polisgris.


Oink! Oink!

Förut när jag var på McDonald's (och köpte kaffe, inget annat) så var det ett par poliser som grep en hög dude. Först trodde jag snutarna skulle köpa mat själva, de har ju för vana att äta en hel del på snabbmatsställen. Duden stod längst fram i kassan och skulle precis få sin mat, när de tog han. Det dumma är att jag faktiskt kände förakt mot poliserna, som var tvungna att agera precis då. Det är bara IQ-befriade nördar som blir polis, folk med låga betyg och med bra kondition. Märk väl att jag är jävligt fördomsfull och antagligen har fel. Det är nog de anarkistiska tankarna från "politisk filosofi"-kursen som smittat av sig. "Polisen har inte mitt tillstånd att agera som de gör", hehe.

Nä, ett laglöst samhälle, det vore något det...
Publicerat i: Pelles vardag

skräm mig.


Jag tycker inte om eftersänd post. Här handlar det om post som är för viktig för att slänga och för viktig för att skicka det till barndomshemmet. Därför höll jag andan igår när jag fick hem ett hårt brev. Utan att egentligen ha någon anledning så tog jag det för ett handskrivet brev från Kronofogden. Medens jag öppnade det så planerade jag gömställen för min personliga tillhörigheter, så att de skulle bli svåra att hitta. 

Döm av min förvåning när det var speedwayreklam i kuvertet. Vad fan, bara för att jag har två speedwaytokiga päron så behöver man inte eftersända post om "sporten" för min skull. Illa.

Annars så är det bara att infinna sig på Ullevi den 30 maj för ett Grand Prix. För den som är intresserad.

Nu blir det plugg och rollspelsopponering, pff!
Publicerat i: Den arga kategorin

bloggframtiden här.


Ett fyllo.

Idag tog jag ett enormt steg för mänskligheten. Och för min blogg. Vad som väger tyngst får ni lista ur själva, nu tänker jag i alla fall tala om bloggen. Det andra får vänta, det där med mänskligheten. 

Vet ni vad jag gillar hos vissa bloggar? Jag gillar återkommande saker. Vem diggar inte Kissies "hissa och dissa"-lista? Det är den jag lever efter för varje vecka som går. För att inte tala om Blondinbellas "bloggtips"-lista. Ett projekt som visserligen bara höll i sig ett par veckor och där hon bara länkade sina vänner, men ändå. Sen så har vi ju Marcus intervjuer med alla storbloggare.

Summan av kardemumman, jag gillar all skit som man vet ska komma om och om och om och om igen. Därför går "Pelles personliga" in i fas två och skaffar sig en nyans till struktur. Med start denna vecka kommer det varje onsdag bjudas på ett "Veckans bloggtips". Där jag tipsar om en blogg som jag gillar. Med ett rätt så stadigt läsarantal på nacken så är det ju nästan min plikt att sprida länkar med schyssta bloggare till höger och vänster. Det finns många svinroliga och intressant bloggar som borde få sig en välförtjänt länk. Märk väl att inte jämföra detta med "veckans blogg" där vilken fjortis som helst försöker fiska kommentarer genom att få folk och rösta på ett antal skittråkiga "modebloggar". Nope, här listar jag riktigt bra och framför allt välskrivet shit (mutning är tillåtet).

På söndagar blir "Veckans kåta ögon" ett återkommande projekt. Ett mina mest uppskattade inlägg någonsin skulle jag vilja påstå. Här kan en person (eller flera), vem som helst egentligen, råka hamna under den åtråvärda titeln. Två regler finns; titeln kan syfta både något bra eller något dåligt och så får ingen motivation nämnas. Sug på den ni!

Parallellt med dessa två återkommande inlägg så fortsätter min helt egoistiska resa med "Operation blogghora". Dessutom ska jag och Barro återigen uppta vår kamp mot de krångliga pluralen. Snart som fan.

Vad tycker ni, låter det bra? Inte för att jag bryr mig vad ni anser, men det är viktigt att vara trevlig, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

i mitt badrumsskåp.Jag hittade en bakteriehärd i badrumsskåpet idag. En ren sanitär olägenhet rent ut sagt. Tre tandborstar i ett glas. En av dessa tandborstar är i bruk, de andra står bara bredvid och smittar ned sin omgivning. Jag har mått lite krassligt i magen på sistone faktiskt, det kan bero på dessa siljontals gamla salivbakterier.

Bilderna har varit ovanligt korniga på sistone. Något ollon (och det är inte jag) hade ställt in på låg bildkvalité. Men det får man väl räkna med när man låter vem som helst hålla i kameran och ta kort. Får lägga av det. För bloggens skull.

Nu; mat och Helt Hysteriskt! Sen; inget plugg (yeah!) och svara på kommentarer!
Publicerat i: Pelles vardag

tuffa tider.

Det är inte lätt att gå på universitetet, hörrni! Måndag och torsdag den här veckan är jag i plugget i fyra timmar, nästa vecka blir det fyra timmar på onsdagen och veckan där efter blir sex timmar torsdag och fredag. Bilden på schemat är kanske kryptisk för en som inte känner igen sig.

Känns som om de här veckorna är ganska behövliga. Kommer ju ha tid att läsa litteraturen och blogga ordentligt i alla fall. Sen ska vi ju skriva ännu en essä visserligen, men ändå... (det måste väl finnas andra arbetssätt än essäer tycker man, är väl inne på den femte det här året nu). Skönt att slippa åka två timmar fram och tillbaka.

Nu är det Hasselhoffs TV-serie med en talande bil. Jävligt underhållande!
Publicerat i: Pelles vardag

svulla med pelle.


Helgens matintag har jag valt att kalla "så söt mat att fångar skulle spy". Det sunda ögat har inte synts till någonstans. Visserligen har middagarna varit någorlunda energigivande med hela tallrikmodellen inkluderad. Men resten av tiden, det har inte bådat gott för vener och hjärta. Ni vet ju bara vad jag smällde i mig i fredags. Lördagen blev någorlunda bättre med jordnötsringar som enda onyttiga. Lite glass också så klart. Precis nu avrundade jag helgen med pannkakor och kladdkaka (som snarare bara liknade kladd).

Imorgon är det måndag, dags att börja röra på fläsket. Ny vecka, nya tag. Imorgon börjar nya delkursen också - på tre dagar. Känns onödigt att bara tänka på den! Men 1,5 högskolepoäng är mer än inget.

Vad händer i veckan, era nollor?
Publicerat i: Okategoriserbart

Vad har du i din påse?


Rubriken kan lätt missuppfattas, men svara gärna på det sätt som du väljer att tolka frågan på!

Det senaste i segmentet i bloggosfären är att ta kort på innehållet i sin godispåse. Som vanligt fattar jag inte varför. Varför skulle jag ägna minsta tanke på vilket godis någon äter? Det här är inte femte klass och en skolgård (även om det många gånger kan verka så, läs bara kommentarerna jag fick av att dissa Norrköping) där den med godast godis vinner. Men självklart ska jag inte vara sämre, utan jag hänger på den här "ta kort i din påse"-trenden. Jag hänger alltid på obegripliga trender. Jag är ganska sorglig på det viset.

 Dock så hade jag inget godis, bara broccoli och havregryn...

Vad har du i din påse nu då?
Publicerat i: Okategoriserbart

Resultatet av EH.

Jag är full av dubbelmoral. Trots min diss mot Earth Hour igår, så tog jag mig ändå ut på Norrköpings gator för att spana in fenomenet "inget ljus". Mest som sällskap visserligen, men ändå. Vi letade upp en plats här i kissbajsochskitköping som vi kunde tänka oss skulle släckas ned, nämligen det gamla... ja, det gamla huset som är gult. Jag vet inte vad det kan ha varit för något förr. Samlingslokal för de uttråkade? (Jag hade haft klippkort, en notis bara).

Hur som helst, bilden ovan är hur det såg ut sex minuter i halv nio ungefär. Fem över halv så såg det likadant ut, minus gatlyktan närmast. Men till synen av det starka ljus den gav ifrån sig, så kan inte lampjäveln annat än brunnit upp. Vi gick vidare och kollade in forsen (som alla bara älskar, det är ju så unikt med vatten genom en stad förstår ni), inget hände där heller. Skvallertorget såg likadant ut. Kungsvägen såg likadant ut. Strykjärnet (ett till gult hus) såg också likdant ut.

Faktiskt så blev jag lite besviken över att vi inte hittade något som var släckt. Kanske att vi kollade på fel ställen, jag vet inte... Idag är det ju skitsamma.
Publicerat i: Pelles vardag

Dagens dammsugare.

Eftersom Stefan tog dö på min OBH Nordica-dammsugare i förrförra veckan så var det idag dags att införskaffa sig en ny sådan här jävla sak. Fan vad tråkigt det är att köpa hushållssaker, speciellt dammsugare. Men dammnivån var katastrofal och nästintill ohälsosam (kanske allt damm är, vad vet jag?). Hittade apparaten ovan för fyrahundra spänn på Jula. Det bästa är att den är en sådan där påslös dammsugare. Skitcoolt!

När vi klev över tröskeln in i lägenheten blev det rent automatiskt städning som gällde. Kul ledig helg. Skitkul. Verkligen... Bara en sak är värre än att städa och det är att tvätta.

Hur har er lördagseftermiddag sett ut?
Publicerat i: Pelles vardag

Nej till Earth Hour.


Nu ska jag vara så där konstigt jävla förbannad igen och antar att jag får räkna med lite mottugg. Men det här med Earth Hour, jag köper det inte. Ska det passa att världen plötsligt stänger av alla ljus en timma om året för något jävla jippo? Det är en del av årets 8760 timmar vi talar om. Jag köper det inte, inte ett dugg. Gesten är fin visserligen, men imorgon kväll då, hur blir det då? Jag vet folk som lämnar hemmet med en lampa tänd i varje fönster, bara av den anledning att de vill komma hem och det är ljust. Ska sådant beteende spela mindre roll imorgon?

Personligen försöker jag alltid ha lampor släckta i de rum jag inte befinner mig i. Det hela beror väl på hur aktiv man är just kväll till kväll. Sitter jag bara och pluggar, då är det till att släcka ned. Lämnar jag huset finns det inget som lyser (om man inte skulle råka glömma, även jag är mänsklig).

Tilläggas bör kanske också att det är inte intiativet i sig jag är emot, det är ju skitbra att WWF försöker få folk att fatta. Synd bara att det inte stannar kvar, det här sättet att leva. Hypen är extrem dagarna innan och sen kan folk inte ens skaffa sig sig lågenergilampor för att de är för dyra. Men det behöver ju inte det, för är man med och släcker ned för Earth Hour så kommer man undan.

Nä, slopa den här timmen och börja leva som du lär istället. Tänd en extra lampa och visa att du inte behöver ett Världsnaturfondjippo för att fatta.
Publicerat i: Den arga kategorin

Tre Pelle, ett år.


1. Pelle efter en vecka i alperna. Mössknullrufs och allt. Vann resan med jobbet.
2. Pelle som Björn Borg. Den där maskeradfesten var fan en av de bästa jag haft. Bortsett från 20-årsfesten. Den var grym.
3. Pelle full och flottig på finsittning. Konstig kväll, fick inte sitta med några klasskamrater, bara en massa "arbetsterapeutare". Men roligt hade vi, jag och alla främlingar. Tjejen på bilden är dock en KSM:are.

Jag har suttit och pillat ihop flera olika headers efter att jag sett att designadinblogg tipsat om det (tryck F5 så får ni se lite olika bilder däruppe). Trillade in på min fotomapp som jag har på externa hårddisken. Mappen döpt till 2008 innehöll en massa roligt skit.

Jo, det var väl mest det jag ville. Har ni en bra fredag?
Publicerat i: Okategoriserbart

Tentafestandet.

