Vad gör Pelle idag? Dag 4.

Det här ett automatiserat meddelande under då Pelle är på resande fot och gör Parisgatorna osäkra med sin närvaro. Hela det här meddelandet är en ren gissning och tillåter gärna er att vara aktiva i kommentarsfältet.


Vad gör Pelle idag? Det går rykte om att han gått vilse i Paris milslånga katakomber som är belägna under storstaden. Kanske att han, av ren svältkänsla, sitter och käkar på 400 år gammal benmärg? Till kvällen, om han lyckas ta sig ut, blir det nog en tripp till Amelie i Montmartre.


Vad tror ni Pelle gör idag?

Publicerat i: Pelles vardag

Vad gör Pelle idag? Dag 3.


Det här ett automatiserat meddelande under då Pelle är på resande fot och gör Parisgatorna osäkra med sin närvaro. Hela det här meddelandet är en ren gissning och tillåter gärna er att vara aktiva i kommentarsfältet.


Vad gör Pelle idag? En tripp till Louvren är kanske planerad. Armbågarna har fått vila på tok för länge och varför inte värma upp de och komma till första parkett och se Mona-Lisa. Ta lite kort med blixt för att reta upp vakterna lite och på så sätt förstöra tavlan ännu liter mera. Tror ni man får ta på tavlan och känna efter hur den är målad?


Vad tror ni Pelle gör idag?

Publicerat i: Pelles vardag

Vad gör Pelle idag? Dag 2.


Det här ett automatiserat meddelande under då Pelle är på resande fot och gör Parisgatorna osäkra med sin närvaro. Hela det här meddelandet är en ren gissning och tillåter gärna er att vara aktiva i kommentarsfältet.


Vad gör Pelle idag? En fika under Triumfbågen är det som gäller idag. Två flaskor rödvin, fyra baguetter och hela dagen är kirrad. Därifrån kommer Nilsson-ungarna inte förens polisen eskorterar de till fyllecellen.


Vad tror ni Pelle gör idag?

Publicerat i: Pelles vardag

Vad gör Pelle idag? Dag 1.


Det här ett automatiserat meddelande under då Pelle är på resande fot och gör Parisgatorna osäkra med sin närvaro. Hela det här meddelandet är en ren gissning och tillåter gärna er att vara aktiva i kommentarsfältet.


Vad gör Pelle idag? Efter att ha gått upp mitt i natten (utan att egentligen ha sovit) så befinner sig syskonen Nilsson i Paris. Kan vi tro att den höga frånvaron av sömn försöker väckas upp av en tripp till Eiffeltornet? Men minns de hur man tar sig upp, för med sig har de bergsklättrarsaker... Som sagt, stor brist på sömn.


Vad tror ni Pelle gör idag?

Publicerat i: Pelles vardag

And off we go!

Om någon av er råkat fått en kommenar från "Farsan" så är det jag, haha. Glömde ändra efter att faderfucker suttit här. Han har alltså "farsan" i fyllt när han kommenterar min blogg. Sa jag att jag är hemma i Närke? Där av allt jidder om föräldrar.

Inatt bär det iväg och vi åker redan vid tvåslaget jag och syrran. Detta så klart efter att vi dragit upp päronen och tvingat de att skjutsa oss. Misströsta inte, jag sätter bloggen på autopilot fram till veckans slut så att ni får en dos Pelle om dagen. Det gäller för er att vara med och delta, var aktiva och kommentera på (jag låter som en spammare). NI kommer fatta imorgon vad jag menar. Men som sagt, jag finns med i etern på ett eller ett annat vis. Svarar på kommentarerna era gör jag dock när jag kommer hem, det första jag gör! Eller det andra jag gör. Kanske tredje.

Jag kom på ett skämt förra veckan (och kanske en ny arbetstitel, jag vet inte) och jag är fortfarande nöjd med den; Vilket instrument är en ventilationstekninkers favoritinstrument? Lufttrumman. Haha. Jag garvar åt mig själv.

Nu ska jag när som helst lägga mig och läsa ut vampyrboken. Den var bra. Ska börja med första Stieg Larsson ikväll, tänkte jag! Ha det gött hörrni och glöm inte av inäggen under veckan som kommer. Ciao!
Publicerat i: På tapeten

Nej, bitch!

De flesta av er gissade rätt, jag gillade inte Beck-filmerna. Och fler än väntat höll med om att de inte är vidare bra också. Det trodde jag aldrig, jag har alltid känt mig så ensam i frågan. Ska vi bilda en Facebook-grupp? "Anti Beck" tycker jag är ett bra namn.

Jag har stressat som fan idag. Snoozade bort nittio nyttiga minuter som jag skulle ha haft till packning och räkningsbetalning. Ändå, trots att jag "försovit" mig, så är det första jag gör att slå på datorn. Jävlar vad bråttom jag hade. Hörde att Victoria och Daniel ska förlova sig och att regering ska (eller kanske "har" nu?) godkänna förlovningen nu på eftermiddagen. Haha, vad har de att säga till om, "nej, bitch - du ska fan inte få förlova dig. Inte efter det du gjorde mot Daniel Collert"? Eller skyller de kanske på finanskrisen?

Hörde att regeringen (fan vad jag snappat upp mycket på sista tiden) att de vill att vi ska handla mera för att få landet att gå runt. Okej, men för vilka pengar (säger han som de senaste tre månaderna handlat kamera, dator, DVD-boxar och så vidare)? Jag är van att leva snålt och att köpa på mig det jag vill ha, men är alla som är nykickade från Volvo det? Nä, jag fattar inte logiken (fast jo, jag fattar - spara på argumenten).

Vad har hänt för er del idag?
Publicerat i: På tapeten

Gillar jag Beck?

Jag brukar ofta säga, till folk som proppsar på mig musik på svenska, att jag inte är så förtjust i låtar på vårat hederliga modersmål. Ett faktum folk har svårt att ta och följdfrågor om jag "hatar" Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och varenda vismästare som någonsin vandrat på vår jord, slungas ut i luften. "Inte så förtjust" förvandlas alltså till "hatar in i benmärgen". Jag kan gilla musik på svenska, men överlag så är det inget som sätter sig eller som inte låter fånigt. Ta bara Markus Krunegårds skiva. Absolut inget fel på mannens röst (jag lyssnar till exempel på Laakso precis i detta nu, tack vare "en viss persons" tjat), men så fort det blir på svenska. Vi kan ju inte fan inte sjunga snabb och fyndig pop så som vi artikulerar. Eller lyssna på Kråkan Skrällström som drar ut på orden (Göteboooooorg, Leeeeeeena) eller Winnerbäck som fan i mig bara har en takt för att han ska hinna med att säga sitt.

Nä, musik på svenska är svårt. För min del. Kanske att det grundar sig i att det låter, enligt mig, oseriöst, jag vet inte? Töntigt? Inte rätt? Engelskan kan man komma undan med så mycket mer, på något sätt. Skitsamma, jag vet inte hur jag ska formulera mig rätt. Poängen här är i alla fall att jag, efter att uttryckt mig på detta "extrema sätt" om svensk musik, alltid får följdfrågan; "då gillar du väl inte svensk film heller"? Alldeles riktigt. Överlag är svenska produktioner rätt så B. "Vadå, gillar du inte ens Beck"?

Nu till er, tror ni jag gillar Beck-filmerna eller inte? Gillar jag att Martin Beck och Gunvald Larsson leker "good cop, bad cop" i varenda rulle? Gillar jag det faktum att TV4 visat Beck-filmerna stort sett varenda söndag de senaste tio åren? Gillar jag att Martin Beck har en skitrolig granne som bjuder på "en stänkare"? Gillar jag att se på filmer med så förutfattat manus att det blir pinsamt? Vad tror ni, ja eller nej?
Publicerat i: Film och tv

Oh mon dieu!

Shit i helvete, nu har jag bockat av alla delar i min lista. Allt utom packningen, men den kirrar jag imorgon. Om jag klarar av att vänta. Brukar vilja ha allt klart dagen innan avfärd, trots att jag inte åker förens fyra i morgon eftermiddag. "Fult folk är i tid" borde det vara på motsatsspråk. Sista timmen har också ägnats åt att studera Paris' tunnelbanesystem. Jävlar vad hållplatser den staden har, grymt många fler än London. Tur att jag åkt skiten förut och vet en aning hur det funkar.

Som sagt, jag gillar att vara tid. Och förberedd!

Tvättade idag. Precis som vanligt så har personen innan svårt att hålla tiden. Vad som är ännu mer väntat är att det är grannen på vårat våningsplan som är seg. Jag blev så less att jag slängde ned hennes kläder i tvättvagnen. Jag märkte att det var väldigt många stringtrosor på tork. Jag tog de först för tandtråd, men efteren stund förstod jag att det var solkiga stingisar jag handskades med. Sen kom hon och bad om ursäkt, så klart, och jag fick en kväljning och hoppades stringisarna inte var hennes. Hon har varken kroppshyda eller ålder för ett sådant plagg.

Sexist-Pelle slår till igen. Men ta det lungt, jag hade blivit lika illamående om det handlade om en lika stor eller gammal man.
Publicerat i: Okategoriserbart

Jag räds inte Ipred.

Jag räds inte Ipred-lagen. Helt enkelt för att jag är en av de få under 25 år idag som inte kan ladda ned. Varför jag just valde att skriva "25 år" är för att det verkar vara just där någonstans som det idag är helt uppdelat. Hälften kan ladda ned, hälften kan inte (min egna statistik förövrigt). Jag fick för mig att ladda ned Photoshop en gång i tiden, för det hade jag hört att man kunde göra. Resultatet blev att jag, efter timmar av nedladdningstid, ändå slutade upp med gratisversionen och ett erbjudande om att få köpa programmet för så lite som 14 000 spänn. Då hade jag ändå en guide över MSN som hjälpte mig steg för steg, haha. En guide jag låter förbli olänkad för övrigt.

