fem sanningar-grej, ni vet.


Ey, här är jag. Sitter på tåget på väg hem. Jag spar allt Göteborgsnack tills vidare. Istället kör jag en "fem saker ni inte visste om mig. Eller så gör ni det, för jag kan inte hålla reda på allt jag sagt". Lungt, ällä?

1. Det är äckligt hur mycket jävla respekt jag har för trafiken. Jag ogillar folk som ligger för nära bilen framför. Jag hatar när folk envisas med att köra nittio på en sjuttioväg. Jag pissar på folk som kör om en i en kurva och där med riskerar livet på sig själva, bilen de kör om och en eventuell bil som kommer körandes bakom denna kurva. Jag har en gång fått höra att jag kör "äckligt lagligt". Tackar fan för det, svarade jag då.

2. Jag förstår mig inte på folk som blir arga på att man inte svarar på SMS. Jag brukar ibland läsa och lägga ifrån mig telefonen och med flit känna att ett svar på meddelandet är överflödigt. Är svaret så jävla viktigt så är det bara att ringa.

3. Jag har en mörkrädsla som heter duga. Den kommer och går i perioder om varannan månad. Oftast grundar den sig i ångestfyllda beslut, mer än i själva mörket. Alltså har jag någon typ av jobbigt beslut att fatta ungefär varannan månad och sover då bättre om lampjävlen är tänd.

4. Piratpartiet är ett skämt och jag hoppas att ingen som läser det här faktiskt tänker rösta på de i EU-valet. Ett parti med nada politik (mer än FRA- och IPRED-lagarna) har inget i Europaparlamentet att göra.

5. Snålhet kan få mig att helt tappa lusten till att göra något roligt. Detta är ganska mosägelsefullt dessutom, då jag själv ofta påstår att jag inte har råd med det ena eller det enda. Men då är det oftast så att jag inte har har några pengar. Många jag vet (den som tar åt sig ska skjutas) lägger pengar på hög och har svårt att få tummen ur röven och bara gå på bio. Jag är nog den mest osnåla människa som finns. Vilket är både på gott och ont.

Reaktioner någon? Kör på!
Publicerat i: Okategoriserbart

västkusten.


Maaaaaat.

Har precis vaknat upp ur den koma som är västkustsömn. Har sovit som en gris och mår därefter.

Idag väntar Göteborg och hederliga Liseberg. Vi ska ta pendeln här ifrån snart (befinner mig i Ljungskile för tillfället). Mot eftermiddagen ska päronen inta plats på Ullevi tillsammans med Janeth (som vi bor hos). Då ska väl jag och Anna hitta på något på egen hand. En pub eller tre kanske vi besöker, jag vet inte riktigt än. Jag kan inte räkna antalet gånger jag befunnit mig i Göteborg- dagstids. Men på kvällen, vad gör man då? En gång har jag gjort den här stans gator osäkra kvällstid och det var när Marit Bergman spelade på Trädgår'n.

För en sisådär 243 år sedan.

Men ey, nu får jag ju pissigt samvete för att jag råkar ha ett liv och pissar på er. Men berätta för fan, vad händer? Har ni brutit ett ben eller två? Kanske är ni fulla i läsande stund? Berätta vad som helst, ey.
Publicerat i: Pelles vardag

genomresa med pelle 50+


Jag hittade ett skitfult kort, kul!

Yo! Jag är på genomresa på väg mot Göteborg och har nu mellanlandat i Närke. Jag hade tänkt att av-nörda lite med er på tåget, men jag glömde bort min pinkod på bredbandet. Så jag kör live ifrån bilen istället i två och en halv timma (ungefär så länge som batteriet håller).

Blev hämtad av päronen på tågstationen och det första mamma päron frågar är; "har du tagit med badbrallor nu"? Skit också, det hade jag inte gjort. "Men farsa päron ska in på Dressmann, du får tigga ett par brallor". Jag har jävligt mycket fördomar om Dressmann. Eller mycket är fakta också. Ett fakta är att de har bara en sorts ränder och deras färgglada tröjor består högst av två olika färger. Men jag hittade en hel snyggt också. Det skulle sitta snyggt på mig, men se gubbigt ut på en äldre man, som till exempel farsan. Inget fel med det dock, han är ju gubbe.

