Hundtränaren Görel.

"Mia & Klara"-karaktären Görel, hundtränare, lär ut hur man är bestämd mot sin hund genom att dra ett exempel med hjälp av en av sina kunder, Tina, och använda sig av följande metafor:

"Tina, du har la en gubbe hemma? Jag kan precis tänka mig hur det låter på fredagkvällen hemma hos Tina. Här kommer du hem och så börjar du svassa runt din gubbe. 'Åååh, jag är så stel i axlarna. Jag är spänd efter hela långa dagen. Jag skulle så gärna vilja krypa ned i ett varmt bad med dig, gubben. Du kunde massera mig, vi kunde dricka lite vin och sen kunde vi bara ha det lite mysigt'. Nä, nästa gång, Tina, när du kommer hem; slit upp dörren och säg 'knulla mig'! Och sen kan du berömma lite efteråt. 'Braaa', kan du säga".

Titta på klippet HÄR! Och så hittade jag det HÄR klippet med Petra Mede och hur hon vet vem som är den "riktiga Maud".

Ja, min humor är väldigt speciell - men jävlar vad jag har skoj så här på kvällskvisten.
Publicerat i: Pelles vardag

Fyra minnesvärda konserter.

Jag kom och tänka på vilka konserter och vilka artister jag sett genom åren. Det blev en lång jävla lista med guldkorn. Det är tråkigt att ingen mindre spelning ligger högt, men det är väl det man betalar högt pris för som oftast blir bäst.1. Bruce Springsteen på Ullevi i somras. Nästan intill längst framme vid scenen. Underbar känsla.
2. Robyn på Hultsfred i år. Hade det inte varit för den här spelningen klockan två på natten så hade förra årets Hultan fått underkänt. Vilka jävla drag det var. Hon är cool den där Robyn.
3. REM i Globen för ett par år sedan. Jag och syrran åkte på Mike Stipe och killarna när de var aktuella med "Leaving New York". Cool spelning, även fast mister Stipe är lite knepig.
4. The Knife på Arvikafestivalen 2006, om jag inte minns fel. Historisk spelning.

Bubblare; Coldplay 2005 (tror jag, när de var aktuella med X&Y), Bruce Springsteen (Seeger Session-turnén), Ane Brun på Södra Teatern och Anna Ternheim på Örebro konserthus.

Att se fram emot: Bruce Springsteen (igen, höhö, bokat och klart), A Camp, Lily Allen och Glasvegas vore skoj... The Killers på Hultan? Den som lever på se.

Har du själv någon/några favoritspelningar?
Publicerat i: Musik

Försök er på lite filosofi.


Thomas Hobbes målad av Werner Horvath.

Jag måste slänga in ett par rader mitt i pluggandet. "Leviathan" av Thomas Hobbes är en av de absolut coolaste böcker jag någonsin läst. För att vara från 1600-talet så förundras jag över hur sjukt jävla smart den här mannen måste ha varit. Redan på sin tid var han fan i mig ett geni.

Prova på det här själv:
- Tänk på två ställen, låt oss säga Paris och Stockholm, och tänk dig båda städerna samtidigt i skallen. Det går inte, det är en omöjlighet. Man knuffar alltid bort den ena bilden ur skallen.
- Föreställ dig det oändliga utan att avgränsa dig det minsta. Går inte heller!
- Försök räkna något, till exempel antalet tändstickor i en ask, utan att använda "ett, två, tre..." utan säga bara "ett" när du pekar på en sak. Detta påstår han inte är någon omöjlighet, utan ett sätt att visa på hur bra uppfinning språket är. Själv klarar jag att "räkna ett till tio" sen blir det jävligt konstigt.

Spännande skit, va? Den här boken är faktiskt inte så svårläst som jag trodde den skulle bli. Och hur jävla ballt är det inte med en blogg som lär ut lite filosofi så här en lördagseftermiddag? Alla pratar Ben & Jerry, Twilight och Benjamin Button - här slår jag till med självaste Hobbes. Nä, jag är jävligt cool faktiskt när jag tänker på det.

Förresten så har jag taggat ned mig ett par hekton nu angående bloggen. Den har blivit bättre. Aningen i alla fall. Men jag hann faktiskt göra en ny, jag får väl ha den som back up om de här jävla besökssiffrorna ordningar sig någon gång. Har ju fler kommentatörer än besökare, hehe. Något går inte ihop där va?
Publicerat i: Skola och jobb

Skitbloggshelvete.

Min blogg är på riktigt dum i huvudet just nu - det är så att jag vill sluta blogga på en gång. Saker som inte funkar är som följer:

Kom ihåg mig-knappen: Jävla skitsak, men den funkar inte! Irriterande som fan!
Besöksstatistiken: Ah, ni tänker att det säkert inte är något fel. Men jo, det är det! Jag drog med mig Stefan till universitetets datasal för att testa en sak. Det var på vägen hem från Linköping som Johanna sa att något i stil med att "hon brukar gå in i skolan och det är ju ett besök på min blogg, hehe". Så vi gick till en datasal. Skrev in URL:erna stefanlarsson.blogg.se & pellespersonliga.se. Resultatet blev att Stefans blogg ökade med 20 unika, min stod kvar... hm. Det var ett test som visade på något. Eller inget.
Osynliga kommentarer: Jag ser inte alla kommentarer. Skitirriterande.

Skitsaker jag vet, men jag är något av en perfektionist!
Jag funderar starkt på att lägga ned pelles personliga. Jag tror det är punkt.se-adressen som är idiotisk!

Vad säger ni, hänger ni med om jag gör en ny blogg? Som ser precis likadan ut men med ett annat namn?
Publicerat i: Pelles vardag

Vilka ska jag välja?

Det är illa, mina sketna Converse-pjucks håller inte längre ihop. Och det är ingen överdrift, de faller ihop vilken dag som helst. Sulorna är millimetertunna och det är fler hål än helt tyg. Snart är det dags för Paris' alla gator att bli vandrande på. Jag måste ha ett par nya, det är true shit, men vilka ska jag välja?

Rockport 999.-Nilson 750.-


Gant 799.-Bobbie Burns 399.-

Jag diggar bootsen faktiskt, men alla par jävligt grymma. Vilka tycker ni?
Publicerat i: Pelles vardag

Höjdpunkten på min fredag.


Tolv dagar kvar nu till "It's Not Me, It's You".

Två timmars föreläsning blev "precis" klar. Det är surt det där med att man alltid har två timmar lektion om dagen, man blir ju ändå borta fyra timmar med tanke på busspendlingen. På tal om bussen, jag satt bredvid en skitförkyld snubbe på vägen till skolan. Jag riktigt kände hur hans sjukdomsbaciller hoppa över på mig. Ni vet när man hostar i sin knutna knäve. När han gjorde det så kände jag vindpustarna från hans andedräkt flyga på mig. Så är jag förkyld inom några dagar så skyller jag oavkortat på denna dude som inte fattar när det är dags att ligga hemma. Kanske att jag ger honom ett slag i nacken som straff också. Fast bara kanske, har inte bestämt mig än.

Fredag idag. Jag har inget planerat. Allt är precis som vanligt igen. Men snart är det hem mot Örebro som gäller och fira min födelsedag. Det kommer bli grymt. Vad gör ni ikväll?
Publicerat i: Pelles vardag

I jakten på röda prickar.

Jag fick för mig att lista alla ställen jag varit på här i världen (de röda prickarna). Det känns som om jag är hyfsat berest, men inte då. Det såg bara sorgligt ut. Så jag la till lite önskeresemål (de gröna prickarna). Jag är inte speciellt kräsen i mitt resande, nej. Varför inte en djuphavsdykning mitt i Stilla havet? Att resa är att leva.

Sådär, folk bad om mer "djup" i min blogg. "Att resa är att leva"... det var väl ganska djupt och smörigt? Jag försöker, jag försöker. Jag är inte djupt lagd, tror jag. Har nog ett ganska ytligt sätt att se på saker, haha. Var vill ni helst resa förresten? (Och måste jag säga att jag helt random satte ut gröna prickar? Antagligen).
Publicerat i: Pelles vardag

Krisen slår till.

Det är inte bara kris i den riktiga IRL-världen, cyberspace påverkas också. Folk förlorar internetuppkopplingar, datamusar (möss?) dras in av Kronofogden och näringsbristen gör att folk inte orkar trycka på tangenter. Min blogg är väl vad man skulle kunna kalla börskrisens motsvarighet till Volvo. Ungefär. De senaste dagarna alltså... ja, ni ser på bilden ovan där jag gjort väntad kalkyl över min bloggstatistik. Avancerat shit.

I väntan på uppsvinget, för det kommer alltid ett uppsving, så vill jag fråga er följande: vad vill ni läsa mer av? Låt mig säga så här, när jag blödig här om veckan - besökssiffrorna var skyhöga! Är det ni vill ha, är jag för glad? Ska jag var deprimerad, grå och tråkig? Ja, jag överväger att helt börja lyssna på Kent. För er skull. För att bli deprimerad.
Publicerat i: På tapeten

Nästa att hugga in på.

Nu har jag typ 150 sidor kvar av Platon-boken jag håller med. Hundra kvar efter dagens slut, det är målet. Men jag ska inte glädjas för det, för sen har jag tjockboken på bilden ovan att hugga tag i också. Och ännu en till som kommer på postan imorgon tror jag. Som tur är ska jag bara läsa halva "Leviathan". Annars hade jag fått ont i hjärtat och huvud. Plus att jag överväger att skita i förordet på femtio sidor. Ska man göra så eller bör man läsa förordet? Ett plus är i alla fall att alla kapitel är på 3-10 sidor. Det känns som om man kommer komma någonstans.

Nog om boksnack, jag tråkar ut mig själv. Vad händer ut i Sveriges alla vrår då?
Publicerat i: Skola och jobb

Skägg? Mognad?

Jag tror jag har mognat för jag går i följande "vuxentankar":

Ska jag skaffa skägg? Japp, min skäggproduktion har ökat avsevärt det senaste året och jag måste raka mig varannan dag annars får jag rejält stubb (för var det kanske var tredje vecka ungefär). Däremot vet jag inte om jag får något "bra skägg", om det nu finns något sådant. Jag skulle kunna tänka mig att ha som Killers-sångaren har i "Read my mind"-videon. Men jag har nog för ljust för det, det blir nog bara dåligt.

Ska jag skaffa telefonabonnemang? Till mobiltelefonen alltså. Det känns som om det är något att satsa på. Inte för att jag värst mycket eller skickar vidare mycket SMS. Men ändå, jag är snart 21 och har fortfarande kontantkort. Känns som om man skulle behöva ta steget upp och betala mer än vad man använder för. Precis som en vuxen.

Ska jag skaffa morgontidning? En frukost är ingen frukost utan en DN på köksbordet eller, som hemma på landet, en Nerikes Allehanda. Jag saknar det. Den enda tidning jag köper är Expressen varje måndag för att få "Kommisarie Lynley"-DVD:erna. Och vi vet ju alla var min egentliga ställning för kvällspressen befinner sig, jag avskyr deras skvallerjournalistik.

... och så vidare. Av någon anledning kommer svaret på allt bli "nej". Av både ekonomiska och hormonlösa skäl. Men tänka går ju. Ett steg i rätt riktning. Har du några vuxenpoäng insamlade?
Publicerat i: Okategoriserbart

Behöver du en paus?

Sitter du liksom jag och bara pluggar hela dagarna? Behöver du en paus (förresten så är de här reklamklyschorna med flit, ja)? Det behöver jag ofta! Då brukar jag roa mig med följande saker nedan.
Bygg ett torn av de saker som ligger närmst dig just nu. Kan du klå mitt? Om du gör det så klår jag dig dock, en liten varning bara.

Räkna bladen på en eller fler växter. Ju fler desto coolare.

Gissa vilka mandlar som är sega och knapriga innan du stoppa in de i munnen. Klarar du det?

Har ni några egna tips att komma med?
Publicerat i: Okategoriserbart

Abstinens.


