arsty fartsy.


Hittade precis en snöflottig bild från i vintras då jag åkte hem för att fira födelsedagen. Varför tar jag då upp den här bilden, kanske ni undrar (undrar ni inte så är det bra jävla surt för er just nu)? Jo, det är så att jag tänkte fira min systemkameras halvårsdag med att för en gångs skull ta och lära mig skiten. Bilden ovan är ett exempel på hur en så bra kamera kan göra något så snyggt (alltså jag) orättvisa.

Håll korpgluggarna öppna efter artsy fartsy-bilder i framtiden. Ligger här och läser kameramanualen, samtidigt som jag ser på "Morden i Midsomer"... ehm, ja...

Fan, vad jag är gammal!
Publicerat i: Pelles vardag

twoass.


Inte min egen bild och tackar fan för det.

Hur jag vet att jag lider av en fobi: sitter och kollar på TV mitt i natten, känner något som kittlar mig över ryggen, ser att det är en tvestjärt och sätter fan tungjäveln i halsen. Mitt i natten börjar jag alltså vända ut och in på hela sänghelvetet. Lakan åkte av sängen, kuddar plockades ut ur örngotten, madrasser synades efter tvestjärtsägg (jag vet inte ens om de lägger ägg) och så vidare. När jag sen gått på en halvtimmes tvestjärtsjakt och fått klart för mig att kusten var klar så slocknade jag på fem röda.

Idag har jag synat hela rummet. Millimeter för millimeter. Fönstret är stängt och öppnas inte igen förens vid jul. Så nej, tvestjärtar är inget favoritdjur här.

När jag får barn ska jag lära den alla fobier man kan ha. Bara för att ha lite att underhålla mig med.

Har ni några fobier, nerds?
Publicerat i: Okategoriserbart

and the insanity continues.


Jag har pillat ihop en Spotifyspelista under morgonen över de låtar som jag tycker är värda att kunna med popkungen. Se det som en topplista, för det är lite så jag jobbat med den. Anledningen till att jag kallar den "rookiespellista" är för att jag inte riktigt kan klassa mig som ett "riktigt fan", då det känns som om jag bara kan singlarna som karln släppte. Ett riktigt fan kan mer än så, antar jag.

Jag ska snart sluta prata om den här döingen, jag lovar. Jag har fortfarande lite svårt att begripa att han är död.

Ägnade natten (har vänt på dygnet ni vet) åt att kolla på en intervju med Jackson som leddes av Oprah. Säga vad man vill om Oprah, hon är svinrik, hon jojobantar som ingen annan och har ett hår som en igelkott - men hon kan fan inte föra en intervju. Hon är världens svar på Sveriges Malou von Sivers eller Jan-Banan Josefsson. Får Oprah inte det svar hon vill ha, då skiter Oprah i att lyssna, avbryter mitt i meningar och ställer en ny fråga.

Hur som helst, intervjun var bra om man bortser från kärringen Oprah. De olika delarna av interjun: 1, 2, 3... (resten kan ni nog klicka er fram till själva)..
Publicerat i: Musik

fem saker om pelle (i brist på annat att skriva om).

Folk tjatar på MSN om att jag bör uppdatera. Egentligen så har jag ingen fantasi (eller "inspiration" som det så fint heter i bloggvärlden. Jag vet minst tre personer som får ta åt sig nu, hehe) till ett inlägg. Kvällen har gått åt till att slavjobba för en annan restaurang och tömma min dator som jag håller på att sälja av på Tradera. Så... därför kör jag på en "fem saker ni inte visste om mig". Om det ens blir fem punkter återstår att se dock.

1. Jag blir manisk av dödsfall. När Anna Lindh dog så läste jag på henne, skrev en uppsats om henne och tog reda på allt om henne. Nu när Michael Jackson (som jag visste betydligt mycket mer om än Anna Lindh) så slutar jag inte lyssna på hans musik. Jag klickar på översta låten på Spotify och låter spelaren gå tills dess att jag får annat att göra. Jag ser denna mani som en hyllning till de döda. På något vrickat sätt.

2. När jag ser en helyllefjortis så får jag lust att slå denne, tjej som kille. Lusten är inte så stor att jag faktiskt skulle få för mig att utföra handlingen. Men bara deras sätt att apa efter varandra, hur de pratar, vad de tycker är coolt eller inte får mig att spy.

3. Samma som ovan fast med Stockholms-brats. Jag kan inte förstå att det finns varesig brats eller fjortisar när de blir ständigt förlöjligade. Snacka om total ignorans. Eller okunskap att ta åt sig omvärldens pikar. Jag vet inte vad som är värst ...

4. Jag är jävligt blyg ibland. Vilken törr punkt att ta med, jag vet. Men finns det något som blygar upp en mer än en blyg människa? När du träffar mig, var inte blyg. Är du blyg så blir jag blyg och då uppstår den okända "pinsamma tystnaden".

5. Jag är jävligt bra på att tycka uttjatat skit är överskattat och ta avstånd ifrån detta. Exempel på dessa ting: Håkan Hellström, Kent, Lars Winnerbäck, Beck-filmer, Idol och så vidare. Det var ju i och för sig ingen hemlighet, men det tål att ständigt upprepas. Finns det något värre än skit som folk gillar bara för att det har blivit ett "allmänt måste"? Klart det finns värre ting, ja. Sen är jag jävligt mycket full i skitsnack eftersom jag också faller för komersiella och omtalade saker, ta bara "Millennium"-triologin eller Harry Potter...

Nu kom jag av mig, Harpers Island började precis på fyran.
Publicerat i: Pelles vardag

klockhelvetet.

Jag och syrrans polarinna, Stina. Gesten jag gör, visst är det en vulgär gest? I Asien, Norge eller så??


Hade ställt klockan på nio i morse och bestämde mig för att snooza lite. "Man har ju inte sommarlov för att tvinga sig upp i ottan", tänkte jag (egentligen tänkte jag inte så, bara gamla människor säger "ottan"). Är det inte själva fan att man vaknar halv jävla tolv istället.

Min första reaktion var att skrika åt klockhelvetet som inte väckte mig. Sen skrek jag åt mina öron som inte väckte mig. Sen skrek jag åt mina fötter... bara för att jag hade tempot uppe.

Varför är detta så jävla illa då, undrar ni? Jo, för det är så jävla uppenbart att jag vänt dygnet. Det här med att vända dygnet är något att betrakta som ett mänsklig misslyckande. Bara läskiga typer blir trötta först halv fyra på morgon och sover till lunchtid. Jag är ingen helylleskummis (mer än att jag gillar att käka brieost direkt ur förpackningen och utan tillbehör).

Operation dygnsvändning börjar imorgon. Eller ikväll snarare? Kanske att man somnar bättre efter en liter vin.

(jobb mellan kvart i två och halv nio).

Publicerat i: Pelles vardag

tiden har stått stilla ta mig fan.


När jag cyklade till jobbet så kom jag på en sak. Jag har exakt samma spellistor nu som de jag hade förra sommaren. Den enda skiva som åkt in ipodjävlen är Lily Allens senaste. Annars så är den i stort sett sig lik. Känslan och vetskapen om detta var ganska pervers. Inte så konstigt att man tröttnat på 99 procent av innehållet.
 
Jag menar, varje gång Little Jackie eller The Hidden Cameras börjar spela så får jag upp lite kräka upp i munnen. På riktigt. Höjden av uttjathet!

By vid vägen (by the way/förresten) så klarade jag hemtentan! WOHO! Hösttermin på okänd ort väntar!
Publicerat i: Pelles vardag

kåtsmurfen eller tvättmaskinen?


Jag vet inte riktigt om det är kåtsmurfen som varit på besök här eller om detta blåa gojs är rester från en trasig tvättmaskin? Av egen erfarenhet (tackar vet jag internet) så vet jag att endast ett labtest kan skilja de två åt.

Eller så är det kanske ett par av Idas blå skor som smält i sommarhettan.

Ska strax ut och måla. I värmen. Klockan tre ska jag cykla till jobbet. I värmen. Det har börjat bli så mycket sol nu att jag inte ens orkar ha dåligt samvete över att inte vara utomhus. Men jag klagar inte, hellre 1000 timmar sol än en kvart med regn!

Vad gör ni idag då, mupps?

(jag hade tänkt att svara på alla kommentarer innan jobbet, men det var ju bara att glömma. Fortsättning ikväll! Hörs vid niotiden).
Publicerat i: Pelles vardag

pick ett glas.


