mig vaken. Jag vill inte riskera att somna sent inatt igen, så jag klev upp skitatidigt och håller mig nu vaken med att kasta mig in i väggar, skära min kinder med CD-skivor, svälja sten... ja, lite småsaker man gör för att inte däcka helt enkelt.

Det var allt för nu. Det blir nog en till snart igen. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

En mindre uppdatering.

Yo team!
Allt väl, eller? Jag mår sådär va. Trots mitt halvdana skick så måste jag iallafall plita ihop ett inlägg här. Så gårdagskvällen på jobbet var jobbig. Gick i slow motion. Huvudet var segast. Egentligen var själv jag inte så speciellt seg, men det kändes som det. Hatar att vara förkyld från näsan och uppåt. Jag är det väldigt sällan, vilket är förjäkla tur. Nu lever jag på honungsvatten, värktabletter och hoppet. En stängning kvar, sen är jag ledig.

Har ett mellanpass på fredag som jag tänkte cykla till, men det blir väl bara till att glömma.

Det mest märkliga hände förut. Det ringde när jag sov och ringandet gick in i drömmen. Pappa ville inte svara (i drömmen alltså) för han kände igen numret och att det tydligen var någon som var ute efter att mörda oss. Jo, så roliga drömmar har jag. Sen så ringde mobilen. Som jag för övrigt tog för väckarklockan och bara stängde av. Höh. Jag skulle kunna snooza i timmar om jag skulle ha riktigt otur.

Lyssnar på The Knife nu. Det var riktigt länge sedan nu. Hade glömt hur sjuhelvetes bra de är! Vet ni något annat som är bra. Snart drar nästa tävling i gång. Fler vinster att välja, det finns inga andra alternativ än att inte vara med. Så ligger det till. Nu ska jag svepa min sextioelfte kopp honungsvatten och sedan dra till jobbet med halsduken runt halsen. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Förkylning på topp.

Yo team!
Okej, så jag är inte på topp idag. Ikväll. Inatt. Vad man nu säger? Det var inte det smartaste drag jag gjort att cykla i endast t-shirt. Det kändes okej, men jag mår piss nu. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, utan att ställa någon klockan. Bara ligga i sängen och krya på mig. Fram tills jobbet. Om jag åker dit alltså. Vilket jag säkert gör.

Förkyld kan jag väl vara. Om jag bara fick slippa denna yra skalle. Blir galen.

Allt för nu. Hej.
Publicerat i: Den arga kategorin

Festival?

Yo team!
Okej, så det blev ingen blogg igår natt. Jag stannade kvar på jobbet och höll sällskap istället. Kul, va? Mycket till liv, va? Illa, va? Va va vavavavavava? Jo, det är rätt så illa. Idag är allt jag tänkt på festival. Jag måste åka på en festival i sommar. En endaste. Annars åker jag själv om det är så. Helst vill jag till Hultan. Det är så roliga band som kommer dit. Annars så såg jag att Storsjöyran inte hade så lite att erbjuda. Kul att se Blondie. Men helst Hultan. Kan vi inte alla boka det någon dag? Ganska snart? Vips så kommer biljetterna vara slut!

Annars så har det inte hänt vidare mycket här. Hunden fångade en sork när vi var ute och gick. Det var ganska roligt. Men jag skällde på henne att släppa den, för jag tyckte synd om sorken. Vad fan, hunden kan väl ge sig på någon i sin egen storlek. Tänk om hon skulle bli biten av en björn? Eller en elefant? Eller en dinosaurie? Då skulle det bli andra bullar. Sorken överlevde hur som helst. Kröp tillbaka i sitt hål. Så inga sorkar kom till skada under skapandet av denna blogg.

Nu ska jag ut och måla ladugården. Den goda sonen har förhandlat bort bilskatten, som sagt. Hehe. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Läderhud

Yo team!
Jag hinner nog slänga in ett inlägg till nu innan jag far till jobbet. Drog en repa med cykeln. Igen. Det går fortfarande prima och är fortfarande punkteringsfri (peppar, peppar). Jag såg så mycket människor vara utomhus på min lilla cykelrepa. Är folk inte på jobbet? Vad gör de här? Varför är inte jag på jobbet? Vad gör jag här? Jag hade liksom inget att dömma de för. De kanske jobbar skift liksom mig? Vad jag såg var ialla fall (utan att namnge någon):

Gamlingarna vid kyrkan - pensionärsparet vid kyrkan. Sveriges coolaste gamlingar, det vill jag lova. Störtsköna. Det låg och brände på sin hud vid sin husknut. Det såg ut som om de bar ett lätt lager av läder. Såg inte äkta ut. Men skönt, ack så skönt. De verkar nästan odödliga de där. Jag vill bli sådan när jag blir äldre.

Latot - En människa åkte med sin bil till brevlådan, stack ut handen, tog posten, backade bilen och körde upp till gården igen. Sveriges bästa dag och de kan inte gå de... vad är det, hundra meter, det är att gå. Jag hade gått vare sig det var snö, hagel, regn eller åska. Jag är för snål. Bilen drar som mest när man åker korta sträckor. Är som miljöovänligast också. Nej, ner med laton. Jag tror hon som körde är en sådan där "som känner efter för mycket jämt" och alltid är sjukskriven.

Grannen-grannen - Kvinnan med fräknar över hela kroppen hade till och med lunkat ut i solen, trots att det brukar stå henne emot. Hon satt i solen med sina utflugna och vuxna barn. De såg ut att ha det jävligt trevligt. Pappan stod och gjorde rent bilen.

Jag - cyklandes i t-tröja och utan att frysa (!!).

Coola paret som säljer sitt hus - Igår nämnde jag en husvisning här i närheten. De som äger detta übersnygga hus var ute på promenad. Han med en skitcool skjorta och fräna skjorts, hon med en fladdrig vit kjol och solhatt. Jag nickade mot dem och de vinkade. Trevliga människor. Jag vet vilka de är för deras hund blev påkörd förra sommaren. Han kom alltid hit när våra hundar löpte. Helt otroligt att han kände sånt på sådant avstånd. Men så var det. När han var ute och gick så var han dock inte ute efter våra jyckar utan någon annans. Stackas hund. Han var så ful. 

Nä, det går inte in i mitt huvud att det bara är april. Nu upplever jag landsbygden när den är som bäst. Vi hörs ikväll, allihopa. Hej. 
Publicerat i: Pelles vardag

rammoS - Sommar

Yo team!
Det blir nog bara en blogg idag. Jag kan inte förmå mig att sitta inne en sådan här klockren dag. Solen steker som om det vore en dag i juli, människorna är ute och motionerar. Allt är frid och fröjd. Att jag känner att jag inte kan blogga i sommarvärmen är nog bara tillfällig. Sommaren har inte lugnat ned mig än. Men snart så. Det är som en fylla. Man är helt extas i början, sen så går hysteriken sakta över till något... vardagligt. Sommaren funkar som en fylla egentligen. Mellan varje gång så har man glömt hur det är mer eller mindre, sen så blir det ganska ledsamt. Fast sommaren är och kommer alltid förbli min favortiårstid.

Kanske det är att leka med ödet och kalla detta för sommar? Vem vet. Enligt Aftonbladet och Expressen så kommer det bli en kanonsommar iår. Det kan behövas efter förra årets regnflopp. Fast kan man å andra sidan lita på kvällspressen, vad vet de?

Dagens mest positiva var ändå lönespecen. Halleluja! Allt för nu. Kanske att jag bloggar efter jobbet i natt. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Varför är jag vaken?

Yo team!
Vårat internet är något otroligt segt idag. Jag vet inte vad som hänt alls. Kan inte vara på Youtube utan att först pausa klippet i tio år. Det är knappt att jag klarar av att skriva här. Allt är försenat. Ungefär som hela Norge. Höh. Att klämma in ett Norge-skämt har jag aldrig lyckats göra. Det får det bli mer av.

Jag undrar varför jag ens är vaken nu? Jag skulle vilja sova, jag vill sova - men är inte trött. Fullmåne i natt och jag anar att det har något med det att göra. Jag är så jävla rastlös att det enda som finns kvar att göra är att sova, ungefär så känns det. Hungrig är jag också. Gjorde lite havregrynsgröt förut, men den blev för torr. Olle använder alla decilitermått vi har i huset till sin proteindrinksak, så det var en aningen svårt att mäta upp. Dagens lärdom blir därför "man kan inte höfta när man ska göra gröt".

Grannhuset ska säljas. Det var sjukt mycket bilar i omlopp. Bor man som vi på landet så är man van med bilar, men inte med trafikstockning. Fast det är förstårligt, huset som säljs är så förbannat fint. Skulle jag haft tre miljoner så skulle jag köpa det. Ha det som mitt El Pello Del Plaza. Där man äter torr gröt, spelar Singstar och håller till när man inte kan sova. Ungefär så. Sen så ska jag ha ett rum där man förvarar presentpapper. För det läste jag att Aaron Spelling (som gjorde Beverly Hills 90210, Sunset Beach och allt vad de nu heter) hade. Bara rika och smarta människor har det så. Och jag är ju jävligt smart, faktiskt.

Helt ärligt, varför ska man ha ett helt rum till att slå in presenter? Låter töntigt. Med det så avslutar jag bloggen här. Hej.

Publicerat i: Den arga kategorin

Mina länkar, del 1

Yo team!
Jag tänkte berätta lite om vilka jag länkar och framför allt varför jag länkar dessa personer. Fantasilöst, jag vet, men jag har en del bra saker att säga. Jag föreslår att ni gör samma sak.

dinga linga - Lunarstorm-eran var ett faktum. Jag hade skoj där ett tag med mina cybervänner. Lena är en av de som hängt kvar längst. Trots det att vi aldrig träffats så har vi någon typ av... relation? Jag vet inte. Lena är den där bohemen jag alltid önskat jag var. Hippiepäron (i stort sett), levt i kollektiv, har fjorton tusen "extraföräldrar" (som hon själv kallar det) och är jävla skön kvinna.

eltucko - Sandra, Sandra, Sandra... Ett arbete utan en Sandra vore tufft. Jag tror inte hon vet hur jävla roligt jag tycker det är att jobba med henne. Man tar varandra lite för givet ibland. Hon gör mina dagar klockrena med sin "ord-humor" och sitt härmande av sig själv. Trots att vi har våra duster på jobbet så... jag vet inte... de går över riktigt fort och sen är det kolungt igen. Det är så det bör vara.

even steven - En dag utan Stevens sexanspelningar på allt han ser och hör skulle bli svårt att klara av, det vet vi alla i gänget om. En mer generösare och muppigare person får man leta efter.

johahahahanna - Även denna brud är en del av Lunarstorm-eran. Johanna är speciell. På ett mycket, mycket bra sätt. När vi för första gången sågs innan Coldplay-konserten blev jag så överrumplad över hennes sätt att vara så framåt, glad och... ettrig. Hehe. Efter första mötet har vi träffats ett par gånger. I huvudstaden ett par gånger, på festivaler... Mer får det bli senare i höst om jag kommer in på skolan. Om jag gör det så ska vi fira det med ett parti Singstar.

