terraaaaah.


Hur tänkte man när man skapade en husfasad som denna? Det är här inne som man skriver tentor vid campus Valla i Linköping. Är man inte nervös nog innan skrivning, så spyr man gärna av synen av detta hus. Jag gissar att det en gång i tiden länge länge sedan, typ på åttiotalet, varit ett dårhus. Bara namnet får en att undra, "Terra".

En liten reflektion från mitt håll.

Hur tentan gick kan jag inte svara på. Känslan är likgiltig och jag gillar den inte. Jag svarade på allt och kan inte säga om det var rätt eller fel något av det jag skrev. Vi får väl se vad resultatet säger. Klarar jag det inte så är det bara att köra en omtenta, inget mer med det. Det är så jag måste tänka just nu, hehe.

Nu förfestar jag java (också känt som drycken "kaffe"), kommentarssvarar och lyssnar på Suzi Quatro. Fan, vad jag ångrar att jag tog åt mig jobb ikväll, jag kommer inte hålla ihop. Bara nu, klockan sju på kvällen, har jag varit vaken över tretton timmar. Jag som annars brukar vakna nio och somna nio (säger vi).

Jag har kommit på nästa del i "Operation blogghora". Ni kommer hata det, hehe. Mer om detta om cirka tre veckor. Jag låter det här bli världshistoriens längsta cliffhanger.

MIssa inte att spana in mitt förra inlägg och kom ihåg att besöka Annas bloggshop.
Publicerat i: Pelles vardag

ny tröja av anna.


Jag tänkte leka modebloggare ett tag. Kenzo är mitt namn.

Anna är nog bloggvärldens coolaste kvinna. Hon har sin bloggshop där hon säljer tröjor under namnet Avanna. Ett märke som också börjat att sälja herrtischor. De är grymma som fan! Spana in de, ey! Jag valde, som kan kanske syns på bilden (även om den är jävligt dåligt tagen), Charlire Chaplin-motivet.

Ett tips bara! Stöd Anna och hennes business! Kenzo signar ut.
Publicerat i: På tapeten

jobbig och ytlig.

Ovan är en kommentar om Svennebanan-skönsångaren. Du har nog rätt, "Sage", jag är är ganska jobbig. Säkert ytlig också. Speciellt när det kommer till köttkorvsdreads. Men faktum kvarstår att han var jävligt dryg. Kolla på klippet själva, det finns på YouTube. Men jag fattar, den typiske svensken har svårt när han eller hon får höra kritik. Uppenbarligen jag också, därför lämnar jag ditt IP-nummer och mejladress.

Klockan är perverst tidig och jag klev upp halv sex. Jag vaknade inatt och blev svinförbannad. Över att jag vaknade alltså. Det var för varmt i rummet så här sista april. Crackade fönstret och somnade om. Tentan börjar klockan åtta och bussen går om en timma. Den här skiten kan gå hur som helst, jag har inte en jävlaste aning om jag läst in mig på rätt saker eller inte. Men om senast sex timmar så är allt över för denna gång.

Sen är det hemgång mot Närke som gäller. Ikväll ska jag jobba också. Ett val som jag ångrar nu så här i efterhand. Jag är för trött tror jag. Tur för mig att det bara handlar om tre timmar.

Sveriges mest onödiga inlägg, hej!
Publicerat i: Pelles vardag

över nu.


Tummen mitt i handen och ett långfinger mellan tänderna. Jag vet inte vad jag gör här. Än mindre vet jag vem som fotade.
 
Fyra inlägg på en dag. Jag vet inte när det hände sist. Säkert förra veckan. Men just nu känns det som om det var hundraelva år och trettiofyra dagar sedan. Nu (läs klockan fem) har jag lagt ned tentapluggandet. Är det inget jag kan nu, så kan jag det inte för att jag sitter till tolv inatt. Nä, imorgon när jag går till bussen så läser jag på alla anteckningar en sista gång fort som fan. Sen får det gå som det går, jag skiter i hur. Sen är det ledighet som gäller. I sex hela dagar. Grymt. Ska dricka öl varje dag. För att jag kan.

Imorgon är det Valborgsmässoafton, vad händer?
Publicerat i: Pelles vardag

kalles tur.


Det här är min egna hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och en hyllning som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många (är jag rätt man att tala om den saken egentligen? Nej).

Kalle "Elviskalmar" Nilsson
 
Kalle, Elviskalmar, Kalle-Balle.... nä, jag bara skoja. Men kärt barn har väl många namn. Eller i det här fallet, en grym 27-åring har många smeknamn. Kalle Nilsson (som förresten är min efternamnsnamne tillsammans med Emma) skriver så poetiskt snyggt att jag ibland känner mig som en riktig lyriknörd som faktiskt gillar det. Inget fel med poesi, men det är sällan jag förstår mig på det. Men så är inte fallet här. Välskrivna inlägg varvas med bilder på kläder, mode och hem. Bara jävligt cool blogg, ey! Besök den!
Publicerat i: Bloggtips

massehck.


När jag är trött så blir jag fan i mig expert på att slösa pengar. Gick för att köpa tentamatsäck tills imorgon och hade planer på att köpa en banan och en flaska mineralvatten. Utöver detta kom jag ifrån affären med två paket Dextrosol, två Marabou-rullar, två Coca Cola Zero och en påse gifflar. Häften av detta är uppätet. Utom Dextrosolen. Den har väl en laxerande effekt, om jag inte minns fel? Håller därför igen lite med druvsockret. För min egen skull. Och köksstolens.

Förmiddagen har i alla fall gått på 93 jävla spänn. Pengar som hade kunnat lagts på bättre saker än kemikalier och tillsatser. Utom bananen då. Det är bara en jävligt fet frukt.
Publicerat i: Pelles vardag

g'day mate.


Promoe gästar "Vakna med The Voice". Han är fåordig, dryg och har ett vidrigt hår. Inget fel med dreadlocks i sig, men inte när de liknar stora köttkorvar. Han ser ut lite som killen med en korv på huvudet och som går runt halsen i "Star Wars". Sen så tycker jag att "Svennebanan" är en... ja, det är inte mitt glas öl, så att säga. Köp skivan om ni vill. Släpps idag.

Lite onödig fakta från mitt håll.

Jag vaknade klockan fem i morse. Planen var att gå upp vid sju. Allt för att kunna somna tidigt ikväll och vara pigg till tentan imorgon. Så jag har varit vaken i i tre timmar redan. Trött som fan. Är rädd att jag komma sova för länge om jag lägger mig igen.

Dagen; läsa föreläsninganteckningar, bläddrar igenom boken snabbt igen och dricka sju liter kaffe. Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

besatthet nummer 1.


Jag tänkte köra en liten bloggserie. "Som om du inte kör tillräckligt många", tänker ni. Det kan inte finnas för många, svarar jag. Hur som helst, eftersom jag som yngre var ganska ensam så fann jag tyckte i saker som jag tror andra inte kanske gjorde på samma sätt. Många gånger blev jag rent av jävligt besatt av saker. Jag kan bli det än idag. Nästan så att det blir psykotiskt vidrigt. Ungefär. Först ut är Harry Potter.

Här har jag en ganska cool story som jag gillar att skryta om. Jag var väldigt, väldigt, väldigt tidig med att upptäcka Harry Potter (för att vara i Sverige). Allt tack vare morsan. Hade sparat veckopengen i månader och drog in för att köpa en Furbee, om ni minns vad de var för något. Talande, fula gosedjur. Högsta mode då och otroligt jävla jobbiga. Mor förstod detta och drog med mig till Leksaksmagasinets bokhylla och visade ett par böcker som hon läst om i Nerikes Allehanda. "De handlar om någon trollkarl, de ska tydligen vara ganska stora i England", sa hon. Jag övervägde vad jag skulle köpa och till slut landade mitt köp på Harry Potter-böckerna. "De verkar faktiskt bra", tänkte jag. Den natten låg jag, elva år, uppe till klockan fyra och läste ut den första boken. Den andra, som ändå var lite tjockare, tog två dagar att läsa ut.

Jag vet inte om ni har tänkt på det än, men kolla på bilden och logotypen på böckerna. Om jag inte ser fel så är den skriven i "Times New Roman". Så ser inte första bokens logotype ut idag. På de senare tryckningarna det vill säga. Senare under det året, om jag inte missminner mig, så köpte Warner Bros filmrättigheterna och ändrade till den numera standardlogotypen. På Wikipedia står det att boken är utgiven år 2001, men det är nog någon som skrivit av en senare bok. I mina två första böcker står det 2000. Det var alltså detta år som jag fick mina första riktiga läsupplevelse.

Nördigheterna fortsatte och jag köpte alla de övriga böckerna på releasedatumet. Det är faktiskt sju stycken förstaexemplar jag har i bokhyllan. Varav en är köpt på Åland under en praktikperiod i gymnasiet. Klockan tolv på natten. Butiksbiträderna var utklädda till häxor och vi var först in i affären. Kändes stort!

Till sist vill jag bara säga att filmerna suger, alla som väljer att inte läsa Harry Potter-böckerna hajar faktiskt inte vad de missat och... ja, det var det. Snart kommer nästa rond som stärker min nördimage. Håll ut, ey!
Publicerat i:

morgonfrillan.


Dagar som dessa, när man bara ska vara hemma och läsa, så går jag runt med morgonfrillan hela dagen. Håret är lite flottigt, står som om man haft "annat för sig" hela natten och luktar säkert inte speciellt gott. I och för sig har jag aldrig luktat på mitt eget hår, även om det börjar nå ned till näsan vilket dag som helst. Poängen här? Säg det. Allt behöver inte behöver inte ha någon jävla poäng. Se det som "den nakna sanningen". Den ofixade eventuellt illaluktande sanningen.

Hur ser ni ut i skallen om morgonen?

Vidare till något helt annat, någon mer som undrar var Ida Björck tagit vägen?
Publicerat i: Okategoriserbart

jag har analyserat.


Det talas mycket om statistiken här i bloggvärlden, som om det vore det viktigaste livsmålet här på jorden. Själv blir jag galen på alla räknare som berättar olika saker för en. Den jag förstår mig minst på är Bloggportalens, hur fan räknar den? Var sjunde dag och per timma? Så om jag har siffran 1000 där, så betyder det att jag i snitt bara har cirka 142 besökare om dagen? En annan räknare som är helt jävla udda är Tailsweeps, som ibland räknar fel på en... ja, 70 procent? Jag kör på Blogg.se's statistikmätare, den känns mest pålitlig.

Inte för att jag egentligen bryr mig. Vilket kan vara svårt att tro med tanke på det utlägg jag lämnade ovan.

Det jag vill komma till här i alla fall. Jag har märkt grymt mycket skillnad på statistiken beroende på hur man för bloggen. För en tid sedan så hade jag besök här i Norrköping under en vecka och uppdaterade inte mer än en gång per dag. Det här lät jag folk veta i förväg och besökarna sjönk. Få inlägg om dagen tråkar ut folk. Sen slog jag till med "Operation Blogghora" som alltid bidrar till någon typ av snöbollseffekt och... ja, ni ser. Jag tror folk gillar det. Nu mot slutet, som ni också ser, har jag gått från att vara pluggupptagen till aningen mer aktiv, vilket också syns direkt. En viss ökning kommer ske när jag får tid att svara på kommentarer precis som vanligt. Men det får bli efter tentan på torsdag.

Återigen säger jag som doctor Cox; if you do give a crap! Det här kan kanske ses som en hjälp på vägen mot "livsmålet"? Annars är väl ett tips att följa de tio budorden. Fast jag vet inte, de känns lika nördiga de...

Stavat fel på bilden har jag också, fick jag se nu. Nåja...

