sleight of hand and twist of fate, on a bed of nails she makes me wait. and i wait without you.


Jag har varit förjävla sämst på att blogga den senaste veckan. Men det har varit mycket jobb för en gångs skull och imorgon är det en heldag med Göteborg och U2 som gäller. Det kommer bli kalas och jag skulle kunna mobilblogga om jag velat - men eftersom jag hatar mobilblogginlägg så skiter jag i det. Kommer ju hem till lördagen igen och då jobbar jag bara ett körtkörtkört pass. Då får det bli dags att gå igenom alla kommentarer. Igen.

Jag kör på med lite fler svar från frågestunden också, som ni kan underhålla er med när jag inte är i närheten.

Hur känns det att ha en blogglillasyster?
Som att ha ett husdjur som aldrig är nära till hands.

Kan du stå på ett ben tvärlänge?
"Tvärlänge"? Är det svenska för "asskitkuklänge"? I så fall nej, jag har fan ingen balans. Jag har till och med svårt att ligga ned, så dålig balans har jag.

Ramlar du om du nyser?
Ibland faktiskt.

Är du högerfotad?
Högfotad när jag sparkar fotboll, vänsterfotad när jag sparkar ned fjortisar. Det måste ju bli lite match, menar jag. Ibland binder jag mina händer baktill på ryggen dessutom.

Har du någonsin bränt dig?
På alla möjliga saker. På jobbet, på ljus, på tändare, i solen, på majbrasan och så vidare. Jag är ganska klantig, tror jag.

Beige eller brunt?
Brunt. För att det påminner om bajs.

Ever ätit valkött?
Nej, men det vill jag verkligen prova. Men jag har ätit både haj, sniglar och bläckfisk. Det är skitkul att prova nya saker och jag brukar vilja slå till de som inte vågar smaka. Precis som om det skulle vara gift man blev erbjuden att pröva.

Vad händer när du dör?
En änglakör kommer för att föra mig upp mot himlen, då jag genast utbrist; "men dra åt helvete, jag tror inte på det här skitsnacket". Då störtdyker de, änglakören alltså, ned mot jordens mittpunkt och hämtar upp Hades, som inte har ett dugg med bibeln att göra. Han ser ut som i Disney-filmen "Hercules" och sen så leker jag med hans blå låga han har på skallen, bjuder på en Guiness och så har ihjäl mig med en lie. Han känner döden, förstår ni. Ungefär något sådant.

Om du var ett djur, vilket djur skulle du vara då?
En välbärgad lus skulle vara fint.

Vilken fråga skulle du tycka var den värsta i världen att få?
Något politiskt antar jag, det blir ofta fel när man försöker uttrycka sig politiskt i bloggen. I alla fall för mig. Men heja Sverigedemokraterna hur som helst!

Vem är din idol?
Oj, jag tror jag aldrig haft någon riktig idol. Ännu mindre har jag det idag, 22 år. Men jag gillar vissa lite mer än andra, men inte på det här maniska Kenza-älskar-emosarna-Tokio-Hotel-sättet. I bokvärlden gillar jag Nick Hornby ("Om En Pojke", "High Fidelity", "Fallhöjd") och inom musiken gillar jag den brittiska musikscenen speciellt mycket till exempelt.

Inte alls svaret på frågan, men vad fan...

Det snyggaste ordet versus det fulaste ordet?
Fin frågeformulering. Men jag får lov att säga att "vaginalt" är ett ganska vidrigt ord. Eller "sekret". Snyggaste ordet är kanske "amöba", haha.

Om du kunde intala alla människor något - vad skulle det då vara?
Rolig fråga! Hm, det vore roligt att spräcka några fördomar. Som att alla invandrare inte är brottslingar och kör BMW. Japp, var jag än vänder mig stöter jag på dessa ord. Så fort det varit inbrott eller någon skulle brunnit ned (vilket tycks ske förjämnan dessa dar) så är det alltid någon som säger att det är en invandrare. Idiotiskt argument för brottslighet, att man lämnat ett annat land.

Vad får dig att läsa en blogg och vilka bloggar skulle du överhuvudtaget aldrig läsa?
Humor! Det finns inga bloggar som är så jävla välformulerade som de som skriver med en gnutta komik i texten. Och jag tror det är så, de som är roliga i sitt bloggande kan formulera sina texter förjävla mycket bättre. Alltså läser jag roliga bloggar, som driver med sig själva och med andra. Jag koller in hos mina humorfavoriter flera gånger varje dag faktiskt, några av de är Pjoltas, Pubes, Siri Skylwalker och Ella.

I motsatta ände hittar vi de som ältar samma skit dag in och dag ut, jag ledsnar lätt och orkar sällan läsa.

Är du lika rolig i verkligheten och framåt som du är i bloggen?
Hahaha, ja säg det... det är väl upp till andra att bestämma, antar jag. Men visst är jag expert på one liners och att göra mig lustig över både mig själv och andra. Jag har jävligt udda humor faktiskt, jag kan nämligen finna något roligt allt runt omkring mig. Jag tror folk har svårt att greppa min humor till en början ibland, speciellt om de är jävligt pryda. Jag brukar beskriva mig själv med att jag säger saker högt som de andra bara tänker.

Alltså svarar jag: ja, jag är jävligt rolig. Åtminstone tycker jag det själv. Hahahahahaha. Hohohohohohoh.

Änd of diss part, mår to komm!
Publicerat i: På tapeten

heldag i örebro.

1. Vi lekte "Den lilla sjöjungfrun" och åkte under ett hängande träd. Ni som inte vet vad jag menar får fortsätta vara oförstående. 2. Jag var ett stycke sunk. Ser ni ärret på min överläpp? Det är efter ett munsår och kommer nog inte gå bort. Men frågar någon vad det är så säger jag att det är resultatet av ett knytnävsslagsmål. 3. Örebro Open Art. Sommarkonst i stan. Riktigt ful skapelse det här. 4. Anna var lika het som vanligt. 5. Vi paddlade under några rör som påminde om något ur "Världarnas krig". 6. Vätskepaus under en vältraffikerad bro. 7. Sveriges utan tvekan coolaste minigolfbana. 8. Ofokuserad Pelle på "East West Sushi".

Ey, nu är jag tillbaka. Jag tänkte uppdatera igår, men jag skadade armen riktigt rejält så jag kunde inte. Det som hände var som så att någon sena eller jävla nerv hoppade snett och gjorde mig helt jävla lam. Men efter en natts sömn så mår den bättre och är nästintill helt funktionsduglig. Gårdagen bestod av tre flaskor vin, timmar av kanotpaddlande, minigolf och sushi. Jag hade så in i helvetes trevligt (förutom det där med armen) och vi har sagt att det här ska bli någon typ av årlig tradition.

Och just ja, vi råkade få in lite vatten i båten. Min telefon dog en stund, men verkar vara på god väg att återhämta sig. Den gjorde en Lisbeth Salander och överlevde. Må Annas telefon vila i frid. Shit happens och telefon dör. Sorgligt, men sant.
Publicerat i: Pelles vardag

tre kan suga min feta röv.


Jag kom precis hem och fick se att jag fått ett inkassokrav från Tre. Kändes bra jävla märkligt, då jag än så länge inte haft någon räkning att betala in förutom anslutningsavgiften, som jag betalade in för en månad sedan - minst. Detta är jag så säker på att jag gjorde för jag kollade på internetbanken sen och fick se att de dragit den avgiften två gånger och tog då för givet att de skulle sätta in ena summan på mitt konto igen. Så godhjärtad är jag minsann.

Men tror ni inte att det är just den här jävla anslutningsavgiften som jag fått inkassokrav på? Så jävla typiskt. Jag kollade en extra gång på banken och se där - min transaktion från betalningstillfället hade inte godkänts. Inte någon av de två dragningarna hade registrerats. Hur kan man låta någon som lät bli att reagera vid två dragningar få ett inkassokrav? Det är ju knappast så att jag smet i från räkning från första början.

Ifall inte någon fattar, Tre har (/låtsas ha) en kortbetalningsfunktion på sina fakturor, som gör att man kan betala sina räkningar på en gång.

Så nu har jag betalat anslutningsavgiften igen plus inkassoavgift på 160 spänn. Så jävla typiskt nu när ekonomin är i botten. Imorgon är det jag som bokar om tandläkartiden. Jag bryr mig inte om jag får vänta till januari mitt mitt låtsashål, jag vägrar leva snålt på Way Out West. Det är fan sommarens höjdpunkt och inte tänker jag spara mina slantar åt några pengakåta tankhygienister i Kumla.

Jag sköljer med flour varje dag tills dess istället. 

Uppdatering: Nu är det dags för en dag med paddling, minigolf och alkohol. Hörs ikväll!
Publicerat i: Pelles vardag

resa och politik.


Jag vill ut och resa igen. Jag låg och tänkte på det inatt. Resetankar blandade med politiktankar. Den stora frågan är: kan man ha mer pretentiösa sömntankar?

"Aaaah, den som ändå fick åka till franska rivieran och avnjuta ett utsökt glas chardonnay. Nåväl, Mona Sahlin har lovat att fixat allas ekonomi efter valet 2010. Jag får vänta på henne".

Kanske inte riktigt så. Men det är kul att ljuga.

(jobb mellan 16 och 01, men jag är nörd och tar med mig datorn).
Publicerat i: Pelles vardag

toffeldjur.

