Bästa liveskivorna.

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.

Sitter och lyssnar på pappas liveskiva med Elton John. Säga vad fan man vill om Elton, men han har många bra hits. Jag diggar de äldre av hans sånger. Bara för ett par veckor sedan så tipsade jag er om hans album "Goodbye Yellow Brick Road". Ett mästerverk! Det är dags för lite nya tips kände jag. Kategorin idag får därför bli "livealbum", versioner man aldrig tröttnar på.


1. Elton John - One Night Only. Inspelat i New York 2000. Gästsångare är bland andra Mary J. Blidge. Klockrent album! Bästa låten är "Rocket man".
2. Ane Brun - Live in Scandinavia. Många låtar är från spelningen på Södra teatern september 2006 (2007?). Då var jag själv på plats och det var bland det bästa jag sett. Utan tvekan.
3. Janis Joplin - Live at Winterland '68. "Down on me" är skitbra, likaså "Piece of myu heart" (hur fjantigt det än låter att välja just den låten). Ett måste i skivhyllan!
4. Bruce Springsteen - Live 1975 - 85.
5. Bruce Springsteen - Live In Dublin. Den här turnén var jag själv på. Vid stod nästan längst fram vid scenen i Globen (precis som jag gjorde på hans spelning på Ullevi i år). Gospelspåren är bäst. Det är nästan så att jag hoppas han skulle ta och göra sig en gospelskiva, den där bossen. Kanske att han skulle få det att funka så som så många andra inte lyckats. Ta bara Johnny Cash' gospelspår. Låter som om han gjorde de bara för att Elvis höll på med samma skit. Nä, mer gospel från Springsteen!

Har jobbat ikväll för första gång på en och en halv månad. Jag hade skitskoj, precis som på gamla goda tiden. Imorgon är det dags att hugga tag i skiten igen. Hoppas det blir lika skoj då. Nu måste jag törna in, för jag faller snart ihop här på tangentbordet. Är det något jag inte behöver så är det att vakna upp med ett "W" i munnen. Igen. Haha.
Publicerat i: Musik

Fixa snabba IQ-våfflor.

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.


Det är inte våffeldagen än på ett bra tag. Då ska det vara ordentliga våfflor, helt klart. Nu kör vi med den snabba och precis lika goda IQ-våfflan. Som passar sig lite bättre på en fuskvåffeldag som idag.

Du behöver:
- Frysa våfflor av märket Goda (finns i frysdisken på välsorterade mataffärer).
- Vispgrädde.
- Hallonsylt.
- En brödrost.

Vispa grädden, rosta våffeln och klicka på sylt. Avnjutes med iskall mjölk. Gött som fan och helt IQ-befriat! Lagom ansträngande och onyttigt en fredag som denna.
Publicerat i: Pelles vardag

Dags att stänga av.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore puckat! För att vinna lite tidiga julklappar till dig själv eller någon du känner så klickar du HÄR.

När mailboxen blir så här, efter en och en halv dag, så är det dags att stänga funktionen som meddelar en via mejl att man fått en bloggkommentar. Galet! Fast galet skoj!

Publicerat i: Pelles vardag

Hej mitt vinterland.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore puckat! För att vinna lite tidiga julklappar till dig själv eller någon du känner så klickar du HÄR.

Klev upp tidigt även denna morgon. Får jag inte sova tills jag vaknar imorgon så kommer jag nog hoppa ned från ett hustak. Anledningen till  dagens tidiga uppstigning var för att hinna till drop in-klippningen i tid så att jag skulle få slippa vänta i tre timmar som sist. Jag kom dit kvar i nio och det var redan fem personer där, holy smoke! Men jag behövde bara vänta i cirka fyrtio minuter på min tur. Hade jag fått vänta längre ändå så hade inte det gjort så fasligt mycket. För att bli av emoluggen, som så fint klädde mitt ansikte fram tills i förmiddags, så hade jag kunnat vänta i många långa timmar.

Det var faktiskt min gamla klasskompis Stina som klippte mig idag. Jag passade på och korsförhöra henne om allt och inget. Det var riktigt trevligt och hon har talang. Hon lyckades till och med sälja mig en tub wax. Då har man talang alltså, för jag brukar inte nappa på sådan där merförsäljning. Men skiten är jävligt bra, jag har haft det förr, och så räcker en hel förpackning drygt ett år. Bara det är ett jävla plus när man är student.

Håret blev skitsnyggt. Kort och snaggat på sidorna, fast ändå med lite längd. Uppe på huvudet lite längre hår som rufsas till. Torrt rufs! Det låter som om jag skaffat mig en helyllefrisyr som resten av den svenska befolkningen har (den manliga sidan). Men den är lite egen och jag är skitnöjd och långt ifrån "wet lookig" (som hör hemma på 90-talet folks) som det kan bli. Grym som fan! Försökte ta kort förut. Tog ett före- och ett efterkort. Men de var inge bra. Ni får föreställa det själva, använda fantasin bara.

Just ja, bilfärden till och från frissan var ett jävla helvete alltså. Sommardäck på snöslask, det var ingen vidare bra kombination. I tvillingens stereo (jag lånade hans bil) satt en skiva med "Time to say goodbye". Låten med Sarah Brightman och Andrea Bocelli. Hela bilresan fram och tillbaka låtsades jag förstå och sjunga på Italienska. Det gick inge vidare. Något annat som inte gick bra var att förstå varför Olle, min Håkan Hellström-galne bror, hade denna låt på en skiva. Haha. Visserligen var skivan fullspäckad av anna musik. Musiklite mer lik honom. Men det är bra med variation, det är det alltid. Dagen till ära hade jag faktiskt kunnat tänka mig lite julmusik. Några tips ett par man kan YouTuba på?


1. Snö i trädgården.
2. Snö på vägen till frisören.
3. Supersizead waxtub, höh.
Publicerat i: Pelles vardag

Stockholmsresan.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore galet! För att vinna lite tidiga julklappar till dig själv eller någon du känner så klickar du HÄR.

Tillbaka från dagsresan till Stockholm. Dagen har varit trevlig. Jag har gått mig sårig om hälarna och fått en konstant våt känsla i håret efter regn och snörusk. Resan dit var jobbig. Bakom oss satt det "white trash"-brudar med så lite verklighetsuppfattning att jag banne mig inte tror de hör hemma på denna jord. Ungefär. Väl framme i Stockholm tog vi oss allra först en fika på Kulturhuset och tittade ut över Segerls torg. Det var trevligt, men dyrt. Väldigt dyrt.

Började efter det jobba oss affärsgatorna upp och ned. Jag hade inga planer på att köpa något direkt. Dels för att resan blev väldigt spontan och för att jag så sent som igår köpte en resa till Paris. Fingrade en under några snabba ögonblick på Lost-boxen för säsong ett. Den kostade bara 199 spänn. Kan kännas otroligt korkat nu i efterhand, men i långa loppet kommer jag vara nöjd över beslutet. Kan ju se klart på det jag har liggandes hemma först innan jag köper på mig något nytt. Helt lottlös kom jag inte hem dock. På Topman (manliga motsvarigheten på Topshop) så hittade jag mig en flanellmönstrad, gul- och svartrutig halsduk och en v-ringad t-tröja med knäppning (som ej syns på bilden nedan). Kostade bara 169 respektive 89 spänn. Jag är helnöjd. På Din Sko hittade jag kängorna jag ska ha - nästa månad. Haha. Skitsnygga, men på tok för jävla dyra. Om en månad dock, då blir de mina.

Inne på Buttericks så stannade en reporter mig. Hon var från en större dagstidnings internetupplaga och ville ställa ett par frågor om Halloween. GAH, jag vill verkligen inte. Kollade till och med bort och låtsades vara jävligt intresserade av allt annat som kom i min väg. Men inte då, de stannade mig. Antagligen så var det min blöta frilla som fångade deras uppmärksamhet. Jag tänker inte kolla på klippet och jag tänker inte ge någon annan glädjen att göra det heller, haha. Jag vill så ogärna bli intervjuad att jag föreslog att Anna skulle prata istället, men då ville hon istället att båda skulle vara med. Jag vet inte vad, men jag tror det var Sören Charmören i mig som fick henne att vilja ha mig. Hon blev het på Nilsson-ångan med andra ord.

Vid tresnåret så mötte vi upp Annas gamla resekompis från hennes Australientripp i somras, också hon vid namn Anna. Trevlig tjej. Måste undra vad jag var för osocial jävel. Men jag får skylla på att jag var trött. Fast det är ingen bortförklaring, egentligen mer fakta. Haha. Vi tre fikade (systers och min tredje fika för dagen plus att vi tog kaffe på lunchen timman innan) i Gallerian. Jag har så svårt för attityden på expeditpersonalen på flertalet ställen i Stockholm, de är inte lika trevliga. Antagligen för att de har mer att göra där än i sketna städer så som Örebro eller Norrköping och inte "hinner" le mellan varje gäst, vad vet jag? Men jag ska inte dra alla för en kant, snubben på Topman var grymt trevlig och svincool för att nämna något undantag. Men jag skulle vilja påstå att vi också i Sverige har vissa kulturskillnader. Bland annat en brist på service och trevlig anda i vår huvudstad, hehe.

Vid sex åkte vi hem och trash brudarna pratade om en av de tres homosexuella bror och hur mycket de hatade honom. En ganska IQ-befriad diskussion som snart dämpades av höga suckar och stön från alla medpassagerare. För en halvtimma sedan kom jag hem igen till ett snöigt Närke. Det snöar rikligt fortfarande. Men jag vägrar glädjas åt saken, imorgon är det ändå borta.


1. Jag på fiket. Ser ut över "plattan".
2. Anna inne på Buttericks.
3. Anna och Anna på Gallerian-fiket.
4. Dagens skitsnygga fynd. Halsduken är grym till min svarta skinnpaj.
5. Mina framtida skor till vintern. Din Sko 799 :-.
Publicerat i: På tapeten

Mot huvudstaden.

God jävla morgon på er. Så här tidigt var det länge sedan jag klev upp (halv sex). Det är märkligt det här internet vi har här hemma. Jag har haft med mig datorn på åtskilliga platser och det har funkgerat överallt. Men inte här. Pff! Så igår kväll hade jag inget annat "val" än att bara lägga mig och sova. Tidigaste jag kommit i säng på flera, flera veckor. Så jag var pigg redan klockan fem imorse, haha. Antagligen tar detta ut sig på bussen till Stockholm. Kommer slockna som en örn (för jag har fått för mig att örnar somnar rätt så hastigt - flygandes).

Ska försöka mig på att mobilblogga senare. Tar man bilden först eller tar man den medens man håller på och skriver? Men det där löser sig, det gör det alltid.

Jag vill ju svara på kommentarer. Men yo, ni fattar ju varför det inte kommer några svar ju idag. Ha en go' torsdag på er! Det kommer jag ha. Full av bloggabstinems, haha. Adios!
Publicerat i: Pelles vardag

Resa till Paris bokad!

Nu har jag och syster bokat resa till Paris vecka nio. Vi bor centralt som fan och fyra nätter på hotell (med frukost) och flygresa tur och retur gick bara på 2950 spänn! Skitbilligt! Imorgon åker vi till Stockholm så antalet bloggar kommer reduceras ned till... ja, en om jag har tur! Haha. Tänkte försöka mig på mobilbloggning, får se hur det går.

Nu ska jag försöka få igång internet till min bärbara här hemma på landet. I så fall kommer det en till blogg väldigt snart. Om inte det funkar så hörs vi sent imorgon kväll eller vid lunch om jag klarar mobilfunktionen eller så hörs vi på fredag morgon. Au Revoire.
Publicerat i: På tapeten

Sista måltiden.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore galet! Klicka HÄR för att komma till den

Unnade oss en liten sista måltid nu innan vi åker hem. Varsin falafelrulle, hehe. Känns som om jag bara blogar maträtter här. Haha. Sist målade jag en bild på paint, då jag glömde ta kort. Men nu gick det bättre. Vi har precis kollat på Arkiv X och vilat lite innan tågresan hem. Gött! Ska packa ihop det sista nu. Är sämst på att packa, har inget begrepp om hur mycket man bör ta med eller framför allt vad man bör ta med.

Nu ska jag åka. Hörs senare ikväll, tänkte svara på alla kommentarer då.
(fan, vilka lama bloggar det blivit de senaste inläggen).

1. Faladelrulle och Coca Light.
2. Dessert från igår. Färska, fina jordgubbar och allt. Gött som fan!
Publicerat i: Pelles vardag

Kängigt värre.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore galet! Klicka HÄR för att komma till den

Fan, jag skar mig när jag rakade mig. Pinsamt, är jag femton igen? Jag antar att det kan hända den bäste (i rakning?). Men det gör det inte mindre pinsamt, inte ett dugg mindre.

Har lugnat mer mig några hekton nu och mår bra. Bättre i alla fall. Inte för att jag mådde dåligt förut, mest arg. Hur. Som. Helst. Sitter och kollar på lite skor, är jävligt sugen på ett par kängor. Fast inte den skitklumpiga sorten dock. Bilden nedan är av en lite för klumpig modell, men den börjar likna något. Skulle vara skönt att uppleva en vinter med varma skor och slippa tygskor med raggsockor för en gångs skull.

Eller kanske skaffa ett par fodrade tygskor, det finns ju också! Det är ändå det jag gillar bäst. Och mina skinnmyggjagare. De är grymma som fan.

Vagabond-känga, 1000 spänn från Nilson.
Publicerat i: På tapeten

"Äckligt less"-blogg.

Jag är så jävla less på allt just nu! På universitetet, på noll framförhållning, noll förståelse och framför allt våra äckliga jävla projektarbete. Men skitsamma, jag gör det de andra säger till mig att göra - har funkat bra hittills!

Vidare till något mycket roligare. Onsdag idag och dags för hemfärd till Närke. Har sett fram emot denna långa helg hemma i sex veckor nu. Ska till Stockholm imorgon med syster, på fredag ska jag jobba och festa. Lördag och söndag återlämnas också till jobb och umgänge med vänner. Sen så lite andra saker inte värda att ta upp i en blogg. Ska bli så skönt, ska inte tänka på KSM alls i onödan. Inte ett jävla piss i onödan.

Är jag bitter? Tro fan det. Nu ska jag skriva en till blogg så att denna genast bli en i mängden. Återkommer strax!
Publicerat i: Okategoriserbart

Mitt Sex and the City.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore galet! Klicka HÄR för att komma till den.

Det är mycket snack om "Sex and the City" just nu. Jag tycker man har talat oavbrutet om den serien sedan den började sändas. Och det var väl 1997, eller när var det? Slutet var överhypad, efter det så snackade man den skoformade, grymt fula DVD-boxen och sen kom allt snack om filmen och allt vet det fan alltså. Serien har varit i konstant mittpunkt så länge jag kan minnas i stort sett.

Så nu tänkte jag, eftersom jag har inget begrepp om vad som är skoj och inte, berätta lite om hur jag uppfattat serien. Jag har sett ett par avsnitt, det måste jag erkänna. Speciellt avsnitt som jag tyckte var så bra och som refererar till varenda gång serien kommer på tal (jag gillar att veta vad jag talar om). Hon, den kåta, Samantha hör sina grannar ha sex så hon stönar ikapp med de och får en dag en inbjudan inskickad under dörren. Klockrent manus, klockrent spelat!

Mina uppfattningar om serien (ta de för vad de är, yttrade på ostabila grunder):
- Huvudpersonen Carrie jobbar på en tidning vilket resulterar i det tomma pratet, som jag antar ska liknas vid krönikor, som skjuts in då och då i programmet. Det gör inget om man skulle råka glömma lyssna på vad hon säger. Som sagt, det är ganska tomt prat. Intetsägande och tillgjort.
- Någon som heter "Big" är med. Detta vet jag för att jag läste en bok där någon sa "hej, jag heter Big" och en annan svarade "haha, som killen i 'Sex and the City, fan vad töntig du är". Vem denna Big är har jag ingen aning om. En stor person antagligen.
- Samantha, den andra av de två personer jag faktiskt kan namnet på. Min favorit de få avsnitt jag sett. Sexgalen och helt klart seriens färgklick.
- Det finns en brunett med. Vad hon heter vet jag inte, men hon har varit med i Vänner. 
- En rödhårig kvinnan är också med, hon som är fulast (fast långt ifrån "på riktigt ful") av de fyra. Känns lite missplacerad och tråkig.
- Allt utspelar sig i New York och serien kan ha det jobbigaste introt av alla världens serier.

Jag kommer inte på mera. Lät det någorlunda rätt? 
Publicerat i: Film och tv

Äntligen ny väska.

Hittade en väska på affären Granit här i stan'. Äntligen! Har levt med min jävla Fjällräven-väska i fyra år nu. Inte för att jag ogillar de väskorna, men jag känner mig så liten i den. Som en unge. Det känns som de passar alla utom en själv. Så jag köpte en axelremsväska och förhoppningsvis kommer jag känna mig som den universitetsstudent jag är. Bilden gör, som vanligt när jag fotar, inte väskan rättvisa. Men den är snygg och jag är nöjd. Vad som bättre är var att den bara kostade 299 spänn. Som hittat!

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore galet! Klicka HÄR för att komma till den.
Publicerat i: På tapeten

Det här var väl trevligt.

Senaste seriefyndet!

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore galet! Klicka HÄR för att komma till den.
Här ser ni senaste TV-seriefyndet! Hittade första säsongen av "Dexter" på Åhléns för 199 spänn. Ingenting ju för fan! Jag har inte sett den här serien tidigare, men alla säger att den är bra. Någon av er som sett? Något att ha? Kul att jag köpte något som jag aldrig sett tidigare för en gångs skull, prova på lite nytt.

Jag tänkte nu öppna om mig och berätta hur stor nörd jag faktiskt är på TV-seriefronten och lista upp allt här. Märk väl att jag inte menar att skryta, jag är bara modig. Nördmodig.
- Vänner, säsong 1 - 10 (samtliga).
- Seinfeld, säsong 1 - 9 (samtliga).
- Arkiv X, säsong 1 - 9 (samtliga).
- Scrubs, säsong 1 - 6.
- Helt hysteriskt, säsong 1 - 5 (samtliga).
- Arrested Development, säsong 1 - 3 (samtliga).
- Skuggornas hus.
- Twin Peaks, säsong 1 - 3 (samtliga).
- Californication, säsong 1.
- Veronica Mars, säsong 1 - 2.
- Six Feet Under, säsong 2 - 3.
- The New Adventures Of Old Christine, säsong 1.
- Kalla Fötter, säsong 1 - 5 (samtliga).
- Dexter, säsong 1.
- My Name Is Earl, säsong 1.

Det var alla det. Jag trodde jag hade mer, faktiskt. Kan ha glömt ett par, men jag minns inte vilka de är precis nu. Andra serier jag skulle vilja ha är Lost, resten av Six Feet Under, 30 Rock och Mitt Så Kallade Liv. Har ni några serier att tips om? Nörden skulle uppskatta det, hehe.
Publicerat i: Film och tv

YouTube på svenska.

Glöm inte vara med i min tävling. Klicka HÄR för att komma till den.

YouTube har kommit på svenska. Man har satt in största möjliga resurser för att få folk att förstå att nu, nu jävlar har det skett! En video på nio minuter låter oss svenskar bli introducerade till sajten (som snart funnits i tre år) och alla svenska skatter vi har att erbjudas. Ulf Ekberg från "Ace Of Base" har ett inslag, likaså Darin och Mona Sahlin. Personer får en att vilja lämna datorn så fort att det bildas ett dammoln.

Detta är väl en ganska stor grej, antar jag... Men varför få det att låta som om vi aldrig suttit vid YouTube innan? Jag menar, varenda jävla svensk (i rätt generation) har väl någon gång suttit vid där? Suttit och kollat på gamla barnprogramsintron, Blåsningen-avsnitt från 1995 och en och en annan modell som ramlar på catwalken. Tjusningen har redan slagit oss. Sen så kommer Mona Sahlin och kläcker ur sig att "Socialdemokraterna är en folkrörelse och då är det viktigt att befinna sig där folk rör sig". Bara det att det tar fyra minuter för henne att säga det. Samtidigt fixar jag med en kopp kaffe ungefär.

Inget ont om Sahlin, hon har haft det tufft, men hon pratar jävligt segt.

En annan sak som irriterande är att de med svenska YouTube gjort om designen på allt. Jag gillar att se hur många visningar ett klipp har haft. Kolla på bilderna nedan.
Bild ett är från engelska designen där man väljer att ha kommatecken på behövliga platser. Det är lätt att se att klippet haft över tio miljoner visningar. Men på bild två, som är från den svenska designen, så har kommatecknen försvunnit. Jag blir slagen av dyslexi light och kan inte alls se vilka siffrar det för sig om. Är det hundra tusen? En miljon? Hundra miljoner? Det är så illa att jag måste hålla musmarkören vid var tredje siffra räknat bakifrån. Och sen får vi inte glömma att de valt att förminska fonten (textstorleken) med tre storlekar. Nä, ge oss något skiljetecken i sifferhögen. Några mellanrum? Något, vad som helst!

Nu ska jag återgå till att faktiskt ha ett liv!
Publicerat i: På tapeten

Vinn ett populärkulturkit.

Då var det då dags igen, här kommer en ny tävling. Sist jag lottade ut något här i bloggen var i juni. Ett drygt halvårs väntan är inte försvarligt. Därför ger jag en av er chansen att vinna ett kit av mina favoriter inom populärkulturen. Allt av ett värde av cirka 400 kronor.

I kitet ingår:
- Jenna Jamesons självbiografi. En av världens kändaste kvinnor inom porrbranschen berättar, utan någon helst censur, om sin uppväxt och hur hon blev superstjärna. Det är precis den här boken, fast ett annat exemplar, som ligger på mitt nattduksbord. Sträckläsning kan bli en bieffekt på den sociala fronten.
- The Essential Bob Dylan. Idol-Lars har öppnat upp för nya Dylan-fans runt om i Sverige. Och det med all rätt! Här hittar vi alla Dylans bästa låtar. Du kommer lyssna öronen blödande. Men vad gör lite blod när det handlar om riktigt bra musik?
- Mia och Klara. Humorduon som började på P3-programmet "Roll On" och gick vidare till TV-rutan. Det blev en ännu större succé än vad man väntat och brudarna vann till och med ett pris under Kristallen-galen nu under sensommaren. Trashmorsan ifrån Karlskoga, bitchexpediterna och Viveka Andebradt är bara några av alla deras klockrena gestaltningar.

Så här tävlar du:
- Lämna en kommentar med namn och e-mejladress ifyllda. Hemskt gärna din blogg- eller hemsideadress om du har också.
- Länka mig med denna länk [http://pellespersonliga.se/2008/october/vinn-ett-popularkulturkit.html#comment] på din blogg eller ge den till en kompis på MSN eller skriv den i röksignaler eller vad som helst... och så vidare. Sätten att föra tävlingen är oändliga! Roligast är det om så många som möjligt får möjligheten att vara med och tävla.

Låt dig inte stoppas av att du kanske redan har något av dessa ting. Julen ligger runt hörnet!

Tävlingen slutar på måndag klockan 21!
Vinnaren dras fram genom lottning!
Lycka till!
Publicerat i: Tävlingar

Saffransgifflar.

För att följa jultemat här ännu lite till så kan jag säga följande: "prova Pågens saffransgifflar". De tillsammans med en lyxlatte. Kan inte bli bättre!


Såg på film nummer två i Science Fiction-kursen, "eXistenZ". Märklig film det där. Handling är om ett virtuellt spel där man med en typ av navelsträng åker in i jättelik fantasivärld. Man får följa handlingen och spelet bakade in en mer och mer tills man tillslut inte förstod vad som var ut eller in. Fruktansvärt dålig och fruktansvärt bra! Låter det rörigt? Jo, men det är det. Kanske att det går jämt ut till någon slags likgiltighet, vad vet jag? Det var verklighetstroget gjort, samtidigt som man förstod att allt var jävligt överdrivet...