Publicerat i: Okategoriserbart

beundrarpostLena fjäskade till sig sin vinst igår, det är ingen tvekan om saken. Det var med sagor (den här & den här) och tillhörande bilder som hon vann Operation Blogghora. Eller hon kom visserligen på delad förstaplats, men ändå. Idag fick jag i alla fall hem teckningen som hon skrev till "Pelle och grisarna". Jag undrade först vad fan det var för blåsippa på kuvert och drog genast paralleller till Sverigedemokraterna. Detta utan att faktiskt veta vad för blomma som representerar det "partiet" (kunde inte bry mig mindre om saken heller, om jag ska vara ärlig).

Men yo, Lena och Sverigedemokraterna... skillnaden är ju inte enorm, hehe ;) Tack i alla fall, Lenin! Jag blev glad av att få din teckning. För det är väl du som målat? Eller är det din treåriga kusin kanske?
Publicerat i: Okategoriserbart

syster och statsministern!


En MMS-bild, det är därför som kvalitén är lite tråkig.

Det här är så jävla coolt! Min syster, Anna, är aktiv inom Moderaterna i Karlstad. För några dagar sedan blev hon och, vad jag tror var sju stycken andra, utvalda att luncha med statsminister Fredrik Reinfeldt, när han kom och besökte "sola i Karlstad". Jag blir lite stolt, det är inte alla som får sitta ned och äta med en statsministern.

Tufft, ey?
Publicerat i: På tapeten

does anyone care?


Jag kan fan inte sluta lyssna på The Cranberries, det har gått två dagar nu där jag oavbrutet lyssnat på Dolores O'Riordans grymma röst. Hade jag inte vetat bättre så hade jag tagit nutid för 90-tal, sittandes inne i syrrans rum, lyssnades på "No Need To Argue" och egentligen inte fattat texterna handlat om. Länge leve Spotify som låter en uppleva 90-talet igen. Den bra sidan av årtiondet.

Jag saknar Voxpop. Fortfarande.

Det verkar vara på modet att rabla upp sin vecka på bloggen. Självklart ska jag inte vara sämre, utan drar här i stora drag som väntas av mig att utföra:
- Tentapluggande. Nu har jag läst allt och nu är det bara upprepningar som gäller.
- Tenta på torsdag, valborgsmässoafton. Uppe i ottan vid halv sex och inte på något vis palla och festa på kvällen.
- Dra hem till päronen efter tentan.
- Bungyjumpa (härligt försvenskat ord).
- Försöka få bukt med en förjävligt kliande näsa.
- Pilla mig i naveln.
- Skjuta en kråka eller två. Och då menar jag fågeln.
... men framför allt ska jag, med handen på hjärtat, lova att uppdatera minst tre gånger om dagen. Som en liten kompensation från förra veckans knarkpluggande vecka. Bra, ey?

Vad gör ni då?
Publicerat i: Pelles vardag

special edition


Idag blir det en special edition-version av "Veckans kåta ögon". Detta för att Operation blogghora del 3 tar slut idag. Det gick vägen, vi kom upp i 1000 kommentarer. Visserligen var det väl en 80 stycken helt anonyma och tomma kommentarer och ett par hundra "mjau". Men inte gjorde det något, skulle jag prompt velat ha 1000 unika kommentarer så hade det aldrig gått. Så tack till alla fantasilösa jävlar där ute, haha.

Nu till de som blir VKÖ vecka 17. Idag uppmärksammar jag bara de som gjort bra ifrån sig under veckans om gått. Med "bra ifrån sig" så syftar jag bara på de coolingar som kommenterat bäst på operation. För tar  vi ut vinnarna. Jupp, de blev två och om de inte har något emot det, så tänker jag dela dela min tvättade hundralapp på två. Till två femtiolappar alltså, inget annat. Skulle de misstycka om priset så, ja... så kan de ju glömma att få något alls.

Grattis till Lena och Emma som la ned kropp, själ och tid på att stödja Sveriges onödigaste bloggprojekt.

Andra grymma peeps som inte haft något liv under veckan är: Elin, Pjoltas, MarieJane, Linda, Karolin och säkert en hel hög med människor till. Ska börja gå igenom alla kommentarer nu. Så som jag sagt att jag ska göra i... ja, vad blir det nu, fem-sex dagar? Jag skyller uteslutande på tentan.
Publicerat i:

sandor slash ida skrivs om.


Dags att vara lite seriös.

Här om kvällen låg jag och kolla på ett äldre avsnitt av "Kobra". Där tog man upp något som jag lyckats missa, nämligen att Sara Kadefors succébok "Sandor slash Ida" ska ges ut i USA. Det är bara ett litet fel, det är nästintill en helt annan bok som de amerikanska kidsen kommer få läsa. Jag själv läste den här boken som trettonåring för snart tio år sedan. Inte ens då, som nybliven tonåring, reagerade jag speciellt mycket bokens moral och handling. Jag tror jag snarare tyckte den var ganska larvig stundvis. Men det är helt klart en bra ungdomsbok, lite av bokvärldens motsvarighet till filmen "Fucking Åmål".

Amerikanerna kommer istället få läsa en Kadefors-bok om två ungdomar i deras egna kära hemland, med andra namn och nedtonad moral. Sexscener skrivs om och plockas i många fall till och med bort. Karaktärernas personligheter förändras och tonas också ned. Scenen där Ida tittar på porrfilm har plockats bort, för gud förbjude att en tonåring råkar se på porr. Det sker inte i USA. Där har man bara "Dora utforskaren" och "Cartoon Network" till alla över tretton år.

Och det är det här, det är just det här, som är en av de saker som äcklar mig så med Amerika. Att de vill skapa en skenbild av hur vardagen är. Att tystna ned alkoholvanor, sex och svordomar. För finns det inte i kulturen runt omkring oss så borde inte barn och ungdomar handla på det eller det viset. I programmet så säger förläggaren, med lite skam i rösten, att "vi alla vet att ungdomar har sex, alla vet det. Det är ingen skillnad här än vad det är i USA, men vi är inte tillåtna att skriva om det på samma sätt som i Sverige". Ett uttalande som enligt mig säger emot sig självt en aning. Om man vet något så självklart, varför kan man då inte prata om det? Jag hajar det inte.

En bok är alltid och bör alltid vara samma bok var man än är i världen. Skitsamma om den är full av sexsnack, det kan väl bara stå för Sveriges typiska image i sådana fall. Jag menar, det vore ju inte första gången någon tar oss för att "lättfällda" och öppna att tala om sex, eller hur? Nä, att skriva om böcker håller fan inte någonstans. Att man ändrar geografiska platser kan jag köpa, men att ändra delar av handlingen. Tänk om Harry Potter varit från Båstad? Användande sig av ett tennisrack istället för trollstav, spelandes tennis istället för "Quidditch"? Med tanke på att det rådde häxjakt här på medeltiden så riskerar vi ju att väcka dessa beteenden igen. Hemska tanke.
Publicerat i: På tapeten

bloggbrudar i staden.

Det är bloggfest på gång i stan'. Så vitt jag förstått så händer det saker och ting på "Palace" här i Norrköping och ett sjuttiotal bloggbrudar invaderar stadens gator. Det var inte vidare svårt att se vilka av alla som var på väg till festen och vilka som var permanenta statsbor. Det rätt så modetröga Norrköping var invaderat av hippieband, gladiatorskor och allt som nu är största trenden i bloggosfären.

På tal om den här festen så såg jag precis en kommentar från Roxy, som tyckte att hon, jag och hennes syrra Nina skulle ses och ta en fika innan de gick vidare till festen. Jag kan minnas att jag fick den här förfrågan för någon månad sedan, men sa att jag var upptagen. Egentligen skulle jag ägnat kvällen i Karlstad tillsammans med syster och Sahara Hotnights, men avstyrde det hela när jag inte hade råd och såg att jag sett fel på tentadatumet. Så dagen idag har gått ut på att tentaplugga, tvätta och svänga förbi ICA.

Till systrarna Ljungkvist vill jag bara säga att förlåt för att jag var sen och se eran kommentar först idag, men jag har faktiskt pluggat röven av mig och inte orkat/hunnit/velat kolla igenom alla kommentar. Jag är säker på att vi kommer ses i framtiden. Kanske på någon lite mer könsneutral bloggträff väldigt snart? När jag har mindre tentaplugg och mer pengar. Vi får säga så. Deal, ey?Helt utan skam i kroppen så tog jag en bild från Ninas blogg.
På bilden syns hur som helst the Ljungkvist sisters.
Publicerat i: På tapeten

21 år och jävligt sorglig.


Fan, jag ljög arslet av mig. När jag la ifrån mig boken vid sjutaget igår så gjorde jag allt annat än att sitta vid bloggen. Först en promenad på ungefär 90 minuter. Klockan halv nio var man åter i lägenheten. Det var smockat på diverse utserveringar redan då. För att inte tala om fulla människor. Men det var ju löning. Dagen då alla får släppa loss och supa till innan nioslaget. Förra helgen försökte vi hitta någonstans vi kunde sitta, inte fan såg det likadant ut då. Vinden ven genom uteserveringarna, inte en själ fanns att hitta någonstans.

Men det viktiga är ju att supa upp allt första löningsdagen för oss svenskar, antar jag. Och leva på nudlar månadens övriga 30 dagar.

Efter promenaden och fyllespaning så såg jag på Carina Bergs program. Det var underhållande faktiskt. Sen så somnade jag halv elva. Det är skönt att vara 21 och inte behöva känna det där tvånget på att festa som man gjorde som ung.

Hrm.

Publicerat i: Pelles vardag

bloggpaus.


Alla tar bloggpaus. Jag har säkert läst en tio bloggar nu som säger sig behöva pausa och ta ett uppehåll i sitt skrivande. Varför nu, varför har alla mindre tid nu helt plötsligt? Jag gissar på att en faktor är solen. Solen, den där stora brinnande saken uppe på himlen, tar fram UV-knarkaren i de likbleka svenskarna. Idag har jag sett många med shorts och flip-flops. Det är nästan så att det blir perverst. Inte för att flip-flops framkallar äckelkänslor och för att de är så sjuhelvetes fula, utan snarare det faktum att det faktiskt bara är 24 april. Som att klä sig i skidställ en stekhet julidag.

Jag själv har hittat den perfekt balansen i vardagen. De ser för tillfället ut på följande sätt; skola, hemgång, blogg, tentaläsa, missa solen, blogga och, om jag är jävligt ambitiös, somna till tentabloggen. Nästa helg är jag ledig. Är det sol då ska jag läsa ut "Män Som Hatar Kvinnor".

If you do give a crap, som doctor Cox hade sagt. Nu blir det femton sidor läsning innan jag tar mig igenom alla era kommentarer.
Publicerat i: Pelles vardag

jul om åtta månader.


Om åtta månader är det jul! Kors i krubban, håll i tomteluvan och allt det där! Redan förra veckan blev jag bjuden på dessa saffransmuffins. Jag lägger upp de som en liten hyllning till julen, årets utan tvekan bästa högtid. Och för att de var lite torra (sorry Anna), hehe. 

Natten mål är att sova länge. Men en gnagande känsla säger mig att jag borde börja gå igenom lite kommentarer. Har ju det som princip. Jävligt udda princip mitt i all världssvält och judehatande, jag vet. Men hey, rädda mänskligheten på måndagar och svarar på kommentarer på fredagar. Vi hörs då!
Publicerat i: På tapeten

ge ett huvud.


Enastående illustration, jag vet. Jag är ett lik.

Lily Allen sjunger "I'm feeling pretty damn hard done by, I spent ages giving head..." i sin "Not Fair". Lou Reed sjunger i "Walk On The Wild Side" orden "but she never lost her head, even when she was giving head...". Det är alltså orden "giving head" jag reagerar på. Jag fattar att de står för något helt annat än det jag är på väg att prata om nu, något jävligt mycket mer oralt. Men orden, när jag hör de på serier, i låtar och så vidare, får mig alltid att tänka på en man som lämnar över ett likhuvud till någon. Han ger ett huvud, "giving a head".

Låter som ett manus till en B-rysare. "Slaktaren med köttfrysen full av likskallar". Det skulle blivit en hit. För 50 år sedan.

