Min julafton.

Juldagsmorgon just nu. Julkalendern är över och julafton är åter förbi. Jag är uppe med tuppen och är på väg till jobbet. Jag hade sagt att jag absolut inte skulle jobba denna julhelg, eftersom jag gjort det de senaste tre åren. Men vad fan, det är ju bra pengar. Plus att jag slutar klockan fyra så jag hinner ju gå ut på krogen om jag vill det. Men imorgon är jag ledig och ska så förbli. Då är det äntligen dags att köpa kamera.

Hur var min julafton då? Jävligt slitsam. Jag var trött exakt hela denna förbannande dag. Men det hör väl julafton till, att föra lite skavanker med sig. Om det så än handlar om humöret eller vädret. I år var ju vädret på topp, så självklart så ska man vara lite trött. Fast jag orkade dagen, det gjorde jag. Vid tvåslaget så öppnade vi julklapparna. Jag fick väldigt många i år. Inte så många svindyra, utan fler bra-och-ha-saker. Jag kan ju visa er senare. Men jag tycker det är gött att julklapparna betyder mindre och mindre för en själv för varje år som går. Ge mig ett kilo gråsten och jag skulle bli lika glad för det. För det är nog fan tanken som räknas trots allt.


Vid tre såg några av oss på Kalle Anka, så även jag. Jag klarade till och med Ferdinand (som fortfarande är det sämst skiten på TV så här års). Dessutom så såg jag, för första gången på länge, också "Kan du vissla, Johanna"? Visst har det gått som barnprogram, för jag minns det skitväl? Och det beror inte på att jag råkat se det på julafton, för det är inte därför. Jag har aldrig sett det på denna dag förr nämligen. Vid femslaget drog julspelen igång. Det hela började med en tipspromenad, där jag var vätskekontrollant, som gick över i kryptogram och att lösa gåtor. Den som fick högst poäng här slapp kvala in till Singstar-finalen. Och det var här som det hela upplöstes, framför schlageskivan, och det var faktiskt moder som tog hem priset i år. Vi har ett vandringspris som går runt och ägs ett år av vinnaren. En finfin statyett.


Vad mer då? Jo, vi åt julmat, spelade bingo, drack Irish coffee och sjöng lite extra Singstar. Med andra ord en jävligt trevlig julafton. Hur var er dag?

Sanna

Godmorgon

Hoppas du får en trevlig juldag :)

ROXY

god jul pelle :)

Karin

KANONfin julafton!!

Lena

skoj med tävlingar! :D

och jag tänkte på dig igår när jag tänkte på hur tråkigt ferdinand är! haha

Lisa

Då får jag önska god fortsättning :)

anna

tråkigt att jobba idag =/ men bra med pengar som du säger. jag orkade inte med ferdinand iår heller. gick ut och hjälpte mamm ai köket hehe. jag fick inte så många julklappar, mer några få värdefulla :)

johanna

god jul på dig med så här dagen efter...men dte räknas kanske ändå..julen är ju inte riktigt slut ännu.... )

stefan

När ska vi åka imorgon då?

Marcus Å

Har du haft en bra jul?

Emma

Låter som om du hade en skön jul. Min var lite mer stressande, jag hinner alltid bara höra Kalle i bakgrunden när jag står och grejar i köket. Jag står nog och grejar i köket minst 4 timmar varje julafton - fast det är ju som en tradition i sig :D

Sen är det gött då man äntligen får käka!!

Nina

god jul pelleplutt! :)

Tilde

Hoppas att du hade en trevlig julafton!

Anonym

irish coffee är gott! provat carjillo baylies? eller espresso med baylies? ännu bättre!

håller med om ferdinand ett rent sömnpiller ju! men aldrig sett kan du vissa johanna innna, det va ganska charmigt ändå! god fortsättning pelle!

olivia

jag fick se "kan du vissla, johanna?" på skolbio tyo fyrtioelva gånger när jag var en liten prick!

Jenny

Jag älskar "kan du vissla Johanna" brukar se den varje jul :)

Julafton var helt perfekt bortsett från för mycket mat och det låter som att du har haft en jävligt bra julafton själv också.

Sassy

Vi sjöng också Sing star här, började med det förra året och det verkar som om det kommer att bli en tradition..I övrigt var det en bra Julafton. bra och mysig, men inte så där magisk som julen var när man var liten. tyvärr.

caroline

GOD JUL PELLE!!! (lite i efterskott, men ändå)

Det låter som att kontentan av julhelgen varit bra trots allt, och så ska det förstås vara! Jag har haft det helt fenomenalt jag, tog en liten datapaus under julen tänkte jag. Massa mat, familj och så paketen då. Men det bästa av allt- precis innan kalle blev luften alldeles vit! Inte av några fantastiska lovikavantar till snöflingor men ändå! Lagom till kvällen var det lite vitt på marken och det ligger kvar än :D det var verkligen den bästa julklapp jag kunde fått.

Nilla

Min dag var bra... håller med om Ferdinand! Men såg faktiskt hela timmen i år. Och så halva, "Kan du vissla Johanna" Har du inte sätt den jul innan, det bruka vi. Men i år var det bara jag som ville typ. Vi skulle ju iväg och käka julbord så alla gjorde ordningsig när det var. Men jag var klar så jag såg tills vi gick :D

Julbordet var gött! Klapparna var guld!