vatten.


Smygreklam.

Jag är i något förstadium till att bli sjuk. Jag känner det på mig. Vad gör jag då? Dricker vatten. Dyrt vatten. Dyrt vatten på flaska. Vem är jag, prinsen av de förenta blåöarna i Döda havet?

Inte blir det bättre av att morsan kommer hem och berättar att de ska få vaccinationsspruta av jobbet för att minska spridningsrisken av den överhypade influensa som går bärsärkagång genom landet. Hon hade lika gärna kunnat sagt: "vi (mor, far, bror och tvilling jobbar på samma jobb) får spruta av jobbet, så du får dö din stilla influensadöd själv bäst du vill".

Högst troligt så har ingen svininfluensa dödat mig tills imorgon, så en spruta hinner man väl med. Frågan är om inte en mineralvattenöverdos lyckas med dödsbedriften i stället.
Publicerat i: Pelles vardag

ännu ett val.


Idag fick jag hem min valsedel för kyrkovalet. Så den 20 september är det jag som går och röstar.

Hahahaha.

Nä, så blir det nog inte när jag tänker efter. Jag har försökt läsa vad det är exakt man röstar för och framför allt vem eller vilka man röstar på, men jag begriper inget. Inget alls. Även om Svenska kyrkan inte är något som intresserar mig speciellt mycket, så är det ju alltid kul att använda den demokratiska rättigheten som är just röstningmetoden. 

Eller så får Jesus min röst. Men det kanske är som att lägga ned den? Kanske går att ordna direkt från köksbordet? Eller via nätet?'

Någon som begriper sig på kyrkovalet?
Publicerat i: På tapeten

nu vet ni.


Det finns en sak som jag pratat om många gånger med mina vänner. Det är ett jävla I-landsproblem, jag vet, men det irriterar mig likt förbannat lika mycket varje jävla gång. Ni vet när man pratar med någon och så ställer man en fråga eller göra ett antagande och så får man orden "men jag har ju sagt det!" slängda mot en?

Så här funkar jag, pällä nielson:
- jag pratar/skriver/röksignalerar med fler än en person dagligen.
- jag kan omöjligt komma ihåg varenda fjuttig detalj i andras meningslösa vardag.
- jag vill inte komma ihåg varenda fjuttig detalj i andras meningslösa vardag.

Jag tycker att en mening som lyder i stil med "men jag ju sagt det" eller "men jag skrev ju det i min blogg" är en jävla förolämpning. "Kommer du inte ihåg allt jag säger så är du inte värdig min tid".

Pff!

Nu vet ni.
Publicerat i: Pelles vardag

klööööönk!


Klunk! Klunk! Kan inte vara bra att vilja äta syntetisk firre.

Jag ljög igår. Nu hoppar jag på kommentarståget...
Publicerat i: Pelles vardag

party party!

1. Förpärla. Jag, Frida, lite av Johan, Anna och Stina. Jag pratar teckenspråk?
2. Många kåta ögon under festen.
3. Ja, som sagt... mycket kåthet.
4. Tvillingen (här får ni er en bild) ser bekymrad ut. Vi är ganska lika i verkligenheten, även om det kanske inte syns världsbäst nu.

Det var så jävla grymt kul igår. Bästa festen på länge. Kanske den bästa? Fast inget slår 20-årsfesten, den var fan snäppet bättre än denna. Det enda pissiga är att ju bättre fest man har, desto mer skräp blir det. Tror vi fyllde en tre-fyra sopsäckar med skit. 

Snart kommer det upp bilder på Facebook, jag ska tagga skiten ur folk och ladda upp bilderna 122 gånger om det så behövs för att folk ska ge upp avtaggningarna. Bara för att vara lite jävlig. 

Just ja, råkade ta ett kort extrapass på jobbet också! Mitt blogghoreri får vänta tills imorgon! Men ikväll ska jag däremot svara på varenda jävla lite kommentar. Antalet börjar gå upp till en 300 stycken snart. Många från samma person, men ändå... det är en del.
Publicerat i: Fest och fylla

katt i kräfthatt.


Förfest.

Okej, så det blev inget bloggande igår. Men efter maratonjobbande med sena nätter och tidiga uppstigningar så pallar man fan inte hur mycket som helst. Bara att se "Män Som Hatar Kvinnor", dricka x antal Irish Coffee och sjunga 122 låtar på Singstar. 

Med andra ord så är syrran hemma igen, men det är lättare att skylla på brist på ork, hehe. Fast man ska inte ursäkta dåligt bloggande jag vet. Speciellt inte när det kommer kaffedrinkar som korsar ens väg.

Ikväll är det kräftskiva. Som också det är en anledning att skita i nätet. Men ey, ni fattar - "fest framför allt", som scoutkåren brukar säga. Vi hörs imorgon, när dimman lagt sig en aning och allt det där. Bafyllesöndag lika med bloggnördande.

Publicerat i: Fest och fylla

ansiktet.


Jag känner en hatkärlek till fenomentet Facebook. Det är precis som när man hade Lunarstorm, om någon minns den gamle räven till hemsida? Samtidigt som jag kan sitta i timmar och kolla på andra personers fula bilder, så känner jag hur den mänskliga integriteten snart är ett minne blott. "Säger han som bloggar", kanske ni tänker. Och visst, en blogg är väl snäppet värre när det kommer till just integritet.

Men allt handlar ju om hur man sköter sig på nätet. Jag bloggar inte jättepersonligt. Något som är bra jävla förnuftigare än att lägga upp duschbilder på sig själv och sin lönnfeta överkropp och "publicera" det för alla att se.

Det jag använder Facebook till är mest att tipsa om mina egna blogginlägg (inte alls egocentriskt, nej då) och främst för att störa mig på alla som spelar "Farm Ville". Att folk stör sig på att tipsar om min egen blogg har jag sett länge förstått, men sen å andra sidan så skiter jag faktiskt i vilket. Det är i alla fall bättre än att berätta om sin skilsmässa för första gången eller "säga vad man egentligen tycker" i statusfältet. Fan vad många muckar bråk på Facebook, det är så jävla töntigt. I verkligenheten skulle se säkert vara skittrevliga mot varandra.

Det fysiska bråket har försvunnit.

Poängen här försvann för längesen, men mest av allt vill jag höra varför jag inte bör vara kvar på Facebook? För som sagt, precis som med Lunarstorm, så har jag svårt att slita sig.

Uppdatering: Balle, jag är för trött! Men det är bara en jävla dag kvar av tidiga jobbarpass. Hela september blir jag den blogghallick jag innerst inne är. Kompenserar upp pissbloggandet då!
Publicerat i: Pelles vardag

men who beats bitches.


Jag har unnat mig en film. Faktiskt det filmsläpp som jag varit mest exalterade över sen "Walk The Line", vilket säger en del om hur ofta jag köper filmer. Ikväll ska jag i alla fall äntligen få se "Män Som Hatar Kvinnor" och jag hoppas den är så jävla bra som alla säger. Till detta så önskar jag att jag kunde duka upp en filmkväll à la StinaLee eller någon annan filmknarkande bloggare. Men eftersom min ekonomi redan går back som det är (dagen efter löning) och har lagts på 245 stycken kurslitteraturböcker, så får jag nöja mig med följande ingredienser till mitt "lillördagmys" ("mys" är ett vidrigt ord):
- en flaska Ramlösa av okänd smak.
- lite av päronens GI-nötblandning.
- en hand innanför brallorna (ni vet, så som man gör när man ser på film).

Inte så jätteupphetsande. På sin höjd kan jag kanske skrapa ihop lite glassrester från diverse förpackningar.
Publicerat i: Film och tv

ändrad rubrik. folk verkar hoppa över ett inlägg som heter "bajs".


