Pimpad banan.

Jag borde sova, det borde jag verklligen. Måste bara säga att det är gött som fan att vara hemma i Norrköping igen. Skönt med trådlösa internetet, skönt med miljön man är van med, skönt med sin egna säng... fast samtidigt jävligt trist. Jag gillar Örebro och Närke som fan, hur tråkigt namnen än låter.

Jag känner att jag är jävligt svår idag. Jag gillar mig inte så här. Typiskt söndagshumör faktiskt. Andra fruktar söndagarna för att måndagen ligger runt hörnet (för svenskar kan inte njuta för stunden). Jag gillar den inte för att jag alltid mår piss. Inte alltid kanske. Eller jo, ibland är jag bakfull - ibland är jag pubertal.

Nu sitter jag här med min nya Kjell-datamus och trixar i Photoshop. CS4 är svårt! Eller det ser mest lite annorlunda ut än mot CS3, funktionerna är väl ganska mycket detsamma. De som inte är nya då det vill säga. Jag är ingen mästare och det var ju ett tag sedan jag satt nu. Men jag har pimpat en banan litegrann. Jag vill ha lite Warhol-känsla över den, lite som på Velvet Underground-skivan ni vet. Jag är halvnöjd.
Vad tycks? Innan utlåtande; tänk på att jag är jätterookie, haha..
Publicerat i: Okategoriserbart

Vrede.

Jag är skitirriterad just nu. Jag kan inte ens sätta fingrarna på just vad det är som gör mig arg. Ett vredesutbrott ligger och sjuder precis under ytan (var den ytan nu än är ligger belägen). Men jag tror det kan bero på något av dessa saker:
- Tusen frågor kommer från tusen olika jävla håll. Är det något jag inte orkar med när jag är trött är att svara på många frågor. "Pelle, ska vi spela spel", "hur gick jobbet?", "har ni matat hundrarna" och så vidare. Annars är man fast besluten om att inte säga allt för mycket, men när man har som minst lust kommer allt kackel på en gång.
- Den här datorn (sitter på föräldrarnas) vägrar öppna länkar man klickar på. Dagens I-landsproblem, men också en stor irritationskälla.
- Om en timma och en kvart ska jag sitta på tåget hem. Men med min vanliga tur så lär jag komma iväg fyrtiofem minuter senare. Och ja, jag är omogen nog att bli arg över detta i förväg.

Antagligen är det en kombination av alla tre. Är ni också arga utan någon bra anledning ibland?

(Jag försökte i sann StinaLee-anda att googla fram en bra argbild. Jag har ingen fantasi idag, förstår ni. Men det gick inge vidare, datorn är dum i huvudet som sagt. Föreställ er en bild här på en arg tecknad gubbe).
Publicerat i: Pelles vardag

Skivor jag vill ha.

"Om jag hade pengar, na-na-na-nah...". En passande låt på en passande tid. Jag saknar att vara mer eller mindre ekonomisk oberoende som jag var när jag bodde hemma och handlade upp hela lönen på skivor. Just nu är det minst fyra skivor jag vill ha.
Tiger Lou - A Partail Print. Detta för att Tiger Lou alltid kommer vara Tiger Lou. Ett av Sveriges bästa band.
Anna Ternheim - Leaving On A Mayday. Förra skivan sög, men jag har hört att Ternheim är tillbaka till "Somebody Outside"-soundet igen. Sen så vill jag mer än gärna ha de fem bonusspåren där hon tolkar Sinatra. Kan inte bli annat än bra.
Dido - Safe Trip Home. Dido verkar vara artisten många älskar att hata. Jag tycker kvinnan är klockren på det hon gör och det blir jävligt bra. De två första skivorna går varma under hösttiderna hemma hos mig, svinbra!
Tracy Chapman - Our Bright Future. Har inte hört något från den nya plattan. Inte så chockerande då mest spelas skit på svensk radio (mer eller mindre). Men jag tror detta album liksom föregående blir bra som fan. Skulle inte Tracy komma till Sverige snart? Eller är jag helt ute och yrar? Skulle vara skoj att se.

Publicerat i: Musik

Två nagelbitare.

Mitt hjärta mår inte bra att det levnadssätt jag lyckas uppnå innan jag somnade igårnatt och som jag även vaknade till nu imorse. Jag pratar med andra ord om riktigt spännande filmer, fy fan alltså, ena riktiga nagelbitare. Jag ser inte ofta på film, men nu har jag sett två riktigt bra på rad. Den första var "Kingdom" med Jennifer Gardner, Jamie Foxx och Jason Bateman. Ett gäng FBI-agenter som utreder ett bombdåd i Mellanöstern på sitt egna lilla vis. Så in i helvete bra och som vanligt var Gardner jävligt het sin actionroll (vem minns inte Alias tack vare henne, hehe?).

Film nummer två nu på morgonen fick bli "Disturbia". En riktigt "pojken som ropade varg"-story som egentligen bara tog död på onödiga statister. Men trots detta så var filmen sjukt jävla bra, jag köpte handlingen direkt. En snorunge, Shia BöffNöff (eller hur det stavas) och ett gäng mindre kända ansikten börjar spana på sin granne som har något märkligt för sig. Man tror sig se honom mörda en tjej, men när man Shia ringer polisen så är allt man hittar ett påkört rådjur. Och så börjar hela den här "snälla tro mig denna gången"-filmen. Vem tror ni får rätt i slutänden då? Myskogrannen eller BöffNöff?

Ja, det är inte svårt att gissa vilka som dör och inte i några av dessa två filmer. Men om förbiser detta faktum att handlinge är jävligt förutsägbar så var dessa filmer skitbra. Så bra att jag varken kunde somna igårnatt eller lämna rummet nu i morse. Det är inte ofta jag tänker så. Se de, går på Canal + i detta nu!
Just ja, glad första advent och en trevlig skyltsöndag! Själv ska jag jobba till fyra!
Publicerat i: Film och tv

I detta nu (en riktig långblogg).

Jag har fått igång internet på min bärbara här hemma i Närke. Fjortonde gången gillt, är det inte så det heter? Så nu har jag dragit ur sladde ur familjens stationära. Jag hade en första tanke om att jag skulle dra ut sladden, dra bort den ut genom alla hål den är dragen och dra in den i rummet där jag sover. Men det gick inte, sladden är lagd bakom en massa lister och skit. För att spara er detaljer om hur detta hus är byggt så kan jag säga att jag nu sitter på en sängs fotände i gästrum nummer två. Det rummet där jag inte sover, som är ledig för tillfället för att.. ja, det är en lång historia. Janeth är inte här i detta nu.

Och ja, sa jag att ena skinkan får hänga utanför sängkanten? Så kort är sladden. Nä, jag får köpa mig en egen på femton meter och dra den från tvilligens rum och in till det andra gästrummet. Jag tycker bäst om att sitta vid min egna bärbara och det finns inget plats för den här, i gästrum nummer två.

Olle (som förövrigt blir benämnd som "tvillingen" ovan) drog med mig till ett närliggande köpcentrum. Han ville ha smakråd vid ett jackköp. Han köpte en skitcool rock med dödsskallar på. Låter inge vidare med min beskrivning, men den var skitsnygg faktiskt. Det märkliga var att jag som smakråd bestämde mig för att köpa en datamus som jag kan ha vid mig Photoshop-skapande. Lite jobbigt att bara ha pekplattan då. Jag stod i kö 25 jävla minuter för att gå betala en sketen datamus för 69 spänn. Lite gladare blev jag dock (jag var glad hela tiden egentligen) när killen sa att det är studentdagar i affären och att man får 20 procent rabatt. Jag blev skitglad, även fast originalpriset bara var 69 spänn. Poängen här är: 25 minuter = väldigt lång tid, Olle hann köpa sin jacka själv.

(Det blev inge vidare bra poäng). På tal om Photoshop (igen för hundranittioandra gången), tack för kommentaren Pernilla. När mina 30 dagar tar slut på är det vi som har MSN-konferens, okej? Försökte ragga tips på jobbet om hur man kunde göra. "Gå in torrentfinder", "använd Bitlord", "kör tjofräsen genom dingeldongen"... nedladdningstipsen haglade och jag fattade inte ett enda av dessa. Till slut sa Emma istället; "men Pelle, googla"! Punkt.

Mitt näringsintag de senaste timmarna har inte varit vidare lyckade. Två koppar kaffe nyss. Skitbra så här vid midnatt och allt. En halv burk Pringles, lite pepparkakor som sköljs ned med päronvatten. Med lite tur så somnar jag någon gång runt sex imorgon bitti. Lagom tills man börjar jobba igen. Jobbet var skoj förresten. Kul att komma tillbaka då och då, checka läget liksom.

Nu ska jag avrunda här. Känner jag er rätt så har jag redan skrivit en tjugo rader för långt, haha.

Min datamus från Kjell & Company, ett riktigt fynd!
Publicerat i: Pelles vardag

Dåligt bloggande.

Tre dåliga saker idag:
- Jag ska rycka in och jobba nu mellan fyra och tio ikväll. Inte så tråkigt eller dåligt kanske, men det blir inte mycket tid till bloggen (uppenbarligen). Tråkigt, jag hade sett fram emot en lördagskväll här (sorgligt, men sant). Men nu blir det jobb och kamerapengar istället. Guld.
- Jag får inte igång Photoshop, men tänkte ladda ned de fria 30 dagarna. Vet någon vad som händer efter det? Kan man ladda ned dessa dagar igen eller blir det stopp där?
- Hm... jag kommer inte ihåg en tredje sak. Jag köpte en datamus till man laptop. Vädligt bra sak, men kön var lång som fan! Kö! I en dataaffär! Normalt?

Vad gör ni ikväll då?

Börjar snart! Hörs vid tioslaget!

Publicerat i: Pelles vardag

Nytt från rockbrudarna.

Såg på kulturnyheterna igårkväll och där intervjuade Robertsforsbrudarna "Sahara Hotnights. I februari släpper de en ny skiva med bara covers. Jag hann bara tänka "hoppas de har med Dusty Springfield-låten de sjöng förra sommaren" förens "In Private" började spelas - i deras version! Nä, det kan inte bli annat än bra. Februari 2009 blir Sahara Hotnights och Lily Allens månad och med lite tur får man se båda akterna den sommaren också.
Publicerat i: Musik

Glöggbricka.

I'm out of loop i bloggandet för tillfället. Jag umgås med familj framför Idol (suger rätt så hårt, lägg ned skiten) och en glögg- och ostbricka. Starkvinsglögg är grymt mycket godare än saftglögg - utan tvekan! Det får det bli till att köpa hem till lussvakan. Två veckor kvar till den imorgon, har alla som kommer köpt sig en tågbiljett till Norrköping?

Tills vidare bjuder jag på en glöggbrickebild, säger adios och på återseende! Imorgon hänger jag här med. Det väntas regna, så vad gör man?
Publicerat i: Pelles vardag

Rött från mormor.

Fick lite nystickat (nystucket?)  från mormor idag när hon kom på besök. Passa skitbra till svarta skinnpajen. Såg precis att färgen ser aningen orange ut, men det är klarrött IRL (jag måste helt klart använde mer dataslang här, kände jag nu. LOL). Det är väl kameran som är dum i huvudet som vanligt. Coolt som fan är det i alla fall! Har önskat mig en likadan portion i grönt till jul. Kommer också bli guld!

Göra ikväll, y'all?Och psst! Titta! Kolla vad jag precis fick se!

Det här trodde jag inte för två veckor sedan
när jag hade siffror på 800-900. Movin' on up!
Fortfarande ganska lite i jämförelse mot vissa,
men vad fan!
Publicerat i: På tapeten

Fuck SJ och lite julkult.

Ursäkta uttrycket som snart kommer. SJ, Statens Järnvägar, kan suga min stora feta röv!  Framöver, från och med idag alltså, så ska jag boka tågresor där en försening på fyrtio minuter är inräknad. Tre gånger i rad har det strulat. Tre gånger! Jag förstår att det inte är världens lättaste jobb att planera tågtider och att man helt klart får räkna med förseningar. Men om tågförseningar vore en tävling så skulle jag ligga på första plats snart.

När jag väl var framme i Hallsberg så var det dags att åka till en affär för att byta ut en lampa moder hade köpt. En sådan där julstjärna på fot, skitful sak. I affärn gick jag rakt på julskivehyllan i jakt Elvis' "White Christmas" (som jag letat efter ett tag nu). Jag hittade den för hundratjugo spänn. Bredvid låg en precis likadan skiva (med samma spellista) fast med annat konvolut för 59 spänn. Plus att det var en "tag två för 99 kronor"-kampanj. Jag slog till och slängde dit "Christmas with Boney M" också.

Det blir en kultjul i år, var så säkra. Ni glömmer inte bort julkalender här heller, va? Startar på måndag!
Publicerat i: Musik

Para ihop TV-stjärna med rätt film.

I brist på annat att skriva så kör vi en liten tävling. Para ihop rätt TV-stjärna med rätt film han eller hon medverkat i. Vinsten blir jävligt mycket ära och en länkning på bästa Pelle-maner. Sätt igång! Googla ej, då blir det smisk!
1. Euro Trip.
2. Freddy vs. Jason.
3. Top Gun.
4. The Flintstones.
5. Lost in Space.
6. Vampires .
Publicerat i: Film och tv

En dags posthög.

Jag satt precis och beundrade dagens post på köksstolen. Den är sjukt stor. Till två studenter som har max fyra räkningar i månaden, varav en av de sker på nätet. Så jag började rota igenom högen och kom fram till följande:
- Jag hade fått ett brev från Supreme Card (?) som frågade om jag ville ha deras nya kort. Det vill jag verkligen inte.
- Ett paket från CDON. Kan det vara en julklapp tro?
- Lokalkatalogen för Norrköping. Ganska ful sådan.
- "Svepet" som håller ihop all reklam.
- Ö&B-reklam på minst 20 sidor.
- Intersport på minst 15 sidor.
- Media Markt-reklamblad. Aldrig hört talas om.
- K-Rauta på tio sidor.
- Shapes Store på tio sidor.
- En posten julkalender.
- Plus ett svarskuvert från företaget om kortet ovan.

Det känns som om Posten borde anamma uttrycket "känn din publik". Skicka ut Systembolagets katalog och med Lidl och Netto. Sådant som man vill och kan slänga pengar på som fattig. Fast det i och för, det där bestämmer väl andra. Men det vore jävligt tufft med personlig intressant reklam.

Hur mycket fick du på posten idag?

(och så vill jag säga till alla att man kan skriva om allt, tro mig, haha).
Publicerat i: Pelles vardag

Vad jag faktiskt haft för mig idag.

Helt sysslolös har jag inte varit ändå idag. Jag har gjort följande:
- Låtit bli att bädda till klockan sex, för att sedan bestämma mig att bädda sängen.
- Inte ätit ett dugg.
- Inte druckit kaffe.
- Byggt ihop min blogg som på riktigt föll ihop där. Men på en halvtimma var den upp igen. Jag blev ganska stolt över mig själv. Fick börja om med allt! Det är ingen överdrift.
- Framför allt har jag fixat ordning Ellinors blogg. Inget jätteavancerat jobb, men det blev betyligt mycket bättre. Allt enligt Ellinors önskemål och mina egna påhitt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag måste få Photoshop! Och det snarast. Men med tanke på mina frånvarande kunskaper i HTML-koder så blev det ändå jävla bra. Jämför bara de båda två.
Före:


Efter:

Den blev jävligt mycket Ellinor med en touch av Pelles personliga. Jag är nöjd för att Ellinor är nöjd. Klicka på bilderna för att se skillnaden (fast de är jävligt pixliga - kika in på länken ovan istället)! Som betalning får jag ett par mixskivor med Glasvegas, Kings Of Leon och annat gött. Blir kanoners!

Nu väntar adventspynt för hela slanten. Åker ju hem imorgon till Närke och ska jobba. Så det blir till att ta fram de fyra ljusen och sätta upp julstjärnor redan idag. Kommer kort senare om någon bryr sig.

Ps. Nej! Jag! Rakar! Inte! Ögonbrynen! Ds.
Publicerat i: Pelles vardag

Det här var skoj.

Det här var ju skoj och väldigt oväntat. Speciellt idag! Ser ni vilket bra sällskap jag är med?


Bloggen ska vara fixad igen, tror jag. Jag är ju inte så smart att jag faktiskt sparar mina stil- och kodmallar. Men från och med idag så, hehe! Kom ihåg att vara med och klä granen ett par inlägg ner!
Publicerat i: Pelles vardag

Raklöddertomten.

När det finns för mycket av både tid och raklödder...1. Kung Fu-lödder.
2. Raklöddertomten.
3. Börja med det viktigaste.

Jag är röd om halsen för att jag precis kliat mig där, jag är mänsklig jag med. Plus att jag har mössa på mig. På det finns det inget vettigt svar på är jag rädd.
Publicerat i: Pelles vardag

Tankar som slog.

Vaknade upp kvart över tio med en massa tankar i ett virrvarr i skallen, det blev inte utredda förens jag tog en koppp kaffe och satt i lugn och ro.

- Varför ska det snö i ett och halvt dygn för att sedan allt ska töa bort på en eftermiddag? Nu önskar jag att snövädret fortsatt ta sina omvägar runt Norrköping. För är det något jag hatar mer än utebliven snö på vintern så är det töväder.
- Varför har vissa problem med särskrivningar och andra inte? I någon blogg i framtiden ska jag köra knepet som min mellanstadielärare sa till mig.
- Hur kan något så äcklig som kaffe bidra till beroende? Och ciggaretter och snus också för den delen? (Och ja, jag förstår att det beror på koffein och nikotin).
- Hur lite fantasi kan en människa ha om man inte kan tänka sig klä en gran med en kattunge? Vad trodde ni, att jag på allvar skulle ta efter era datagranar och göra en i verkligenheten? På riktigt klä in en gran i USB-sladdar och grillkorvar?

Förstå att jag vaknade yr i skallen av tankar. Fast samtidigt utvilad för omväxlings skull. Min helg började redan igår. Det enda på schemat idag var att vi skulle lämna in essäidén och den blev ju jag och Anisa klar med igår förmiddag. En lång helg väntar och jag kunde inte vara gladare för det.
Publicerat i: Pelles vardag

Klä din egen gran!

Nu vänder vi på steken, klä din egna gran!
En uträkning på bloggsveriges märkligaste favoritpynt kommer senare.

Publicerat i: Okategoriserbart

När slutade jag hänga med?

Hur vet jag att jag sett på tok för lite nyheter på sistone:

1. När alla börjar prata om någon ny lag som gör nedladdningsservrar skyldiga att lämna ut IP-adresser till skivbolag, som i sin tur får fakturera till fildelare (jag tror det ligger till på detta vis, är inte vidare påläst) och jag att samtidigt låtsasnickar för att visa att "visst fan förstår jag".

2. När det viktigaste i nyhetsväg denna vecka för mig har varit att YouTube gått över till att sända i wide screen.

3. Blir förvånad över att folk pratar om stormens konsekvenser i sin bloggar. Storm? Vilken storm? Här är det bara tö och slask och jag höll på att få is i huvudet förut när jag gick hem. På riktigt. Tur att jag gick långt ut på trottoaren.

4. Börjar undra vad det är för tysk kvinna det är alla pratar om....

När slutade jag hänga med? Sedan morgontidningen försvann ur morgonritualen? Sedan jag flyttat hit? Något är det i alla fall. Från och med imorgon så är nyheterna en del av vardagen. True shit!

På Aftonbladet så pratar man om att nya "Bevvan" inte blev någon hit. Kan det kanske, inte helt oväntat, bero på att det sänds på TV400 av alla kanaler? En ren chansning bara. Annars så har det vanliga hänt i världen. Självmordsbombare, jordbävningar, översvämningar... smånotiser på hemsidan. Däremot så har Sofi Fahrmans shopping i USA betydligt större plats. Ja, jag säger då det...

Den tyska kvinnan, jag tycks känna igen henne.
Det är det är pixliga uttrycket som säger mig något, haha.
(och ja, jag vet att ocensurerade bilder på henne släppts).
Publicerat i: Pelles vardag

Vad kan man ha i julgranen?

Nu har jag kört hårt på lite Paint.net. Jag hatar att "släta ut"-funktionen inte finns på detta skitprogram. Men vad fan, i helgen får jag förhoppningsvis Photoshop om allt går som jag vill.

Jag kom och tänka på det här med julgranar och vad man ska ha i de. Vad kan man ha i en julgran som är personligt och samtidigt inte töntigt? I stort sett vad som helst? Jag vill ha min gran ska vara just så personlig som möjligt. Men min fatasi sträcker sig inte längre än att man kan ha i polkagrisar, popcorngilanger (det har jag faktiskt sett, skitfult), julstjärna, kulor och (som Eva, Magnus och Brasse sjunger om i låten) Falukorv. Dock så vill jag själv bara ha julgranskulor av dessa ting.

Vad kan man mer ha? Hjälp mig!

Paint.net-skills.
Publicerat i: Pelles vardag

Vem visste vad?

-
Var bor jag i detta nu?
Stefan svarade Ulricehamn, vilket känns ganska oväntat då han sitter i sitt rum bredvid här i Norrköping. Emma hade rätt trots att hon inte "kan Sverige under Sundsvall", haha.

- Bor jag i en stor lägenhet? Hur många kvadratmeter?
Sanna svarade riktigt bra där, lägenheten är på 94 kvadratmeter. Snart ska sova ensam här en natt, då Stefan far iväg på galej, och jag måste erkänna att stället då kommer kännas ungefär 80 kvadratmeter för stort.

- Mitt favorit TV-program är?
Jag har många favoriter. Men jag gillar allra bäst Veronica Mars. Jag tror alla svarade rätt på den. Tjat lönar (?) sig.

- Jag tycker detta är det viktigaste med julen?
Greveholm så klart! Där svarade Carro rätt på sätt och vis då hon skrev "julkalendern". Morsan är bäst, "av deg blir man seg". Håll förövrigt utkik efter min egna julkalender här på bloggen. Startar den första december!