Jag sitter bänkad, det gör jag verkligen! Med öronproppar och ögonbindel.

Halva Platon-helvetet utläst. Jag tycker det är rätt så intressant. Intressant i den bemärkelsen att det stämma ganska överens med hur dagens samhälle ser ut. Man märker hur boken påverkat samhället av idag. Ganska coolt. Hur som helst så är det så här dagen sett ut i stort sett, jag har läst. Jag hann bara åka de fyrtio minuterna till skolan innan jag fick vända igen, läraren var hemma och vårdade sjuk unge. Ganska surt. Och jag skulle vilja påstå att hela den där onödiga rundan förstörde min balans idag. Jag kom inte igång och pluggade förens klockan två. Imorgon får det bli andra bullar. Kanske semlor? 

Annars så har jag haft grym Lily Allen-abstinens idag. Inte blev den bättre av att Anna skriver som hon gör i sin blogg. Men nu är det bara två veckor kvar till albumreleasen. Jag drar bort ett hårstrå för varje dag som går. Från armen. Jag har ganska lite hår där, så jag ser när det närmar sig. Har ni mycket hår? Allmänt sådär.
Publicerat i: Pelles vardag

Spyr lite glad galla.

Jag är på något märkligt humör. Jag tvingas yttra mig om diverse banala saker, utan att jag faktiskt är arg. Som att spy galla utan att ha det där hetsiga arga humöret. Tänkte att jag tar ut det lite här på bloggen.
Fick kommentaren ovan för ett par dagar sedan. Jag tror den är menad som pepp, men jag kan inte låta bli att faktiskt få försvara mig. Alltså grejen med KSM-programmet är att det är en jättebra kick in i en journalistkarriär, det är det verkligen. Men för min egen del så var för mycket inriktat på kultur och för lite samhällsfrågor. Det flummar gärna bort och det är inget för mig. Inte där i alla fall. Inte när man tar studielån på 150 000 jävla spänn, nej! Det är samma sak med statsvetenskapskursen, det är en skitbra sak att ha pluggat för att bli journalist - om än inte ännu bättre än KSM.

Anledningen till att jag skrev det där inlägget, som jag bestämt tror att jag nämnde, var för att jag var ovan (läs väldigt ovan) med mängden av allt som skulle pluggas in inför tentor, seminarium och essär. Men det är bättre nu, läraren tog ner på jorden igår och sa att vi alla skulle klara oss utan svårigheter. Det är helt enkelt inte så tufft som jag trodde det skulle bli. Och jag tycker det är skitskoj - samhällsfrågor har alltid intresserat! Så jag kommer gå den här kursen till hösten och sedan söka land och rike runt efter en schysst journalisthögskola. Just nu håller jag ögonen lite på Göteborg och Karlstad.

Och jobb, det är inte lätt att fixa det i en lågkonjunktur, va? Dessutom har jag ett jobb. Men jag vill plugga. Mer än något annat. För att avrunda kan jag säga att jag troligtvis kommer att gnälla över saker och ting jag egenligen vill göra igen. Var beredd på det!
Dagens andra "spy galla"-objekt är Melodifestivalen. Skiten kommer hit till Norrköping och det börjar redan tjatas om den här äckliga tävlingen, med vidrig musik och skitjobbiga rapporteringar. Jag hatar Melodifestivalen, rent ut sagt! "Mycket att lägga energi på", tänker du. Men det är just det, för det spelar ingen roll hur mycket man försöker ignorera och skita i den här jävla tävlingen, man får alltid höra låtarna ändå. På bussen, i affären, på TV:n, ja... överallt. Och de låter ju precis likadant alla bidrag, Abba-reruns. Fy fan, gå i konkurs! Vad värre är att SVT precis kommit på att man kan ta hjälp av komiker och på så sätt locka tittare. Synd tycker jag, för jag klarar inte Björn Gustavsson efter att han förra året blev överhypad. Hoppas Petra Mede klarar sig bättre, som blivit min nya favorit efter "Morgonsoffan".

Nu blev jag tom i magen, har inget mer att spy upp. Har du något vill klaga på lite glatt?
Publicerat i: Pelles vardag

Dags att rulla fram.


Det ser ut som om de har "sexuellt umgänge", eller hur?

Oj, jag har fan inte haft tid med bloggskrället alls idag. Nu har jag i alla fall läst ut de två kapitel ur Platon-boken plus skrivit anteckningar som var dagens mål, sen så har jag raggat böcker inför nästa delkurs och så planerat upp min vardag fram till tentan den tjugonde. Det blev 38 punkter och jag är klar med sex av de punkter. Kanske inte säger er så mycket och jag tänker inte besvära er med detaljer. Just nu vill jag ha böckerna som Bokus segar som fan med att skicka mig. Sämsta hemsidan någonsin förresten, kan jag tillägga. Hur som helst, jag har en hel del att göra framöver. Nästa del blir roligare. Färre olika böcker att läsa, det ska nästan bli skönast.

Nu ska jag på promenad, det ni! Hurtbullen rullar fram genom gatorna!
Publicerat i: Pelles vardag

På biblioteket.

SItter på biblioteket nu och grimaserar framför webbkameran. Har precis hämtat ut nyutgåvan av Platons "Staten". Ungefär tio gånger lättare att förstå än översättningen från 20-talet. Nice. Dagens mål blir två kapitel. Ungefär hundra sidor. Det klarar jag lätt!

Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Skola och jobb

Mad men någon?

Vad är udda med den här bilden? Ser ni det? En hint; jag syftar inte på den röda fleecejackan.

Jag har inte åstadkommit ett piss idag. Det är nästan så att jag skäms när jag ser tillbaka på den här måndagen. Men det blir andra bullar bakta imorgon, utan tvekan. Så vad har jag gjort då rent exakt? Jag har suttit här vid datorn. Haft skolböckerna lite på glänt i ögonvrån. De har inte ropat, så jag har därför inte gett de någon uppmärksamhet. Sen så har jag svarat på sju (sju för i helvete!) sidor kommentarer. Japp, och så en promenad ute i blask-Norrköping. Staden som det goda vädret glömde.

Snart blir det Californication. Nästan det enda jag följer på TV faktiskt för tillfället. Vänta på Sverige-premiären av "Mad men" dock, när den nu blir. Är det någon som sett?
Publicerat i: Pelles vardag

Junior.


Jag blivit far till en junior. Jag kallar den så, min nya 10"-dator. "Junior" alltså. Till en början var jag inte jättenöjd med köpet, om jag ska vara ärlig. Det är Windows XP, finns inte CD-romläsare (fast det gör det tydligen inte i någon minidator) och lite annat. Men med tanke på dess ändamål att vara en resedator så är jag faktiskt nöjd. Ju mer jag sitter vid den desto mer gillar jag den. Tänkte dra med den till Paris och så får vi hoppas på att det finns något internet jag kan hoppa på därnere, hehe. Gött att ha med den till skolan också, då min femtontums-LG väger en hel del. Frågan är bara hur man får Word installerat utan någon CD-läsare. Haha. Får väl skriva i Works så länge och lägga in det på på "stora" datorn senare. Den var billig i alla fall och hade stor hårddisk - det är huvudsaken.

Nog med skryt.

Skoldagen var najs och seminariet var skitlätt. Dessutom har jag talat med andra som också tycker Platon suger, engelskatexter är märkliga och så vidare. Jag är inte själv. Imorgon blev föreläsningen inställd, så det blir en dag på biblioteket igen. Guld! Ska hämta ut två böcker imorgon med. 

Nu ska jag inte besvära er med mitt Kenza-snack mer. Vad hittar ni på ikväll då?
Publicerat i: Pelles vardag

Bruce den femte juni!!!!!!!!11111

Sitter på Pressbyråns knäppa Mac-datorer. Ser något knepigt så är det därför. Jag ville bara flika in och säga att vi fixat Bruce Springsteen-biljetter till Stockholms stadion i sommar. Andra dagen, den femte juni, blev det. Grymt! Slår väl ihop Sthlm-trippen då med ett besök på Gröna Lund - kan inte bli annat än underbart!

Var inte tänkt att vi skulle boka i år igen, då det känns som om vi nyss såg karln på Ullevi. Men så kan det gå om man är snabb i svängarna. Det ska i alla fall bli jävligt grymt som sagt!

Ska ni gå? Vill ni gå? Fick ni någon biljett?
Publicerat i: På tapeten

Marxar överallt.

Någon som vet om bröderna Marx har något med marxismen att göra? Om nu någon mer än jag är omodern nog att veta vilka bröderna Marx är det vill säga.

Jävlar vad det har gått bra att plugga idag. Eller inte (som fjortisen skulle ha skrivit). Jag har gjort allt utom att just plugga. Varit på promenad med sällskapet från igår, ätit, badat, hållt på med nya bloggdesignen (ser du inte, tryck Ctrl + F5) och så vidare. Varför? Jo, för den här kommunistboksjäveln är fan i mig något av det tråkigaste och rörigaste bok jag läst. Det är som att läsa ramsan "Knut knöt en knut...", ja, ni vet. Fast om marxism då. Jag blev så jävla less att jag slog upp det på Wikipedia. Och se där, där fanns ideologin - klappat och klart. Tänk om jag gjort det direkt och sluppit femtio (av sextio visserligen, så jag var inte skitdålig) sidor. Dessutom så köper jag inte det som skriv heller. Kanske det där om kvinnors rätt och nej till barnarbete. Annars är det jävligt extremt.

Nog om det, nu ska jag svara på alla era siljarder kommentarer. Vad har hänt idag?
Publicerat i: Skola och jobb

Propagandaplugg.

Gårdagkvällen var grym som fan, det var den. Vi var inte allt för duktiga när vi körde mot resten av världen. Men det gjorde inte så mycket, vi skratta mest åt de som körde ännu sämre än oss. Sen så åt vi också. Mängder av gurka, morötter och dipp. Och nötter! Och kladdkaka! Den var lite hård, Johanna hade bara ett ägg. Men ätbar var den helt utan tvekan.

Idag pluggar jag in "Det kommunistiska manifestet". Jag höll på att skriva att det är rakt igenom en propagandatext för kommunismen. Sen kom jag på mig själv, hehe (det vill säga att det faktiskt är det, om ingen förstod). Kan för övrigt vara något av det tråkigaste jag läst. Klår Platon med hästlängder. Den tycker jag rent ut av är intressant i jämförelse.

Nog om mig, hur är läget med er?

Och förresten, jag är nominerad till bästa manliga stil/modeblogg i Dianas blogg. Gå in och rösta (tryck på någon knapp för hitta min blogg)! Jag blev mest glad här för att jag visste att en dag skulle mina baggybrallor från 2003, min skinnjacka och mina osammanhängande Converse komma till nytta. Så mycket mode är jag...
Publicerat i: Pelles vardag

Det är bara lördag en gång.


Visst ser de aptitliga ut? Liknar njurar eller något.

Ikväll blir det världsturnering med Mario Kart. Spelade skiten ur ett par amerikanare förut och jävlar vad duktig jag var. För övrigt var det ren tur. Det är Johanna som kommer hit och spelar med oss. I mina jakt på nyttiga snacks har jag köpt ett halvt kilo cashewnötter med sourcream & onion-smak. Med andra ord inte alls speciellt nyttiga. Men säkert bättre än chipsen med samma smak, eller hur? Sen så blir det till att pimpla mineralvatten och äta gurka. Sparar alkoholintaget tills dess att jag fyller. Blev ändå för mycket på jullovet, så en lugnare månad har väl ingen dött av antar jag. Jag får haka på trenden upp i Umeå - att parta nykter. Hur går det för er förresten där uppe?

Svammel, svammel, svammel... dags att duscha! Inte blev det något plugg idag. På tal om inget. Tar igen det imorgon. Det är ju bara lördag en gång. I veckan.... eh, hörs!
Publicerat i: Pelles vardag

TV-serier som film.

Innan jag somnade igår så låg jag och tänkte på TV-serier som blivit film, som kanske ska bli film, som borde film och som inte borde blivit film. Japp, så pass mycket nörd är jag, haha. Så jag tänkte dra lite allmänt om vad jag låg och tyckte till om igår.

