sleight of hand and twist of fate, on a bed of nails she makes me wait. and i wait without you.


Jag har varit förjävla sämst på att blogga den senaste veckan. Men det har varit mycket jobb för en gångs skull och imorgon är det en heldag med Göteborg och U2 som gäller. Det kommer bli kalas och jag skulle kunna mobilblogga om jag velat - men eftersom jag hatar mobilblogginlägg så skiter jag i det. Kommer ju hem till lördagen igen och då jobbar jag bara ett körtkörtkört pass. Då får det bli dags att gå igenom alla kommentarer. Igen.

Jag kör på med lite fler svar från frågestunden också, som ni kan underhålla er med när jag inte är i närheten.

Hur känns det att ha en blogglillasyster?
Som att ha ett husdjur som aldrig är nära till hands.

Kan du stå på ett ben tvärlänge?
"Tvärlänge"? Är det svenska för "asskitkuklänge"? I så fall nej, jag har fan ingen balans. Jag har till och med svårt att ligga ned, så dålig balans har jag.

Ramlar du om du nyser?
Ibland faktiskt.

Är du högerfotad?
Högfotad när jag sparkar fotboll, vänsterfotad när jag sparkar ned fjortisar. Det måste ju bli lite match, menar jag. Ibland binder jag mina händer baktill på ryggen dessutom.

Har du någonsin bränt dig?
På alla möjliga saker. På jobbet, på ljus, på tändare, i solen, på majbrasan och så vidare. Jag är ganska klantig, tror jag.

Beige eller brunt?
Brunt. För att det påminner om bajs.

Ever ätit valkött?
Nej, men det vill jag verkligen prova. Men jag har ätit både haj, sniglar och bläckfisk. Det är skitkul att prova nya saker och jag brukar vilja slå till de som inte vågar smaka. Precis som om det skulle vara gift man blev erbjuden att pröva.

Vad händer när du dör?
En änglakör kommer för att föra mig upp mot himlen, då jag genast utbrist; "men dra åt helvete, jag tror inte på det här skitsnacket". Då störtdyker de, änglakören alltså, ned mot jordens mittpunkt och hämtar upp Hades, som inte har ett dugg med bibeln att göra. Han ser ut som i Disney-filmen "Hercules" och sen så leker jag med hans blå låga han har på skallen, bjuder på en Guiness och så har ihjäl mig med en lie. Han känner döden, förstår ni. Ungefär något sådant.

Om du var ett djur, vilket djur skulle du vara då?
En välbärgad lus skulle vara fint.

Vilken fråga skulle du tycka var den värsta i världen att få?
Något politiskt antar jag, det blir ofta fel när man försöker uttrycka sig politiskt i bloggen. I alla fall för mig. Men heja Sverigedemokraterna hur som helst!

Vem är din idol?
Oj, jag tror jag aldrig haft någon riktig idol. Ännu mindre har jag det idag, 22 år. Men jag gillar vissa lite mer än andra, men inte på det här maniska Kenza-älskar-emosarna-Tokio-Hotel-sättet. I bokvärlden gillar jag Nick Hornby ("Om En Pojke", "High Fidelity", "Fallhöjd") och inom musiken gillar jag den brittiska musikscenen speciellt mycket till exempelt.

Inte alls svaret på frågan, men vad fan...

Det snyggaste ordet versus det fulaste ordet?
Fin frågeformulering. Men jag får lov att säga att "vaginalt" är ett ganska vidrigt ord. Eller "sekret". Snyggaste ordet är kanske "amöba", haha.

Om du kunde intala alla människor något - vad skulle det då vara?
Rolig fråga! Hm, det vore roligt att spräcka några fördomar. Som att alla invandrare inte är brottslingar och kör BMW. Japp, var jag än vänder mig stöter jag på dessa ord. Så fort det varit inbrott eller någon skulle brunnit ned (vilket tycks ske förjämnan dessa dar) så är det alltid någon som säger att det är en invandrare. Idiotiskt argument för brottslighet, att man lämnat ett annat land.

Vad får dig att läsa en blogg och vilka bloggar skulle du överhuvudtaget aldrig läsa?
Humor! Det finns inga bloggar som är så jävla välformulerade som de som skriver med en gnutta komik i texten. Och jag tror det är så, de som är roliga i sitt bloggande kan formulera sina texter förjävla mycket bättre. Alltså läser jag roliga bloggar, som driver med sig själva och med andra. Jag koller in hos mina humorfavoriter flera gånger varje dag faktiskt, några av de är Pjoltas, Pubes, Siri Skylwalker och Ella.

I motsatta ände hittar vi de som ältar samma skit dag in och dag ut, jag ledsnar lätt och orkar sällan läsa.