Skitsamma! Bättre än "Blade Runner", som var nummer ett, var den i alla fall. Utan tvekan. Nu har jag ett par timmar ledigt till jag ska gå till skolan igen. Renskrivning av projektrapport! YES!

Publicerat i: Skola och jobb

Disköverflöd.

Vad gör man för fel? Här ser ni en dag i disk. Varken mer eller mindre.
Missa inte att svara på julfrågorna i föregående inlägg. Nu ska jag till skolan och filmanalysa. Adios!
Publicerat i: Pelles vardag

Julassociationer.

God vecka 44 på er alla! Bara åtta veckor kvar av året, hur tycker ni det känns? Snart jul och allt. Personligen så tycker jag så jävla mycket om julen att jag längtar till den redan första veckan i februari. Det är bara under januari som är jäkligt less på allt låter, luktar, känns och ser ut som julen. Men i februari kan jag dra associationer till julen av allt. Bara för ett par veckor sedan så tyckte jag rostad lök, som man har på grillkorven ni vet, smakade jul. Så vitt jag vet så ha vi inte ens rostad lök hemköpt till julafton. Haha. Men något i smaken för tankarna till julen.

Något annat som för tankarna till julen är gårdagens pepparkaksdegresterna.
Snart är det första advent och julskyltning. Fyra veckor av ljuseldande, det finns inget simplare eller mer juligare.

You've got to love christmas!
Publicerat i: På tapeten

Filmkväll i korta drag.

Johanna kom runt sexsnåret förut. Vi hade planerat inför en filmkväll dagen innan. Sagt och gjort, hon kom. Som jag redan sagt, kom jag på. Haha. Vi lagade mat. Kvällen bjöd på smörstekta kantareller på toast med en massa tillbehör. Till det drack vi julmust. Nyligen hemkomna till affären. Fast vad vet jag om det, haha? Men det låter bättre om man säger att man fick tag i julmust samma dag som den kom hem, eller hur? Till efterrätt blev det, för att gå vidare lite mer på jultemat, glass med vispgrädde och pepparkaksdeg. Toppat med lite frysta hallon. Det blev... ja, en väldigt konstig blandning. Fast gott!

Filmen vi såg var "The Virgin Suicides". Har inte öppnat den sen den kom på posten i för en två veckor sedan. Nu så här i efterhand så skulle den nog legat kvar i fodralet ändå. Det jag mindes i huvudet var tusen gånger bättre än att faktiskt se den igen. Precis som "Skuggornas hus". Men filmen var fortfarande bra, vilket "Skuggornas hus" inte var. Jag diggar soundtracket så jävla mycket. Musiken i hela filmen är skitbra!

Efter filmen så väntade vi på att Johannas kille skulle komma hem till Norrköping. Så vi tittade på tvåan (kanalen ingen tittar på) och såg en dokumentär om en kvinna som var livrädd för bakterier och smuts. Hon hade de mest märkliga ritualer för dig. Samtidigt hade hon en tre-fyra ungar. Konstigt, att vara bacillrädd hindrade henne tydligen inte för lite hederlig älskog, haha.


1. Pepparkaksdeg.
2. Dessert.
3. Filmer.
Publicerat i: Pelles vardag

Dagens "vad fan"!

Dagens "vad fan" får bli till varmvattnet i Sveriges alla duschar. Eller i alla fall de jag duschat i genom mitt tjugoåriga (jag höll på att skriva artonåriga, haha) liv. Man står där, tvålar sig och tänker att "nä, nu måste jag skruva upp värmen lite - det är för fisljummet". Man vrider lite på varmvattenvredet. Inte ens lite, bara kanske några millimeter. Dessa millimeter betyder en värmeskillnad på cirka femton-tjugo grader (vad vet jag?) som varar i ett par sekunder, för att sedan övergå till den något mer fisljumna värmen man var ute efter först.

Under dessa sekundrar hinna jag bli så jävla förbannat. Och röd. Om huden. Tänker alltid "men vad fan då"! Har ni upplevt samma sak någon, att ni blir tvåsekunderskållad av er badrumsdusch? Någon borde göra upp med regeringen.
Publicerat i: Okategoriserbart

Måste ha!

Fick det här mejlet från Skivhugget (jag har avbrutit den prenumerationen fem gånger tror jag, förresten) nyss. Snart släpps "Guns n' roses" platta. Vänta på tio är över! Jag måste ha den!

Haha, skämt å sido. Hoppas den floppar och att Axl Rose inser att det finns att göra än att leva vidare på gruppnamnet "Guns n' roses". Så vitt jag så är det väl bara han som är aktiv av alla originalmedlemmar? Pff! Hur tror ni detta album kommer sälja, bra eller dåligt?
Publicerat i: Musik

Bloggtips #2.

Bloggtipset för denna gång är Pernillas, "saywhatsername". Väl värt ett besök! Klicka bara på bilden.
Pernilla tycker, liksom jag, att det är roligast att blogga om divers vardagliga ting. Hon laid back som få. Tillsammans med sina två vänner bor hon i kollektivtet "PEZ". Ett glatt litet gäng som verkar ha det kul på sina Idol- och "Bonde söker fru"-kvällar.

Mer information är överflödig, klicka in och läs. Jag diggar den här bloggen som fan! Snygg header har hon också.
Publicerat i: Bloggtips

Svammel.

Haha, ja la precis till "Syns inte min design. Tryck Ctrl + F5" högst upp på min menykolumn. Gick in på Blondinbellas blogg och såg att hon skrivit exakt samma sak, haha. Men jag fick inspiration från den här bruden , ingen annan! Så om designen skulle strula, tryck som sagt Ctrl + F5 så ska det bli aningen bättre. Jag svär (fan, piss, skit)!

Vaknade upp i morse när klockan var tjugo i tolv. Blev lite arg över att jag sovit bort hela förmiddagen. Jag hatar att sova länge. Speciellt på söndagar. Fråga mig inte varför. Dagen är väl seg som den är redan utan att man behöver vakna upp seg av all sömn. Visste ni att för mycket sömn segar upp en? True. Jag kom på att vi fick vrida tillbaka klocka en timma och genast känder jag mig bättre till mods. Egentligen var det en ytlig lättnad, men vem orkar hålla på att gå in djupt på saker? Inte jag. Inte på en söndag.

Nu är klockan halv fucking två och jag tar dagens första dos av koffein. Stefan kokade kaffe till oss alla till frukost i morse (läs för en timma sedan). Dagens lärdom; billigt kaffe från Lidl för en lätt jordig smak med sig. Inte en chans att jag kommer kunna dricka upp flera lite jord. Jag får nog råka tappa ut det på golvet känner jag, haha. Eller bli en stammis på något café. Men det är ju bra jävla dyrt, det är ju bara det. Men vill man ha bra kaffe så är pengar det minsta problemet, eller hur? Frukosten idag bestod av tre stora baguetter och en massa goda tillbehör. I skafferiet ligger det nu en och en halv baguette. Vi var inte så hungriga som vi först trodde.

Svammel. Jag börjar låta som den tönt jag är.
 
De andra är på stan och handlar. Jag stannade hemma. Gå på Indiska och Gina Tricot flera timmar klarar jag mig utan. Men man vill ju inte försumma deras "lycka" så jag stannade hemma. Att ha med någon i en affär som inte vill vara där, det är jävligt irriterande. Som att handla julklappar med pappa när man var liten. Han ville bara hem, haha.

Nu ska jag planera nästa inlägg som kommer när som helst!
Publicerat i: Pelles vardag

Lördagsbilder.

Först av allt, ser alla min nya bakgrund med mitt ansikte? Det har framgått att inget ha synts, men nu har jag ändrat lite. Så åter igen, ser alla bakgrunden med min arga nuna?

Är väldigt oaktiv på bloggfronten idag. Har ju gäster hemifrån så jag ska umgås med de före internet. Vi har lagat mat, druckit vin, spelat Buzz och ser nu på någon dålig Mel Gibson-rulle. Det blev ingen utgång, vi är alla ganska sega faktiskt. Snart kanske vi drar ut och tar en öl på en pub däremot, det är i alla fall vad jag vill. Men jag ska inte leka diktator ikväll, det gör jag så bra veckans övriga dagar.

Imorgon har det planerats in videokväll med Norrköpingsbon (och gamla internetvännen) Johanna. Jag började fundera på exakt när jag och Johanna började pratas vid på Lunarstorm. Det var våren 2004, om jag inte minns fel (rätta mig annarsJojo). Och nu bor vi i samma stad. Galet!

Men, men... ska återgå och vara social igen. Hoppas er lördag varit bra. Jag bjuder på lite bilder från min hatkamera. Jag ogillar den mer och mer för varje dag som går. Snart köper jag mig en ny, snaaaaaart. Adios!.

1. Vin och grogg på vardagsrumsbordet.
2. Borttagen.
3. Buzz! Stefan vann en gång och jag en gång.
Publicerat i: Fest och fylla

Bloggförändringar.

Oj, klockan är fyra. Jag har missat systemet och vi får besök ändå hemifrån ikväll. Vad har jag gjort då, för att försumma ens vänner så här? Jo, suttit här. Vid bloggen. Pillat utav bara fan. Så ikväll får vi alla dricka slattar och billig alkohol på kåren, hehe. Det blir nog skitkul ändå, haha.

Så vad tycker ni om bloggförändringarna? Fan, vilket slit det var! Blogg.se's server laddar bara upp bilderna i högst 1000 pixlars bredd. Så jag fick hålla på att leta efter en annan server att ladda upp på för att få det ännu större. Efter mycket klickande så blev detta resultatet. Låt mig påpeka att inte ett enda Photoshop-klick har landat på denna bild, haha. Kanske syns egentligen, men jag gillar den. Kanske ska jag göra om bokstäverna till helt svarta, men vi får se. Orkar inte sitta här längre nu i alla fall. Eller orkar sitta gör jag, men inte med fler HTML-koder. Blir lite knäpp i huvudet efter ett tag.

Förändringar att vänta:
- Ny profilbild. Jag ville inte ha mössbilden längre. Men den som är nu är inget vidare bra substitut. Fyllebild. Men det kommer sinom tid.
- Ändrade färger på bloggen och på menykolumnen.

.. kanske ett par saker till. Man hittar ju mer när man sitter och klickar runt en aning. Men nu ska jag koka kaffe och laga mat. Vi höres!
Publicerat i: På tapeten

Bajsinlägg.

Top of morning to y'all! Det stämmer, det är morgon här i Östergötland för min del. Jag somnade vid halv fem-snåret där igen och vaknade halv tolv. Jag är långt ifrån utsövd, det vill jag lova. Men jag hinner nog ta ikapp lite sömn nu under dagens lopp skulle jag tro. 

Der här inlägget började ju intressant, eller hur?

Kul med kommentarsregn under morgonen, jag gräver er (för er som inte förstrår; I dig you), haha. Kul. Humor. Nä... det går fan inte. Jag återkommer efter att jag duschat. Med något lite mer läsvärt. På återseende.

Publicerat i: Pelles vardag

Tidig morgon-blogg.

Fuck it, jag har fått en uppenbarelse! Vi har ju alla hört att kaffe och te gör en pigg, att det innehåller koffein och en massa skit. Ska jag vara ärlig så har jag aldrig riktigt trott på det där, för jag har aldrig känt att det påverkat mig speciellt. Jag fick inte vad jag väntat på när jag dricker de dryckerna. En snetändning på det klassiska heroinviset? Inte för att jag någonsin fått en heroinsnetänding. Fan, jag har aldrig provat en enda drog. Bortsett från alkohol. Och ciggaretter. En gång (förlåt mor).

Vad jag vill komma fram till är att den där koppen te vid tolvslaget faktiskt gjorde sitt tror jag. Vid två gick jag och la mig, vaknade tjugo i tre av att näsan kliade. Det har aldrig hänt, förresten. Jag nös väl en tio gång och snöt mig. Redan när jag vaknade upp så kände jag mig... ja, "onödigt pigg". För det första så vaknade jag av att det kliade i näsan, det tror jag aldrig någonsin har hänt. Så nu sitter jag här och har lärt mig att inte dricka te allt för sent. Det drar lite i ögonen, det måste jag erkänna. Men jag kommer nog inte somna än på ett tag, det är ett som är sant.

Det verkar vara fler än mig som är vakna dessutom, besökssiffrorna är tokhöga redan nu. Haha. Men det är bra, återkom bara! Sen så har jag fått både en och tre tillrättavisningar om "språkpolis"-inlägget. Egentligen ska jag vara nöjd, jag har ju stavat rätt från början! Haha. Men jag var bombsäker på att "förresten" stavades med ett "R", fast att det bara var så att jag skrev det med två för att jag fått det inpräntat.

Har börjat filat på en ny header (eller bakgrund som det faktiskt är). Vet inte om det går att genomföra riktigt på det sättet som jag vill. Men mer om det längre fram. Nu ska jag väl lägga mig och dra ett par avsnitt av "Seinfeld" igen. Adios tills vidare, y'all!
Publicerat i: Pelles vardag

Språkpolisen Pelle.

Jag är nog en liten språkpolis. Inte så pass att jag klagar när någon har skrivit fel, om det inte är någon helt okänd vi pratar om. Men om någon frågar mig om något, låt oss säga en vid uppsatsskrivning, så är jag svår att få tyst på. Jag är absolut ingen expert, även jag har svårt att stava vissa ord.
- Förresten. Det glider ofta in ett extra "R" där, ni ser.
- Interessrad. Ett "E" för mycket.
- Minnsann. Hur stavas det? Ett "N" på varje sida om "S:et" eller? Nope.
- Paralell. Här glömmer jag ofta ett "L".
- Ettikett. Ett "T" för mycket.
- Imorgon, idag, ikväll. Mitt största fel, jag slår ihop dessa ord hela tiden. "I:et" ska aldrig sitta ihop med det andra.
- Iallafall. Tre ord med två mellanrum!

Men nog om detta. Bloggsfären är väl inte den viktigaste plats på jorden att stava och föra rätt grammatik på. Folk brukar klara sig rätt bra ändå. Fredag som till en början kändes jävligt full med planer gick och blev trist. Har suttit framför Lasse Kronér och hans "Doobidoo" och även sett "Robins". Sen så har jag suttit här och lagt in låtar i iTunes. Har äntligen laddat ned det nu. Var ju bara tre veckor sedan jag formaterade om datorn, haha.

Tills imorgon ska jag ha fått hit lite Närke-besök igen. Det är vad jag försöker med. Hoppas de har lust att komma, Elin och Angelica!
Publicerat i: Okategoriserbart

På MSN med Anna.

En satsumas liv.

Lön = mathandling.

Dagen har varit busy som fan. Eller det där var en överdrift, för att allt jag gjort har jag gjort på eget bevåg. Runt tolv drog jag upp mjukbrallorna till shorts och började storstäda lägenheten. Sen kom Stefan hem och han kände väl att han inte hade något val mer än att hjälpa till. Badrummen var förjävligt, men nu luktar de inte annat än citronstädmedel. Trevligt för lite omväxling, haha. Sen så blev det en sväng till Lidl för att handla lite basmat till vecka som kommer. Eller bara fram till onsdag, sedan är det dags att röra sig hemåt mot Närke igen. Efter Lidl så cyklade vi till Överskottsbolaget som vi äntligen lärt oss var det ligger. Där hade de billig pasta och fy satan vad vi köpte på oss. Som jag sa tidigare i veckan så har vi levt utan mjölk, smör och likande ett par dagar nu. Så nu tog vi ut bristen på mejeriprodukter genom att köpa pasta. Massor av pasta.

Jag köpte också, kaffeälskare som jag är, kaffet som är på reklam; Gevalia 1853. Jag brukar sällan känna skillnad på kaffe och kaffe när det kommer till bryggvarianten. Men satan vad god detta var! Prova ni med!Vad jag längtar efter en ordentlig kamera när jag ser dessa bilder. Suck! Men till jul, då jävlar!
1. Gott kaffe från Gevalia.
2. Minigolfbanan stod jävligt öde i höstvädret. Spöklikt på något vis.
3. En liten del den pasta vi köpte på oss. På bilden syns också en burk nyinköpt müsli. Gött!
Publicerat i: Pelles vardag

Efter en fotbollskarriär.

Efter fotbollen kommer matglädjen. Se själva.


1. Glenn Hysén.
2. Ralf Edström.
3. Tomas Brolin.

Även fotbollsspelare är mänskliga, det känns ganska gött va? Hehe.
Publicerat i: Okategoriserbart

Friganism.

Jag kollar på Oprah. Av alla program som går just nu så väljer jag tant-TV, hehe. Men jag orkar inte med "ringa in"-programmen på de andra kanalerna eller "Star Gate" på sexan. Så jag väljer gamla, hederliga Oprah. Hon sitter där och pratar ghettoamerikanska blandat med "vanlig" (vad du nu än är) dialekt, bara det är ren och skär underhållning.

Programmet är jävligt intressant idag och handlar om "friganism". Visste ni att butiker slänger mat för 30 miljarder varje år - bara i USA! Mat för 30 miljarder skulle kunna föda Sverige en ganska lång tid. De som lever efter läran "friganism" de går och letar i sopcontainrar efter mat att plocka hem, kläder att ha på sig och möbler till sitt hem. Jag kan sätta min häl på att dessa personer de intervjuade har finare i sina än hälften av de svenska hushållen. Med andras sopor!

Jag blev skitinspirerad, det verkade så jävla nyttigt. En Oprah-reporter (alltså inte fru O i egen hög person) frågade varför de ägnade sig åt en friganistisk livsstil, då det inte handlade om pengar eftersom hon var ingenjör och han doktor. De svarade med att det inte finns något land värre än USA som förstör resten av världen och att de helt enkelt inte ville vara del av problemet - trots sina jobb. Skönt att det finns amerikaner med en gnutta självinsikt om sitt eget land.

Sen så började jag tänka på alla onödiga köp man själv gör. Det är pinsamt, jag behöver långt ifrån allt jag omger mig kring. Allt är psykiskt, bara en spegelbild av lycka! Får börja gå mer på loppisar från och med nu, om det är något man behöver. Köpa saker som gör att inga likadana produkter produceras. För det är så det funkar. Säljer man hundra av något, så produceras hundra nya, ungefär.

Dagens fråga;  vilket är ditt senaste onödiga köp? Betona "onödig" när du tänker efter så får du se att du kommer upp i en hel del.

Några av de personer som medverkade i programmet.
Publicerat i: På tapeten

Hjältemat.

Vi unnade oss lite mat framför "Heroes" ikväll. Ugnsrostades morötter och potatis, kryddade med allt möjligt. Till det serverades grillade kycklingfilé och en chilisås. Det blev skitgott, det är ett som är säkert! Fan, är det någon mer som tycker torsdagar har en jävligt bra helgkänsla över sig? Det är nästan mer helg än söndagar.

Vidare till "Heroes" som kan ha gått och blivit världens sämsta serie. Speciellt nu på säsong två. Första säsongen var tuff, rå och spännande. Nu är (var) det bara en jävla massa gråt och "i love you" i varje replik. Säsong två tog slut idag, vilket var förvåndande jävlar. Eftersom slutet var så ruskigt dåligt och att serien nyss startade. Nä, jag får se om jag hänger på säsong tre överhuvudtaget. Det är som alla andra serier, Lost, Grey's Anatomy, Prision Break och så vidare. Så fort TV-bolaget ser möjligheten att tjäna pengar så ska man gärna mjölka kon så länge som möjligt. Med en handling som går framåt i snigelfart och tio säsonger. Illa...
Publicerat i: Pelles vardag

Kvällskvistsplugg.

Arbetat i skolan nu på kvällskvisten. Eller jag gjorde inte så mycket, nästa gång tar jag också med mig datorn. Hatar att sitta helt utan arbete i händerna. Det "enda" jag bidrar med är att öppna fönstret och busvissla på folk nere på gatan. För att sedan gömma mig bakom den fem centimeter breda fönsterkarmen. Fast det var mer igår, idag jobbade jag och Marcus på ganska bra med statistikdelen på vårat arbete. Allt medens Mikaela satt och skrev om en intervju om kvinnomisshandel till en "rinnande" text. När klockan slog fem så gick vi till Fräcka Frökens och köpte oss varsin latte. Det kaféet gör den bästa latten i hela stan', det kan jag lova er. Fy fan vad god den är!

Vi har alla tre nynnat på olika låtar idag:
Pelle: Rihanna - Disturbia.
Mikaela: Britney Spears - Womanizer
Marcus: Bryan Adams - Everything I Do, I Do For You.
... jag kan inte sätta spiken på vilken som är värst, haha. Personligen så är det inte min. Men vi skylle på MTV, de präntar in skiten i hjärnan på en. Skaffa en längre låtlista, för fan! Är ni en musikkanal eller inte?
1. Lilla My i egen hög person. Mikaelas egna ord föresten.
2. Stora och tusenåriga datorn som känns jävligt udda placerad på ett mediaprogram.
3. Statistikpappret, ganska intressant men rörigt. Siffror gör en knäpp i kolan.
Publicerat i: Skola och jobb

Alarmsignalstips.

Jag behöver tips! Jo, det är så att jag klurar för tillfället på vilken låt som är bäst att ha alarmsignal på mobilen. Just nu är det någon förvald låt som LG lagt in själv. En låt som ger en halvt hjärtsnurp när man vaknar. Det blir en jättechock som sedan följer med att slocknar lika fort. Så mina problem med att kliva upp ligger nog i min alarmsignal lika mycket som i psyket. Just nu funderar jag på något av "The mamas and the papas" eller "The magic numbers". Det ska vara en dragig låt, men inte som gör en rädd varje gång. Lite lagom melankolisk, det är vad jag skulle vilja beskriva det jag söker efter.

Så har ni några tips? Det får gärna vara någon man känner igen väl också, blir ännu lite lättare att vakna då.

Mama Cass och resten av gänget.
Publicerat i: Okategoriserbart

Det här gillar jag!

Det här tycker jag om!
På listan av blogg.se's mest besökta bloggar så hittar vi på nionde plats "Johans blogg" och på fjärde plats "Designa din blogg". Ingen nyhet där, egentligen. De har legat där förr många och långa gånger förr. Men idag slog det mig att jag gillar båda dessa bloggar. Bara för att de bryter mönstret som annars denna lista genomsyras av. Johans blogg handlar genomgående om sportresultat och Lari lär ut om allt han kan inom bloggdesign och tar även med en hel del privata inlägg om sig själv. 

Kul att dessa bloggar klarar att klättra högt upp på listan utan att skriva om "dagens outfits", "vem bar det bäst?" och "vill ha-collage". Inte för att det är något fel med det, alla får göra vad man vill i sina bloggar. Men jag gillar bloggar som inte är den näste helt lik, det måste jag erkänna. Annars så är jag faktiskt inte så jävla kräsen.
Publicerat i: Bloggtips

23 oktober.

Idag är det 23 oktober, dagen innan lön. Vad passar sig inte bättre än att berätta lite om denna dag. Måste ju uppehålla mig med något medens man svälter en dag till. Så här kommer lite random fakta om 23 oktober, årets 297:e dag.
- Namnsdagarna idag är Severin och Sören.
- Slaget vid Leipzig sker, en del av det trettioåriga kriget.
- Apple lanserar den första iPoden 2001.
- 298 personer på den fransk-amerikanska militärbasen i Beirut dödas i ett sprängattentat.
- De svenska artisterna Camilla Henemark, Thomas Di Leva och Peter LeMarc föddes alla tre idag.

Ja, det var allt jag hade att säga. 23 oktober verkar vara en fotnot i historien när allt kommer omkring. Synd att jag inte kom på det här igår, det fanns mycket mer om 22 oktober.


Grattis till DiLeva på 45-årsdagen.
Publicerat i:

Gammal go' musik.

Jag blev ju som tidigare nämnt utmanad av Lisa om att hitta den bästa nyårsbilden. Jag hittade ingen bild bland mina brännskivor, istället blev det en bild på måfå från Goo... vet ni, fuck it! Det är inte vad jag ska prata om nu igen. Läs längre ned, hela grejen var skitrolig. Men jag orkar inte sväva iväg i bloggarna hela tiden. Som sagt - kolla längre ned för den utmaningen.

