Två bildfragment ur min vardag.

TÄVLINGEN pågår för fullt! Klicka HÄR, HÄR eller HÄR för att komma till den!

Yo team!
Efter att jag och Even hade handlat upp nästan hela min lön i måndag så fick vi för oss att tvätta bilen. Det var behövligt eftersom jag tyckte att det tjugosju centimeter långa dammlagret på lacken hörde någon annanstans. För att inte tala om skräpet inuti. Läskburkar, godispapper, tuggummipaket... hade jag inte vetat bättre så hade jag tagit den för vår soptunna. Som är grön för övrigt.

Efter att putsat upp alla svarta detaljer och spolat av dammet (som jag kankse borde säga kommer ifrån hela grejen med att bo på landet, ha en lastbilsparkering vid jobbet och att regnet varit ifrån oss i veckor) så såg bilen ut så här (och ja, jag vet att min bil är anno 1990. Men jag diggar den, går som ett smäck):Jag  var inne på Lenas sida förut. Google-annonserna är så roliga. De försöker likna innehållet på blogginläggen, så att man ska bli sugen på att köpa vad de nu har att erbjuda. På Lenas sida kunde man läsa om mig, Pelle... bilden talar för sig själv:Allt för nu. Dags att måla. Hej.


KATEGORI: Pelles vardag

Gnällbältet går inte att förneka. Aldrig. Någonsin.

HÄR klickar du för att komma till min superba tävling!

Yo team!
Jag har nyss vaknat. Fast så är det egentligen inte, jag vaknade åtta. Men det känns rätt så nyvaket här hos mig. Ni vet den där oron man kan ha innan man somnar vissa kvällar? En oro som gör att man somnar sent eller sover dåligt. Det drabbade mig. Minus oron. Med andra ord så sov jag bara dåligt. Det händer nog alla ibland. När det händer så hatar jag det. Under högstadiet så sov jag dåligt var och varannan natt. Hur orkade jag, brukar jag fråga mig nu. Jag orkar knappt röra mig nu och då är jag ledig till fyra i eftermiddag. Då var man tvungen att palla sig upp till sexsnåret och gå i skolan till fyra. Tuffa tider. Jag börjar väl bli gammal. Vek. Otröstlig.

Under mina sena timmar inatt så avverkade två skivor med Scrubs. Tilläggas bör också att varje skiva innhåller sex avsnitt (haha, jag skrev ihop de orden först. Underhållande) på 22 minuter per avsnitt. Klockan blev mycket innan jag ens kände en uns John Blunds arbete. Det är väl en #%¤&! typ, den där Blund-token. Jag ville sova, varför fick jag inte det? Ingen julbonus detta år inte.

Nog mer torra skämt.

Idag är det valborgmässoafton. Visste ni att dagarna "valborg" och "valborgsmässafton" inte är samma dagar. Den sistnämnde är den dag vi "firar" först och den andra kommer dagen efter. Lite som julafton och juldagen. Detta må ni tro, lärde jag mig på SRÖP4 (en snygg förtkortning på Sveriges Radio Örebro P4, kom precis på den! Helt själv!). Det finns inget som går upp emot morgonradion på SRÖP-FYRA. När de ringer till Viby-gubben och för att få höra hans klocka ord och visor, då blir man... arg! Som den jävlen lägger på diiiiialekteen för att låta som en helylle Viby-fjant. Jag bor i Viby. Jag gnäller inte. Utom när jag åker uppåt i landet där man istället gör allt för att tala så kortfattat som möjligt.  

Gnällbältet Örebro, vi gör allt för att inte inse faktum. Det är förstååårliigt. Fast deet gåår aaldriiig. Allt för nu. Hej.


KATEGORI: Pelles vardag

Bilder av gårdagens inköp

Första av allt, klicka HÄR för att komma till min bloggtävling. Alla helgjutna människor bör ta sig en titt! Prova lyckan, vettja!

Yo team!
Igår blev ingen bra bloggdag för mig. Inte idag heller, uppebarligen. Jobbade idag mellan halv tolv och halv nio. Jag vill inte gärna erkänna det, men jobbet går före bloggen. Vissa dagar. Annars så var det en härlig jobbardag. Utom för Chasse. She's my bitch, hon har det inte lätt. Bossarna är på henne hela tiden jämt och ständigt. Annars så sa jag emot högsta hönset idag, han blev nog lite chockad. Tagen på sängen. Skönt kändes det i alla fall. I ain't no rövslickare. Höh. Vissa dagar så känns det som om man säger till mest för att man vill än för att det är ett måste. Drygt, jävligt drygt. Annars så var dagen kanon! Sällsynta tillfällen är de.

Igår blev det en dyr tur till stan. Köpte lite flyttsaker (som vanligt) och lite jag vill ha själv. Denna månad är den sista månaden jag köper något bara för att köpa. Jag är snart ensamboende och jag måste skärpa mig. Som tur är så har jag redan det mesta. Lite möbler och TV saknas, men de har jag redan tittat in och är så gott som köpte. Här kommer i alla fall lite bilder från alla inköp.