Det jag vill ha i musik- och filmväg köper jag istället. Kalla mig dum i huvudet, men jag gillar att skivor att dra fram och lyssna på. Att ha saker och ting nedladdat känns jävligt fejkat, "på låtsas" så att säga. Detta behov brukar sluta upp med listor likt den ovan på bilden. Oftast gör jag de när jag har som mest att plugga på, därav överstrykningspennan.

(Grymt många skivsläpp iår som är värda att längta efter för övrigt. Tur att sommarjobbet är nära, något ska ju pengarna gå till).
 
Du då, för eller emot Ipred? Jag är nog för den. Kanske för att den inte berör mig så mycket, men också för att artisteliten ska pengar för det arbete de lägger ned. Hotad arbetsgrupp som de är.
Publicerat i: Musik

Da-da-da-damm (pianosolo).

För er som inte vet var bilden ovan föreställer, så är det över blogg.se's statistik. Det röda strecket är sidvisningar, det blåa är unika träffar och det svarta, som jag tagit mig tid att måla dit själv, är de övriga streckens betydelse. Kontentan; när jag inte har något bildande att göra så stiger min statistik genast. För att jag är nörd? För folk vet att "nu är Pelle vid datorn"? Jag vet inte. Det verkar som om det utvecklas ett sjätte sinne hos folk och de börjar fatta när man pluggar och inte pluggar. Är det ni eller jag som ska skämmas mest?

Nästa delkurs ska innehålla fler pluggfria dagar än vad denna delkurs gjort. För min egen skull. Tänkte att ni ville veta bara.

Jävlar, vad jag har att stå i imorgon! Det ska packas, tvättas, skriva bloggar, Mp3:er ska laddas, kameror ska tömmas och så jävla mycket vidare. Jag tror jag ska göra det med Robert Miles i bakgrunden. För att jag är cool. Och åttiotalist. Alla som minns "Children" räck upp en hand! Alla femtonåringar himlar med ögonen och fattar inget. Tackar vet jag EMD (för deras skull)!

Vad händer? Vad gör ni? Share, fuckfaces!
Publicerat i: Pelles vardag

Att sniffa stearinljus.

Sitter och sniffar på stearinljus i skrivandets stund. De ger en uns av berusande känsla. Jag kan tro att det är som att sniffa skomakarlim eller något, fast lite lättare. Ganska mycket lättare. Det är julhoran i mig som gillar lukten av stearin. Det är ju bara tio månader kvar till nästa jul. Snart är vi där igen, gnäller över julstress och frånvaro av snö. Man börjar ju kunna visan vad det här laget.

Den som gnäller över frånvaro av snön nästa december och sen gnäller över att snön är jobbig i början av februari ska få spö. Rätt så rejält med spö. Med en kofot.

Andra saker som ljus påminner mig om; lussetåg i sexan där man blev tvingad att var med och läsa en ramsa, tjugoårsfesten, konfirmation och kyrkliga besök överhuvudtaget. När jag känner doften av tjära så tänker jag också på kyrkan. Fråga mig inte varför. Min relation till allt vad kyrka, religionism (japp, jag har gjort en "ism" av religioner), bibeln, gud och allt det där är ganska frånvarande, så jag har väl inga direkta ting påminner om kyrkan.

Vad tänker du på när du sniffar stearinljus?
Publicerat i: Okategoriserbart

Gasig idag.

En eloge till mig för Sveriges ärligaste rubrik, haha.

Sex minuter i tolv sprang igår kväll så fick jag ett sug efter transfetter och aspartam. Två minuter senare satt jag med en påse jordnötsringar och en colalight i näven. Det är det sämsta med att ha en affäre "nere på hörnet", haha. Idag är jag därför däst, lätt illamående och gasig. Det måste ha varit det faktumet att påsen var slut efter en tjugo minuter.

Jag lever Sveriges mest sunda liv på vardagarna och tar igen allt jag missat på helgerna. Med andra ord så går allt på ett ut numera i skräpmatsväg. Även om det känns bättre att spara cash på vardagar. "Det är ju ändå helg" är mitt motto under fredag, lördag och söndag. Snart drar jag till Paris och svullar ännu mer. "Det är ju ändå semester" kommer det heta då. Snart är det lillördagar som är värda att äta upp sig på också, och torsdagen för att fira att "imorgon är det fredag". På måndagar sörjer man att helgen är slut över en kebabtallrik och så vidare och så vidare.

Flämt å sido, så fort det blir lite varmare utomhus så ska jag bli ännu bättre på att röra på fläsket!

Folks, vad händer?
Publicerat i: Pelles vardag

Norrköping kan.


Och så kom snön äntligen till Skitköping. Ordentligt denna gång. Inget töande verkar vara att vänta det nästkommande dygnet. Kanske blir det ett rekord i hur länge snön kan ligga kvar vintern 08-09? Fast man vet ju aldrig med den här staden. Allt kanske rinner av i ren tristess, smittat av stadskärnan själv?

Men det är bra udda att "den riktiga" snön kommer en dryg vecka innan första mars.

Dagen blir lugn, ska sätta igång dagen med ett varmbad tror jag. Jo, jag har så lyxigt studentboende, med barkar och allt. Men det är ganska sunkigt, så jag ska väl inte vara för nöjd antar jag, hehe. Vad gör ni?
Publicerat i: Pelles vardag

Currykyckling.

Inte helt väntat så råkade jag, trots mina försök att undslippa bajs-TV, se det klämkäcka boybandet EMD i Melodifestivalen. Men deras moves från '99 fick mig att snabbt stänga av, gå till toaletten och spy ett par liter currykyckling. Petra Mede är däremot fortfarande en av Sveriges roligaste människor. Men nog om det.

Vad har hänt ikväll?
Publicerat i: Film och tv

Feministen i mig.

På min 21-årsdag fick jag ett presentkort på "den där klädaffären". Som börjar på H, slutar med ett M och har ett "och" i mitten. Affären har inte mycket bjuda på, men ibland går det att fynda grymma kläder. Efter att jag förbrukat presentkortet så gick det bara åt sextio spänn till. Billigt skit. Skitsnyggt till min baggybrallor också (men jag tror det fattades tyg vid ärmarna, för de var för korta).

Nog med Kenzo-snack.

Trevligt att så många gillade "veckans kåta ögon"-inlägget. Eller de flesta gjorde det i alla fall. Tilläggas bör kanske att jag inte prompt behöver utse just kvinnor till detta kåta äventyr. Så alla feminister ta en lättnandens suck, det är bara på skoj. För nog fan ska man väl kunna skämta? Jag respekterar det kvinnliga könet. När de står där i köket dagarna i ända. Föder lite barn i skurhinken samtidigt som soppan kokar. Jämlikt, jämlikt! Kanske att de borde ha en liten löneminskning, men det är väl det enda. Jag menar, det är ju ändå finanskris och man får ju inte vara dum. Men utöver detta, låt kvinnorna ta mer plats. Fast inte för mycket. Lite lagom, som en hund på promenad. Kopplad och tyst.
 
Det är viktigt att ha sina principer i viktiga frågor!

(Om ingen fattar att jag skämtar så är jag redo att knäcka ett näsben)
Publicerat i: Okategoriserbart

Veckans kåta ögon.

Jag och min bundsförvant här i bloggvärlden kom och talas vid om spam här om dagen. Ni vet spammarna som skriver något i stil med "bli veckans blogg" hos mig. Sen går man in och ser att det handlar om en ännu mindre blogg än ens egna. Nu är visserligen min blogg inte jätteliten, men varför skulle jag falla för ett spam som bara handlar om att jag ska länka till denne, generera till stigande besökssiffror (den den andre) och en drös med kommentarer. Kan låta drygt, men efter att ha fått liknande spam trettiofyra gånger på rad så blir man lätt lite less. Nä, Blondinbella, det är dags att du länkar mig snart som veckans blogg. Då kan jag kanske bjuda på en länkning eller två tillbaka.

"Vill du bli veckans blogg hos mig? Kommentera i minst tre olika inlägg och var med och tävla om en plats". För är det något spammare söker efter så är det många kommentarer. Om spam är det enda som ger kommentarer så borde man kanske se över sina blogginlägg och fundera på varför ingen lämnar någon "riktig" kommentarer. Oftast är de som spammar fjortisar utan någon som helst grammatikkunskap innanför pannbenet och skriver texter med så många meningsbyggnadsfel att jag är nära att spy. Jag säger inte att det måste bero på den anledningen, men antagligen. Sen det faktum att de bara skriver att "nu måste de sova för jag kom hem skitsent från Kerstin precis" och inget mer kan ju vara en anledning?

Vidare till poängen innan den glöms bort. Jag tänker införa min egna typ av "veckans blogg", fast jag tänker kalla det "veckans kåta ögon". Dels som en hyllning till Bert Karlsson som sa så om Lena Ph's ögon och dels för att... ja, vem vill inte hyllas (eller sågas) för sina kåta ögon? Reglerna är trefaldiga eller fler än så; 1) Jag tänker inte fråga om någon vill bli veckans kåta ögon, jag använder mig av yttrandefriheten och noll skam. 2) Man behöver nödvändigtvis inte ha visat ögonen för att slippa bli utnämnd. 3) Du måste ha en blogg. Tror jag. Kanske. Vi får se. 4) Veckans kåta ögon ska ses som en komplimang om du vet att du klappat mig medhårs, annars är det bara att fundera på varför du blev utnämnd. 5) Veckans kåta ögon håller på så länge jag känner för det. Vilket brukar sluta upp i en veckas tid.

Förstod alla min poäng? Haha.

Veckans kåta ögon blir, utan någon som helst motivering;
Anna - Addspirit
Publicerat i:

Tentan avklarad.