Andra klädfördomar jag har är riktade mot:
- män som bär magväska.
- kvinnor som bär magväska.
- män i H&M-shorts som bara består av fickor.
- kvinnor i träskor.
- män i träskor.
- kvinnor som envisas att bära kläder i storlek "small" trots att omfånget hos de motsvarar en mindre ko.
- män som går i nätbrynjan från 2001.
.... och så vidare.

Jag kom i alla fall undan med ett par Dressmann-badbrallor. Dyraste i sortimentet. De var okej. Att jag ens överväger att gilla de måste betyda att jag har ett tycke som en 50-åring. Eller?

Uppdatering: Har ätit färska västkustreeekeer, vet ni! Har chillat på klipporna hela dagen och fikat i Gustavsberg, utanför Uddevalla. Gött mos! Pallar inte bloggen ikväll. Jag är för social för det! ;D

Men berätta, vad har ni för er, folks?
Publicerat i: Okategoriserbart

förtidsröstat, high five!


Jag har röstat idag, yeah! Rösta du med. Du som kan. Du som är arton år och har tio fingrar. Röstar du inte, så klagar du inte, ey!

Jag körde på den taktiken som morsan lärde mig sist jag röstade, valdagen 2006. Jag tog några lappar från skilda partier så att ingen skulle se vad jag röstar på eller på något sätt kunna ifrågasätta mitt val (varför nu någon skulle göra det). Så jag tog en lapp för Piratpartiet, en lapp för Feministiskt Intiativ, en för Sverigedemokraterna och en för Junilistan.

"Det gäller att förvalta sin röst väl", tänkte jag. "På ett parti som kan det här med viktiga sakfrågor".
Publicerat i: Pelles vardag

om en idiotkärring.


Jag glömde bort att berätta en sak igår. En händelse som gjorde mig jävligt irriterad. Så pass irriterade att jag önskade livet ur denna kvinna för sitt jävla beteende.

När jag var i affären igår så köpte jag jordgubbar och vaniljyoghurt (med äkta vaniljsmak). Jag tänkte jag skulle kombinera dessa två ingredienser i en skål hemma och svulla som om jag levde min sista dag här på jorden. När jag sen står i kassakön så står det en kvinna framför mig med en likadan fruktpåse som jag hade i handen, bara att hon hade ett par äpplen i sin istället. Hon betalar för sitt köp och segar med att stoppa ned växel och kvitto i sin plånbok. Kassörskan (lika snorkig som vanligt i den här stan) kör på så att mina två varor hamnar i samma "länga" som kvinnan med äpplena. Vad som händer nu när, medan jag betalar, är att kvinna tar min jordgubbspåse och går. Hon kommer på sig själv, vänder och slänger ned min påse på rullbandet igen med en jävla duns.

"Jag tog fel påse" hörde jag idiotkärringen säga till sitt oäkta barn (idiotisk kvinna = oäkta barn), medan de småsprang ut ur affären. Utan att be om ursäkt för att hon både spillde ut mina jordgubbar och mosade över hälften av de. 

Därav önskade jag livet ur kvinnan med det oäkta barnet.
Dagens fråga; hur pass stor var min överreaktion på en skala mellan 34 - 2286?
Publicerat i: På tapeten

ur expressen.


Jag trodde inte det var möjligt, men jag kan inte hittat något jag bryr mig mindre om än just hur många ord Marie "vem-hon-nu-är" Plosjö ska skriva till sin debattartikel.

True shit.
Publicerat i: Okategoriserbart

roxy. soxy. boxy.


Det här är min egna hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och en hyllning som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många. Veckans bloggtips är:

Roxy-Boxy Ljungkvist

Alla som delar ungefärlig bloggkrets som mig vet vem Roxy är vid det här laget, det är ju Ninas syster! Japp, så är det. Jag och den här kvinnan har ganska mycket gemensamt, jag har länge varit "Olles tvillingsbror". Eller jag menar "öööööj! Olles brooorsaa", som det ofta låter om fulla människor. För det är ofta då som jag passar att vara "Olles brooorsaa", när folk är på fyllan. Jag slår ett slag för rättvisan och uppmärksammar Roxy som sin egen coola person. För att hon är jävligt cool. Grymt jävla cool.

Från och med nu så kallar vi de "systrarna Ljungkvist", aight? De måste vara ett slut på favorisering och den pissga släktassociering.