Vet ni vad som är ganska komiskt? När folk går och blir en helylletoffel. Ni vet, någon träffar någon och så är det bara den som gäller. Man pissar på sin umgängeskrets och får noll socialt liv. Tills den dag det tar slut och det passar att höra av sig igen. Varför går det inte att både vara ihop med någon och umgås med vänner?

Nu syftar inte jag på någon speciell (eller?), men fenomentet är så jävla udda att det inte går göra annat än att skratta åt det.

Ska snart iväg och jobba ännu en kickasstid. Min mage uppför sig jävligt konstigt. Det började med rummel, sen blev den hård, sen mådde jag illa och nu rumlar det bara igen. Jobbarpasset kommer bli ett helvete.

Bara det inte är svininfluensan.
Publicerat i: Pelles vardag

svar på frågorna, del 1.

Jag fick jävligt oväntat jobba över igår. Och eftersom jag har snålt om stålars så var jag inte sen att tacka nej. Så man kom hem halv två, somnade halv fem och är vaken nu till tio. Det är bra jobbat som fan ju, ey. Nu hade jag tänkt att svara på frågorna. Jag kör de rakt upp och ned, utan att kategorisera de på något vis. Lyxlänkningen kommer i slutet av sista svarinlägget!

Om du var en vindruva, skulle du vilja vara en vindruva i lösvikt eller en vindruva i plastlåda?
Eftersom jag är jävligt lösaktig av mig, så tror jag att jag skulle föredra att komma i lösvikt. Mest för att det låter bäst med andra ord. Fast det där med plastlåda låter ju inte så jävla dumt det heller. Tuff fråga...

Tre saker du inte skulle klara dig utan?
Ridpiska, Bingolotto och kaffe.

Vilken blogg är den dåligaste du någonsin läst?
Pff, det är många som är riktigt dåliga! Ni vet de här dagboksbloggarna som inte riktigt bryr sig om att vara intressanta? "Hej bloggen, idag har jag varit hos Q och vi har ätit så mycket godis. Hahahahahahahaha. God natt".

Om du var ett redskap i köket vad skulle du vara då?
En pizzaskärare. Då skulle jag bara ligga i min låda oanvänd, eftersom de alltid vägrar fungera. Nu låter det som om jag testat hundratals olika pizzaskärare. Men jag är svensk, funkarr inte en så funkar ingen.

Vilken är, enligt dig, den bästa uppfinningen, ever made?
The bäst uppfinningen ever gjord, has to vara den electric stolen. Nä, flämt å sido. Kanske Säpo? Män i kostym som får betalt för att göra ingenting måste ju vara jävligt bra? (Källa Stieg Larssons skönlitteratur).

HAHAHAHA! En serie frågor från Emma:
1. Asså hur kan du göra din blogg sååå bra?
2. Snygg header, har du gjort den själv?
3. Huuuur snygg tycker du Edward i Twilight är?
4. Vad använder du för foundation?
5. Vem skulle du helst ligga med: Veronica Mars(ja; karaktären) eller Lilly Allen?
6. Samma brudar fast; leva resten av ditt liv med?
7. Vem skulle du helst ligga med: Nordman eller Johan Palm?
8. Samma boyz fast; leva resten av ditt liv med?

1. Min blogg är bra för att jag anser att jag har hyfsad koll på språket. Inte jättekoll kanske, men mer än 99 procent av de övriga bloggarna där ute. Det gäller att sticka ut, om det så än ska hänga på stavningen.
2. Min header har jag gjort själv på mitt Windows 95. Har ni testat Paint någon gång? Snacka om innovation i datavärlden!
3. Edward är så sjukt snygg asså liksom hallå asså asså asså bah.
4. Något billigt mineralpuder som StinaLee tipsat om ungefär 4567655 gånger.
5. Veronica Mars, då kanske hon skulle ta fram sin elpistol. Jag tänder på el alltså.
6. Lily Allen, jag tror hon har cashen, låtskrivare och allt som hon är. Med det menar jag alltså att jag ska leva på henne i all evighet.
7. Nordman, bara för att det är olagligt att ligga med tolvåringar.
8. Nordman, för att han troligen kommer att försvinna inom kort. Ni vet, fängelsevistelse igen och så. Jag har allt planerat.

Hur känns det att snart vara femtio?
Bra faktiskt! Bara femtio år kvar tills jag får brev från Kungen. Eller drottningen. Eller vad fan vi har då på tronen...

Varför är vissa personer på vår jord totalt inkompetenta?
På grund av halvfabrikatmaten. Den förstoppar mer än bara våra vener, hjärnan blir helt jävla förtvivnad. Sen så skulle jag vilja påstå att internet kombinerat med white trash-kulturen knappast hjälper på vägen heller.

Hahaha, från Pubes:
Varför friar du aldrig till mig?
Okej, du behöver kanske inte fria till mig, men kan du bjuda mig på middag åtminstone?
Okej, middag är inte nödvändigt, men du kan väl bjuda mig på en bio?
Okej, en bio är väl att ta i, men du kan väl åtminstone bjuda hem mig hem till dig?
Okej, att bjuda hem mig till dig kanske är lite konstigt, men nog kan vi väl åtminstone träffas?
Okej, att träffas vore sjukt pirrigt, men nog kan vi väl åtminstone byta nummer?
Okej, byta nummer var en dum idé, men vi kan väl åtminstonde läsa varandras bloggar?
Okej. Då fortsätter jag läsa din iaf.
Ehm... vill du gifta dig med mig, snygging?
Publicerat i: Pelles vardag

uuurk.


Jag tror det kallas återställare, visst?

Jag vaknade upp med Sveriges värsta hårdrockshuvudvärk. Egentligen drack jag inte så mycket, men jag drack jävligt blandat. Som gjort för att få bakishuvudvärk. Kvällen var trevlig som fan och jag hängde bara med peepsen jag fann värdiga att förgylla med min närvaro. Det var lite för mycket drama och runtknullande hos några i sällskapet. Jag klarar inte av sådant där längre. Jag är för gammal för fjortisbeteende och en-öls-fyllor. Jag trodde man växte ifrån sådant där i och med att man slutade nian?

Men roligt hade vi! Grattis igen till Emma som fyllde pre-tant (25 bast).

Till er alla som försöker er på att kommentera; visst är det något fel på den funktionen idag? Eller är det bara jag som har problem? Typiskt, jag som var uppe i kommentarstempo. 
Publicerat i: Pelles vardag

på fest.


Ofokuserad smygreklam.

Jag har fan fått någon sjukdom som gör mig konstant trött. Egentligen tror jag att jag vet var felet ligger. Det är nog för att jag alltid ställer klockan på morgonen - även när jag är ledig. Jag brukar må bättre av att gå upp tidigt oavsett när jag lägger mig på kvällen. Men nu har det kommit till den punkten då jag behöver sova ut utan väckerklockan.

Alltså så är det jag som sover tills jag vaknar imorgon, om jag så än försover mig till jobbet. Och då börjar jag inte jobba förens klockan fyra på eftermiddagen.

Nu ska jag dra iväg på 25-årsfest. Jag ska ta det lugnt. Det är en jävla risk att dricka när man är trött. Fortsätt ställa frågor i frågestunden! Jag svarar imorgon. Om jag vill, orkar och har råd. Jo, det stämmer. Det kostar mig 2,50 spänn att svara på en fråga. Så passa på att skänk mig pengar...

Bajs.
Publicerat i: Fest och fylla

grimasbilderna.


Cracked up. Jag har haschögon.

Jag har tänkt på en sak. Japp, det stämmer, jag har använt mina små grå för en gångs skull. Eftersom jag alltid gör någon typ av grimas på mina bilder (det är ett tics jag har) så måste det ju vara skitsvårt för folk att känna igen mig. Och med det menar jag inget divigt, utan mer när det gäller planerade möten. Ta bara Way Out West om ett par veckor, jag ska träffa minst fyra personer som jag bara haft kontakt med via bloggen och mina grimasbilder. De lär bli förvånade, kan jag säga. Negativt förvånande, hehe. 

Och ja, det är sperma på spegeln.

Kom ihåg att ställa frågor i föregående inlägg, folks!
Publicerat i: Pelles vardag

äh, vad fan! vi kör en frågestund!


Jag har inget att komma med för tillfället. Jag har alltså ingen "inspiration" som alla tjatar om. Egentligen har jag sovit skitdåligt, försökt att sova lite middag i en mindre evighet (epic fail) och ska nu åka och jobba i fyra timmar. Jag kör alltså ner mina principer i vrångstrupen och kör på med en frågestund (som annars bara är till för mesar). Sist jag gav er möjligheten att fråga något så höll alla käft, så nu får den som ställer bästa fråga en lyxlänkning. Eller som vanligt en spark i röven, bara att välja vilket som.

Två svar här och nu:
- yeah, jag diggar dah hiphoplingo, bro!
- nej, jag "tar inte något i tvåan". Fattar du inte vad jag menar, så betyder det att du är dum i huvudet. Grattis i så fall!

Fråga på vad fan!
Publicerat i: På tapeten

respons.


Jag är faktiskt 41! Och ett halvt! Gör din research, typ asså likzom hallå asså bah!

Nu: Melodikrysset och en eftermiddagswhisky.
Publicerat i: Okategoriserbart

pelle cash.