I mitt letande hittade jag också en brännskiva från... ja, kanske 2000 eller kanske 2001 (kanske till och med 2002, vilket gör det hela mindra coolt i sådana fall) där någonstans? Den hette "Pelles Old-Swedish-Hits-Skiva". Jo, så att jag hade precis lärt mig använda versaler och bindsstreck verkar det som. Och också lärt mig uppskatta päronens skivhylla. Jag hade en märklig period där på högstadiet när jag lyssna på en massa gammal svensktoppsmusik. Senare skulle jag också komma och börja lyssna (mer) på den engelska delen av skivsamlingen. Ni vet, plocka in LP-spelaren i mitt rum och kalla vinylskivorna för mina. Ni kan historian, vi har alla varit där.

Summan av bullkryddan är i alla fall att jävlar vilken bra skiva jag gjorde! Här hittar vi Owe Törnqvist, Marie Bergman, Fred Åkerström, Sven-Ingvars, Robert Broberg, Hootenanny Singers (ett favoritband föresten, klockrena), Anna Lena Löfgren, Siw Malmkvist och en drös med andra artister. Skitbra musik! Ännu ett bevis på hur jävla brett mitt musikintresse alltid har varit. Så nu har jag lyssnat konstant på den här plattan i två dagar. Börjar bli aningen tjatig, det erkänner jag. Men det är nyttigt på samma gång tror, ett stycke kulturarv.

Lyssna ni med! Kan vara bra att känna till, speciellt när det kommer till vuxenfrågorna på TP, haha.
Publicerat i: Musik

Pengahandlingar.

Som student lever man på existensminimum hela, hela, hela jävla tiden. Speciellt nu när jag sparar till en resa och en systemkamera på en och samma gång. Men jag klarar det. Lätt att jag gör. Jobbar ju lite då och då, så jag får se lönen som en liten (om än så bara pytteliten) bonus för varje månad. På fredag är det dags för ett ny släng av studiebidrag och herre jävlar, vet ni vad som slog mig. Jag kom på att det är det här som vi måste köpa julklappar av. Sen så slog jag mig med stekpannan och kom att "nej, just ja - november också". Men jag ska nog börja kirra lite julklappar redan nu, det vore nog ganska smart, eller hur? Då slipper jag dumsnåla i december. Jag tänker så här att det är lika viktigt att slösa som det är att spara. Jag skulle inte överleva om jag inte får unna mig ett jävla skit. Oavsett om jag är student eller inte. Tur att jag har klasskamrater som tänker likadant, hehe. Klarar mig inte utan kårfikat vi för då och då, hehe.

Som ett litet firande av att studiemedlet snart är slut så bestämde sig jag och Stefan för att köpa oss lite mat. Vi köpte oss varsin falafelrulle. Som jag trodde jag tog kort på, men tydligen inte. [...] Fan, jag har gått och blivit senil light? Har precis för mig att jag tog ett kort. Skitsamma! Mat i folie, föreställ er skiten!

Inget vidare bra kap. Vi köpte oss varsin XL-rulle eftersom jag var XL-hungrig. När jag vaknade mådde jag för pissigt för att få i mig mer än två brödskivor och det blev det första jag åt efter det. Cirka nio timmar senare. Att jag inte svimmade på vägen hem är ett under. Till pris på denna maträtt, det gick på 93 spänn vardera. För en rulle mat och en läsk. Hade ju kunnat gå till McDonald's (eller till Ica och köpa lite riktig mat) och köpte två menyer för det priset. Speciellt XL-ig vet jag inte om den var heller. Jag placerar mig själv nu i facket "lurad". Lura studerande, hungriga ungdomar så där, jävla töntar! Haha.

Imorgon ska jag handla mat, tror jag. Men det känns som om man besudlar de sista slantarna då på något vis. Surt! Kanske väntar till fredag och handla ändå. Jo, så får det nog bli. Föresten, jag tar gärna emot era ekonomitips om ni har några. Överös mig med tips, jag behöver de. Jag är rätt så bra på att spara, men jag behöver veta varför jag gör det!
Kunde inte lämna er bildlösa ändå. Arbeta in detta i ert pyske och gör er egna tredimensionella bild av denna bulgariska (svenska, finska, spanska eller vad det nu är) maträtt.
Publicerat i: Okategoriserbart

Syster och Juno.

Anna, syster, har äntligen sett "Juno". Fick ett MMS och ett par SMS nu ikväll.
MMS nummer 1:
"Har vardagsmys i höstmörkret. Ett glas vin å levande ljus till Juno. Hur bra är inte det för kropp och själ efter en jobbig dag"? Sant, så sant. Speciellt med vinet och Juno. Plus att det är lillördag, bara det är värt ett glas vin. Snart är det helg igen.

SMS nummer 1:
"Satan vilken bra film! :-D". Jag sa ju det!

SMS nummer 2, fem minuter senare:
"Jag ska bli gravid och döpa mitt flickebarn till Juno". Haha, får du en pojke så går det ju också, antar jag. Annars så har ju genetikforskningen kommit långt. Så det där med könet blir lätt att välja,
Publicerat i: Film och tv

Kissie vem?

Guess who's back, back again? Jag, Pelle, så klart! Haha, fan vad torrt.

Jag var inne på Bloggportalen nyligen. Där står det en massa inlägg om Kissie. "Vem fan är Kissie" tänkte jag och googlade runt. Summan av det jag fann blir att det inte verkar vara någon vidare populär tjej vi pratar om. Snarare bloggvärldens mest hatade. Aj då, säger jag! Men vem är jag att uttal om mig om den saken, känner inte henne. Kanske allt bara är lögn. Men det vore ju bra konstigt.

Jag som trodde jag hållit koll på de största bloggarn, men tydligen inte...

Publicerat i: På tapeten

Snabb uppdatering.

Helskotta vad jag försov mig i morse. Jag somnade skitsent, runt två eller något. Jag vet att det är en tid som de flesta går och lägger sig på för jämnan, men jag brukar vara hyfsat bra på att lägga mig ändå. Men jag kunde inte somna. Täcket var för varmt. Sen så blev det för kallt att bara sova under överkastet, så då tog jag på mig mjukkläder. Men då blev det varmt på benen. Så av med brallorna och på en extra filt. Det blev en lagom temperatur efter många om och men. Sen blev jag rastlös och kunde inte sova. Slog på Seinfeld och somna framför avsnittet där Jerry får en svettlukt i sin bil som vägrar gå bort.

Vaknade av att klockan ringde kvart över åtta. Jag stängde av den. Nästa alarm kom fem minuter senare och nästa efter det fem minuter senare och så vidare. Vid ett tillfälle så ställde jag till och med om alarmet till nio. Jag började ju faktiskt inte förens tio, så jag hade ett litet ta att sova på. Nästa gång så vaknade jag fem över tio. Surt! Men jag missade bara en föreläsning. De brukar allt som oftast vara de minst ogivande saker med de här utbildningen, faktiskt.

Just nu håller jag på med ett bildspel till imorgon. Mitt tema får bli hur internet kan förslappa människors hjärnor. För det är nog vad det gör i många fall. Se bara vissa personers grammatik här i bloggosfären. Ett av internets baksidor skulle jag tro. Det där löser sig. Ska fortsätta med det nu, ska snart iväg på möte och plocka i ordningen texten på vår rapport. Så det blir full rulle hela dagen. Får se när jag återkommer här.

Sorry för ett taskigt inlägg. Hörs!
Publicerat i: Pelles vardag

Blogglyriken skenar.

Har ni tänkt på hur många bloggar som sprider lite lyriska toner eller visdomsord här i sfären? Framför allt väljer man att skriva en rad eller två i sin header. Jag har stött på rader som "Bakom molnen är himlen alltid blå", "Läs det med en nypa salt", "Never forget who you are", "Life is wonderful", "Ingen j-vla modeblogg", "Å jag ramlar in på något diskotek och så ramlar..." och så vidare och så vidare.

Inget fel med det. Men har ni tänkt på att ju större bloggar, desto klyschigare fras har man valt att ta med i sin header? Och nej, en klyscha behöver inte vara något dåligt. Verkligen inte. Poängen med hela det här inlägget är att jag själv kanske borde skaffa mig ett par ledord här i bloggvärlden. Men jag vet inte vad. Jag vill ha något riktigt slagfärdigt, något av det klyschigaste man kan tänka sig.

Jag har tänkt lite på följande:
- "Jag ger dig min morgon, jag dig min dag". För att jag gillar Fred Åkerström och för att jag faktiskt ger dig min morgon och min kväll.
- "Mitt i ett äventyr". För att jag avskyr Carolas musik och för att hela hon är en vandrande kliché.
- "Ska försvinna på topp och begravas levande". Som en hyllning till Kill Bill-filmerna. Den där hittade jag på själv också, ganska nöjd med det.
- "That's what I'm talkning 'bout". Turk och Carlas fras i Scrubs.

Fast nä, det blir nog inte lyriska ord för min del, tror jag. Jag vänder mig mot koflocken och betar brännässlor istället. Men jag vill höra med lyrik här. Gör mig bildad, kom igen!

"Mitt älsklingsord är 'kärlek'". Usch.
Publicerat i: På tapeten

Bildutmanad.

Jag skrev till Lisa (klicka på namnet, det är en länk) här om dagen (som man tillfället kan se på blogg.se's startsida under 5 snabba frågor) om att nyårskort är de bästa av kort. Tillbaka får jag denna kommentar:

Postat av: lisa

"Men vet du va, då utmanar jag dig att posta några underbara nyårsbilder! Senast imorn, kej?"

Plus ett par kommentarer till så att jag verkligen inte skulle glömma utmaningen, haha. Jag har letat. Som en tok! Jag ska ha nyårskort på någon CD-skiva. Jag har väl ett tjugotal skivor med kort och annat sparat skit. På en hittade jag till och med gamla Lunarstorm-bloggar, haha. De ska jag inte läsa någonsin igen så länge jag lever. Fy fan vad pinsamma inlägg. Men de var populära, det var de verkligen, haha.

Så Lisa, se dig själv som vinnare i utmaningen! Men jag ska inte vara för tråkig, så jag postar första bästa Google-resultat jag hittade på bildsökningen. Här ser ni fejk-jag (välj någon av killarna som mig själv) med mina fejkvänner. Se hur Pia (vi kallar henne så) håller sitt vinglas. Hon spiller nästan ut sin dricka. Dyrt vin, fattar hon inte det? Dumma kvinna!

Publicerat i: På tapeten

Tre kultalbum.

Idag har varit den gamla goa' musikens dag. Har lyssnat på en hel drös med skivor. Några tips som jag känner att alla borde känan till eller få möjligheten att höra är;

"White album" med The Beatles. Låten "Continuing Story Of Bungalow Bill" är så larvig att den slår runt och blir skitcool.


"Goodbye Yellow Brick Road" av Elton John. En av världens bästa skivor enligt mig (jag har den dock inte på hårdvara. Än. Men snart så). Framröstade till en 91:a plats på The Rollig Stones lista över de 500 bästa albumen genom tiderna. Den ligger ganska bra där, tror jag.


Världens mest underskattade album på sin tid, "Sound of silence" av och med Simon & Garfunkel. Innehåller kanonlåtar så som "The Sound Of Silence", "Kathy's Song", "I Am A Rock", "A Most Peculiar Man" och fler därtill. Svinbra, skaffa den redan idag!

Nu har spritt lite musikvetarkunskap, gå och lär med er nu!
Publicerat i: Musik

Äta bör man...

Det här fick bli min lunch, sprang ned på McDonald's runt hörnet och köpte lite. Egentligen ligger det inte "runt hörnet" utan snarare rakt över gatan. Men visst låter det ganska kaxigt att säga så. "Ey, jag bor så pass centralt att jag har McDonald's nere runt hörnet". Föresten, är det någon mer än jag som har för ovana att överdricka vätska med koffein i sig? Det hör liksom till att dricka en jävla massa te när man känner sig hängig. Sen det faktum att nästa gång man kommer sova riktigt bra blir 2011 spelar inte så stor roll, haha.

I muggen nedan är det kaffe latte. Hade jag haft lite whisky så hade det följt med en skvätt av den vara också, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

Jag vill bli helt kry!

Gah, jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag hatar allt med sjukdom att göra. Jag hatar hur man mår, jag hatar att vara frånvarande och jag är rädd för att folk ska ens sjukdom som hyprokondri. Bara nu lär jag väl få minst två kommentar som säger så.

Men det allra jobbigaste är att missa något i skolan. Jag gick hem häromdagen vid lunch, efter Photoshop-genomgången och nu gick jag hem i lilla rasten. Då var jag hängig och varm i huvudet, i helgen hade jag konstant huvudvärk och idag är jag iskall och fryser. Jag sitter med Stefans tofflor (som jag ringde och frågade om jag fick låna, tror att jag störde då en aning), sockor och strumpor. Och ändå känns tårna som istappar. Jag däckade en kvart innan jag skulle gå i morse. La mig under filten vaknade upp av att fötterna låg utanför det stycke tyg som omslöt mig och jag frös. På riktigt frös. Visserligen är inte lägenheten här vidare varm, men så jävla kallt är det inte.

Men det konstiga är att jag inte kännt av vidare mycket i helgen när Anna var här på besök. Inte mer än att jag inte hade vidare lust med något alls och att jag var trött på bion. Vi höll oss med inomhus. Och det gjorde inget, inget alls. Det var ju vad vi ville så.

Men fattar ni något? Hur kan man gå från hängig och huvudvarm, till huvudvärk och degig och för att slutligen komma fram till att frysa? Det är något med den här jävla staden. Stefan (rumskamraten föresten, för er som inte vet) har haft konstant ont i halsen ett par veckor. Jag kanske har fått influensan? Kanske tagit i något bakterieflödande och för att sedan råkat få det i munnen? Vem vet vad för skit som gömmer sig på världens alla ytor. Brr.

Fan, vad jag hatar sjukbloggar! Jag hatar att läsa om andras "vardagsmisär" och hur man tycker synd om sig själv. Men jag försökte göra det någorlunda intressant hur som helst. Nu ska jag hoppa i badet och försöka återfå normal kroppstemperatur igen. Höres!

Ett härligt influensavirus.
Publicerat i: Pelles vardag

Utanför ramen.

Kommentar VM-här idag och tokhöga besökssiffror. Jag vet inte vad det är med måndag, folk har för vana att klaga på den dagen. Men det slår aldrig fel, måndagar är bloggarnas dag. Folk uppdaterar om allt möjligt skit och flera inlägg om dagen. Misstolka mig inte, jag gillar att läsa om "allt möjligt skit". Bloggarna som går utanför ramen för vad som är "vanlig bloggning" är de bästa. För att dra några exempel:

Karin skrev idag om en artikel i Aftonbladet, en man hade ätit upp sin pojkvän tillsammans med färska örter. Aftonbladet, tidningen av alla överdrifter, var inte dåliga på att berätta för oss alla gång på gång att mannen åt upp sin pojkvän med färska örter. Själv kanibalismen var uppenbarligen inte lika chockerande som det faktum att Hannibal Lector använde sig av färska örter.

Pernilla reste hem från en kille imorse med risigt hår. Hm. Jag tycker alla ska höra av sig till henne och fråga exakt hur risigt håret var. Vill hon inte svara, ja då fortsätter vi bara fråga. Haha.

Jocke och Sandra (Detta är ingen jävla modeblogg) går emot fårflocken och gör sin egen typ av "dagens outfit" och kör istället "dagens Astrid Lindgren". Underhållande jävlar! Jag gillar deras blogg, är inne där titt som tätt.

Kvällens fråga, vilka örter är bäst att använda sig av när man tillagar en människa tror ni? Timjan? Salvia? Basilika?
Publicerat i: På tapeten

Berest av ångest

Jag pratade precis med Stefan om det här. I morse när jag vaknade upp så kände jag mig jävligt ångestfylld. Och nej, det handlade inte om skolan eller framtiden speciellt mycket. På den fronten känns det jävligt gött just för tillfället. Nä, det handlade om att inte har upplevt tillräckligt. En märklig känsla av att slentrian ungefär. Som om allt går på tomgång och att jag inte upplevt eller upplever ett jävla skit.

Dumheter, jag vet! Jag är bara tjugo bast och har väl en sextio år kvar att resa på om jag har tur. Men då kom istället känslan av att sitta i sitt hem när man är sextio och känna eller för alla del komma på samma sak då - att man inte gjort ett skit. Man går till sitt jobb varje dag för att det är bekvämast så och reser dit man känner igen sig. På sommarens fem semesterveckor dessutom. Jag får ha den tanken och ångesten som motivation. En motivation som tar en ut i världen, till roliga resemål och till ett roligt, givande jobb. Bara det jag gör nu är en slags resa mot att få en hyfsad karriär.

Och om jag tänker ännu lite vidare på vad jag faktiskt gjort under de levnadsår sedan jag föddes så är det en hel del. Jag har två restokiga päron som tagit mig högt upp i norra och långt ned i södra Sverige. Danmark runt har vi väl rest flera gånger vid det här laget. Norge har vi besökt, fast än det bara ett par gånger. Jag gjorde praktik på Åland, jag åkte med vänner till Paris och Disneyland. Jag har sett Eiffeltornet, Triumfbågen och Louvren. Så sent som förra hösten bar det också i väg till London och allt vad den staden hade att erbjuda. Dessutom så finns ett par solresor inslängda i meritlistan och en skidresa jag vann med jobbet nu i början av året, en vecka i Alperna. Och för att inte tala om de åtta-nio festivaler man besökt de senaste åren och alla oändliga konserttripper och dagstripper till Liseberg, Skansen och Gröna Lund.

Jag menar inte att skryta, det är mer för att få perspektiv på saker och ting. Kanske att jag inte är så illa däran, trots allt. Det finns ju personer betydligt äldre än mig som inte ens fört sig utanför Sveriges gränser. Det är upp till dem helt klart. Vill man inte, så behöver man inte. Personligen så ska jag använda denna ångest, omvandla den till något gött och faktiskt röra mig och mitt feta arsle ut i världen. Jag vill dö och kunna säga att jag sett... ja, inte allt kanske, men bra jävla mycket! Häng på du med!

Piccadilly Circus by night.
Publicerat i: Okategoriserbart

60- & 70-talets mat.

Lika så som tacons start hör hemma i 80-talets Sverige och sushin på 90-talet, så finns det en rätt som symboliserar decennieskiftet mellan 60- och 70-talet. Det, mina damer och herrar, är självfallet makaroner och köttbullar jag pratar om. Som man toppar med ett par liter ketchup. Det blir aldrig någonsin bra. Fast "bra" är fel ord. Det blir aldrig gott snarare! Smaklöst och tråkigt. Jag åt det för en timma sedan, så min rapport är dagsfärsk.
Publicerat i: Pelles vardag

Jag började om helt.

Jag la ned hela "Obama i solnedgången"-grejen, jag vill komma till redovisningen imorgon och ha satt grön himmel och vit hud på stackarn. Men jag ville inte lämna poängen med "de svartas kamp" så jag gjorde följande;
Jag kallar den "svarta befolkningens milstolpar", för visst är det en typ av glädje (det är temat föresten, bör jag kanske säga)? Jag tycker då det i alla fall. På bilden ser vi Martin Luther King, Condoleeza Rice, Barack Obama och Rosa Park. Jag menar inte att på något vis gå in på dessa personers politik, utan mer vad de symboliserar. Nämligen framgångar i ett fortfarande rätt så rasistiskt samhälle. Sen så är jag osäker på om jag ska ha den amerikanska flaggan i bakgrunden eller inte. Jag tror det, men jag ska fila lite till innan jag är helt klar. Men vad tycker ni? Visst är den bättre än Obama-bilderna ett par inlägg ned?

Kollade nyss på de andras resultat i inlämningsmappen. Alla är så djupa. Eller ja, de flesta i alla fall. Jag är nog den med icke-pretentiösa person jag vet när det kommer till dessa saker. Men jag känner mig inte dum för det, snarare tvärtom. Jag förstår inte hur alla orkar leta dubbla meningar i varenda liten sak som man ser. Vet ni inte vad jag pratar om? Tänk er den stereotypiska konstnörden i filmer. Han som står och säger en massa blaj om tavlan på väggen framför. Hur dess färger symboliserar "liv och lust" men samtidigt "sorg och förtvivlan". Jag är denna stereotypiska konstnörds raka motsats och tänker mer "okej, en helt blå tavla - nästa". Jag är med andra ord en av de få icke-djupa i min klass. Vi är rätt så många, skulle jag tro egentligen. Men medens många andra försöker vara konstnörden så är jag fortfarande ganska normal i mina beskrivningar...

Gah, jag vet knappt själv vad jag menar med all text ovan. Bäst att gå vidare innan jag förolämpar någon av misstag.

Minns ni att jag prata om bildkursens första uppgift förra veckan, när jag tog ett kort som Gabriel tyckte var bra trots att mina bildkunskaper är obefintliga? Jag hittade den här på skolans nätverk nyss. Nedan ser ni den. Modell är Marcus som poserar med häng framför Motala ström här i Norrköping. Jag tycker personligen den är lite för mörk, men vad fan (eller så är det åter igen skoldatorn här som strular). Vi är ju färdiga med den här uppgiften ändå och han sa att den var okej. Inget är gräma sig över nu.
Publicerat i: Okategoriserbart

Vad gör du i sömnen?

Här om natten så skrev jag ned "saker man gör i sömnen" på en post it's och satte upp det på anslagstavlan. Först idag kom jag på vad jag menade med den anteckningen. Jag har tänkte ta ned den, men jag förstod att innebörden för de fem orden snart skulle slå mig. Och nu på morgonen gjorde de det. Saker jag gör sovandes:
- Slå till lampknappen till min sänglampa. Saken är så pass varm att örat kan vara alldeles rött och varmt när man vaknar.
- Vända på täcket. Ibland vaknar jag med påslakanöppningen uppåt, ibland så sover jag med kortsida över mig och en gång har jag faktiskt vaknat upp i själva lakanet. Men det var länge sedan nu, jag var nog bara åtta eller något.
- Vänder på sig själv. Det har hänt att jag vakat med huvudet i fotänden åtskilliga gånger.
- Jag slår i huvudet i väggen ganska ofta. Är det inte väggen över så finns det den på sängens högra sida. Förr när jag hade nattduksbord så var jag ganska bra på att slå i det.
- Vakna upp med en mosad pocketbok under bröstkorgen. Det händer att jag ibland vaknar upp (otroligt sällan faktiskt) och tänker att jag lika gärna kan läsa lite när jag ändå är vaken. Jag hinner precis ta ned boken när jag genast somnar om. Det är som väntat att vakna upp med trycksvärta runt bröstvårtorna, haha.

Vad gör du i sömnen? Vaknar du också upp med ett bränt över i fotänden med täcket halvt på sniskan?
Publicerat i:

Stjärna hjärta Chips.

Jag hittade påsarna från chipspåsarna på köksbordet. De ser nästan ut att vara fyllda fortfarande. Men kollar man nämre så ser man att de är tomma. Men kan nästan höra ekot i de. Det är något som saknas och det ligger i min mage, hehe. Om någon undrar vad fasiken jag talar om så läs föregående inlägg.

Jag gillar stjärnorna bäst, vilken är din favorit?
Publicerat i: Okategoriserbart

TV-kväll.

Jag kan sammanfatta kvällen med ett ord; TV-kväll! Jag och Steffo har kollat på hela "Skuggornas hus" och börjat plöjat igenom "Califorication". Vi börjar med "Skuggornas hus". Serien började jävligt bra, spännande och faktiskt riktigt läskigt. Men som med de flesta filmer och serier i rysargenren så dör spänningen ofta ut och allt övergår i något löjligt "uppdrag". En person känner sig tvungen att ta reda på vad som hänt här. För andra liknande exempel se "The Haunting", "Shutter" eller "The Ring". Skitlöjlig och jag ångrar att jag faktiskt kollade på skiten igen. Det hade varit bättre om jag haft kvar de få fragment jag mindes helt oförstörda. Men samtidigt så var det kul att se serien igen. Överhypad var den också när den kom 1995. Då var jag åtta år, det är ett under att päronen lät mig kolla, hehe.