Rena glas, eller hur? Undra hur fan jag dricker för att lyckas åstadkomma detta.

På bilden ovan ser ni eftermiddagens dryckintag. Jag känner mig både uttorkad, full och mätt på samma gång. Vilket glas/mugg hade godast innehåll, ey?

Och så tar vi det igen: det här inlägget har visst retat upp ett par siljarder människor. Det jag menade är att bloggvärldens syn på vad som är "intressant" och " viktigt" att skriva om är helt jävla vrickat. Det hade inget att göra med hur vida man gillade Michael Jackson eller inte och jag hade inga planer att slå någon speciell person på fingrarna. Jag tycker att de typiska bloggämnena är skittråkiga och förutsägbara. Jag tänker fortsätta tycka det och jag har rätt att tycka så.

Faktiskt asså likzom bah!
Publicerat i: Okategoriserbart

fallna leksaker.


Skakig mobilkamerabild.

För ett par dagar sedan så skrev jag om fartdårar. På sina ställen så ställer hushållen ut leksaker som ska fungera som tecken på att "här finns det barn, så sakta in din jävel". Detta för alltså få galna traktorister och bilister att lätta på gaspedalen. Trehjuling på bilden ovan tycker jag snarare signalerar: "Varning! Lekande barn - för 30 år sen".

Jag snarare speedar på med min cykel när jag ser de här fallna leksakerna som folk ställer ut längst vägkanten. Med risk för att köra på ett fyrtioårigt barn.

Nu ska jag dra och jobba ännu ett überkort jobbarpass. När jag kommer hem så ska jag formatera om den här datajäveln och lägga ut den på Tradera. Jag är in i helvetes less på den. Det är inget fel på den egentligen, men jag föreslår att ni håller er borta från Traderas dataavdelning den närmsta tiden.
Publicerat i: Okategoriserbart

prioteringen i bloggosfären.


Jag har uppfattat viss attityd från några bloggare som inte väljer att nämna Michael Jacksons död av principiella skäl. Några av argumenten lyder som följer: "det är så många som pratar om det redan", "jag bryr mig inte" eller "jag känner inte att jag ger något om jag nämner saken". Till er vill jag säga följande saker:
- Idol.
- Ben & Jerry's.
- Gladiatorsandaler.
- Twilight. 
- Hippieband.

Någonstans på vägen gick era argument förlorade.

Jag säger inte att man ska (jag kan inte tvinga någon) skriva prompt om vissa saker, men hur kan man inte ha något att säga om det faktum att en av vår tids största legender gått och dött? Kan 80 procent av bloggarna där ute skriva om urusla bokserier, så kan det inte vara så svårt att... ARGH! Nä, jag vet inte, jag blir bara så jävla förbannad!
 
Värst är ändå de bloggar som jag följer dagligen och som inte nämner det som hänt med ett enda ord. Bloggar som alltid annars är snabba att uppdatera sina läsare om vad som händer runt om i världen och/eller vad de tycker om saker och ting. Men nu - inte ett ord!

Ännu ett bevis på bloggvärldens prioteringar, prioteringar som alltid kommer vara bra jävla ytliga!
Publicerat i: Den arga kategorin

här skulle en lämplig ledin-titel passa, kan ni gissa vilken?
1. Harge är ett fint place.
2. Det skinner om mig, höhö, ser ni det? "Jag kan se din gloria".
3. Dagens bästa; 3 liter jordgubbar, vindruvor, krysstidning, cola, kaffe, kycklingklubbor och BLT-mackor.

Först nu, när jag sitter här vid datorn, så märker jag att jag är helt jävla sönderbränd. Vi har haft trevliga fem timmar vid badet. Jävlar vad gött det är att sola när det finns vatten till hands. Det förenklar solningen, som annars är en oerhört tråkig syssla, avsevärt.

Nu ska jag gå igenom kommentarerna jag fått under dagen. Det är en del kvastskaft som skrivit mycket puckat skit, det måste jag erkänna. Kanske att jag borde hänga ut de här i ett inlägg? Skulle vara uppskattat. Från min sida åtminstone.
Publicerat i: Pelles vardag

mot bluffläkaren.


Ska snart äntra tandläkaren. Jag är rätt så säker på att jag kommer få gå dit igen för någon liten munhålssköljning, tandsköljning, tarmsköljning eller vad de nu väljer att kalla det. Min fråga är; varför kan man inte bara slå ihop alla besök till ett? De tar ju nämligen bara en fem minuter vardera. Sen den här jävla tandstenen, jag tror den finns bara för att tandvården ska få extra pengar. Innan jag fyllde tjugo och tandvården var gratis var det fan i mig ingen som tjatade om tandsten.

Jag har ungefär samma förtroende för tandläkare som jag har för poliser. Nästan obefintlig, med andra ord.

Dagen kommer att spenderas vid Harge-badet, vid Vätterns norra spets. Det är det närmsta vi kommer i havsväg här på inlandet, hehe. Det enda som är skillnaden är att det saknas saltvatten. Och maneter. Fast vem behöver egentligen de urdjuren i sitt badvatten? Vad händer hos er idag, mates?

Uppdatering: Det var ju det jag sa! Återbesök den 18 augusti för "begynnelse av hål", förstår ni. Jag fan inte haft hål i någon tand på en elva år eller något, men nu jävlar passar det. Det luktar konspirationsteori. Jag hatar tandvården och tandvården hatar mig. Nu ska jag och åka till badstranden och sura. Även om det tar emot när man är på startsidan och allt.

Hörs sen! Ciao maddafakkas!
Publicerat i: Pelles vardag

michael jackson är död.


Det här inlägget är inte på skoj. Den legendariska sångaren Michael Jackson har dött bara femtio år gammal. Dödsorsaken sägs vara hjärtstillestånd och ska ha drabbat sångaren vid lunchtid, amerikansk tid.

Det är något här som jag verkligen inte kan begripa. Jag har lyssnat på den här mannens musik så länge jag kan minnas och så dör han bara så där, endast femtio år gammal. Förjävla sorgligt!

Läs mer HÄR och HÄR. Kom dock ihåg att de här källorna är från kvällspressen, så läs de med källkritiska ögon.
Publicerat i: Musik

tjugoen dagar.


Min knapp lossnade på mina målarshorts förut. Jag hoppas att beror på det faktum att byxorna har sex-sju år på nacken och är från en tid då kroppsformen var något mindre. Rent pubertetsmässigt mindre. Sen kom breddade axlar, svullet adamsäpple och svulstiga benmuskler i vägen. För all framtid.

Men jag tar det säkra för det osäkra. Så idag börjar "operation 21 dagar motion". Eller den började igår, kan man säga. Med cyklandet. Varför 21 dagar? Jo, det tar tre veckor för kroppen och psyket att bilda en ny vana. Nog fan bör jag ha viljakraft för en sådan sak.
Publicerat i: Pelles vardag

falu rågru... ehm, rödfärg.


Någonstans på vägen mot att växa upp så blev sommaren lika med att rödfärga hus. Jag har ägnat mig åt det så många sommrar nu att jag, tack vare all färg jag absorberat, inte längre kan bli brun av solen, bara röd. Det är lite så det känns i alla fall. Men det är ganska rofyllt att rödfärga hus med detta klet från Falun.

Rofyllt de tre första plankorna i alla fall. Sen så brukar jag önska att jag vore armlös.
Publicerat i: Pelles vardag

nya blogg.se


Haha, jag trodde jag kommit till fel sida 34 gånger innan jag började kolla på skärmen ordentligt. För er som inte vet, Blogg.se har radikaländrat sin startsida. Snyggt som fan blev det också!

Jag hade något roligare att säga, men jag kom av mig. Vad märkligt.
Publicerat i: På tapeten

traktoristerna.


Enastående bild. Blixt: rakt i ansikte. Fokus: någonstans på Örebros trädtoppar.
Humör: oväntat bra (även om det inte syns)

Så här mycket bonde är jag: jag stör mig på de traktorerna som kör i 140 knyck på grusvägen som går längst tomten. Fan vad fort de kör! Faktum är att jag hoppas att de ser det här jävla inlägget och slutar köra så i ljusets hastighet. Måste en katt dö innan man väljer att sänka farten till lagliga 70? Eller... en traktor får väl inte köra så fort en ens en gång?

Gräv upp körskoleboken, folks, hur fort får en traktor köra?

