Dags att korka upp.

Snart ska jag korka upp mina Törley-skumpa, så fort jag fixat frillan. Kvällen består av en del Wii-spelande, krogen och nyårsraketer inne i stan. Gott nytt år, sår, hår, lår och allt som rimmar därtill på er. Hoppas kvällen blir bra och har du inget planerat så kan du alltid tänka på hur jävla överskattat nyårsfestandet är. För det är det allt!

Hur som helst, adios och så hörs vi nästa år!
Publicerat i: Fest och fylla

I don't care about clever.

Lily Allens nya "It's not me, it's you" släpps den 9 februari. Samma dag som Pelle själv fyller 21 levnadsår. Kan bli en sjuhelvetes bra present och en bra jävla start på det nya året. Den som ger mig denna platta kommer högt upp i rangen av... ja, rankade personer, haha.

Glöm inte läsa min årskrönika i förra inlägget och tipsa mig gärna om du själv skrivit en. Kan vara skoj att läsa, tänkte jag. Nu ska jag snart iväg och jobba några timmar. Vad gör du idag?
Publicerat i: Musik

En i mängden av alla årskrönikor.

Jag kollar på en av de senaste "American Pie"-filmerna. Vilken det är vet jag inte. Men jag stängde av skiten. Det är ju inte ens något "American Pie"-igt  över de rullarna längre. Jag minns de första två, de var rappa och nyskapande. Nu... nu spelar man bara på sex, bröst, kukar och alkohol. Smärtar att se på. Så jag slänger ihop en snabb årskrönika från mitt sett att se på saker.

Musiken. För mig personligen har detta år varit ett floppår sett ur den musikaliska synvinkeln. Jag har inte hängt med ett piss. Innan så har det varit prenumerationer på Sonic och konstant P3-lyssning. Men i år gick det nedför. Men visst finns det några guldkorn i högen från i år. Jag gillar fortfarande Duffys skiva, likaså Coldplays. Vad som varit bra med detta år är dock att jag pissat på allt vad "digga-en-musikgenre" heter och gått ganska brett över gränserna. Jag växte nog upp.

Upplevelserna. Här väljer jag att räkna in resor och olika spelningar jag lyckats ta mig till. Hultsfred sög, det var kallt och blött hela tiden. Jag blev av med min MP3 och vi åkte alla hem klockan två på natten. Dock så såg jag en av de bästa spelningarna jag sett på en festivalscen, nämligen Robyns. Kvinnan är ett geni och jag är glad att jag sett "Cobrastyle" live vid ett fullproppat Pampas. Annars så är ju utan tvekan den allra bästa konserten i år Bruce Springsteens den fjärde juli på Ullevi. Med en plats bara ett par huvuden ifrån The Boss himself så kan det inte bli annat än ett minne för livet. Blev det några resor, tro? Jag vet inte. Det blev en sväng till västkusten ett par dagar, men mer än så blev det inte.

Höjdpunkten. Att ha flyttat hemifrån. Hur skönt det än är att komma hem ibland, så tycker jag att det räcker så. Jag var utflugen psykiskt redan som artonåring och hade inget här hemma att göra. Permanent alltså.

Årets jobbiga. Att ha börjat "kultur, samhälle och mediagestaltning" vid Linköpings universitet, att ha vantrivts sedan dag ett och inte ha vetat vad jag ska göra. En klump i magen som jag tog hand om för ett par veckor sedan och redde ut. Jag passar verkligen inte på KSM. Alla människor är för olika mig och jag kan inget som de pluggat i fjorton år innan ungefär. Sen så är det en massa faktorer som spelar roll, men skit i det nu. Det jobbiga var att jag gick i ett halvår till något jag verkligen inte ville gå till. Påfrestande. Dessutom var allt så djävulskt flummigt. Schemat var tomt, lärarna kunde inte ge ett rakt svar och jag blir dum i huvudet på sådant.

Chock. Att ett land som USA faktiskt fortfarande kan göra revolt. Go Obama!

DVD-boxarna. Veronica Mars gånger två. Punkt.

Besattheten. Bloggandet. Igen. Det går ju så bra för "Pelles personliga" just nu (peppar, peppar). Tack som fan till alla er!

Bästa filmen. Hm, jag måste säga "Juno". Jag blev såld som fan på den. Soundtracket, manuset, skådespelareliten, allt! Ellen Page gör rollen klockrent dessutom.

Lärdomen. Att landets drygaste och mest otrevliga affärsbiträden finns i Norrköping.

Bästa bloggen. Svårt att säga, 2008 har varit ett explosionsartat år i bloggosfären. Både för min egen blogg och mitt för bloggläsandes skull. Jag har fått många, många, många nya favoriter och upptäckt att man lätt kan gå utanför vänskapskretsen när det gäller bloggläsningen. Jag nämner ingen, för jag glömmer alltid någon härligt skribent.

Och så vidare och så vidare. Jag kom inte på fler ämnen att ta upp, men samtidigt får det ju inte bli för långt.

2009 väntas innehålla lite av följande: Paris-resa, Veronica Mars säsong 3, Lily Allens nya, statsvetenskap och ett sju helvetes glatt avsked av KSM. För att nämna några få saker så där. Hur har ditt år varit?
Publicerat i: Pelles vardag

Dags att ta igen det jag missat. På riktig nu.


Kattskrället ledsnade ganska fort på att vara försökskanin när det skulle testfotas.

Nu ska jag sitta här vid internet ett tag. Dagen är rätt så innehållslös och varför inte passa på att ta ikapp lite. Tänkte ju göra det igår, men genast så började jag göra annat. Igen. Men nog om mitt lata bloggande nu, jag börjar känna mig tjatig på ännu en punkt. Ikväll ska det bli till att skåla skumpa med familjen. Lite pre-nyårsfestande. Vad gör ni själva idag?
Publicerat i: Pelles vardag

Oproduktiv jävlar.


Jag gillar den här bilden på något vis. Den speglar känslan från lördagens minifest.

Grymt oproduktiv dag. Jag har inte gjort mycket mer än att tackat "ja" till vårens kurser, svängt förbi systemet och köpt lite böcker. Ha tagit ett par hundra kort och tränat upp mina Nikon D60-skills. Jag hade kunnat blogga idag, men av någon anledning så... nä, inte idag. Jag har för mycket jullov i skallen än. Nu ska jag svara på alla kommentarer och läsa ikapp lite. För det är nu, så här halv nio på kvällen, som lusten infinner sig. Märkligt. Vad har ni själv gjort idag?
Publicerat i: Pelles vardag

Det där med julen.

Jag tycker personligen att julen handlar mer och mer om att umgås med folk för var år som går. Julklapparna betyder allt mindre och utbyts mer i symboliskt syfte. Som tur är! Jag spyr på den hets över julklappar som det är idag. Folk är ju som galna runt jul och stressar halvt ihjäl sig. Det borde inte handla om det, inte om presenter. Vi borde inte skryta om vad vi fick i julklapp och tänka på att det finns folk som inte får något alls. Kanske för att pengarna inte räcker till eller för att de inte har någon släkt att dela sina gåvor med. Jag kanske låter bitter, som om jag inte fick något alls. Fel, jag fick en hel del fint. För mycket kanske till och med. Men grejen är den att allt som jag på riktigt vill ha skaffar jag ju ändå. Nä, skrota julklappsöverflödet och göra oss alla en jävla tjänst och bota oss från bortskämdheten som julklapparna är. En onödig lyx.

Och vidare till grejen "julens slut". På juldagen läste jag åtskilliga som lydde något i stil med "jahopp, ännu en jul slut". Julen slut? På juldagen? Själv sitter jag här med julmusik i öronen i detta nu. För än är inte juletiden över. Ge det till efter nyår i alla fall och inte när julklappspappret burits ur huset.

"... tomten jag vill ha en viktig jul ... "
Publicerat i: Pelles vardag

Min åsikt om Twilight.

Här är min åsikt om Twilight-filmen som jag gick och såg idag, så här två månader efter premiären, haha. Det slutgiltiga betyget blir att jag gillade den. Ganska mycket. Jag gick dit förberedd på att ogilla den. Det gjorde jag också en stund, hela början av filmen var precis svävande fånig som början av boken (som jag bara kommit 170 sidor i ungefär). Men när de kom till baseballscenen så började jag digga den rejält. Skitgrymscen som fan, jag blev såld. På den scenen alltså! Ska youtuba den sen, för det är det enda som spelas upp i min skalle för tillfället. Musiken, specialeffekterna, replikerna... nä, den var grym. Hela slutet av skittufft!

Jag glömde mitt exemplar av boken i Norrköping, men jag får nog köp mig ett nytt ex imorgon när jag svänger förbi systemet. För om jag förstått saken rätt så ska jag snart ha avklarat det dåliga av den läsningen som är i början av boken. Eller så blev jag bara mer såld på filmen, den som lever får se. Så mitt tips är att man ska gå och se denna här rullen för den sista timmans skull. Och ja, Anna, jag skänkte dig en tanke eller två när jag satt där i biomörket med gapiga fjortisbrudar och målbrottsgapiga grabbar bakom mig. Fast inte av den anledning att de satt bakom mig, haha.
Publicerat i: Film och tv

Lev livet i svenska Sunny Beach.


Midsommarfesten från i år. Även suddiga bilder ger bra minnen.

Jag spyr på den syn som ungdomar här i Närke har på hur man lever livet på riktigt. Alltså hur man kalasar, tar ut svängarna och hur man riktigt jävla rejält slår klackarna i taket. Många kommer ta åt sig här, för jag vet åtskilliga som gjort följande saker. Men jag tycker personligen inte att det är så här man lever livet, genom att göra saker som halva jävla Örebro län (och troligen halva Sverige likaså) gjort innan en själv.
- Åk och fira nyår med dina 450 närmsta vänner i Sälen. Hyr en stuga, åk inga skidor och drick dig äckligt full och ligg med någon du legat med förut.
- Åker du på semester så åk till några av dessa två följande resemål; Bulgarien med sitt Sunny Beach eller Cyperns Ayia Napa. Självklart gäller regeln här att supa på nätterna och var bakfull om dagarna på playan. Kanske låter skitskoj. Men varför vilja åka till ett ställe där alla pratar svenska? Själv var jag i Bad Gastein (Österrikiska alperna) i fjol. Hade jag inte vetat bättre så hade jag kunnat tagit det för Åre, för så mycket svenskt som det var där får man leta efter. Men resan var gratis, så.... Och om du åker till Bulgarien, kom ihåg att minnas resan som "Bugge-resan". För "Bugge" är ett vedertaget slang här i Närke. Självklart ska inaveln förstärkas ännu mer och du möter 455343 andra bekanta Örebro-nunor.
- Vill du jobba utomlands så ska det bli Norge. Riktigt exotiskt. Åk gärna och bo i en etta med dina tio närmsta vänner också. Men det hade du väl redan gissat.
... och så vidare och så vidare.

Det finns en anledning till att jag tar upp det här. Pratade om det här på jobbet sist jag jobbade. En person nämnde hur han gärna ville ut och resa och jobba ihop framtiden. Med ut och resa menade han så klart resemålen ovan och jobba ihop framtiden ville han så klart göra i Norge. Men vad i helvete, vad hände med fantasin? Varför åka iväg för flera tusen spänn till en partygata som precis lika gärna kunde ha varit i Halmstad? Är det så jävla märkvärdigt att åka iväg med alla du känner till ett och samma resemål? Jag försökte förklara detta, hur jag tänkte och tyckte om saken. Lönlöst så klart.

Till och med drömmarna har klumpat ihop sig till en enda sörja och inaveln spritt sig utomlands.
Publicerat i: Okategoriserbart

Tolv till sexton.

Rrrachel i fokus.

Det här är ett av de få "ting" jag lämnade efter mig här i Närke. Knubbot, eller "katten" kanske är ett mer passande ord, heter Rrrachel. Som faktiskt är döpt efter Rachel Green i "Vänner", ni vet. Jag har varit en jävla pest för djuren i huset idag, då jag filurat med fokusfunktionerna på min nya kamera. Jag är faktistk ganska nöjd med detta kort, om jag får lov att säga det själv.

Snart blir det till att pimpla vin och sjunga Singstar igen. Börjar bli en del av vardagen, känns det som. Vad gör ni själva ikväll?
Publicerat i: Pelles vardag

Julfestandet i bilder.

Jag tänkte jag skulle ta och publicera några av de många bilder som tagits under den senaste tiden. Inte en enda bild var av bra kvalité, så jag passade på att ta ut svängarna på Photoshop. Inte vidare snyggt, men klart bättre än innan.


1. Chasse och Tobbe på puben Pitchers i måndags. Jävligt trevlig kväll med jävligt roligt folk. Klart i toppen av de trevligaste utekvällarna. Med var också Mattias, Eric, Elin, Sandra och många, många fler. Skitkul!
2. God Jul. Must. Haha. Humor.
3. Jag dricker öl igår på puben "Njuta" i Örebro. Stans bästa ställe, utan tvekan. Hur har man kunnat undgå detta ställe? Sorgligt.
4. Anna och Stefan på Njuta.
5. Elin och Angelica på Njuta.

Ikväll blir det fest i ett av våra uthus (det blir roligare än vad det låter, helt klart, haha) och imorgon blir det bio med "Twilight"-rullen (som jag med stort, stort ogillande går och ser) och därefter utgång på klubben Björnstugan. Sen så är det ju nyår rätt som det är. Men nu på eftermiddagen blir det till och ta det lite lungt. Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Fest och fylla

Välkommen till familjen.


Jag är numera en stolt ägare av en Nikon D60. Skitkul!
Aldrig mer mellandagsrea säger jag bara. Folk överallt, precis överjävlaallt!
Ikväll blir det käk på grekisk resturang för Anna som flyttar till england.
Blir off med bloggen ännu en dag. Men snart är det dags för de riktiga mellandagarna och då är
jag tillbaka med full styrka
Publicerat i: Pelles vardag

Stjärnorna på slottet.