Man håller på att rusta det uråldriga utedasset här på gården. Det inget vi använder. Faktum är att jag tror vi fick rinnande vatten hit tidigt 1900-tal (plusminus femtio år). Varför det rustas vet jag inte (va, affektionsvärde?), det har stått där och möglat så länge jag kan minnas. Varför kan det bara inte fortsätta så, för vardagsrutinens skull? Vad ska nu hända om dagarna, nu när jag inte får gå och spana på ett sakta förfall?

Låt oss leka med tanken att det rustas för användning, vore det inte ett perfekt tillfälle att sluta bygga nu? Det är ljust, man ser vad man gör, man ser var man sätter sig och det är luftigt. Utedass är väl inte direkt kända för att lukta smultron, så lite drag (läs bortplockad husvägg) har väl ingen dött av? Och från det där gärdet, ingen kommer se en heller. På sin höjd ett rådjur. Men när gick ett rådsjur senast till attack mot någon som gör nummer två?

Bajshumor är inte riktigt min grej. Jag försöker verkligen...

Det som förundrar mig mest med utedass är varför det ofta är två sittsar på bänken. Gjorde man varandra sällskap på toan förr? Eller fyllde man upp ena tunnan först och sen bytte man? Dela med er av era tankar, jag vill verkligen (inte) veta. Jag kommer i alla fall aldrig röra skiten - i dubbel bemärkelse.

Min dag: universitetskoma. Nu är jag registrerad på kurserna, har köpt böcker från USA och läst igenom all information om läroplattformen BlackBoard. Tog en jävla evighet. Imorgon går jag in en jobbarperiod på tre dagar. Blir glest med bloggandet då. Men så som det varit med uppdateringarna idag så lär ni väl överleva ett par dagar till.
Publicerat i: Pelles vardag

jösses!


Världens kanske sämsta systemkamerabild?

Jag håller på och säljer av min studentlitteratur från förra terminen. När jag satt med bokhögen i knät nyss så blev jag förundrade över att jag överlevde statsvetenskapen. Och att jag bara fick ett underkänt. Tiotusentals sidor för fan!

Sen är inte de böcker jag lånade på biblioteket eller av syrran med heller.

Men intressant var det och jag lärde med en massa skit om politik och så. Bra att kunna om man någon skulle vilja argumentera om olika sakfrågor. När man nu skulle få för sig att göra det. På lördagens kräftskiva kanske?
Publicerat i: Pelles vardag

finnen.


Tittade på kort från tidigare i sommar. Det ovan är från när jag flyttade från Norrköping. Det först jag såg var den väldigt välplacerade finnen mitt mellan ögonbrynen. Vet ni vad det betyder? Att jag lätt kan urskilja indier med religonsrelaterade prickar precis där. Eller en Kishti. Eller annat folk med finnar.

Okej, det här var mitt försök till att vara rolig. Det gick inget vidare, men jag är helt jävla slut efter dagen. Kom på att jag kanske ska läsa två kurser nu i höst så att jag kan få ut studiebidrag. Sagt och gjort, nu har jag mejlat och läst en sjuhelvetes massa information. Det borde stämma. Tid till att plugga verkar jag ju uppenbarligen också få.

Dock hade jag gärna velat jobba som en jude. Men what to do, what to do?
Publicerat i: Pelles vardag

this socks.


Mina sockor som jag fick i artonårspresent sjunger på sista versen. Synd, de är ett av de få par sockor jag ägt som faktiskt värmt mina nästintill blåa fötter.

Jag antar att de är ett bevis på svunna tider och ljuv ungdom. Hehe.

Jag har klarat av de flesta av dagens bestyr. Har fått lite fler timmar på jobbet också. Förstår att det är tajt med timmar nu, men jag hoppas verkligen att skiftledarna väljer att ringa in mig om det skulle behövas. Så ni skiftisar som läser det här - kom ihåg att jag sitter jour.
Publicerat i: Pelles vardag

vardagssörjan.


Bild som är med endast i syfte att liva upp inlägget nedan. Fler ascoola skivomslag hittar ni HÄR!

Usch, fan vad tråkiga saker jag har att ta itu med just nu. Vardagligt shit som jag pissat (strålande ordval i den här meningen förresten) i en jävla evighet nu. Jag måste fixa med:
- Betala räkningar. Hade tänkt göra det idag, då jag trodde det var löning. Har skit från Tre, tandläkaren, Tradera, E-on och högskoleprov att betala.
- Betala tillbaka lån till mor och far.
- Boka högskoleprovet (räkningen har altså inte kommit än, men jag räknar med den).
- Gå till tandläkaren (samma här, räkningen har inte kommit än). Ni vet när de sa att det var en "omöjligt att omboka sin tandläkartid och du kommer få vänta ända till december, ujujuj..."? Jag fick en tid tjugo dagar från första datumet. Så svårt var det.
- Registrera mig till en kurs. Det lutar faktiskt mot Astrid Lindgren-kursen. Kvartsfart under en termin, det är fan perfekt! Lite kurslitteratur var det också. Kanske inte den mest givande kursen, men den verkar rolig och jag tar inget lån eller så för att ta mig igenom den, då spelar det ingen roll känns det som.
- Ringa till jobbet så att de fixar med mina timmar.
- Handla till kräftskivan på lördag. Kul med fest, men förberedelserna suger.
.. och så vidare.

Bästa inlägget på länge, WIHO! Men nu vet ni hur mycket jag hatar att göra tråkiga saker. I'm all about the fun, ey!
Publicerat i: Pelles vardag

dryger.


Är det en sak som min mor lärt mig så är det att inte skämta om andra utseende. Det och döden. En bra lärdom, för ingen kan fan rå för hur man ser ut och man ska fan behandlas efter det faktumet. Men det är inte det som det här inlägget handlar om.

Jag surfade runt i bloggvärlden (som vanligt) och kom in på en bloggare som skrivit om "Twilight" (som vanligt) och lagt upp ett par bilder på hon, bruden i filmen. Jag kan låtsas som att jag inte vad hon heter, visst - men det har varit jävligt svårt att missa det senaste året. Hon hon Kristin Stewart. Eller? Kristen? Kirsten? Skitsamma, tjejen i "Twilight".

Som sagt, det här har inget med hur hon ser ut att göra, för hon ser jävligt bra ut. Bara genom en bildsökning på Google så får man upp material till att både göra det ena och det andra med så att säga.

Min poäng här; jag tycker hon ser förjävla dryg ut på flertalet bilder. Visst hon är väl jagad av fotografer dygnet runt och kan väl inte se glad ut jämt och allt det där, men hennes uppsyn och ansiktisuttryck tycker jag säger: "du kommer aldrig bli större än mig, du och ditt sprutluder till morsa kan bo i er husvagn och bilda en mindre koloni".

"You ain't the boss of me".

"Suck, vad gör jag här egentligen?".

"Jag är den viktigaste i hela världen".

Håller ni inte med?
Publicerat i: Okategoriserbart

hur man gör grym kvällsmat.Hur man gör den grymmaste kvällsmaten:
- Ett par skivor bröd från grannbageriet.
- Bre på med mycket smör.
- Ett par skivor med Port Salut-ost på varje skiva bröd.
- Avnjutes med ett glas färskpressad juice.

En hand upp om du saknat mina fötter litegrann!
Publicerat i: Pelles vardag

pinuppa.

