Det där med julen.

Jag tycker personligen att julen handlar mer och mer om att umgås med folk för var år som går. Julklapparna betyder allt mindre och utbyts mer i symboliskt syfte. Som tur är! Jag spyr på den hets över julklappar som det är idag. Folk är ju som galna runt jul och stressar halvt ihjäl sig. Det borde inte handla om det, inte om presenter. Vi borde inte skryta om vad vi fick i julklapp och tänka på att det finns folk som inte får något alls. Kanske för att pengarna inte räcker till eller för att de inte har någon släkt att dela sina gåvor med. Jag kanske låter bitter, som om jag inte fick något alls. Fel, jag fick en hel del fint. För mycket kanske till och med. Men grejen är den att allt som jag på riktigt vill ha skaffar jag ju ändå. Nä, skrota julklappsöverflödet och göra oss alla en jävla tjänst och bota oss från bortskämdheten som julklapparna är. En onödig lyx.

Och vidare till grejen "julens slut". På juldagen läste jag åtskilliga som lydde något i stil med "jahopp, ännu en jul slut". Julen slut? På juldagen? Själv sitter jag här med julmusik i öronen i detta nu. För än är inte juletiden över. Ge det till efter nyår i alla fall och inte när julklappspappret burits ur huset.

"... tomten jag vill ha en viktig jul ... "
Marcus Å

Du har helt rätt, julen handlar mer och mer om att umgås med familjen än julklapparna, men det är ju en bra utveckling? Iaf enligt mig! :D

Christina

usch jag vill INTE att julen ska vara över. Håller med dej helt och hållet om att det här med julklappar måste få ett slut!!! I år köpte jag och min familj inga klappar till varandra. Vi gjorde "julklappsleken" ist. Skit kul!! Köpte en grej var för 100:- och tog en riktigt ful grej hemifrån. (blev äntligen av med mitt förråd av omega 3 kapslar????) det ska handla om att umgås, ta det lugnt och bara njuta bland alla tomtar och levande ljus.. underbart!!

Och mellandags-rean ska vi inte tala om.. Sikket jävla överflöd med skit som finns i vårt samhälle. Medan vissa delar av världen inte ens har ett glas med rent jävla vatten!!???Anna

Av bilderna att dömma så har du haft en trevlig jul :)och jag håller med om julklapparna. det bästa är ju att ha en julklappsutdelning där alla inhandlar en liten sak för en hundralapp eller så och sen lottar man ut klapparna. alltid lika roligt att se vad man får för konstiga saker :)

pernilla

well said pelle! Me like =)

Madde (maddepladder)

Herregud människa du kommer att överdosera julmusik, din hjärna riskerar att koka upp av alla bjällerljud och att öronen inte har trillat av på dig än är ett under! ;)

Linda

Äntligen en bild på dig!:p Kameraskygg? ..Och vad tusan är det tjejen nästan slickar på, kött?Mmm... när jag var liten räknade jag mina klappar varje år och blev sur nåt år då jag fick färre klappar än året innan.:p (Vilken bortskämd liten skitunge man var. :p) Och jag avskydde att hela stora släkten alltid kom på besök. Nu är det precis tvärtom.:pLena

smart & sant

Jenny

Shit! Jag trodde det räknades som jul fram till trettondagen. Jaja mer jul till mig =)

Skulle lätt kunna avstå från att få julklappar, men mest troligt skulle jag inte kunna hålla mig från att köpa till andra för det är bland det bästa jag vet att få sitta och klura ut vad man kan köpa till allihopa.

Mia

Så sant det du skriver kära du!

Dock är det ju så förbannat kul att köpa till andra, jag blir som ett barn (på julafton hah) när folk öppnar paket :DDet är finfint med mig hörrudu, jäkla pepp inför nyår då det ska bli mitt första nyktra nyår på flera år hah. Hur står det till själv?

sabell

Anonym

Håller med om det du säger om julklappshetsen, men jag vill ha ut julen så fort annandagjul är över.

Julen kan vara "too much" liksom.

Madde

Julen är slut.

Anonym

Minns inte att du svarade på vem som var din kusin eller hur det nu låg till som var tillsammans med björken... jag tror ju förståss att det är Nina =) Men trodde jag iofs hela tiden efter som Anna inte kommer härifrån, men ser man bilderna ovan så liknar det mer kanske Ninas släkt... :D