En i mängden av alla årskrönikor.

Jag kollar på en av de senaste "American Pie"-filmerna. Vilken det är vet jag inte. Men jag stängde av skiten. Det är ju inte ens något "American Pie"-igt  över de rullarna längre. Jag minns de första två, de var rappa och nyskapande. Nu... nu spelar man bara på sex, bröst, kukar och alkohol. Smärtar att se på. Så jag slänger ihop en snabb årskrönika från mitt sett att se på saker.

Musiken. För mig personligen har detta år varit ett floppår sett ur den musikaliska synvinkeln. Jag har inte hängt med ett piss. Innan så har det varit prenumerationer på Sonic och konstant P3-lyssning. Men i år gick det nedför. Men visst finns det några guldkorn i högen från i år. Jag gillar fortfarande Duffys skiva, likaså Coldplays. Vad som varit bra med detta år är dock att jag pissat på allt vad "digga-en-musikgenre" heter och gått ganska brett över gränserna. Jag växte nog upp.

Upplevelserna. Här väljer jag att räkna in resor och olika spelningar jag lyckats ta mig till. Hultsfred sög, det var kallt och blött hela tiden. Jag blev av med min MP3 och vi åkte alla hem klockan två på natten. Dock så såg jag en av de bästa spelningarna jag sett på en festivalscen, nämligen Robyns. Kvinnan är ett geni och jag är glad att jag sett "Cobrastyle" live vid ett fullproppat Pampas. Annars så är ju utan tvekan den allra bästa konserten i år Bruce Springsteens den fjärde juli på Ullevi. Med en plats bara ett par huvuden ifrån The Boss himself så kan det inte bli annat än ett minne för livet. Blev det några resor, tro? Jag vet inte. Det blev en sväng till västkusten ett par dagar, men mer än så blev det inte.

Höjdpunkten. Att ha flyttat hemifrån. Hur skönt det än är att komma hem ibland, så tycker jag att det räcker så. Jag var utflugen psykiskt redan som artonåring och hade inget här hemma att göra. Permanent alltså.

Årets jobbiga. Att ha börjat "kultur, samhälle och mediagestaltning" vid Linköpings universitet, att ha vantrivts sedan dag ett och inte ha vetat vad jag ska göra. En klump i magen som jag tog hand om för ett par veckor sedan och redde ut. Jag passar verkligen inte på KSM. Alla människor är för olika mig och jag kan inget som de pluggat i fjorton år innan ungefär. Sen så är det en massa faktorer som spelar roll, men skit i det nu. Det jobbiga var att jag gick i ett halvår till något jag verkligen inte ville gå till. Påfrestande. Dessutom var allt så djävulskt flummigt. Schemat var tomt, lärarna kunde inte ge ett rakt svar och jag blir dum i huvudet på sådant.

Chock. Att ett land som USA faktiskt fortfarande kan göra revolt. Go Obama!

DVD-boxarna. Veronica Mars gånger två. Punkt.

Besattheten. Bloggandet. Igen. Det går ju så bra för "Pelles personliga" just nu (peppar, peppar). Tack som fan till alla er!

Bästa filmen. Hm, jag måste säga "Juno". Jag blev såld som fan på den. Soundtracket, manuset, skådespelareliten, allt! Ellen Page gör rollen klockrent dessutom.

Lärdomen. Att landets drygaste och mest otrevliga affärsbiträden finns i Norrköping.

Bästa bloggen. Svårt att säga, 2008 har varit ett explosionsartat år i bloggosfären. Både för min egen blogg och mitt för bloggläsandes skull. Jag har fått många, många, många nya favoriter och upptäckt att man lätt kan gå utanför vänskapskretsen när det gäller bloggläsningen. Jag nämner ingen, för jag glömmer alltid någon härligt skribent.

Och så vidare och så vidare. Jag kom inte på fler ämnen att ta upp, men samtidigt får det ju inte bli för långt.