"Californication", aah. Kanonserie! Hank är en one hit wonder-författare som försöker komma tillbaka till skriveriet. Men han brottas med ett sexmissbruk och flertalet försök med att få tillbaka sin exflickvän. Vad kan man säga mer? Det är en massa sexscener med hela tiden, haha. De innehåller spyor, käftsmällar och porrstjärnor. Jag drar paralleller till Jenna Jamesons bok hela tiden. Det är ju bra att ha kunskap om något i alla fall, haha. Även om den kunskapen faller på hur man älskar som en porrstjärna. Denna box är i alla fall ett mycket, mycket bra köp. Alla borde se detta, jag blev helsåld direkt. Manuset är klockrent!

Sen så bröt vi vårat nyttighetslöften kvällen till ära igen. Man brukar ju göra det lagom till söndagskvällen, för att sedan ångra sig på måndagsmorgonen igen. Jag har dragit visan förr, men det är ju bra att veta vad man ska vara bredd på pyskiskt. Vi köpte på oss vispgrädde och stjärn- och hjärtformade chips. Grädden vispade vi och blandade i frysta hallon och en uns med vaniljsocker. En ren och skär GI-efterätt (fråga päronen, de gillar den)! Så på den fronten vad vi inte vidare onyttiga ändå. Dessutom så är chpispåsarna med stjärnor och hjärtan inte jättestora heller. Poängen: det hade kunnat varit värre!
Publicerat i: Film och tv

Photoshop-Obama 2.

Läs det första Obama-inlägget HÄR!


Okej, blogg.se gör inte bilderna rättvisa. Den till höger ser ganska taskigt gjort ut helt plötsligt. Kan ju vara för att jag förminskat den fyra gånger, haha? Så det hela är nog mitt fel ändå. Till vänster ser ni min bild i tema "glädje" och hur den såg ut från början. Till höger har jag försökt få det att se ut som om Obama står och poserar i skymning till fint väder. Jag hoppas att det var vad någon tänkte, haha. Märk väl att jag faktiskt inte är klar, men jag tycker själv jag kommit en bra bit. Har ni några skymningstips föresten? Något jag bör tänka på?

Sen så är inte färginställningarna på skärmen här jag sitter så vidare bra. Min blogg är knallgul här och det är första gången jag sett den så. Då har jag också suttit på en hel del datorer och bloggat i mina dar. Poängen är alltså att jag vet inte hur resultatet kommer sluta upp om jag fortsätter sitta här med de här färginställningarna, haha. Men nu ska jag dra hem, har ändå suttit här i snart fyra timmar. Usch. Men jag får lite sovmorgon imorgon istället. Ska bara hit och köra finliret då.

Uppdatering:
Fy fan, skiten är ju lila här hemma! Jävla pissdator i skolan. Jag trodde inte färginställningarna var så jävla fel ute. Ah ja, så här sjukt ful kan han inte förbli i alla fall. Jag får väl göra den svartvit på något vis eller så imorgon. Kanske han i folkmassa och en massa svartvita människor runt omkring?

Publicerat i: Skola och jobb

DVD-Cluedo.

En ska säger jag bara om DVD-Cluedo; Anna Holm bör inte få vara med. Hon är för bra. Hon kommer alltid på precis vad som hänt i fallet innan det är min tur att få gå och lämna in en anklagan. Så jävla typiskt! Men det är riktigt roligt, det måste jag erkänna. Mycket roligare än riktiga Cluedo - helt klart! Extra trevlig blev det med lite vin och i goda vänners lag. Gårdagkvällen var riktigt trevlig, oh ja. Köpte pizza halv tre på natten också, ganska liten men jävligt god! 

Nu ska jag gå till skolan och Photoshopa lite. Senare i eftermiddag ska jag läsa alla siljoner bloggar jag missat i helgen och kommentera varenda inlägg! Det, mina vänner, är något jag lovar er. Så vi hörs då! Ciao.
Publicerat i: Pelles vardag

Tropic Thunder.

Biofilmen igår, Tropic Thunder, var sådär. Det var inget jag nu i efterhand önskat att jag spenderat mina studentpengar på faktiskt. Den var rolig stundvis helt klart, bästa karaktären var den Jack Black spelade. Mitt i filmen så får han heroinabstinens och börjar jaga tropiska kor, hehe. Tom Cruises roll var ganska rolig också. Han kom med som en överraskning, det måste jag säga.

Summan av kardemumman; håller du hårt i dina pengar, så se filmen när den kommer ut på DVD eller för all del ladda ned skiten. For the record så är jag inte för nedladdning, men ni gör som ni vill.
Publicerat i: Film och tv

Zytomierska är ärlig.

Var inne en sväng på sossetidningen Aftonbladet alldeles nyligen. Deras startsida, liksom deras tidningslöp (som alltid är mycket skvallrig av sig), handlade om Katrin Schulman. Eller Zytomierska som hon numera heter. Igen. Förra veckan kallade hon en Idol-deltagare "bögig" och häromdagen så kalldes hon Marcus Birro för judehatare. Då fick hon kicken från TV400. Men grejen är den att jag tror fan hon har rätt om Marcus Birro. Efter de få sakerna jag hört om honom. Han bor här i Norrköping och jag vet flertalet (alla) som stött på honom och fått en negativ bild.

Ingen har sagt att han var en judehatare dock, men vore inte det Birros grej? Att starta en judehatarkampanj och provocera ännu mer än vad han redan gör? Men det är väl alltid surt när någon sätter etikett på ens beteende. Jag håller på Schulman i denna. Eller jag menar Zytomierska.

Vad tycker ni?
Publicerat i: Pelles vardag

Storlördag.

Oj, oj, oj... jag är inaktiv jävlar nu, måste jag säga. Men jag vi har ju som sagt besök här i helgen. Så det bästa är kanske inte att sitta framför bloggen halva dagen. Nu lagar de andra mat, så då passar jag på. Dagen har varit lugn. Vaknade upp med den absolut värsta huvudvärken jag någonsin kännt. Om jag vetat hur det är att ha migrän, så hade jag nog tagit det för det. Efter en kvart liggandes i sängen så klev jag upp och drack lite vatten och tog två Ipren. Det kan ha varit bakfylla jag kände, men det vore konstigt eftersom jag drack högst tre glas vin. Om ens det faktiskt. Antagligen var det väl bara en vanlig hederlig huvudvärksattack. Den försvann efter frukosten och en kopp kaffe. Kanske att jag var uttorkad? Inte för att kaffe är den ultimata törstsläckaren.

Vid ett drog jag och Anna ut på stan. Jag hittade en ny väska, en kamera och ett dataspel. Alltså, jag hittade men som jag inte köpte. Väskan ska jag ha, men det får bli när studiebidraget kommer. Kameran får vänta till efter jul och när jag fått ihop lite pengar. Det kommer inte dröja så länge innan jag får ihop allt det, det tror jag inte. Det vore kul att åka till Paris och kunna ta lite schyssta bilder - kommer inte kännas helt fel. Dock så måste jag få ihop en lite buffert inför december, man får ju knappt något studiebidrag den månaden. Men det där klarar man, är ju hemma där en sväng i tre veckor. Så det där är lungt. Men något som jag faktiskt köpte var en mössa på H&M för femtio spänn. En stor, säckig svart sådan. Skitsnygg! Så fort det blir under fem grader så blir det jag som går med min coola mössa. Annars avstår jag den faktiskt, vill inte vara för överklädd när det inte behövs.

Sen så gick vi till, jag och Anna alltså, till Waynes Coffee och köpte oss varsin god latte. Säga vad man vill om den dryga personalen, men god kaffe blir det där i alla fall. Som att dricka en bit av paradiset från en pappmugg. Aaaah. Ikväll bjuds det på Chili Con Carne á la Larsson och Holm (jag bloggar ju som sagt), lite vin, bio (Tropic Thunder) och DVD-Cluedo. Det spelade vi igår också, jag höll på att vinna. Men Anna jävel kom före med anklagelsen. Anmärkas bör också att jag lagt fram tre anklagelser innan. Men den fjärde hade varit rätt, det vet jag!

Kanske att vi drar mot kåren efter att filmen är slut, det får vi se. Nu ska vi äta, men vi hörs!  Imorgon blir jag mer aktiv, det svär jag på.

Stefan: "Ska du skaffa dreadlocks nu också eller"? Haha, för Stefan finns det inget mellanting. Han är modell här också, då jag skötte kameran, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

Photoshop-Obama.

God kväll! Dagens har varit jävligt aktiv samtidigt som inget har hänt. På ett ungefär. Vid tolvtiden i förmiddags så gick jag till skolan för att börja med tisdagens inlämningsuppgift. Vi ska ta en valfri bild och "photoshopa" den till något så där bättre. Just ja, på tal om Photoshop - det där var inte så värst svårt ändå. Men vet någon hur man klipper ut med den funktionen som inte gör så vassa kanter? Hur ser knappen ut och var hittar man den? Vi hade olika teman att välja på inför den uppgiften och jag valde glädje och en bild på Obama. På ett sätt är väl han något positivt för alla svarta medborgare i Amerika och resten av världen. Något att vara glad över. Därför glädje.

Sen så dog nätverket och jag fick inte min bild sparad. Men det gör inget, jag börjar från noll på måndag idag. Har hela dagen till förfogande åt denna uppgift. Blir kanon! Så jag drog hem, för tillfället jävligt arg på skolans datorer, och la mig och kolla på "The day after tomorrow". Äckligt dålig film, bara en massa Hollywood-klyschor. Men det är bara där som den är dålig, manusmässigt i replikerna. Handlingen i sig och alla specialeffekter är ändå okej, tycker jag. Hoppade fram lite hela tiden när jag kollade och kom igenom den på en dryg timma. Det blir så ibland, man hoppar igenom en film jävligt fort.

Efter det så började jag mixtra med bloggen och det därför som jag inte uppdaterat på länge. Men visst blev det bra som det är nu? Helgrymt och jag är nöjd som fan. Ska nog snart bredda menykolumnen en aning också, fast inte idag. Efter ett tag så kom vi på att "fan, vi skulle gå och möta Anna" (Närke-besöket). Så vi drog mot stationen, via Systembolaget, och var där ett tag. Vi ringde och ingen svarade, ringde igen och ingen svarade. Efter en stund ringde det i min telefon (Lily Allen sjunger "LDN" då om jag inte sagt det) och det var visst Anna, som var vid vår port. Där ser man, där ser man! Så jag och Steven traskade tillbaka.

Sen gick vi till Ica och köpte ingredienser till pizza och nu ska vi snart äta den. Sorry för ett pisstråkigt inlägg, men jag ska pimpla upp vinet och umgås med folk nu. Men jag återkommer snart igen. Kanske redan ikväll till och med, hehe.

Ännu en gång, vad tycker ni om bloggen nu - sämre eller bättre?


1. Photoshop-Obama.
2. Pizzan.
3. Stefan och Anna.

Ha en trevlig kväll, y'all! Hörs kanske senare!
Publicerat i: Okategoriserbart

Det gick fort.

Jag hörde postfacket slå igen i hallen. På golvet låg mitt Onoff-kort (nu har jag ett till, aningen fler vuxenpoäng) och en broschyr om urin i Norrköping. Låter lite konstigt, men häftet hette "Bonde söker urin", hehe. Läste inte vidare exakt vad det var för något, men titeln fick de allt till. Precis som när jag skulle böja mig ned och ta upp posten så flög ett paket ned på mina händer och jag ropar "herre jävlar"! Ganska säker på att brevbäraren faktiskt hörde, haha. Antagligen hade väl han eller hon kommit tillbaka ned efter att upptäckt att ett paket var kvar i väskan. 

Paket var adresserat till mig och jag kunde för allt i världen inte förstå vad jag hade beställt. Men det var visst "The Virgin Suicides". Redan? CDON på en dag? Va? Fort gick det i alla fall och jag blev mer eller mindre chockad. Allt som brukar dröja tre dagar extra med din hemsidan i vanliga fall.

Tog med "Skuggornas hus" också på bilden. Den fick jag hem i tisdags. Den hederliga kultserien "Skuggornas hus" från 1995. 3 stycken entimmasavsnitt. Hoppas det är lika bra som jag minns det. Hoppas, hoppas, hoppas... Annars vet det fan vad jag gör alltså.
Publicerat i: Film och tv

Dagens bloggfråga.

Någon som vet vad "Trackback-URL för detta inlägg" är för funktion? Om det ens är en funktion, jag vet inte... Google runt lite för att försöka få reda på vad de är. Men man fick faktiskt mest upp blogg.se-bloggar, haha. Fast jag tror blogspot.com också hade något liknande. Men något svar fick jag dock. Så är det någon som vet? 
Publicerat i: Okategoriserbart

Dagens bästa.

Jag fick ett spam här om dagen, jag hatar spam! Det stod något i stil med:

emelie och hanna om Upp till er att svara:
"läs våran blogg om varför vi är för prostitution mm".

Jag brukar skita i alla spam, men jag gick in denna gång. Mest för att se vad inlägget sa och vad alla hade kommenterat. Det var något om att göra prostitution lagligt eller något, jag vet inte riktigt. Jag kommenterade med att säga att jag jag inte höll med deras utlägg och att motiveringen till det var onödig. Sen så kommenterade jag ett till inlägg där man sa att alla som inte höll med de är mobbade och inte vågade stå för vad man för man tyckte. Där skrev jag något i stil med undret som är yttrandefriheten, man får tycka vad man vill. Ni har era åsikter och vi andra har våra egna. Till svar får jag detta:

hanna om Ur gårdagens DN.:
"ni har ingen som helst rätt att säga att vi är dumma i huvudet eller störda, eller något sånt! det är mobbning, eller hur? du kan ju inte komma och säga att man har yttrande frihet för det är om åsikter inte om vad man tycker om folk.
om du inte gillar utlänska så håller man käft om det och inte går runt och skriver det åt utlänska på deras bloggar, för det är mobbning och kränkande. samma sak om du säger att vi är störda osv.
Så skärp dig för fan. använd inte ord du inte kan innebörden till!"

Haha. Utlänska? Innebörden till? Yttrande frihet? Sa att de var störda? Inlägget hittar ni HÄR, gå in och skriv en rad till dessa två rara tjejer.
Publicerat i: Pelles vardag

Ur gårdagens DN.

Här kommer en kort blogg. Jag läste i DN igår, eller om det var i förrgår, att en man i USA, var annars, hade dömts till 120 dollar i böter efter att han spelar hip hop-musik för jävligt högt. Men domaren sa att han kunde få ett reducerat straffbelopp om han lyssnade på klassisk musik i tjugo minuter. Mannen i fråga som fått domen klarade av att lyssna på Beethoven i tre minuter innan han inte stod ut mer och pungade istället upp pengar.

Vad är det för jävla kvastskaft? För att inte tala om domens eventuella lösning? Lyssna på klassisk musik och du blir fri. Låter hämtat ur en billig sitcom, eller hur? Hehe. Vad som är allra lustigast är att just Dagens nyheter tog upp en nyhet som detta, det är nästan så att ens vardagsbalans ruckas en aning. Haha.
Publicerat i: På tapeten

The Virgin Suicides.

Jag har fått sådan lust att se "The Virgin Suicides". Som är Sofia Coppolas debutfilm från 1999, om jag inte minns fel. I rollerna ser vi Kirsten Dunst och.. ja, det är bara hon jag minns. Det var ett tag sedan jag sist såg den. Första gången var när vi precis fått hem digital-TV (ja, vi fick det ovanligt sent i jämförelse med resten av Sverige). Sen vad filmen handlade om minns jag bara lite vagt. Eller jag minns det mesta, att en i familjen och av alla systrar tar livet av sig, vilket ruckar på hela den glada ytan. Så värst gammal var jag nog inte då jag såg den första gången, vilket nog var 2000. Men jag vet att den var guld och att soundtracket är klockrent! Bara det vann många priser. Vad som coolt är också att det är efter Coppolas egna skivsamling som soundtracket är skapat.

Så nu gick jag ut på alla tänkbara hemsidor för att försöka skaffa hem både filmen och soundtracket. Men, hör och häpna, de finns inte att skaffa någonstans! Inte ens på Tradera eller Blocket. Det brukar alltid vara någon dåre som lägger ut filmer man får bjuda på. Men att den är så svårtåtkomlig spar väl lite på mystiken över hela filmen, antar jag. Det gäller att hålla sig positiv.

Jag får väl nöja mig med att ha den enda låt från soundtracket jag har, The Hollies - The Air That I Breathe. Den är guld, skiljer sig mycket från det andra som kom på 70-talet. Inte för att jag hört allt, men ni förstår hur jag menar. Jag lyssnar på den om och om igen. Och det är bara den här filmen jag tänker när jag hör den här låten. Och på Veronica Mars när hon bölar, hehe. Nörd-Pelle tittar fram igen.
Är det någon av er som sett/gillar den här rullen?

Uppdatering: Jag hittade den på CDON. Bara att skita i "The" (för svenskar brukar ju ha för vara att strunta i att nämna bestämda former) så gick det. 99 spänn också, som hittat!
Publicerat i: Film och tv

Mars via London.

Igår gjorde jag en jävla resa. Det började med att Big Ben-klockan i London sprängdes av Marsianer, jag blev nyfiken och ville veta mer. Så jag tog mig tid för en extra titt på explosionen, men den fanns ingenstans att uppleva igen. Jag talar så klart om filmen "Mars Attacks!" av Tim Burton. Är det någon mer än jag som hört att scenen där Big Ben sprängs är med i en annan film, just den sekvensen när urtavlorna sprängs åt alla fyra håll. Det ser riktigt bra ut. Men jag kan inte för allt i världen komma på eller för all del ens hitta var det varit med.

När jag satt på cyberspace och sökte så kom jag in på YouTube där det brittiska parlamentet har en egen kanal. Skitintressant! Jag fastande på klipp där i en timma. Man fick följa med in i Big Ben-tornet, in i den där kammaren där folk sitter mitt emot varandra och så fick man en historietur om Westminster Hall. Feta historien om det snidade ektaket får man lära. Jättejätteintressant! På en av dessa filmer så pratade man om Guy Fawkes.

Det i sin tur fick mig att googla på denne man. Han var en kul typ han. Planerade att spränga den engelska monarkin i luften och sedan elda upp parlamentshusen. Men han blev påkommen i förväg och erkände sina planer efter dagar av tortyr, vilket sedan ledde till att han blev avrättad.

Denna historia förde mig av någon anledning tillbaka till Big Ben, fast i textform denna gång. Klocktornet är tydligen i så gammalt som man först kan tro. Jag hade fått för mig att det var 700 år ungefär. Men inte då, drygt 150 bara. Vilket är väldigt litet. Pendeln som för visarna runt är femton fot lång och för att få den att gå exakt som den ska så måste man använda sig att två pennies. En gång har klockan lagt av på sina 150 år och det var 1976, då något (oklart riktigt vad) gick sönder. Men 1977 var den åter i bruk. Sedan dess har den gjort några få stopp så som vid riktig kyla och stekande värme.

... och sen gick jag och la mig. Full av nya London-kunskaper. Jag gillar den staden, jävligt mycket kultur! Nu ska jag pallra mig iväg på Photoshop-lektion. Sen ska jag dra hem och vila hela dagen med min porrbok, hehe. 


              Guy Fawkes.
Publicerat i:

Döingars inkomster.


Bob Marley tjänade 25 miljoner kronor på skivförsäljning 2007.


Marilyn Monroes nuna drar årligen in cirka 50 miljoner.


Myskomannen han själv, Andy Warhol, har varit död i över 20 år men drar fortfarande in 100 miljoner årligen,


Snobben-konstnären Charles M Schulz drar årligen in 230 miljoner spänn!


John Lennon är god för 290 miljoner kronor om året.


Den som tjänar mest efter sin död är efter många, många år på förstaplatsen, Elvis Presley. Han namn drar varje år in över 320 miljoner kronor.

Andra som tjänar bra med pengar som döda är George Harrison, Albert Einstein, Tupac, Steve McQueen, James Dean och James Brown bland många fler.
Publicerat i: Okategoriserbart

Sovskjulet anno 1996.

Haha, jag kom och tänka på det roligaste barndomsminnet någonsin. Jag, tvillingen OIle och kusinen Anton fick för oss att sova utomhus. Sovit i tält hade vi gjort i många, många år redan. Eller så jävla gamla var vi inte när detta jag berättar om nu skedde, men vi hade i alla fall tältvana. Vad som skiljde denna gång åt vad att vi byggde en trevåningssäng av våra bruna, klumpiga stolar till utemöblerna. De var precis så att man kunde ställa två stolar mitt emot varandra tätt och så på armstöden ställde vi ytterligare ett par stolar. Jag ska illustrera med en bild.
Till höger syns stolen som den ser ut ensam. Till vänster ser ni vårat sovskjul av trädgårdsstolar. Inte vidare bra illustration av mig. De passar ihop bättre i verkligheten än vad jag lyckas måla här. Som ni ser med hjälp av pilarna så skapades det tre sovplatsen. En högst upp, en i mitten och en nere vid marken.

Mamma tjatade på oss att komma in, men vi sa prompt "nej". Stora som vi var så såg vi det hela som ett bevis på att ha lämnat barndommen och de fem-sex "små" levnadsåren bakom oss. Men, det kommer alltid ett men, mamma hann bara säga "god natt" förens vi ångrade och klev in. Väl inne i köket så garvade mamma, pappa och Antons mamma Maria åt oss. "Vad länge ni var kvar där ute. Hahaha!" skattade de åt oss, hehe. Anmärkningsvärt är väl också att klockan bara var runt sex på kvällen.

Jo, visst hade vi minsann vuxit upp. Det är ett under att vi ens då fick plats på en yta av ett par trädgårdsstolar. Jag minns inte riktigt var jag sov, men jag tror det var i mitten. Undra om Olle och Anton minns, det måste jag fråga. Nu ska jag fila vidare på min analys. Adios!
Publicerat i: Okategoriserbart

Äntligen mot ett mål.

Mitt stora orosmoment har de senaste veckorna varit... eller vänta. Vi tar det från början. Så att alla hänger med.

För att göra en långhistoria kort. Jag går Kultur, Samhälle och Mediagestaltning i Norrköping. Ett universitetsprogram på heltid under tre år. Som första stora projekt har vi gruppvis fått i uppgift att i teorin utföra ett projekt som ska kunna genomföras på tolv månader. Vi hade en massa planer redan första veckan. Men vår lärare, som i detta fall nu också är "handledare", dissade alla vår idéer och sa åt oss att inte ha något mål. Vi har letat fakta. Efter dessa fakta ska vi sedan utforma vårat projekt. Detta ska vara klart den 18 november. Vi har jobbat sedan i mitten av september med ingenting i stort sett. Kommit fram till att vi ska göra något inom "våld". Letat fakta om våld i olika sammanhang och ur olika synvinklar. Presenterat vår fakta efter fem veckor av rastlöshet och sakta upptrappad stress. Från min sida.

Och så idag så tyckte han, handledar-Gabriel, att vi var på god väg. Vilket kan vara det bästa vi hört ur hans mun sedan vi började med detta. Nu ska vi äntligen få börja med finliret. Jag tror faktiskt vi ligger bra till helt plötsligt. Det känns så jävla gött. Äntligen mot ett mål! Man kan se att det kommer ett slut aningen nämre. Fram tills idag har jag avskytt alla poänglösa möten, allt poänglöst arbete, all poänglöst kritik. Nu ser jag fram emot att få jobba klart med detta skit. Så att jag snart får sätta tänderna i essän. Yes!

För övrigt? Jo, jag har gått och blivit sjuk. Mer än vanligt. Svårt att säga om det är feber eller förkylning. Mejlade iväg bilderna inför imorgon och han, återigen Gabriel, sa att jag verkligen inte behövde komma imorgon och att det räckte gott och väl med att han fick de över nätet. Han praktiskt bad mig att stanna hemma och bli helt frisk. Surt, imorgon är det genomgång av Photoshop mellan tio och tolv. Funderar på att dra dit och vara med de två timmarna. Annars så skulle de bli en hel del repetition av det programmet också på tisdagen. Jag får se hur jag gör, jag måste och vill verkligen få ut så mycket av den tiden. Får väl ta med mig en termos med te, som jag pimplar under sjukdagar, och sitta och smutta på. Vill ju vara friskare till fredagen. Får ju Närke-besök då.

