amatörernas afton.


Vi ska ha TV-spelskväll ikväll. Så jävla törrt! Kul, men törrt! Anledningen till detta är för att jag inte haft en tanke på att styra upp något eller höra mig för. Har haft viktigare saker att tänka på. Som att leta boende inför de eventuella studierna. En snabb fråga, skulle ni hyra ett rum från en som skriver följande annons:

"rum lgn 44kvm dlas md mig, kille 28år, fr.skt.bet. krävs"

Sen är signaturen "Vasastan". Vad fan, vad hände med den svenska kraftansträningen? Inte fan finns den på Blocket i alla fall, det är ett som är säkert. Jävligt kul att läsa dock.

Nu ska jag preppa för TV-spelande och intala mitt sorgliga arsle fraser som "bara nollor festar på nyår" och "nyår är amatörernas afton". Ha det kul ikväll och gött nytt år!
Publicerat i: Pelles vardag

ben.


IMDb betygssättningssystem ger serien Bones stadiga 8,5 poäng. Här om dagen sprang jag på den första säsongen på Åhléns för 99 spänn. Jag slog till. Hårt.

Pengar kastade rakt i Döda havet.

Den här serien, hörrni.... Den är äckligt dålig. Lite som FBI-seriernas motsvarighet till Sjunde himlen. Jag blir alltid misstänksam när det kommer till serier där karaktärerna inte svär, bara för att produktionsbolaget förbjuder det.

Länge leve den amerikanska censuren!

COCK! PUSSY! MOTHER FUCKER!
Publicerat i: Film och tv

00-talets bästa skivor signerat expressen.


I dagens Expressen så listar Nunstedt 00-talets femtio bästa album.

Spontana funderingar på denna lista:
- Varför så mycket Kent? Och vad är det med mitt huvud som inte gör att jag kan höra det bra i denna grupp? Alla andra tycks ju klara av detta galant. Och Vapen & Ammunition som årtiondets bästa? Verkligen?
- Justin Timberlakes Futuresex/Lovesounds skulle jag också tagit med, men solodebuten Justified? Nä, den är rätt så skitdålig.
- Valet av Per Gessles Mazarin låter jag vara okommenterat.
- Liksom valet av George Michaels Patience.
-
Fel Ternheim-platta uppmärksammas, debuten ska det vara.
- Fel The Knife-platta uppmärksammas, album nummer två ska det vara.

Grymma val med på listan:
- The Cardigans' Long Gone Before Daylight.
- Radioheads Kid A
-
The Strokes Is This It?
- Norah Jones' Come Away With Me
- Daft Punks Discovery

Plattor som fattas på listan:
- Lily Allens Alright, Still. Såklart.
- The Concretes' The Concretes.

Smaken är som baken, jag hajar, ey! Spar på "alla tycker om olika saker"-moralkakorna.
Över till alla fellow musiknerds, vilken tycker ni är 00-talets bästa platta?
Publicerat i: Musik

den riktiga årskrönikan.


Nu är det dags för den riktiga årskrönikan, den officiella. För ett par dagar sedan så publicerade jag en inofficiell version. Men nu är det mer jag i fokus. Så som det ska vara i bloggvärlden. Uppenbarligen.

Årets resa. Le Parisio, den franska världsmetropolen. I mina ögon världens kanske bästa stad. Inte för att jag varit i överjävligt många storstäder, men jag gillar Paris som fan. Var där med syrran en sväng i mars och vi hade sjuhelvetes roligt. Fylla i Montmartre - det kan jag rekommendera! Inte långt efter Paris-resan hamnar helgen i Göteborg i somras. Tre dagar med Way Out West, en massa bärs och svinbra musik - det var grymt!

Musiken. Skivan för 2009 är utan tvekan Lily Allens "It's not me, it's you". Kan te sig jävligt politiskt inkorrekt av mig att välja just den plattan, då jag skulle påstå att allt med Lily är heligt. Men jag har lyssnat plattan repig, så andra svar vore ren lögn. "Sticks 'n' Stones" med Jamie T utser jag här med till det gånga årets låt. Har man hört denna låt, då vet man exakt vad jag talar om. Förfestpepp när det är som bäst. Slå på den här låten, stäm upp i allsång och Michael Jackson-moves, så är hela kvällen räddad!

Jobbigt skit. Flytta från Norrköping och hem igen. Inte nog med att en flytt i sig är skitjobbigt, jag blev kvar hemma längre än förväntat. Journalistprogrammet i Göteborg sket sig. Två gånger. Istället ägnade jag en massa dötid åt distanskurser och att grämas över att bo hemma. Som alla vid det här laget nu vet, så är jag skapt att bo hemifrån. Jag gör mig bäst så.

TV-serie. True Blood kom och gjorde mig besatt och likaså Glee. Den sistnämnda är jävligt jobbig att tycka om, småfånig som den är. Årets DVD-boxköp låter jag falla på Pushing Daisies. Eller kanske den fjärde säsongen av Weeds, en serie som fan aldrig blir sämre. Snare tvärtom. TV-världens svar på ett gött årgångsvin, kan man säga.Besatthet.
Stieg Larsson fick min sommar att gå jävligt mycket för fort. Det blev för många sena nätter och långdragna morgnar. Så soldagarna blev få och jag förblev mitt blekfeta jag juni och juli ut. Men det var det värt. Jag utser den nu denna bokserie till en av tidernas bästa. Om det bara kunde komma en fjärde bok. När det kommer till filmerna så tycker jag du kan skita i de, om du inte vill se Noomi Rapace briljera i rollen som Salander.

Möte. Coola lilla Anna får stå för årets dejt.

Aldrig mer. Statsvetenskap på universitetsnivå. Så här i efterhand så fattar jag inte hur jag orkade med den ofantliga mängd kurslitteratur och de många skittråkiga föreläsningarna som kursen kom med. Tur som fan att jag inte fullföljde tanken på att läsa vidare i ämnet.

Dominerande katt. Rrrachel får stå som årets katt. Hon är min egen. Dessutom är hon döpt efter Rachel Green i Vänner. Tufft som fan, bara det!

Bäst fötter. Pelle Nilsson av Närke.

Förbisedda person. Allt som har haft med Anna Anka att göra har jag lyckats missa. Såg inga av de program hon var med i, mer än ett halvt julavsnitt nu nyligen. Folk, män som kvinnor, menar att jag gjort något brottsligt som inte sett på de där Hollywood-bruttorna.

Att vänta av 2010. Flytt till huvudstaden och påbörjade journaliststudier, kom in på Södertörns program igår! Yeah! Det blir alla tiders (det med)! Nu gäller det bara att hitta tak över huvudet och att ragga de 21 kursböcker som behövs terminen ut.

Inte att förglömma, första mars väntar en fem dagar lång Rom-resa! Grymt! Ska börja plögga in italienska fraser redan nu. Hur säger man "öl", någon som vet?

Sist men inte minst så ska jag rycka upp mig på bloggfronten. Nu har det fan varit för många sega jävla veckor på rad med halvtaskiga texter. Men det ska väl en flytt till Stockholm, noll bekanta ansikten och brist på umgängs råda bot på. Håll ut! Eller vad man säger...

Hehe. He. He.

Flott snyggt hår!
Publicerat i: På tapeten

avskaffa pinnarna!


Så här ser det ut när jag äter sushi.

Finns det en kvällskurs någonstans i hur man äter med pinnar? Sushi är bland det bästa jag vet. I matväg. Men de där förbaskade jävla pinnarna, jag har inte händer för de. Hur i hela havet har asiaterna kunnat missa den bestickutveckling som resten av världen gjort?

"Dålig finmotorik", tror jag det kallas. Eller bara ett bevis på bristande intelligens.
Publicerat i: Pelles vardag

hur man gör en zombiefilm:


Jag använde mig av filmtjänsten Voddler tidigare idag. Här såg jag på den überdåliga filmen Day of the Dead, med Mena Suvari i huvudrollen. Bruden från American Pie, ni vet? Hon som sjunger i kören och som han med mittbena limmar på.

