vad tycker du, mate?


Tyck-till-fejs.

Så det blev inget bloggande för mig igår. Jag vet fan inte vad det är med mig. Av någon anledning så fann jag att "Wipeout" och "Hipp! Hipp!"-boxen var ett bättre tidsfördriv. Kanske återvänder jag fullt ut hit ikväll. Visserligen går jag in i tentakoma igen, men lite tid ska man väl kunna avvara. Jag klarade senaste tentan förresten, känns guls. Omtentan gick... ja, den gick inte så bra, hehe.

Saker som irriterar mig just nu:
- Sympatiseringen av de dömda bakom Pirate Bay. Nu hoppar jag in i en diskussion som jag inte vet allt för mycket om egentligen, men jag tycker självklart att någon som begått ett brott ska få sitt straff. Sen när man börjar väga olika straff mot varandra och se hur många år det eller det straffet ger, det är bara fånigt. Upphovsrättslagen finns här av en anledning och har också gjort det sedan 60-talet, om jag inte minns fel (läs mer här).  Däremot kan jag lägga min röst bakom det faktum att skivor och filmer är för jävla dyrt och att priserna bör regleras. För allas skull.

- "Debatt" på SVT. Geniet Janne Josefsson bjuder in gäster för att få de att säga det han vill höra och abrubt avbryta de mitt i meningar. Såg ni sist? Då hade man bjudit in TV-personligheter för att tala om dagens prime time-underhållning. Med i panelen hittade vi bland andra Fredrik Virtanen och Peter Harrysson. En man som kan konsten att tala välsvarvat, så som Josefsson vill, och en man som vill ha mer teater i TV:n. De här två fick mest talan, utan tvekan. För att de var emot dagens skräp-TV, precis som jag antar att Jan-Banan Jesusson också är.

Jag vet inte var jag vill komma egentligen, utom att jag tycker Debatt är Sveriges just nu mest pinsamma program. Jag klarar varken av Josefssons allt för ledande frågor eller ens introlåten som låter som en paradsång för vänstervridna hetsapor.

Dom eller inte dom för de bakom Pirate bay? Vad borde egentligen läggas ned, Debatt eller Grillad? Vad tycker du?
anna

här håller vi inte alls med varandra pelle. jag tycker domen mot tpb-killarna är riktigt fånig. den enorma skadeståndssiffran de har fått som straff att betala är ju för tusan högre än englas mördare fick (eller jag vet inte egentligen men det känns så iaf). att döma dem till ett års fängelse är helt fel sätt att försöka lösa det här problemet med illegal nedladdning. blir bara arg på dem. så nu har jag fått ur mig det här ;P

Lena

men Pelle! tänk såhär då: vad är det för brott de är dömda för? jo, för att de tillhandahåller en hemsida som hjälper folk att ladda ner olagliga saker! borde inte så youtube också stämmas eftersom man kan ladda upp olagliga saker där? borde inte google stämmas eftersom man kan hitta olagliga saker där? osv.

och för att inte prata om alla bibliotek, vad är skillnaden på att gå och låna hem en film från bibbland mot att ladda ner den, titta på den och sen radera den?

Eva Linder

Har inte följt debatten i Sverige, men faktum är att även här i Kuala Lumpur har man skrivit om domen och även haft med det på nyheterna i TV. Jag kan för lite för att yttra mig. Håller med om att priserna på dvd och cd är på tok för djävla dyra i Sverige. Hade besök från Sverige och jag tror de köpte med sig 40 dvd filmer samt ett par boxar för kaffepengar. Så ska det va!

anna

lite sent svar här men men. how I met your mother-boxen kostade 249 kronor och helt klart värt pengarna! första säsongen är nog billigare, är helt beroende nu :)

Lena

okej, pelle.. så kanske det är.. men fortfarande är det ju samma sak som typ bibliotek..

var förresten en som sa nåt bra i DN, de frågade folk på stan om vad de tyckte och en man sa att det är ju ungefär som om man stämde trottoaren för att det sker massa bus på den..

jag menar, deras del i sig är ju inte det olagliga, sen att folk bedriver olagliga saker på deras plattform tycker inte jag är deras fel alls!

Lena

eller, deras fel.. det är inte deras ansvar!

anna

haha jasså? får jag gissa på valborg? ;)

Vronkan

Jag är kluven inför Pirate Bay. Jag tycker som du. Upphovsrättslagen finns. Den är bra och den bör efterföljas. Däremot så vet vi ju inte om just dessa killar faktiskt brutit mot den "per say". De har tillhandahållit en server, visst. Men har de själva lagt upp skyddat material (eller laddat ner)?Fram för fler tjänster som Spotify, där man betalar en vissa summa per månad och sen kan man skapa sina egna spellistor lite som man vill!

anna

haha nej nej ingen after work den här veckan, det kan jag lova dig!

anna

haha nej tyvärr pelle, förbered dig på att bli besviken ;)

anna

vi får väl se pelle...

johanna

jag går också in i tentakoma nu....

