Första dagarna.

Okej, så det här internet är så jävla ute och cyklar. Det loggar in en och det loggar ut en om vart annat. Vi har ringt till Comhem, så vi ska få ett nytt, lite bättre modem. Ett som faktiskt klarar av att upprätthålla en internetanslutning får vi hoppas. Jag ville och hade till och med tänkt att bloggat igår, men först nu ikväll kom jag ut på cyberspace. Så snart återupptar jag bloggadet igen.

Jag tänkte berätta lite om första skoldagen. Först var det upprop. Det var en jobbig tidpunkt, jag satt och väntade som en tok på mitt namn. Ovetande att de gick i bokstavsordning. Eller jag kom på det första efteråt, när jag redan sagt "ja". Alla säger hela tiden att vi kommer få si och så mycket informaton om allt och inget, jag kan säga att det mesta jag lyckats åstadkomma idag har jag listat ut på egen hand och hade gärna fått mycket, mycket mer information. Sen var det dags för rundvandring och informationsmöte med våra faddrar. Här, som sagt, kommer jag till punkten med lite information igen. Hon som hade hand om min grupp (vi blev indelade i kungafamiljens namn, jag blev Carl-Philip) hade en hastig rundvandring av campus och sen drog hon lika hastigt och lämnade oss i en lokal. Ensamma och rätt så vilsna. Som tur var kom en annan grupp till platsen så jag tjuvlyssnade lite på dem. Det var planer på speed dating, temafester och en hel del annat. Tur att man fick den information någonstans. Fast vi hade ju fått höra långt ifrån allt det viktiga.

En sak som vi däremot fick hör var att man i min klass inter kommer att få gå på "München Hoben". Festen som tydligen är DEN festen man måste gå på. Varför detta? Jo, för att Linköpings universitet hade glömt bort vår klass och det fanns inga möjligheter att faktiskt ändra så att vi får gå. Dumt som fan. Som tur är så har jag redan biljett via Stefans klass. Detta för att han började ett par dagar tidigare och för att man hört hur fort biljetterna går åt. Så jag slog till direkt. Det dumma är att jag inte kommer att gå med någon från min klass. Det gör inte så mycket rent social, egentligen, för jag pratar inte direkt med någon. Än. Det där kommer väl med tiden hoppas jag.

Måste jag säga att jag känner mig ovanligt asocial för tillfället. På ett sätt så känns det som om jag är den enda som inte pratar med någon mellan lektionerna. Detta vet jag inte är sant, de flesta känner sig nog lite osäkra fortfarande. Plus att vi bara gått i skolan sammanlagt... ja, sju timmar? Sju timmar när man måste vara tyst (eftersom folk pratar inför en). Igår kväll var det visserligen nollning, så då fick man prata på så käften nästan gick av. Men ändå, det är fortfarande stelt som fan. Jag är ingen blyg person, men jag kan fan inte förmå mig att på rasterna ställa mig och prata med en okänd människa. Det låser sig på något vis. Jag kan inte riktigt förklara. Men jag måste komma ihåg att jag inte är den enda som faktiskt är ganska tyst och inte pratar. Och att det troligtvis snart släpper.

Nollningen igår då. Samlades på studentboendet Evagården för t-shirt-tillverkning. Inte för att sy alltså, utan för att dekorera den. Jag hade tema "Alfapet" och gjorde mitt namn i Alfapet-brickor. Målat med tusch och allt. På ryggen står det KSM -08 jävligt schysst. Den ska jag ha på München Hoben som enda representant från min klass. Efter tröjpyntningen så var det dags för dricka vin i parken. Här drack alla i väntan på att få gå ut på nattklubben "Otten". Här tröttnade jag och många fler med mig. Trots att jag köpt nattklubbsbiljett för fyrtio spänn så drog jag hem istället. En halv liter vin (plus nästan en halv liter till) gör en jävligt trött. Så jag dissade alla, drog hem, stekte pyttipanna, drack en "bakis" och gick till sängs. 

Idag har vi fått mer information, men ändå inte speciellt mycket, om både kurser och programmet. Sen så var det dags för grupptimmar där man skulle prata lite om sig själv och varför man var där. Jag var nummer två i min grupp att tala. Kvinnan före mig gjort min presentation för Pelle Nilsson att verka helt lam. Hon hade varit både här och var och pluggat här och där. Jag, vad hade jag gjort? Jag sa att jag var utbildad kock från Örebro (för att det är lättare att säga Örebro), men att jag kom på hur lite till jobb det är. Både lönen och arbetstimmarna är skit (jo, jag sa så). Sen berättade jag lite om läget på lägenheten och då blev de lite mer imponerade. Tur det, annars hade jag inte kommit långt i mina erfarenheter av "kockkunskaper" och fyra år på "McDonald's". Fast jag nämnde så klart de grymma medarbetarna. Sen så var det dags att lyssna på följande i min grupp. Många hade jag gått media, ännu fler hade gått samhäll och en hade gått barn- och fritid. Då gjorde jag ett litet glädjerop inombords. Fast det visade sig sen att hon gått två år på komvux med mediarelaterade ämnen. Surt. Fast kul för henne. Sen så sa läraren, Lars har jag för mig att han hette; "ja... alltså det är ju inget krav att kunna det här de flesta av er kan redan, det kommer bli mycket upprepning för er. I sinom tid så blir ni alla likvärdiga i kunskap (syftande på mig och alla samhällare)". Kändes gött. Jag är ju inte där för att jag redan kan allt, utan för att lära. Som tur är.

Imorgon blir det filmvisning och sedan paneldebatt. Det gäller att vara kritisk och det ska jag vara. På kvällen blir det till att öla som ensam KSM:are i Linköping. Förhoppningsvis så träffar jag Johanna om hon har lust att ses över några klunkar öl och så ska jag hänga en del med Miljövetarprogammet. Det blir nog grymt! Hörs framöver.

Ps. Om grammatiken här verkar konstig, ha i baktanke att jag festade i en park igår kväll. Drickandes (relativt mycket) vin. Ds.
stefan

Du kommer säkert bli en av de bättre i klassen skulle jag tro. du har det i blodet som det så vackert heter.

Lena

Pelle, vad du låter bitter! Det är illa! Hoppas det blir skojigare snart, det tror jag att det blir! :) Dessutom håller jag med Stefan, du har det i blodet!

Anonym

Heej Pelle är allt bra :) Roligt att du flyttat till Linköping och att allt går bra :) vi kanske kan ses någon dag, som du kanske inte vet så jag har med flyttat hit, våre roligt att ses :) ha det bra kramar

Sara Grahn

Glömde skriva att de var fårn mig , :)

Maria

Det är alltid stelt i början, hur mycket än skolan anstränger sig med nollning till höger och vänster. Jag minns min nollning med badning i fontäner och dansuppvisning för allmänheten på Stortorget. Inte min grej, jag hittade kompisar på andra sätt =)