Att prata ekonomi i bloggen är väl kanske inte det smartaste. Men å andra sidan har jag ju under den gångna veckan sprängt alla vallar om vad man bör och inte bör blogga om, så varför inte fortsätta? Så idag är det dags för lön och just denna löneperiod är inget att hurra för, då jag jobbade ungefär 20 timmar i juni. Allt som allt så kommer jag kunna röra mig med cirka 2600 spänn fram till den 25:e augusti. Dessa slantar ska räcka till:
- en 25-årspresent.
- öl och mat under U2-konserten.
- öl och mat under Way Out West.
- kanotpaddling, minigolf och utservering på onsdag.
- ett tandläkarbesök på 700 spänn.
och så vidare...

Smart som jag var så försökte jag flytta fram tandläkartiden. Mest för att jag vill gå emot korruptionen som är just tandläkarvården, men också för att det är så jävla tråkigt att pröjsa överpris för sina tänderna. Jag tänkte att det åtminstone kunde vänta till efter augustilönen med att laga mitt "begynnande hål". Men den första tiden de hade var den femte november, vilket kändes för långt bort.

Och mitt sparkonto är ju inget att falla tillbaka på precis. Det är tur att jag bor hemma säger jag bara. Ur ren ekonomisk synvinkel.
Publicerat i: Pelles vardag

zombie.


En sådan fin kamel. Ser inte alls ut som en zombie. Inte ett dugg.

Jag sprang precis på den bilden. Eller det gjorde jag väl egentligen inte, jag hittade den under en mapp som hette "Kolmården". Visst är det lite svårt att se hur den här kamelen är skapt till en början. Jag tycker mulen (eller vilket ord som nu används för en kamels käft) ser ut att vara vriden mer än resten av ansiktet.

Jag vet inte, det är väl bara jag och min synförmåga som spelar mig ett spratt. Det jag egentligen ville säga är att den här dagen har gått extremt långsamt. Och mitt recept mot långsamma dagar är snevridna zombieökendjur.
Publicerat i: Pelles vardag

åttitalet med stil.


Jag hörde precis en ny reklam på Spotify (!) om att Style (eller Fresstyle, jag lär mig aldrig skillnaden) släppt ett samlingsalbum med två nya låtar. Min första jag tanke var "fan, släppte de inte nyss ett samlingsalbum". Vilket de så klart gjorde. Som liten var jag ett hardcorefan av Freestyle och jag drar fortfarande fram min samlingsskiva, "Guldkorn", när det vankas grillfest.

Vad jag visste när jag fick "Guldkorn" 1998 var att det redan fanns en samlingsskiva ute, från några år innan. Bara där hade vi två snarlika skivsläpp. Sen 2003 kom "Samlade hits" och nu iår kom "Vill ha dig igen". 

Handlar det inte om jävligt många greatest hits-skivor?

Här är min favoritlåt med Friestajl! Ha gärna i åtanke att jag var tio bast när jag fick den där skivan.
Publicerat i: Musik

Öst ÄfEm.

Här är länken!

Så jag fick ett mejl igår från East FM, som är en radiostation i Östergötland, om att jag blivit utvald som favoritblogg i Norrköping. Yeah, hands up, fanz! Även om jag tekniskt sätt inte bor i Peking (inside name, bara vi riktiga Nkpg:are förstår) just i detta nu, så kommer mitt hjärta alltid finnas med i Sveriges underbaraste stad. Jag är en Norrköpingsbo för tillfället vilse i Närke. Mitt hjärta värker. Glöm skitnärke och låt oss alla en vacker dag flytta till Skitkö... ehm, Norrköping!

Blogghoran i mig vaknade till liv, hör ni det?

Hur som helst, jag gick in på de andra bloggarna som blivit utsedda till favoriter och de kör alla med fett (modernt slang) kampanjande om hur folk ska in och rösta loss på deras bloggar. I vanliga fall kunde jag inte bry mig mindre om röstningsprocedurer, jag fattar inte att man orkar lägga energi på skiten och jag fattar inte att folk genomskådar allt som ett försök att få sidvisningar. 

Jag ber er inte ofta om något, men nu jävlar går ni in och röstar! Det är jag mot en massa mode- svammel och artsy fartsy-fotograferande. Jag tänker inte gå med förlust, inte denna gång! Klicka femstjärnigt på mig och låt de andra få en svidande etta! Kom igen, gör det! Ni får varsin öl och en ömt smek på valfritt ställe. Pelle får en femma, de andra får en etta. Feeeemmaaaaa, ettaaaaa... Jag upprepar värre än en Teletubbie.

(Varför man röstar vet jag inte, men det är en big deal för alla andra, så något lär man väl få ut av det).
Publicerat i: På tapeten

nakenfilm.


Jag och syrran hittade morfars gamla systemkamera som han lämnade efter sig. Snacka om att den här kameran måste ha varit state of the art när den kom. Skitdålig idag antar jag, men fortfarande jävligt cool. Hittade till och med en extern blixt, men det var någon puckad jävel som brutit av den (jag gissar på mor).

"Kanske är det någon rulle i kameran", sa jag. Det var det och nu ska vi framkalla den. Både jag och Anna tänkte samma sak, att det kanske är grandma-on-grandpa-porn. Hoppas det inte är på det viset. Det skulle skada mig. Naket är fan inte bra. Aldrig någonsin.
Publicerat i: Okategoriserbart

anders lundins frilla.


Jag var inne på Kenzas blogg precis. Jag tänkte att "vad kan vara bättre än att börja dagen med bli sjukligt uttråkad?". Misstolka mig inte, jag går inte runt och hatar denna Kenza för sin blogg, så som många andra gör. Men jag står fast vid att den handlar om precis ingenting. För det gör den inte. Inte ett piss.

När jag läste igenom det här inlägget så började jag fråga mig vilka hon umgås med där nere på Kreta. Ser ni duden med tribaltatueringarna, mittbenan och wet look-frillan? Är det någonstans det utseendet fortfarande fungerar så måste det väl vara på Kreta? Jag minns nämligen för tio-femton år sedan (japp, jag börjar bli gammal) när alla hade mittbena precis som Anders Lundin hade i "Bullen". Det var det coolaste då.

 Men nu, dessa dagar? Vad kan killen vara, 25 år? Vilket betyder att han var ändå var arton på 2000-talet, om man nu ska anta att han var så gammal när han tatuerade sig. Vilket gör att hans tribaltatueringar var ett modigt och omodernt tatueringsval. De som fixade sina tatueringar av samma slag på 90-talet kan jag förstå, det var coolt då. Lite som när man skulle ha kinatecken på allt som kom i ens väg.

Men om det är det där som Kenza faller för, pre-gamlingar i nittiotalsstil, så måste han ju göra något rätt. Därför har jag nu på morgonen bokat in både tatueringstid och klipptid. Kanske ett par timmar på gymmet och ett par månader i solariet skulle hjälp också?

Nittiotalet är så tillbaka alltså liksom bah!
Publicerat i: Okategoriserbart

pelle goes blondinbella.

Som ni kanske vet så försökte jag mig på att ha en ett "veckans bloggtips" en gång i veckan. Den idén sket sig rejält. Mina planer på att upprätthålla något veckovis tycks alltid gå illa. Jag orkar inte i längden. Men nu tänkte jag "göra en Blondinbella" och köra med en serie (om jag pallar) över de bloggar jag läser i stort sett dagligen. Det kanske inte är favoritblogg jämt, men jag läser de ändå för jämnan.

Först ut kör jag med de som är sega som fan och alltid ursäktar sitt sopiga bloggande, men som jag ändå, av någon idiotisk anledning, alltid går in på en gång om dagen. Ursäkterna om deras seghet varierar från dag till dag. Man är glad, man är för ledsen, man är för trött, man är för pigg, det är för soligt, det är för regnigt, det är för mycket jobb, det är för mycket ledighet för att blogga och så jävla mycket vidare. 

Till er här nedan; säg till när ni uppdaterat, för jag ger fan upp! Era ursäkter är faktiskt fler än inläggen, nerds! 

Inget illa menat dock (bäst att tillägga det, vill undvika att bli stämd), segon. 

Stefan


Kalle


Ida


Anna
Publicerat i: Bloggtips

frigolitvatten i stan?


Katt i lätt dammig kylväska. En arg katt i lätt dammig kylväska.

Ja, det var det jag ville...

Eller förresten, idag har jag varit i stan och stimulerat min sociala sida över en lunch och en svindyr fika. Dessutom bokade vi in en paddlingsdag i Sveriges svartaste vatten. Jag är rädd för mörka vatten, jag föreställer mig att botten är full av frigolit. Blöt, seg och drunknad frigolit. Brr...
Publicerat i: Pelles vardag

blogg om blogg.


Jag väljer att citera bruden i "Fucking Åmål": "jag är så jävla snyyyyyyygg"!

Okej, som alla med något innanför pannbenet förstått vid det här laget så har jag inte varit så jävla aktiv med kommentarerna de senaste dagarna. Jag har alltså gjort som en riktig storbloggare, bara skrivit en egoblaj och struntat så mycket jag kan i alla kommentarer. För att jag är cool. Coolast i stan. To cool for skola.

Hur kan Kenza och compani klaga på hur jobbigt det är att blogga (de gör det ibland) när de inte kunde bry sig mindre om de som läser skiten? Att bara skriva kan inte vara vidare jobbigt.

Flämt å sido, jag har bara inte haft tid för cyberspace. När jag kollade igenom nu så var jag visst nominerad till att bli veckans blogg på någon blogg. Lustigt. Mitt nominerande gick till som så att jag skrev "mjau" på första bästa blogg jag klickade in mig på. Där ser man. Jag vann inte dock. Så nu är jag verkligen skitledsen.