Med tanke på mitt förra inlägg så kan man undra om jag gått och blivit en pensionärskärring ikväll. Men när jag inte orkade gå ut ikväll så hamnade jag här i gästrummet framför TV:n och hittar mycket att blogg om. Ämnet nu blir "Stjärnorna på slottet". Ett grymt jävla bra program! Det är nästan så att jag inte kan fatta att jag säger detta, men jag gillar det.

- Kjerstin Dellert hatar frotéhanddukar. Och hästar. Och jämför konsten på väggen med "trasiga penisar".
- Janne "Loffe" Karlsson byter om på flygplatsen och kallar ett par gloende tanter "perversa kärringar".
- Jonas Gardell tycker det är fel att man slänger upp Wahlgren-ungar på löpande band och presenterar de för omvärlden redan när de är blodiga foster.
- Christina Schollin har gjort porr. För att hon inte ville vara präktig.
- Staffan Scheja vet jag inte vem det är och han verkar den tråkigaste i huset.

Klippningen är skitbra, humorn är smart och jag måste säga SVT lyckas grymt bra när de kör det här program!
Publicerat i: Film och tv

Kungens tal.

Kungen håller tal snart och moder tror att han ska berätta om kronprinsessan Victorias och hennes pojkväns bröllopsplaner. Om så är fallet så lär man höra en hel del om det. Jag längtar inte. Kan bli värre rapportering om detta spektakel än Idol, Stjärnor på slottet och Melodifestivalen - ihopräknat!

Men jag återkommer väl om saken.

Uppdatering:
Inget bröllop, bara pinsamt tal. Jobbigt bara det.
Publicerat i: Pelles vardag

Min julafton.

Juldagsmorgon just nu. Julkalendern är över och julafton är åter förbi. Jag är uppe med tuppen och är på väg till jobbet. Jag hade sagt att jag absolut inte skulle jobba denna julhelg, eftersom jag gjort det de senaste tre åren. Men vad fan, det är ju bra pengar. Plus att jag slutar klockan fyra så jag hinner ju gå ut på krogen om jag vill det. Men imorgon är jag ledig och ska så förbli. Då är det äntligen dags att köpa kamera.

Hur var min julafton då? Jävligt slitsam. Jag var trött exakt hela denna förbannande dag. Men det hör väl julafton till, att föra lite skavanker med sig. Om det så än handlar om humöret eller vädret. I år var ju vädret på topp, så självklart så ska man vara lite trött. Fast jag orkade dagen, det gjorde jag. Vid tvåslaget så öppnade vi julklapparna. Jag fick väldigt många i år. Inte så många svindyra, utan fler bra-och-ha-saker. Jag kan ju visa er senare. Men jag tycker det är gött att julklapparna betyder mindre och mindre för en själv för varje år som går. Ge mig ett kilo gråsten och jag skulle bli lika glad för det. För det är nog fan tanken som räknas trots allt.


Vid tre såg några av oss på Kalle Anka, så även jag. Jag klarade till och med Ferdinand (som fortfarande är det sämst skiten på TV så här års). Dessutom så såg jag, för första gången på länge, också "Kan du vissla, Johanna"? Visst har det gått som barnprogram, för jag minns det skitväl? Och det beror inte på att jag råkat se det på julafton, för det är inte därför. Jag har aldrig sett det på denna dag förr nämligen. Vid femslaget drog julspelen igång. Det hela började med en tipspromenad, där jag var vätskekontrollant, som gick över i kryptogram och att lösa gåtor. Den som fick högst poäng här slapp kvala in till Singstar-finalen. Och det var här som det hela upplöstes, framför schlageskivan, och det var faktiskt moder som tog hem priset i år. Vi har ett vandringspris som går runt och ägs ett år av vinnaren. En finfin statyett.


Vad mer då? Jo, vi åt julmat, spelade bingo, drack Irish coffee och sjöng lite extra Singstar. Med andra ord en jävligt trevlig julafton. Hur var er dag?

Publicerat i: Pelles vardag

24 december.

Idag är det julafton och jag vill egentligen bara säga God Jul och avsluta kalendern med den mest juliga människa som finns.
Jag vaknade upp till att radion spelade lite Bing Crosby och jag såg precis videon till "White Christmas" på MTV. Det finns enligt mig ingen annan artist som har så mycket jul i sin röst som denna man. Och vet ni vad, det har snöat i natt. Helt jävla galet. Nu har hela december passerat utan en flinga snö för ens egen skull och så snöar det på självaste julaftonsnatten. Lite av en amerikansk julrulle, eller hur?

Nu vill jag bara önska er en sjuhelvetes god jul och så hörs vi när vi hörs!
Publicerat i: Julkalendern

Blåmärkt och klortorr.

Vem kollar på Bingolotto, räck upp en hand? Jag ser på det. Det är lite av en tradition. Förra året jobbade jag dagen innan julafton vilket jag var jävligt arg över. Jag tycker det är mer jul dagen innan äm på själva julafton. Utom just förra året då när jag satt med Sandra på jobbet och drack glögg. Fast det var jävligt trevligt det med. Och på tal om jobb, de ringde idag och jag svängde in och jobbade fyra timmar. Kändes skönt, för jag trodde på största allvar att jag var illa omtyckt som inte fick några jobbpass. Men nu är de tankarna som bortblåsta och jag tror nog att de tycker det går bra när jag är där. Försöker visa framfötterna lite extra, vill ju verkligen jobba när jag är ledig. Speciellt den här månaden eftersom januari kommer bli kärv.
Jag har haft fullt upp hela jävla dagen. Jag vaknade av att jobbet ringde som sagt, svängde in och jobbade. Därefter så hämtade päronen och syrran upp mig och vi for och badade på äventyrsbadet Gustavsvik. Jag vet inte om ni hört talas om det, men det är tydligen den turistattraktion som drar flest besökare varje år efter Gröna Lund, Skansen och Liseberg. Lite coolt. Vi åkte viltforsen, rutschkanor, badade utomhus och åt julskinkmackor med julmust till. Riktigt trevlig.  Men jävlar vad man slog sig i den där forsen. Blåmärken över hela armarna och så är jag jävligt klortorr.

Bilden är googlad och mannen på bilden en främling. Ifall du undrade, det vill säga.

Efter Gustavsvik så drog vi till köpcentrumet i Marieberg och köpte en massa gött. Grillad kyckling, vin och en drös med sallader och sitter just nu framför Bingolotto. Jag och Anna delar på en dubbellott och hoppas på en Thailand- eller Rom-resa. Håll era hällsporrar korsade!
Vad gör ni ikväll, yo?
Publicerat i: Pelles vardag

23 december, Jultomten.

Dan före dopparedan och God Jul på er om ni inte fått den önskan av någon än.

Dagen tillägnas jultomten han själv. Tomtenissarnas högste chef och ett av Coca Colas många reklammärken. För det vet väl alla vid det här laget, att den röda tomten är en produkt av Coca Cola? Och faktiskt målad av en svenskättling på 1930-talet. Ännu ett bevis på hur långt produktplacering kan gå, haha. Den moderna tomtebilden har vi framför allt fått ifrån Viktor Rydbergs kända diktverk "Tomten" som innehåller de kände raderna:

"Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran.
Snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken".

Vad finns det med att säga om mannen med vita skägget? Han sägs bo på Kirgizistan eller i Finlands. "Forskare" har varit oense om dessa fakta i många, många år nu.
Var tror du tomten befinner sig? Existerar han överhuvudtaget?
Publicerat i: Julkalendern

Pubkväll trots kärv ekonomi.

Jag och syrran på hennes besök i Norrköping. Ifall ni undrar om det finns ett normalt kort på mig så kan jag säga nej direkt. Det gör det fan i mig inte.

Vet ni att jag vaknade klockan två i morse och har inte sovit sedan dess? Det jävligt udda är jag inte är ett dugg trött. Något är fel. Nu ska jag iväg på pubkväll. Skulle precis skriva att det inte skulle bli något ikväll då CSN har gjort allt fel denna månad. Är det någon mer som bara får 3800 spänn istället för 5600? Kul, speciellt när räkningarna ligger på 4000 jävla spänn. Varför är det så, vet någon? Jag pluggar ju heltid och allt. Märkligt som fan. Men man får väl hoppas på att det är en felräkning i systemet eller något.

Skulle hur som helst precis säga att det inte blev någon pubkväll för min del, då jag valde att priotera nyårsafton och avskedsfest för en som ska på språkresa. Men Sandra ringde nyss och tiggde och bad om att jag skulle med och att hon till och med skulle bjuda mig på öl. Självfallet ska hon inte det, jag får väl knycka lite från sparkontot. Så ikväll blir det pubkväll med Erik, Tobbe, Sandra, Chasse och en jävla massa andra. Kan bli kalas!

Så jag signar ut nu och hoppas ni får en grym kvällen före kvällen före dopparedan. Antagligen lär jag slockna som en gris när jag kommer hem om inte tidigare än så. Vad händer för er ikväll?
Publicerat i: Pelles vardag

Gissa vem du är och så tack till alla.


Helt utan skam i kroppen så slänger jag in en bild på Natalie och mig.

Jag blir utmanad i olika bloggutmaningar hela tiden. Det är skitkul, verkligen. Tyvärr finns det inte en chans i helvetet att jag ska hinna med alla utan att bara uppdatera med utmaningsinlägg. Men jag har alla sparade på favoriter och ska försöka hinna med och orka gör de flesta av de. Speciellt det som Saffy utmanade mig med, hemma-hos-reportaget. Synd bara att jag är i Närke för tillfället. Men så fort jag kommer hem så då jävlar.

Emma utmanade mig att säga fem bra saker om mig själv. Självklart hakar jag på.
1. Jag är bra på att säga vad jag faktiskt tycker och vågar säga emot. Till allas förtret, haha. Men världen är full att "ja-sägare", så en som vågar säga emot, små som stora frågor, kan behövas.
2. Jag har fått väldigt bred musiksmak och det är ju jävligt bra. Förr så skulle jag alltid försvara en viss typ av musik. På högstadiet var jag till exempel "singer/songwriter"-Pelle. Nu är jag på allt, bara det fastnar. Men visst gillar man viss musik lite extra, så är det ju.
3. Jag har plugghjärna och får panik när jag inte får använda den.
4. Arbetsmoralen är på topp.
5. Jag gillar att resa, se och uppleva saker. Kultur som fest, ju mer desto bättre.
Eftersom de flesta jag utmanar inte vill vara med eller redan har gjort denna utmaning så utmanar jag alla som vill. Hoppar du på så säg gärna till. Vill gärna läsa lite bra saker om alla er.

Tack för att "I love your blog"-utmärkelser också, grymt skoj!

Nu ska jag till sist köra en grej jag såg på YouTube. Man "taggade" folk genom att säga ett eller ett par ord om de och så skulle man gissa om det var en själv de menade. Självklart var jag inte med, men idén var grymt cool och jag ska inte vara sämre. Gömmer du dig bakom länkarna, vad tror du?

Veronica Mars-lärjunge - Olsen-tvilling - The King - Human - Snygging
Intervjuer - Sexbrytare - Photoshopkonstnär - Pluralpolare - Fotograf - Dilemma
Miljömedveten - Segläsare - Link - Bajskorv - Hellström

Nu orkar jag inte mer, men det var skoj! Gör en länklista du med!
Publicerat i: På tapeten

22 december, tomtenissen.

Dan före dan före dopparedan. Snart smäller det´, julafton ligger runt hörnet. Har du fortfarande inte riktigt uppnått de riktiga julkänslorna? Kika in i kategorin "Julkalendern" och prova lyckan där.
Dagens julfigur är den hederliga medhjälparen tomtenissen. Finns det en mer mystisk julfigur så säg? Vi har alla ordet "tomtenisse" i vårat ordförråd och hur kommer detta sig? Vem är denna mystiska lilla figur egentligen? Jag lät undersöka saken. I den Nordiska familjeboken kunde man redan 1913 läsa följande saker om tomtenissen:
- Om tomtenissen bemötes väl så upprätthåller han husets och gårdens välstånd.
- Tomtenissarna är alltid av manligt kön.
- De är klädda i röd toppluva, grå rock, träskor och knäbyxor.
- Nissen har förmågan att kunna göra sig osynlig och visar sig ogärna för någon annan än sin husbonde.
- De håller oftast till i stall och ladugårdar och hjälper gärna flitiga bönder, medens de lata husbönderna ofta straffas.
- Man tar gärna hö och säd från granngården och ger till sin husbonde.
- Skulle man vilja sätta ut mat eller ge nissen ett klädesplagg så gäller det av välja med omsorg, då han är lättretlig och ställer till många hyss i upprört tillstånd.
- Tomtenissen vill inte ha något med religiösa ting att göra och kan heller inte uttala Guds namn utan att straffas. Detta sägs bero på att tomtenissen är till hundra procent en del av folktron och inte "en del av bibeln", så att säga. Men trots detta så strävar nissen ändå efter frälsningen precis som vilken svensk som helst (kom ihåg att detta trycktes 1913, haha).
 
Fatta vad ni har lärt er om tomtenissar nu, tack vare mig! Coolt va? Har du någonsin sett en nisse? Jag vet en som påstår sig ha gjort det faktiskt, men jag vet inte det jag. Ha en fortsatt trevlig måndag!
Publicerat i: Julkalendern

Roligt minnesmemory.


Igår körde vi ett memory med tema 80- och 90-tal. Det var syrran som hade med det. Jävligt underhållande! Precis som i vanligt memory så gällde det att para ihop olika kort två och två. På rutorna stod det saker som på bilderna ovan. Man tog upp saker som "Vira blåtira", "Falcon Crest", tuggummin som "Jenka" och "Shake" och mycket mera. Ibland är det roligt att vara född på åttiotalet. Inte för att jag minns så djävulskt mycket, haha.
Publicerat i: Pelles vardag

Sjungstjärnafavoriter.


Personalfest i somras med Sverigetema.

Seg dag på bloggfronten. Känns som om det kommer bli lite bloggande de närmsta dagarna. Igår så hade jag fullt upp hela kvällen, ikväll kommer kusinerna hit, imorgon blir det pubrunda i Örebro om planerna ter sig rätt och snart är man ute och snurrar under julhelgen rätt som det är. Jag klagar inte, det är skitskoj att umgås med folk igen på vanligt vis. Säga vad man vill om Norrköping, men det är fan här hemma som man känner flest.