Vad fan, nästa tenta får fan jag hålla i trådarna och fixa festandet. Ovan ser ni min tentalyx; en cola, en Marabou-rulle och en påse gifflar. Jag vill ha öl, öl, öl, öl! Nä, nu får det ta och hända något jävligt intressant. Kan inte någon komma hit och hålla mig sällskap? Jag bjuder på öl, jag lovar! Sovplats kan jag också kirra.   

Ingen pubrunda blir det heller, skittråkigt. Inte kan man ringa och rådslå med päronen (inte för att jag skulle rådslå festande med de), för de har dragit till Island. Kan de inte vara hemma och bli grå som vanliga människor (märk väl att jag skojar, jag unnar de sitt resande runt om i världen och miljöutsläpp i form av flygplansavgaser)?

Men, men... jag antar att värre saker har hänt någon annan. Någon liten sate ute i skogarna. Som lever varesig utan el, öl eller umgänge. Nu skålar vi och höjer våra colaburkar! Skål!
Publicerat i: Fest och fylla

Gårdagens belöning.

Jag unnade mig ett par hundralappar tentabelöning igår som jag sa. Hade ju planer på att uppdatera alla intresserad om läget (det vill säga ingen) om detta igår, men eftersom Johanna Blund slog till redan vid femslaget så sket jag i allt vad bloggande hette. Men idag går det bättre, på tal om bloggandet. Ska snart in och mucka lite bråk med Madde på hennes blogg. Såg att hon varit lite kaxig. Allt är snart som förr med andra ord, hehe.
Oh fan, det var ju en dödskalle på den vänstra tischan. Såg inte det förens nu. Haha, vad fan då! Jag såg bara busken (eller trädet?) högst upp och tyckte den var grym. Men skitsamma. Nu ska jag hitta svarta grymma loose fit-brallor så blir de här skitgrymma i sommar. Röda Converse-pjucks ska det bli också.

Marit Bergmans nya platta. Hon blir bara sämre för varje skiva som går. Även om alla är jävligt bra, så klår inget första plattan. Fast så är det ju med i stort sett alla artister. Annars, på tal om skivor, så längtar jag till sommarjobbet och lite skivlöning. Förr köpte jag säkert fem skivor i veckan. Nu blir det snarare en varannan månad. Tragiskt.

Gårdagens kap måste jag ändå tillägna den här DVD-boxen. Mad Men säsong 1, kostar bara 279 spänn på Åhléns. Visserligen bara 199 kronor på CDON, men vad fan - jag orkade inte vänta. Det här är tydligen nya mästarserien och den tog ju hem alla tunga priser både på Golden Globe- och Emmy-galan. Och för en gångs skull så köpte jag mig en box som jag inte sett innan ett dugg. Hoppas den är är så grym som alla säger.

Nu väntar jag på att True Blood och Mitt Så Kallade Liv ska komma på DVD. Men det lär väl aldrig ske i det här bajslandet.

Vad hittar ni på idag då?
Publicerat i: Skola och jobb

Facebook-nerds.

"Fyra av dina vänner har gått med i gruppen 'Vi vill ha tillbaka gamla Facebook!"".

Haha, blir man så pass upprörd över att en hemsida byter layout bör man kanske fundera på hur sund ens livsstil är. Själv tycker jag inte det blev så pass stor skillnad. Bilderna fick lite runda hörn och det var ju åt det bra hållet. Sen så är ju jag inget givet Fuckbook-fan, så... vem är jag att tala till alla er psycon där ute?

Det gick ju inge vidare igår med mitt kommentarsvarande. En obotlig trötthet slog mig så fort jag publicerat förra inlägget. Fast den var ju inte obotlig, sömn hjälpte visserligen, men jag gick och la mig först vid tio. Det går bättre idag.
Publicerat i: Okategoriserbart

LEDIG, maddafakka!

Det är grymt väder här idag! Livet leker och jag är på topphumör. Det är lite av det vårvädret som var när jag var i Paris. Fast inte lika varmt eller riktigt lika grönt. Med andra ord är det inte alls som vädret då, haha. Men folk sitter utomhus på alla fik, det pratas och skrattas. Det är som om allt vore på film, lite sådär larvigt härligt. På bilden ovan förresten så sitter jag och är bakis på Champs -Élysées samtidigt som jag svullar en baguette.

"Sun is in the sky, oh why, oh why would I wanna be anywhere else"?

Jag lyssnar på Lily (demoversioner) och är så jävla glad! Den här dagen har jag väntat på i veckor nu. Tentan gick kalas och jag hade pluggat på rätt saker. Åtminstone känns det bra just nu. Förhoppningsvis så skrapar jag ihop tio poäng till ett godkänt betyd, Kanske får underkänt igen, kanske inte. Hur som helst, det känns svinbra och jag kan härmed ta ledigt i fyra hela jävla dar'. Fyra dagar! Det är torsdag, fredag, lördag och söndag vi pratar om! Ledigt utan att känna ångest! Jag ska ta mig tid att blogga, fota, läsa "Män som hatar kvinnor", se på TV-serier, dricka, sova... ja, allt ta mig fan!

Gick och handlade upp 700 spänn nyss också, helt utan skam i kroppen, som en belöning till mig själv. Till mig själv och min pluggskalle som var med mig idag. Mer om de sakerna senare.

Bäst av allt; jag kommer få göra kompleteringar till tentan i lördags. Om jag nu skulle få underkänt, det vill säga. Skickade mejl till läraren och frågade om jag kunde få göra det, ifall betyget sket sig. Med tanke på att jag kommer flytta till hösten. Nu är den ångest också som bortblåst!

Nä, den här helgen blir så jävla härlig! Ska bara göra saker jag vill; först ut blir att bocka av drygt 300 kommentarer! Utropstecknen flödar!

Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Pelles vardag

Yeah, sommmartid!

Nu är det dags; natten mellan lördag och söndag är då vi ställer om till sommartid! Det är bara att vara vaken och vrida om allt en timma framåt. Vem kom på att man tvunget måste vrida fram uret mitt i natten? Hundra spänn att det hade med TV-tablån att göra, man vill ju inte sabba kvällarna så att Let's Dance, Melodifestivalen, eller vad som nu kan tänkas gå på lördagskvällar, plötsligt börjar nio istället för åtta. Rysliga tanke.

Visste ni att vi bara ställt om klockan till sommartid sedan 1980? Det är ju ingenting. I mitt huvudet hade jag fantiserat ihop en teori om att det var något Kopernikus klurat ut på 1500-talet. Ungefär.

Vad ska det var då tycker ni, vinter- eller sommartid? Jag gillar sommartiden mer. Det är det ljusa sommar-Sverige jag gillar. Även om inget slår julen under vintertid. Inget slår julen. Inget.
Publicerat i: På tapeten

Grejen med ost?

Med risk för att låta som Jerry Seinfeld, men vad fan är grejen med ost? Osten, detta gula märkliga fenomen. Helt klart en lyxvara när man är student. Kilopriset (på god ost) ligger på 80 spänn och uppåt, vilket är på tok för dyrt och det slutar med att man köper Arlas sketna hushållsost. En ost som bara har för funktion att blöta upp käften lite och smaka så lite som möjligt. Skulle man däremot hitta en smakrik ost, låt oss säga prästost, med ett billigare kilopris, då är skiten full med hål. Hål på sidorna, hål gömda i osten, hål under botten... hål precis överallt. 

Så man blir fast i hushållsostträsket.

Dagens stora I-landsproblem, jag vet. Tycker synd om barnen i Afrika blablablabla....
Publicerat i: Den arga kategorin

Epic fail.


Såhär mår jag idag; som ett liv efter sju svåra år. Bild från Paris. Jag var sliten.

Fan, jag hade skitsvårt att somna igår. Jag tror jag somnade runt fyra och hade ställt klockan på sju. Visserligen snoozade jag till åtta, men fyra jävla timmar är inte mycket att kicka igång hjärnan på. Ska försöka att plugga till fem åtminstone, sen ska jag låta att vara. Man ska inte plugga för tätt in på. Hur som helst så gick ju planen om att börja läsa vid åtta i stöpet, haha. Ska börja snart. Om en kvart.

Gick yr som ett spöke till McDonald's och köpte frukost. På en trappa på vägen upp så snavar jag och ropar "wöhohoho"! Jävligt högt dessutom. Ute och rökte stod en biomänniska (som ligger vägg i vägg med McDonald's). Han bräkte ur sig ett "heeeh". Det är inte så att jag skäms för att snubbla till, det är snarare det vad jag får ur mig när jag gör det. Alla ljud som lämnar käften. En gång tror jag till och med att jag ropade "hoppsan-sa". Illa.

Bäst att bara skratta åt sig själv.

Nu kom Lady Gaga på Spotify-radion. Det värsta med det; jag kan varenda ord. "Just dance, gonna be okey....dö-dö-dö-dö-dance...". Epic fail.
Publicerat i: Pelles vardag

Gissa kändisen.

Den senaste trenden i bloggosfären är att man ska gissa kändisar. Jag ska inte vara sämre än att jag för en gångs skull hoppar på denna högt stimulerande gissningslek.

Vem är kändisen på bilden ovan? Ni får följande ledtrådar:
- En sosse som styrde Sverige ungefär 10 år för länge.
- Han börjar på "G" och slutar på "öran Persson".
- Det är inte Bert Karlsson, utan ... ?

Vet ni vad 31 + 74 + 11 + 17 + 27 + 11 + 26 + 14 + 14 + 16 + 16 + 19 + 7 + 15 + 10 är? Det är resultatet av sopigt bloggande. Jag börjar tröttna på all tentahelvetesplugg.
Publicerat i: Okategoriserbart

På tal om Elvis.


Jag lyssnar på Elvis och på tal om honom så kom jag och tänka på att jag fick en kommentar igår, angående min lata opponering:

Kalle
om Drick med mig, hörru!:
tänk om föreläsaren spanar i din blogg pelle!? ;)

Jag brukar tänka så, det är därför det är viktigt att inte skriva ut vilket ämne man pluggar eller vilken läraren man har för stunden. Jag menar, alla googlar ju sig själva. Michael Godhe, Benny Andersson, Karin Kristensson, Börja Maxe, Eva Medin, Björn Cervin, Anders Drakenberg, Christina Hörlin, Jonas Ramsten och Barbro Andersson är bara några av de lärare och förläsare jag avverkat och som jag nu kan skriva in namnet på. Jag ser deras Pelle-tid som preskriberad.

Nu ska jag fortsätta plugga min "filmvetenskap" som jag hade en pissig opponering på igår.

Förresten så har jag har hittat en cool blogg, Småbloggskommentatorn. Visserligen skrivs det om bloggar som nästan ingen vet om, men jag föll för sarkasmen som går att läsa ut mellan raderna (eller i texten också för den delen). Underskattad nisch i bloggosfären, det där att vara lite kaxig. Oftast fattar ju inte en jävel vad man menar.
Publicerat i: Okategoriserbart

Min dag.

Hög standard på webbkameran.

Dags att kicka igång dagens plugg. Jag pallade bara att läsa till tre, så jag har fortfarande lite nytt kvar att läsa. Sen ska jag lite lätt gå igenom och försöka minnas det jag läst med hjälp av stödord. Låter som en lovande strategi, aight?

W'zup? Som man sa i början av årtusendet.
Publicerat i: Pelles vardag

Never shall be slaves.

Jag varvar musik pluggnatten till ära med The Killers,  Paul Simon (som vill att man ska kalla han Al) och brittiska kampsånger... Japp, "Rule Britannia" kom spelandes och den är fan grym att läsa till. Prova att lyssna på den med Cilla Black.

"Ruuuuuuuuule Britannia, Britannia rules the waves...".