- Jag gillar spendera pengar på vad?
Det flesta svarade DVD-boxar. Jag gillar att se på boxar, helt klart! Men roligaste att slänga pengar på är ändå CD-skivor, det rör mig inte i väggen att bekosta musik. Jag gör det på tok för sällan dock. Får kanske unna mig en till jul, är lite sugen på Ternheims nya med Sinatra-coverserna.

- Min ålder? Hur gammal kan jag vara?
Nilla skrev mellan 21-26 (!) och Emma skrev "jag hoppas att du är över 20, annars är du rätt ball för din ålder". Jag vill vara ball ändå ju, haha! Rätt svar är 20 år och 10 månader.

- Min favoritfilm är?
Jag skulle vilja säga "Kill Bill"-filmerna, som är svingrymma, men jag vet nog inte om jag har en favoritfilm. Jag gillar många!

- Till mat dricker jag helst?
Pörni sa cola. Halvrätt, jag gillar Cola Zero. Jag dricker det inte jätteofta, men det är gott till mat.

- Vilket är mitt svenska favoritband?
Men Jojo, det är ju The Cardigans! Nina Persson, min fru, du vet?

- Vad tycker jag om Håkan Hellström?
Emma svarade bäst; "du önskar att du hade hans scennärvaro & förmågan att få 14åriga tjejer att känna sitt första pirr i underlivet. Du medger dock att han har två schyssta låtar & att han sjunger falskt men kommer undan med det... ". Jag har aldrigt riktigt fattat överhypen som är med Hellström, men visst kan jag ett par låtar.

- Matolja eller margarin? Motivera gärna.
Bra Lena; "margarin, för att du fått lära dig det när du pluggade - det ger finare yta. Eller så gillar du att blanda och ha lite av varje, för både smaken & ytan".

- Är jag lättfrusen?
Många hade rätt, men jag citerar Sassy "ja, väldigt!". Det räcker så.

- Hur lång är jag?
Eva hade rätt! Jag är 180 centimerer!

- I mitt kök finns det noll, en eller två pinnstolar?
Bra Madde, två stycken är vad det är!

- Jag vill bli vad i framtiden?
"Andra Madde" svarade att jag vill journalist! Rätt svarat, M! Anndra svarade att jag ville bli känd? Haha, det har jag inga planer på alls.

- Till våren reser jag var någonstans?
Paris! Bra, där hade de flesta hängt med!

- Hur högt besöksrekord ska jag ha för att visa mig naken?
Jag ångrar att jag ens sagt det, vi låter det falla i glömska...

- Halvfullt eller halvtomt glas, vad tycker jag helst?
Halvfullt så klart! Emma svarade rätt och skrev också "Inte är du väl bitter, Pelle?! " Rätt, jag är sällan bitter, host!

- När jag förtär alkohol, vad dricker jag helst?
Öl! Öl! Öl! Fast till mat kan det var gott med vitt vin ibland, men absolut aldrig cider eller alkoläsk.

Det här var grymt roligt! Bra svarat alla! Jag föreslår att alla gör denna lista av frågor, det är riktigt skoj att se vilket intryck man gjort och vad man delat med sig av!
Publicerat i: Okategoriserbart

Min nyttiga önskelista.

Jag har sovit dåligt inatt igen. Fan, jag blir dum i huvudet på det här. Hur kan man inte lyckas somna när man är trött? Det vet det fan. Jag provade alla knep jag kunde komma på. Svalt i rummet, läsa, lyssna på lugn musik, försöka att inte sova och göra annat istället. Jag ska inte överdriva dock, jag somnade inte halv fyra igen som igårnatt, utan "bara" vid två någon gång. Sen så snoozade jag i fyrtiofem minuter, haha. Jag vet att man kan paja en hel natts sömn med att snooza, men jag orkade för allt i världen inte kliva upp. Det kändes ju precis som jag somnat.

Jag började handla julklappar igår förresten. Jupp, här är man ute i bra tid. Jag har tre kvar att köpa bara, varav en jag redan vet vad det ska bli. Jag är snart klar. Känns skönt. Jag har hållt god ton på priserna också, vilket jag är jävligt imponerad av. De senaste åren har jag köpt mer utan att tänka. På varesig pris eller sak. Men en bra sak är att iår får inte mamma något presentkort, pappa får ingen bok och syster får inte en DVD-film. OUCH! Trendbrytare. Nä, det här året har jag faktiskt köpt saker med hyfsad omtanke.

Det här önkskar jag mig i år bland annat det är är på bilden nedan. Det är mycket saker jag inte vill slänga pengar på själv, haha. Är det någon mer som tänker så, nu ska jag önska mig lite "nyttiga saker"? Lika bra att passa på när man är student menar jag. Sen så kommer det väl en hel del roligare saker också med, men detta var vad jag kom på just nu. Presentkort till kameran, kalsonger, strumpor och deo.
Publicerat i: Pelles vardag

Ett tips.


Glöm inte svara på frågorna i föregående inlägg om du får en eller ett par minuter över. Snart kommer en sammanställning av svaren!
Publicerat i: Bloggtips

Svara på Pelle-frågor.

Emma körde en rolig frågestund som byggde helt på hennes ego. Jag hoppar på och så gör vi en rolig sammanställning senare. Jag ställer frågorna och ni försöker svara. Alla frågor handlar om mig och ni ska bara gissa vad svaren är. Det kan bli ganska lätt då det känns som om jag ältar allt som händer i mitt liv ett par gånger i veckan. Vilket inte är särskilt mycket i och för sig.
Ni ska svara på frågorna om mig:
- Var bor jag i detta nu?
- Bor jag i en stor lägenhet? Hur många kvadratmeter?
- Mitt favorit TV-program är?
- Jag tycker detta är det viktigaste med julen?
- Jag gillar spendera pengar på vad?
- Min ålder? Hur gammal kan jag vara?
- Min favoritfilm är?
- Till mat dricker jag helst?
- Vilket är mitt svenska favoritband?
- Vad tycker jag om Håkan Hellström?
- Matolja eller margarin? Motivera gärna.
- Är jag lättfrusen?
- Hur lång är jag?
- I mitt kök finns det noll, en eller två pinnstolar?
- Jag vill bli vad i framtiden?
- Till våren reser jag var någonstans?
- Hur högt besöksrekord ska jag ha för att visa mig naken?
- Halvfullt eller halvtomt glas, vad tycker jag helst?
- När jag förtär alkohol, vad dricker jag helst?

Så där, svara på nu! Nu ska jag bada och läsa Twilight (seg bok)! På återseende!
Publicerat i: Pelles vardag

Joshua Radin och en ny YouTube-spellista.

Jag klickade runt på MySpace nyss. Det känns som förr (läs: högtst två år sedan) när jag letade runt efter artister dagarna i ända istället för att göra läxorna. Fast jag gick ju hotell- och restaurang och där hade man inte vidare svåra läxor, haha. Nu kommer halva gamla klassen kanske reagera på detta, men det var lite så. Jävligt slappt. Undra egentligen vad jag behöver för studier för att mina hjärna ska känna sig tillfredsställd?

Hur som helst, jag hamnde på Joshua Radins MySpace. Jag kände igen hans låtar, speciellt "Closer" (klicka på bilden för att lyssna!). Jag har lyssnat säkert en tjugo gånger nu och det slog mig precis att den är med i ett Scrubs-avsnitt. Vad säger det om mig egentligen, haha. Bör jag säga att jag vet exakt vilket avsnitt och säsong den är med i? Antagligen inte, haha. Men lyssna på den, så in i helvetes bra! Han låter som en blandning av Damien Rice och Jason Mraz. Vilket blir jävligt bra, trots att jag nyss jämförde med Mraz (som sålt ut sig som fan).

Har någon annan redan hört Radin eller måste jag känna mig ännu mer musikvilsen?

Och så fick jag lust, efter att ha hört denna låt, att göra ännu en YouTube-spellista. Det var ett tag seda nu. Dagens tema blev, eftersom jag är så trött, "lugna låtar". När jag är trött så piggar lugna låtar upp mer än upptemposkit. Jag blir trött av att höra för snabb musik. Fast det är inte så ofta jag lyssnar på sådant ändå, jag får nog ganska mycket i moll. Musikmässigt. Haha.
Listan är ganska klyschig känner jag, men jag känner för att lyssna på låtar jag verkligen kan och vill höra på. Ny upptäckter får ske en annan dag.
1. Joshua Radin - Closer.
2. Carpenters - Calling Occupants.
3. Soko - Take My Heart.
4. Damien Rice - 9 Crimes.
5. Damien Rice - Hallelujah (Live at Rock'n'Roll Hall of Fame).
6. Tracy Chapman - Crossroads.
7. Tracy Chapman - Bang Bang Bang.
8. Puff Daddy feat. Faith Evans - I'll Be Missing You.
9. Coldplay - Swallowed By The Sea.
10. Coldplay - In My Place.

Vad långt det blev! Nu ska jag svara på kommentarer, planera nästa inlägg och samtidigt fila på essäidé som ska presenteras på torsdag.
Publicerat i: Musik

Kom ihåg mig-knappen.

Jag har mejlat Blogg.se nu om "kom ihåg mig"-funktionen och fått svar (här går det undan!).

Mitt mejl:
Hej!
Jag har ett problem som många anmärker på ganska ofta och jag tänkte att jag skulle fråga er om saken. Det är så ingen kan "kommas ihåg" när de ska kommentera min blogg. Jag får kommentarer om detta dagligen. Jag har försökt se över HTML-koderna ifall jag kan ha strulat till något men kan inte hitta något fel.

Så min fråga är, kan det vara fel hos er? För jag har märkt att det är lite struligt på vissa bloggar. Om inte så tänkte jag fråga om det finns något sätt som man kan fixa detta, finns det någon kod som man kan ha tryckt in fel eller liknande?

Ha en skitbra dag!
 Vänlig hälsning Pelle, pellespersonliga.se.

Mitt svar:
Hej!
Nej det beror inte på oss eller på dig men det beror på människors
datorer. Det gäller cookies och cachen, om man raderar dem då försvinner
sådana information. Det kan vara nån Anti spyware, Anti Virus program
eller liknade som radera den hela tiden.

Mvh Nina, Blogg.se.

Sådär, mer än så kan jag inte göra. Jag har till och med bytt HTML-koderna över kommentarsfunktionen ett par gånger, men inget verkar hjälpa. Har alla struligt med det här? Jag har samma problem på vissa bloggar bara, men så fort jag trycker på "Kom ihåg mig" så fylls alla uppgifter i igen. Prova "minska" säkerheten på era datorer så kanske det funkar? Men vem är jag att prata, kan inte ett skvatt om datorer, haha.
Publicerat i: Pelles vardag

TV-stjärnornas tidigare roller.

Jag ser dagens TV-stjärnor i olika äldre serier och filmer hela tiden. Så jag bestämde mig för att radda upp några stjärnor av idag och berätta vad de gjort innan. Enjoy!


1. Felicity Huffman.
Nu: Lynette Scavo, Desperates Housewives.
Då: Dr. Da Silva, Arkiv X. Julia Wilcox, Fraiser.

2. Peter Krause.
Nu: Nick George, Dirty Sexy Money.
Då: Jay Thurman, Beverly Hills 90201. Tim, Seinfeld.

3. David Duchovny.
Nu: Hank Moody, Californication.
Då: Agent Dennis, Twin Peaks. Jeremy, Sex and the City.

4. Mary-Louise Parker.
Nu: Nancy Botwin, Weeds.
Då: Ruth Jamison,  Stekta Gröna Tomater. Amy Gardnar, Vita Huset.

5. Sarah Jessica Parker.
Nu: Carrie Bradshaw, Sex and the City (på sätt och vis).
Då: Nathalie Lake, Mars Attacks! Sarah Sanderson, Hocos Pocus.

6. Michael C. Hall.
Nu: Dexter Morgan, Dexter.
Då: David Fisher, Six Feet Under. Agent Klein, Paycheck.

7. Kristen Bell.
Nu: Elle Bishop, Heroes.
Då: Veronica Mars, Veronica Mars. Flora Anderson, Deadwood.

8. Matthew Fox.
Nu: Jack Shepard, Lost.
Då: Charlie Salinger, Ensamma Hemma. Bill, Smokin' Aces.

Nu har TV-nörden i mig blivit trött ock tillfredsställd, han måste få sova. Jag fick ju en av mina välbekanta klarvakna-efter-att-ha-sovit-i-en-kvart-ryck vid ettslaget. Så jag klev upp och bloggade. Har ju hört att man inte ska ligga och vrida sig hela tiden. Det här får bli min blogg fram tills lunchtid någon gång. Nu är det bara sömn och plugg som gäller.

Publicerat i: Film och tv

TV-kväll framför Kanal 5.

Sällan har måndagarna innehållit så mycket bra TV som de gör just nu. Först har vi Sveriges pinsammast program "Färjan" klockan åtta. Där det finns pinsamma bartenders och ännu pinsammare stamgäster. Ruth klarar jag knappt av att kolla på, vilket jävla stolpskott. Idag var hon überkristen, tydligen. Det är nästan så att jag inte undrar ifall hon är en inhyrd skådespelare. Och helt apropå inget så råkade jag hitta hennes blogg, läs den HÄR.

Varför sa jag "helt apropå inget" för? Jag skrev ju om 'na ovan.

Efter "CSI" var det dags för "Boston Tea Party" där ämnet idag var lögner (CSI såg jag inte så mycket, jag var viktigt nog att kolla på "Kobra" - väldigt konstigt program, inte alls något för mig). Felix Herngren stod för kvällens bästa citat: "Det var bajs, blod och sprut överallt". Jag skratta så jag tjöt. Programmet finns att se på Kanal 5's hemsida.

Essän har jag lagt ned, sa jag det? Jag kan ju argumentera första texten om det är så, haha.

Till sist; jag har mejlat Blogg.se (jag höll på att skriva Kanal 5 igen) om "Kom ihåg mig?"-knappen och hela den funktionen. Jag kan inte hitta något fel i mina HTML-koder, så vi får se om de gör det.
Publicerat i: Film och tv

Sveriges tråkigaste essä.

Jag klagar allt som oftast på att jag inte har något att göra i skolan. Tills imorgon ska vi ha läst igenom ett häfte med tre essäer. En om UFO-teorier, en om indianmuséum (tror jag) och en om kreativiteten hos sjuk som blivit sängligandes för livet. Jag klarade av den första utan problem, den var riktigt intressant. Men de övriga två, speciellt den om indianmuseumet... jag kommer inte klara av skiten. Så. Jävla. Ointressant. Dessutom så kan den vara den längst essä jag läst, säkert en sjuttio sidor. Och det är sjuttio sidor rent skitsnack.

Men, jag ska ge mig på häftet snart igen. Jag får skylla mig själv som började först idag, men jag hade ingen tanke på det. Någon viftade med papprena i skolan idag. Man går ju med inställningen "lite plugg" hela dagarna att man förväntar sig inget annat än att vara ledig. Nä, den här utbildningen är inget för mig. Jag känner fortfarande ångest över att jag bedriver tiden här på detta vis. Hoppas att jag kommer in på distanskurserna till våren. Något som däremot ska det bli riktigt skoj att skriva essä med Anisa de nästakommande veckorna. Vi kommer funka bra ihop, båda är motiverade som fan!

Senaste nytt:
Jag är med och tävlar hos Nina. Där kan man vinna en Idol-DVD. Jag gillar inte Idol, men det hindrar en inte från att vilja vinna. Om jag vinner så ger jag bort den i julklapp för att jag har så mörkt hjärta, mohaha [ondskefullt skratt].
Publicerat i: Skola och jobb

Hjälp mig peta ned Birro!

Jag behöver er hjälp, folks! Som ni ser så ligger Marcus Birro högt, högt upp på listorna över Norrköpings bloggportalssida. Blogghoran i mig känner att jag måste klå hans första- och andraplats i någon av dessa tre spalter. Att komma över som "mest besökta" går nog inte. Om nu inte Blodinbella skulle få lust att länka hit... och det lär nog inte ske någon gång snart. "Mest valda favorit" kanske? Jo, kanske det. Om nu bara 36 av er skulle vilja göra det. Nä, jag får nog satsa på "mest länkade". Så schyssta ni, länka följande rad på bloggar: http://pellespersonliga.se.

Det låter som jag horar ut mig. Och det gör jag verkligen. Men jag ber er, snälla, länka mig. Göm länken bakom en bild, bakom ett ord eller vad som helst om ni så vill. Jag behöver det här, narcissist-Pelle behöver det här.

Nu ska jag för omväxlings skull faktiskt läsa en läxa. Det låter nästan lite för otroligt för att vara sant. Adios så länge.

(Jag känner att jag behöver tillägga följande saker: jag har inget alls emot Birro, han verkar vara helschysst, och att jag faktiskt på allvar vill bli länkad och klå hans första plats. Så att det inte blir några missförstånd så att säga, haha).

Uppdatering:
Oh ja, just ja! Jag glömde skriva att jag bara skojar också! Attans!
Publicerat i: Okategoriserbart

Snart så kommer tomten till oss.

I Norrköping tar man det här med snön på allvar, haha. Stefan sa att om jag hängde ut mannen på bloggen så vore jag elak. Sant. Jag ska bygga upp bloggen med att vara elak, lite som Zytomierska. Så att jag blir riktigt omtyckt och populär. Men jag tycker det här var fruktansvärt kul. Vad som är mer skrattretande är att jag fick syn på denna okänd modell när jag stod i köksfönstret och spanade. Lite som en pensionär skulle ha gjort.

Dagens fråga nummer 1; ger snön en anledning till att bära tomteluva?

Dagens fråga nummer 2; vet någon om Canon EOS1000D är något att ha? Jag hade tänkt köpa den nämligen. Börjar tröttna riktigt rejält på min mobilkamera, haha.
Publicerat i: Pelles vardag

Ekonomispartips.

Alla elektriska ting som på något sätt alstrar värme drar en massa el. På morgnarna brukar jag koka kaffe och sedan hälla i det i en termos. Kanske bara handlar om ett par, tre slantar - men många bäckar små, som det så coolt heter. Så tänker jag ofta nu för tiden, "många bäckar små". Alla slantar gör skillnad. Den här månaden har verkligen varit en läxa, jag har kämpat som fan med ekonomin. Men det har funkat fint ändå.

Sen så ser det jävligt gemytligt ut med en termos på bordet, som om man vore på en picknick (visserligen inomhus, men vad fan) eller något.
Publicerat i: Pelles vardag

Äntligen!

Och så kom äntligen snön till Norrköping! När man som minst väntade den (okej, kanske inte. När man som minst väntar snö är väl i juni, juli)! Fan vad jag diggar snö! Jag överanvänder utropstecken! Men det gör inget, för fy fan vad jag diggar snö! Just nu snöar det obetydliga flingor och det snöar på tvären. Men det är väl den här stormen som gört.

Har du känt av någon storm? Du vet, Gudrun nummer två var ju på väg.

Publicerat i: Pelles vardag

Varför jag tar så få självporträtt.

Här kommer anledningen till att jag tar så få självporträtt, folk blir som galna efter mina bilder. Varenda jävla gång.Tönta dig du också hos PhotoFunia.

Kvällen har varit skön, men blev genast jävligt dålig. Jag råkade slå sönder Stefans morsas coola porslinselefant som är (var) värd dryga femhundralappen. Surt som fan! Men jag tror Birgitta kommer ta det bra. Olyckor händer så lätt, självklart, men de suger fortfarande att klanta sig.
Publicerat i: Okategoriserbart

Bloggandet av idag.

Oj, oj, oj... kommentars- och besöks-VM idag! Skitskoj! Verkligen. Jag accelererar uppåt på både Bloggportalen och Blogkoll, Bloglovin' eller vad det heter... Det är förresten grymt svårt att stava till Bloglovin' i första anblicken (om det är rätt begrepp att använda här, jag vet inte). Är det två "G"? Ska man ha apostrof? Och vad är grejen med namnbytet till Bloglovin', vad fan?

En kul instickare. Jag fick för mig att apostrof hette "accent" (jag har alltid svårt att hålla isär de två skiljetecknen). Jag fick för mig att det stavades "axang", eftersom det är så det uttalas. Eller det är så jag säger det. Och lita inte på mig, jag har inte alla hästar hemma. Så jag googlade på "axang" (jag googlar alltid på saker jag är osäker på) och får upp följande bildresultat; folkpartiet.se, Linda Axäng. Min ingifta moster, haha, coolt som fan. Hej Linda, hoppas allt är bra!

Lite väl många negativa reaktioner på Lasse Kronér och SVT-inlägget. Ironi, folks? Skämtsamma beskrivningar? Jag har inget emot Lasse Kronér eller SVT... fast jo, SVT är fortfarande väldigt tråkiga och ganska förutsägbara. Det händer inte mycket på kanalerna, helt enkelt. Det är inget illa menat egentligen, mer fakta snarare. Och i den demokrati som är Sverige så har vi alla rätt att tycka vad vi vill plus att ta skoj lärde jag mig att när jag var minst tre år. Jag har faktiskt aldrig varit på plats under ett SVT-möte. Jag vet faktiskt inte ens om de har möten. Men jag hoppas det för deras skull.

Och så en bild till er lata människor där ute! För att förstå; läs två inlägg innan detta.

Vinnaren av Idol?
Publicerat i: På tapeten

Skafferiet.

Jag och Stefan får ofta många schyssta ord sagt om våran skafferilösning vi fixat till. Jag ska dela allt med er (ibland är jag verklige så jävla generös av mig). Allt man behöver är egentligen två IKEA-hyllor, lite med plats och en hel del burkar till övers att nyttja på bästa sätt.
Publicerat i: Okategoriserbart

Det perfekta inlägget.