Så... ja, nu vet ni hur jag är funtad.
Publicerat i: Okategoriserbart

fattigmansmackor.När man är fattig student så har man inte råd att äta vad som helst, men heller inte lust att käka pasta varje dag. Och när det kommer till dagar som idag, så hinner jag inte laga mat mitt i allt pluggande. Då är ett tips jag har att göra "fattigamansmackor". De är i alla fall lite mer näringsriktiga än pasta med chilisås.

Du behöver: grovt toastbröd, smör, skinka, ost och, om du gillar det, brieost. Släng ihop de och lägg i våffeljärnet. Jag har en sådan där "varma mackor"-maskin som jag kan använda också, men våffeljärnet gör mackorna sjuhundra gånger bättre! Det var en vän som tipsade om det och alldeles riktigt - det blev godare! Ät de till en köpp te (alternativt cola) och grejt kultmusik!

Nu; åter till boken "Comparative Government and Politics". Visste ni förresten att svenska folket röstade "nej" till högertraffik 1955, och att man, trots detta resultat, bestämde sig 1963 att ändra traffiksystemet. Fyra år senare, klockan 05.00 den 3 september, bytte man. Enastående exempel på "bra svensk poltik". Nästa vecka; kärnkraftsomröstningen!
Publicerat i: Pelles vardag

onsdag betyder


Det är dags för "Veckans blogg"-tips. Det känns som de här inläggen haglat över den här bloggen den senaste veckan. Men yo, det ska bli bot och bättring! Det här är i alla fall  min egna hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många (säger han som horar).
 
Carro- Barro

Carro (som fick sitt extra smeknamn "Barro" av mig i julas, som en hyllning till julgranen) är en cool brud. Väldigt estisk i sin bilder och ordval, samtidigt som humorn finns där i inläggen hennes från stund till stund. Tillsammans har jag och Barro startat projektet "konstiga plural" som legat lite på is här, men som ska kickas igång snarast. Helst imorgon. Mer än så här kan jag inte säga. Mer behöver jag inte säga. En grym brud med kick ass-humor! Klicka på länken ovan!

Jag håller på och pluggar som fan just nu och ska läsa två kapitel till innan dagen är slut. Det betyder fyrtio feta sidor och cirka fyra timmars plugga. Jag åter kommer om ett kapitel igen. Så länge kan du hora med mig, så skulle det vara schysst. Klicka på knappen nedan!
Publicerat i: Bloggtips

operation blogghora del 3.


Operation Blogghora är mitt alldeles egna sätt att testa bloggosfären. Med olika uppdrag så försöker jag uppnå goda resultat som bara kan betraktas som viktiga för oss, vi som kan det här med att blogga. Med hjälp av er läsare hamnade jag bara efter ett halvt dygn på Bloggportalens topp-åtta-lista över mest sökta termer. Detta var då uppdrag ett. Uppdrag två, bli negativt länkad av en stor blogg, gick käpp rätt år helvete. Men även den mest lyckade av personer (jag) måste väl misslyckas ibland också.

Varför gör jag det här? Helt av egoistiska skäl, för att testa om funkar och kanske lite för att reta upp folk. Av någon anledning lyckas jag alltid göra folk svinsura över de här inslagen.

Uppdrag tre i Operation Blogghora går ut på att på sex dagars tid få upp det här inlägget, just detta som du läser nu, till 1000-kommentarsklubben. Mitt rekord på antalet kommentarer ligger på cirka 100 stycken och det var när fyllde år, om jag inte minns fel. Nu är det dags att detta rekord blir slaget och det med bra jävla marginal!

Till detta behöver jag så klart er hjälp! Den som på bästa och snyggaste sätt bidrar till många kommentarer till detta uppdrag blir belönad med en hundralapp. En hundralapp som jag hittade i ett par byxor idag och bestämde mig för att lotta ut den som en grym vinst (och en schysst timlön). Hur man "bäst och snyggast" hjälper mig kan jag inte svara på. Helt enkelt för att jag inte vet något bra svar. Än. Var påhittiga! Var grymma! Gör vad som helst! En bra idé kan vara att använda sig av den här länken [http://www.pellespersonliga.se/2009/april/operation-blogghora-del-3.html] - det ger många pluspoäng!

Kör på, kommentera som fan och så hoppas vi det här går vägen nu va!

1000 kommentarer, yeah!
Snart kommer mer blogghoriga projekt!
Publicerat i:

bedrägeri.


Smickrande bild, ey? Undrar hur Daniel kommer att kommentera den.

Ett par saker som gör dagen lite vidrigare:
- att få hem ett brev med ett nytt VISA-kort för att mitt gamla "kan ha blivit utsatt för bedrägeri". Det låter ju klockrent och... inte så förvånande. Jag lämnar ju ut mitt kortnummer hej vilt, så det skulle inte förvåna mig om någon snor lite cash av mig.

- att upptäcka att kursboken man läser är hundra sidor längre än vad man först mindes. När jag kom till sidan hundra igår så tänke jag; "ja, bara två tredjedelar kvar"! Tredjedelarna blev till fjärdedelar (tre sådana alltså). Men jag speedar på i godan ro. Jag har kommit på att ett kapitel i den här bokjäveln tar ungefär två timmar att läsa. Trots att sidorna bara är på tjugosidor eller något. Men de är maffiga. Så in i helskotta maffiga.

- att jag kommer komma försent till essäträffen som är om fem minuter. Jag sitter här istället. Illa. Ska gå snart. När som helst.

Nu måste jag gå och köpa en kaffe på McDonald's så att mitt gamla bankkort kan spärras automatiskt. Ikväll återkommer jag med nästa steg i "Operation Blogghora". Till vidare; ha det gött, nollor!
Publicerat i: Pelles vardag

förra veckans


Båda två av mina återkommande inslag, "Veckans kåta ögon" och "Veckans bloggtips", uteblev förra veckan av flera olika anledningar. Exakt vad dessa inslag innebär kan ni läsa under respektive kategori med samma namn här till höger i menykolumnen. Istället för att hamna en vecka back nu så slår jag ihop de båda för denna gången och låter vecka 17:s inslag komma och gå som vanligt (på onsdag respektive söndag). Denna mix up-utmärkelse faller i alla fall på en av mina favoriter i bloggvärlden;

Wingy-Wingy-Wingman

Wingy försöker ragga ned mig i landet (eller uppåt, vem vet?) för att fira Valborg med henne och hennes peeps. Idén är grymt lockande, även om jag redan har gjort upp planer för den helgen. Men jag säger som pensionärerna; "det där hinns med". I alla fall så är Wingys blogg helt klart värt ett besök. Hemlighetsfull och ärlig. Inte blir det sämre av den råbarkade humorn kvinnor besitter heller. Fråga henne vad hon skulle göra om hon var kille för en dag. Gör det. Så får vi se om hon svarar lika ärligt där som hon gör vid sidan av bloggen, hehe.

Besök! Helst idag!
Publicerat i:

svaren del four.

Exakt vad är det man blir bättre på efter 30?
Massor skulle jag tro. Jag har hört att man uppskattar kafferep mer och gärna börjar spela bridge. Du får vänta ut tiden och se, helt enkelt. Kom tillbaka med en rapport, hehe. 

Vad ska ett riktigt mellanmål innehålla för att klassas som mellanmål, enligt dig?
Öl, jordnötter och en toalettpaus.

Vad har du för skostorlek?
42 eller 43, beroende på sko och hur jag mår mellan benen. Om nu någon förstår det skämtet.

Vem är den snyggaste bruden du vet?
Jag har alltid svarat Jennifer Aniston. Men jag vet inte längre, kvinnan verkar ganska gråtråkig och divig. Istället får jag lov att säga vem som helst som ser bra ut och har någorlunda schysst personlighet. Söt är oftast bättre än snygg i längden, aight!

Vem/vad skulle du ta med till en öde ö?
Jag borde vara politiskt korrekt och svara kniv, för att "man kan göra allt med en kniv". Men fan vad tråkigt, jag säger kortlek. Eller dammsugare. För att på något vis bli tvungen att uppfinna strömalstring och dessutom, när jag väl lyckas med elen, kunna hålla ordning på min alldeles egna ö.

Hur ska din drömtjej vara som person?
Uppenbarligen allt som Jennifer Aniston inte är. Inte för att jag känner henne, men ändå...

Har du haft en låtsaskompis någon gång?
"Har haft"? Jag har ett tiotal idag. De bor i mitt huvudet och kommer fram nattetid och samtalar med mig om livsviktiga frågor. Men vi måste viska när vi talas vid, så att vi inte väcker de onda typerna. Som bor i mina fötter.

Om du fick testa på att vara tjej för en dag vad skulle du göra då?
Gå in i detalj och undersöka den kvinnliga anatomin. Sen skulle jag också ställa upp en spegel och utföra diverse handlingar naken medens jag studerade mig själv. Meka med cykeln naken, steka pannkakor naken, pilla mig i naveln naken och så vidare.

Vad fan vill du ha för fråga egentligen?
Just den här var ju en hit, om jag får säga det själv.

Säg 3 personer - en du skulle ligga med, en du skulle gifta dig med och en du skulle döda, och varför!
Liggandet skulle väl falla på drottning Silvia, för att jag vill se om hon fettsugigt något mer än bara halsen. Giftemålet får gå till prinsessan Madeleine, för att kunna ha klarat av bedriften att ligga mig igenom en halv familj. Den som jag skulle vilja döda är Tarras Wahlberg för att jag inte fick chansen att flirta till mig henne när hon väl var på hovet.

Hur är du som person och vad gör du just nu? Pluggar eller jobbar du? jag vet att du vill börja plugga i Göteborg, men tänkte om du pluggar något nu till sommaren kanske?
Hur jag är? Eftersom jag anser att jag har rätt så mycket självdistans så ska jag nu tala därefter. Jag är nog en jävla besserwisser som hatar att ta åsikter från folk som själv inte tål att man säger emot. Öppen för diskussion är jag också och dessutom beredd att byta åsikt om den får mig att se saker med nya ögon. Jag tycker illa om när folk stället frågor som egentligen bara har ett svar, då håller jag istället käften och svarar inte alls. Stället man en fråga, så tycker jag att man ska vänta sig två möjliga svar utan att bli grinig. Jag själv kan nog bli rätt så grinig, men mitt arga brukar inte hålla i sig så värst länge. Jag är nog lite för icke-långsint (kortsint?) för mitt eget bäst ibland.

Jag gillar att festa som fan. Om jag är ute med rätt och likasinnat folk. Går jag ut på krogen så är jag ute för att ha roligt med vänner och inte för att ragga ligg eller prompt träffa andra. Det händer att jag skiter i att följa med ut på krogen med vissa för att jag vet att de brukar sluta upp med att man står själv i baren och känner sig om ett femte hjul (eller ett tredje, om det är en cykel vi talar om).

Jag gillar min familj och ser alltid fram emot att åka till Närke och träffa alla igen. Denna känsla brukar hålla i sig tills dess att jag slänger ned väskan på gästrumssängen, sen så brukar jag börja bitcha om att jag vill åka hem igen. Inget ont mot resterande Nilssons dock, snarare  jag som är jävligt udda.

I det stora hela så är jag aldrig nöjd. Har jag ett jobb, så vill jag plugga. Pluggar jag så önskar jag att jag hade ett jobb. Jobbar jag morgnar, så önskar jag att jobbade natt. Finns det bara saltlakrits så vill jag ha kola. Har jag kolagodis så önskar jag att jag hade en påse chips och så vidare. Jag tror att de här tankarna bottnar i att jag tänker att det alltid är grönare på andra sidan, vilket leder mig framåt i livet och mot ett bättre liv. Fråga mig inte hur jag får de här tankarna att gå ihop dock. Annars är jag, lite mer kortfattat, en gladlynt person som gillar att skämta och skoja om allt och med alla. Ambitiöst lagd och gillar att jävligt roligt. Att kunnda driva med sig själv något av det hetaste som finns, i mina ögon.