Ida Björck

nej är det sant, kan du gitarr? :D hello pelle ;) hahajag tycker att hela pirate bay valsen är pinsam, liksom ja jag är för att ned laddningar, men varför kan inte de fokusera på att straffa fler våldtäkts män tex? dom lägger ner för mycket energi på fel sorts brott

anna

pelle, du som är klok. är det normalt att vara bakis i två dagar?

anna

haha ja jag misstänkte det. tur det är mulet idag så jag inte får ångest för att jag är inomhus med mina serier ;Pey du, jag tycker vi kan inleda en TVserieklubb (nördiga som vi är) och låna boxar av varandra. fatta vad nice! elle ja om jag har nån som du vill se då, vilket är tveksamt ;P

anna

haha superbra idé! nu måste du ju liksom flytta till gbg till hösten.

Sanna

Självklart finns lagen av en anledning och lagar ska följas. Men en våldtäktsman kanske får böta runt 100 000 kronor och dom här ska betala 30 miljoner!! mördare och våldtäktsmän förstör folks liv och offret får ett litet skadestånd på 100 000 och gärningsamnnen en dom på kanske livstid, om det finns nån rättvisa. men sköter dom sig är dom ändå ute efter halva tiden och livstid i sverige är inte ens "livstid"ladda ner film o musik förstör man inte nåns liv på. Folk handlar fortfarande skivor och filmer ändå.sveriges rättsystem är verkligen superbra!jag är inte så insatt i det här och va tvungen o dubbelkolla vad deras dom blev och kan säga att jag är ingen storladdare direkt.. kanske laddat ner 2 filmer och några låtar bara. brukar mest se filmer som streamas.Folk lägger ju ut hela serier på youtube som t.ex. jag brukar se nya avsnitt av one tree hill där som inte ens visats i Sverige än borde inte youtube ställas till svars för det också? att de tillåter folk och lägga ut hela serier osv.anna

haha ja men vem har sagt att riddare inte är heta? ;)

anna

ey pelle du har väl sett gladiator? that's hot!

anna

äh.d et finns ju en anledning till varför de heter GLADIATORsandaler och inte RIDDARsandaler ;)

anna

nej pelle nu talar vi de skorna som jag har i mitt inlägg. det var liksom där allt startade.

anna

haha nej nej mig kan man inte shuta up. jag har tagit ett bad :)

anna

ja jag brukar oftast bada naken.

Andreas

Tror du ska läsa på mer innan du kommenterar. De har inte gjort något fel, de har bara gett folk information för att kunna ladda ner. De har inte uppmanat folk/tvingat folk till att ladda ner, det gör man ändå och hade inte TPB funnits så hade någon annan källa distruberat dessa filer och information.

anna

det hade jag också när jag var så liten som du men man växer upp och vågar ta risker ;)

pelle

Andreas: Jag kan inte se det lagliga i att informera någon om nedladdning. Speciellt då fildelningslagen från 2005 (2006?) säger oss att det är olagligt att ladda ned upphovsrättsskyddat material. Som att säga åt folk hur man lättast går emot lagen.

anna

nja jag vet inte om du har stake till det pelle.

anna

ojojoj det där var ett känsligt ämne för pelle.

anna

haha ja shit då måste det vara känsligt!

Malin

grabbarna grus bakom PB tillhandahåller en sida och är dömda för medhjälp till brott. läste på nån blogg tidigare idag att om så är fallet borde alla som säljer exempelvis MP3spelare också vara medhjälpare till brott. jag är beredd att hålla med. upphovsskyddat eller inte.. en lag kommer definitivt inte stoppa nerladdningen. det är min åsikt! och.. sen är det ju lite halvklurigt det här med jämförande av brott, men jag tycker det blir aningen skevt när PB-grabbarna döms till fängelse och ett gastronomiskt skadestånd och mördare kommer undan med knappt fängelse. aningen skevt, ja.och ja.. debatt suger. hårt.

Miss Dramaqueen

Jag klarar inte heller av Janne Josefsson, i alla fall inte i Debatt, för där det som om alla fått manus på vad de ska säga och bryter någon mot det måste han avbryta...

Louise - Ur mitt eget perspektiv'

Haha, ja.. Jag måste tyvärr erkänna att jag inte har sett mycket på debatt Sverige.

Men såg ett avsnitt när blondinbella skulle medverka. Ja, vad jag kan summera av det programmet så är han bara ohövlig & pinsam! :P

Sussi

Var inte en av punkterna dom ska bli straffade för att dom har fuskat med skatten? Eller är jag helt ute och cyklar? Men är det sant så får dom fan skylla sig själva, lite väl hårt straff kanske, men ändå...Jag är också tillbaka efter en liten halvdan paus. Allt bra här, själv?

Jens

Jag tackar och bockar för serie tipset Veronica Mars, läste på wikipedia om den och den lät intressant! =)