Hur man gör det perfekt inlägget, alltså ett inlägg som kan vänta många kommentarer (om detta nu är något man strävar efter):
- Skriv kortfattat. Folk tror sig ha läst igenom ett inlägg genom att bara lägga ögonen på en kort blogg. Låt oss säga att ordet de råkar se är "popcorn". Efter det ordet formar de sedan sin kommentar (se bara ett par inlägg ned här på min blogg).
- Ha med en bild som är lätt att kommentera. Nedan har jag med en bild på Anna Bergendahl från Idol iår. En tjej som inte har något med detta inlägg att göra mer än att jag nämner henne nu.
- Ha gärna en bildtext till som också gärna låter "läsaren" tro att han eller hon läst något om ämnet (i detta fall så klart Anna Bergendahl). Att inlägget istället kanske handlar om knark eller kvinnomisshandel verkar ingen ha märkt.

Ni ska få se - läs kommentarerna som kommer komma här! Jag tycker det är ganska underhållande. Besöksfiskande på hög nivå. Nyss fick jag ännu en kommentar om en tävling, jag kan vara med och vinna ett hårband! Wiho! Ska genast vara med, haha.

Anna Bergendahl, en fallen Idol.
Publicerat i: Den arga kategorin

YouTube live.

Var det någon mer som kollade på ÝouTube live inatt? Jag gjorde det, det var skitskoj faktiskt. Så pass roligt att jag somnade först efter halv fyra. Så vad är YouTube live för något då? Jo, den första, av förhoppningsvis många, galor av och med YouTube-stjärnor. Fred var där, ni vet den skrikiga ungen. Michael Buckley, Julia Nunes, Will.I.Am, Lisa Nova, Katy Perry och många, många fler. Jag har länge varit ganska inbiten i de där YouTube-stjärnorna, så det var kul att se de live. Det var riktigt bra jobbat också med livekameror som inte laggade (för att använda ett riktigt nörduttryck) ett endaste dugg. Speciellt med över åttio miljoner tittare runt om i världen.

Var det någon mer som såg?

Uppdatering: Om du missade "galan" så hittar du klipp HÄR!

Tre kameror som befann sig på olika ställen i byggnaden.
På bilden uppträder Julia Nunes en asball brud som sjunger med sitt uekeleleband.
Publicerat i: På tapeten

Krismöte i SVT-huset.

Krismöte på SVT-huset, Sveriges minst nyskapande TV-station:
- Hörrni, gubbar! Vi måste hitta en julvärd till den 388:de omgången av Kalle Anka. Har ni några förslag?
- Vad sägs som Peter Jidhe? Fast då måste han ha tillbaka tuppkammen - folk älskade den!
- Nej, Jihde är upptagen på fyran med "Sikta mot stjärnorna" (som sagt de är inte så snabba på SVT).
- Just fan, vad sägs som Ernst Kirschsteiger igen då? 
- Nä, han har också gått till fyran den jäkeln.
- Peder Lamm?
- Han hängde med Kirschsteiger, den jävla svansen! De för tydligen något "Antikrundan"-aktigt har jag hört (år 2031 blir det år då SVT får sitt egna auktionsprogram).
- Vad sägs som Oldsberg igen?
- Inte en jul till med en gubbe som talar i frågor. Folk blev ju galna.
[Lång tystnad]
- Men hörrni! Vad sägs som han... han, ni vet han... flintisen. Som har "Så kan det låta" (de är inte vidare smarta heller). Som jobbade på fyran förut. På Bingolotto, ni vet (år 2031 får SVT också sitt egna bingoprogram). Tondöv. Var medlem i en lika tondöv trio.
- Menar du Lasse Kronér?
- Ja, så heter han! Ska vi ta han? Ja? Då säger vi så, beslutat är klubbat. Över till nästa punkt. Jag har funderat på ett program där man stänger in 20 personer i ett hus där de blir bevakade dygnet runt av kameror. Vad säger ni om det, det kan bli en hit! Så betalar vi skiten med TV-licensepengar.

2009 blir året då BigSister börjar sändar i Sveriges television. Programmet förutspås floppa.

Ikväll har jag sett på Scary Movie, den första av rullarna. Sjukt rolig och verkligen min humor. Det vill säga jävligt låg och barnslig. Fast samtidigt jävligt fyndig och detaljrik. Nä, jag gillar den! Till rullen åt vi tacos. Fantasilöst men gott! Vad mer, vad mer... jo, jag har varit jävligt arg för att snön, som verkar har fallit både i söder och norr, fortfarande tar omvägar runt Norrköping. Jävla skit!
Publicerat i: Pelles vardag

Poppa popcorn i en kopp?

På grund av bristande ordförråd så kommer jag att använda följande ord snart; "lyrics". Lev med det, se mig som dum i huvudet eller jävligt coolt internationell. Vilket som, jag ger er möjligheten att välja.

Jag har precis lärt mig att poppa popcorn i kastrull. Inte världens svåraste sak att klara av i köket, jag vet (har jag sagt att jag utbildad kock?). Men jag har alltid dragit mig ifrån det och köpt microvarianten. Rädd för majsattacker antar jag eller något. Men nu är jag nyttig (vilket går jävligt bra än så länge) och vill slippa allt onyttigt (åtminstone har jag fått för att det är onyttigt) fett i den påsen. Nu kör vi olja och poppar som fan!

Jag stod och beundrade kastrullen när de började flyga majs hej vilt i den. Ni vet, jag går i så slapp skola att jag faktiskt hinner med att stå och bevaka kastruller som jobbar. Sorgligt på två sätt; att jag har lite att plugga på så här på universitetsnive och att jag väljer att spendera fritiden på detta sätt. Hur som helst, jag började så jag nynna på 70-talsdängen "Popcorn" (som också kom i en remix av Richie M på 90-talet, klockren förövrigt).

Jag kunde inte låte bli att googla "popcorn+lyrics" och sedan på svenska träffar. "Poppa popcorn i en kopp"... Ja, okej. I en kopp? Popcorn? Kopp? Va?


Gårdagens popcorndagsverke.
Publicerat i: Pelles vardag

Utmanad igen!

Jag blev utmanad av coola Emma. Skitrolig utmaning dessutom!

Bloggvärldens allra:
Roligaste:
Caroline och Lisa. De förstår mitt vokabulär och lämnar de roligaste kommentarerna.
Snyggaste: Anna och Emma. Snyggare brudar får man leta efter.
Hetaste: Sassy.
Bäst klädda: Kalle. Snubben gillar ju Whyred, det säger allt!
Coolast klädda: (Ganska många upprepningar i kategorier känns det som)... Roxy skulle jag nog vilja säga.
Sötaste: Lena. Lena är guld på många sätt.
Störigaste: Kenza kanske? Fast mer störig i den mån att hennes blogg inte handlar om någonting. Hon personligen verkar väl annars trevlig.
Mest imponerande: Johan. En sportresultatsblogg mitt i all modeyra, det är jävlig imponerande.

Vilken bloggare vill du;
Bli kompis med:
Många av de ovan nämnda skulle ju inte vara fel att ta en öl eller två med.
Ge en kram: Johanna. Så att h:n fattar att bloggosfären är en lugn plats och att hon kan ta bort sitt lösenord, haha.
Ge en diss: "Vill du vinna en supersexigt trosset - var med i min tävling". Även spammare borde välja sin publik.
Helst träffa: Blondinbella kanske? Eller bröderna Schulman.
Inte träffa: Många. För många.

Jag utmanar alla ovan nämnda, även om det finns vissa som dissar utmaningar [hostRoxyhost]. Nu ska jag städa. På återseende!

Publicerat i: Okategoriserbart

Dagens CD-varvning.

(Jag saknar Photoshop som fan och börjar ledsna på paint.net, ett jävla skitprogram. Men jag har fått tvillingen att ladda ned... eh, "köpa" Photoshop. Jag saknar mest den där "sudda ut kant"-effekten. Så det fick bli den hederliga blyertseffekten istället. Ganska fult, men jag vill visa upp vad jag ägnat denna dag åt. Ganska värdefull tid).

Dagens jobbiga CD-varvning har varit Band Aid 20 med "Do They Know It's Christmas"? Version två som kom 2004 med Robbie, Dido, Natasha Bedingfield, Bono, Chris Martin, Joss Stone med många flera. Jag gillar faktiskt den här versionen mycket bättre än den första. Även om den fortfarande är jävligt bra.

Vilken gillar ni bäst av de båda?
Publicerat i: Musik

Snart är det dags.


För tredje året i rad så är jag med och hjälper alla få lite extra julkänsla. Detta gör jag med hjälp av min egna julkalender. Det är mycket gnäll så här års om att man inte känner ditt eller datt om julen. "Mycket gnäll och lite verkstad", säger jag. Jag hjälper er i samma goa Pelle-anda. Föregående år har kalendrarna handlar om "bästa julsakerna" och "jullåtar".  I år blir det julens alla figurer som presenteras varje dag här på pellespersonliga.se. Från den första december och ända fram till julafton.

Så häng med från måndag den första du med! Det blir skitskoj. Kanske. Förhoppningsvis skitskoj.

Edit. Fick nyss följande kommentar:
johanna om Snart är det dags:
"åh roligt med julkalender igen :D".
Här har vi en inbiten läsare som vet vad som komma skall, haha. Tack, Jojo!

Publicerat i: På tapeten

Dagens; Cevapcicis med riswok.

Idag satte jag verkligen mina "välutbildade" kockskills på prov genom att faktiskt försöka göra en förnuftig lunch. Jag lyckades få till grillade cevapcicis med en riswok och till det också lite chilisås.

Det blev jävligt gott faktiskt, jag trodde inte jag hade det inuti mig längre. Tänk om Bennie, Barbro, Jonas och de andra kunde få se denna bild. Visst vill man äta rätten med ögonen (en viktig del i restaurangbranschen - det ska se gott ut)?

Publicerat i: Pelles vardag

För tidigt för julmusik?

Igår började jag lyssna på julmusik riktigt hårt och intensivt (kan IKEA - kan jag). Det var nog på grund av snön som föll i onsdags (och som smälte bort redan en halvtimma senare). Nedan ser ni några av de skivor jag har samlat på mig de senaste åren, hittade inte bilder på alla jag har. Försöker skaffa i alla fall två för varje år. Min egna tradition, kan man säga. Iår har jag siktet inställt på Elvis "Blue Christmas". Hittade den i somras för 59 spänn, men tänkte korkat nog: "jag vill inte köpa julmusik nu i juli". Sist jag sprang på den så låg priset på 189 kronor istället. Visserligen på Åhléns där inget är billigt, men ändå. Det är en marknat skillnad.

Är jag för tidigt ute med julmusik? Har ni några skivtips?
Publicerat i: Musik

Linda Rosing.

Linda Rosing pratar om hur svårt hon har för finlandssvenska på "Vakna med The Voice!" på kanal 5. Hon sa att hon en gång haft dejtat en finlandssvensk och dumpat honom efter att han sagt "åh, vad schönt, vad schönt" i sängen. Hon orkade inte av honom mer efter det. Säga vad man vill om Rosing, men blondinen har fått mig att garva i en halvtimma nu. Jävligt underhållande!
Publicerat i: Pelles vardag

Fotbollsspelare får porr i bonus?


(Bilden är också en länk)

Ännu ett tecken på hur lite den svenska journalistkåren verkar bryr sig om sina artiklar. Nyhetsvärdet här i så jävla töntigt egentligen. Vem bryr sig om några bonusar i form av porrfilm delas ut? Inte jag. Speciellt inte i Danmark där man verkar vara lika sexuellt frispråkiga som ´"vi" en gång var i 60- och 70-talets Sverige. Kanske är det den billiga ölen som spelar roll? Jag tror nog fan det.
 
Men det här bevisar ännu en gång att jag behövs ute i journalistlandet Sverige. Jag vill hålla mig till viktiga nyheter. En viktig del som tycks försvunnit ur journalistyrket. Fast innan jag dömmer kanske jag ska hålla mig ifrån sportsidorna, haha. 

Vad tycker ni om den eventuella bonusen i form av porr? För eller emot?
Publicerat i: På tapeten

En mors visdomsord.

Pratade med moder jord i telefon. Vi pratade om jobbet, en massa strunt och om bloggen. Om just den sas följande:
Mamma: "Pelle, vad du svär".
Jag: "I bloggen? Jo, jag vet".
[Kort tystnad]
Mamma: "Tänker du blogga om det här nu, eller"?
Jag: "Haha, ja, jag tänkte det".
Mamma: "Ja, gör det så folk inte tror du är dåligt fostrad. Jag har inte lärt dig svära så".

Sant! Jag svär som fan (!) här, jag vet inte varför. Kanske för att jag tycker det låter så jävla (!) töntigt annars det jag skriver. Men jag får bättre mig. Kanske börja använda ord som "järnspikars" och "fitness" (som Mikaela lärt mig) istället. Inte för att det gör språket mycket coolare. Jag får se hur det blir, antagligen blir det ingen skillnad, haha. Jag svär ofta - lev med det!


Jag och Sandra från festen i lördags. Återigen en grimas. Det är inte heller mitt huvud som är stort, snarare Sandras som är litet. Haha.
Publicerat i: På tapeten

Pelle visar (fot)hud.

Jo, lovade ju att visa hud om jag nådde en visst antal unika besökare. Ett löfte jag uttalade för någon månad sedan. Förra veckan så nådde jag detta rekord och har sedan dess klurat på vad exakt jag menade med att "visa hud". Nu har jag i alla fall tagit kort. På mina fötter, haha. Jag kunde för allt i världen inte ladda upp bilden som den var i original, så jag slängde på en blyertseffekt. Mest för er skull, om jag ska vara ärlig. Mina fötter är väl inte världens bäst formade kroppsutväxter, men de duger nog till den minst kräsne fotfetischist där ute i cyberspace.

Själv hatar jag fötter.

Lägg märke till min fotstorlek. Ni vet "stora fötter, stor...". Undra vad stora och långa tår betyder? Antagligen att man var potatisodlare i livet före detta. Eller att man har dålig balans. Plattfot?

När jag kommer upp i femhundra unika blir det helnaket som gäller. Femhundra unika två dagar i rad. Kanske tre dagar. Vi får se... Här säljer man ut sig, allt för bloggandet. Haha.
Publicerat i: Okategoriserbart

På promenad genom stan'.

Fick ett ryck och att gå ut och gå förut. Jag måste på allvar lägga om de olika vanor jag dragit på sedan jag flyttat hit. Jag borde sova bättre, äta bättre och motionera mer. När jag gör det så mår jag skitbra, orkar mer och har ett humör som är ganska laid back. I och med att jag är nyttig så blir jag gladare har jag kommit fram till. Så jag gick på en jävla promenad, ända till hamnen. Det säger inte så mycket egentligen om hur lång promenaden blev. Hamnen ligger praktiskt taget mitt i stan' och jag vet faktiskt inte jag skulle kalla det en hamn. Visst, det kommer båtar dit med ved (av synen jag fick se), men jag vet inte... En hamn hör till "de riktiga" kusterna.

Skitsamma. Det var soligt ute, vilket antagligen var den största anledningen till att jag ens övervägde att gå ut på promenad. När det regnar orkar jag inget, men när solen skiner så ändras allt. Blir hurtig jävlar. Passade på att ta ett självporträtt också. Jag har ju fått klagomål på att jag inte visar mig själv här på bloggen. Och jag vill inte vara sämre än att inte lägga ut ett foto här. Grimasen får ni ta, jag tycker jag blir bäst på kort då. Med en nuna som är oigenkännelig alltså. Deal with it.

Jag ser ut som en svamp i min mössa. Men jag diggar den som fan, så lite Super Mario-utseende får man räkna med.
Publicerat i: Pelles vardag

Seinfeld eller Vänner.

(Jag pratar så mycket serie att jag faktiskt inte orkar sätta ut citationstecken - jag ganska lat idag).

En av livets största frågor ska till lösas. Vilken serie är bäst; Seinfeld eller Vänner? Seinfeld sägs vara Vänners föregångare och sägs samtidigt själv vara Skåls lilla unge. Och är inte dessa serier jävligt lika varandra om man tänker efter. Det handlar om folk i New York, båda serierna har cafékulisser, soffor, biroller som ständigt återkommer och så vidare. Jerry Seinfeld vill gärna tro att han lagt grunden till mycket av Vänners framgång. Men tänker samtidigt inte på att han inte själv var helt ny i konceptet "umgänge i New York" när han och Larry David satte igång med sin serie.

Så vilken serie är bäst, vilken väljer du?

Lämna en kommentar med ditt svar!
Publicerat i: Film och tv

En trevlig kväll framför Weeds.

Mitt bakfulla jag slog bak ut vid tiotiden. Jag gick på en skitlång promenad, reflekterade över den svenska grammatiken som tydligen gör sig jävligt dålig på svenska restaurangers skyltar . Efter motionen slutade jag upp på McDonald's och hämtade ut mat och satte mig framför Weeds. För att väga upp kvällen lite. Man vill ju inte vara för nyttig, det kan man ju dö av.

På tal om hamburgare så fick jag mig en avhyvling av chefen också, alltid skoj! Men mer om det aldrig någonsin! Tänkte bara att ni kanske ville veta. Men ni ska få en minnesanteckning; sluta aldrig säga din åsikt, hur mycket det än må reta upp någon. Vill du inte säga din åsik så håll käft, håll inte med "bara för att".

Jag vill bara spy på vissa. Just idag i alla fall, mår ganska illa. Kan ha varit jordnötsbågarna jag drog i mig efter Donken-maten? Som sagt, man får inte vara för nyttig. Nu ska jag svara på kommentarer, har tänkt göra det hela dagen. Men jag har haft fullt upp med ovanstående, datoromformatering (tydligen går problemet med kameran att lösa) och slappande. Jag har med andra ord inte hunnit då slappandet var schemalagt sedan länge och strikt förbjudet att bryta.
Jag tror jag har hittat mina nya favoritserie. Weeds är förjävla bra! Billiga är boxarna dessutom, skamligt billiga! För att inte tala om introlåten - absolut klockren!
Publicerat i: Pelles vardag

Ho-ho-ho-hockeyfrilla.

Jag är fruktansvärt jävla trött idag. Mycket gnäll - jag vet. Inte blir det bättre av att jag inte får jobba något heller. Har försökt boka en tid nu två gånger och de har tagit bort den utan någon förklaring. Inte heller har jag fått några pass i december, trots att jag lämnade in en lapp innan den sextonde. Men vem vet, jag har väl gjort något för att förtjäna denna utfrysning? Tycker bara det kunde vara schysst att få förklarat för sig varför det inte hjälper med de överenskommelser vi sagt.

Så snön låg kvar i ungefär en kvart. Det började regna när jag skulle gå hem, vägarna blev snorhala och blaskiga. Speciellt i mina dagligen använda Converse-skor. Inte mycket sula kvar där.

Min inbyggda webkamera vill fortfarande inte starta. Jävla LG-helvetesskithora. Jag hatar den!

... ja, så det här inlägget var givande. Väldigt mycket Kenza. Men hon är ju populär i och för sig. Fast brud. Allt blir alltid intressantare om man är brud och har ett etniskt namn. Sann skit. Lyssnar på Band Aid och tänkte jag skulle skaffa mig en hockeyfrilla á la året-låten-kom (kom inte på någon av artisterna som var med i låten, men tänk er Billy Ray Cyrus - sånt hår).
Publicerat i: Pelles vardag

Nu jävlar snöar det.

Tänkte precis klaga på att snövädret verkar ta alla jävla omvägar som finnns för att undslippa Norrköping och så boom faller det ned. Inga små flingor heller, det är riktigt rejäla saker. Fan, vad jag diggar snö! Ska stänga av mp3:n snart och slå på YouTube och lite julmusik. Kankse göra en ny spellista, det var ett par dagar seda nu... Det gäller att spela lågt bara, så att inte de andra här på skolan hör.

Varför sitter jag i skolan? Jo, min äckliga LG-dator formateras om igen. Nu gör jag det för att jag inte har några "Mina favoriter", kameran är lika knäpp som vanligt och så är bluetoothen (the bluetooth?) ur funktion. Så nu sitter jag här i ett hörn och låter datorn sköta sig själv. Det brukar ju ta åtskilliga timmar att fixa datorn och jag måste få blogga lite om gårdagen.

Festen var skoj, men jag var skittrött som sagt. Jag blir jävligt osocial som trött, även om jag försöker in i det längsta att inte vara det. Vi var hemma hos Roland någonstans bort åt helskotta. Kvart över elva ringde min telefon och jag gick ut för att riktigt höra vad som sas. Väl ute bestämde jag mig för att gå hem. Glömde mitt vin gjorde jag också. Fast det var ju bara ett glas kvar. Högst ett glas. Kvällen var rolig, jag var osocial och somnade tidigt. Men de andra hade nog skoj utan mig. Bidrog inte med så jävla mycket ändå, haha.

Jag hade problem att hitta hem. Men jag hittade till slut polishuset, därifrån är det inte så jävla svårt hitta hem. Har ju åkt polisbil därifrån många gånger, haha. Skämt å sido.

Imorse hade jag huvudvärk och var astörstig. Jag hade inte känt av de fem glasen (två av dessa var lattemuggar) igår när jag kom hem och gick och la mig. Men tydligen så hade de en viss effekt. Piggnar till gör jag inte heller riktigt. Skitjobbigt!
Publicerat i: Pelles vardag

Projektredovisningen.

Jag har fått många frågor om hur projektredovisningen gått, skitskoj!

Det är äntligen över, det vo som hållit på med i tolv (?) veckor. Jävligt skönt. Jag orkar faktiskt inte dra igenom rent exakt vad det är vi gjort för att komma fram till resultatet, utan nöjer mig med att säga att slutprodukten blev jävligt guld. Ett informationspaket till och för ungdomar som berättar om våldets baksidor (några positiva sidor finns kanske inte?). Ett paket där föreläsningar, filmer och utställningar ingår. Jävligt välgjort om ni frågar mig. Även om det blivit en del gnäll från mitt håll innan, så blev det jävligt bra.

Dragan, Rick och Rolande stod för vår grupps presentation. Vi var väl den grupp som helt struntat i Powerpoint-delen och utan tvekan de som använde oss minst av visuella hjälpmedel. Men de behövdes inte, jag tycker de gjorde ett jävligt bra jobb. Karisma gör fan mer än lite stillbilder på en storbildsskärm. Jävligt bra jobb, jävligt bra!