Arrested Development - Långfilmen om den störda familjen Bluth kommer under 2010. Det är synd att serien fått så sjukt lite utrymme här i Sverige, för jag skulle vilja sträcka mig så långt att det är en av de roligaste komediserierna som någonsin spelats in. I rollerna finns Jason Bateman och Michael Cera, båda kända från bland annat "Juno". Och just, det är de som är på bilden ovan!

Veronica Mars - Som vi kunde läsa i bloggosfären under veckan så en rulle med allas vår favoritdeckartjej planerad. Eller är den det egentligen? Enligt Veronica Mars svenska hemsida (ännu nördigare) så ska Rod Thomas, skapare och regisör, eventuellt börja jobba på ett manus. Men man ska hålla hoppet uppe, jag skulle då inte klaga. Speciellt då säsong tre slutade lite luddigt.

Vänner - Jag vill inte se någon långfilm med Vänner. Det skulle bara bli bajs. Serien är begraven och bör aldrig grävas upp igen. Tänk er om de skulle göra en långfilm, skulle de till exempel har livepublik filmen igenom? Skulle de ta bort den? Då skulle det inte bli samma sak, eller hur?

Twin Peaks - Serien har ju redan en långfilm, "Fire Walk With Me", som handlar om hur Laura Palmers sista vecka såg ut. Jag har den, men har inte sett den än. Tänkte jag skulle se klart på serien först. Har inte fått tummen ur och gjort det än. Men nu är det bara tre avsnitt kvar.

Sex and the City - Just som man trodde allt tjat om SATC, Big, Carrie och allt-vet-de-nu-heter var över så kommer det en till. Låt oss slippa allt jävla tjat om medelålderskvinnor som sitter och pimplar alkohol som om det vore sagt. Nä, låt oss slippa.

Desperate Housewives - Jag har inte hört något om denna serie som film, men det känns som om det bara är att vänta. För att mjölk kossan ännu lite mer, så att säga. Själv klarar jag mig även utan dessa medelålders kvinnor och deras överdrivna intriger.

Nu orkar jag inte lista mer, utan går över till att fråga er; vilken TV-serie vill du helst se som film? Spelar ingen roll om den redan finns eller inte, det är bara du svarar vad du vill.
Publicerat i: Film och tv

Le plus beau du quartier.

Världens bästa pluggartist, Carla Bruni. Kvinnan som är både fotomodell, hyllad artist och gift med frankrikes president. Hon har många järn i hennes eld hon. Tre grymt bra skivor har hon i alla fall, de kan jag lätt rekommendera. Till alla som är svaga för singer/songwriter och det jazzpoppiga hållet. Inget för en metalmänniska, det vill säga. Skivan "No promises" var min Paris-skiva sist jag var där. Inte ska jag vara sämre än att jag kör en rerun inför nästa resa om ett par veckor.

Det har gått skitbra att plugga och nu är jag ledig för idag. Har haft mejlkonferens med lärarna som stillar en och hjälper till som fan. Vet inte varför det aldrig slagit mig att man kan kontakta de när man kört fast i omöjliga-träsk. Har väl alltid trott att de ska svara "nä, men det är det du ska lista ut" lite käckt och blinka med ögat. Ungefär, jag vet inte. Hjälp fick jag hur som helst och jag hade fattat engelskatexten rätt, yey. Börjat läst har jag också och det går skitfort plus att jag inte ska läsa alla kapitel som jag trodde heller.

Visst får mitt svängade humör mig att verka schizofren? Vad gör ni folks?
Publicerat i: Pelles vardag

Upp och ned.


Jag gör nog alltid en höna av en fjäder. Om det inte handlar om hönan ovan, naken och grön.

Humörsvängningarna är ett faktum, just nu mår jag fint. Är peppad på att gå till biblioteket och sätta mig och plugga. Har gjort tre punkter som jag ska göra och när jag gjort de så är jag ledig. För idag. Punkt. Den där engelskaartikeln lägger jag nog inte så speciellt stor energi på, hehe. Tack för alla kommentarer i alla fall!

Imorse vaknade jag av att jag låg på rygg. Av någon anledning så börjar jag alltid snarka som värst när jag ligger på rygg. Halsen riktigt rosslar till och efter ett riktigt högt "SCCCHNNNNNNNNNARRK" så är jag vaken. Tänkte att ni kanske ville veta det. Skriv upp det i en Pelle-bok eller något. Brukar ni snarka?
Publicerat i: Pelles vardag

En deppblogg, hoppa över om du vill.

Här kommer ett inlägg utöver det vanliga. Idag skulle jag kunna skjuta mig själv i hälen utan att det gjorde mig det minsta. Jag skulle kunna varenda en som ens nämner Krunegård i en viskning, jag skulle kunna kasta sten på alla som är muntra och frågar om allt fungerar fint i skolan och jag skulle kunna strypa varenda brud som pratar om H&M vårkatalog. Jag hörde tre samtal (TRE!) om den där jävla katalogen under de fyra timmarna jag var på universitetet.

Jag tror jag är halvdeprimerad. Känslan är så ovanlig att jag blir rädd. Allt bottnar i allt pluggandet. Såklart. Det är sjukt mycket att göra, det har jag redan berättat för er. Eller egentligen är det inte så mycket, det är bara när man ser på den där månadsplaneringen det känns som om det är mycket. När man har allt där. Svart på vitt. Den där månaden känns som om den är nu - just nu! Jag måste göra allt och det nu! NU! NU! NU! Det är det enda jag tänker på.

Men ändå så är det inte bara mängden plugg som påverkar mig så mycket, det hade jag mer eller mindre räknat med. Utan det är situation. Vad som händer precis nu och vad som nyss hänt. Jag började äckliga KSM ihopp om att kicka igång med journalistkarriär. Det sket sig rätt så fort. Jag löd studievägledarens råd att hoppa på statsvetenskap och det gjorde jag. Men det är... det är... jag vet inte. Jag sitter här och läser en engelsk jävla text om hur man kan effektiviseras regeringen. Jag fattar inte ett jota. Så jag sitter här och läser femton A4 med pytteliten text till ingen som helst nytta. Jag har hamnat i någon gå-i-skolan-och-plugga-allt-förutom-det-du-vill-slentrian.

Jag kommer ingenstans. Jag står bara still. Med en månads plugg som jag vill få klart idag! En månads plugg som ger mig skuldkänslor för precis allt jag gör. Jag har inte ens alla böcker än och ändå känner jag mig skyldig om jag inte sitter och slavar framför dessa böcker. Jag kan inte titta på TV - det är fel. Jag kan inte gå ut och gå - det är fel. Jag kan inte blogga - det är fel.

Låt mig börja plugga det jag vill. Eller ge mig en käftsmäll så att jag lär mig tagga ned. Vad som helst. Tips, goda råd, ett handtag, vad fan som helst. Jag har ingen lust till något.

Publicerat i: Pelles vardag

Blablabla.


Igår svullade jag en kebabsallad. Dyrt och gott som fan!

Det känns helt klart bättre idag med pluggandet. Jag sa det förut också, jag vet. Men vänj er vid tjat om pluggandet framöver, haha. Ska snart sätta igång med en "artikel" (på femton sidor) på engelska, som seminariet kommer grunda sig på.... blablablabla och så vidare. Orkar inte med mitt eget snack. Härnäst kommer det planering av pluggframtiden och mycket läsning. Kan bli skoj.

Fast precis just nu ska jag lägga mig i badet och läsa Hälge. Har ni det bra i er vardag då?
Publicerat i: Pelles vardag

Blogga mindre?

Jag talar om att det snöar utan för mitt köksfönster. Det är alltså inte denna alp jag ser då, utan bilden får mer stå för känslan av snö.

Fan vad dumt. Jag står och blickar ut över gatan genom köksfönstret som en annan pensionär. Tänkte att det skulle vara kul med lite snö. För om det är något som är just kul så är det ju snö. Vänder mig om för att slå på kaffet. Tror ni inte då, när jag vänder mig tillbaka, att det snöar som fan. Det började bara så där. Kanske har jag någon högre makt med mig trots allt? Då talar jag inte om gud, nej. Utan om Rinfeldt, Moder Jord eller Walt Disney. Någon lite mer trovärdig.

Idag mår jag bättre på pluggfronten eller det känns snarare bättre. Man har väl rätt till ett psykbryt efter ha varit vaken i arton timmar, antar jag. Jag är klar med första seminariet och texten till den, så det känns skönt. Nu idag ska jag läsa i böckerna. Tänkte göra, efter tips igår (tack för det), ett dagsschema av vad jag ska klara av för varje dag. Det där löser sig.

Och blogga mindre? Pyttsan heller! Kanske runt tentan där, men vad fan - då har man ju inget val!  

Vad händer hos er?
Publicerat i: Pelles vardag

Det här kommer bli min död.

Ångestfylld eftermiddag. Jag har följande att klara av:
- Tre seminarium. En där det ska författas en text, en där det är fem frågor och en där det är två frågor att diskutera.
- En essä på max tre sidor gjord på någon av frågorna ovan. Plus att den ska innehålla vissa krav.
- Fyra böcker och minst 2000 sidor att läsa, varav en är på byråkratisk engelska.
- Tio tentafrågor att lösa, en av de kommer på tentamensdagen. Vilken vet man ej.

Allt detta innan 20 februari! Det här kommer bli min död! Är det någon som har något tips? Tänk på mig och den rookie jag är. Jag måste väl försöka strukturera upp det hela antar jag.
Publicerat i: Den arga kategorin

Old school.

Talesättet "man tager vad man haver" har nått nya höjder. Kaffebryggaren la utan vidare av igår morse och jag fick tuppjuck. Så här gjorde jag. Jag mätte upp på ett ungefär hur mycket vatten det brukar gå åt till att göra två koppar kaffe. Tog fram en tratt (visste inte ens att jag hade någon) stoppade i kaffefilter (som jag sedan fick lära mig skulle behöva vara två, de är sköra de där filtrena) och slog över vatten från vattenkokaren. Funkade fint. Ringde till mamma och bad om en ny apparat när jag fyller. Synd bara att de är tre veckor dit. Hoppas man inte får kaffesuget besök. Annars får de väl leva med mitt old school-bryggande.

Dagen har gått fint annars. Föreläsningen var intressant, men karln svamlade som fan. Antecknade bara en halv sida. Fast inget om själva föreläsningen, utan bara om seminarieuppgiften tills på måndag. "Vad vill jag få ut av den är kursen". Jaha, jag trodde vi gick på universitetet? Jag vet inte ens vad jag ska svara på frågan. Fast det får väl bli mitt svar; "jag vet inte vad jag ska svara". Eller "inget"? "Tidsfördriv i väntan på annat"? Ja, det där löser sig. Annars så kan jag säga att det är verkligen kontraster i pluggandet från KSM och det här. Fy jävlar vad jag kommer att få slita! Framförhållning, framförhållning, framförhållning...

Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

Rör på fläsket!

Allt för att provocera; kolla ett knubbo.

Holy schmuck vad många ni var igår! Vad gjorde ni här? Vad är era avsikter? Berätta, yo! Jag menar förstås att börjar inlägget med "God morgon" och inget annat. Och det vad jag menar. Men jag är lite halvyr. Man blir väl lätt det efter att ha gått upp halv sex. Men jag är pigg nu, det är jag! Har precis bryggt kaffe på mitt egna specialsätt då kaffekokaren la av igår. Helt. Jag tror den fick kortslutning eller något. Kanske att en sådan apparat inte ska vara i närheten av vatten?