På riktigt. Buhu. Nu: kommentarer och sista avsnittet av B-serein "Harper's Island".
Publicerat i: Pelles vardag

åh, polly, vad gott!


Åh, schweizernöt, vad gott!


Åh, schweizernöt, vad gott!


Åh, schweizernöt, vad gott!


Åh, schweizernöt, vad gott!


Åh, schweizernöt, vad gott!

Polly-reklamen har etsat sig fast här hemma. Jag och Anna går och drar den hela tiden. Det går också att byta ut "Polly" mot andra ord. Bara idag har vi kört med "hästballe", "schweizernöt" och "Stina". Jävligt underhållande. 

Jag låg och degade i sängen fram till lunch idag efter en lång TV-natt. Vid tolv ringer Madde och frågade var fan jag var någonstans. Tydligen skulle jag jobba och det hade jag fan lyckats missa helt. Jag hann med ett toabesök och en skål med flingor innan jag hoppade på cykeln och drog iväg fort som fan. Allt som allt så kom jag bara 35 minuter sent och lyckades cykla en 35-minutersväg på tjugo snabba, höhö.

Klappar mig själv lite på axeln. Inte på grund av dålig jobbinsats, utan för snabbt cyklande.
Vad gör ni ikväll, korvs?
Publicerat i: Pelles vardag

skatan.


Det här citatet har hängt i mitt huvud hela dagen: "Ja, min första gång med Ulf var som en kaffe på maten. En slät kopp då". Haha, så jävla bra. "Kvarteret Skatan"-repriserna är favoriten just nu.

Har söndagsdegat framför rullen "Australia" (som var ganska bra) och eftersom den var en jävla evighet lång så har det nu blivit dags att sova. Tar igen missat bloggnörderi imorgon. Gör jag inte det så kommer jag inte må psykiskt bra. Som ett marsvin ungefär.

Pip. Eller hur marsvin nu låter.
Publicerat i: Pelles vardag

ehm, ja...


Mer pepparkonst från fylleslaget i tisdags. Tema hav var det som gällde.

Minnesanteckning: kom ihåg att folk läser min blogg. Nu under dagen så är det åtminstone fem personer utanför cyberspace som kommenterat det jag skrev i förra inlägget. Och känns det bra? Ja och nej. Nej mest för att jag inte känner alls på samma sätt just nu. Inte ett dugg faktiskt. Inte ens microlite, om det nu ens är ett ord.

Jag är sällan less på livet, antar jag. Så det var väl därför som jag tog i med extra kraft. Jag vet helt enkelt inte hur jag bör hantera sugkukiga dagar. För alla har väl deppdagar, antar jag. Jag har de bara mer sällan, tack och lov. Så jag äter skit, lever med att jag ogenomtänkt kastade ut ord i stundens hetta och ber alla glömma saken.

Jag mår bra, tackar för era kommentarer och avslutar deppigheten här inne med följande ord (för att muntra upp): könspiercing, tungklåda och örngott. HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHH!
Publicerat i: Pelles vardag

neggoblogg. hoppa över om du inte vill bli allt för deprimerad.

Jag mår som en påse skit ikväll. Låt oss börja med det faktum att jag bor hemma igen. Jag hatar det. Inte för att det är speciellt dåligt egentligen, utan för att det är ett steg i fel jävla riktning. Visst att jag spydde på Norrköping när jag bodde där, men samtidigt så var det ju ändå mitt egna hem, med min egna vardag och min egna tid. Här blir man störd var femte minut av någon som ställer idiotiska frågor eller inte vill något speciellt. Det är som att vara sjutton igen och helst av allt vilja ha lite egentid. Fan vad jag mår bra av att vara själv ibland. Vara själv, plöja igenom en DVD-box utan att få dåligt samvete (när man är ledig så finns det nämligen gräs att klippa, hus att måla och ved att hämta) och vara iförd endast ett par kalsonger från i förrgår. Jag är inte skapt att bo hemma längre, det gör mig bitter. Folk väcker en, fäller lustiga kommentarer (som bara går att leva med ett par veckor om året) och är så jävla .

Situationen "tidsfördriv 2009" är också ett kapitel för sig. Efter sommaren ser jag inga som helst framtidsutsikter mer än att lägga mig ned och självdö. Pluggandet sket sig åtminstone för ett halvår framöver och jobbet är jag osäker på om jag helt ärligt får behålla. Kan man gå från tjänstledighet för studier till att jobba igen? Var inne och slirade på att kanske ta en till statsvetenskapskurs på Örebro universitet. Men vad fan, det är bara att glömma. Inte med det här springandet och störandet. Jag har ju inte ens ett skrivbord att sitta vid här. Skulle man dessutom ta sig en eventuell paus från tentapluggandet så lär man väl få pissdåligt samvete. "Pluggar du inte, så klipper du gräs".

Jag är fan inte normal, det ska inte vara så här svårt att bo ihop med sin egna jävla familj. Det blir ju inte lättare av att jag känner att jag stör och är i vägen var jag än går. Jag vet att det inte är så, min päron är inte makarna Hitler. Snarare tvärtom. Men känslan över att ha allt under jävligt bra kontroll gillar jag. Och någon vidare bra kontroll har jag inte här, nej.

Inte blir det bättre av att jag ofta somnar till tanken "om jag dog imorgon, vem skulle egentligen sakna mig då"? Vad som gör det hela ännu värre är att svaret alltid slutar upp i "ingen".

En blogg är inget forum för att skriva ned sådana här tankar, det begriper jag mer än väl. Men det känns som om allt skiter sig för tillfället. Allt dåligt kommer på att löpande band och jag ska vara ärlig - jag behöver faktiskt lite uppmuntran. Om det så än är ifrån er alla, bloggfolks. 

Nu ska jag ge mig på att sova igen. Hade somnat och sovit i ett par timmar när jag blev väckt av att Anna och hennes vän skrek i mina öron. Väldigt snällt, speciellt när man ska upp åtta och jobba. Får se om "Luftslottet Som Sprängdes" kan hjälpa mig somna om. Hörs efter wörket imorgon! 
Publicerat i: Pelles vardag

apkonster.
1. SMS.
2. Zapp.
3. Chat.

Hade lite att göra och lite ork till att göra något ansträngande. Så jag började leka med mina fötter. Igen. Jag har precis insett att jag har en förjävla stor häl i bland (se bild två). Kommer den bli mitt fall en vacker dag, tro? Precis så som gick för Akilles? Skrämmande shit.

Vad gör du bäst med dina fötter?
Publicerat i: Pelles vardag

cyber pussy.


Hittade precis en gammal bild.

Jag vet inte om det är min fem timmars sömn-hjärna som talar, men visst är det här jävligt roligt? Jag tror han, katten alltså, mest är ute efter musen. Haha.

Humor på hög nivå.
Publicerat i: Okategoriserbart

prova lycknis istället.


Åter till ämnet "spam". Jag älskar att hata spamning. Det är så desperat och känns så jävla mycket som den sista utvägen för uppnå läsare. Värre är ändå när företag spammar. Ta exempeln ovan, det är samma meddelande och samma IP-nummer på tre olika inlägg under tre olika tider och med tre olika namn (som inte har några länkar till sig).
 
Inte vidare hemligt, ey?

Bara för det ska jag, som den student jag är, berätta för er att Bokbank suger. Som en lite hämnd. Köp er studentlitteratur på Lycknis istället. Fri frakt, 30% rabatt och grymt snabbt utskick.

Nu ska jag sova efter en helkväll med vin och Singstar. God morgon och god natt!
Publicerat i: Den arga kategorin

filmer som visas för ofta.


Ettan visar rullen "Jägarna" ikväll. Det känns som att man kan pricka in den minst två gånger i månaden på svensk TV. Jag har lyckats fastna vid den här filmen så många gånger att jag inte ens reagerar när den asiatiska kvinnan blir våldtagen. Vad som är mer förvånande är att jag inte byter kanal. Filmen är sämst och Lennart Jähkel försöker spel en helyllenorrläning med sin stockholmsbrytning. Handlingen är fånig, skådespelarna är  "typiskt svensk film" och ja... det är väl det.

Andra filmer som TV inte verkar få nog med att visa är:
- Pretty Woman
- Vad Kvinnor Vill Ha
- Die Hard
- Coyote Ugly
- Armageddon
- Beck-filmerna som sänds om och om och om och om igen...
- Handen Som Gungar Vaggan
- Snygg, Sexig, Singel.
- Remember The Titans.

Har jag glömt någon? Varför är det så här, att man tycker att vissa filmer visas jämt? Det måste finnas miljoner filmer som är mer värda att visas än "Pretty Woman" för 34:e gången. Utan tvekan.
Publicerat i: Film och tv

mest aktiva nörd.

Klicka här om du inte fattar.

Haha, jag var fan tvungen att uppdatera en gång till innan jobbet. Men hur fan gick det här till? Jag, med mina två inlägg om dagen, på "mest aktiva"-listan? Well, well cykelställ - då är man offeciellt nörd. Igen. Känns väl... ja, det känns sådär. Jag har slirat uppe på den här listan förr visserligen, så allt jag kan säga är:

Jag välkomnar alla spam med ett brustet ögonbryn. Helt ärligt.

Mitt fredagsnöje ikväll blir 300 obesvarade kommentarer. Härligt. Off to work. Bajs.
Publicerat i: På tapeten

anna nilsson och johan palm.


Bild från flytthelgen från Norrköping. Jag ser inte ut så där. Hoppas jag åtminstone.