Nu är det tentafest (fast så heter det ju inte här) och om en timma ska jag möta upp Anisa. Egentligen pallar jag inte att gå, men jag svänger förbi en stund. Hälsar och kollar läget. Jag är inte piggare nu än vad jag var imorse, inte ett jävla dugg. I helgen fick höra, om mig själv, att jag är "killen som ingen vet om, fast som alla vet vem det är". Typ. Jag fattade inte, men jag får väl ta det som en komplimang. Men det är nog mest för att jag haft så jävla fullt mina helger som varit och inte umgåtts i samma utsträckning som de andra. Det får det väl bli ändring på! Dessutom väntar jag fortfarande på vinkvällen med Renée, Linnéa och de andra. Kanske redan nu till helgen?

Jag forsätter väl med min öl och kommentarssvarandet nu du. Ha en trevlig kväll, y'all. Vad händer förresten ikväll?
Publicerat i: Skola och jobb

Paintutmaning.

Jag har kommit på en av dessa nördiga utmaningar som cirkulerar i bloggosfären. Varför vet jag inte, antagligen för att jag har extremt lite att göra för tillfället.

Utmaningens syfte och regler:
- Att gynna användandet av Paint. Ett program som funnits med Microsoft och Windows ett bra tag nu och håller på och (om det inte redan gjort det) glömmas bort på grund av Photoshop och liknande program. Vi får inte glömma dessa nya programs ursprung!
- Utmana tre kreativt lagda personer eller bara några du tycker ska hänga på. Dessa ska i sin tur utmana tre nya personer (och meddela dessa dessutom).
- Paintbollen kommer i rullning och vi minns hur skoj det är att faktiskt sitta ett par minuter och pilla i Paint. Primitivt skoj!
- Temat för målningarna är en person. Om det är en känd person, en person ur en "modeera" eller bara en random teckning är upp till er själva. Bara det är en person. Personporträtt föder kreativitet nämligen.

Mitt bidrag blir i form av en glamrockare!
Het va?
Jag utmanar följande kreativa coolingar: Karin, ROXY och Anna.

Sen så går jag emot mina egna regler (gör det ni också!) och utmanar dessutom Stefan och Pörni. Såklart!
Publicerat i: På tapeten

Jag är desperat, gör mig pigg!

Just nu finns det inget som är onyttigt nog för att få mig pigg. Funderar på att testa varenda socker- och koffeinhöjande produkt som finns. Jag fortsätter med min serie bildcollage. Lagom simpla en sådan här trött vardag. Nu efter lunch är det dags för min projektgrupp att hålla föredrag. Hoppas det går fint nu! Mer om det senare.
Publicerat i: Pelles vardag

Mardrömsdag, ge mig kaffe!

Skit, jag försov mig. Fast egentligen inte, jag börjar först klockan nio. Men jag ville ju gå upp halv åtta, sitta och äta frukost i godan ro, blogga lite och ta det jävligt lungt. Istället vaknade jag halv nio och känner att bröstkorgen snart delar sig på två. I natt sov jag ingenting, jag sov så jävla urdåligt. Stundvis blev jag förbannad över att jag inte somnade, vilket i sin tur gör att det blir ännu svårare att somna. Man tillverkar väl något hormon när man blir arg, gissar jag på.

Dags för en heldag i skolan för omväxlings skull. Idag blir det projektpresentationer mellan klockan 09.00 till 15.00 med en lunchrast. Då ska jag försöka hinna blogga, men framför allt dricka tjugo liter kaffe. Och ikväll ska vi fira att P1 (projektblock ett) är slut. På en tisdag. Går emot mina nördiga principer. Men vi är lediga imorgon, så det gör ju inget på så vis. Men jag får ärligt se om jag orkar festa, brukar ju vara tufft utan sömn. Om inte annat tittar jag väl in en sväng.

Nä, nu bör jag och affischen av mot skolan och en heldag framför presentationer. Måste jag säga att jag inte kommer lyssna så jävla väl? Haha. Top of the morgon to you all, suckers!
Publicerat i: Pelles vardag

Alltid lika skoj.

Ett snabbt inskjutande bara.

Alltid lika skoj att hamna på startsidan och alltid lika chockerande att se sitt egna inlägg där. Kollar den ju ungefär var tjugonde minut, haha. Spank you, Karin! Fan, det låter verkligen som om jag inte har något liv. Kan stämma till viss del. Lite skola = mycket blogg, mycket fest och allt för lite motion. Haha.

Riktigt så illa kanske det inte är ändå.

Missa inte mitt kvällsfärska (motsatsen till "dagsfärska", eget påhitt) Bambi-inlägg där jag talar om hennes... eller hans kön!
Publicerat i: På tapeten

Bambi, en man?

Med risk för att låta dum och korkad, men idag fick jag lära att den fikiva karaktären Bambi är ett rådjur av det manliga könet. Ett hankid. Jag försökte hånskratta lite med Stefan och säga att "haha, visste du att Bambi är en dude"? Jag sa dock inte "dude", jag är bara en historieförvrängare (vänta bara till inlägget jag där berättar om hur jag mördade Palme). Stefan kontrade med "Men han får ju horn när han växer upp, vet du väl"?

Det slog mig att jag inte visste. Jag har aldrig sett Bambi. Tror jag åtminstone. Filmen intresserar mig inte heller, kan jag påstå. Inte för fem ruttna ören. Jag vet att det en gång i tiden var en del av Kalle Ankas kompott på julafton, men att det blev bortklippt för ett antal år sedan. Skunken var med, minns ni? "Han får kalla mig blomma". Uööh! Klippet hade väl motsatt effekt på filmen och dess framtida köpar, därav bortklippningen (min egna teori i och för sig).

Men är jag helt korkad som tar kid-Bambi för en hona? Se bara på ögonfransarna, se smärta benen, de rosa ögonen... Det är inte det att jag är fördomsfull, men Disney brukar vara det däremot. Visa att pojkar i pojkar med fluga och slangbella medens flickor är flickor med guldlockar och inga trosor. Eller det sista kanske var Astrid Lindgren?

Hur som haver. Rosa ögon eller ej, de har tydligen försvunnit tills dess att baby-Bambi växt upp. Då är den stora frågan, vem fan vill heta Bambi som vuxen? Och dessutom vara vän med en överaktiv hare?
Publicerat i: Film och tv

Framtida köp eller julklappar.

Jag kanske borde råna en bank istället för att vara student? Låter aningen vettigare med denna önskelista jag har till mig själv. Kanske borde göra som resten av bloggsverige och satsa på ett lottköp? Fast det är väl större chans att träffas av blixten tre gånger om än att vinna så stort så att jag får råd med följande:
1. 30 Rock säsong 1.
2. Studio 60 on Sunset Strip.
3. My Name Is Earl, säsong 2.
4. Veronica Mars, säsong 3.
5. Christine, säsong 2.
6. My Name Is Earl, säsong 3.
7 - 10. Lost, säsong 1 - 4.
11. Weeds, säsong 3.
12. Dexter, säsong 2.

Vill någon ge mig en bra julklapp så tar jag gärna en säck med TV-serier. Släng in "Six Feet Under" säsong 1, 4 och 5 när du håller på också. God Jul.
Publicerat i: Film och tv

Tre YouTube-favoriter.

För en mindre tid sedan så fick jag upp ögonen för YouTube. Då menar jag inte funktionen där man söker på  randomvideos och så, det har jag gjort så länge det varit populärt och funnits (hur länge det nu är?). Nä, jag menar när jag fick upp ögonen för YouTubes största stjärnor. För det måste man ju kalla dem, "stjärnor". Se bara på Fred, vars klipp vi alla nog har sett vid det här laget, han ju för fasiken nästan 700 000 prenumeranter som bevakar hans videos.

Men jag har mina egna favoriter, de är som följer:
CommunityChannel (alias Natalie) är en favorit jag talat väl om länge nu. Hennes nya video "Good game" handlar om hur hon spöar sin kompis på ett iPhone-spel. Underhållande. Den här kvinnan kan göra filmer av allt, inget ämne är för stort eller för smått. Precis i min smak. Bästa videon är utan tvekan när hon är och tar ett ultraljud. Jag har säkert sett det klippet en femtio gånger eller så. "Baby in the boob...".

CuteWithChris (alias Chris) är en Sverige-älskande husdjurstok som baserar sina videos på just husdjur. I inslag som "Teen letters", "What you sick people come here for" och mycket, mycket mera fyller han en gång i veckan ut femminutersvideos. Jag diggar han sjuka "voice overs" som han gör, ta bara senaste klippet där han spelar en tax's röst som säger "love me, love me, love me...". Underhållande!

Just ja, alla bilder är länkar!

Spricket24 (alias Karen Alloy) är nog en av mina absoluta favoriter. Med sina absolut obegripliga videoklipp får hon en att vika sig dubbelt. Och det är fan ingen överdrift, jag tycker människan är klockren. Hon sätter fingret på människor ömma punkter och driver med dessa tills det blir mer eller mindre ramaskri. I sitt senaste klipp så får försöker hon lista ut varför hon har 41 000 prenumeranter och varför hon för allt i världen lyckas fått ihop över 10 miljoner videovisningar. Svaret blir att det måste bero på att internet är fullt av absolut nonsens. Det är det allt, men det här är jävligt bra nonsens. Bästa filmerna med denna kvinna är "Go Green", "Naked Sex", "Snack Cakes and Boobies" och "Explosive Diarrhea"! Och det är bara ett fåtal av de bästa!

Har ni några favoriter?
Publicerat i: Film och tv

Tack för alla kommentarer, dags för Seinfeld-sömn.

Holy fuck! 50 jävla kommentarer på förra inlägget, det gillar vi. Besöksstatistiken har också skjutit i höjden! Så pass mycket att jag nu måste hålla mot "visa hud"-löfte jag en gång la. Hm, vad ska jag visa, vad ska jag visa? Angående era kommentarer, tack för alla de! Skitskoj! Ska kika igenom de imorgon, nu är jag bara fylletrött och måste sova.

Passande att vara trött så som jag är nu idag? Nä, inte direkt va. Men imorgon är jag tillbaka, starkare än innan (eller något annat klyschigt). Var så säkra! Nu blir det Seinfeld som gäller. Sov gott alles!
Publicerat i: På tapeten

Chackhor, geyeyey och andra koder.

Jag har lite svårt med bloggar där man ska skriva in en kodrad som är aningen förvrängd. Inte för att jag ogillar bloggarna, utan för att jag allt som oftast fan inte fattar vad det står. Jag var inne på någon blogg nyss, jag minns inte vems, som hade Blogspot, Blogger eller vad det heter. Jag fick upp följande kod:
Jag vet att ordet jag direkt kom att tänka på inte stavas som ovan, men ändå, haha. Skitkul! En annan bra genom tiderna har varit "geyeyey". Haha. Det kan vara jag som har toff humor, jag vet inte. Underhållande var det i alla fall. Speciellt idag när jag är så trött att det nästan slår runt till att jag blir pigg.

Vilket ord tror ni jag syftar på med koden ovan?

Nu har alla åkt hem till sitt och vi är kvar här själva igen. Det är nästan så att man får lite ångest över alla roliga människor som är så långt borta. Observera "nästan". Desto roligare blir det ju att komma hem emellanåt istället. Nu kommer det folk hit nästa gång när det är lussevaka. Ska bli skitskoj!
Publicerat i: Okategoriserbart

Mångbesök hemifrån.

Jag vill ogärna hänga ut folk här på bloggen. Men Natalie tog min säng igår när hon gick hem tidigt och däckade. Det stoppade inte mig, jag hoppade ner där själv. Dock skavfötters så att hon inte skulle bli rädd på morgonen. Ingen risk där dock, hon sover än och vet nog knappast om att jag legat bredvid. Och fy fan vad illa jag sovit. Halva kroppen utanför sängkanten. Allt det på grund av en dum artonåring som inte orkar pumpa sin egna madrass. Pyttsan!

Gårdagen var skoj. Förfest här med dricka och tilltugg. Den slutade med ett musikquiz där alla skulle gissa på intron till TV-serier. Om jag inte missminner mig (vilket jag lätt gör idag) så blev det en del sura miner under tävlingen. Det, mina vänner, betyder att man gjort något bra. Vid halv elva så gick alla 20 (eller hur många vi var) mot kårhuset där det var Disney- och filmtema kvällen till ära. Det var lagom skoj. Eller jag ska vara ärlig, jag har inte svårt att anpassa mig. Det behöver inte vara mycket folk på krogen för att jag ska ha det skoj, men om någon börjar märka på det så ser jag det också ganska fort. Men, men... alla ser vi saker på olika sätt. Bara man är där med bekanta så är jag inte vidare kräsen. Allt är ju billigt på stället i alla fall och man är vid jämlikar. Så som andra KSM:are, det kryllade av dem! Alltid skoj!

Vid tvåsnåret gick vi och köpte pizza som vi tog med hem hit och åt. Blåste upp madrasser gjorde vi också, med hjälp av lungorna då pumpen sög, haha. Sist av allt så flyttade jag lite på människan i min säng. Kvart över åtta i morse så gick jag upp efter många oroliga timmars "sömn". Jag är ensam vaken. Utom Sandra och Emilia som är på väg hem och sitter på tåget i detta nu. De ska på kalas, de morgonpigga jävlarna.

Vi får se när resten av alla vaknar. Kanske om ett par timmar. Så länge sitter jag väl här.

Coolt kort på Sandra och Emilia, de mest morgonpigga.
Publicerat i: Fest och fylla

Dödshjälp, är du för eller emot?

Snart börjar festen här. För att visa gästerna respekt så ska jag faktiskt umgås mer med de än att sitta här, så jag säger hej då för nu och återkommer imorgon. Då med en hel hop med schyssta historier och en drös med bilder. Vad har ni för er ikväll då, berätta gärna.

För att bloggen inte ska dö ut helt och hållet i och med att jag försvinner så ska jag ställa en av livets största frågor till er. Det är så att frågan om dödshjälp har återupptagits i svenska riksdagen och troligen kommer förslaget att gå genom en omröstning. Jag tror (observerar tror) att det är ett förslag som kom upp igen då man i Italien beslutat att få låta Eluana Englaro dö efter 16 år i koma. En koma som hon hamnade i 1992 efter en bilolycka. Hennes liv har omdebatteras över hela världen och hon har kommit och blivit en sorts ikon för dödshjälpsfrågan. Dödshjälpen här i Sverigen ska vara rejält strikt och det ska mer än en läkares åsikt i frågan om dödshjälp ska tillämpas från fall till fall, dessutom ska den sjuka både muntligt och skriftligt kunna säga att han eller hon vill få hjälp.

Nu till den svåra frågan; är du för eller emot dödshjälpen? Motivera och debattera gärna! Jag är personligen för dödshjälp. Av den vanliga anledningen att personer som inget hellre vill ska få avsluta sitt liv. Om de är så pass sjuka att de inte har någon möjlighet att bli friska och dessutom lider av sin sjukdom eller skada. 

Eluana Englaro

Ha en bra lördag, y'all! Hörs imorgon!
Publicerat i:

Stackars Anna!

När Anna från Örebro kommer hit så kan hon vänta sig fyra saker; Chili Con Carne, Cluedo, Buzz och ett par-tre glas vitt. Det är ganska skönt, när hon kommer blir fredagen lugn och chillad, medens lördagen något mer ösigt. Ibland slänger vi in ett biobesök och/eller ett pizzaköp. Hela grejen har nästan gått in i en slentrian. Men jag gillar det, det är ett bra och skönt tidsfördriv.

Vad tycker ni om Chili Con Carne? Bra mat att bli bjuden och att bjuda på?

Bild från recept.nu
Publicerat i: Fest och fylla

Projektaffischen.

En del av det projekt, som vi hållit på med de senaste tio veckorna, har varit att skapa en passande affisch. Fråga mig inte varför, men det är en del av redovisningen. "Vad är våld?" heter vårat projekt och bygger på att vi skapat ett informationspaket som ska åka runt och föreläsa om våld och dess konsekvenser hos olika kommuner och skolor. Mer om detta vid ett senare tillfälle som sagt. Nu vill jag bara visa vad jag hållt på med de senaste två dagarna, nämligen slutresultatet på affischen.

Han som ska föreställa våldsman heter Rick och fotografen ska liknas vid offret. Fokus ligger vid hans mage, en detalj som Mikaela (också fotograf) tänkte på vid redigeringen. Man får en känsla av att det på riktigt faktiskt ska till att flyga knytnävar. Bilden är aningen diffus och nästintill suddig, vilket gör att känns som om slagsmålet faktiskt ägde rum när bilden togs. Man blir själv offret på något vis. Jag gillar det! Citatet på bilden kommer från en intervju där en kvinna blev slagen av sin man och han dunkade hennes huvud i golvet. Hon menade på att hans avsikt var att döda, vilket ledde till att hon på riktigt såg stjärnor framför ögonen.

Upplösningen här blir inte riktigt rättvis, men det får duga. Eller den duger utan tvekan!

Publicerat i: Skola och jobb

Vill ha! Vill ha!

Jag satt och läste i en sådan här reklamkatalog man kan få hem i brevlådan ibland. Ett litet häfte ni vet, med en massa skit. Jag har aldrig köpt något från ett sådant där häfte. Men när jag såg boken på bilden här nedan fick jag jävligt mycket inspiration och lust att skapa. Håller ni inte med?
Jag skulle också vilja vara drapirerad i fleece och den där mössan skulle jag kunna gå över land och lik för. Skämt å sido, stackars unge och stackars bokförlag som inte fattar bättre än att ha en framsida som den där!
Publicerat i: Okategoriserbart

Äckelblogg 2: Sängar.

I mitt andra inlägg i serien "äckelbloggar" väljer att ta upp sängen. Ovan är en bild på en säng under ombäddning. Det har blivit standardgrejen att göra när jag väntar besök. Egentligen vet jag inte varför jag gör det. Har väl en undermedveten tanke om att jag "måste göra det ifall någon får för sig att hoppa i och lukta". Inte för att min säng luktar illa, men... Sängar är ganska ofräscha, det går inte annat än att hålla med om det.
- Hur många siljarder kvalster omringar en inte. Som antalet invånare i en storstad gånger 100 ungefär. Små, små skadedjur som bor i din säng.
- Kroppsvätskor läcker ut ur mun, porer och andra öppningar kroppen har att erbjuda. Ibland kan sängen vara en plats för utbyte av dessa vätskor också. Mina kuddar är speciellt drabbade av dregel, vilket syns direkt när man drar bort örngotten. Kuddarna ska tvättas var tredje månad, vet ni om det?
- Vissa nätter svettas man av värmeslag medens man andra nätter fryser så att håren går av. Trots håravfall och svettattacker så väljer man ändå att gå och lägga sig i samma lakan som kvällen innan. Man förbiser detta faktum helt enkelt.

Jag har skitsvårt att sätta mig på en obäddad säng om någon ber mig att slå mig ned. Sätter mig lite motstridigt på ett hörn och hoppas på att det hörnet inte av besudlat av de tankar som slår mig. Har det pågått en svettig sexakt i sängen? Har man snorat ner varenda kvadratcentimeter av tyg av förkylningssnor? Har ett barn blivit född i dessa Snobben-lakan? Och så vidare.

Sängar är ett skitigt helvete. Men oftast väldigt bekväma.
Publicerat i: Okategoriserbart

Ingen jul utan Greveholm.

Jag har en udda vana så här vid juletid. Eller jag har många många fler på lager. Jag har mina knep som ger rätt julkänslor, julhora som man är. Det är ju trots allt den bästa tiden på året. Jag jobbar upp julfeelingen i början av november med att smaka pepparkaksdeg och smaka lite julmust. Inte för mycket dock, det ska vara lagom. Man hinner få en uns av julkänslor, som lägger sig ganska snabbt - men man har i alla fall känt av det. Sen så får tiden gå, man tar en julmust ibland, går på julskyltningen, käkar lussekatter och så vidare. Det är först två veckor innan jul som man kan köra stenhårt på julmusik och hela köret. Dricka glögg till frukost, somna till Bing Crosbys mörka stämma och vakna av russinet (från kvällsmatslussekatten) satt sig i halsen.

Men det är en sak som ger bästa julfeelingen ändå och det är, inte helt överraskande, "Mysteriet på Greveholm". Jag har julkalendern på DVD, kan i stort sett varje replik och skrattar varje år åt dialektsskillnaderna familjemedlemmarna emellan. Jag har sett serien varje jul sedan det för första gången sändes 1996, det är min egna tradition. Alla andra tjatar över Kalle Anka som går för 343:e gången. Jag tjatar om Ivar, Melitta, Sprak, spökena Staffan och Jean.

Visst är den guld, denna kalender?

SVT har haft en omröstning om bästa julkalendern 1999 och 2007. "Mysteriet på Greveholm" har vunnit båda gångerna. Och det med all jävla rätt! Men, men... nu ska jag växa upp. Ska svänga förbi skolan och skriva ut affischen jag och Mikaela satt med hela gårdagen. Höres!
Publicerat i: Film och tv

Sex på Donken och professorgas.

Jag och Stefan (roomie) har under de senaste dagarna plockat på oss anekdotpoäng. Ni vet, schyssta storys att berätta för barnbarnen eller andra snoriga valpar som kommer i ens väg. Sen kan man debattera värdet i dessa anekdoter helt klart. Men jag har tre saker som jag vill berätta för mina snorig efterapningar om några årtionden. Det är när jag under livesändningen såg det andra tornet av de två högsta World Trade Center-tornen bli träffade av flygplanet och följande två:

1. I tisdag så var vi på ett universitetshus på Campus. Stefan skulle läsa igenom några papper till en föreläsning. Han satt och bläddrade igenom hans papper på engelska. Jag satt och läste några av dessa. Det var en svår text och den var på engelska dessutom. Jag har sällan svårt att varken läsa eller lyssna oh förstå engelska, men denna text var utan dess like. Vi satt och läste varsitt papper, koncentrerade och med ögonen spända på de olika A4-arken. Från ett lärarrum, placerat runt hörnet i den korridor vi satt, hör vi ett avlägset "gassläpp". Professorn i rummet hade tydligen dålig mage, trodde troligen att han var ensam på våningen och passade på att, ja prutta (alt. "skita", "fjärta" o.s.v) helt enkelt. En blöt sådan som smattrade, för att gå på riktigt äckliga detaljer. Som vi skrattade. Och det tyst, vi ville inte att han skulle veta att vi var där. Stefan fick gå i från medens jag satt kvar och försökta tysta mig själv. Tänka på drastiska tankar om överkörda igelkottar eller flugor i fyllevinet. Inget hjälpte, det var ett sådant där garv som inte vill ge sig förens man släppt det löst.