Igår frågade jag vad det var för något jag fotat och ovan här har ni svaret. Förvånadsvärt många såg vad det var för något jag fotat. Alltså skrevet på en porslinspinuppa. Det är morsan som ställt den i badrumsfönstret. Också det är lite förvånande, hon brukar ha lite svårt för lågprisliknande tackysaker.

Nåväl.

Det censurerade på bilden är en nästrimmer. Jag tyckte det såg ut som en dildo, så jag pixlade till den lite för att jag inte orkade överengagera mig i Photoshop och trolla bort den. Jag misslyckades ser jag nu, aldrig har den liknat en dildo mer än vad den gör nu. En ganska lite sådan dessutom.
Publicerat i: På tapeten

true blood på svt.


På onsdag klockan 22.00 börjar SVT1 sända den överhypade serien "True Blood". Den här serien har nog något vunnit pris över att vara mest omtalad i bloggosfären. På delad förstaplats med "Ben & Jerrys"-glassen och "Twilight". Ska jag vara ärlig så brukar jag inte bli sådär jäkligt exalterad av överexponerade snackisar från bloggvärlden (kan vara för att jag inte är någon liten flicka med flätor i håret), men den här serien verkar riktigt grym.

Har ingen aning om vad den handlar om egentligen, men en vild chansning säger mig att den har något med vampyrer att göra, hehe. Man kommer långt på det. Bara de inte glittrar i solljus och springer i ljusets hastighet så är jag nöjd. Jag har sett introt till serien också, som tydligen har vunnit en del priser, riktigt grymt!

Så ska du se "True Blood" på onsdag?
Publicerat i: Film och tv

vad föreställer bilden?


Min goda bloggvän, om jag får lov att kalla henne det, Sussi, brukar kör med återkommande inlägg som hon kallar "gissa vad". Där låter hon sina läsare gissa vad hon fotat genom att bara lägga upp en liten del av föremålet. Den här idén har jag alltså tagit direkt från henne. Även om jag inte tror att hon var "grundaren" till zoomningsförmågan, så tycker jag ändå hon ska ha all cred. Hon tar finfina bilder också, spana in 'na!

I alla fall, vad föreställer bilden?

Ikväll är det fest för årskull '88 som gick ut Transtenskolan för fem år sedan. En fest också känd som "88:a-festen". Och nej, det är ingen företagsgrej där någon ordnat med en massträff, utan en hederlig privatfest. Fint intiativ tycker jag. Varför är jag inte där? Jo, för att jag inte gillade högstadiet. Inte ett dugg. Det gör omöjligt någon som var villig att gå emot den typiska "högstadienormen". Då blir tiden rent förjävlig. På högstadiet var jag "udda" för att jag var mig själv och sket i truckerkepsar, övervaxat hår och "hänga på muren" som alla andra gjorde.

Idag förspråkar jag mottot "var dig själv, kan folk inte ta det så är det dem som är dumma i huvudet".

Kan tyckas att jag verkar långsint och så är nog också fallet. Men jag vill inte omringa mig med folk jag inte gillade någon gång under tre år. De få (som är ganska många egentligen) jag gillade träffar jag hyfsat regelbundet ändå. Fest är alltså överflödigt just idag.

Även om jag har det rätt seeegt just nu...
Publicerat i: Fest och fylla

filmångest.


Jag ser vissa likheter mellan Brad Pitts frilla i "Inglourious Basterds" och Diaz-frisyren på "Den där Mary". Och det är en bra sak, tro mig. Hehe.

Det är så jävla mycket film jag vill se för tillfället. Det sker fan i mig aldrig. Jag och hela filmkulturen går sällan hand i hand. Det brukar ofta te sig som så, vilket många av er säkert vet, att jag istället slösar bort liv och leverne på en eller ett par TV-serieboxar.

Nerdmoment. Igen.

Så kan någon ge mig tid och råd att se "Inglourius Basterds", "Män som hatar kvinnor", "District 9", "Slumdog Millionaire", "Lena Baker Story" och så vidare. Vi får se vilka jag klarar av att bocka av snarast.
Publicerat i: Film och tv

facebook suger.


Folk tjatar på mig att lägga upp bilder på Facebook. Så gör man det, folk taggar av sig själva och blir pissed för att man "la upp just den bilden". Men det är väl så, man vet bara hur ens "spegel-jag" ser ut och inte sitt verkliga "foto-jag". I och för sig brukar jag också avtagga mig själv på kort. Men jag har ju en image att tänka på - jag kan inte vara med på några fina kort! Här gäller det fyllekort med en femstjärnig grimas, aight! Nä, Facebook suger med sina töntiga foton och funktioner.

Man har väl inte en blogg för intet? Här inne har ingen något val när det kommer till fula kort.

Idag ska jag vara den största blogghoran som finns. Det var det första jag tänkte när jag vaknade och det måste ju betyda något då...
Publicerat i: Pelles vardag

kriget på/om bloglovin'.

Fick en kommentar från Rebecca (som borde köpa räkor) igår som innehöll meningen "Jag har en egen bloglovintävling med dig, utan att du vet om det. Du leder med en. Attans. :P".

Samtidigt så sa Anna, självutnämnd jag-bryr-mig-inte-ett-dugg-om-bloglovin-brutta, på MSN att hon "hade makten i sina händer att göra så att hon fick en prenumerant mer än mig". Detta alltså genom att ta bort sin prenumeration på min blogg och på så sätt gå om mig. En makt som jag just nu också inser att hon använt - så grattis, Anna! Och grattis Rebecca. 

Nu undrar jag, har de här båda brudarna förväxlat mig med någon som bryr sig? Antagligen. Gätt a gripp liXzom asså hallÅH bah!

bloglovin                                   bloglovin

bloglovin  bloglovin         bloglovin  bloglovin

bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin

bloglovin
  bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin

bloglovin
  bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin

bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin

bloglovin  bloglovin  bloglovin  bloglovin

bloglovin  bloglovin  bloglovin

bloglovin  bloglovin

bloglovin

(KOM IHÅG ATT LÄGGA TILL MIG, SÖTNOZZIZZAHR <3<3<3<3<3)

Och just ja, jag har ju 20 prenumeranter på domänen "pellespersonliga.se" också. Attans, vad jobbigt för er. Verkligen.
Publicerat i: Okategoriserbart

favorittubare.


Jag vet att jag kört sådana här liknande inlägg ett par gånger tidigare, men som den übernörd jag är när det kommer till YouTube så kan jag ta och uppdatera min favoritlista för er. För det finns kanaler som jag prenumerarar på som gör gör en förjävla glad. Faktum är att när jag ser att dessa personer uppdaterat så blir man varm i maggropen.

CommunityChannel - Natalie är den vloggare jag följt längst, från det att hon hade 20 000 prenumeranter, tills nu - med 360 000 stycken. Det känns som om jag och Natalie funkar lite likadant, vi skapar (uj, vilket prettoordval) efter de små sakerna vi ser i vardagen. Helt klart min favorit på YouTube.

LisaNova - Har länge varit det största namnet på YouTube. Även om hon inte har flest prenumeranter just, så var hon den som först fick en karriär av hemsidan. Klockren humor och är villig att driva med den populärkultur som regerar i USA. Tryck på länken och se när hon gör parodi på The Hills. Tur att det finns någon med vett i USA.

LiveLavaLive - Varje video med Mitchell Davis är olika varandra. Och det är väl det som är så jävla bra med LiveLavaLive-kanalen. Antingen är det något artsy farsty eller så är det något sketchliknande. Jag gillar't som fan!

TheHill88 - Caitlin brände ut sig en gång tiden med sitt "jobb" på YouTube. Nu verkar hon vara tillbaka och jag förstår nu varför jag haft henne kvar på min prenumerationslista. Tjejen är som en riktigt duktig radiopratare. Ni vet, hon fångar ens intresse bara med sitt prat. Sen så är den kvicka ironin jävligt härlig också.

