arsty fartsy.


Hittade precis en snöflottig bild från i vintras då jag åkte hem för att fira födelsedagen. Varför tar jag då upp den här bilden, kanske ni undrar (undrar ni inte så är det bra jävla surt för er just nu)? Jo, det är så att jag tänkte fira min systemkameras halvårsdag med att för en gångs skull ta och lära mig skiten. Bilden ovan är ett exempel på hur en så bra kamera kan göra något så snyggt (alltså jag) orättvisa.

Håll korpgluggarna öppna efter artsy fartsy-bilder i framtiden. Ligger här och läser kameramanualen, samtidigt som jag ser på "Morden i Midsomer"... ehm, ja...

Fan, vad jag är gammal!


KATEGORI: Pelles vardag

twoass.


Inte min egen bild och tackar fan för det.

Hur jag vet att jag lider av en fobi: sitter och kollar på TV mitt i natten, känner något som kittlar mig över ryggen, ser att det är en tvestjärt och sätter fan tungjäveln i halsen. Mitt i natten börjar jag alltså vända ut och in på hela sänghelvetet. Lakan åkte av sängen, kuddar plockades ut ur örngotten, madrasser synades efter tvestjärtsägg (jag vet inte ens om de lägger ägg) och så vidare. När jag sen gått på en halvtimmes tvestjärtsjakt och fått klart för mig att kusten var klar så slocknade jag på fem röda.

Idag har jag synat hela rummet. Millimeter för millimeter. Fönstret är stängt och öppnas inte igen förens vid jul. Så nej, tvestjärtar är inget favoritdjur här.

När jag får barn ska jag lära den alla fobier man kan ha. Bara för att ha lite att underhålla mig med.

Har ni några fobier, nerds?


KATEGORI: Okategoriserbart

and the insanity continues.


Jag har pillat ihop en Spotifyspelista under morgonen över de låtar som jag tycker är värda att kunna med popkungen. Se det som en topplista, för det är lite så jag jobbat med den. Anledningen till att jag kallar den "rookiespellista" är för att jag inte riktigt kan klassa mig som ett "riktigt fan", då det känns som om jag bara kan singlarna som karln släppte. Ett riktigt fan kan mer än så, antar jag.

Jag ska snart sluta prata om den här döingen, jag lovar. Jag har fortfarande lite svårt att begripa att han är död.

Ägnade natten (har vänt på dygnet ni vet) åt att kolla på en intervju med Jackson som leddes av Oprah. Säga vad man vill om Oprah, hon är svinrik, hon jojobantar som ingen annan och har ett hår som en igelkott - men hon kan fan inte föra en intervju. Hon är världens svar på Sveriges Malou von Sivers eller Jan-Banan Josefsson. Får Oprah inte det svar hon vill ha, då skiter Oprah i att lyssna, avbryter mitt i meningar och ställer en ny fråga.

Hur som helst, intervjun var bra om man bortser från kärringen Oprah. De olika delarna av interjun: 1, 2, 3... (resten kan ni nog klicka er fram till själva)..


KATEGORI: Musik

fem saker om pelle (i brist på annat att skriva om).

Folk tjatar på MSN om att jag bör uppdatera. Egentligen så har jag ingen fantasi (eller "inspiration" som det så fint heter i bloggvärlden. Jag vet minst tre personer som får ta åt sig nu, hehe) till ett inlägg. Kvällen har gått åt till att slavjobba för en annan restaurang och tömma min dator som jag håller på att sälja av på Tradera. Så... därför kör jag på en "fem saker ni inte visste om mig". Om det ens blir fem punkter återstår att se dock.

1. Jag blir manisk av dödsfall. När Anna Lindh dog så läste jag på henne, skrev en uppsats om henne och tog reda på allt om henne. Nu när Michael Jackson (som jag visste betydligt mycket mer om än Anna Lindh) så slutar jag inte lyssna på hans musik. Jag klickar på översta låten på Spotify och låter spelaren gå tills dess att jag får annat att göra. Jag ser denna mani som en hyllning till de döda. På något vrickat sätt.

2. När jag ser en helyllefjortis så får jag lust att slå denne, tjej som kille. Lusten är inte så stor att jag faktiskt skulle få för mig att utföra handlingen. Men bara deras sätt att apa efter varandra, hur de pratar, vad de tycker är coolt eller inte får mig att spy.

3. Samma som ovan fast med Stockholms-brats. Jag kan inte förstå att det finns varesig brats eller fjortisar när de blir ständigt förlöjligade. Snacka om total ignorans. Eller okunskap att ta åt sig omvärldens pikar. Jag vet inte vad som är värst ...

4. Jag är jävligt blyg ibland. Vilken törr punkt att ta med, jag vet. Men finns det något som blygar upp en mer än en blyg människa? När du träffar mig, var inte blyg. Är du blyg så blir jag blyg och då uppstår den okända "pinsamma tystnaden".

5. Jag är jävligt bra på att tycka uttjatat skit är överskattat och ta avstånd ifrån detta. Exempel på dessa ting: Håkan Hellström, Kent, Lars Winnerbäck, Beck-filmer, Idol och så vidare. Det var ju i och för sig ingen hemlighet, men det tål att ständigt upprepas. Finns det något värre än skit som folk gillar bara för att det har blivit ett "allmänt måste"? Klart det finns värre ting, ja. Sen är jag jävligt mycket full i skitsnack eftersom jag också faller för komersiella och omtalade saker, ta bara "Millennium"-triologin eller Harry Potter...

Nu kom jag av mig, Harpers Island började precis på fyran.


KATEGORI: Pelles vardag