Märkligt, jag får lust att se en engelsk landslagsmatch. I vilken som helt egentligen. Utom kricket, det verkar skittråkigt. Håll det här med sport i kombination med Pelle i minnet, jag kommer inte säga det ofta. Klockan är nu tolv och jag planerar att sitta till fyra. Om jag pallar, vi får se.

Återkommer kanske under kvällen, om inte annat så hörs vi imorgon!
Publicerat i: Pelles vardag

Kvällens fråga.

Sista halshuggningen i Sverige sker så sent som 1910. Den kvinnliga rösträtten införs först 1921. Judeutrotning på 1940-talet. 1956 är det uppror i Ungern. 1961 börjar bygget av Berlinmuren. I början av 1970-talet börjar hippies slåss om almarna i Kungsträdgården. Rick Astley hamnar på förstaplats med sin "Never Gonna Give You Up" 1987.

Kom förnuftet först på 1990-talet kan man börja fråga sig? Nej, då kommer sneluggen, mittbenan, Teenage Mutant Ninja Turles, EU-inträdet, Volvo 850:n, Mona Sahlin som handlar Toblerone, ...

Kommer mänskligheten någonsin uppnå någon typ av högre intelligensnivå tro?
Publicerat i: På tapeten

Drick med mig, hörru!

Yo! Kom precis hem ifrån skandinaviens onödigaste opponering. Jag hade inte läst mer än en och en halv sida på den text vi skulle opponera. Jag sa lite om deras sätt att använda källor, men att jag gillade det de skrivit, haha. Den text vi skrivit (som jag gjorde fel till) har jag inte ens läst en gång. Ambitiöst som fan, haha. Men godkänt blev det. Allt jag bryr mig om just nu.

Nu har har jag väl en... ja, 100 sidor att läsa? Blir väl klar någon gång i natt. Imorgon blir det sovmorgon och plugg på biblioteket! Fan vad jag vill supa bort all pluggångest och ha skoj. I helgen ska jag ha pubrunda här i Norrköping. Om jag så än ska gå själv.
 
Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Pelles vardag

Alien-Pelle och 250 kommentarer.

Jävligt typiskt att man ska hamna på startsidan och få ökning på 2 miljoner procent den helgen när man har som mest att göra. Har i alla fall suttit och läst från klockan tolv till tolv idag. Det är ett halvt dygn, som gått åt till att läsning. Ännu en bok avklarad. Jag tycker den här kursen är mycket lättare än förra kursen, trots att det skiljer på tusen sidor kurslitteratur. Jag och filosofifjanteri har aldrig gått speciellt bra ihop. Tack och lov för det.

Bara cirka 250 obesvarade kommentarer. Jag måste nog kicka bort det här tvånget jag har på att svara på kommentarer. Känns rätt så osunt.

Fick ett MMS av tvillingen förut, han har rakat skallen. Fyra millimeter är allt som är kvar och det blev snyggt. Jag funderar också på att göra något liknande. Kanske att jag behåller lite längre. Men allt när den tanken faller på så börjar jag mäta min skallomkrets med händerna och får genast upp en bild av att bli alienlik till utseendet om jag utsätter mig för något sådant. "Inte än", tänker jag då, "inte än"... kanske efter ett par år terapi.

Med några väl valda ord vill jag avsluta det här inlägget med följande; är det bara jag, eller skulle inte den bästa kändisorgien utgöras av Lily Allen och Bruce Springsteen? God natt på er!
Publicerat i: Okategoriserbart

SD står för "Svinig Demokrati".

Igår kväll när jag kollade på Nyheterna så tog man upp de senaste SIFO-undersökningarna som gjort angående väljarstödet parti för parti. Nu vet man ju inte hur pass väl dessa siffor stämmer (det är väl kanske det som är grejen med SIFO, ett litet hum om hur saker och ting ligger till), men Sverigedemokraterna hade fyra procent. En siffra som i teorin (om alla hade deltagit i denna undersökning) betyder inträde i riksdagen.

Vad fan? Jag blir så förbannad. Det borde finnas ett parti som heter kallar sig anti-SD, anti-extrempuckon eller något liknande. Jag hade hoppat på utan att blinka.

På den tiden man hade Lunarstorm skrev jag en sväng med en rikspuckad 29-årig kvinna som minsann tänkte rösta på SD. Hon tyckte att arbetsmarknaden blev negativt drabbad för oss "fullblodssvenskar". Hon hade absolut inget emot invandrarna hon kände, de skötte sina "godisaffärer och sådant där som vi svenskar ändå inte vill jobba med", men alla andra som är brottsliga och tar de högt uppsatta jobben, de gillade hon inte!

"För att det finns inga brottsliga svenskar", frågade jag, "finns det inga svenska läkare"? Pelle, arton år, knäckte bimbobruttan från Borensberg, Lindersberg, Hallsberg eller varifrån nu sådant här trashförnuft kan tänkas komma ifrån. Det hela slutade i alla fall med att den här kvinnan blockade mitt konto.

Är det rasistiskt att hata radikalpuckon? Annars finns det ju liknande arslen här i Norrköping, kanske ska gå och verbalt knäcka de. Fråga ut de om partiet det stödjer, vad det har för idelogier? Svaret man skulle väl låta något i stil med; "Ideeeeo-vadå sa'ru"? 

Till er som väntar på svar på kommentarer; håll ut, jag prioterar plugget idag bara!
Publicerat i: Den arga kategorin

Anna, den här är till dig.

Jag måste börja ta lite nya kort, här har det återvunnits bilder i veckor. Ovan är från nyårsafton.


Jag är hög på kaffe. Och på tal om hög, jag såg Sanna Bråding på "Grillad" igår. Grym kvinna, jag gillar henne som fan, oavsett om hon är hög på spritpennor eller rakad om skallen. Något jobbigare att kolla på var Alex Schulman som försökte vara rolig. Det gick väl så där. Gick in på hans blogg och läste efter att jag kollat klart. Det var många, många hård ord mot karln.

Suger att vara han!

Anna är ivrig över den här länken. Jag fattar inte varför, hon måste verkligen gilla den där låten.

Publicerat i: Okategoriserbart

Flott.

Varför känns det som om man duschat med flytande smör ibland? Håret är som fyllningen i en krämbulle. Kan det vara därför som "stekare" kallas just så, för deras margarinhår? Skulle tro det.

Hur som helst, kanske får börja dusha varannan vecka istället. Det borde hjälpa.

(Angående förra inlägget, jag kan förstå att det är kommentera det. Ett tips; lämna gärna lite sympati. Fast än du inte bryr dig egentligen, så är det ju alltid gött och låtsas, aight?)
Publicerat i: Pelles vardag

Neggoblogg.


Så korkad att det blir osunt.

Hej och välkommen till IG-land! Här kan vi erbjuda allt från ingen hjärna till lite dumsås...

Okej, så omtentan gick helt åt helvete och jag orkar fan inte bry mig. Nästa datum blir till hösten och då är det jag som infinner mig och sitter och klarar av den här jävla fittentan! Jag, ideologier och flummiga filosofier går fan inte ihop, AAARGH! Hur vet jag att det gick käpp rätt åt helvetet? Jo, så här var det. Vi fick tio instuderingsfrågor. Åtta av de var om väldigt blandade ämnen, medens de två sista var om marxismen. Jag behöver ju inte gå in i detalj vad de handlade om. Men jag hade plugga på alla tio frågor, det hade jag verkligen, men ändå lagt lite aningens mindre tid på de två sista.  Detta med baktanken att "han har ju inte pratar så mycket om just marxismen, så därför borde inte den frågan komma". Men jag läste igenom för att gardera mig en aning. Innan vi satte igång så gick surret i klassen om att vi alla hoppades att han inte skulle ha tagit någon av de två sista frågorna, det borde han inte ha gjort blabalbalblalbalvlalsglsflkneikehr...

Sug min röv! Det gick en suck genom hela salen och så fick vi fråga jävla tio.

Med lite tur kan jag få komma och göra lite kompleteringar på det jag skrivit. Eller kanske rent av skriva en essä? Jag ska maila och fråga honom. Förklara läget om att jag flyttar till hösten bland annat.

Dags att plugga vidare. Man vill ju inte missa möjligheten att få ännu ett underkänt betyg. Tre i rad, det är ju lite coolt (och ja, jag har fruktansvärt stora krav på mig själv och mitt pluggande)!
Publicerat i: Den arga kategorin

Dagens outfit (parodi).

Jag måste putsa objektivet ser jag.


Today I'm wearing this:
- Sockor, gröna, GeKås.
- Mjuka sköna glidarbrallor, Galne Gunnar.
- Tröja, H&M, ny!!

Dagen kläder går i oversizetema! Så himla skönta alltså en sådan här trist och grå vårdag! Nu ska jag se på TV och kolla på  "Let's dance" och dricka smoothie, MYS!

(Jag kunde inte låta bli).

Publicerat i: Okategoriserbart

Superskalle.


Sveriges minst smickrande bild, ville mest visa mitt baktunga huvud.

Sveriges onödigaste föreläsning, precis som vanligt. Tentans (den på torsdag) ledord, enligt läraren, är att tänka saker i helheter. Inga detaljer, inga år, inga "okända" namn är betydelsefulla. Känns ganska skönt ändå, men frågan är om det hjälper så mycket.

Nu ska jag i alla fall börja med omtentan som är imorgon.

På bussen till plugget så kom jag att tänka på en sak (ja, jag tänker ofta på mycket skit när jag sitter i bussen). Det är så att jag vill gärna sitta med huvudet lutandes mot sätet så att man blunda lite om sömnen faller en på. När man kollar på alla säten framåt så sitter alla liksom rakt med kroppen, huvudet är alltså så långt ifrån sätet som det kan bli. Hajar ni? Hur kommer det sig att jag allitd vill sitta med huvudet lutandes mot sätet? Jag börjar tro att det är för att jag är baktung. För mycket hjärna. För smart.

Intelligens tär på krafterna.
Publicerat i: Pelles vardag

Morrn' på er!


Jag vid Seine, spanar in Eiffeltornet kvällstid.


Oj, oj, oj... jag tyckte det var så jävla synd om mig som fick gå upp redan klockan sju nu på morgonen. Jag håller på att ställa om huvudet lite tills tentan imorgon bitti, så därför klev jag upp tidigt idag. Fast faktum är att jag klev ju upp klockan sex under högstadie- och gymnasietiden. Det var inte problem alls. Allt handlar om vana. Nu är jag van att kunna sova till senast åtta, även på skoldagar. En jävla lyx egentligen!

Dagen består i tre timmar föreläsning, plugga till omtentan och så självklart mera läsning. Jag börjar smått se slutet på all kurslitteraturläsning. För denna gången. Bloggen kommer att hamna i andrahand idag. Jag tror ni har förståelse nog att fatta det. Med andra ord så ber jag er att inte skicka några dryga mejl, aight!?

Vad gör ni själva idag?

Publicerat i: Pelles vardag

Prova Gimp!

Eftersom jag föddes utan genen som kallas "nedladdning" och heller inte klarar av att beställa en Photoshop-kod utan att det kostar fjorton tusen spänn, så har jag nu sprungit på det perfekta bildredigeringsprogrammet. "Gimp" heter det och jag läste om det i en studenttidning jag tog på skolan. För en som inte har ett par bildredigeringsproffsögon (bra ord där) så är detta i stort sett samma sak. Helt gratis och med svenska hjälpguider på nätet!

Ladda ned det här!

Tips för dagen. Nu återgår jag till studierna.
Publicerat i: Pelles vardag

Logiken försvann där en sväng.


"Lunchrån" i Paris. En crêpes med smör och socker, samt en "kopp" kaffe för 15 euro.

På bussen hem ifrån skolan så satt jag och tänkte; "jag är 25 om två år, fan vad overkligt". Sen kom både logiken och matematiken ikapp och jag insåg att jag bara är 21.

Hur överlever man att fylla 25 egentligen? Har jag inte en karriär tills dess så kommer nog kännas rätt så jobbigt.