Med tanke på bilden ovan och bildtexten. Mitt inlägg från igår väckte många frågor. Hur gör jag? Jag äter nyttigt och rör på mig. Jo, så enkelt var det. Någon, herr eller fru anonym, sa att det är "fysiskt omöjligt att klara av detta på drygt en vecka". Ring vetenskapsmännen, jag har klarat av att bräcka en fysisk lag! Nä, men skämt å sido. Jag tror att viktminskningen beror helt på de kostvanor jag hade innan. Snart lär det väl stanna upp också. Sen vad som är fysiskt omöjligt eller inte ska inte jag blanda mig i, jag kan inget om sådant där. Det viktiga är ändå i min mening att jag mår bättre - rent psykiskt. Enorm skillnad!

Now I'm off! Hörs senare!
Publicerat i: Pelles vardag

Fem mjölkpaket.

Det var i måndags förra veckan som jag la om mina kost- och motionsvanor rejält. Det har visat sig nu, utan att jag faktiskt gjort speciellt mycket, och har jag gått fem kilon minus. Det är som om någon tagit fem mjölkpaket och dragit bort de från kroppen. Det känns faktiskt, de där fem kilona. Inte bara på kroppen, utan när det gäller sömn, koncentration, ork, sötsug... ja, allt. Jag är nöjd som fan!

Nä, god natt på er! Jag ska ju snart upp i ottan igen. Ska bli skitskoj, haha.
Publicerat i: Pelles vardag

Januaris alla räkningar.


Jag har inte ens börjat plugga ordentligt än och det ser redan ut så här.

Jag har raggat studieböcker hela dagen ta mig fan. Från klockan åtta till tolv satt jag och försökte hitta böckerna jag behövde. Det gjorde jag efter många om och men, till den första delkursen. Nästan alla i alla fall, några får jag väl skita i så länge. Visar det sig att jag behöver de så får jag väl slira förbi ett bibliotek i Stockholm och kopiera den? Nu har jag bara elva böcker kvar att fixa. Som inte kommer användas först efter månadsskiftet i mars, så jag har ju lite mer tid till att fixa de.

Dagens sura är utan tvekan räkningarna. Januaris räkningar är som följer;
- Hyra. Ingen överraskning, men den är höjd! Bara det är illa nog.
- Elförsörjning. Visserligen rekordlåg (till följd av att vi åkte hem på jullov skulle jag tro), men ändå.
- Bredband & telefoni. Nödvändigt ont. Tänker jag inte klaga på, hehe. 
- Hemförsäkring. Sveriges tråkigaste jävla räkning att betala skulle jag tro. Men det är väl bra att ha om vi får någon idiot som bryter sig in.
- Kåravgift. "Du är enligt lag skyldig att betala kåravgift". Vad i helvete betalar man den för? Vet någon det? Var det därför som man var tvungen att fixa fram en lag för den fakturan, för ingen fattade var den var till för och alla sket i den?
... plus mat, hemresor, Paris, kamera (den är inte färdigbetald än) och så vidare, och så vidare. Den som tror att det är en billig match att bo hemifrån kan tänka om.

Jag får väl lägga upp någon typ av ekonomi eller något. Hur man nu gör det på bästa sätt.
Publicerat i: Pelles vardag

Inatt mördade jag.

Fan vad drömt konstigt inatt! Jag drömde att jag hävde ihjäl någon, det ni! Vi var ett gäng som, i drömmen alltså, satt och såg på "Veronica Mars". En kille börjar dryga sig och bestämmer sig för att slåss med mig med sin trollstav. Så jag drog min egen stav och jag slog av en arm på honom. Han började gråta och han förlorade blod, liter efter liter. Jag fick dåligt samvete och bestämde mig för att hjälpa honom genom att ge honom lite av mitt blod. Men han dog ändå. För polisen inte skulle komma på mitt brott och hitta mitt blod, så bestämde jag mig för att elda upp hans kropp och begrava hans aska några mil ifrån mordplatsen.

På ett ungefär. Bara ingen drömtydare läser det här, då får man väl veta att det bor en liten massmördare i en eller något. Sa jag att jag slapp undan polisen i drömmen? Yes!

Idag klev jag upp halv sju för att inte bryta denna kliva-upp-tidigt-trend. Imorgon blir det ännu tidigare. Allt för att hinna med en jävla buss, härligt som fan! Nu är det dags att ragga böcker. Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

Klapp på axeln till mig.

Bilden har inget med inlägget att göra (när har mina bilder någonsin det) och jag kommer inte på annat att skriva än "mjau".

YES! YES! YES! YES! Jag klappar mig själv på axeln för att jag stod i mig med mina mejl och faktiskt kirrade en plats på statsvetenskapskursen. Så ja, jag kom in. Det bästa är att det verkar vara en kurs helt för mig. Platon, politik, filosofi... klockrent! Nu måste jag köpa/låna böcker någonstans ifrån. Inte till den första kursen på två veckor dock, då lånar jag ihop skiten. Annars så tycker jag det är sämst att behöva köpa sin litteratur, har blivit lätt bortskämd med det på KSM där de sket i regnskogen och delade ut samma papper fjorton gånger om.

Jag menar, sen när har en student egentligen råd att lägga ut 500 jävla spänn på en bok? Att jag nyss köpt en kamera och snart ska till Paris talar vi tyst om, haha.

Imorgon blev jag ledig. Då ska jag se över schemat och kirra lite böcker. Vi läsa en Platon-bok, "woho"... känns om en lagom lättbok, eller hur? Mördardagen blir på onsdag då det är föreläsning från åtta till tio. Detta betyder att jag måste gå upp halv sex. Japp, mitt i natten! Detta för att hinna med att äta, fixa till sig och gå till bussen. Jag har aldrig varit en sådan där som går till plugget med morgonandedräkt och knullrufs. Snarare en med för bra andedräkt och en frilla som tyder på att sexfronten snarare är obentlig än faktiskt där (förlåt morsan, ignorera det innan).

Jag är dötrött just nu i alla fall. Är ni pigga?

Uppdatering:
Jag försöker att blogga, men det går fan inge vidare. Så pass slut är jag. Vi hörs imorgon istället.
Publicerat i: Skola och jobb

Det är för tidigt.


Jag tar sällan något på riktigt stort allvar. Allra minst mig själv. Snygg bild va?

Oj, jag är redan vaken. Jag klev upp runt sjuslaget nu på morgonen. För första gången på länge fick jag en titt på "Vakna med The Voice". Jupp, tidigast nio har jag behövt gått upp i säkert, ja... tre-fyra månader? Det är inte synd om mig idag alltså. Anledningen till att jag klev upp är dels att jag vaknade självmant och kände att det är dags att få in någon "somna elva på kvällen och vakna tidigt på morgonen"-rytm (bra rytm eller hur, haha?).

Dags för upprop idag. Reservuppropet till statsvetenskapskursen, som jag helst av allt vill gå. Så vi får hoppas att jag kommer in. Gör jag inte det så finns ju alltid filosofin att falla tillbaka på och den verkar ju inte fy skam den heller. Men som sagt, helst av allt statsvetenskap.

Det luriga blir idag pendlandet till Linköping. Det står att uppropet ska vara klockan ett prick i eftermiddag. Och jag vet inte om det är akademisk kvart på det eller inte (akademisk kvart = att alla lektioner börjar en kvart senare än vad som står på schemat). För om det är det så kan jag ta tjugo över tolv-bussen och vara vid klassrummet till kvart över. Om det inte är det så kommer jag försent. Första dagen. Så jag tar tjugo över elva istället och är där prick tolv....

Fan, jag sluddrar. Det är för tidigt. Ska hoppa in och duscha. God morgon och w'zup folks?
Publicerat i: Pelles vardag

Hej då Bush.

På tisdag kastar George W. Bush in handduken och lämnar sin plats, så vi säger farväl till en;
- beundrandsvärd person.
- bra talare.
- man med hög intelligens.
- som tänker efter innan han beslutar något.
- som vill att alla länder ska gå hand-i-ha... eh, fan! Jag blandade ihop honom med Kofi Annan, FN-ledaren, där ett tag.

(det gjorde jag egentligen inte)

Hej då Bush, välkommen Obama! Vita Huset har aldrig varit med ljusare!
Publicerat i: På tapeten

Paristips, tack!

På onsdag är det fem veckor kvar till dess att jag och syrran åker till Paris och blir där i fem dagar. Jag har själv varit i Paris en gång tidigare. Grym stad, riktigt cool. Jag körde alla de där attraktionerna som finns att besöka för en helyllehelg i Paris. Triumfbågen, Eiffeltornet, Louvren, Champs-Élysées, Notre Dame, Disneyland och så vidare. Men i denna gigantiska stad så måste det ju finnas mer att se, mera att göra och uppleva. Speciellt om man ska bli kvar där i fem hela dar'.

Jag vet att Paris är vanligt resemål bland oss här uppe i norr och frågar därför om du har något schysst Paris-tips att bjuda på? Något utöver det vanlig kanske? Något roligt? Något läskigt? Spökvandringar? Bergsklättring? Ja, exakt vad som helst - ge mig bara ett tips!
Publicerat i: Okategoriserbart

Bitterkärringarnas kamp.


Tydligen har blossat upp en debatt om hurvida Liza Marklunds bok "Gömda" ska ha genren "dokumentärroman" eller inte och om handlingen överensstämmer med vad som hänt i verkligheten. Det har uppstått hatbloggar mot Marklund och hon mår "psykiskt dåligt av det hela", som hon sa i Nyhetsmorgon för någon timma sedan. Såg det förövrigt. Gick in på Aftonbladet för att uppdatera mig i frågan då jag missat den helt.

Det enda jag kan komma att säga är att vem i helvete bryr sig? Några bittra kärringar börja gnälla över en femton år gammal bok och jag undrar mest hur man orkar lägga energi på något så jävla ovesäntligt. Typiskt svenskt beteende om ni frågar mig.

Skit i det, idag blir en slappardag igen. På tal om Liza Marklunda det vill säga. Vad gör ni? 

Uppdatering:
Som Madde så fint påpekade. Dessa "bitterkärringar" som jag syftar på var de som var med i Nyhetsmorgon i morse, det finns säkert en del "bittergubbar" ute i landet som också gnäller över saken.
Publicerat i: På tapeten

Reaktioner om P3 Guldgalan.

Reaktioner om P3 Guldgalan;
- Varför måste Håkan Hellström vinna allt för?
- In Flames förstår jag mig inte på.
- Ganska B att det inte var en livesändning.
- Johnossi var skitpretto.
- Anna Ternheim är fortfarande överskattad.
... och så vidare och så vidare.

Fortfarande ett bra sätt att bedriva tiden med på en lördagskväll dock. Tittade ni?
Publicerat i: Musik

Perfektionism.

Eftersom jag lyssnat på mina 400 låtar i min mp3 cirka tjugo gånger vardera så tänkte jag att det var dags att utvidga spellistorna i iTunes för första gången sedan jag la till julmusiken. Det här, mina vänner,  är ett jävla projekt. I vilket fall för min egen del. Perfektionist som man är så ska allt stämma. Konvolutframsidan ska stämma överens med bilderna i biblioteket, låtarna ska ha rätt betyg (som jag brukar ändra emellanåt), det ska vara rätt genre, alla ord ska ha stor begynnelsebokstav utom alla adverb (eller vad vilka som nu lämnas små, jag vet inte...) och så vidare. Väldig jobbigt och dagens största i-landsproblem, jag vet.

Glöm Gaza, här är det riktigt problemet - mitt iTunes-bibliotek! Och på tal om det där med Gaza, det var en demonstration mot det kriget här idag i Norrköping. Åtminstone tror jag det. Jag förstod inget, för det var inte på svenska, och jag hade hört att många demonstrationer var planerade runt om i landet. Hoppas de snappat upp hur mycket vi är emot det kriget här i Sverige. Jag hoppas verkligen de slår på SVT där nere vid Gaza-remsan och ser vad som händer i Norrköping. Det gör jag verkligen.

Jag måste tillägga, jag menar inte på något vis att förlöjliga händelserna i Gaza. Snarare demonstrationerna i Sveriges alla småorter. Men som vanligt så är det väl tanken som räknas.

