Försök er på lite filosofi.


Thomas Hobbes målad av Werner Horvath.

Jag måste slänga in ett par rader mitt i pluggandet. "Leviathan" av Thomas Hobbes är en av de absolut coolaste böcker jag någonsin läst. För att vara från 1600-talet så förundras jag över hur sjukt jävla smart den här mannen måste ha varit. Redan på sin tid var han fan i mig ett geni.

Prova på det här själv:
- Tänk på två ställen, låt oss säga Paris och Stockholm, och tänk dig båda städerna samtidigt i skallen. Det går inte, det är en omöjlighet. Man knuffar alltid bort den ena bilden ur skallen.
- Föreställ dig det oändliga utan att avgränsa dig det minsta. Går inte heller!
- Försök räkna något, till exempel antalet tändstickor i en ask, utan att använda "ett, två, tre..." utan säga bara "ett" när du pekar på en sak. Detta påstår han inte är någon omöjlighet, utan ett sätt att visa på hur bra uppfinning språket är. Själv klarar jag att "räkna ett till tio" sen blir det jävligt konstigt.

Spännande skit, va? Den här boken är faktiskt inte så svårläst som jag trodde den skulle bli. Och hur jävla ballt är det inte med en blogg som lär ut lite filosofi så här en lördagseftermiddag? Alla pratar Ben & Jerry, Twilight och Benjamin Button - här slår jag till med självaste Hobbes. Nä, jag är jävligt cool faktiskt när jag tänker på det.

Förresten så har jag taggat ned mig ett par hekton nu angående bloggen. Den har blivit bättre. Aningen i alla fall. Men jag hann faktiskt göra en ny, jag får väl ha den som back up om de här jävla besökssiffrorna ordningar sig någon gång. Har ju fler kommentatörer än besökare, hehe. Något går inte ihop där va?
Sanna

Godmorgon! usch jag vaknade precis. Inte bra o gå o lägga sig jätte sent o sen gå upp sent på eftermiddagen.Klart man hänger på om du byter blogg=) Huvudsaken är att du inte slutar blogga för då vet jag inte hur jag skulle klara mig;)

Emma

Anonym

Heh tryckte enter lite för fort där ;PIaf så sitter jag här och anstränger mig för att tänka på båda Paris och Stockholm samtidigt. Det stör mig att han har rätt x)

Lisa

frän blogg:)

Karin

jaa du får testa det nån gång:D

suss

I huvudet har jag en bild av Eiffeltornet på Globen.

Stefan

Dock så är inte tittarsiffor allt utan det är kommentarerna som känns tycker jag. Jag ser kommentarerna mer som äkta och statestiken som någonting oprecist och överblickande.

anna

sådant där är riktigt intressant! men du dissa inte b&j, twilight och ben button, ok? ;)

malin

ett till fel på din blogg, jag kan inte kommentera:(men till förra inöägget om skor, för vilka skor du ska välja, ta inge av dem, köp ett par på konsum för 45:- och spar pengarna, eller ge dom till mig :):):):)och du den där boken ska jag leta upp!

Anonym

jag har kommit på en sak! det är säkert någon som lämnar skitmånga kommentarer på samma gång fast med olika namn :D på så sätt stämmer det :Dhahah shit, märkte nu hur kasst internet ja har. bakgrunden tbanekartan eller vad de var kom inte upp på 4 minuter haha! brasv: haha men vad säger du! du är ju tokig du! men ja tackar :D

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Sussi

Klart du är cool Pelle! :) Jag tror att det är omöjligheter, det går ju inte!

Lena

konstigt att du har fler kommentarer än besökare när du har 30 tomma kommentarer? ;) hahacoola grejer i den där boken, förresten! :)

Miss X Jung

Filosofi är så jäkla grymt! Fast ibland får det mitt huvud att värka. Men jag gillar det, gärna mer sånt ^_~

Anonym

Häftig konst..