Fyra minnesvärda konserter.

Jag kom och tänka på vilka konserter och vilka artister jag sett genom åren. Det blev en lång jävla lista med guldkorn. Det är tråkigt att ingen mindre spelning ligger högt, men det är väl det man betalar högt pris för som oftast blir bäst.1. Bruce Springsteen på Ullevi i somras. Nästan intill längst framme vid scenen. Underbar känsla.
2. Robyn på Hultsfred i år. Hade det inte varit för den här spelningen klockan två på natten så hade förra årets Hultan fått underkänt. Vilka jävla drag det var. Hon är cool den där Robyn.
3. REM i Globen för ett par år sedan. Jag och syrran åkte på Mike Stipe och killarna när de var aktuella med "Leaving New York". Cool spelning, även fast mister Stipe är lite knepig.
4. The Knife på Arvikafestivalen 2006, om jag inte minns fel. Historisk spelning.

Bubblare; Coldplay 2005 (tror jag, när de var aktuella med X&Y), Bruce Springsteen (Seeger Session-turnén), Ane Brun på Södra Teatern och Anna Ternheim på Örebro konserthus.

Att se fram emot: Bruce Springsteen (igen, höhö, bokat och klart), A Camp, Lily Allen och Glasvegas vore skoj... The Killers på Hultan? Den som lever på se.

Har du själv någon/några favoritspelningar?
anna

ojoj så lika vi är ibland pelle. fast jag är en aning avundsjuk för att du har fått se självaste michael stipe. herregud han är en riktig gud ibland. leaving new york är bland de vackraste låtarna som gjorts, utan tvekan.såg också coldplay 2005, helt underbart. innan de blev för hypade, typ. det ryktas om att glasvegas ska komma till way out west, då får du komma och svänga dina lurviga med mig haha.

Lona

haha oookej ^^

Sanna

Jag har bara sett Westlife o jag gillade dom inte ens haha

Men Lena o Orup på idrottsgalan 2007 när vi var där.. vilken kemi dom har! det va riktigt kul o se=)Jag skulle vilja se John Fogerty o det tänker jag göra så småningom.. måste bara få med mig nån dit också.. inte så kul o åka med pappsen kanske;) hehe

Madde (maddepladder)

Trasan och Banarne på Nya Torget. Tror det va 1999. :D

lövet

kent på hemmaplan i somras. dom fick mig att gråta. lars winnerbäck då vi satt på rad ett. han fick mig att gråta. coldplay och ett fullsatt globen. dom fick mig inte att gråta, men får ändå vara med på listan. haha. anna ternheim, när hon var förband till lars winnerbäck. lysande var hon.och ja.. du har verkligen missat nått om du inte sett 'amelie från montmatre'. kanske är det lite av en tjejfilm.. men den är så himla fin, både storymässigt, musikmässigt och bildmässigt!

*Sarah

Åh, Glasvegas vore najs! Jag ska på AC/DC i sommar och kanske Madonna om jag orkar... och har råd. Inget jag kommer stå o köa te! Har inte annars varit på så mycket. Men LW står högt uppe på listan.

e

Ja, vänner är grymt! :D

Anonym

Winnerbäck, alltid!

Jane's Addiction på Cirkus

Rammstein på Globen

Marilyn Manson på Hovet

Bo Kaspers, Gävle Konserthus

mm mm mmAbsoluta önskekonserten är U2 (som jag missat två gånger).

Jag tycker nästan allt blir så bra live...man blir lycklig av att gå på konsert! :)

A

Varför försvann mitt namn?

Hmmm!

Nåja, det var jag som skrev om Winnerbäck, Jane's Addiction mm. :D

*Sarah

Hehe, tack. Fast helst skulle jag vilja gå på Elvis :P men det är ju rätt omöjligt, kanske kommer nån Elvis-show, som den där Divas las vegas (02), de skulle va kung å va på!

