Jag fick böter!

Jäklar, jag vet vad jag glömt! Jag har inte berättat om "München Hoben" i onsdags. Haha, vilken kväll! Det var skitroligt verkligen, fast vi drog hem tidigare. Det blev en dyr hemfärd. Haha, men mer om det längre ned. Från början allra först. Som tidigare nämnt så fick inte min klass, KSM, biljetter till "årets händelse" enligt många. Varför? Jo, universitetet glömde bort vårat program och var oförmögna att kompensera på något vis. Som tur var hade jag redan skaffat biljett via Stefans klass, miljövännerna. Synd bara att jag var tvungen att "åka själv". Men jag fick göra gröngölingarna (i en bra bemärkelse) sällskap, med både godkännade från faddrar och några ifrån klassen. Rolig samling människor, de där.

Bussfärden mot Linköping var lång och tråkig. Jag gladde mig åt att jag faktiskt bosatt mig i Norrköping och slippa pendlandet som jag ägnat mig åt de senaste tretton åren. Innan jag klev hade jag svept en stort glas vin, så jag antar att det gjorde mig lite sömnig också. För i vanlig ordning så somnade jag. Bara någon minut, men så pass länge att hinna piggna till.

Väl framm stod vi i kö i någon timma. Det kan vara något av den längsta kö jag sett in till ett så pass litet område. Jag trodde inte alla skulle få plats. Men det gjorde vi alla, utan några problem. Det första jag gjorde var att köpa en öl i de beryktade ölglasen. Glas på en liter med öl för en hundring, sedan påfyllning femtio spänn. Det var skitbilligt, med tanke på att en 33 centiliterflaska på krogen kostar bara den nästan sextiospänn om man har otur. Här fick man ett helt mjölkpaket. Jag hann bara med två öl. Haha. En tredje hade jag säkert orkat om jag inte hade varit så förbenat trött. Lektioner till fyra (från åtta på morgonen) och sedan hinna med bussen tjugo i fem. Så det fanns inte mycket tid till att hinna sova lite. Utom på bussen då.

Jag letade efter gula pannband överallt. Det var det kännetecknet jag fått för att leta efter Johanna. Och jag såg pannband över allt. Men när jag precis slutat se mig om så ser vi en långhprig varelse sitta och digga långt bort i ett tält. Där var hon. Över två år sedan sist vi sågs och jag fann det hela inte ett dugg konstigt. Bara skitkul. Jag gillar Jojo. Sen rörde vi oss vidare, främst för att inte störa henne och hennes klass under deras nolle-p. Jag stötte på mitt program festeri och det var skitskoj! Nästan lika skoj som att träffa norrlänningen. Jag ställde mig framför, vad-hon-nu-hette, och drog ned tröjan över ryggen för att visa min nolletröja med alfapetbrickor. Jävlar var de skrek. "Äääääääär det duuu som är våraaan nolla hääääär, wooohooo". Ordet gick runt och jag fick prata med samtliga. Grymt skitskoj. Aah. För att inte prata om hur det var att tala av sig med liksinnande. Det vill säga människor i tjugoårsåldern. Med samma karriärsmål som en själv. Höh.

Under andra ölen drog också Millencolin igång och sjöng, som var bandet för kvällen. Jag kan inte jättemånga låtar med den gruppen, men en konsert tackar man sällan nej till. Förra året hade Sahara Hotnights spelat på stället, fick jag höra. Hade varit grymt att ha sett (trots att jag lyckades med och se de tre gånger bara under 2007). Ett jävla ös var det i alla fall. Sen så köpte vi pizza, talade med fler gröngölingar, skålade, sjöng lite skålsånger och runt tio, halv elva blev jag skittrött. Inte bara jag, utan Stefan med. Trots att vi båda köpt bussbiljett för femtio spänn veckan innan som skulle ta oss hem när det hela slutade så valde vi att ta pendeln hem. Via telefon så köpte vi varsin bussbiljett (vilket jag blev skitimpad av för att det var så billigt) mot tågstationen. Hittills har jag pratat om kvällens alla höjdpunkter; ölen, Jojo, festeriträffar och så vidare. Vi var på väg att stöta på kvällens sista höjdpunkt, nämligen att bli bötfällda. Haha.

På pendeln mellan Linköping och Norrköping så ska man tydligen köpa biljett i mitten av tåget. Detta missade vi totalt. Vi och typ... tio pers med oss? Jag vet inte, det kan till och med ha varit fler. När några folk framför oss började skälla på konduktören och securitasvakten för att de skulle få betala en tilläggsavgift för att de inte hade gått till hans lilla kassadisk och köpt en biljett, så drog vi direkt till den disken och tänkte köpa oss varsin biljett. För att slippa tilläggsavgiften helt enkelt för att vi inte har råd med annat. Tydligen så fick man bara en chans att köpa en biljett. När vi satt i kassakupén så pratade vi med vakterna som förklarade läget. Precis som om vi var fem år och inte fattade bättre. Det gjorde vi ju tydligen inte, enligt honom, eftersom konduktören ropat ut två gånger att man skulle komma och betala sin resa hos honom och att det stod på en skylt innan man hoppade på tåget. Jag vet inte, det kanske var så, men om tio personer missar det under en och samma kväll, kan man bara då inte vara schysst och varna en? Alla (verkligen alla) höll vi i ölglas och ingen verkade ha uppfattat ett skvatt av vad som sagts. Komma till kupén och säga "hej, om ni är nya här så kan ni komma till kassan och lösa biljett". Nä, istället så har han med sig vakter som ser till att ingen skulle rymma (som om vi vore med i "Prison Break" eller någon annan smörja). Stefan hörde faktiskt de säga, om han och mig, "springer de så springer vi". Jag kollade snett på han som sagt det. Hade vi inte precis innan sagt att vi förstod att man var tvungen att lägga på en avgift för sådana som smita från biljettköp? Vi stod där lydiga på perrongen och väntade. Ni förstår, tåget hann komma fram till Norrköping innan alla fått sin tilläggsavgift/böter skriven på faktura, Det var ju som sagt en hel studenter som missade konceptet. Förbi oss går tjejen som börjat frågasätta konduktören i början och jag frågade lite snabbt vad de fick betala. Hon svarade argt "sexhundra jävla spänn". Jag tror hon såg chocken i mina ögon och nickade medlidande.

Så där stod vi på perrongen och blev bötfällda. Han var schysst mot oss, sa han, och gav en bot att dela på. My ass att han var schysst, det var ju bara för att tåget var tvungen att gå. Hade han haft tid hade skrivit den där äckliga lilla lappen tio gånger om. Det är ju bra att de hittar några att skinna på pengar. Fattiga förstaårselver som inte förstår bättre. Och som lever på 7400 i månaden. Bra jobbat Östergötlands lokaltrafik! Nu ska jag gå och äta lite. Hej.

stefan

Skulle tryckt upp ölglaset där "solen aldrig lyser" så skulle han nog bli tyst. Lite medlidande och förståelse borde han väl kunnat ge? men icke, sj ska bara ha ha ha och ha.

Moster janeth

stackars pelle

johanna

SÅ ILLA! jag hade kunnat lära er det, att man betalar ombord! hann inte! vi åkte nog tåget efter det och då var det ingen kontrollant. otur ni hade :( fast ni ville ju inte ens planka.

Amanda

Det är ingen fara. Peter var min morbror och Ann var hans fru. De omkom tyvärr i flygolyckan när de var på väg till Colombia för att adoptera en son. Det är hemskt det där, synd att jag aldrig fått chansen att träffa dem.

madde

Har du dött??