ShaneDawsonTV - YouTubes just nu mest framgångsrika kanal. Antalet prenumerationer tror jag ökar med 40 000 om dagen lite drygt och det är fan i mig jävligt förstårligt. I maj hade killen lite drygt 70 000 folks som följde honom och nu är han den sjätte största på sajten med sina 630 000 stycken. Varför går det så bra? Jo, för humorn i hans  videos är så jävla bra. Han driver med både Miley Cyrus och Twilight-hysterin. Så. Jävla. Bra. Speciellt det där med Twilight, för den hysterin är så jävla löjlig.

Spana in dessa vettja!

Off to work, ciao.
Publicerat i: På tapeten

baby boooooom!


Ni vet för några år sedan, då sa man ju att genomsnittsåldern för att föda barn var 32 år för kvinnor och 35 år för män. Låt oss säga så här, bara genom min bekantskapskrets så har det snittet sjunkit med tio år. Varför skaffar alla barn just nu? Är det på grund av finanskrisen? Det måste vara så. Folk föder barn på löpande band. Det eller söker högskola. Det var väl rekord i antalet sökningar till högskolan i år va? Säkert därför som det sket sig för mig. 

Gör fler barn, sök mindre skola. Tänk på mig.

Personligen kan jag inte förstå att folk i min ålder är så inbitna på att skaffa Volvo, villa och vovve så fort som möjligt. Det är inte en fråga om hurvida jag tror man klarar av att fostra ett barn eller inte bara för att man är ung, för det spelar fan ingen roll i min ögon. Och ja, jag fattar att vi har den fria viljan i det här landet och att folk får göra som de vill (vilket påminner mig om att jag just nu hänvisar till yttrandefriheten). Men ansvaret som följer, det skulle skrämma mig.

Jag kan knappt ta hand om mig själv. Jag vill inte ta hand om mig själv. Jag vill somna när jag vill, göra vad jag vill och allt det är det. Det är jobbigt bara det. Fast jag gillar det!

Så svara mig, varför ska man skynda sig med kids och vuxenlivet?
(Och just, ja - MODEMADDE!)
Publicerat i: På tapeten

VIDEOBLOGG!

Okej, så det här kanske inte räknas in till kategorin "videoblogg", men det är en video på en blogg. Just det där med talande blogginlägg är något som jag förövrigt inte fattar vitsen med. Kan något vara så långt ifrån poängen med bloggandet? Nä, min röst spar jag till andra tillfällen, här horar jag bara ut mig själv i text och bild.

Hur som helst, här har ni ett videoklipp jag knåpat ihop under eftermiddagen. Det var kul att göra det! Kanske att det kommer fler klipp in the framtid.

Antagligen åker det ned snart igen, i och med att jag har tagit med en Lily-låt. Men några av er hinner kanske se i alla fall.

Publicerat i: Videos

jobbsnack, ey.


Första kvällen i Göteborg. Efter Hello Saferide, före Bob Hund och mitt i alkoholen.
Fotografen hittar ni HÄR.

Jag mår som en säck potatis efter den här jobbardagen. Det har inte varit jobbigt, men tala om evighetsgöra. Hela det vakna dygnet har spenderats på jobbet i mina för tajta jobbskor. Snart kommer väl fotsvampen också.

Jag lämnade dessutom placet åtta jobbtimmar rikare. Fan vad jag raggar tider just nu, jag känner mig som en tjackhora och gör allt för lite vinst.

Gick jag över gränsen nu? Det kanske är otrevligt att prata "tjack", menar jag.

Hehe.

Jag är svintrött och ska snart upp och cykla till jobbet igen. Ett förmiddagspass stundar. Förhoppningsvis kommer jag ikapp med kommenterandet då och förhoppningsvis så funkar det. Imorgon efter jobbet alltså. Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

döden tar semester.


Min största svårighet just nu är att hålla jämt tempo med bloggandet och kommentarerna. Jag vill komma in i rutinen med tre-fyra inlägg om dagen och bara ha trettio-fyrtio kommentarer att svara på åt gången. På så sätt kan jag skriva ett nytt inlägg och sen svara på de "nyinkomna" kommentarerna.. Det är så man effektivast bloggar. Detta kan låta töntigt och jag är säker på att det är dessutom, men det är fan då man är som effektivast. Det var också den här rutinen jag försökte mig på att komma in i igårkväll.

Det sket sig rejält! Blogg.se la i stort sett av helt och hållet.

Istället kollade jag på "Möt Joe Black". Den var inte jättedålig och inte jättebra. En typisk Hollywood-rulle där man försöker att inte vara Hollywood. Om ni sett den så vet ni vad jag menar. Brad Pitt var avsevärt lik en Nina Persson ur tidiga The Cardigans.

På tal om skita upp rutiner, idag jobbar jag från tidig förmiddag till sen kväll. Men det här lär väl rulla som smort om ett tag igen. Och just, ja... lite ändringar är gjorda, tryck F5!
Publicerat i: Pelles vardag

hannas lyxkorv.


Fan, vad elak jag är nu. Jag bränner nog alla broar om att få åka till Göteborg och träffa goa' bloggbabes igen. Men det här var lördagens höjdpunkt näst efter Lily Allen, nämligen Hannas lyxkorv. Hurvida den var speciellt lyxigt eller inte vet jag inte egentligen, men försäljaren tog 80 spänn för den och det var knappt att Hanna bad tillbaka om rätt växel (något som jag tror berodde på det många timmarna som spenderats i öltältet, hrm!), hehe.

Men som hon åt och njöt av sin lyxkorv, ojoj! Som en unge i en godisaffär! Eller en brat på Åhléns (dyr affärskedja det där).
Publicerat i: Okategoriserbart

beroendeframkallande.


Jag skrev ju bara för någon vecka sedan att jag inte tyckte att "Mitt liv som död" var något revolutionerande inom TV-serievärlden. Jag äter upp och tar tillbaka allt jag sa, man ska aldrig dömma en TV-serie efter ett par avsnitt. Åtminstone vet jag det nu. På baksidan av boxen använder man adjektivet "beroendeframkallande" om den här serien. Jag kan säga såhär, all min vakna tid går åt att fundera på hur det går för George, Mason, Roxy och alla de andra.

Allt är som det brukar vara hos serienörden Pälläääh.

Det var till och med viktigare att använda mina lånade pengar att köpa följande säsong och den avslutande filmen än att faktiskt ge tillbaka de till mor. Hoppas hon inte tar illa vid bara, hon får ju i alla fall sina pengar om sex dagar.
Publicerat i: Film och tv

dagens obehagligaste.


I morse var jag med om något som jag tycker är så jävla obehagligt. Det började med bestämde mig för att ändra om designen en aning. Inga drastiska ändringar, mer lite finpust och uppdateringar. Till detta behövde jag komma åt kortet som jag har till min header. Ett kort som ligger i min externa hårddisk som i sin tur ligger i mina flyttkartonger. Ett av uthusen är ett ombyggt magasin som vi fixat till och använder som festvåning (visst låter det lyxigt, hehe). Längst in i detta magasin hittar vi alla mina flyttsaker i en avskärmad avdelning. Ni behöver egentligen inte veta mer än att jag måste gå igenom hela denna våning för att komma till mina saker.