Föresten så måste jag säga att det är så jävla gött med förstående lärare. Så in i helvete gött!
Publicerat i: Skola och jobb

Upp till er att svara.

Nu tänker jag passa på att utnyttja er läsare. Jag har kommit upp i en gedigen skara läsare och nu ska ni få hjälpa mig. Svara på exakt ni vill se mer av så ska jag använda mig av detta. Det lovar jag så sant som jag inte heter Per.
Publicerat i: Okategoriserbart

Osexiga låtar.

Innan jag somnade igår så kom jag och tänka på ett sådant där rent idiotiskt ämna igen. Alltid innan jag somnar så dyker de mest bisarra tankar upp. Igår ägnade jag "innan-jag-somnar"-tiden åt att fundera över osexiga låtar. Jepp, låtarna man inte vill höra när man ska till och hångla på soffan eller "mer". Jag kom på tre som jag tycker är jävligt osexiga.

1. Bengt Pegefelt - Köppövisan (Fånt ja en körv, så huppe ja i älva...). Usch.
2. Curt Haagers - Fågelsången. Med de snygga dansstegen á la Finlandsfärja.
3. Dr. Bombay - Calcutta. Kall kutta, haha?

Vilka låtar vill ni minst av allt höra när det ska till och ske?


Doktor Bombay han själv.
Publicerat i: Musik

Klippfigurer i sfären.

Har ni tänkt vad som börjat komma fram i alla nedrans modebloggar just nu? Modeller utskurna precis som klippdockor på sextiotalet och som man hör mamma prata om ibland. Jag har sett sådana överallt. Modebloggar är inget jag helst av allt läser, har man läst en så har man läst alla ungefär. Visst, många sticker ut i mängden. Sen så har väl jag fel genitalier för att bry mig om "dagens outfitar" och så vidare (oj, nu fick jag genast en bloggidé till, hehe). Men det är synd att det är en sådan efterapning när det kommer till dessa bloggar. Alla borde köra sitt eget lilla rally. Säger jag nu och har självklart skapat mina egna klippdockor, hehe. Dubbelmoral! Det var inte så lätt som jag trodde det skulle vara. Modellerna är Han Solo, Elliot Reid, Babben Larsson och Josef Stalin. Modeller jag fick fram med tärningskast, mer eller mindre. Mycket nöje!

Just ja, ingen bör ta illa vid sig. Självklart! Det som är så bra med Sverige är många saker, men framför allt yttrandefriheten.
Publicerat i: Okategoriserbart

Fotokursens start.

Okej, så bildkursen började idag. Ganska skoj. Fast min relation till systemkameror är inte vidare bra, om jag ska vara ärlig. Men det var skoj och jag tror jag skulle fota grymt mycket mer och anstränga mig bättre om jag hade en sådan där riktigt cool high tech-kamera. Försökte deala lite med Mikaela om att köpa hennes, eftersom hon har planer på en ny. Till en rookie som mig så skulle en begagnad lätt duga.

Kursens första uppgift var att vi gruppvis skulle ut och fotografera ett och samma föremål tre gånger med olika metoder. Det var inte tillåtet att flytta sig, utan vi skulle mixtra med ISO (vad fan det nu är?), bländare och en jävla massa. Zooma skulle vi också! Det vet jag vad det är! Jag tog ett par bilder på Marcus' rygg i höstskenet i en park. Först på "vanligt vis", sen så zoomade jag in och så sa gjorde jag kameran i rörelse. Fast den bilden fick jag inte med på redovisningen. Zoombilden blev det två av istället, så den tredje som var "ur fokus" kom inte med. Haha, men det gjorde inte så mycket. Gabriell, läraren, tyckte det var bra bilder med tanke på min ototala kunskap när det kommer till fotografering. Speciellt den första bilden blev bra, riktigt bra. Synd att de inte finns tillgängliga så här så jag kan visa er.

Annars så blev jag jävligt nervös när vi skulle berätta om våra bilder vi tagit. Just då, när vi tog korten, var jag så jävla hungrig så att jag inget hellre ville än att gå på lunch. Så de blev knäppta i all hast för att det var vad magen tillät. Så något vidare bra att säga hade jag inte. Men det är väl bara att skylla sig själv antar jag. Nästa gång får jag vara med beredd.

Vi fick läxa (heter det "läxa" på universitetet?) till torsdag. Att leta reda på tre bilder på internet. En bild som var tydlig, där budskapet går fram och man förstår genast vad det handlar om. Den andra skulle vara något "intetsägande" och något som vi inte känner något för när vi kollar på den och den tredje ska vara en missplacerad bild. En bild som kanske är fel i sitt sammanhang, som inte passa bilden... ja, ni fattar. Jag har valt följande (klicka på de för att förstora):
  
1. Självklar bild - Scarface.
2. Känslolös bild - betongvägg.
3. Missvisande bild - Slå din fru om hon inte testar kaffet i affären först.

Bild tre vet jag inte om den är speciellt missvisande. Visst, det slår inget om att mannen bör slå sin fru om hon inte testar kaffe. Men det står "om din man får reda på....". Jo, jag tar den. Den får fan duga! Vad tycker ni? Några andra förslag? Något jag bör ändra?

Publicerat i: Skola och jobb

Nya plattor.

Anisa skulle handla lite schyssta bilder och posters hem till sig själv. Hon hittade riktigt snygga i affären "Vaxkupan" här i Norrköping. Samtidigt så passade jag på och köpa lite skivor. Det är för er som inte vet en kombinerad vykort- och CD-affär. Tveksam kombination om jag får säga så, men allt är väldigt billigt. Jag kom undan med tre skivor under trehundralappen.


Corinne Bailey Raes debutplatta. Har letat länge efter denna och hittade den nu för 65 ynka kronor. Det är nästan ett rån från min sida, om jag får säga så. Oerhört bra skiva som jag lyssnat på många, många gånger förr.


Joy Division-samling. Ger öron och hjärna orgasm. Har ni inte upplevt det, skaffa den platta!


The Last Shadow Puppets med "The Age Of The Understatement". Har jag faktiskt inte hört. Än. Men jag har inte hört någon säga något illa om den. Än. Verkar sjukt bra. Men jag får återkomma med vad jag tycker om den snarast. Detta var alla plattor det här. Ena riktiga fynd!
Publicerat i: Musik

Jenna Jameson.

Idag blir en jävla pärs med fullbokat hela dagen. Åtminstone vad jag vet just nu. Lektion nu till tolv, lunchmöta mellan tolv och ett och sedan lektion igen till klockan fem. Idag börjar fotokursen också, yes! Inte för att jag är speciellt bra på att fota, men det verkar vara en ganska lugn kurs att klara av. I jämförelse med de andra kurserna (eller boxar, som de kallas) som gjort de senaste veckorna. Men man ska väl inte ropa hej än, antar jag.

Jag har kommit igång riktigt bra i Jenna Jamesons självbiografi "Att älska som en porrstjärna". Riktigt, riktigt bra bok. Vilket liv hon har levt, den kvinnan. Från att vara något besvärlig tonåring till att bli strippa och sedan bli nakenmodell. Mer kommer det väl också bli, men riktigt så långt har jag inte kommit. Men titeln talar väl för sig själv och vad som komma skall. Verkar Jameson vara en förnuftig tjej? Kan man säga att en som vill jobba med att visa sig naken är smart? Eller tar ens egna fördomar och samhällets allmäna syn på strippor över? Jag vet inte alls. Det känns som, efter det jag läst, att denna tjej hade all chans i världen att bli vad hon ville.

Åter igen, vad tycker ni om Jenna Jameson? Och ni, vi hörs senare!
Publicerat i: Okategoriserbart

Färjan på Kanal 5.

Har precis sett på Färjan på Kanal 5. Haha, vilka kvastskaft det verkar befinna sig på dessa kryssningsbåtar. Min bild över vilka som åker på sådana här resor blev rätt så besvarad. Kalla mig fördomsfull, men här vi raggarfyllonen som hamnar i fyllecellen, medelålderstanten som tror hon är tjugofem och sjunger "Amazing grace" (av alla låtar) med husbandet. För att inte tala om bartendern Håkan (bilden ovan) som tror han är störst, bäst och vackrast. Och all denna arbetslivserfarenhet han alltså, pjoo! Han måste verkligen vara bäst. 19 år i branschen, förstår ni det? Jag diggade den kvinnliga vakten (med ett hår från 80-talet), hon var cool som fan.

Pinsamma människor och pinsamma situationer. Jag kommer helt klart kolla nästa vecka, haha.
Publicerat i: Film och tv

Aj, aj, aj. Oj, oj, oj.

Jag har feta blåmärket på höger överarm. Eller är det underarmen? Den halvan närmst armhålan, om jag säger så. Bristningar mörka som natten och det gör jävligt ont. Tur att det sitter så pass att en t-tröja täcker skiten. Inte för att jag skulle gå i t-tröja till skolan nu. Har halsduk och vantar, så jävla kallt tycker jag det är. Hehe.

Föresten så är blåmärket mörkare än vad kameran visar. Som vanligt.
Publicerat i: Pelles vardag

... och låt det brinna.

Det är en jävligt rå kyla här i lägenheten. Elementen är fortfarande inte påslagna och vi har fortfarande inte hört av oss till fastighetsskötaren. Så vi får väl skyllas oss själva. Istället tände vi 71 ljus. Tackar vet jag IKEA. De värmer våra frusna leder med sina 100-pack värmeljus för femton spänn. Oväderligt!
Publicerat i: Pelles vardag

Behöver Bond ett skjut?

Fick precis mejl ifrån Bioklubben. Som jag förövrigt hatar att få mejl ifrån, men det är ganska krångligt att avbeställa den prenumerationen. Så jag låter de komma och raderar de istället med ett enkelt knapptryck. Hur som helst, i dagens mejl kom det en bild med nya James Bond-filmen. Så min fråga för dagen blir; har man medvetet satt pistolen i Bond-logotypen i mister agentens skrev? Behöver han sig ett skjut kanske? Duger inte primadonnan bredvid?

Vidare efterforskning i denna fråga kommer ske, var så säkra!
Publicerat i: Film och tv

Vett och ettiket-tvång.

Gick en sväng på stan' förut när jag såg en kille som av ren olyckshändelse råkade gå in i en farbror medens han gick och kollade i skyltfönster. Det var inte hårt, undan en lite duns på axeln bara. Killen säger något i stil med "oj, förlåt så hemskt mycket". Det lät verkligen uppriktigt och som han som om han menade det. Mannen (läs surgubben) mumlar något i stil med "se dig för, för fan". Killen går vidare och mumlade något, riktigt vad hörde jag inte.

Det är konstigt att i ena stunden råkar man till exempel gå in i någon. Man ber om ursäkt och skäms lite. Får man då ett surt svar tillbaka så vänds genast skammen och den sympatin man känt för "offret" till någon lightversion av hat. Jag har fått den här känslan flera gånger. Som när man går in i någon axel och vänder sig om för att be om ursäkt. Om person då bara fortsätter gå, då blir man också arg. Personligen så skulle jag inte bli arg om någon gick in i mig och sedan bad om ursäkt för det. Hur ont kan det göra, menar jag? Vi fötter färdar oss inte fram i 240 kilometer i timmen, direkt.

Nä, nästa gång jag råkar ut för detta, för det händer från stund till stund,så ska jag fan i mig springa efter surtanten eller gringubben och kräva en ursäkt för att de inte tog emot min ursäkt. Fast, tilläggas bör väl också att de flesta säger att det inte är någon fara och skrattar lite.

Visst får jag mig själv att låta som om jag inte gör annat än springer på folk stup i ett? Lustigt. Kanske kan bli ett yrke? Pelle Nilsson - Vett och etikett-påtvingare på stan? Får gå till kommunhuset och lägga fram en motion. Det ska jag banne mig göra. Imorgon, när jag filat på idén tillräckligt länge och fått lite perspektiv på det hela.
Publicerat i: Okategoriserbart

Vecka fyrtiotvå.

Det är inte helt fel med hösten heller, det måste jag erkänna. Vad man inte heller riktigt ser på bilden är att faktiskt solen sken en aning också. Jag får skylla på mobilkameran, för jag antar att det beror på den. Men snart är det jul och då ska jag få en ny, riktig kamera. Guld!

Veckan som väntar:
Idag - filmanalys ska påbörja, jag ska föra in veckans händelser i almanackan och läsa igenom de andras i min projektgrupps texter och kommentera dessa.
Tisdag - Fotokurs startar och jag får börja lära mig Photoshop. Sen så blir det projektgruppsmöte. Igen.
Onsdag - En timmas lektion i form av möte med vår grupps handledare. Brukar vara väldigt onödiga möten, om jag får säga mig.
Torsdag - Fotokursen fortsätter.
Fredag - Eget arbete. På kvällen får man besök av Närke-bekanta som stannar resten av helgen. Funderar också på att gå på jazzkvällen på kåren. Verkar skittrevligt faktiskt! 
Lördag & Söndag blir öppna för förslag, men en del häng med besökarna. Så klart. 
Publicerat i: Pelles vardag

Dinkelfrallelunch.

Det är ju så att jag börjat mitt nyttiga liv. Igen. Jag börjar väl bli nyttig varje måndag som kommer och lagom till söndag, efter en hel helg med svullande, så kommer tankar att imorgon ska jag bli nyttigare. Med nyttigare menar jag ändra matvanor och gå ut på en extra promenad. Något som är det mest naturliga för de flesta, så även för mig en gång i tiden. Jag har blivit förslappad.

Men idag har jag gjort ett par tappra försök att ändra mitt onyttiga jag en aning. Jag bestämda mig för att äta en rejäl mättande lunch. Jag var ute på promenade och gick förbi de här dinkelfrallorna i ett bagerifönster. Jag köpte fyra av dessa och drog hem och började bre. De blev enorma. Och väldigt, väldigt mättande.

Recept till min dinkelfrallelunch. Du behöver:
- Den grövsta dinkelfrallan du kan hitta.
- Philadelphiaost.
- Gurka.
- Tomat.
- Gul paprika
- Rökt skinka (alt. salami eller pastrami)
- Brieost
Bygg din macka som du vill och avnjut till en osockrad läsk eller en kopp kaffe. Låt det smaka!
Publicerat i: Pelles vardag

Två bilder om helgen.


1. Det blev inget festande i helgen. Igår var jag riktigt sugen på att köra fullt ös, men det blev en hemmakväll med en massa gott och lite öl i goda vänners lag. Oerhört trevligt.
2. Idag, söndag, så har vi klarat ut Mario på det hederliga Supernintendo jag och Stefan. Så var det med det. Vad ska vi göra nu då när vi varken har Veronica Mars att se på (såg klart igår) eller Mario att spela? Vi får väl, tanken får mig att rysa, ägna kvalitetstiden till att plugga. Brr!

Såg i almanackan nyss att jag har 25 sidor att läsa tills imorgonbitt. Så nu ska jag läsa de innan jag somnar. Slår vad om att mina ögonlock kommer falla ned långt innan jag når sista raden. Jag får hålla mig osynlig imorgon på föreläsningen. Också det enda jag har imorgon, känns gött som fan. Slutar tio och då ska jag börja med min filmanalys av Blade Runner innan jag glömmer den helt.

Sa jag att jag blev klar med min text idag? Bättre sent än aldrig. Hur. Som. Helst. God natt!
Publicerat i: Pelles vardag

Svar på tal 5.

Emelie Blomberg om Årens nyhetshändelser:
"hej Pelle! Vill inte vara viktigpetter på nåt vis men var det inte 2004 Tsunamikatastrofen i Sydostasien var?"
Hej Emelie! Helt rätt, det var faktiskt 2004. Det är det underbara med felstavning, man gör det inte med flit, haha. Ska genast ändra.

Johan om Filmcitattävling:
"Hörru... nu blir jag besviken att du inte tagit med "Yippie Kay Yay, Motherfucker!" som ett av dina filmcitat! Skärpning! :D"
Hej Johan! Ja, jävlar det glömde jag. Surt, för det är ju också ett kultcitat. Men det finns ju så många.

Madde om Bloggare på TV:
"Vad du är insnöad på Scrubs"
Hej Madde! Jo, jag vet det. Jag säger det en gång i veckan också, att jag är besatt av "Scrubs". Det är inget jag sticker under stolen med.

Karin om Bloggare på TV:
"hahah roligt, men vad menar du med det där "gömmer sig i ett hörn på toaletten" utveckla gärna:p"
Hej Karin! Ja, vem vet? Silverfiskar, tops, blöjor... Det är du som är ett med detaljerna, haha.
Publicerat i:

Jag fotar med denna.

Jag läser så många bloggar som skriver vad de fotar med. Jag ska inte vara sämre jag. Här är ni min kamera, en Kodak designengångskamera. Den är riktigt bra. Designen är för det första riktigt läcker och det finns blixt man kan välja till och så drar man upp till nästa kort med hjälp av tummen. Den är verkligen en i sitt slag, utan tvekan. Skönt att slippa använda mammas och pappas kamera när man måste stå still tio minuter och använda fotoblixtpulver för att det ens ska bli något på bilden. I den här lilla apparaten får det plats hela 36stycken! Och man kan fota upp dem på fem minuter om man bara vill. Så dum är inte jag, dock. Jag är på foto nummer 14, så jag har en hel drös med snygga kort till jag kan ta.

Man måste älska och visa upp sin kamera. För folk bryr sig om dem, eller hur?

(Folks, ta inte illa upp - jag skämtar bara).
Publicerat i: Okategoriserbart

Jag svarar sällan.

För alla er nya bekanta som jag lärt känna de senaste veckorna, ni i skolan eller här på internet, jag har tre saker att erkänna som jag är jävligt pissig på.
1. Facebook, vänta dig inte ett svar jämt. Jag är skitdålig på Facebook, jag tycker det är skitsvårt att hålla på med den sidan när jag inte har lust. Lusten faller in då och då. Jag blir aktiv som fan, jag skickar till allt och alla. Men när när man fått fler inlägg än vad profilsidan klarar av så stannar Pelle Nilsson av på communityt. Ett par veckor, kanske en månad eller så. Men rätt som det är så kommer jag tillbaka. Just nu är jag nere i en svacka.
2. MSN, jag är lika dålig på detta fenomen. Jag tar mig aldrig ork att börja prata med folk. Jag känner mest att jag kanske stör och så vidare. Men om ni skriver till mig först så är jag svår att få att hålla käften och ni stör sällan heller. Så skriv till mig. Jag kanske är seg på att svara, men jag tycker det är skoj!
3. SMS, samma sak här. Jag glömmer ibland att svara. Jag får ett SMS, sitter på ett möte och tänker att jag svarar efteråt. Rätt som det är har det gått 14 dar' och jag kommer på det där SMS:et igen. Svarar jag inte, skicka ett till. Mitt nya motto sedan jag flyttade till Norrköping är att alltid ha cash på telefonen i alla fall. Så jag kan inte längre skylla på det... Oj, jag fick ett SMS precis nu [Svarar, känner mig bra].

Jag jobbar på dessa tre saker. Det här vet många av er redan om, men som sagt... till er nya nunor! Jag är segsvarande på mycket här i världen. Hehe. Jag visste inte vad jag skulle använda för bild, så jag använde min konstnärliga sida och skapade bilden nedan.

Någon av er alla som är likadan, tro?
Publicerat i: Okategoriserbart

Årens nyhetshändelser.

Tiden går jväligt fort har ni tänkt på det? Här kommer några nyhetshändelser som känns som om de hände igår:
- Färjan Estonia sjunker till botten på Östersjön och över 850 personer mister livet, 28 september 1994.
- Prinsessan Dianas död i Paris, 31 augusti 1997.
- Diskoteksbranden i Göteborg där 63 personer omkommer, 30 oktobrer 1998.
- Massakern på Columbine High, 20 april 1999.
- Morden av två poliser i Malexander, 28 maj 1999.
- Förlisningen av ubåten Kursk som tar livet av 118 män i Norra ishavet, 12 augusti 2000.
- World Trade Center rasar efter en terroristattack, 11 september 2001.
- Anna Lindh avlider efter att ha blivit knivskuren på varuhuset NK, 11 september 2003.
- Knutby-dramat avslöjas, januari 2004.
- Tsunamikatastrofen i Sydostasien där över 300 000 människor mister livet, 26 december 2004.

Nu kom jag inte på fler saker. Men visst känns alla sådan här nyhetshändelser fortfarande rätt aktuella. Jag tror det har att göra med mediabevakningen som skedde när det begav sig var så enormt stor och slutade rätt som det var ganska tvärt. Så pass tvärt att man inte fick något "avslut". Eller vilket ord man nu väljer att använda.

Vad säger du? Håller du med?

Lokalen där diskoteksbranden skedde oktober 1998.
Publicerat i: Okategoriserbart

Bli glad - lev längre!

Jag läste precis i torsdagens Metro (för att jag gillar att läsa fyra dagar gamla dagstidningar) att man lever längre om man är lycklig. Jo, det är helt rätt. Enligt nya studier så kan ett leende på dina läppar och nynnande på en sång förlänga ditt liv med tio år - om du gör det ofta det vill säga. Vad som menas med detta är att lycka inte gör dig frisk men skyddar dig från att bli sjuk. Två vitt skilda saker, förstår ni. Forskaren som studerat lycka heter Ruut Veenhoven. Den som är lycklig är med uppmärksam på sin hälsa, mer aktiva, sociala och måttliga i sin alkoholkonsumtion. Dessutom så råkar de mer sällan ut för olyckor och blir sällan stressade. Minskad stress som faktiskt är bra för immunförsvaret, hehe.
Random saker att glädjas över eller tänka på för att bli lycklig:
- Studiera i Sverige är gratis.
- Skolmaten i Sverige är gratis.
- Även om många tycker sig leva tajt i ekonomin så är Sverige ett av de mest ekonomiskt trygga länder.
- Det är rökförbud på allmäna platser vilket har lett till att antalet rökare sjunkit.
- Nynna på låtar då och då, det aktiverar ett "glädjehormon" i huvudet ditt. Personliga tips på glädjelåtar; "Don't worry be happy", You sexy thing", "Heart of glass", "Proud Mary"... ja, så länge det är något rockigare och äldre så funkar det. Låtar man hör någon gång ibland. Glöm allt vad Rix FM och Mix Megapol är.
.... och så vidare.

Jag skulle vilja påstå att jag, om man ska gå efter all fakta ovan, är halvlycklig. Bli mer aktiv kommer snart. Tänkte ta en promenad i höstsolen snart. Men först så blir så klart att plugga. Sista dagen idag och jag är så jävla arg att jag tillät mig själv att skjuta upp allt så här. Sällan hänt!

Till och med Bobban kunde le. Inte för att det hjälpte hans
livslängd vidare mycket, men ändå...
Publicerat i: Okategoriserbart

Filmcitattävling, svar.

Här kommer svaren på filmcitattävlinge som publicerade för snart två dygn sedan, kul att så många försökte sig på. Längre ned kan ni också se vem som vann den schyssta länkning, väl värt ett besök!

1. "Play it again, Sam" (som i själva verket faktiskt aldrig sagts, men som ändå är ett av världens mest kända filmcitat).
2. "No one puts Baby in the corner."
3. "Hasta la vista, baby."
4. "Frankly, my dear, I don't give a damn!"
5. "May the force be with you."
6. "Rosebud."
7. "There's no place like home."
8. "You're gonna need a bigger boat."
9. "Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
10. "Houston, we have a problem."

1. Casablanca.
2. Dirty Dancing.
3. Terminator 2.
4. Borta med vinden.
5. Star Wars.
6. Citizen Kane.
7. Trollkarlen från Oz.
8. Hajen.
9. Forrest Gump.
10. Apollo 13.