Efter att ha sett den här rullen, så kom jag på ingredienserna som behövs för att göra en riktigt förutsägbar och äckligt dålig zombierulle.
1. En introduktion till filmen där någon är allvarligt sjuk. Man vet inte hur patienten fått sin sjuka, läkarna vet inte vad som är fel och står utan kunskap att kunna bota den sjuke. En läkare, en sjuksköterska eller en partner till den sjuke ryker med rätt så snart.
2. De som blir bitna och/eller dödade av en zombie får i sin tur i sig zombieviruset, blir en levande död och börjar härja som fan efter färskt odött kött. Alla andra kan för allt i världen inte förstå vad som händer. Många bilar krockar med varandra.
3. En grupp icke-zombiefierade människor möts upp. Oftast i ett köpcentrum, men denna mötesplats kan variera en aning. Här inne är man skyddad från alla zombies. Tror man. Långt inne i ett förråd gömmer sig en död vaktmästare som, innan denne blir ihjälhuggen av en spadde från järnaffäreren, hinner bita en av birollerna.
4. Enter the cool guy. Han med hagelgevär och som dessutom fattat galoppen. När alla andra blickar ut från köpcentrumets tak och inte kan förstå vad som hänt med alla deras vänner och bakanta, så kommer coola snubben med svaret - att alla är zombies.
5. Hagelgevärsgubben förklarar att alla som blir bittna av en zombie själva blir köttätande odjur med tiden. Varpå alla andra kollar på den bitne, birollsinnehavare X. Gevärmannen frågar vad som står på, de andra svarar och han blir skitarg vill skjuta den smittade på stuts.
6. Men de andra lugnar honom och menar att "de kommer hitta ett botemedel, det kommer de att göra".
7. Botemedlet uteblir och precis innan den soon to be-zombie-sjuke personen utvecklas fullt ut, så gör denna något ädelt. Så som att spränga sig själv mitt i ett hav av zombies eller något i den stilen.
8. En dum unge riskerar allt för alla.
9. En till birollsinnehavare dör.
10. Filmen slutar utan upplösning, gärna direkt från högljudda ljudeffekter till total tystnad och eftertexter. Antagligen för att man ska slippa anstränga sig med manus och kreativa slut.

Kan vi inte damma av den nuvarande zomierollen snart? Kan vampyrerna bli heyllesvenssons med polokragar, så kan vi väl börja flasha till zombien ett par grader? Twilight i zomietappning, det vore något det!
Publicerat i: Film och tv

wii-tumme.


Aj, fan jävla helvete! Mina tummar. De värker. Ihjäl.

Fan ta dig, nya Super Mario-spelet till Wii! Ett tips till alla er fellow nerds ute i landet falukorv, spela inte sju världar i rad. Det hjälper inte ens om du tar en paus på två timmar med sushi och mellandagsrea. Slå ut spelandet. En Mario-värld om dagen.

Plus att du får ha kvar dina tumavtryck. Kan vara bra. För din egen skull. Fatta vad misstankar det skulle väcka annars, om polisen kom och undersökte fingrarna dina.
Publicerat i: Okategoriserbart

caféduden.


Undra vad cafékillen i bakgrunden tänkte?

"Jävla lantisar och deras pilska sätt att hålla på!".

"Wöw, den killen får sig ett nyp ikväll! Synd att han verkar upptagen, annars hade han fått sig en hög femma!".

"Den där killen är riktigt nördig, jag har följt hans blogg i snart två år. Undra om jag ska förvarna henne, innan hon blir preggers med hans lika nördiga barn?"

Vad tror ni? Lämna en cafédudetanke som du tycker passar.

Över till annat. Fick ett par kommentarer om mitt dåliga bloggande. Word. Men vad fan, det har varit jul och släktingar på löpande band, så jag har inte riktigt hunnit. Idag ska jag dessutom hänga med folk som i vanliga fall bor i England. Men imorgon, då är jag tillbaka. Det svär jag på! Fans jävla helvete!
Publicerat i: Pelles vardag

2009 / den inofficiella årskrönikan.


Det är dags för en årskrönika över året som gått. Den inofficiella versionen. Den officiella, med mig själv i fokus, kommer senare i veckan.

Årets onödigaste snackis
- Kanye West förstörde Maylor Klifts (tror jag hon hette) "viktigaste stund livet". Hon fick för fan ett MTV-pris. Inte alls speciellt viktigt med andra ord. Men vem är jag att tala, jag stämde också in bland de som kallade Kanye ett rövhål.

Årets trend - "Gå och dö". Döden är inget att skämta om, jag vet. Är det en sak som päronen lärt mig, så är det att 1) inte skämta om andras utseende eller 2) om döden. Men visst har det dött jävligt många offentliga personer iår? Som dessutom varit relativt unga?

Årets "förstör din karriär"-tips - Puckla på din flickvän och få den del av jordklotet som bryr sig emot dig. Chris Brun.

Årets brutta på vita duken - Noomi Rapace som Lisbeth Salander. Stieg Larsson-filmerna var väl sådär egentligen, men fan vilket smart drag att sätta Rapace som Salander.

Årets händelse inom bloggvärlden 1
- Blondinbella slutade vara Sveriges största blogg och fick en image som smart och helylle.

Årets händelse inom bloggvärlden 2 - Ben & Jerry-glassen blev inte längre ett hett ämne.

Årets sporthändelse - HAHAHA! Sport, ja... Bollen förblev rund och danska supportrar betedde sig snorigt åt på Stockholms gator. Jävligt civiliserat!

Årets bästa - De hatiska "bu"-ropen när George W Bush, antikrist han själv, sa hej då och bollade över till Obama.

Årets flopp - Miljökonferensen i Köpenhamn. Nu är det officiellt. Människan är dum i huvudet och ett katastrofscenario à la filmen 2012 är det enda som kan hjälpa denna planet till det bättre. Håll nu tummarna för lite meteoritregn och havsöversvämningar!
Publicerat i: Okategoriserbart

avatatarartar


Varför denna hype om rullen Avatar? Vad är förresten en "avatar", en blå indian? När jag och några polare var på "Luftslottet som sprängdes", så såg vi trailern för den här rullen med dess anabolastora smurfar och vi stämde alla in i kör att "fan vad den här filmen verkar suga".

För man ska lita på trailern. Det ska man verkligen. Det har vi lärt oss. Det var så jag undslapp American Pie 54 och The Blair Witch Project 14.

Enligt kvällstidningarna, denna ljuva nyhetskälla, så är Avatar "årtiondets mest efterlängtade film som spränger alla tidigare gränser inom datatekniken". Märkligt. Det första jag tänkte var nämligen att dataeffekterna såg jävligt crappy ut.

Någon som sett filmen? Är den så enastående? Bevisa att jag har fel, kom igen!
Publicerat i: Film och tv

helvetes j#&la sk%t!


Igår, nyrik på både stillade lustar och pengar, så tänkte jag för mig själv att "aaah, nu finns det inget jag behöver lägga undan pengar till, inga räkningar kvar att betala".

Sen reste jag mig upp och hävde sönder hörlurarna. Jo, det är sant. Jag reste mig upp. Med hörlurarna kvar på huvudet och med skiten fortfarande ikopplat i datorn. Inte nog med att lurarna pajade, på köpet fick jag dessutom en skopa ryggont. För att jag slungades mot golvet av den kvarvarande sladden.

Som hämtat ur "Huset fullt".
Publicerat i: Den arga kategorin

julafton'a mi'.
1. Ljuskälla fem av fyrtiotusen under gårdagens vinterbad. 2. Delar av släkt och familj i badtunnan. 3. Den här bjuder jag på. Av alla fula bilder jag publicerat på mig själv här, så tar nog den här priset.

Jag hade en trevlig julafton. Det bäst med våra jular är att i stort sett ingen ser likadan ut. Plus att ingen här gillar Kalle Anka, så den skiten slipper man ju glo på. Jag fattar inte hur 3,5 miljoner svenskar vartenda jävla år kan bänka sig framför tidernas sämst TV-dubbning.

Julklappsen jag fick var också grymma. Riktigt vad jag fick, spelar ingen roll, men nöjd blev jag. Det minst viktiga på julen är klapparna. Det viktigaste är släktgräl och Kalle Anka.

Jag jiddrar. Kan vara de två påsar skumtomtar jag nyss proppade i mig som talar, jag är inte säker...

Förresten, tryck F5! Har filat till designen lite. Bredare inlägg, ny header, ändrat lite fonter och lite annat gött. Jag är inte riktigt klar, men den duger så länge.
Publicerat i: Pelles vardag

24 december.

God jul och nytvättat hår! Det är dags för den sista luckan i Sveriges kanske genom tiderna mest märkliga och onödiga julkalender. Har syftet med den gått fram tro, att bidra till ökad julstämning? Antaligen inte. Själv är jag anti-julen han själv i år. I alla fall har jag varit det de här senaste dagarna. Jag är till 99 procent säker på att detta beror på att jag bor hemma.

Jag är inte skapt att bo hemma. Fan, kommer inte 2010 med mitt egna place så vet det fan vad jag gör.

Hur som helst. Åter till dagens lucka. Julafton till ära så kör vi med att man säger "god jul" till alla man ser och sen följt av namnet. Till exempel "God jul, Ulla". Denna företeelse kan bli ganska skitjobbig (för andra) om det kommer tjugo personer till huset på en gång och man säga god jul till både Martin, Stina och Åke personligen.

De lär tro att man är (mer) dum i huvudet! Det blir kul! Gör't!
Och just ja, god jul på er!
Publicerat i: Julkalendern

23 december.

Det är dan före dopparedan och dags för julkalenderns tjugotredje lucka. Idag ska vi alla se på Bingolotto. Är det någon dag om året då det är okej att spela detta halvtörra spel, så är det idag, dagen före julafton. Fast skiten har redan hållt på i snart en och halv timma, fick jag precis se! Fan då!