Det är här det obehagliga börjar. Jag kliver upp från trappen och jag ser klart och tydligt var jag kan gå (det är rätt mycket bord och stolar i vägen). Även om det är ljust ute, så är det samtidigt lite mörkt. Så där som det kan vara i gamla uthus, ni vet? På två pelare sitter det mittemot varandra två ljushållare med blockljus i vardera hållare. Tror ni inte att ett ljushelvete står och brinner? MItt framför ögonen på mig. Jag. Sket. Ned. Mig. Släckte ljuset, kutade in och låste dörren.

Började tänka hyfsat rationellt. Mamma och pappa hade haft fest där - tolv dagar tidigare! Och är det samma ljus som står och brinner efter tolv dagar, då jävlar... jag ska köpa mig ett storpack och leka Jesus (eller vem fan det var som fick ett ljus att brinna länge). Vem fan hade varit uppe och tänt ett ljus? På MSN försökte folk tuta i mig att det var övernaturliga krafter bakom det hela. Men hokus pokus-spöken är till för människor med svagt psyke och för mycket fritid. Jag började istället inbilla mig uteliggare eller sociopater som lever osynliga på vår gård och försöker göra oss galna. Något som i mina öron vore bra mycket värre än ett ljuständande töntspöke.

Jag ringde till päronen och fick det förklarat för mig. Olle, tvillingen, hade haft fest nu i helgen. De hade haft ljus tända, men han hade varit, jag citerar; "grymt jävla trött". Anledning nog att glömma ett rätt så svagt lysande ljus. Mamma sa att hon varit där uppe och kollat läget och såg inget lysande ljus. Men hon är ungefär ett och halvt huvud kortare än både Olle och mig, så att hon missat det var en självklarhet. Det var tur att ens jag såg det, för hållarna sitter rätt högt upp.

Frågan är bara hur länge ett blockljus kan brinna. Tydligen jävligt länge. Men om de slutade festa runt tolv i lördags natt och jag ser det idag runt tio på morgonen idag... ja, det verkar gå ihop. Ett stort ljus var det också. I en vindstilla avdelning.

Jag beväpnar mig nog med en golfklubba ändå. För säkerhets skull...
Publicerat i: Pelles vardag

schyssta brön.


Jag letade efter något ätbart i frysen och sprang på sju påsar korvbröd. Alla öppnade och halvfulla. Det märkliga är att vi inte har korv till ens hälften av alla dessa bröd.

Detta inlägg är skrivet endast för att reta morsan. Hon brukar bli arg när jag klagar på hennes hushåll.

Hehe.

Nu ska jag bre mina korvbröd med kantarellost och ta en till kopp kaffe.
Publicerat i: Pelles vardag

way out west 2009!1. I solen i väntan på Robyn. 2. Anna nummer ett posar. 3. En av Sveriges bästa liveartister, Robyn.
4. Det var svårfotat under Lily Allen. 5. Efter Lilys timma, jag hade avverkat en sisådär 34 liter svett. Var totalt genomsur. 6. Anna nummer två med Rosie.

Nu är jag hemma efter tre klockrena dagar i Göteborg. Har precis dumpat Anna och Stefan vid tåget. Jag har haft så in i helvetes trevligt och hela min uppfattning om Way Out West-festivalen har totaländrats. Från att ha tyckt att det är en halvtdålig fejkfestival utan camping, så har jag insett det bra med att "bli tvungen" att boka vandrarhem. Det är jävligt gött att komma till ett rum med fyra väggar, en säng och lite tystnad. 

Summa summarum: Way Out West 2009 var förjävla grymt och betod av fina spelningar, mycket vin, mycket öl, sena kvällar, bloggpeeps och åderförkalkande mat i mängder. Bra musik såg vi också. Här kommer lite väl valda ord:
Lily Allen - Wow, det bästa jag sett i år! Såg kvinnan på ett par meters håll och i ett publikhav varmt som ett mindre helvete. Bäst var "Not Fair" som hon tog om refrängen på X antal gånger och som fick publiken i extas. Grymt bra livesång dessutom. Ja, hon var förjävla bra helt enkelt och jag önskar att hon kunde hållit på en timma till.
Robyn - Så jävla grym hon med! Körde en cover av Queens "I Wan't To Break Free" tillsammans med Lykke Li och det var magi på scen. Mot slutet kom doktor Alban in och hjälpte till att skapa ett stycke musikhistoria. Så in i helvetes bra och jag önskar att vi var längre fram än vad vi var. Behovet av kaffe fick oss att hamna på efterkälken dock.
Glasvegas - Enastående och magiskt.
Vampire Weekend - Jag har inte lyssnat så jätteingående på VW, men de var ett perfekt öltältsunderhåll.
Artic Monkeys - Jag förstår varför jag inte riktigt fastnat för den här gruppen, det låter för mycket likadant. Men AM är alltid coolt att ha sett och de är jävligt duktiga live.
Antony & The Johnsons - Lite pretto, men väldigt trevligt.

Och så vidare. Jag är trött. Nu blir det till att vila upp sig. I ett dygn eller två.
Publicerat i: Pelles vardag

addspirit, moeller & zubble.


Tre goa' bloggpullor. Anna är Sveriges coolaste Göteborgs-wannabe.

Nu sitter jag och Stefan och väntar in de andra som duschar av sig två dagars festivalsunk. Jag har haft det så jävla bra än så länge. Idag suger vädret, men det verkar som om det ska bli bättre till kvällen. Då spelar Lily Allen. Vi har redan lagt upp planen för den spelningen. Vi ställer oss längst fram direkt efter Basement Jaxx.

Det krävdes två genier för att knäcka fram den grymma planen.

Fan, jag får ta igen det här med bloggandet när jag kommer hem sen. Vad har ni för er, vilka är på Way Out West av er?
Publicerat i: Pelles vardag

på tåget.


Wzup, ey! Sitter på tåget nu. Ingen Blondinbella i min webbcam inte, så jag får väl duga. Sov ungefär fyra timmar inatt, så jag lär bli stupfull efter första ölen senare. Just nu smygsuper vi lite champange och firar semestern. Ni vet, drar bort etiketten och låtsas att det är Sprite.

Så som man gjorde när man var femton bast.

Skulle på riktigt behöva sova lite innan kvällen. Ska försöka nu här på tåget. Smell yah later tomorrow! Ett inlägg om dagen, aight!
Publicerat i: Pelles vardag

hur ni hittar mig i göteborg.Jag vet att en hel jävla hög av alla er som skriver med mig här på bloggen ska till Way Out West som börjar imorgon. Jag håller korpgluggarna öppna efter mina fellow bloggers. Men för att ni lättast ska hitta mig så publicerar jag bilderna ovan. De är ganska lika mig så som jag ser ut i verkligheten. Med en öl i handen och/eller med besvärade solskensögon.

Tio poäng för varje bloggare jag hamnar på bild med! Fem för varje artist (de är mindre viktiga).

Vad jag vet än så länge så ska jag i alla fall träffa Lena och Anna. Jag och Lenin har talats vid i många år nu. Över MSN och andra communityn då så klart, aldrig annars faktiskt. Ska bli spännande att se kvinnan i verkligenheten. Anna verkar mer än reko, så att vi två kommer ha skoj tvivlar jag inte en sekund på. Fulla ska vi vara också

Mest nervös är jag faktiskt över spårvagnsåkandet. Spårvagnarna är djävulens påfund.

Blondinbella åker mellan Stockholm och Göteborg imorgon. Är hon med på vårat tåg så ska jag be henne och vinka in i min webbkamera.

Nu vet ni...

(jag vet inte varför, men här kommer lite reklam: FÖLJ MIG MED BLOGLOVIN')
Publicerat i: Pelles vardag

prrrrrrajd.