Uppdatering: Jobbigt för min del alltså, det var ingen pik, haha!
Publicerat i: Pelles vardag

Rådslå med mig.


Jag käkar en baguettepå Arlanda. Kolla in mina oproportionerligt stora händer!

Nu jävlar, nu har jag gått igenom alla kommentarer. Så du som så anonymt påpekade att jag inte svarar på kommentarer, nu kan du chilla. Imorgon går jag igenom att bloggar sparade på favoriter (bara de är väl en sextio stycken), bööö.

Nu till blogghoreriprojektet. Jag vet fan inte om jag pallar det. Om jag räds för vad heligt snälla Egoina ska tycka om mig, vad kan då inte vänta från Kissie, Zytomierska eller någon av de där andra? Storbloggare i allmänt verkar ju inte vara speciellt rädda för att säga ifrån eller vara ganska bitska. Nä, det här tåls att tänka på. Annars vet det fan om jag kommer klara av uppdraget. Hellre tar jag piskslag än att jag skickar ett mejl till. Visserligen ett ganska roligt mejl, men ändå. 

Hur ska jag göra, hörrni?

Jag får nog se mig själv slagen. Föll efter första dagen på grund av mitt egna omdöme. Jävligt illa.
Publicerat i: Okategoriserbart

Om badkarssvett.

GALNA KATTMAN!


Jag låg och pluggade i badet nyss. Japp, andra badar för att slappa. Jag drar med mig arbetet från skrivbordet och dit istället, haha. Det är tungt att hålla en fet bok i ena handen och understryckningspenna i andra. I alla fall, när jag låg där lutad mot badkarskanten så kände jag hur det droppade från hårfästet. Ögonen blev fyllda av alla droppar.

Sa jag att jag ännu inte doppat huvudet vid tillfället då det började droppa? Många säger att jag badar i varmt vatten. De måste ju ha en poäng, om jag börjar svettas av vattentemperaturen?

Summan av bullkryddan; jag svarar på era kommentarer ikväll, för nu orkar jag fan inte läsa mer snart! Det var jag egentligen ville ha sagt.

Publicerat i: Pelles vardag

Det här med portkoden.


Som man sa i "Bullen": Trapphuset på bilden har inget med inlägget att göra.

Jag minns fan aldrig portkoden när jag måste komma ihåg den. Skillnaden från när man måste minnas och inte är ganska simpel. När nyckeln är så långt ned i väskan att det vore lättare att hitta Narnia, då måste man kunna koden. Men jag minns den fan aldrig då. Jag börjar slå in min bankkod, pinkoden till mobilen eller rent utav mina fyra sista siffor i personnumret.

När man är full som en spene, har nycklarna i handen och inte kan skilja på upp och ned, då jävlar sitter den där jävla koden som berget. Visserligen är man ju oftast full på dygnet senare timmar och det hjälper ändå inte att trycka in någon kod (av säkerhetsskäl). Men faktum kvarstår, den sitter som berget.

Vad har ni för kod? Om ni bor i villa, var gömmer ni era extranycklar? Vad är er adress? Tänkte passa på att resa land och rike runt och "hälsa på" hos samtliga av er.
Publicerat i: Okategoriserbart

En öppen ursäkt.


Jag på toa i Paris. Vi hade inget lås så vi turades om att ta kort på varandra.

Aargh! Har precis mejlat Egoina och helvete vad det tog emot. Det är nästan så att jag väljer att skita i allt. Det är ju pinsamt att be om en länkning, jag känner mig som fjorton. Jag vet ju själv hur man reagerar när man får frågan. En gång fick jag själv en fråga som rakt på sak som löd: "kan du länka mig, min blogg går inte så bra som den borde". Att innehållet i texterna visade sig vara lika innehållsrikt som en skål med flingor verkade denna brud inte bry sig om.

Nä, närmare en mental pungspark kan man nog inte komma. Jag kan ju också passa på att öppet be om ursäkt till Egoina för fjäskmejlet jag skickade.

Nu får vi se om jag pallar att skicka till någon mer.

(Eftersom jag vet att ironin inte alltid går hem hos bloggfolk så kan jag tillägga att bilden faktiskt är på låtsas. Inget naket och perverst med den inte. Det som syns vid fotknölarna är långkalsonger).
Publicerat i: Pelles vardag

Lite klarare för er nu?

Kort från när kameran var ny och jag hann med att ta grymma(re) kort. Jag måste dessutom sluta publicera kort på djur snart känner jag. Det blir lite "galen kattman" över det hela.


Jag kan inte sova, så jag passar på att nörda mig ett par minuter. Det har kommit in flertalet kommentarer som säger att många av er inte begriper er på inlägget nedan. Till en början tänkte jag att jag måste ha skrivit fel eller något. Men nu har jag läst igenom texten grundligt fem jävla gånger och kan inte hitta några större grammatiska fel eller felaktiga meningsuppbyggnader. Det bevisar ju snarare att skumläsning och bloggare går hand-i-hand. Prova läs, folks! Spana in lite länkar och så också, ett tips bara!

Anledningen till att jag skrev "några större grammatiska fel" ovan är för att jag inte vill utesluta att jag kan ha gjort fel. Jag är inget geni. Även om skillnaden mellan ovanligt smart och geni, för min egen del, är hårfin.

Kvällens höjdpunkt var ändå mejlet jag fick och där någon var bekymrad över att jag inte svarar på kommentarer längre. Ouch! På tal om bloggstress - det där mejlet gjorde ont, "anonym"! Men så här ligger det till; jag pluggar två tentor för tillfället, läser in till en opponering och försöker hinna med att äta, sova och andas till råga på allt. Ska sätta mig med alla kommentarer snart igen, så var lugn. Vem du nu är...  

Annars undrar jag hur det kan ha undgått någon att jag pluggar som en jude? Det är ju det enda jag gnäller om.

Publicerat i: Pelles vardag

Operation blogghora fortsätter.

Eftersom förra blogghoreriet gick för fort (saker får inte gå för fort, det måste vara spännande), men ändå blev mäkta populärt hos er, så har beslutat mig för ett ännu radikalare horeri. Den vidrigaste av alla horerier dessutom. Det är som följer:
Varför gör jag det? Av rent egoistiska skäl, kan man till en början tro? Självklart är det också på detta vis, jag ska inte ljuga. Vem vill inte bli bundis med lite toppbloggare? Sen så gör jag det också för utmaningens skull (bäst att vara lite politiskt korrekt också).

Ska jag vara ärlig så känns hela det här uppdraget rätt så svårt att genomföra. Nä, det är beyond svårt. Snarare omöjligt.

Tillvägagångssätt: Jag skriver ett mejl till en större bloggare där jag förklarar läget om "Operation blogghora" och en önskan om att bli länkad. Det får bli en blottning utan dess like. Bara detta mejl blir en typ av förnedring. Sen att dessutom önska en länkning med negativ klang blir bara det ett steg närmare kastrering.

Rent spontant tänker jag först att Egoina, Katrin Zytomierska eller Kissie vore lämpliga att fråga. Riktigt varför vet jag inte, de har väl kanske egenskaper för att gilla lite kastrering, jag vet inte? Eventuellt kanske Storstadspojken?

Nu till er, blir detta något jag klarar av? Svara i en kommentar. De som svarar rätt får... ja, ni får en egen karaktär i en novell jag lovar att författa! Yeah, är inte det ett omtänksamt pris, så säg? En helyllenördig bloggnovell. Det blir grejer det!
Publicerat i:

Top of the lunch to yah.

Morrn! Eller "god middag", som det kanske heter i folkmun när klockan slagit tolv. Sitter och pimplar kaffe från en tvålitersmugg och lär snart lär kommit upp i ADHD-varv. Igen. Många brukar fråga om jag har någon bokstavsdiagnos (det har åtminstone hänt två gånger) och jag har många gånger funderat på om detta kan vara sant. Överenergisk, humorsvängningar, koncentrationssvårigheter... jag har många av symptomen (märk väl att jag inte vet de exakta symptomen, utan höftar lite lätt). Egentligen är det nog puberteten som gör ett sista utsprång, skulle jag tro.

Man ska inte skämta om sjukdomar! Kom ihåg det barn.

Idag ska jag börja med den tredje av de fyra böckerna till tentan nästa vecka. Jag var effektiv som fan i helgen och fick över hundra svåra sidor lästa. Bara 400 kvar. Sen blir det till att läsa på omtentan lite också. Vad händer för er idag?
Publicerat i: Pelles vardag

Montmartre & Moulin Rouge.Den tredje dagen i Paris betydde fredag och därmed på med festarskallarna. Dock så började vi med att handla lite på förmiddagen. Det var också idag som jag fick tag i mina nya Converse och räddade mina fötter en aning, haha. Från hotellet gick vi till en gata som vi trodde vi skulle finna många bra affärer på. Istället hamnade vi mitt i Montmartre och hittade, utan att ha letat, cancandansens Mecka, Moulin Rouge. Jag trodde till en början att vi gått fel, det såg så stängt ut och "vanligt ut" (kanske för att det också var stängt). Men efter vidare forskning så visade det sig att  det var det Moulin Rouge. Genast blev det lite coolare. Vi fortsatte gatan ned och slog oss ned på Le Chat Noir-fiket. För er som inte vet så var Le Chat Noir en kabaré som gjorde sig legendarisk genom att ha gäster så som till exempel Picasso och Strindberg.

Från vårat lilla bord på fiket satt vi och spanade in alla sexaffärer och strippklubbar som ligger längs med "Moulin Rouge"-gatan. Vi funderade till och med att sticka in på "Sexodrome" ett tag, men avstod. Istället gick vi vidare mot mer "barnvänliga" shoppingsstråk. Bort från horinkastare och dildos. 

Efter åtskilliga timmar var vi tillbaka på hotellet. Korkade upp vinet och slog upp portarna till Spotifys musikbank. Med risk att låta aningen fjortis nu, men vi blev så jävla dragna att det gick kossor på vägen framför oss. Inte nog med det, på vägen mot tunnelbanan så stannade vi för vinköp som vi satt och drack på tåget som ett par helylle svenskfyllon. Hoppade av vid Montmartre igen. Pratade med folk, sökte barer och slutade upp framför en tallrik ostron. Så som det ska vara under en resa i Franrike. Vinet till dessa ostron lät vi båda bli. Jag vet inte riktigt varför, haha.

Morgonen efter var en pärs, men det får bli nästan anhalt!
Publicerat i: Resa

Ont i baguetten.

Från hotellet i Paris. Jag har ont i både baguette och fötter.


Fan, det här med essän gick ju inge vidare den här gången för min del. För att göra en lång och skittråkig historia kort, jag hade missuppfattat vår nya frågeställning och allt blev bara piss. Men jag bidrog med stöd genom att vara närvarande och låtsas hänga med. Nu blir det till att plugga in allt som jag inte fattat, hehe. Ett plus är att jag inte tar åt mig något av det som gick snett, för nog fan kan jag skriva essäer. Det var det enda vi gjorde ett tag på KSM där ett tag, så... nåja.

Angående gårdagens projekt så går det ju skitbra. Nästan lite för bra för att det ska vara spännande. Plats nio just nu. Ett par klicka till och allt är i hamn.

Vad har ni för er, nollor? Bidra med något roligt.

Publicerat i: Pelles vardag

Operation blogghora.


Jag behöver hjälp från alla er!

Jag satt precis och tänkte över om man skulle göra något revolutionerande i bloggosfären. Sen så kläckte jag det, vi ska få in sökordet "Pelles personliga" på Bloggportalens topp-åtta-lista. Vi allihopa tillsammans!