2009 väntas innehålla lite av följande: Paris-resa, Veronica Mars säsong 3, Lily Allens nya, statsvetenskap och ett sju helvetes glatt avsked av KSM. För att nämna några få saker så där. Hur har ditt år varit?
Sarah

American Pie är BÄST! Iaf de första, bara sett de första... Cool bild förresten! :-DSv: Ja, hans nacke är fin, haha. Mer skägget jag syftade på ;-)

Anonym

Hallå! nja det var mat o sen julklappar o sen tv typ.. både mamma o jag vill åka utomlands nästa år o skippa julen helt istället.. inge kul längre.. va bara 3 stycen på julafton så känns som det kan kvitta.. sj då? hur hade du det?=)

Sanna

Hallå! nja det var mat o sen julklappar o sen tv typ.. både mamma o jag vill åka utomlands nästa år o skippa julen helt istället.. inge kul längre.. va bara 3 stycen på julafton så känns som det kan kvitta.. sj då? hur hade du det?=)

Anonym

HAHA inte en enda bok tyvärr :P

Emma

Låter tufft det där med studierna, men 2009 är ett år då man lär sig av sina misstag!! Måste säga att jag är lite avis på att du sett bossen live! Låter som en bra och pellig årskrönika i övrigt ;)

stefan

Jag hoppas att du kommer att trivas på linköpings universitet nu till våren och att du sedan hittar en perfekt utvildning för det du vill jobba med i framtiden.

Linnea

Vad skönt pelle, att du kommer bort från ksm och har hittat något annat. Ksm kan var den utbildning med sämst förutsättningar, eller vad säger du?

Madde (maddepladder)

Men ALLA affärsbiträden i Norrköping är väl inte otrevliga va? ;DFör övrigt så sög mitt 2008 så jävla hårt och det är med glädje jag lämnar det bakom mig, ska bli så sköööönt att gå in i 2009. Känner på mig att det kommer att bli ett bra år! Det kan i alla fall bara bli bättre (för min del) :)

pernilla

hur kan du inte tycka om hultsfred? Var du där hela veckan eller bara en dag? =)

pernilla

hur kan du inte tycka om hultsfred? Var du där hela veckan eller bara en dag? =)

Hinken

Mitt år har inte varit som jag förväntade precis...Men ska jag vara ärlig förväntar jag mig fortfarande...(knäppt eller!)mitt år gick med musik gick mest åt att lyssna på P3 christer..så underhållande med alla dessa olika samtalsämnen =)Musiken har också kommit sakta men lagom fram till mitt öra för nya album och låtar som sätter sig.Böcker har jag köpt mer än på länge och läst under mitt täcke en kall vinter morgon..Ska köpa en bok som jag blev upphetsad av bara för att det är japanska tips. Boken heter: Secret everyday tips and tricks from japan. Om man läser utvalda tips så börjar man undra...Can't find someone to water your plants while you're away? Place the plant on a water-soaked diaper, so it slowly absorbs water over time.Want to make stale coffee taste fresh again? Add a few grains of salt and nuke it for one minute.Hur härligt låter inte det,Haha.

sidan heter Fascination.se och har de mest undebara saker som geek Toys, jag vill bara ha allt inne på sidan.Gott nytt år Pelle !!

Mamma Melissa

Oj, vilken lista! Ja, det tycks ju vara temat för många av bloggarna... en liten årssammanställning... men är Obama årets chock? Hm... chocken hade ju varit om han faktiskt hade blivit vald för sin politik och inte för sin hudfärg... men folket ovar there lär ju upptäcka det så småningom... ;.)Tack för din kommentar inne hos mig också... blir alltid glad när killar (som i många fall kommer att bli pappor) vågar ta del av vår resa... papporna glöms så ofta bort då barn dör. Så då är det bra att ni eventuella pappor får kännedom om det här också... Så, tack för din kommentar och välkommen åter!

Nilla

Härligt inlägg :D Tänk om man kunde åstakomma nått sådant :P

Hoppas du får ett riktigt bra nyår nu & ett bra 2009!

Kram

anna

jag som tycker att det har varit ett grymt musikår!:) glasvegas, håkan, kent, kings of leon, coldplay, och framförallt krunegård :)juno är sååå underbar. älskar den filmen. men den slår nog inte twilight för mig.sthlm är helt okej, men det är ingen stad jag skulle vilja bo i. den känns för kall.