Tentan avklarad och nu är schemafri ända till torsdag!
Men då är jag i fucking Paris, vilket betyder att nästa dag jag sätter min fot på Linköpings universitet är tidigast på måndag om två veckor. Fast om jag inte minns fel så är det inte skoldag förens på torsdagen den veckan. I alla fall, allt pluggande inför nästa delkurs får vänta tills dess jag är hem i Sverige igen den 2 mars. Jag tänker inte ens ha ångest över skiten, inte så mycket som jag slitit de senaste tre veckorna. Plus att jag tror att delkurs tre, som börjar nu, blir betydligt lättare än den som var nu. Det enda negativa är en gruppessä. Jag hatar att skriva saker ihop med andra.

Tentan då, hur gick den? Fint. Åtminstone tror jag det. Jag har ägnat natten till att be till gudarna att fråga sex inte skulle komma. Gudarna löd ateist-Pelle och det blev en fråga jag hade hyfsat koll. När jag kollade mina anteckningar efteråt så hade jag fått med alla anteckningarna och plus att de anteckningarna var från boken vi skulle plugga på (jag googlade ju upp vissa svar, förstår ni). Och så länge jag inte missuppfattat engelskan så hoppas jag att jag klarar det. Ska jag vara ärlig så är jag lite osäker. Fast skitsamma - bara att göra omtentan i sådana fall!

Nog om pluggsnack, jag blir fan less på mig själv. Nu ska jag fortsätta min jakt på en ful presentationsbild (den jag har nu är ful, men inte tillräckligt), snart ska jag bada och raka mig och kvällen avslutas framför bloggen. Nördigt, men behövligt. Vad händer hos er?
Publicerat i: Skola och jobb

Svenska musikhatet.

Har precis kollat på Musikministeriet och förundras hur vi svenskar inte kan acceptera framgångar å andras vägnar. I veckans program tog man upp Göteborgsbandet Ace Of Base. En grupp som sålt över 23 miljoner skivorn, fått en plats i Guiness rekordbok över mest sålda debutalbum, toppat Billboard-listan många gånger, vunnit flera Grammy Awards och är det enda icke-Amerikanska band som sålt diamant borta i väst. Ändå, trots detta, gick svenskarna samman och förlöjligade Ace Of Base som ett kommersiellt skitband och blev rent hatiska. Nu var jag inte speciellt gammal under deras storhetstid, men jag vet att jag tyckt precis likadant. Att det är ett "tuggummidunkande skitband", "smörja" och så vidare.

Precis som de tar upp i programmet, så undrar jag varför tycker man så här? Sveriges mest harmlösa band får en att känna ett stort uns av avsky. Ace Of Base är heller inte det enda som råkat ut för hatkampanjer. Vi har Roxette, som nådde ännu större framgångar, och för att inte tala om ABBA, som är ett världens största band i modern tid. Även dessa två grupper fick sin beskärda del av mediahåningen. Nu har visserligen ABBA fått upprättelse och om vi har Meryl Streep att tack för det återstår att se.   

Vad tror ni? Är vi för sega i Sverige för att se storheten i band som sätter vårat skitland på kartan? Måste alla spela in musikaler med Hollywood-kändisar innan upprättelse sker? Vidare kan jag inte påstå inte är speciellt förtjust i varken Ace Of Base', Roxettes eller ABBAs musik, men jag tänker helt klart tänka efter en extra gång om deras storhet och bedrifter.

(som lite kuriosa kan jag säga att jag sett Ulf Ekberg full som ett svin på avenyn en gång i tiden).
Publicerat i: Musik

honey, you’re my lucky day.Lyssnar på Springsteens nya singel, "My Lucky Day". I min mening är det den bästa låt som produceras av mannen sedan "Devils & Dust". Jag blir nyfiken på nya plattan och drömmer mig fram till stadion den femte juni. Det kommer bli en kanondag, utan tvekan. Hur många gånger ska man kunna se bossen utan att tröttna eller inte se fram emot hans spelningar?

Annars då? Om sex dagar åker jag till Paris, CSN ska sprängas i luften och ja, jag lever! Tillbaka till pluggandet!

Vad händer hos er, folks?

Förresten, orkar du inte vänta på osäkra levnadstecken från mig? Häng med på bloglovin'!
Publicerat i: Musik

TV-kvällarna är räddade.

Just fan, idag är ju det ju release för Veronica Mars säsong tre. Det hade jag helt glömt bort. Det ska bli gött med med 20 "nya" avsnitt med hetingen Kristen Bell. TV-kvällarna är räddade för en tid framöver. Skönt att ägna tiden åt lite kvalitétsserie. För det är ingen överdrift att säga att Veronica Mars är något av det bästa som skapats i TV-historien. Tätt följt av säsong ett av "Twin Peaks" och "Weeds" (i min mening självklart).

Tentanpluggandet rullar på. Igår skrev jag ut mina anteckningar som jag gjort på Word. Det blev tretton jävla sidor! Nu ska jag plugga på allt så att det sitter benhårt. Jag vet inte när jag återvänder med nästa inlägg, men snart nog. Tentan är, som så många gånger förr sagt, på fredag. Efter det blir jag fri man ett par dagar. Tills dess så skippar jag att göra ännu flera IQ-befriade inlägg, som har genomsyrat den där bloggen de senaste dagarna. Jag kan fan inte blogga "för bloggandets skull", det blir bara tradat och nördigt. 

Jag kommer tillbaka snart nog, som sagt. Senast på fredag kväll. Under tiden passar jag på och läsa alla andra 12335 bloggar som jag följer. Adios!
Publicerat i: Film och tv

Behöver jag bokrean?

Fick precis nys om att bokrean börjar i nästa vecka (vid löning så klart, smart timing) och kom på mig själv att tänka att "den måste jag besöka och bränna en massa cash". Men så började jag räkna på fingrarna hur många böcker jag har olästa eller som ligger och är ofärdiga. Fingrarna räckte in längre till och jag beslöt mig själv för att ta kort på alla böcker som är kvar (det var tydligen viktigare än att plugga tenta). 34 stycken tror jag fick det till - bara i mitt rum! Och nej, kurslitteraturen är inte medräknad.

Genast fick jag lite ångest. Jag besitter ju ett bibliotek av bara oläst böcker. Dagens jävligaste I-landsproblem utan tvekan! Har ni några böcker som väntar på er?
Publicerat i: Okategoriserbart

Kärnkraftsdebatten.

Den 23 mars 1980 hölls en folkomröstning i Sverige hurvida man skulle behålla, utveckla eller avveckal kärnkraften. Debatten var livlig och efter stort deltagande blev resultatet till slut att kärnkraften skulle vara avvecklad till 2010. Ett år som då låg hela 30 år fram i tiden och säkert kändes som en evighet. Men nu är det 2009. 29 år har gått utan att man ens, såvitt jag förstått, försökt sig på det som valomröstning visade. Nej, istället tas kärnkraftsfrågan upp som en het fråga igen och en undersökning publicerad i DN visar att 65 procent nu är för nya kärnkaftsverk och 57 procent (fråga mig inte hur den matematiken går ihop) är för ett utbyte av gamla kärnkraftverk. Det vill säga, ett kärnkraftverk läggs ned och ett nytt byggs upp. Frågan har störst stöd hos Moderaterna, följt av Folkpartiet och Kristdemokraterna. Men även de röda partierna visar stort intresse i frågan.

Jag är lite kluven i frågan faktiskt och högst troligt inte tillräcklig insatt. Visst att kärnkraftverk kan bli en ren hälsofara om det skulle ske en härdsmälta (se bara på explosionen i Tjernobyl) eller att det blir radioaktivt avfall som måste förvaras i tusentals år i lagerlokaler under marken. Men är det inte det mest miljövänliga alternativet i dagsläget? Med tanke på den mängd energi som produceras, det vill säga.

Som sagt, jag är kluven. Vad ska man tycka om kärnkraften? Fast den fråga som väcker mest intresse hos mig är ändå om man helt kan strunta i ett valresultat hur som helst?

(En cool guide om staden Tjernobyl idag hittar du här. Riktigt intressant!)
Publicerat i: På tapeten

Bra pluggmusik.

Boxen från när P3-programmet "Tracks" firade 20 år har fixat min pluggdag. Bäst gillar jag ballad- och rockskivorna. Bra köp, mycket bra köp. Den fanns på Spotify en gång i tiden. Detta var innan Spotify började suga så klart.

"Vadå, suger Spotify", säger ni? Ja, det gör det. Oftast. Men det är jättemånga låtar som jag inte hittar längre. Vad har hänt egentligen? Den som kan hitta en enda Beatles-låt med självaste The Beatles får en femhundring.

Nu börjar snart Hank Moodys nya äventyr i "Calinornication", kollar ni?
Publicerat i: Pelles vardag

22 timmar.

När man kliver på bussen så finns det en apparat som man lägger sitt kort på för att få stiga på och ta plats. Jag hoppas ni alla fattar vad jag menar. Allt är väldigt simpelt egentligen, så om ni fått en bild i huvudet så stämmer den högst troligen. I alla fall, när jag kliver på så hälsar jag alltid på chauffören. Något som de alltid tar för "hej-jag-är-ny-på-den-här-resan-vad-gör-jag" och börjar köra hela den inövade busskortsinstruktionerna. Jag vet inte vad det är, men något "hej" får jag i alla fall inte tillbaka. Men som sagt, servicefolket i Östergötland är ju under all kritik.

Det är 22 timmar sedan mitt förra inlägg. På den tiden har jag hunnit med; åka buss hem, se en halv säsong av "Mia & Klara", åka buss, ha seminarium, åka buss, äta mat och till slut bli sittandes där.