Hur ska det gå till? Jo, med er hjälp så kan vi klara det och nedan berättar jag rent konkret hur det hela går till. Varför? Av helt egoistiksa skäl självklart. Nä, men ärligt talat, det skulle vara grymt kul och se om det funkar! Kanske kan man rent ut av peta ned "Sex" från förstaplatsen? Idén känns lite 1000apor, det är jag medveten om, men till skillnad från Alex & Calle Schulman så är ju jag ingen megabloggare. Så här med inleds "operation blogghora".

Såhär hjälper du till:
Klistra in den följande länk på din blogg:
http://www.bloggsok.se/BlogPortal/view/SearchEntry?searchText=pelles+personliga 
Göm den gärna bakom en "mystisk länk", till exempel så här:

"Jag ber er, KLICKA INTE HÄR!"

På så vis genererar varje klick på denna länk i en sökning på Bloggportalen, hajar ni? Sprid ordet, nu jävlar ska vi kirra det här (tänk om jag kunde brinna lika mycket för viktiga frågor som jag gör för det här, haha). Och självklart kan du sprida ordet vidare i Facebook, MSN och liknande forum också!

Och hörrni, KLICKA INTE HÄR!Uppdrag slutfört, snart kommer nästa utmaning!
Och tack för hjälpen. Eller något.
Publicerat i:

En sådan där utmaningsblogg.

Jag blir utmanad att göra olika sådana här bloggutmaningar säkert en fem-sex gånger i veckan. Det är därför omöjligt att hinna med att göra alla, som ni kanske förstår. Men det är alltid kul att få en utmaningen och jag sparar de alltid på mina favoriter för framtida bruk. Till dagar som idag, när jag inte har någon fantasi. Tog denna gång med tre utmaningar i en och samma inlägg. Samtliga nedkortade. För ska vi vara ärliga, vem läser de här ändå?

Vad jag vill få sagt, fortsätt utmana mig - det kan komma till nytta någon dag! På tal om just utmaningar också, alla som vill får göra någon av de här utmaningarna. Listorna i sin helhet hittar ni inne på länkarna. Säg till om du hakar på!

Sussi utmande mig med den här utmaningen. "Skriv en massa svar med den första bokstaven i ditt namn".

2. Ett ord på fyra bokstäver: Plog
3. Flicknamn: Pernilla
5. Yrke: Polis
7. Klädesplagg: Platåsko
8. Mat: Paella
9. Sak i badrummet: Plastflaska
11. En orsak att vara sen: Pistolhot
14. Något man dricker: Påtår
15. Band: Paramore (jag googlade, ja)
18. Bil: Polisbil
19. Sång: Paper Planes - M.I.A

Saffy har utmanat mig två gånger och jag har dissat henne som om hon vore en full alkoholist. Jag kör på med båda. Den första är någon typ av "Tre svar på en fråga"-utmaningen.

Tre jobb jag har haft: Donken-medarbetare. Och ja, det är väl det. Lite inom skolan i och för sig, men bara som hastigast.
Tre platser jag har bott på: Närke och Norrköping (jag känner att jag verkligen lever upp till den här utmaningen).
Tre platser där jag helst skulle vilja vara nu: Paris, New York och gärna Reykjavik.

Och så ett hederligt "tusen frågor om ingenting"-formulär, även denna från Saffy som sagt.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
"Både primärkommuner och landsting styrs dock av samma kommunlag".
3. Vad såg du senast på TV?
Hm, det var väl någon TV-shopliknande. Mitt intellekt fungerar inte bättre än att jag stannar kvar på kanalen och tittar vidare.
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Vad hör datorn? Jag hör på Spotify-radion och det är väl Cliff Richard jag hör igen.
10. När skrattade du senast?
Jag skrattar sällan. Jag tycker att folk i dagar som dessa skrattar för ofta, jag vill behålla det unika skrattet.
14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Det måste väl ha varit Aladdin sommaren 1992. Jag är som bekant mer för TV-serier.
18. George Bush?
Junior eller senior? Eller vem bryr, båda suger häströv.
Publicerat i: Okategoriserbart

Bajsfestivalen.

(Föreställ er en naken Petra Mede här)

Röv! Kollade den sista kvarten på bajsfestivalen efter att ha röstat på Caroline af Ugglas. Jag ville verkligen att Sverige svar på Janis Joplin skulle vinna. Inte någon någon eurodiscooperaskit. Nä, kommer Sverige på femteplats som högst tar jag av mig kläderna och visar upp mig här i bloggen (det kommer aldrig ske med andra ord). Nej förresten, klarar man ens av kvalet så gör jag det!

Nästa år ska jag hålla mitt löfte och inte se på denna kompott av skitmusik. Inte ens en minut. Inte ens om någon ber mig göra sällskap. Vi svenskar måste lämna ABBA och Herreys-tänket. Helst idag! Det får bli sex veckor avskärmning från allt vad massmedia heter.

Eller... det beror väl på om Petra Mede är med i och för sig. Hon är ju lite av en milf den där. En milf med humor dessutom. Nä, dags att fortsätta läsningen, har väl en femtio sidor kvar att klara av innan jag lägger mig. Det ni!
Publicerat i: På tapeten

Catfight.


Basement Jaxx - Crazy Itch Radio


Jag råkade hamna mitt i ett bloggbråk (tack vare Bloggkommentatorerna). Eller inte mitt i bokstavligen, nu överdrev jag, utan började helt enkelt läsa lite om de hårda orden som slungades bloggarna emellan. Den här bruden versus den här bruden. Båda påstår sig hata fjortisar, det vill säga i detta fall den andre av de båda (vilken bra svenska jag fick till där). Jag undrar följande; speglar är inget som finns i dessa två flickors hem? Och de säger sig hata fjortisar? Det vore som om jag skulle säga att... ja, säga att jag hatar lönnfeta sunkiga statsvetarstudenter. Dubbelmoral med andra ord. Och vad hände med föräldraskapets moralkakor, delas det inte ut några sådana längre? De kan inte vara så svårt att säga till sin unge att man ska inte ska hata sin näste? Eller att man har en hudton som närmast liknar skalet på en morot?

Hörde förresten att Caroline af Ugglas undviker internet för att folk skriver att hon är så "jävla ful och äcklig". Ett uttalande som gjorde att hon fick min röst (ska ringa in fastän jag antagligen inte kommer hinna se). En unik artist kan väl behövas i en tävling som alltid innehåller samma jävla BWO-skit?

Åter till Basement Jaxx och boken "Moderna kommuner". Vad händer hos er?

Publicerat i: Pelles vardag

Spotify-radion.

Jag har precis kärat ned mig i Spotifys radiofunktion. För er som inte vet, det är som en radio (förstklassig beskrivning, jag vet). Problemet är bara att jag får för många träffar som inkluderar Cliff Richard i radiospellistan. Vad fan, jag har ju valt att få pop-, rock- eller alternativemusik från 90- eller 2000-talet. Likt jävlar får jag upp låtar med en snubbe störst på 60-talet. I och för sig har han väl inte gjort världens sämsta musik, men långt ifrån något jag vill lyssna på utan att ha lust med det.

På tal om inget som helst, igår hade jag ännu högre besökssiffror! Trots att jag inte satt mer än ett par minuter vid bloggen! Det låter som om jag gnäller. Helt rätt! Ibland sitter man vid den här sunkiga bloggen i timmar åt gången utan att det genererar i så mycket som en enda kommentar. Över 130 kommentarer som behöver kollas igenom också har jag också, kan jag passa på att tala om när jag har gnället uppe i högvarv. 

ARGH! Den som ändå hade mer U-landsproblem i livet. Lite svält gentemot bloggstress, det vore något det (och till er som nu vägrar förstå - ja, jag gör mig lustig över mitt egna gnäll och skattar mig självklart lycklig över att slippa svält). Nu blir det plugg, hundra sidor att klara av. Tio sidor - paus - tio sidor - paus... vi hörs väl snart med andra ord!
Publicerat i: Okategoriserbart

Svar på tal.

Hittade ett par bilder från jullovet. Den här kallar jag "Hund i snö". Jag gillar'n!

Har ju inte hunnit gå igenom kommentarerna på ett par dagar nu. Jo, jag är en så pass viktig person, helt ärligt. Hehe, nä, men det har varit förjäkligt mycket att ta itu med. Men nu har jag som hastigaste kollat igenom alla kommentarer och tänkte återuppliva den gamla kategorin "Svar på tal".

Morsan om Fan, fuck, musprutt och så vidare:
"Fy PELLE gå och gör rent munnen detta språk har jag inte lärt dej kram".
Svar: Jag är nästan hundra på att det är du som lärt mig alla dessa ord, hörru. Haha, närå! Så är det ju självklart inte.

Madde om Lämna ett avtryck:
"Jag tror man lär sig det där om ägglossning när man försöker bli med barn, jag har inte heller riktigt koll på det hela".
Svar: Ni ser, det är ändå någon mer med på min sida! Och en kvinna dessutom! Till alla er som undrar vad det exakt är jag inte fattar med ägglossning så... ja, jag vet inte? Jag fattar ju vad det är. Men hela grejen verkar ju vara krångligare än att framställa guld.

Lisa om Fan, fuck, musprutt och så vidare:
"Jag undrar en sak Pelle. Är du likadan att umgås med som när jag läser? Pratar du lika som du skriver? jag för jag gillar ju hur du skriver. You make me laugh"!
Svar: Intressant fråga och jag skulle nog säga att så är fallet. Mot vissa personer (som det är mödan värt att vara lite ironosk mot/med) åtminstone. Anna, Paris-kompanjonen, är nog ett bra exempel på en som fattar sig på snabb, smart dialog, har rolig humor och gillar en stor dos ironi.

Anonym om Spelar apa:
"Hej! Ska vi följa varandra med bloglovin´? Säg till när du lagt till mig, om du vill förstås :)"
Svar: Pff! Jag följer bara bra bloggar. Nästan.

Peter om Spelar apa:
"Sitta och skaka av otålighet. i morgon händer det! då låser jag in mig med en kompis för att spela resident evil 5 hela helgen! ;p"
Svar: Wow, vad... coolt. Trevlig helg hörru!
Publicerat i:

Fan, fuck, musprutt och så vidare.


Solar vid Champs-Elysées. Sommarvärme.

Ey fan, jag borde vara en sopig bloggare oftare, för jävlar vad ni varit aktiva! Eller ja, allt är väl relativt antar jag. Men sjukt många unika träffar och kommentarer för att vara en dag då jag dissat bloggen (jag har vokabulär som en fjortis känner jag, likzom asså ba). 

Jag har en teori. Jag börjar tro att jag får många Google-träffar av att jag svär så mycket. Ni vet ord som fan, kuk, fitta, knulla, tampongblod, horsex, hästpung och förhud ger många träffar. Eller så är det "hata melodifestivalen" som lockar? Eller Petra Mede? Summan av bullkryddan; svär mer, provocera mer och var vid datorn mindre så lyckas man i bloggosfären.

Imorgon och i helgen blir det hårdläsning som gäller (det hittills har ju varit rena semestern, aight). Två av de fyra böckerna ska klaras av. Gärna mer! Var detta något av intresse för dig? Inte? Vad märkligt.

("Musprutt" kan man ju också säga i rent Google-syfte. Och "fuck". Det är multikulturellt också. En fotnot bara).

Nu ska jag sova och så kommer den här dagen upprepas igen imorgon. Känner redan av lite pre-déjà vu. Ska ägna ett par timmar åt att gå igenom era kommentarer imorgon också, så tills dess säger jag godnatt, godmorgon eller vad det nu är för tidpunkt där du befinner dig. Adios!
Publicerat i: Pelles vardag

Spelar apa.


Jag spelar apa framför Notre Dame. Bokstavligen. Rufset beror på vind, hehe.

"Delad glädje är sann glädje" heter det. För mig är det just nu nu "delad stress är sann glädje". Det känns skönt att till och med übernördarna (inget illa menad, en nörd är en bra och bildad människa) är lite stressade. Kommer inte vara någon rolig bloggare idag, därför att jag inte hinner helt enkelt. Dagen har gått åt till fyra timmar föreläsning och överläggning om essän.

