Småtänkande blogg.

Det är fasligt jävlar vad jag är trött. Kanske inte konstigt, så tidigt som klev upp i morse, hehe. Nu är klockan slagen tio och det är snart dags att törna in. Imorgon har jag föreläsning mellan tio och tolv och efter det så är det en timma med handledaren (se förgående inlägg) och så ett kort möte med min projektgrupp. Det blir ingen ansträngd dag, det passar mig perfekt efter denna dag. Som visserligen inte varit speciellt ansträngande, men den har varit jobbig i sömnsynvinkel. Jag märkar det framför allt på dagens bloggande. Lite sömn lika med halvpissiga bloggar. Inte för att något inlägg är speciellt skitbra, men personligen så ser jag direkt skillnad.

Fick frågan för någon vecka sedan var jag får allt jag skriver ifrån. Just då hade jag inget svar, men jag skulle nog i efterhand vilja förklara det som "vardagsbetraktelser". Vardagsbetraktelser om allt mellan himmel och helvete som jag helt enkelt får för mig att plita ned. Ta inlägget om alla "kultsaker". Jag satt här på köksbordet och stirrade stint på min gamla colaflaska och skrev ett par rader. Jag hade mina svarta raggsockar på mig häromkvällen, de fick mig att halka - så varför inte skriva ett par rader om de? Blondinbella pratar om att man ska nischa sig själv och jag skulle vilja påstå att det är det jag gjort (utan att faktiskt ha läst det hos henne först). Jag skriver vad jag tänker på, helt enkelt. Bara här om dagen så såg jag ned på mina onda och skadade händer - redan där hade jag en inläggdidé. Jag går efter ramen att inget ämne är för litet att nämna. Det blir intressant många gånger när jag öppet talar om tempelstäder i mitt täcke eller för all del hur man gör en svinbillig latte.

Så medens många, många, många andra begränsar sig till mode, fotografering, livet som förälder och/eller kändisskvaller (vilket det inte är något fel i, helt klart). Så väljer jag istället att gå under ytan på allt det där och kanske skriva ett par rader om kungafamiljens sexliv (förlåt mor om du läser detta) eller om hundars tandsten faktiskt kan botas med ett tuggben eller inte. Saker, små och obetydliga tankar, som folk tänker på för jämnan - men som ingen lägger större vikt i. Det är där som jag, Pelle, kommer in. Mina små obetydliga tankar är lika med min blogg. Folk verkar uppskatta de, så varför inte fortsätta.

Kom gärna med tips om ämnen värt att prata om. Det är bra att ha en back up ibland då huvudet går på tomgång, hehe. Och självklart så är det inte alltid jag väljer att prata kaffesump och mikrovågsugnsflott. Även jag har mina dagar då allvaret går före. Men nu får det vara nog med tjafs, dags att törna in så att morgondagen blir aningen piggare. God natt, y'all!


KATEGORI: Okategoriserbart

KSM-nytt.

Vi började med en ny kurs idag, "planera och organisera". En kurs som går ut på att vi ska träna på att göra upp en tidsplanering för ett uppdrag vi fått. Uppdraget är något om att en utställning ska vara klart till det och det datumet. Så ska man få in alla komponenter i i planeringen. Vem gör vad, när gör denne gör det, när tryckeriet är redo att trycka affischer, när affischskissen är klar och så vidare. Tänk er att vi har kanske femtio punkter att planera in och typ tjugo personer att röra oss med. Som ett pussel. Ett jävligt krångligt pussel. Det låter ganska b, men det är för att lära oss organisera som projektledare.

Jag hamnade med klassens Örebro-tjej, Anisa. Det var skönt, vi är lika ambitiösa i vårat jobb och vi kommer få det gjort ganska snart, tror jag. Bara idag satt vi två timmar och fick skitmycket gjort. Känns gött. Vi är långt ifrån klara, men det är en början. Har planerat in sju pluggtillfällen, varav några på kårhuset. Jag diggar kåren här i Norrköping, den drivs på så stort allvar om man jämför med till exempel Örebro. Som jag visserligen bara har hört, alltså inte varit där själv, har sköts så pass dåligt att det snart går i konkurs. Billig festdricka har de också på helgkvällar. Ett plus redan där!

Annars så är det stora orosmomentet det stora projektet som vi fortfarande inte satte igång med på riktigt. Men imorgon får vi våran handledares åsikter och förhoppningsvis så tycker han de duger denna gång. Vi får hoppas på så, så att vi kan kika igång det här snart. Sju veckor kvar, i och för sig. Men det har man ju lärt sig att de kan springa iväg bäst fan de vill. Men antagligen så sätter vi igång genast imorgon, han kan fan inte låta oss tänka om en gång till. Då kan göra allt själv, hehe.

KSM-nytt är för denna gång över. Jag återkommer väl ganska snart, hehe.


KATEGORI: Skola och jobb

Bästa Scrubsrepliken.

Jag låg i vanlig ordning och kollade på "Scrubs" igår innan jag somnade, när min favoritreplik kommer. Elliot och Keith ska gifta sig. Elliot är, vad hon själv kallar sig, en bridezilla. Under ett bråk om Keith's kostym så försöker hon få honom att tänka på att viktigast på bröllopet är ändå gästerna.
Elliot: "Look, you have to remember that this is probably the only time that all of our closest friends and family is going to be all together in the same room. So this wedding isn't really 'bout us, okay?"
Keith: "Okay."
Elliot: "It's about me! Now come on, focus! There's no you in wedding, huh!".

Varav hon ger sin fästman en blinkning, en klapp på axeln och går leende där ifrån. Ah, det är klockrent!


KATEGORI: Film och tv

Kultprylar för dagen.

Fan, vet ni vad jag kom på. Mina tre favoritting (för idag åtminstone) i mitt hem är alla trettio-fyrtio år gamla. Jag brukar säga att jag skulle ha vilja levt under 60- och 70-talet. Så det här är väl mitt sätt dra det strået till den tidshöstacken.


 


1. En gammal Coca Cola-flaska i glas som jag hittade hemma på landet i vårat garage. Den är grym. Full med olja var den också, så rengöringen tog sin tid. Men T-sprit löser man upp allt. Pant var det redan på denna tid då man kan läsa att det står "Pengar-tillbaka-flaska" på den. Beräknad ålder cirka 30 år (kanske plus/minus några år).
2. En teburk som moder köpte på loppis till mig för en hundring. Sveriges vanligaste modell, men fortfarande grym. Jag vet inte vad jag ska ha i den, för jag är ingen tekärring egentligen. Grym som den är nu också. Beräknad ålder trettio till fyrtio år.
3. Pappas gamla bälte som hittade en sommar när jag städade vinden. Också det jävligt grymt. Jag tror inte han vet att jag har det. Nu lär han väl snart göra det, eftersom hans andra hälft snart kommer berätta det, hehe. Okänd ålder, men minst femton år skulle jag gissa på. Om inte ännu mer.

Har du någon kultpryl du diggar?KATEGORI: Okategoriserbart