Fortsättning följer. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Hela världen

Yo team!
Det är kanonväder ute. Ungefär som en perfekt sommardag. Gick en jäkla promenad förut, men var tvungen att vända hem när hunden började bli utmattad. Stackars sate, haha. Ska nog dra ut på en cykelrunda snart. Så snart maten smällts en aning i magen först. Idag var jag den "gode sonen" igen. Nu har jag pratat så mycket om honom att han borde få en egen kategori här på bloggen, Den gode sonen gjorde idag matsäck till sina föräldrar som kommer hem i natt och ska jobba tidigt imorgon bitti. De bad mig. Det var ingen dålig matsäck jag ställde till med heller. Rostade rotfrukter med fläskfilé och pepparsås. Vid sidan av så la jag en bit majskolv. Skitagott. Sen så gjorde jag lite matlådor av samma mat till mina tre stundande stängningar nu i veckan. Det blir alla tiders!

Dagens låt är "Heal the world" med Michael Jackson. Den kändis som haft det tuffast i livet. Det är nästan, bara nästan, så att man tycker lite synd om honom. Men han är ju konstig också på samma gång. "Heal the world" är annars en av världshistoriens bästa låtar. Men det är ju jag. Har alltid varit lite svag för körsång i låtar. Blir lätt charmad av det.

Allt för nu. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Bilder från SingStar-aftonen 

Yo team! Här kommer bilderna från igår. Väldigt trevlig kväll. Är förjäkla hes just nu!

Vänster till höger, uppifrån och ned:
1. Vi fyra först på plats lagade käk.
2. Rostade grönsaker med fläskfilé och bearnaisesås.
3. Linus kåta blick.
4. (Bilderna är lite i oordning) Senare på kvällen kom Olle och hans vänner och höll oss sällskap också.
5. Det blev Singstar-allsång.
6. Linus och Johan gör... någonting.
7. Pernilla och Stefan vrålar ikapp.
8. Pernilla utmanade mig också, gissa vem som vann.
9. Angelica var en hejare på shotar och blev sedan bästa vän med toan.
10. Elin är en tuff motståndare.
11. Fyllot igen.
12. Henke och Olle var ena höjdare på
13. Jag och Henke tävlar i "Det gör ont". Jag vann.

Allt för nu! Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Öppet brev till Danielsson!

Yo Sandra (och ni andra som läser)!
Synd att jag svek er igår från min närvaro och mitt Playstation. Jag kollade precis igenom 90-talsskivan och du... kommer nu få mer anledningar att vara lite arg på mig. "Step by step" med New Kids on the Block finns med. Och Spin Doctors "Two Princess" och Crash Test Dummies' "Mmm mm mmmmmmmmmmmmmmm" och MC Hammer och All Saints.... ja, listan fortsätter. Vi får boka in en annan, mer piggare dag. Alla är bjudna då! Alla som gillar nittiotalet. Det blir vårat tema. Dricker nittotalsrelaterade drinkar och shots. Gröna hissen, Ragnar och allt fan de heter. Hehe.

Varför skriver jag detta? Jo, jag har lite dåligt samvete. Dessutom vägrar mina gäster dyka upp. Lite av ett tidsfördriv alltså. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Lily update.

Yo team!
Jag nämnde ju tidigare Lily Allen. Bruden har uppdaterats på många fronter fick jag veta när jag, strax efter att ha publicerat förra inlägget, googlade mig in på hennes hemsida. Hon är skithet i blont hår. Snyggare än någonsin. Dessutom, utöver att ha färgat upp sig på skalan, så hade hon publicerat två nya låtar på hemsidan. Visserligen bara demos av resultatet, men jävlar var bra de var. Jag längtar till den dagen då man får knalla till handeln och införskaffa nya platten. Lily är min brud. Debutalbumet hennes är ett av de få som jag aldrig tröttnar på. Kan alla spår från början till slut.

Det är skivor när de är som bäst!

image45
Publicerat i: På tapeten

Riding through the city on my bike all day

Yo team!
Var ute och provade nya hojen förut. Eller alldeles nyss menar jag. Är fortfarande lite svettig efter resan. Den går jäkligt bra. Jag tänkte hela tiden på hur jävla dum jag var som inte la ut lite mer pengar sist jag köpte cykel (det vill säga förra året). Nu har jag fem växlar och klarar av alla möjliga backar utan minsta besvär. Det var först då, när jag klarade av backarna utan att hoppa av och gå, som jag mindes vad de var bra för. Förra cykelköpet så sket jag i det för att "jag använde de ändå aldrig". Tji fick jag idag. Min favorit är fyrans växel. Vilken är din?

"LDN" med Lily Allen är min cykellåt. Vilken är din?

Nu ska jag hoppa in i duschen. Halv sex kommer folket. Då ska kirra käk och spela Singstar och dricka. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

En samling samlingar.

Yo team!
Jag och Matilda på jobbet pratade här om dagen om vi samlade på något. Det blev ett roligt samtal. Båda hade samlat på sudd som liten. Är det något som man verkar göra som ung så är det att samla på sudd. Fula sudd i några konstiga former och som absolut inte fick används till suddning. Personligen så hade jag svårt just med sudd. Tyckte mest de luktade illa.

Ett tag var det frimärken också. Jag vaknade upp en dag och sa till mamma att jag skulle börja samla på frimärken nästa vecka. Det vill säga "nästa vecka" i dåtid. Ni förstår. Så när veckan var framme så började jag ånga alla vykort vi hade i byrålådorna, vilket var en riktig hög. Flera hundra. I timmar stod jag och ångade bort det där skiten. Päronen gillade att jag var så entusiastisk de där timmarna att de köpte med sig ett frimärksalbum när de veckohandlade. Hela kvällen så stoppade jag in alla frimärken från New York, Maldiverna och Hjo i de små plastremsorna på varje sida. Efter denna dag så rörde jag detta aldrig igen. Jag fick nog. Konstigt. Det sög ju. Ånga frimärken för att sedan lägga de i klibba plastremsor. Remsor för tunna att rubba med fingernaglarna.

1997 kom den kära filmen "Titanic" ut på marknaden. Med sina sopiga dataeffekter och rätt så tarvliga dialog så svepte den hela världen med storm. På tal om dataeffekterna, jag minns att jag tyckte att de var sämst redan då. Om jag, en nioåring, tyckte det då. Varför skulle ett helt filmteam inte kunnat sett det då? För att inte tala om de vågorna denna gigantiska bok för med sig i visa scener. De är decimeterhöga. Vi pratar vågor som skapas av en vanliga eka, nej, gummiflotte. Jag blev ändå rätt så besatt av den här rullen. Köpte modellbåt, en sats som man byggde ihop själv. En affisch hade jag också. Höll föredrag (föredrag i fjärde klass = visa bilder) i skolan. Jag har ofta haft perioder när jag blir besatt av något, oftast filmer (Jurassic Park, Lejonkungen, Titanic, Walk The Line. Det värsta med "Walk the line" är väl att den kom 2005 - jag då myndig, inte åtta år).

Minns ni Smurfgodisaskarna? Kusinen Frida samlade på bilderna på baksidan av de askarna. Jag började också med det ett tag. Höll inte i sig vidare länge dock. Hade inte mycket för kartongbitar små. Var mest i vägen.

Nu idag så kan jag inte komma på något som jag skulle säga att jag samlar på. Kanske att det vore TV-serier. Fast ändå inte. Det börjar oftast med att man hittar någon billig säsong någonstans och köper sedan till fler och fler. Det är inte att samla, det är att ha vett. För tillfället så är hyllan prydd med sex olika serier. Inte fy skam. Inte heller någon samling. Den serie jag väntar mest på är och kommer alltid förbli "Mitt så kallade liv". När i helvete kommer den!?

Jag kom vad jag samlar på. Ljuva-skivorna. Ljuva 60-tal och alla de där. Jag har allihopa. I början ville jag ha de för att de var bra. Nu måste jag ha de för att de är bra och för att inte missa någon. Det måste ju vara en samlares hederskodex om något. Så okej, jag är en samlar. Tiden får utvisa framtida samlingar. Jag hoppas att det blir något fränt. Använda underkläder burna av kända tjeckier. Det vore något. Eller ett kort på varenda före detta klamydiasmittad person i Skandinavien. Tror inte att det skulle finnas tid för någon sådan samling. Det finns för mycket klamydia cirkulerandes.

Hej.

Publicerat i: Pelles vardag

Om jag vet var jag har ont, varför i helvete fortsätter jag behandla hela kroppen?

Innan jag börjar, kan någon gaska upp mig en hård spark i skrevet?

Yo team!
Vädret har bedragit mig. Bloggen hamnade i skymundan. Jag vänsterprasslade med vädret. På tal om "vänsterprassel" så hatar jag den där reklamen; "byt inte bank, skaffa en till". Den är så pinsam att jag byter kanal. Samma sak när den där Zon-reklamen ploppar fram. "Om du var du har ont, varför behandla hela kroppen?", sen så är det en gammelgammal människa som tittar frågande på en med vidöppen mun. Men helt ärligt, ingen annan verkar ha suttit vidare värst mycket vid internet idag och ikväll så varför skulle jag gå emot strömmen. Kanske att idag, den 18 april, gav oss det bästa vädret vi får iår. Det kan ske, för är det något 2007 lärde oss så var det att vädret, det är fucked up!

Idag så flyttade jag över alla finesser från gamla cykeln till den nya. Reflexer, lampor, flaskhållare och hela köret. Pappa ska få den gamla. Tror ni han blir glad över att få en metallstomme och två hjul. Varav ett av dessa har punktering och dessutom är förbannat. Visar han inte sin tacksamhet så får det bli en hyvel över örat (nej, jag förespråkar inte våld. Utom vid speciella tillfällen, grr!). Utöver cykling ikväll så har jag inte gjort så värst mycket. Var bortbjuden till Sandra med gäng för att se på hockey. Men jag, som hon så vänligt kallade mig, ganska TORR och struntade i det. Men till dig Sandra vill jag då säga följande, kom tillbaka när du har öppnat i tre dagar i rad och dessutom cyklat till jobbet. Höh. Men nästa gång, när jag är piggare och slipper se på hockey, då är jag som gott som redan på plats!

Mer har jag inte just nu! Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

"Singin' our song all day long at Hogwarts".

Yo team!
Kan ju inte vara seg på inlägg två dagar i rad. Därför, mest för att fylla ut, så lämnar jag denna film här till er. Ganska gammal, men fan så jag skrattade när jag såg den första gången. Hej.

Publicerat i: Pelles vardag

Nu jävlar gäller det lönesänkning i Taiwan.