Igår blev det Singstar, vin och glögg. Så gick det med det nyttiga livet, haha. Men det är ju en tid efter jul, det är den som är viktigast. Några låtar som går att sjunga hur många gånger som helst:
Meat Loaf - I'd Do Anything For Love
Nilsson - Without You (mer känd med covern som Mariah Carey gjorde, usch. The original is best).
Alice Cooper - Poison.

Ja, så är det? Glad fjärde advent förresten. Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

21 december.

Julen är snart här och har ni förstått syftet med denna kalendern får ni banne mig kolla in kategorin "Julkalendern".
Idag är det självaste Kalle Ankas jul som är dagens lucka. SVT har fått detta Disney-påhitt att bli en viktig del av julen. Lite synd att det ska ses på TV på julen för att det ska bli "en riktig jul", om ni frågar mig. Men jag ska inte klaga, jag har sett det här så länge jag kan minnas. Eller ja, oftast bara fram till Ferdinand och sen tröttnar jag. Egentligen, och var öppensinniga nu, så är inte det här så jävla bra om man tänker efter. Dubbningen är pinsam för det första. En man gör alla karatärers röster i stort sett, plus att man fortfarande hör originalrösterna! Avsnitten är "censurerade". Jag kan inte för allt i världen förstå varför man valt att censurera den där husvagnsresan Kalle, Musse och Långben gör. Det enda man får se nu är ju bara hur husvagnen förvandlas och att det blir lite stökigt. Typ.

Men dålig dubbning och onödig censur i all ära. Julen är sig inte lik utan Kalle och hans gäng. Avsnitten jag själv gillar bäst är "Tomteverkstan" och "Plutos julgran". Vilket är erat favoritavsnitt i Kalle Ankas jul?
Publicerat i: Julkalendern

Aporpå inget alls.


En gammal fyllebild ifrån sommren '08.

Tack för all respons av det här inlägget, det är nu man är glad att man kommentarsglada och goa' läsare. Men som några påpekade, det här är inget nyårslöfte. Jag tror inte på nyårslöften, det är aldrig någon som håller dem. Utan jag pratade med om psykiskt och fysiskt välmående. Jag ska klara det dessutom, Paris-resan är det som ska tagga mig. Kom precis tillbaka från en lång promenad i regnet. Vill man må fint, får man lida... regn?

Tänk att så många missat att jag har en twinbroder. För inte har jag hållt det hemligt? Men för att svara på några av era frågor:
- Nej, han har ingen blogg. Det intresserar honom inte speciellt mycket.
- Jag har inget kort nu att visa riktigt, men jag fixar det när jag kommer hem till Norrköping. Har det på den externa hårddisken.
- Om vi är lika? Alltså njaa... mer förr. Sen i tvåan på lågstadiet har vi inte klätt oss speciellt lika. Vi ville helt enkelt inte. Lite jobbigt att någon kallade en för Olle-Pelle-Pelle-Olle, hela tiden. För vi var lika. Som fan. Sen så kommer den där perioden när man vill skippa att se helt likadana ut. Jag menar, tvillingar på 20+ som klär sig likadant... det är lite nördigt. Till sättet är vi inte heller speciellt lika. Också det är rätt så medvetet tror jag. Han sportade förr, medens jag spelade gitarr. Nu jobbar han heltid medens jag vill plugga vidare. Vi har olika ambitioner i allt, vilket jag tycker är jävligt bra.  

Nu ska jag dra och hämta syster på tågstationen! Sen så ska vi pimpla vin och umgås med folk. Jag återkommer nog senare, ganska snart.
Publicerat i: Pelles vardag

20 december.

Dan före dan före dan före dan före dopparedan är det idag. Tror jag. Jag har alltid varit så dålig på att räkna med dopparedagar. Det är 20 december i alla fall och dags för den tjugonde luckan. Har ni några julkänslor än då?
Julgrisen ligger på dagens lucka. Har jag fått svårt att hitta saker att lista? Ja, lite. Fast det är ju ingen topplista så, som tur är. De fyra nästkommande är i alla fall bättre än dagens lucka. Men inte ska vi underskatta "julgrisen" triggande förmåga att ge julkänsla. Den finns i halmversion som den ovan, som pepparkaka, som skinka på julbordet och även som garnityr på julbordet. Förr åtminsone. Skulle jag se ett brun grishuvud med ett äpple i käften idag så skulle inte jag klara av att från det julbordet. Inte för att jag ser en död gris, nej - så är inte fallet. Det har jag gjort så att det räcker i mina tjugoåriga bondår. Jag talar självklart om ohygien. De har aldrig varit bra med likdelar på ett julbord. Inte som man ser konturen på än.

Vilken är er favoritjulgris? Jag gillar personligen Jenny Nyströms leende grisar. För är det något grisar kan juletid så är det att le.
Publicerat i: Julkalendern

Tjockis-Pelle.

Nu ska jag ta och vara lite seriös här för en gångs skull. Jag för tillfället en sak på hjärnan som stör hela min tankeverkstad och det är min vikt. Jag vet, ni undrar vad fan jag pratar om, om ni har kommit till någon fjortisbrudblogg och så vidare. Men faktum är att jag alltid haft jävligt lätt för att gå upp i vikt. Suger som fan, men det är sant. Varför jag tänker på det så jävla mycket just nu är för att jag är jävligt besviken. Besviken på mig själv. Ända sedan jag var arton så har jag längtat efter att dra hemifrån. Att få bo själv, göra vad man vill och framför allt äta vad man vill har varit lite av en dröm. "Jag ska bara äta nyttigt, ha en massa frukt i kylen och en sjukt jävla massa nötter på lager", det var så jag tänkte ungefär. Ut med allt det onyttiga i livet och in med det nyttiga.

Men om sanningen ska fram så har jag aldrig varit så onyttig som nu när jag flyttat hemifrån. Jag kan inte räkna antalet gånger vi fixat hämtmat eller när man köpt godis bara för att "nu är det filmdags". Jag funkar inte på det viset. Folk i min närhet gör inte annat än svullar och det händer inget. På mig har det hänt en del. Inte massor rent kroppsbyggnadsmässigt (även om det syns skillnad från då och nu), men rent psykiskt är det en katastrof. Jag sover sämre, jag tänker sämre, jag orkar mindre och jag är argare. Jag har fått en jävligt massa finnar och just nu när jag sitter så här som jag gör känner jag faktiskt att det är lite för stort runt magen. Det stör mig, det är i vägen och ger mig rätt så udda hållning (kan också bero på det låga sängbord jag vilar datorn på just nu).

Nu när jag sitter här hemma hos päronen så kan jag för allt i världen inte förstå varför jag tyckte allt vi hade här hemma var onyttigt. Här finns bara nyttiga saker. Med två GI-galna föräldrar så kan det inte heller finnas annat. För att inte tala om den motion jag gav mig själv här. Framför allt i somras när jag cyklade till och från jobbet (18 kilometer) i stort sett varje dag. Då mådde jag bra. När jag bodde här. I Närke. Nu hänger allt på pengar, pengar, pengar... men det gör ju inte det egentligen. Har jag råd att köpa en pizza för 75 spänn så nog fan kan jag köpa annat, eller hur? Det handlar bara om att hitta viljan och orken. Och den har infunnit sig. Med start ganska snart här så ska jag föra en miniträningsdagbok tänkte jag. Om vikt och vilja. Bara ett par rader var tredje dag eller något. Rätt så pushande. För min egen del åtminstone, haha. 

Till Paris-resan vecka nio ska jag ha blivit... ja, "pånyttfödd" kan vi dra till med. Jag ska kunna kuta det där jävla Eiffeltornet upp och ned tio gånger om, om det så är ett måste. Eller kanske inte så extremt. Jag ska ha nåt min idealvikt på 73 kilo i alla fall. Ha fem dagar gött i Frankrike och sedan komma hem och köra på igen. Och bevisa att det faktiskt går att leva nyttigt med en studentkassa. Det handlar bara om att prioteringar, vilja och sunt förnuft.
Publicerat i: Pelles vardag

Jakten på den röda vanten.

Punktbeskrivning (som inte överens stämmer riktigt med verkligheten, man kan göra mycket i Photoshop - men inte allt, haha):
1. Hemma på landet.
2. Kumla, hos tvillingens kompis.
3. Rastplats innan motorväg.
4. Mack i Laxå.
5. Avstigningsplats.

Jag är fylleskjuts idag till min tvillingbror som är på personalfest. Jag är sämst på att fylleköra, jag tycker det är skittråkigt och jag orkar sällan med snacket som förs passagerare emellan. Men jag ska inte klaga egentligen, jag får ju betalt. Tror jag i alla fall. Det har i alla fall varit ett jävla körande ikväll. Det började med att jag och Olle startade hemifrån och körde för att hämta upp hans polare. Vi stannade innan motorvägen för att byta så att jag körde, så att de andra kunde börja förfesta i bilen, och drog sedan vidare mot Laxå. Stannade innan feststoppet först vid macken i hålan. Där köptes det vad som brukas köpa till fest. Sen så körde vi en liten bit till och jag släppte av de partyglada.

Det var sen det jobbiga började. När jag var tillbaka hemma, punkt ett, så märkte jag att ena röda vanten var borta och jag vet att jag hade båda med mig när jag åkte hemifrån. Jag blev skitarg för att de var sprillans nya. Så jag hoppade in igen och började åka. Det var tur att jag hade min Tom Petty & Lily Allen-blandning i stereon, annars hade jag inte pallat. Åka bil är sjukt överskattat, det är skittråkigt rent ut av. Speciellt motorväg. Hur som helst så åkte jag till punkt 5 först. Kanske att vanten trillat ut med passagerarna. Där låg den inte. Just då kom jag inte på var någonstans mer den hade kunnat ligga, men mindes genast macken, punkt fyra. Även det blev en nitlott. Nu då? Vad skulle jag göra? Jag kom och tänka på chaufförsbytet vid motorvägen, punkt 3, och drog dit. Väl på plats så låg den där, mina röda vante. Övergiven och säkert rädd. Men förvånansvärt torr.

Nu är den i säkerhet i alla fall och jag sitter äntligen vid datorn efter vad som känts som timmar bakom ratten. Nu ska jag svara på alla era siljarder kommentarer ni lämnat. Skitkul!
Publicerat i: Pelles vardag

19 december.

Fem dagar kvar till jul! Sex dagar kvar till jul nu, dags att köra på för fullt. Har du missat någon lucka i min julkalender, spana in kategorin "Julkalendern" så är saken biff.
En av 80-talets många märkliga succéer var de fiktiva kockarna Werner & Werner, som spelades av Sven Melander och Åke Cato. Det här är riktigt kult, mina vänner, och jag antar många av er inte vet vilka dessa snubbar är. Jag vet inte ens hur jag vet det egentligen, men det beror väl på ett kasettband som syrran spelade runt jul tror jag. För ett par år sedan så sprang jag på Werner & Werners Julskiva (ett ord som antagligen spelar på deras yrkesval) i CD-format. Jag blev såld, det här är klockrent! Töntiga mellansnack och egentligen ännu töntigare sånger, men jag gillar det! Vi har ju alla hört "Vår julskinka har rymt", det är en liten klassiker. Min favorit är ändå "Tomten du är så otroligt ful" som är en parodi på Busungarnas "Tomten jag vill ha en riktig jul".

Har du hört "Kockarnas Julskiva" någon gång?
Publicerat i: Julkalendern

Introducing fucked up plural.

Tillsammans med en av mina nya favoritbloggare, Carro-Barro ("Barro" ligger kvar till jul, då det är ett special editionnamn för stunden), har jag startat ett sammarbete. Detta sammarbete går ut på att lista konstiga plural! Därför introducerar jag och Carro-Barro denna gemensamma kategori som vi väljer att kalla "Plural". Eller kanske "Konstiga plural", namnet går att diskutera.

Vad kommer vi att göra med denna kategori och dessa inlägg då? Ja, i stort sett inte ett skit. Kanske be er om några vettiga plural på ord vi har svårt att döpa själva. För det kan bli ganska klurigt från stund till stund, tro mig. Dagens svårbestämda plural blir ganska passande så här i juletid följande ord:
 
Aftnar? Aftonar? Aftons? Aftor?

Vad tycker du Carro, klurigt va?
Och ni andra, det här med plural är ju skitsvårt! Hur säger man egentligen?
Publicerat i: Pelles vardag

Dagens Outfit.


Lakan, IKEA, 25 spänn.
Skor, Converse, värdelösa.


För att jag hade lite att göra.
Handen ser ut greppa "något", detta är bara en illusion, haha.
Publicerat i: Okategoriserbart

Home Alone.

Operation julvecka fortsätter och igår kollade vi på de två första "Ensam Hemma"-filmerna. De övriga två vill jag inte ens se, känns mest som om de är gjorda för att tjäna pengar och är ena billiga kopior. Jag har redan pratat om de här filmerna i en tidigare kalenderlucka, men jag måste bara säga att jag återigen tycker att de är de bästa julfilmerna som gjorts. Men framför allt har de ett svinbra soundtrack (ja, jag är lite svag för film- och TV-seriesoundtracks). Jag har lyssnat på det hela dagen på Spotify. Jag förstår att det nominerades till en Oscar. Jo, jag tycker nog att det förtjänade en vinst också, om jag ska vara ärlig. Så bra är det. Finns att köpa på CDON för 139 spänn. Känner jag mig själv rätt så kommer det landa i brevlådan inom kort.

Tills vidare får jag väl lyssna HÄR, HÄR och HÄR.
Publicerat i: Pelles vardag

18 december.

Alla har vi ett dammigt exemplar av "Absolute Christmas" i skivhyllan som åker fram varje jul. Och alla vet vi att låt nummer ett alltid kommer vara John Lennon och Yoko Onos "War Is Over". En rätt så uttjatad låt då julsamlingen för första gången kom, men som på senare år bytt plats med "Fairytale of New York" över mest spelade juletid. Jag gillar den här låten, den är väldigt fin. Men som sagt, den har slitits ut som om den vore ett par raggsockor. Det vill säga hårt!

