Söndag.

Jag är jäkligt seg idag. Päronen var här idag, vi åt på restaurang och gick på muséum. Det var skoj. Men jag somnade skitasent igår och gick upp tidigt, plus att jag tror jag är lite sjuk. Så jag orkar inte med någonting idag - inte ens att blogga. Imorgon blir en bättra bloggdag, med mer sömn. Antagligen lite mer sjuk också, men det har aldrig hindrat en förr. Plus att inga päron som stör.

Ni vet att jag har en psykotisk mor som gillar att gömma saker på en massa olika ställen. Just nu letar jag efter den uppstoppade katt som är spårlöst försvunnen någonstans i lägenheten. Snart hittar jag den nog. Mycket snart.

Dags att se klart på Veronica Mars. Höres.


KATEGORI: Pelles vardag

Vy från köksbordet.

Från den här platsen jag har vid köksbordet så är detta exakt vad jag ser:
- Grannarna rakt över gatan som håller på och flytta in har åkt hem (sitt andra hem) och slutat för dagen. Som de har slitit de senaste veckorna med att spackla och måla över rosa väggar (jag vet inte vad Norrköpingsbor har för färggillande, vårat vardagsrum var knallrött förut).
- Min tepåseflärp, den lilla papplappen, rör sig varje gång jag andas. Det är ganska störande då mina ögon reflexmässigt dras dit medens jag skriver. Stavfelen ska alltså skyllas på en tepåses papperslapp.
- Pastaburken som står i skafferiet är väldigt tom.
- Posthögen är förvånadsvärt hög efter fem dagar post.
- Hallen ljus flämtar där de prydligt står och värmer upp. Det känns att hösten kommer på golven. Ska inom kort handla raggsockor. Helst svarta om det finns någonstans.
- Blommorna behöver vattnas.
- Mina mjukbrallor behöver tvättas. En smutsfläck pryder smalbenet och jag tänker inte ens gå in för att gissa på vad det är.
- Anteckningarna om Roy Andersson är så gott som oläsliga. Om jag måste nämna hans namn här igen så... vet jag inte vad som kan tänkas ske. Händer det så lite i mitt liv att jag måste älta Roy om och om igen? Uppenbarligen. Och det här är bara vecka två i min skolgång, mer och större arbeten lär det bli.
- Jag borde ställa in disken på dess rätta plats. Jag borde, men ska det inte. Inte än. Kanske imorgon. Innan päronen kommer på besök. På tal om besök, undra när jag ska bjuda hit alla hemifrån på fest? Någon gång snart måste det väl bli. Dricka bira och parta. Det kan bli rätt så grymt.
-... och till sist. Jag ser att klockan är halv tolv. Blir jag inte klar väldigt snart så kommer jag att bli tvungen att sitta med det här imorgon med. Det vill jag inte! Och måndag ska det vara färdigt och inlämnat. Dags att fortsätta!

Följ min blogg med bloggkoll


KATEGORI: Okategoriserbart

Disney (av alla ämnen).En uppgift mindre är jag nu. Har precis skrivit om den "komplexa bilden" förstår ni, en metod som Roy boy alltid använder sig av. Effektfullt, men fantasilöst. Två uppgifter kvar, varav en är frivillig. Jag får se om jag väljer att ta med den sista. Jag är rätt så lat av mig just nu, känner jag. Gör inte mycket av tiden och är inte vidare effektiv. Nä, det är viktigare att bada eller baka bullar. Med "baka" menar jag "värma de i ugnen på 150 grader i tio minuter. En gåva från den lokala Ica-handeln. En god gåva, jag tackar och bockar.

Sitter och kollar på klipp på Youtube. Just nu Hercules-snuttar. Vad hände med den på riktigt teckande filmen? Och alla sånger, Var tog de vägen? När man såg filmerna för första gången så sög alltid låtarna, men nu så här i efterhand kan jag fler än jag först trodde. Vilken är din favoritfilm av Disney? Min är Lejonkungen. Eller Tarzan? Men det beror nog på musiken. Originalmusiken då så klart. Sen så är ju Hercules jävligt bra också, den är rolig. Väldigt fyrkantigt tecknad kanske. Aladdin är ju bra som fan också. Det finns många bra. Jag gillar Disney-filmer, de får en att minnas. Det står jag för. Syskonen Nilsson framför Mulan, Aristocats eller Pinoccio var ingen ovanlig syn.

Till alla er som tappade en uns av respekt nu - jag vet att alla gillar minst en tecknad rulle. Så sug röv!


KATEGORI: Okategoriserbart

Mingelsvårigheter.

Uj, uj, uj... tuff kväll igår. Till en början var allt jävligt segt, jag är ju så förbannat dålig på att mingla. "Hej, låt mig störa er mitt i erat samtal", så känns det ungefär. Så jag höll det kallt. Jag var inte den enda heller som tog det kallt, jag tror många har svårt för det där med mingling. Jag vill gå en kurs i det. Hur bör man presentera sig, vid förnamn och yrke? "Hejsan, Pelle heter jag, tjänstledig från hamburgerbranschen och du är?". Men fler och fler klasskamrater trillade in, så det blev lättare och lättare att talas med "främlingar". Har en tjej i klassen från Örebro fick jag veta också, som gått på Virginska skolan. Där ser man, där ser man. Hemtrakter, oh kära hemtrakter.

Igår blev jag arbetsteraput för en kväll. De var den klassen vi hade sittningen tillsammans med. Ni undrar kanske vad jag menar med detta? Jo, jag var "omringad" av sex arbetsteraputer. Ingen KSM:are så långt ögat kunde se. Min bordsdam var faktiskt från Fjugesta, som inte alls är långt ifrån mitt barndomshem (på tal om hemtrakter). Till en början var det ganska stelt mellan oss. Eller mellan mig och dem, eftersom de var något fler än mig. Men så klart när alkoholintaget ökade i takt med kvällen så blev det allt lättare att kännas sig som en AT:are. Det som helt värvade mig den kvällen var deras skålgest de hade för sig. Så fort en visa sjungits så gjorde de introt på Queen-låten "We will rock you" genom att klappa händerna två gånger i bordet och sedan en klapp med händerna ihop. Så hela salen lät dunk, dunk, klapp, dunk, dunk, klapp, dunk, dunk, klapp - SKÅL! Jag blev såld och därför kallade jag mig AT:are igår. Grymt skoj! Sen så var det alla skålar borden emellan också, alla gyckel, drinkvisor och så. Det var kanonskoj!

Jag tog lite kort under kvällen också, men de kommer ut imorgon. Stefan har kameran på sin sittning ikväll. Nu måste jag börja plugga igen, är fortfarande inte klar med med Roy Andersson-uppgiften. Höres.


KATEGORI: Fest och fylla