Vänster till höger, uppifrån och ned:
1. Nya pjucksen. Grymt coola. Dock så ger inte bilden snyggheten rättvisa. Jag diggar de rejält.
2. Nya skivor. Blev bara fyra denna gång. Nina Kinerts nya, Cat Powers nya, Amy MacDonald och Elin RUTH Sigvardssons nya. Alla är kanon!
3. Ett par tråkiga saker. Sugpropp (vaskrensare?) och sopkvast och skyffel.
4. Småplotter, också känt som "bra att ha-saker": Vaskrensare (edition 2), skohorn, fotfil, kam, nageltång och en febertermometer.
5. En kulttermos, en gammal godisskål från Myrorna och ett kakfat (allt för besökstillfällen)
6. Bloggblock, C-vitamin och vaskrensaren igen... uppenbarligen.
7. Ett måste i köket, en stavmixer.

Och posten bjöd på följande överraskningar:1. Scrubs säsong 6 och Christine säsong 1.
2. Några Singstar-spel.

Sen så la jag undan det mesta av lönen till flytten, så nu är jag eeeeextremt fattig. Dock så vill jag ut på fredag. Hoppas Holm fixar fribiljetter. Yes. Allt för nu. Ha det bra! Hej.

Ps. Ursäkta att jag svär, men glöm för fan inte bort tävlingen. Ds.


KATEGORI: Pelles vardag

Tävling #2 - Pocket, Rulle, Platta

Yo team!
Dags för andra tävlingen. Denna gång med flera olika vinster och flera vinnare. Man kan ju inte annat än hurra för mig, eller hur? Så gör det. Nu. Genast.

Det första av de tre priserna är boken "The Dirt". En självbiografi om skandalbandet Mötley Crüe's alla historier. Denna bok är bortom alla förväntningar. Något så detaljerat har nästan aldrig skildrats på detta vis. Deras extrema livsstil har bland annat inneburit att Tommy Lee gift sig med två internationella sexsymboler. Vince Neil dödade en man och förlorade sin dotter i cancer. Nikki Sixx tog en överdos, återuppstod från de döda och tog ännu en överdos dagen efter. Mick Mars sköt en kvinna och försökte hänga sin bror. Det är inte så sjukt som det låter. Det är ännu värre. Det är med avsmak man vill lägga ifrån sig boken och det är med spänning man inte klarar av det. Boken är en pocketvariant och är på dryga femhundra sidor. Enjoy, bitch!

Det andra priset är en riktig klassiker i filmsammanhang. "Ghost" tog världen med storm när den kom ut på biodukarna 1990. För att sammanfatta det hela rätt och slätt, Patrick Swayze dör. Demi Moore är ledsen. Swayze tar hjälp av Whoopi Goldberg att ta kontakt med sin fru. Goldberg blir först rädd över att hon faktiskt kan höra de döda, sen blir hon lugn. Kampen börjar. Moore tror på Goldberg, tror inte på Goldberg, tror på Goldberg... Ni förstår poängen. Handlingen är smörig och ganska förutsägbar. Alla får hela tiden vad man tycker att de förtjänar. Men det gör inget. Samtidigt som "Ghost" är rätt så förutsägbar, så är det den sjuhelvetes bra. Filmmusiken kan nog alla vid det här laget. "Unchained melody" med The Righteous Brothers har och kommer alltid att förknippas med succén "Ghost". Inte "bara en film", utan ett måste.

Pris nummer tre är en skiva från 2003, Ett av det årets mest hyllade album. Jag talar såklart om Elin Sigvardssons "Saturday light naive". Från ingenstans kom fröken Sigvardsson ned som en blixt med detta geniala sound. Kanske att succén hade att göra med producenten Lars Winnerbäck eller kanske att detta som hördes i våran öron var ett länge letat behov. Personligen så tror jag att det är en blandning av de båda. Winnerbäck som artist har jag inte mycket för, men som producent har han visat sig mer än bara nyttig. Han är rent av värdefull för den svenska musikindustrin. "Saturday light naive" innehåller hits så som "When it comes to you", "Where to start" och "Paper cup words". Har du inte denna skiva så är det rätt så jävla synd om dig. Men misströsta inte. Chansen finns här!Ett, två eller tre? Vilken väljer du?

Hur du gör för att tävla:
1. Lämna en kommentar med samtliga informationsfält ifyllda.
2. Skriv vilket av de tre priserna du vill ha och (om du vill) varför du vill ha just det?
3. Tipsa någon om tävlingen här. Länka mig på din blogg, till en bild på din bilddagbok, skicka länken till en kompis på MSN eller berätta det via röksingnal. Allt är tillåtet bara du sprider ordet vidare.

Tävlingen avslutas på söndagkväll runt artontiden. Lycka till allihopa! Hej.


KATEGORI: Tävlingar