Fan, vad jag önskar att det vore kvällen den 26:e mars och en vecka ledigt!

Vad händer för er del ikväll? Berätta något roligt annars väntar spöstraff. Hörs väl lite senare.

Uppdatering:
Det heter väl för fan inte "delad glädje är sann glädje", jag såg det precis nu. "Skadeglädjen är den sanna glädjen" antar jag att jag syftade på. Nåja.
Publicerat i: Skola och jobb

Pillar i naveln.


Intressant affisch som satt uppsatt i butik bredvid Moulin Rouge, Paris.

Jag vet att jag upprepat tusen gånger vad jag har att plugga på. Men läsning, essä och seminarium åt sidan nu. Idag fick vi reda på att vi kommer få instuderingsfrågor. Eller det visste vi redan, men efter att ha googlat på den här delkursen från i höstas så fick vi upp instuderingsfrågorna till den tentan. 53 härliga frågor! Och tentan är om... ja, om två veckor i morgon. Nu är det ju inte säkert att vi får samma instuderingsfrågor eller om det ens är 53. Men med min vanliga tur så lär fallet bli så.

Den här delkursen äter upp mig inifrån och ut. Snart sitter jag här med stressmage, nervsammanbrott och inget hår (för det har ramlat av alltså). Fast just nu tycker jag det är ganska roligt plugg vi har för oss, bara det att varenda liten jävla textrad är smockfull av fakta. Svårt att memorera allt. Dagens goda pluggärning; har precis skrivit klart 700 ord av den 3000 - 5000 ord långa essän som vi, fem personer, jobbar med. Great! Nu ska jag läsa tio sidor och så är ett kapitel till avklarat!

Oh fy fan vilket ointressant inlägg. Jag är ju själv så jävla mycket emot "idag har jag inte gjort så mycket mer än att plugga och suttit och pillat mig i naveln"-inlägg, men ibland kommer det bara. Eller det gör det ju i och för sig många gånger (i den dubbla bemärkelsen), hehe. Två av mina favoritbloggare är i Berlin, så det kan ju vara därför som fantasin har torkat ihop?
 
Nä, det här håller inte längre. Inte ens när jag är medveten om att jag kukar ihop min egen text kan jag göra det intressantare. Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

Notre Dame.

Nästa anhalt i Paris, efter att ha besökt Louvren, var att svänga förbi Notre Dame. Också denna byggnad är obegripligt stor. Jag gillar Notre Dame, jag minns så jävla väl när jag var här första gången och blev så imponerad av kyrkans detaljerade utsmyckning. Jag vet inte om ni ser på bilderna, men varenda liten vrå av fasaden är karvad och tillsnidad. Riktigt, riktigt tufft. Men jag ska vara ärlig, efter att ha besökt Eiffeltornet, Triumfbågen och alla de andra typiska turiststråken i Paris, så är Notre Dame ganska... tråkig, kanske man ska säga? Skitcool byggnad, men inget man ägnar timmar åt att studera. Jag tror vi bara var där en halvtimma allt som allt.

Innan vi kom på plats åt vi en svindyra kycklingrätt (där tillbehöret tydligen var pommes frites, vilket kändes ganska mycket Sibylla tycker jag, hehe). På vägen ut skymtade vi en polisbuss. Kameran upp fort som fan, haha. Det är inte ofta man ser något sådant som en polisbuss. Måste bara klumpig att ta sig fram med.

Någon annan som varit i Paris förresten?
Publicerat i: Resa

Lämna ett avtryck.

Yo, folks och godmorgon. Just nu kollar jag på snusk-Olle Waller på TV. Gamla man som pratar så öppet om sex, var är världen på väg!!?! Dagen spenderas med kursare skrivandes essä. Så jag blir frånvarande härifrån idag och återkommer ikväll, svarandes på era kommentarer.

Är det bara jag som inte riktigt fattar grejen med ägglossning? På tal om Olle Waller alltså.

Tills vidare, i väntan på mister P, så kan ni svara på följande fråga; vem där? Vilka är ni? Av alla unika besökare jag får så är det kanske 10 procent av er som lämnar en kommentar. Det låter som om jag kommentarfiskar som fan, haha. Men jag tänkte att det kunde vara kul att veta. "Lämna ett avtryck", som man sa förr på Lunarstorm-eran.
Publicerat i: Pelles vardag

Obefogat gnäll.

Fick precis andningssvårigheter över allt plugg jag har att fixa innan tenta. Det är essäskrivande, det är seminarier, det är gamla tentan, det är läsning... Det gick så långt att jag började räkna antal sidor jag har att klara av (allt för att spä på den miserbla jag så gärna vill känna) . 250 plus 100 plus 200 plus 200 plus... oh fan, det var allt, "bara" 750 sidor. Varav 150 av dessa har jag klarat av igår och idag. Essän skriver vi dessutom i grupp och ska jobba med i helgen.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma med det här inlägg, kanske att jag är den mesigaste tönt i stan' som gnäller av minsta lilla motstånd? Dessutom så får vi ju instuderingsfrågor inför tentan, vilket genast förenklar allting (förhoppningsvis, peppar peppar)!

Gnällogram slut.
Publicerat i: Skola och jobb

Weeds.

Jag gillar den här bilden, den blev riktigt bra. Utom min tumme som ser ut som en kycklingklubba. En rå klubba. Utan kryddor och marinering. Full av salmonella. 

Weeds säsong 3 ramlade precis ned i brevinkastet. Äntligen hade CDON sänkt priset. Kanske beror på att de har tioårsjubileum, jag vet inte? Haha, fan det låter som om jag lite nonchalant nämner en företagskampanj i förbifarten, lite produktplacering har väl ingen dött av, haha.

"Weeds säsong 3 för bara 219 kronor (dessutom fraktfritt om du har Mecenatkort) - köp den redan idag [Pepsodent-leende]".

Efter Weeds ska jag införskaffa kvarvarande säsonger av Six Feet Under. Efter det då? Har ni några bra serier att tipsa om? Och inte tjafs om Vänner,  SATC eller Gossip Girl-skit nu, aight!
Publicerat i: Film och tv

Nere i högra hörnet jämt?

Morrn! Eller god middag! Lunch? Jag sitter och läser om världen och får inte tanke ur huvudet. "Environmental degradation is serious... undra om Australien ligger längst ned i hörnet på sina egna världskartor"? "The world contains more people the ever... är det inte lite diskriminering i sådana fall"? "The capacity of the planet... varför ligger Europa som det gör"?

Mitt läsande blir alltså lidande av mina egna tankar.

Så jag frågar er, efter att googlat fel i minuter, är Australien placerat som det är även på deras egna världskartor?
Publicerat i: Okategoriserbart

Jag tävlar.

Jag brukar sällan (snarare aldrig) delta i bloggtävlingar, men Kenza hade en förjävla bra tävling på gång där man kunde vinna tre biljetter till Hultan. Så vad fan, varför inte? Inlägget som följer är därför ren fiktion.

Då var man på Hultsfredsfestivalen igen då. Goa' gamla hultan, så att säga. Mitt huvud håller på och sprängas. Jag vet inte om det är någon bakfylla jag råkat ut för eller om det beror på det faktum att grannarna i tältet intill vägrade somna förens klockan sju i morse. Det vill säga för tre timmar sedan. Varför tar jag aldrig med snabbkaffe när jag drar på festival för, det är ju det första jag tänker när jag vaknar; "var är kaffet"?

De andra sover fortfarande. Inget nytt i sig, jag är alltid den som kliver upp först, men lite sällskap så här på morgonkvisten hade inte skadat. Nu sitter jag här ensam. Utan morgonkaffe. Igårnatt såg vi något band. Jag minns inte deras namn, jag hoppade med och var full som en påse, vilket räckte bra långt. Bandet är känt från MTV, tror jag, för jag kände igen hon tjejen som sjöng (eller ska jag säga vrålade). En rödhårig liten brutta, hon var snygg. Talang hade hon också. Ikväll får det nog bli en sväng förbi och kolla på The Killers, helt klart ett av dragplåstren till årets hultan. Jag kan inte jättemånga av deras låtar, så kanske skådar jag de lika bra från öltältet? Men är det festival så är det, då ska man stå längst fram oavsett låtkunskaper.

Till frukost då, vad ska man äta? Få se... lagret består av nudlar, nudlar, nudlar och lite makaroner. Kanske ska ta och unna sig lite nudlar, trots allt? Hehe. Att man aldrig vill sig på och minnas hur slitsamt det är att bo och leva på en festival. Grannarna gapar, musik spelas överallt, det kommer dofter av öl, vin och urin ständigt och för att inte tala om halsbrännan man får av kosten som festivaler för med sig. Fast... det är ju detta som är lite av grejen med festivaler. Man är lite skitig, luktar illa, sover taskigt och får ryggskott. Det är charmigt, det hör festivaldagarna till. För att inte tala om alla vänner man hittar här nere som är precis lika äckliga dem. Festivalfolk är trevligt folk - det är ett som är sant!

Nä, undra om man skulle gå och väcka de andra... men på vilket sätt? Hälla nudlar i nacken? Skramla med ölburkar? Ta och slänga ett par kalsonger i ansiktet på någon? Jo, det ligger ju ett antal kalsonger slängda lite här och var, så det blir inge problem att hitta det. Saknar inte ägaren sitt plagg, tro? Hur som helst, nu ska jag få liv i de andra och korka upp dagens första bärs. Ha det gött!

Bilderna, alla från hultan '08:
1. Kläpoker av något slag.
2. Okänt rockband, men säkert skitbra.
3 & 4. Fotbolls-EM vid Hawaii-scenen, grym Sverige-match. Storslaget! Synd att det blev förlust bara!
Publicerat i: Tävlingar

Waffles.

Åt våfflor igår. Jag brukar äta den maträtten en gång om året ungefär. Så pass ofta att man hinner glömma att det inte är så jävla gott faktiskt. Våfflor i kombination med glass och sylt, usch, det blir för sliskigt! Ge mig en strängs kokain och jag tror min kropp mår bättre efter det än efter tre våfflor en söndag förmiddag.

Fyra inlägg på en jävla dag, när hände det sist? Ni är allerta på att kommentera och jag ska snart svara. Snart som fan. Har bara 13 sidor engelsk text kvar att läsa, sen är jag klar med dagens läsning. Har listat upp allt som behöver göras innan tentorna. Hallelujah, Leonard Cohen och kors i taket, jag kommer inte ha någon ledig tid på veckor! Men efter den här kursen så har jag en hel vecka ledigt. Bara att hålla ut! Sen kommer ju påsken där mitt i allt.

Texten börjar spåra ur... vad gör ni ikväll då?
Publicerat i: Pelles vardag

Ajpodd.

Det är som jag sagt så många gånger förr, när man pluggar så vill man alltid göra en massa annat som man inte borde göra. Är det inte renskrubbning under badkaret så är det uppräkning av engelskaglosarna man hade under åttonde klass... ja, ni fattar min poäng (den är verkligen avancerad).

Idag har jag, istället för att plugga, ordnat med mitt iTunes-bibliotek, jag är ju lite av en pedant när det kommer till det programmet. Alla nedladdade låtar, alla från enstaka skivor och alla jag mottagit över MSN har alltid legat i en jävla hög på iPoden. Nu passade jag på att först dela upp denna hög i flera olika grupper á 30 låtar. Det blev åtta "högar", "spellistor", "grupper" eller vad man ska kalla det. Sen så slängde jag ihop åtta snygga bilder till dessa åtta högar med låtar (förövrigt de som syns ovan) och döpte varje hög helt enkelt till en siffra.

Fy fan vad smart, aight?! Så nu har jag åtta snygg spellistor istället för att jag har allt i en jävla röra.