Seminariet gick fint. Eller bättre snarare. Jag pratade mer denna gång, men fick ständigt påminna mig om att inte glömma säga något. Sjukt hur lätt jag fastnar i folks samtal med varandra. Jag är den där nörden som sitter med öppen mun, andas högt och låter ögonen flyga mellan folk. Typ i alla fall, haha. Förresten så har jag inte träffat någon klasskamrat som inte sagt att han eller hon ska "plugga på alla tentafrågorna" utan använder sig av utslutningsmetoden. Shit, här sitter en annan och pluggar som fan och så håller de andra på och spelar på liv och död. Nä, jag kör på med alla frågor. Annat vore puckat.

Vad har ni gjort de senaste 22 timmarna?
Publicerat i: Pelles vardag

i had a visitor last night.


Nu lägger jag ned allt pluggandet för idag. Snart. Vilken minut som helst. Tentafrågan idag har gått halvkasst och för första gången vet jag inte om svaret passar in på den frågan vi fått. Så kan alla hålla tummarna på fredag att det inte blir fråga sex som kommer upp? Det skulle vara skitbra att ha allas mentalaförhoppningar på ens sida. Annars så har jag bara tre frågar kvar att svara på. Två av de ska jag klara av imorgon. Då har jag fan fem dagar på mig att plugga på skiten, det borde vara tillräckligt med tid. Vidare till seminariet imorgon. Det kan suga kuk - jag går dit och kör mitt race. Jag kan prata på ryska om det är så, jag bryr mig faktiskt inte. Det här pluggandet står mig upp till tänderna, har hållt på med det oavbrutet i nästa tre veckor.

Snart nog blir det en lång paus som heter duga. Parisresa inkluderad.

Jag återfann mitt tycke till Nina Kinert idag och kom precis på att jag har hennes senaste platta oöppnad i skivhyllan hemma. Minns när jag såg henne på Södra Teatern i Stockholm, som förband till Ane Brun. Det var en förjävla bra upplevelse. Nog om detta, vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

Jävla söndag.

Ännu ett mästerverk. En bild från i lördags. Och ja, jag har Sveriges högsta hårfäste, hehe.

Dagen kommer suga rätt så hårt, för att dra till med ett helylle fjortisuttryck så här på söndagsförmiddagen. Jag har fått förfrågningar om att både jobba och att åka skridskor utomhus. Men jag hinner fan inget av dessa två ting. Fast... det är klart jag skulle hinna. Men för att slippa sitta till klockan två med tentan dagen innan skrivning så hoppar jag det. Dessutom så har jag litteraturseminarium imorgon att plugga på. Jag och alla smarta i en ring. Vi får ser hur det går. Tanken på det gör mig nervös, men det lägger sig väl när man väl är där. Annars har jag ju möjligheten att köra fingrarna i halsen, spy över hela bordet och skylla på magsjuka. Till råga på den här "sugiga" dagen så missar jag "Mia & Klara" ikväll, då tåget går klockan åtta. Helvete!

Dags att kicka igång tentajäveln. Har bara fyra frågor/begrepp att klura ut. Jag tänkte att jag skulle avsluta det här inlägget med en fråga, precis som vanligt. Men jag har runnit ut på olika sett att säga "vad gör du idag?", så jag säger bara "god morgon" istället.

God morgon!
Publicerat i: Pelles vardag

Grym dessert att prova på.


Det här ni, det här riktigt fina saker. Slår den där plastiga Ben & Jerry-glassen med hästlängder. Glenn Strömbergs desserter finns på utvalda ICA-butiker och jag vill råda alla att gå och köpa cappucionglassen nu på en gång. Men smakar det så kostar det, två glasskålar glass kostar fyrtio spänn. Men när vi väl provat så svär jag på att ni inte kommer ångra de där fyrtio väl spenderade kronorna. Ja... mer kan jag inte säga, prova på!

Kvällen är seg, jag är alkoholchaufför till päronen (som nog inte ens dricker något ikväll, men jag ställde upp ändå). Anna fick mig att slå på Melodifestivalen, trots att jag satt här ensam. Petra Mede är nära nog att charma brallorna av mig, precis som vanligt. Lili och Susie såg ut som ett par horor i sina bästa dar' och Måns Zelmerlöf (eller hur det stavas) hoppade omkring i bästa ADHD-barnmanér. Inget illa om ADHD, dock. Eller horor heller för den delen. Måste vara hemskt att bli jämfört med en bajsfestival.

Anna är också, på tal om henne, min Valentina dagen till ära. Har du hittat någon snygging idag?
Publicerat i: På tapeten

På Pitchers.


I vanlig ordning tar jag med de mest osmickrande bilderna jag hittade. Översta på mig och den nedersta på Elin. Båda lika smickrande och snygga som fan.

Fan, vi blev ett stadigt gäng igår. Jag och mitt bihang, Elin och hennes bihang, Sanna som kom med Erik, Jeffa och David. Nu säger ju detta inte er något alls, men vi hade skitskoj. I alla fall jag som jag törstig på alkohol. Den här ofrivillga vita månaden gjorde mig nog jävligt bra trots allt.

Nu ska jag ut och röra på fläsket i solen och sen sätta mig med tentan igen. Vad händer hos er?
Publicerat i: Fest och fylla

Kör en kräftskiva.


Som sagt, folk gnällar om våren. Så jag firar en tidig sensommar med en kräftskiva.

Haft MTV på ljudlöst hela dagen när jag suttit med tentan. Katy Perry har kommit minst två gånger i timmen med sina två hits. Tydligen har kvinnan själv jämfört sig som en "smalare variant av Lily Allen och en tjockare variant av Amy Winehouse". Synd bara att hon glömde ta med det faktum att hon gör skitmusik. Jag svär på att när Perrys musik kommer på radio eller TV så får jag självmordstankar. Jag avskyr skiten. Det går inte att undslippa den heller, ta mig fan!

Nu mina vänner, nu är det dags för öl och umgänge. Tar med mig kameran och publicerar lite bilder imorgon. Först blir det förfest till "It's not me, it's you". Vad händer för er del?
Publicerat i: Fest och fylla

Den där Tyskungen.

Jag ville visa hur mycket snö det är här. Så jag gick ut och tog ett kort. På en platt buske. Jag kom på hur jävla dumt fotoobjekt jag valt så fort jag kom in. För att få det aningen mer konstnärligt så slängde jag in en sepiaeffekt på skiten. Poängen med den här bilden var i alla fall att visa hur mycket snö det är här i jämförelse med i Bajsköping (mer känt som Norrköping). Fy fan, det är sällan vädret står rätt till där i den stan. Det har snöat i timmar, ja kanske till och med dagar, i följd - ändå händer det inget på snöfronten. Blir bara blaskigt och jävligt. Till alla er som tycker att snön ska försvinna och det ska bli vår; ni vet om det bara är 13 februari, va? Den dagen det är vårväder i februari kastrerar jag mig.

Fast i och för sig, kan det vara höst vid jul så varför inte vår nu?

Tyskungen länkade mig igår. Det märks, om än inte så jättemycket, på min statistik. Varför denna länkning då? Jo, jag blev tilldelad en "Metro student", eller vad den hette, här om dagen i skolan. Började läsa när jag kom hem. Fastnade för en artikel om collegefilmens utveckling och såg att texten var signerad "Klaus-Peter Beiersdorf". Sann bloggnörd som man är så tänkte jag, när jag låg i badet för övrigt, att "det där är väl Tyskungen"? Vad som är ännu nördigare var att jag kommenterade om detta och frågade om det var han. Jag hade rätt (om det inte framgått förens nu). Jag diggar hans blogg som fan, det är väl han och Egoina som står för, enligt mig, bloggosfärens roligaste bloggar. Humor- och satirbloggar är underskattade i den yrande Kenza- och modebloggsfeber som pågår.

Nä, nu ska jag sluta slicka röv och återgå till tentan. Cornershop är på MTV med "Brimful Of Asha", kultlåt!
Publicerat i: På tapeten

Sahara Hotnights nya.

Här är den, Sahara Hotnights nya platta, Sparks, som släpps på lönedagen den 25:de februari. Det är rakt igeonom en coverskiva där Robertsfors-brudarna tolkar allt i från Dusty Springfield, Aneka, Janeth Jackson och min nya favorit, Suzi Quatro. Jag tror det blir ett grymt skivsläpp, Sahara Hotnights är jävligt duktiga. Bra festarmusik för de också.

I övrigt så känns det som om alla släpper nytt i år. I jämförelse med förra året så har jag, redan nu i februari, säkert tio plattor jag vill ha. Kanske är dags att fixa någon typ av lista av bocka av. Sen så ska man väl sommarjobba av någon anledning, haha.

God morgon och ciao!
Publicerat i: Musik

Vad jag haft för mig.


Jag bjuder på ett riktigt mästerverk i fotoväg, haha.

Fan, idag har varit en jobbig dag på många vis. Upp klockan åtta, dra till skolan klockan nio, plugg mellan tio och tre, hemma igen halv fem, dra till tågstation, plugga på tåget, komma hem till päronen, plugga här hemma... ja, fy fan alltså. Nu har jag i alla fall bara sex frågor kvar att behandla och jag ska försöka klara av två till redan imorgon.

Imorgon kväll blir det pubkväll! Kom till Pitchers i Örebro alla som vill och har åldern inne! Som jag längtat efter den här jävla kvällen. Jag ska bara hinka bärs, umgås med folk och inte tänka ett dugg på skolan på en hel kväll, hehe. Surt bara att ingen jävel är på att hänga med. Eller jo, vi blir nog ett roligt gäng ändå. Men i ärlighetens namn så börjar jag ledsna att på andras tjat om att fixa fester och utgångar - sen så hänger fan inga på. Speciellt när man ska ha fest. Jävla ollon! Jag säger snart upp rätten att ordna saker, haha.

Världsligt problem, jag vet. Snart kommer jag dock i ren princip börja dissa andra inbjudningar! Som en hämnd!

Skitsamma, nu ska jag, för första gången på fyra dagar, svara på alla kommentarer! Har ni det guld?
Publicerat i: Pelles vardag

Alla snackar om Twitter.