Jag är glad att farscha och morscha har lagt ned allt bonderi. Nu lever vi som i "Lilla huset på prärien". Fast med el. Och galna traktorister. Nu blir det strax jobb till nio ikväll. Jag cyklar bort ett par kilon i sommarvärmen. Undrar hur svettblöt jag är när jag kommer fram, hehe.

Vad händer ikväll då?
Publicerat i: Pelles vardag

dan före dan före dan för dan...


Om ett halvår i dag så är det julafton igen. Jag längtar faktiskt. Även om det känns som att det var igår som man satt framför Kalle Anka med julskinkan i högsta hugg. Drickandes glögg och käkandes ischoklad.

Juletider är härliga tider, aight!
Publicerat i: På tapeten

sommar.Jag förespråkade för att inte tala väder som en annan helylle svensk här om dagen, men jävlar vad gött allt är just nu. Vi drog till ICA och köpte jordgubbar och vaniljkesella förut. Jävla vad gött. Hundskrället fick smaka hon med.

Vad gör ni idag då?

Uppdatering: Ska köra in syrran och compani till Örebro. De ska dricka bärs och hänga i solen. Jag blir kvar där. Nykter då så klart. Fan, jag har varit nykter för ofta nu för tiden. Det är illa. Senare ikväll är det kommentarsstund. Addspirit, är du vaken då eller har du gått och lagt dig, höhö?
Publicerat i: Pelles vardag

jag ska på u2!


En sol. Min sol.

Jag får lust att ställa mig och vråla till någon dålig sluta-skolan-sång från '95. Men jag ska låta bli. Vädret är ju kanoners utomhus och det finns behov av att bättre på mitt blekfeta yttre. Ni vet var jag kommer befinna mig de närmsta timmarna.

Höpp, höpp, höpp! Rent spontant så bokade jag och syrran precis i detta nu in en bussresa till U2's Ullevi-spelning den 31 juli. Fy fan vad nice! Kvinnan i växeln frågade om vi ville ha sitt- eller ståplatser. Vi valde sittplats i och med det faktum att vi åkte buss och inte kan styra så mycket över vår egna tid, så som vi gjort alltid förr.
 
Plus att man kan dricka öl precis tills dess att konserten sätter igång!

Fast ståplats eller ej, vi får fan se U2. Det är stort! Sist de var här så var jag arg i en hel jävla dag för att jag inte fick några biljetter. Tänk er, Bruce Springsteen, Bono med compani och Lily Allen på en och samma sommar. Det bir fan inte bättre!
Publicerat i: Musik

om du var en katt...


Stackars katt som blir uthängd på detta viset.

Dagens fråga: Om du var vig som en katt, var skulle du tvätta dig själv då?

Sämsta bloggdagen någonsin. Kanske inte riktigt den allra sämsta, men bra jävla nära. Dagen har gått åt till att skämta om gravidmagar från IKEA och att jaga solen. Jag tror jag gått från hudnyansen datanördsvit till likblek. Imorgon vill jag gärna uppnå färgtonen "gothare". Vi får se hur det går med den saken.

Dagens stora ångestmoment går åt till det faktum att jag redan läst en sjundedel av "Luftslottet Som Sprängdes". Helvete också!
Publicerat i: Pelles vardag

här är bebisen.


Gravido: Syrran.
Bebis: IKEA.

Är det okej att skämta om vad som helst? Svar: ja!

Nu hann jag få jävligt många grattisönskningar innan jag ens kom på tanken att förklara mitt "asgrymma" skämt. Egentligen var det bara (kvalietets-)humor som gick över styr, hehe.

Alla som inte skrattade räck upp en hand (Ingen? Tänkte väl det)!

Tog förgivet att ni skulle anta att syrran skulle vara den som var preggo. Hon själv blev lite nödig över tanken att bli morsa... Jag själv skulle passa svinbra som en morbror! Ingen tvekan. Anna skulle säkert vara en cool morsa. Inget daltande där inte!
Publicerat i: Okategoriserbart

tjocksmock.


Jag kan inte hålla det hemligt längre. I oktober blir det tillskott i familjen.

Det känns världsomvälvande.
Publicerat i: På tapeten

prästorgie.


Så här roligt har man i Pålsboda. Det här är fan i mig humor på hög nivå. Det fick i alla fall oss fem i bilen att garva i eftermiddags. Men det kan bero på den energibrist som infunnit sig i hjärnan också, jag är inte riktigt säker.

Å andra sidan garvar jag lika mycket nu när jag är full med mat.

"Gäller ej kyrko- och kyrkogårdsbesökare" dessutom. Varför så kräsna?
Publicerat i: Okategoriserbart

det är inte lätt att flytta inte.Nu är vi hemkomna från flyttandet, jag och alla fyra som hjälpt till. Det är inte lätt att flytta inte. För det första måste man tigga hjälp från alla man känner. Och det är ganska svårt att få folk att ställa upp, flyttande åt andra personer är väl inte den mest attraktiva sysselsättningen en ledig dag. Flyttning i sig handlar väl mest om tjänster och gentjänster, ett riktigt kohandlande. För det andra måste man ha en körkunnig far som kan det här med släpvagnskörning. Nu fick vi faktiskt låna grannarnas hästkärra! Skitbra och skitren (motsägelsefullt ord, jag vet), hehe! Nä, men kärran var ren, stor och vi fick låna den gratis. Svinbra vad fan! Eller "hästbra" kanske är mer passande?

På vägen hem, efter att ha lyckats missa varenda café på vägen i Norrköping, så stannade vi på ett Coop Forum med "inbyggt" fik. Jag köpte första säsongen av "Mitt liv som död". Jag tror det är en bra serie. Den borde vara bra, för jag har inte hört ett ont ljud om den. Om den inte är det så har jag bara gått 179 spänn back och det är väl överkomligt, antar jag.

Vad har ni gjort idag då, ey?
Publicerat i: Pelles vardag

talar ni potatis?


Vad ska det vara, färskpotatis eller den stora gråa klumpen som finns årets tre övriga årstider? Potatismos eller pommes frites? Potatisgrätäng eller klyftor? Dill eller smör på den kokta? Skalad eller oskalad?

Det här inlägget har ingen poäng. Jag vill bara höra er tala om potatis. Lite allmänt sådär. Så shoot! Sätt igång! Tala rotfrukt med mig!

Uppdatering: Howdy cowboys! Förmiddagen och lite in på eftermiddagen går åt till att flytta hem mina saker ifrån Skitköping. Bara så att ni vet. Det tar inte fasligt lång tid. Hörs!
Publicerat i: Okategoriserbart

ensamma sysslor.


Har ni tänkt på att när folk som är uttråkade frågar om man ska hitta på något och en annan svarar "nej, jag gör det här", så blir de jävligt lacka. Som om det vore ens eget fel att de är uttråkade och rastlösa. Jag förstår inte, jag har aldrig haft svårt att underhålla mig själv. Men till er som har uppenbara problem att göra något på egen hand, och tar första bästa tillfälle att skylla er tristess på andra, här kommer en lista på enmansgöra ni kan ägna er åt:
- Spela Harpan på datorn.
- Onanera.
- Sparka en stol.
- Knäa en kastrull.
- Skalla ett köksbord.
- Se på film.
- Äta ett kilo potatissallad, spy upp den i lådan igen och återslut.
- Blogga.
... och så vidare.

Det är inte så jävla svårt. Tro mig.

Publicerat i: Okategoriserbart

bildbomb från midsommar.

1. Anna korkar upp silla'.
2. Soligt smörgåsbord.
3. Jag lika surmulen som vanligt. Med styva bröstvårtor. Jag skyller på att det var lite kalla vindar.
4. Precis när maten hamnat i magsäcken kom regnet.
5. Kaffe och jordgubbar med grannarna.
6. Solen kom tillbaka och vi spelade kubb. Joinade oss gjorde Annas polare Stina och hennes karl, Johan.
7. Ku-uh-böh.
8. Stina och Johan hade med sig en Mora Träsk-DVD som vi underhöll oss med mitt i all SingStar och alkohol.

Min midsommar:
Eftersom jag haft fullt upp med att läsa den gångna veckan så hade jag inte planerat in något denna amatörernas afton. Jag gillar inte att midsommar varje år kommer med en jävla måste-festande-attityd som slår en rakt över käften. Det planeras resor till Varberg, det ska tältas, man vill till Öland och allt vet det fan. Jag blir anti och tycker inte man ska festas mer eller mindre bara för att det är midsommar.