En hel del av er fuskade, det såg jag direkt. Men vinnaren här verkar ha skött sig ärligt. Grattis till Anna säger jag! Bra kämpat, skitbra jobbat! Anna bloggar roligt om hemtentor och har hysteriska "lika som bär"-inslag. Väl värt ett besök, helt klart! Grattis igen!
Publicerat i: Tävlingar

En smärre uppdatering.

Hela Sverige gjort inte ett piss igår, verkar det som om man ska tolka blogg-Sveriges ord. Var det inte TV-kväll framför Idol, så var det TV-spel som gällde eller bara chill med brädspel. Skönt, det vara bara inte jag som en jävla deg i går med andra ord. Idag är jag pepp som fan på att festa, mer än igår. Hur det blir med den saken återstår att se. Måste först av allt blir klar med min skrivuppgift. Så här länge har jag aldrig skjutit upp en uppgift, jag brukar alltid vara klar långt i förväg. Men nu vet det fan vad som hänt. Ämnet är för jävla ointressant.

Jo, det jag mest skulle skriva var att jag och Anisa fick godkänt vår uppgift vi jobbade med nu i veckan. Minns ni, den där uppgiften som gick ut på att ordna en utställning i teorin. Enda felet var att vi satt kick off-datumet redan den första januari, haha. Att det var nyårsdagen var inget som slog oss. Men det var ju en skitsak och det tyckte läraren också. High five för godkänt! Betyget som är det högsta man kan få här föresten. Annars vet jag inte om jag vore så jävla glad, hehe.

Nu har jag slösat tillräcklig på er tid, back till pluggandet. Ciao.
Publicerat i: Pelles vardag

Din favoritsitcom?

Jag kom och tänka på olika sitcoms som finns, hur många det är av dem och vad som egentligen kännetecknar en sitcom. Wikipedia säger följande:

"Situationskomedi, "sitcom", är en genre inom den manusbaserade TV-produktionen, och utvecklades ursprungligen för radio. Situationskomediserierna kretsar vanligen kring en grupp fasta rollfigurer i en vardaglig miljö - hemmet, arbetsplatsen eller vänskapskretsen - och handlingen bygger på de humoristiska episoder som uppstår på dessa platser. I hemmiljö är vardagsrum vanliga. Varje avsnitt är i regel mellan tjugo och trettio minuter långt, undantagit reklamtid. Regeln - som dock inte är utan undantag - är att publikskratt ligger på ljudbandet. Skratten kan antingen komma från en studiopublik eller vara pålagda i efterhand".

Det sjukt många olika sitcoms som sänds genom tiderna. Vi har Vänner, Seinfeld, Huset Fullt, The Nanny, Skål, Spin City, Rena Rama Rolf, That '70s Show, Två & En Halv Män, Svensson Svensson, 8 Simple Rulse, Fresh Prince i Bel Air, Fraiser och många, många, många fler.

Så dagens fråga blir därför; vilken är din favoritsitcom genom tiderna? Motivera gärna.

Är din favorit kanske "Våra värsta år"?
Publicerat i: Film och tv

Äntligen!

Nu äntligen funkar bloggen igen, efter timmar av problem. Det vet det fan vad som var fel. Lite surt, jag som hade hoppats på att nå över 200-strecket och få visa lite hud, haha. Nu kom det bara hälften så långt. Synd, det hade funkat idag. Fredagar är alltid välbesökta.

Det blev ingen oktoberfest ikväll. Det kände jag redan när jag vaknade i morse. Så jag sket i allt vad förfest heter och stannade hemma och såg på film. Skönt med en lugn och osocial kväll ibland också. Den här fredagen har faktiskt känts som den bästa på länge, det har fan varit något alla fredagar de senaste sju veckorna. Har det inte varit hemgång, så har det varit finsittning eller fest eller att vara bakfull. Jag var hemma, nykter och gillade det. Jag och Stefan började spela Super Mario på mitt och tvillingens gamla Supernintendo. Ni vet det när man kan få rida på Yoshi för första gången? Kan vara ett av de bästa Mario-spelen än så länge i världshistorien.

På tal om tvillingen, här om dagen så var det någon som frågade om vi var lika gamla. Haha. Jag gav snea ögat och det blev en del skratt. Frågan skulle helt enkelt vara om vi var lika varandra. För er som inte vet, jo vi är ganska lika. Jag är lite knubbigare bara och lite gladare. Det är vad de andra säger i alla fall. Haha, fast jag tror inte Olle är så grinig ändå, det bara låter så.

Dagen var bra, vi får se vad morgondagen bjuder på. Mer och bättre bloggande i alla fall. Sen så ska jag skriva klart det där jävla helvetes saken om våld och alkohol. Kan vara det segast jag jobbat med på mycket länge. Så jävla ointressant. Eller, det kunde ha varit mer givande om man faktiskt hade lite att gå på. Nu har jag ett par polisrapporter och en jävla massa från Brottsförebyggande råder. Med andra ord bara en massa siffror att skriva om till schyssta meningar. Har också, som sagt, tagit med en del om Cajsa-mordet som inträffade här i Norrköping för tre år sedan. Hemsk historia, jävligt hemsk. Hon fick skallen inslagen med en tolvkilossten och blev knivskuren i halsen.

Med de muntra orden säger jag god natt och välkomnar en bättre morgondag! Ciao!
Publicerat i: Pelles vardag

Ser någon detta?

80-talssaknad någon?

Till pluggandet sitter jag nu och lyssnar på en sådan där samlingskiva man skäms för att man en gång skaffat. Jag har många sådan och dagen till ära tilldelas "Absolute Number One 1984-1989". Här har vi alla låtar man förväntar sig höra från en åttiotalhitsskiva. "99 luftballon", "Oh mama", "Forever young", "Eternal Flame", "Neverending story", "Dover Calais", "Never gonna give you up"... Och. Så. Vidare. Jag är inte stolt över detta album, men det går perfekt att plugga till. Man slår dövörat till till åttiotalsmusik och koncentrerar sig på annat. I mitt fall blir det pluggandet. Ni vet, om ett sinne saknas så skärps ett annat... eh, jag trodde jag hade en poäng där ett tag. Fast "hjärnan" är inget sinne, kom jag på. Om det inte nu är det som är det "sjätte".

Dagens fråga, finns det något du saknar från åttiotalet? Även om du är nykläckt så kan du svara på detta självklart. Är det axelvaddar, Berlinmuren eller kanske de stora frisyrerna? Hocketfrilla någon? Jag kan känna att jag saknar de tvådimensionella TV-spelen från förr. Jag är för gammal för att klara av 3D-spel á la The Sims eller Halo. Genast för många håll att hålla reda på, haha.

Vad saknar du mest från det glada åttiotalet?
Publicerat i: Okategoriserbart

Hö eller müsli?

Morgonens torraste skratt, från mitt håll, var när Karin jämförde torr müsli med hö eller hästmat. Jag tyckte det var skitskoj, haha. Så vad är det du har i frukostskålen, är det hö eller müsli? Fråga Karin, hon vet. Haha. Sen så håller jag faktiskt med det uttalandet, det är skillnad på müsli och müsli - helt klart.

Jag tänkte mig inte ens förr när jag skrev "torraste skratt" och samtidigt menade att det kom sig av ämnet "torr müsli". Haha, jag är ganska rolig jag själv. Back till pluggandet, jag jobbar på jävligt bra!
Publicerat i: Okategoriserbart

Nyhetsmorgonen.

Toppnyheterna för dagen är:
- Arbetslösheten är lägre idag än vad den varit på 27 hela jävla år. Helt fel kan inte den blå regeringen jobba. Inte för att jag aldrig sagt något om detta, men man hör ju många som klagar på Reinfeldt och compani.
- Tito Beltran döms till 2,5 års fängelse för våldtäkten på den artonåriga barnflickan. Surt för honom!
- Man har upptäckt nya spår som hjälpa under Carolin Stenvall-utredningen. Äntligen!
- Vinnaren i Nobels litteraturpris var "ute på marknaden" långt innan Horace Engdahl fått säga sitt.
- Peter Settman sägs bli Christian Luuks ersättare i Melodifestivalen.
- Sverige försvarar sin ställning som världens fjärde mest konkurrenskraftiga land efter USA, Schweiz och Danmark.
- En parkeringsvakt bötfällde en polis på rånjakt i Landskorna. Haha.

Vad skönt det är sprida kunskap. Jag måste fortsätta med det, haha.

Publicerat i: På tapeten

Malou von Sivers.

Jag och Even Steven satt halva natten igår och kollade på Veronica Mars. Fem jävla avsnitt blev det, med start efter "Heroes". Räkna ut själva när vi somnade, haha. Men det är så jävla spännande och man känner hur upplösningen är på gång. Ändå så är det sex hela avsnitt kvar innan slutet. Sex dryga timmar av hjärtklappningar kvar, jösses!

Var med i min filmcitatstävling nedan! Slutar imorgon!

Jag sitter och glor på "Efter tio" med Malou von Sivers. För att jag är så jävla cool, haha. Nä, jag har lite svårt för henne för alla hennes frågor är jävligt ledande, hon får de svar hon vill ha. Frågor som "Du har cancer i din släkt och kanske man tittar lite extra på dig"? Hur många olika svar kan man mer än ett "Ja, jo... det kan man väl säga". Hon är för inriktad på sina frågor och sina svar och verkar inte beredd att få för långa svar. Frågan ovan, den hade kunnat blivit ställd på följande vis att man låter gästen få tala väldigt fritt om cancer i släkten och sedan sticka in frågor som "tror du att din tradition med cancer i din släkt gjorde att man kolla lite extra på dig"? På ett sätt blir det inte precis lika ledande. För visst, man måste ju hålla intervjun inom vissa ramar ändå.

Man tycker ju att Malou von Sivers borde veta. Jag vet, så litegrann har jag lärt mig på de här sju veckorna i skolan. Fast i och för sig, programmet är live och man kanske inte kan ta allt för långa svar? Snygga intervjuer det blir. Jag tror von Sivers är ett jävla kontrollfreak. Hon ser lite sådan ut, har ni tänkt på det?
Publicerat i: Film och tv

Statistiken i praktiken.

Okej, jag vet att det här inte är något alls för "the great ones". Men hey, det är en förbättring här på en, ja... 400%? Jag tycker det är skitaskoj. När det kommer över 200-strecket så lovar jag att visa hud. Nä, jag svär här och nu på min högra ögonglob att jag visar hud när detta sker! Nu är det upp till er. Och till mig också, antar jag. Idag har jag inget annat än velat blogga, men plugget före allt. Det är så det är ställt. Imorgon blir en bättre dag, det känner jag på mig. Fritidsmässigt och bloggmässigt. Ska nämligen på Oktoberfest på kåren. Kan bli en grym jävla kväll.

Uppdatering: Det hann bli 187 ;)
Publicerat i: På tapeten

Filmcitattävling!

På föreläsningen igår så vår föreläsare, vad-han-nu-hette, ett par rader om allmänbildning och film och att de faktiskt ibland går hand-i-hand. För det första, vad är "allmänbildning" för något? En jävligt svår fråga att svara på helt klart. Men det är vad som förväntas kunnas av alla eller något som kan verka bra att kunna, faktan och så vidare. Här menade han, föreläsaren, att "det är precis lika viktigt att veta vissa 'one liners' från filmer, som vem som var den förra statsministern. Annars har man svårt att till exempel bara komma igenom ett sit com-avsnitt, de finns runt omrkring oss över allt." Jag kom och tänka på det där idag och hur faktiskt filmrepliker blivit ett med vår allmänbildning. Är inte det jävligt coolt egentligen?

Här kommer lite kända repliker, nu får vi se om ni kan alla. Och ja, jag tar bara de kändast och de med störst chans att man springer på. Googla inte nu, jag märker direkt när någon fuskat.
1. "Play it again, Sam" (som i själva verket faktiskt aldrig sagts, men som ändå är ett av världens mest kända filmcitat).
2. "No one puts Baby in the corner."
3. "Hasta la vista, baby."
4. "Frankly, my dear, I don't give a damn!"
5. "May the force be with you."
6. "Rosebud."
7. "There's no place like home."
8. "You're gonna need a bigger boat."
9. "Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
10. "Houston, we have a problem."

Det här var grymt skoj, jag skulle kunna göra den här listan sjukt mycket längre. Man kan grymt många när man väl börjar, eller hur? Gissa på nu för fan! Vinsten är ära och en grym länkning här på bloggen! Och nej, det är inget citat från Gudfadern-filmerna med heller, hehe. Tog en bild som passade blogginlägg i allmänt bara.
Publicerat i: Tävlingar

Tillbaka till dåtiden.

Tänk er en byggnades i det gamla DDR-Tyskland. Någon liknande design skulle jag vilja påstå att Norrköpings stadsbibliotek har fått. Det är väldigt mycket betong på utsidan. Fast desto mindre på utsidan, det var ett riktigt snyggt bibliotek faktiskt. Så klart är universitetets snyggare, men det blev ju klar nu i höst. Eller det är inte riktigt klart till 100 % än heller, men snart så. Folk var det där inne också, i mängder! Jag blev chockad, sedan när har ett bibliotek blivit så pass välutnyttjat som här. Varenda dator var upptagen, i varenda fotölj satt det en surgubbe och snålläste dagstidningen - det var proppat. Sen så kom jag på att Norrköping nog måste vara lite efter med att hänga i de dåliga trenderna som sker i resten av Sverige. Biblioteksbesöken sjunker i hela landet, utom här verkar det som. Bara här kan varenda videobutik lyckas klara sig och ha öppet till tolv varje dag och bara här (och i Göteborg, men det är en mycket större stad) har man råd att ha kvar spårvagnarna. Det känns som om man går bakåt i tiden, tillbaka till åttiotalet när movieboxarna stod prydligt uppraddade i "videobutikerna" (bara ordet känns förlegat) och "nedladdning" inte ens var ett ord att inkludera i ordlistorna. Kanske att man inte laddat ned här och att det är därför som allt går runt? Eller så har datorn inte kommit i full utsträckning än?

Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Som att åka tillbaka till förr. Känns lite passé ibland.
"Norrköpingsrummet" är ett rum fullt med pärmar som i sin tur är fulla med tidningsartiklar. Jag hade väntat mig en sådan där gigantomaskin som bläddrar när man vrider på en liten ratt. Inte då, här var allt primitivt instoppat i pärmar. Jag hittade inte så mycket, men bestämde mig för att ta med lite om "Cajsa-mordet" som skedde här för tre år sedan, eller något. En hemsk historia, men som passar in på synvinkeln att offret är berusat medens förövaren är nykter. Efteråt gick vid till kåren för lunchmöte och avstämgning (Tack Pernilla) om vad vi alla håller på med och så vidare. Nu rullar allt på känns det som, äntligen! Efter veckor av stillastående arbete.

Back till plugget. Kommer snart en blogg till.
Publicerat i: Pelles vardag

Flashbacks.

Pluggade till klockan tio igår, med några små bloggavbrott. Annars är jag nöjd med gårdagens pluggande, det måste jag erkänna. Det hade kunnat blivit ännu mer om jag skärpt mig. Men vad fan, det är svårt att gå från "inte så vidare peppar på plugget" till att "jobba som fan". Det blir mer ikväll och imorgon blir jag nog färdig. Jag har inte valt någon kriminell organisation än kom jag på, det skulle jag gjort till idag. Skit och fan också. Jag kom på det precis nu. Vad finns det för organiserad brottsliget i Norrköping då? Det måste ju vara rätt så begränsad. Även fast Norrköping är en av de städer med högst brottslighet. Plötsligt så förstår jag varför polisen far omkring som de gör jämt. Trodde de mest ville visa upp sig först, så som dem gör på andra ställen. Men här åker de faktiskt av en anledning, tro det eller ej.

Fick flashback från gymnasietiden igår när jag satt och pluggade. Hämtade lite skivor i skivhyllan, satte i de en efter en och lyssnade från början till slut. De är nästan enda gången jag tar mig tid att lyssna på skivor, det är när jag pluggar. Detta kan vara en anledning till att min skivsamling stannat till en aning, för sedan jag slutade på historian förra hösten så slutade jag också ta in ny musik. I alla fall i samma utsträckning som innnan, då kunde jag köpa fem skivor i veckan ungefär. Mitt studiebidrag var ett skivbidrag.

Igår lyssnade jag mest på Nationalteatern. Fick mig att minnas Arvikafestivalen 2006 när de var på plats. Eller ja, två av de från "originalgruppen". Jag gillar "Hannah från Arlöv" mest, den håller sig fortfarande. Frågade mamma och pappa varför inte de var proggare på den tid det begav sig. De bara skrattade, hehe. Tolka det hur ni vill.

Publicerat i: Okategoriserbart

Blade Runner.

Det blir en del skolsnack nu. Så jag börjar med att be om ursäkt på förhand. Men ibland måste det bli på detta vis.

Nya uppgiften i skolan är att göra en analys av filmen "Blade Runner" från 1982. En film som vi fick se i samband med en science fiction-filmföreläsning. Jag ska vara ärlig, jag brukar vara jävligt svag för.. låt oss kalla de "framtidsepiska" filmer. "Världarnas krig" (om man bortser från den överlöjliga patriotism som genomsyrar alla män i filmen utom Tom Cruise som är en förjävla smart person), "Matrix" och "Femte elementet" är bara ett fåtal av de filmer inom denna genre som jag faktiskt tycker är skitbra. Men "Blade Runner", vad är detta för skitfilm? Hur ska jag någonsin kunna analysera sådan här smörja och samtidigt vara obejktiv? Fast vem har sagt att jag måste vara det i och för sig. 

Filmen i korta drag: Rick Deckard (Harrison Ford) är en "blade runner", vad fan det nu är, och ska ta död på alla replikanter, har jag för mig att de kallades, som är en slags biokemisk robot. Dessa replikanter har tagit över ett skepp och återvänt till jorden (för de hade tydligen varit någon annanstans) för att träffa sin skapare. Ni förstå, livstiden på en replikant är fyra år om något skulle gå snett. Då blir den självdödad efter den tiden. Men de här replikanterna var tillbaka för att ändra på detta. Pris (spelad av en 22-årig Daryl Hannah) var en av dessa fyra och kunde tydligen hjula som fan. På vilket det skulle kunnas vara farligt förstod jag inte förens Harrison Ford blev klämd mellan hennes lår. Och sen så... eller nä, jag lägger av där. Sa jag att det hela utspelas i framtiden? Såklart att det gör. Flygande bilar och hela kittet.

"Hur anknyter filmen till den samtid vi lever i?" är en av alla de frågor vi fått inför uppgiften. Nu ska man också tänka på vår samtid tillbak på 80-talet (om jag förstod saken rätt). Men skills från axelvaddarnas årtionde är rätt så begränsade. Men jag ska inte vara för negativ. Det är en annorluna uppgift och det finns (förhoppningsvis) inga rätt eller fel. Den som lever får se hur det går. Analysen ska inte vara klar förens till nästa projektblock, efter att vi sett en andra film. Men så länge kan jag inte vänta med att skriva, det är något som är säkert. Vad jag vet är att det inte blir något av detta i kväll, på tok för sent. Imorgon ska jag chilla på biblioteket med Mikaela och leta alkoholfakta. Här går man helhjärtat in för uppgiften sin, hehe.
Publicerat i: Skola och jobb

Studentmat.


Nej, det är ingen spya, det är en skitgod maträtt som syster lärt mig mer eller mindre. Egentligen är det ett ihopkok av rester just denna dag, men vad fan.

Pastagryta
Koka spagetti, häll av vatten, i med créme fraiche, grovhackad tomat och grovhackade bacon (som självklart är stekt innan). Krydda med vitlökpulver, salt, svartpeppar och ha till sist i fräst gullök och champinjoner. Rör utav bara fan och avnjut. Riktigt, riktigt gott. För att inte tala om mättande och billigt!
Publicerat i: Pelles vardag

Bloggare på TV.

Nu har jag tagit mig för mycket fritid igen, jag måste sätta igång och skriva. Helst nu. Men jag var inne på Alex Schulmans blogg nyss och tanken slog mig (eftersom jag är en sådan nörd) att "han är lite lik J.D." (i Scrubs då såklart)? Efter det kom också idén om att man kanske skulle ta och göra en liten kartläggning i bloggvärlden och vem som är lik en TV-seriekaraktär. Så här kommer den nu; bloggvärldens "vem är vem i TV-rutan"! Ha i åtanke att jag inte känner någon av dessa personer i verkligenheten, utan kör rent på den uppfattning jag fått av deras bloggar. Om någon misstycker så säg bara till!
Alex Schulman och John Dorian (Scrubs). Schulman verkar skriva exakt vad han kommer att tänka på, precis som JD säger allt han kommer och tänka på. Vissa ser det som en hyfsad bra egenskap, medens andra ser det som lite provokativt. Att visa känslor är varken svårt för någon av dessa killar.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip och Elliot Reid (Scrubs). Två neurotiska brudar som pratar fortare än vad läpparna klarar av. Vi har alla sett Isabellas YouTube-klipp vid det här laget. Båda två fast beslutna om att göra karriär och de har båda har lyckats. Att vara kvinna och lyckas med det många säger är omöjligt har de båda upplevt, vilket leder till en hel del kritik från diverse olika håll. Kritik som har gjort båda deprimerade i perioder, men som får de alltid att komma tillbaka starkare än innan!

Karin Olofsson och Veronica Mars (Veronica Mars). Fota, undersöka, fota, analysera och fota. Man kan inte vet nog för mycket om allt och inget. Plus att de båda har varsitt helgalet roligt päron (slang för "förälder" för dig som inte vet, höhö), en passion för skrivandet och håller samtidigt ett öga på de där sakerna som ingen annan tänker på. Det där lite halvmystiska, okända som kan gömma sig i till exempel ett hörn på toaletten. Detaljer är något för dessa två, stora som små.

Kenza Zouiten och Carla Turk (Scrubs). Kenzas blogg har jag sällan varit inne på, men hon är Sveriges näst största bloggare så det går inte att lämna henne utanför detta. Likheten jag kan se mellan Kenza och Carla är väl att de båda är två hårdkokta brudar som inte är rädda för att säga vad de tycker.

Nils "Storstadspojken" vars-efternamn-jag-inte-vet och Ross Gellar (Vänner). Förutom att de är lika till utseendet så har dessa två något annat gemensamt, nämligen en stor fascination till djur. Ross har sina dinosaurier och Nils sina hajar. En så pass välkänd fascination att jag när faktiskt hör orden "paleontologi" tänker jag på Ross i Vänner och "hajdokumentär" på Blondinbellas andra hälft.

Stina-Lee och Angela Chase (Mitt så kallade liv). Drottningarna när det kommer till vardagsbetraktelser. Vilket inte alls är så illa som det låter, utan helt tvärtom. Jag gillar hur Stina-Lee skriver ord som "ränneskita" eller erkänner att hon gjort bort sig genom att ringa fel nummer och pratat på i flera minuter. Precis om huvudrollsinnehavaren i "Mitt så kallade liv". Normalt, underhållande och något som vi alla kan dra paralleller till. Kvinna som man. 

Nä, nu har nörden fått ventilera sig tillräckligt. Ni kanske har lagt märke till att de flesta här ovan inte är det minsta lika karaktärer jag valt och... ja, vad ska jag säga om det. Så kan det vara för fan, haha. Jag måste bara säga en sista sak, min bild kanske inte stämmer in med din. De enda jag bloggarna ovan här som jag faktiskt besöker någotsånär kontinuerligt är Schulmans, Löwengrips och Olofssons. Ta det hela med en nypa salt, för det är vad jag och nörden inom mig gjort. Det är bara på skoj!
Publicerat i: Pelles vardag

Startsidan igen!


Wööw, är på blogg.se's startsida igen! Skitakul! Plus att man är med på 5 snabb frågor ett par dagar till, svinskoj! Och, inte nog med det, så hade besöksrekord på bloggen igår! KANON! Nu ska jag äta min lunch fort som fan. Har lite bråttom, en föreläsning om science fiction-filmer drog över tiden så här gäller det att inhalera maten. Lunchen till ära består av en en Felix-köttpaj och wokgrönsaker. Till det ett par glas vatten. Gött, gött! Det är skönt att ha en mormor som jobbar på BOB ibland, det måste jag erkänna. Nu ska jag strax iväg på en filmvisning och som vi sedan ska analysera med hjälp av vissa frågor vi fått. Annorlunda och roligt som fan. Sen när blev film på lektionstid något man måste vänja sig vid, hehe.