Det märks att jag hängt för mycket på YouTube, för när alla pratar om Twitter så undrar jag vad fan ingen fattat vad det är för något. Det var förra årets skämt på cyberspace. I USA alltså. Nu har det kommit hit, tio år senare, och det blir någon Facebook-effekt om igen.

Slopa det, tycker jag. Skaffa en riktig blogg istället, haha! ;D

Jag är en dålig jävla bloggare för tillfället. Håll ut! Snart är tentaperioden över och då är jag tillbaka.
Publicerat i: Pelles vardag

Mer Lily på posten.Idag fick jag mer Lily Allen på posten. Det var Sveriges coolaste norrlänning som pysslat ihop ett grattiskort med Lily på baksidan (bild 1 och 2) och inte nog med det, jag fick också en magnet dessutom. Tack Emma, jag blev riktigt glad! Något jag verkligen behövde så här i tentatider. Kortet ska från och med ikväll fungera som läskort. Och då ska ni veta att jag väljer mina läsekort med störta noggrannhet, bara det bästa duger.

Jag känner att jag borde ha en egen laminatmaskin här hemma, underskattad apparat. Kan ju göra jävligt mycket fränt med en sådan.

På tal om tentan, jag är klar med två frågor och ska lösa en tredje innan jag slutar för idag. För att ta igen att jag var så lat igår. Jag har heller inte läst mig till allt i boken heller, utan sökt på ne.se och så. Det är ett par frågor som bara går ut på att man ska beskriva och förklara något i korthet - då kan man väl lika gärna leta reda på de svaren någon annanstans?

Vad händer hos er?
Publicerat i: Pelles vardag

Sömnknep.


Räkna får är inget för den petige, haha.

Jag hade fruktansvärt svårt att sova inatt. Orsaken är nog rätt så mycket tentan som hänger över mig. Igår blev inte så mycket pluggade som jag hoppats på, jag var helt enkelt för trött. Likt fan har jag svårt att somna sen när jag väl lägger mig.

Så jag googlade på sömnknep mitt i natten. Mest på skoj. Det slutade upp med att jag provadet på följande:
- Räkna får. Fast det var för jobbigt att föreställa sig fåren hoppa över något. Det krävdes för mycket tankeverkstad. Jag vill helst tänka på så lite som möjligt när jag ska sova. Inte exakt hur mycket ull fåren har på sina kroppar eller vem som snickrat ihop staketet de hoppar över (detaljer är min bästa ovän).
- Prova på att stirra rakt upp i taket. Vilket slutade med ögongympa och blicken for över hela takarean. Snarare en adrenalinkick än avslappnande.
- Sexfantisera. Gick över "för fort", så att säga. Haha, skämt å sido. Det stod att man skulle fantisera ihop en historia. Men som sagt, detaljerna tar över och gör mig pigg.
- Spreta med tårna. Slutade i kramp.
- Läs en tråkig bok. Aldrig. Inte nattetid också.
- Läs en dagstidning. DN har aldrig varit med fängslande (japp, jag får den numera).
.... och så vidare. Till slut så däckade jag av ren utmatning vid halv fem. Vaknade tio i tio och satte igång med tvätten. Vilket liv, aight?

Har ni några sömntips?
Publicerat i: Pelles vardag

Tentaplugg.

Här boken jag läser just nu. Den är precis så intressant som den ser ut. Och jag är inte ironisk, för tycker den är jävligt intressant. Den hade dessutom hundra färre sidor än vad jag mindes. Snart har jag läst mig till svaret på en av tentafrågorna, men det tar en bra jävla tid. Ganska lätt engelska, men sidorna innehåller ju fan 2000 ord styck. Inga bilder är det heller, vilket kan ses som lite udda i filosofisammanhang (tycker jag åtminstone). Jag tror man skulle kunna lösa alla tentafrågor genom att slå upp i registret längst bak, men det vet det fan om jag vågar alltså. Tänk om man får något om bakfoten för att man missar en introduktion på ett kapitel eller något.

Oj, oj, det här inlägget började bra jävla intressant, aight?

Jag är inte vidare insatt i bloggvärlden idag, vad händer egentligen?
Publicerat i: Skola och jobb

Som ett paket på posten.Många av er kommer inte fatta jag pratar om här nedan, så läs det här inlägget först att göra er insatta först, haha.

Fick en avi om att det väntade ett paket från päronen på posten. Det börjar bli lite pinsamt att gå dit var och varannan dag. Speciellt mycket personal har stället inte heller, så jag tror de börjar känna igen en, haha. Inte helt oväntat innehöll det en sådan där jävla katt som vi håller på och prackar på varandra, haha! Som sagt, läs det länkade inlägget så kommer ni förstå bättre.

En sak till bara; det här betyder krig! Nu ska jag börja läsa engelskaboken. Har inte fått tummen ut och börjat än. Igår tog jag pluggledig kväll födelsedagen till ära och spelade Mario Kart, glodde på Mia & Klara och ett avsnitt av Californication.

Vad händer hos er?

Publicerat i: Okategoriserbart

Sylvia Likens.

Jag blir jävligt lätt besatt av saker och ting. Nu ikväll har jag fastnat för filmen om Sylvia Likens liv. En sextonårig tjej som 1965 flyttar in, tillsammans med sin syster, i grannhuset och hos Gertrude Baniszewski. Sylvias mamma ska sitta en mindre tid i fängelse för stöld och pappan blir tvungen att åka iväg och jobba. Så man lät sina barn flytta in en mindre tid hos grannfrun, som redan hade sex barn och menade på att två till inte spelar någon större roll. Sen börjar det hända saker; en av Gertrudes exmän kommer och tar pengar, Sylvias pappas check (som han skickar som tack för att barnen får bo där) blir några dagar försenad, Gertrude börjar dricka och befaller syskonen Likens att gå ned och sova i källaren. Som ett straff på den försenade checken blir de smiskade med ett bälte. Sylvia misstycker och genast är terrorn igång. I över fyra månader hålls Sylvia instängd i källaren. Man bjuder in grannar, Sylvias vänner och alla andra som vill att slå henne, bränna henne, sparka henne i underlivet, fimpa cigaretter på henne.... Den 22 oktober 1965 dör Sylvia Likens. På hennes kropp hittar polisen över hundra brännmärken efter ciggaretter samt de inristade orden "I'm a prostitute and proud of it".

Varför blir detta extra vidrigt? Det är en sann historia.

Först kom boken 1979, "Källaren: ett vittnesbörd om mänsklig ondska", och 2007 kom filmen, An American Crime, med Ellen Page (Juno) och Catherine Keener (Capote) i huvudrollerna. Filmen nominerades till en Golden Globe och vann flera andra priser. Jag funderar starkt på att införskaffa både boken och filmen. Så här som jag känner nu kände jag när jag läste om Sid och Nancy också, det är jävligt intressant med sådan här verklighetsbaserade litteratur. Samtidigt som det är jävligt äcklande.

Läs mer om Sylvika Likens här
Filmtrailern
Ett klipp från filmen

Någon som sett filmen eller hört om Sylvia Likens förut?
Publicerat i:

i'm so pleased, i never gave up on you

Kollade precis antalet spelningar på "It's not me, it's you". 40 gånger per låt på datorn, 35 gånger per låt  på iPoden. Haha, nörd.

Oj fan, tack för alla gratulationer! Går in på bloggen och får se 60 nya kommentarer, skitskoj!

Vad har hänt idag då, bortsett ifrån att jag fyller år? Först "riktiga" seminariet har  ägt rum, jag hade aldrig haft något innan. Eller jo, i början av första delkursen när vi pratade fyra och fyra - men det här var inte riktigt samma sak. En väldigt surrealistisk upplevelse. Efter en halvtimma så säger läraren; "nu vill jag höra vad Pelle har att säga" och jag säger förvånat; "just ja, jag har inte sagt något, hehe. Jag är för koncentrerad på att lyssna på er" och får till svar; "men vad bra, då kanske du är en av få som går här ifrån och faktiskt lärt dig något, haha". Sen sa jag något halvbra och drog igång någon diskusson. Jag tror jag klarade mig från en restuppgift, jag deltog ju hur som helst. Bara att jag glömde prata. Men, men... skulle jag få något extra att göra så är väl inte det hela världen.

Kom hem och fick paket av Stefan. "Mia och Klara"-DVD:n (yeah!) och ett presentkort på Lily Allen som släpps på onsdag. Yes! Hade fått lite lotter av Janeth, moster, på posten också. Vann en tia och funderar helt ärligt på om jag ska lösa ut och spara den, istället för att köpa en ny lott. Börjar bli snålt med pengar nu inför Paris.

Blaha, blaha... det var min del. Vad har hänt hos er?
Publicerat i: På tapeten

Jag fyller år.

Proffcollage av mig. Jag bjuder på det här.
Folk klagar ju på att man ser för lite mig.

Aldrig har en födelsedag känts så lite födelsedag som denna i år. Jag fyller 21 år, grattis till mig själv! Familjen är två timmar bort och det gör mig faktiskt inget heller (inte för att det inte hade skadat om de vore här). Fylla 21, vad är det? En piss i Mississippi. Och gammalt. Nu kommer det bara gå utför. Mål i livet; ha en hyfsad karriär till dess att jag fyller 25. Det borde jag klara. Eller, jag ska klara det. Det finns inga andra alternativ.

Jag vet några fler som fyller idag, bara lösaktigt folk. Grattis till oss! 
Publicerat i: Pelles vardag

Tror jag att du legat med denne?