Och just ja, jag pluggar Statsvetenskap 1 vid Linköpings universitet.


Hur ser din morgon(gå upp inte stress/stress)/kväll(snart dags att sova)rutin ut?
Huh? Jag tror jag hajar frågan. Jag vaknar nästan varje morgon av att klockan ringer. Är det skola på morgonen så går jag ofta upp en och en halv timma innan jag börjar. Då hinner jag äta frukost i tid, vakna till och sedan göra mig i ordning ordentligt. På helgerna ställer jag också klockan på morgonen, då jag mår piss av att sova för länge. Kroppen skulle kunna sova till tolv varje helgmorgon, men hjärnan min vill upp vid klockan nio. Så jag pallar mig upp, piggnar till och mår gött som fan.

När jag ska sova så brukar jag lägga mig när jag är trött, hinna piggna till en aning och slår därför på en TV-serie på datorn och somnar till den. Ibland blir det rätt sent, men oftast kommer jag i säng vid elvaslaget.

Så där, die änd på frågestunden. Det här var ju skoj. Om tre år gör jag kanske om det hela igen.
Publicerat i: Pelles vardag

vad tycker du, mate?


Tyck-till-fejs.

Så det blev inget bloggande för mig igår. Jag vet fan inte vad det är med mig. Av någon anledning så fann jag att "Wipeout" och "Hipp! Hipp!"-boxen var ett bättre tidsfördriv. Kanske återvänder jag fullt ut hit ikväll. Visserligen går jag in i tentakoma igen, men lite tid ska man väl kunna avvara. Jag klarade senaste tentan förresten, känns guls. Omtentan gick... ja, den gick inte så bra, hehe.

Saker som irriterar mig just nu:
- Sympatiseringen av de dömda bakom Pirate Bay. Nu hoppar jag in i en diskussion som jag inte vet allt för mycket om egentligen, men jag tycker självklart att någon som begått ett brott ska få sitt straff. Sen när man börjar väga olika straff mot varandra och se hur många år det eller det straffet ger, det är bara fånigt. Upphovsrättslagen finns här av en anledning och har också gjort det sedan 60-talet, om jag inte minns fel (läs mer här).  Däremot kan jag lägga min röst bakom det faktum att skivor och filmer är för jävla dyrt och att priserna bör regleras. För allas skull.

- "Debatt" på SVT. Geniet Janne Josefsson bjuder in gäster för att få de att säga det han vill höra och abrubt avbryta de mitt i meningar. Såg ni sist? Då hade man bjudit in TV-personligheter för att tala om dagens prime time-underhållning. Med i panelen hittade vi bland andra Fredrik Virtanen och Peter Harrysson. En man som kan konsten att tala välsvarvat, så som Josefsson vill, och en man som vill ha mer teater i TV:n. De här två fick mest talan, utan tvekan. För att de var emot dagens skräp-TV, precis som jag antar att Jan-Banan Jesusson också är.

Jag vet inte var jag vill komma egentligen, utom att jag tycker Debatt är Sveriges just nu mest pinsamma program. Jag klarar varken av Josefssons allt för ledande frågor eller ens introlåten som låter som en paradsång för vänstervridna hetsapor.

Dom eller inte dom för de bakom Pirate bay? Vad borde egentligen läggas ned, Debatt eller Grillad? Vad tycker du?
Publicerat i: På tapeten

vill ha sommarlov.


1. Det var så jävla varmt här igår att vi satte oss i fönstret och drack alkohol. det var helt ofarligt, ska ni veta, det är bara ett par-fyra meter ned. Eller så.
2. "Oj, fotade du? Jag hade inte en aning om att du stod där". Det finns fler av den här varan. På oss alla.

Nu har vi dumpat Anna på busstationen och det känns tråkigt. Tillbaka till vardagen igen. Dags att skriva essä igen. Nu börjar jag ledsna på essäer (eller "paper", som det visst heter nu). Och läsningen suger rätt så rejält den med. 44 dagar kvar till sommarlovet och då ska jag bara ägna läsningen åt Stieg Larsson-böckerna. Om jag orkar.

Sveriges onödigaste inlägg. Nu ska jag fixa käk, läsa ett kapitel och sen blir det en kväll framför bloggen. Det var ett tag sedan sist. Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

it's gliding for me.


Några av er peeps undrar var fan jag håller hus. Det ska jag berätta, aight! Det är ju så att vi har besök här i Norrköping över veckan, så man passar ju på att umgås. Jag är tillbaka med full styrka på söndag kväll eller kanske måndag, vi får se. Fast just nu ska jag ta mig lite tid att läsa ikapp det jag missat.

Jag lyssnar på Plastic Bertrand. Igen. Jag hade inte en susning om att den där låten var över 30 år gammal. Old shit.

Igår drack vi drinkar som ena fjortisar. Jag dricker nästan aldrig drinkar, det brukar vara för äckligt sött och jag brukar bli illamående bara av att lukta på de. Likadant är det med cider och alkoläsk. Men den här blev grym. Kanske för att jag blandade den, jag vet inte, hehe. Lika delar Martini och limekoncentrat (fyra eller sex centiliter), fyra isbitar och slå på med fruktsoda. Rör till sist om med elefantformade drinkpinnar som en av er snott på sig och det är klart. Billigt, bra och förjävla gott! Genast förstår jag varför så många super Martini, det är ju billigt som fan!

Jag uppmuntrar inte alkoholkonsumtion. På vardagar. Utom onsdagar. Och fredagar.

En rolig sak; jag var precis inne på min Bloglovin'-sida och fick se att mina prenumeranter har fördubblat sig på bara ett bara månader. I februari hade jag en sisådär 25 stalkers och nu är ni betydligt fler. Så gör som 48 andra personer och följ mig på Bloglovin'! 

PR över för denna gång. Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

svaren del tre.

Bästa låt genom tiderna?

Oj, riktigt svår fråga! Jag får nog lov att svara Aqua med "Barbie Girl". Nä. Jag bara skojade. Det där med favoritlåtar tycker jag skiftar lite från dag till dag egentligen. Men ett par låtar jag aldrig tröttnat på är "You're the storm" med The Cardigans, "LDN" med Lily Allen och "Ready or not" med Fugees. Ganska tråkiga svar, jag vet. Men jag tror de låtarna har en viktig funktion till att jag är den jag är, på något vis. Ganska svårt att förklara.

Vad är din åsikt om kung Elvis Presley?
Elvis Presley är en av tidernas bästa artister och ingen sommar är sig lik utan lite dans till The King. Han är lite som The Beach Boys eller The Beatles, musiken kommer aldrig dö ut eller bli jobbig att lyssna på. Hade det inte varit för att han släppte hundratals plattor under sin karriär, så hade jag lätt köpt på mig alla skivorna (så som jag gjort med The Beatles). Jag gillar skivor


Vilken är den bästa konserten du varit på och vilken är din drömkonsert som du skulle kunna ge halva ditt liv för?
Mitt livs bästa konsert? Öhm... med risk för att låta lite dryg, men jag har varit på för många bra för att kunna välja bara en. Men Coldplay i Globen, när de nyss släppt "X&Y"-plattan, var ganska mäktigt eller för all del Bruce när han kom till Sverige med "Seeger Session Band". Jag blir lätt såld på arenarocken faktiskt.

Drömkonserten skulle väl vara att faktiskt få se The Beatles. Men då är det ju bara att fortsätta drömma. Om det nu inte skulle vara så att man speedade på kloningsprocessen och skapade en ny Lennon och Harrison. Eller för all del klarade av att väcka upp de döda. 

För att ge ett motsatt svar till fråga nummer två, en konsert jag aldrig skulle vilja gå på är Madonnas på Ullevi i sommar. Mer överskattad kvinna går ju inte att finna. Sämst live är hon dessutom. Shitney Spears är inget jag heller skulle vilja se. Kanske om någon betalade mig. Men bara kanske.


Vilken låt skulle kunna vara den ultimata låten som beskriver dig som person?

Jävlar, det här måste vara den svåraste frågan jag fått! Är jag helt ute och cyklar om jag svarar "Change The World" med Eric Clapton? Lyssna HÄR! Jag tycker den är rätt så mycket jag. Har funnits i min Mp3 sedan den jag köpte min alldeles egna Philips-spelare.
 

Om du enbart fick se en till film i ditt liv; vilken skulle du välja?
"Walk The Line". För att den har grym musik, snygga skådespelare och en bra jävla handling. Utan tvekan en film som är svår att tröttna på. Jag minns när den filmen kom och jag blev helt jävla såld. Jag brukar få sådana där "besattperioder" då och då. Just när det kom till den här filmen såg jag den på bio mer än en gång, köpte soundtracket, skaffade mig samlar DVD-boxen och så vidare. Grym rulle!


Några bra filmtips? Eller dåliga?

Bra filmer; Juno, Kill Bill, American History X, Ghost World, The Others och The Virgin Suicides.
Dålig filmer; High School-filmer à la American Pie (i alla fall de efter de två första) eller billiga rysare. I allmänhet sådana rullar som bidrar till idiotismen (mitt egna ord) i samhället. Inte mycket att ha! 


The Simpsons eller Family Guy?

Family Guy. Även om båda serierna är bra och inte borde jämföras, så får jag lov att svara Family Guy. Lite råare och smartare.


Vad tycker du om Ume?

Ume? Är det ett slags djur? Hehe. 


Vet du vad "kväsig" betyder?

Bara genom att chansa hej vilt så tror jag det är Värmländska för "konstig". Jag googlade inte. Jag svär. Kanske. 

Om du skulle snatta, vad skulle du snatta då?

Ett tuggummi. Det är litet och lätt att gömma. Fast ska jag vara ärlig så är jag för jävla feg för att snatta. Jag är ärlig och betalar för mig istället. Jag är rik. Och bäst! Jag har fått ett eget kreditkort av pappa. Men det använder jag bara till champangeduschar och hårgelé. 


Vet du vilken dag på året som flest människor firar sin födelsedag?

32 augusti?


Sommar eller vinter?

Vår och höst! Haha, närå... jag gillar vintern för att du är det jul, men sommaren är trevlig med sina långa dagar och uteserveringar. 


Din värsta dejt?

Har aldrig varit på en dejt på riktigt. Det är ett äckligt ord och soim beskriver något konstlat och tillgjort. Nä, jag gillar det inte! Det närmsta jag kommit dejtande är bowling och cola. Minst lika roligt, om än inte mer. 


Om du kunde måste äta dig själv. Vad skulle du börja med?

Vänsterfoten. Sällan har jag haft mindre användning av en kroppsdel som min vänsterfot. Om jag skulle börja med vänsterfoten skule jag fortfarande kunna slåss med mina händer och hoppa fram på högerfoten. En teknik jag testat på många, många gånger.


Katt eller hund?

Helst inget av alternativen. Djur dör och det är bara jobbigt. Men helst en katt, tror jag om jag måste svara. De sköter sig själva och behöver bara uppmärksamhet när de själva kräver den.

Den fjärde och den avslutande delen av frågestunden kommer inom kort. Stay tuned, som man säger på MTV och i Amerikatt. Någon påminde mig om att jag missade "Veckans blogg" i onsdag. Och det är ju helt riktigt. Det får bli två tips  nu på onsdag istället. Great, aight?

Publicerat i: På tapeten

min tro på spöken.


Spökfot.

Jag och Anna pratade spöken igår kväll. Förr blev jag illa till mods (och ibland rent av rädd) när någon talade om att man kände spökens eller andars närvaro och yada yada yada... Nuförtiden rör det mig knappt i ryggen. Jag tror inte på spöken och kommer nog inte göra det förens jag blir personligt bevisad om deras existens. Då ska jag se något konkret och inte känna något fönsterdrag,  höra husknak eller vad som nu kan förknippas med "andenärhet". Spökhistorier är resultatet av "min kompis kompis"-redogörelse, skräckfilmer och ögonvråinbildningar, i min mening. 

(Jag såg precis något i ögonvrån, det måste vara ett spöke! Eller så var det solens reflektioner, jag har inte riktigt bestämt mig än).