Vi hörs runt fyra slaget, skulle jag tro!
Publicerat i: På tapeten

Solsken i stan.

Det är svårt att se mellan husväggarna vad det egentligen är för väder. Men detta är ett bra tecken. Solen som skinner på ett fönster och som sedan reflekteras på husväggen mittemot. Jag säger som JD på Lavernes begravning: "It's a beautiful morning". Men vad har egentligen hänt med regnet som jag sett nästintill var dag sedan jag flyttade hit? Märkligt. Så Norrköping kan alltså skina upp flera dagar i streck? Coolt. Även om det väljer att göra det först i oktober. Men vad fan, man ska inte gnälla. Även om det är ganska härligt.
Publicerat i: Pelles vardag

Sköna brudar.

Morgonens tre skönaste brudar:

- Josefin Crawford för att hon gör min morgon med sin medverkan i Vakna! på Kanal 5.
- Sanna Bråding var gäst på morgonens Vakna! Sveriges mest missförstådda kvinna skulle jag påstå. Jag diggar 'na.
- Annika Lantz, jag garvar bara jag ser på henne. Klockren!
Publicerat i: På tapeten

En sak till.

En sak till baka. Imorse när jag kikade efter så låg jag på plats 59 på min Blogtoplist-knapp. Det har hänt en hel del, eller hur?
Publicerat i: På tapeten

Stökigt överallt.

Lärdom för dagen; stök kommer till i varje vinkel och vrå när man bor hemifrån. Utan att man faktiskt gör något alls.


På diskbänken, på skrivbordet och i hallen. Skit överallt. Nu har jag plockat ordning på allt, men fan... varför blir det alltid stökigt? Till en början ser man det inte, men efter ett tag så är det omöjligt att längre ignorerat allt skräp överallt. Är det en mor som saknas i huset, tro?
Publicerat i: Pelles vardag

Falafeltallrik.

Jag och Steven köpte oss lite mat nyss. Jag är jävligt svag för falafel, så jag tog mig en falafeltallrik. Så jävla gött. Satt här vid köksbordet och skrev för fullt på min alkoholuppgift när jag kände värk i magen. Värken visade sig vara hunger. Hungern mättade jag med maten ovan. Som sagt, det var jävligt gött.

Kommentars-VM på förra inlägget, tack för allt pepp! Det hjälpte på riktigt! Nu ska jag "hoppa in" i mina polisrapporter igen. Återkommer snart igen.
Publicerat i: Pelles vardag

Jag behöver er hjälp!

Det är soligt i Norrköping idag, i alla fall något som är bra med denna pissiga dag. Kortet är taget med mobilkameran, inget jättedåligt kort faktiskt. Nu är det inte vidare bra för att det är förminskat också.

Jag känner så jävla pubertal idag, allt känns så jävla piss. Jag vill inte vara här längre. Fast samtidigt så vill jag inget hellre. Idag har jag känt mig jävligt missanpassad. Det känns som om alla kan Photoshop, det känns som om alla kan radioprata, det känns som om alla förstått hela grejen med projektarbetet och att jag hänger mest med på andras jobb.  Jag känner en vilja av att flytta hem igen och söka journalist igen till nästa höst och direkt gå det jag vill bli. Utan en massa extrajobb. Men vad blir det då? McDonald's ett halvår, flytta hem och sedan dra igen? Bli främling på nytt. Dessutom, var ska jag ta vägen? Mitt rum är inte kvar. Ska jag bo här under tiden? Bo här utan pengar? Söka jobb och bo kvar?

Det känns inte som om jag gett det hela en chans, men när har man det egentligen? Efter två månader, efter tre månader, efter ett halvår? Gah, hur ska jag göra? Gå ett år utan att gilla det och söka journalist till hösten i Uppsala? Fast jag gillar det ju som fan på samma gång. AAAAAAAAAAAAAAAH, jag är ett jävla vrak. Jag vet med mig att det här är en bra och bred utbildning att ha som grund. Men idag går det fan inte in! Inget biter på mig idag. Jag vill ha en bra grund i min karriär och det här är det. Mest största sannorlikhet. Varför fattar jag inte?

Skäll på mig, få mig att rycka upp mig, säg något peppande eller vad fan som helst! Jag behöver er hjälp!

Anisa och Rick på mötet tidigare idag.
Publicerat i: Den arga kategorin

Jag och Mickan.

Jag ska sluta tjata om min telefon snart, men jag tycker det här är så coolt. Snabbt och smidigt. Här är jag och Mikaela på "Planera och organisera"-lektionen. Jag har trötta ögon och hon hade ett trött, fast jävligt roligt, humör. En trevlig tjej, den där Mikaela. Helt klart. Snart är det gruppmöte och jag har inte skrivit någonting. Det var det skulle ha gjort igår, men sköt upp till idag för att jag trodde det var imorgon. Jag är en dag efter med andra ord. Men, jag har ju redan lite att gå på om alkoholvåld så det där löser sig. Till det blir det som vanligt en go' fika. Gött, gött!
Publicerat i: Pelles vardag

Pälsfrågan.

En av bloggvärldens främsta moralfråga är för tillfället "om det är okej med päls eller inte?". Självklart gäller detta modebloggar, som man kommer in på varesig man vill det eller inte. Personligen så skiter jag i vilket gällande pälsmodet. För det första så gäller det inte män så mycket, om man inte är hallick, och för det andra så finns det frågor som är tusen gånger viktigare att analysera än pälsmodet. Däremot så är jag emot dödandet av djur som bara dödas för dödandets skull. Fine, det är väl det som gäller vid pälsindustrin? Kanske. Men blir det inte en aning mer okej om man kanske skulle ta och äta upp minkköttet (eller vad som används) efteråt? Det är väl så skinnjackemodet funkar, det är ju gjort på rester efter matindustrin?

Kollar på den lokala nyheterna. En McDonald's-varutransport har kört in i en bro efter att ha ignorerat höjdvarningarna. Surt för de som jobbade på det stället den dagen. Då får ju folk genast en anledning att skälla lite, precis som om det vore de anställdas fel. Men yo, kunden är viktigast - det har jag fått lära. Skulle de köra upp en kniv mot halsen på en, föreslå då att de sticka en på tinningen istället. För bästa effekt.

Dagens fråga; vore det mer okej om pälsmodet byggde på rester av minkslakt? Haha, nu går vi bra djupt här.

En mink med en sork i munnen.
Publicerat i: Okategoriserbart

Tisdag morgon.

Fan vad jag diggar min nya telefon! Riktigt klockren! I och med att min dator har Bluetooth och telefonen också så är det skitlätt att skicka till och från utan en massa sladdkrångel. Haha, det där lät som en billigreklam. "Slipp allt sladdkrångel med Bluetooth redan idag". Skämt å sido, den är helt klockren. Har precis lagt till Lily Allen som ringsignal så att LDN ringer varje gång, det är något jag diggar om något. Lily Allen är ju min tjej, som ni kanske vet? Bilden ovan är inte den bästa kamerabilden från telefonen jag tagit, men jag tycker den duger som ett bra substitut till min riktiga kamera kommer till jul, eller hur? Kanske skulle ha dimmat lampan lite, ser jag nu. Haha. Utomhusbilder blir riktigt kanonbra, måste jag säga i alla fall.

Vad händer idag då? Skola mellan 10.00 och 12.00. Jag funderar på om jag ska gå dit jävligt neutral eller som en extra loose fit-Pelle. Sen kom jag och tänka på hur jag mår idag, vilket är ganska slitet. Ska jag då istället gå som en dagisfröken? Halvt utbränd, halvt barnhatande? Alltså jävligt sliten. Jag ska plocka ihop kläderna nu med ens. Vi hörs!
Publicerat i: Pelles vardag

Omformateringskväll.

Jag måste bara säga att jag formaterar om datorn ikväll, så det är därför som jag är frånvarande. Jag glömmer alltid bort hur lång tid det tar att fixa den här skiten. Men imorgon är jag back in business igen. Fram tills dess så ska jag ladda ned MSN messenger, installera Office-paketet och så vidare. Kommer väl vara vaken till tre inatt, hehe. Men jag återkommer imorgon, som sagt. Ha det!
Publicerat i: Pelles vardag

Glidarveckan.

Jag och Anisa har pluggat så hårt de senaste dagarna att vi är färdiga med vår uppgift redan en vecka innan inlämningsdagen. Det, mina vänner, är värt en applåd. Så tack vare vore otroligt starka uppoffringar... nä, jag ska inte ljuga. Så värst hårt har vi inte jobbat. Det har bara synkat jävligt bra mellan oss. Denna gång åtminstone, haha. Okej, i alla fall. Tack vare att vi är färdiga så ser veckan som kommer ut så här:
Tisdag, 10.00-12.00 Kursprat.
Onsdag, 08.00-10.00 Föreläsning.
Torsdag, ledig.
Fredag, ledig.

Ah, veckan blir grym. Men man ska väl inte njuta för länge antar jag, snart är det en ny vecka och nya tag. Vid sidan av detta så ska jag skriva en mindre essä om "alkohol och våld i samband med varandra". Låter svårt, men har redan hittat en hel del information. Jag själv kan vara källa. På alkoholdelen åtminstone, hehe. Jag borde ha börjat redan igår med att skriva den där skiten, men jag låtit mig själv slippa hela tiden. Har det inte varit mobilhandling, så har det varit diskning... ja, ni kan resten. Jävla mig!
Publicerat i: Pelles vardag

3 fynd för dagen.

Jo, så jag gick på en riktig handlingstur idag. Fick mig tre ting hem. Med bara bra saker, hehe.

1. Ny telefon. En av de jag la ut på bild förut. En LG KC550. Billig var den också, bara 2500! Fem megapixelkamera, 4 GB minne och så fick jag studentrabatt till råga på allt. Sjukt bra. Jag får en faktura hem (så att jag får rabatten) på 2350 spänn. Ah, jag är i alla fall svinnöjd med den. Cool som fan! Det första jag gjorde var att skicka syster ett MMS, hehe.
2. DVD-box med serien "Californication". Skitbra och skitbillig. Tvåhundra spänn på Åhléns.
3. Hello Saferides nya skiva. Jag kan kunde fan inte låta bli. 149 kronor på Åhléns.

En bra och billig dag om man ser till mobilen.
Publicerat i: Film och tv

Dagens JD.

Dagens JD-citat blir;

"Sticks and stones may break my bones - but words will hurt forever"

Nu drar jag och pluggar. Adios!
Publicerat i: Okategoriserbart

Ny mobiltelefon.

Herre jävlar vad jag är seg idag. Klev upp halv åtta och har inte åstadkommit ett piss sedan dess. Jo, jag skickade ett SMS till Anisa och frågade om vi kunde mötas upp och plugga halv elva istället för tio. Det kunde vi, sa hon. Vi är ju snart klara ändå så, peppar peppar!

Idag tänkte jag faktiskt ta och köpa mig en telefon, en helt ny sådan. Jag har länge velat ha den där magiska funktionen "MMS". Haha, telefonen jag har kan ta emot MMS om man vill, men det går inte och installera skiten. Jag vet inte, antagligen så är det väl ett fel i SIM-kortet eller något. Fast det får vi i och för sig inte hoppas, för är det på grund av det inga MMS kommer så kommer väl felet hänga i sig även med ny telefon. Jag hade egentligen tänkt och vänta till dess att studiebidraget kommer, men eftersom jag ändå har pengar undanstoppade så kan jag ju sätta över det jag nu tar sen. Hängde någon med där? Varför vänta - helt enkelt?

Någon som har ett tips på vad för mobil man kan köpa? Jag har inte haft en splitter ny sedan jag fick min Nokia 3310 i sexan. Den med Snake-spelen ni vet, som alla körde ett tag. Sen har jag självklart haft andra mobiler efter det, men det är alltid någon jag fått efter någon och så vidare. Det är på tiden att köpa mig en egen ny jävel. Sen så verkar det vara jävligt svårt att hänga på nyhetens behag i mobilvärlden, för det kommer väl tre nya modeller i veckan, haha.

Ge mig mobiltips!


Någon av dessa två LG kanske?
Publicerat i: På tapeten

Telenynnat nyligen?

Har legat och degat framför Veronica Mars sedan jag kom hem. Keith Mars gjorde en sak som så många människor gör, kom jag och tänka på. Ni vet när man är i telefon och man kanske leta på en penna och skriva upp ett telefonnummer? Om man har luren kvar vid örat och den som är i andra änden tvingas "vänta" medens man letar, då börjar man allt som oftast nynna litegrann. En trudilutt på ett par toner, kanske "dam-di-dam-dam" eller "la-la-la-la" (som man använder sig av vid uppsjungade. Godkännt i musik my ass!). Varför gör vi detta, hur kan de på något vis verkar bättre än att låta person i andra änden få en stunds tystnad?

[Tänker på vad jag ska skriva] ... hum-di-di-di-dum-dum ...

Just ja, igår var en trevlig kväll. Lite för helylle för min smak, jag hade velat festat. Om det så än bara var hemma och med oss fem på plats. Men ingen annan var speciellt på. Och var de det så vankades det jobb dagen efter eller så var den fjärde chaufför. Lite synd, när vi alla ändå var på plats för en gångs skull. Men det var jävla trevligt ändå. Spelade världens längsta parti kort, "Så det kan låta" och ett charadspel.

Nu ska jag och Stefan planera inflyttningsfest. Det är ju på tiden, vi har ju bara bott här i sex-sju veckor nu, eller vad är det? Haha.

Jag, "white trash walking". Sunkkväll.
Publicerat i: Pelles vardag

Pelle goes Schulman.

Alex Schulman tog kort på Gry Forsells alla kort i hennes plånbok. Och det var många det, så in i helvete många! Jag kom och tänka på det där. Visst kan man säga att ju äldre man är desto mer kort har man i börsen? Det är lite så. Eller så är man ung och lätt pålurad. Är man äldre och har många kort så visar det på att man kanske fått ett nytt kort om året. Är man tjugo och har fyrtio kort (inte för att någon har det) så tydert det på att man lyckas få två om året. Fast det stämmer inte, för då ska man ha fått kort från födseln. Fast visst, kan man vara sju bast och ha en mobiltelefon så kan man väl doppresenten vara ett helt eget VISA-kort?

CSN, körkort, ICA, SF, VISA, Landstinget, LiU-kort, ett Apoteksrecept plus en buntkvitton. Hur gammal betyder det här att jag är? Fast ska jag vara ärlig så är min plånbok nyrensad. Den är minus två bibliotekskort, ett kreditkort från Siba, ett gammalt presentkort, ett från Brothers (och JC, när de var på samma kort) och några till. Är jag tjugo i plånboken? Jag tror nog, efter att ha sett detta klena resultat på denna bild, att jag faktiskt är runt 16-17 snarare. I plånboksålder, som sagt. Fysiskt så kommer jag väl upp runt en åttio år, skulle jag tro.

Så jag är fortfarande tonåring i min plånbok, men vad är du skulle du säga? Tack för ni ännu en gång tagit er igenom ännu ett obegripligt blogginlägg, haha.
Publicerat i: Okategoriserbart

Fyllig frukost.

Det blev en stadig frukost idag med. Det är det bästa med att vara hemma här hos päronen, frukosten är så jäkla mycket godare. Morgonen till ära så fick jag en tomatciabatta för mina insatser när jag hängde på mor och handla. Hon har hand om måndagsfrukosten och till viss del kiosken på hennes och pappas jobb. Jag körde hela morgonen och kom på att detta var andra gången som jag faktiskt skjutsade henne sedan jag fick mitt körkort. Vilket är över ett år sedan! Så ja, jag fick mitt körkort ganska sent (om det var det du tänkte). Det har jag hört många gånger, för i min umgängeskrets så är körkortet en ganska stor grej. Personligen så tycker jag man klarar sig fint utan ett körkort, men att det kan vara bra att ha ibland. Att åka kollektivt är bäst. Finns det något bättre än att sitta på ett tåg, egentligen? Stiga på och hoppa av. Slippa tänka på hur man kör.

Dagens fråga: Har du körkort (fantasifullt som fan, eller hur)?
Publicerat i: Pelles vardag

Nörden slår till igen.

Jag har ägnat morgonen till att titta igenom vad som helst av det som fanns i min iPod. Jag hittade "Mitt så kallade liv" igen. En serie jag började kolla på, men som inte sett klart än. För denna gång. Har sett den förr under reprisomgånger på ettan. Men inte nog med gånger dock. Så om någon vill ge mig DVD-boxen så tar jag mer än gärna emot den, skulle göra mitt år mycket bättre. Sen så ska jag låna ut den till Elin, för jag tror hon om någon kommer gilla den serien.

Vad handlar den om? Om Angela, en high school-tjej som går runt med typiska tonåristvivel på hela sin omgivning. Hon har svikit sin gamla vän i seriens start och umgås istället med "bad ass"-typerna Rickie och Rayanne. De hamnar i trubbel och polisen tar de. Kontentan av seriens början, haha. Och ja, just ja! Angela är jävligt kåt på Jordan Catalano, kille som alltid lutar sig mot allt.

Låter ganska b, men det är snarare mitt fel, hehe. För den är verkligen inte det. Inte ett dugg.

Hela ensembeln. Nästan.
Publicerat i: Film och tv

1994.

Jag var inne på Facebook och spanade på lite bilder. Det var någon som hade anordnat en '94-fest. Detta efter året 1994. Visst känns det lite som så fort någon säger "90-talet" så tänker många automatiskt på '94? Jag gör det i alla fall (vilket jag gått igenom för många gånger). Mest för att det är det år då jag började se, säga och höra saker som jag faktiskt kommer ihåg än idag. Vad tror ni detta med '94 beror på? 
- Lill-Babs får konungens egna medalj?
- "Lejonkungen" hade premiär?
- Elton John får en Oscar för sina Lejonkungen-låtar?
- Bronset i fotbolls-VM?
- Förlisningen av färjan Estonia?
- Kurt Cobains självmord?
.. och så vidare. Året är präglat diverse historiska händelser, kan de bero på det?

Åter igen, vad tror ni?

Henke Larsson, 1994.
Publicerat i: Okategoriserbart

Klent.

Jag fick ett mejl förut. Det kommer en Kent-box till hösten. Inget för mig. För pretentiöst. Visste ni att Jocke Berg en gång sagt att "det är bara våra riktiga fans som förstår vad vi sjunger om". Jaha, vad bra för alla dem. Personligen bryr jag mig inte.

Vad tycker ni om Kent? Kommer ni köpa boxen?
Publicerat i: Musik

Sover i en cell.

Så här ser rummet ut jag sover i för tillfället. Det är en jävla fängelsecell, tycker ni inte? Det enda som trivs här inne är väl mina missbrukarbyxor skulle jag tro, haha (se ett par inlägg ned så förstår du). Men det ska inte se ut så här, rummet är under upprustning. Vi har ett gästrum också, men det upptas av en Janeth, the aunt. När det är färdigt så ska det här inne vara två bäddfotöljer, som jag och Anna (syster) ska sova i till jul, ett litet bord, nytt golv och lite inbjudande färg på väggarna. Sänghelvetet kastas ut. Tur det, man får sne rygg av att bara titta på den. Fick gå ut i ett av uthusen och sno madrassen därifrån så att jag får lite extra att sova på. Kuddarna är inte heller mycket att hurra för. Tänk er att ni tvättar en dunjacka. För att den ska bli normal i dunet igen så måste den torktumlas, ni vet. Om den inte gör det så samlas allt dun i klumpar - omöjliga att trassla ur. Ungefär så, dunklumpig, är denna kudde. Jag bytte med en av Olles (tvillingens) kuddar. Han är på fest och kommer antagligen inte märka något i natt när han somnar. Lagom tills han hinner piggna till imorgon, vilket blir runt fyraslaget, så byter jag tillbaka. Han märker ju inte om huvudvärken kommer från bakfyllan eller en dålig kudde ändå så, hehe.
Publicerat i: På tapeten

I-landsproblemet idag.

Dagens I-landsproblem faller på "ihopklumpande" av internet- och skrivbordsfönster nere vid startfältet. Jag tror mig minnas hur man stänger av denna idiotfunktion varje gång jag stöter på den. Men det slutar likt fan upp med att jag varje gång sitter i en kvart och letar på rutan som man bockar av för att stänga av funktionen. Nu har jag dock lyckats, tack och lov.

Sämsta funktionen någonsin. Bilden är ett montage av en verklig händelse.
Publicerat i: Den arga kategorin

Latmansrecept.

Tvillingen sa förut att jag skulle åka till McDonald's och köpa mat. För att han var så lat så försökte han muta mig med att jag skulle få mat och låna bilen, bara jag åkte och köpte. Men jag och mina lyckliga kilon (se några inlägg ned) tänkte till och nyttjade maten i pärones kyl och frys. Till alla er där ute, för lata för att laga egen mat, här kommer ett recept som vilken tränad apa som helst kan klara av.

Kyckling med wok och fetaostsås 2 portioner.
Du behöver:
- Pengar.
- Kökstillbehör.
- Kycklingfiléer.
- Asiatisk wok.
- Fetaost.
- Crème fraîche.
- Fullkornsris.
- Vitlökspulver.
- Salt och peppar.
- Sunt matlagningsförnuft.

Stek allt, koka allt, rör ihop crème fraîche och fetaost, krydda med alla kryddor (minus vilök och peppar i riset), vänd, rör, vänd, rör, vänd, rör, lägg upp på tallrik och ät. Tar max 20 minuter att tillaga, mätar tio gånger mer än McDonald's-mat och ditt fettfyllda hjärta kommer att tacka dig. Avnjut med kranvatten och smaklig måltid.
Publicerat i: Okategoriserbart

Missbrukarbyxor.

Så jag drog till Örebro idag, till Lager 157. Jag var på jakt efter i alla fall två par byxor, om jag skulle hitta det visste jag inte. För vad jag lärt mig om denna affär så är den jävligt rörig och det är mycket av samma modeller på olika ställen. Det ska se mycket ut, fast det är samma skit överallt ungefär. Så även idag, det var samma jävla Bondelidbrallor på fem olika hyllor och bord till exempel. Men det gick jävligt bra ändå, jag gick ut ur affären tusen spänn fattigare. Men jävligt mycket kläder rikare. Och till er som inte fattar; detta är en affär i en kedja av outletaffärer och med rätt så schyssta saker. Bara att leta noga!

Jag hade tänkt att lägga upp bilder på plaggen här, men för att vara ärlig. Bilderna gör de inte rättvisa. Det beror nog på mig och min ickeexisterande fotokunskap, samt en dålig kamera (bildkursen börjar först om två veckor). Kläderna ser ut att tillhöra en narkoman. Samtidigt som jag ber om ursäkt till alla narkomaner där ute i cyberspace, så ber jag er att tänka efter vad jag menar med det uttalandet. Ni vet när man ser en människa med ganska rått ansikte och en speciell stil på kläderna, så kan man se att han eller hon är en pundare? Jag kan se det direkt i alla fall, hur fördomsfullt det än låter.

Hur som helst, för att slippa ge er för många bilder på missbrukarkläder, så får ni nöja er med ett enda (se nedan). Jag nämnde tidigare att jag gått mot loose fit-Pelle. Idag var inget undantag. Jag köpte två par baggybyxor, två cardigan och ett par träningsbrallor till "de lyckliga kilona". Allt för nästan precis en tusenlapp. Jag är nöjd.

Missbrukarbrallor från "Won hundred jeans", 400:- (ord.pris 1099:-). Skitsnygga.
Publicerat i: Okategoriserbart

Bort med lyckan.

