Hjälp!

Lite hjälp innan jag drar. Jag måste fixa till mina bloggkategorier. Vilka bör man ha med? Tipsa och hjälp till.


KATEGORI: Pelles vardag

Tiny lördag.

Så här blev gårdagen:
Jag och några till hade planerat en utekväll redan på tisdagen. Med först bio och sedan lite öl på någon uteservering. Så det blev det så klart aldrig. Det blir aldrig av det vi "planerar". Istället blev vi två man kort och gick på bio, utan ölningen efteråt. "Barnhemmet" var på spanska, klyschig och handling gick att lista ut rätt så fort. Jag satt faktiskt och sa emellanåt vad som skulle hända och hade jag inte rätt? Jo, så klart. Jag förstår varför kritiken varit delad om filmen, för jag kan varken säga om den var dålig eller bra. Det mest läskiga med hela filmen var väl huset, en gammal dam och språket. Men är inte läskiga barn jävligt uttjatade?

Efter bion drog vi till Anna på McDonald's i Örebro. Hon jobbade för fullt. Vi smög oss upp på bakom och sa taskiga saker. Sedan vände hon sig om och såg att det var vi, hehe. Vi höll henne sällskap, hon bjöd på lite kaffe och glass. Vilket var schysst som fan och behövligt. På bion blev jag lite småfrusen, så det värmde. Inte glassen då, utan kaffet. Anna skulle sluta halv två och jobba, men vi ville umgås mer med henne. Så hon gav mig och Stefan nycklarna hem till sig och bad oss vänta där. En timma senare anlände hon och hade med sig varsin grekisk sallad och dricka åt oss. Gött. Trevligt. Tände, vad som kände som en miljon, ljus på balkongen, satt och åt vår kulinariska maträtt, snackade skit, spanade på alla lillördagsfyllon som gick utanför och spelade kort. Jag hade riktigt trevligt! Stillade mitt behov av att vara social en aning. Sen planerade vi för när hon ska komma till Norrköping och hälsa på och så. Det kommer bli kanon. En helg full med pubrundor, bio och god mat.

Klockan fyra i natt var jag hemma från Örebro.

Nu har jag gjort upp ett kvitto på vad allt jag handlade igår. 3000 gick det på och då är vi inte ens färdiga! Dyrt att flytta för fan! Hur har folk haft råd med det förr? Det som är kvar är: rengöringsmedel av alla dess slag, badrumsartiklar, växter (vi har noll, så några borde man väl kanske införskaffa sig), skoställ, glödlampor, skarvsladdar, antennkabel och lite smått och gott. Dessutom så ska jag köpa mig ett par säsonger Arkiv X. Det ska bli min nya serie att samla på. Får se om den är som man minns den från förr. Det vill säga skitläskig, Scully som aldrig trodde Mulder till en början och världens läskigaste introlåt.

Dags att cykla till jobbet. Det blev bara en blogg idag, fler inatt. Dagen har varit full av sömn, mopedannonsskapande och cykelpumpning. Så jag återkommer inatt igen.


KATEGORI: Pelles vardag

Fattig(are).

Kom nyss hem ifrån det stora internationella möbelföretag som har sina rötter i svenska Jag pratar förstås om IKEA. Jag pratar gärna lågt om att handla där. Egentligen är det inget fel i sig, fast hade jag varit snuskig rik hade jag inte handlat där. Varför är svårt att säga, men allt som har med IKEA att göra blir lätt så jävla... hur ska jag förklara. Tänk er sidan 47 i IKEA-katalogen (eller någon annan sida). Jag vill verkligen inte att mitt rum ska se ut som ett sådant rum. Ändå gör det ju det så lätt, eftersom det är billigt att köpa möbler där. Massproducerat är billigast.

Men jag och Steven köpte iallafall följande:
- matbord
- soffa
- fotöljer
- mattor
... och en massa mer skit. Jag blev trött på att lista saker. Men poängen har ni förståt? Vi köpte en jävla massa saker. Dyrt blev det. Men det blir ju lätt så. Nu har vi mycket saker som tydligen kommer ha med oss tills vi flyttar nästa gång. Lätt blir det då också, för vissa betalade för vissa saker. Så det är lätt uppdelat. Nu ska jag planera kvällen.KATEGORI: Pelles vardag

De tre flugorna.

Sitter här framför datorn med abstinens större än en narkoman utan pengar. Så det blev ingen blogg igår. Ändå låg besökssiffran nästan på rekord. De kanske är en säljtrick? "Blogg mindre, få fler träffar". Inte för att träffarna är allt. Det är mer än så! Nä, det är skoj i alla fall.

I min vänstra hand håller jag i en kopp kaffe, i min högra håller jag i ett skivfodral... innan jag fortsätter på den här historian så måste jag säga en sak bara. Jag uttalar ordet "fodral" på följande vis; "födral". Så när jag till en början skrev det så såg det förjävla fel ut. Någon mer än jag (och resten av urbefolkningen i Närke) som säger så? Födral. Åter till styckets första rader. Kaffe i ena handen, skivfodral i andra, samtidigt som jag skriver detta inlägg. Väldigt trixigt (använder man "X"där?). Som om inte det vore nog att datorn är under en nära-döden-upplevelse av koffein så surrar det runt tre flugor i rummet. Jag hatar inte flugor, jag är rätt så van med de. Äckligt nog. Men om alla bodde i Viby så skulle ni tycka precis samma sak.

Men denna morgon har jag störts av tre äckliga små sexbenta varelser. Jag kallar de Eva, Adam (efter de bibliska personerna) och Kurt (efter Kurt Ohlson och för att de första två inte var någon trio). Under de sena kvällstimmarna i går så surrade över öronen. Gång på gång på gång på gång på gång... Men när mörkret faller så somnar flugorna (jag undrar var) och det blev snart tyst. Så fort solen steg upp, runt en sisådär klockan fyra, så började de små jävlarna igen. Adam och Eva hade sex på min kudde, Kurt var intresserad av min näsa, Eva fick nog av Adam (som lätt blir "översvettig" av missionären) av hon försökta flyga in i min mun. Efter Eva kommer Adam, fortfarande svettig, landar på min läpp, surrandes och svett skvättandes.

Jag somnade om, vaknade klockan sex igen av samma jävla flugor. Somnade om, vaknade åtta igen. Somnade, vaknade halv nio, somnade, vaknade halv tio. Den sista gången av väckarklockan. Sedan dess har jag suttit här, uppdaterat mig lite på bloggfronten. Snart ska jag gå bärsärkargång med flugsmällan och flugsprayen. Och nej, det är inte den snälla varianten av flugspray inte. Säg adjöss till bibelhippisarna och storluggen Eva, Adam och Kurt. Mitt avsked kom redan klockan fyra i morse.


KATEGORI: Pelles vardag