Filosofen Thomas Hobbes skrev i sin bok "Leviathan" om den mänskliga förmågan att förnimma saker som inte finns där. Förnimelserna är ofta resultatet av trötthet, traumatiska upplevelser, oro och stress. Bra skit, jag svalade det direkt och kunde bara jämföra det med mig själv och mina egna erfarenheter. Jag vet inte hur många gånger jag inbillat mig saker bara för att fantasin satt igång och jobbat. Jag menar, när jag var mindre så nästintill jagade jag och kusinen efter spöken på diverse platser och med ockulta hjälpmedel. Utan att få en uns av resultat. Så nej, jag tror inte på spöken. Men visst kan jag underhålla mig med att lyssna på en läskig story eller se en bra rysare. Lika mycket som jag kan skratta åt Bibelns tokigheter och one-liners. Eller för all del "Sagan om Ringen"-triologin, som säkert har lika mycket av verklighet i sig som både Bibeln och spöken.

(Jag hör röster från innegården, det måste vara ett spöke! Eller så är det byggjobbarna på taket som talar med varandra bara, har inte riktigt bestämt mig där heller).

Alla har så klart sin egen tro och detta ska vara en självklarthet för mänskligheten, men jag själv vill ha bevis! Inte någon mytomans välsvarvade ord, inte ett välredigerat YouTube-klipp eller höra om någons mammas upplevelser. För tro det eller ej, ens mor kan ha fel och högst säkert fantisera ihop en egen liten vålnad. Bevis, bevis, bevis!
Publicerat i: Okategoriserbart

lönchän idah dårå.

1. Grym lunch! Salamimacka, kaffe och iste för 55 spänn!
2. Jag svullar som ett svin.
3. Stefan.
4. Anna.

Här står solen högt på en molnfri himmel och vi kom nyss hem ifrån lunch och mathandling. Jag har faktiskt varit vaken av misstag sedan halv åtta. Klockan nio satt jag på bussen på väg till skolan, för då komma på att dagens föreläsningar var flyttade tills imorgon. Jävligt surt att komma på detta precis då! Men jag hoppade av igen utan ett ljud till busschaffisen och trallade hem.

Hade planer på att läsa minst femtio sidor idag. Har än så länge läst noll. Jag skyller allt på solen. Detta förbannade jävla eldklot!

Kom ihåg att hjälp mig HÄR!
Publicerat i: Pelles vardag

jag behöver er hjälp!

Dagens bästa kommentar angående Mel Gibsons kåta upptåg och idiotiska uttalanden:
Jag kan ta att någon anmärker på min stavning, jag är inte omöjlig på det viset. Men när någon som har uppenbara grammatiksvårigheter ger sig på att argumentera ett rätt så uppenbart felsteg, då jävlar kan jag inte hålla käften. Så du, du som kallar mig tönt, här kommer några av de missar du lyckades klara av på två meningar:
- "Hallå" stavas med "Å", såvida du inte befinner dig i Tyskland eller andra tysktalande länder (och nej, låt dig inte luras av Wikipedias ordförklaring, där har du inget att hämta).
- Meningen som slutat med "... runkrundor och idiotskrivelse du håller på!" bör istället avslutas med ett "med". Dessutom så har du också glömt att skriva med ett "R" i slutet av ordet "idiotskrivelse". Ett ord som jag för övrigt inte ens tror är ett ord. 
- När det kommer till användning av citationstecken så har du mycket att lära. Både ordet "skilsmässa" och bokstaven "L" ska ha dessa anföringstecken på båda sidor.
- Nummer mellan ett till tjugo (1-20) ska inte skrivas ut med siffror, utan ska stavas med väl valda bokstäver.
- Andra skiljetecken som saknas är blanda annat ett utropstecken efter "Hallo Pelle" och ett kommatecken efter "1 L".

... och så vidare. Jag tänker inte ens fortsätta. Bloggvärlden är känd för ha noll kännedom av grammtikkunskaper och rättstavning. Även om jag oftast ser och tänker på alla de språkliga fel som folk gör, så låter jag bli att kommentera. Därför att jag kan ha fel. Och har ett liv.

Nu till det viktiga med det här inlägget. Jag behöver fan er hjälp! Min dator kraschade ju som sagt förra veckan. Detta ledde till att alla mina hundratals bloggadresser jag sparat under mina favoriter blev raderade. Det är omöjligt för mig att minnas att URL:er jag ofta besökte. Så om du vet med dig att jag besökte din blogg med jämna mellanrum, lämna en kommentar här nedan så att jag kan lägga din adress igen, tack!
Publicerat i: Okategoriserbart

bastarden mel.

 
Sitter och läser på Aftonbladet om ärkesvinet Mel Gibson och hans skillsmässa från frugan. Tydligen har paret bestämt sig att gå skilda vägar efter att herr suput hånglat upp en annan kvinna. Tror jag. Jag orkade inte läsa allt, Aftonbladets texter får mig att må illa, som så många gånger förr sagt.

Poängen här; äntligen får judehatar-Gibson vad han förtjänar! Paret har inget äktenskapsförord, vilket kan komma att betyda att de 7,2 miljarder han har kan komma att delas på hälften. Haha... det är krävs många dåliga hockeyfrillsfilmer för att spara ihop till den summan igen.

Bara att börja spara på nackhåren igen, nolla!

Ja, det var mest det jag ville...
Publicerat i: På tapeten

fulla tåg och snorungar.


Nu är vi hemkomna. Tågen var smockade något så in i helvete. Det dumma med att åka hem till päronen är att man oftast gör det understorhelgerna. Det är ju då det är så jävla överfullt i alla tågvagnar. Sen så har ju kära gamla SJ tagit bort platsbokningen som något man får med på köpet, vilket leder till att alla säten är tagna och gångarna är fulla av människor. Skrikande barn fanns för många av dessutom.

Jag gillar inte barn. De är snoriga och har förmågan att lukta lite säreget. Brr...
Publicerat i: Pelles vardag

vecka sexton.


Jag läser en fråga från världens kanske mest idiotiska spel. Den här bilden la jag endast upp i uppdrag att "stärka min självbild och fatta hur jag egentligen ser ut pratandes". Häng på du också!

"Påsklovet" är slut. Jag har skummat igenom trettio sidor inför seminariet och det känns inte som om jag behöver läsa så mycket noggrannare. Veckan som ligger framför mig kommer bli jävligt rolig tror jag, det är därför som jag hetsläser. Anna, den gamla klasskamraten, hänger på hem till Norrköping. För en vecka blir hon inneboende och det är planerat pubrundor, solstekande och grillkvällar. Det är vad jag har jag bestämt åtminstone.

Så dagarna kommer se ut som följer; under dagstid blir det plugg (ska skriva ännu en jävla essä, samt ha det där seminariet) och under kvällstid blir det umgänge. Jag kommer blogga, men kanske inte vara fullt lika aktiv. Kanske till och med vara en ännu sämre bloggare än vad jag varit de här senaste dagarna. Jag förtjänar spö och är villig att ta mitt straff. Ställer er på led...

Nu vet ni var jag håller hus de nästkommande dagarna. Vad gör ni vecka 16?
Publicerat i: Pelles vardag

svar del två, blandat.

Till att börja med så måste jag bara säga att jag vann en tävling hos Peter. Yeah, fan vad skoj! Riktigt vad jag får för pris har inte framgått, men det spelar ingen roll. Jag vinner aldrig något. Speciellt inte när jag går så pass halvhjärtat som jag gjorde nu. Minnesanteckning; gå alltid in halvhjärtat på livets alla punkter.

Nu till era frågers och mina svarers.

Känner du en kille som heter Fredrik Edwardsson?
Nä, men jag känner en kille som Edward Fredriksson.


Vad ska du göra i påsk?
Jag har varit med familj och vänner. Jag hade också velat jobba ett par timmar eller två, men det sket sig riktigt illa. Men, men... det kommer väl en hel sommar av jobbande, antar jag.


Östergötland vs Närke (för du var la hemma därifrån
?)
Ja, det stämmer, jag är fullblodsnärking och din fråga är egentligen av slaget "pest eller kolera". Jag svarar Göteborg och Bohuslän, hehe. Med lite tur så blir det snart så, om jag kommer in på den utbildningen jag vill.


Om du fick bo var du ville och hur du ville, var skulle du då bo
?

Någon takvåning i någon större stad, kanske? När jag har en fet plånbok och en lyckad författarkarriär. 


Vad är din största last?

Kaffe! En kopp på morgonen och en efter lunch, sen så är jag nöjd. Önskar att jag haft vänner som är lite lättare på pengapungen och mer villiga att fika. Så jakten på det perfekta fikasällskapet fortsätter...


Nångång haft sex med en man?

Så som det är just nu så kan man fråga sig om jag har haft sex överhuvudtaget. Det är torrlagt likt en Afrikansk oas. Det vill säga ganska gyttjigt och all fukt nästan frånvarandra. Men om jag haft sex med en man? Mer än med mig själv? Faktiskt aldrig. Skulle det någon gång ske så finns bloggen här för bilder och detaljer, haha. Kanske skulle ta också konkurrera ut "Ormen i paradiset" (vet du inte vad det är så får du googla, jag kan inte länka vad som helst)?

Trivs du bäst på stan eller på landet?
Lätt stan! Väger man de två med varandra så blir det ungefär 90-10 till att bo i en stad. Det är mer vaket och närmre till allt. Fem minuter så närmsta kebab, två minuter till biografen och så vidare. På landet får man alltid lägga till en extra nolla tidsmässigt. 

Hockey eller golf?

En bra konsert istället, haha. Mitt sportintresse gick förlorat någon gång i första klass och jag klarar numera bara av att följa de större evenemangen så som OS, EM och VM (även om jag hellre ser på fan vad som helst istället). Det finns mer i livet än sport och jag tar någon kanske lite avstånd av principskäl. Vem förtjänar egentligen mångmiljonlöner för att sparka boll? Just det, ingen!


Om du var tvungen att byta namn, vad skulle du heta?
Karl-Bertil den åttiofemte av Bastiljen eller Anders.

Vem väljer du helst, Petra Mede eller Veronica Mars?
Pff, Veronica Mars lätt!. Skulle jag kunna vinna Kristen Bells (hon som spelar Virre Mars) samtycke till ett galet sexliv och ett helylle förhållande så skulle jag kunna dö lycklig. Tjejen är ju universums mest heta och vanliga kändis. Planerar förövrigt att ha ett Veronica Mars-maraton till sommaren, den som vill får komma, hehe!

Om du skulle bli inlåst i ett köpcenter, vilken affär skulle du helst bli inlåst i?
OnOff, tror jag. Då hade jag haft TV-apparater för att underhålla mig, DVD-boxar att kolla på och matberedare att leka med. Det är roligare än vad man tror att mala sönder diverse ting.

Kan du stava till Enkät?
A-ä-n-k-ä-e-t.

To be continued...

Publicerat i: På tapeten

jag höll på att glömma.

Det är dags för bloggosfärens mest idiotiska och obegripliga utmärkelse. "Veckans kåta ögon" började som ett skämt och har nu utvecklats till ett världsomspännade uppdrag från regeringen. Utmärkelsen kommer med några få enkla regler;
- ingen kommer undan, du kan ha gjort något bra som dåligt och fortfarande få en utmärkelse. 
- dina ögon spelar ingen roll i det hela, utan bara dina handlingar.
- det får inte förekomma någon som helst motivering till utmärkelsen.

I början av veckan hade jag planer på att vara dryg mot några helt andra personer under Veckan kåta ögon-inslag, men det där är old shit. Nu har jag fått sol i ansiktet och vin i venerna, så det är dags att gå vidare. Därför går VKÖ denna vecka till följande personer;

Pelle Nilsson
MaddePladder
DennisM
Publicerat i:

lite bilder.