Nåja, jag har väl inte missat allt för mycket dansbandsmusik hoppas jag.
Publicerat i: Julkalendern

hur man bäst handlar julklappar.

Hur handlar man bäst julklappar? Jo, man låter varannan inhandlad grej gå till en själv. Jag gillar hur jag ständigt vill få det att låta som om jag inte har några pengar, samtidigt som jag lyckas köpa grejer för åttahundra åt mig själv under julklappsruschen. Under tjugo minuter.

Men nu är det fastslaget, sparpengar är för nollor!

Snart ska jag dra iväg på några timmars jobb, sen ikväll ska vi alla bada badtunna och spela Bingolotto. Vi hörs innan dess dock. Vad gör ni idag, yo?
Publicerat i: Pelles vardag

helgen i göteborg.


Kan vara världens längsta kollage. Men jag är inte riktigt säker.

Tänkte summera helgen som var. Det är väl först idag som jag kan säga att jag återhämtat mig ordentligt. Det var i alla fall ett grymt dygn i Göteborg, med övernattning hos snygging Anna. En brud som förövrigt kan vara den absolut trevligaste person jag stött på.

Dygnet började med att vi fikade med Madde, som också det är en trevlig liten brutta. Under måltiden så eldade jag nästan upp stället, då en servettjävel tog eld på grund av ett värmeljus. Jag hävdar bestämt att denna eldsvåda var Stefans fel, men jag är ensam i denna teorin. Innan vi gick så vände vi på den brända duken och gömde resterna av servetten mellan två fat. Ett knep jag lärt mig av Tjorven i "Saltkråkan". Typ.

Sen bar det iväg till Lisebergs julmarknad. I ungefär hundratusen minusgrader så vi höll oss varma med glüwein. Om marknaden finns inte så mycket att säga, den är egentligen jävligt lam och törr. Vilket vi alla snart förstod. Så vi drog till ICA, köpte go' mat och svängde ihop lite taco.

Kvällen avslutades med rosévin, brädspel, starkvinsglögg och till sist utgång. Sticky Fingers är utan tvekan det ultimata utestället. Grym musik och billig öl! Så pass billig att jag köpte på mig för många. Ett problem som Lena hjälpte mig med, det lilla hobbyfyllot. Hehe. Klockan fyra på morgonen kastade vi in handduken, drog vi mot donken och sen bar det iväg hemåt!

Söndagen: VM i bakfylla och en tre timmar lång tågresa hem! Något som sög var att Annas vän Lisa joinade oss på tågstationen och var glad och munter. Samtidigt som en annan försökte koncentrera sig på att inte spy.

Sorry Lisa!

Så... det var helgen det! Var det inte jävligt intressant att läsa om, så säg?
Publicerat i: Pelles vardag

22 december.


Tomte som går på kola.

Det är dan före dan före dopparedan idag och alltså dags för lucka nummer tjugtvå i min "julstök som ger julkänslor"-kalender. Idag är kalendern lite speciell. I min anteckningar så stod det bara "jultomte". Så jag bestämde precis nyss att dages lucka ska gå ut på att man klär ut sig till en tomte. Och när man väl är utklädd till tomte så kan man köra på den vanliga, hederliga stilen. Gosa med barn, ropa "ho ho ho" och dela ut julklappar.

Eller... så kör man på den moderna tomtestilen. Den lite roligare. Som man kan kombinera med en låda öl eller två. Låt oss kalla denna stil: "how to be a grymt egen tomte". Gå ihop ett gäng, slira om till tomteutstyrslar och kör på ut av bara fan. Tävla om vem som kan skrämma flest barn. Bygg upp snömurar, häll på med vatten och isa in en Volva. Eller varför inte gå dörr till dörr och skrika jullåtar?

Se det hela som en kombination av jul, halloween och abstinat tonårstänk. Det blir alla tiders! Filma det gärna! Och var beredda att kuta från polisen.
Publicerat i: Julkalendern

femstegsmetoden "den riktiga pelle".

Wöw! Egoboost! Så Malin tror alltså att hon såg mig i lördags. Kul!

Men som den smutsigt okristna person jag är, så brukar jag säga att "tror gör man i kyrkan eller framför Sagan om Ringen". Här kommer därför en femstegsmetod för hur du verkligen känner igen Pelle Nilsson på stan:
1. Kolla efter ett skyhögt hårfäste. Och eftersom var fjärde dude i Sverige har ett högt hårfäste, så kan vara lite svårt att skilja Pelle från mängden. Då föreslår jag att du också kollar efter helikopterspår, då mitt pannben extraknäcker som nödlandningsbana.
2. Det gnälliga närkemålet och den pre-pubertala rösten går inte att ta fel på.
3. Ge mig ett knytnävslag på magen. Går det svalvågor, så är du en ledtråd rikare.
4. Börja sjunga "Party in the USA". Hör du någon stämma in i skönsångandet, så kan du vara den riktiga Pelle på spåren.
5. Börja debattera om katter. Börjar den-som-du-tror-är-jag att diskutera ämnet, då vet du att jag är jag!

Lätt som en kaka!

Jag vet inte varför det blivit två inlägg på raken om min enastående självbild. Vaknade antaligen på en fel sida. Full av bekräftelsebehov och komplimangssökande. Hade jag varit brud, så hade jag väl haft mens.

Word!
Publicerat i: Okategoriserbart

12 centimeter.


Jag sitter och kollar på kort från Göteborgs-helgen. Två saker slår mig när jag ser på dessa kort:
1) Det är dags att gå ned fem-sex kilo. Igen. Jag har en ämnesomsättning som en noshörning och har jävligt lätt att behålla decemberkilona. Så efter jul så är det jag som kickar igång det lite mer sundare livet. Igen. Kanske. Förhoppningsvis.
2) Min kamera vägrar göra fingrar rättvisa. Kolla på bilden, mina långfingrar (idag även kända som "fuck you"-fingrarna), de ser inte ut att röra sig högre än fem centimeter över havsytan. Alltså: köpa vidvinkelobjektiv så att mina tolv centimeter får det de förtjänar.

Ingen noshörning bör ta illa upp av detta inlägg, det är bara det att ni är jävligt feta. Fakta med andra ord. Lev med det!
Publicerat i: Pelles vardag

21 december.


Det är dags för kalendern, ey! Det är bara tre dagar kvar till jul nu, så det är dags för lucka tjugoett. Nu är det fullt ös medvetslös som gäller! Elda upp ljusen, bär in granen, slå in klapparna, få liv i farfar, släng ut katterna och börja sanera. Alltså är det dags maxa hastigheten och stressa halv ihjäl dig. Allt för att få ta det lungt dan före dopparedan.

Ut och stressa!

Staken på bilden är förresten morsans. Jag eldar alltså upp hennes ljus. Bortskämd som man är.
Publicerat i: Julkalendern

fårskinnssulor.


Sulorna ovan är tagna på golvet i min sadomachoistkammare. Ifall ni undrade. Det är i alla fall inte en IKEA-matta som de ligger på.

Jag var på jakt efter skor i Göteborg i helgen. Men eftersom jag inte drunknar i pengar, så blev det inga. Istället sprang jag på Sveriges otrevligaste försäljare och köpte mig ett par fårskinnssulor. Glöm allt vad systemkamera och MP3 heter, de här sulorna kan vara det bästa köp jag någonsin gjort!

Och på tal om att "drunkna i pengar". Under lördagsnatten köpte jag en cider, två öl och en McDonald's-meny som samtliga blev orörda och icke-förtärda. Höjden av smart ekonomiskt tänkande!
Publicerat i: Pelles vardag

bakisdag.
Grymma Madde / Världens bästa Anna / Jag

Ej med på bild (för att de suger häströv, hehe): Stefan och Lenin.

Jag har varit ett levande mattetal den här helgen. "Om Pelle somnar halv två på natten till lördag, kliver upp fyra timmar senare och somnar nästa gång söndag morgon klockan fem, för att till slut vakna till "liv" sex timmar senare - hur mår Pelle då?"

Facit: Inte bra. Sömnbrist och alkoholkonsumtion är ingen vidare kombination. Men kul hade vi! Jävligt kul! Tänkte jag skulle berätta mer ingående om allt imorgon, för nu jävlar är jag helt jävla slut! Tänkte sätta mig med era kommentarer och självdö lite framför Veronica Mars.

Har ni haft en bra helg, mates?
Publicerat i: Pelles vardag

20 december.


Idag är det dags för lucka tjugo i min julstökskalender och också dags för er att visa lite vad ni går för. Det är hög tid att klä julgranen ute i verkliga världen! Här i cyberspace kör vi på min egna typ av julgransklädning. En grej som har blivit lite av en tradition. Jag gjorde samma sak förra året och det blev en stor succé. Även om de flesta som kommenterade skrev "jag vägrar välja några av dina saker, min gran ska vara traditionell".

Som om det vore det mest allvarliga på våran jord, det här med cybergranar.