Anna bjöd i sista stund in några peeps och Olle skulle ha några vänner över (som ändå drog iväg senare), så jag lekte femte hjulet och hoppade på syskonens umgänge. Hade blivit ivägbjuden på grillkväll, men jag hade ingen skjuts, så jag hade blivit kvar hemma i vilket fall. Men fan vad roligt vi hade det hela kvällen. Innan alla kom så åt la familia klassiska midsommarsupé. Grannarna Leif och Sigyn kom och tog vätskepaus. Då jävlar kom regnet från ingenstans och det blev fika inomhus.

Kubb + vin + Mora Träsk + snaps + SingStar + roligt folk = en jävla bra kombination. Prova på.

En sak fattar jag inte: vad är det med folk som är över 25 och Tommy Nilssons "En dag"?
Publicerat i: Fest och fylla

hur man behåller bloggnistan.


Jag har upptäckt en ökning av blogginläggen som säger något i stil med att "man inte längre har någon lust eller ork till att blogga längre", "att det inte känns som om någon läser det man skriver" eller "att det händer så pass lite i ens vardag att man helt enkelt inte har något att blogga om". Som ett svar på dessa tankar så jag har sammanställt en lista med några punkter som man kan tänka på när det kommer till bloggskrivandet.

1. Ta bloggandet för vad det är. Den dagen då du känner ångest över att du inte bloggar, det är den dagen då du bör fråga dig vad som exakt skulle hända om du inte skriver ett inlägg. Du tappar läsare på sin höjd, men vad gör det? Istället för att du tvingar fram ett inlägg som är lika intressant som en stövel fylld med svettt, så bör du kanske ta den välkända "bloggpausen" och sen komma tillbaka när du fått mer inspiration. Jag själv ursäktar mig ofta för att jag inte hinner svara på kommentarer. Detta ursäktande är för att jag inte hinner, inte för att jag inte orkar. Att inte hinna blogga är ofta inte detsamma som att inte orka/ha lust till det.

2. Vem bloggar du för? Det finns oändligt många Kenza-copycats som försöker sig på att skriva som henne, vara som henne och leva som henne. Låt oss säga så här, en blogg om Kenzas liv är inte speciellt intressant om det inte är Kenza själv som är författarinnan (knappt ens då, om ni frågar mig). För att inte tala om den uppsjö av ointressanta bloggar som dag efter dag maler på om "modekollage" som de klippt och klistrat ihop på Paint. Jag tycker det syns direkt när någon bloggar om saker som tycker sig funka bra i bloggosfären, istället för skriva om något som på riktigt intresserar personen ifråga. Det bästa man kan göra är att blogga om precis det man har lust att skriva om, samt att skriva på det sätt man vill och yttra sig hur man vill. Det är då man vinner rätt publik och med största sannorlikhet också i slutändan får fler läsare.

3. Skriv hur du vill om vad du vill. Det här kan kopplas samman med punkten ovan till viss del. När det kommer till skrivandet, se till att inte censurera dina egentligen åsikter. Detta betyder inte att du självklart ska gå till personangrepp eller yttra dig rent ut sagt korkat. Jag syftar helt enkelt på det kollektiva samtycket som genomsyrar bloggvärlden. Ibland är det nästan perverst hur överens alla är om olika sakfrågor och jag tror att många tycker på ett visst sätt mer för att "alla andra gör det" och för att det är "lättast" att göra så. Alltså tror jag att det är viktigt att tycka som man vill för att hålla blogglusten uppe. Vad man får räkna med är så klart att få kritik. Ingen gillar en rebell som hatar Twilight eller tycker att Ben & Jerrys-glassen smakar vatten och grus. 

4. Knyt kontakter. Bara i Sverige finns det väl en hundratusen aktiva bloggare, om jag inte minns fel. Bilda en bloggkrets, lär känna folk, låt dig inspireras av andra och låt andra inspireras av dig. Kommentera och bli bundis med många coola och jämlika peeps. Kommentera för fasiken inte utan att ha läst inlägget, bara för att önska dig en kommentar tillbaka, för det funkar inte i längden. Blir du lite bundis med folk så kan de per automatik hålla din lust till skrivandet uppe. Att inte ha några att prata med i bloggen vore som att brevväxla med sig själv.

5. Glöm det eviga vardagssnacket. Personligen ogillar jag starkt inlägg som lyder ungefär på följande sätt: "jag orkar inte blogga idag, plus att mitt liv är helt händelselöst för tillfället". Ingen skulle kunna hålla en blogg aktiv om innehållet bara skulle bestå i vad man gör om dagarna, inte ens Blondinbella. Skriv om aktuella händelser, reflektioner, märkliga fantasier, din före detta lärares gamla moster (utan att för all del namnge henne) och så vidare och så vidare. Att genast begränsa sitt skrivande till sin vardag funkar inte. Sen så är ju frågan hur pass intresserant det egentligen är att läsa om en vilt främmande persons vardag, om detta är det enda han eller hon skriver om. Vissa vardagsinslag måste givetvis förekomma, misstolka mig inte.

6. De klassiska knepen. Alla stora bloggare brukar mena att ens bloggdesign kan spela roll för skrivlusten skulle. Jag kan till viss del hålla med, även om innehållet är det som mer fångar mitt intresse. Men det kan vara trevligare att läsa i en snygg blogg, visst. Ta hjälp av någon som gillar att fixa med bloggdesigner, många gör det helt gratis dessutom. Ett annat knep är att använda sig av mycket bilder. Här håller jag med. Att läsa en blogg som inte har några bilder är ganska ansträngande, så släng in en bild eller två så verkar text genast mer lättläst. Jag vet inte riktigt varför jag tycker som så faktiskt. Alla inlägg behöver självklart inte innehålla bilder, men att bläddra i en blogg som aldrig använder sig att några bilder kan till utseendet mer likna ett rapport än en blogg (och jag förstår att punkten med bilder inte direkt talar för ens egen blogglust, men de kan leda till ett ökat läsarantal och som på så sätt ger en skrivlust. Se ovan nämnda punkter).

Så där, det var ett par punkter om hur man håller bloggnistan uppe. Reaktioner? Har jag glömt något kanske?
Publicerat i: På tapeten

rubriken borttagen då jag fått 1245457868 kommentarer om att jag stavat fel.


Återigen: missplacerad bild.

Jag minns när jag var mindre och gick i högstadiet (vilket är fem år sedan nu) och hur irriterad jag blev över hur någon som var ett par år äldre frågade något om skolsystemet. "Vad har ni för betyg nu för tiden?" eller "just ja, ni har ju lektioner och inte kurser, va?". Jag blev irriterad över att de minsann fan visst borde veta hur det funkade med allting, "det var ju inte mycket äldre de".

Vad jag märker nu, fem år efter avslutningen i nian och två år efter studenten, är att jag inte minns mycket alls från gymnasiet. Än mindre minns jag något från högstadiet. När det kommer till betygstänk och så vidare, hur fan hända allt ihop? På universitetet är det U, G och VG som gäller och en jävla massa föreläsningar. Alltså har jag redan glömt allt vad MVG, höstlov, hundrapoängskurser och fjuttiga studiebidrag är.

Det är inget illa menat om någon skulle ta illa vid sig. En dag är ni där också. Kanske. Eller så är ni hemma och föder barn på löpande band. Med barn i plugget glömmer man aldrig skoltänket.

(Kommentarerna på det här inlägget gör mig illa till mods, hoppas jag kan sova ikväll bara!)
Publicerat i: Okategoriserbart

riding through the country on my bike all day.

En bild som inte har ett skit med inlägget att göra.

AAAAAARGH! Jag har så jävla mycket träningsvärk i benen. Jag cyklade till jobbet igår och det slet tydligen på mina muskler (jag trodde de flesta av de låg djupt gömda eller rent ut sagt var döda celler). Innan ni skrattar er bruna i byxan över att jag får träningsvärk av att cykla, kom ihåg att det här är landet för fan. Uppförsbacke efter uppförsbacke i dryga milen, vem klarar det utan att känna minst lilla bristning?

Inte du, inte du och fan inte du!

Jag hade visserligen tillgång till bil och övervägde för en nanosekund att faktiskt slänga mina avgasutsläppsångesttankar (där har vi nästa lösenord!) över axeln och ta caren. Men fan heller att man skulle gå och bli lat redan till första jobbardagen. Jag tog alltså cykelhelvetet. Plus att vädret var bra.