Kameran har varit med mig mycket de senaste dagarna. Här kommer lite pics från de två senaste dagarna. Se det här som en utfyllnadsblogg tills vidare.
1. Gårdagens pluggande. Sol + kaffe + rödvin + Spotify + läsning är ingen dålig kombination. Ska snart upprepas. Minus alkoholen.
2. En kamera med lång slutartid och en måne ger lite av graffitikänsla.
3. Jag gör min koncentrerade min (munnen öppen, flåsandes) under ett parti Jenga.
4. Jenga igen. Ska införkskaffa detta spel, jag kom på minst tre sätt att använda det som ett förfestspel. Eller efterfest.

Fick en kommentar nyss som jag tänkte svara på här; "Jag trodde du hatade statsvetenskapen eftersom du gnäller så mycket över den och så vill du läsa fortsättnings kurserna. Du borde blir kvinna med ditt dubbelbudskap". En del gnäll har det blivit, det är jag medveten om, fast mer på mängden det är att läsa. Men yo, 1200 tentasidor är kanske inte så mycket som jag tycker? Ämnet är skitskoj annars, men liksom med allt annat här i livet så finns det mindre intressanta inslag.

Jag tycker inte om när jag måste vara politisk korrekt... Bojkotta feminismen och höj skatterna! 

Solen väntar. Ikväll tar jag mig igenom alla kommentarer. Kan bli så att ljuger här igen. Men det är ju påsklov, aight? Det kommer när det kommer, som jag brukar säga i sängen. Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Pelles vardag

svar del 1, karriär och blogg.

Vad hoppas du att du jobbar med om 10 år?

Journalist, så som det känns just nu. Jag har alltid gillat att skriva, så varför inte tjäna lite pengar på det?

Vilken sorts journalist vill du bli?
Det skulle ju vara kul att vara musikskribent á la Anders Nunstedt och allt vad de heter, men man ändras ständigt som person, så jag lämnar frågan uppe tills vidare. Bäst att inte låsa in sig på någon speciell inriktning.

Om du skulle flytta utomlands och jobba som journalist, vilket land och vilken stad skulle vara "drömmen" för dig?
Jag har ett ganska klyschigt svar på denna fråga, men en anställning på The New Yorker skulle inte vara fel. Så alltså i New York, USA, blir mitt svar. Eller kanske en anställning för tidningen Mojo? Det skulle inte vara helt fel.

Vilken linje går du på?
Jag går ingen linje, eftesom det är universitetet vi pratar om, men just nu pluggar jag en statsvetarkurs på 30 högskolepoäng. En kurs som är bra att ha inläst för att bli journalist. Det är mycket att plugga, men väldigt roligt. Skulle kunna tänka mig att läsa fortsättningskurserna.


Om du blir journalist, kan inte du skriva min biografi då? Jag vill att det ska vara mycket svart humor i den.

Absolut, just din livshistoria skulle jag gärna ta mig för att jobba med. Jag återkommer efter ett par skrivarkurser ska du se, hehe!


Vilken är den bästa journalist du vet?

Lite konstigt kanske, men jag tror inte jag har någon favorit. Vilka som helst, utom de skvallrande reportrarna, går an. Linda Skugge är ju annars jävligt cool.
 

Vilka är dina favoritbloggar?
Jag gillar så jävla många bloggar, listan går säkert upp i ett hundra tal olika bloggar. Men om jag får lov att säga tre, så får det bli; 1) Anna, för att hon är cool, smart, het och gillar Lily Allen, hehe. 2) Ida Björck, den bloggaren som bäst kombinerar text och bild på ett konstnärligt sätt. 3) Wingy, kvinnan som går under pseudonym och skriver grymt underhållande om sin vardag.


Vilka är de tre värsta bloggarna du vet och varför?

1. DennisM - som tycker övervikt (i folkmun "normalvikt") är fult och som önskar att alla vore "size zero". Dessutom verkar idioten bara ha ett ansiktuttryck som jag valt att döpa "lätt efterbliven".
2. TomicTomi - som tycker överviktiga (återigen handlare det om normalvikt) borde dö och att anorektiker får skylla sig själva och att det inte är en sjukdom. En vanlig vidrig snorunge, med andra ord.
3. Dessie - Jag behöver nästan inte ens motivera mig. Helylle snorunge, ser ut som en morot och så vidare.

Vilken blogg läser du först av alla?
Öj, det är jävligt olika från dag till dag. Det första jag gör på morgonen (eller när jag nu slår på datorn) är att skriva "god morgon" på diverse språk till Anna (nämnd ovan), sen så kanske jag inte läser just då vad hon skrivit. Så, mitt svar blir ett velande politikersvar.


Hur går det med Operation Blogghora? Känner du att du har sålt din själ?
Operation Blogghora går fint och visst har jag sålt min själ till både djävulen och Gandalf! Att få upp mitt bloggnamn Bloggsöks mest sökta term gick skitbra, för fan! Nästa uppdrag gick ju mindre bra, även om Egoina hörde av sig om min önskan att bli länkad. Snart kommer också del tre som återigen involverar er läsare. Men jag håller på det uppdraget ett par veckor till, hehe ;) Så länge kan ni som inte fattar vad jag talar om kolla in kategorin "Operation Blogghora" här till höger i menykolumnen.


Vad är det absolut roligaste med att blogga?

Träffa likasinnade, utbyta åsikter, skriva av sig, få respons... det finns många roliga faktorer som spelar roll när det kommer till bloggandet.

Vem tog kortet?
(bilden till höger i menykolumnen)
Min syster Anna, vi var fulla i Paris och jag har kalsonger på mig, hehe.


Blev det kiss eller bajs vid toalettbesöket på bilden?

Jag simulerar ett sittande toalettbesök, så alltså bajsar jag. Men som sagt, det är på skoj. Kul va!?!?!!111

Sådär, ja... Många frågor kvar. Många helt jävla galna där det krävs både omsorg och eftertanke till att svaren, haha. Nu ska jag gå igenom alla 200 kommentarer jag struntat i den senaste veckan, samt göra mig i ordning och åka in till stan och dricka och äta gott!

Publicerat i: På tapeten

pang!


Haha, vad fan? Kan det här vara ett genomtänkt spam eller har jag en hatare? Underhållande var kommentaren i alla fall och jag borde inte skratta kanske, men fan vad underhållande! Märk också att inlägget han kommenterat är det där jag dissade Melodifestivalen. Haha, ja, jag säger då det... ingen får driva med schlagers. Blodigt allvar uppenbarligen.

Jag skrev med hans mailadressen med flit, så skicka honom något vettj!. En kärleksförklaring eller två.

Laddar bössan. Ett, två, tre... pang!
Publicerat i: På tapeten

i think you're really mean.


Tryck F5 för att se den nya designen fullt ut nu. Den gröna färgen kommer nog att justeras en aning, men annars så är jag i stort sett klar.

Jag är frustrerad på alla idag. Ingen utekväll på någon pub blir det inte, för som vanligt kan ingen skjutsa varken dit eller hem. Det är nästan så att jag överväger att aldrig mer ställa upp som chaufför själv. Istället försöker vi med bio. Eller spökvandring på Örebro slott. Kanske en omgång bowling? "Vad som helst" är egentligen kvällens plan. Vad som helst nykter. Men det är väl bra på ett vis, då orkar jag upp och plugga ordentligt imorgonbitti. Idag har jag bara kunnat läst tio sidor. Jag är nästan hundra på att det beror på trötthet kombinerat med frustration.

Imorgon blir en bättre dag. Det är jag helt hundra på. Då ska jag både blogga, svara på era kommentarer och plugga. I ett tomt hus. Skönt.
Publicerat i: Den arga kategorin

long friday.


Det var verkligen påsk på gång i Katrineholm.

Jag är redan less på att vara hemma. Det gnälls om allt hela tiden. Och då är det inte dialekten i sig jag syftar på, utan gnället att man lånar en sunkig jävla fleecejacka för att sitta utomhus, att man dricker en extra kopp kaffe för att man sovit dåligt eller att man inte kommer på en gång och gör något precis på direkten! Jag gör själv bäst i att bo själv, det märker jag nu. Där jag kan vara vaken till två på natten en skärtorsdag, spela musik lika länge och dricka kaffe när bäst fan jag vill.

Som att vara arton bast igen och oförmögen att göra något alls. Men nu är de på fotboll och jag ska plugga i fred. Har litteraturseminarium om mindre än en vecka och det återstår ungefär 400 sidor att läsa. Så, det blir min dagsplan - att läsa häcken av mig. Senare vill jag gärna sitta på en uteservering med några vänner och bara slappa. Får se hur det går med den saken...

Långfredag idag då den fiktionella figuren Jesus, Zeus, Abraham eller vad han nu hette, sägs ha dött. Vad händer?

(kom ihåg frågestunden - ikväll, imorgon eller någon annan dag snart så börjar jag svara!)
Publicerat i: Pelles vardag

emopics.Jag kände mig emo och lekte proffsfotograf på vägen hem från norris. Den svartvita effekten hjälper till på vägen. Jag vill förmedla ångest, stress, vemod och magsjuka. Ungefär... Vad vet jag om att vara fjortis släsh nerd? Jag är cool, jag.

Jag har sugit på att sitta vid nätet idag. Eller där ljög jag, jag har suttit i timmar med bloggdesignen och fixat med allt som har med kommentarerna att göra. Någon som ser någon skillnad? Tycks? Tyck till, yo! Imorgon ryker bakgrunden med den röriga tunnelbanekartan. Det är en jävla vårstädning jag har för mig här i bloggen, aight.

Nu är det dags att törna in. Folket börjar lägga sig så smått här och det suger ju ganska mycket, jag somnar sällan vid elva. Inte ens på vardagar. Delar rum med en trött syster gör man också, så det lär väl bli till att rulla tummarna i mörket. Lagom skoj. Passa då på att ställ frågor HÄR, i väntan på röv-Pelle.

Adios.
Publicerat i: Pelles vardag

rutten mat-pytt.

Är på väg att lätta på studentfötterna och resa hemåt till päronen. Det betyder den obligatoriska "töm-kylen-på-allt-som-är-på-väg-att-ruttna"- middagen. Jag stekte ihop gurka, tomat, rödlök och squash. Varm tomat och gurka är för övrigt inte att rekommendera, smakar som kokta tånaglar (inget jag heller rekommenderar).

Nu ska jag stänger jag ned här och drar mig till Närke, kom ihåg att ställa en fråga eller två på frågestunden. Det lär vara enda gång som jag för en sådan här på bloggen, så passa på nu!

Vad har ni för er annars?
Publicerat i: Pelles vardag

ett, två, tre...


Jag håller på och formaterar om min dator och det tar fan i mig timmar. Skiten kraschade igår och nu sitter jag här installerar Word, iTunes, Gimp, paint.net, MSN och allt det andra som man behöver på en dator. Och eftersom det är andra kvällen i rad som jag dissar er så går jag emot mina principer och bjuder in till en frågestund.

Fråga på, fuckers! Om vad som helst, ju fler frågor desto roligare!
Publicerat i: På tapeten

och nu till


Emma says style, love and rock & roll, också känd som bara Emma.

Ut som nummer två som veckans blogg blir Emma Nilsson som bor högt, högt upp i Sverige. Ända uppe i Umeå. Här har vi en brud som kan driva med sig själv, med andra och få de fulaste saker att bli coola. Ta inte illa upp, Emma, men bara du kan få en filt med ärmar att verka asball. Det är lite så jag menar. Min filt är på väg, ska ha den på krogen på fredag. Mer kan jag nästan inte säga om Emma, hon är bara svincool och full av gryn humor. Det räcker så. Besök henne redan nu!

Skoldagen har varit lång och tråkig. Vad som är skönt med denna kurs är att essän bara är på fyra sidor och tentainläsningen är på ynka fyrahundra sidor. Visserligen på engelska, men vad fan... sexhundra sidor färre än till förra tentan.

Har alla haft en bra dag?
Publicerat i: Bloggtips

fikastund.