Hur som helst, hur du klär din cybergran är en piece of kaka! Du väljer bara fem av de femton ting ovan som du skulle hänga i din egen gran.

Vilka fem saker väljer du?

1. Kattunge  / 2. Tallkotte / 3. LP-skiva / 4. Ägg / 5. Pelles gamla MSN-bild / 6. Ättika / 7. Toalettpapper / 8. Öronproppar / 9. Hörlurar / 10. Palsternacka / 11. Skruv / 12. Skåne / 13. Julgranskula / 14. "Män som hatar kvinnor" / 15. USB-sladd
Publicerat i: Julkalendern

19 december.


Inte Lisebergs julmarknad.

Det är dags för lucka nummer nitton i min "julstök for julkänslor"-kalender. Idag slår jag ett slag för ett besök på julmarknaderna runt om i landet. Själv befinner jag mig just nu med gott sällskap i Göteborg och ska därför såklart också gå på Lisebergs julmarknad. Dricka starkvinsglögg och bli odräglig.

Så ut på julmarknaderna med er nu!

Nu vet ni också varför mitt bloggande kommer suga under helgen. Suga mer än vanligt alltså. Jag har varit ganska crappers på det här med bloggandet på sistone, jag vet. Men jag återvänder. Det gör jag jämt. Jag är lite som Jason i "Fredagen den trettonde"-filmerna. Minus lusten att mörda allt och alla jag ser.

Jag måste visst länka alla som är med idag: anna, lena, steffo och madde.
Publicerat i: Julkalendern

ta bort luddet eller dö!


Ni vet den där lådan i tvättmaskinen som man drar ut och doserar de olika medeln i? Den gör jag rent flera gånger i veckan här. Jag fattar inte vem i hushållet det är som tycks hälla i tvättmedel på samma sätt som man kryddar en fisk. Eller vem som fortfarande inte fattat, trots att jag visat åtskilliga gånger, var man ska hälla i sköljmedlet.

Allt slutar istället upp i någon gul sköljmedelsgegga, som lämnar avföringsfärgade fläckar. Som endast försvinner med kokande vatten och stålull.

Fatta hur många "ta bort luddet eller dö"-lappar mina fellow familjmedlemmar skulle få om de bodde i lägenhet!
Publicerat i: Pelles vardag

en eloge till sj.


SJ är inte dumma de, det får jag lov att säga. Jag har åkt till Göteborg åtskilliga gånger i mitt liv, men aldrig runt juletid, av något märklig anledning. Lika bra det, eftersom priset verkar stiga med 8000 procent under december månad.

Bilden ovan visar priset för två studenter. Hade vi fattiglappar dessutom velat haft sittplats, då hade behövt punga upp med 200 spänn till.

För att få lite perspektiv på det här priset ovan, så kan jag säga att priset brukar ligga runt 450 spänn under årets andra elva månader. För två studenter. Med sittplatsbokning. Om man skulle boka dagen innan, vilket vi inte gjort i detta fall.

Way to go, SJ! Bidra till personlig börskrasch, gör det!
Publicerat i: Den arga kategorin

18 december.Hoe hoe hoe whore! Det är artonde december, julen ligger runt hörnet och det är dags för lucka arton i min julstökskalender. Idag ägnar vi ett par minuter åt att slå in överraskningsklappar. Anledningen till att de kallas "överraskningsklappar" är för att vi slår in randomsaker vi kan hitta lite över allt, lägger de sedan under granen utan något namn på och säger inget om de när det är dags för paketöppning.

Det blir epic!

Sätt igång och slå in allt du kan hitta! Själv ska jag börja slå in min skolatlas från 1995. Den som tar sig för det paket kommer bli en lycklig jävel!
Publicerat i: Julkalendern

17 december.


Dags för lucka sjutton i min julkalender. Idag viker jag av lite från "julstökstänket" och säger istället åt er att skaffa ett par ordentliga vinterpjucks! Så att ni klarar av att stöka er fram resten av tiden till jul, utan att dö av förkylning. Mitt tips till er! Själv hade jag tänkt att jag vänta till mellandagarna med att köpa vinterskor. Inte för att jag hoppades på rabatt eller så, utan för att jag ville ha lön. Plus att vintern vanligtvis brukar komma runt den 25 januari, vilket har gjort att jag klarat mig med mina sketna Converse nästan året runt.

På lördag, i Göteborg, är det jag som tvingar med sällskapet till närmsta skoaffär! Tills vidare så får jag väl använda mig av fars ankskor (se bild). Här på landet åtminstone. Långt borta ifrån det civilisationen.
Publicerat i: Julkalendern

ocharmigt, thailand och sömn.


Det här kan vara världens utan tvekans mest ocharmiga bild.

Har vinkat av syster på tågstationen. Nu åker den jäveln mot varmare bredgrader borta i Thailand. Somliga har det lyxigt jävlar. Själv är jag fast i ett svinkallt falukorvland.

Nu sova. Vaknade fem i morse. Av någon obegriplig anledning. Så jag slog på TV:n. För att sedan upptäcka att Zytomierska inte skulle vara med i dagen "Vakna! Med the Vocie". Den här morgonen sög alltså många olika sätt.
Publicerat i: Pelles vardag

16 december.


Det är dags för lucka sexton i min haschflummiga julkalender. En kalender som ska ge dig julkänslor genom att du följer de tips jag kommer med. Idag, så här åtta dagar före jul, så vill jag slå ett slag för julemörkret och den värld som finns utanför husets fyra väggar. Det är snö på de flesta håll i landet, så sno på dig en halsduk och undersök allt det göttiga med julen utomhus.

Eller låt bli. Om sanningen ska fram så tycker jag att det är jävligt tråkigt att vara utomhus, även på dagstid, om jag absolut inte har lust (vilket händer ganska ofta visserligen). Speciellt vidrigt är det nu, när det är elva tusen minusgrader. Men om du nu är en manly man och pallrar dig ut i kylan, se till att fota allt du ser.


Kolla bara vad jag lyckades hitta i mitt kåtfotande. Min cykel som står och blir snörostig. Får ställa in den i någon bod snart. Nästa vecka.
Publicerat i: Julkalendern

låt oss räkna katter!


Det är vinter och det betyder bara en enda sak: alla utevana katter vill helt plötsligt vara allt annat än just utomhus. Det är påfrestande, för det är sällan så många av dessa djur är inne samtidigt.

Men hur många är de egentligen? Låt oss räkna!

Jag, lite att göra? Inte då. Typ.
Publicerat i: Videos

en stam broccoli, tack!


Så igår skulle jag woka lite grönsaker till lunch. När jag häller i woken i stekpannan, så hör jag ett högt "klonkande". Ur påsen har den största bit broccoli jag sett precis fallit ned och skavt upp min teflonpanna. Faktum är att jag nu i efterhand tror att det snarare var en fet bit broccolistam.

Så här får det inte lov att vara, tänkte jag och ringde upp företaget och skrek och härjade och skrek och härjade! Jag kallde faktiskt kvinnan i växeln för "luder" och "tampongknarkande apa" så pass arg var jag.

Nä. Jag bara skojar. Jag har ett liv. Istället lyfte jag bort den stora broccolistammen, åt det andra i påsen och gillade det. Det finns vissa som borde prova det. Man överlever. Faktiskt.

Hehe.

(Nej, jag har inte ägnat två timmar åt att läsa en blogg med kundklagomål. Säger vi).
Publicerat i: Okategoriserbart

en liten bokrecension.


Ehrm... ja.

Jag hade skrivit en svinlång redogörelse om varför jag, av någon obegriplig anledning, äger de tre första böckerna i Twilight-serien. Jag vet inte varför jag skrev den jävla så lång. Kanske var jag rädd för att ses som en tönt som äger så pass äckliga böcker och var tvungen att förklara mig lite. Men låt mig summera min tidigare, numer raderade, redogörelse med tre korta punkter:
1) böckerna var ett impulsköp, långt innan första filmens premiär. Vittne: Stefan.
2) hade förhoppningar om att de skulle vara i stuk med Harry Potter-böckerna. Tack för inget, Wikipedia!
3) anledningen till att jag ägnade två veckors kvällstid till boken ovan, det var för att Stieg Larsson vägrade infinna sig på mitt nattduksbord längre och cashen räckte inte till något nytt. Kalla mig gärna desperat, för det var jag. Efter att ha rört om i flyttlådorna så hittade "När jag hör din röst". Den första boken har jag redan läst, kan vara värt att påpeka. Den var enastående dålig. Den också.

Du som inte är kapabel att handskas med folks olika smak och tycke, du ska sluta läsa nu.

Den här boken... Den är så jävla dålig. Vidrigt dålig. Den är så dålig att den bör hamna på den litterära himlen som en liten sketen fotnot. Utom kanske de sista femtio sidorna, de är hyfsat spännande. Precis så som första bokens sista sidor också var. De är också de som får en att tänka att "hm, den här boken var inte så tokig, kanske ska jag läsa nästa också". Men "När jag hör din röst" är dålig, den suger apballe. Handlingen är en lång utdragen smörja om en självmordsbenägen Bella, en plat karaktär som gör dumdristiga saker för att få höra Edwards röst, vampyrkillen som lämnat henne för lite blodspill.