2. Igår så stod vi i kön på McDonald's. Två kassor var öppna och jag ställde mig först i kön där det var en skitdryg expedit (eller vad man säger). Hon var bland det otrevligaste jag stött på (kanske inte, men jag överdriver för historians skull). Den andra tjejen i kassan bredvid var betydligt gladare och trevligare. Vi bytte kassakö och följande samtal utspelade sig mellan oss:
Jag: "Fan, vilken grinig brud".
Stefan: "Ja, skitgrinig".
Jag: "Hon kanske inte har fått sig något på länge, kanske är därför som hon är så surmulen"?
Stefan: "Säkert, lite humörsvängingar får man ju då"!
Jag: "Jag går fram till henne och när hon frågar 'vad får det lov att vara' så säger jag 'jag ska sexa upp dig så att du blir glad'".
Efter att jag sagt detta så vänder sig mannen framför mig sig om och ger oss både en blick. Tydligen hade vi inte hållit samtalet på allt för låg nivå. Tjejen hade lyckligtvis inte hört vårat äckliga, dock skämtsamma, sexismsnack. Jag tror jag rodnade, vilket inte har skett på många år. Efter att mannen gått blev det ännu ett gapskratt och jag beställde en latte under snurriga omständigheter. Av den glada tjejen. Som tur var.

Så här i efterhand så kanske detta inte är mycket att spara åt barnbarnen och andra knoddar. Men jävlar vad roligt vid hade för stunden.

Sexa upp någon på Donken du med. Redan idag!
Publicerat i: Okategoriserbart

Tävlingsdags. Fast inte för er, haha. Humor.

Stefan städar utav bara fan just nu och jag sitter här och bloggar. Det är inte för intet som det är så. Jag ska snart knopa ihop en tävling som vi ska köra i helgen när allt folk här. För att jag är barnslig. Det blir nog skoj. Vad den handlar om vill jag inte förtälja om riktigt än. Men kanske blir det en typ av frågesport, där man ska lyssna eller något sådant. Använda alla sinnen... ja, det där blir skitskoj.

Det är så att det kommer lite folk hemifrån nu till helgen. En riktig rejäl grupp människor. Förfest här och sedan utgång, det blir alla tiders. Många har sagt nej dock, men det är smällar man får ta. Det kommer ju fortfarande en hel del människor. Det blir alla tiders, som sagt. Nu ska jag fortsätta med tävlingen som fortfarande bara är på prototypnivå. Jag tar gärna emot tips på olika sorters frågesporter. Kanske provsmakning av något med förbunda ögon? Haha. Bjuda bort lite rå lever och kaffebönor, kan det vara något?

Mitt lame ass-bloggande har idag berott på att jag och Mikaela ägnat timmar åt att färdigställa affischen till vår projektredovisning. Den blev grymt. Men mer om det vid ett senare tillfälle, som sagt.
Ge mig era quiztips, y'all!

Bad ass-Pelle återkommer till nästa blogginlägg. Ciao.
Publicerat i: Pelles vardag

Lily Allens nya singel.

Lily Allen informerade för ett par dagar sedan vilken låt som blir hennes nya singel. Den heter "Everyone's at it". Lyssna på den genom att klicka på bilden. Den är sådär tycker jag. "Fuck You Very Much" är bättre, men blir nog ingen singel på grund av dess text antar jag.
Publicerat i: Musik

Nattens fråga och lite yrvakensvammel.

Innan ni börjar läsa, glöm inte bort min guide till Twilight-hysterin i inlägget innan detta. Jag är nöjd med det inlägg, det minst konstiga jag skrivit på länge.

Arrrgh! Fan helvetes jävla skit. Folk säger att jag är för snäll i mitt bloggande, så varför inte börja det inlägg med en jävla massa svordomar? Men ärligt, för snäll i mitt bloggande? Tycker jag svär (vilket kanske inte är ett första tecken på en "osnäll" blogg) och för sarkasm för jämnan här. Antagligen har förmågan att kunna läsa mellan rader försvunnnit eller så gills inte längre det smarta ordet framför det dumdristiga? Jag vet det. Den gången ni ser mig vara riktigt elak mot någon eller några av är för att denne förtjänat det. Annat vore korkat. Annars kan ni ju trilla över till Kissies blogg, om jag förstått saken rätt.

Fuck you. Ungefär. Eller något.

Jag är så jävla trött. Jag somnade till Seinfeld förut, vid nästan exakt halv tolv. Somnade direkt och minns att jag kopplade bort allt. Jag vaknade upp och sträckte på mig och tänkte att "fan vad nice, skönt och vakna så här utvilad". Körde hela "bra morgon"-proceduren för att sedan upptäcka att klockan är 23.33. Jag hade sovit i exakt tre minuter. Varken mer eller mindre. Jag hade alltså lyckats med vad man helst av allt minst vill på kvällen, att ta en power nap! Jag är en jävel på att sova middag (alltså sova midnatt i detta fall). Fem minuter max och sen är jag på topp.

Ska ägna dagens sista timmar till att svara på kommentarer. Fortsätt kommentera, det är skitskoj!

Har börjat i "Twilight" (försöker mig inte ens på att försöka memorera den svenska, skittöntiga titeln). Den är rätt så B. Wahlströmig, det måste jag erkänna. Hoppig historia, en vecka skrivs ut på en sida och så vidare. Annars så har jag bara kommit de första femtio sidorna under den halvtimman jag läst. Så vem är jag att prata boken innehåll än. Den kanske tar sig. Vampyrsnubben är däremot jävligt cool, svarta ögon och hela köret.

Eftersom ni är så jävla haj på att kommentera, svara på frågan nedan. Det är alltid nåt som roar.
Publicerat i: Pelles vardag

Twilight-hysterin.

Jag fortsätter min storslagna kamp med att bränna alla pengar jag inte har. Det har ju gått fint hittills så att säga. Just idag blev jag jävligt nyfiken på "Om jag kunde drömma". Boken, ni vet, som alla pratar. Det var efter att Anna skrivit ett inlägg om sin förkärlek till vampyrer som jag började se djupare i saken. På engelska heter den "Twilight", vilket säger de flesta något mer. Jag har helt missat hela hysterin kring Twilight-böckerna om jag ska vara ärlig. Det enda jag har hört var att den tredje eller fjärde boken i serien sålde rekord på en dag i somras. En siffra som inte skett sedan fjärde Harry Potter-boken. Och böckerna har just jämförts och blivit kallade "nya Harry Potter". Sju böcker som jag förövrigt tycker är något av det mest spännande jag läst. Svårt att förstå för de som inte är insatta kanske, men så är det.

Lite historia bakom böckerna till oss som är färska i Twilight-hysterin:
- Det är en serie på fyra böcker skrivna av amerikanskan Stephenie Meyer. Kanske kommer det en femte bok. Men detta är oklart då halva boken läckte ut på internet och Meyer bestämde sig för att ta en paus.
- "Twilight" släpptes 2006 och blev en bestseller nästan direkt.
- Boken börjar med att Isabella Swan flyttar till en liten stad i Wahington där hon träffar den gåtfulle Edward Cullen. En kille som visar sig vara vampyr.
- Meyer säger sig drömt hela handlingen under natten mellan 2 och 3 juni 2003.
- Litteraturpedagogen Lena Kjersén-Edman har debatterat i DN hurvida boken är av typen "bra litteratur" eller inte*.
- De svenska titlarna är jävligt pinsamma och kan liknas vid låttitlar till tidiga Gessle-låter.
- I Sverige ges boken ut av B. Wahlströms. Ett bolag känt för sina utomordentliga bokval i utgivningen. "Så här många B. Wahlström-böcker har jag nu". Haha. 
- Filmen har premiär 21/11 och har inte en enda känd skådespelare med i emsemblen.

Jag tror jag kommer digga boken. Och gör jag det finns det tre böcker till att vänta. Klockrent! Förresten så var tanten i affären jävligt knäpp och påflugen. Men det är en annan historia.

Pocketbok för "bara" 67 kronor.

*Inlägget har redigerats i efterhand, då jag förhastat släng ur mig saker. Jag ber om ursäkt för detta!
Publicerat i: På tapeten

Saker som sinar.

Det kommer en tid då de mest märkliga saker börjar ta slut i ens hem. Saker som man i sin vildaste fantasi inte kan förstå var de tagit vägen och när man ens har använt skiten. Här börjar följande saker sina:
- Matolja.
- Knäckebröd.
- Ketchup.
- Saft.
- Sylt.
- Tandkräm.
Och så vidare. Det här sådant som man alltid har hemma känns det som. Men en gång varannan månad så börja man märka att det man borstar tänderna med i själva verket är plasten från tandkrämstuben och att toapappret känns som kartong... kanske.

Så det får bli en sväng till Överskottsbolaget. Det är det som gäller. Det kommer svida i pengapungen, men vad fan.Smällar man får ta.
Publicerat i: Pelles vardag

Slutspurten på många saker.

Fan, jag fick ett pubertalt äckelryck och skällde utav bara fan förut i eftermiddags. Utan någon som helst anledning. Detta bevisar ganska väl vilket jävla humör jag var på och som jag känner fortfarande ligger och sjuder under. Men drog på mig att par och bad om ursäkt till den/de inblandade som den vuxna människa man ska förställa vara. Det pinsamma var att jag inte menade ett ord av vad jag sa, utan var bara ute efter att såra. Pinsamt, men sant.

Det jag skriver ovan är ingen överdrift, jag var svinarg för ingenting. Absolut ingenting. Eller... kanske är det framtidsoro som ligger och bubblar. Någonting är det. Dagens bästa är ändå det att jag bara har en enda sak kvar att göra på projektet och det är att fixa affischen med Mikaela imorgonkväll. Det är fan ofattbart att det här skiten, som jag gnällt över i tio veckor, faktiskt går mot sitt slut och man kan lägga det bakom sig. Slippa säga något under föredraget gör jag också. De andra måste tro att det är min största rädsla att tala inför publik. Det är det inte. Jag menar, det är inget jag gärna gör - men vad fan... vad är lite publikt talande i jämförelse med... ja, låt oss säga köttsår i pannan? Inget alls. Jag vill helst slippa nu eftersom jag gått in så halvhjärtat och det vore inte rättvist mot vårat arbete. Ett arbete som faktiskt blivit jävla bra i slutänden.

Men mer om det efter föredraget, då ska jag berätta mer konkret vad jag jobbat med de senaste tio veckorna. Ingen av er lär väl ha fattat ett skit. Dessutom så ska jag nu slutat upp med ältbloggarna och så... gå tillbaka till den gamla stilen. Skulle jag kunna så skulle jag gå tillbaka i tiden och inte skrivit de senaste dagarnas gnäll. Kanske. Det är väl inte för intet som man heter "personliga" antar jag? Vem blir inte less från tid till tid?

Dags att svara på kommentarer, y'all!
Publicerat i: Pelles vardag

Två vandringssägner.

Visste ni att de två mest komiska fakta i vår tid är vandringssägen?
- Hela grejen med att man årligen sväljer fyra spindlar i sömnen är en myt. Det var så att det var ett par collegeelever från USA som bestämde sig för att se hur långt man kunde sprida ett rykte och fann att hela grejen med att svälja spindlar i sömnen var lagom konstigt. Idag har ryktet blivit en del av faktan och statistiken.
- Bobby McFerrin, han som sjöng "Don't Worry Be Happy, har också blivit en del av de vandrande myter då han sägs ha tagit sitt eget liv. Man spelade helt enkelt på hans one hit wonder som är nämnd ovan och menade att det skulle vara skitskoj att en så glad kille tog sitt eget liv. Jag förstår inte det roliga, men det funkade. Jag fick höra för ett par veckor, sedan när jag gick och nynnade på denna låt, att "visste du att...". Självklart hade jag aldrig hört något om saken och var tvungen att googla (för sådan är jag). Där stod det helt riktigt att mister McFerrin blivit en del av de moderna myterna och är idag 58 gammal.

Fan, har vi inget viktigare för oss än att hitta på en massa skit?

Uuh-ooo-oooh, du-du-duh, uh-oh-oh.... Don't worry. Be happy now.
Publicerat i: Okategoriserbart

Vaknat på fel sida.

Fan, jag har vaknat med humöret nere i fotknölarna. Håller mig borta från allt och alla i ett par timmar nu i hopp om att återfå en positivare syn. Inte blev det bättre av att jag märkte att jag missat ett jävla coachmöte nu på morgonen. Vad fan är det med mig, jag har alltid haft god skolmoral (utom i trean på gymnasiet, men vem har det då?) och så missar jag det här. Känner mig pubertal igen, som en liten moppefjortis.

Under tiden är det jag som tvättar och väntar in klockan ett-mötet istället. Hörs snart!
Publicerat i: Pelles vardag

En dag framför studera.nu.


(Bilden är också en länk)

En jobbig dag, fy fan vad jag ältat framtiden. Det har gått upp och ner som en jävla alagsburk. Jag har tänkt på allt tre gånger om. Om inte fler! Ska jag sluta efter jul om jag inte trivs? Vad gör jag då? Flyttar hem och bor hemma i ett par månader, betalar av min del av hyran och jobbar under tiden? För att sedan flytta vidare till något eget? Har jag ens något jobb kvar? Ja, fy fan alltså. I all grubblande gick jag för mig att gå och hämta en kurskatalog på skolan. Så jag Stefan drog till skolan för att hämta en. Sen så drog vi hem, jag har suttit och läst i denna katalog. Den fick mig att komma in på studera.nu. Nu ser framtiden ut så här:
- jag går vidare på KSM ett tag till. Bara det här projektet är över så kanske jag kan komma och ändra mig om dess upplägg, man vet ju aldrig. Ser fram emot essän som fan
- skulle jag inte ändra mig så har jag sökt restplatser till distanskurser (hela 13 stycken), för att ha något att studera samtidigt som jag får studiemedel och kan bo här tills sommaren i alla fall. Slipper där med hemflytt, jobb i ett halvår och får samtidigt något att plugga. De kurser jag valt är allt från journalistik till historia och grafiska kurser. Kanske om grafisk design är skoj så kanske jag väljer det här i Norrköping nästa år?
- skulle jag varken ändra mig om KSM:s upplägg eller komma in på någon distanskurs så flyttar jag hem, betalar av min del av hyran, flyttar till något annat fram till augusti och jobbar häcken av mig. Samtidigt som jag planerar nästa års journalistpluggande istället.

Fortsättning följer tidigast 2 december. Men det känns så sjukt jävla mycket bättre att ha något sådant här planerat, lite reservplaner ifall något skulle skita sig. Den stora klumpen i magen, som jag döpt till Katrin, börjar mjukna och bli lite mer Schulman igen, haha.

Personer att kontakta och dubbelchecka läget med: jobbet, CSN och studievägledaren. Ska se på TV nu och sen ska jag svara på kommentarer. Har inte hunnit med bloggandet idag, har inte haft vidare lust heller. Var tvungen att checka läget lite vet ni. Men nu känns det jävlar i mig mycket bättre.
Publicerat i: På tapeten

En pengablogg och så lite gnäll.

Inte helt oväntat får jag leva efter mina synder. Jag har inte många slantar kvar nu. Fast jag har mitt sparkonto om jag skulle råka på en rejäl svält. Två veckor kvar till lön och aldrig har något så bra varit så långt bort. Men vill man ogärna ta från ens sparkonto, håller ni inte med? Det har man ju lagt undan till något roligt oftast. I mitt fall till Paris och kamera i nuläget.

Det jobbiga är inte att jag inte har råd till mat (vilket jag har, föräldrar hemma i Närke!) utan att mobilpengarna tog slut igårkväll. Jag kunde i min vildaste fantasi inte förstå vad jag gjort med alla cash på den. Tills jag såg över antalet skickade SMS och ringda samtal. Onödiga samtal och korta SMS. Bortkastade pengar med andra ord. Så till alla er som jag väntar på svars-SMS.... vänta på. Jag fyller på först när studiebidraget kommer.

Annars då? KSM ger mig fortfarande inget och känslan av att göra något annat växer för varje dag. Snart är det redovisning av vårat projekt och jag kunde inte längta mer. Dags att sätta tänderna i essän som jag hoppas blir roligare. Blir den inte det så... ja, då återvänder jag till Närke igen. Mer chanser än det kan man inte ge något. Det är under att jag är kvar än faktiskt om jag ska vara ärlig. Det som hindrar mig från att slöplugga igenom tre år framför allt studielånet. Jag har hört att det inte gör vissa så mycket. Men jäklar alltså.... 150 000 (eller vad det blir) på något man känner inte passar en. Nej, tack!

Jag ska tänka över saker riktigt ordentligt, det ska jag. Kanske finns ett roligare program här i Norrköping? Grafisk kommunikation eller nåt? Vi får se, får bläddra lite i katalogerna någon dag. Se vad jag hittar. Tills vidare, adjö och förlåt för att jag inte har några bilder. Eller nåt.
Publicerat i: Den arga kategorin

Svar på tal 6.

Anonym om Pinsamt program:
"Vad är din största fobi?!
Berätta gärna i min blogg!:)"
Hej Anonym! Du lämnade ingen länk på din kommentar, men visst vill jag gärna svara. Jag hatar spindlar och tvestjärtar. En gång hittade jag en tvestjärt i sängen och det slutade med att jag bytte lakan - klockan två på natten.

Anonym om Tentahjälp någon:
"Är det inte ganska tufft att komma in i Uppsala?"
Hej Marcus (jag jämförde IP-adresser, hehe)! Jag kom in sist jag sökte, alltså nu i höstas. Så förhoppningsvis så kommer man in en gång till. Om det nu blir så att jag skulle få för mig att söka igen, det vill säga. Ska ge KSM en riktig chans först. Fast jag står fast vid att det är något så sjukt slappt än vad jag väntat mig.

Carina om TV-brudarna som räddar serierna:
"Elvis är en pitbull!"
Hej Carina! Haha, vadå? Rolig kommentar, jag gillade den.

Trixie om Tentahjälp någon:
"första gången jag ser dej skriva fula ord som "ollon". MKT ROLIGT:D"
Hej Trixie! Det finns mer av den varan. Ollon, förhud, kuk och fitta (förlåt, förlåt, förlåt och ursäkta)! ;)
Publicerat i:

Pinsamt program!

Jag  står fast vid att programmet "Färjan" är det pinsammaste programmet som finns just nu. Sveriges trashelit samlas under ett tak och över ett hav för ett par kvällar festande. De vaktas av väktare Pufflugg och blir besvärdade av bartender Pepsodentleende, samtidigt som de blir underhållna av herr Karlstad han själv. Tjejer som inte förstår sin storlek och klär sig i för små nätstrumpor får att benen att lyckas se ut som en bit kassler snarare än något sexigt. Nätstrumpebrudarna står och skriker till Arvingarna. Ett gäng fyrtioåringar som snarare ser mer besvärade ut än roade. Konferens för detta avsnitt hade temat "lyckas skaffa dig en tjej" och man fick se denna helylle KTH-nörds tappra försök att ragga upp överförfriskade kasslerben.

Nä, det är så jävla pinsamt så jag har svårt att titta. Samtidigt som jag inte kan låta bli. De här människorna är så ute och simmar att det kan inte annat än göra bra TV. Bra jobbat Kanal 5, bra iakttagelse av den svenska kulturen. Mer av den här varan. Smärtsamt att se på, men väldigt underhållande. Ett annat exempel på ett program som detta är "Sanningens ögonblick".

Vad tycker ni om Färjan (och Sanningens ögonblick)?

Publicerat i: Film och tv

TV-brudarna som räddar serierna.

Vad vore Vänner, Scrubs och Seinfeld utan de kvinnliga nervvraken? Inget alls. De är mina favoritkaraktärer utan någon som helst tvekan.
Phoebe Buffay - kvinnan som säger allt hon kommer att tänka på. Joey och Chandler sitter och pratar om en roadtrip till LA när denna kvinna utbrister "wait,my grandma is dead". På tal om inget och som om det vore det mest självklara i världen. För att inte tala om Smelly Cat-perioden, klockrent! Låten som gick och blev en reklamjingel för kattsand. Haha.
Elliot Reid - tjejen med ett självförtroende nere i fotknölarna och sexfantasier med pojkar i äppelknyckarbyxor. Som ständigt pendlar i både humör och tonläge.
Elaine Benes - Jag är inne i en "Seinfeld"-period igen. Och jag kan inte föreställa mig hur jävla mycket sämre denna serie skulle ha varit utan miss Benes. Bruden som alltid sätter sig själv i klistret. Vare sig det gäller att förolämpa ryska författare eller få läskiga TV-chefer att kära ner sig i henne. Underbar karaktär. Klart den bästa av de tre ovan nämnda.

De bästa manliga motsvarigheterna i respektive serie får nog bli Joey, JD och Kramer. Om ni frågar mig. Vilka är era favoriter? Annars så måste jag bara säga att ett tips på att sova bra är att somna till någon av tre ovannämnda sitcoms. Det gör gott som fan, tro mig.

Nu är jag avnördifierad för idag! Skönt! Haha.
Publicerat i: Film och tv

Carpenters.