Och påt tal om det, näste person som talar om vädret i bloggvärlden ska få ett intryckt näsben. Det är alltid soligt i maj och pissigt väder juni, juli och augusti. Hur fan kan detta komma som en överraskning vid det här laget? Det är ungefär som att önska sig snö till julafton. Skiten kommer lagom till den 24 november istället.

Med några undantag så klart. Vad händer, hörrni?

Publicerat i: Pelles vardag

the svar på kroppsbehåringen.


Många gissade på foten och det var ju rätt. Bäst svar hade Viktoriae som gissade på "foten, nere vid tårna". Sant. Mina hobbitfötter behöver bara inte vaxas, visste ni att de aldrig blir solbrända? Jag har alltså albinohobbitfötter med för lång "pektår" (de tårna bredvid stortån, "tumtån).

Fler "gissa kroppsbehåring" kommer. Den här omgången skapade ju ett jävla engagemang, så jag kan ju inte annat än köra några fler. Synd bara att jag är ganska hårlös av mig.

(Om inte annat ger de här gissningslekarna mig en bra ursäkt till att jag genast måste köpa mitt nya objektiv, hehe).
Publicerat i: Okategoriserbart

mer beundrarbrev.


Har fått mer brev från fans idag, hoho. Min allra största beundrare skickade ett par illegala skivor med lite schyssta saker på plus ett brev som skrek "PELLE!". Det var tydligen bråttom, så jag läste igenom det fort. Anna, du har en väldigt vuxen handstil och jag tackar Jesus och de andra dårarna att inte skrivit dig ett brev (hon bor på GBGvägen 69, 66666 GBG om någon undrar) och visat upp mitt femåringsliknande textande. 

Min teori är att alla som heter Anna textar som professionella typografer. I alla fall alla de Anna:or (snyggt plural) jag vet. 

Nu ska jag snart iväg och jobba. I tre timmar!!!!!!11111ettelva Kom ihåg att gissa HÄR!
Publicerat i: Pelles vardag

gissa kroppsbehåring.


Jag kom av mig att uppdatera då det inte gick att logga in på bloggen imorse. Men av någon märklig anledning så registrerade min senila hjärna det som att jag ändå hade uppdaterat. Därav dagens första inlägg först nu.

Det är inte lätt att bli gammal.

Nu kör vi på med min egenkomponerade gissningslek "gissa kroppsbehåringen". Var någonstans på min kropp kan du hitta följande hår som syns på bilden? Jag kan säga som så att det inte är placerat på något... ehm, "sexuellt ställe". Eller jo, det kanske kan uppfattas som tändande för vissa, jag vet inte? Jag säger så här istället; gissa på vad fan som helst utom mitt skrev.

Ett, två, kör!
Publicerat i: Tävlingar

boknatt igen.


Hur många långa boknätter med uppstigning klockan nio morgonen efter klarar kroppen av i rad? Boken är så in i helvetes bra och jag får en speciellt boklust om natten. Det blir med andra svårt att lägga ifrån sig den. Jag kan inte förstå varför jag inte hoppade på hypen när den bagav sig. Bara en och en halv bok kvar nu. Känner redan lite vemod.

Personalfesten var okej. Den var som vanligt snarare. Lekar, middag, utdelning, supa och disco. Men det är skitkul att folk ordnar med fester och att vi (läs: alla andra utom jag) får lite belöning för allt jobbande. Bäst på hela kvällen var bilresan. Jag har kommit på att det är först under bilresor som jag får veta om låtar är något att ha eller inte. Ju mer jag vrålar med (i bilen leker jag Johan Palm), desto bättre är låten ifråga. Smart, ey?
Publicerat i: Pelles vardag

danskan är grym.


Danskan och gammelsvenskan går hand i hand (och uppenbarligen danskan och särskrivningarna också). Men jag gillar det! Undrar hur det uttals förresten? Hy-wii-dh pee-b-äär? Det var den bästa danskan jag kunde få till i skrift. Foh fäen!

Ännu ett sporadiskt (kolla vilket ord jag får in i rätt sammahang idag då) blogginlägg från mig. Snart ska jag iväg på personalfest. Hur tagad är jag på en skala mellan 55 och 66246? Ungefär tre. Mitt taggande går med andra ord minus. Men jag är nykter, kör dit i egen bil, säger "hej" och drar hem så fort jag fått i mig maten, hehe. Fast helt seriöst (asså liksom bah guud) så kommer det något bli trevligt.

Smell yah later!
Publicerat i: Pelles vardag

snorpappret.


Jag har inget tillstånd att publicera bilden, så jag censurerade den. Lammet på bilden vill vara anonym.

Är det någon mer än jag som kollar på sitt snor efter att man snytit sig? Jag gör det fan i mig jämt. Inte om jag måste snyta mig bland andra människor dock, men när jag är själv så tittar jag alltid i pappret. Misstolka mig inte, jag pratar om den där reflexen jag har: fräs ut snor - ta bort papper från näsan - kolla in pappret - vik ihop - släng. Det är ingen arkeologisk undersökning med pensel jag talar om. Utan en snabbcheck.

Vad man sen kan hitta i det där snorpappret är dock lika spännande som en arkeologisk utgrävning (jag har varit på tusentals sådana, ja).

I mitt förra inlägg så bad jag er att fylla i resten på meningen: "Att jag har bättre bredbandstäckning här på Närke-vischan än i Norrköpings innerstad måste betyda att Norrköping ...". Emma skrev så här:
"... måste betyda att Norrköping är mer isolerat än Jerker på Robinson ön 1999". Haha, så jävla bra! Besök Emma, hon verkar var en cool brutta!

Observera att jag inte sa ett ont ord om Norrköping den här gång. Jag överlät det till andra.
Publicerat i: Okategoriserbart

fyll i resten.


Att jag har bättre bredbandstäckning här på Närke-vischan än i Norrköpings innerstad måste betyda att Norrköping ... [fyll i resten].

Roligast, bäst och med kick assade svar kan få en länkning. Eller en spark i rövvah'. Bestäm själv!
Publicerat i: Okategoriserbart

bruce och hans uthus.


Tänkte visa lite bilder från Springsteen-helgen och jävligt fyndigt skriva lite om bilderna. Man borde, tycker jag, börja med bildtext i dags- och kvällstidningar. Ett par rader under varje bild. Det ska jag fan i mig uppfinna.
1. Jag och Anna på en pub. Jag vet att jag inte "ska" ursäkta mig, men lägg märke till mina tentaögon och regnvåta schvung på skallen.
2. The Boss. I år stod vi inte så nära som jag velat. Synd faktiskt. Men visst fan såg vi karln bra ändå.
3. Visst ser det ut som om killen (eller kvinnan med manshänder) filmer Lady Gaga?
(samtliga bilder är ej tagna med min kamera, ifall nu någon skulle råka bry sig).

Annars idag då, vad har hänt? Jag har rensat ett uthus för att göra plats för mina flyttkartonger. Jag kände inga hämningar och slängde alla andras konserverade skit. Saker som legat på samma plats i fyrtioelva år kan inte vara något av värde, så skiten slängdes. Slängdes hårt dessutom. När jag rensar ut och när ingen ser så gör jag det som en rockstjärna. Lite så som Bruce skulle ha rensat ut sitt uthus, kan jag tänka mig.

Häromdagen så länkade Kalle till några covers av Montt Mardie. Jag kan fan inte sluta lyssna. Känslan är ovanlig. Gå in där och ladda ned låtarna (lagligt), så kanske ni fattar vad jag menar. De är riktigt grymma (för oss som är svaga för mespop).
Publicerat i: Musik

jag är rik!


Ja, ja, ja, ja! Aldrig har jag diggat jobbet så mycket som jag gör just nu. I mars månad fick jag min lönespecifikation som talade om för mig att här fick jag mina semesterdagar utbetalda (jag jobbar ju på sommaren, så därför ingen semester). Skitbra tyckte jag då. Vad jag inte la märke till var att dessa semesterdagar var de jag hade från förra året, då jag jobbade nästintill heltid och därför tog semester (men inte alla dagar). Så idag när jag kollade mejlen så fick jag årets semesterersättning. Mina 25 semesterdagar gånger en rätt så gedigen summa pengar.

Så ja, jag är rik! Ligg med mig och bli inskriven i mitt testamente.

Efter utgifter som Way Out West och tåg fram och tillbaka i genom landet så kunde inte den summan komma mer lägligt. Fan vad gött! Nu ska jag köpa min bruna skinnpaj utan att ens känna efter, hehe.
Publicerat i: På tapeten

fan.


