Småtänkande blogg.

Det är fasligt jävlar vad jag är trött. Kanske inte konstigt, så tidigt som klev upp i morse, hehe. Nu är klockan slagen tio och det är snart dags att törna in. Imorgon har jag föreläsning mellan tio och tolv och efter det så är det en timma med handledaren (se förgående inlägg) och så ett kort möte med min projektgrupp. Det blir ingen ansträngd dag, det passar mig perfekt efter denna dag. Som visserligen inte varit speciellt ansträngande, men den har varit jobbig i sömnsynvinkel. Jag märkar det framför allt på dagens bloggande. Lite sömn lika med halvpissiga bloggar. Inte för att något inlägg är speciellt skitbra, men personligen så ser jag direkt skillnad.

Fick frågan för någon vecka sedan var jag får allt jag skriver ifrån. Just då hade jag inget svar, men jag skulle nog i efterhand vilja förklara det som "vardagsbetraktelser". Vardagsbetraktelser om allt mellan himmel och helvete som jag helt enkelt får för mig att plita ned. Ta inlägget om alla "kultsaker". Jag satt här på köksbordet och stirrade stint på min gamla colaflaska och skrev ett par rader. Jag hade mina svarta raggsockar på mig häromkvällen, de fick mig att halka - så varför inte skriva ett par rader om de? Blondinbella pratar om att man ska nischa sig själv och jag skulle vilja påstå att det är det jag gjort (utan att faktiskt ha läst det hos henne först). Jag skriver vad jag tänker på, helt enkelt. Bara här om dagen så såg jag ned på mina onda och skadade händer - redan där hade jag en inläggdidé. Jag går efter ramen att inget ämne är för litet att nämna. Det blir intressant många gånger när jag öppet talar om tempelstäder i mitt täcke eller för all del hur man gör en svinbillig latte.

Så medens många, många, många andra begränsar sig till mode, fotografering, livet som förälder och/eller kändisskvaller (vilket det inte är något fel i, helt klart). Så väljer jag istället att gå under ytan på allt det där och kanske skriva ett par rader om kungafamiljens sexliv (förlåt mor om du läser detta) eller om hundars tandsten faktiskt kan botas med ett tuggben eller inte. Saker, små och obetydliga tankar, som folk tänker på för jämnan - men som ingen lägger större vikt i. Det är där som jag, Pelle, kommer in. Mina små obetydliga tankar är lika med min blogg. Folk verkar uppskatta de, så varför inte fortsätta.

Kom gärna med tips om ämnen värt att prata om. Det är bra att ha en back up ibland då huvudet går på tomgång, hehe. Och självklart så är det inte alltid jag väljer att prata kaffesump och mikrovågsugnsflott. Även jag har mina dagar då allvaret går före. Men nu får det vara nog med tjafs, dags att törna in så att morgondagen blir aningen piggare. God natt, y'all!


KATEGORI: Okategoriserbart