Hur kom jag i kontakt med Roxy då? Jo, via ett inlägg på startsidan där det stod något om äggstolar. Stolar som alltså har äggform. Ingen "omelettfotöl" eller så. Jag kommenterade inlägget, Roxy kommenterade tillbaka, jag kommenterade igen, hon igen och plötsligt förde jag en stalkerdagbok från hustaket mitt emot Roxys lya.

Egentligen gjorde jag inte det, men vi låtsades.

Vad kan man säga mer? Kvinnan är ett levande coolt klotterplank, kåt på kasettbandsformade saker och har en rätt så pervers förkärlek till den fiktiva Nintendo-figuren Link. Nog sagt! Besök henne!
Publicerat i: Bloggtips

it's blue, da-ba-de-da-ba-da.


Undra om IKEA hade planer på att göra Sveriges tvättkorg nummer ett  är de skapade den blå påsen? Jag menar, vem köper en sådan där där påse och faktiskt bär sina köp i? Det finns ju fan ingen botten och ett lyft skulle utan tvekan ha sönder alla Pilla, Gnida, Dra och allt vad de nu heter, sakerna i den där affären. Själv ser jag ständigt denna påse i tvättningssammanhang ute i "verkliga världen" (IKEA ej inräknat i denna värld). 

Visst använder du en blå påse till din tvätt?

Jag har alltså tvättat hela dagen. Det var så mina filosofiska tankar om denna blå påse vaknade till liv.
Publicerat i: Pelles vardag

elefantsvett.


Kvällarna är ljusare, temperaturen är behaglig, allt det gröna runt omkring har ploppat upp på en femtedels sekund och uteserveringarna kryllar av solknarkande svenskar. Det är sommar.

Alltså svettas jag som om en jävla elefant.

Det är sant, jag svettas som fan. Har ni sett Axe-reklamen när det sprutar som fan från hans armhålor? Jag har det inte så. Men på tal om svett alltså, den reklamen är ganska rolig. "Det är ingen vanlig deodorant, det är en antiperspirant". Jag gick och la mig med "Absolut torr" undrar armhålorna och fan vad ont jag har idag under armarna. Det är starkt skit det där, jag är rödflammig utav bara fan. Med lite tur så kanske jag utrotade de där jävla svettkörtlarna för alltid.

Nu blir det ett par timmar seminarie (känns bättre idag, höh), så jag lämnar er med Billy Joel (för att jag är cool) och frågan för dagen; svettas ni som elefanter ni med?
Publicerat i: På tapeten

injektion och nyponsoppa.


Mumma! Min egna drink. Jag kallar den lösgodis & vodka.

Så mina mentala handlingar har lugnat sig en aning. Från att ha viljat döda alla i min väg, så har jag nu lugnat mig till det stadiet då det räcker med en käftsmäll eller två. Jag är inte fullt lika oförstående när det kommet till seminariet (som fortsätter imorgon) och har pluggat anteckningar hela kvällen.

Det här inlägget börjar bra. "Hej bloggen! Idag har jag köpt mineralpuder, träffat Alex på stan, druckit chailatte...".

Stefan har fått (svin-)influensa light och mitt hykondriker-jag skiter snart ned sig. Det är jobbigt att hålla andan i timmar åt gången. Imorgon ska jag gå och göra Apoteket osäkert med min närvaro. Jag ska injicera C-vitamin rakt in i ådrorna, käka förebyggande Ipren och bära munskydd.

Jag ska ju till Göteborg i helgen och det skulle väl vara själva fan om man blev sjuk. Än värre om man blir sjuk till Bruce. Nä, det får bli karantän för Stefans del. Skjuter in pizza till jäveln under dörrspringan, håller mig på mitt rum och pimplar litervis med nyponsoppa. Har hört att det är bra.

Eller var det blåbärssoppa?

Det här inlägget skrev jag 22:08, klockan är nu 22:28. HIGH FIVE BLOGG.SE!
Publicerat i: Pelles vardag

lack.


Jag är så jävla sne idag. Sne på alla som kommer i min väg. Det var fan en pärs att sitta och hålla god min på seminariet. Ännu ett seminarium som lyckades med konststycket att bli svårare än vad det behövt vara. På den punkten saknar jag KSM som fan, att diskutera med intellektuellt jämlika människor. Nu håller jag bara käften, låter andra göra jobbet och känner mig korkad som inte kan alla ismer utantill.