Ikväll är jag bjuden till Martin och Johanna på Singstar- och alkoholkväll. Jag tror helt ärligt inte jag pallar ikväll, jag håller nog på att bli sjuk. De svängde förbi och lånade Playstationet förut. Där stod jag i dörröppning i min trashigaste mundering och hälsade glatt alla okända varelser välkomna. Jag fick låtsas att det var meningen att jag skulle se ut som jag gjorde. Som om det var planerat. Jag tror de köpte det. Förresten, apropå inget alls, så köpte Stefan Wii idag. Det är skitsvårt, jag saknar 2D-spelen. Inte så mycket att tänka på, haha.
Publicerat i: Musik

Fantasilös kompott.

Drog på mig kockkläderna idag igen och tillagade denna goda och jävligt fantasilösa maträtt. En slags studentkompott. Gjort på sockerböns- och broccolimix, strimlad kassler, chilicrème fraîche och pinjenötter. Exakt hur jag gjorde behöver jag inte förklara hoppas jag. För er egen skull. Som sagt, fantasilöst, men gott.

Tillräcklig fantasifullt för att få plats på bloggen dock. Idag ska jag plugga på kameran så att jag lär mig alla dess funktioner samt återigen se över så jag förstått allt rätt inför uppropen. Jag är sådan. "Perfektionist" kanske någon skulle kalla det. Ganska jobbigt ibland, men oftast till min egen fördel. Kommer ju till saker och ting förberedd.

Jag vill fråga vad som händer, men jag avslutar fan varje blogg på det viset... så... har du något husdjur? Dög den?
Publicerat i: Pelles vardag

Slöar framför Applegate.

Ligger och slötittar på "Samantha Who?" på fyran. Jag har sett serien förr och blir förvånad att Sverige väljer att sända den hela två år efter urpremiären (rätt bra ordval där) i USA. Applegate är väl den snyggaste Hollywood-kvinnan som finns. Till och med när hon var en Bundy-brutta i "Vår värsta år" så såg hon bra ut. Lite för trashig kanske, men faktum kvarstår. Grym, snygg och jordnära brud!

Serienörden är talat. Igen.

Helt apropå inget - jag vill blev utsedd till "Veckans blogg" hos Emma. Bara sådär. Skoj. Jag är lätt att ragga glad. Tack för det, E! Till alla er andra ge mig en titel så ger jag dig en länk. Funkar fint. Kontentan iallafall: jag blev glad och är en tönt! Nu ska jag avrunda här innan jag spårar ut till Skövde.

Vad gör ni ikväll? Eller vad har ni gjort? Ge mig lite information, detaljer, något att skriva om, mööööööh....
Publicerat i: Pelles vardag

Orientering på LiU.

Oj, dagens första uppdatering så här tjugo i fyra på eftermiddagen. Men till mitt försvar så har jag fan inte haft tid. Vaknade först upp klockan elva (efter att ha ställt klockan på nio), åt frukost och drog till Linköpings universitet. Tänkte att det kunde var en bra idé och kolla upp var man eventuellt kommer befinna sig till uppropen på måndag och tisdag. Grym tur att jag faktiskt åkte in och kollade idag, inte ens chans att jag skulle ha hittat i tid annars till uppropen. Lite mer än de fyra-fem husen här i Norrköping. Men nu vet jag hur man hittar till alla tre husen, A, B och Key, som jag ska till. Efter rundvandringen så blev lunch på ett av campusrestaurangerna. Gott som fan!

Ja, det är väl min dag än så länge. Nu ska jag svara på kommentarerna era. Vad har ni själv haft för er?
Publicerat i: Pelles vardag

Hemma hos P.

Saffy utmanade mig för hundra år sedan på en "hemma hos"-utmaningen. När jag blev utmanad var jag hemma hos päronen. Så nu jävlar har jag tagit mig tid att att fota. Bilderna är rätt så sopiga (det har jag fått höra, haha), men jag tror nog ni ska se vad allt föreställer.1. Mitt fönster som vetter ut mot bakgården. Jag gillar det, buskigt och skyddad mot insyn.
2. Okej, så den här bilden är lite dålig. Men jag ville mest visa hunden på tavlan som är målad av Keith Haring. Grym som fan!
3. LP-vägg med Bruce, Buddy och Stones. Snyggt som fan, men jävligt snett såg jag nu, haha.
4. En låda jag snodda av syrran. Passade bra i ens hem om man heter Pelle, eller hur?

Nu är det meningen att jag ska utmana någon, men ingen jag säger (jag är ju ganska fantasilös när det kommer till att utmana olika) vill ju inte. Men jag skulle som vilja se hur Anna och Kalle har det hemma hos dig. Men alla är välkomna att göra ett "hemma hos"-reportage. Låt mig veta i sådana fall.
Publicerat i: På tapeten

Tröttsamma kommentarer.


Haha, hur ser kattskrället ut? Ögon stora som LP-plattor.

Inte allt för sällan så for jag kommentarer som ser ut något så här; "vad kul med en kille som bloggar". Jag vet att det inte är något illa menat med den frasen, men den börjar bli något tröttsam. Jag vet inte vad det är med vissa brudar, men jag tycker inte bloggosfären har så stor avsaknad av penisar. Här har ni några av de jag ofta eller mer sällan läser:

Stefan Kalle Nils Daniel Geccod Mange 
Fredrik Alex Calle Emil Lari Tobias 
Carl Tommy Birro Henrik  
... och så vidare.

Min poäng är satt. Vad nu den var för något vet jag inte riktigt. Men jag vet att de flesta av oss killar har fått den här förbannade "kul med kille som bloggar"-kommentaren. Den får mig att känna mig dum, aningen missplacerad eller något. Nä, jag ska väl gå och spota snus och klia mig i skrevet istället. Då ni, då känner man sig hemma.
Publicerat i: Den arga kategorin

Fallin' down.

Jag är så jävla trött. Blev sittandes hela kvällen med den lite nyare designen som ni ser. Inspirationen fick jag från Beatles-bilden ovan och den här tröjan. Jag är inte jättenöjd så jag får se om den får bli kvar eller inte. Den får duga så länge i alla fall. Låg och läste ockå, den där vampyrboken blir fan i mig bättre ju längre man läser.

Dagen ser ut på följande vis; ska lista upp lite saker inför kursstarten på måndag, kontakta studievägledarna, kolla hur bussförbindelserna går mellan Norrköping och Linköping.... med andra ord inget värt att blogga om, haha. Först ska jag dock käka frulle och svara på kommentarer.
 
Förresten, ser ni ingen skillnad på designen, tryck Ctrl + F5.
Publicerat i: Pelles vardag

Suzi Quatro

Idag blev jag förälskade i den här bruden, Suzi Quatro. Sjuttiotalets egna The Donnas skulle man kunna säga. Så jävla cool och skitsnygg. Beställde genast hem (trots att jag återigen inte har några pengar) en greatest hits-skiva. Man får priotera vissa saker här i livet, eller hur?
Lyssna själva:
she's in love with you
if you can give me love
born to run (springsteen-cover)

Annars, utöver musiklyssnade, har jag ägnat dagen åt att irritera mig på alla lokalpatriotiska Norrköpingsbor. Jag kan så här på rak arm nämna minst fem städer som är bättre än det här stället. Och så en stund på stan, drack kaffe och kollade sedan efter en skitliten bärbar dator. Har någon något tips, vilken ska man välja? Det finns ju så där i runda slängar ungefär hundraelvatusen olika modeller att välja på. Men jag har spann på en som finns på OnOff. Annars så är jag lite kluven.
Publicerat i: Musik

Hej då KSM, hej Linköping!


Från bowlingen i lördags. Kvällen var lite ofokuserad, därav bilden, haha.

Många undrade hur opponeringen gick. Kul att så många bryr sig om mitt obetydliga pluggande, haha. I alla fall så gick den bra, Anisa skötta det mesta snacket. Jag tyckte så synd om Maha som tog all skit vi hade att säga. Det känns som om vi, jag och Anisa, gått in på att klaga på lite fel saker än vad de andra hade gjort. Eller vi hade bara hitta saker att just klaga på och inte tagit upp de bra sakerna. För den var bra också, Yvve, det ska du veta, haha. Men man är väl obotligt svensk trots allt, negativ och grå.

Renée, Johan och Kristian nästan överröste oss med komplimanger till en början och jag är allt igenom nöjd med det de sa. De verkade gilla vad de läst och med tanke på den energi jag lagt ned på skiten så känns det grymt bra! Så ja, opponering gick smärtfritt. Även fast jag tycker det sättet är aningen förlegat och det kan vara bäddat för bråk. För även om man ska ta det som sägs konstruktivt, så kan det nog vara grymt svårt ibland.

Innan jag gick så fick jag lyckönskningar inför kursen nästa vecka och många gladdes med mig. Konstigt, för jag har egentligen inte sagt det till någon mer än till ett par personer att jag tänkte hoppa av. Kanske läser de här inne, vem vet? Det var nästan så att det kändes vemodigt att gå därifrån, men jag vet med mig att jag inte valt rätt och att jag inte skulle ha haft någon bra tid där om jag gått kvar. Rent studiemässigt alltså.

KSM ("Kuksugarmun", haha, tack för den Saffy!) är bra för dig som:
- Inte vill ha några anvisningar från lärare.
- Känner att du vill göra allt på dina arbeten i sista stund.
- Jobba länge och sent med saker.
- Gillar att börja om helt efter att lärarna sagt så.
- Gillar att så på meningslösa sci-fi-filmer och sedan diskutera de som om det vore på liv eller död.
... och så vidare.

Med andra ord inget för mig! Men, men... nya tag på måndag. Nu ska jag kontakta studievägledaren, kolla in kåravgifter och allt som behövs göras. Vad händer hos er idag?
Publicerat i: Pelles vardag

Om Veronica & Lily & Logan & Duncan.

Igår innan jag skulle sova så fick jag följande SMS av Lena angående Veronica Mars (nu kan det bli svårt för er som aldrig sett serien att hänga med, men jag skriver om annat nedan ifall ni inte orkar läsa):

"Pelle, kan du förklara för mig? Är inte Duncan och Logan äldre än Veronica? Jag menar, Veronica och Lily var väl lika gamla? Och Lily och Duncan var väl inte tvillingar? Varför går då Veronica och Duncan i samma klass? Eller, gör de det? De har ju tillsammans! Det är lite förvirrande eller i alla fall ologiskt".

Ologiskt, ja! Har jag något bättre svar? Nej. Jag har aldrig tänkt på saken och kunde heller inte sluta tänka på det. Någon som har något svar på Lily-Veronica-Duncan-Logan-frågan? Du förstörde min sömn, Lena! Haha. Och raskt över till saker som kan få en att vara vaken konstant. När jag anlände hem hit till Norrköping så hörde jag ett "hum:ande" ljud från väggarna jag inte tänkt på innan. Det var så högt att jag trodde att jag till en början inbillat mig skiten.

"Huuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm...." lät det i dagarna ända. Jag frågade Stefan om han också lagt märke till det här ljudet eller om det var jag som inbillade mig det hela. Han hade också hört det. Vi tänkte inte mer på saken förens igårnatt när jag vaknade av oljudet, klev upp, gick tills hans rum och sa irriterad att "nu fan letar vi reda på var det där jävla ljudet kommer i från". Först kollade vi om det kom från hotellets fläktar mitt emot. Det var det inte. Gick vidare ut i trappuppgång och märkte att det kom från det sedan länge stängda sopnedkastet. Därför gick vi vägen ned till källaren och det rätt så öde före detta soprummet. Uppe i taket, högt upp, stod en motor och gick. Vi gissade på att den var igång för att pumpa ut dålig lukt ur det sunkiga rummet. Men med risk för att snart bli galna så lät vi oss inte stoppas av något oanvänt rums odör och stängde av skiten.

Jag lovar er, när jag kom upp till lägenheten igen så trodde jag att jag blivit döv. Det blev så jävla tyst och jag kan fan inte förstå att jag kunnat sova två nätter med det där oljudet och tro att det alltid varit där. Så, det var vad jag gjorde hela natten igår! Vad gjorde ni själva? Förresten, är bloggen bajsseg för er också?
Publicerat i: Pelles vardag

Opponeringsdags.