Varför hör hon Edwards röst då? Jo, för att "starkast av allt är kärleken". Hela boken osar av klichéer. Den kärlekskranka flickan, den hjälplösa fadern som inte vet vad han ska ta sig till, vargduden som blir stand-in-Edward men som ändå inte räcker riktigt till, långväga resor för den sanna kärleken och allt vet det fan. Jag räknade ut hela boken bara genom att läsa de första åttio sidorna. Det är den typiska "bashandlingen" som ingen kan ha lyckats undgått.

Och ja, jag är väl kanske helt tvärtemot den vanligaste publiken till de här böckerna, jag vet. Jag får dock känslan av att Meyer mer velat skriva en ungdomsthriller än något som skulle komma att klassas som en spånig småflickebok som skulle få alla att börja dyrka Edward. För den är jävligt "obarnslig" den här boken. Det snackas självmord, mord, ångest, blod och en jäkla massa andra grejer. Grejer som jag personligen inte skulle vilja att min knodd läste om.

Att jag, en lönnfet 21-åring, skulle anses vara fel person att recensera en Twiligth-bok, det beror nog främst på att hypen kring filmatiseringen oturligt nog hamnat i händerna på sockerhöga småbrudar. Men jag är jävligt säker på att det också finns tjejer som tycker, liksom mig, att det här är den mest överskattade och tramsiga skit på mycket länge.

PEACE OUT!
Publicerat i: Okategoriserbart

15 december.


Det är den femtonde december och automatiskt dags för lucka nummer femton i min julkalender. För den som inte hängt med, så kan jag säga att jag har en julkalender i konsten att julstöka till sig julkänslor. Utan att det på något vis ska behöva vara så där äckligt, vidrigt svinjobbigt som det traditionella julstöket kan vara.

HÄR kan ni läsa de övriga kalenderluckorna, samt förra årets upplaga.

Idag slår jag ett slag för julmaten. Själv gillar jag skinkmacka med rödbetssallad. En mixning som många skulle vilja sätta fängelsestraff på. "Rödbetssallad äts med köttbullar och skinkan äts med senap", brukar man säga. Skitsamma, allt blandas i magen ändå!

Mot köket och ät din vikt i julmat! Färdiglagad julmat så klart! Finns i de flesta matbutiker. Länge leve latheten!
Publicerat i: Julkalendern

mer hannah montana.
Mobilkamerabilder. Därav den enastående kvalitén.

Jag har förut berättat om morsans älsklingsdeo med Hannah Montana. Plötsligt förstod vi varför hon var så angelägen att åka till Rusta när vi var där i lördags. Stället är smockat med Hannah Montana-prylar. På de nedersta bilderna ser ni fröken Pixel hålla upp divers olika produkter.

Mor vet vad hon kan vänta sig i julklapp!

En sak till, under det här inlägget så fick jag en del kommentarer som menade att jag skulle låta de lägga ned sina bloggar och skita i anledningen. För att det "var väl lika bra att sådana där slutade blogga". Ja, det är lika bra att de slutar, det håller jag med om. Men det jag reagerade på, det var att samtliga av dessa bloggare använde sig av anledningen att "bloggvärlden är ytlig". När de själva så uppenbart varit en del av "problemet"! Sen om de fortsätter eller inte.. PFF! Anledning var bara korkad, det var allt!
Publicerat i: Okategoriserbart

14 december.


Det är tio dagar kvar till jul, alltså är det dags för lucka fjorton i min "julstök för de nymodiga"-kalender. Idag slår jag ett slag för husdjursumgänget. Det är snart jul, man ska älska sin nästa och allt det där tjafset. Någonstans där emellan så kan man säkert slinka in katten eller marsvinet, det är jag bergssäker på.

Hur umgås man då med sitt husdjur på ett juligt vis? Använd fantasin, säger jag bara. Själv klär jag mina katter i tomteluvor och låter de "posera" framför kameran. Allt är som vanligt, med andra ord.

Lite förslag på julumgänge med ditt typ av djur:
Hund - Ge den ett par kilo prinskorv till lunch.
Fiskar - Bjud på julmust.
Marsvin - Julstäda buren och fyll den, säsongen till ära, med granbarr.
Papegoja - Lär den sjunga med till de ljuva tonerna i Crosbys "White Christmas".

Ja, som sagt - använd fantasin! Har du inget eget husdjur, så finns det säkert en granne, en mormor eller ett kusinbarn du kan besöka och vars husdjurs dag du kan förgylla!
Publicerat i: Julkalendern

"nu slutar jag blogga".


Nu på morgonen har jag läst fyra (FYRA!) bloggare som påstår sig lägga ned sitt bloggande. Vilken är anledningen? Jo, för att "bloggvärlden är en ytlig och äcklig plats". Sen att samtliga fyra bloggare ägnat sig åt modeinlägg (det vill säga kläder som kostar högst 199 spänn) och kändishån i stort sett varje dag, det är tydligen inget man väljer att ta upp.

Nej då, töm arkivhelvetet på texter och skyll på alla andra!

Att lägga ned något för att majoriten säger något annat, jag tycker det argumentet är så jävla töntigt. Lite Nazityskland-ish. Fråga mig inte hur jag gör den parallellen, men det är lite så jag tänker. Vad fan, har man inte mer stake än att skita i det som uppenbarligen irriterar en? Tycker man nu att det är jobbigt med ytligheter, håll dig borta från skiten. Sluta framför allt skriva om det. Valet är inte så jävla svårt.

Och vem fan är inte mer eller mindre ytlig idag, även utanför bloggandet? Bara där faller det argumentet.

Men folk ledsnar väl på sitt "klipp och klistra"-bloggande med noll personlig förankring. Som ingen läser. Än mindre väljer att kommentera. För det är ju det allt handlar om idag, få kommentarer och besökare.

Härnäst skulle jag vilja jag se en vegan som börjar äta kött. Bara för att majoriteten av alla veganer har bockskägg och luktar lite unket. Meddela mig när ni ser något liknande, aight!
Publicerat i: På tapeten

13 december.


Det är dags för Lucia-luckan, alltså den trettonde i raden, i min julstökskalender. En kalender som finns här för att ge dig rätta "feelings" inför den stundande storhelgen. Vill man så kan man faktiskt pallra sig iväg och se ett Lucia-tåg idag. Fast de lär väl vara över för detta år vid det här laget. Men eftersom den här julkalendern är till för att bryta lite vanor, så bestämmer jag att dagens lucka går i "publicera-orättvisa-bilder-på-folk-från-en-julrelaterad-fest"-temat.

Märkväl att jag är med på den vänstra bilden högst upp. Med tvillingen. Som några för övrigt fortfarande tror är någon jag hittat på.

Festen var grym igår, jag hade trevligt som fan. Folk frågade hela tiden var jag hade hållit hus och jag fick svara tusen gånger att jag dansat på dansgolvet. För det gjorde jag. Hela kvällen. Och ja, det stämmer - vi har ett dansgolv. Status. Och där svängde jag mina lurviga.

Under the influence of alkohol. Såklart.
Publicerat i: Julkalendern

idiotl.


Det ser lite ut som en julkalender, vilket hade varit ganska passande i dessa juletider. Men nej, det är det inte. Det är fucking jävla Idol-finalen som tar upp "mest sedda"-listan på YouTube. Och det är här inte ens hälften av alla klipp med skiten som ligger i toppen!

Uäck!

Festen var hästgrym! Ska städa efter oss nu, så mer om den senare.
Publicerat i: Film och tv

12 december.


Det är dags för lucka tolv i min julstökskalender. Idag så slänger vi alla ihop varsin egen lussevaka. Eller som i syskonen Nilssons fall - en rejäl jävla glöggskiva. Snart blir det ihopkok med glögg, starkvinsglögg och vodka. Hade jag varit rik så hade enbart bjudit på Blossa starkvinsglögg, men istället så väljer jag att länsa päronens barskåp.

Jag förespråkar inte alkoholkonsumtion. På måndagar.

Vi hörs när vi hörs, mates! Ha en grym dagen-före-lucia-dag!
Publicerat i: Julkalendern

signes mamma är hemma.


Häromdagen så terroriserade jag katten Signe med citronvatten*. Idag kom hennes mamma** hem, så då fick hon sig en dos citronvatten*** hon med. Det var fan det sista hon kunde göra för sitt barn som hon varit borta från så länge, menade jag.

* Egentligen bara vanligt H2O.
** Inte biologiskt mödraskap.
*** Äkta citronvatten spetsat med whisky.

