20 december.

Dan före dan före dan före dan före dopparedan är det idag. Tror jag. Jag har alltid varit så dålig på att räkna med dopparedagar. Det är 20 december i alla fall och dags för den tjugonde luckan. Har ni några julkänslor än då?
Julgrisen ligger på dagens lucka. Har jag fått svårt att hitta saker att lista? Ja, lite. Fast det är ju ingen topplista så, som tur är. De fyra nästkommande är i alla fall bättre än dagens lucka. Men inte ska vi underskatta "julgrisen" triggande förmåga att ge julkänsla. Den finns i halmversion som den ovan, som pepparkaka, som skinka på julbordet och även som garnityr på julbordet. Förr åtminsone. Skulle jag se ett brun grishuvud med ett äpple i käften idag så skulle inte jag klara av att från det julbordet. Inte för att jag ser en död gris, nej - så är inte fallet. Det har jag gjort så att det räcker i mina tjugoåriga bondår. Jag talar självklart om ohygien. De har aldrig varit bra med likdelar på ett julbord. Inte som man ser konturen på än.

Vilken är er favoritjulgris? Jag gillar personligen Jenny Nyströms leende grisar. För är det något grisar kan juletid så är det att le.
Emma

Jag som har så mycket julpynt och grejer har inte en enda julegris, i någon form!! Illa.

Ida Björck

menart ;Dursch, att se ett grishuvud med ett äpple i munnen skulle vara allt utan inbjudande

Marcus Å

Visst är det så, hur firar du då? :)

jojo

min favoritgris är den icke-döda grisen! :)

Anna

"De har aldrig varit bra med likdelar på ett julbord" men är inte allt kött man äter likdelar, i en form eller annan? :PSen är nog marsipangrisen en höjdare för vissa på julafton. Annars är gottegrisen med aladdin-asken en ganska vanlig bild i många hem, inte så mycket här dock. "frukt räknas visst som godis" är ett citat som ofta figurerar i det kolmårdska hemmet.

Katja

ja. dessutom ska ju julen vara mysig :)

Ida

Tack, kul att du tyckte om det :)

Angående grisar är nog gottegrisar min personliga favorit, efter som jag själv är en sådann.

Emma

(om trasselsudd) Ja det är inte något hemligt :D Min hemkunskapslärare i högstadiet myntade det uttrycket. Hon hade inget annat sätt att förklara mig på ;) 'Emma är ett litet trasselsudd' och sedan fick jag heta trasselsudd.

Jessica andersson

jo så är det ju också :P lite därför jag har ont i knät nu :( hehe men men

Jenny

Nädu, julkänsla är det ont om tyvärr. Men den kanske ökas genom tipset på min blogg?Ja jo, lite jobbigt var det men gick ändå bra. Väskan över axeln, dra vagnen med ena handen och bära påsen i den andra. Fick plocka isär vagnen för att få plats på tåget men det gick ändå smidigt, som tur var.

Natalia

precis! ge oss lite snö nu, för jag har ingen julkänsla!jag har ingen julgris hemma tyvärr om inte nu mitt gosedjur som ligger uppe på vinden räknas;)

Karin

ehum.. haa.. hade ingenstans att göra av mitt nya glitter. :)

pernilla

yeah, jag har redan börjat se andra säsongen nu :P tacka gud för torrents kanske? får ju passa på nu innan ipredlagen går igång..

Miss X Jung

Åh, en julgris, gulligt ^^Ehm, vilken av lägenheterna? Jag har en i Kalmar för jag pluggade där o sen en utanför sthlm därifrån jag kommer för att min mormor flyttat till äldreboende. Lyckligt lottad, sådär ^^

Karolin

Soft, jag vill också ha en tvillingbror:-P! Iallafall en storebror inget dära har jah, men en lillesyster och lillebror;-)... Aja! Man får vara glad för det man har;-). <3

Eva Linder

Sushi på vanliga snabbrestauranger här är ganska lik den som vi äter hemma. Fast det finns fler sorter och varianter här. Mycket tonfisk och andra fiskar man aldrig hört talas om. På den vi var på igår serverade exklusivare sushi, med både kött och fisk. Sedan fick man små förätter med rått kött i olika såser. Gudomligt! Uppläggningen är också så himla mycket snyggare än hemma. Jag ska visa lite mer foton. Sushi och indiskt är klart mina favoriter.Ja, han var elak han på gymmet. Men jag ska ändå börja där, får väl avreagera mig när jag tränar.

Eva Linder

Har laggt till lite bilder från vår middag i går. Så titta på sushin och njut. Smaken är så mycket mer än hemma i Sverige. Önskar att du kunde känna smaken genom datorn.

Hinken

Hehe,näe grishuvud är väl inte det mysigaste på ett julbord direkt.Jag fick ett spel för många år sedan där man ska kasta 2 grisar och poängen räknas hur de hamnar (kanske på frambenen)tror det heter kastagris,fungerar som Yatzy eller nåt. svin kul,=)

Kolla min blogg och lär dig lite matlagningstips från Swedish chef från mupparna om du känner dig lite rostig på den fronten.

Julia

jag håller verkligen inte med dig, visst att hon lyckats DET är ballt som fan. Men hennes blogg och tvdagbok, speciellt den i tv. It's just too much! seriöst. hon gör sig ju till mega mycket..?!:P haha

Isabella

Hoppas du får en god jul :)

Jenny

haha.najs! men det är inte så mycket att fråga, du ställer dig bara bredvid och halar fram kameran snabbare än blixten..haha blixten, ja vart får jag allt ifrån :DLåter som att du får en trevlig kväll.

Jag ska bara vara hemma med killen och spela "Monopol här och nu" eller vad det nu heter :)

lisa

som Amanda kontrade din kommentar med så är jag septemberbarn (eller nyårsafton, beroende på hur man ser på det!). Men ikväll ska Viccan firas!Och ja, jag har definivt skill när det kommer till pepparkakor. Ett hus per år och en hel del kakor till det. Kristyren är nog mest min grej, det är ju då dom blir fina. Du kan se dagens bakning på bloggis.nu måste jag göra mig strålande snygg för födelsedagsbarnet!ps. jag har en kompis som hade mailen "tjockisper". när han sökte ett jobb fick han jobbet endast för att kilel som rekryterade ville ha folk med kul mail.

anna

men herregud vilken fråga, kan man ha en favoritjulgris? jag gillar ingen hehe. och janu är det snart julafton, vilket innebär att julen snart är över, yay!jag har vart på stan och fixat julklappar :)

Angelica

Njuta ligger mittemot Björnstugan. Blir Njuta ikväll för min, Elin och Annas del =)

Nilla

Kikar in och säger god jul!!

Jag drar ju till fjälls =)

Christina

ja har en mamma-gris och en liten bebis-gris som vaktar granen:)

Amanda

Min favorit är en halmgris vi har i hallen, den ser nästan exakt ut som den ovan :)