amatörernas afton.


Vi ska ha TV-spelskväll ikväll. Så jävla törrt! Kul, men törrt! Anledningen till detta är för att jag inte haft en tanke på att styra upp något eller höra mig för. Har haft viktigare saker att tänka på. Som att leta boende inför de eventuella studierna. En snabb fråga, skulle ni hyra ett rum från en som skriver följande annons:

"rum lgn 44kvm dlas md mig, kille 28år, fr.skt.bet. krävs"

Sen är signaturen "Vasastan". Vad fan, vad hände med den svenska kraftansträningen? Inte fan finns den på Blocket i alla fall, det är ett som är säkert. Jävligt kul att läsa dock.

Nu ska jag preppa för TV-spelande och intala mitt sorgliga arsle fraser som "bara nollor festar på nyår" och "nyår är amatörernas afton". Ha det kul ikväll och gött nytt år!


KATEGORI: Pelles vardag

ben.


IMDb betygssättningssystem ger serien Bones stadiga 8,5 poäng. Här om dagen sprang jag på den första säsongen på Åhléns för 99 spänn. Jag slog till. Hårt.

Pengar kastade rakt i Döda havet.

Den här serien, hörrni.... Den är äckligt dålig. Lite som FBI-seriernas motsvarighet till Sjunde himlen. Jag blir alltid misstänksam när det kommer till serier där karaktärerna inte svär, bara för att produktionsbolaget förbjuder det.

Länge leve den amerikanska censuren!

COCK! PUSSY! MOTHER FUCKER!


KATEGORI: Film och tv

00-talets bästa skivor signerat expressen.


I dagens Expressen så listar Nunstedt 00-talets femtio bästa album.

Spontana funderingar på denna lista:
- Varför så mycket Kent? Och vad är det med mitt huvud som inte gör att jag kan höra det bra i denna grupp? Alla andra tycks ju klara av detta galant. Och Vapen & Ammunition som årtiondets bästa? Verkligen?
- Justin Timberlakes Futuresex/Lovesounds skulle jag också tagit med, men solodebuten Justified? Nä, den är rätt så skitdålig.
- Valet av Per Gessles Mazarin låter jag vara okommenterat.
- Liksom valet av George Michaels Patience.
-
Fel Ternheim-platta uppmärksammas, debuten ska det vara.
- Fel The Knife-platta uppmärksammas, album nummer två ska det vara.

Grymma val med på listan:
- The Cardigans' Long Gone Before Daylight.
- Radioheads Kid A
-
The Strokes Is This It?
- Norah Jones' Come Away With Me
- Daft Punks Discovery

Plattor som fattas på listan:
- Lily Allens Alright, Still. Såklart.
- The Concretes' The Concretes.

Smaken är som baken, jag hajar, ey! Spar på "alla tycker om olika saker"-moralkakorna.
Över till alla fellow musiknerds, vilken tycker ni är 00-talets bästa platta?


KATEGORI: Musik

den riktiga årskrönikan.


Nu är det dags för den riktiga årskrönikan, den officiella. För ett par dagar sedan så publicerade jag en inofficiell version. Men nu är det mer jag i fokus. Så som det ska vara i bloggvärlden. Uppenbarligen.

Årets resa. Le Parisio, den franska världsmetropolen. I mina ögon världens kanske bästa stad. Inte för att jag varit i överjävligt många storstäder, men jag gillar Paris som fan. Var där med syrran en sväng i mars och vi hade sjuhelvetes roligt. Fylla i Montmartre - det kan jag rekommendera! Inte långt efter Paris-resan hamnar helgen i Göteborg i somras. Tre dagar med Way Out West, en massa bärs och svinbra musik - det var grymt!

Musiken. Skivan för 2009 är utan tvekan Lily Allens "It's not me, it's you". Kan te sig jävligt politiskt inkorrekt av mig att välja just den plattan, då jag skulle påstå att allt med Lily är heligt. Men jag har lyssnat plattan repig, så andra svar vore ren lögn. "Sticks 'n' Stones" med Jamie T utser jag här med till det gånga årets låt. Har man hört denna låt, då vet man exakt vad jag talar om. Förfestpepp när det är som bäst. Slå på den här låten, stäm upp i allsång och Michael Jackson-moves, så är hela kvällen räddad!

Jobbigt skit. Flytta från Norrköping och hem igen. Inte nog med att en flytt i sig är skitjobbigt, jag blev kvar hemma längre än förväntat. Journalistprogrammet i Göteborg sket sig. Två gånger. Istället ägnade jag en massa dötid åt distanskurser och att grämas över att bo hemma. Som alla vid det här laget nu vet, så är jag skapt att bo hemifrån. Jag gör mig bäst så.

TV-serie. True Blood kom och gjorde mig besatt och likaså Glee. Den sistnämnda är jävligt jobbig att tycka om, småfånig som den är. Årets DVD-boxköp låter jag falla på Pushing Daisies. Eller kanske den fjärde säsongen av Weeds, en serie som fan aldrig blir sämre. Snare tvärtom. TV-världens svar på ett gött årgångsvin, kan man säga.Besatthet.
Stieg Larsson fick min sommar att gå jävligt mycket för fort. Det blev för många sena nätter och långdragna morgnar. Så soldagarna blev få och jag förblev mitt blekfeta jag juni och juli ut. Men det var det värt. Jag utser den nu denna bokserie till en av tidernas bästa. Om det bara kunde komma en fjärde bok. När det kommer till filmerna så tycker jag du kan skita i de, om du inte vill se Noomi Rapace briljera i rollen som Salander.

Möte. Coola lilla Anna får stå för årets dejt.

Aldrig mer. Statsvetenskap på universitetsnivå. Så här i efterhand så fattar jag inte hur jag orkade med den ofantliga mängd kurslitteratur och de många skittråkiga föreläsningarna som kursen kom med. Tur som fan att jag inte fullföljde tanken på att läsa vidare i ämnet.

Dominerande katt. Rrrachel får stå som årets katt. Hon är min egen. Dessutom är hon döpt efter Rachel Green i Vänner. Tufft som fan, bara det!

Bäst fötter. Pelle Nilsson av Närke.

Förbisedda person. Allt som har haft med Anna Anka att göra har jag lyckats missa. Såg inga av de program hon var med i, mer än ett halvt julavsnitt nu nyligen. Folk, män som kvinnor, menar att jag gjort något brottsligt som inte sett på de där Hollywood-bruttorna.

Att vänta av 2010. Flytt till huvudstaden och påbörjade journaliststudier, kom in på Södertörns program igår! Yeah! Det blir alla tiders (det med)! Nu gäller det bara att hitta tak över huvudet och att ragga de 21 kursböcker som behövs terminen ut.

Inte att förglömma, första mars väntar en fem dagar lång Rom-resa! Grymt! Ska börja plögga in italienska fraser redan nu. Hur säger man "öl", någon som vet?

Sist men inte minst så ska jag rycka upp mig på bloggfronten. Nu har det fan varit för många sega jävla veckor på rad med halvtaskiga texter. Men det ska väl en flytt till Stockholm, noll bekanta ansikten och brist på umgängs råda bot på. Håll ut! Eller vad man säger...

Hehe. He. He.

Flott snyggt hår!


KATEGORI: På tapeten