Yo team!
Nej, jag har inte bloggar för att jag inte orkat. Det skulle aldrig ske. Eller man ska aldrig säga aldrig, heter det väl. Det hela började med att jag klev upp tidigt i ottan i morse. Duktigt gjort. Var onödigt pigg. Just precis, onödigt pigg var det! Man är larvigt pigg, till ingen nytta. Vad får jag ut av att vara pigg inför att jag ska cykla till jobbet? Inte ett jävla piss. Men jag var det. Åt mina mackor gjorde jag också innan jag for. De gjorde jag ordning redan innan jag gick och la mig igår. För att kunna sova lite längre i morse. Haha. För är det något som tar tid i från en på morgonen så är det att bre mackor.

Resan till jobbet gick ovanligt trög. Efter att ha cyklat fram och tillbaka igår så tyckte jag att jag borde fått upp något flås och lite förbättrad motion. Det hade jag, anledningen till att jag segat var punktering. Igen. Tredje gången nu. Ännu en gång på bakdäcket. Vad gör ungarna i Taiwan när de bygger cyklar? Här får de bra betalt och så bygger de en skitcykel med något som får mina cykelslangar att punkteras. Jag röstar på lönesänkning från 60 öre i timmen till 45 öre. Rätt ska vara rätt! Hur som helst så var jag fly förbannad när jag såg det. Helt nya slangar, allt var i sin ordning. En tredje gång kan bara betyda ett större fel än att kört över spik. Eller häftstift. Eller tånaglar. Nu fick det helt enkelt vara nog! Fittcykeln ska fixas en gång för alla! Jag drog till Marieberg (för er som inte är så geografiskt insatta så är det ett köpcentrum, stort som fan) och kollade priser på ett nytt hjul. Inga billiga saker. Tusen spänn för bara.... "järngrejen". Jag lämnade affären tretusen spänn fattigare och en cykel rikare. Kolla in den på bilden. Den gamla (och troligen förbannade) cykeln gav jag till pappa. Han vet inte om det än. Det svänger runt ute i Europa igen. Det är deras nya hobby, att spana in lite inavlade hörn i Polska barriären och så. Ganska sund hobby. Men cykel blir han väl glad för, vem skulle inte bli det?

Just ja, sen så köpte jag ett Playstation också. Plus ett SingStar-set och ett extra spel. Nu blir det vrål av på lördag. Hela natten. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Ett meddelande.

Yo team!
Jag vill mest meddela att jag inte orkar blogga något mer nu. Så nu vet ni. Läs gärna de andra inläggen istället. Hörs imorgon, pigga och glada. Hej.

Publicerat i: Pelles vardag

Jag tappar o...

Yo team!
Jag lovar och sätter mitt min högra bröstvårta på att om jag bara skulle sätta mig vid TV:n i detta nu så skulle jag falla i någon slags dvalliknade sömn. Därför och bara därför håller jag igång extra mycket. Jag dammsuger huset, viker tvätt, hämtar ved. Saker som är pisstråkiga att göra när man är pigg. När man är trött så är det som... ja, näst intill...

[Är så trött att jag tappar ord mitt i meningar. Ordet som skulle komma efter "intill" tog mig tre minuter att komma på. Samma sak med ordet efter "dvalliknande" ovan, det var först inte meningen att det skulle stå "sömn", men jag gav upp.  Jag har det uppe i hjärnan, men nöten där uppe vill inte skicka ned det till fingrarna. Känner mig som en dyslektiker. Som kungen. Som en Donken-medarbetare]

... tortyr. Var det något man lät sina fångar göra på romartiden så var de att tvinga de vakna med koffein och druvsocker. Sedan började slaveriet - vardagssysslorna. Många kan inte ha stått ut och valt döden istället. Man kan nästan se löpsedeln framför sig. "Slav dog av husmållning. Utmattningen tog honom". Förhoppningsvis dör jag inte av målning. Det finns inget att måla här just nu. Om man bortser ifrån en fallfärdig lada, sjutton uthus och en rutten lekstuga. Och bortser ska man alltid göra. Jag erbjöd mig faktiskt att börja måla nu i vår redan. Annars tvingar alltid päronen en att göra det på sommaren. Det vill säga alla de få dagar man faktiskt är ledig på. Om jag gör det nu så spar jag på gnället. Det blir nog svårt ändå, eftersom jag tror att en av dem har kommit i klimakteriet. Fast jag tänker inte säga vem. Hehe.

Jag cyklade asset av mig idag. Mina annars så låg 25 var idag på 40. Men jag är rookie, snart blir det bättre. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

05:34

Yo team!
Idag är jag uppe med tuppen igen. Vaknade faktiskt tjugo i fyra så jag var till och med vaken före tuppskrället. Idag ska jag cykla till jobbet. Om en kvart bär det av. Jag minns inte alls hur lång tid det tar, så jag startar 45 minuter innan. Antagligen så är jag där 20 minuter för tidigt, om jag minns rätt. Är ju inte så cykelvan än heller, bara det tar ju ett par gånger. Somnade för övrigt halv tio igår, det blir nog ännu tidigare ikväll.

Höres. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Dagens outfit

Yo team!
Dags för anitbloggen nu, medens bilderna går och fixa det vill säga. Om man går på blogg.se's startsida så finns det en lista på... ja, vad är det, de femtio mest aktiva? Som förövrigt inte är så jävla aktiva ändå. 98 procent av dessa är så kallade "modebloggar". Ett ord påhittat från tomma intet. Jag tror inte ens det klassas som ett ord. I alla dessa bloggar så skriver tjejerna och killarna som sina "outfits" för dagen. Sedan en pinsam bild på sina saker inköpta på MQ, Nelly... eller vart de nu handlar. Kunde inte bry mig mindre, slutar alltid läsa. Ärligt, är det någon som känner behov av att läsa en modeblogg skriven av en vanlig Svensson-brutta på sjutton år? Fast Blondinbella verkar ju rulla på. Den bruden har inte ett vettigt ord att säga. Skryter mest om att hon med sina sjutton år fick alkohol serverad till sig när hon var ute på "stan'". Coolt som fan, eller hur?

Jag tänkte att jag inte ska vara sämre jag, här är min outfit för dagen.

13230-42

Tröja modell IKEA, 1,50 :-
Byxor modell Lidl, 0,60 :-
Högt uppdragna strumpor från JC, 100 :-/tre par.

Jag kallar det hemlöschic.

Hej.
Publicerat i: Den arga kategorin

Antiblogg väntas

Yo team!
Jag hade tänkt att göra lite av en anitblogg med en passande bild. Men bajsblogg.bajsse håller på och uppdaterar sig... igen. Gick ju inte så bra sist, som sagt. Hehe. Hur som helst så går det inte att ladda upp bilder så min antiblogg får vänta tills vidare. Kanske att jag kan fixa den redan ikväll, vi får se. Annars så har jag passat på och storstädat mitt rum. Snacka om att det var dammigt. Under sängen så fanns det kolonier med olika städer bebodda av dammfolket som hade sin egna dammråttor tills husdjur. När jag svepte över med dammsugaren så kände jag mig som vågen som ödelade Atlantis. Är inte det en konstig myt, så säg. En stad under vattnet. Eller under och under - i vattnet snarare. Jag har kollat på för mycket Disney.

Slog precis ordet "Atlantis" på Wikipedia. Det finns en hel del information att hämta. Inte mycket som bevisar något mer än Plantons ord, typ. Det har spekulerats om Irland är en del av Atlantis. Till och med Kanarieöarna har frågasatts. Frågar ni mig så är det hela en myt, ett påhitt. Ungefär som "Sagan om ringen", "Harry Potter" eller Bibeln. Jo, det har spekulerats om Bibeln egentligen är en samling små historier. En gammal novellbok. Detta tog vi upp med "vår" präst när vi konfimerade oss. Han var så cool och sa "att det kan vara så, självklart, men att man utan tron inte kommer någon vart"... Då slutade jag lyssna. Tänk, bara tänk, om Bibeln, vår heliga skrift är en samling av dåtidens noveller för att man hade det så tråkigt. Höh.

Allt för nu. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Ett korkat inlägg, läs mellan raddderna.

Yo team!
Vaknade skittidigt idag. Jävligt najs faktiskt, länge sedan jag såg saker som händer riktigt tidigt på morgonen. Utanför jobbet alltså. För det räknas inte. Det gör det aldrig. Men visste ni att vi faktiskt har soluppgång i Sverige? Jo, det är sant. Jag trodde den alltid satt på sin plats på himlen och att någon, kanske Gud eller presidenten, tryckte på en stor lampknapp för att tända respektive släcka den stora stjärnan.

Intelligensnivån i USA sjunker. Men det är tur att vi i Sverige fortfarande kan allt. Allt det viktiga som vem som tänder stjärnorna och så.

Det är märkligt att man i bland är jätteinsatt i vissa nyheter och ibland nästan inget i andra. Som det här med Engla och allt där till. Jag vet så mycket att en liten flicka blivit bortrövad och mördad. Bara det är en tragedi i sig, en oerhörd tragedi. Men jag har mer eller mindre missat något som tycks beröra en hel nation och jag känner mig rätt så puckad. Jag fick flera SMS om att man skulle tända ljus klockan nio för att hedra henne och så vidare. Visserligen brinner det alltid ljus i mitt rum eftersom det är så helvetes kallt ("helvetes kallt" borde ju vara väldigt varmt ändå?). Ibland undrar jag om nordpolen glömde ett par kvadratmeter i mitt rum när Pangea sprack upp. Men visst, jag låtsas att ljuset är tillägnat denna lilla flicka som miste livet på tok för ung. En tanke går också till hennes päron som sitter i ovisshet. Dessutom så skänker jag lite "omedlidande" till brottslingen som genomförde dådet, det är jag bra på.

Allt för nu. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Bilder på tidsfördriven nio.

Yo team!
Efter promenaden förut så  blev jag seg. Jag antar att det är bieffekten av jobbet som sprungit i kapp nu. Det här är vad jag ägnat mig åt.

13230-3313230-34
13230-3613230-35
13230-3813230-37
13230-4013230-39
13230-41


Vänster till höger, uppifrån och ned:
1. Sonic är ett bra tidsfördriv. Ganska mycket prettosnack, men en väldigt bra tidsskrift annars.
2. Femte säsongen av "Scrubs". Det livar alltid upp.
3. Kultserien "Twin Peaks". Vem är Bob? (Svara inte på den frågan)
4. "My Name Is Earl", karma är ett roligt ting.
5. Nancy Spungen var en jävla odåga.
6. Ett bra lexikon för alla musikfreaks.
7. Låg i sängen och glodde på konsten på väggen.
8. Låg i sängen och glodde upp i i taket.
9. Degat framför bloggen (nutid/just nu).

Allt för nu. Hej.

