Bästa liveskivorna.

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.

Sitter och lyssnar på pappas liveskiva med Elton John. Säga vad fan man vill om Elton, men han har många bra hits. Jag diggar de äldre av hans sånger. Bara för ett par veckor sedan så tipsade jag er om hans album "Goodbye Yellow Brick Road". Ett mästerverk! Det är dags för lite nya tips kände jag. Kategorin idag får därför bli "livealbum", versioner man aldrig tröttnar på.


1. Elton John - One Night Only. Inspelat i New York 2000. Gästsångare är bland andra Mary J. Blidge. Klockrent album! Bästa låten är "Rocket man".
2. Ane Brun - Live in Scandinavia. Många låtar är från spelningen på Södra teatern september 2006 (2007?). Då var jag själv på plats och det var bland det bästa jag sett. Utan tvekan.
3. Janis Joplin - Live at Winterland '68. "Down on me" är skitbra, likaså "Piece of myu heart" (hur fjantigt det än låter att välja just den låten). Ett måste i skivhyllan!
4. Bruce Springsteen - Live 1975 - 85.
5. Bruce Springsteen - Live In Dublin. Den här turnén var jag själv på. Vid stod nästan längst fram vid scenen i Globen (precis som jag gjorde på hans spelning på Ullevi i år). Gospelspåren är bäst. Det är nästan så att jag hoppas han skulle ta och göra sig en gospelskiva, den där bossen. Kanske att han skulle få det att funka så som så många andra inte lyckats. Ta bara Johnny Cash' gospelspår. Låter som om han gjorde de bara för att Elvis höll på med samma skit. Nä, mer gospel från Springsteen!

Har jobbat ikväll för första gång på en och en halv månad. Jag hade skitskoj, precis som på gamla goda tiden. Imorgon är det dags att hugga tag i skiten igen. Hoppas det blir lika skoj då. Nu måste jag törna in, för jag faller snart ihop här på tangentbordet. Är det något jag inte behöver så är det att vakna upp med ett "W" i munnen. Igen. Haha.


KATEGORI: Musik

Fixa snabba IQ-våfflor.

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.


Det är inte våffeldagen än på ett bra tag. Då ska det vara ordentliga våfflor, helt klart. Nu kör vi med den snabba och precis lika goda IQ-våfflan. Som passar sig lite bättre på en fuskvåffeldag som idag.

Du behöver:
- Frysa våfflor av märket Goda (finns i frysdisken på välsorterade mataffärer).
- Vispgrädde.
- Hallonsylt.
- En brödrost.

Vispa grädden, rosta våffeln och klicka på sylt. Avnjutes med iskall mjölk. Gött som fan och helt IQ-befriat! Lagom ansträngande och onyttigt en fredag som denna.


KATEGORI: Pelles vardag

Dags att stänga av.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore puckat! För att vinna lite tidiga julklappar till dig själv eller någon du känner så klickar du HÄR.

När mailboxen blir så här, efter en och en halv dag, så är det dags att stänga funktionen som meddelar en via mejl att man fått en bloggkommentar. Galet! Fast galet skoj!KATEGORI: Pelles vardag

Hej mitt vinterland.

Glöm inte vara med i min tävling, annat vore puckat! För att vinna lite tidiga julklappar till dig själv eller någon du känner så klickar du HÄR.

Klev upp tidigt även denna morgon. Får jag inte sova tills jag vaknar imorgon så kommer jag nog hoppa ned från ett hustak. Anledningen till  dagens tidiga uppstigning var för att hinna till drop in-klippningen i tid så att jag skulle få slippa vänta i tre timmar som sist. Jag kom dit kvar i nio och det var redan fem personer där, holy smoke! Men jag behövde bara vänta i cirka fyrtio minuter på min tur. Hade jag fått vänta längre ändå så hade inte det gjort så fasligt mycket. För att bli av emoluggen, som så fint klädde mitt ansikte fram tills i förmiddags, så hade jag kunnat vänta i många långa timmar.

Det var faktiskt min gamla klasskompis Stina som klippte mig idag. Jag passade på och korsförhöra henne om allt och inget. Det var riktigt trevligt och hon har talang. Hon lyckades till och med sälja mig en tub wax. Då har man talang alltså, för jag brukar inte nappa på sådan där merförsäljning. Men skiten är jävligt bra, jag har haft det förr, och så räcker en hel förpackning drygt ett år. Bara det är ett jävla plus när man är student.

Håret blev skitsnyggt. Kort och snaggat på sidorna, fast ändå med lite längd. Uppe på huvudet lite längre hår som rufsas till. Torrt rufs! Det låter som om jag skaffat mig en helyllefrisyr som resten av den svenska befolkningen har (den manliga sidan). Men den är lite egen och jag är skitnöjd och långt ifrån "wet lookig" (som hör hemma på 90-talet folks) som det kan bli. Grym som fan! Försökte ta kort förut. Tog ett före- och ett efterkort. Men de var inge bra. Ni får föreställa det själva, använda fantasin bara.

Just ja, bilfärden till och från frissan var ett jävla helvete alltså. Sommardäck på snöslask, det var ingen vidare bra kombination. I tvillingens stereo (jag lånade hans bil) satt en skiva med "Time to say goodbye". Låten med Sarah Brightman och Andrea Bocelli. Hela bilresan fram och tillbaka låtsades jag förstå och sjunga på Italienska. Det gick inge vidare. Något annat som inte gick bra var att förstå varför Olle, min Håkan Hellström-galne bror, hade denna låt på en skiva. Haha. Visserligen var skivan fullspäckad av anna musik. Musiklite mer lik honom. Men det är bra med variation, det är det alltid. Dagen till ära hade jag faktiskt kunnat tänka mig lite julmusik. Några tips ett par man kan YouTuba på?


1. Snö i trädgården.
2. Snö på vägen till frisören.
3. Supersizead waxtub, höh.


KATEGORI: Pelles vardag