Jag håller på och hjälper syrran med en blogg (därav valet av bild) som hon ska ha i sitt personliga kampanjande. Spännande, ey. Jag ska lära henne allt jag kan. Som till exempel skriva roligt, men samtidigt intresseväckande. Ta vilken jävla politikerblogg som helst, de suger ju allt som oftast på grund av bristen på humor. Man vinner mycket på att visa lite humor tror jag, utan att behöva bli oseriös.

Kanske borde lära Mona Sahlin att le? Hm...

Förresten så måste jag säga en sak till. Haha, alltså... "Bauhaus" betyder inte "spökhus". Inte ens litegrann. Jag drev med fenomentet som är Wikipedia. Som alltså inte någon vidare bra källa när det kommer till kunskap. Själv gillar jag alla texter som är skrivna av alla småkids. Läs bara om Johan Palm får ni se (jag har inte sett efter om han finns på Wikipedia, men jag antar det).

Bauhaus = bygghus. Typ.

(jobb 15 till 19)
Publicerat i: Pelles vardag

dåliga ovanor.


Har odlat mig en härlig åttabitarsstache. Den klär mig. Speciellt på den här greasybilden.

Det här blir sommaren av dåliga ovanor, tror jag fan.
- Öl. Känns i sommarvärmen som guds gåva till folket.
- Rökning. Jag uppmuntrar rökning, bara personer som är något röker. Man får svartrocksfärgade lungor, luktar spännande och ser jävligt cool ut. Som en manlig Angelina Jolie. Eller en kvinnlig Brad Pitt.
- Lösgodis. På bion igår åt jag plockgodis och det måste väl vara första gången på en fem år som jag själv plockade på mig och betalade för kemikalier i fast form. Godis är inte gott. 
- Chips. En halv chipspåse stod för kvällens underhållning.
- Kaffe. Varje morgon startar med en liter java.
- Glass. Är gott.
- Vin. Är också gott.
... och så vidare. Fast skämt å sido, det har blivit lite väl mycket skitsaker för kroppen de senaste veckorna. Visserligen också en del motion, men jag tror allt som allt att går på plusminus noll. Mot bättre tider och med start i morgon. Igår tog jag och åt en sallad på jobbet. Svingott och det ska jag fortsätta med. Lätt som en ungspannkaka! 

(Jag röker inte. Det har jag bara provat på en gång och det är en historia för ett annat tillfälle. Men min allmänna syn är att det bara är en ovana till för håriga och rynkiga människor. Som gillar att campa. Och lyssna på Rix FM).

Förresten, lyssna på den här låten! Coolast just nu!
Publicerat i: Pelles vardag

baushaus, wikipedia, hitler, sexism och randomness.


Visste ni att "Bauhaus" är tyska för "spökhus"? Coolt, ey? Lärde mig det precis på Wikipedia. Härlig sida det där Wikipedia, man lär sig en jävla massa nytt. "Kunskap är makt", som Hitler sa (enligt Wikipedia).

Var med syrran in och köpte en stege och spraylackfärg. Nu ska hon färga om sin nya aluminiumstege. Som den feminist jag är så kollar jag på och låter kvinnan sköta jobbet. Sexismen är verkligen inget som existerar här på landet. Det tackar vi gudarna (som är både män och kvinnor) för.

Om det fanns ett pris för med random blogg, skulle detta inlägg ha vunnit tro?
Publicerat i: Pelles vardag

happy rotter.


"Meeeeeen guuuuu', vilket oväntat slut asså" var vad jag hörde jag folk (läs fjortisar) säga efter att "Harry Potter och halvblodsprinsen". Jag tycker synd om dessa människor som nöjer sig med att se på filmerna. För de är inte bra. Bra gjorda - visst. Men inte bra. Inte i jämförelse med böckerna.

"Orka läsa böckerna, man kan ju lika gärna vänta på filmen". Pff, som är jämföra apelsiner med potatis.

Men visst, den här filmen var den bästa av alla filmer, tycker jag. Den sjätte boken är inte så innehållsrik egentligen, den är mest mörk och grävande. Det hade de fånga jävligt bra. Men jag fattar inte varför de sprängde Kråkboet. Rasar det ens ihop i boken? Det är fan inget jag minns.
 
På en skala mellan 733 och 100578 så får den stark 80233:a. Det säger en hel del, ey!
Publicerat i: Film och tv

snakes on a road.


Mobilkamerabild.

När jag cyklade hem från jobbet idag så såg jag någon som solade på vägkanten. Först tyckte jag det var före dettingen George W Bush, men det var visst en helt vanlig orm. En Monty Python. Orm. En pytonorm.

Pytonorm i lightversion.

Nu ska jag på Harry Potter-premiären. Galapremiär och allt! Emma Watson är där och skakar skrev. Tro mig, jag ljuger inte. Jag svär. Helt sant. På riktigt. Sanning. Fråga min mamma.

Hörs inatt.
Publicerat i: Okategoriserbart

tisdagskvällen.
1. Pepparvagina.
2. Ellen och Tobbe... kanske?
3. Dricka.

Summan av bullkryddan  = här har ni gårdagens tre sämsta bilder. Tänkte jag skulle vara alternativ och publicera bara fula bilder. Succé, ey?

Nu ska jag hoppa på hojen och åka till jobbet.
Publicerat i: Fest och fylla

adore your blog.


Klickelick - bilden är en länk, maddafakkas.

För ett par dagar sedan så tipsade jag om Natalies blogg, min själsfrände när det kommer till bra kvalitéts-TV. Senast igår fick vi reda på att vi båda också gillar "Kvarteret Skatan", vilket bara det förde oss sju meter nämre varandra. I alla fall, sist jag skrev om Natalie så nämnde jag hennes bloggdesignprojekt hon pillat med under våren och försommaren, Colors & Lovers. Nu råkade lite saker komma emellan och nu finns istället Adore Your Blog att skåda. En förbättrad och uppdaterad version av C&L.

Här har ni en grym estetisk bloggdesignsida! Så besök Natalie, besök AYB, lägg till de båda bloggarna på Bloglovin' och kommentera utav bara fan!

Det känns bra att kunna hjälp sin medmänniskor. Nu ska jag kolla vidare på Kåt-Gun.

Uppdatering: Nu bär det iväg mot stan' och en tisdagspubande med polarna. Imorgon jobbar jag tolv till tre, så vi hörs väl innan det om jag pallar, höhö.
Publicerat i: Bloggtips

robyn till way out west.


Bildkälla: http://sr.se/press/bilder

En av de bättre spelningarna jag någonsin sett var Robyns på Hultan förra året. Jag vet inte varför, det var ingen musik jag gillade speciellt mycket innan eller så, men jävlar var bra det var. Sen åkte jag hem och lyssnade sönder hennes skiva sexton gånger om. Det var ett tag sedan jag lyssnade på henne nu och så fick jag precis se att hon kommer till Way Out West i sommar. Fan vad guld! Har du möjligheten att se kvinnan i Göteborg, gör det för satan!

Nu är det alltså läge att börja droga det blonda undret Karlsson på nytt.

Anledningar till att åka på Way Out West i år: Robyn, Lily Allen, Glasvegas, Band of Horses, Basement Jaxx, El Perro Del Mar, Fever Ray, Jenny Wilson, Vampire Weekend och Hajen. Det börjar löna sig med andra ord.

Nu måste jag byta sängkläder, för de jag sover i nu har väl absorberat tretton liter svett genom de gångna varma nätterna.
Publicerat i: Musik

skala svennebanan 2.0


Jag hade ovanligt många hetsiga kommentarer i inkorgen fick jag se precis. Orsak? Startsidan. Alltid lika roligt. Spank you, K!

Tänkte ge mig på och skriva något om kommentarerna jag fått. Men vad fan, gå in här själva och läs själva istället. Vilken är er favorit? Många som reagerar på det jag skrev om just "sextonåringar", haha. Man ske ge sig fan på att sätta fast ålder på saker och ting - en femtonåring kan faktiskt ta illa upp!

Välj en favorit och låt oss skratta kollektivt! MOHAHAHAHAH!

(jag är skittrött, ja). 
Publicerat i: Pelles vardag

båstad versus visby.


Stureplans-dusch.

Läst precis i tidningen om sommarens största partykrock, tennisveckan i Båstad versus Stockholmsveckans på Gotland. Veckan på Gotland brukar vanligen infalla veckan efter tennisveckan. Så att alla inoljade juristbarn rör sig från fastlandet och sen till Visby. Först hänger man i Båstad, sen hänger man på "Gute" (som det så fint kallas i rätt kretsar). Men i år krockar de och alla rika skitungar skiter ned sig.

Jag, avundsjuk? Knappast. Här handlar det om hederligt förakt.

Jag blev glad när jag läste det här. Nu vet jag i alla fall var jag inte ska åka om jag skulle spontanroadtrippa i nästa vecka. Där bratsen befinner sig, där finns inte jag.

Uppdatering: Jag är en förjävligt dålig bloggare för tillfället. Imorgon kommer jag tyvärr vara upptagen hela dagen på annat hål. På tisdag är det utgång och på onsdag är det Harry Potter-premiär, visserligen bara på kvällstid. Så vi hörs väl en sväng eller tre på förmiddagen där. Imorgon återstår att se dock, tråkigt nog.
Publicerat i: Okategoriserbart

det finns bara ett ord för sådan som dig.