Vad tycker ni om "War Is Over"?
Publicerat i: Julkalendern

Saffranssnäckor.

Operation julvecka sattes i verket idag och också idag har jag satt mina forna kockkunskaper på spel. Vi har bakat saffranssnäckor. En egen skapelse gjort på receptet som finns att hitta HÄR och med en fyllning av vaniljsmör. Vi ville inte göra lusskatter igen, det gjorde vi ju sist i lördags. De blev grymt goda och smakade jävligt gott till julmust och "Mysteriet på Greveholm".
Publicerat i: Pelles vardag

Skitdag på mig!

Tönt! Någon i Linköping (om nu IP-sökningen fungerar) blev tydligen irriterad över mitt tycke om Blondinbella. Och jag vet nog faktiskt vem, om man ser till sättet att skriva. Man får säga emot mig utan att vara anonym... ja, jag klarar till och med av att bli önskad en "skitdag" utan att det faktiskt gör något. Det som stör mig mest är anonymiteten.

Fast det där med skitdag stämmer ganska väl just idag. Försov mig idag. Rätt så mycket. Hade en kvart på mig att ta mig till skolan och ta emot essäkritik. Trots att jag hade jävligt bråttom så svängde jag in en snabbis på Donken och köpte en latte (Kenzo, ni vet). Vi fick bra respons, behöver bara ändra lite grann. Ska sitta med det nu. Annars är jag döende i detta nu och slut efter att ha sovit dåligt för tredje natten i rad. Antagligen blir det en lika dålig fjärde natts sömn, yey! Det som är jobbigast är att jag inte har en jävla anledning till att sova dåligt. Men jag tror att det är lussevakan i helgen som fick mig ur balans. En jävligt utflippad balans.
Publicerat i: Pelles vardag

17 december.

Bättte sent än aldrig, här är lucka nummer sjutton i mina julkalender.
"Tjuren Ferdinand" är nog det sämsta som visas så här i juletid. Det är faktiskt då jag lämnar TV-soffan under Kalle Anka-timmen. Men lika mycket som det hör till att lämna soffan när Ferdinand tittar fram så är hans avsnitt likväl jäkligt juligt. Det är alltså med en hatkärlek som denna mesiga tjur får dagens plats.

Det räcker så.
Publicerat i: Julkalendern

Tea penguin.


Jag har verkligen fastnat för att googla konstiga prylar.
Hittade en pingvin för 20 dollar som hissar upp tepåsen efter de
antal minuter du ställt in.
Ett måste för alla tedrickare, eller hur? Haha.
Publicerat i: Okategoriserbart

Studentlyx.

Där här är en oxfilé. Jag vet vad ni tänker, det är ganska stor och rund oxfilé. Men om Stefans mor skrev rätt på påsen vi fick av henne så ska det vara en oxfilé. Jag tillagade den därefter och jag är imponerad över hur mycket av mina kockkunskaper (japp, det är min egentliga utbildning det) som sitter. Jag brynde den först, sedan in i ugnen på låg temperatur för mörare kött, upp till sextio grader och till sist låta den vila i folie i rumstemperatur. Vad som är surt är att jag glömde att krydda den innan jag stoppade in den i ugnen, men jag fixade en kryddblandning innan jag packade ihop folien. Det blev gott, men det är lite segare än fläskfilé faktiskt. Men så ska det väl vara antar jag.

Oxfilé som studentmat, det sker inte allt för ofta det.
Publicerat i: Pelles vardag

Tjatet i bloggosfären.

Kan någon snälla diagnosera mig? Jag vill sova, jag försöker sova, men jag somnar inte. För andra natten i rad så somnar jag halv fem. Jag klev upp tio dessutom, så det blev inte mycket sömn denna natt heller. Jag har märkt att många skriver om att de har svårt att sova, vad fan är det här? Jag har heller ingen anledning som gör att jag har svårt att sova. Jag känner ingen oro, ingen värk eller något. Jag blir bara pigg när jag lägger mig ned. Märkligt som fan.

På tal om "fler skrivit om", fan vad alla tjatar om färgade linser. Jag vill inte ha några. Kampanjen är puckad och säkert inte laglig heller. Smygreklam eller något måste det vara. Det vore som om... Systembolaget skulle ge en vinare till varje person som länkade de. Personer över tjugo då, så klart. Fast det finns väl en skillnad på linser och vin. Fast gränsen är hårfin.

Flera har gnällt på Blondinbellas TV-program och alla blogginlägg jag läst om programmet väljer att citera hennes med orden; "jag hatar att diska, man blir så blöt" och väljer sedan att skriva något i stil med "bortskämda unge". Jag gick in på TV4's hemsida och kollade på klippet själv. Jag ska inte sitta här och försvara Blondinbella, det gör hon rätt bra själv, eller påstå att jag håller med henne i allt hon säger och gör. Men det jag reagerade på var hur jävla felciterad hon blir överallt. Tjejen menade på att hon diskning är så tråkigt och det är roligare att läsa en bok, se på film eller gå i affärer, men menade också på att det är något man måste göra. Sen så säger hon att man blir så blöt och att naglarna går sönder. Jag vill säga följande om saken:
- Vilken tjej gnäller inte på att nageln här eller där gått av?
- Vem gör inte vad som helst förutom att diska? Jag hatar att diska, tråkigare vardagsbestyr får man fan leta efter. Men det är ju kul att höra hur många diskningslovers det finns ute i vårat avlånga land.

Till sist jordbävningen i Skåne. Här menar jag inte att någon tjatar. Det är intressant att läsa om hur skåningarna upplevt jordbävningen. Jag är rätt så säker på att jag själv skulle spy om jag var med om något liknande. Speciellt om man får på andra våningen och har fyra våningar över en som kan göra en platt. Hoppas alla mår fint bara.
Publicerat i: På tapeten

16 december.

16 december är redan här och dagen har varit full av Skåne-jordbävningar och dålig sömn. Men inte ska det hindra oss från att få julkänslor, så här kommer lucka sexton. Har du missat något datum? Kolla in kategorin "Julkalendern".
Tack Barro - nu kan fixa hörnen!

- "Nu ska vi se vad tomten tar upp. Till Leeeenin".
- "Jag heter Lena".
Svensson Svensson på julafton (som jag tror försvann ur TV:n förra året visserligen) är det enda jag inte riktigt vill missa. Jag tycker det är klockrent och jag garvar precis lika mycket varje gång. Speciellt när Gustav säger repliken ovan. Ja... behöver man säga mer? Svensson Svenssons julfirande är helt klart en favorit!
Publicerat i: Julkalendern

Hur ser ditt julbord ut?

Sleepyhead.


Hittade en gammal header idag i mitt bildarkiv, den var inte igår inte.

Jag somnade sent som fan inatt. Nästan så att jag skulle kalla det för i morse. Jag såg på klockan sist halv fem. Klev upp nio, fem och en halv timma senare. Det ni, det är inte dåligt alls det. Måste jag säga att jag går som i trans nu, är så in i helvetes trött. Igår kväll såg vi på Alien 3 här hemma. En film som inte alls höll det måttet som de två första gjorde - de är ju två mästerverk! Idag har jag och Anisa skrivit klart vår essä och lämnat in den för lärarens utlåtande. Det vore ju bra överraskande om han skulle gilla den direkt, så jag antar att det blir att göra om lite på den senare i veckan. Till sist kan jag säga att vi också fikade med Mikaela  och jag köpte Sveriges godaste chokladboll.

Det var allt om min dag, hur har er varit?
Publicerat i: Pelles vardag

50 saker.

Jag hade svårt att sova inatt igen. Jag låg och vred mig mellan tolv och halv två, då klev jag upp och satte mig vid nätet till halvfem. Jag fastnade framför YouTube och en massa videos som hette "50 things". Där skulle man radda upp femtio saker som är en själv. Det kunde vara händelser, saker, minnen och så vidare. Så jag tänkte; "en sådan där lista ska jag göra på bloggen". Så här kommer den, med saker helt tagna direkt ur tankeverkstaden.

mörkrädsla - musik - TV-serier - huvudvärk - vänner - Vänner -  jul - Närke - journalist - kock - Norrköping - The Cardigans - internet - Harry Potter - The Beatles - Seinfeld - ensamhet - jobb - sorg - släkt - Walk The Line - pedant - festival - Bruce Springsteen - MSN - promenader - freestyle - MP3 - 1994 - Lejonkungen - panerad fisk - körkort - studenten - inga pengar -
Scrubs - Örebro - fylla - London - Paris - Mysteriet På Greveholm - skola -  bloggen - lightläsk - mat - knubbighet - stränder - bilder - kläder - stil - Pelle


Jag ska inte utmana någon på det här, men det vore skitskoj om någon hakade på. Det är svårare än man tror och jävligt roligt.
Publicerat i: Pelles vardag

15 december.

Snart är det inte långt kvar till doppare dan' inte. Följ med i min kalender här för att få hjälp med att fixa julkänslorna mitt i stressen. Har du missat något datum, kolla in kategorin "Julkalender" så är saken fixad.
Jag fortsätter i musikens tecken och landar idag på den största av alla ikoner och för många kanske lite oväntat, Elvis Presley. The King har gjort mycket för världen med sitt mod att vara först ut med den musik han gjorde. Men det är mer där till än bara rock'n'roll-Elvis. Det finns gospeln, covers och framför allt julmusiken. Utan tvekan är denna man en av de få artister som faktiskt lyckas göra ett helt julmusiksalbum som man faktiskt klarar av att lyssna på. Det är något jag personligen har svårt för, att gilla hela julskivor. Men just Elvis' går fint. Ta bara hans version av "White Christmas", "Silent Night" (som han sjunger tillsammans med Sara Evans) eller "Winter Wonderland", de är klockrena! Eller för att inte tala om hans egna julklassiker "Blue Christmas". Hade jag inte förstått bättre så hade det kunnat varit han som var jultomten själv.

Det kanske är det han gör dessa dar', är jultomten alltså? Lika mystiskt som hans egen död, men vet inte riktigt vad man ska tro om saken.
Publicerat i: Julkalendern

Lussevakabilder.

Yes, i'm back! Gött. Har saknat bloggandet ganska mycket. Fast vad säger det om mig? Haha. Här kommer lite bilder från lussevakan i fredags. Dock så ingen person mer på bilder, alla har ju den tråkig ovanan att vända bort sig när en kameralins närmar sig. Men det blev några i alla fall.
1. När folket anlände var det dags för att knåda ihop lussekattsdegen. Den blev kletig, men god.
2. Julbordet förbereddes och här ser ni köttbullarna.
3. Vårat mina julbord innehållandes: Janssons, hemmagjorda köttbullar, prinskorv, skinka, ägghalvor, lax, must och så vidare.
4. Lussebullarna åkte ut ur ugnen och avnjöts med årgångsglöggerna från Blossa.
5. Sen så blev det några timmar av Singstar. Disneyspelet är riktigt förjävligt skoj. En riktig partyhöjare! Speciellt med glögg och vin i kroppen. Andrastämman i "En värld full av liv" var skitsvår. Mycket afrikanska och jag missade ju den kursen i skolan, hehe.

Kvällen var skitrolig. Fast mina quiz var inte så populära tror jag, blev mest suckande. Jag gillade det och hade jag varit med så hade jag haft skitskoj. Jag får tänka så, haha. Hur såg er luciahelg ut?
Publicerat i: Fest och fylla

14 december.

Nu är vi i slutspurten mot julafton och är redan dags för lucka fjorton. Har du missat någon lucka, kika in på kategorin "Julkalendern".
"You' were handsome, you were pretty - Queen of New York city...". Jag talar så klart om en av de juligaste låtarna på denna jord "Fairytale of New York" med The Pogues och gästspelande Kirsty MacColl. Jag kan int sätta fingret på vad det är jag riktigt gillar med den här sången, men den har jävligt mycket jul i sig. Det kan bero på Shane MacGowan som inte sett det nyktra dagsljuset sedan '82, jag vet inte. Fast det är nog en salig mix av irländska läten, MacColls röst, cool text och bra melodi.

En av de få nyare julsånger som faktiskt är julkänsla musikifierad. Eller något mer passande ordval, haha. Glad tredje advent och lyssna på nu!
Publicerat i: Julkalendern

The Day The Earth Stood Still.

Nu har ena hälften av lussevakanbesöket åkt hem och andra hälften stannar tills imorgon. Jag återkommer till hundra procent med bloggandet då istället och fortsätter umgås med några vinare och "Wall-E".
 
Kom precis hem ifrån nya Keanu Reeves-rullen "The Day The Eart Stood Still". En remake femtiotalsrullen med samma namn. Det här, mina vänner, kan vara en av de sämsta rullarna jag sett. Absolut inte värd nittiofem spänn på bio. Ladda ned den istället (om det nu är något ni föredrar). Om ens det. Det känns som om hela filmen är gjort helt för reklamsyfte då man såg varumärken som McDonald's, LG, Coca Cola och Microsoft dyka upp hela tiden. Jo, jag tror fan man letade pengar innan man bestämde manuset.

Handlingen då, hur var den? Sämst. Människan förstör planet på sitt extream Hollywood-vis och får besök av en alien (Keanu Reeves) som alla tror är fientlig. Hans uppgift är att rädda vad som räddas kan - utom människan, som har förstört sin planet och ska därför få betala för sina synder. Att det var bra skådespel kan jag erkänna. Men det var handlingslöst manus, klyschigt så att det gör ont i kroppen och hade en så stark sensmoral att man gick från salongen nedsmutsad av den.

Nä, se inte den här smörjan. Den är inte värd att uppta ens en minut av er tid!
Publicerat i: Film och tv

En kopp Darth?


Skulle inte du vilja dricka varm choklad ur Darth Vaders huvud?

Finns att köpa lite varstans för inte allt för dyr peng.

Publicerat i: Okategoriserbart

13 december.

Glad Lucia dag! Med andra ord är det alltså dags för lucka nummer 13 i min julkänselkalender. Har du av någon anledning missat en lucka eller två, kolla in kategorin "Julkalendern".