Himlen var ovanligt homovänlig nyss. Kan det vara Gud, Jesus och de andra toganissarna som har Pride-parad där uppe bland molnen? Det måste vara så. Vad annars kan förklara fenomenet som uppenbarar sig?

Aliens kanske? Eller Hugh Jackman?
Publicerat i: Pelles vardag

alldeles ENSAM?


Jag såg precis den här reklamtexten i ett MSN-fönster. Vad är grejen med versalerna? Blir det mer slagkraft av stora bokstäver? Jag är "alldeles ENSAM" och inte vill jag bli nykär på E-kontakt.se för det.

Jag använder match.com istället.
Publicerat i: Pelles vardag

jag har visst ett liv.


Fan vad jag bloggar idag! Börjar undra om jag inte har något liv alls. Men det har jag. Verkligen. Ett fullspäckat liv med en massa folk att hänga med hela dagarna. Kolla bara på alla de bloggvänner jag har på Fejjan. Dessa människor är verkligen ens riktiga vänner, som man kan lita på i ur och skur. Som alltid finns där för en.

Så visst har jag ett liv alltid.

Nu ska jag ta en fika på Lunarstorm, mata min hund på Playahead och sen ska jag väl somna till Blondinbellas livsstilscoachande.

Min vardag är fullspäckad banne mig, hinner ju knappt röra mig utomhus (World of Warcraft-tid ej inräknad).

Bli min vän på Fejjan så kan vi brevväxla på MSN sen.
Publicerat i: Pelles vardag

till alla er som inte sett det än.

Som den übernörd jag är när det kommer till YouTube, så såg jag det här klippet redan när det hamnade på "mest visade"-listan. Men jag kan se det gång på gång och det gör mig fortfarande glad in i benmärgen.

Det är något speciellt med folk som bjuder på sig själva. Det är nästan så att jag blir upphetsad av det. Jag ska bli bättre på det, att bjuda på mig själv. Fast jag är ganska duktig på det redan nu, om jag själv får lov att säga så. Men man kan inte glädja andra nog för mycket.

Sen så har jag lyssnat på Chris Brown hela kvällen. Var fan ska det här sluta? Undra om jag inte börja ta finanstips från Martha Stewart och sexualrådgivning från R. Kelly när jag ändå är i farten?

Och just ja, det var coolingen Lisa som påminde mig om klippet igen!
Publicerat i: På tapeten

let me tell you 'bout the birds and the cats.


Fan, jag öppnade precis ytterdörren för att släppa ut hunden. Då möts jag av en masakerad fågeldöing (som jag snällt nog censurerat lite ovan). Till en början trodde jag den flugit in i ytterdörren och började spana efter fågelkraschmärken. Men denna tanke slopade jag när jag såg Sveriges nöjdaste katt vaka över liket. Det var alltså en gåva. "Duktig katt", sa jag och kliade henne lite på magen.

En vacker dag ska fånga en fågel till henne. Bara för att höra att få höra hur duktig jag är för en gångs skull.
Publicerat i: Pelles vardag

mode för fattiglappar.


Till Egoinas snygga morsa:
Vi har alla ett par jeans som är svinfula, men för bekväma för att slänga. Åtminstone vill jag själv tro att det är så. Själv har jag ett par baggybrallor som såg att ha suttit på ett par statistben i någon billig australiensk TV-såpa. Det var alltså VM i stentvättat vi talar om. Typiskt australienskt, om ni frågar mig.

Fattig som jag är så har jag heller inte råd att införskaffa mig något nytt par. Så vad gör man? Jo, jag köpte på mig två paket klädfärgning och färgade om mina pyjamasbekväma aussiejeans. Resultatet blev ett par pyjamasbekväma aussiejeans - fast svarta! Jag är nöjd. Det var en billig lösning.

Fast helst vill jag ha ett par nya 501:or.

Hjälp mig, någon?
Publicerat i: Pelles vardag

den stundande hösten.


Idag anmälde jag mig till distanskurser att underhålla mig med nu under hösten. Ni vet, för att komma upp i rätt poängantal för att kunna söka vidare till det journalistprogram jag vill gå på en vacker dag. När jag väl satt där så passade jag på att spåra ut totalt mina kurssökningar. Örebro Universitet har faktiskt en kurs som heter "Astrid Lindgren". Den verkade så jävla lätt att ta sig igenom att jag inte kunde tacka nej.

Och då har jag egentligen aldrig varit något av fan av Astrid Lindgren heller. Jag fann hennes mest grinig när hon var i livet. Visserligen var hon i sina sena tvåhundra år i den skepnaden jag minns henne. Kanske att det då inte är så lätt att le och vara trevlig?

Sen blev det också kurser som "Tal & Mönster", "Livet & Döden" och "Vikingarnas Språk". Jag tror det blir en intressant höst, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

kalle anka & prodigy.


Hur vet man att det är åldringar och inte barn som sitter på Kalle Anka-redaktionen? Man refererar till Prodigy. Vilket barn känner till Prodigy? Vilken sjuåring sjunger med till "Firestarter" eller "Smack my bitch up"? Personligen så var jag mer av en Aqua-unge.

Men det är ju kul att man tror att Liam Howlett tog sin kick ass-frilla från en Kalle Anka-teckning.

Nu ska jag återgå till Olles skitgamla Kalle Anka-samling.
Publicerat i: Okategoriserbart

19/8.


Det har varit årets soligaste dag och vad har jag gjort? Legat inne och kollat på "Mitt liv som död" hela dagen. Serien är okej, inte något jätterevolutionerande i TV-väg, men helt klart sevärd. När jag ändå hade ångan uppe så fortsatte jag att mjölka mitt TV-serienörderi. Efter ett par timmar på IMDb.com så fick jag se att man kickat igång en femte säsong av "Weeds" i USA. Förjävla bra, jag trodde det inte skulle bli av faktiskt! Dessutom släpps den fjärde säsongen på DVD den 19 augusti.

Aah, det blir en härlig sensommar. Jag diggar "Weeds" så in i helvete mycket! Ett tips till att fellow nerds ute i cyberspace.

Nu blir det jobb!
Publicerat i: Film och tv

kräftor.


Päronen har ägnat dagar åt att fiska kräftor och förberett inför kräftskivan i kväll. Jag, syrran och tvillingen har också bestämt oss för att ha kräftskiva. Men då blir det med köpekräftor, jag klarar inte av torteringen som inkluderas i eget kräftfiske.

PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP! Så låter en kräfta som skållas. Makabert jävlar!

Ikväll ska jag jobba igen. Jag har jobbat så många dagar nu att jag börjar få en rutin. Det känns... ovanligt.
Publicerat i: Pelles vardag

bad.
1. Himmel (ifall nu ingen skulle råka klara av att se detta på egen hand).
2. Blekfeting.
3. Mina fötter.

Ett par timmar med bad blev dagens äventyr. Jag tog kort på samtliga av oss, men jag vet inte om alla är så jävla intresserade av att visa upp sig halvnakna för miljontals människor. Att jag gör det spelar ingen roll, jag ligger ju redan på YouPorn ändå så.

Sök på "deutsche beard seXXX" så har ni mig där.

Nu blir det grillat och efter det bloggnördtid.
Publicerat i: Pelles vardag

klargörelse/cleardoing.


Fick kommentaren ovan efter att jag skrivit att gillar den brittiska musikscenen. Självklart betydde inte detta att jag gillar ALLT som skapas i Storbrittanien inom ALLA genrer. Jag kände att detta var rätt så underförstått faktiskt då jag skrev inlägget.

Men tji fick jag.

Men faktum är att de flesta skivor jag köper är just från brittiska artister. Lily Allen, Glasvegas, Kate Nash, Winehouse, Jack Penate, Jamie T och så vidare.