Förresten så har Spiderchick tagit med mig i sin julkalender. Jag känner med hedrad! Och lite upphetsad faktiskt. Men bara aningens.
Publicerat i: Pelles vardag

11 december.Det är dags för lucka nummer 11 i min julkalender. Om ni inte hängt med på vad den går ut på än, så kan jag säga att jag förstår knappt själv. Men den bottnar i att vi tillsammans ska ägna oss åt lite julstök. "Julstök" i en modern, och säkert felaktig, bemärkelse. Skit i lutning av fisk och adventsstädningen - här gör vi allt på mitt idiotiska vis.

Idag slår jag ett slag för det mångkulturella julpyntet. Julen är till för att alla ska vara glada. Typ. Så låt oss alla ge en kollektiv käftsmäll till att rasistiska mellanmjölkssvenskar ute i landet. De som också tycker att traditioner är viktigare än allt annat (hej alla sverigedemokrater!). Ge din tomte rastafariflätor, skapa din egna afrikanängel och klä in en gran eller två i sushi.

[Tar emot Nobels fredspris]

HÄR har ni resten av julkalendern.
Publicerat i: Julkalendern

youtube på överkroppen.


KevJumba / RhettandLink / RayWilliamJohnsons


LiveLavaLive

Som den självutnämnda YouTube-nörd jag är, så sprang jag på District Lines. En webbutik som tillhandahåller "merchandise" (vad är det svenska uttrycket?) från "okända kändisar", kan man säga. Riktigt grymma grejer på den där sidan, det måste jag säga. Eller så är det bara jag som blir impad, som den übernörd jag är. Det mesta kostar under 200 spänn dessutom. Schweinbillich! Speciellt gillar jag "You're awesome/Get well..."-tröjan, den är svintuff! Det klippet är jävligt roligt också [HÄR].

Så... ja, jag vet inte vad jag ville med detta inlägg riktigt. Om du råkar gilla YouTube och T-shirts, nu vet du var du ska kolla.

Nerd out!
Publicerat i: Okategoriserbart

sett på blocket.


En del av er påpekade att det är väldigt svårt att få tag i boende i huvudstaden och att jag bör ställa mig i bostadsköer. Det gör jag redan, står i alla dessa köer. Men jag tänkte att skulle kolla läget på Blocket så att jag vet vad jag har att vänta mig. Kolla läget efter möjligheten att hyra rum då alltså. Det är väl det man får göra till en början, antar jag.

I alla fall.. de här annonserna på Blocket, haha. En del av de är förjävligt roliga.

En Henry vill bara ha "intresserade kvinnor" som svarar på hans annons. Vilket han poängterar. Tre gånger. Alla gånger med "OBS"-tecken. Anders vill att man ska vara kvinna, samt skriva 1000-1500 tecken om sig själv och skicka med bild. Sen är det, jag citerar, "bra om du är intresserad av kläder och smink". Vad betyder ens det? Vill han låna skiten?

För att inte tala om dessa sjuka summor i förskottsbetalningar som en del folk tar ut. "Jag vill ha fem månaders hyror betalt i förväg" och så är varje hyra på 5000 spänn. Billigt. Speciellt för en student.

Det vore bra spännande att hyra ett rum av ett freak. Jag får se vad jag väljer i slutänden.
Publicerat i: Pelles vardag

10 december.


Idag är det Nobeldagen och alltså dags för den tionde luckan i min "saker-du-måste-göra-innan-jul"-kalender. Dagen till ära ägnas åt julklapparna. Detta ångestframkallande I-landspåhitt, vi hatar det alla. Oftast. Okej, vi hatar det om vi är sena ute med handlingen. Årets övriga elva månader, då är tanken på julklappar ganska härlig.

Alltså - ut och handla julklappar. Och låt för i helskotta butiksbiträdet slå in varje skitsak du köper. Speciellt om han eller hon är dryg där bakom disken (vilket de lätt är nu runt jul). Eller nej, fuck it - vad du än köper och var du än köper det, låt få dina saker inslagna. Vi gör det till en princip. För att vara lite jävliga.

Allt för jävligheten.

Och förresten, gå in på Guns blogg och säg något snällt till 'na. Tjejen operaras idag och jag tycker hon ska återvända till bloggen fullt av schyssta kommentarer.
Publicerat i: Julkalendern

södertörn nästa?


Som den lilla snorunge jag är mentalt, så har rummet förvandlas till en vidrig svinstia. Det är tur att ni inte ser resten av det L-formade gästrum jag bor i för tillfället, då skulle ni spy av avsmak.

Så alltså idag ska jag städa rummet. Kul jävlar!

Fick antagningsbeskedet igår. Jag fick väldigt bra reservplatser i samtliga fem journalistklasser. Och anledningen till att jag hamnade som reserv, det är för att Göteborgs journalistprogram låg som mitt förstahandsval och att mitt högskoleprov var crappersdåligt. Men jag skulle nog vilja säga att jag med 90 procents säkerhet kommer in. Känns faktiskt okej.

Dags att börja leta place i huvudstadstrakten. Sen får vi se hur det går.
Publicerat i: Pelles vardag

9 december.


Det är dags för lucka nio i mina julstökskalender. Idag är det dags för att julbaka så som man gjorde förr i världen. En gång i tiden, under gymnasiet, så var jag en hyfsat bra bagare. Kanske för att vi hade ämnet i skolan, jag vet inte. Filmen ovan bevisar att kunskap som inte blir underhållen, det är kunskap som kommer försvinna.

Och senare bli ett bloggämne.

Anledningen till att jag ens kom på tanken att baka, det var för att jag tänkte vara cool nog att bjuda på handgjorda lussebullar på glöggfesten på lördag. Och det kommer jag fortfarande göra, även om de liknar en femårings resultat.

Fram med bakbordet och kör på!
Publicerat i: Videos

näsblod.


Jag hittade ingen bra blodbild, så jag gjorde en egen på Paint. Plus att jag inte vill få någon att må dåligt. Blod har ju den förmågan, menar jag. Det är ju knappast något som vi alla bär på. Väldigt rationell fobi.

Hur som helst, det jag ville ha sagt var att jag, under de senaste tolv timmarna, har jag haft näsblod tre gånger. Väldigt kraftig sådan dessutom.

Så sökte jag på Wikipedia vad som kan vara fel. Tydligen så är detta en vanlig sjuka för väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt smarta människor. Att blöda från snoken tre till fyra gånger om dygnet är ett bevis på hög intelligensnivå. Tydligen så är det som så att man överskott av hjärnceller, som i sin tur måste ta sig ut någonstans och tar till näsan för detta ändamål.

Men börjar du blöda genom öronen, då ska du söka hjälp. Då håller du på att bli korkad.
Publicerat i: Okategoriserbart

mitt nyår.


Spiderchick pratar nyår, vilket fick mig att reflekterade en sväng över den kommande nyårshelgen. Så här ser det ut för mina fellow familjmedlemmar:
- Tvillingen är i Sälen och ringer in det nya året.
- Syster ligger på den thailändska playan och skålar skumpa.
- Päronen befinner sig på världshaven och på nyårskryssning.
- Storebror antar jag är borta. Och är han inte det så är han och hans sambo hemma och är väldigt gravida tillsammans.

Och sen har vi mig... själv på Ödegårdsvägen 12, Ödeköping. Helt öde. Med alla katter. Och en hund.

Nu hade jag ändå inte tänkt att fira det nya årtiondet med familjen, men det är ju alltid ett safety card. Speciellt nu när alla roliga peeps flyttat till London, bor i Norrköping eller väljer att fly landet över nyårshelgen.

Fick förfrågan om att dra just till London över nyår. Men då en enkel flygbiljett kostar ett par tusen spänn (med Ryan Air!), så sket sig den idén ganska fort. Plus att jag var segast att planera in något, alltså fick jag hundskötseln på köpet. Kul! Skål!

Nä, men jag och några från jobbet har planers på att smida ihop något. Än så länge vet vi inte. Men jag skulle vilja föreslå en ölhävarkväll. Eller "champangehävarkväll" kanske, nyåret till ära? Vi får se. Ingen som har lust att hänga lite med en ensam närking?
Publicerat i: Pelles vardag

8 december.


Det är dags för lucka nummer åtta i mina julstökswannabe-kalender. Julstök för den moderna människan och som inte innehåller storstädning bakom kylskåpet eller knäckkolakok.

Idag så är det dags för julskivorna att plockas fram. För att värma upp tar du fram ditt exemplar av Absolute Christmas från 1994. Ni vet den skivan med guldängeln på framsidan. Alla har den någonstans i hemmet, dyk in i skåpen och leta bara. Skulle du mot förmodan inte ha utgåvan från 1994 - spring till närmsta bensinmack och köpte dig den nya plastiga utgåvan.

Efter ett par timmar med Absolute Christmas och blödande öron, så kan du jobba dig vidare på andra skivor. Själv gillar jag att avnjuta ett par flaskor glögg till Elvis eller Bing Crosby.

"Aaaaajm dreeeeeming ooov ööö waaaajt krissmaaass...".

Klassiker!
Publicerat i: Julkalendern

en sju år gammal gul hund.