Resultatet av effektiv pluggtid och höjden av intressant inlägg. Ciao.
Publicerat i: Pelles vardag

100 år!!11111ettelva

Uråldrig sosseaffisch. Jag vet inte vad jag vill ha sagt med den egentligen, det var den första som kom upp när man googlade på "rösträtt".

Internet har vänt sig emot mig. Facebook vägrar sluta skicka mejl till mig om vem som blivit vän med vem eller vem som tagit det ena eller det andra quizet. Jag har alla mejlinställningar på "av" men ändå vägrar dessa totalt värdelösa mejl sluta rulla in. För att inte tala om det hatet jag känner från Blogg.se. Främst av allt så vill min "kom ihåg mig"-knapp fortfarande inte fungera, inte heller får jag några mejl om kommentarer heller längre. Jag har tryckt "mejlaviseringsknappen" en sisådär 23 gånger utan vidare bra resultat.

Så jag drar den enkla slutsatsen att internet har något emot mig. Snart så kommer väl mitt gamla Lunarstorm-konto, Strauss, att ploppa upp utan att jag godkänt det. Då lämnar jag detta jordeliv.

I år är det hundra år sedan allmänna rösträtten infördes. Korka upp skumpan alla män, för det här är värt att fira. Alla kvinnor ute i landet får dock vänta till 2021 innan ni får fira hundra år. Men som jag och Anna (där kom länkning till den blogg jag länkar oftast till, igen) kommit fram till - det är ju trots allt den "mindre viktiga rösträtten".

Sexisten har talat, alla feminister som inte fattar skämt - bring it! Och just ja, hata Melodifestivalen!
Publicerat i: Okategoriserbart

Samtal från en brat.

Efter många uppringningar så svarade jag äntligen när Dagens Nyheter ringde. Det var en kille som lät lite överklassig (som en brat ni vet, tungan uppe i gommen när talar) som pratade:

Han: Hej. Jag ringer från Dagens Nyheter och vi ser att du utnyttjat vår kampanj, en månad för 29 kronor.
Jag: Ja just, hejsan!
Han: Nu undrar vi om du kanske vill fortsätta med DN, 1200 kronor betalar du då varannan månad (jag kan ha fel med priset, säg gärna emot).
Jag: Alltså, jag är student så...
Han: Jaha, men då har vi studentrabatt. Två månader för bara 750 kronor.
Jag: Alltså... det är väldigt mycket pengar.
Han: Jo, men betydligt billigare än standardpriset.
Jag: Hm... jo, men jag får tänka lite på saken (med andra ord var jag inte intresserad).
Han: Jo, nu är det ju så att vi kan inte hålla på att ringa upp folk vi ringt (de hade ringt till mig en gång varje dag i två veckors tid) och rabatten gäller bara över telefon.
Jag: Jaha... okej.
Han: Då tackar vi för oss, hej!

Otrevlig som fan var han, jävla bratmupp. Och vem fan bryr sig om DN egentligen? Visst, en av de bättre morgontidningarna kanske, men aldrig för 750 spänn.

Nu ska jag läsa vidare i högen med kurslitteratur, sen drar jag till bibliotek och möter upp mina medkursare för essäskrivning. Vad gör ni idag?
Publicerat i: Den arga kategorin

SÄPO-shampoo.

En flaska billighetsshampoo har stått på badkarskanten sedan tidernas begynnelse. En flaska man använder när både pengar och vettiga hårprodukter tagit slut. Nu är det så att jag tror att det här shampoot, på uppdrag av regering, har som syfte att knullrufsa till håret och gör det tovigare än innan.

Eller så är det dags för ett besök hos frisören igen? Något av dessa alternativ gäller alltså, SÄPO-shampoo eller frisörbesök. Vilket av dessa är svårt att säga.
Publicerat i: På tapeten

Ett skämt om Melodifestivalen.

Fick den här kommentaren av en, vad som kan tolkas rent grammtikmässigt, anonym tjej för exakt en minut sedan:
"Petra Mede är en jävla BIMBo !!!! SLUTA FÖRSTÖRA MELODIFESTIVALEN MED DINA skämt! de är inte kul! du blir bara dissad!"

Ganska kul för jag satt precis och tänkte "hur ska jag driva om Melodifestivalen idag och bli aningen mer hatad för mina åsikter"? Jo, jag vet. Eftersom man är bosatt i Norrköping, och den stan' här var en del av årets Melodifestival, så kom jag att tänka följande tanke när jag var på väg till ICA imorse; "Tänk om jag skulle springa på veckans deltagare här på ICA, bakfulla och sunkiga. Fast vem bryr sig om artisteliten som är lika viktig för musikvärlden som avföring är viktigt för oss människor"? Inte jag.

(Bajsmannen inte inräknad.)

Och Petra Mede är fortfarande bäst. Fast visst, jag kan förstå att folk utan något som helst intellekt har svårt förstå detta. Eftersom jag är ett stort fan av anti-Norrköpings-gruppen så kollade faktiskt på gårdagens deltävling. Heja Caroline af Ugglas, säger jag bara. Grym kvinna med grymma stövlar.
Publicerat i: Musik

Five days since you tackled me.

Jag har fått den här låten på huvudet efter att ha hört den på Veronica Mars (under avsnittet när de driver som hastigast om Kanada, ni vet?). Jag undrar följande; är det någon mer som minns när den här låten kom och var på Voxpop? Jag såg alltid på det programmet. Men ingen än så länge tycks minna denna sång. Ofta när man försöker minnas Voxpop-hits så får många upp Wheatus med "Teenage Dirtbag", också det snart klassad som en kultlåt inom collegerocken. 

"One week" sätter sig på hjärnan som hemmorrojder sätter sig... ja, på "otrevliga ställen".
Publicerat i: Musik

Bao-ump-bah-bah.

Jag i Eiffeltornets trappor.

Aha, "oversize" är synonymt med "jag köpte en skitbillig tröja men den var för stor"? Jag som hela tiden trott att man talat om kläder för överviktiga. Jag hänger inte med när bloggosfären hittar på sina egna termer.

Dagen har bestått av en jävla massa plugg. Har kört hårt på omtentan. Min tanke om att låta den vara i ett par veckor var ju bara att skita i. Omtenta om två veckor, nya tentan innehållandes fyra böcker om tre veckor och så en 5000 ord lång essä mitt i allt bokpluggande. Men håller jag ett bra och jämt tempo så borde det gå aningen smärtfritt. Nu läser jag om tullfrågan som var aktuell på slutet av 1800-talet. Inte vidare intressant. 

Annars så sitter jag här i mina oversize-byxor, oversize-tischa, oversize-tofflor och lyssnar på Dag Vag. Gubbarna kommer till Linköping den 28:de mars. Jag ska inte gå. Men till er alla andra som faktiskt gillar bandet - nu vet ni!

Du får aldrig nog, bao-ump-bah-bah.
Publicerat i: Pelles vardag

Louvren.


Den andra dagen i Paris var aningen muligare så vi passade på att besöka Louvren. Mina fötter smärtade något så in i helvete mycket att jag fick ha med mig två par skor att byta med. Vid ett tillfälle tog jag faktiskt av mig skorna och gick i bara strumporna i någon timma. Hur många kan skryta om det, att de gått i strumplästen på Louvrens kilometerlånga golv? Många som gjort det kanske förresten håller tyst om den saken, haha.

I Louvren såg vi allt som man ska se. Venus från Milo, Mona-Lisa,  Arcimboldos fruktverk, Påskön-gubben och så vidare. Till slut blir man så mättad på konst att det känns ungefär som "har man sett en så har man sett alla". Men jag diggar det här muséet och skulle absoluta besöka det igen om jag for till Paris en tredje gång. Lätt värt att slå ihjäl några timmar i.

Har ni varit i Louvren någon gång?
Publicerat i: Resa

Ett år i etern.


Epic failure - en av många gamla headrar.

Nu i dagarna firar "Pelles personliga" ett år i etern. Jag vet inte något exakt datum och kände mig för lat för att spana bakåt i tiden efter den här bloggens allra första inlägget. Visserligen är svaret bara ett par klick bort, men jag säger som alla fjortisar; "orka"!

Året som varit har innehållet en jävla massa bra saker. För det första så lämnade jag bloggosfärens döda del, "Live Spaces". Inget vidare bra bloggforum. För min del åtminstone. Jag hoppade till Blogg.se och startade på sätt min tredje långlivade blogg. Statistiken sköt i höjden under bloggens femte levnadsmånad och jämför besöksantalet då med nu så skulle jag i runda slängar säga att snittet har ökat med cirka 1000 procent. Rimliga siffor? Absolut. Bäst av allt har ändå varit den bloggkrets jag skapat under årets lopp. De har dragits till mig som flugor dras till hästbajs. Eller om det kanske varit tvärtom? 

För kommande år har jag följande bloggmål:
- Hamna länkad hos Bloggkommentatorerna. Haha, där ljög jag. Det vill jag inte. Vill inte blanda mig med packet där. Det vill säga folk som antingen skriver om överradikala Paris Hilton-dieter eller antingen om inget alls och har rosa bakgrund. Jag är ett mellanting inte värt att platsa där.
- Jag har ska en miljon besökare om dagen innan april månads slut.
- Mina siffror på Bloglovin' ska inom kort ligga på 10 000 (jävlar, vad många jag hade på riktigt! Har inte spanat in det där på länge nu).
- Jag ska sluta skriva blogginlägg som är längre än fem rader, som har någon fyndig poäng och som inte innehåller en fejkad polaroidbild.
- Produktplaceringen ska bli min bästa vän! Idag drack jag förresten Coca-ColaMcDonald's och det kostade mig inte en jävla spänn! Så himla bra, lixzom!

Året som kommer blir guld. Ni hänga la på, fuckfaces?
Publicerat i: Pelles vardag

Morrn!

(jag hann inte lägga in någon bild, men föreställ er något här, vad som helst egentligen)

Yo to the yo, maddafakkas! Idag är jag hip hop med hela min vardag och ska vara så cool att jag diggar till Adam Tensta. För att Adam Tenstas mesmusik är verkligen den ultimata hip hop-musiken. Eller är han en sådan där rytm- och bluesmänniska kanske? Hur som helst, jag ljuger som fan. Tensta är inget för mig. Av flera anledningar inte värda att nämna här.

Vakna med the Voice är en stämningshöjare.

Nu ska jag dra till skolan. Jag hatar kaffebryggaren min, som jag fick på min 21-årsdag, den funkar ju inte heller. Jävla rövmasik. Får bli en deciliter kaffe från Pressbyrån för 25 spänn. Lätt värt det. Vi hörs!
Publicerat i: Pelles vardag

Country och cola.

Sen uppdatering, jag vet. Tänker jag be om ursäkt för det? Knappast. Då vet ni det. Jag låter lika bitter som igårkväll, men så är inte fallet. Idag mår jag bra och precis ätit fisk. Sjuhelvetes bra mat, att man inte köper mer firre hem och har i frysen. Varför är jag sen på uppdateringsfronten då? Imorse mådde jag illa och hade ont i magen. Jag försökte att bara sitta upprätt, men bara det visade sig vara en utmaning i sig. Så jag drog i mig lite socklösning (i detta fall knaprade sockerbiter och sköljde ned med kranvatten) för att få bukt på yrseln. Det hjälpte. Pallrade mig iväg på seminarium och sa en rad om boken vi läst i, precis som alla andra också gjorde. Att den var svårläst, med andra ord. Hoppade på en basgrupp och fick veta att en, i mina ögon, smart grabb också kuggat tentan. Jag hämtade ut min egna tenta och kollade på lärarens kommentar. Jag hade gjort ett skitfel. Ett skitfel som bara gjorde mig glad och arg, jag hade fattat rätt men vet fortfarande inte om det berättigar att sätta IG. Skitsamma, snart är det omtenta och vi får hoppas på den.