Lite snabba, och säkert felaktiga, fakta om helgonet Lucia. Hela hennes religiösa resa började med att hon avlade ett kyskhetslöfte gentemot sig själv. När hon skulle giftas bort så bad hon till gud att hon inte ville. Hennes mamma fick blödarsjukan som ingen lyckades bota och Lucia fick sin mor att följa med på en vallfärd till helgonet Agatas grav för att be om att bli frisk. Agata uppenbarade sig och frågade vad sjutton Lucia gjorde där med sin mamma. Typ. "Du har ju egna krafter som botat henne för länge sedan". Som tack för detta så sa Lucias mamma åt sin dotter att hon inte behövde gifta sig längre med mannen som hon blivit bortlovad till.


Friaren, med okänt namn, blev kränkt och gick till domstol. Efter förhör och tortyr blev Lucia dömd till hora på en bordell. En dom som gjorde att Lucia tog sitt kyskhetslöfte på ännu större allvar. På vägen till bordellen så frös kärran dragen av oxar fast i marken och kunde inte rubbas. Man förstod att detta var ett av Lucias verk, som också hon inte kunde rubbas. Man gjorde allt för att få bort henne. Tömde kokande olja över hennes kropp, stack henne med svärd i halsen, men inget hända. Men inte förens hon fått den "sista smörjelsen" så föll hon ihop. Död.


Nu vet ni, glad Lucia och käka tusen lussebullar å mina vägnar!

(Lussevakan fortsätter, jag är rätt så hes och full).

Till Emma: Lucia har ljus i håret för att hennes namn betyder "den ljuse".

Publicerat i: Julkalendern

Dags att lussevaka.

Jag skulle precis skriva inlägget nedan när jag fick se mitt inlägg på startsidan, haha. Haha. Mycket glöggfyllesnack här! Men det får ni räkna med. Fast jag låter som fjortis med allt supande, haha.

Då är det i alla fall dags för lussevakan att kicka igång. Jag blir lite off med bloggen nu. Ifall på svarandet av kommentarer, men det återkommer jag med imorgon. Nu är det dags att umgås vänner och bli full på glögg och lussekatter. Äntligen! Hur vakar ni fram lucia?

Publicerat i: Fest och fylla

Alienkväll igår.

Efter att ha haft noll blogglust igår så slogs det på stort med en "Alien"-kväll här. Grymt bra filmer. Jag blev på riktigt rädd flera, flera gånger. Nästan så att det värkte i hjärtat efteråt. Och det är sällan jag blir rädd under filmer, speciellt rysare - de är mer pinsamma än skrämmande. Men filmer som just "Alien"-filmerna och andra "mänskligheten-går-under"-filmer kan vara riktigt jävla skrämmande. Kanske för att vi inte vet riktigt hur vi skulle hantera en situation om det skulle ske på riktigt, jag vet inte.


Filmkvällen var hur som helst jävligt lyckad och klockan halv tre så hade vi sett de två första av de fyra "Alien"-filmerna. De andra två kommer en annan gång. Ganska snart, om jag  får bestämma. Hur jävla tuff är inte Sigourney Weaver i rollen som Ellen Ripley? Grym! Het jävlar dessutom!


Nä, det är inte konstigt att de två första "Alien"-filmerna ligger på listan över de 250 bästa filmerna genom tiden. De är ena två mästerverk. Har ni sett de?

Publicerat i: Film och tv

12 december.

Välkommen till julkalenderns mitt och lucka nummer tolv. Hoppas ni kommer någonstans i era julkänslor än, annars så väntar ju tolv delar till! Har du missat någon lucka? Kika in på kategorin "Julkalendern".
"KEVIN", ropar Kate McCallister på flygplatsen i Frankrike när hon märker att hennes son blivit lämnad ensam hemma. Självklart pratar jag om filmen med den passade titeln "Ensam hemma". Världens kanske juligaste film och en dundersuccé när den kom. Själv kan jag inte räkna hur många gånger jag sett den rullen. Jag och tvillingen såg den nog varannan dag ett tag när vi var mindre. Fick en barndomsflashback nyss. När pappa rakade sig när vi var msmå så gav han alltid Olle och mig rakvatten som vi smorde ut i händerna för att sedan på på tre klappa det på kinderna och skrika. Precis som Kevin gör han rakar sig i filmen, haha. Bäst i filmen är ju självfallet när han överlistar tjuvarna med sina fällor. Jag var (är fortfarande) alltid så avundsjuk på hur han gjorde och kom dem alla. En smart grabb verkligen och Macaulay Culkin gör verkligen ett skitbra jobb. Visste ni förresten att filmen blev Oscarsnominerad för sin musik? När jag tänker efter så är faktiskt musik i de filmen svinbra, riktigt julig.

Vilken film tycker du är juligast?
Publicerat i: Julkalendern

Tannenbaum.

Stefan fick en platsgran, ljusslinga och ungefär 250 julgranskulor av hans päron. Vi smällde upp allt i den, det blev riktigt bra. Jävligt överpimpad och det gillar vi! Idag har jag haft möte med Anisa och gått igenom essän. Den börjar ta sig riktigt bra, håller på och fixar med layouten nu. Sen så har jag skickat mejl till en massa kurser och jag kom in i Linköping på statsvetenskapen. Eller jag om in "med största sannolikhet" skrev hon Lena Tjofrässson - skitskoj!

Till sist måste jag be om ursäkt för de IQ-befriade inläggen de senaste dagarna, men det har varit en hel del annat.
Publicerat i: Pelles vardag

Lussevaka och glöggprovning.

Imorgon är det dags för lussevaka igen för fjärde året i rad. I år kommer bli grymt roligt också tror jag. De andra åren har vi inte gjort så mycket mer än att kolla på film. Som är ett ganska sövande tidsfördriv. Men iår har det planerats minijulbord. Jag var till och med och köpte julskinka på lösvikt igår, haha. Sen så blir det ett par tävlingar också, jag funderar på att ta "vad heter den här jullåten på engelska"-tema och såklart ett luciaquiz. Det blir skitkul!

Framför allt ska vi pimpla glögg som om det vore vin, haha. Var på Systemet igår, den nya blåbärsglöggen är slut. Vilket var surt som fasiken, så det fick bli en vanlig hederlig starkvinare. Men tror ni inte det ovan räcker för en perfekt glöggprovning? Jag funderar på att kanske på något sätt låta de andra gissa vad vi dricker, kan de vara något? 
Publicerat i: Pelles vardag

11 december.

Julkalenderns elfter del kommer nu. Tretton dagar kvar till jul, någon som känner julstressen? Känner du att du missat någon lucka i mina julkänselkalender, kolla i kategorin "Julkalendern".

"Rudolf med röda mulen, hette en helt vanlig ren...". Jupp, idag är en av de juligaste julfigurerna med i kalendern. Och vem skulle inte vilja vara utklädd till denna julikon på en maskerad? Vem skulle inte vilja se ut så här året runt? Rudolf är cool, eller hur?

Vilken version tycker du är bäst av "Rudolf med röda mulen"?
Publicerat i: Julkalendern

Min dag i korta drag.

Sitter här nu. Har släppt allt vad skola är. Har ändå kommit snart en och en halv sida på nya stycket i essän, det får räcka för idag. Var ju hos studievägledaren idag också. Hon var väldigt förstående och sa åt mig att gå på magkänslan. Nu ska jag se över lite fristående kurser här på Linköpings universitet. Det var tydligen inte försent för det om man går på skolan redan. Då slipper man ju ha allt på distans också, plus att man träffar lite nytt folk. Kul! Men det där ska jag ringa och mejla om imorgon. Skönt att någon visade lite förståelse för vad man hade att säga. För en gångs skull.

Nu kollar jag på Vänner på femma. Det är skitkallt ute, vilket känns i  lägenheten. På en gång. Elementen blir varmare och det drar ännu mer. Så jag tände cirka sextio ljus här inne. Det blev syrefattigt och väldigt varmt. Jag blev skittrött. Så jag gick på en promenad lång som fan och gjorde ett avslutande stopp på McDonald's och köpte en kaffe latte. Och nu sitter jag här framför "Vänner". Vädligt trött, men hoppas på att piggna till snart.

Kvällen spenderas här framför bloggen, "Dirty Sexy Money" och "30 Rock". Vad gör ni själva, y'all?
Publicerat i: Pelles vardag

Nobeldagen.

Idag är det Nobeldagen som man firar till minne av uppfinnaren Alfred Nobels dödsdag den 10 december 1896. Han uppfann ju, som vi alla vet, dynamiten. Tack vare det enorma arv som han efterlämnade sig så finns än idag Nobelprisen som delas ut varje år.

Andra uppfinnares dödsdagar som jag tycker måste uppmärksammas:
- Richard Gatling, död 26 februari 1903. Uppfinnare av kulsprutan.
- Samuel Colt, död 10 januari 1862. Uppfinnare av revolvern.
- Robert Fulton, död 24 februari 1815. Uppfinnare av sjöminan.
- Ascanio Sobrero, död 1888 okänt datum. Uppfinnare av nitroglycerinet.
- Wernher von Braun, död 16 juni 1977. Uppfinnare av missilen.

Världen måste fira de kloka uppfinnaren mer, eller hur?
Publicerat i: På tapeten

30 Rock, senaste köpet.

Fick ett sådant där ryck och köpte mig en TV-seriebox igen. Nu får jag äntligen se "30 Rock" igen. Alex Baldwin och Tina Fey är ju klockrena båda två och hela den här serien är väldigt sevärd och svinbra! Ännu ett tips från mig; har du inte sett 30 Rock - se det!

Den här dagen är än så länge klockrent bra. Jag bränner pengar på mig själv (ni ska se mitt onyttiga smörgåsbord tills ikväll), har haft ett möte med studievägledaren (som kan vara den mest förstående människa jag stött på) och så snöar det. Massor! Men mer om det senare. Nu ska jag skriva på essän igen, så att jag kan chilla framför bloggen och "30 Rock" resten av dagen och kvällen.
Publicerat i: Film och tv

10 december.

Julkalender fortsätter sin gälla gång mot julafton och idag är det dags för lucka tio. Har du missat någon del, så kolla bara under kategorin "Julkalendern".
Här har vi honom, Karl-Bertil Jonsson. Jag ska vara ärlig, jag har inte sett hans julaftonsprogram en enda gång. Inte hela filmen i alla fall. Jag har försökt att titta flera år i rad, men det är alltid fullt upp hos familjen Nilsson plus att jag inte tycker det verkar vara så jättebra. Sen så vill jag helst inte sitta framför TV:n hela dagen på julafton. Det enda jag riktigt vill se är när ljuset tänds och introt till Kalle Anka. Ni vet med den där överlöjliga, dåligt dubbade rösten som också dubbar alla karaktärer. Fast även om jag inte är något veteranfan av Karl-Bertil Jonsson så är han ändå en del av julen. Håller ni inte med?

Hemma hos står Karl-Bertil mest på i bakgrunden. Hur är det hos er?
Publicerat i: Julkalendern

Nattlampa.


Skulle du kunna sova om ni hade Darth Vader glodde på dig hela natten?
Kostar 40 dollar om man lyckas hitta någon.

Jag har varit jävligt oproduktiv idag, inte gjort ett dugg på essän. Imorgon ska jag på möte med studievägledarna se om hon kan reda ut min ångest. Skickade mejl till henne och hon ringde upp mig och tyckte att vi skulle mötas. Schysst!
Publicerat i: Okategoriserbart

På Clas Ohlson tidigare idag.

Pelle kliver fram till kassan på Clas Ohlson med sin överflödiga nätverkssladd. Kassören ser lite småtrött ut.
Jag: "Hej, jag skulle vilja lämna tillbaka den här", lägger sladden på rullbandet.
Kassör: "Nere vid högra hörnet", svarar han smådrygt precis som jag ställt en fråga.
Jag: "Jaha, okej". Fick inte upp sladdförpackning för att mannen vägrade stänga av rullbandet. Trots att ingen var bakom.

Mannen vid informationsdisken var nog också han väldigt trött.
Jag: "Hej. Den där skulle jag vilja lämna tillbaka".
Infoman: "Ooooh-keeeej". Han ger mig en märklig blick, drar fram ett block och fyller i alla "lämna-tillbaka-vara"-uppgifter. "Så där, fyll i här och här".
Jag: "Var skulle jag fylla i sa du", jag hängde inte alls med.
Infoman: "Telefonnummer och signatur". Jag fyller i telefonnumret.
Jag: "Var skulle jag skriva signaturen"
Infoman: "Ja, prova där det står namn, så ska du se", för det var så himla självklart tyckte han. Jag fyllde i namnet. "Ja, jag antar att du inte ska köpa något, så ta med dig lappen direkt till kassan". Vad snällt att anta saker, bra service!

I kassan satt en kvinna nu, jag lämnar fram lappen.
Jag: "Den där skulle jag ge till dig".
Kassörska: "Mm". Jag let glatt och undrar vad fan det är med folket här. "Ha'ru en krona, eller"?
Jag: "En krona"?
Kassörska: "Ja, så att du får hundratretti jämt"
Jag: "Nej, tyvärr du, det har jag inte"
Kassörska: "Okej, 129 får du där då".
Jag: "Tack!"
Kassörska: "Mm", småflinar.

Trevlig affär det där Clas Ohlson i Norrköping!
Publicerat i: Pelles vardag

Jag behöver er hjälp.

Kan alla högskolestundenter hjälpa mig, om ni kan det vill säga. Inatt publicerades ens FÖRSTA resultat till kurserna på studera.nu. Jag vet fortfarande inte om jag ska hoppa på något av dessa eller om jag fortsätta på KSM. Det verkar ju bli lite roligare halvåret som kommer faktiskt. Hur som helst, jag blivit antagen på tre kurser och hamnat på reservplats på tre (varav två på rätt så bra reservsiffra).

Låt oss säga att jag INTE kommer in på någon av reservplats och bara kommer upp i de 22,5 poäng som jag har nu.
Visst ger det inte mig fullt studiebidrag?
Kan jag söka dessa kurser och sedan skita i alla/vissa sen?
Publicerat i: På tapeten

Spotify.