... och nej, det här var inte bilderna jag nämnde igår. Det får bli en annan dag.
Publicerat i: Pelles vardag

Luftstyrka Ett

Yo team!
Jag har varit väldigt seg på att uppdatera idag. Men jag är helt slut efter stängningshelgen. Igår var katastrof. Två personer mindre hela kvällen. Rätt så surt eftersom det är den dagen i veckan som vi säljer mest på. Nåde den som inte ställer upp och jobbar en vardagkväll - men en söndag, kö till dörren det är väl inget. Skicka hem folk! Jag var så in i helvete förbannad. Men vi klarade oss genom helgen, jag och Sandrew. Igår så blev jag dessutom offer för en nattstädares vrede. Han påstod att jag snor med mig mat hem varje kväll. Hehe, det tog han för givet eftersom jag har med mig en påse ut varje kväll. En påse innehållande bok, mp3 och matlåda. Ska köra upp den i nyllet på han varje kväll. Idiot.

Jäklar, jag hade glömt att jag hade öppna fönster på olika ställen i huset. Draget drog som en hand genom håret, blev lite rädd först.

När jag var ute och filosoferade förut så kom jag underfund med två saker:
1. Jag klarar inte av spellistorna "Högst betyg" och "25 mest spelade" i min mp3 längre. Det är det enda jag lyssnar på så fort jag använder skiten. Så jag valde att spela upp alla spår. Inte alla på en gång (600 stycken), utan en och en. Inte en gång blev jag trött på musiken, skithärligt. Nu ska jag snart lägga in mer musik.
2. Fåglar som flyger flock måste ha ett namn på sin flock. Hur ska de annars kunna skilja sig ifrån varandra. Namn som "Black Hawk" och "Air Force One" slog mig. "Är det det ett flygplan? Är det en superhjälte? Nej, det är bara Air Force One - världens tuffaste fågelflock". Sen när de intar landning i ett trä eller en åker så är det en frizon för alla olika flockar. Där delar en från AFO och en från BH på en mask och skålar över ett tugga pölvatten. Det måste vara så! Hur skulle de annars hålla reda på varandra? Vissa påstår visa dofter i fjädrarna. Okej, det är bullshit!

Nu ska jag skriva ned lite flytta-hemifrånsaker jag behöver. Jag är bara uppe i två saker. Febertermometer och vaskrensare. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Misshandel, åtta mot en.

Yo team!
För er som vet hur man kollar "mest tittade" på YouTube har säkert redan sett klipper nedan. Åtta tonåringar misshandlar sin kamrat. Allt för att få en cool video att lägga ut på internet. Nu cirkulerar deras ansikten på internet och de väntas ett mycket värre öde än tjejen de misshandlade. Det började med att tjejens huvud drämdes in i väggen, hennes "kamrater" väntade på att hon skulle vakna upp. Därefter gick de båda killarna ut för att hålla vakt så att hon inte kunde rymma och sen så började misshandeln.

Ännu ett praktexempel på hur USA är... ja, amerikanskt? Känner inte det minsta medlidande.

Publicerat i: Pelles vardag

Gyllene skor

Yo team!
Var ute och gick nyss. Nyss och nyss förresten, det var för två timmar sedan. Men det var idag, det är poängen. Har mina heltrasiga Converse som jag snart haft i ett år nu. Köper bara skor en gång per år så det är ju bara att räkna ut ungefär hur de ser nu. Längs hålen på sidorna kommer det in en hela massa skit. Så jag var som längst bort hemifrån, då jag kände att jag var tvungen att tömma skorna på något som skavde. Jag antog att det var grus. Bor man landet så får man vänja sig vid en hel massa grus. Så är det. Jag drar av mig skon, jag tror det var vänsterskon, vänder den upp och ned och låter innehållet falla ut på handflatan. Döm av min förvåning när jag fick se innehållet. Där fanns det grus, såklart väldigt mycket, en sådan där plastsak som håller ihop strumpor ni vet. Ser ut som ett "T" i varje ände. Sen så rullade det ut en mycket liten kvist, lite gräs och sist men inte minst en femtiöring. Det lila kopparfärgat mynten, stort som en tumnagel, var i min sko. Jag tror inte ens det var det jag tyckte skava.

Kanske att jag är min egen version av "Pojken med guldbyxorna". Bara i mindre valörer och svettiga skor. Får skriva ned det i mina memoarer, kan bli en bestseller.

Imorgon har jag ett roligt bildreportage planerat. Kom ihåg att kolla det då. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Sovrumsodörer

Yo team!
Just nu ser jag tunnhårig ut. Högt hårfäste har jag redan, men fan så heller att jag är tunnhårig! Det är det här med att jag är blond under det bruna. Det lägger sig en ganska snygg rand bland benorna i skallen, sen så ser det ut som jag går på cellgifter. Illa som fan. Men vem bryr sig. Jag uppenbarligt, varför skulle jag annars ta mig an att plita ner detta?

Är det bara jag som tycker ett "nysovigt" sovrum luktar unket. Jo, jag hade så skoj igår när jag pratade odörer så jag tänkte fortsätta. Har någon mer tänkt på det, att ett sovrum som nyligen använts (hehe) luktar lite... amoniak, illa, unket, instängt. Jag kan inte riktigt sätta armbågen på vad det riktigt är. Hur kommer det sig, jag har bara legat ned och blundat. Är det något man gör om nätterna som bidrar med detta? Vem vet vad en sovande kropp har för sig. Kanske kör lite sleppwalk-aerobis? Det måste vara det, för nu när jag tänker efter så stinker ett sovrum mycket som en gympasal. Använd flitigt sedan 50-talet. Utan att blivit rengjord.  

Nu blev jag äcklad av mig själv. Ämnesbyte!

Stängningen gick galant. Det där nattstädarna kan sitt kall. Det är bara en gubbe som vägrar göra något annat än vad han "borde". Med andra ord så är medmänskligheten inte hans bästa vän. Låter den andra kvinnan i köket göra allt. Hade jag vågat och kunnat så hade jag kunnat försöka ge mig på och namnge dessa. Men namnen är för svåra och låter mest, för att vara extremt fördomsfull, Schabalalala i mina öron. Men fem av sex är duktiga, den siste jävligt lat. Men Viktor som kan språket ska skälla på honom idag, det ska Sandra se till.

Nu ska jag promenera i solen. Börjar bli van att det är sol varannan dag. Får passa på. Imorgon är det väl åska. Hej.
Publicerat i: Den arga kategorin

Snöflings keep fallin' på mitt head

(Svengelskan är min bästa vän)

Yo team!
Det slutar aldrig snöa. Vad är detta? En grön jul, en vit påsk, en grön vinter, en vit vår. Vädret är fucked up. Det är på våren som värmen ska komma, inte blöta-hund-lukten som fyller hela hallen och som brukar fylla hallen på hösten slash vintern. Växthuseffekten äter upp oss och ingen gör något åt det. Fan den som uppfann bilen (Henry Ford, tack vet jag Wikipedia)! Försökte diskutera med en häromdagen att bilen faktiskt inte är någon bra uppfinning på många sätt. Den är rent av jävla sämst! Argument som "man då hade folk varit arga för bla bla bla" eller "den tar folk framåt". För det första, hur kan man vara arg på något som man inte vet om? Dessutom, om vi inte hade varit så jävliskt puckade och uppfunnit den bensin-/dieseldrivan bilen, så kanske man hade kommit på något annat drivmedel. Luften vi andas kanske? Den som ändå kunde gå tillbaka i tiden...

Åter till den blöta-hund-lukten. Inte mycket klår den stanken. Jag kan bara komma på tre saker som är värre. Svett som luktar riktigt unket, prästkragar (fotsvettslukt), fotsvett (prästkragelukt). På fjärde plats kommer alltså den blöta hunden, följt av bajslukt. När jag tänker på sånt här så slår alltid tanken "tänk om det vore tvärtom" mig. Mamma i familjen ropar inte till sig maken för att lukta på grytan hon gör, utan istället ropar hon till sig honom efter att varit på toa. "Älskling, kom och känn hur gått det luktar här inne. Jag är lite lös i magen". Eller att doftljusen var proppade med urinlukt. Man har lite vänner på middag, öppnar toalettdörren, för att låta de känna den lösa magen, samtidigt som man tänder ett urinljus. Festlig tanke.

En undersökning, en rätt så onödig sådan, visar att sju av tio människor inte tycker sin egen avföring luktar illa, medens man knappt klarar av andras. Så är det nog för de flesta.

Nu ska jag dra till jobbet, det här var det sista för idag. SMELL you later, hehe. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Adele - 19

13230-32Yo team!
Tänkte skriva lite om en skiva till. En som jag väntat med lite grann. Det av den enkla anledning att den har varit svårbedömd.

En annan brittisk talang som släppte skiva alldeles nyligen var "Adele". Känd för singel "Chasing pavement" och videon till samma sång. En trafikolycka har precis skett och i bakgrunden står Adele sjungande. Samtidigt som de två offren av olyckan dansar liggandes på trottoaren. Väldigt snyggt gjort. Men bortsett ifrån "Chasing pavement" så är "19" inte så vidare mycket att ha. Det tar emot att säga detta, eftersom den fröken Adele jag sett i intervjuer är sjukt charmig. Men jag skulle vilja påstå att köpa "19" är nästintill att slösa. Pengarna lägger du istället på något annat. Ett radargummi, cigarettändare, miniräknare... ja, det är alla bättre ting än "19".

Sen så har det väl lite att göra med vilka förväntningarna är. Mina var högt över skyarna höga. Det är aldrig rätt att ha så. Hur många gånger har man inte haft för låga förväntningar om något (en fest, en film, en bok...) och istället blivit överraskad till hjärtinfarkt. Det är så det ska vara. Förväntningar är inget man ska unna sig själv. Jag personligen ska gå och bli neutral livet ut gällande förväntningar. Så ska det bli.

Hej.

Ps. Läste en Duffy-recension i Expressen förut, de hade jämnför kvinnan med Winehouse och Dusty Springfield. Liksom jag. ;) Ds.
Publicerat i: Musik

Kattfajt

Yo team!
Kvällen blev sen igår. Halv tre var jag hemma tror jag. Ikväll blir det troligen ännu senare skulle jag tro. Men det gör inte så mycket ändå. Bara jag är hemma innan fyra så får jag väl vara nöjd. 13230-31Sen så är det banne mig jag som slutar tidigare på söndag. Det med basta! Höh.

Bloggen kommer suga riktigt hårt känner jag nu. Vad ska man säga, vad ska man säga... Jag kom precis på katterna leka. En ganska rolig lek. Far och son stod så som de gör på bilden. Det ser ut lite som om de jufflar, men de stod helt stilla för att sedan göra nacksving över varandra. Tråkiga regn- och snödagar kan kattslagsmål (catfight) vara oerhört underhållande. Kunde man höra de prata så skulle säker fraser som "you ain't the boss of me" eller "talk to the hand, 'cause the face ain't listening" vräkas ur dem. Jo, så är det. Katter pratar engelska. Punkt. Haha, undra vilket språk de mjuar (jamar jag vet). Men just för stunden kändes engelska lite roligare, eftersom "you ain't the boss of me" blir speciellt roligt översatt.