Jag har haft lika svårt för Facebook sedan den dagen jag besudlade min själ och blev medlem på sidan. För det första så fattar jag inte hur man orienterar sig på sidan. Fast det gör jag ju tydligen inte på Aftonbladet heller, så det kanske snarare det är mig det är fel på än diverse hemsidor? Antagligen. Det enda jag använder Facebook till är att hålla alla mina 139 vänner uppdaterade på vad som händer på bloggen. Man får ju inte vara korkad. Antagligen svär folk över mina statusuppdateringar lika mycket som jag svär över hurvida någon är "trött", "sugen på cola" eller fan vet vad.

Det nya störningsmomentet är i alla fall funktion "gissa privat frågor om dina 43543532 närmsta vänner". Tror jag att X har haft ihop det  med någon är tio år äldre än honom/henne? Trevlig funktion. Bring out mobbningen bland okända vänner. Idén är korkad. Somliga säger att Google tar ifrån en allt vad privatliv äger. Facebook ligger nog snäppet efter. Finns det något sätt att dumpa skiten? 
Publicerat i: Pelles vardag

Myskomannen på bild.


Jag lyckades fånga myskomannen på bild. Det var när jag stod och glodde vid fönstret (favoritsyssla förövrigt) under en paus från essäskrivandet som jag såg honom. Den här snubben är skitjobbig. Jag tror att han har någon diagnos, vilken vet jag inte. Eller om han kanske bara är jävligt påträngande kanske? När man går förbi så joggar han emot en och frågar om man har en femma till bussen. Nästan gång så ska jag fråga var fan han åker buss till varje gång och vad han åker för buss dessutom. Om den bara kostar fem spänn så hoppar jag på av ren principsak och tar ett ärevarv.

I övrigt så tycker jag är många som kommer fram och tigger pengar i Norrköping. Jag säger alltid att jag inte har några. Vilket i och för är sant, jag är ju en "sådan där kortmänniska". Kanske att kommunen borde inför kortläsare på alla tiggare? Min kredit skulle bli maxad på en gång.

Annars då? Jag är färdig med allt pluggande utom det till tentan. Seminariefrågorna, Platon-boken, Hobbes-boken, essän, engelskauppgifter... så, ja - det är "bara" tentan kvar att plugga på och seminarietillfällena (som är avklarade på en fyrtio minuter). Klapp på axeln till P. Nilsson!

Vad händer, folks?
Publicerat i: Pelles vardag

Bloppis eller bloggpiss?

Många (mestadels brudar) skriver om någon bloppis och jag fattar som vanligt ingenting. Googlar på skiten och får en halv miljon träffar, främst från allas vår Blondinbella. En bloppis är en bloggloppis, om jag förstått saken rätt. Fantasilöst ord. Onödigt ord. Varför inte ha en term så som "rika modebloggare gör av med skit de inte vill ha" eller "bloggpiss"? Jag vet inte, men något bättre borde man kunna komma på. 

Det finns mer jag inte fattat mig på direkt. Ben & Jerry läste jag en gång för länge sedan och tänkte att "fan, heter de inte Tom och Jerry"? Goodie bag är inte en en godispåse. Benjamin Button är en bok eller film eller ett klädmärke eller en skiva? Chai latte är en kinesisk kaffe latte? Cup cake är en bulle med antingen glasyr på eller en stor... sats? Och vad fan är SATC, på tal om det? Det talas om Asos, Forever21 och Nylon, ännu flera mystiska namn.

Och vem fan är Johan Palm?

Märk väl att de sista stycken ovan är att skrivet ur ett förflutet perspektiv. För rätt som det är så stor alla bloggtrender en upp till halsen och ingen är längre ensam i att tycka något. Ingen verkar hellre sträva efter att tycka något själv. En av bloggosfärens många nackdelar. Denna sfär kan liknas vid melodifestivalen som var igår. Första låten känns lite ovanlig, sen så får man höra samma skit flera gånger om i olika tempo.

Förresten så smakar Bej & Jerry-glassen skit!

Ja, det var väl det jag ville. Nu ska jag skriva klart essän, kontrolläsa och sedan plugga på seminariefrågorna. Klart på en klackspark.
Publicerat i: Pelles vardag

Petra Mede.

Det blev en kväll med umgänge framför Melodifestivalen trots allt. Ett program jag ska lova mig själv att bara se på i goda vänners lag. Musiken var inte helt oväntat skitdålig, även om jag tyckte att Caroline af Ugglas var jävligt cool. Hon kan vinna, då har säkert Sverige en lite chans i Europafinalen. Annars så är det bästa med hela programmet Petra Mede. Vilken kvinna! Het som fan och med en humornivå lika låg som min. Jag diggar'na. Skitmycket!
Publicerat i: På tapeten

Like the city in Alaska?

Sitter och filar på essän. Det går bra som fan, snart upp i två av de tre sidorna. Känns om jag snart måste börja avrunda så att jag verkligen får med min poäng. Var den hamnar någonstans återstår att se dock. Jag har för tillfället kommit in i en rytm som går ut på att plugga fem minuter, blogga fem minuter, plugga, blogga, plugga, blogga... Rätt som det var kom jag och tänka på följande repliker ur "Juno":
- And this of course is Juno.
- Like the city in Alaska?
- No.
- Ah, ehm, 'key...

Haha, ja - det var väl mest det jag ville. Vad händer hos er, yo?
Publicerat i: Film och tv

Superkrafter.

Fick precis den här kommentaren; "Morgoninlägget då? Eller är man bakis? ;-)". Haha, nä hörrni - snarare utvilad. Sov till halv elva idag för första gången på tre veckor. Dessutom har jag haft vad jag väljer att kalla en "ofrivillig vit månad". Jag har inte druckit en droppe alkohol sedan jag kom hem hit till Norrköping. Ändå har jag haft ett större behov än någonsin att festa. Eller "behov" är väl fel ord - jag har snarare velat festa. Kanske ska börja knyta kontakter med folk i klassen? Men det är ganska svårt. Ses sex timmar i veckan, plus att många (långt ifrån alla) känner ju varandra sedan innan. Svårt att "tränga sig in" i en grupp människor. Om någon förstår mitt dilemma, haha?

Över till något annat. Jag drömde inatt att jag blev utvald av någon statlig organisation att välja ut en superkraft. Riktigt varför vet jag inte, jag blev mest inknuffad till ett rum där det låg superkrafter på ett bord. Som ett typ av smörgåsbord. Jag testade på att flyga, men det var inte så roligt som man kunde tro. Och efter att ha testat på osynlighetskraften, superstyrka och gå-igenom-väggar-kraften så blev det till slut röntgensyn. Inställningsbar med fokusfunktion dessutom (här drömmar man i detaljnivå). Så det blev mitt val och jag svalde superkraften i pillerform. Bra för att spana på folk och förhindra brott.

Vad för superkraft hade ni valt?
Publicerat i: Okategoriserbart

Aftonbladet.

Var inne på Aftonbladets hemsida nyss och letade bloggmaterial. Något att kanske håna, något att reta sig på eller något att reta upp. Vad som helst i stort sett, jag är inte så jävla. Så som man ofta gör när bloggfantasin för tillfället tryter. Det första jag kom och tänka när jag kommer in på sidan är hur jävla ruttet jag hittar på Aftonbladets hemsida. Jag och Aftonbladet har sällan varit goda vänner, inte heller blev min relation bättre efter den essä som jag och Anisa skrev innan jul. Varför ändra en kär hatrelation?

Layouten känns om den stått stilla sedan '97. Det är blåa länkar över allt, blandat med röda och svarta rubrikrutor. Klickar man på en artikel så hamnar skiten högst upp och scrollar man nedåt så är det startsidan man fått upp igen, bara att en artikel lagts på högst upp. Huvudrubrikerna kvällen till ära är snövädret och Let's Dance. Är det en annan säsong så handlar det istället om Idol och saknaden av solvädret. Sällan har en så stor hemsida visat så lite intresse i att förnya sig. Man försöker inte ens förbättra sin illamåendeframkallande layout och... nä, jag vet inte. Pissa på Aftonbladet bara. Det är min poäng.

Vad gör ni? Spill it!
Publicerat i: Pelles vardag

Vilans goda dagar.

Det här är vad jag åstadkommit sedan sist jag skrev - för tre timmar sedan! Idag tar det emot att plugga. Inte för att jag inte vill (eller jo, kanske lite därför), utan för att det är helg. Plus att jag svarar på kommentarer så fort det trillar in en i mejlboxen. Jag är ett med helgen just nu, vilans goda dagar. Jag trodde jag kommit upp i en sida redan, men inte riktigt visade det sig. Inte lämnar jag biblioteket förens detta är avklarat. Kanske blir så att jag sitter här hela natten, hehe? Visste ni att av allt jag hade att göra, så har jag bara tentafrågorna och tentaböckerna kvar att klara av. Det vill säga efter den här essän, men den är bara på tre sidor. Jag tycker jag varit ganska produktiv. Speciellt som jag trodde att jag aldrig skulle klara av något av allt i början av kursen.

Någon som kan något om Platons feministprinciper förresten? Kan ju vara bra att höra efter, tänkte jag.

Kollade precis igenom essäföreskrifterna. Man skulle visst ha storlek 12 på texten. Det nya Word har ju storlek 11 förinställt. Plus att jag fick, om jag ville (klart jag vill) öka radavståndet också. Genast blev det lite mer utfyllt på pappret. På tal om just Word, visst är den nya versionen det sämsta på länge?

Oh, herre jävlar vilket törrt inlägget. Hoppas ni överlever det!
Publicerat i: Skola och jobb

it's not me, it's fuckin' you.

Tänkte ta en paus i pluggandet här. Har ju faktiskt suttit hela tio minuter och skrivit om hur vida Platon var feminist eller inte. Bloggabstinensen har infunnit sig. Plus att jag glömde uppdatera imorse. Hade ju fullt upp med att gå igenom tolv sidor kommentarer (!), Blogg.se har ju varit jävligt segt de senaste dagarna, så jag har inte orkat svara som vanligt.