Gräver man långt in i köksskåpen så hittar man de mest bisarra saker. Som det här på bilden ovan,  ett syslöjdsresultat. Ett snart sju år gammalt syslöjdsresultat.

Ålderskomplex - check!

Vad som förvånar mig mest är att jag, trots mitt hat gentemot båda slöjdämnena, ändå fick till ett jävligt bra slutresultat. Jag är nästan lite stolt. Funderar på att rama in min gula hund. Efter att jag klippt bort det oproportionerligt stora tuggbenet, det vill säga.
Publicerat i: Skola och jobb

min dag.


När jag har tråkigt så häller jag citronsaft i katternas vatten. Dagen blir så jävla mycket bättre då.

Vilken jävla dag, jag är fan helt slut. Har ägnat hela dagen åt att preparea glöggpartyt på lördag. Och hela dagen har jag tänkt för mig själv: "tänk om jag kunde få ha en heldag med bloggen snart igen". Så jävla geeky att tänka så, jag vet! Inte blir det bättre imorgon heller, för då ska jag jobba det eminenta klockslaget 06:00 till eftermiddag.

Jag hatar att kliva upp omänskligt tidigt. Sen att behöva vara trevlig på köpet, fy fan! Men jag klagar inte, jobbtider uppskattas. Mer sånt, tack!

Så var det med det. Tänkte bara förklara anledningen till mitt pissiga bloggande idag. Skriv upp det i era intresseklubbshandböcker nu vettja.
Publicerat i: Pelles vardag

7 december.


Dags för lucka nummer 7 i min julkalender. En julkalender som finns här för att hjälpa din julstämning bli så stark att du blir hög på kuppen. Idag slår vi ett slag för julgranskulorna. Med julafton bara 17 dagar bort, så är det dags att börja tänka på julgranspyntet. Det här är ingen lätt match, speciellt inte om du gillar att ha många kulor i granen din. Nu ska de ju putsas så här lagom till miniskogen slängs in i huset.

Hur man putsar kulorna sina (steg-för-steg-metod):
- Ta fram din julgranskulor, dela upp de färgvis på ett stort bord.
- Ta fram katten, börja trimma av dess päls.
- Sno 14 par av din mammas (eller pappas, om det nu skulle vara på detta viset) strumpbyxor.
- Fyll varje fot i strumpbyxa med kattpäls.
- Käka ett äpple, få igång salivproduktionen och spotta på en kula i taget.
- Börja putsa med hjälp av den kattpälsfyllda strumpbyxan. Varje kul bör ägnas minst femton minuters putstid.
- Häng i granen.

(Alternativt kan här användas putstrasa och putsmedel, resultatet blir minst lika bra).

Wax on - wax off!
Publicerat i: Julkalendern

6 december.


Dags för lucka sex i min egna julkalender. Här får ni tips på hur ni ska gå till väga för att få julkänslorna att skjuta i taket. Idag, andra advent till ära, så slår vi ett slag för det ljuset. Flest tända ljus och mest syrefattiga rum vinner!

Men du, du minns väl vad Bamse lärt oss? Släck ljusen efter dig! Och var inte otrogen!

(Fy dig, Tiger Woods!)
Publicerat i: Julkalendern

anka skiljer sig.


Läste precis på Aftonbladet att Anna och Paul Anka skiljer sig. Detta trots att Anna Anka, enligt egen utsago, kört på hårt med sina sexistiska suga-Paul-balle-och-stå-i-köket-hela-dagen-rutiner.

Stackars rika kvinna. Som gjort sig illa omtyckt av hela svenska befolkningen. Eller åtminstone de svenskar som orkar sitta en hel timma framför TV3 utan att vilja självdö.

Jag såg faktiskt inte det där "Hollywood-fruar" en enda gång. Var det bra?
Publicerat i: På tapeten

denerdified.


Här har vi henne, kvinna som satte "some" i "awesomeness". Eller något. Senaste nytt på nördfronten: Lily Allen ska tydligen "bara" ta en paus från musiken på ett eller två år och inte, som man hört tidigare, lägga av helt.

Hellz yez!

Någon har svårt att bestämma sig? Och vadå en "paus" på ett eller två år? Hon ska alltså göra som alla artister och låta skivorna dröja lite? Är det så jävla konstigt? Jag fattar då inte.

Och när kvinnan ändå är på tal: Special edition-skivan är grym (köp den!) och senaste singel är också den grym som fan! HÄR har ni en jävligt bra och annorlunda version!

Nerd out!

Uppdatering: Den här helgen kommer gå till historien som det segaste perioden av tid som en människa någonsin upplevt. Jag har inte orkat ett piss. Nu ska jag iväg och jobba också, så julkalender och allt det andra kommer i eftermiddag.

Imorgon är det måndag och då är det normala bloggandet tillbaka igen. Håll till godo, jao!
Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Musik

5 december.


Lucka fem i min alldeles egna "julstök-som-ökar-julstämningen-och-kanske-inte-bör-kallas-julstök-egentligen-men-vi-gör-det-ändå"-kalender går i det förberedande tecknet. Låt oss kickstarta julrimmandet genom att ta ett svårt ord och försöka hitta på rim till det. Vi kör med pedagogiken de kör med i Ryssland: börja svårt och tyck allt det lätta är svinlätt sen!

Därför så gör vi så här, den som rimmar bäst "grankotte"  får ett pris! Jag vet inte vad än, men något ska jag väl kunna hitta på. Annars har jag mitt backuppris i form av "spö". Som vanligt.

Good luck, Chuck!
Publicerat i: Julkalendern

4 december.


Dags för lucka nummer fyra i julkalendern som finns här för att öka ditt julvälmående. Idag vill jag att du ska gå och lukta på dina pärons julblomster. Eller ditt egna julblomster, om du nu skulle ha turen att bo hemifrån. Den växten på bilden ovan, vad-den-nu-heter, det är den mest juliga av blommar. Varför? Jo, för att om man vistas för länge i samma rum som blomsterhelvetet, då kommer den där välbekanta julhuvudvärken som är olik all annan huvudvärk. Dessutom får man Sveriges mest allergiröda och nedklådade näsa, vilket passar perfekt så här i Rudolf- och juletider.

Alltså, lukta på en blomma är dagens lucka. Lukta hårt. Och länge. Att slicka lite på den har ingen dött av heller.
Publicerat i: Julkalendern

digerdöden slår ut frukterna.


Jag gick förbi fruktkorgen förut. I denna korg låg en clementin med svarta prickar på sig. Varpå jag tänker för mig själv "oj, den här clementinen har fått digerdöden! Stackars jävel! Undrar hur bara den lyckats fått det, den här skiten smittar väl som fan...".

Jag står. Vid fruktskålen. Jag håller en frukt i handen, med svarta prickar på skalet, och försöker begripa hur den lyckas dra på sig den medeltida sjukan "digerdöden".

Jag är en sorglig individ.

PLUGGET KAN VÄNTA!! Jag har en frukt att diagonisera.

Uppdatering: Ska gå till frisören Sören och klipp skallhåret. Efter det blir det några få timmars jobb. Så julkalendern och annat göjs får la vänta tills senare.

Sås att ni vet det.
Publicerat i: Pelles vardag

weak beverage.


Vad är relation till svagdricka?

Själv har jag hatrelation till den här vidriga drycken. En hatrelation som jag ständigt glömmer och blir påmind om först när det är försent. Det är lite som att hata en kusin, ni vet. Man minns inte riktigt vad man tycker om personen i fråga förens man stöter ihop med honom eller henne.

Nu ska ingen kusin tro att jag går tycker illa om denne. Så ta det lungt! Alla 23 000 av er.

Hur som helst, svagdricka smakar skit. Lesson learned. Igen.
Publicerat i: Okategoriserbart

fotobloggaren pelle.Jag vill också vara fotobloggare. I en kvart. Så nu har jag tagit några överexponerade foton på visset gräs i solskenet, så visst borde jag ses som en nu?

Haha, snap!

(Jag gillar fotobloggar, jag hade bara skitalite att göra).

Polisen cirkulerar utanför hela tiden, undra om det hänt något? Eller är det mig som de slutligen kommit för att hämta? 

"Jag har rätten att tiga. Allt jag säger kan och kommer använda emot mig vid rättgång..."
Publicerat i: Okategoriserbart

3 december.


Tro mig, det är fan för er skull som jag gav mig på att censurera vänstra foten. Eller högra foten, beroende från vilket håll du väljer att betrakta mig.

Det är dags för lucka tre i "julstökskalendern". En kalender som finns här för att öka din julkänslor och peppa dig för vad som komma skall. Idag vill jag uppmana alla att ge sig ut på en vinterpromenad. Som ni ser på bilden ovan så innebär detta att ge sig och traska barfota i snön. Eller i mitt fall - traska barfota på den svinhårda frosten.

För dig som är extra hardcore, så ska du ge dig ut naken. Jag lät bli med det idag. Men vill ju ogärna skryta, menar jag.
Publicerat i: Julkalendern

tisdagsstrumpan.