Molly i vintersolen. Jag diggar att jag fick med tungan.

Om en dryg timma så börjar vårat opponeringsseminarium. Jag är skitnervös. Jag blev det alldeles nyss. Mest för att jag inte vet vad som komma skall riktigt. Men Anisa kommer föra det mesta av snacket, det har hon lovat mig. Jag har inga problem med att snacka eller så och jag kommer nog säga en hel del. Men att sitta och ge kritik på andras arbete - jag tycker metoden känns förlegad och elak!. Fast jag vet att "man inte ska ta illa upp" så känns det fel. Om alla slitit så som mig och Anisa så är det sista jag vill höra att det är skit. Men det kommer nog gå bra! Känns som om jag borde läsa vår essä igen. Vi sa det innan vi skilldes åt igår att vi skulle ha läst det tills idag. Men aja, det är ju en hel timma kvar!

När jag återvänder vid femsnåret ska jag berätta om gårdagkvällens SMS som fick mig att tänka efter och en vild jakt här i hyreshuset vårat! Men detta får bli en cliffhangar, haha. Den bästa av alla cliffhangers, eller hur?

Vad händer idag för er del, folks?
Publicerat i: Pelles vardag

Solrosfrön med Hank Moody.

Ännu en bild på en stekpanna, vad fan är det med mig? Just nu så rostar vi solrosfrön och laddar upp med skitgod plockmat. "Californication" har säsongspremiär ikväll på fyran. Bloggen har stått åt sidan idag och jag ska väl vara tacksam över att 180 personer kollat in på mitt inlägg om ett stekt ägg. Imorgon är jag tillbaka med full styrka, då är allt jobb med essän avklarad och jag min sista dag på KSM-programmet i Norrköping. För jag kom in på filosofikursen jag sökt idag! Det är helt hundra dessutom! Yey me!

Fan, nu börjar Californication! Kollar ni?
Publicerat i: Pelles vardag

Klå mina två decimeter om du kan.

I jakten på en mer spännande vardag bestämde jag mig för att försöka steka Sveriges och kanske världens största ägg. Inte på så sätt att det var ett strutsägg jag stekte, utan jag ville ha en stor diameter på mitt hederliga hönsägg. Jag stod fan i tio minuter och drog ut kanterna på detta stackars proteinfyllda ting. Jag mätte aldrig, men jag skulle tippa att det blev åtminstone två decimeter brett. Det ni, klå det om ni kan! Antar du "utmaningen" så skicka gärna en bild (till pellnil88@hotmail.com) eller posta gärna ett svarsinlägg. Använd för din egen hälsas skull inte sju liter matolja som jag verkade ha gjort.

Dagen kommer bestå av opponeringsförberedelser och jag är inte ett dugg pepp på att hålla på med detta nu. Essän har lämnat skallen för flera veckor sedan. Men imorgon är det över, tack och lov! Vad gör ni själva idag? 
Publicerat i: Okategoriserbart

Dexter avrundar söndagen.

Har precis rivit av plasten på min Dexter-box som legat och samlat damm i flera månader. En riktigt sjuhelvetes bra serie, redan första avsnittet var ju klockrent! Den har ju allt dessutom; dysfunktionella förhållanden, kåta chefer, styckmord, bra musik, roliga karaktärer... nä, det är upplagt för seriemaraton känner jag. Har ni sett Dexter?

Grattis Fröken Löv, du kan vänta dig en Twilight-bok så fort CDON väljer att skicka den till mig, haha!
Publicerat i: Film och tv

Back in the Nkpg.


Så det blev jag, Elin och Angelica som bowlade igår. Det var skoj. Och disco med musik á la Björn Rosenström. Jag kom tvåa och  till mitt försvar så är det två starka kvinnor jag hade att göra med. Det blev två serier, en massa snacka och coca cola. Jag var chaufför kvällen till ära och de andra två har en vit månad, så istället levde vi på läsk. Inte för att bowling är den sport som faktiskt kräver en öl eller två för att det ska vara skoj, för det var det verkligen ändå.

Något som jag tyckte var lite tråkigt är att jag inte hängde med ett dugg i deras historier längre. De lever sitt jetsetliv, medens en annan är fattig och går till kåren för att spara pengar. Inte för att det är något att vara gringig över, Norrköping har världens grymmaste kårhus! Sveriges största är det också, om jag inte missminner mig. Men ändå, de festar och slår runt. Inte för att jag är mycket för Örebros krogliv. Om jag inte är med rätt folk det vill säga. Och med det menar jag folk som "töntar runt" och ger blanka fan i om någon ser en eller inte. Ingen tar illa upp nu, okej? Hehe. Nä, men så är det ju, man har roligare med vissa när man är ute och slirar - det är inget att sticka under stol med. Så är det nog för de flesta. Personligen skulle jag aldrig gå ut på krogen för att ragga upp någon, vilket jag vet många som gör. Skulle det ske så får man väl se det som en bonus. Nä, jag vill parta och dansa "shoppingvagnen" i goda vänners slag.

Bäst trivs jag nog på en pub i sommarvärmen trots allt.

Idag fick jag skjuts hem av päronen till Norrköping igen. Nu är det slut på jullovet och i veckan som kommer stundar en dag med lektioner, haha. Hade det inte varit för tisdag så hade jag stannat hem sju dagar till. När jag tänker på det så var jag fan hemma mellan 19 december och till idag, 11 januari. Det är fan en månad nästan, haha. Måste jag säga att det känns bra ovant att vara här nu. Fast skönt. Jag har saknat min säng.

Hur som helst, jag fick en matkasse från Netto av mor och far när vi anlände till stan'. Sen så gick vi till fiket "Broadway", där allt var inrett med 50-talssaker. Skitsnyggt! Efter det så åt vi på grekisk restaurang och först nu förstod jag att vi fikade före maten. Märkligt. Grillspett blev det i alla fall och mina bantargalnaföräldrar fick nog lite ångest över alla pommes frites som låg på tallriken. De är duktiga dem, har gått ned minst 15 kilo vardera!

Nu sitter jag och pimplar kaffe. Sömnen kommer redan smygandes och klockan är tjugo över tre. Låter inte det bra jävla underbart? Har ni haft en bra helg?
Publicerat i: Pelles vardag

Det här med lördagar och bloggande.Folk säger att jag inte gör mig bra på bild, jag förstår inte. Här posar jag som en champangeflaska på självaste nyårsafton, kan man vara med fotogenisk? Nope.

Är jävligt stressad nu. Helt spontant blev det en bowlingkväll istället för att sitta hemma. Eller det ska vi göra efter bowlingen i och för sig. Men ändå - bowling är grymt jävla skoj. Hoppas det är discobowling, det borde det vara, det är ju lördag.

Annars så jag jobbat ett minipassa idag och det gick skitfort och var skitskoj... La-la-la, hum-di-dum-dum... nä, jag lägger ner det här nu. Jag har annat i tankarna och visst är lördagar världens sämsta bloggdag? För min del är det det hur som helst, både statistiskmässigt och mitt eget engagemang. Har alltid en massat annat att göra. Som tur är. Lite blogglektyr ska man väl kunna samla på sig från verkliga livet också, haha. Vi hörs inatt istället, är chaufför till päronen så jag svarar på era kommentarer då. Vad händer för er del ikväll?

Förresten, vinnaren av Twilight-boken dras imorgon. Ni kan fortfarande hänga på om ni vill, klicka här!
Publicerat i: Pelles vardag

What's shakin'?


Kolla, jag är liknar en mentalpatient.

Nu börjar jag tröttna på de här lugna dagarna som jag så gärna eftersträvade förra helgen när jag inte hade den minsta lust att gå ut på krogen. Fast gå ut på krogen vill jag inte heller, inte i Örebro i alla fall. Bara umgås, ta det lite lungt. Har bjudat hem ett par hit imorgon för att se på film och äta gött eller något. Har ju hela residenset för mig själv.

Fick precis just i detta nu ett mejl om att jag är välkommen att komma på statsvetenskap- uppropet som reservplacerad. Vad fan, är jag antagen på kursen då? Eller ska jag bara dit och hoppas på det bästa?

Skit alltså, det här inlägget är ju inte vidare lovande hitills. Väldigt mycket "Kenza". Intetsägande med andra ord. Men även jag har sådana dagar antar jag, när jag helst av allt vill skriva av mig lite skit. Vad gör ni? What's shakin'? Rullar det på? Skriv något roligt.

(Slog precis upp "what's shakin'" och det visade sig vara ett slang från 70-talets discokultur. Jävlar, här vidgar jag min vyer, disco av alla de ting. Hur som helst, tänkte att ni bara skulle få veta).
Publicerat i: Pelles vardag

Hetaste skivsläppen i år.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det här året blir ett svinbra musikår. Skivsläpp med Andrew Bird, Bruce Springsteen & The E Street Band, Franz Ferdinand, Lily Allen, A Camp, Morrissey, Fever Ray (Karin Dreijer från The Knife), Sahara Hotnights, Patrick Wolf, U2, Blur och så vidare.

På tal om Lily Allen så hittade jag det här klippet där hon bjuder på smakprov från sex nya låtar. Låt nummer tre, "Not Fair", är redan min nya favorit. Mindre än en månad kvar till releasen av "It's not me, it's you".

Tror ni musikåret 2009 blir något att ha?
Publicerat i: Musik

Kommissarie Lynley gör en till gubbe.

Jag har aldrig varit någon riktig sucker för de där brittiska deckarserierna. Ni vet, "Morden i Midsomer", "Kommissarie Winter", "Kommissarie Morse" och allt vet det fan och hans moster vad de heter. Men det är en enda liten brittisk deckare som fångat mitt intresse runt jul- och påskhelgerna de senaste åren, nämligen "Kommissarie Lynley".

Expressen har som bilage-DVD de 344545 senaste måndagarna haft Morden i Midsomer. Jag tror ingen av oss riktigt missat det. Syrran samlade alla 60 filmer, eller hur många de nu var. Nu är de slut och härnäst kommer, hör och häpna, Lynley-serien. Yeah! Gissa vad jag bänkar mig vid de 23 närmsta måndagarna, haha.

Lite information om "Kommissarie Lynley":
- Deckarserien startade 2001 och har sedan starten kommit ut i 23 olika TV-filmer.
- Avsnitten är baserade på Elizabeth Georges böcker.
- Lynley och hans kompanjon Havers (kvinnan på bilden) spelas av Nathaniel Parker och Sharon Small.
- DVD:erna går att köpa tillsammans med Expressen för en billig slant. Den första är till och med gratis, om jag inte förstått saken fel, och det kommer en film i veckan.
... och framför allt så är det riktigt jävla spännande!

I och med detta så är det ett faktum, jag är en gubbe!
Gillar du någon brittisk deckare eller står jag själv på denna udde?
Publicerat i: Film och tv

Adjektiven drog ut på tiden.


Visst ser hon lite full ut?

Oj, dagen har varit fullproppad. Av tråkig ting dock. Först så fixade jag alla detaljer på den där jävla essän som vår lärare ville att vi skulle fixa till. Ordval, jag satt och ändrade ordval för i helvete! Snacka om att gå in i detalj, petiga fjant! Nu har jag bytt ut adjektiv som... ja, "vridna" mot "vinklade". Bortkastad tid om ni frågar mig. Tror inte de som ska opponera mot oss hade påpekat på något så simpelt som dåligt ordval. Fast man vet ju aldrig.

Dagens jobbigaste har dock varit att mina kurser jag sökt så här i efterhand till våren inte har skrivits in på studera.nu. Eller till statsvetenskapen ska jag bara dyka upp på uppropet och hoppas på det bästa, men historian och filosofin verkar fucked up. De där två som har hand om historiakursen verkar lite snurriga. Men det löser sig nog. Och skulle det inte det så får jag väl mot förmodan pina mig igenom en termin på skiten jag går nu. Men jag tror nog som sagt att det löser sig, har ju suttit här och haft mejlkonferens hela dagen! De är ju tillmötesgående i alla fall, det är ju jävligt skönt. 