Är du lika rolig i verkligheten och framåt som du är i bloggen?
Hahaha, ja säg det... det är väl upp till andra att bestämma, antar jag. Men visst är jag expert på one liners och att göra mig lustig över både mig själv och andra. Jag har jävligt udda humor faktiskt, jag kan nämligen finna något roligt allt runt omkring mig. Jag tror folk har svårt att greppa min humor till en början ibland, speciellt om de är jävligt pryda. Jag brukar beskriva mig själv med att jag säger saker högt som de andra bara tänker.

Alltså svarar jag: ja, jag är jävligt rolig. Åtminstone tycker jag det själv. Hahahahahaha. Hohohohohohoh.

Änd of diss part, mår to komm!


KATEGORI: På tapeten

heldag i örebro.

1. Vi lekte "Den lilla sjöjungfrun" och åkte under ett hängande träd. Ni som inte vet vad jag menar får fortsätta vara oförstående. 2. Jag var ett stycke sunk. Ser ni ärret på min överläpp? Det är efter ett munsår och kommer nog inte gå bort. Men frågar någon vad det är så säger jag att det är resultatet av ett knytnävsslagsmål. 3. Örebro Open Art. Sommarkonst i stan. Riktigt ful skapelse det här. 4. Anna var lika het som vanligt. 5. Vi paddlade under några rör som påminde om något ur "Världarnas krig". 6. Vätskepaus under en vältraffikerad bro. 7. Sveriges utan tvekan coolaste minigolfbana. 8. Ofokuserad Pelle på "East West Sushi".

Ey, nu är jag tillbaka. Jag tänkte uppdatera igår, men jag skadade armen riktigt rejält så jag kunde inte. Det som hände var som så att någon sena eller jävla nerv hoppade snett och gjorde mig helt jävla lam. Men efter en natts sömn så mår den bättre och är nästintill helt funktionsduglig. Gårdagen bestod av tre flaskor vin, timmar av kanotpaddlande, minigolf och sushi. Jag hade så in i helvetes trevligt (förutom det där med armen) och vi har sagt att det här ska bli någon typ av årlig tradition.

Och just ja, vi råkade få in lite vatten i båten. Min telefon dog en stund, men verkar vara på god väg att återhämta sig. Den gjorde en Lisbeth Salander och överlevde. Må Annas telefon vila i frid. Shit happens och telefon dör. Sorgligt, men sant.


KATEGORI: Pelles vardag

tre kan suga min feta röv.


Jag kom precis hem och fick se att jag fått ett inkassokrav från Tre. Kändes bra jävla märkligt, då jag än så länge inte haft någon räkning att betala in förutom anslutningsavgiften, som jag betalade in för en månad sedan - minst. Detta är jag så säker på att jag gjorde för jag kollade på internetbanken sen och fick se att de dragit den avgiften två gånger och tog då för givet att de skulle sätta in ena summan på mitt konto igen. Så godhjärtad är jag minsann.

Men tror ni inte att det är just den här jävla anslutningsavgiften som jag fått inkassokrav på? Så jävla typiskt. Jag kollade en extra gång på banken och se där - min transaktion från betalningstillfället hade inte godkänts. Inte någon av de två dragningarna hade registrerats. Hur kan man låta någon som lät bli att reagera vid två dragningar få ett inkassokrav? Det är ju knappast så att jag smet i från räkning från första början.

Ifall inte någon fattar, Tre har (/låtsas ha) en kortbetalningsfunktion på sina fakturor, som gör att man kan betala sina räkningar på en gång.

Så nu har jag betalat anslutningsavgiften igen plus inkassoavgift på 160 spänn. Så jävla typiskt nu när ekonomin är i botten. Imorgon är det jag som bokar om tandläkartiden. Jag bryr mig inte om jag får vänta till januari mitt mitt låtsashål, jag vägrar leva snålt på Way Out West. Det är fan sommarens höjdpunkt och inte tänker jag spara mina slantar åt några pengakåta tankhygienister i Kumla.

Jag sköljer med flour varje dag tills dess istället. 

Uppdatering: Nu är det dags för en dag med paddling, minigolf och alkohol. Hörs ikväll!


KATEGORI: Pelles vardag

resa och politik.


Jag vill ut och resa igen. Jag låg och tänkte på det inatt. Resetankar blandade med politiktankar. Den stora frågan är: kan man ha mer pretentiösa sömntankar?

"Aaaah, den som ändå fick åka till franska rivieran och avnjuta ett utsökt glas chardonnay. Nåväl, Mona Sahlin har lovat att fixat allas ekonomi efter valet 2010. Jag får vänta på henne".

Kanske inte riktigt så. Men det är kul att ljuga.

(jobb mellan 16 och 01, men jag är nörd och tar med mig datorn).


KATEGORI: Pelles vardag