Hade en kaffe- och bullstund igår. Vet ni att jag uttalar det "kaffeäh ouå bulleäöh" på äkta Karlstad-fejkmål? Som snubben i "Hajk", som "chipar", ni vet? Fast jag brukar kanske mer tänka orden, när jag tänker efter. Och så brukar jag skratta gott åt mig själv för att tänka något så dumt. Det finns ingen som roar mig mer än mig själv, banne mig.

Efter min fikastund igår så hade jag planer på att spendera dygnets sista timmar framför bloggen. Svara på alla kommentarer, besöka alla favoriter, ta det lungt och allt sådant där som hör en tisdagskväll till. Men istället blev jag sittandes framför den här bloggen och agerade designhjälp. Det kändes inte som det fanns någon ände på strulet där ett tag, men nu verkar det vara på plats, så som det ska vara. Men om jag får säga mitt så kan kvinnan vänta sig mer tips. Se det som konstruktiv kritik, Anna! Hehe.

Idag väntar sju (!) timmar i plugget. Med bussresor inräknade visserligen, men ändå... Vad gör ni själva idag, sju timmar plugg ni med?
Publicerat i: Pelles vardag

musikmagasinet sonic.


Satt precis och undrade vad jag ska ta mig till med högen Sonic-tidningar som ligger i min hylla och samlar damm. För er som inte vet så är Sonic Sveriges bästa musikmagasin. Jag gillade när jag hade den prenumerationen, då hängde jag på riktigt med i musikvärlden. En lyx jag fick avskaffa i och med att jag blev student. Mitt liv blev genast aningen fattigare. Det är vikitigt att hänga med i musiken för min del, då menar jag musiken utanför MTV, Rix FM, P3 och Schlagerfestivalen.

En dag får jag väl åter denna lyx, tills vidare sparar jag mina gamla tidningar och låter de vara en del av inredningen. De är ju ganska snygga som de är.
Publicerat i: Pelles vardag

jävla kuksugarnötter.

Den här duvan har hållit mig sällskap hela morgonen och varvat sin flygtur mellan gatlyktesladden och fönsterblecket. Jag diggar den, han (eller hon) brukar hålla sig här i trakterna. Jag vet i och  för sig inte om det är samma duva som är här varje dag, men jag vill gärna tro att den där bruna nyansen är ovanlig. Jag har döpt den till Pigge. Pigge, Sveriges jobbigaste duva.

Över till något helt annat, visst är det är kul att få kommentarer som lyder "Hej allt väl med dig =)"? Speciellt när man skrivit ett inlägg där man nämner ordet "dog" (imperfekt av "dö") som ord nummer två i första meningen. Det är inte det att jag söker sympati eller förståelse, men tänk om dödsfallet handlat om någon annan än "bara" en hund? Läser folk inte ens lite av texterna? Kan man inte skumma igenom texten som hastigast, för att få någorlunda hum vad texten handlar om? Eller kolla vad de andra kommenterat? Styr ens egna bloggkåta ego precis allting? Antagligen så är det så.

Nu kan jag ta just den här händelsen med hyfsad förnuft, för det handlar bara om en hund och som dessutom var gammal. Men hade hänt en person man stod nära något så skulle jag bli rent av förbannad över sådana här kommentarer. Och äcklad. Många av er skulle kanske se det som aningen korkat att ens överväga att publicera något om dödsfall på en blogg, jag skulle snarare se det som en hyllning till personen i fråga, att denne fattades mig. Som en del av bloggandet, utan att gå in i detalj över vad som hänt. Dessutom för att upplysa andra om vad som hänt, hur man mår och var man håller hus.

Är det någon som hajar hur jag menar? Förstår man inte när spam kan verka direkt okänsligt och rent ut sagt jävligt klumpigt?

Nu handlar det i detta fall bara om rövslickande horbloggare som är bara är ute efter en länkning och uppnå samma status som Blondinballe, Pissie eller Alex Snorman. Relationen jag har till dessa rövslicksbloggare är att jag en gång läste deras texter, kommenterade och fick ett svar på min kommentar med frågan hur jag mådde (så att jag på så vis ska återvända och svara på deras fråga). Jag är dum nog att gå in igen och kommentera, dels om hur jag mår och dels på något nytt av det de skrivit. Försökt hålla uppe en dialog. Men det brukar ju misslyckas, då dessa personer är mer intresserad över mängden kommentarer än själva innehållet i de meddelanden de får. Jag hade kunnat skriva "din fula fitta" och ändå få ett svar som lyder "sv: haha, ja läget med dig då"? Jag brukar ge upp dessa personer rätt så fort, då kommentarerna endast går ut på hur man mår eller vad man har för sig. Blir jävligt tråkigt i längden.

Men fortfarande får jag kommentarer från de här ollonen som frågar hur jag mår och vad jag gör. Jag kan till och med få en kommentar som lyder "sv; hahha ja, hur mår du gulleponken" och det kan vara tre månader sedan jag ens kollade in på denna blogg. Jag tror de skickar sina spam med tanken att "den där Pelles personliga, han har många kommentarer och kanske vill länka mig så att jag kan börja min resa mot att bli en riktigt stor bloggare". Det här borde inte vara målet med bloggandet, att bli stor och tjäna pengar på det! Det borde vara ett forum för skrivarglädje, åsiktsventilering och för att knyta kontakter.

Sen så är jag inte ens någon stor blogg. Snarare femhundra gånger så liten som Blondinbella.

Jag använder bloggen för att det är ett roligt och i många fall ett bildande tidsfördriv. Det är därför som jag ofta hånar de bloggar som är den andra lik. De bloggar som innehåller "dagens outfits", "Tokio Hotel" och "Sex and the City", bara för att detta är det som förväntas av de som bloggar idag. Inte en uns av originalitet finns kvar längre, utan det är bara kopierade åsikter om filmer, böcker och artister som är på tapeten. Det är nästan så att man spyr bara av tanken. En värld där alla tycker lika måste vara världens vidrigaste plats.

Min poäng med hela det här inlägget kom nog bort på vägen, antar jag. Men för att knyta ihop säcken kan jag säga följande; jag hatar spam, jag hatar idiotbloggar och jag hoppas att alla dessa som kommenterar kukigt ska vänta sig en negativ plats i "Veckans kåta ögon" och jag hoppas på att ni coolingar, som läst enda hit, kommentera helt ointresserat i dessa bloggar. Helst något drygt också. Men mer om det på söndag.

Jag är förbannad, ja. Dagens största I-landsproblem utan tvekan, men jag hoppas att den goda baktanken framgick. Sen så vill jag också tacka för att grymma och schyssta kommentarer jag fått dessutom. Majoriteten av de som kommenterar här har ju lite vett innanför pannbenet, tack och påsklov!
Publicerat i: Den arga kategorin

mollymus.

Molly dog idag och jag känner ens uns av chock, det kom så jävla plötsligt. Min favorithund är borta. Hon var tydligen helt kry fram tills igår, då hon plötsligt blev sämre. Hon var en fin hund, Molly, och vi fick elva finfina år tillsammans. Det hade ju varit kul om man fått ge henne en sista klapp på magen bara.

Påskhelgen kommer kännas tom när man är hemma.

Nu tänker jag dränka min sorger i "Scrubs"-boxarna, pizza och cola. Inte en chans att jag kan plugga nu. Det tog mig för övrigt sex timmar att läsa 20 sidor nu på eftermiddagen. Det går inte när hjärnan inte är med till max. Nåja, två kapitel avklarade, 40 kvar...
Publicerat i: Den arga kategorin

ge mig en enplansvilla.


Höghusen på bilden har inte skrivit inlägget.

Jordbävning i Italien inatt. Så fort det rapporteras om jordbävningar så slår alltid tanken mig att jag helst vill bo på översta våningen. Detta för att slippa få (lika mycket) rasmasor på mig, ifall det nu skulle komma en jordbävning i Sverige så stark att den skulle raseras hus. Fast samtidigt så borde det vara säkrare att bo på bottenvåningen ifall det skulle börja brinna i huset, då det är vanligare med bränder i Sverige än jordbävningar (hej Skåne!) antar jag.

Var ska man bo egentligen? En enplansvilla vore ju lösningen på alla nojor, men det blir ju genast aningen dyrare. Argh, alla dessa kukiga I-landsproblem!

Mina djupaste sympatier åt de drabbade i Italien.
Publicerat i: På tapeten

sol ute, mulet inne.


Tjockis! Jag ger den som kan 4000 spänn för kapa av mitt hår.

"Soligt ute, sol i sinnet" eller hur man säger. Dagens planer blir att läsa mycket och inte röra mig ute i det fina vädret. Det här slappa lovet jag har haft för mig har pågått en vecka för länge nu. Dessutom är det ju påsk snart och då kommer man väl inte läsa av andra anledningar. Nä, jag tar det kloka för det... osäkra? Jag vill helt enkelt slippa idiottokläsa innan tentan. Så so long tills vidare, fuckers!

Vad hittar ni på idag förresten?
Publicerat i: Pelles vardag

glas överallt!

Att man hittat glas i kyckling, falukorv och färdigmat är ingen nyhet längre. Man blir inte längre förvånad över när det rapporteras om nya glassplitterfynd. Det verkar som om överallt där det finns fabrikskök, där kommer man att hitta glas. Nu har det spritt sig dessutom, utanför fabrikerna! Kolla bara vad jag hittade i mitt eget kök.

Glas i vetemjölet! Där rök mina pannkakor.

Glas i O'boy-pulverburken!

Massor av glas i mikrovågsugnen.

För att inte tala om allt jag hittade i porslinsskåpet, där fanns det mängder!

Nu till min ärliga åsikt om de här glasrapporteringarna. Kanske att man hittade något i kycklingen, kanske också i falukorven, men nästa splitter kommer vara ditplanterat av den som är snabb att ringa upp pressen. Eller så är det säkert journalisten själv som pillar dit en liten glasbit och tvingar en dagisunge stå bredvid sin pyttipanna och se ledsen ut. Ypperlig journalistik i sådana fall, eller hur? Det är sånn skit jag ska radera ut när jag blir chefredaktör. Eller världshärskare.
Publicerat i: På tapeten

videoinläggen.


Jag har festabstinens. Vill dricka öl och vråla med kusiner och vänner och fota suddiga kort.

Har precis suttit och irriterat mig tiotals olika bloggare som väljer att videoblogga. Ska man gå ifrån textbloggandet till att filma sig själv (i en spegel så klart) så kan man väl artikulera. Ar-ti-kul-era, bara det ordet är ju en perfekt övning. Om man nu prompt måste ha videoinlägg så kan man väl tala hyfsat tydligt? Själv brukar jag stressa så när jag talar att det många gånger kommer rena grymtning från käften. Men jag har självinsikt och besparar er därför ett videoklipp (som om det vore enda anledningen). Sen så tycker jag att man går lite ifrån själva syftet med bloggandet med sådana där klipp.

Vi vet alla att bloggsyftet är det viktigaste på jorden!

Skittråkig dag. Jag har suttit framför datorn hela jävla dagen. Nu står jag i tolv bostadsköer i fem olika svenska städer. Det är bra jobbat. Men det blir jobbigt att fylla i alla detaljer om en själv varenda gång. Hur mycket man tjänar, hur stort man vill bo, hur många tår man har, vem som var farfars första älskarinna och så vidare. Den stora hjärnan fick plockas fram. Riktigt vad jag menar med det vet jag inte.

Vad har ni gjort idag?
Publicerat i: Pelles vardag

det är söndag...

Det är dags för bloggosfärens mest idiotiska och obegripliga utmärkelse. "Veckans kåta ögon" började som ett skämt och har nu utvecklats till ett världsomspännade uppdrag från regeringen. Utmärkelsen kommer med några få enkla regler;
- ingen kommer undan, du kan ha gjort något bra som dåligt och fortfarande få en utmärkelse. 
- dina ögon spelar ingen roll i det hela, utan bara dina handlingar.
- det får inte förekomma någon som helst motivering till utmärkelsen.