Nu tänkte jag faktiskt ge mig på en amatörrecension av Lily Allens nya album "It's Not Me, It's You" som släpps vilken dag som helst nu. Det här är årets mest efterlängtade skiva enligt många, speciellt eftersom så många blev nästintill frälsta av förra plattan. Lily Allen-fansen har sagts vara från en annan värld, då man hållit hennes hårt om hjärtat. Oavsett om hon blivit nedpissad av pressen eller hamnat i kändisslagsmål, så har man alltid förbisett detta och menat på att en kvinna som gör så bra musik får göra exakt vad hon vill. För bra musik blir det av Allens tankar och idéer och hon skriver låttexter som är så rungande ärliga att man kan inte annat än beundra henne för sitt jobb.


Ta bara låten "Not Fair", som förövrigt är min personliga favorit från nya skivan, där hon sjunger "I lie here in the wet patch in the middle of the bed" och förklarar sedan att hon känner sig dum. Dum för att hennes kille inte låter henne "komma" och kallar honom också för elak som bara tänker på sina behov. Det är inget nytt att Allen använder sig av verkliga händelser när hon skriver sina låttexter, så detta får en ju att undra hon egentligen sjunger om i "Not Fair". Andra riktigt svidande ärliga textrader är "You go to the doctor, you need pills for sleep in, and if you can't convince him, then I guess that's not cheating" eller "Your daughter's depressed, we'll get her straight on the Prozac, but little do you know she's already takes coke", två rader som båda kommer från mästerverket "Everyone's At It". I låten "Him" sjunger Allen om en kille som, ja... jag tror hon sjunger om en kille som nyss hamnat snett i livet, och använder orden "I don't imagine he's ever been suicidal - his favourite band is Creedence Clearwater Revival".


Men det är faktiskt inte jättebra riktigt hela tiden. Liksom på debut "Alright, Still" så har Lily några dalar där det faktiskt blir rent av tråkigt. Vem minns inte "Friend of Mine" som är en pina att lyssna på rakt igenom och man blir yr i skallen av den monotona rytmen. Här går det nedåt på "I Could Say", en låt som är för lugn för att få vara på plats nummer fyra, i min mening. Kanske inte anledning nog att misstycka en låt, men här känns den så pass missplacerad att man blir irriterad. Passar in gör heller inte heliumrösterna i "Fuck You (Guess Who Batman)", som inte var med på MySpace-versionen som släpptes i augusti förra året.  


Men allt igenom så är detta album ett smärre mästerverk som innehåller "The Fear", "Not Fair", "Everyone's At it", "Chinese", "22", "Back To The Start" och alla de andra spåren. Det vore ett misstag att inte införskaffa dig exemplar på onsdag då skivan kommer ut i handeln. Skulle jag lite klyschigt ge mig på och försöka betygsätta denna platta i någon typ av rangsystem så skulle betyget bli 894333 på en skala mellan ett och en miljon. Med andra ord ett jävlig bra betyg!

Publicerat i: Musik

Kolla vad jag bokat.


Ord är nästan överflödiga. Den 18 februari är det det här jag får kuta till Posten och hämtar tredje säsongen av Veronica Mars. Skönt att ha lite kvalitéts-TV att ägna kvällarna åt igen.  

Nu ska jag äta kvällsmat. Imorgon är jag ledig. Fast på universitetsspråk betyder det "tro inte att du är ledig, idiot - sätt dig på biblioteket och plugga". Och det är vad jag ska göra, sitta på biblioteket och skriva på en essä. Vad gör ni själva imorgon?
Publicerat i: Film och tv

Bögfrågan.

Jag tänker alltså lever jag? Jag bloggar alltså bögar jag? Folk kan kalla mig bög, jag bryr mig faktiskt inte. Snarare får jag det bekräftat, att vad som finns innanför pannbenet på dessa människor, det är småstadsprinciper och Fucking Åmål-tänk. Det är inte ens mellanmjölkstankar vi pratar om, det är röd mjölk. Upphöjt till tre.

Under de senaste halvåret har jag fått höra följande:
- Hur bögigt det är att bädda sängen. Detta gjorde jag till en fest. Bäddade sängen alltså. Jag stoppa in lakanet i bäddmadrassen, la på täcket och till sist ett överkast. Inför en fest, bädda sängen? "Fan vad gay".
- Att det var gay att köpa en liten dator. Att jag är mycket på resande fot spelade inte roll?
- Att man som kille inte bör fråga om bilder på någons nyinflyttade lya - det är bra bögigt.

Jag blir inte ledsen när jag får höra sådant här. Jag blir snarare arg å de homosexuellas vägnar. För om detta är att vara bög eller flata, att bädda sängar hela dagarna, köpa minidatorer och intressera sig över hur andra bor - då tycker jag att de helt klart bör skaffa sig ett liv. Jag trodde på riktigt att det låg mer till att vara intresserad över det gemensamma könet. Helt ärligt med handen på hjärtat. Men jävlar vilket missförstånd.
 
Till er som inte förstår; ja, jag är faktiskt sarkastisk. Och nej, jag är inte bög. Inte vad jag vet i alla fall. Jag har bara varit med tjejer. Skulle jag falla för en man trots allt, tro inte att jag skulle skämmas för det. Varför nu någon skulle behöva göra det? Men jag vet inte vad jag gör för "fel" egentligen? Eller jo, det gör jag ju. Jag borde sitta på en pub varje kväll , ta mig i skrevet och pimpla öl. Fast det här gör jag emellanåt. Jag gillar öl, jag gillar att ta mig i skrevet (om detta nu är något jag måste skriva) och jag gillar fotboll. Ibland. Lika mycket som jag gillar musik, i vissa fall inredning och kläder. Jag är en bra jävla mix av alla dessa ting. Det är också därför som jag inte räds för att skriva vad som helst här i bloggen och heller inte handla precis som jag vill. Folk som inte köper det - jag skiter väl i dem? Jag tänker inte och jag vägrar lägga energi på människor som tvunget ska hävda sig om saker och ting.

Eller bör jag klä mig träskor, köra en sönderkörd Volvo, bära en schackrutigkeps? Ja, jag vet inte.

Så sug kuk eller slicka fitta, för i ärlighetens namn skiter jag i vilket. Jag har tid att dömma folk efter sådana här skitsaker. Jag är för smart för sånt. Och nu, nu måste jag köpa en till scones och återgå till föreläsningen.
Publicerat i: Den arga kategorin

Nu blir det ett klot.

Morrn' fuckers!
Sitter och blänger på Vakna! Rubiks kub har tydligen blivit ett klot nu. Samma professor som introducerade kuben 1974, har nu gjort en ny ännu svårare variant som är av klotform. Jag tänker inte ens försöka mig på den där uppfinningen. Har svårt nog med kuben, hehe. Är ni eller känner ni någon som är grym på rubriks kub? När jag åkte bussen hem i mina yngre dar' så satt en och pulade med en kub. Plattorna gled fram på något vis, det gick fort som fan.

Nu är det frukost och sen dubbeltimma i föreläsning. Fy fan, jag kommer somna. Ingen lunchlåda har jag heller!
Publicerat i: Pelles vardag

Hemmets detaljer.


Jag tänkte att jag kör på med mitt "hemma hos"-reportage en stund till. Högst upp ser ni en afrikantavla som jag fått av mor och som hon hittade på loppis. Bild nummer två är resultatet efter att jag och Stefan varit lite olagliga en natt i somras. Vi knyckte en bit av kommunen. Nu står de staplade i fönstret.

Seg eftermiddag, kvällen kom så jävla plötsligt. Bäst har bussresorna varit till och från skolan med Lily i öronen. Ska snart ge mig på en liten mindre recension av plattan. Men först ska jag nog lyssna in mig lite, så att jag inte bara faller för "nyhetens behag", eller hur är det man säger? Jag är i alla fall helt jävla såld på plattan. Nu ska i alla fall ge mig på att formulera ännu en seminariefråga inför seminariet om två veckor (!). Ni ska bara veta hur jävla långt jag kommit med mitt pluggande.

Vad händer y'all?
Publicerat i: Pelles vardag

Fanmail.

Jo, jag är så här stor, jag har fått fanmail, hehe. Skämt å sido, det var en av mina nya favoritbloggare Wingy som skickade ett litet paket till mig. Vad innehöll det? Ett litet brev och ett (sönderknäckt!) CD-fodral med två brännskivor. Franz Ferdinands nya och också ett exemplar av Lily Allens "It's not me, it's you". En hel vecka innan releasedatumet, wow! Det här gjorde utan tvekan hela min dag! Inget kommer kunna dra ned mitt humör på flera dagar.

Vill du också gärna skicka dina saker till mig? Kontakta mig på pelles.personliga@hotmail.com, haha.  

Nu ska jag dra till plugget. För en gångs skulle ska jag inte somna på bussen, utan istället plugga seminariefrågor. Vi hörs sen!
Publicerat i:

The new coin.


Snodde bilden från den här bloggen utan någon som helst skam i kroppen!

Den nya enkronan är snart här i en fyrtiomiljonersupplaga. Jag diggar den som fan. "Baksidan" ska tydligen föreställa horisonten mot Finland. Myntet i sig tillveras som en hyllning för att det är 200 år sedan fred slöts mellan Sverige och Finland, 1809. Det här myntet har totalsågats av många, enligt vissa undersökningar i DN tror jag det var. Varför? Jag tycker det är skitcoolt. Stilrent och modernt! Vad tycker ni?

Över till den här dagen. Plugget börjar först tre idag och slutar fem. Vilket betyder att jag kommer vara hemma runt klockan halv sju ikväll. Surt. Inte har jag tagit mig för att plugga än. Jag tänker ofta att det inte är något idé att plugga innan lektioner. Men jag borde börja nu. Jag ska börja nu.
Publicerat i: På tapeten

Tagged.