Jag har dragit på mig vad jag väljer att kalla "lyckokilon". De ploppar upp då och då med jämna mellanrum och då krävs det lite ansträngning från mitt håll igen. Sex kilo bort, det är vad jag ska lyckas med! Det är ju så jävla lätt egentligen, röra lite extra på fläsket varje dag och lägga om kosten en aning. Det krävs inte ens mycket av för att klara viktnedgången. Egentligen så är jag mest arg på mig själv, för jag hade alltid sagt att "när jag flyttar så ska jag bli nyttigare". Istället så dricker jag mer alkohol och äter fler pizzor än någonsin förr. Det ska det vara slut med. Kanske inte drickande, det får jag ta lite mindre sällan bara, men helt klar inga fler pizzor. Fram till jul ska jag hålla på med mitt sunda liv. Säkert efter jul också, men det får bli en paus där så att man klarar av att få i sig lite julmat. Som faktiskt inte behöver vara speciellt onyttig i sig.

Detta lovar och svär jag heligt på här, i bloggen! Jag ska återigen kunna ha på mig H&M's t-tröjor utan att en begynnande ölmage (som visserligen är ölmage size XXXXXS, men ändå). Rappoterar stundvis om hur det går. Nu ska jag iväg och köpa brallor. Hörs!
Publicerat i: På tapeten

Idioter i trafiken.

En sak som förvånar mig över Norrköping är alla människors totala orespekt för trafiken. Jag talar så klart om fotgängare. Och cyklister. Självfallet så är det inte bara i Norrköping det är fel i huvudet på folk som är ute och går, det tror jag inte. Här om dagen utanför våran husport, jag ser en kvinna som svänger ut med barnvagnen på ett övergångsställe. Hon gick på höger sida av vägen så att hon hade trafiken kommande bakom sig, då hon väljer att helt vrida barnvagnen ut på vägen. Hon hade inte en chans att se om det kom en bil. Hon hade haft det om hon stannat en sekund innan och kollat åt båda hållen, för att sedan kliva över. Nä, men istället är det viktigare att svänga ut barnvagnen och gå över, bara för att hon har företräde.

Nu kom det ju som tur var ingen bil förens en bit bort, men är det någon som förstår hur jag menar? Är det så viktigt att komma över vägen att man faktiskt utgör en fara för sitt barn genom att bara dundra på? Självklart hade hon företräde, det hade hon absolut. Men jag menar, det vore ju inte första gången det skedde en trafikolycka på ett övergångsställe. Jag blev så jävla arg. Folk klagar på trafikanterna allt som oftast, men fotgängare tänker inte alltid de heller. För att inte tala om cyklisterna, just i Norrköping så tror de att de är odödliga. Vid skolan finns det ett torg där bilister, cyklister och fotgängare ska ge varandra lite koll på läget, släppa förbi varandra och vara allmänt schyssta. Det låter ganska rörigt, men detta torg har vunnit pris för bästa gatukorsning. Här är alla extra försiktiga och jobbar med ögonkontakt. Första dagarna i plugget kände jag hur mitt liv svävade i fara flera gånger. Men nu går det ganska bra. Hur som helst, här är cyklisterna som är dumma i huvudet. Personligen hoppar jag alltid av hojen här, om det inte är så att det är tomt på bilar. Många andra hävdar sig genom att bara köra på. Fort som fan, zick-zacka mellan bilkarosser. Tänk om en bil skymmer för en annan bil och den bara gasar på? Nästa gång cyklisten vaknar upp så blir det med ekrar i näsan och en sadel i arslet.

Jag borde bli språkrör för något parti. Kanske starta ett eget? Trafikpartiet? Få idiotfolk att fatta hur ont det kan göra med ett ton skrot som kör på en och visa bilder av vad som blir kvar av en påkörd människokropp. Det vore något det. Kan Linda Rosing så kan jag.
Publicerat i: Okategoriserbart

En lång en.

Vår katt ställde upp på bild, haha. Han brukar göra sig lång då och då och han är bra på det, ser ni? Det ser ut som om han blir tvångsutsträckt här på bilden. Så är självklart inte fallet, han ställde så fogligt upp, den långe jäkeln.
Publicerat i: Okategoriserbart

Skaldjurskväll.

Jag gillar att komma hem till Närke en fredag så här ibland. Moder bjuder alltid på något gott när man kliver innanför dörren. För att fira att det är fredag antar jag. Sist jag tog tåget hem så bjöds det på tacos. Men ikväll var det något mer ordinärt på menyn, det vankades skaldjurskväll. Päronen går ju på GI, så de haft köpt in mängder av räkor och varsin halv krabba till oss alla.Till det var det också en massa kex och bröd, majonäs och självklart vin. Det har inte gott en helg utan att jag druckit sedan jag började plugga, tror jag. Även om mängden varierat avsevärt från helg till helg. Denna helg blir lugn tror jag. Imorgon vet jag inte vad som sker på kvällen. Men jobbet har inte hört av sig, så det blir nog inget där. På dagen blir det till handla nya brallor. Lägger ut bilder på de imorgon, tänkte jag. Annars vore det gött med en brädspelskväll. Eller bara chill på en pub, det vore något det med. Vi firar ju en tjugoåring, så planerna är egentligen inte upp till mig, hehe.
Skaldjurbuffé.
Publicerat i: Pelles vardag

Loose fit-Pelle.

Det är märkligt det där med kläder egentligen. Här om året så bar jag stuprörsbrallor och randiga tröjor. Nu har jag gått och blivit loose fit-Pelle. Jag gillar det. Fryser man så är det bara att linda tyget ett varv extra så blir det med ens varmare, haha. Ledsen att bilden suger, kameran är inte vad den en gång varit. Snart får jag en egen en.

Publicerat i: Okategoriserbart

Ljuvligt.

Idag har jag lämnat Tracy Chapman för en stund och ägnar tiden åt att mina favoritsamlingsskivor. Jag har faktiskt alla "Ljuva"-skivorna. När folk får se hela högen så tappar de hakan och frågar de om jag rånat päronens skivhylla. Men inte då, haha. Jag diggar de som fan. Bäst gillar jag Ljuva 60-tal volym två. Sen så är "Ljuva svenska jul" jävligt bra också, men den kan man bara lyssna på under en tid om året. Fast jag lyssnade på julmusik senaste förra veckan, men en lite mer anonym platta, haha.

Hela högen på sexton skivor.
Publicerat i: Musik

Välkomna!

Välkomna alla nya peers!
Jag tänkte berätta för alla er som hittat hit vem fan jag är egentligen, så här kommer lite snabba fakta.
Namn: Pelle Nilsson, plus några mellannamn. Och ja, det är "Pelle" som gäller "inte Per".
Ålder: Två årtionden för att vara exakt.
Bor: I Norrköpings innerstad i en 94-kvadratare med bästa vännen Stefan. Jävligt trevlig lya det här, det måste jag säga. Ett jävla fynd.
Gör: Pluggar på Kultur, Samhälle och Mediagestaltning här i Norrköping. En bred utbildning som jag tror kommer vara en bra grund i min framtida karriär som journalist.
Bloggar om: Vad som helst jag kan komma och tänka på, inget ämne är för litet eller konstigt. Ska jag generalisera det jag skriver så skulle jag sätta det under "vardagsbetraktelser". Kan te sig ganska brett, men det är vad det ska vara. Det ena ska inte utesluta det andra. Så istället för att bara inrikta sig på en sak (ni vet exempel som modebloggar, fotobloggar eller för all del bloggar om fiske) så skriver jag om allt. Ibland blir det om svälten i Småland och ibland om kläder. Jag gillar att tjacka (coolt ord) snygga kläder för lite pengar. Då blir jag lätt skrytsam.
Mitt bloggtips: Eftersom jag som sagt skriver det jag kommer att tänka på så har jag alltid med mig penna och papper. I sanna journalistandan, haha. På sätt så kommer jag ihåg alla snilleblixtar man får under dagens lopp. Jag vet inte hur många jävla gånger som jag tänkt att "det här ska jag komma ihåg att blogga om" och sedan glömt. Så papper och penna, mitt tips! Hehe, så hängiven är jag i mitt bloggande.
Gillar: På senaste tiden har jag kommit fram till att jag gillar fester. Ju blötare desto bättre, haha. Nej då, man kan ha skoj nykter också. Jag har inte provat, men ryktet har nåt mig ett par gånger. Musik är också ett av mina större intressen. Har spelat gitarr i mina ungdoms dagar. Grunderna sitter kvar, men resultat försvann. Det jag lyssnar på är väldigt olika, men efter några år av tonårstrots där jag bara lyssnade på "indie" och väldigt alternativ musik, så kan jag erkänna att jag numera är väldigt bred i min musiksmak. Allt utom det som spelas på Rix Fm och liknande kanaler kan jag klara av. Nästan allt. Sen så gillar jag svära också. Jag gör det nämligen i varje mening jag säger i stort sett, så lite intresse ligger det väl i den saken.
Ikväll gör jag: En tripp hem till päronen i Närke och umgås med släkt och vänner. Ska bli kul!

Det var lite om mig det, vill ni veta något mer så hör av er. Kom ihåg att klicka på Bloggkollknappen också innan ni går.
Publicerat i: På tapeten

Donkenlatten är guld.

I sann Pelle-anda så tog jag mina gratiskuponger som kom med posten igår och gick och köpte mig en kampanjburgare, som hette något med Arizona, och så självklart också en latte. Gratis är godast, så sant som det är sagt. Dagen har sugit som fan idag (om man bortser från gratismaten), har blivit osams med lägenhetskamraten (finns det något bättre ord?) och så har jag inte pluggat ett jävla skit. Ska börja med det precis nu. Ska bara skriva en blogg till, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

5 snabba frågor!


Titta, jag är på startsidan igen! Jag gav ganska långa svar, höh. Min förmåga att skriva långt gör sig bra under uppsatsskrivningar, så jag ska inte klaga.
Publicerat i: På tapeten

WWW-kunskap.

Lite fakta jag lärt mig bara under denna morgonen tack vare internet:
- Det finns något som hindrar forskarna från att ta bort ordet "teori" från "evolutionsteorin". Riktigt vad vet man inte, men visst är det lite konstigt att något så "starkt" bevisat ändå har det ordet i sig. En teori är en teori, oavsett vad. Personligen tror jag mer på evolutionen än skapelseberättelsen. Tråkigt nog, kanske man bör säga? Jag tror många som är troende mår ganska bra på grund av sin tro.
- Vi har alla hört om att varje år så sväljer människan fyra spindlar i sömnen, visst? Detta startade som ett skolprojekt i USA för att se hur långt ryktet kunde färdas. De lyckades ganska bra, får jag säga.
- Google köpte upp YouTube 2006 för den lilla summan av 12 miljarder kronor. Jag vill också ha 12 miljarder, helt idag.
- Visste ni att en elefanthona också kallas ko? Efter det att hon kalvat så klart, innan är hon bara en kviga. Precis som kon. Haha.
- En valhon kallas också för "ko". Nu måste jag lämna den punkten, känner jag.

Ett litet urval av vad internet gett mig denna dag. Intressant start.
Publicerat i: Okategoriserbart

Vänner-film?

Kolla vad jag fick läsa på MSN's startsida precis nyss.

"Rykten om en filmversion av den populära tv-serien 'Vänner' har cirkulerat i Hollywood ända sedan den slutade sändas 2004. Men projektet har hittills inte blivit av eftersom Jennifer Aniston och Lisa Kudrow vägrat att ställa upp. Enligt färska Hollywoodkällor till Starlounge har de båda skådespelerskorna nu ändrat sig och tackat ja till att medverka i filmen tillsammans med vännerna David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc och Matthew Perry
 

Därmed kan Warner Bros, som producerade serien, börja förbereda sig för en film.  


- Det är mycket möjligt att Warner Bros sätter igång och gör en "Vänner"-film, säger tv- och filmbolagets taleskvinna Jessica Zacholl till Starlounge. Hon understryker dock att det ännu inte finns något färdigt manus, och hon vill inte avslöja någon tidsplan för när filmen ska vara redo för biograferna.  

Jennifer Aniston har tidigare konsekvent tackat nej till att medverka i en filmversion av "Vänner". Den 39-åriga stjärnan har varit rädd att det skulle stjäla fokus från hennes filmkarriär och återigen placera henne i ett Rachel-fack. Men nu har hon alltså till slut bestämt sig för att gå med på planerna efter att ha sett framgångarna för sommarens stora succéfilm "Sex and the city"."

En Vänner-film? Hur blir det? Inge vidare tror jag, det har inte genren med sig för att bli en långfilm.

Publicerat i: Film och tv

Jag, John Travolta?

Jag blev bjuden på sjuttiotalsfest under halloween, allhelgona eller när det nu var. Jag blandar ihop de där dagarna varje år de ligger runt hörnet och väntar. Samma sak med pingst och krisi himmelfärdsdag. De har mindre att göra med varandra än vad halloween och allhelgon har, men de är fan så mycket svårare att minnas ordningen på. Vilken kommer först till exempel? Är det olika varje jävla år? Ja, det vet det fasiken alltså.

Åter till sjuttiotalsfesten, jag funderar på att vara (om jag ens ska gå) John Travolta från "Saturday night fever". Fast då måste jag i och för sig köpa en kostym, det är ganska dyrt. För att inte tala om en vit, vem säljer sådan nu förtiden? Håret kan jag nog få till, rätt volym och hårfäste som det är reda nu, haha. Dansmovsen är jag en höjdare på även dem. Vad finns det annars från sjuttiotalet man kan ta? Köra en rerun av Björn Borg som jag var i somras? Kanske rent av gå som Barbapappa, för han och hans familj kom väl under discoeran? Då blir det bara att gå naken så jag färdigklädd. Kanske trä på ett par trikårer och bli ABBA-Björn? Eller för all del Agnetha? Det där tål att tänkas på, helt klart. Ge mig tips!

Jag fick inbjudan av Sandra via ett långdistanssamtal från Grekland. Hon hade tydligen tråkigt och ringde hela sin telefonbok medens hon väntade på att familjen skulle vakna från middagslurarna. Jag håller med dig om det där med sömn i utlandet, Sandra. Man ska inte åka bort för tusentals med pengar för att sova bort hela resan. Som tur är familjen Nilsson inte av den sorten utan ägnar oss åt nästan pinsamt mycket sömn under solresor. Inte för att sker så många just för tillfället när vi alla är samlande, men visst sker de ibland. Bara runt hörnet väntar en Parisresa med syster. Inte vidare mycket sol i den resan kanske, men en jävla massa baguetter och vin. Som vanligt när vi gör något, jag och Anna.

Sveriges mest spridda blogg, jag fick med lite av allt. Vill ju att ni ska hänga med vad som försiggår. Även om ni så ska bli yra på kuppen.
Publicerat i: På tapeten

Undersköna Tracy.

Drog en sväng till skolan ikväll igen och började med pluggandet jag ska göra imorgon. Satt mellan fyra och sju ungefär och det gick bra. Glömde mp3:n så klart i hallen, så jag gjorde mig en spellista på YouTube. Bra nödlösning den där sidan, det måste jag säga. Högtalarna i KSM's lokaler är inte de sämsta de heller, så jag dunkade på min egna volym. Så fasligt många var det inte på plats heller, högst två personer till vad jag såg, så det var bara att dunka på. Däremot var det svinkallt i huset, så jag fick värma mig framför denna vibrerande basen. Kvällen till ära ägnades åt undersköna Tracy Chapman. Har en av många musikperioder just nu och för tillfället är det denna kvinna som tar upp mina örontimmar. Jag har många skivor med henne också, så variationen blir stor. Fast som i de flesta fall så är det första och största skivan som man gillar bäst, så är det även här. Andra är också bra, jävligt bra. Sen så har det gått lite utför. Inte mycket, men lite. Som vanligt med artister, kan man säga.

Åter en dag med försummat bloggande, var ska detta sluta? Hehe. Men imorgon får jag sovmorgon eftersom jag jobbade på så jävla bra idag. Jag och Anisa kommer bli klara skittidigt med vårat, det känns gött. Framförhållning är som sagt min bästa vän. Det blir fler och bättre bloggar imorgon, det är ett som är säkert.
Publicerat i: Musik

Snor, snott, näsduk.

Jag kom och tänka på en sak (obetydlig som vanligt) som hände under föreläsningen om radioteater vi hade. Minns ni, jag berättade om det förra veckan? Först idag kom och tänka på vad mannen gjorde mitt under sitt föredrag. Han började hosta, harkla och dra in snor i halsen när han drar fram en näsduk. Han ursäktar sig och snyter sig. Inte nog med att han snyter sig inför sextiofem personer, han stoppar sedan ned sin snorfuktiga duk i fickan igen. Inget mer med det, han fortsätter att prata om sina teatrar han spelat in. Men, här kommer det snuskiga, mot slutet när vi elever börja strömma ut ur klassrummet så tar han upp sin sparade snorbank från fickan igen, slätar ut den för att få en bra snytyta och fräser igen. Min poäng; jag kan inte förstå att någon skulle vilja ha ett stycke tyg i sin fick som han tar upp och använder för att eliminera rinnet i näsan. Sedan stoppa ned den i fickan igen och ta fram vid behov. Jag vet vad ni tänker, jag har gått igenom alla argument som pekar för en näsduk. Det är miljövänligt, det kanske var hans enda alternativ och så vidare.

Miljövänligt, visst det kan det vara. Men är det vidare hälsosamt, undrar jag. Snorbaciellerna hopar sig och sprider sig längst hans byxben. Nästa gång kanske man skulle ta på sig samma par byxor, utan att ha tvättat dem, och så sätter det igång och snoras igen. Byxorna blir en del av den onda snorcirkeln som uppstår. Kolla med mikroskåp vad hans byxficka innehåller, det är vad jag skulle vilja göra. Fullt påklädd med skyddsdräkt självklart. 

Om argument att det kanske var hans enda alternativ så kan jag upplysa er om att det finns pappershållare i varje hörsal och grupprum som ska fungera som tavelsudd, då de andra tydligen blev stulna för jämnan. Jag tror nog om man verkligen måste snyta sig, så kan man använda detta papper. Och ja, han hade sett att det fanns då han suddade med det under föreläsningens gång. Men jag vet inte, vissa kanske trivs med att ha en bakteriehärd i fickan? Personligen kommer jag aldrig förstå vitsen med att snyta sig i näsdukar (eller papper heller för den delen) och sedan stoppa ned de i byxan.

Publicerat i: Okategoriserbart

Instickning.

Jag måste sticka in en sak: det blir sjukt mycket plugg idag, så nästa blogg kommer senare ikväll. Ni vet mitt motto: plugget före allt. Men håll till godo med mitt porrkommentarsinlägg nedan tills vidare. Inte ens lunch blir det, så pass mycket ska vi plugga, hehe. Nu ska jag iväg på datagenomgång och lära mig Word, Excel och alla de andra programmen. Igen. Skulle inte förvåna mig om vi ska ta ett körkort igen, hehe. Men vi hörs, y'all.
Publicerat i: Skola och jobb

Porrkommentar.

Mattias lämnade en kommentar igår som sa hur fin min blogg var. Schysst tänkte jag och ville tacka för kommentaren. Så jag klickade på hans länk. Jag kommer in på följande sida; http://svenskerotik.smsfilm.se/. Haha, fan vad skrattade. Jag klickade på länken flera gånger, för först kopplade det inte. Jag trodde det var ett pop up-fönster till en början, men inte då. Haha, min humor upp i dagen.Publicerat i: Okategoriserbart

Kändisskap.

Tänk att få vara känd, det vore något det. Operera sig till en tomte mer likt ett verk av Picasso än en riktig människa. Eller varför inte börja knarka sönder sig själv så mager att till och med armarna får hängande fett? Sen så har vi ju fördelen med midjemåttet som känd - det får vara obefintligt. Ja, det där med en kändiskarriär á la Amerika är att sträva efter. Släng in lite pedofilrykten, bråk med bästa vännen via media och/eller sjung ett par rader om rehabiliteringcentrum och du är som skriven i stjärnorna. Då menar jag inte stjärnorna på himlen, pff - vem bryr sig om dem? Jag menar Hollywood walk of fame.

Så att bli känd, det är nästa steg det. De verkar leva förjävla sunt, så man kan inte annat än avunda.


 
Publicerat i: Den arga kategorin

Vardagssiffror.

Kom och bli jävligt filosofisk nu så här på kvällskvisten. Överallt är vi omgivna av ett "x antal" av saker och ting. Jag bestämde mig för att berätta lite om siffrorna i min och många andras vardag.
- "Pelles personliga" innehåller sex stycken vokaler.
- Jag har femton stycken MSN-kontakter som är online (efter en utrensning).
- En växt här i köket har fyrtiosju stycken blad.
- I den sista minuten av Michael Jacksons låt "Bad" så förekommer just ordet "bad" exakt fyrtio gånger. Och det med körernas "really, really bad" inräknat.
- En Rubiks kub har femtiofyra stycken små rutor.
- Under nationalsången sjungs ordet "du" åtta gånger.
- Jag är idag sjutusenfemhundrafyrtioen dagar gammal. HÄR kan du kolla din ålder i dagar.
- "Pelle Nilsson" ger femtiofemtusen träffar på Googles bildsökning.

Vad har du siffror i din vardag?Haha, kolla dansbandet. "Pelle Nilssons", de låter riktigt bra.
Publicerat i: Okategoriserbart

Svar på tal 4.

Madde om 1 oktober:
"Jag trodde att tian alltid hade vart sedel i moderna tid innan den blev mynt för några år sen".
Hej Madde! Ja, då trodde du fel, hehe. "Tians" historia faller sig så att den först var mynt, sedan sedel och till sist mynt igen. Allt detta enligt Wikipedia visserligen, så man vet ju aldrig. Men jag är ganska säker på min sak.

Karin om Tidig morgon:
"vilken box ligger först på listan då?:)"
Hej Karin! Först av allt måste säga till alla andra som inte förstår denna kommentar, ämnet DVD-boxar kom upp efter att jag läst Karins blogg. Där skrevs det om Vänner-boxen och jag skrev att den är min "nödfallsbox" som man tar fram då och då när man får lust. Det blir svårt att svara på frågan, för jag har så många olika boxar som jag gillar. "Veronica Mars" tjatar jag ju om för jämnan, "Scrubs" likaså... jag har många favoriter. Vänner var min favoritserie förut, men jag har kollat runt den serien säkert femton gånger. Vi en viss punkt blir det inte längre lika roligt. Men jag gillar det fortfarande, helt klart. Jag har Vänner-tavlor, brädspel, böcker, kaffetermos och så vidare. Sådan är jag.

Lupum om 1 oktober:
"jag dör"
Hej Lupum! Vad jobbigt, men varför gör du det?
Publicerat i:

1 oktober.

(Det var lite strul med inloggningen imorse, så morgonbloggen kommer här istället).


God morgon och välkomna till 1 oktober som också är detta års 275:e dag. Tre månader höst och vinter kvar av 2008 tills det snart blir 2009 och ett år närmre ett nytt årtionde. Sist det hände var jag bara tolv år. Fast då var det ingen som brydde sig om ett nytt årtionde, man ville bara fira ett nytt årtusende. Korkat tycker jag, man glömde ju helt bort att fira av 90-talet i all hysteri om "milleniumbugg" och eurodiscons försvinnande.


Vad har hänt genom tidernas 1 oktober då? Jag tog reda på lite saker (tacka vet jag Wikipedia).

- Gustav Vasa gifter sig med Margareta Erikdotter, 1536.

- Henry Ford introducerar T-forden, 1908.

- "The sound of music"-Julie Andrews föds, 1935.

- Mao Zedong och kommunisterna tar över Kina, 1949.

- Motboken avskaffas, 1955.

- Disney World öppnas i Florida, 1971.

- Tiokronan kom tillbaka efter att ha varit sedel en kortare tid, 1991.

- Ordet "light" förbjuds att användas på cigarettpaket, 2003.


Grattis till den grekiska delen av Cypern som har nationaldag idag. Fler länder som har nationaldag är också Kina (efter Maos intågande), Nigeria och Tuvalus. Grattis på namnsdagen också till alla Ragnar och Ragna.


Nu bär det av till skolan. Hörs!

Publicerat i: Okategoriserbart