Jag fick ett mejl från CDON här om dagen där det stod "Kan du vara vänlig och kolla om dina användaruppgifter stämmer". Grejen var den att jag förtillfället ändrat min adress på sajten till hemadressen i Närke för att mamma ville ha en skiva som hon skulle ge bort i julklapp. För besväret med att "kolla" min adress och ändra tillbaka så fick jag femtio spänn rabatt. Precis som om det var deras fel att det var fel eller något, jag vet inte. Jag gick emot mitt nyvunna miljötänk och beställde en skiva. Det fick bli Carpenters' "Gold" denna gång. Mitt nya favoritband faktiskt som jag förut bara sett på VH1 och hört på Kumla närradio, haha.

Historien om syskonen Carpenter är faktiskt jävligt sorglig. För att göra en lång historia hyfsat kort (allt är relativt, hehe). Gruppen bestod av Karen och Richard Carpenter. Ett syskonpar som slog igenom på slutet av sextiotalet. En tid då rocken av det hårdare slaget var som populärast. Men detta hindrade inte framgångarna för syskonens lättare rock att slå igenom. Framgångarna blev fler och fler och till slut var man det ledande bandet i världen för stunden. Denna plats delad med svenska ABBA. Duon hade över femton listettor, vann hundratals med priser och sålde över 100 miljoner album. 1972 fick de till och med visa upp sig som "en del av Amerika" då de spelade i Vita Huset för president Nixon och hans besök från många delar av världen.

Karen blev gång på gång kallade för "sin brors tjocka syster", detta trots att hon var vad man idag skulle kalla undernärd. En kritik som gjorde att hon ständigt var på diet och oroad över sin vikt. Det var efter sitt sista TV-framträdande någonsin (vilket hon inte visste då) som hon såg sig själv och insåg att något var fel. Där med insåg hon att hennes aneroixi, som så många anklaget hennes för, var ett faktum och hon såg mer eller mindre ut som ett skelett. "Så svag att hon knappt kunde hålla i en mikrofonen", detta enligt henne själv vid ett senare tillfälle. Hur mycket hon egentligen vägde som minst är det tvistat om, men man vet att hon blev tvångsintagen och matad med dropp. På två månader gick hon upp 13 kilo och man trodde att hon var på bättringsvägen.

Den fjärde februari 1983 hittades Karen Carpenter död, 32 år gammal. Hennes död berodde på den snabba viktökningen, hennes hjärta klarade inte av detta och hon föll ihop på golvet och dog ögonblickligen. Ett dödsfall orsakat av medias skriverier. För första gången fick anorexia nervosa, denna än så länge rätt så okända sjukdom, ett ansikte. Den åttonde februari samma år hölls begravningen med öppen kista. Tiotusentals sörjande fans och vänner kom för att säga farväl till en av världens en gång största stjärna. Ibland dessa fanns Olivia Newton-John (från "Grease" ni vet), Dorothy Hamill (konståkerska) och Petula Clark.

Karen Carpenters död ledde till att syskonen fick en stjärna på Hollywood Walk Of Fame. Men framför allt ledde den till att flera kändisar vågade gå ut med sin sjukdom och erkänna sina ätstörningar. Som i sin tur ledde till att fler "vanliga människor" vågade erkänna sin anorexi. Sjukdomen fick som sagt ett ansikte och blev en erkänd sjukdom i samhället. Även om någon som Karen Carpenter var tvungen att dö innan, så såg man något positivt mitt i det tragiska.

Idag är detta band kultförklarat och har samma status som "The Mamas and the Papas". Men det känns inte så och ska jag vara ärlig så är Carpenters tusen gånger bättre. Några av hitsen är "Top of the World", "Superstar", "Ticket To Ride" (Beatles-cover) och "Calling Occupants Of Interplanetary Craft". Låt oss säga så här, det här bandet är för er som gillar soft pop med lite soulinslag á la Simon & Garfunkel och Norah Jones. Värt varenda slant!
Publicerat i: Musik

Tentahjälp någon?

Sovmorgon till klockan ett idag, fan vad gött. Inget nytt dock då vi nästan jämt har schemafria dagar eller börjar som tidigast tio. Ungefär. Make till slappare utbildning får man leta efter. Får se om jag går klart den. Jag har ju sagt att jag vill den här för att få en så bred utbildning som möjligt, men att betala för att få så lite som möjligt gjort vet jag inte om jag vill. Vi har ju inte ens några tentor. Jag saknar det! Jag vill börja åtta och gå hela dagen. Jag vill ha tentor att sitta och övar till innan också.

Nä, istället får vi texter att läsa som ingen frågar oss om. Vi ska jag gå på föreläsningar som ingen tentar oss på. Det är visserligen diskussioner emellanåt. Fast där är det bara samma personer som talar jämt. Inget illa om det, de får gärna tala för min del. Den enda gången jag ens haft en åsikt eller lust att säga något var under musikvideodiskussionen, men lät bli att säga något för föreläsaren var ett jävla ollon som inte kunde ta någon annans åsikt. Han hade ju faktiskt skrivit en C-uppsats om ämnet. Bah!

Så jag trallar på i vanlig ordning och gör mest ingenting om dagarna, får se om det leder någonstans. Jag kan inte sticka under stol med att jag att jag faktiskt har ganska skoj i skolan, men det får jättegärna börja ge något snart. Lite stressfeeling får gärna infinna sig. Hur korkat det än må låta. Men som sagt, jag ger det ett år. Annars är det off till Uppsala som gäller och journalistlinjen där.

Publicerat i: Skola och jobb

När är man bloggberoende?

Hur vet man att man är bloggberoende? Jag vet inte, men tanken har slagit mig och jag har börjat se över min vardag och mitt bloggande. För tillfället är jag Norrköpings sjunde mest lästa blogg enligt Bloggportalen efter att ha räknaren upp i sex dagar. Visserligen med jävligt låga siffror som är 500 gånger mindre än Blondinbella (för att göra en drastisk jämförelse), men det ökar varje dag. Och var någonstans var dessa siffror för en månad sedan, när man hade tjugo-trettio läsare om dagen? På Bloggkoll ökar antalet prenumeranter var varje vecka som går (knappen finns till höger, yo!) och antalet länkningar hit har ökat med ungefär en siljon procent (lite lätt höftat).

Jag menar inte att skryta, jag har en poäng i allt detta.

I och med det ökande intresset så har jag dragit på rätt så dåliga ovanor - i mångas ögon. Jag brukar anteckna i kollegieblock saker jag kan blogga om. Det första jag tänker på när jag vaknar är att "nu måste jag kolla bloggen". När jag inte orkar svara på kommentarer så känner jag en uns (en pytteliten uns) av dåligt samvete och framför när man inte känner för att lägga upp några inlägg. Den här helgen, framför allt fredag och lördag, så har jag jobbat på dessa saker. Att inte känns dåligt samvete, att inte kolla bloggen det första jag gör och inte tänka på olika ämnen att skriva om. Utom idag då jag suttit här och degat i timmar. Mest med designen visserligen. Men jag har bloggat när jag känt för det och svarat på många av era kommentarer första idag. För att visa för mig själv att det här inte är något jävla tvång.

Mina poäng gick förlorad under vägen hit ...

Självklart klarade jag detta galant. Jag hade ingen vidare lust att sitta framför datorn, inte med bloggen i alla fall. Jag hade inte mycket och säga och ingen lust att skriva - så jag lät bli. Är man beroende då? Kan man ens vara bloggberoende? Personligen älskar jag att blogga, det är ett sätt att stimulera min vänstra hjärnhalva. Det allra bästa jag vet är att skriva, det har så länge jag kan minnas vara min motsvarighet till fotboll eller pianospelande (jag har spelat fotboll en gång i tiden och gör det gärna än - när jag är full). Det är faktiskt så att jag ser min framtida bok (en dag ska jag fan i mig ge ut en bok) forma sig i mina bloggande ord. Så mycket älskar jag att skriva och att blogga, det är min passion. Hur klyschigt och nördigt det än må låta.

Men moralkakor och personer i min närhet får mig att tvivla på intresset som är "bloggandet". "Gör något nyttigt istället, se på TV eller något" har jag fått höra. Internet är nya TV:n uppenbarligen. För i hur många årtionden var det inte tabu att se på TV dagarna i ändå? Det gör folk idag och det gör inget. Så länge man inte sitter på internet. Bara för att jag råkar sitta vid datorn och skriva, gör det mig d¨å till en sämre person? Nej, min sociala sida är mer än väl stimulerad och jag behöver inte sitta här. Men jag vill. Jag vill blogga, jag vill svara på folks kommentarer som säger att man skriver bra... så vad fan är problemet?

Jag kanske ska införa en ledig bloggfri dag á la Blondinbella? Fast för min del göra andra nöjda. Kanske dra ned till ett visst antal timmar per dag? Jag menar, mitt pluggande blir ju lidande och jag blir enstöring på kuppen - det visste ni väl? Så det är nog viktigt att jag lägger ned mindre tid på det jag gillar, det är vad jag känner... (för er som inte förstår så strör jag på hela det hör stycket med sju kilo sarkasm).

Ingen behöver absolut ta åt sig här, jag syftar mest på den allmänna bilden. Den suger rent ut av!
Publicerat i: Den arga kategorin

Bloggstrul hos er med?

Fanhelvetesjävlaskit! Har någon mer problem med blogg.se idag? "500 error" står det hela jävla tiden man gör den minsta sal, så in i helvetes irriterande. Men yo, man får väl visa aningen förståelse för de som jobbar med alla servrar och så. Det är väl svåra saker, jag blir knäpp bara på HTML-koderna här. Blev sittandes med de ett par timmar förut. Som ni ser (förhoppningsvis) så har jag vänsterställt hela bloggen, gjort en ny header, flyttat över min arga nuna till högersidan, breddat hela bloggen och ändrat text och länkar på menyn. Varför? Jo, för att bakgrunden som jag hade förut där ansiktet och "Pelles personliga" var som "ett" blev bara struligt när jag kollade på olika datorer. Min blogg var bara anpassat efter mina inställningar, typ. Nu ska det vara hyfsat bra, tror jag. Om man inte sitter vid en skärm som är tusen år och/eller saknar widescreen.

Ser ni något som verkar helt åt helvete? Eller några andra tips och åsikter?

Jag står fast vid att jag inte bör blogga om jag inte har riktigt lust med det. Sen så har jag inte kunnat heller riktigt som jag velat av ovan nämnda orsak. Jag har mest degat, sett på Arkiv X och ätit mat. Det känns som om hela helgen gått i någon puckad cirkel och deja vúerna har haglat. Men man ska ju ha lata helger ibland också, utan något speciellt planerat. Kan vara ganska skönt.
Jag råkade redigera över originalfilen och hunnit äta upp maten, så den här bilden får duga trots allt. Hur jävla oaptitlig den än får maten att se ut. Ikväll åt vi rostade rotfrukter (igen, det är vår favorit) och baconlindad kycklingfilé rullade i oregano och med en chilisås till. Det blev gott, men jag känner att det är dags att ge upp de rostade rotfrukterna snart. Det är gott och mättande visserligen, men i längden... det blir lite som Polly, som jag nämnde tidigare. Det går inte att sluta äta. Ungefär. Kanske.

Jag vet inte. Nu ska jag svara på kommentarer. Mm blogg.se tillåter det vill säga.
Publicerat i: Pelles vardag

Kommer det någon skiva med Soko?

Kommer det aldrig någon skiva med Soko? Denna skönsjungande franska brud fick mig tagen från sin singel "I'll Kill Her", så som så många andra fick höra talas om henne. Nu undrar jag bara när plattan släpps, ska det behöva dröja mycket längre? Någon som vet? Det kanske rent av finns ett album jag missat.

Klicka på bilden för att uppleva "I'll Kill Her" du också ifall du ha missat henne. Den som tipsade mig var Lily Allen via hennes blogg. En annan kvinna som jag redan sagt kan sin musik.
Publicerat i: Musik

Hos paret Jojo & Marticus.

Hallelujah, jag är så in i helvete oaktiv idag. Det är för en gångs skull inte för att jag haft tid, utan att för att jag inte kännt för det. "Tvångsbloggsinlägg" som "jag har absolut ingen lust att skriva" eller "jag vet inte vad jag ska skriva, nu ska jag sova" klarar jag mig utan. De ger inget och vem fan bryr sig om tillfällig skrivkramp? Nä, jag ser hellre att man struntar i att uppdatera istället för att hålla alla informerade om... ja, inget alls. Jag ska inte vara sämre jag och prata om hur svårt jag har att posta något för tillfället. Eller förut, nu börjar fingrarna klia igen. Varför är man alltid så degig och hängig på lördagsdagar? När man är ledig och allt, då är man seg som fan. På vardagar är jag skitpigg istället. Jag vet det fan alltså....

Oj, det här inlägget börjar komma in i "jag vet inte vad jag ska skriva"-grop. Bäst att gå rakt på poängen. Gårdagkvällen, jag hade skitskoj hos coolingarna Johanna och Martin. De bor skitsnyggt och stort som fan. Martin hade väggarna fulla av coola skivor och Johanna hade en hög snygga naturtidningar under TV-rumsbordet. Jag satte mig i parets fotölj och blev där sittandes hela kvällen i stort sett. Jag kom knappt upp, det var alltid ett mindre dagsarbete att sträcka sig efter ananas eller chips. Ah, denna chips. Jag svullade så att jag skäms nu. Egentligen gillar jag inte skiten, men det är lite som Polly. Ingen gillar Polly-godis heller egentligen, men det är omöjligt att bara ta en. Ska snart ut och röra på fläsket tror jag, direkt efter det här inlägget. Kan behövas. Vi alla kan behöva det. Ut och rör på er, lata bloggare!

Någon mer som ogillar Polly egentligen?

Nu kommer lite bilder. Tycker ni kvalitén är dålig så skulle ni ha sett skiten innan jag kom på tjusningen med redigering på paint.net (måste fixa Photoshop snart känner jag). De blev inte bra, men mycket bättre än innan. 45 dagar kvar till jul och 47 dagar kvar till ny kamera. Äntligen! Kvällen ägnades åt öl, vin (i lagom mängder), Jeopardy, god mat, Buzz, skitbra och blandad musik och så en jävla massa prat. Grymt trevlig kväll!
Fan vad dryg jag ser ut på översta bilden! Fuck me!
Publicerat i: Pelles vardag

Carolina Gynnings blogg.

Var inne en sväng på Carolina Gynnings blogg en sväng nyss. Jag har inte varit inne på denna många gånger förr, men jag tänkte plita ned här mina första tankar av det jag ser och tänker när jag besöker sidan.
- För det första, bloggnamnet "I swear to tell the truth and other stories"? Översätt det till svenska och det blir (inte helt överraskande) "jag lovar att berätta sanningen och andra historier". Ord som "sanning" och "andra historier", passar de i samma mening? Precis som sanningen är påhittade historier eller något.
- En känsla över att "nu ska jag visa vem jag verkligen är"-känsla över hela bloggen finns. Nu ska jag Gynning sudda ut sin image, som hon själv så bra har skapat, och visa sitt konstnärliga, verkliga jag. En tjej som tar de mest obegripliga bilder, blir så frälst av Pink Floyd-klipp att hon börjar pratar engelska och finner det verkligt vackra i balett. Det känns konstlat och överdrivet snarare.
- Puta med överläppen, bilderna blir som bäst då!
- En till lustig sak. Gynnig pratar om att hon "fixar hyn" eller något och skriver följande: "Alla dessa produkter och behandlingar kan ni få på Stockholm Skin Care Center i Stockholm". En skitsak, men det roade mig. Ligger Stockholm Skin Care Center verkligen i Stockholm? Haha. Nu lär jag väl bli överbevisad över att det finns likande ställen i landet som heter så fast ligger i andra städer.
- Vad är grejen med alla bindestreck i inläggsrubrikerna? En säkerhetslina ifall det skulle bli lite särskrivningar för konstnärliga Gynning, tro?

Nä, jag ska sluta vara bitter. Jag diggar Gynning när hon leder program och så, hon är faktiskt störtskön och skitrolig. Hennes blogg har jag inte mycket för dock. Märklig som fan. Vad tycker ni om Gynnings blogg?
Publicerat i:

Sexnovell och bögstandard.

Någon mer som tycker Bloggportalens mest sökta termer är jävligt lustiga? Haha. Allt med "bög" har legat där nu sedan Katrin Zytomierska (a.k.a Schulman) pratade utan att tänka i Idol. Ett töntig omskrivet ämne, skit i henne för fan. Hon fick vad hon ville, en populärare blogg. Konstig prick!

Vad händer ikväll mina hoomies? Själv ska jag hem till Johanna och Martin. Kul att se hur de bor nu efter tretton veckor i samma stad, haha. Jag ska fira att projektet är inlämnat med ett par öl, tror jag. Bra jobbat, Mikaela. Det var riktigt bra gjort, det ska du veta!

Och så ska jag självfallet ha med en "dagens". Idag har spellistan temat "liveframträdanden". Jag försöker inte ta med singlar när jag pratar om musik. Kan låta dumt och pretentiöst, men det är ju oftast fokus på dessa låtar (av självklara anledningar) och så glömmer man bort 90% av de andra låtarna som kommer ifrån samma album. Som också kan vara tjugosju gånger bättre i många fall. Men det blev svårt nu att inte ta med en singel. Om man inte gillar att kolla på livespelningar inspelade på mobiltelefoner, vilket jag inte gör. Så här kommer dagens livelista, tagen ur olika TV-program. Tryck på artisten om ni skulle vilja komma till klippet.
1. Lily Allen - LDN (London Live, vanlig version).
2. Lily Allen - LDN (Jon Ross Show, aukustisk version).
3. The Concretes - On The radio (Jon Ross Show).
4. Lykke Li - Little Bot (Jools Holland Show)
5. Corinne Bailey Rae, John Legend & John Mayer (Grammy Awards 2007, varsin låt).
6. The Cardigans - Live And Learn (Gröna Lund).
7. Sahara Hotnights - Cheek To Cheek (Grammisgalan 2007)
8. The Beatles - Twis And Shout (Live New York 1965).
9. Carla Bruni - Le Plus Beau Du Quartier
10. Robyn - Cobrastyle (Late Show With Letterman)

Vilket slit det där var, med alla länkar! Aldrig igen. Nu ska jag fixa frillan, ha det gött!
Publicerat i: Okategoriserbart

Dagens tre skönaste brudar.

För ett tag sedan så listade jag "dages tre skönaste brudar" här och jag tänkte ge mig på det idag med. Jag känner att det inte finns någon anledning att förklara varför jag gör det. Världen är full av sköna brudar och gubbar som borde uppmärksammas mer.


1. Frances McDormand. Aktuell i bröderna Cohens nya film "Burn after reading". Låter sig inte ryckas med i Hollywood-sjukan som gör folk diviga, dryga och missbrukare. Cool kvinna!
2. Josefin Craaford. Kvinna förgyller fortfarande mina morgnar med sin medverkan i Vakna! med The Voice. Hennes sätt att uttrycka sig, tänka högt och hennes ansiktsuttryck... det finns inget att ogilla ta mig fan.
3. Carina Berg. Samma sak här, vad finns det att inte gilla? Kindbenen och den korta frisyren gör henne till den perfekta kvinnan. Ball som fan!
Publicerat i: På tapeten

Sju saker om mig.

Jag har blivit utmanad av Melinda. Jag ska radda upp sju saker om mig själv. sakersom ni kanske inte visste. Ah, fantasifullheten håller verkligen i sig i dessa listor/utmaningar, tycker ni inte? Jag måste leva upp till mitt bloggnamn, Pelles personliga, och faktiskt ta med lite personliga saker. Vem bryr sig om jag kan tyska (vilket jag inte kan) eller spela gitarr (kan inte det heller). Kör på full gas hela vägen, det är vad jag gör.

Regler (väldigt avancerade sådana, om jag får säga det själv):
Länka till den som utmanat dig och sätt in dessa regler i din blogg (check!).
Berätta sju saker som är både alldagliga och knäppa.
Utmana sju personer i slutet av detta inlägg genom att nämna namn och länka till dem.
Låt dem få veta att dom är utmande genom att lämna en kommentar.
1. Jag kan engelska... nä, skoja bara. Eller det gjorde jag inte, engelska är jag en badare på om jag får säga det själv. Det får fan duga som nummer ett.

2. När jag och Olle var små, väldigt små, så frågade vi mamma och syster varför snoppen står upp ibland. Punkt.

3. Det finns en person som jag på riktigt hatat och det var min gamla gympalärare, den första av de två vi hade i gymnasiet. Jag brukade säga att om jag såg han falla ned på marken så skulle jag bara gå förbi. Och jag tror jag menade det. Låter hemsk, men människan var vidrig. Pikade en hela tiden med elaka saker, favoriserade elever (vilket säkert alla lärare gör mer eller mindre, men jag har sällan skådat ett sådant här sätt) och så vidare. Idrott är ganska skoj om det hela tiden inte är fotboll och att planen delas upp i två sidor, en för de "tuffa" och en för de "mesiga". Bara att säga en sådan sak får mig skitarg. Antagligen för att jag suger på fotboll. Usch, jag tror jag visade min avsky mot honom ganska bra emellanåt. Han skulle ha behövt gå en pedagogikkurs eller fyra. I ettan och tvåan låg jag på ett mycket svagt g i betyg, men jag jobbade upp betyget till ett bra vg i trean. Yey! Då hade vi ny lärare, som sagt.

4. Jag har fått en präst att fråga mig; "Pelle, vad har du emot mig"?  Grejen var den att jag inte hade det minsta emot honom, haha. Lite nördig kanske, men vilken präst är inte det?

5. Jag har sett Amanda Jenssens Idol-klipp åtskilliga gånger. Förra året såg jag knappt på Idol, liksom i år. Men jag såg ett program när hon sjöng Elvis och Carola var i juryn. Jag rös, för hon gjorde det så jävla bra. Sen är hon så jävla het, en riktigt cool rockbrutta. Så där har ni det, jag diggar Jenssen.

6. Jag har väl cirka fyrtio skivor som jag har lyssnat en eller ingen gång på i mitt CD-ställ. Jag tänker hela tiden att jag "kommer till de", men nu har det gått två år på vissa av dessa album och jag har fortfarande inte rört de. Men jag står fast vid att det kommer en dag för var och en av dessa skivor.