Jo, men det är väl vad jag gjort idag. Vad har hänt hos er?

Du kommer väl ihåg att säga till om du vill ha en Twiligt-bok? KLICKA HÄR!
Publicerat i: Pelles vardag

Raggare i halkolycka.

Nu så här vintertid så är det oändligt många rapporteringar om "blixthalka" och hur folk sladdar av vägen hit och dit. Precis som om detta vore en nyhet, att vägen blir jävligt hal vid minusgrader? Självklart kan vem som helst råka ut för att sladda med bilen, det är inte det jag menar. Jag speciellt skulle nog kunna det, som följer varje regel som finns att följa. Det är då det känns som om man skulle vara ett typiskt offer för en halkolycka, det är ju de där fartdårarna som verkar komma undan. Nästan alla gånger.

Fast jag läste precis om en artonåring i tidningen som halkat av vägen och voltat med sin bil. "Mannen" fanns med på bild och jag försökte hitta den bilden, men fann den inte på nätet. Istället fick det bli vilken random halkolycksbild som helst. Så bilden ovan har alltså inget att göra med det jag skriver nu, haha. I alla fall, killen på bilden var kläd som en typisk ,vad man här i Närke skulle kalla, en "blöjraggare". Korta jeans, träskor, en tröja från åttonde klass, en keps med dittejpade schackrutor och ja... ni fattar bilden.

Genast fick bilden mig att tänka att "fan, jag tror han vållade sin halkolycka själv". Låter brutalt, men tänk er: arton år, nyss fått körkort, det är halt, killen gillar att gasa, ser över sin egen körförmåga - det är som skrivet i stjärnorna. Sen så är det bara att posa sorgset för ens Volvo 740 blivit skrot när journalisterna knackar på dörren. Stackars, stackars liten. Men jag kan ha fel. Det sker inte ofta, men visst kan jag ha fel. 

 Över till något helt annat precis lika puckat - Grammisgalan! Hur i hela helvete kunde E.M.D få pris för årets låt? Och Anna Ternheim, är det bara jag som tycker hennes musik blir sämre för varje skiva? Inget kommer ju slå den första. Nä, det enda priset jag kunde finna ro med var Robyns "bästa liveakt"-pris. Efter spelningen på Hultan så är jag helt med på noterna. Såg ni Grammisgalan?
Publicerat i: På tapeten

Vill du ha ett exemplar av Twilight?


Mina erfarenheter av boken Twilight, vars svenska titel jag vägrar använda för att den låter som en dålig Per Gessle-låt (om det ens finns någon bra):
- Jag köpte boken som pocketversion i november. Läste till sidan 170 tror jag, men tyckte den var seg och glömde av den.
- Lämnade boken hemma i Norrköping över jullovet.
- Såg filmen i mellandagarna och blev så pass såld att jag bestämde mig att köpa de tre första redan samma kväll, så att jag hade något att läsa de följande veckorna.
- Först idag fick jag mitt paket från CDON - utan den första boken! Irriterad som fan så for jag och köpte mig ett tredje exemplar av boken i Kumla. De hade ett enda exemplar kvar och det norpade jag.
- Jag har en penis och är intresserad av Twilight-böckerna. Det är möjligt!

Så... nu sitter jag här med tre exemplar av samma jävla bok. Pocketen får min lägenhetskamrat Stefan (varsågod), en av böckerna i pärm tar jag själv och den tredje tänkte jag lotta ut till en av er läsare!

Skriv en kommentar om du är intresserad!

Slut för denna gång! Grattis till Fröken Löv!
Publicerat i: Tävlingar

Stora fötter, stor...

För att citera fjortisen från "Fucking Åmål", tillåt mig säga "fan, vad jag är snygg"! Den här bilden tillägnar jag dig, Lisa. För er som börjar undra lite, så låt mig hjälpa er:
- Ja, det är jag på bilden.
- Ja, det är långkalsonger med döskallar på.
- Det är mina fötter som syns, de är stora och klädda med jägarraggsockor.
... och ja, det är mitt skrev som syns. Kombinera det med mina stora fötter, vettja. Haha.

Nä, nu ska jag iväg på bokjakt och sedan så ska jag jobba med essän. Igen. Kul att få kritik så här tre veckor efter inlämnadet. Arggh, jag hatar det här jävla programmet! Skönt att det snart är över.
Publicerat i: Okategoriserbart

Tjuvar, spöken och en spindelarmé.

Så här gick mina tankar igår kväll innan jag gick och la mig. "Eftersom jag somnade halv fem inatt så borde jag faktiskt sova hela natten utan att vakna upp". Tji fick jag! Jag har haft svårt att sova periodvis så länge jag kan minnas och det är till följd av den mörkrädsla jag lider av. Eller jag är bara mörkrädd i vissa situationer, så som när jag sover i rum jag inte "känner igen" och om jag sover i rummet själv. Ta vårat kombinerade gästrum och datarum här hemma i päronens hus. Jag har varit här inne många, många gånger. Men likt väl så är det jävligt ovant att sova därinne.

Så inatt vaknade jag efter att ha sovit i drygt en och en halv timma. Klockan var tolv tror jag. Jag tror det var klockslaget som fick mig att tänka "något väckte mig, men vad"? Jag började fantisera om inbrottstjuvar, mördbenägna katter och våldnader. När jag låg och tänkte på dessa olika uppväckningsscenariona så började jag slumra till (uppenbarligen skrämde tankarna inte mig så värst mycket ändå). En sista gång öppnar jag ögonen och ser något svart som klättrar upp längs väggen, flyger upp och börja slå ihjäl vad det nu än var som befann så där. Till min fasa ser jag att det är fetingspindel av storlek megalarge. Är det något jag räds mer än mörker så är det spindlar. Jag antog att det var en spindelarmé som väckt mig och jag började riva upp alla lakan...

Nu så här i efterhand förstår jag att anledningen till att jag vaknade upp antagligen berodde på de två koppar med te (se muggstolek på bilden ovan) jag drack vid niotiden och att det var 134 grader varmt i rummet. Nu vet jag. Aldrig mer. Aldrig igen... Förövrigt somnade jag igen runt kvart i ett, ingen störra skada skedd. När somnade du inatt?
Publicerat i: Pelles vardag

Det här gjorde mig betydligt gladare.

Varför vi läser de största.

Jag har gjort en egen undersökning med mig själv och kommit fram till varför "vi" väljer att läsa de stora bloggarna. Här drar jag alla över en kam och faktiskt antar att alla tycker som mig. Ibland måste man ju få göra så med! 

Kissie - Ja, den här bloggen läser vi alla för att läsa exakt hur Alexandra Nilsson väljer att bygga upp sina meningar och allt som oftast helt utesluta både vokaler, konsonanter och skiljetecken. Under en frågestund får tjejen följande fråga:
- "Hur känns det att vara Kissi"? Varpå storbloggerskan svarar på följande vis:
-  "Kissie me e plase".
"Please" med ett två "E", tycker jag. Men hej, vem säger att den engelska jag fått lära mig är den korrekta!

Kenza - Det är underhållande att läsa en så stor blogg som handlar om så lite. Imponerande om inte annat.

Storstadspojken - Juriststudent med ett nästan perverst tycke för djur. Underhållande som fan!

Blondinbella - Aldrig har någon med en redan fullspäckad vardag tid att göra så mycket. Jag börjar tro att det finns två eller tre Blondinbellor. Om dessa är systrar eller kloner vill jag låta vara osagt.

StinaLee - Finns det någon bloggare som är så rapp och grov i käften som Stina Berg? Kanske inte. Hon överanvänder ordet "skit" och är inte blyg att tala om toalettbesök. Men jag gillar't!

Alex Schulman - Det finns ingen som skämtar så mycket om andras utseende som the one and only Alex. Jag undrar mest om det finns en spegel uppsatt någonstans i Schulman-residenset.

Har jag rätt?
Publicerat i: Okategoriserbart

Nödvändigt ont.

Idag drog jag in till ett sådant där köpcentrum ni vet, stort som satan och fullt med galna bilister. Jag förbarmade mig över det hala väglaget och hytte fingret (märk min old school svenska) åt alla galna trafikanter. En kärring tutade på mig när jag åkte rakt fram i ytterfilen i en tvåfilig rondell. Jag vet inte det jag, men i min körskolebok så stod det att man skulle göra så. Jag blev så arg att jag ett tag funderade på åka efter och slå till 'na. Sen så sansade jag mig och kom på att pensionärsvåld hör hemma 1998. Tur för henne att jag inte hade körkort då, säger jag bara.

Vad hade jag planer på att handla då? Jo, ljus på IKEA. För att det är så kallt i lägenheten i Norrköping. Så jag bunkrade upp och handlade värmeljus för 130 spänn. Märk väl att ett hundrapack med värmeljus kostar 14 kronor. Gör matten ni så får vi se vem som kommer närmst i antalet ljuspack jag köpte. Fast jag köpte ett pack långa stearinljus också i och för sig, så skit i matten. Genast blev det ju inget coolt svar, hehe. Efter IKEA for jag på jakt efter första boken ur Twilight-serien. Tror ni inte jag fick mail från CDON igår som sa att alla böcker skickas till mig i detta nu - utom första boken! Jävligt typiskt. Så då tänkte jag att jag köper ett nytt exemplar och lottar ut den som inte kommit än här på bloggen. Men det var stört omöjligt, skitboken är ju slut överallt! Så jag får väl fortsätta läsa Kalle Anka och kamerahandboken om kvällarna.

Till sist gjorde jag ett stopp på klädaffären Klädjätten. En affär som håller samma klass som herravdelning på Ullared, om någon av er råkat vara där någon gång. Bara skitkläder! I första anblicken åtminstone. När jag började vandra hyllorna upp och ned så fann jag ett par plagg som var så fula att de slog runt och blev jävligt coola. Men det blev inget där idag i tröj- eller byxväg. Istället kom jag unden med det som syns på bilden där uppe, bara en massa "nödvändigt ont"-plagg.
1. Fyra par kalsonger. Lagom snygg, klart värt priset.
2. Jägarraggsockor. Jag försökte sno ett par raggisar av farsan igår, men han hade inga. Så jag köpte tvåpack och gav han ena paret. Den goda sonen slog till igen. Att jag först försökte tjyva (gammelsvenskan igen) åt mig ett par från hans garderob låter jag vara oviktigt i sammanhanget.
3. Tiopack svarta enkla strumpor. Billigt som fan och håller väl antagligen bara en tvätt.
4. Dagens fynd, långkalsonger med dödskallar! Bara 49 spänn. Riktigt coola. Överväger att vistas utomhus iklädd endast i dessa.

Uj, vad långt det blev. Så kan det bli ibland. Vad händer hos er denna trettondag jul?
Publicerat i: Okategoriserbart

Om jag någonsin skulle vinna 10 000...

Ojdå. jag har inte varit så jäkla aktiv idag ser det ut som. Men jag blev sittandes med HTML-koder och gjorde om bloggen lite. Vad tycks? Ser du ingen skillnad så prova tryck Ctrl + F5 så ska det synas tror jag.

Över till något helt annat. Är det bara jag eller är det fler som missat att studiebidraget kommer höjas från och med januari? Jag talar då om högskolestudiemedlet, inget annat. Eller det kanske skett en höjning för gymnasieeleverna också, vad vet jag? Det är hur som helst ingen jätteliten höjning tycker jag. Från 7492 spänn till 7820. Skitbra! Speciellt nu när de höjde lägenhetshyran nu i januari också!

Jag har på senare tid sagt saker som "om jag någon gång vinner på 10 000 på Triss så ska jag...". Men det är jävligt svårt att vinna på Triss om man aldrig köper sig en lott. Så från och med det att jag kommer hem till Norrköping så ska jag köpa en lott en gång i veckan för den studiemedelsförhöjning som skett. Varför spara, menar jag? Hehe.

Har du vunnit ett högre pris på en skraplott någon gång?
Publicerat i: På tapeten

Rätt som det är så stöter man på döden.