Igår fick jag äntligen en inbjudan till Spotify av schyssta Pernilla. Det här programmet är det bästa jag varit med om på mycket länge. Man kan lyssna på precis vilken musik som helst - lagligt! Synd att det inte går att bränna ut. Fast det är väl det som håller det på laglig nivå, antar jag, haha.

Nu lyssnar jag förövrigt på Tracks 20 år-boxen. Den har jag visserligen fysiskt. Men jag gör det bara för att jag kan. Sen ska jag lyssna på King of Leon. Bara för jag kan.

Hoppas ni också får en inbjudan någon dag, i alla fall ni som verkligen gillar att lyssna på musik. Då är det här grymt bra!

Nä, nu måste jag svara på 35998 kommentarer innan jag sätter igång med essän.
Publicerat i: Musik

8888888åtta.

Missa inte min julkalender ett inlägg ned, idag handlar den om "Mysteriet på Greveholm".

Jag blev utmanad av Saffy. Och eftersom jag har ganska lite bloggfantasi för tillfället så kör jag på med den direkt. Rolig var den också.

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de fem 8-sakerna.
3. Utmana 8 personer och meddela de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram:
- Veronica Mars.
- Scrubs.
- Seinfeld.
- Weeds.
- Californication.
- Arrested Development.
- Twin Peaks.
- Helt Hysteriskt.

8 saker jag gjorde igår:

(Haha, jag gjorde extremt lite igår. Pinsamt lite).
Sov,
Vaknade,
Lagade frukost,
Åt frukost,
Drack kaffe,
Skrev essä,
Bloggade,
och
Såg på "Morgonsoffan".

8 favoritrestauranger:
Subway vid Picadilly Circus, London (visst är jag cool).
Hellas, Örebro.
Maestro, Norrköping.
... jag kommer inte på fler, haha. Har nog inga favoriter egentligen.

8 saker på min önskelista:
- Systemkamera.
- Lakanset till sängen.
- Pengar till Veronica Mars säsong 3.
- Anna Ternheims nya.
- Strumpor.
- Kalsonger.
- Världsfred.
- Minimerad världssvält.

8 personer jag vill utmana (och idag får det bara bli sådana jag tror hakar på, haha):
Emma, Pörni, Stefan, Lena, Barro, Marcus, Sara & Kalle.
Publicerat i: Okategoriserbart

9 december.

Kolla bilden jag hittade efter mycket letande, cool va? Dagens lucka får blir "Mysteriet på Greveholm". Hela kalendern är så jäkla bra, det kan de flesta av oss intyga. Den har också vunnit pris för "bästa julkalender" hela två gånger, första gången 1999 och andra 2007. Och det med all rätt, jag gillar den fortfarande! Detta trots att kalendern nu är tolv år gammal och jag själv tolv år äldre.

Men vad är det som gör det så jäkla bra då? Många saker, helt klart. Intromusik (som förövrigt är gjorde av The Creeps, skitcoolt), handlingen, miljön, replikerna, spökena, ungarna... ja, allt. Bäst är ändå mamma Astrid med sina one liners.
- Av deg blir man seg.
- Men Melitta, du kan inte springa ut i bara bordsduken.
- Leif, du har ett hål i handen!

Har du av någon märklig anledning missat denna julkalender - stick och köp ett exemplar redan idag! Den är störtskön och värd varenda slant! Jag gillar den helt klart för humorns skull. Och dialekterna. Klockrent, helt enkelt klockrent!
Publicerat i: Julkalendern

Hög femma!

Jag tänkte skryta lite nu. Kolla vad jävligt duktig jag varit på essän nu på eftermiddagen. Idag har jag skrivit om "Aftonbladets valmöjligheter" och imorgon ska jag skriva lite om hur de kan vinna tillbaka lite av deras för länge sedan förlorade förtroende. Och ja, jag är ganska kritisk i mitt skrivande - men det skulle vi vara sa vår handledare. Hoppas han blir nöjd med texten.

Jag ska inte tråka ut er med detaljer, men ge mig en hög femma!

Uppdatering: "hög femma" som i "high five" alltså, haha.
Publicerat i: Skola och jobb

Bränn snyggt.

Blev tipsad om en schysst julklappshemsida förut. Inte för att jag behöver köpa något, men jag gör just nu vad som helst än att skriva på essän. Hittade precis brännskivorna på bilden ovan. Tuffa som fan!

De finns att köpa HÄR. Ganska dyra dock, man får sju skivor och sju fodral för 175:-

Och på tal om musik, tack Pernilla för min Spotify-inbjudan. Äntligen!
Publicerat i: Okategoriserbart

Jag är tydligen en kommentarsfiskare.

Många tog omvägar runt Tommy Körberg-inlägget, haha. Jag ska inte hålla er på halster längre, så jag publicerar något nytt. Men skulle du vilja läsa om suputen, kolla ett inlägg ned!

För ett tag sedan fick jag denna kommentar:
"Tack! Fast jag förstod att du kommenterade bara för att få en egen kommentar".
Från en anonym person såklart och jag har absolut ingen aning vem som svarade eller vad han eller hon svarade på. Jag läser faktiskt ganska många bloggar dagligen. På bloggkoll bevakar jag femton-tjugo stycken, i mina favoriter har jag väl en trettio till och så hittar man ju alltid nya dagligen att läsa. Det låter lite nördigt, jag vet. Det är nog det också. Men min poäng är att jag sällan tycker jag skriver något som kan kallas för "kommentarsfiske". Det här är kommentars- och besöksfiske enligt mig:

Posta av xxx:
vill du bli veckans bloggare hos mig?
släng en kommentar så jag vet!
vinnaren utses ikväll.
lycka till.
kram<3

(Visserligen skrev jag "visst, varför inte" som ett svar - så det funkade ju uppenbarligen, haha)

Postat av xxx: 

snygg blogg :)!
allt bra?

Postat av xxx: 

Tycker du om att skratta? Vill du ha lite reklam för din blogg? Gå då in på denna blogg [borttagen länk], läs alla de pinsamma historierna och skicka in en egen. Länkar gärna till just DIN blogg, när du skickar in en egen pinsamhet. Du får även vara anonym om du vill. Ta en kik!

Och så vidare och så vidare. Jag försöker inte skriva liknande kommentarer, men visst blir vissa kommentarer kortare. Men måste ju få skriva korta kommentarer utan att det kommer ett svar som det ovan. Halva nöjet med att blogga är ju att läsa och kommentera. Tycker jag i alla fall.

Hur ställer ni er i frågan, när är man en kommentarsfiskare?

Publicerat i: Den arga kategorin

8 december.

Del åtta i julkalender kommer här. Har du missat någon lucka? Kika i kategorin "Julkalendern".
"Jaha, vad är det här då, Tommy Körberg", tänker ni. Har jag sjunkit till en ännu lägra nivå? Antagligen. Jag har inte mycket för Körberg i övrigt. Jag är ganska dum och tänker på han som någon gammal suput eller något. Ganska drygt, jag vet. Speciellt när jag precis skällt över nyhetsrapporteringen i Sverige för ett par inlägg sedan. Och det är väl med största sannolikhet deras fel att Körbergs image är som den är. Men allt skvaller åt sidan nu, för är det något Körberg kan så är det att sjunga in julen. Hans version av "O helga natt" och dueten med Sissel Kyrkjebø när de sjunger "Julen är här" är två klockrena julsånger! Vet någon om mannen ovan spelat in en julskiva? Det skulle jag vilja ha en. Stämningsfullt jävlar!
 
Klicka HÄR eller HÄR för att lyssna på låtarna.
Publicerat i: Julkalendern

Courteney Cox gästar "Scrubs".

Serienörden i mig har fått sitt för idag. Den åttonde januari börjar säsong åtta av "Scrubs" sändas i USA. Säsong sju blev ju bara en halv säsong på grund av manusstrejk och ett hopp mellan kanaler, så därför har serien legat lågt i ett halvår. Nu slår man på stort igen med ny budget och nya tillgångar. I minst två avsnitt, från och med säsongens första , kommer Monica från "Vänner", Courteney Cox, att gästa serien. Detta gör hon under namnet "Doctor Maddox".

Grymt! Skönt att "Scrubs" kommer tillbaka också, alltid en favorit!
Publicerat i: Film och tv

Mikrotofflor.

Glad andra advent.


Med Sveriges största inomhusljusstakar vill jag bara önska glad andra advent.
Kom också ihåg julkalendern som finns ett inlägg ner!
Publicerat i: Pelles vardag

7 december.

Min "få julkänsla"-julkalender fortsätter idag med del sju. Känner du att du missat någon del i julkalender, kika in på kategorin "Julkalendern".

"Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen...". Här har ni skumtomtarnas julparad. Sveriges kanske juligaste godis, om jag får säga det själv. Ingen jul är sig lik om man inte får i sig ett par-tre kilo skumtomtar. Någon som håller med? Skumtomten figurerar ofta i media och den kanske kändaste artikeln var när Dagen Nyheter tog upp en artikel om särskrivningar och menade på att det är viktigt att veta att skumtomten inte är någon "skum tomte". Jag håller med, något så gott kan inte inte vara ont.

Stick och köpa en påse reda nu!
Publicerat i: Julkalendern

Idol ur min synvinkel.

Jag har inte brytt mig om Idol ett ynka jävla dugg iår. Programidén har passerat bäst-före-datum för länge sedan. Men jag såg ordentligt de tre första åren, det gjorde jag. Så jag fattar hela idén med programmet. Inte för att den är speciellt svår att förstå annars heller antar jag.

Eftersom Idol är bloggvärldens jobbigaste ämne på lördagar så ska jag inte vara sämre. Jag har YouTubat runt i timmar nu och sett på klipp med alla av årets deltagare. Så här kommer Idol 2008 ur en ointresserads ögon (och öron). Allt som allt nu redan i början summera alla som "jävligt mycket sämre än tidigare år".
Alla utlåtanden är gjorda helt utan skam i kroppen.

Anna Bergendahl - Hennes "Have a heart" har jag sett många gånger på internet. Det är nog ett av de få klipp jag såg innan jag fick denna bloggidé. Hennes röst passar inte hennes kropp. Jag vet inte vad jag menar med det, men den ser nästan inklippt ut eller någon. Men hon sjunger bra, helt klart en av de bättre i år. Unik och skitcool.

Sephideh Vaziris - Låter som hon sjunger i tom konservburk. Går väl hem hos vissa, antar jag.

Loulou Lamotte - Gjorde Corinnes låt jävligt bra på sin audition. Annars jävligt nasal i sitt sjungade. Lite american ghetto.

Lars Eriksson - Smådryg och jävligt pretto, men jävligt bra. Jag hade sett hans "It Ain't Me babe" av Dylan innan. Skitbra! Nirvana och REM gjorde han också skitbra. Han gjorde tydligen uppror med sin version av "Det börjar verka kärlek". ja, jag säger då det - ibland är Sverige ett på tok för nyhetslöst land. För vem fan bryr sig?

Robin Bengtsson - Gör "Does Your Mother Know" ganska bra, men "Torn" var en jävla katastrof. "Cry" uttalas till exempel som "cwyyy". Allt igenom en ganska klar person att åka tidigt, tycker jag. Men det gjorde han visst inte, om jag förstått saken rätt.

Johan Palm - Hie Spik Inglisch Lajk Dis, väldigt försvenskat. Uttalet suger och killen är uppenbarligen i målbrottet eller något. Det skär i öronen att lyssna på hans "sångröst". Njaa, jag förstår inte vad folk sett i honom om jag ska vara ärlig. Dock så tycker jag han gjorde ett hyfsat jobb med "You Can't Hurry Love".

Robin Ericsson - Ingen har pratat om den här snubben, tror jag. Det första namnet som kändes riktigt okänt. Han är sådär rakt igenom. Sådär-Robin med andra ord.

Jesper Blomberg - Ingen aning vem det här är heller. Jävligt tråkiga på scen.

Yazmina Simic - Hon har talang, men alldeles för vanlig. Hon bara "är".

Alice Svensson - Se motivering ovan. Hon har mycket körsång på sina sånger, vilket jag inte märkt så på någon annan.

Kevin Borg - Typisk Idol-vinnare. Gör inte många fel, släpper skiva och glöms bort.

Sådär, Idol-cirkeln sluten! Men jag står fast vid att det verka ha varit en skitdålig säsong!
Publicerat i: Film och tv

En nyhet verkligen?

Jag måste kontra ett inlägg jag såg på startsidan nyligen. Inte själva inlägget i sig eller författaren till det, utan den artikeln det var prat om. Man menade på att Aftonbladet nu har har upptäckt att sockerfria produkter gör en fet. De innehåller sötningsmedel som också innehåller kalorier och som gör att du också går upp i vikt. Nu vill jag ställa frågan; är de dumma i huvudet på Aftonbladet? Det här är ingen nyhet för någon. Ju mer jag sitter här och forskar om tidningen ju argare blir jag på den och hela dess redaktion. Sveriges sämsta nyhetskälla. Det värsta är ju att vi folk faller för vad som skrivs, jag är sämre jag än att jag faktiskt kan köpa en kvällstidning ibland bara för det som står på löpsedeln.

Förstod inte ni att det var "annat socker" i dess produkter redan?
Vad tycker ni om Aftonbladet och Expressen som nyhetskälla?
Publicerat i: Den arga kategorin

Rädslan med Lily Allen.

Lily Allen ljög förut. Här är nya singeln och videon av "The Fear" som släpptes för ett par dagar sedan. "Everyone's At It" blev inte den nya singeln. Vilket är lite synd, för den har blivit riktigt bra den med. "The Fear" är i alla fall så in i helvetes jävla skitbra. Fan, vad jag längtar till februari och skivsläppet.
Jag gillar YouTubes nya inställningar av inbädning av videoklipp också. Man kan både välja färg, om man vill ha kant runt eller inte och storlek - coolt som fan!

Uppdatering. Hittade nya MQ-reklamen, jag diggar den! Helt apropå inget alls..
Medverkanden: Darin, A-teensbruden, Willie Craford, Dolph Lundgren (!?), Nina Persson, Conny Bloom, Schalgerkvinnan, Lazee, Dogge (inte vidare oväntat) och tusen andra. Jag gillar att de valt just en Supertramp-låt. Lite otippat.
Publicerat i: Musik

6 december.

Idag är det den sjätte december och också dags för den sjätte luckan i min julkänselkalender. En kalender som finns här bara för att du ska komma lagom till ro med dina känslor till julafton. Om du känner att du missat någon del, kika i kategorin "Julkalendern".
Jag fick hem "Sunes Jul" på posten igår. Jag kan ju inte låta bli att därför nämna familjen Andersson. Denna helgalna familj har allt. En pappa som gör skidvalla av sirap, två ungar som åker skidor inomhus, en storasyster som umgås med målbrottskillar och en morsa som inte kan hålla ordning. Underhållande jävlar! Och rolig för en gångs skull, "vuxen rolig". En av de bättre julkalendrarna som sänts, utan någon som helst tvekan! 

Bästa tagline, pappa Rudolf:
Jag väntar utlandssamtal, de kan ringa när som helst. Kululululu [gör ringsignalljudet med munnen med handen täckande]. Ah, nu ringer de!

Kändaste tagline, Håkan:
Det här ska du få fan för, Sune!
Publicerat i: Julkalendern

Rullator någon?

Är det fel av mig att skratta åt bilden ovan, haha? Av någon anledning så känns inte Överskottsbolaget som den ultimata rullatoråterförsäljaren. Men billig var den, det är ett som är säkert. Undra hur kvalitén är. Den som lever får se. Rent bokstavligen, haha.

Idag har jag in i det längsta undvikit att jobba med essän hela dagen. Jag har istället bland annat designat en ny bloglovin'-knapp. Vad tycks? Den är gjord helt från grunden och är ingen "printscreenad" övermålad befintlig knapp. Det går att klicka på den också - så gör det ifall du drar dig hit lika ofta som fotsvampen gör till mina fötter! Jag såg nu att hörnen på den här knappen är lite skeva. Det är nog bara nu, för i menykolumnen ser den guld ut (om jag får säga det själv - och det får man ju alltid).

Nu har jag iallafall skrivit en och en halv sida på essän. Fan vad jag är bra! På en fredagkväll dessutom! Nu ska jag se på film och klä julgran. Det ni.


Vad gör ni ikväll? Och skulle ni kunna köpa er rullator på Överskottsbolaget?

Publicerat i: Okategoriserbart

Fyra bilder.Kom precis på att jag har en drös med bilder jag inte gjort något med på telefonen. När jag var hemma i Närke sist så delade jag syster på en (väldigt stor) bäddsoffa. Våra rum har försvunnit då vi är utflugna, så nu har vi ett gästrum. Vi låg och kolla på "Morgonsoffan" en kväll och fick för oss vi skulle ta kort (bild 1). Har ni sett inslaget "Nightvision" i det programmet? Skitroligt och den bilden är lite så. Haha. Kolla min dubbelhaka också! Den är enorm! Och näsan med, haha. Måste jag säga att vi grimaserar? Nä, antagligen inte. Vi tog en till fulbild pyjamaspartyt till ära (bild 2) och jag nämnde att jag skulle lägga ut de här på bloggen. Det fick jag om jag la ut en fin bild på Anna (bild 3) och det är gjort. Ser du det, Anna? Personligen så ser ni mitt rätta jag på bilderna, haha. Jag har ingen bra bild som väger upp mitt yttre.

Vi har skoj, jag och Anna. Lagom töntiga båda två.

Idag ringde någon och frågad efter Kenzo-akuten. Jag drog och fikade med Michaela. Vi pratade om allt och inget, riktigt trevligt. Kenzo-akuten står för övrigt öppen för allt och alla! Vad jag kom och tänka på nu i efterhand är att det på bilden (bild 4) gick på 50 jävla spänn. För en latte och en lussebulle som bara bestod av luft. Vad kostade vad? Latten 35 och bullen 15? Eller 25/25? Det går inte ihop. Dyrt som fan!

Recept på bra fulbilder: Spänn käkar och läpp och ropa "fiskfis"!
Publicerat i: Pelles vardag

5 december.

Här kommer femte delen i min julkalender som finns här bara för att sprida julkänslor. Har du missat någon lucka och är nyfiken på hur den var, kika i kategorin "Julkalendern".
Idag drog jag på mig mina bästa Photoshop-kunskaper och skapade vad som syns ovan, nämligen en lussekatt. Det är något speciellt med en lussekatt. För det första så har det namn efter ett husdjurskreatur och för det andra så är det ett av det juligaste som finns. Och vet ni vad, det räcker så. Jag behöver inte skriva med. Stick och köp lusskatter, mer jul i matväg kan ni inte få!
Publicerat i: Julkalendern

A Camps nya.

Kolla! Kolla! Kolla! Jäklar vad snyggt CD-omslag! Äntligen är ett datum satt för Nina Perssons andra soloalbum med "A Camp". Den 28 januari kan vi kuta till affären och köpa "Colonia". Jag läntar så i helvetes skitmycket. Den förra skivan var guld och jag tror inte den här blir någon besvikelse heller.

Det är bäst jag börjar skriva ned allt jag vill ha snart, tror jag. Det börjar bli en del, haha. 
Publicerat i: Musik

En kort fika.


(Jag väljer att kalla mig själv Kenzo i detta inlägg. Jag skriver ju om fika så därför blir jag Kenzas manliga motsvarighet. Men bara för ett ögonblick, aight?).

Sitter och käkar bulle och dricker te. Jag har märkt att min koncentrationsdryck, alltså när jag behöver fokusera, är te. När man ska chilla och vakna till så är det kaffe som gäller. Nu skriver jag på essän och det är tufft (mest för att jag inte vet vad jag gör riktigt). Men jag ska komma upp i två sidor om det så än är det sista jag gör. Gäller bara att skriva svävande. Sätta sig in i vår lärares kläder kanske? För att spä på det flummiga lite så lyssnar jag på Anna Ternheim och hennes "Somebody Outside". Får lite gymnasiepluggvibbar faktiskt..

Vad dricker du helst när du vill koncentrera dig?
Publicerat i: Pelles vardag

Klockrena Weeds.

Såg avslutningen på "Weeds" säsong 2 igår. Så in i helvete spännande. Serien är lätt det bästa jag sett på bra länge, det klår "Californication" med hästlängder. Jag vill inget hellre än att beställa hem säsong 3 redan idag, men jag får hålla fingrarna i styr. Så längde börjar jag med "Dexter". Äntligen! Fast om jag känner mig själ rätt så dimper säsong 3 ned redan nästa vecka och klår antagligen "Dexter"-tittandet ett par dagar till, haha.

Har du inte sett Weeds - se det!
Publicerat i: Film och tv

Åh jösses!

Precis tillbaka från skolan efter en genomgång av vår essä så här långt. Vi ska göra lite ändringar och bara vara kritiska mot Aftonbladet. Vilket mer eller mindre gör mina två sidor om Dagens Nyheter rätt så... onödiga? Hela idén faller ihop. Fast i och för sig, vi ska fortfarande dra paralleller mellan DN och Aftonbladet, så det är inte gjort helt i onödan. Jag vet, på något sätt är jag i alla fall inte chockad över den u-sväng arbetet tar. Det var ganska väntat. Ganska mycket KSM. Nu ska jag istället börja spåna över vilka möjligheter som finns i det Aftonbladet gör och vad de kan göra istället för att skvallra så in i helvete mycket. Tror jag. Varför kommer det sig att man förstår exakt vad man ska göra när läraren pratar till en, men så fort man lämnar rummet så fattar man inte? Är det något universellt eller är det bara jag?

Det där löser sig väl i slutänden, antar jag.
Publicerat i: Skola och jobb

Chokladkalender.

Jag kom precis på att jag inte öppnat någon lucka ur chokladkalendern jag fått av en bekant. Det blev fyra goa' bitar att avnjuta lagom till lunch. Hälsosamt som fasiken, eller hur? Jag undrar hur länge choklad egentligen ligger i dessa kalenderar, för den är ganska mjuk och känns rätt så gammal, haha. Men är det juletider så är det, då spelar inte mjuk choklad så mycket roll.

Publicerat i: Pelles vardag

4 december.

Dags för fjärde delen i min julkalender. En julkalender som finns här bara för att sprida julkänslor och aningen kunskap om julens alla figurer. Har du missat någon lucka så finns de i kategorin "Julkalendern".
Snögubben, mina damer och herrar! Det är väl en helylle julfigur. Den klassiska snögubben har hög hatt, armliknande grenar och en stor morot till näsa. Min fråga är till er; när har man någonsin gjort en snögubbe av detta slag? Vem äger ens en hög hatt? Inte jag. Inte någon jag känner heller, så vitt jag vet.  Men trots snögubben dumma tradiotionella klädsel så går det inte att komma ifrån att man gillar'n. Man ser på tok för få snögubbar dessa dar'. Det kan visserligen bero på att det aldrig snöar, men det bortser vi ifrån idag. Jag tror det hela ligger i ett minskat intresse för snögubbebyggandet. I Sverige åtminstone. Jag menar i USA har ju till och med en låt tillägnas en snögubbe, "Frosty the snow man" ni vet.

Vad ska vi döpa den svenska snögubben till?
Publicerat i: Julkalendern

Ziggy.

Läs vad fasiken jag har gjort idag.
- Klev upp och slog på datorn.
- Drack kaffe framför datorn och började sedan ta fram frukosten.
- Åt framför datorn, diskade efter det och tog en till kopp kaffe.
- Plockade ordning i stian som är (var snarare) vår lägenhet.
- Drog ned på stan, mötte upp förrymd mentalpatient (se ett par inlägg ned) och handlade klart julklappar.
- Kom hem och bloggat om saken.
- Photoshopat till julkalendern.
- Drog till Netto och handlade mat.
- Tog kort på julskräp.
... sen så får vi inte glömma alla tidskrävande instick avblogginlägg och kommentarssvarande. Jag har nog suttit här fem sjättedelar av min vakna tid. Men, här kommer det lustiga, det har inte gjort mig något! Inte ett jävla dugg! Det har varit jävligt skönt att ha en slappardag och faktiskt inte bry sig om att man bara slappar. Finns ju inget annat att göra ändå så. Jag och Anisa är klara för tillfället, alla andra skriver på essä, Stefan skiver hemtenta och alla andra jobbar. Då kan jag precis lika gärna sitta här.

Just nu förundras jag över hur jävla märklig David Bowie såg ut 1973 under "Life On Mars"-eran på sjuttiotalet. Detta på tal om ingenting. Eller jo, jag lyssnar på hans samlingsalbum. Men ändå, varför fick jag för mig att googla "life+on+mars" för?

Hett som fan, aight? Ser ut lite som Shitney gjorde för en tid inte allt för länge sedan!
(Tack Madde för Brittan-länken så att jag kunde dra schyssta paralleller;D)
Publicerat i: Okategoriserbart

Julkänsla kostar. Tydligen.

Gick och handlade igår på ICA. Där hade man ett extraerbjudande på julblommar, tag tre för fyrtio spänn. Ett riktigt fynd tyckte vi då vi var efter julkänsla på ett billigt stadium (senare fick vi se att de flesta andra affärer kör ungefärliga erbjudanden - mer större blommor!). Varför vi köpte blommorna vet jag inte egentligen, de påminde väl om hemmen i Närke och om morsor som julstökar fram denna röda svårlivade växt.

Väl ute i affären så kom vi på att vi inte äger några kurkor än de som finns hemma i lägenheten. Så vidare mot Åhléns på krukjakt. Och är det någonstans man inte ska köpa krukor så är det på Åhléns. Dyra som fan och vi behövde tre stycken! Det fick bli en därifrån och två som inte var mycket billigare på Hemköp. Dagens lärdom; man kan inte handla billigt på varesig Åhléns eller Hemköp. Kan vara Sveriges två dyraste affärskedjor. Det är ingen överdrift!

Sen så kom vi fram till att det skulle bli jävligt snålt med bara en blomjäkel på köksbordet, så vi gick mot Lagerhuset, greppade första bästa röda ljus. Vi behöver ljus här, jag är jävligt frusen (det är jag alltid) plus att det blev en aningen mer jul här i köket. En aningens aning bara. I kassan fick vi höra att ljuset kostade åttio jävla spänn! För ett ljus! En klump stearin för nära hundralappen!

Vill man ha jul så får det kosta. Tur att man är ekonomiskt oberoende som student, eller hur?

Dyrt julskräp.
Publicerat i: Pelles vardag

Galen predikant går lös!

Jag svär med handen på hjärtat att det jag ska berätta nu verkligen skett och att samtalet som beskrivs har ägt rum. Jo, det var så att jag gick på stan' här med planer på att handla klart alla julklappar. En man stannar mig och frågar om han får ställa en fråga. "Visst", sa jag och tänkte att det ännu en gång var en av de här nötterna som ännu en gång ska fråga om jag vet var Chile ligger. Fråga mig inte varför de frågar så, men det gör de.

Mannen, som på nära håll såg riktigt obehaglig ut frågade mig (med sin lilla mun fullproppad av de gulaste tänder jag någonsin sett) vad jag tänker på när jag hör "Gud, Jesus och den Heliga anden". Var på följande samtal utspelade sig:
Jag: "Ööh, inte vidare mycket".
Han: "Men är det inte ett under allting. Är det inte ett under att det finns stjärnor, att det finns natur, att solen och månen finns? Att vi människor finns med bultande hjärta och blod i våra vener"?
Jag: "Alltså, jag tror mer på... vad heter det, den där evolutionsteorin, jag".
Han: "Ja, det där är bara en undanflykt för de rädda människorna. Men tänk att Jesus, Guds son, offrade sig för oss. Är inte det helt fantastiskt....".
Jag: "Alltså jag köper det inte"!
Han: "Okej". Hans mun blev ännu mindre och han gav mig onda ögat.
Sen gick jag därifrån. Vilket jävla svar jag gav, "jag köper det inte". Undra om han fått det någon gång? När jag kom hem igen så berättade jag för Stefan om vad som hänt och han sa typ "jaha, du stötte på honom. Han har jag också talat med". En galen predikarprälle går lös, varning!