Poängen är väl egentligen att en utmärkelsen som denna ska äta upp ens hjärna tills man inte längre vet vad som är in eller ut. Kul va?!

Först ut som "VKÖ" (en förkortning, har kommit på den helt själv) blir, och för första och enda gången med en motivering, återigen Anna - för att hon hållt tronen så pass länge sedan sin utmärkelse och ska heller inte slippa undan hur lätt som helst.
 
De övriga VKÖ:are blir Lena och "glas-i-maten-arbetarna".
Publicerat i:

wooohooo!

Varför ligger Blurs "Song 2" på topp tio-listan över mest spelade i Estland? På Spotify alltså. Den låten är väl ungefär femton år gammal? Inget fel med det, jag har lyssnat på den hela eftermiddagen. Forna DDR-Europa har väl kanske svårt att hänga med i normal musiktakt, precis som vanligt (förövrigt helt min fördom).

Nu har jag sökt nio program till hösten. Jag rangordnade valen efter vilka bloggare jag visste om i den stad som programmet låg i och som jag på så vis skulle tvinga festa med mig. Det krävs en fest för att bli min vän, förstår ni (självklart skojar jag är det bäst att tillägga, folk är ju lite pantade för att haja ironi). Jag sökte land och rike runt i jakt på schyssta journalistprogram. Helst vill jag nedåt i landet. Söderut. Mot solen.

Imorgon fixar jag bostadsköer och allt det där. Jag önskar allt sökande vore över. Ett heltidsjobb bara i sig bara det.
Publicerat i: Skola och jobb

göteborg.


Gattebooorg.


Fick precis en ångestattack. Sitter och planerar framtiden på studera.nu (igen). Jag vill plugga i Göteborg förstår ni. Varför? För att Göteborg är en av Sveriges mest angenäma städer. Där finns Liseberg, Avenyn, hav, Ullevi-konserter, gigantiskt uteliv och så vidare, plus att Håkan är ju därifrån!!!!11111ett
 
Nä, jag bara skoja. Jag skiter i Håkan.

Jag vill i alla fall plugga där, det är ett som är säkert. Journalistik. Jag är nervös. Studera.nu gör mig alltid svinnervös med sin förmåga att vara Sveriges mest ostrukturerade hemsida och med överdrivet mycket information om precis ingenting. Vad vill jag annars plugga då? Grafisk design verkar skoj, om det skulle råka finnas där. Sitta och pula lite med Photoshop och slänga ihop hemsidor i ett. För visst är det det som är "grafisk design"?

Och boende, var ska man bo? Hjälp.

Publicerat i: Skola och jobb

en blogg om bloggar.


Jag i vårsolen. Dags att snagga sig snart, håret börjar bli jobbigt.

Hittade precis en blogg som kategoriserade sig som "Sveriges största au pair"-blogg. Vilken jävla genre att vara stor i. Själv är jag störst inom "kille på 94 kvadratmeter... med en påslös dammsugare"-genren. Ingen klår mig.

Blondinbellas blogg har hackats och ligger nere, samt de andra bloggarna på det nätverket Spotlife. Själv känner jag ångest över att inte få läsa DennisM's diettips. Han menar ju att övervikt är oattraktivt, så jag måste ju göra mig het inför sommaren, "överviktig" som man är. Mogi, som också ligger på Spotlife, har ju en målvikt på 17 i BMI. Rätt så mycket undervikt med andra ord. Jävla stollar!

(Jag vet att länkarna inte funkar, ja, nätverket är som sagt nere för tillfället).

Vilka bloggar älskar du att hata? Låt oss vara elaka här.
Publicerat i: Okategoriserbart

den fattiga trenden.

Det snackas kalla stålar överallt, fattiga människor som tjatar om hur mycket mer pengar man skulle behöva. Fattigbloggen är ett exempel på den fattigtrend som genomsyrar vår vardag just nu. Den här kvinnan ska leva ett socialbidrag i en månad och får ut hela 8300 spänn, om jag fattat saken rätt. Hyran hennes ligger på 3000 kronor och hon handlar mat för 1600 (se hela listan på hennes blogg).

I en artikel i "Stundentliv" så är Emma med och redovisar sin ekonomi och där hon nästan går över sin budget (studiebidrag). Studiebidraget ligger på 7800 kronor om jag inte minns fel och här försöker man få fram hur lite pengar en student har. Tjejen har bland annat köpt smink för 740 spänn, mat för 1700 och det rablas på med en massa ekonomiska kategorier och listan avslutas med "övrigt 226 kronor". Vadå övrigt?! Det ska inte behöva finnas ett övrigt efter hyra, mat, nöje, sport, hygien, kläder, resor (500 spänn bara det), försäkring och telefon. Var någonstans platsar inte det övriga in där?

Det här fattigmanstjatet är jävligt tröttsamt. Jag är kanske inte det bästa exemplet, men med en hyra på 3700 spänn och räkningar på 400 varje månad så vet man en del om vad dessa två kvinnor gnäller om. Det är ekonomin som ska styra vardagen, inte vardagen som ska styra ekonomin. Och vilken student handlar mat för 1700?! Utan att ens maten ute på resturanger är medräknat? Och hur vågar man gnälla över socialbidrag när studenter i många fall har det värre. 

Suck it up, allt går när det rör sig om sådana här summor. Jag blir bara irriterad.

Sa jag, trots att jag är student, i stort sett klarar av köpa vad jag vill och ändå komma undan med lite sparkapital varje månad? Jo, så är det. Allt går.
Publicerat i: På tapeten

weeds.

Den egentliga anledningen till att jag dissat bloggen lite halvt de senaste dagarna kan kort beskrivas med ett ord; "Weeds". Jag glömmer hur mycket jag gillar den här serien mellan gångerna jag ser den. Faktum är att jag skulle nog kunna säga att det är faktiskt är en av mina favoritserier (och då har jag sett ganska många sådana). Den är så bra att man hela tiden tänker "ett avsnitt till, ett avsnitt till". Säsong tres alla femton avsnitt gick för fort förbi och nu väntar jag på säsong fyra, någon som vet när den släpps?

Till sist en uppmaning till alla er. Har ni inte sett Weeds - köp hem DVD-boxarna! De kostar i stort sett ingenting och är värda varenda öre. Annars får ni pengarna tillbaka av mig!
Publicerat i: Film och tv

lägenhetscheck.


Bild från i julas, jag och Janeth. Fråga mig inte vad vi gör.


"Jag börjar kvart över tre, så då kan jag ta femton-och-tjugo-bussen". Så gick mina tankar hela eftermiddagen tills jag fem över två kom på att "fan, nu har jag tänkt fel". Fick kuta till bussen. Vanligen tar det cirka tjugo minuter att gå till hållplatsen (där det står en buss som går varje timma "tjugo över" och som kommer fram prick, om någon fattar vad jag menar), men jag kom fram, andfådd och svettig. Tur att solen stekte bussen varm också, verkligen...

Idag har vi haft opponeringsrollspelen. Sveriges. Onödigaste. Jävla. Lektion. Ja, det är universitetet jag går, missta det ej för fjärde klass. Jag hade knappt läst igenom opponeringsuppsatsen vi skulle "leka med". Barnsligt. Svårt att försvara något man inte skrivit själv dessutom. Svårt oavsett hur mycket man försökte "leva sig in". Jag har ju tidigare sagt att jag tycker opponeringsseminarierna känns som ett förlegat lärosätt. I måndags fick vi veta att opponeringen har sina rötter från 1500-talet Sverige. Genast stärktes mina åsiker i frågan.

Illa.

Nu ska jag och Stefan kolla över lägenheten. Imorgon är det besiktning av den och jag är orolig för att vi kommer få betala för hål i dörrar som var där innan vi flyttade in. Efter checkandet av lägenheten ska jag ta mig tid att svara på era kommentarer. Jag får det att låta som något skitjobbigt och viktigt det där med kommentarssvarande. Det är snarare drygt och bortskämt att ens behöva klaga på en sådan sak.

Illa igen.

Publicerat i: Pelles vardag

live i telefonen.


The Boss, live i närmsta mobilkamera.

Varför envisas folk med att lägga upp sina mobiltelefonfilmer på YouTube? Jag hatar de och kollar aldrig mer än ett par sekunder (ungefär så lång tid som det tar att hitta och klicka på startsideikonen). Bilden är pixligare än ett åttabitars-Nintendo och ljudet är under all jävla kritik. Vad som är värre än att glo på sådana klipp, måste utan tvekan vara när någon ringer från en konsert och vill att man ska lyssna. Det går inte att föra ett samtal med personen i fråga för att ljudnivån är så hög att han eller hon inte hör. Sen så är det ju jävligt svårt att urskilja vilken låt det är man tvingas höra på eller ens vilken artist men hör på.

Nä, jag lyssnar högt fem sekunder innan jag lägger på. Den där euforiska känslan man kan få på en konsert smittar sällan av sig genom en telefonlur, jag tycker bara det är störande. Det jobbiga i detta uttalande är att jag gjort samma sak. Denna dubbelmoral, alltså... Den vägrar lämna mig!

(Nu sprängdes en person på Grey's Anatomy av en bomb de plockat ur en kropp. Riktigt bra avsnitt! Ett av de få jag sett innan visserligen, men faktum kvarstår).

Vad görs, hörrni?
Publicerat i: Okategoriserbart

gissa vad.


Jag måste sluta med osmickrande ölbilder. Men idag kan jag inte låta bli.¨

Jag har inte duschat på tre dagar. Har inte bytt kalsonger på fyra dagar. Inte bytt strumpor på fem. Lakanen i sängen har legat stilla i sängen i två månader och toaletten rengjorda jag senast i september. Tandborsten min är fem år gammal och mjukisbrallorna jag har på mig har suttit på benen sedan första ring. Håret är orört sedan hösten 2001 och bakom min säng bygger silverfiskar hela civilisationer med dammråttorna som byggmaterial.

Jag kan tala sanning, jag kan spela er ett "första april"-spratt. Gissa vad.

Jag har absolut ingen lust med bloggandet idag. Det är de ljusa kvällarna som det beror på, tror jag. Om någon, vem som helst, bara kunde ta en öl med mig på en uteservering så tror jag bloggtorkan skulle bli släckt. Släckt med öl.

Uppdatering: Nu har jag försökt mot alla odds (vilka de nu är) att faktiskt slå mig ned och svara på alla era kommentarer, men ikväll är en kväll som fan i mig måste bli bloggfri. Imorgon återkommer jag med full styrka och med långhelg framför mig, blir ledig torsdag till tisdag, yeah! Hörs då!
Publicerat i: På tapeten

först ut.


Westmountain-Peter

Det är dags för den första ut av förhoppningsvis många "veckans blogg"-tips. Det är min egna lilla hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många.

Idag är det första april. Det är inte bara skämtarnas heliga dag, utan det är också idag som Operation blogghora del II tar slut. Jag skulle ju inom två veckor få någon stor blogg att länka mig. Eftersom jag gick in halvhjärtat i uppdraget så lyckades jag självklart inte. Att skicka med mejl om tiggerier var svårare än jag trodde och jag fick inget mer ivägskickat än det till Egoina. Nu var det ju så att jag faktiskt fick ett svar på Egoina. Ett svar som jag tolkade positivt, men sen så kom hennes tjugoårsfest och allt i vägen. Så kan inte direkt klandra kvinnan för att hon glömde mig. Tillmöttesgående var hon i alla fall.

Poängen här är ju att jag bad er att gissa hurvida uppdraget skulle lyckas eller inte. Vad jag ser nu i efterhand så var det bara Peter som gissade på ett misslyckande. Helt ärligt så trodde jag det låg på 50-50 i gissningar, men inte då. Så istället för att skriva en novell, som var det utlovade priset, så blir priset istället något coolare i form av "Veckans blogg".

Hur kan man lättast beskriva Peter då? Hans blogg är störtskön, snabb, smart och utan tvekan en av de roligaste jag följer. Klart värt ett besök! 
Publicerat i: Bloggtips