Föreställ er följande: Promenadsuget är högt och solen skiner. Man har precis pillat ihop en spellista med brittisk pop- och rockmusik på mp3:n. Lily Allen påminner en om att ta med kameran ut. Hunden Molly fick också hänga på och hennes halsband blev genast iskallt av den kyla som var utomhus. De femton minusgraderna blev genast aningen ljumnare när Jamie T's toner tog över Allens. Solen värmde i ansiktet och man känner hur endorfinerna börjar flöda och gjorde en pigg som en mört.

Har ni synen framför er?

Försök sedan förstå hur lätt denna tanke kan gå i kras av ett påkört rådjur liggandes i diket. Med huvudet krossat, buken sprucken och päls överallt. Jag förstod först inte varför Molly blev så jävla galen (hon såg djuret innan mig). Men hon ville väl lukta och kanske bita lite i det döda kreaturet, antar jag. Jag tänkte ta kort på liket, men påminde mig sjäv om att jag inte är så pass pervers. På vägen tillbaka tog jag mig dock en extra titt. Varför vet jag inte. Kanske för att se om det var riktigt dött. Det var det.

Tänk, rätt som det är så stöter man på döden så här en solig vintereftermiddag.
Publicerat i: Okategoriserbart

Veronica Mars-maraton.

Idag och fram till onsdag kan vi följa Veronica Mars i ett maraton på SVT2. En av världens bästa TV-serier, så missa den inte! Trots att jag sett denna första säsong många, många gånger nu så gör det ingenting. Serien är alltid lika jävla bra. Så missa in, kuta till TV:n och slå på tvåan nu. Ett perfekt sätt att spendera lovets sista dagar på, tro mig!
Publicerat i: Film och tv

Grammisgalan.

På onsdag är det dags för årets Grammisgala. Ett musikpris som enligt mig är det mest betydelsefulla priset i svensk musikindustri och kanske överhuvudtaget det finaste man kan få.

En av kategorierna är "Årets låt" där man som tittare kan rösta på sin favorit. De nominerade är:
1. Amanda Jenssen - Do You Love Me.
2. E.M.D - Jennie Let Me Love You.
3. Kleerup feat. Titiyo - Longing For Lullabies.
4. Markus Krunegård - Jag Är En Vampyr.
5. Veronica Maggio - Måndagsbarn. 

Tråkiga låtar allihop, om ni frågar mig. Men om jag måste välja en så får det nog bli "Longing For Lullabies". Vilken skulle du välja? HÄR hittar du alla priskategorier och alla de nominerade. Och glöm nu inte att kolla in galan på TV4 nu på onsdag klockan 20.00.

Uppdatering:
Årets låt gick till E.M.D. Pinsamt!
Publicerat i: Musik

2008 års värsta hits.


Basshunter. Brr, får dåliga festivalflashbacks till sådan här musik!

Jag går ut hårt och listar musik-Sveriges värsta låtar under 2008. Varför gör jag detta, kanske ni undrar? Varför inte, säger jag. Helt utan inbördes ordning kommer här tio hits som jag personligen hade kunnat sluppit från året som gick.
1. Katy Perry - I Kissed A Girl.
2. E.M.D - Jennie Let Me Love You.
3. Kate Ryan - Ella Ella L'a
4. Charlotte Perelli - Hero.
5. Sanna Nielsen - Empty Room.
6. Adam Tensta - My Cool.
7. Basshunter - Now You're Gone.
8. Colbie Caillat - Bubbly.
9. Madonna & Justin Timberlake - 4 Minutes.
10. Lazee - Rock Away.

Bubblare: Britney Spears - Womanizer, Håkan Hellström - Kär i en ängel, Jason Mraz - I'm Yours (som kom innan 2008 i min mening) och Vincent - Miss Blue.

Märk väl att jag faktiskt gillade ett par av dessa låtar när de var nya, så som man faktiskt gör. Men till slut rinner det bara över och blir förjävligt mycket. Ta bara alla schlagerlåtar. Jag är inget fan av schlagers, men det går inte att slippa undan dem oavsett vad man gör. Vid det här laget, så här i januari, kan man glädjas åt att de inte spelas lika ofta. Och samtidigt våndas över att det snart börja sändas en ny omgång av Melodiäckelfestivalen.

Vilken var den värsta låten ifrån 2008 enligt dig?
Publicerat i: Musik

En ung Nina P får vem som helst att känna lugn.


Diggar den här bilden som fan. Ser ni hur fokus bara är på Rrrachels (i folkmun "kattens") nuna?

Jag har uppnåt det jag längtat efter ett par dagar nu. Jag sitter sitter här i gästrummet med min dator och riktigt njuter. På soffbordet här bredvid står en stor Starbucks-kopp med te och skal efter en mandarin som innehöll fler kärnor är fruktkött. Rummet är ljummet efter att TV:n stått på med ZTV hela eftermiddag. Den kanalen har gett mig en bloggidé om 2008 års värsta låtar. Det inlägget kommer senare, men jag kan ju hinta om att Katy Perry inte är bortglömd. Resten av huset är svinkallt, men håller på att värmas upp av veden jag slängde in precis. Tills vidare sitter jag kvar här med tidiga The Cardigans i öronen, filt över axlarna och min tvåliterskopp i näven. I väntan på att mina Twilight-böcker ska falla ned i brevlådan läser jag på om kamerans alla tusentals funktioner. Jag vill ju kunna använda den fullt ut, menar jag.

Jag har det riktigt gött och just nu när det inget att jag är ensam kvar här med jullov.
Vad händer hos er? Det känns som om jag alltid frågar det, börjar jag bli tjatig?
Publicerat i: Pelles vardag

Making the video.

Vaknade upp halv tio idag. Satt mig vid TV:n och slog på MTV. För att jag är cool. Istället för det vanliga "Top ten at ten" så var det istället "Making the video". Surt, för den där topp-tio-listan är det enda jag egentligen ser på när det gäller MTV. Men det där "Making the video" var inte fy skam det heller. Fast jag fastnade nog egentligen för att jag hörde någon säga "ta det igen, Olle" under inspelningen av Pinks "Sober". Man är nog lite Sverige-patriot trots allt. Det är alltid skoj när Sverige figurerar på TV i "annorlunda" sammanhang. Fast egentligen tycker jag Sverige är ganska sämst med sitt blöta väder och konservativa tänkandet i många frågor.

Musikvideo nummer två i programmet var Lily Allens "The Fear". En låt som är en personlig favorit just nu. Vilken personlighet den kvinnan har, hela hennes uppsyn får en att garva och hennes humor är lika låg som min skulle jag tro. Som sagt, den nionde februari blir bra i dubbel bemärkelse. Min 21-årsdag och releasen av "It's not me, it's you". Musikåret 2009 blir över lag något alldeles extra, det är jag säker på.

Nog om MTV, vad händer hos er?
Publicerat i: Musik

Konstigt gnäll.


Strunta i mig och lägg ögonen på den skitiga spegeln! Jag var en god son och tvättade den.

Ikväll stundar det fest och nu ska jag vara så där som bara jag kan vara - konstigt gnällig! I förra inlägget så klagade jag på att alla åker hem och så vidare och så vidare... Nu när ska få umgås med folk så känner jag en märklig känsla av trötthet. Jag orkar inte ut på krogen ikväll igen. Ända sedan jag kom hem hit så har det varit fullt upp. Det är synd om mig som är så populär, jag vet, haha. Men jag vill bara vara hemma. Läsa en bok och spara pengar. Nörda framför bloggen vore väl något det med. Inte svänga ut på krogen och känna mig som femte hjulet. För är det något jag räknar med idag, så är det att en sådan känsla ska infinna sig. Förhoppningsvis så kommer jag hem innan dess, för jag har fan ingen lust. Om jag nu skulle hitta ut på Örebros klubbar igen så får bloggen ta en paus. Tills imorgon. Då är det söndag och jag ska inte röra mitt feta arsle ur fläcken, det ska ni veta.

Vad händer hos er ikväll, folks?
Publicerat i: Pelles vardag

Sorgsen.

Jag känner mig jävligt sorgsen idag. Julen är slut, besökarna här åker hem idag, vissa åker till England, andra börjar jobba och så jag - mitt i smeten. Med en vecka kvar av jullov. Jag fick inte ut allt jag ville av julen och jag är rätt så säker på att det berodde på att jag jobbade juldagen. Det var det som höll mig tillbaka från att riktigt njuta och insupa julstämningen. Nästa år ska jag inte jobba dagen före julafton, juldagen eller annandagen. För jag alltid jobbat någon eller några av dessa dagar de senaste fyra åren. Men inte nästa år, då ska jag ta det lungt och vara ledig. Det svär jag på.

Frågan är bara vad jag ska ägna tiden åt veckan som kommer.
Någon som har något förslag?
Publicerat i: Pelles vardag

En kolossalt genomtänkt film.

Låg och spanade på "Yrrol" förut, ni vet "Lorry"-gängets långfilm. Jag skrattade, jag talade med till repliker och jag tycker den är jävligt smart. Men har den inte visats ett par gånger för mycket? För samtidigt som jag gillar den, så börjar den bli jävligt tjatig. Eller "börjar bli" är en underdrift. Den är tjatig, jag är ganska less på den rullen. Fast samtidigt kan jag inte låta bli att glo. Jag är uppenbart tveksam. Var ställer ni er, är Yrrol en bra eller dålig film?
Publicerat i: Film och tv

Ny frilla och ett kilo lättare.

Fick spontanryck och drog in till frisören och klippte av mig ett kilo hår på skallen (antagligen, hehe). Den bilden med långt hår är en "före"-bild och bilden till höger är en "efter"-bild. Om ni inte förstod det själv, haha. Gick lös på Photoshop gjorde jag med. Så pass mycket att det mest blev skit av bilderna. Spela Runar egentligen. Mitt hår är kort, det är huvudsaken, och det ska bli skönt att slippa vakna med ett jävla stålullsliknande rufs på morgnarna.

Yo, vad har ni för er?
Publicerat i: På tapeten

Nyårsdagen.


Vi blev samma gäng ikväll som igår. Skönt. Vi började på Max eftersom jag var bakishungrig och hade inte ätit mer än ett par mandariner och en macka. Onyttigt, men jävligt behövligt. Sen fick vi för oss att prova på bloggosfärens förra fluga, den som var innan Twilight-filmen, nämligen Ben & Jerry-glassen. Jag köpte Cockie Dough och Anna den med brownies. Jag måste vara ärlig att jag tyckte in någon av de två var någon höjdare. De stod mig i halsen och jag blev rätt så illamående. Aldrig mer glass för femtio spänn, det är ett som är säkert. Sen så avslutade vi kvällen med timmar av Mario Kart och andra Wii-spel. Det är förjävla svårt att styra med den där ratten ska ni veta. Så, det var min kväll i det stora hela och också förklaring till att jag ännu en dag dissat mitt bloggande, haha.

Vad har ni gjort denna nyårsdag då?
Publicerat i: Pelles vardag

Sista dagen på 2008.

Jag hade en kanonkväll igår. Verkligen skittrevligt. Det började med att jag, Anna och Stefan var i Örebro och lagade mat. Eller Anna och Stefan lagade maten, jag gjorde så lite som möjligt på så lång tid som möjligt - precis som vanligt, haha. Vi drack och åt gott. Dryckesintaget från igår känns idag och jag vaknade med huvudvärk kraftigare än den värsta jordbävning. Efter maten och en stunds Mario Kart så gick vi in till city mot Örebros slott och såg på fyrverkerierna och drack skumpa. En trevlig stund och det knökfullt med människor. Det hade dragits i olika trådar och vi hade möjligheten att gå ut på krogen, men vi gick hem och åt ostbricka istället. Inte helt fel det heller.

Kvällen var enkel, men jävligt trevlig. Vi planerade att vi ville åka till Rom i sommar. Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte släppa den tanken förens vi varit där. Var så säkra!
Publicerat i: Fest och fylla