Har ägnat ett par timmar framför "Ondskan". En helt okej film om man bortser från huvudrollsinnehavaren, vars namn jag inte tänker skriva ut. Han känns som en sådan person som googlar på sig själv och jag är väluppfostrad - jag pratar bara om folk bakom deras rygg, utan deras vetskap. Varför jag har svårt för personens agerande är för att allt han säger låter så monotont. Bara en massa lågmält mummel och jag hör ibland inte ens vad som sägs. Inte konstigt att skiten inte vann någon Oscar.

Men hey, det är priset man får betala om någon mutas in till huvudrollen, hoho.

Slapp-SM idag. Jag har varit för trött för att göra något, men för pigg för att sova. Imorgon blir det dags att jobba sommarens första långpass. Kommer högst troligen vara pest och pina imorgon, men desto göttigare när lönen kommer. Vad har ni för er då?

Uppdatering: Hade svårt som fan att sova inatt och nu ska jag iväg och jobba. Känns lagom peppande. Hörs senare, ey! 
Publicerat i: Film och tv

skala svennebanan.


På P3 pratade man om sommarens stora hit "Svennebanan" och hur folk missuppfattar white trash-ironin dreadlocksmannen sjunger om. Detta missförstånd måste ju bero på att de som frivilligt lyssnar på "Svennebanan" och inte fattar bättre är småkids i sextonårsåldern.
 
Samma skara människor som bloggar humorbefriat och blir arga när de inte fattar när man skämtar. Dessa människor är Svennebanan-peeps.

Jag mår fint efter gårdagen, tro det eller ej.
Publicerat i: Musik

fyllesvinet talar.


Sveriges ocharmigaste bild mån tro?

Det var längesen jag bloggade med fylla i kroppen. Har det ens skett på en här bloggen tro, jag vet inte? Min alkoholsäsong har kommit igång på riktigt nu. Fest ikväll, utgång på tisdag och en fest på torsdag. Ta det lungt, jag har belägg för att supa mig full flera gånger i veckan - för jag har inga som helst framtidsutsikter. Japp, att jag inte kom in på Göteborgs universitet befinner sig just nu i stadiet "sorg" efter att ha lämnat "äsch, det ordnar sig alltid".

Men det ordnar sig alltid. Det vet jag att det gör. Ångest är förjävla jobbigt att känna, uäh! Tur att man har hjälpsamma päron, säger jag bara. Men synd bara att man alltid försöker sig på att komma in på de svåraste programmen.

Nu ska jag inte gå och bli sentimental så här på fyllekvisten. Jag ska sova och odla på min trekvartslitersbakfylla jag kommer vakna upp mig. Härligt! Vi hörs då!
Publicerat i: Fest och fylla

bitterblogg.


Ugglejäveln på studera.nu.

AAAAAARGH! Så jag tittade till mitt antagningsbesked igår och det gick inte som jag tänkt mig någonstans. I Göteborg kom jag inte in, i Lund kom jag inte in (men där fattade jag aldrig antagningskraven), i Kalmar blev jag reserv nummer 56 och i Karlstad blev jag antagen på något jävla mediaskit. Anledningen till att jag inte blev antagen (eller varför jag blev struken snarare) var för att jag inte nått upp till de 60 högskolepoängen som behövdes, utan landade på stadiga 56.

Allt för att professor Pretto vid Linköpings universitet lovar saker och men sen inte svarar. Jävla apkuk! Han kan suga min fetaost, jävla Östermalms-wannabe, hehe. Det är en annan sak om jag inte kommer in "på rätt grunder", men nu fan... jag ville ju tenta om fort och han sa att jag fick det. Sen att bara skita i mail eller låtsas vara upptagen funkar visst också.

Back up-planen blir: jobba i ett halvår (om jag får, man vet ju aldrig), betala tillbaka lite på lånet, läsa en simpel distanskurs på 7,5-poäng som kräver så lite tankeverkstad som möjligt och bo hemma. Kommer kännas som om jag tränger mig på dock. Men jag får kompensera min tid här med bullbak och dammsugning.

I vår är jag på't igen. Av erfarenhet vet jag att det är allmänt färre som söker program just då.
Publicerat i: Pelles vardag

milstolpe nummer två.

Jag har precis avslutat den dagliga egogooglingen. Döm av min förvåning när jag fick se att jag har över hundra prenumeranter på Bloglovin'. Nu jävlar har det gått undan, det var ju inte länge sedan jag skrev om hur jag hade fyrtio-nånting som följde min hardcoreblogg. Alltså kan man säga att ännu en milstolpe har slagits i marken.
- Milstolpe 1: Gör Hannah Fridén arg. Det var inte jättesvårt, nej. Och inte ens meningen.
- Milstolpe 2: Få hundra sektmedle... eh, "prenumeranter" på Bloglovin'.
- Kommande milstoplar: hamna i öppet bråk med Blondinbella i kvällspressen, få blondare hår än Kissie och compani, få Alex Schulman att helt slut blogga, få Alex Schulman att döpa sin unge till Pelle (oavsett kön, det funkar ju på mig liksom asså likzom hallå typ) och så vidare.

Skämt å sido, det här är skitskoj! Kul att det faktiskt finns de som följer en utan att jag spammat en jävla massa (vänligen ignorera inlägget från igår). Tack till er, nerds!
Publicerat i: På tapeten

trippel x.


Kolla vad jag hittade under min gamla säng. Snacka om "blast from the past". Men vad är det nu igen, en primitiv lagringsenhet, va? Kallas "diskett" om jag inte missminner mig. Undra vad den gjorde under min säng? Och undra vad de tre X:en står för?

Mycket märkligt.

Vad brukade du spara på dina disketter?
Publicerat i: Pelles vardag

dagens fotfit.


Oversizead vintagesocka från 2006, tvättade endast en gång för att ge de en ingådd känsla. Så himla chict alltså! Plus att de  verkligen går att kombinera med alla möjliga plagg. Mjukisbrallor, stövlar, jeanskavaj, skinnväst... ja, bara du sätter gränsen. 

(Jag läste om Elin Kling i en fredagsbilaga igår och blev inspirerad).

Uppdatering: Man får visst ha raggisar på sommaren. I alla falla de dagar då det är maratonspöregn och 13 grader, hehe.
Publicerat i: Okategoriserbart

bloggdesigning.

Jag fortsätter på spåret "jag har för stor blogg för att svara till alla en och en så jag gör det i ett inlägg i stället". Många frågar om jag kan fixa deras bloggdesigner. Det enda rätta svaret är: nej, det kan jag inte. Det handlar inte om att jag inte vill (kanske lite), utan för att jag inte kan. Jag kan inte sätta ihop en design efter önskemål, jag kan inte göra en design på ett par timmar (det tar snarare ett dygn) och jag kan långt ifrån alla HTML-koder som man borde kunna innan man ger sig på önskemål. Jag blir lika förvånad varje gång jag får frågan, då jag använt mig av DDB guider när jag pillat ihop min simpla tre kolumners-blogg. Alltså så tipsar jag om den bloggen och säger "tack, men fuck you och slit lite själv". 

Och visst, jag fixade till Annas blogg, jag vet. Men det är skillnad förstår ni - vi ligger med varandra.
Publicerat i: På tapeten

harper's island.


Fyran kör kvällsmaraton av serien "Harper's Island" måndag till torsdag. Någon som sett den här serien? Den är så jävla amerikansk som det bara kan bli. Här kan vi hitta alla B-recept man kan finna i en typisk Hollywood-rysare;
- Den blonda bruden som inte fattar längre än vad näsan räcker och älskar sin chiuaua (i filmer äger alla puckon en alienhund) mer än något annat.
- Vi har fem personer som försvinner i flera dagar utan att någon märker det.
- En person som är förväntat misstänkt, men som i slutet kommer dö oskyldigast av alla (jag vet inte än, men det är en kvalificerad gissning).
- Den smarta tjejen som är brunett.
- Den smarta killen som är brunett. 
- Den korkade killen som är blond och amerikan.
- Den korkade killen som är blond och britt.
- Folk som springer uppåt i huset när de blir jagade, helst upp på vinden, för att sedan bli nedkastade 24457 meter ned mot marken. 
... och så vidare. 

 Trots detta kan jag inte sluta kolla. Det måste vara så här det känns att känna sig tvingad att se på "Våra bästa år".
Publicerat i: Film och tv

pretto-pelle är i farten.


På tal om pretton...

Jag tänkte jag skulle gå och bli bloggpretto mot er alla nu. Ett sådant här inlägg som alla skriver då och då, har jag sett. Så jag tänkte "hey, vad fan - jag skriver ett liknande inlägg jag med".

Angående Bloglovin' - Nej, nej och åter nej, jag tänker inte "lägga till dig om du lägger till mig". Syftet med funktionen Bloglovin' är egentligen så jävla klockrent, nämligen att man lätt ska kunna hänga med i sina favoritbloggar. Varför skulle jag vilja följa en rosa fjortisblogg som inte attraherar mig det minsta? Rosa bloggar över lag  brukar tyda på en innehållslös skitblogg har jag kommit fram till (undantag finns självfallet, så som Lisas eller Egoinas).

Jag antar att det här med många prenumeranter handlar om att hamna högt upp på Bloglovin'-listorna. Men är det någonstans spammare kan få hållas så är det väl på de listorna, antar jag. För mer än så blir det väl inte.  

Angående spammare - Från med nu är det svaret "fint spam" som gäller på alla som kommenterar med orden "fin blogg".

Angående gratissidor - Inget kommer aldrig helt gratis. Alltid är det någon jävel som förlorar på skiten, även om denna någon inte är just du.