Inte för att jag bryr mig om att göra lite eller inte, om två veckor är den är kursen slut. Jag vill ha sommarlov. Och jobb. Och den erkända tvångsmotionen.

Nu ska jag granska mina anteckningar från den här delkursens gång. Sen återkommer jag till er. Vad gör ni själva?
Publicerat i: Skola och jobb

bobbafett talar ut.
Ha. Ha. Ha. Jag är så rolig. Bildtexter. Unikt. Nyskapande. Roligt.

Dagens stora fråga; hur kan så många personer ta så många dåliga kort under så många timmar? Det är jävla under. Samtliga bilder ovan är från i lördags.

På tåget hem så kände jag mig som en hösack och jag tänkte att "fan, min mage är i vägen". Den var alltså i vägen. På ett tåg. Mitt logiska tänkande befann sig uppenbarligen på villovägar, men jag tyckte att den var i vägen. Och helt riktigt, alla hundratusen dåliga lördagsbilder kan inte ljuga. Det är dags att röra på fläsket från och med imorgon. Promenad varje dag i fyrtio minuter! Helst längre.

Bobbafett (jag) ska alltså bli nyttigare. I matväg är det helt okej. Men det räcker väl inte med att gå från TV-rummet och sängen och kalla det motion, antar jag. Från och med imorgon alltså. Cykla till jobbet måste jag göra i sommar. Skönt det. Tvingad motion är bra motion.

Nu vet ni. Bobbafett signar ut.

Uppdatering: Fan då, jag gick och la för två timmar sedan snart. Slog på SVT Play och fastnade framför Henrik Schyfferts show. Mannen är ett geni, utan någon som helst tvekan. Det var inte det roligaste jag hört kanske, men fy fan vad bra det var. Så in i helvetes bra! Nä, så in i jävlafittaollonkuksugarhelvetes bra. Jag blev tagen. Det är sällan jag blir på riktigt, det ska ni veta.

God natt! Eller god morgon. Välj själv.
Publicerat i: Pelles vardag

svininfluensan på maskrosnivå.


Varför talas det så lite om det under som är maskrosen? Klipp gräset på kvällen innan skymning och redan dagen efter så har det ploppat upp hundratals nya blommor. De växer ju som ogräs, hehe. Sprider sig värre än influensan.

Vad hände förresten med svininfluensan, på tal om det? Har den försvunnit lika fort som den kom? Hur länge varade pandemivarningen denna gång, en-två veckor? Jag hann inte ens bli rädd, så upptagen har jag varit. Sen så kan det ju vara att man är ganska immun mot dessa "varningar". Jag menar, vi har haft galna kosjukan, mul- och klövsjukan, SARS, fågelinfluensan och svininfluensan det senaste årtiondet. Skulle vara kul om det blev en riktig match någon gång dock.

Mina vita blodkroppar versus vilket-virus-som-nu-är-på-tapeten.

Jag bara jiddrar. Snart ska jag dra hem till Skitköping igen. I fyra dagar, sen blir det das westcoast som gäller i helgen, ey!
Publicerat i: Okategoriserbart

we'll keep pushin' till it's understood and these badlands start treating us good.


Satan i gatan, det är inte ens två veckor kvar tills jag ser mister Bruce Springsteen på Stockholms stadion! Grejen när man pluggar är att man fan tappar begreppet om tid och rum. Eller ja, "rummet" är väl inte fullt lika svårt att missta sig om. Hur som helst så är jag säker på att det kommer bli en grym jävla kväll även denna gång och man blir inte mindre pepp av klipp som detta.

Låtar som skulle vara guld att få se denna gång: I'm On Fire, Thunder Road och Atlantic City (tråkiga val, jag vet). Kan man önska låtar någonstans?

Och till helgen som kommer befinner jag mig i Göteborg. Det blir ett jävla resande. Jag har lagt upp en plan för att klara av läsning, tenta och seminarier. Idag blir det till att läsa klart den feta kursboken. Imorgon är det seminarium och dags att renskriva och förstå alla anteckningar till hundra. Kanske att jag dubbelcheckar lite i boken ännu en gång,

Men nog om mig. Hur är det med, yo? Kommer ni hit ofta eller?
Publicerat i: Musik

shame on you.