Till vänster har vi Ida och till höger har vi Anna. Jag har döpt de här Kolmårdsaporna efter två bloggare, ja. Varför, undrar ni? Jo, man vet inte riktigt var man har de (i bloggsyfte alltså, rent mentalt verkar de okej) plus att de är ganska lik primaterna på bilden, hehe.

 Fan, vad svårt det är att kicka igång bloggandet efter att man varit seg med skiten ett tag. Jag vill uppdatera, men det går fan inte. Det är nästan så att det gick bättre när man hade en hög statskunskapsböcker liggas flåsande i nacken. Men jag är på gång, det är jag fan. Har precis avverkat 20 (!) sidor kommentarer. Även om de många var från Emma (jag gillar dig, Emma, det vet du), så tog det en jävla tid att gå igenom alla.

Fan vad jag svär! Jävla skitkuk, var ska detta sluta? Dags att gå igenon bloggmejlen. Vad händer, folks? Svär ni också fan?
Publicerat i: Okategoriserbart

mord, WOW och kommentarer.


Det är ofta jag tar kort på böcker, kom jag precis på. Vad säger det om mig? Är det en pervers läggning eller ett tecken på intelligens?

Det här är inte en spoiler (tror jag åtminstone)!
När exakt kommer Dag Svensson och Mia Bergman att mördas i "Flickan Som Lekte Med Elden"? Svara inte på den frågan, det är mer en öppen fundering. Texten på baksidan av boken innehåller raderna: "Samtidigt återvänder Lisbeth Salanader till Sverige och händelser i hennes mörka förflutna börja göra sig påminda. När Dag och Mia blir brutalt mördade riktas misstankarna mot Salander och en stor polisjakt drar igång...".

När man har kommit 200 sidor plus i boken, borde inte detta ha skett vid det här laget? Märklich.

Annars? Jag har bokat biljett till Way Out West! Sveriges mest ofestivaliga festival, jag vet - men det går fan inte att missa Lily Allen! Jag ska hänga med Lena och Stefan. Det ska bli för jävla roligt, vi har aldrig träffats förr. Jag och Lena alltså, Stefan har jag sett åtskilliga gånger i mina dar'. Ändå har vi pratats vid i... ja, vad är det, Lena, fyra år nu? På tiden att vi skålar över några öl. Dessutom ska vi träffa Annaaaaaaaaaaaaa med bihang, det kommer också bli förjävla skoj!

Nu ska jag ta mig igenom alla era kommentarer. Det går fan inte att skjuta upp det längre. I-landsproblem high five!
Vad har ni för er?
Publicerat i: Fest och fylla

jag ska bli precis som fox.


I've got the fan mail! Inte riktigt kanske, men det är den bilden jag vill upprätthålla. Alltså att jag är så stor att jag får gratissaker från perverterade män och kvinnor runt om i världen. För man är inte stor förens man får obehagliga saker i brevlådan. Alla är välkomna att skicka saker till mig på tal om den saken! Gör det gärna anonymt och gör mig nöjd.

Brevbomber undanbedes vänligen. Inte en gång till, tack!

Nu var det varken ett fanbrev eller något obehagligt jag fick denna gång. Tror jag åtminstone. Jag vann en tävling hos coolingen Peter för en herrans massa veckor sedan och som jag redan glömt. Egentligen hade jag inte glömt det, eftersom jag senast i förra veckan gav honom min adress - återigen är det en fråga om image och det behövda storhetsvansinnet från min sida.

Hälsningen inuti boken löd som följer:
"Grattis Pelle till vinsten! Tänkte att du skulle kunna behöva lite optimism i ditt liv. Eftersom jag vet att du hade gjort som M.J. Fox och frågat dig själv frågan: 'vad flinar jag åt?', så hade du troligtvis svarat: 'min tumme ser ut som en kycklingklubba!' Trevlig läsning!"

Helt oförstårligt, men fan vad jag garvade! Tack igen, Peter! Jag vet inte om jag ska ta det hela som en pik eller inte, men jag ska minsann öka min optimism! Sarah Palin for president! Ge oss nästa Rocky-film! Cristinano Ronaldo bör köpas för två miljarder! HEJA PIRATPARTIET!
Publicerat i: På tapeten

miljardköpet.


Cristiano Ronaldo har blivit värvad av Real Madrid för den hutlösa summan på en miljard svenska kronor. Låt oss säga såhär; för den summan hade Real Madrid kunnat få mig ungefär ett par hundra miljoner gånger om. Inte för att jag kan ett jävla skvatt om fotboll (fast jo, det kan jag väl egentligen) eller saknar det som brukar kallas "motion". Men ändå, ett par hundra miljoner Pelle borde vara bättre än en 24-åring dränk i hårgelé?

Fast ärligt talat, det här är ännu ett bevis på de idiotiska prioteringar mänskligheten lyckats åstadkomma gång på gång. Det är nästan så att man får lust dra till med klyschan "barn svälter i Afrika". För det är faktiskt bara fotboll. Den som inte håller med mig är fan dum i huvudet. På riktigt. Jag tänker inte be om ursäkt.
Publicerat i: Den arga kategorin

bli en fena på att putsa fönster.


Fönstret på bilden har inte skrivit inlägget.

Jag har aldrig kunnat putsa fönster riktigt ordentligt - förens nu (att jag låter som en smörig reklamfilm är meningen, ja)! I och med flyttstädningen så hade jag inget val och kunde inte längre smita från fönsterputsningen. Så jag passar på och sprider mitt eminenta fönstertips med världen.

Du behöver:
1 blöt trasa.
3 stycken kökshanddukar (billigt skit från IKEA är ej att rekommendera, prova de från Clas Ohlson).
Fönsterputs av valfri sort och prisklass.

Du gör så här:
1. Torka fönsterkanter och spröjs med den blöta trasan. Smutsen därifrån bör ogärna hamna på glaset under själva putsningen.
2. Täck varenda kvadratmillimeter av glasrutan med fönsterputs. Stå gärna en 40 centimeter bort med flaskan.
3. Ta kökshandduk ett och ta bort det mest av fönsterputset. Ju fler fönster du putsar detso mörkare kommer kökstrasa ett bli. Blir den för blöt är det bara att vrida ut.
4. Ta kökstrasa två och torka bort det som kökstrasa ett inte fick med sig. Det blir inte mycket, men en del.
5. Sist tar du kökstrasa tre och putsar de sista strimmorna som kökstrasa två inte fick med sig. Resultatet är häpnadsväckande förjävla bra!
6. Upprepa proceduren och kom ihåg att använda trasorna i rätt ordning varje gång!

I och med detta tips tar jag inte ansvar för:
- Krossade rutor.
- Sönderskurna och/eller avhuggna armar.
- Reeeeeeeepor.
- Framtida djuphavsdykningar efter vraket Titanic.

Så att ni vet.
Publicerat i: Okategoriserbart

åttadagarsjubileum på det pissiga bloggandet.

1. Kumla Indianernas flagga.
2. En get med piercingar och fyrkantiga pupiller.
3. Enzo var en jävla teaterapa.
4. En kamel som kliar halsen.

Ey, jag lever, tro det eller ej! Det är så jävla mycket att göra att jag får lite spasmer i kroppens alla jävla organ. Nu är alla min saker placerade i vardagsrummet, där de ska stå tills på söndag nästa vecka. Bara städningen kvar nu. Och spackligen av hål. När vi flyttade in var det inte en jävel som spacklat något, men vi måste tydligen det. Nåväl, det är gjort på fem röda.

Mitt pissiga bloggande firar åtta dagar. Först hemtentan och nu det här med flytten. Jag är väl uppe i 234457689 obesvarade kommentarer. Men som en "tröst" kan jag säga att jag är ledig från och med imorgonkväll. Då är jag tillbaka. Då ska jag ta itu med alla mejl som trillat in också, för det var en jävla hög jag samlat på mig.

Angående bilderna ovan så kan jag säga att päronen var här och hälsade på. De skulle ta med sig ett flyttlass hem och då passade vi på att se på Kumlas indianer körandes mot Skitköpings vargar. Det är speedway jag talar om förresten. Det var så jävla tråkigt. Men Kumla vann och alla vinster över Skitköping är bra vinster, aight! Igår drog vi till Kolmården och såg på alla djur. Det var en upplevelse. Säkert en tio år sedan jag var där sist, så jag mindes inte så jävla mycket. Synd bara att girafferna inte syntes till någonstans bara. Vi fick varken se elefanter, giraffer eller lodjur och ändå betala fullt pris. Jävligt illa.

