Bästa liveskivorna.

Vill du slippa julklappsstressen? Var med i min tävling, vinn ett kit popkulturprylar som du kan unna andra eller dig själv. Tävlingen hittar du HÄR.

Sitter och lyssnar på pappas liveskiva med Elton John. Säga vad fan man vill om Elton, men han har många bra hits. Jag diggar de äldre av hans sånger. Bara för ett par veckor sedan så tipsade jag er om hans album "Goodbye Yellow Brick Road". Ett mästerverk! Det är dags för lite nya tips kände jag. Kategorin idag får därför bli "livealbum", versioner man aldrig tröttnar på.


1. Elton John - One Night Only. Inspelat i New York 2000. Gästsångare är bland andra Mary J. Blidge. Klockrent album! Bästa låten är "Rocket man".
2. Ane Brun - Live in Scandinavia. Många låtar är från spelningen på Södra teatern september 2006 (2007?). Då var jag själv på plats och det var bland det bästa jag sett. Utan tvekan.
3. Janis Joplin - Live at Winterland '68. "Down on me" är skitbra, likaså "Piece of myu heart" (hur fjantigt det än låter att välja just den låten). Ett måste i skivhyllan!
4. Bruce Springsteen - Live 1975 - 85.
5. Bruce Springsteen - Live In Dublin. Den här turnén var jag själv på. Vid stod nästan längst fram vid scenen i Globen (precis som jag gjorde på hans spelning på Ullevi i år). Gospelspåren är bäst. Det är nästan så att jag hoppas han skulle ta och göra sig en gospelskiva, den där bossen. Kanske att han skulle få det att funka så som så många andra inte lyckats. Ta bara Johnny Cash' gospelspår. Låter som om han gjorde de bara för att Elvis höll på med samma skit. Nä, mer gospel från Springsteen!

Har jobbat ikväll för första gång på en och en halv månad. Jag hade skitskoj, precis som på gamla goda tiden. Imorgon är det dags att hugga tag i skiten igen. Hoppas det blir lika skoj då. Nu måste jag törna in, för jag faller snart ihop här på tangentbordet. Är det något jag inte behöver så är det att vakna upp med ett "W" i munnen. Igen. Haha.


KATEGORI: Musik