Blogg.se är inte min vän idag. Inget ovanligt med det. Blogg.se verkar aldrig gilla mig. Nu har jag väl bara 4-5 sidor kommentarer jag inte gått igenom och svarat på. Men det går fan inte, står antingen "datafel" eller "sidan hittades inte". Var ett under att jag kunde ladda upp bilden nedan. Jag kör en utmaning så länge.
Jag blev utmanad av Nilla och Jenny. Det hela går ut på att man ska gå bland sina bilder, klicka på mapp nummer sex (för det är tydligen en självklarhe att man har sex mappar med bilder) och klickar på bild nummer sex. Först gick jag in på mapp nummer fem och tog fram bild nummer fem. Tur att jag då läste fel, för det var en mindre smickrande bild på mig från nyår.

Hur som helst. Bilden ovan blev det. Syster med gran på annandagen. Jag gillar inte den bilden. Men yo, så kan det gå om man är för ärlig för att ta en fin bild och för ärligt för att heller inte sorterar sina bilder med jämna mellanrum.

Jag utmanar Anna (för hon har lovat), Saffy (för att hon aldrig dissar mig), Mange (för att han vill ha något att göra, haha) och dig, dig, dig och dig!

Nu ska jag väl försöka mig på det där med kommentarerna igen. Annars går jag och strejklägger mig!
Publicerat i: Pelles vardag

Tankar av idag.

... but what came first? The chicken nugget or the Egg McMuffin?

"Varför åt jag en hel ask till Läkerol som om det vore godis"? Senaste igår, när jag åt den första hela asken, så läste jag på förpackningen att överkonsumtion av denna pastill kan ha laxerande effekt. Än så länge har det inte hänt något, men jag känner att jag på riktigt leker med ödet här.

"Varför luktar det julbord i bussen"? Först kom det salamikorvsdoft slungades mot en, sen så kände jag rödbetssalladen och till sist glöggen... fast nä, inte glöggen - men den hade verkligen varit bra för helhetsintrycket. Jag öppnade upp ögonen (för att jag slumrar alltid på bussen till och från skolan) och ser att en tjeje huger in på en, vad som det såg att vara, riktigt god baguette. Jag blev ännu hungrigare.

"Varför växlar busschauffören som en apa"? När jag tog mitt körkort, eller när jag kör bil allmänt för övrigt, så var det viktigaste för mig, förutom att också hålla alla lagar, att lära mig växla utan att det rycker hela tiden. Jag är bra på det. En som växlar dåligt är en dålig chaufför. I vilket fall om man tänker på dessa växlingar, de har en lätt illamående effekt.

"Varför uppdaterar jag aldrig min iPod"? Jag måste få tummen ur och lägga in lite mer ny musik. Idag har jag lyssnat på en låt som tvilligen tipsade om, kan man tänka sig. Det har sällan hänt att han har tipsat mig om en låt faktiskt. Nya favoriten är i alla fall Little Jackie med The World Should Revolve Around Me. Riktigt cool brud, duo eller vad de är nu är- Sitter och nördar mig på MySpace-sidan just nu!

Vad händer hos er då?
Publicerat i: Okategoriserbart

1000.

Yo, inlägg nummer 1000! Lite av ett jubileum. Pluggandet gick över förväntan ikväll, jag blev klar jävligt snabbt med seminariefrågorna. Eller ja, en är kvar, men den läser jag mig till imorgon. Nu ska jag lägga mig och läsa lite skönlitteratur för omväxlings skull.

Imorgon är jag en bättre bloggare också. Kanske. Vi får se. God natt. Eller godmorgon, beroende på när du läser det här eller var i världen du befinner dig.
Publicerat i: Pelles vardag

Jag lever, jag lever.

Yo, jag lever. Men det är knappt. Fick hem ännu en bok idag som jag beställt. Den var på trehundra sidor och på riktigt svår akademisk engelska. Det är den här, mina vänner, som vi ska tenta på. Jag kommer vara halvdöd när den här delkursen är slut och jag hoppas att nästa blir lite enklare. Utöver dessa trehundra sidor väntar 250 sidor ur Leviathan och 70 sidor Platon, seminariefrågor x 7, tio tenta frågor, tre sidor essä och alla dessa jävla föreläsningar som tar tid. Svårt att veta vilken ände man ska börja i. Men jag tror jag kör på Platon-seminariefrågorna och får den där jävla boken ur världen någon gång. Det rullar framåt, men det går bra sakta (fast egentligen ligger jag nog mycket bättre till än många i klassen - hörde en tjej säga att hon inte öppnat Platon-boken än. Smart brud!).

Nu vet ni vad jag har för mig ifall ni undrar var era svar är. Jag får helt enkelt priotera saker och ting.
Publicerat i: Skola och jobb

Super Bowl.

Det är Super Bowl-tider i USA och har ni, liksom jag, aldrig riktigt fattat vad Super Bowl är för något? Visserligen har jag aldrig försökt mig på att förstå, men hela denna händelse figurerar ju ständigt i olika medier - så varför inte ta tillfället i akt och lära sig. Samt att lära er lite.

- Super Bowl är finalmatchen i NFL-ligan, som alltså spelar amerikansk fotboll.
- Matchen läggs antingen sista söndagen i januari eller den första i februari.
- Det som gör matchen så speciell är egentligen festligheterna runt matchen och dagens kallas därigenom "Super Bowl Sunday". Dessa festligheter brukar innehålla världsartister som uppträder. I år var det Bruce Springsteen och Jennifer Hudsons tur. Andra som deltagit i festligheterna är bland andra Jennifer Lopez, Justin Timberlake och Janet Jackson (då visade hon bröstvårtan, om ni minns?).
- Matchen är årets mest sedda TV-händelses i USA.
- Det förtärs mycket mat under denna dag, bara under Thanksgiving äts det mer.
- Den första Super Bowl-matchen spelades 1967.
- Varje vinst skrivs i romerska siffor, eftersom ligan sträcker sig över två år. Vilket betyder att man inte kan kalla den för till exempel "Super Bowl 2009", utan det blir istället "Super Bowl XLIII".
- Årets vinnerlag blev "Pittsburgh Steelers" som också är det lag som vunnit flest gånger.

Så där, känner ni er mer hemma i detta fenomen nu?
Publicerat i: På tapeten

Jesus walk with me.

Jag sitter här. Igen. Lyssnandes på Club 8. Dagen har varit skitseg och jag hade faktiskt klarat mig utan den där söndagen om jag fått börja om. Det enda jag gjort är att ha handlat mat och läst mer i Platon. Nu har jag kommit till sidan 333, så klapp på axeln till mig. Nu börjar bokjäveln för övrigt spåra ut. Orden blir inflätade i varandra på något vis. Jag vet inte hur jag ska förklara riktigt, men jag blir yr när jag läser den, haha.

Kul att ni gillade Annas inlägg förresten. Alla (som läste) höll med utom en på person, vilket chockade mig en aning. Men det fanns väl en poäng i det som skrevs i den kommentaren antar jag. Hur som helst, alla har väl rätt till sin åsikt i grund och botten. Hurvida jag håller med eller inte är ju en annan sak.

Vad har hänt för er del idag?
Publicerat i: Pelles vardag

Gamla värderingar som lever kvar.

Mitt namn är Anna Nilsson, syster-yster till Pelle. Jag har figurerat lite här på bloggen i olika sammanhang. Idag är det min tur att göra ett kort, men intensivt gästspel.

Ibland är det inte alltid lätt att vara politisk korrekt i sina åsikter. Det är inte alltid lätt att leva som man lär. Fråga mig, då jag är lärare. Någonting som jag ändå anser vara viktigt i min position som pedagog och samhällsmedborgare är att se till människors olikheter och värdera dessa olikheter på största möjliga sätt. Åsiktsfrihet är ett starkt ord, som väger - och ska väga tungt i en demokrati, men när har åsiktsfriheten gått till dumhet?! Fundera kring följande:


Du sitter på ditt jobb och får höra hur dina kollegor använder ordet 'neger' i många, återkommande, diskussioner. Hur skulle du reagera? Ska man göra det som är enklast, vilket är att bara låtsas som ingenting eller ska man sätta ner foten och visa att det i dagens samhälle inte längre är ett accepterat ordval?


Jag själv valde att ta det här kriget - och jag väljer mina krig med omsorg kan jag säga. De som argumenterar mot mig och säger att ordet har sitt ursprung ur spanskans, portugisiskans eller italienskans ord för svart (negro), bör tänka om. Det må så vara att själva ordet kommer från 'negro', men användandet av ordet förknippas med slavhandeln som amerikanerna sysslande med. Alltså, ordets innebörd är nedvärderande och förtryckande. Mina kollegor (inte alla) blev väldigt konfunderade och undrade hur de annars skulle förklara hur den mörka människan såg ut om de inte fick använda n-ordet?! Men snälla, rara, söta... var har världen tagit vägen om man inte kan med sig att hitta andra ord att förklara en människa? Vad sägs om svart, mörk, afrikan etc. Lika väl som du använder 'kines', 'japan', 'asiat', 'norrman', så måste du kunna använda andra ord när det gäller andra, mörka, människor!


Det hjälper heller inte att försvara sig med att du alltid har använt det ordet. Tycker inte ni att vi ska ta till oss och lyssna på folket som faktiskt inte vill bli ännu mer nedvärderade och kränkta? De har bett omvärlden att sluta använda ordet. Kan vi inte bara göra det då? Det kan väl inte spela oss så stor roll att ändra på just den lilla saken?!


Min avslutning är en kommentar som riktades till en speciell kollega och som jag utbrast när jag satt och läste Dagens Nyheter en morgon:


"oj då, det står att en Svart president äntrar Vita huset. Det står inte att det är en negerpresident!"


Tack för att ni läste!


Kramar från Anna, som hela tiden försöker förbättra sin politiska korrekthet...

Publicerat i: