Dags att korka upp.

Snart ska jag korka upp mina Törley-skumpa, så fort jag fixat frillan. Kvällen består av en del Wii-spelande, krogen och nyårsraketer inne i stan. Gott nytt år, sår, hår, lår och allt som rimmar därtill på er. Hoppas kvällen blir bra och har du inget planerat så kan du alltid tänka på hur jävla överskattat nyårsfestandet är. För det är det allt!

Hur som helst, adios och så hörs vi nästa år!


KATEGORI: Fest och fylla

I don't care about clever.

Lily Allens nya "It's not me, it's you" släpps den 9 februari. Samma dag som Pelle själv fyller 21 levnadsår. Kan bli en sjuhelvetes bra present och en bra jävla start på det nya året. Den som ger mig denna platta kommer högt upp i rangen av... ja, rankade personer, haha.

Glöm inte läsa min årskrönika i förra inlägget och tipsa mig gärna om du själv skrivit en. Kan vara skoj att läsa, tänkte jag. Nu ska jag snart iväg och jobba några timmar. Vad gör du idag?


KATEGORI: Musik

En i mängden av alla årskrönikor.

Jag kollar på en av de senaste "American Pie"-filmerna. Vilken det är vet jag inte. Men jag stängde av skiten. Det är ju inte ens något "American Pie"-igt  över de rullarna längre. Jag minns de första två, de var rappa och nyskapande. Nu... nu spelar man bara på sex, bröst, kukar och alkohol. Smärtar att se på. Så jag slänger ihop en snabb årskrönika från mitt sett att se på saker.

Musiken. För mig personligen har detta år varit ett floppår sett ur den musikaliska synvinkeln. Jag har inte hängt med ett piss. Innan så har det varit prenumerationer på Sonic och konstant P3-lyssning. Men i år gick det nedför. Men visst finns det några guldkorn i högen från i år. Jag gillar fortfarande Duffys skiva, likaså Coldplays. Vad som varit bra med detta år är dock att jag pissat på allt vad "digga-en-musikgenre" heter och gått ganska brett över gränserna. Jag växte nog upp.

Upplevelserna. Här väljer jag att räkna in resor och olika spelningar jag lyckats ta mig till. Hultsfred sög, det var kallt och blött hela tiden. Jag blev av med min MP3 och vi åkte alla hem klockan två på natten. Dock så såg jag en av de bästa spelningarna jag sett på en festivalscen, nämligen Robyns. Kvinnan är ett geni och jag är glad att jag sett "Cobrastyle" live vid ett fullproppat Pampas. Annars så är ju utan tvekan den allra bästa konserten i år Bruce Springsteens den fjärde juli på Ullevi. Med en plats bara ett par huvuden ifrån The Boss himself så kan det inte bli annat än ett minne för livet. Blev det några resor, tro? Jag vet inte. Det blev en sväng till västkusten ett par dagar, men mer än så blev det inte.

Höjdpunkten. Att ha flyttat hemifrån. Hur skönt det än är att komma hem ibland, så tycker jag att det räcker så. Jag var utflugen psykiskt redan som artonåring och hade inget här hemma att göra. Permanent alltså.

Årets jobbiga. Att ha börjat "kultur, samhälle och mediagestaltning" vid Linköpings universitet, att ha vantrivts sedan dag ett och inte ha vetat vad jag ska göra. En klump i magen som jag tog hand om för ett par veckor sedan och redde ut. Jag passar verkligen inte på KSM. Alla människor är för olika mig och jag kan inget som de pluggat i fjorton år innan ungefär. Sen så är det en massa faktorer som spelar roll, men skit i det nu. Det jobbiga var att jag gick i ett halvår till något jag verkligen inte ville gå till. Påfrestande. Dessutom var allt så djävulskt flummigt. Schemat var tomt, lärarna kunde inte ge ett rakt svar och jag blir dum i huvudet på sådant.

Chock. Att ett land som USA faktiskt fortfarande kan göra revolt. Go Obama!

DVD-boxarna. Veronica Mars gånger två. Punkt.

Besattheten. Bloggandet. Igen. Det går ju så bra för "Pelles personliga" just nu (peppar, peppar). Tack som fan till alla er!

Bästa filmen. Hm, jag måste säga "Juno". Jag blev såld som fan på den. Soundtracket, manuset, skådespelareliten, allt! Ellen Page gör rollen klockrent dessutom.

Lärdomen. Att landets drygaste och mest otrevliga affärsbiträden finns i Norrköping.

Bästa bloggen. Svårt att säga, 2008 har varit ett explosionsartat år i bloggosfären. Både för min egen blogg och mitt för bloggläsandes skull. Jag har fått många, många, många nya favoriter och upptäckt att man lätt kan gå utanför vänskapskretsen när det gäller bloggläsningen. Jag nämner ingen, för jag glömmer alltid någon härligt skribent.

Och så vidare och så vidare. Jag kom inte på fler ämnen att ta upp, men samtidigt får det ju inte bli för långt.

2009 väntas innehålla lite av följande: Paris-resa, Veronica Mars säsong 3, Lily Allens nya, statsvetenskap och ett sju helvetes glatt avsked av KSM. För att nämna några få saker så där. Hur har ditt år varit?


KATEGORI: Pelles vardag

Dags att ta igen det jag missat. På riktig nu.


Kattskrället ledsnade ganska fort på att vara försökskanin när det skulle testfotas.

Nu ska jag sitta här vid internet ett tag. Dagen är rätt så innehållslös och varför inte passa på att ta ikapp lite. Tänkte ju göra det igår, men genast så började jag göra annat. Igen. Men nog om mitt lata bloggande nu, jag börjar känna mig tjatig på ännu en punkt. Ikväll ska det bli till att skåla skumpa med familjen. Lite pre-nyårsfestande. Vad gör ni själva idag?


KATEGORI: Pelles vardag