Mina päron är ett fan av de söndagsbilagor som kommer med Aftonbladet och Expressen. Idag frågade jag mig, har de tidningarna ingen annan brud att pryda omslaget med?

Izabella Scorupcos karriär:
1992: Får en hit med "Shame, Shame, Shame"
1995: Bondbrud i "Golden Eye".
1996 - 2009: Omslagsbrud på botten av tidningsvärldens näringskedja.

Men låt oss alla istället skylla på Aftonbladets och Expressens brist på fantasi. Det känns mer accepterat.
Publicerat i: Pelles vardag

det är söndag och som vanligt på söndagar så är det dags för:


Det är dags för bloggosfärens mest idiotiska och obegripliga utmärkelse. "Veckans kåta ögon" började som ett skämt och har nu utvecklats till ett världsomspännade uppdrag från regeringen. Utmärkelsen kommer med några få enkla regler;
- ingen kommer undan, du kan ha gjort något bra som dåligt och fortfarande få en utmärkelse. 
- dina ögon spelar ingen egentlig roll i det hela, utan bara dina handlingar.
- det får inte förekomma någon som helst motivering till utmärkelsen.

Stefan
Bloggkommentatorerna
Lisbeth Salander
Publicerat i:

jag mötte inte lassie, men bra nära.


Hunden, Kajsa, kom och gnällde på mig precis. När en hund gnäller och gnyr brukar jag köra uteslutningsmetoden. Antingen handlar det om uppmärksamhet (lite klappar och kliande), att få mat eller ett extra viktigt toalettbesök. Men när matskålen var full, när hon inte ville gå ut och när hon fått sina klappar och ändå fortsätter gnälla - vad gör man då? I brist på fantasi utropar jag; "Vad är det Lassie, är Willie i fara"?!

Hon la huvud på sne så som bara hundar kan. Hon slutade gnälla. Ledsen. Förlöjligad. Sårad in i benmärgen.

Gårdagkvällen var trevlig. Jag gjorde en tidig sorti och har haft fullt upp på morgonen. Nu ska jag speedläsa två kapitel i kursboken så att jag ta mig fan har tid med er. Schysst, ey?
Publicerat i: Pelles vardag

hagel version 2.0.


Det haglade idag igen. Jag får lite The-day-after-tomorrow-känslor. Ni vet alla "jordens undergång"-filmer, de bygger ju på ett stadigt recept.. Moder jord försöker säga oss att något är fel och hon gör det med hagel. Hur ofta haglar det egentligen, en gång om året? Nu har det gjort det två dagar i rad.

Genast efteråt blev det soligt dessutom, bara det kan ses som ett dåligt tecken, eller hur? Snart kommer väl snön också.

Ska snart dra iväg och grilla och pimpla vin. Fattiga som vi alla är så blir det korv med bröd. Men det är bättre än inget, antar jag. Känslan är jävligt somrig i alla fall. Korv och vin... det är jävligt somrigt. White trash-picknick. Det blir ingen sen kväll ikväll inte, jag är tillbaka innan dygnet är slut. Orkar jag så svarar jag på alla era hundraelva miljoner kommentarer då.

Eller så gör jag det inte och sover istället, trött som man är. Hörs!
Publicerat i: Fest och fylla

älskade flen.


Jag var precis inne på en blogg där författaren skrev "nu är det dags att rikta sig till rätt målgrupp, så är du tjej eller kille, hur gammal är du och var bor du"? Om man nu prompt ska blogga mer för andras skull än sin egen, så kan jag förstå de två första frågorna. Men var man bor, hur kan det spela roll?

"Jag ser att de flesta av er bor i Flen, så därför har jag gjort ett Flen-tema på bloggen". Eller?

Detta oändliga kommentarsfiske, det finns alla former. Själv gillar jag mina former bäst, hoho. Nästa kommentarsfisketema: gör mig kåt!

Nu ska jag dricka kaffe, plugga och svara på kommentarer, ey! I den ordningen dessutom. Med the Boss i öronen. Wzup my homeboys?
Publicerat i: Pelles vardag

BLOGGTRÄFF!!!111


Igår satt jag och Lena och planerade sommarens äventyr. Hon hakar på mig och Stefan till Way Out West (som jag endast åker till för Lily Allens skull. Musikmässigt i alla fall). Det blir festival och vandrarhem. Hoppas vi i alla fall, det kanske är fullt överallt, hehe? På plats ska vi, har jag enhälligt bestämt, också träffa Hanna, Anna och Saffy. Säkert något mindre viktig bihang till dessa också, vad vet jag.