Du är inte min vice direktör!

Det kommer mera lite senare. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Duffy - Rockferry

13230-30Yo team!
Vinterns stora musikhändelse har varit och är fortfarande brittiska skönsjungande Duffy. Låten "Mercy" har jag personligen nynnat på i ett par månader nu. En genigalisk och på samma gång en mycket mystisk låt. Inte den lättaste att... "stoppa i någon genre". Istället hade den stundande skivan på förhand lagts i Amy Winehouse-facket. Ni vet det där lite gammaldagsa, soul-rock med en massa oväntade instrument instoppade här och var. Till min överraskning är "Rockferry" långt ifrån något nytt Winehouse-material. Kanske att man kan hålla sig till det gammaldagsa en aning, men resten av skivan är annars ganska långt ifrån "Mercy" som det bara går att komma. På ett mycket, mycket, mycket bra sätt.

Jag skulle nästan våga gå så långt och säga att det är en av de bästa skivorna jag köpt i år... nej, någonsin. Varje spår är lite av en överraskning i sig. Vi har "Delayed devotion" som är en rockigare ballad (om det ens är funtionsdugligt adjektiv) fylld med trummor och stråkar. Eller "Warwick Avenue"  som påminner om en långsammare version av titelspåret till sitcomen "Marriage with children" (eller "Våra värsta år" som den så pinsamt är översatt till). Och det utan att man får den där avsmaken i öronen. Jo, det är exakt så jag menar; "avsmak i öronen". För när "Marriage with children" sätter i gång på TV så vill man inte hellre än att byta kanal. Mest för det faktum att titelmelodin är så fruktansvärt dålig. Så är självklart inte fallet med "Warwick Avenue".

Genast kom jag på den perfekta sammanfattningen för "Rockferry". Det är som ett Kinderägg. Utan chokladen, utan leksaken men fullt med överraskningar som kompensation. Ett sjujäkla bra Kinderägg.

Publicerat i: Musik

Om tiden sen sist

Yo team!
Så vi håller alltså på och utbildar nattstädare på jobbet just nu. Det är fullt spring där. Jag visste inte alls vad jag skulle göra, så jag gick hem klockan ett. Men på lördag är det "jag" som har koll på städarna. Shit alltså, hur nu det kommer att gå. Ingen pratar svenska heller. Eller de gör det, fast jävligt rutten. Det var där felet låg sist, men det tycks ingen ha förstått. Å andra sidan så var dessa städare sjutton gånger trevligare än de förra vi hade förut.

Tre stängningar kvar, sen ledighet. Det är det enda jag tänker på. Idag fick jag  börja arton förövrigt, av någon anledning. Börjar ångra att jag sa ja till det, eftersom jag redan har så pisslite timmar. Men ju färre timmar jag är där just nu, i utbildningsvirret - desto bättre. Ungefär så känner jag.

Annars då, har inte mycket mer att rapportera för tillfället. Pannkakor till frulle, bra natts sömn och "Rockferry" dunkas. Hörs snart igen. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Vad blir en gris i England?

Yo team!
Jag har tänkt lite saker som får mig pigg oavsett hur mycket eller lite sömn jag fått:
- Druvsocker (tydligen).
- Musik från 50- och 60-talet, helst med politiska texter. Ungefär som Aretha. Guld.
- Musik från nittiotalet á la Lena Marlin. Smörigt, inte vidare bra... men jag kan det!
- Sova middag.
- Solen. Bara jag ser att solen skinner utomhus blir jag pigg. Som en spruta koffein.
- Spendera pengar. Helst på DVD-boxar och skivor. En ganska dålig ovana på många sätt.
- Att slippa stänga på jobbet. Kanske att lite jobbglädje återkommer.
- Tanken på att snart flytta hemifrån.
- Tanken på att snart börja plugga.
- Att vara kåt... eller?
Och en sjuhelvets massa saker. Nu ska jag åka och jobba. Orkar jag så blir det en blogg inatt, men vi får se. Hej.

Ps. Vad gör dig pigg? Ds.
Publicerat i: Pelles vardag

Sömnlös i Seattle, Sverige edition.

Yo team!
Inatt så jag dåligt. Igen. Men just inatt var det lite värre än vanligt. När jag annars pratar om att sova dåligt så brukar jag ändå slockna runt två. Senast två. Nu var jag vaken till fem. Från klockan elva, när jag gick och la mig, så låg jag sömnlös i sängen. Jag klev upp, gick några varv i rummet. Kollade lite på TV. Läste i boken. Läsning brukar göra mig sömnig, men inte inatt, inte. Jag var till och med vaken så länge att jag hann bli hungrig igen. Svalde ett äpple helt ungefär. Jag var trött i käken. Och resten av kroppen också för den delen, men inte i hjärnan.

Hur som helst så hade jag ställt klockan på åtta. Eftersom jag igår, när jag gick och la mig tidigt, tänkte att jag ska vara bra och gå upp tidigt imorgon bitti. Tji fick jag idag, jag är dyngtrött. Snooza gjorde jag inte heller av någon anledning, trots att jag inte hade någon tid att passa förens klockan fyra på eftermiddagen. Morgonen har varit en dimma, promenaden gick jag utan att vara vid medvetande. Sömn är inte överskattat. Jag tar tillbaka vad jag tidigare sagt. Förstår inte heller hur jag ska orka stänga ikväll.

Bäst att gå och sova middag. Som ett barn. Men jag är ett barn. I "vuxens" kropp. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Rockferry, uppföljaren.

image29


Posten kom, paket hämtades, posten på bordet, skivan slets fram och dunkas nu för fullt.
En bra morgon.
Publicerat i: På tapeten

Kvällens sista ord.

Yo team!
Fast det är sent och jag vill sova så känner jag att det är något jag inte fått riktigt sagt. Det blir ett kort inlägg, det känner jag redan nu. Det är så grymt det här med skrivning, rätt som det är har man kommit 3000 ord framåt utan att ens behövt anstränga sig. Men inte just nu. Vad vill jag ha sagt? Jag blev nyss (läs tre timmar sedan) peppad med kommentarer från okända människor på kortbloggen. Varje gång jag får en kommentar så hörs det i mailboxen. Det kändes som om det kom en hel hög med meddelanden. Det gjorde ju också i och för sig. Besöksrekord har det varit, om man bortser ifrån den dagen då jag höll på och gjorde om bloggen. Då var det många träffar.

Varför bloggar jag så ofta? Till mångas glädje. Till andras förtret. En bra blogg är en väl uppdaterad blogg, det vet man ju själv. Vad skulle Perez Hilton om han uppdaterad en gång i veckan? Inte mycket. Sällan har jag haft så många besökare som nu när jag uppdaterar på en stadig basis. Jag gillar det. Många frågar om det är därför jag bloggar, för att få många läsare. Det är inte den största anledningen, nej. Men visst vore det kul att bli något i denna explosionsartade skrivtrend, självklart.

Nu har jag svamlat färdigt. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Bilder från påskhelgen


13230-22
13230-26
13230-28
13230-23
13230-24
13230-27
13230-25


Här kommer några bilder från påskhelgen då även syster var på besök. Rad ett och nedåt:
1. Rrrachel attackerar min mobiltelefon. Jobbet terrar en med för många SMS. Den funktionen kommer snart göra att jag byter nummer. Säkert en fem-sex SMS varje dag får man.
2. Systers projekt med ett av uthusen. Grymt fin sommarstuga har det blivit. Jag har hjälpt till en del. Fint projekt.
3. Molly, byrackan personifierad (hundifierad?).
4. En otrimmad jag. Som hare.
5. Hörselkåpor av påskägg.
6. Katt nummer två av sju, bitch-Signe.
7. Anna som hareinna.
Allt för stunden. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Rockferry

Yo team!
Idag släpper "Duffy" sitt debutalbum. Ni vet, den undersköna kvinnan som sjunger "Mercy". Jag var tvungen att ha den. Det var det första jag tänkte när jag vaknade. Tror ni mig inte? Surt. Jag kan inte bevisa't. Men min tankegånger gick något i stil med detta (när jag precis vaknat alltså): "Jag måste köpa Duffys skiva idag... idag är det onsdag... jag är ledig... köpa skiva... köpa skiva...". På ett ungefär. Önskar jag hade skrivit ned dessa ord direkt när jag vaknade. Då hade det varit stående bevis. För ingen fullt vaken människa skulle skriva något sådant. Om det inte skedde i en blogg det vill säga. Host host. Ingen kommer fatta vad jag svamlar om ovan. Ingen utom en riktigt smart person. Och låt oss inse, smarta personer är en bristvara. Vi är inte så många. 

I jakten på "Rockferry", som är albumtiteln, så drog jag ut med bilen för att stilla begäret. Soppatanken är snart tömd så mina skivställen är begränsade till Kumla och Hallsberg. Mitt första stopp blev på Statoil bredvid jobbet. Låt oss inse fakta om skivställen på Statoil. För att de ens ska köpa in en alternativskiva som "Rockferry" ska väl vara om den säljer i tremiljonspplaga först. Det känns som om de är efter. Först när alla har skivan så står den i deras hyllor. Men det är inte för intet som jag inte kollar där. Många fina pärlor har hittats i "billig"-hyllan. Herman Hermits-best of för 29 kronor och för att inte tala om en Eric Clapton CD för hela 39 spänn. Som hittat. Men när det kommer till nya skivor - inte så bra. Men jag var desperat.

Nästa stopp blev Ica Maxi, Kumla, där utbudet kan variera från dag till dag. Det var här jag hittade Sahara Hotnight samma dag som den släpptes (!). Jag var där på praktik och blev förvånad ända ned i tårna över vad jag såg. Sen så tvingade jag tanterna att lyssna på skivan i köket. Alla gillade den. När jag var själv så dunkade jag "Cheek to cheek" så att högtalarna nästintill sprängdes. Låten var ny då, så klandra mig inte. Det var också på Ica Maxi som jag köpte Shitney's nya skiva (sluta klandra mig, sa jag) när "Piece of me" inte ville lämna det som finns innanför pannbenet (hjärnan).