Morhor bjöd visserligen, men faktum kvarstår...

Vad gör ni då, yo?
Publicerat i: Pelles vardag

fjortisarna och provokationen.


Jag är en riktig YouTube-nörd, jag erkänner. Eller vad är det att erkänna, hälften av jordens befolkning hänger väl där för jämnan? Jag diggar det i alla fall som fan. Jag prenumerar på coola vloggare, kommenterar nästan jämt (utom på dåliga klipp då jag valt att inte kommentera med negativ ton, mest för att jag själv hatar dryga kommentarer), kollar in minst två gånger om dagen och så vidare.

Sämst idén någonsin: att skapa att svenskt YouTube. Jag vet att man kan ställa in skiten högst upp i vänstra hörnet (välja bort Sverige alltså) och jag brukar göra det, men lagom till nästa gång så är det inställt på falukorvland igen. Varför är det så jävla dåligt då? Jo, för "mest sedda klipp" kryllar av dessa vidriga "video updates", eller vad fan man kallar det, från diverse svenska skitbloggare.

"Häääääii bloggen! Ja, vad har jag gjort idag då?", är den ständiga hälsningsfrasen. Precis som om någon bryr sig om vad en tuggummisvaglande brutta haft för dig hela dagen. Dessutom så brukar det sluta upp med att personen i frågan inte har gjort något speciellt. Ett perfekt recept för att ens komma på tanken att "videoblogga", eller hur? Och vad är grejen med att filma sig själv till bloggen? Det går så mycket emot bloggandet i sig att tanken på det får mig spy över köksbordet (jag sitter vid köksbordet).

Några exempel på de bloggare som tar upp YouTube-listan med sina klipp:
- Den här bruden har skrivit med mig en gång i tiden. Hon har nu kommit på att "om jag är provocerande" så får jag mycket läsare. Jag fattar mig inte på det här med provocering, är det något man vill "bli upptäckt" för? Att spela dum i huvudet? I detta fall så kan det visserligen vara en bieffekt av hennes verkliga jag, för jag tror hon inte har alla hästar hemma. Vad ville hon mig då, kanske ni undrar? Jo, hon ville ha en länkning (precis som om min lilla skitblogg genererar i en siljard besökare) för "hennes går inte så bra som den borde". Vadå, vem vill inte läsa en "klipp ut och klista in"-blogg?

- Ännu en brud som kör på provokation. Hon ser ganska gammal ut. Vad fan, har man inte skakat av sig fjortistänket i och med att man fyllt tjugo så är det, i min mening, något jävligt fel på personen. "Ni säger att jag skrattar falskt, men jag skrattar så här", följt av ett robotliknande garv. Jo, tjena....

- Kissie. Påstår själv att hon inte är så dum i verkligheten. Jag undrar det jag. Jag skulle då inte kunna föra ett intellektuellt samtal med henne, det är ett som är sant. Ännu en som kör på provocerat bloggande.

- En manlig fjortis. Menar att dumma kommenterar är lika med avundsjuka. Jag kan säga med handen på hjärtat att om jag någon gång skulle få för mig att kommentera dumt på den här killes blogg, så skulle det inte vara för avundsjukans skull. Minst av allt avundsjuka. Jag har så mycket jag skulle vilja säga och allt är mest för att banka in lite jävla vett i skallen på det här puckot.

Faktum är att jag hoppas att var och en av dessa jag nämnt ovan blir skitstora, rikskända och senare i livet får stå sitt kast för det provocerande de kört med. Inte få något jobb, inga vänner, ingen familj och så vidare. Undrar om de tycker det var värt det då i slutänden, att säga att anorexi inte är någon sjukdom eller att utvecklingsstörda borde avlivas?

Sug kuk eller dö storstilat, så är det. 

Men skit i det nu. Var är jag? Vad har jag för mig? Varför uppdaterar jag inte? Så här pissdålig på att blogga var jag inte ens när jag var i Paris. Jag flyttpackar. Det hela tog längre tid än vad jag räknat med igår. Hela mitt liv ligger i lådor (och ännu mer upptar plats i soprummet) och lagom tills dess att jag la ner igår så slockande jag på sängen. Vaknade upp imorse med en utandning som löd "måste blogga". Munsår hade jag fått under natten också, sexigt jävlar!
Publicerat i: På tapeten

tentan klar!


Nu är äntligen hemtentan färdig och det känns så in i helvetes jävla skönt! Nu är det bara inlämnandet som står mellan mig och sommarlovet. Jo, jag måste ju åka buss i fyrtiofem minuter och lämna in de sex bladen. Varför använda undret e-mail när det finns både buss och tid? I alla fall så är jag grymt nöjd med det jag skrivit och jag hoppas att får ett G och kan lämna den här överlästa kursen bakom mig.

Ikväll har jag flyttpacka köksgrejor. Tänkte först skjuta upp allt tills imorgon, men nu kommer jag tacka mig själv imorgon. Jag har så in i helvetes mycket saker i det rummet. Sex stora kaffemuggar, sex ölsejdlar, sex whiskeyglas (väldigt använda förresten), sex grogglas, sex temuggar, sex kaffemuggar, åtta tallrikar, åtta assieter, åtta djupa skålar, sex dricksglas och så vidare och så vidare. Men nu slipper jag den skiten imorgon!

Man får inte vara dum!

Angående valet så tycker jag det är förjävligt att Piratpartiet norpade åt sig ens en plats. Det var så här Hitler började sin väg han med... Ungefär. Minus internet.
Publicerat i: Pelles vardag

bruce på stadion igår.


Nu är jag hemma från Bruce-weekend i huvudstaden. Konserten var... ja, den var bra. Eller den var jävligt bra. För mycket låtar för folk som bara verkar lyssna på Bruce Springsteen och inget annat. Jag har visserligen alla skivor själv, men så pass duktig är jag inte att jag kan varenda låt. Mycket är ju skit också, om man säger så. Mannen är en ikon, visst - men det är The Beatles också, de har också mycket skit inte värd att slösa tid på.

Bäst: "Badlands", "Thunder Road" (äntligen fick jag höra den med E Street Band!) och framför allt Detroit Medleyt. Herreminjävlar! Ni med Spotify - lyssna!

Sämst: den jävla svenska sommaren. Det är ingen överdrift när jag säger att det inte var varmare än en tio-femton grader. Drog ned konserthumöret som fan gjorde det också! Låten "Queen of the Supermarket" var ett förjävla ruttet låtval. Aldrig hört - vill inte höra igen!

Till nästa gång: skit i DDR-Stockholm och kör på Ullevi. I juli månad!

Att vänta: första konserten fick en trea i Aftonbladet av "recensionsgeniet" Larsson. Den andra spelningen fick en fyra och den femte kommer få en femma. Vänta ni bara, jag kommer ha rätt.
Publicerat i: Musik

'cause tramps like us, baby we were born to run.


Nu drar jag till Stockholm. Ikväll smäller det och jag ska bli en "tramp" och vara född till att springa. Det kommer bli alla tiders. Imorgon är det Grönan för hela slanten och återvänder jag hit till Skitköping vid halv tio-tiden. Hade tänkt lära mig att mobilblogga. Men jag hann inte. Dessutom är det ju inte förjävla roligt med mobilblogginlägg. Men någon dag ska jag lära mig grejen med det där också. Bli en bloggnörd till 100 procent. Minidatorn och det mobila bredbandet är ju redan fixat, menar jag.

Igår fick jag 20 kommentarer lite drygt. Det är ganska lite. Speciellt då jag brukar ha cirkus 40 kommentarer per inlägg och uppdatera tre gånger om dagen. Statistiken var densamma, men folk verkar pissa på att kommentera. Känns gött på samma gång. Ett stressmoment mindre, höh. Jag tar allt som en komplimang.

Har bara en halvtentafråga kvar. Jag är ganska nöjd med det jag skrivit. I alla fall med tanke på hur helgen ter sig. Skiten blir klar på lördagnatt, lätt!

Vad händer i helgen för er del, någon mer som ska på Bruce? Ciao niggahs!
Publicerat i: Pelles vardag

26 timmar till insläpp.


Idag är stora copyright-brytar dagen här.