Ida Björck

ohja, hi 5!paris-resa? låter nice :)

Miss X Jung

Känner igen mig på pluggfronten. efter ett år på fel grej känns det skönt att veta att ht 2009 kommer blir sjukt bra med rätt inriktning!Gott nytt år ^^ & jag tror skarpt på din blogg!

Christina

Detta var kul att läsa! Du verkar vara en härlig kille med båda fötterna på jorden! Jag kommer att skriva en "musik-årskrönika" på min blogg snart.Gott nytt år på dej :p

Yvonne

Synd att du inte trivdes på KSM. Men det är ju bättre att du hoppar på något annat än du fortsätter att ha en klump imagen. Jag är glad att få lära känna dig iallafall.. Grått nytt hår Pelle och hoppas att 2009 blir ännu bättre .-.

Lena

Bra krönika! :D

Och ja, du ska bli medlem & du ska bli vän med mig! :D

OCH, jag må tagit mig ett steg längre, men Harry Potter? ALDRIG! Då krävs det nog att du bjuder mig hem till dig och binder fast mig framför din tv och sätter på en film! ;)

Och du, säg bara till om Photoshop, jag är alltid hjälpvillig.. höh!

wingman

Men gaah, Pelle! Sjukt skön krönika : ) Tycker oftast sånt här är rätt tråkigt att läsa eftersom jag inte riktigt orkar bry mig om andra, främmande, människors tråkvardag men du har ju haft ett ganska spännande år, I must say. Hemskt bitter lät jag ju nu, men ja, det är delvis sant. Tänkte själv lägga upp en liten årsavslutning idag, om jag hinner. Annars kommer den imorgon : )Om du orkar kan du dessutom läsa vad jag skrev om Twilight när jag precis hade sett den: http://inteutanminwingman.blogg.se/2008/december/utkast-bilden-ar.htmlGott nytt /wingy

Hanna

Jajamensan, d e DEN berlin-resan me anna å killers å hela rubbet! :) Inte alltför länge kvar nu! :P GOTT NYTT ÅR! Hur ska 2009 firas in då??

Linda

Tar tillbaka det där med kameraskygg hehe.:pMusik: Men men Britney och Madonna då!?:OHöjdpunkten: Flytta hemifrån WOOOO!!!!:D ... Men jag måste tyvärr flytta hem igen snyft. Fan annars kommer jag få ENORMA skulder efter skolan.Chock: Jag trodde jag drömde när Obama blev president. YAY!:DDVD-boxarna: Veronica Mars.. hehe va gulligt.^^(¯`·.¸¸.·(¯`·.¸¸.» Gott Nytt År! «.¸¸.·´¯)·.¸¸.·´¯)

(Om jag inte redan sagt det.. man vet aldrig alzheimers ligger i släkten :p)caroline

Gott nytt år och god fortsättning och hela baletten, Pelle! Låter som ett hyfsat år iallafall, men med din Parisresa känns 2009 som att det blir några snäpp bättre? ;)Ska jobba med min resumé idag och försöka slänga in den senare, och sen tycker jag vi kör nästa plural! How about?

caroline

Gott nytt år och god fortsättning och hela baletten, Pelle! Låter som ett hyfsat år iallafall, men med din Parisresa känns 2009 som att det blir några snäpp bättre? ;)Ska jobba med min resumé idag och försöka slänga in den senare, och sen tycker jag vi kör nästa plural! How about?

Sassy

Oj, det hände en hel del i ditt liv 2008! Vad skönt det måste ha varit när du tog beslutet att hoppa av KSM! (Dessutom har KSM dålig klang, jag o mina kompisar på gymnasiet använde just de bokstäverna som förkortning för kuksugarmun...)Hm, det hände nog inte så mycket i mitt liv förra året, men jag kanske knåpar ihop en liten krönika ändå...

suss

Junos soundtrack är ju en höjdare och egentligen ett måste att ha, och det gäller alla!