(Visst är det bra att jag gör lite parenteser emellanåt, så att ni förstår)

Jakten på Ica Maxi blev flopp. Köparen måste gått från smart skivdealer till schlagerbög. Ärligt. Allt var folkkärt i hyllan. Linda Bengtzing, Christer Sjögren, "Det bästa med schlager" och så vidare. Inget ont om schlager, det har gjort mycket för musik-Sverige. Men inte idag, ge mig Duffyyyy.... alltid när jag säger det namnet så får jag lust att säga duck efteråt. Som i "Duffy Duck". Bara lite extra kuriosa från mitt håll. Jag gick inte tomhänt  från affären. För att stilla mig sockersug jag kände bubbla upp inom mig. Jag hittade ett extraerbjudande om fyra Antonberg för tjugo kronor. Är det något jag lärt mig av päronen, nu när de GI:ar, så är det att man ska ta en eller två bitar mörk choklad för att stilla suget. På bilresan hem från Kumla som tar tjugo minuter stillade jag mitt sockersug tre veckor framöver då alla fyra chokladkakor försvann. Kvar finns nu ett utsmetat Antonberg-minne mitt framsäte. Blir jag sockersugen någon mer gång kommer den fläcken vara borta på ett kick. Så jag låter den vara tills vidare.

CDON fick bli min nödlösning igen. Beställde plattan. Fick för mig att om man beställer någon enstaka produkt innan klockan fem så brukar det komma redan dagen efter. Fan ta mig själv om jag har fel. Resultatet av detta imorgon. Hej.
Publicerat i: På tapeten

Morgondagens måltid, övermorgons måltid, dagen efter övermorgons...

Yo team!image21
Idag har jag ännu en gång varit den där goda sonen, som jag har pratat om tidigare. Han kommer fram då och då, när han mer eller mindra får lust. Att jag talar om mig själv i tredje person är mer roande än oroande. Eller? Jag får fråga mina andra "jag" någon dag.

Den senaste tiden har jag varit sämst på att ta med mig matlådor till jobbet. Eftersom det heter "äta bör man, annars dör man" så har jag ätit mycket där. Dyrt och framför allt onyttigt. Man äter utan att det ger någon vidare effekt. Utom fetmaproblem då, kanske. Så idag tog jag mig i kragen och gjorde ordning fyra matlådor till de stundade stängningarna. Det blev hur som helst en stor portion pastawok med bacon och en hel jävla hög med grönsaker. Toppade med fetaost och pepperoni (uttalas feffffffferoniii). Sen så tog jag mig en näve till lunch nu också. Alltså får (måste!) ni numera kalla mig "Pelle - storkokets mästare!".

Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

I'm proud to be an American

Yo team!
När jag låg och kollade på "Scrubs" förut så nämnde de "Judge Judy". För är det något som ofta nämns i sitcoms så är det skämt om just det programmet. Jag har aldrig sett "judge Judy", jag vet knappt vad det är. Men till namnet så förstod jag att handlade om en domare. Som antaligen fäller domar på folk (jag må ha missat programmet, men jag är inte korkad). Denna ovisshet gjorde mig galen och fick mig sedan fängslad på YouTube i två timmar. Mina gissningar på hur och vad programmet gick ut på stämde. Det finns verkligen ena riktiga nötskal i Amerikatt. Typer  man ser på filmer och Tv-serier - de finns verkligen. Med sjabbliga dialekten (Hi, maaaa'am), redneckmustachen och flanellen hängandes på sned. Det är nog mode att stämma varandra i the great land in west. Eller "nog" och "nog"... det har vi ju vetat länge. 

Kolla in klippet nedan, sex minuter avskyvärdhet: 


 

Publicerat i: Den arga kategorin

Inavel

Yo team!
Idag blev det tårta på jobbet. Ann sa farväl och tack för sin tid. Jag, snäll som jag är, tog förövrigt tag i blomköpet denna gång. Dagen innan kvinnan slutade. Igår med andra ord. Jag och köpa blomster, det finns bättre kombinationer om man säger så. Men jag frågade snällt tanten i affären om hjälp. Jag sa att det var till en kvinnlig medarbetare som skulle sluta och som är lite tantig av sig. "Tantig" på ett bra sätt. Jag fick någon "djungelkrans" i en svart kruka framskjuten till mig. Den var cool. Och tantig. Stämplad "Ann" med andra ord.

Det blir en del jobbsnack en bit här, så sluta läs om du helt enkelt inte bryr dig. Nu!

Det går en massa snack på jobbet. Nattstädare börjar idag, nattstädare börjar imorgon, ingen av de kan svenska (igen), alla kan svenska, Maria ska jobba i sommar... och så vidare! Jo, jag vet inte. Snacket har gått och inavlat sig med sig självt. Vi har alltså gått runt ett varv på samtalsämnena, att vi börjar med nya (fast ändå samma). Lite som inavel. Nattstädarna börjar imorgon. Det finns inget med i världen jag är gladare för just nu. Att hålla på att diska, städa ett kök, skura avlopp är inget jag kommer sakna. Kanske att skura avlopp. Men jag är lite märklig på det viset.

Och så en öppen fråga till Maria (länkad till höget, "maria haag"), stämmer snacket om en återförening? Det är du och Åström som i så fall står för jobbet anno 2005 i år. Och kanske Bergström med för den delen. Svara gärna eftersom jag vet att halva Donken läser detta. Minst. 

Självgodhet har alltid varit min specialité - till alla andras förtret. Hej. 
Publicerat i: Pelles vardag

TJAAA!

Yo team!
Mina två lediga dagar som skulle ha varit imorgon och dagen efter det har nu reducerats ned till en stycken. Detta är för att jag måste jobba åt en som blivit sjuk och... ja, jag vet inte. Finns inget jag kunde bry mig mindre om. Innan, då menar jag precis innan, så hade jag klagat på varför jag inte jobbade på tisdagen. Så som jag även nämnt tidigare i bloggen. Jag skulle egentligen ha gjort det. Eftersom schemat är rullande. När jag sedan väl fått morgondagens tid så började jag genast klaga på att jag inte var ledig. Jag är aldrig nöjd. Otroligt sällan. Gräset är alltid ledigare på andra sidan. 

Såg en gammal lärare förut. Att se lärare, vare sig det är nuvarande eller gamla, utanför skolan är alltid läskigt. Ungefär som att skåda ett spöke. Ett spöke på en matvaruaffär. Att de är vanliga människor utanför jobbet är inget som mig aldrig slår. Dessutom så låtsas jag inte se dem. För är det något jag hatar så är det att småprata. Speciellt med gamla lärare. Samtalet skulle bestå av tre frågor, lite tystnad och sedan ett avsked. Då kan jag lika gärna bespara båda parter på onödigt snack om väder och vind. Tala om vädret är föresten inget jag gör med främlingar/ytligt bekanta, då vänder jag på hälen och går. Något värre "jag-vill-inte-egentligen-prata-med-dig"-samtalsämne finns nog banne mig inte.

När jag hämtade ut paket häromdagen så stötte jag på en som gick i min konfirmationsgrupp (japp, jag är konfimerad. Jag blev rik på köpet, halleluja för släktpresenter). Jag hade tänkt ge ett vänligt, rätt så dovt "hej". Men inte då, rösten gick upp några oktaver och jag gapar ut "TJAAAA!". Precis som "fan vad jag är glad att jag träffade dig här". Usch, pinsam stund. Personen i fråga var sedan med i samma högskoleprovssal som mig. Då fick det bli till att inte låtsas se denne igen. På åtta timmar. Men jag kände att med "TJAAA!:et" jag gav ifrån mig sist, så borde det räcka och bli över för denna gång. Och fem år fram.

Nu ska jag få min skönhetssömn. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Den 7:e maj

Den sjunde maj släpper Amanda Jenssen sitt debutalbum, "Killing my darlings". Det blir nog den enda skiva av en (numera före detta) Idol-deltagare jag någonsin kommer införskaffa. För den plattan vill jag ha. Samma dag släpps "Veronica Mars", säsong 1. Med andra ord, sjunde maj blir en dag att se fram emot.

image20
Publicerat i: På tapeten

Man över bord

Yo team!
Kolla in skivan jag köpte här om dagen. Gruppen "Montys Loco" är ett kompisband av The Cardigans, som det sägs på hemsidan. Den är cool som fan, redan på det yttre. Var tvungen att ta ett kort. Ett kort som visserligen inte visar skivfodralet rättvist. Men det består iallafall av ett mockafodral med nitar på, som ni kanske ser. Grymt snyggt! Skivan i sig har jag inte så mycket att säga om än, har bara lyssnat en gång. Men de måste vara bra ifall någon i exportsuccén The Cardigans säger så - så är det bara.

Albumet här heter förövrigt "Man overboard". Hej.

13230-19
Publicerat i: Pelles vardag

Top of the morning to you

Yo team!
Sitter här och käkar frulle (frukost) nu så här tjugo minuter innan jag måste åka. Vaniljyoghurt och flingor. Gött som fan, bara det att flingorna fastnar lite mellan tänderna. Visste ni att man egentligen ska borsta tänderna innan maten? Märkligt. Tycker det känns som "fel ordning" på morgonritualerna. Plus hur gott är det att äta med tandkrämssmak i munnen? Flingor och pepparmint. Gött.

Nä, dags att åka öppna. Dock bara en dag, sen är jag ledig igen i två dagar. Schemat är idiotiskt denna månad. Har fått färra timmar än vissa "deltidare". Jag är också deltidare, jag vet. Inget som behöver påpekas.Nu är det dags att borsta tänderna. Jo, jag må snappa upp vilka ritualer man bör ha på morgonen, men jag är inte snabb på att förverkliga dem. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Vinnaren av tävling #1

Yo team!
Dags att utse en vinnare till tävlingen. Här lottade jag ut Norah Jones' debutalbum "Come Away With Me". Det var en rolig tävling, antalet medverkande var över förväntan. Skitskoj! Så av alla er, ett tvåsiffrig antal människor, så har jag dragit fram vinnaren via lottning. Där jag la alla namn i en skål och drog en lapp. Den lyckliga vinnaren är:

Elin Albinsson, Vretstorp (likaså min granne, hehe)

Grattis yo, skivan ligger här hemma redo att skickas. Har fler tävlingar planerade inom en snar framtid, håll utkik vettja. Ska försöka hitta något lite mer attraktivt pris till nästa. Har nästan bestämt mig för vad det kommer att bli. Ha en bra kväll. Hej.
Publicerat i: Tävlingar

Lördagskvällen

Yo team!
Efter högskoleprovet igår så var det dags att snygg till sig. Åtta och en halv timma skolprov sköljdes bort, tröttheten lurade jag bort bakom höger hjärnhalva och flaskor började korkas upp. Jo, det stämmer. I mitt sinnestillstånd av mörka ögon och yra skalle så började jag förfesta själv hemma. Halvnaken. Det var exakt så sorgligt som det lät. Till mitt försvar så var alkoholintaget mer än måttligt och kvällen skulle komma att bestå av måttlighet. Jag var dyngtrött. Men jag skulle ut, det hade jag räknat med hela veckan lång.