7. När jag var i London så gick jag med mitt paraply och trummade på ansiktet. Lite som man gör, jag gick "tappade" det på hakan och hum-di-dumade lite. En tjej kommer fram och frågar "Excuse me, is that a dildo"? Jo, jag går runt med en brun dildo och trallar. Roligt tjej, uppenbarligen rätt puckad dock.

Svårast grejen blir dock att utmana folk. Ska jag vara mesig och säga "jag utmanar alla som läser det här" eller "jag utmanar ingen, för jag är så jävla cool". Too cool for school. Men jag utmanar (och jag ber om ursäkt på förhand):
- Pörni.
- Steffo.
- Saffy (hehe).
balblalblabalblalbslblal.... jag vet inte, det känns så påträngande att utmana någon. Jag gillar att bli utmanad, men att dra in andra i skiten är jobbigast. Den som vill får vara med, okej?
Publicerat i: Okategoriserbart

Dusty Springfield.

Innan jag går och sover och vaknar upp till en fredag full av fest och utmaningar (självklart är jag med på utmaningar man frågar mig om, jag är inte sen att hoppa på) så vill jag ställa en fråga? Någon som vet när filmen om Dusty Springfields liv kommer? Den rullen där Nicole Kidman skulle spela Dusty. Kommer den överhuvudtaget eller har jag drömt allting? Jag brukar nämligen ha försmak för självbiografiska filmer av musikikoner. "Walk The Line", "Ray" och så vidare.. klockren filmer allihopa. En film om Dusty skulle alltså inte vara helt fel, den kvinnan gjorde mycket bra musik. Men IMDb.com säger inte mycket dessa dar', sidan har blivit seg på att hänga med tror jag.
Publicerat i: Film och tv

Kvällens pluggande.

Lugn, lugn, lugn... jag ska inte prata plugg. Jag ska pratade om vad jag gjorde medens Mikaela pluggade i sitt high tech-program jag kan noll om. Hon vill prompt ha mig där. Fråga mig inte varför, jag vill knappt ha med mig att göra själv. Men hon satt ensam och slet. Typ. Haha. Sen droppade Anisa in och sist Marcus. Av någon anledning är det vi fyra som tagit på oss uppgiften för det skriftliga. De andra får väl kirra saker och ting till det muntliga antar jag. Eller så blir nästkommande veckor jävligt jobbiga. Pjo!

Vi jobbar bra olika vi människor. När jag själv sätter mig med något viktigt och rätt så brådskande så slår jag först av MSN (precis som det hindrat mig för, jag är världens sämst MSN-människa) och sätter mobilen på ljudlöst. Kör på som fan och får det klart. Men Mikaela chillar på, kollar lite på YouTube emellanåt och röker från stund till stund. Sen kommer Marcus och kollar på klipp med henne. Väldigt frusterande - för mig. Men saker och ting blir gjorda och det är jag som är för stressig jämt, hehe. Mikaela (hej!) bli inte arg, jag menar absolut inget illa.

Så jag kände mig rätt så överflödig. Jag hann med detta medens jag gjorde noll på projektet:
- pratade med syster om kontroversiella ämnen (mer om det i ett senare inlägg).
- skrev en saga på Word och la in bilder ifrån ClipArt. Den hette "Anisa och Pelle", jävligt bra.
- Diskade åt Mikaela (som hade ungefär 23434 ton disk) med Anisa och plockade i ordning i det äckligaste studentköket jag sett. Fast så har jag inte sett vidare många heller, när jag tänker efter.
- lekte med en supersize-penna.
- såg på YouTube-klipp med samtliga i rummet.
- fick mat Renée. Ris och någon "röra". Uncle Bens is the shit.

Sen så verkade jag så störig som möjligt och fick mig hemkörd. På ett ungefär. Haha. Min "pluggkväll" det, haha. Svårt för er som inte är insatta att bry sig, så snart kommer det ett till inlägg. När som helst.

Publicerat i: Pelles vardag

Legendernas största hits.

Äntligen klar för pluggandet denna vecka. Vid halv fem ska jag iväg till Mikaela och bolla idéer. Så nu har jag ett par bloggtimmar att så ihjäl. Vilket är guld rent ut sagt, dags att svara på lite kommentarer. Haha, fan jag har tjatat om dessa kommentarer i tre inlägg nu. Men jag tror väl att det är någon lightform av abstinens eller något. Fast en rolig abstinens. Inte som rökning antar jag, det är väl mer en jobbig abstinens man känner då? Men vem är jag att tala, har rök en gång och då mådde jag piss, haha. Ett stark ögonblick för Pelle Nilsson - verkligen.
YouTube-spellistan för idag har temat "legender och deras största hits". Man ska tänka på en artist och genast tänka på denna låt. Kan vara jävligt individuellt självklart vilken/vilka låtar man tänker på. En som jag vet ingen, förutom jag, kommer börja nynna på när de hör Springsteen är "This Little Light Of Mine". Gospellåten han körde under "Seeger Session"-turnén. Men den är bra. Dagens lista är i alla fall:
1. Janis Joplin - Cry Baby (live).
2. Janis Joplin - Piece Of My Heart.
3. Bruce Springsteen - This Little Light Of Mine.
4. Aerosmith - I Don't Wanna Miss A Thing.
5. Eric Clapton - Tears In Heaven (live, MTV Unplugged).
6. Bob Marley - Buffalo Soldier.
7. Jefferson Airplane - Somebody To Love.
8. Box Tops - The Letter.
9. The Hollies  - He Ain't Heavy, He's My Brother.
10. Tracy Chapman - Baby Can I Hold You (live).
11. Elvis & Lisa Marie Presley - In The Ghetto (Tack Frida, skitbra version).
12. Righteous Brothers - Unchained Melody.
13. U2 - Pride, In The Name Of Love (live).

Jag känner att jag börjar bli tjatig på den här fronten, haha.
Publicerat i: Musik

Dagens pluggmusik är Elvis.

Jag lyssnar på på Elvis idag. Ganska klockren pluggmusik om jag får säga det själv. Just nu är det "Are You Lonesome Tonight" när han garvar åt körsångerskan. Eller jag antar att det är därför som han skrattar, för hon låter jävligt lustig. "Aaaaaooooooo-aaaaaaaooooo", fast jävligt gällt. Hon låter lite som en indian med halsont. Jag antar att det var meningen. Att hon skulle låta som en indian alltså, inte det där med halsontet. Vad som är ännu roligare är att hon fortsätter "aaaaaaooooo"-a trots att Presley viker sig dubbel att skratt, haha. YouTuba på "Elvis laugh" eller något liknande så får ni upp det framträdandet. Ifall ni inte hört det innan. Kanske är svårt, de flesta har nog gjort det känns det som.
Vad för pluggmusik kan ni tipsa om? Jag behöver tips. Gärna lite kultförklarade sånger och artister, de funkar bäst som stimulans på högra (vänstra?) plugghjärnhalvan. Nu ska jag göra klart det här skiten, skicka in det till Mikaela. Sitta på jour ifall jag behövs (vilket vore konstigt då jag inte kan ett skit om layoutprogrammet hon sitter med). Men självklart gör jag så gott jag kan. Framför allt ska jag ta igen lite missade bloggtimmar ifrån gårdagen.

Thank you, thank you very much.
Publicerat i: Musik

Fårskinnstofflor.

Dagen har varit allt annat än oproduktiv. Snarare tvärtom. Fan, vi satt till halv nio med det där jävla projektet och vi är inte klara än. Men imorgon så blir det färdigställat och på fredag lämnas skiten in. Sen så kommer det två veckor av förberedning till den muntliga presentationen som infaller antingen den 18:e eller den 19:e november. Efter det, mina vänner, kan jag äntligen lägga den här skitan bakom mig. Så jävla skönt!

Nu ska jag se på Arkiv X, käka chips och ha det gött. Allt detta i mina nya tofflor jag fick av Stefans mor. Fårskinn det är bra skit det. Går kanske emot mina miljövettstankar från inlägget innan. Men yo, det var en gåva. Kan ju inte tacka nej till en gåva. Plus att jag alltid har så frusna fötter, hehe. Guld! De är riktigt varma och goa'.

Efter Arkiv X så ska jag svara på alla kommentarer - håll till godo folks. Dagen har varit jobbig, hehe.

Uppdatering:
- Fan vad gammal jag är. Dags att törna in, ni får vad ni förtjänar imorgon. På ett bra sätt, haha. Tack för en bra bloggdag ändå, trots att jag varit så jävla oaktiv som man bara kan bli. Tack vare ligger jag på plats tio över Norrköpings mest lästa bloggar på Bloggportalen. Skitskoj!
Publicerat i: Pelles vardag

Bli klimatsmart du med!

Inte helt oväntat så var dagens miljöfilm "An inconvenient truth" och vad som var minst lika oväntat var att jag blev helt såld. Den mannen, Al Gore, alltså... shit, fan han borde ha blivit president så de begav sig 2000. Jag tror världen hade sett mycket annorlunda ut. Ur en miljöpolitisk synvinkel självklart. Ännu en anledning att känna ännu störra hat mot Bush-administrationen och alla fel som skett. Men ingen idé att hänga läpp nu. Från och med 20 januari får världen nytt hopp. Bush glöms bort som den skit han var rent ut sagt.  

Miljöhoten är de viktigaste av alla politiska frågor, om ni frågar mig. För vad är till exempel feminitiska frågor i jämförelse med en obeboelig planet? Arbetslösheten, vem bryr sig om den när folk dör av värmeslag på öppna gatan? Riktigt så illa är det kanske inte. Än! Men vad spelar större roll än att ha en frisk planet? Inget. Absolut inget.

När jag satt där i hörsalen och såg på denna oscarsbelönande kanonfilm så började jag analysera min egna vardag, vad för saker man gör som är bra och inte bra. Även fast Stefan sa emot mig ganska mycket så väljer jag ändå att tycka såhär, haha.

Bra saker:
- Jag pantar. Man får pengar tillbaka för en bra sak, hur kan man inte panta?
- Källsorterar i den mån jag kan. Huset här är faktiskt bra på ordna det lätt för en att sortera sina sopor.
- Vi har lågenergilampor i stort sett varenda lampa i lägenheten.
- Använda micron mer än ugnen.
- Låter inget stå på stand by, allt trycks av eller dras ut.
- Frysen är självavfrostande. Ju mer frost = ju mer energi dras.
- Drar ut mobilladdare, datasladden och andra sladdar med "klump" (vars ord jag inte alls kommer på för tillfället). De drar ström oavsett om de används eller inte. Man ska dra ut de ur stickkonstakten i väggen.
- Handdiskar med miljövänligt diskmedel.
- Kör inte längre bil i samma utsträckning som förr. Mest för att jag inte har någon, haha. Nästa bil jag köper ska vara en miljövänlig, det har jag lovat mig själv sedan länge. Även om de miljövänliga bilarna skadar andra. Men förhoppnings har man löst detta problem till mitt nästa bilköp som troligtvis inte blir på en åtta - tio år. 
- Kollektivtrafiken är underbar, det är så jag åker längre sträckor. Men priset är för dyrt om man ska spontanåka, SMS-biljetter och liknande har skitbra pris många gånger.
- Tvättar alltid fylla maskiner på låg temperatur.
- Diggar H&M ekologiska kläder, jag har två tischor från den serien. Snygga tryck och allt!

Saker som kan förbättras:
- Jag torktumlar inte jämt, men siffran skulle kunna bli noll gånger.
- Torkskåpet känns lätt att använda när man tvättar handdukar och lakan. Det får det bli stopp på.
- Det som jag faktiskt inte källsorterar.
- Köpa mer ekologisk mat. "I love eco" hos ICA till exempel, inte ens speciellt dyrt.
- Få bort "måste ha"-tankarna. Jag har blivit bättre, speciellt sedan jag flyttade hemifrån. En väckarklockan, man behöver verkligen inte allt.
- Jag nyttjar inte den underbara grejen som är nedladdning! Legalisera den och utsläppen från skiv- och DVD-fodraltillverkningen skulle minska radikalt (från oss nollor som fortfarande köper det vill säga). Och iTunes, sälj låtarna för 50 öre styck istället för 9 spänn låten. Intresset skulle öka och artisterna skulle säkert få in ännu mera pengar på det sättet. För jag tror fler skulle köpa. Jag skulle! För att stödja artisterna och för att jag helt enkelt skulle ha råd. Annars finns det ju spellistemöjligheten på YouTube (fortfarande en favorit!).

Med mycket mera. Man kan inte och ska inte heller stirra sig blind. Jag är bara mänsklig. Men man ska inte heller låta de fyra orden låta slå ned ens gröna tankar och handlingar. Varenda lite grej man gör spelar roll. Om det så än handlar om att slå in  julklappar i tidningspapper eller byta ut några lampor hemma till lågenergivarianten så är det skitbra. Varenda liten sak är bra och det gör skillnad. Om dina handlingar bara påverkar en ynka miljontedels procent så fine! Stå för din del.

För att få ännu lite mera inspiration gick jag och skaffade mig boken "Klimatsmart". Skitbra bok som är objektiv och peppande. Men den på tok för dyr, sänk priset och låt fler få möjligheten och lusten att skaffa den. Jag tycker definitivt att du ska köpa den om du både vill lära om miljöhoten och också på enkla sätt lägga om din vardag till en miljövänligare en. Tänkte referera från denna bok titt som tätt. Sprida lite kunskap och tips omkring om, haha. Nyttja makten som är bloggandet, hehe.

Häng på mig och bli klimatsmart(are), det kan bli skoj!
Publicerat i:

Yes, he & we can.

Yes, kan världen skatta sig lyckligare nu? Fan, vad guld! Bra jobbat Amerika. Inget kan bli sämre nu, inte efter Bush och hans regim. Från och med 20 januari får vi se hur han sköter sitt jobb. Men jag tror inte det kan gå annat än jävligt bra.

Dags att kila till plugget nu efter fem ynka timmar sömn. Se en film på miljötemat och sedan ha en diskussion. Låter skittråkigt, men kan säkert vara jävligt intressant. Jag brukar bli jävligt insatt när jag väl får se sådana där filmer. I ett par veckor eller så, sen så brukar jag bli mitt vanliga DVD-boxköpande jag, men som faktiskt källsorterar och gör många som små miljöunderverk, hehe. Jag får se när jag återkommer, vi har en hel del att pula med i skolan, faktiskt.
Publicerat i: På tapeten

Ännu en otursåkning med SJ.

Ibland undrar jag var min tur hos SJ kommer ifrån. Minns ni sist när jag åkte hem och två blev över en och en halv timma sen och så vidare. Idag kom jag hem elva istället för fem i halv tio som från början var tänkt. Idag började det redan i Hallsberg, min startstation. På tavlan med tågtider ändrade mitt tåg spår hela tiden. Först var det spår ett, sedan blev det spår två, sen så blev det fem och sedan ett igen.Men det var inte stopp på det galna där (det har inte ens börjat), genast kommer det upp ett nytt klockslag under "ny beräknad tid" som säger 22.10. Istället för 20.10 som det var ifrån början. Två jävla timmar och det var bara fram till första stoppet, för vem vet hur länge jag skulle behövt vänta där då. Nä, fy fan.

Jag hörde efter med en konduktör som kommer och informerar mig om läget. Tydligen hade någon hoppat framför tåget i Karlstad. Jag blev förbannet. Inte på SJ, utan på den deprimerde jäveln som hade mage att... jag tänkte aldrig klart den där tanken. Det är inget att bli arg över, stackars människa som ville avsluta livet så bryskt.

Efter en stund så kommer samma kvinna fram och säger att jag kan ta tåget till Mjölby 20.48 och sedan åka tåg därifrån till Norrköping. En tripp som tog en bra stund mycket längre än den från början. Men jag tog tåget och höll käften. På Pressbyrån i Hallsberg köpte jag på mig två serietidning. Jag tänkte köpa King eller Café, men jag orkade inte med någon sådan blaska just ikväll. Det fick bli en Hälge och en, numera min nya favorittidning, Elvis. Sköldpaddan som bara tänker på sex. Jag lovar er, jag skrattade högt på tågresan. Det är inte bara något jag säger, jag satt och skrattade. Elvis låter sitt liv ska styras av en tärning. Om han slog en viss siffra så skulle han göra en förbestämd sak. Han slog en etta och skulle "onna" (hans egna ord för självsex) till första bästa bild han slog upp i Ellos. Vilket ledde till att han på nästa sida gråter i duschen och man ser en bild på en manlig modell  för kalsonger. Fruktansvärt roligt! Funderar på att skaffa mig en prenumeration så frälst blev jag.

Just ja, det blev fel på andra tåget. Det fick göra en U-sväng och åka en åtta minuter längre sträcka. Tydligen fel på några signaler på spåret. Jag vet inte, jag brydde mig inte. Ville mest komma hem. Nu är jag hemma. Klockan är slagen ett när som helst, jag kollar på Fredrik och Filips valvaka. Den är rolig. Men dessvärre orkar jag nog inte se på hela. Är skittrött och mätt på korv med bröd. Upp till tiosnåret ska jag också och se på miljöfilm och diskutera den. Fy fan, får se om jag orkar. Haha.

Innan jag somnar så ska jag i alla fall fylla i blanketten som ger mig pengar tillbaka på grund av förseningar. Gött. De ska jag använda till det svindyra Arlanda-tåget till Paris-resan. God natt från en försenad och trött Pelle!
Publicerat i: Den arga kategorin

Bloggnytt, pelles personliga punkt se.

Vet ni, jag har inte berättat hur läget med denna blogg ligger till på länge. Det är på tiden nu. Framgångarna flödar. Haha, nä skämt å sido. För er som bryr er så kommer här en lite uppdatering på saker och ting.
- Jag har klättrat från 41:a plats till 13:e plats på Bloggportalens lista över de populäraste bloggarna i Norrköping. Och då har jag bara haft den hemsidans räknare upp i fyra dagar. Känns skitskoj! Jag ska snart uppdatera mig på Bloggportalen, men tiden har varit knapp för en sådan sak.
- Jag är också på samma hemsida, Norrköpings fjärde mest länkade blogg. Antagligen på grund av tävlingen som pågick fram tills igårkväll. Men det är skoj ändå, fortsätt länka för fan! Bloggportalsservern säger följande: "OBS: Mycket länkad blog: Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen".
- På Bloggkoll går sifforna sakta men säkert uppåt. Men döm av min förvåning när jag såg detta:
Två rutor till mina blogg? Den övre är fortfarande registrerad på ".blogg.se"-adressen, men det är också den jag har "under kontroll". Så om du bevakar "pellespersonliga.se", dissa den och hoppa över till "pellespersonliga.blogg.se". Eller inte, det kommer samma sak. Eller jo, schyssta gör det för fan. Det är så jävla ful bild på den nedre. Hatar den. Fast "hata" är årets överdrift. Jag är mer av ett kontrollfreak. Jag har censurerat siffororna och fråga mig inte varför. Trodde väl att de skulle avslöja något om de som bevakade eller något. Sen kom jag på att det inte är så jävla svårt att hitta dessa siffror själv, haha.

Har du inte börjat bevaka mig än? Klicka på knappen till höger under min profilbild så är det lätt ordnat. Jag ska själv se över mina bevakningar imorgon, det är ju många har börjat gå in på dagligen bara under de senaste veckorna. Klart värda en till bevakare. Det är en smart funktion det där Bloggkoll. 

Googlar man på "pelles+personliga" så får man upp 121 000 träffar.

Det var allt, haha. Var inte meningen att skryta. Det det som upplysande information. Nu ska jag hoppa på tåget och dra mig hem till Norrköping och skola och kårfester. Igen ;D Inatt blir det valvaka (tills vi orkar åtminstone). Hörs senare under kvällen, ciao!
Publicerat i: På tapeten

Arla Kökets nyhet, "Viltpanna".

Dags för ett lamt inlägg så här mitt i pluggandet. Nu på eftermiddagen har jag varit den goda sonen och lagat mat till alla här hemma som är på jobbet. Och jag måste bara tipsa om en sak, en nyhet från Arla Köket. Nämligen deras "Viltpanna" de har i kyldiskarna just nu. Det är en sådan där matlagningsgrädde här man först häller i grädden och tillsätter sedan smaken, som sitter på locket. Ni minns väl reklamen, "lite svårare att laga, mycket godare smak" (torrt jävlar). Smaka denna matlagningsgräddessak! Så. In. I. Helvete. God. Vore det inte för att den är relativt dyr (för en student åtminstone) så skulle jag stå och röra i den i allt mat jag lagade. Pannkakor med viltsmak, det vore något.

Idag strimlade jag kycklingfilé, stekte upp den, rörde i denna "panna" och kokade ris till. Glömde ta kort, men jag kan säga att det såg inte helt fel ut. Det godaste jag lagat på länge. Är ganska nöjd med mig själv. Trots att jag inte gjorde vidare mycket egentligen. haha.
Publicerat i: På tapeten

Dagens spellista.

Jag fortsätter att förespråka för min senaste upptäckt, YouTube-spellistorna. Dagens lista heter något fyndigt som "4 november".
1. Tracy Chapman - Fast Car (live).
2. Elvis Presley - In The Ghetto (live).
3. Johnny Cash - I Walk The Line (live).
4. The Hollies - The Air That I Breathe.
5. The Beatles - The Continuing Story of Bungalow Bill.
6. The Beatles - Back in the U.S.S.R.
7. Joaquin Phoenix & Reese Witherspoon - Jackson (Från filmen "Walk The Line", ni vet).
8. Air Supply - All Out Of Love.
9. David Bowie - Life On Mars.
10. Simon & Garfunkel - The Boxer.
11. Simon & Garfunkel - The Only Living Boy In New York.
12. Skeeter Davis - The End Of The World.

Höll på att skriva att jag kör lite amerikansk kultpop valet till ära, men då hade jag väl fått en miljon kommentarer om Beatlarnas, Air Supplys och Bowies geografiska födelseplatser. Så nu säger jag istället att jag kör på tema "kultmusik av den engelskspråkiga sorten". Valet till ära (hehe). I USA pratar man english, jo nöw.
Publicerat i: Musik

Lite om valet och lite om buskens historian.