Men ey, no hard feelings.
Publicerat i: Videos

old school.


En åttitalistisk fågelskrämma.

Så som man gör idag, fast från förr. Innan CD-skivan kom och förstörde för oss alla.
Publicerat i: Pelles vardag

fjärde och äntligen den sista delen av frågestunden.

Snacka om evighetsgöra det här.

En sak du skulle inte kunna leva utan?
Mina hörlurar. Jag har de jämt. När jag cyklar till jobbet, när jag är ute och går, vid datorn... egentligen är det inte så konstigt att jag köper tre par om året, jag använder de som fan. Fast å andra sidan så är ju Koss Porta Pro-hörlurarna inte av högsta kvalité, men ljudet klår fan allt. Jag måste ha bra ljud när jag lyssnar på musik, det är hela grejen.

Vad gillar du för slags filmer?
Filmer som är lite "egna" av sig så som "Little Miss Sunshine", "Virgin Suicides" eller "Edward Scissorhand". Just nu har jag återigen snöat in på "Ghost World" som kan vara världens bästa och svaraste komedi. Jag rekommenderar den starkt!

Har du något fobi?
Yes, läs här!

Om vi var gifta, och du var tvungen att välja 5 free-passes, vilka skulle det vara (kändisar då)?
Jag vill hellre ligga med folk i min närhet. Fast i och för sig, Oprah bor ju i huset bredvid och hon är väl känd? Jag väljer henne.

Vilken superhjälte skulle du helst vilja vara och varför?
Spindelmannen verkar coolt. Kanske lite för kletigt att skjuta ut allt det där vita också. För att inte tala om hans nät.

Hur tror du att du kommer vara när du är pensionär?
Helt ärligt så tror jag faktiskt inte att jag kommer leva så länge. Fråga mig inte varför. Men om jag gör det så hoppas jag att jag är levnadsglad och en mysfarbror i trettio år gamla kläder.

Om du fick skapa en ny uppfinning, vad skulle den då ha för slags funktion?
Jag skulle uppfinna den sista uppfinningen. Den skulle få folk att sluta försöka helt enkelt.

Om du skulle åka upp till rymden, vad skulle vara det sista du tog med dig?
Newtons anteckningar om gravitationen.

Om du måste sno kläder från ett ställe, Erikshjälpen eller Emmaus?
"Måste sno"? Jag gör det jämt från H&M, JC, Åhléns, MQ. Funkar fint och de är av bättre kvalitét.

Om jag skulle multiplicera din underarms längd gånger din vänstra hands långfinger och sedan addera det till din kroppslängd, vad skulle jag få för tal då?
Nio plusminus något random tal.

Vill du ta en öl med mig under WoW trots att jag inte ska gå på själva festivalen?
JA! Alla som vill ta en öl under helgen jag är i Göteborg (13 till 15 augusti), hör av er! Eller så håller ni koll efter en lönnfet kille med högt hårfäste och med Närke-gneeeeeellet going on. Det kallas "god självbild" har jag hört, hehe. Bjud mig på en öl dessutom, jag är fattig som ett svin!

Vad tycker du om Sveriges största fjortisbloggar Paow, Dessie, Tomic och Kissie?
Jag hoppas de får sota för allt de skriver en vacker dag. De två förstnämnda har jag knappt ens läst, men jag kan väl gissa på att de är av samma skrot och korn. Provocering ger läsare! På tal om det just det, "provocering" alltså, snart kommer nästa "Operation Blogghora".

Vilken låt beskriver ditt liv?
Ingen alls. Så länge det inte finns en låt som heter "Pelle är född 1988 och lär förevigt bli barnslig i sinnet". Annars så är det nog ingen alls. På tal om musik så kan jag säga att det här är min favoritlåt just nu! Och på tal om Lily så tycker jag att den här låten var ett utmärkt val av ny singel. Allt för att slippa höra "Fuck You" ännu en gång.

Hur ser din drömkvinna ut? Och du får inte säga Lily Allen!
Milly Kallen.

Nu till lyxlänkningen. Vad som exakt menas med en "lyxlänkning" vet jag inte. Men Linda skrev den fråga som fick mig att tänka efter mest, så här har ni hennes blogg och ovan är bilden på hennes header. Jävligt lyxig, ey?

Frågan var egentligen ganska simpel och löd:
Hur ser du på dig själv?
Jag hade ett långt jävla svar i huvudet. Jag hade till och med tänkt och ägnat ett helt jävla inlägg åt den, så långt hade jag tänkt mig det. Men jag vill bli klar med allt vad frågestund är, så jag gjorde några småpunkter:
- Åsiktsfull. Jag tycker om något om allt. Vilket man ska, det är skitnyttigt att tycka och tänka om saker. Dock blir man lätt klassad som besserwisser av de som alltid vänder kappen efter vind. Lite kritik får man ta. Folk som inte kan ta kritik (då menar jag inte kritik i form av kränkningar) är korkade människor. Det är en del av livet.
- Rolig. Som jag i något inlägg nyligen, folk tycker nog jag är rolig - men det tar bara ett tag att greppa humorn.
- Målmedveten.
- Nörd. Jo, så är det nog. Jag är en nörd, fast det är inget fel med det. Machonormen passar inte någonstans in på mig och i machodudesens ögon är jag nog en nörd. Jag har aldrig varit speciellt mycket för normer. Machona kanske låtsas gilla fotboll och hänger i rätt kretsar, men jag är smart och ska tjäna miljoner.

Typ.

Slut på frågestunden! Nu får det dröja länge igen. Minst en vecka!
Publicerat i: Videos

spott.

Dagens fråga: är det bara jag som måste läsa ordet "salvi" en extra gång innnan jag ser vad det riktigt står?

"Oh, salivsmak - hoppas det är gammelmansspott den här gången!".
Publicerat i: Pelles vardag

som utlovat.


Ingen av personerna på bilderna har gett sitt medgivande till dessa bilder och jag har heller inga planer på att höra mig för. De får lägga sina klagomål hos mina advokater.

Jepp, I'm lawyerd up!

Flämt å sido. Inte helt oväntat så är jag svintrött idag efter jobbet. Lika bra att lägga sig antar jag.


BLÖÖÖURG! En uppdatering. Jag har försökt att uppdatera bloggen idag, men första gången på länge har jag haft lite skrivkramp. Det är över tills imorgon, det är jag säker på. Då blir det en hel jäkla dag med jobb dessutom. Från åtta på morgonen till sex på kvällen. Hörs efter det, y'all!
Publicerat i: Pelles vardag

del 3 på frågestunden.


Natalies och mina pattar. Mer av den här varan kommer, håll till godo!

Ja, snart slipper ni de där jävla frågorna. Ta det lungt bara.

Om du hade ett personligt tecken på teckenspråk, vilket skulle det vara?
Jag gillar ju att säga "fuck you" så varför inte det tecknet? Passar bra till min livsfilosofi, skit i allt som du inte gillar, hehe. Sen vet jag inte om det är ett tecken i det egentligen teckenspråket, men det är ju internationellt förstått i alla fall.

Min fråga till dig är vilka tre saker du helst skulle göra om du var allsmäktig i en dag?
Här tänker jag inte vara politiskt korrekt, så jag svarar i stället evig rikedom, evig lycka med lite inslag av olycka (det kan vara bra för vardagsspänningen) och fem egna väldresserade hundar.