Förpärlan blev i en lägenhet i Örebro, som Stefan fick låna av sin chef. En sjujävla fin lägenhet dessutom. Vi trashade den. Alfapet-bokstäver flög hejvilt, charaderna krossade rutor och "Körslaget" fick oss alla att vilja ha sönder allt. Det blev med andra ord en lugn förfest. Jag var så jävla trött. Men det var trevligt, det var det. Speciellt chipsen var alla tiders. Runt tio gick vi vidare mot O'Learys, eller hur det nu stavas, och mötta upp Sandra. Kvinnan skulle promt ha en Strawberry Daiquiri. Den var god, jag tasteade (smakade) faktiskt flera klunks (klunkar).

Satin väntade därefter. Jag hade det trevligt. Men jag var trött, ofokuserad och tydligen full av mod till en dans med Emelie Pless. Justice's "D.A.N.C.E" började spelas och jag kunde inte låta blir att svänga mina lurviga. Runt kvart över ett så drog jag och Sandra hemåt. När de lämnat av mig så beskrev jag exakt hur de skulle köra. Det krångliga i beskrivning var... inget alls. Innehöll högst två svängar. Men, men... de kom till Askersund till slut. Höh. Jag slocknade direkt efter det.

Imorse vaknade jag av att mamma spelade Eros Ramazotti högt som fan. Hehe. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Efter högskoleprovet

Yo team!
Det slog mig mest när jag vandrade mot sal grön 201 igår morse var att Alléskolan, Hallsberg, är ett jävla restverk från DDR-Tyskland. Allt är av tegel, toaletterna är på en kvadratmeter (med dörrar som går innan, bara att låsa var en konst i sig) och färgerna på väggen gav en mindre depressionssvårigheter. Jag satt bredvid en ifrån jobbet, Ingrid, och bakom en granne, Lena. Kändes bekvämt med lite vänliga ansikten. Sen så såg jag alla de svenska klassiska gymnasium-stereotyperna. Sporttjejerna som är klädda i mjukkläder och går i "pissetoffler" (på svenska; badtofflor), häckar stora som ett par fotbollar och en attityd av avsky som alltid tycks förundra mig. Sen så har vi den blyga tjejen som alltid kollar ner i golvet när hon går genom stora folkmassor, datanörden med för små kläder, den kraftiga tjejen med för små kläder, dryga killen med märkeskläder (köpta på outlet) och för mycket gelé i håret och så jag - jag som hatar allt som heter "Hallsberg" och "skola" i ett.

Själva provet gick fint. Eller jag tyckte det just då, men när jag kom hem och rättade så såg jag att jag nog blir en medelmåtta när det gäller högskoleprov. Men nu har jag gjort det, jag vet hur det är. Kanske att jag gör om det någon dag, vem vet. Det var fem delar, varav ett är ett provprov. Det visste man inte innan, men vi hade turen att få två läsförståelser på svenska. Min svaghet. Trodde jag. Det visade sig senare när jag kom hem att jag hade mest problem med matten. Vilket inte kom som en chock det heller, eftersom de frågorna i bland är helt jävla vrickade.

Ikväll slutar tävlingen, skynda på och anmäl er!
Hej.
Publicerat i: Pelles vardag

Snart så.

Snart bär det iväg. Satt och körde lite gamla prov på nätet igår. Det som blir min svåra del, om jag nu ska gissa rätt, är nog läsdelen på svenska. Sjukt långa och krångliga texter. Men vi får se, vi får se. Ha det bra så länge, y'all.

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

I'm a geek

Yo team!
Gjorde boknördstestet som Amanda hade lagt till på sin blogg. Ska jag vara nöjd, tro?Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

Inför högskoleprovet

Yo team!
Sitter med västkusten-moster just nu och ser på "Så ska det låta". Känns ganska torrt att sitta hem en fredagkväll och dega. Men jag gör det av två anledningar, jag har ont i huvudet och, framförallt, så har jag ett stundande högskoleprov att tänka på imorgon. Jag vet inte vad jag bör förvänta mig, egentligen. Inte mer än att det är skitasvårt och att jag troligen kommer gå ifrån provet ganska hopplöst förvirrad. Men inget av de program jag sökt till hösten kräver högskoleprovdeltagande, jag gör det mest på skoj. Man blir liksom en livsmerit större. "Livsmerit" är sjuhejdundrande bra ord.

Morgondagens högskoleprovmatsäck:
- Ciabatta fylld med brieost, grönsaker och en massa gött.
- Tuggummi, för att få bort löksmaken i munnen från ciabattan.
- Mineralvatten. citrus.
- Fruktsallad, "personalens egengjorda".
- Kexchoklad gånger tre.

Jag tänkte ta ett kort på matsäcken, mest för att jag inte hade så mycket att göra. Men kameran är på vift. Mor och far är på personalfest ska ni veta. Jag ska hämta dessa sorgliga kameraknyckare om en sisådär tjugo minuter.

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!

Till nästa lön ska jag unna mig en nackmassage. Om någon bjuder så skulle det vara alldeles förjävla utmärkt.
Publicerat i: Pelles vardag

Tant Doktorn

Doktorn: "Pelle Nilsson. Hejsan!"
Jag: "Hej!"
Doktorn: "Ja, du hade problem med... bla bla bla... är du tjugo år fyllda?"
Jag: "Eeh, ja det är jag"
Doktorn: "Bra, då ska vi se. Om du lägger dig på britsen här så ska jag känna på dig mage. Visst sa du att du var tjugo år?"
Jag: "Ja, jag är tjugo".
Dokton: "Och då har du redan betalat. För det ska man göra om man är över tjugo år. Det har du va?"
Jag: "Ja, jo... jag betalade i kassan när jag kom in i entrén".
Doktorn: "Men vad bra. Klamydia är farligt".

Doktorerna på Hallsbergs vårdcentral har något mentalt fel. Jag skulle sätta vad som helst på det. För det första, ska man verkligen fråga om man betalat innan man oroar sig för patientens hälsa. Och vräka ur sig att klamydia är farligt, vem fan vet inte det. Jag beskrev min åkomma för tant Psykbryt och hon lyssnade med ett halvt öra. Det var precis det här som jag var orolig för, att bli idiotförklarad. Ska aldrig mer gå till doktorn. Någonsin.

Sen så berättade hon att jag skulle varva ned, slappna av  och att det kan tyda på stress och oro det som min kropp visar mig. Visst, det kan stämma. I allra högsta grad. Men ändå, jag känner inte att jag blev speciellt hjälpt. Innan jag gick så gjorde jag ett "stick-i-fingret"-prov. Jag hade inte diabetes iallafall, hehe. Sen så skulle jag tydligen gått in till doktorn igen, efter provet. Men jag sket i det, hon hade ju sagt allt hon borde (sa hon själv) plus att hon var jävligt korkad. Dessutom, usch för att jobba på Hallsbergs vårdcentral. Mer dystert ställe har världen sällan skådat. Jag minns när jag var där för en siljon år sedan, det ser likadant ut än. Allt är anno 1993. Möbler, inredning, personalens slang, broschyrer... Ni förstår vad jag menar. Nä, läkare vill man bra bli om det kunde vara som det är på TV. Knappt ens då.

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!

Publicerat i: Pelles vardag

Tvillingens bil

Yo team!
Spana in tvilling-Olles nya snygga bil. Jag kunde fan inte vara mer avundsjuk. Skulle det inte vara för det att jag ska plugga i höst så hade jag nog införskaffat mig en likadan. Skitsnygg.


image16


Det här med att hålla sig innan läkarbesöket är jävligt svårt. Två timmar kvar och jag klättrar på väggarna redan nu. Hoppas att det inte är något allvarligt nu bara. Fast det trodde inte hon jag talade med att det var. Det känns ju jäkligt skönt att få bekräftelse av någon som vet. Det var så skoj (jag känner att jag för er skull egentligen inte borde forsätta skriva, men vad fan) att det antingen var, trodde hon, urinvägsinfektion eller blåskatarr. Jag: "Urinvägsinfektion, haha. Kan killar få det verkligen?". Hon: "Hihi (eller hur hon nu skrattade), oh ja. Det är ganska vanligt faktiskt".

Varför hör man aldrig om det då? Killar med urinvägsinfektion. Märkligt. Men det mest mystiska är trots allt detta; stavas det "urinvägs" eller "urinvärks". Ingen som vet, ingen som vet.

(Vart tog den söta lilla loppan vägen - ingen som vet, ingen som vet)

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

Hallon och persika - ingen vidare bra kombination.

Yo team!
Köpte nya Stimorol-smaken igår. Ni vet den som är på reklamen där en kille spelar elgitarr eller nåt, jag vet inte. Persika  och hallon. Inge vidare god. Jag gillar vanlij och mint-smaken däremot, den som uppfann det borde få en miljon miljoner. Eller något. Snart ska jag till doktorn och kolla över mitt urinerande. Ber om ursäkt ifall jag är lite okänslig och använder sådan ord, men jag behöver hjälp med en sak. Är det så att det kostar att gå till doktorn? Måste jag betala något när jag går dit eller går det på försäkringen? Att jag ställer en sådan här fråga visar verkligen hur ofta jag går till läkaren. Hehe. Jag har inga rutiner alls någonstans när det kommer till läkare och deras jobb. Jag är mest rädd att jag ska ha inbillat mig och ha tagit upp deras dyra tid. Kan man bli svartlistad från en läkarmottagning?

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

AlphabajsYo team!
Den här låten ovan har jag fått på huvudet. Jag nynnat "the word is on your lips - say the word" i flera dagar. Det är något av det mest tuggummipopiga jag sett på mycket länge. Jävla ZTV!

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

Dags att deklarera

Min deklaration kom idag. Skatteåterbäringen var väl sådär, om jag får säga det själv. Men jag får väl vara nöjd med det jag får. Mamma fick tillbaka tiotusen och hon skrek högt att "herregud, bara tiotusen". Bara tiotusen, jagskulle bli kanonglad om jag fick tillbaka så mycket någon gång. Jag säger då det, industrijobbare alltså. De är så bortskämda. Slita på jobbet verkar de heller inte göra så värst mycket. Fast vem är jag att uttala mig - jag vet ju inte hur det går till. Kunde nästan inte hitta något som jag bryr mig mindre om. Kanske algebra, fast ändå inte riktigt.

Nu ska jag snart åka till jobbet. Jag kan inte förstå att någon vill vara ledig i en hel vecka. Det är så rastlöstframkallande. Speciellt på vardagarna när ingen annan är ledig. Till semestern längtar jag, nu har vi alla (jag och frändsen) synkat våra lediga veckor. Då blir det till att umgås tills vi spyr på varandra. Hehe.

image15


Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

Inatt var jag diabetiker.

