Hundtränaren Görel.

"Mia & Klara"-karaktären Görel, hundtränare, lär ut hur man är bestämd mot sin hund genom att dra ett exempel med hjälp av en av sina kunder, Tina, och använda sig av följande metafor:

"Tina, du har la en gubbe hemma? Jag kan precis tänka mig hur det låter på fredagkvällen hemma hos Tina. Här kommer du hem och så börjar du svassa runt din gubbe. 'Åååh, jag är så stel i axlarna. Jag är spänd efter hela långa dagen. Jag skulle så gärna vilja krypa ned i ett varmt bad med dig, gubben. Du kunde massera mig, vi kunde dricka lite vin och sen kunde vi bara ha det lite mysigt'. Nä, nästa gång, Tina, när du kommer hem; slit upp dörren och säg 'knulla mig'! Och sen kan du berömma lite efteråt. 'Braaa', kan du säga".

Titta på klippet HÄR! Och så hittade jag det HÄR klippet med Petra Mede och hur hon vet vem som är den "riktiga Maud".

Ja, min humor är väldigt speciell - men jävlar vad jag har skoj så här på kvällskvisten.


KATEGORI: Pelles vardag

Fyra minnesvärda konserter.

Jag kom och tänka på vilka konserter och vilka artister jag sett genom åren. Det blev en lång jävla lista med guldkorn. Det är tråkigt att ingen mindre spelning ligger högt, men det är väl det man betalar högt pris för som oftast blir bäst.1. Bruce Springsteen på Ullevi i somras. Nästan intill längst framme vid scenen. Underbar känsla.
2. Robyn på Hultsfred i år. Hade det inte varit för den här spelningen klockan två på natten så hade förra årets Hultan fått underkänt. Vilka jävla drag det var. Hon är cool den där Robyn.
3. REM i Globen för ett par år sedan. Jag och syrran åkte på Mike Stipe och killarna när de var aktuella med "Leaving New York". Cool spelning, även fast mister Stipe är lite knepig.
4. The Knife på Arvikafestivalen 2006, om jag inte minns fel. Historisk spelning.

Bubblare; Coldplay 2005 (tror jag, när de var aktuella med X&Y), Bruce Springsteen (Seeger Session-turnén), Ane Brun på Södra Teatern och Anna Ternheim på Örebro konserthus.

Att se fram emot: Bruce Springsteen (igen, höhö, bokat och klart), A Camp, Lily Allen och Glasvegas vore skoj... The Killers på Hultan? Den som lever på se.

Har du själv någon/några favoritspelningar?


KATEGORI: Musik

Försök er på lite filosofi.


Thomas Hobbes målad av Werner Horvath.

Jag måste slänga in ett par rader mitt i pluggandet. "Leviathan" av Thomas Hobbes är en av de absolut coolaste böcker jag någonsin läst. För att vara från 1600-talet så förundras jag över hur sjukt jävla smart den här mannen måste ha varit. Redan på sin tid var han fan i mig ett geni.

Prova på det här själv:
- Tänk på två ställen, låt oss säga Paris och Stockholm, och tänk dig båda städerna samtidigt i skallen. Det går inte, det är en omöjlighet. Man knuffar alltid bort den ena bilden ur skallen.
- Föreställ dig det oändliga utan att avgränsa dig det minsta. Går inte heller!
- Försök räkna något, till exempel antalet tändstickor i en ask, utan att använda "ett, två, tre..." utan säga bara "ett" när du pekar på en sak. Detta påstår han inte är någon omöjlighet, utan ett sätt att visa på hur bra uppfinning språket är. Själv klarar jag att "räkna ett till tio" sen blir det jävligt konstigt.

Spännande skit, va? Den här boken är faktiskt inte så svårläst som jag trodde den skulle bli. Och hur jävla ballt är det inte med en blogg som lär ut lite filosofi så här en lördagseftermiddag? Alla pratar Ben & Jerry, Twilight och Benjamin Button - här slår jag till med självaste Hobbes. Nä, jag är jävligt cool faktiskt när jag tänker på det.

Förresten så har jag taggat ned mig ett par hekton nu angående bloggen. Den har blivit bättre. Aningen i alla fall. Men jag hann faktiskt göra en ny, jag får väl ha den som back up om de här jävla besökssiffrorna ordningar sig någon gång. Har ju fler kommentatörer än besökare, hehe. Något går inte ihop där va?


KATEGORI: Skola och jobb

Skitbloggshelvete.

Min blogg är på riktigt dum i huvudet just nu - det är så att jag vill sluta blogga på en gång. Saker som inte funkar är som följer:

Kom ihåg mig-knappen: Jävla skitsak, men den funkar inte! Irriterande som fan!
Besöksstatistiken: Ah, ni tänker att det säkert inte är något fel. Men jo, det är det! Jag drog med mig Stefan till universitetets datasal för att testa en sak. Det var på vägen hem från Linköping som Johanna sa att något i stil med att "hon brukar gå in i skolan och det är ju ett besök på min blogg, hehe". Så vi gick till en datasal. Skrev in URL:erna stefanlarsson.blogg.se & pellespersonliga.se. Resultatet blev att Stefans blogg ökade med 20 unika, min stod kvar... hm. Det var ett test som visade på något. Eller inget.
Osynliga kommentarer: Jag ser inte alla kommentarer. Skitirriterande.

Skitsaker jag vet, men jag är något av en perfektionist!
Jag funderar starkt på att lägga ned pelles personliga. Jag tror det är punkt.se-adressen som är idiotisk!

Vad säger ni, hänger ni med om jag gör en ny blogg? Som ser precis likadan ut men med ett annat namn?


KATEGORI: Pelles vardag