Min dag i onödiga runda slängar, det. Nu lyssnar jag på country och dricka cola ur vinglas. För att jag är cool. Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

Kom till en riktig festival, Allen!

Lily Allen till Way Out West i sommar. Jag är inte eld och lågor. Dels för att jag inte tror hon kommer komma (likt förbannat kommer jag säkert vara på plats och bli exakt lika besviken som sommaren 2007) och för hon just kommer till Way Out fucking äckel West. Kom till en riktig festival, för fan! WOW-biljetten är lika dyr som Hultsfredbiljetten och visst, artisterna kanske är snäppet vasare i Göteborg, men aldrig har jag varit på en "festival" mindre festivalig än just Way Out West. Den borde döpas om till "familjedagarna i Slottsskogen med öltält". Vad fan, inte ens en campingplats finns att slå sig ned på. Nä, WOW är göteborgarnas och stadens hotellnärings festival. Inget för en fattigstudent som måste kirra både biljett och boende (den som drar in Parisresan som ett argument ska få spö, den sparade jag sparat till i ett halvår). Vad som vore värre än en festival i Slottsskogen skulle väl vara en festival i Kungsträdgården i 08-land.

Nä, Lily kom till en riktig festival!

Bitterkuk, jag? Antagligen. Tentaresultatet spelar stor roll på mitt humör ikväll antar jag. Jag satt också tänkte på exakt hur många gånger jag kuggat något i skolan och kom fram till att det här var min andra gång. Genom hela mina skolgång. Ja, jag är så jävla bra. Första gången var ett teoriprov i idrott i tvåan (som 90 procent av resten av klassen fick underkänt på).

Nu ska jag sova och antagligen vakna upp med bättre humör och förhoppningar om att få se Lily någon annanstans än i Götet i sommar. Ciao.
Publicerat i: Musik

Helvetes jävla skit!

Jag måste få svära lite; HELVETES JÄVLA APBALLE! Jag klarade inte tentan... jävla skit också! Men jag ser saker positivt. Jag försöker åtminstone. De positiva tingen just nu; jag klarade alla seminarium, det här var min allra första salstenta (jag har hört att den första kan vara svår att klara av ren oerfarenhet), essän gick fint, delkursen som kommer är aningen pluggfattigare (vilket ger mig mer tid till omtentan den 21 mars) och jag tror jag är på det klara med de flesta tentafrågor. Så istället ska jag sikta in mig på de som var svårast och plugga mer på de. Däremot kommer slutet av mars bara bestå av tentapluggande, till två jävla tentor dessutom.  

I överlag måste jag dessutom säga att jag fan inte har huvud för universitetet. Jag har gymnasiet för mycket i bakhuvudet. Här har ju för fan lärarna inte ens vett att svara på mejl från en student som försöker ta igen det han missat. Jävla ollon!

Fast nu lägger jag tentorna åt sidan i ett par veckor, jag tror fan i mig det är bäst. Sen så ska jag sluta svära och återgå till U2's B-sidor. Sällan har något band gjort så klockrena B-sidor som Bono och grabbarna. Passar bra till sorgealkoholen gör de också. Vad gör ni?
Publicerat i: Den arga kategorin

Tischor, skor och kopps.Jag är sämst på att gå i affärer och störhandla saker. Det är mest när jag verkligen behöver något som jag kan finna det. Som skorna ovan, de behövde jag. Egentligen ville jag inte ha Converse igen, men alla i Paris hade likadana pjucks och man lyssna väl till modemeckat. Egentligen ville jag ha ett par röda, men storleken 42-43 var slut överallt, så jag tog paret ovan (jag var faktiskt tvungen att köpa just precis då, mina fötter mådde piss). Röda får jag kirra här hemma istället, för nu har jag snöat in på den färgen. Sen så blev det två tischor, en från Mango och en från United Colors of Benetton. Två muggar från Starbucks också, en med texten "France" och en med "Paris". Gav bort två likadana till morsan och farsan efter att jag varit i London (med texterna "London" och "England" då så klart). Nu tar jag tillbaka de och har de till min egna samling. De dricker ändå bara ur sina IKEA-muggar, hehe.
Publicerat i: Resa

Årets klipp 2009.Jag hittade det här klippet ovan hos Mange innan jag for iväg i tisdags. Jag tycker det är så jävla coolt. Av 10 000 sökande så valdes 400 dansare i alla åldrar ut till att dansa på Liverpool Street Station. Åtta kultförklarade danslåtar från musikhistoriens alla hörn och en sjujävla bra koreografi med syftet att få folk att hänga på och dansa med.

Jag har sett det säkert tio gånger på raken nu och blir fortfarande lika förundrad. Skitcoolt! Kolla för fan och kom ihåg att trycka i HQ-knappen.
Publicerat i: På tapeten

Eiffeltornet.

Nästa etapp på resan blir Eiffeltornet. Jag kommer att blogga om annat snart, jag svär Pär. Men efter att ha suttit och svarat på över 150 kommentarer (du måste verkligen ha saknat mig Anna) så höll inte fantasin längre än att jag fortsätter på Paris-spåret. Dessutom så är mitt kommentararkiv bortblåst, så jag fick sitta och läsa på själva bloggen och svarar på kommentarer på det viset. Hajar ni? Inget pluggande har det blivit heller. Tills på torsdag ska vi ha format basgrupper, kommit på frågeställningar till en essä (eller "paper" som de tvingar oss att kalla det) samt ha läst ett kapitel i en bok tusen gånger svårare än Platon. Och eftersom ingen i klassen eller lärare behagar svarar på mejl så sitter jag än så länge utan basgrupp, noll föreståelse över boken och heller inga formade frågeställningar. Men sug hästkuk, jag skiter i vilket. Allt löser sig på torsdag. Tills vidare fortsätter jag med lovet mitt. Det jag tänker på nu är att allt här i Skitköping är slut om tre månader, då lämnar jag allt för nya äventyr. Oavsett om jag kuggar på kursen eller inte. Det här är ett tidsfördriv, inget annat.

Till Eiffeltornet nu då. Låt mig säga såhär; om ni inte förstår hur stor Triumfbågen är på bild så är det inget mot hur stort Eiffeltornet verkligen är. Bara dess marmorfötter är stora som vanliga villor. För att inte tala om höjden, det är så att man får ont i nacken. Det här var min andra gång i das Eiffeltorn och jag förundras fortfarande över allt med det. Att det blivit en så pass stor ikon för hela Frankrike och att det är brunt. Jag hade fått för mig att det var grått eller svart.

Vi traskade hit direkt från Triumfbågen och lyckligtvis för oss så var kön skitkort. Eller kortare än när jag och gänget var där. Då stog vi i kö i vad som kändes som flera, flera timmar. Nu var vi framme på.. ja, en tjugo minuter? Hissen upp till toppen för 170 spänn, spana runt och ta kort. Man fick inte kasta eller sträcka ut saker genom gallret, men jag pulade trots detta förbud ut min systemkamera och tog ett kort nedåt. Tänk om jag skulle ha tappat skiten och någon skulle ha fått den på sig. Faktum var det att jag gick och väntade på att någon skulle hoppa och ta livet av sig hela tiden. Snacka om sorti ut ur livet då, bland tusentals turister. På vägen ned tog vi trapporna ned från andra våningen, som är ungefär lika högt som att gå trapporna ned från ett 43-våningshus. Här korkade min fötter ihop för resten av resan. Tänk om man på att ha rätt pjucks på sig från början.

Hur som helst, i min mening så är Eiffeltornet ett måste om man någon gång far till Paris. Kan ses lite överskattat då alla affärer och restauranger här något med tornet hos sig, men det är ju det som är lite av grejen. Så, det var del två här. Vad händer hos er?
Publicerat i: Resa

Triumfbågen.

Har försökt plugga hela dagen, men jag har inte pallat. Känner mig deppig och har längta-tillbaka-känslor som går ut över pluggandet. Sådana får jag ofta efter resor, festivaler och konserter. Brukar lägga sig efter ett par dagar, men det är en jobbig känsla att avsky att komma tillbaka till vardagen. Dessutom är den aktuella kursboken svår som fan och jag får lite panik över att jag vet att jag har den att vänta. Men vad fan, har försökt plugga sedan jag skrev förra inlägget för tolv timmar sedan. Dags att ge upp efter så pass lång tid.

Bloggens första resestopp blir självaste Triumfbågen. Turistfällan som efter Eiffeltornet är det som representerar Paris och Frankrike utåt mot världen. Byggnaden (eller vad man ska kalla den) är enorm, bra mycket större än vad man kan föreställa sig om man bara sett det på bild. Och alla detaljer också, jag förstår faktiskt inte hur man lyckats med allt. Jag gillar Triumfbågen, perfekt att slå ihjäl lite timmar på. Klockrent väder hade vi också, blir lite roligare att spana in skiten då. Jag är lite fundersam över "den okände soldatens" grav som ligger under valvet, vem fyller på oljan? Och vem pröjsar blommorna som ligger runt omkring? Märkligt. En annan sak att förundras över är hur trafiken i Paris kan flyta på som den gör och med så få olyckor? Folk är galna bakom ratten där, alla ska vara först.

Det var Triumfbågen det, inom kort kommer nästa del. Vad den blir vet jag inte riktigt än, hehe!
Publicerat i: Resa

Guess who's back.


Jag i parken mellan Champs-Elysées och Louvren.


Yo, I'm home. Egentligen kom jag hem redan igår, men efter tio timmar på resande fot så pallade jag inte bloggandet. Istället beställde jag hem pizza, la mig framför Veronica Mars, somnade till "Mia och Klara". Läste "Män som hatar kvinnor" på tågresan hem och hundra sidor gick fort som fan. Genast förstår jag varför folk tycker så bra om de böckerna. Inte sedan Harry Potter-böckerna har jag levt mig in så mycket eller upplevt att sidorna går så fort fram.

Paris var hur som helst årets jävla resa! Fan vad gött väder vi haft och vad mycket trevligt som hänt. Allt har varit klockrent bortsett ifrån att mina fötter åkte på en riktig nit. Gå i Paris utan ett par ordentliga gåskor är inte att rekommendera. Men jag lät mig inte avskräckas för det. Några sittpauser extra, köp av ett par nya pjucks och muskelsalva så var jag med igen (fast de gör ont än idag, haha).

Internet har vi haft också, men jag pissade på bloggen ändå. Var ju trots allt på semester (inte för att jag ser bloggandet som ett jobb). Men jag kollade in på inlägg jag skrivit dagen innan avfärd. De var inte så bra. Idén blev aningen tjatig. Men vad fan, det var väl bättre än inget alls antar jag. Tack till Stefan som var "autopilot", hehe.

 Nu funderar jag på hur jag ska lägga upp resan i sin helhet och tror faktiskt att jag gör som så att jag delar upp de bitvis. För att ge rättviss bild av hur jävla skoj vi haft när vi gått Eiffeltornetstrappor eller var dygnraka i Montmartre. Allt kommer sinom tid. Först ut blir att ta igen bloggandet och att plugga ikapp det jag hamnat efter. Vad händer hos er, yo?

Publicerat i: På tapeten

Vad gör Pelle idag? Dag 5.


Det här ett automatiserat meddelande under då Pelle är på resande fot och gör Parisgatorna osäkra med sin närvaro. Hela det här meddelandet är en ren gissning och tillåter gärna er att vara aktiva i kommentarsfältet.


Vad gör Pelle idag? Jo, han sprang förbi vakterna och upp i kyrktornet på självaste Notre Dame. Där upp, i ett hörn, stötte han på Quasimodo och de sitter och spelar skitgubbe fram till dess att planet lyfter vid fyraslaget.


Vad tror ni Pelle gör idag?

Publicerat i: Pelles vardag