Om du fick välja mellan att bli piskad med brännässlor eller placerad i ett rum fullt av hungriga myggor, vilket väljer du? Självklart är du naken i båda fallen, allt för att optimera chanserna för lidande...
Jag får väl välja myggorna, eftersom det där med brännässlorna sker i stort sett varje tisdagskväll hos.. ehm, "föreningen" jag är medlem i. Hej Ulla! På tisdag ses vi igen! Denna gång tar jag med mig en sockerkaka!

Har du kollat på serien "Sally"?
"Sally" är bäst! Allt som Ulf Malmros ("Mäklarna", "Smala Sussie", "Tjenare Kungen") gör är svinbra!

Vilken är din livshistoria?
En historia som förändrat mitt liv eller menar du mitt livs historia? Skitsamma, men födseln av mitt första barn var rätt så speciellt. Inte för att det inträffat än, men jag kan tänka mig att det är något utöver det vanliga.

Vilket är "the soundtrack of your life" ?
Jag är en sucker för låten "I'll be missing you" med Puff Daddy (eller vad han nu heter).

Hur var du som barn?
Tystlåten och smart. Gissa vilken del som sitter kvar och vilken del jag växte ifrån.

Hur går det egentligen med att hitta sovplatser/mobilnummer överallt i Sverige?
Inge bra alls! Folk verkar inte vilja ha en bloggande främling sovandes på soffan. Märkligt faktiskt.

Vem kom först, hönan, ägget eller en liten Pelle? Motivera!
Jag uppfann hönan som sen la ägget. Där har du ditt svar!

Vilket inlägg är du mest nöjd med?
Egentligen alla inlägg där jag varit allvarlig och man ser att folk verkligen läst. Kul att ha läsare som är anpassningsbara och öppna för annorlunda Pelles Personliga-inlägg.

Hur många minuter lägger du på din blogg om dagen?
Cirka 180 minuter. Som också kan ses som 10800 sekunder eller tre timmar. Egentligen kan jag inte svara på detta, för tillfället har jag inte varit så jävla aktiv då jag jobbat, umgåtts med folk och rest i stort sett varje dag de senaste veckorna. Men visst, ibland har jag dagar då jag sitter sju-åtta timmar med bloggen. Men då ska jag vara extremt uttråkad. Med andra ord så varierar tiden från dag till dag.

Har du någon gång klätt dig i kvinnokläder för att du var nyfiken på hur du skulle se ut som flicka?
Räknas trosor, BH och kjol? Inte? I så fall nej, det har jag inte.

Brukar du besöka Hemnet.se och isåfall hur ofta då?
Vad är Hemnet?

Hur mycket pengar skulle du kräva för att dra i dig laxermedel som skulle kunna tömma en hel elefant, lägga dig i en sopsäck och vänta på verkan och sist men inte minst rulla runt.
Minst en femtiolapp! Men lägre går jag fan inte!

Vad är det för fel på dig egentligen?
Massor med fel! Så många att jag inte ens vet var jag ska börja!

Uppföljning från tidigare fråga: Gillar du sarkasm?
Sarkasm, ironi, satir... det finns fan inget bättre! Bäst är ändå människor som inte begriper sig på fenomenet. Det blir i mina ögon klassade som medlemmar i white trash-rörelsen (japp, de är sin egen rörelse). Människor som hoppade av högstadiet och lever på vodkatonics till lunch.

Om ditt liv blev en film, vilken låt skulle vara med på introt?
"Change The World" med mister Clapton. I huvudrollen ser vi Brad Pitt, som endast fick rollen på grund av hans och mitt identiska utseende. För låt oss vara ärliga, karln kan ju knappt agera på vita duken. Men lik mig, det är han!

Vad är det bästa med "Skitköping" och vad är det sämsta?
Bäst är väl kanske att alla Norrköpingsbor är så maniska när det kommer till att hylla sin stad. Fast det är väl bra det, antar jag. Men det blev nästan lite sektliknande emellanåt och man såg hur det glödde i ögonen på de när man sa något illa om stan, hehe.  Det gillade jag.

Sämst är väl kanske det dyra utelivet. Då menar jag inte bara krogar och så (förutom kårhuset som är grymt billigt), utan likaså caféer och restauranger. För att inte tala om alla expediter, brr...

Men egentligen är det en förträfflig stad. Jag är nog mest bitter för att jag förknipper stället med dåliga livsval.

Vad väljer du: hår på handflatorna resten av livet (som inte går att raka av för det växer upp direkt igen) eller helt utan hår på huvudet (inklusive ögonbryn, mustasch, skägg osv...)?
Det får väl bli hårlöst huvud då, jag är rätt så säker på att jag kommer go bald ändå så.

Vad väljer du: att vakna till din favoritlåt 'Svennebanan' varje dag resten av livet eller att alltid dricka juice varje gång du borstat tänderna?
Varför dessa fruktval? Jag väljer att svälja ett helt päron varje kväll istället, bara för att vi lever i ett fritt land.

Har du haft Lunarstorm och vad hette du då?
Jag hette "Straussen" som jag kom på efter att ha sett ett par Levi's-brallor hänga över en stol.

Jag bjuder dig på dejt, are you with me eller lämnar du mig ensam!?
Du är för ung för att ligga med, men så länge vi bara äter så är jag väl på.

Bästa karaktären i "Vänner"?
Phoebe så klart. Jag ser mig själv i henne. Utseendemässigt alltså, inget annat, hehe.

Ujuj, nu ringde jobbet och ändrade lite tider med mig. Nu ska jag jobba till 22 ikväll och köra ett öppningspass imorgon. Det kommer bli min död, det är jag säker på. Men jag måste ta vara på varenda jobbpass jag kan komma över. Därför säger jag att vi hörs efter jobbet imorgon. Slutar runt fyra på eftermiddagen. Tur i oturen faktiskt, jag som kommit upp i bloggtempo och allt.

Nåväl. Ciao.
Publicerat i: Videos

meow.


Alltid lika munter.

Jag har inte haft något att göra, så jag har terroriserat katten någon timma. Jag får en känsla av att hon inte gillar mig och min kamera komma smygandes bakom bushen. Nåväl, det hade kunnat varit värre, det hade kunnat varit hon som smög på mig med sin kamera. Inte för att hon har någon, men ni fattar.

Mjau.

Nu ska jag ägna ett par timmar framför bloggen, Försökte igår, men jag var förjävla trött efter U2 hela dagen. Så alla planer på aktivt bloggande sket sig rejält. Men nu så...
Publicerat i: Pelles vardag

in the naaaaaaame of loooooooove.


Kompaktkamerabilder (kan bli det nya heta ordet förövrigt).

Fy fan, vad bra det var igår! Jag skulle vilja se det flera gånger om. Det var värt varenda jävla slant, det är ett som är säkert. Fast än vi satt på läktaren så var det ett jävla ös på hela Ullevi. Det var förjävla coolt allting och jag avundas de som får se spektaklet ikväll.

En fråga; varför ser allt ut att vara så mycket längre bort på bild? Det ser ju ut som om vi satt högst upp, längst bort för fan.

Dagen började i alla fall med en förmiddagsöl innan vi klev på bussen. Sen blev det till att dela på en liter vin på bussen och därefter hänga på "ett ställe vid avenyn, fast som ändå inte låg på avenyn". Där mötte vi upp en bekant till Anna och han var ju en trevlig prick. De hade inte setts på tre år och ändå var allt jävligt avslappnat, det var coolt. Här blev det tre öl.

Ja, jag mäter min ledighet i mängden alkohol. Jag är fjorton med falskleg.

Grym dag, grym konsert, grym fjortisöl och en grymt lång bussresa hem! Jag tror jag somnade fem i morse. Men det var det utan tvekan värt.
Publicerat i: Fest och fylla