Lev livet i svenska Sunny Beach.


Midsommarfesten från i år. Även suddiga bilder ger bra minnen.

Jag spyr på den syn som ungdomar här i Närke har på hur man lever livet på riktigt. Alltså hur man kalasar, tar ut svängarna och hur man riktigt jävla rejält slår klackarna i taket. Många kommer ta åt sig här, för jag vet åtskilliga som gjort följande saker. Men jag tycker personligen inte att det är så här man lever livet, genom att göra saker som halva jävla Örebro län (och troligen halva Sverige likaså) gjort innan en själv.
- Åk och fira nyår med dina 450 närmsta vänner i Sälen. Hyr en stuga, åk inga skidor och drick dig äckligt full och ligg med någon du legat med förut.
- Åker du på semester så åk till några av dessa två följande resemål; Bulgarien med sitt Sunny Beach eller Cyperns Ayia Napa. Självklart gäller regeln här att supa på nätterna och var bakfull om dagarna på playan. Kanske låter skitskoj. Men varför vilja åka till ett ställe där alla pratar svenska? Själv var jag i Bad Gastein (Österrikiska alperna) i fjol. Hade jag inte vetat bättre så hade jag kunnat tagit det för Åre, för så mycket svenskt som det var där får man leta efter. Men resan var gratis, så.... Och om du åker till Bulgarien, kom ihåg att minnas resan som "Bugge-resan". För "Bugge" är ett vedertaget slang här i Närke. Självklart ska inaveln förstärkas ännu mer och du möter 455343 andra bekanta Örebro-nunor.
- Vill du jobba utomlands så ska det bli Norge. Riktigt exotiskt. Åk gärna och bo i en etta med dina tio närmsta vänner också. Men det hade du väl redan gissat.
... och så vidare och så vidare.

Det finns en anledning till att jag tar upp det här. Pratade om det här på jobbet sist jag jobbade. En person nämnde hur han gärna ville ut och resa och jobba ihop framtiden. Med ut och resa menade han så klart resemålen ovan och jobba ihop framtiden ville han så klart göra i Norge. Men vad i helvete, vad hände med fantasin? Varför åka iväg för flera tusen spänn till en partygata som precis lika gärna kunde ha varit i Halmstad? Är det så jävla märkvärdigt att åka iväg med alla du känner till ett och samma resemål? Jag försökte förklara detta, hur jag tänkte och tyckte om saken. Lönlöst så klart.

Till och med drömmarna har klumpat ihop sig till en enda sörja och inaveln spritt sig utomlands.
lövet

jag ska aldrig åka till bulgarien, iallafall inte på en sån resa. att jobba i norge kan ju vara nått, om man bestämmer sig för att verkligen hålla i pengarna.. dock suger jag på att hålla i pengar, så jag hoppar nog norge också. nä, man ska leva livet medan man lever - det är lite av min filosofi!att fylla år var sådär. av alla jag bjudit dom det färre än 5 pers. pepp! not. vi hade iofs kul, det ska jag inte sticka under stolen men.. men.. det känns lite in hjärtat att det kom så få.

Sanna

Själv så har jag aldrig varit på vare sig Bulgarien, Cypern eller sälen faktiskt haha

när jag är klar med min utbildning vill jag ut o resa o jobba men kanske nånstans i USA eller Spanien eller Marocko på nåt hotell:P hawaii är min drömresa=) dom flesta vll väl åka till Thailand men lockar inte alls.. men man vet ju aldrig vad som hänt på ett och ett halvt år så får väl se hur det blir med det..jag skulle vilja åka utomlands med lite kompisar men jag skulle aldrig orka vara ute varje natt.. kommer jag ju inte upp på morgonen o då måste jag ju sola o gå o kolla på lite olika marknader=) haha

Miss X Jung

Väldigt roligt o bra skrivet. O det är precis likadant i den lilla stad jag kommer ifrån. En sak att säga: Suuuuck >_<

stefan

stefan

Jag kunde inte sagt det bättre själv. Jag vet inte vad det är med Örebroarena + resten, måste alla åka till samma ställe? Kom på nått nytt, testa nya saker istället för att åka till samma ställe och träffa samma gnälliga svenskar på semestern också. vad är det som är roligt med det?

Lena

bra inlägg, jag håller med! men att jobba i norge är faktiskt ett rätt smart alternativ om man ändå inte har något bättre för sig, man tjänar bra och bor man sådär trångt kan man spara och hitta på nåt skoj för pengarna eller ha när man pluggar!

Anonym

jag håller helt med dig! usch hatar såna där ställen som aya napa och sunny beach. skulle aldrig få för mig att åka på en sån resa. herregud lägg pengarna på en tågluff genom europa eller en flygstol till rio. vad får man ut av att vara ständigt full i 7 dagar i rad och sen åka hem?

anna

jag håller helt med dig! usch hatar såna där ställen som aya napa och sunny beach. skulle aldrig få för mig att åka på en sån resa. herregud lägg pengarna på en tågluff genom europa eller en flygstol till rio. vad får man ut av att vara ständigt full i 7 dagar i rad och sen åka hem?

anna

haha du är rolig du. jag saknar ju dina uppdateringar. nu är min inspiration tillbaka igen så det blr nog fler uppdateringar framöver :)

hoppas du gillar twilight! tänk lite på mig när du ser den ;)

sandrew

haha...trodde först när jag läste på msn - spyr galla.. att det handla om mig..mohhahahaTack för en riktig rolig kväll igår=)

KRAM Kusin

Katja

Haha, det blev Borat ;)

Johanna

Ja håller med dig. Ja förstår inte meningen med att slösa pengar på att åka utomlands och göra något dom flesta gör varje helg i sverige. När ja åker utomland vill ja uppleva något speciellt som man inte gör här hemma. Ja skulle gärna åka till island, usa eller kanske egyptien =) solresor och bara ligga på stranden är inget för mig, ja blir alldeles för rastlös.

Christina

haha så rätt!!

LC

har aldrig sett din blogg förut. men nu har jag suttit 45 minuter non-stop och sträckläst. härligt.

Lisa

Sv:Nej verkligen inte! Man borde tänka oftare på hur bra man har det :)

Emma

hahaha, så sant. Låter som att dt där går att applicera på fler ställen än bara Närke!

anna

vad tyckte du om filmen? vad tyckte du? va? va? ;)

Madde

Kunde inte hålla med dig mer och då har jag både firat ett nyår i Sälen och vart till Bulgarien en gång. Fast till Bulgarien var jag på kärlekssemester med hanen och vi åkte dit för det var billigare än Grekland och Spanien.

Amanda

Förstår vad du menar! :)

Sara

Haha, jag var i sälen förra nyår och jag har varit i sunny beach 2 gånger :P är det illa eller illa?

Helena

Klockrent inlägg, håller med dig till 100%!

Trixie

Kunde inte sagt det bättre själv Pelle! Dessa människor kryllar det om i mitt lilla avesta också. Och tack vare dom så verkar jag bli själv på nyår. Så TRÅKIGT. Varför lägga pengar på dyra resor man ändå bara förknippar med minnesluckor och bakfyllor? Då kan man lika gärna va packad å glömsk hemma.