Imorgon om 26 timmar öppnar portarna upp på stadion och Bruce. Har inte riktigt hunnit reflekterat över eller fattat att jag ska på den här konserten än, men det kommer bli riktigt, riktigt grymt! Jag är skitasäker!

Undrar du var jag är? Kolla här!

Första tentafrågan klar! Nu ska jag läsa på den andra i badet. Vad har ni för er?
Publicerat i: Musik

våta fläcken/wet patch.


Har suttit och vaknat framför "Top Ten at Ten" på MTV. Ett program som gått ned sig jävligt rejält. Precis som resten av skitkanalen. Får jag föreslå ett namnbyte? Jag röstar för WTTV, White Trash TV. För det är fan vad det är, bara en massa vidriga program om bisexuella tvillingpar, tequlia-brudar, hemma hos-besök och "gör mig till något jag inte är"-program. Jag lyckades faktiskt slå The Hills en gång och kan för allt på denna jord fatta varför folk (mest brudar) kan tycka den skiten är bra. Det är tvärtom för min del, det hamnar på min på topp tre-lista över skit på jorden. Alla kategorier.

Kolla in det här istället, det är så The Hills borde vara.

Men det jag vill ha sagt var egentligen; varför censureras ordet "wet patch" i Lily Allens "Not Fair"? Ännu en gång gör MTV/WTTV en priotering som är höjden av "obegriplighet". Fast det är väl förstårligt, ord kan skada folk.

Nu ska jag kolla in hångelfesten och torrjuckandet hos de bisexuella tvillingarna.
Publicerat i: Film och tv

det blir en lång natt.


ISO 47000 ungefär. Vet ni inte vad ISO är? Surt för er.

Jag ger den som kan svara på följande tentafråga tusen spänn:
"Den sociala konstruktivismen påstår att den kan överbrygga skiljaktigheter mellan rationalister och reflektivister. På vilket sätt bidrar den sociala konstruktivismen till att överbrygga skiljelinjer mellan neo-realism (eller som den också benämns, strukturell realism) och feminism"?

Det blir en lång natt. Har bunkrat upp med kaffe, Marabou, bullar och vindruvor. Jag siktar på att somna runt klockan fyra.
Publicerat i: Pelles vardag

halv paus.


Nu ska jag fatta det oerhört mogna beslutet om att ta en halv bloggpaus. Vad "halv bloggpaus" exakt betyder är att jag fortsätter blogga helt meningslöst, men skiter i att interagera (flådigt ord, hey?) med er. Vilket suger jävligt mycket röv, då det är halva grejen med bloggandet.

Varför gör jag detta? Jo, här är veckans schema:
idag: heldag på universitetet, hemtentan delas ut.
ikväll: hemtentan påbörjas.
torsdag: hemtentaplugg.
fredag: mot huvudstaden och Bruce Springsteen.
lördag: Gröna lund.
lördag natt: tentaplugg.
söndag: tentaplugg.
måndag: hemtentan lämnas in.

Alltså faller det klokaste beslutet att ha just denna halva bloggpaus. För att rikitgt hinna med allt.

Men fortsätt lämna en kommentar eller två eller tre eller fyra. Jag går ju igång på det.
Publicerat i: Pelles vardag

ge mig pengar.

Jag måste ha sommarjobbslönen snart. Hade jag inte varit fattig student och fortfarande jobbat så hade jag inte haft ett par tusen skivor att köpa.

Kan ni hitta ett större I-landsproblem, så säg?

Vad gör jag? Pluggar, pluggar, pluggar, pluggar... Imorgon får jag min hemtenta. Samtidigt sitter jag här och är dygnförkyld. Känns så där. Om fyra dagar står jag på Stockholms Stadion. Hoppas allt ordnar sig för jävla bra.

Dags att knarka C-vitamin. Vad görs?

Ps. Donationer till mig görs på bankkonto 1234 - 3476322. Ds.
Publicerat i: Pelles vardag

the roof is on fire.


Igår när jag gick på standpromenaden här i Norrköping så kände jag att det började lukta rök. På min vänstra sida upp för en backe låg krematoriet. Rent instinktivt höll jag andan för att inte riskera att få in mer kroppspartiklar än nödvändigt i käften.

Nu vet jag inte om det var rök från just krematoriet, men det var ett för jävla roligt sammanträffande, aight? Undra vem det var man kan ha andats in (om nu så var fallet). Hoppas det var någon smart person, som har gener som Albert Einstein och att de smittar av sig och gör min gener svinsmarta.

Vem vet, det kanske var Albert själv?
Publicerat i: Pelles vardag

flyttpackad.


Klå det där, ey!

Jag har börjat packa ikväll. Det är jobbigt. Eller tanke på att flyttpacka är jobbig, när man väl sätter igång går det med en jävla fart. Min taktik är att märka upp kartongerna med A, B och C. Så att jag vet hur viktigt det är nästa flytt (som antagligen kommer ske till en mindre lägenhet). Till A-lådorna hör CD-skivor och DVD-boxar. I B-lådorna hittar vi köksredskap och handdukar.

Grym priotering, jag vet.

Här har ni svaret på vad Reströds-kläderna kostade
 (klicka). Närmast var Natalie (alias "mammi") med sin gissning på 465 spänn. Även om det var något för högt, höhö. Ett sjuhelvetes jävla fynd med andra ord!

Vad har ni för er, nördar?
Publicerat i: Pelles vardag

resteröds, ey! gissa priset.

Har ni lyckats missat märket Resteröds så kommer ni antagligen inte bry er nu heller. Eller så lär ni er något nytt. Företaget grundades under namnet "Resteröds trikåer" på 30-talet och fick en street fashion-avdelning på 90-talet. Detta är intressant varför, undrar ni? Jo, för att fabriken en gång i tiden öppnade upp i Ljungskile. Den ort där jag nu i helgen snyltade sovplats hos Janeth, morsans syrra (också känt som "moster").

I min mening är detta ett av de bästa svenska klädmärkena. Grymma (fast jävligt dyra) kläder!

Så klart passade jag på att spana in fabriksförsäljningen på plats och kom undan med plaggen nedan. Gissa hur mycket allt kostade! Gör't! Gör't!
1. Cardigan. 2. Tischa med axelklaffar. 3. Vanlig tröja (heter de något speciellt?). 4. Väska.

Så, vad tror du? Gissa på priset! Närmst gissning får väl en länkning eller något, vi får se. Svaret kommer i nästa inlägg.

JÄVLAR VAD UNDERHÅLLANDE GISSNINGLEK! WOOHOO!
Publicerat i: Tävlingar

liseberg.
1. Balder. 2. Överskattad glass från överskattade Ben & Jerry's. 3. Vi hittade en spegel och bestämds oss för att återuppliva Louvren-picsen. Anna är censurerade på egen begäran, höhö.

Grejen med Liseberg är att jag har lyxen att känna att "här är jag fan varje dag". Det känns fan så. På fem år har jag varit där sju gånger, tror jag att jag kom fram till. Därför så sparade både jag och Anna på krutet och pengarna till nästa helg då vi drar till Stockholm och Gröna Lund. Ett place som jag bara varit en gång tidigare i livet.

Men vi åkte ett par attraktioner. Tillsammans med päronen så blev det den där 3D-bion. Jag måste ha något brytningsfel i synloben när det kommer till 3D-filmer, för jag har fan svårt att se exakt så som jag tror att man ska se en 3D-rulle. Men felet kan ha varit de skrikiga fjortisarna som satt bakom oss, jag vet inte. De förstörde lite av känslan.

Resten av tiden spenderade jag och Anna själva. Spelandes på hjul och var inne på casinot (saker som man är jävligt dålig på annars när man är på Liseberg). Jag blev medtjatad att åka Balder och den var rolig. Jag och karuseller har aldrig varit någon jävligt bra kombination. Det kan på en millisekund slå över till illamående. Men Balder gick guld. Hade det inte varit för den förjävligt långa kön så hade vi nog åkt en gång till.

Sen blev det ett par timmar i Lustgården där vi drack rödtjut när vakterna inte såg och bättre på min blekfeta bränna. Nu kan jag stoltsera med en bondbränna som inte är av denna jord, hehe. Men jag är stolt över den. När väl vinet slagit till så fick jag denna grymma idén att åka Uppswinget. Blev jag inte illamående i Balder så var det väl själva fan att jag skulle bli det nu - med rödvin i huvud och mage.

Fan, att man ska vara så jävla klen.
Publicerat i: Pelles vardag