Sa jag att jag såg mig över axeln när jag lämnade token? Man vet ju inte hur han straffar syndare, menar jag.
Sen så vill jag säga att jag inte menar att uppröra någon, alla får ha sin tro. Men den här mannen var riktigt jävla knäpp. Tycker det är lite obehagligt när man ska bli påprakad någons tro. Jag står ju inte argumenterar över varför man ska vara ateist till allt och alla. 
Publicerat i: Pelles vardag

Vad har de stora för sig?

Har precis dragit en repa och spanat in de stora bloggarna, vad har de för sig egentligen? Tänkte leka "bloggkommentatorerna" för ett ögonblick eller två. Inte för att någon kanske bryr sig om vad som skrivs, men det finns en del jag reagerar på i alla fall.

Kissie är rädd för att folk ska tro att hon är "lebb" efter att hennes namn nämnts i en gaytidning. Jag reagerar mest på att någon fortfarande säger "lebb". Känns jävligt 1998 och "Fucking Åmål".

Blondinbella visar upp sina stilar genom åren. Den tjejen har gjort väldigt många stilhopp. Tufft inlägg och jag tycker hon skulle hållt sig till 40-talsstilen, jävligt het då.

Storstadspojken (aka Nils) skriver underhållande om 08:a-barn som leker i skitig grå snö. Det är väl norrlänningen i honom som reagerar, antar jag.

 Kenza hade en tävling om 1000 spänn på H&M och fick över 13500 kommentarer. Det är fan i mig fler kommentarer än jag någonsin fått - allt som allt. I alla de olika bloggar jag haft. Vad tänkte den som kom och skrev och det bara stod 8000 kommentarer? Att hon (jag gissar på att 99 procent av de tävlande var honor) hade en chans då?

Alex Schulman skriver om sina nya Stan Smith-skor. Pff! Håll dig till det du gör bäst, Schulman, nämligen satir och komik! Fast visst, han får till det en aning i det inlägget. Men bara aningen.

Bild från blondinbella.se

Inte konstigt att jag är inne på dessa bloggar så sällan - de är så intetsägande många av de. Att Kenza är så stor är för mig ett rent under.

Jag själv har planerat att dagen ska se ut så här:
- göra ett par bilder i förväg till julkalendern, så att jag sitter slippa dagen innan.
- fixa mitt iTunes.
- fixa till headern så att den inte är så pixlig.
... vad i helvete säger detta om mig? Motion skriver jag dit också - ut på promenad!
Publicerat i: Okategoriserbart

3 december.

Min julkalender som finns här bara för att sprida julkänsla rullar på. Säg välkommen till december månads tredje julfigur, pepparkaksgubben! Och du, känner du att du missat någon lucka i mina kalender - kolla i kategorin "Julkalendern".
Pepparkakan har under sina levnadsår fått ett hundratal olika former. Vi har den klassiska pepparkaksblomman, vi har pepparkakshjärtanen och vi har grisarna. Den figuren man ser på tok för sällan på köpekakorna är pepparkaksgubben. Det är för mig den absolut mest klassiska figuren, håller ni inte med? Dessutom... hur skoj är det inte att första bita av huvudet, sedan en arm och en arm till och båda benen. Man får leva ut som kannibal på denna kryddiga kaka! Mer pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor till svenska folket!

Vilken är din favoritfom i pepparkakssammanhang?
Publicerat i: Julkalendern

Vill du ha ett glas, pucko?

Utmaningsblogg!

Jag har en hel drös med utmaningar innestående. Jag försöker hinna med dessa, men det är jävligt tufft, haha. Här kommer två av de. Sen så måste jag skriva på essän, men det är inlägget får duga så länge. När jag skrivit klart på den så kommer svar på kommentarer.
Jag fick detta av Johanna, skitkul! Jag gjorde om bilden lite (vill ni ha originalet så gå in på Johannas blogg), det lät lite smörigt med att man "älskar" någon blogg. Jag diggar många istället, haha.

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden (ni kommer nog se detta ändå - jag måste plugga, haha).

1. Anna
2. Stefan
3. Kalle
4. Saffy
5. Lena
6. Pernilla
7. Barro

Ni får gärna kasta utmaningen tillbaka! Och föra utmaningen vidare om du vill! Vidare till nästa!

Jag blev utmanad av Nilla

Regler:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Svara ärlig på frågorna!
Utmana alla vars bloggar du läser i slutet av inlägget genom att nämna deras namn eller adress och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
Efter det så lämna en kommentar i detta inlägg så jag får se hur du har svarat.


Svara J för Ja, N för Nej, O för Osäker, Lämna blankt om du inte kan eller absolut inte vill svara.

[ J ] Du vet hur man kokar kaffe
[ N ] Du har barn
[ J ] Du använder dig av en kalender
[ N ] Du äger mer än ett kreditkort
[O ] Du har kallat utlänningar för svartskallar mer än 5ggr
[ N ] Du äger mer än två datorer
[ N] Du äger en egen bil eller motorcykel
[ J ] Din plånbok är tom på kontanter just nu
[ N ] Du dricker alkohol minst 1 gång per vecka
[ N ] Du skulle aldrig kunna vara utan sex
[ J ] Du vet hur man byter olja i bilen
[ N ] Du har någon gång legat på sjukhus längre än 1 vecka
[ N ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ N ] Du har varit på ett tupperwear party
[ O ] Du är överviktig enligt dig själv
[ N ] Dina vänner uppfattar dig som snål
[ J ] Du har spottat någon i ansiktet
[ N ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ J] Kommer du ihåg alla du har haft sex med
[ N ] Du tvättar alltid händerna efter toalettbesök
[ N ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[ J ] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[ J ] Du alltid tvättar dina egna kläder
[ J ] Du röstar
[ J ] Har du läst Kissies blogg någon gång?
[ N ] Du har glömt din mammas födelsedag minst en gång
[ N ] Du gillar att gå ut och gå själv
[ J ] Du gillar ordet FITTA
[ J ] Du har tittat på pratshower
[ J ] Du dricker kaffe minst en gång om dagen
[ J ] Du vet hur man diskar
[ N ] Du älskar Blondinbellas blogg
[ J] Du vill göra nåt förbjudet
[ N ] Du har haft sex på första dejten.
[ J ] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[ J ] När du säger att du ska göra något så gör du det bara ibland
[ O] Du är smartare än dina syskon
[ J ] Du kan klippa gräset
[ N ] Du har haft sex i bilen
[ J ] Du kan simma
[ N ] Du kan mer än två språk flytande
[ O ] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[ O] Du pluggar när du måste
[ N ] Älskar Pizza ( men det är gott)
[ N ] Du tränar regelbundet
[ N ] Människorna på starbucks vet vem du är
[ N ] Din favoritmat är hämtmat och restaurang
[ J ] Gillar du ordet KUK
[ N ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[ J ] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver
[ N ] Du har haft sex med nån av samma kön
[ J ] Du kan laga mat själv
[ O] Du tycker att politik är intressant
[ J ] Du gillar vin
[ J ] Du kommer till skolan/jobbet tidigt varje dag
[ N ] Du har alltid en penna på dig
[ N ] Du har fått kvarsittning i skolan
[ O ] Är det romantiskt med vin
[ N ] Du har en mobiltelefon som kostar mer än 5000 kr
[ J ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[ J ] Du kan skriva snabbt
[ J ] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ J ] Du använder internet varje dag
[ N ] Du har skönhetsopererat dig
[ N ] Du behöver rensa din garderob
[ N ] Du vill ha en Sodastream i julklapp
[ J ] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den

Jag utmanar: (det tråkiga svaret, jag måste verkligen plugga) alla som vill!
Publicerat i: Okategoriserbart

2 december.

Jag spinner vidare på mina kalender. Julkalendern jag kör här för att sprida julkänslor på mitt eget lilla vis. Här har ni kalenderns andra del.

Ovan har jag försökt göra ett collage över mina tankar kring Band Aid-eran och en av världens bästa julsånger, "Do They Know It's Christmas?". Hela historien började med att måndagshataren och den rätt så då avdankade Bob Geldof bestämde sig för att "nu ska jag tjäna pengar till de fattiga". Han drog i alla branschens trådar, skrev låten ovan nämnd och samlade alla hockeyfrillor och puffluggar under ett och samma tak och spelade in. Några av branschens största namn var med, så som Phil Collins, Sting, Bono och George Michael. Låten blev en succé och Live Aid-galor blev ett faktum. Den blev så stor att USA, som aldrig vill vara sämre, kontrade med sin egna körsång, "We Are The World". Den blev också en hit, men långt ifrån i samma utsträckning som Band Aids. 20 år senare så spelade man in en ny version under det fantasifulla namnet "Band Aid 20". Personligen diggar jag den bättre, jag gillar rappen av någon anledning. Det är märkligt, för det är inget jag gillar annars. Gillar rap alltså.

Vilken är din favoritversion?
Publicerat i: Julkalendern

Att gilla Veronica Mars.

Karin har varit smart nog att köpa Veronica Mars idag. Bra gjort! Jag kunde inte låta bli att kläcka ur mig ett TV-serieinlägg så här på kvällskvisten.
Här kommer min guide som jag kallar "Att gilla Veronica Mars", guiden för er ovetande.
- Varje avsnitt är cirka 45 minuter långt, lång och bra spänning.
- Manuset är rappt och coolt, det är nästan så att man måste vara stadsvetare och ultraallmänbildad för att förstå precis varje skämt, haha.
- Kristen Bell är grymt het.
- Dandy Warhols sjunger introt "We Used to be Friends". Svinbra band som också gett oss låtar som "Bohemian Like You" och "Get Off".
- Boxarna är välgjorda.
- Varje säsong har 22 avsnitt.
- Den tredje säsongen har inte släppts på svenska än, men kommer 18 februari! Än har inte nörden i mig fått sitt! Längtar som fan! Ni lär höra om det datumet ett par tusen gånger, var så säkra. Det var dagens stora glädjebesked också förövrigt.
- Rob Thomas är regissören. Han gör mycket bra! Utom nya Bevvan-serien som verkar suga.
- Soundtracket (finns att köpa på CDON) är grymt bra. Hade alla låtar på iPod en gång i tiden, undra vad som hände med de. Dags att skaffa hem de igen!
- Enrico Colantoni gör ett skitbra jobb när han spelar pappa Keith Mars.

Efter påpekande om att jag glömt att berätta vad serien handlar om så kan jag säga det nu, haha. Hur töntigt det än låter så handlar det om Veronica Mars, en ung privatdetektiv. Efter att Veronícas bästa vän Lily mördas så bryter hennes sociala liv ihop. Veronicas pappa, Keith, var sheriff i staden och anklagade Lilys pappa för mordet på sin dotter. Detta var en bidragen faktor till att vännerna drog sig bort. Sen så får man följa Veronicas jakt på Lily mördare och hennes vardag... alltså, det låter ganska cheesy. Men det är bra!

Med mera, med mera... Serien är tokbra! Tro mig! Diggar den som fan. Fast det vet ni väl redan vid det här laget, haha. Köp (eller ladda hem, jag tipsade er inte) de första säsongerna redan idag!

Utropstecken!
Publicerat i: Film och tv

Nyhetsupprepningar.

Nyheter som kommer varje år och som vi tycks kunna vid det här laget.

"Sommaren 20xx blir getingsommar..." - vi vet, samma visa varje år.

"Sommaren 20xx blir fästingsommar..." - ja, vi vet detta med.

"Hyrorna höjs - mångas tvingas flytta..." - samma sak varje årsskifte, va?

"Kille fick inte vara Lucia trots stort intresse..." - inte heller oväntat, vi bor i Sverige.

Är inte ni less på nyhetsupprepningarna också? Speciellt geting- och fästingnyheten som kommer lagom till juni varje sommar. Skriv bara "varning för insekter", det räcker ju! Sommaren för ju alltid med sig småkryp, menar jag.
Och jag kom precis på att jag har lite att berätta för er också, om märkligt julpynt och vilka TV-stjärnor som varit med i vad. Men det kommer någon dag, var så säkra!
Publicerat i: Okategoriserbart

Essäidén, morden i Arboga.

Ni missar väl inte min första del i julkalendern? Läs föregående inlägg!

Kommer precis tillbaka från skolan. Jag och Anisa har filat över vår essäidé. Eller jag drog i trådarna mest och hon fick mest hänga på, haha. Jag vill inte sitta i sista stund och tokskriva precis som vanligt, lika lite vill jag hålla på och dra i idétrådarna i två veckor innan vi sätter igång. Vi ska vara klara innan jul om det så än är det sista jag gör. Så vi har lagt upp vår idé på följande sätt (ska hålla mig kort); vi ska granska hur tidningar granskade morden i Arboga i somras. Hur har händelsen ändrats, har de funnits olika gärningmannabeskrivningar, hur har dagsstidningar hållit sig till nyheten i jämförelse med kvällspressen och så vidare... Kan blir rätt så intressant! Jag ska analysera DN och SvD, medens Anisa ska kika på Expressen och Aftonbladet. Hon fick de roligare tidningarna, men det gör inget, hehe.

Vad tycker ni om vår idé? Något ni skulle vilja läsa om?
Publicerat i: Skola och jobb

1 december.

Wöw, dags för årets julkalender! Temat iår är "julens alla figurer". Här kommer jag under 24 dagar framöver presentera julens figurer på mitt egna sätt. Precis som jag alltid gör. Dagens och kalenderns första julfigur blir julbocken.
När jag tänker på julbock så tänker jag framför allt på den stora saken i Gävle. Den som eldas upp, brinner ned, byggs upp igen, eldas upp och brinner ned och så vidare. Fast nu var det väl ett par år sedan den faktiskt brann upp sist? Jag vet inte. Men vad är julbocken egentligen, vad står den för? Har den någon historian bakom sig eller har  den alltid stått och lukta mögligt?  Nä, det är så att innan Coca Cola kom och gjorde tomten röd så var det julbocken som delade ut klapparna. Fast på det viset att han la klapparna på granriset utanför dörren, dunkade på dörren och kutade utav bara f-n!

Denna fakta är tagen från min tid ur kyrkans barntimma, är du osäker på mitt faktavärde så kan du nog ha mer rätt än mig, haha.

Julkalendern återkommer imorgon!
Publicerat i: Julkalendern