Haha, nä men det är ju bara 14 timmart kvar av valet. Jag förväxlade väl Sverige valvakor med de amerikanska och tänkte inte alls på de hundra miljontals invånare som skiljer länderna ifrån varandra. Men jag förespråkar fortfarande för seger åt Obama och jag tror det blir det också. Det blir jag och CNN hela dagen som chillar med varandra.

Visst blev det omräkning av röster år 2000 när Bush för vann? [Wikipediar lite]. Jo, under valet i november 2000 så bestämde man sig för en manuell omräkning av samtliga röster i Florida. Det hade fram tills nu varit oerhört jämt på röstningsfronten för båda kandidaterna, Bush och Gore. Al Gore fick fler av väljarnas röster, medens Bush fick fler elektorsröster och vann istället på dessa. Den första president som vunnit sin titel på detta viset på 112 år. Vad härligt det måste ha känts. Sen installerade han sig om president 20 januari 2001 och sen gick det bara utför. Terroristattacker, som visserligen inte var hans fel, och invadering av Afghanistan och Irak. Ett krig han kallade för "utrotningen av terrorismen". Pff! Bush-aministrationen kallade detta också för ett !förebyggande krig".

Förebyggande krig? Haha. Ja, där ser man. Det finns alltså krig som förhindrar krig? Förnuftigt värre.

Uppdatering: Dumförklaringen av Pelle fortsätter. Jag läste i tidningen om Fredrik och Filip och om att de håller en valvaka i natt om valet i USA. Och jag tänkte "men vad fan är de har gjort inatt då, ska de sitta ända till torsdag morgon"? Jag trodde alltså att det var natten mellan tisdag och onsdag inatt, därför bloggen om att jag hoppades på en vinst för Obama nu på "onsdagmorgonen". Det är inge bra att åka hem till päronen så här, jag blir disorienterad i veckodagarna. Hur. Som. Helst. Go Obama - det är det viktiga!
Publicerat i: På tapeten

Obama for prez imorgon, vilka är på?

Blogg.se vill inte med sig ikväll, så jag svarar på alla kommentarer imorgon istället. Nu lägger jag mig och ser på "Seinfeld" istället. När jag vaknar upp imorgon så hoppas jag på en Obama-seger i presidentvalet i USA. Jag hoppas the great land of west har lärt sig något under Bush-eran. Låt oss slippa McCain och låt oss för guds skull slippa Sarah Palin. Kvinna skrämmer mig nästan mer än Bush och McCain tillsammans. Bara tanken på att hon skulle kunna vara vicepresident får mig att rysa. Det blir ju inte bättre av att McCain redan är 72 bast och säkert rullar utför redan som det är.

Läste precis på CNN's hemsida att Barack Obamas farmor dött för ett par timma sedan. Kan detta inträffa mer opassande? Ödets ironi i allra högsta grad.

Vem tycker ni ska vinna?
Publicerat i: På tapeten

Vinnaren av populärkulturkitet!

Grattis till Sassy som vann mitt populärkulturkit bestående av Jenna Jamesons självbiografi, Bob Dylans samlingsalbum och en störtskön DVD med Mia & Klara. Grattis igen och mycket nöje!
Klicka på bilden för att besöka Sassys blogg (eller använd länken ovan, haha). En blogg som jag förövrigt själv är inne på dagligen, mycket underhållande!

Håll koll efter fler tävlingar här på bloggen, fler ligger runt hörnet och skaver!

EDIT: Sassy, jag kan dessvärre inte meddela dig via din blogg att du vunnit just nu! Blogg.se är förkylt tror jag. Men förhoppningsvis har du min mejladress sedan innan så du kanske kan mejla mig din adress så jag vet var jag ska skicka sakerna? Sen så hoppas jag att det var okej att jag lånade en bild. Först tänkte jag ta din header, men någon sådan har du ju inte kom jag på, haha.
Publicerat i: Tävlingar

Dagens upptäckt; YouTube-spellistor.

Anna introducerade mig för en funktion på YouTube som man kan använda sig av när man inte har andra musikalternativ att tillhandagå, nämligen egna spellistor. Hur fan kan jag ha missat detta, det är ett jävla under? Jag är ju där inne och kollar för jämnan. Man klickar på en låt (eller något annat, om man nu fördrar det, men här snackar jag musik framför allt), lägger till den i en spelista och klickar på "spela upp alla automatiskt".

Dagens spellista som gått varm (som heter "My vlog" för att jag är för jävligt lat):
1. Kate Nash On The Album Chart Show.
2. Stone Roses vs. Lily Allen - Water Lily (LDN, Sam Flanagan Mix).
3. The Mamas and The Papas - California Dreamin'.
4. Laura Marling - Ghosts.
5. Idol 2007 (swedish Idol) - Amanda Jenssen - Baby Can I Hold You.
6. Amanda Jenssen Suspicious MInds
7. The Carpenters - Top Of The World.
8. Pernilla Andersson - Johnny Cash & Nina P.

Jag diggar The Carpenters. Det är den enda låt i denna lista som på riktigt gillar, utom Laura Marlings låt också så klart. Hon levde ett tragiskt liv den där Karen Carpenter. Blev kallad sin brors feta syster, vilket ledde till hennes anorexi och också hennes död. Finns ett klipp på YouTube när hon är nästintill döende. Också hennes sista framträdande. Tragiskt. För inte fan var hon fet. Men på den tiden var väl Twiggys, Twistys, Japps eller vad hon nu hettes kropp som var den ultimata, antar jag.

Nu ska jag dra en vinnare i tävlingen, hoppas ni vinner suckers!
Publicerat i: Musik

Jag kunde inte hålla mig.

Här om dagen så bitchade jag om att jag inte köpte "Lost" för ynka 199 spänn och att jag skulle spara pengar och så jävla mycket vidare. Snålsnack är något jag inte klarar av, så jag ska inte trötta ut er med mitt. Sen så råkade jag idag gå förbi DVD-boxhyllan på Ica Maxi. Den som står för inköpen i den avdelningen är så jävla bra, klockrena serier. Jag lämnade stället med två säsonger av "Weeds" rikare. Ni vet serien om småbarnsmamman som är knarklangare (om jag förstått rätt?). Überhyllad, vinnare av Golden Globes och allt. Jag har bara sett ett par avsnitt innan. I ett av dessa var en av de magra Olsen-tvillingarna med. Det var på dessa avsnitt som avgjorde mitt köp. Jag är nöjd med det dessutom. Kostade mig bara 300 spänn!

Det är lustigt, jag fortsätter handla upp pengar jag egentligen "inte har". Haha. Men jag orkar inte spara, spara, spara hela jävla tiden. Och jag vill bara ge alla en käftsmäll som klagar på mina ekonomiska handlingar. Jag lägger undan en hel del varje månad. Av mitt studiebidrag dessutom! Jag klarar mig utan problem. Jag njuter av att faktiskt leva ut det jag vill nu, inte spara tills jag är sextiofem och dement (vilket jag troligtvis med största säkerhet kommer bli). Om det nu är att njuta framför en god TV-serie och/eller en resa till Paris - så låt mig göra det. Mina pengar för fan.

Hur klyschigt det än låter så är är livet för kort för att spara allt tills man "växer upp" (när det nu blir?). Moral-Pelle ska sluta prata nu. Imorgon klagar jag över svälten och det jobbiga med att vara student. Haha.

(edit 18.46; Haha, jag vet inte varför jag skrev de två sista styckena. Frustration kan verkligen få fingrarna att jobba fort).

Min tävling slutar om drygt tre timmar! Skynda att vara med, du hinner fortfarande! Klicka HÄR.
Publicerat i: Film och tv

Jvgstn.

På min repa till IKEA så svängde jag förbi Kumla och drog in på Ica där (mer om det i nästa inlägg). Jag ser en vägskylt, en vit lokalskylt ni vet, där det på övre raden står "Kumla Stadshotell" och under stod det "Jvgstn". Jvgstn? Jag fattar att det står för järnvägsstation. Men sedan när blev det en vedertagen förkortning till vägskyltar? Jvgstn, pff! Jag var tvungen att svänga förbi ett extra varv för att se om jag verkligen läste rätt. Det gjorde jag. Hade jag läst det på internet så hade jag inte brytt mig, här skriver ändå ingen rätt någonstans. Men mitt i ett samhälle, haha. Jag försökte ta kort på fenomentet, men det slutade inte komma bilar bakom. Så jag väljer därför att illustrera med hjälp av paint.
Något sådär på ett ungefär såg det ut. Märkligt, får man inte plats att skriva ut "järnvägsstation" om nu hela "Kumla stadshotell" får plats? Kanske var det en praktikant som skrev detta. En som inte gör annat än sitter på MSN och chattar hela dagarna? Ja, man börjar undra i alla fall, haha. Jag tycker det ser skitilla ut. Någon som håller med?

På IKEA köpte två uppsättningar av ljuset och fatet neda. Eftersom både jag och Steffo är julfanatiker och bor i en kall lägenhet så har vi slagit till på stort när det kommer till de fyra adventsljusen man tänder varje söndag i slutet av året. Och då menar jag "slagit till på stort" storleksmässigt. Ljusen är en halvmeter långa, ganska dyra och har en brinntid på över en vecka. Haha, ska de va så ska det va! Sen så köpte jag en julstjärna att hänga i fönstret också.
Det är för fasiken jul om femtio dagar. Ingenting ju för fan!
Publicerat i: Pelles vardag

Popart.

För ett par år sedan blev jag helt såld på hela popartkonceptet. Igår besökte jag en blogg som hade en header med Roy Lichtenstein-motiv och blev genast neddragen i det konstträsket igen. Det är utan tvekan den konstepoken (om man nu kan kalla den det) jag gillar bäst. Kan sitta i timmar och kolla på Andy Warhols, Tom Wesselmans och de andra verk. Bäst gillar jag just Lichtenstein och hans serietidningsliknande verk.

Det finns lite Lichtenstein-verk att införskaffa på Gallerix. Inte originalen dock (det var bäst att tillägga det). Skulle sitta fint ovanför sängen min. Tål att tänkas på! Nu ska jag dra en snabb vända till IKEA, sedan kommer jag hem igen och svarar lite på era kommentarer. På återseende!

Idag är det sista dagen för min tävling, ikväll klockan 21 dras vinnaren! Skynda att vara med HÄR.
Publicerat i: På tapeten

Bli en stor bloggare.

Det är klargjort, jag är en mes! Mitt "lilla" köttskavsår var visst inget mot det som finns på marknaden. Haha, jag har inte hört talas om att det finns något som heter skavsårsplåster som är osynligt och som blir till en kudde (sa jag rätt?). Fast hur ska jag veta, oftast biter man ihop och strövar på ändå. I värsta fall kanske man låter lite hushållspapper glida ned mellan skohälen och människohälen.
Men nog om detta och över till något helt annat. Jag har kommit på hur man lyckas bli en stor bloggare. Undvik följande:
- "Dagens outfits"-inlägg. Dessa inlägg har blivit A och O i modebloggandet. Men är det inte lite passé och lite beige att skriva om vad man har på sig? Gör det ibland, när du ska på maskerad eller verkligen köpt något unikt och snyggt. Inte när du står i ett par Lee-jeans från rean förrförra hösten och en H&M-tröja. Skapa något eget, något nytt. Vad sägs som "dagens naket". Det behövs chock för att skapa intresse.
- Ben & Jerry-glass. Varför köpa skitlite glass för femtio spänn när du kan få en hel marängsviss om du bara köper vanlig Big Pac-glass. Visst, den kanske smakar skitgott - det gör den säkert. Men det vet vi nu, det svär jag på. Prova istället att förespråka för en god ost. Ja, få in ost och kex på "heta listan"! Nischa dig i ditt näringsintag.
- Överanvänd dig inte av ordet "goodiebag". "Överraskningspåse", "gotteöverraskning" är bara två grymt mycket roligare ord för samma sak. Hitta ditt egna ord!
- Gå emot strömmen och säga du faktiskt inte gillar Håkan Hellström, "Gossip girl", "James Bond" eller resten av all skit som tycks vara på tapeten. Gillar du inte något, säg det! Om du nu känner att du vill det, det vill säga. Jag är emot hela grejen när man ska "gilla något bara för andra gör det". Däremot kan motsägning mot majoriteten leda till hårda ord. Men det är smällar man får ta!
- Frågestunder. Varenda blogg har för tillfället frågestunder. Dessa kommer i stora massvågor hos alla titt som tätt. Jag gillar de, jag ställer alltid en fråga. Men gör så här, när ingen, absolut ingen, pratar om frågestunder (nästan gång runt jul ungefär), då ska du kliva fram med din egna frågestund. Och gör det med en tvist. Ha en frågestund där läsarna får ställa en fråga till din mamma? Eller om kossor kanske, om du skulle råka vara kobonde? Eller ditt alterego Gertrud som går med dig var du än befinner dig? Ni fattar poängen.
- Spamma inte sönder dig. Punkt.

Med andra ord; kör din egen grej. Det finns fullt av skitbloggar som härmar varenda stor bloggare. Ta tips, det kan du göra. Men gör det som sagt med en tvist - hitta din egna, unika grej. Försök inte bli en ny Stina-Lee, Schulman (hur man nu blir som de) eller Blondinbella. De kör sin grej och de gör det bra. Vi gillar alla de som på något sätt utmärker sig, inte de som svansar efter och härmar.

Lite schyssta visdomsord så här på kvällen till alla er! Var ditt unika jävligt goa' jag!
Publicerat i:

Äckelblogg 1: Skoskav.

Tänkte börja med en serie "äckelbloggar". Dagens äckliga ämne är "skoskav". Att prata om skoskav är inte inte så värst hemskt, men jag klara fan i mig inte att se på såren. Det jag senast åt ligger och dinglar i strupen ungefär, haha. Under min resa till Stockholm här om dagen så drog jag på mig skoskav på båda fötterna. Bilden ovan är från vänstra foten. Den skyddande "skinnbubblan" som brukar bildas på skav har slits bort under jobbtimmarna och det gör för jävla ont. På högra foten är det lite bättre, där är skinnet kvar. Men det gör fortfarande ont. Det är mina Vagabond-skor. De vägrar töja sig. Nu har jag haft de flera gånger utan att de faktiskt verkar bli bättre. Men det är bara att bryta ihop och komma igen!

Gillar ni att studera skoskav?

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.
Publicerat i: Okategoriserbart

Min halloweenkväll.

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.

Kvällen som jag trott var så jävla planerad gick i stöpet. Jag hade tänkt (utan att egentligen planera något) att alla vi skulle ses, hela stora gänget. Men två gick ut på krogen (vilket så klart är tillåtet) och vi blev bara tre. "Bra, då går vi på bio", tänkte vi. Men då skulle en tredje till kyrkan på något andligt upprop och genast blev klockan för mycket för att kunna hinna med något biobesök. Eller vi hade hunnit med om vi kört fort, vilket jag var emot vid frostigt underlag och sommardäck. Så det slutade med att vi blev sittandes i en källare och kollade film, The Grudge. Världshistoriens sämsta rulle, men den gick ju så passande Halloween till ära. Sarah Michelle Gellar blir ju lite tokig i den här rullen, vilket leder till hennes självmord i film två. Japp, nu slipper ni se dem här skiten. Buffy dör, det är det viktigaste!

Kvällen suraste stund var ändå när jag kom på att jag var bjuden på 70-talsfest. Den hade jag helt lagt ifrån minnet. Fan alltså, det hade varit skitskoj med lite schyssta discomoves och coola afroperuker att skaka. En pubkväll i Örebro hade jag blivit tillfrågad att vara med på, fast då strulade genast skjutsen. Men vi hade trevligt när vi såg på film också, det hade vi. Men det är bra jobbigt när det händer något man inte planerat riktigt.

Vad hade ni för er? Och sedan när blev halloween ännu en av de dagarna man känner att man "måste" festa (så som nyårsafton, midsommar och första maj)?

Polotröjan är en tillräcklig anledning att göra en galen.
Publicerat i: Fest och fylla

Ny CommunityChannel.

Absolut klockren video!


Vill du slippa julklappsstressen?
Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.
Publicerat i: Pelles vardag

Linda Skugge.

För bibehålla den goda litterära tråd jag haft de senaste dagarna (läs föregående inlägg) så badade jag ikväll till Icakuriren. Som också den låg i moders hög, men som läses av de flesta här hemma. Jag gillar den betydligt bättre än söndagsbilagorna, det är ett som är säkert. Fast det är långt ifrån vad skulle betala för själv om jag nu fick för mig att köpa tidningen. Jag skulle nog välja "Mojo" eller "Sonic". Dock så är Sonic lite för pretto för min smak. Kan inte förstå att jag prenumerade på den i två år. Så jävla är den nämligen inte. Någon gång ibland går den an, för att hålla koll i musikvärlden. Men det räcker så.

Hur som helst, en sida i Icakuriren var tillägnad Linda Skugge och hennes svar till förvirrade ungdomar. En tjej skriver följande:
Jag har varit otrogen mot min pojkvän och jag ångrar det enormt mycket. Vi har varit tillsammans över ett år och vi har det verkligen bra så jag förstår inte varför jag gjorde det, det bara blev så. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag vet inte om jag vågar berätta det för honom och tror inte jag tänker göra det heller. Jag har otroligt dåligt samvete eftersom jag vet att det var väldigt dumt gjort. Saken är den att jagh älskar honom väldigt mycket och skulle aldrig lämna honom för någon annan. Vad tycker du jag ska göra? Ska jag berätta för honom vad jag har gjort? Jag är själv ganska svartsjuk och har ibland varit oroligt att han ska vara otrogen mot mig och så gör jag det själv!

Sen glider Linda in med bästa svaret i sann Skugge-anda.
Vet du vad jag tycker, jag tycker inte du ska berätta det. Det är ett himla berättande och biktande, allt ska ut och sen ska det vridas och vändas på det. Alla gör fel. Allt måste inte ut i dagsljuset. Jag tror inte på det. Jag tycker du ska se det som en läxa. Du ångrar det. Bra, du vet att det var fel och att du vill ha din kille. Så gå hem och kramas nu!

Fatta vad gött att få denna respons om man vore den där tjenen som skrev om sitt dilemma. Jag diggar Linda Skugge som fan, hon är skitcool. Vad tycker du om henne? Något att ha?
Publicerat i: Okategoriserbart

Ur en vanlig söndag.

När jag skulle bada igår så var jag i stort behov av något badlektyr. Gick igenom mamma hög på nattduksbordet och fick tag i en söndagsbilaga från Aftonbladet.
Här är lite av den skit man tvingas att läsa (denna gång ur nummer 41, 2008):
- Hur många apor ryms i en skottskärra? En helsida på en skottskärra med apor. De sägs trivas att åka tjugo minuter i en punkterad skottskärra. Jag tycker de verkar lida, jag.
- En kamel kostar runt 8000 svenska kronor. Poängen i artikeln är att det ska verka dyrt. En vanlig blandrashundvalp i Sverige kan kosta runt 12000. Det om något är dyrt.
- Ett hemma-hos-reportage hos Jacob Palmstierna. Stackars rika farbror, hans far hade aldrig tid med honom eller hans syskon. Med rikedom kommer ibland barnen i kläm och självklart är pengarna viktigast. Men hej, det visste vi ju redan. Ta vilken amerikansk rulle som helst. Barnen blir åsidosatta, tvingade att gå på internatskola eller bli advokat mot deras vilja. De vill hellre bli konstnär och så vidare...
- Ännu en artikel om "pappan" som födde ett barn. Paret från USA ni vet. Men grejen är, om man nu ska snöa in sig på detaljer, att denna pappa blev gravid redan när han var kvinna. Jag vet inte, men det känns inte som om det räknas riktigt.
- Sissela Kyle dämpar sin oro med jogging. Intressant!
- Manspanelen (bestående av Pigge, Aschberg, Paolo och GW Persson) menar att man ska skita i att ens partner flirtar med andra och/eller chocka denne med något radikalt, till exempel att vara otrogen. Haha, nä... men det svaret skulle inte förvåna mig.
- Mittuppslaget är om myror och deras myrstack. Hur funkar det, hur bygger så högt? Också det ovärderlig information.
- Fixa snyggaste kändisfrisyren. Ett praktikantreportage bara för dig!

Med mera, med mera... hade det inte varit för det faktum att dessa bilagor är ett ganska bra tidsfördriv så hade jag startat en onödighetsbojkott genast idag. Men jag låter bli av eget intresse.
Publicerat i: Den arga kategorin

God morgon Sverige.

Jag har väntat och väntat och väntat... syster sover i gästrummet här där datorn står. Hon brukar vara ganska morgonpigg av sig. Men idag vaknade hon inte, så jag väckte henne nyss så att jag kunde skriva ett inlägg så här innan jag drar och jobbar (schysst väckningsanledning, eller hur?). Vi har en kalasfin morgon här, tittar man ut så får man sig en scen hämtat ur ett enkronersvykort. Tog ett kort på mitt favorithus här på gården. Det blev snyggt för att vara med mobilkamera om jag får säga det själv.
Anledningen till att Anna sov som en gris var för att hon var vaken länge igår och var på bio. Hon och hennes vän såg "Låt den rätte komma in". En film som jag och "mitt" gäng hade tänkt att se ikväll faktisktr. Fast kanske inte längre efter att jag fått den förklarat för mig. Den verkar skitdåligt rent ut sagt, jag vet fler som sagt det dessutom. Har du sett den, vad tyckte du?
Du missar väl inte min tävling där du kan vinna detta populärkulturkit som du ser ovan? Perfekt att ge bort i julklapp - till sig själv eller till någon annan. Var med du också!

Tävlingen hittar du HÄR!

Nu ska jag dra till jobbet och vara där i fyra timmar. Känns surt (speciellt efter det här dåliga inlägget, haha), men kul att träffa allt folkt igen. Återvänder redan vid tresnåret och svarar då på alla kommentarer. Ciao så länge.
Publicerat i: Okategoriserbart