Yo team!
Inatt blev jag riktigt orolig över min hälsa. Än en gång så vaknade hypokondrikern upp inom mig. Innan jag la mig såg jag på "Scrubs". Där fick Turk (Donald Faisons rollfigur) diabetes. Han kände sig yr, han hade gått ned i vikt, gick på toa ofta och var törstig. När lampan släcktes så kände jag mig genast nödig, "nummer ett nödig". Jag gick på toan. Sen fick jag gå igen. Och igen. Igen. Igen. Sen så slutade jag upp surfandes på "diabetes". Jo, jag var yr och törstig. Och toaletten har jag gått på åtskilliga gånger. I själva verket var jag nog varken yr eller törstig. Men känner man efter tillräckligt så kan allt drabba en. Gällande viktnedgången så stod det inget om saken, så jag väljer att inte nämna det här. Hehe.

Jag är fortfarande nödig, dock. Antagligen så är det väl ett symptom på något mycket mindre allvarligare än diabetes. Det är som innan ett prov, man går och spänner magen lite - vare sig man vill det eller ej. Jag kom fram till att min diabetes nog beror på en sjuhelvetes mycket ängslan och oro. Högskoleprov, flytt, skola.... Vi får se, går inte skiten över så får jag väl gå till någon läkarmottagning eller nåt.

Var ute och gick med dogen förut. Nu jäklar är det värme i luften. Vårigt värre.

image14


Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

Headwörk.

Yo team!
Fick huvudvärk på en gång. Jag vet inte om det är för att jag sovit för lite, sovit för konstigt, druckit för lite, druckit för mycket eller en blandning av samtliga. Fast om jag skulle ta en blandning av samtliga - då borde det ju bli lagom. Ni förstår. Alltid när jag får ont i huvudet, för jag kan ju inte låta bli att oroa mig, så googlar jag på ordet "huvudvärk". Upp kommer sidan som jag alltid besöker vid huvudvärksont. Där läser jag om Hortons huvuvärk (Norton, Fjorton... något med "on" på slutet är det, så mycket vet jag), om hjärntumörer, blodproppar och diverse andra saker. Jag får den bekräftelse jag söker, att min huvudvärk inte är så farlig som jag tror. Jag klickar ned sidan. Sen så börjar det jobbiga, jag söker symptomen till de olika huvudvärkerna jag nyss läst om. Jag stretchar för att känna efter om jag har ledsvårigheter (vilket var ett av alla symptom). Sen blir jag rädd när jag känner att det faktiskt gör ont i "nacklederna". Att nacken i vriden 180 grader och att det är antagligen därför som det gör ont, slår mig aldrig.

Typiskt hypokondriker. Men det gäller att vara på säkra sidan. Imorgon ska jag testa mig mot lungsot.

Pelle säger:

Hur är det? Har det gått fint att jobba?

elin säger:

Det är bra

elin säger:

Sj?

elin säger:

Aa, det har gått jättebra, det var skitroligt!

elin säger:

Jag stod och grilla i en kåta

Pelle säger:

KULIGT! :D

Pelle säger:

"Kuligt"? Vad är det för jävla ordval.

Pelle säger:

"Vad skoj", menade jag!

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!

Nu ska jag snart törna in. Hej.

Publicerat i: Pelles vardag

Da Desk

image11

Yo team!
Jag är lite av ett städfreak, det måste jag erkänna. Eller jag städar inte särskilt ofta, jag gillar snarare att hålla ordning. Väldigt bra ordning. Men källan till mitt slarv börjar alltid på mitt skrivbord. Det syns kanske på bilden ovan. Och är det inte så att jag plockar ordning undan för undan varje dag så börjar slarvet sprida sig sakta men säkert åt sidorna, som en viruskatastrof i Kina (kommer ni ihåg SARS? Alla var livrädda för det ett tag). Jag kan inte riktigt beskriva varför det blir så här. Det är nog för att skrivbordet är en så bra avlastningsyta. Man kommer hem ifrån jobbet, kläderna är smutsiga och behöver tvättas. Fickorna töms på pennor och knivar. Man har varit och handlat, sakerna hamnar på skrivbordet. Man viker tvätt, kläderna hamnar på skrivbordet. Man lyssnar på skivor, en efter en, utan att ställa tillbaka den man lyssnat färdigt på i skivstället. Ni förstår poängen.

Låt mig också tillägga att bilden ovan visar ett relativt städat skrivbord. Om man jämför. Och det för man ju. Jag gör det. Ständigt.

Gick förbi min gamla körskola förut. Min gamla körskola med spygula väggar, IKEA-möbler anno 80-tal och datorer från '95. Inte nu inte. Skitsnyggt. Väggmålning av ett berg och vandrare i olika nyanser av brunt. Sproilans nya datorer. Gillade det. Hur som helst, det var allt för nu.

Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Pelles vardag

Ane Brun - Changing of the Seasons

Yo team!image10
Jag måste medge, jag är nog lite förälskad i Ane Brun. Ane. Ane. Ane. Visste ni att man uttalar det som det stavas och inte "Ann-e" som vissa, så även jag förrut, uttalar det. "Changing of the Seasons" släpptes 12 mars. Jag var ganska sen på at köpa det. Nu så här i efterhand kan jag knappt förstå att jag klarade av att vänta så länge som jag ändå gjorde innan jag slog till. Här är alla toner som man var van att höra ifrån "Spending time with Morgan" och " A temporary dive" helt utsuddade. Eller det är nog där, dolda under det nya mer spektakulära ljudet. Det var på tiden att Ane förnyade sig, en tredje skiva med samma, i och för sig väldigt bra, sound kan göra av den mest musikintresserad less. Lite som att haka på Da Buzz-sjukan. Samma dunka-dunka i bakgrunden, olika texter - blir en enda sörja av ointressant skit.

Fast att tala om Ane som om hon aldrig förnyar sig vore ju att ljuga. Hennes senaste skiva hette "Duets", om man bortser ifrån livealbumet som släpptes för drygt er år sedan. Där visade hon en mindre melankolisk sida av sig själv. Kanske att det berodde på att många av låtarna inte var skrivna av henne, utan av till exemepl Wendy McNeil, Madrugada eller Syd Matters för att nämna några. På den skivan finns för övrigt den bästa Ane Brun-låten genom alla tider, "This Road" featuring Lars Bygdén.

Resultatet av den "nya" Ane Brun blir hur som helst enastående bra. "The treehouse song" får en av vilja....AAAHRG! Jag vet inte vad den får mig att vilja. Den gör en glad! Läskigt sjukt glad. "The Puzzel" önskar jag att jag skrivit själv. Jo, det är en sådan låt. Lite synthigt, mystiskt och beroendeframkallande. "Gillian" pryds av Nina Kinerts stämma emellanåt, också det en helt fantasisk artist och konstnär. Så summan av kardemumman blir alltså mer än godkänt. Jag skulle kunna vara så pass fånig att jag sätter ut betyg i form av antal stjärnor eller en smilgubbe á la Nöjesguiden. Men jag är ingen tönt - inte en sätta-betyg-tönt i alla fall. Ta mig på mitt ord, skivan är bra.

Chaning of the Season är en skiva för dig som gillar:
Elin (Ruth?) Sigvardsson - Saturday light naive
eller
Camera Obscura - Biggest Bluest Hi-Fi


Var med och tävla om Norah Jones' album "Come Away With Me". Gör så här: 
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!
Publicerat i: Musik

Tävling #1

Yo team!
Det har blivit allt vanligare att ha så kallade "bloggtävlingar" på sin blogg. Jag ska inte vara sämre jag, hade jag tänkt. Man kanske ställer sig frågan varför jag gör detta? Jo, den främsta anledningen är väl att göra bloggen så synlig som möjligt, skulle jag tro. Men det är jävligt skoj att det händer lite, både för er och mig.

Vad är det jag ska lotta ut idag då? För att bryta trenden som går, framför allt hos de större bloggarna, så ska jag inte låta er tävla om något "enkönigt" pris (kan man säga så?). Jag menar, vilken tjej har en nytta av en penispump. Eller en kille som vinner en BH, vad ska han med det till? Sen så låter jag det vara osagt om en tjej kanske faktiskt har nytta av en penispump eller en man med en en BH. Jag är ingen detektiv. Hoppas ni förstått min poäng. Vilket ni med högsta sannorlikhet säkert har, den var ju inte vidare svår.

Du kan vara med och tävla om idag och fram till söndag är Norah Jones' fantastiska debutalbum, "Come away with me". En av 00-talets storsäljare, kanske till och med den skivan som sålt mest. Singlar som "Come away with me", "Don't know why" och "Turn me on" gav Jones' en stjärna på jazzhimlen och fem grammy awards, bland annat för "årets album". Priser som hon förtjänade något så innerligt.. Min egen favoritlåt på skivan är, efter timmar av betänketid, "Feelin' the same way". Ett glatt hymmande och en viljan om att få köra fröken Jones, om än bara under den här låten, slår mig varje gång. Skivan är ett måste i varje hushåll. Många debutalbum i världen slår stort, för att sedan låta artisternas nästkommande plattor och karriär falla i glömska. Norah Jones har bara börjat sin karriär. Nu med tre fullängsalbum och gästspelande stjärnartister så som Dolly Parton och M.Ward så lär hon bli vår nästa stora jazz/soul-legend. En ny Aretha? Eller kanske en Dusty? Tiden lär utvisa saken. Helt säkert.
 
             
Hur är jag med och tävlar?
Det är inte svårt att vara med och tävla. Du behöver bara göra tre saker. Enkla är de dessutom.
1. Lämna en kommentar där du skriver "Hej, jag vill vara med i din tävling" eller/och ett annat meddelande också för den delen.
2. Fyll i samtliga fällt i kommentarsrutan. Det vill säga namn, e-postadress och din blogg-, hemside- eller bilddagboksadress (URL).
3. Länka och tipsa andra om denna tävling på din blogg/bildagbok/hemsida.

Alla kan vara med och tävla! Även ni med bilddagböcker, som ni kanske redan förstått. Till er som redan har skivan, gör ett försök och ge sedan bort skivan i present om ni vinner. Vad är en bättre present än en superb skiva? Vinnaren presenteras söndag kväll och dras fram igenom lottning. Lycka till!

Publicerat i: Tävlingar

Äntligen.

Yo team!
Äntligen har man kommit igång med bloggredigeringen igen. Det är faktiskt inte mitt fel att allt försenats, utan de tre dagarna som blogg.se använde för att åstadkomma... ja, ingenting. Servern var avstängd för att man skulle förbättra sidan. Men det gick inte så bra, så nu sitter jag här med samma sida som innan - bara tre dagar sen. Nu ska jag bara fixa till lite bakgrundsfärger, ta bort och lägga till lite saker. Fixat headern har jag gjort också, är jävligt stolt över mig själv faktiskt. Jag är nöjd, mycket nöjd.

Ikväll, kanske imorgon, så ska jag publicera detta-vad-det-nu-är som ni kan tjäna något på. Men några enkla musklick dessutom. Men mer om det efter jag redigerat klart. Hej.
Publicerat i: Pelles vardag