Ja, det var väl inte mer än så jag vill ha sagt... eller just det, lägg till mig på Bloglovin' så lägger jag till dig.

Fin blogg förresten!

(jävligt givande inlägg).
Publicerat i: Den arga kategorin

natalie och colors & lovers.


Kroppsbehåringen ni fick beskåda i förra inlägget var från en underarm. För visst är underarmen den del av armen som är närmst handen? Att det ska vara så jävla svårt att komma ihåg den mänskliga anatomin. Som en utmaningen till er: försök fota din egen underarm. Det är nämligen svårt som fan, kolla bara min bowlingkägla till arm. Tilläggas bör också att jag faktiskt inte har så där mycket blont fjun på armarna. Jag vet inte varför det ser ut att vara så jävla mycket. Måste ha vaknat upp med näringsvärdena på rätt sida.

Rätt svar hade Natalie och jag tänkte passa på att köra ett bloggtips när jag ändå är i gång. Inte helt oväntat så har jag halkat efter med att tipsa om andra bloggar en gång i veckan. Jag gör det lite då och då istället från och med nu. Tipsen blir säkert jävligt mycket bättre då också.

Lite kortfattat: Natalie Carrasco är en av mina absoluta favoritbloggar och kvinnan är bloggkonst personifierad. Hon tar dessutom de finaste fotona jag någonsin skådat. Men det bästa av allt är att vi båda dyrkar ett av världens roligaste program, "Mia och Klara". I min menykolumn hittar ni henne som "mammi häii" efter Gulletussans grymma uttal. Alldeles nyligen så startade Natalie upp sin egen bloggdesignsida, Colors & Lovers. En designguide som ligger mer åt det konstnärliga än det "bloggnormala" (det vill säga inte rosa, tack och lov).

Jag vet inte om jag kan säga så mycket mer. Besök henne, få hennes designblogg i rullning, lägg till henne på Bloglovin' och allt det där. Hon om någon förtjänar det verkligen!
Publicerat i: Bloggtips

gissa kroppsbehåringen.


Kan vara den äckligaste bilden jag fotat någonsin, ser ju ut som en IKEA-filt. Var glada jag inte visar den i färg.

Det har varit förjävligt mycket gnäll här på sistone. Det är mig inte likt. Har haft ett humör som en manodepressiv narkoman. Därför behövs det jävla uppsving och jag kör på med en "gissa kroppsbehåringen". Blev ju rätt så uppskattat sist. Så vad är det ni skådar ovan, vilken kroppsdel tror ni det är? Självfallet så är det inte skrevet jag fotat. Inte denna gång åtminstone, hehe.

Angående sköldpaddan, den fungerar idag som en dörrstopp. Men ingen fick rätt eftersom syrran avslöjade allt (så klart). Pff!

(jobb mellan 16.00 och 20.00, cykeltid ej inräknad)
Publicerat i: Okategoriserbart

tribute.


Jag vet att nyhetens behag lagt sig angående ämnet Michael Jackson och har övergått till det stadiet då många blir arga om man ens nämner saken. Typiskt svenskt beteende för övrigt, att pissa på något som "börjar bli uttjatat". Just i det här fallet är jag glad över kvällspressens rapporteringar. Även om det skrivs en hel del som troligtvis är skitsnack, så finns det också en del viktiga, finare texter. Texter som hjälper en att smälta det som hänt en aning bättre.

För här vågar man ju inte skriva något för att avreagera sig.

Varför jag kom att tänka på det här, var för att jag hittade klipp med Madonna och Beyonce över mest sedda klipp på YouTube. Bra att världens musikelit förstår åtminstone.

.. och ja, jag är på ett för jävla dåligt humör.
Publicerat i: Musik

nya datorn.


Sönderredigerad bild. Men det är en dator ni skådar. Och det råder sladd-VM.

Låt oss säga såhär; Örebro läns datautbud är under all jävla kritik. Jag traskade runt i sju-åtta affärer utan att hitta någon dator som föll mig i smaken och som passade plånboken. Men inne på Siba nummer två fann jag i alla fall en dator som föll för de kriterier jag hade bestämt i förväg. Sen att det råkade bli just en Packard Bell suger väl för min del, om man ska ta er alla på era ord.

Jag till Siba-killen: "Är Packard Bell skit, jag har nämligen hört det"?
Siba-killen: "Alltså, de datorerna som just vi får in flest felanmälningar av är HP-datorer".

"Försäljningsknep" tror jag det kallas, men jag köpte det. Svagt psyke ni vet.

Nåväl, med en självrisk på 390 spänn så kan jag alltid byta in datorn inom loppet av två år och värde förblir detsamma. Jag är nöjd och tänker fortsätta pilla med mitt PhotoShop som ingick i köpet, hoho.

(jobb mellan 20.30 och 00.00 - rolig tid, ey?)
Publicerat i: Pelles vardag

Bredbandbolaget, Telia, HP, Hallsbergs Vårdcentral, Ryan Air, Ticnet, Löfbergs Lila...


En kommentar jag fick igår.

Råd som det ovan får jag jämt och ständigt, om fan i mig allt möjligt. De här är märken och företag värda att skita i enligt andra: Bredbandbolaget, Telia, HP, Hallsbergs vårdcentral (kom igen, dö istället), Ryan Air, Ticnet, Löfbergs Lila, Felix ketchup och så vidare. Var man än vänder sig så finns det alltid någon som har dåliga erfarenheter över saker som andra finner väldigt bra. Jag själv är ingen undantag, verkligen inte. Aldrig att jag köper en LG-pryl igen till exempel.

Jag fattar att kommentaren var väl menad, men är Acer verkligen bättre än Packard Bell? Det är inte vad jag hört... 
Publicerat i: Okategoriserbart

besatthet nummer 2.


För en herrans jävla massa veckor sedan nu så skrev jag om "besatthet nummer 1". Allt som har en siffra efter sig är som gjort för att följas upp, antar jag. Alltså är det dags för "besatthet nummer 2", den 3556 veckor sena uppföljaren.

En höstkväll för en... ja, tre-fyra år sedan så satt jag och pluggade till P3. Det gjorde jag ständigt förut, P3 var min absoluta favoritkanal. Det är den fortfarande, bara att jag kom av mig riktigt rejält i lyssnadet i och med att jag flyttade hemifrån. Samtidigt som det är trist att gå miste om ny bra musik, så känns det ganska bra att slippa höra den där "ungdomar kan"-andan som råder på stationen. Prepubertala kids som pratar tunga drogsmissbruk och livserfarenheter.

Ett av radioinslagen som var under en av alla pluggkvällar handlade om höstens TV-premiärer. Man talade om "Veronica Mars", en serie som tydligen var en blandning av "Twin Peaks" (som också är ett stycke konst) mystik och ett parti Cluedo. Det enda som talade emot att kolla, för mig, var att den skulle sändas på SVT2. På den tiden så fann jag tvåan som Sveriges i särklass mest pretentiösa TV-kanal. Det gör jag än idag, det är en skopa pretto över kanalen, men jag klarar av det. Det går många bra program där.

Jag sa till Anna i klassen, som också diggade TV-serier, att "nu jävlar kollar vi på det här". Det gjorde vi och ja, på den vägen är det. Det blev många goa' TV-torsdagar där flertalet av oss i klassens samlades och glodde på Veronica, Logan, Wallace, Duncan och alla de andra i Neptune.

Under förra året så släpptes samtliga säsonger på DVD. Är det någon serie som är värd att satsa på, så är det just den här. Tro mig. Boxarna går att se hur många gånger som helst.
Publicerat i: På tapeten

surgubbs-SM.


Min nya dator, tror jag. MInus den vidriga bakgrunden of course horse!

Igår fick jag min dator såld på Tradera. Kanske inte riktigt för så mycket som jag hade hoppats på. Men vad fan, jag orkar inte tänka på hur mycket jag förlorar eller sparar på att göra sig eller så. Det gör jag aldrig. Nu fick jag bort datorn och ska dra in imorgon och köpa mig en ny, en som jag trivs bättre med. Har lagt ögonen på en svart Packard  Bell. Datorn är snygg. Ja, jag skulle vilja påstå att en Packard Bell är datorernas motsvarighet till Megan Fox (vad hon nu är känd för vet jag inte riktigt, jag kollar inte på bajsfilmer).

Det jag ville komma till var det att rådde surgubbs-SM i affären där jag postade datorn. Jag fick vänta lite på personalen, men det gör mig aldrig något. I alla fall inte då jag ser att de har saker att göra upp över öronen (jag vet att det är mitt eget jobb som gett mig det sättet att tänka). Men gubben bredvid mig, som skulle tippa (ni vet, på hästar, fotboll och annat skit), var noga med att sucka, gnälla och harkla sig högt.

När kvinnan väl hjälpt mig så gick jag in i själva affären, plockade på mig en dricka och gick till kassan. Här stöter jag på traktens största surkukar. Jag vet vilka de är och de är fan i mig aldrig glada. Surgubbe nummer hade råkat plockat på sig gårdagens morgontidning och kassatjejen såg detta. Hon gick och hämtade en från idag och möts av att mannen säger: "Ska inte ni ha plockat bort de gamla tidningarna, va? Det är väl inte meningen att man sak köpa hem gamla saker"?! "Jag håller med", säger surkuk nummer två.

Detta får mig att vilja säga; "Vadå, gör du aldrig fel, feta gubbjävel"? Det måste ju vara så, gnälliga människor kan ju omöjligt gå och göra några som helst misstag. Aldrig. Annars så skulle de ju inte klaga, menar jag.