När jag gjorde mig redo för bion igår, så tog jag fram ett par strumpor att ha på mig. Av en händelse så råkade jag ta rätt dag på mina "veckodagsstrumpor", alltså tisdag.

Inte nog med att jag fann detta coolt nog att fota, jag kom också och tänka hur jävla bra dessa strumpor kan vara om man faktiskt använder de rätt.

Låt mig förtydliga med ett exempel: det kommer ett MC-gäng som bestämmer sig för att röva bort mig. För att jag inte ska frysa på motorcykeln, så tvingar de mig, självfallet under pistolhot, att ta av mig skorna och ta på mig ett par av deras boots. Det är också som då jag låter en tisdagsstrumpa glida av. För att underlätta polisarbetet och bidra med lite DNA. Nu kan de veta att jag är jag och att jag försvann på en tisdag.

Genialiskt!
Publicerat i: Okategoriserbart

puckon i skolan.


Bild till för utfyllning. Jävligt estetisk.

Hur har ni lärt er skriva uppsatser? Jag måste fan fråga det, för nu har jag suttit med dessa jävla essäer igen som jag ska opponera på. Har folk svårt att fatta anvisningar till uppgifter tro? Är det schvänskann som inte går in? Tills nyligen hade vi en miniuppgift på 8000 tecken (med blanksteg), som skulle vara skriven med Times New Roman, 1,5 radavstånd och alla andra de där vanliga reglerna.

Istället får jag börja plöja igenom en text på 13 000 tecken (utan blanksteg), skriven lite hejvilt med både Arial, Helvetica och Times New Roman. Dessutom syns inga spår av vare sig styckindelning, radavstånd, källhänvisningar eller användande av rättstavningsprogram.

Rätta mig om jag har fel, men visst fan är inte det acceptabelt på universitetnivå? Att göra helt tvärtemot de anvisningar man fått? Jävla nötter.

Det förvånande mig att de inte använt sig av några ClipArt-bilder, det hade varit toppen på laxklotet.
Publicerat i: Skola och jobb

cirkeln är sluten.


Då var min Stieg Larsson-cirkel sluten. Alla tre böcker är utlästa och igår så jag också den senaste filmen, "Luftslottet som sprängdes", på bio med några peeps. Den var okej. Den gjorde boken rättvisa. I alla fall mer rättvisa än vad filmatiseringen av "Flickan som lekte med elden" gjorde.

Något jag förundras lite över är dock varför man väljer att ta med en viktig del av boken i filmen, fast på ett helt annat jävla vis. Jag talar om stalkerhändelsen (nej, det här är ingen spoiler) med Erika Berger. Man har tagit med det i filmen, fast gått helt ifrån boken. Lite ungefär som att medvetet göra en dålig människoklon och sätta ben istället för armar.

Skit i benarmarna istället! Eller i detta fall stalkergrejen.

Jag måste lära mig att inte se på böcker som blir till film. Eller åtminstone inte se de så tätt inpå varandra. Har man böckerna för färskt innanför pannbenet så är det en pärs att se på filmversionerna. Så är det jämt. Se bara på Harry Potter. Brr...

Men filmen var helt okej! Faktiskt mer än okej, den var bra. Och om jag skulle ge mig på att ranka den så hamnar den som den nästbästa filmatiseringen i Larsson-triologin. Bäst var första rullen och sämst var andra.

Nu vet ni! Intressant, ey?
Publicerat i: Film och tv

2 december.


Det är dags för den andra luckan i min julkalender, "julstök-som-ökar-julstämningen-och-som-kanske-inte-bör-kallas-julstök-egentligen-men-vi-gör-det-ändå". Idag vill jag slå ett slag för julmust, som i folkmun brukar kallas "Guds julgåva till folket". Jo, det är sant - jag läste det själv på Wikipedia, så då måste det vara sant.

Flämt å sido. Men jag tycker verkligen att man inte ska underskatta julmustens effekt om man nu skulle vilja drunkna i sina egn julkänslor. Drick fyra-fem flaskor om dagen och du kommer du må lulligt fram till julafton. Sen om det är på grund av kolsyreförgiftning eller om du är hög på julkänslor, vem bryr sig? Så länge du mår bra under tiden.

Crack that bottle open, aaaaight!
Publicerat i: Julkalendern

hannah montana.


Jag har nämnt tidigare att min mor och min far är galna i deodoranter. Kolla vad morsan hade köpt igår, en Hannah Montana-variant. Den var tydligen "jättebillig och luktade så himla gott".

Det är nästan så att hon ber om att bli uthängd här på bloggen.
Publicerat i: Pelles vardag

sista delen av frågestunden.


Vad har du för favoritböcker/författare?
Jag gillar Jenna Jamesons bok. Väldigt illustrerabde självbiografi. Konstnärliga, stora och djupa bilder.

Om du fick välja någonstans på jorden att bo på, vilken plats skulle du då välja?

Fan vad törrt att svara Göteborg. Jag säger Galapagosöarna. Men bara för att låta lite speciell.

Min fråga är i alla fall, vad gick du för gymnasieprogram?

Hotell- och restaurangprogrammet. Jepp, jag är helyllekock in i benmärgen. En som inte kan koka potatis dock, men vad fan.

Vad är det löjligaste du har gråtit över så här i efterhand?
Oj, jag har fan inte bölat på flera år. Säger väl en del om mig, antar jag. Men jag kan hitta på något. Jag vann miss Universum version Närke förra vintern. Som jag grät och önskade världsfred. Ganska lamt så här i efterhand.

Brukar du bläddra tillbaka i din blogg och läsa gamla inlägg?

Aldrig, fy fan! Jag skriver jävligt fåniga och störiga inlägg som jag står för max ett halvt dygn, sen ligger de mest och skräpar i arkivet.

Vad har gjort dig mest arg denna månaden?
Invandrarbarnen som inte får vila och ta det lugnt i galna Skåne. Folket där (inte alla, det begriper jag mycket väl) verkar ha värderingar från 1956 inetsade i sina hjärnor. Allt det där skrämmer mig på riktigt.

Vad gör du helst en ledig dag och en drömdag i ditt liv?
Degar framför sexans dåliga TV-utbud. Den kanalen är förjävla pinsam, men ändå är det den jag ser på mest under dygnets tidigare timmar.

Har du alltid haft svart hår eller färgar du det?
Jag har brunt hår nu, men är egentligen blond. Jag fick för mig att färga skiten under gymnasiet och har inte pallat att fixa tillbaka det. Hur gör man, någon som vet?

Kan du tvätta?
[Luktar på kläderna] Nä, jag kan nog inte det...

Varför slänger du inte dina gamla strumpor?
Skulle du slänga dina barn i soptunnan, bara för att de råkat bli några år på nacken? Nä, skulle inte tro det. Hehe.

Har du några andranamn och i så fall vilka?
Hej! Jag heter Nils Pelle Roland Nilsson och mitt namn skulle passa i Dansbandskampen!

Vill du gifta dig med mig?
Ah, tänk om jag gift mig varje gång jag fått den frågan, då skulle jag vara... ogift. Men visst, vi ses i Vegas, ey!

Är du feminist?
Jag tror väldigt mycket på alla människors lika rätt - punkt! Men feminismen är, vad jag fick det underrättat för mig på statsvetenskapen, en "ism" full en jävla massa brister och konstiga förhållningssätt. Något som fick mig att tänka om en aning. Och visst, jag kan ha helt fel, jag vet. Men jag tror istället på, som jag nämnde ovan, alla människor lika rätt.

Fegt svarat, jag vet. Jag har svårt att riktigt sätta ord på hur jag tänker i frågan.


Nu får det vara slut på frågor. Att jag alltid lyckas glömma vilken pärs det är att svara på allt sen. Har din fråga inte blivit besvarad? Surt för dig. Köp en kaffe och kom över det.
Publicerat i: På tapeten

1 december.


För er som inte hängt med här någon längre tid, så kan jag säga att jag haft en egen julkalender på bloggen de senaste åren. Även om arkivet bara visar förra årets, så har jag haft liknande saker för mig på andra forum. Nördigt, jag vet.

I år kör vi på temat "julstök-som-ökar-julstämningen-och-kanske-inte-bör-kallas-julstök-egentligen-men-vi-gör-det-ändå". Det här kan bli den bästa julkalendern på flera... veckor. Kanske att jag rimmar. Om jag orkar.

1 december
Första luckan öppnas idag, dags att... Okej, vi skiter i rimmandet. Det första steget mot den perfekt julkänslan är att slå dig ned och se på en julkalender. Börja med första avsnittet. Det är idag inte omöjligt att se en gammal favoritkalender, då de flesta av de finns på DVD och att många av oss sitter med den olagliga förmågan "nedladdning" i CV:t. Slå till, vettja - inget bringar mer julkänslor så här i början av månaden. Avnjut vinjetten till "Mysteriet På Greveholm" tillsammans med en flaska starkvinsglögg och pepparkaksdeg.

Det blir alla tiders!
Publicerat i: Julkalendern