Madde (maddepladder)

Sluta terra mig med JULEN ska jag aldrig få nån fucking jävla frid eller?!!!Hahaha ;D

Sanna

Nej nej du har helt rätt=) Jag älskar hans låtar.. kan lyssna på skivan jag har om o om igen:P häng på nästa gång han är i Sverige?;)

Heyli

hehe spam eller inte, jag älskar när nån säger att dom gillar min design, så TACK!! ;) tyckte det var roligare med en personlig blogglovinknapp istället för den vanliga :p

STYLEMIND

WOW Pelle.Jag har inte vart på så himla många "stora" konserter, men vart på storsjöyran typ 5ggr på rad så där blev det ju en del.

Men när John Fogerty (CCR) spelade i sundsvall för typ 3 år sen var det GRYMT. Fick stackars papis biljetter för att han inte kunde gå, så där stod jag å syrran heeeelt utan förväntningar, och det var GRYMT. Massa creedance låtar å annat jox.Det var vi och 500 50+are i mockajackor som stod å klappa takten med sin fruar ;)KRAM

jessica

ångrar stort att jag inte gick på bruce springsteen i somras alltså!!!ska du lägga ner din blogg förresten?:S:S

anna

men pelle du får ju tänka på att det är ungdomsböcker. både i taket lyser stjärnorna och twilight-serien. det inte direkt detsamma som att läsa platon och kafka ;)

Malin Cicilia

Haha ja, Nina som i the Nina. Om vi nu pratar om samma Nina ;)

Emma

Min personliga favorit var defo Mad Caddies & Dropkick Murphys i Brixton.Jag skulle, precis som du, även vilja se the killers & glasvegas & lilly.. det hade varit grymt!

suss

Kristian Anttila, 2006, Kafé 44, Sthlm. Mot slutet av spelningen räcker han ut handen och jag tar tag i den och han drar upp mig på scenen, och han drar upp mer eller mindre resten av publiken upp och sedan står vi på scenen och sjunger med i låten. Himla fint och mysigt :)

Jessica

Justin Timberlake förra sommmaren va helt grym!

Nina

ååh lovely, jag vill på konsert :Djag var på justice hultsfred -07, det var grymt!

Anonym

ROXY

woho, jag såg också kniven på arvika, men tyckte ej de var så spex :<hehe, jo jag gillat aeon flux, men kollat på den vid fel tillfällen. då tröttheten slagit till rejält ;P

Kalle

Ska du på Hultsfred alltså?

Ofta är så ju "stora" shower proffiga o genomkostade, lätt att minnas dom mer? Även om man sett en hel del är en lite caféspelning i Kalmar (sjukt nog) det bästa jag sett. Gentle Touch, säkert okända för många. Men bara en sån sak som att hiten hette Smedby, en hemsk håla utanför Kalmar, det smäller högt! :P

Matilda

Jag skulle vilja se Springsteen i sommar men hade helt enkelt inte råd med biljetter i år. Har gillat honom sen jag var liten knodd och han ska ju tydligen vara rätt bra live, haha. Får bli när jag har lite mer pengar, hoppas han inte lägger av allt för snart..Muse på Hovet 2007 var bland det bästa som har hänt i mitt liv helt klart. Om du vill ha en bra konsertupplevelse borde du boka biljetter nästa gång dom kommer hit, de är världens bästa live-band (enligt mig och 90% av England, typ)

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Anonym

Emilia

Det var förbaskat dumt att missa the knife på arvika.. =/

Pillan

Bruce Springsten, Globen. Bruce Springsteen & the Seeger Sessions, Globen. Bruce Springsteen & the E Street Band, Ullevi. Bruce Springsteen i sommar (jag vet redan nu att den platsar på listan! ;) )

skentrevlig

Ja coldplay är himla bra! Åh Bruce hade jag velat se. Och The Killers, vet dock inte om det blir av, lite synd att det är just Hultsfred. Skulle hellre åka till Peace and Love och Way out west tror jag :)

Else

bästa konserten nummer ett utan tvekan är leonard cohen i juli 2008 på sofiero slott i helsingborg. sådan känsla alltså, helt underbart.

så värt att skippa arvikafestivalen för den konserten.

anna

ey skulle du ha lagt till lily på den här listan då? nu när du vet liksom.