Det borde vara tillåtet att knäa sura äcklon. På valfri kroppsdel! Allt för att bidra till den mänskliga lyckan, hehe.

(jobb mellan 16-19)
Publicerat i: Pelles vardag

turtle my back.


Sent 90-tal: Sköldspaddsformad innepryl till för att "massera" ömma ryggar, vaginor och innerlår. Såklart totalt värdelös och nästintill oanvänd.

Idag, 2009: Kantstött, dammig, solblekt och mer använd än någonsin.

Vilket öde mötte denna turkosa massagesköldpadda, tror ni? Gissa på och ha chansen att som vanligt vinna en länkning eller en spark i röven. Priset är upp till dig, maddafakka.
Publicerat i: Tävlingar

fotogeniskt inlägg.

1. Rosfot.
2. Grillad albinofot (lägg märke till den vita fläcken på smalbenet, fortfarande där).
3. Nässelfot.
4. Gräsklipparfot.
5. Stenfot.

Antalet blogginlägg med mina fötter i sig börjar bli omöjliga att räkna vid det här laget. Just av denna anledning tänker jag fortsätta visa upp mina albinovita, skavsårssargade, potatisliknande hobbitfötter. Dagens tema (jävlar vad jag tjatar om teman i idag): smärta. Vad skulle göra ondast tror du?

Jag, uttråkad? Nej, inte alls...
Publicerat i: Okategoriserbart

topp tre grammy awards-framträdande.


Jag hamnar ofta sittandes framför YouTube sökandes efter diverse olika klipp. Ofta är sökningarna... ja, man kanske skulle säga att de är nischade, jag vet inte? Igår var söktemat i alla fall "Grammy performance" och efter några timmar hade jag skapat mig följande topp tre-lista över bästa Grammy awards-framträdande:
1. Corinne Bailey Rae, John Legend & John Mayer - Like A Star/Coming Home/Gravity, 2007.
2. Michael Jackson - Man In The Mirror, 1988.
3. Norah Jones & John Mayer - Don't Know Why/Your Body Is A Wonderland, 2003.

Pretty good, ey? Brukar ni också nörda av er framför YouTube timmar i sträck? Jag gillar det. Så länge det handlar om något kulturellt åtminstone, känns som om man får ut något av all tid då. Mer än när man söker på "funny accidents", hehe. Även om de klippen är bra jävla mycket roligare.

Nerd out!
Publicerat i: Musik

pelle ber om konstruktiv fotokritik.


ISO 200, f/5,3, 1/8 sek


ISO 200, f/11, 0,62 sek

Det kom ett åskparty på ett par timmar. Jag överdriver inte när jag säger att det åskat till och från de senaste sju timmarna. Under den tiden gjorde jag slag i saken, jag började utforska min kamera (som firade ett halvår härom dagarna för övrigt). Jag mindes en del från fotolektionerna på KSM när jag satt och petade. ISO-graderna ska vara låga i starkt ljus, slutartiden och bländaren sammarbetare för bildexponerings kvalité och så vidare. Utöver dessa få föreläsningstimmar så är jag en total jävla rookie och vet inte mycket mer än att jag tycker det är skitskoj att pilla med alla funktioner (när jag väl sätter igång).

Grejen med bilderna ovan; har försökt mig på att öka skärpedjupet från bild ett till bild två (förhoppningsvis så syns det lite i alla fall). Nu vet ju jag att det är en del grymma fotografer som läser min blogg så jag tänkte be om lite konstruktiv kritik. Jag är inte jättenöjd med bilderna i sig, det kan jag inte påstå, och jag borde kanske använt mig av min externa blixt. Men jag skyller på att jag var åskseg. Typ. Annars så är ni välkomna att lämna tips överhuvudtaget!

Fan, vad pretto jag låter! Blir det bättre av att jag gått och nynnat på den här melodin hela dagen, tro? Antagligen inte, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

sekter, tv-shop och nazism.


Det dumma med Viasat är att de enda bra programmen under morgonen är dokumentärer. Så när man piggnar till framför TV så är man alltså tvungen att lära sig saker. Oerhört uttröttande. Idag så har jag hur som helst sett en dokumentär om sekten "Heaven's gate". Sekter som ämne är förjävla intressant, faktum är att jag skrivit om det både under högstadiet och gymnasiet (MVG båda gångerna förövrigt, hoho. Inte för att ett MVG var speciellt svårt att få på den tiden). 

Grejen till att jag finner det här intressant är nog främst den anledningen att jag skulle lätt kunna bli "sektvärvad" om ingen skulle stoppa mig. Ja, jag tror fan det. Låt oss säga såhär, skulle vi bara ha en TV-kanal här i Sverige med endast TV-shop på, då jävlar skulle jag sitta här med vattendammsugare och okrossbara solbrillor. "Svagt psyke", tror jag det kallas.

Eller bara "dum i huvudet".

Tur att man inte levde på 30-talet, för jag hade nog blivit en enastående nazist. Även om jag inte delar deras åsikter för fem öre, så kan jag nog få för mig att tycka vad fan som helst med lite manipulation.
Publicerat i: Pelles vardag

north guy.


Jag hade oturen nog att springa på Nordmans "Vandraren" när jag surfade runt på YouTube. Fy fan, den låten ger mig kväljningar i munnen. I ettan var vi på kalas, jag och tvillingen, hos en familj som inte kunde ett smack om musik. Det syntes lång jävla väg att de inte lyssnade på något  alls i musikväg. Det var bara sport, sport, sport och sport som gällde. Därför bestod 99 procent av musiken som spelades av Nordmans skiva. Det var väl den som man lättast kunde hitta i närmsta bensinmack just då, antar jag.

Inget ont om Nordman dock (kan vara bäst att säga det, han har rätt galna fans om jag förstått saken rätt).

(jobbat mellan 18-21 och nu sömn)
Publicerat i: Musik

om mina strumpor.


Ser ni den vita färgfläcken på vänster smalben? Vägrar lossna.

Enda gången jag kan tycka sådana här låga strumpor är någorlunda behövliga är när man går i sneakers och har shorts på sig. Att gå barfota i pjucksen kommer inte på frågan, då fotsvetten flödar och fotsvampen frodas. Det är inte heller ett alternativ att ha på sig "höga strumpor" i kombination med shorts, då man ser ut som en jävla bonde (tro mig, jag vet vad jag talar om).

 Men annars, när man inte har sneakers på sig, så måste jag erkänna att det här stycket textil är så in i helvete obekvämt. Det känns som om fötterna har ett extra lager hud slutet omkring sig.

Men, ja... det var i stort sett det jag ville. Dags för lunch!
Publicerat i: Okategoriserbart

jag har ena härliga helger framför mig.


Jag har nästan inga kort på den här datorn. Den här blev utvald med hjälp av "ole dole doff".

Jag sitter och kollar på mitt jobbarschema över juli månad. Gud förbjude att man talar om sitt jobb i dålig bemärkelse på sin blogg, jag vet. Men när det kommer till att jobba sommarens alla söndagar blir jag lite sne. Jo, det stämmer - alla söndagar! Jag jobbade nu i söndags, jag kommer jobba juli månads alla fyra söndagar och så två söndagar in i augusti. För att inte tala om de tre fredagarna jag jobbar i rad. Med start nästa fredag. Kvällstid.

Alltså.. varför? Vilken människa vill jobba alla helgdagar i rad? Mitt i sommaren?!

Jobbet jag talar om är ICA by vid vägen (by the way/förresten). Eller Sibylla. Välj själva.
Så, nu har vi fått den saken klart för oss, aight?
Publicerat i: Pelles vardag

i got life.


Little Ben,

Jag har odlat fram en ful ovana, den kallas "att ha ett liv". De senaste veckor så har jag uppdaterat här på bloggen en gång på morgonen, gått igenom lite kommentarer och sedan försvunnit från cyberspace fram tills kvällskvisten. Och på kvällen skriver jag två inlägg, svarar på kommentarer, ser på TV och somnar.

En helt vanlig vardag i blogg-Pelles liv.

Skulle jag inte ha ett liv så skulle jag lätt kunna punga ut fyra, fem inlägg om dagen och då haft sex extra bloggtimmar. Men jag gillar det här arrangemanget. Det blir inte så jobbigt. Plus att det är jävligt gött att ha ett liv. Även om detta liv bara inneburit gräsklippning idag, så har jag i alla fall varit utomhus. Fan, vad varmt det är idag. Inte varmt som i solvarmt, utan jävligt kvavt. Luftfuktigheten är så hög att det känns som om jag rör mig framåt i flytande margarin.

Poängen med det här inlägget är i alla fall att jag kommit på mitt porrskådisnamn, Little Ben. En underbar karriär väntar mig i Östeuropa. Men innan båten över till Tallin och tåget emot Riga; kommentarer!

Vad kallar du ditt porralterego?
Publicerat i: Okategoriserbart

men jag vill knarka.


Om man kunde knarka en person*, vem skulle ni då välja?
Sjäv blir det nog Lily Allen för min del (överraskande?), då hennes låtar kommer i ett par tusen spelningar i min iPod, ett par tusen spelningar i stereon, ett par hundra spelningar på Spotify och så vidare.

Vem blir ditt heroin?

*att knarka en person är fysiskt omöjligt (så vitt jag vet), här pratar vi om ren och skär besatthet.
Publicerat i: Okategoriserbart