Pimpad banan.

Jag borde sova, det borde jag verklligen. Måste bara säga att det är gött som fan att vara hemma i Norrköping igen. Skönt med trådlösa internetet, skönt med miljön man är van med, skönt med sin egna säng... fast samtidigt jävligt trist. Jag gillar Örebro och Närke som fan, hur tråkigt namnen än låter.

Jag känner att jag är jävligt svår idag. Jag gillar mig inte så här. Typiskt söndagshumör faktiskt. Andra fruktar söndagarna för att måndagen ligger runt hörnet (för svenskar kan inte njuta för stunden). Jag gillar den inte för att jag alltid mår piss. Inte alltid kanske. Eller jo, ibland är jag bakfull - ibland är jag pubertal.

Nu sitter jag här med min nya Kjell-datamus och trixar i Photoshop. CS4 är svårt! Eller det ser mest lite annorlunda ut än mot CS3, funktionerna är väl ganska mycket detsamma. De som inte är nya då det vill säga. Jag är ingen mästare och det var ju ett tag sedan jag satt nu. Men jag har pimpat en banan litegrann. Jag vill ha lite Warhol-känsla över den, lite som på Velvet Underground-skivan ni vet. Jag är halvnöjd.
Vad tycks? Innan utlåtande; tänk på att jag är jätterookie, haha..


KATEGORI: Okategoriserbart

Vrede.

Jag är skitirriterad just nu. Jag kan inte ens sätta fingrarna på just vad det är som gör mig arg. Ett vredesutbrott ligger och sjuder precis under ytan (var den ytan nu än är ligger belägen). Men jag tror det kan bero på något av dessa saker:
- Tusen frågor kommer från tusen olika jävla håll. Är det något jag inte orkar med när jag är trött är att svara på många frågor. "Pelle, ska vi spela spel", "hur gick jobbet?", "har ni matat hundrarna" och så vidare. Annars är man fast besluten om att inte säga allt för mycket, men när man har som minst lust kommer allt kackel på en gång.
- Den här datorn (sitter på föräldrarnas) vägrar öppna länkar man klickar på. Dagens I-landsproblem, men också en stor irritationskälla.
- Om en timma och en kvart ska jag sitta på tåget hem. Men med min vanliga tur så lär jag komma iväg fyrtiofem minuter senare. Och ja, jag är omogen nog att bli arg över detta i förväg.

Antagligen är det en kombination av alla tre. Är ni också arga utan någon bra anledning ibland?

(Jag försökte i sann StinaLee-anda att googla fram en bra argbild. Jag har ingen fantasi idag, förstår ni. Men det gick inge vidare, datorn är dum i huvudet som sagt. Föreställ er en bild här på en arg tecknad gubbe).


KATEGORI: Pelles vardag

Skivor jag vill ha.

"Om jag hade pengar, na-na-na-nah...". En passande låt på en passande tid. Jag saknar att vara mer eller mindre ekonomisk oberoende som jag var när jag bodde hemma och handlade upp hela lönen på skivor. Just nu är det minst fyra skivor jag vill ha.
Tiger Lou - A Partail Print. Detta för att Tiger Lou alltid kommer vara Tiger Lou. Ett av Sveriges bästa band.
Anna Ternheim - Leaving On A Mayday. Förra skivan sög, men jag har hört att Ternheim är tillbaka till "Somebody Outside"-soundet igen. Sen så vill jag mer än gärna ha de fem bonusspåren där hon tolkar Sinatra. Kan inte bli annat än bra.
Dido - Safe Trip Home. Dido verkar vara artisten många älskar att hata. Jag tycker kvinnan är klockren på det hon gör och det blir jävligt bra. De två första skivorna går varma under hösttiderna hemma hos mig, svinbra!
Tracy Chapman - Our Bright Future. Har inte hört något från den nya plattan. Inte så chockerande då mest spelas skit på svensk radio (mer eller mindre). Men jag tror detta album liksom föregående blir bra som fan. Skulle inte Tracy komma till Sverige snart? Eller är jag helt ute och yrar? Skulle vara skoj att se.KATEGORI: Musik

Två nagelbitare.

Mitt hjärta mår inte bra att det levnadssätt jag lyckas uppnå innan jag somnade igårnatt och som jag även vaknade till nu imorse. Jag pratar med andra ord om riktigt spännande filmer, fy fan alltså, ena riktiga nagelbitare. Jag ser inte ofta på film, men nu har jag sett två riktigt bra på rad. Den första var "Kingdom" med Jennifer Gardner, Jamie Foxx och Jason Bateman. Ett gäng FBI-agenter som utreder ett bombdåd i Mellanöstern på sitt egna lilla vis. Så in i helvete bra och som vanligt var Gardner jävligt het sin actionroll (vem minns inte Alias tack vare henne, hehe?).

Film nummer två nu på morgonen fick bli "Disturbia". En riktigt "pojken som ropade varg"-story som egentligen bara tog död på onödiga statister. Men trots detta så var filmen sjukt jävla bra, jag köpte handlingen direkt. En snorunge, Shia BöffNöff (eller hur det stavas) och ett gäng mindre kända ansikten börjar spana på sin granne som har något märkligt för sig. Man tror sig se honom mörda en tjej, men när man Shia ringer polisen så är allt man hittar ett påkört rådjur. Och så börjar hela den här "snälla tro mig denna gången"-filmen. Vem tror ni får rätt i slutänden då? Myskogrannen eller BöffNöff?

Ja, det är inte svårt att gissa vilka som dör och inte i några av dessa två filmer. Men om förbiser detta faktum att handlinge är jävligt förutsägbar så var dessa filmer skitbra. Så bra att jag varken kunde somna igårnatt eller lämna rummet nu i morse. Det är inte ofta jag tänker så. Se de, går på Canal + i detta nu!
Just ja, glad första advent och en trevlig skyltsöndag! Själv ska jag jobba till fyra!


KATEGORI: Film och tv