Då kom jag på det, låt oss ha en bloggträff. Kombinerat med festivalröj! Och nej, jag håller inte i några trådar. Här spelar vi på regeln "kom som du är och kom hit - annars kan du skita i det".

Sen så kan jag förstå att det komma suga balle att bara träffa oss okända nördar, så därför ska jag försöka fixa dit följande två Göteborgsbloggare:
DennisM - dietist.
Amanda Berg - alkoholexpert.

Så om du befinner dig på Way Out West i sommar, kom och möt upp oss! Är du minderårig får du sitta utanför öltältet, ja. Var där eller var fyrkantig.
Publicerat i: På tapeten

häejgäll.


'
Man vet att man legat och läst för länge om internationella konflikter när man tar ett hageloväder för ett kulsprutekrig. Båda katten och jag hoppade till när det började skjutas mot fönstret. Var till och med tvungen att känna efter vid skrevet mitt. För en sekund där trodde jag att jag "gjort på mig".

Hade dock svårt att bedömma huruvida jag verkligen gjort på mig eller inte. Märklig känsla.

Håller precis på att boka grillning imorgon, eey! Min sociala ådrar dunkar hårt som fan, så det är bäst man träffar några bekanta ansikten nu när man väl är hemma. Utöver familjen. Fast de räknas inte som bekanta, de mer bara "är". Lite som luften runt omkring en, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

moooooooooooooorrrrrrrr.


Den här katten börjar morra numera när jag tittar fram med min kamera. Hon känner sig nog som prinsessan Diana gjorde. Om kattblickar kunde döda så skulle jag vid det här laget upplevt ett värre straff än vad självaste Jesus fick göra.

Klockan två inatt bestämde jag mig för att det var dags att börja plugga. Sagt och gjort, jag pluggade i en dryg timma. Sen däckade jag på två röda. För att sedan vakna klockan sju igen av att jag glömt fönstret öppet och i och med detta hade en rumstemperatur på ungefär 113 minusgrader.

Mina tår kunde fan frusit sprit om jag försökt med saken. Att frysa sprit alltså.

Närke är dystrare än vanligt idag och det regnar ungefär 10 liter i minuten. Jag ska plugga på som fan nu i ett par, tre timmar. Så att jag kan nörda framför bloggen. Sånt som man ska göra på en fredag när man är tjugoett, höhö. Ska försöka dra ihop någon form av umgänge hade jag tänkt. Någon som vill leka, ey?
Publicerat i: Okategoriserbart

mitt fotonormala jag.


Olle, tvillingbrorsan, tog ett kort på mig där jag tydligen "såg normal ut". Det är inte det kortet ovan. Det här normalkortet sparar jag till ett viktigare tillfälle. Jag måste först vänja mig vid hur jag ser ut egentligen och hur mycket det skiljer mig från mitt fotogeniska onormala jag. "Synd att du kisar bara", sa morsan.

Att ha ljuskänsliga ögon är överskattat. Speciellt den här tiden på året, hehe.

Vad gör ni, har jag misst något?
Publicerat i: Okategoriserbart

kändisspoting i norrköping.


Jag såg en kändis inne på Pressbyrån i Norrköping. Eller jag tror han är en kändis i alla fall, jag har alltid haft svårt att bestämma vem som är kändis och inte. Det var i alla fall Marcus Birro med familj. Jag blev lite snopen över att springa på de sådär. Inte för att jag sa något, men ändå.

Sen så såg jag en pytteliten orm i Kaktusparken och blev precis lika snopen. Fast inte riktigt lika snopen som på Pressbyrån. Jag känner nog mer respekt för Birro än ormar. Kanske att det rent av är rädsla, hehe?

Nu är jag hemma på landet i Närke. Har plockat sten, klättrat i träd och lekt grillmästare. I den ordningen dessutom. Nu måste jag bada och raka mig. Det här med hygien... det är tidskrävande och jobbigt ta mig fan! Vad gör ni, ey?
Publicerat i: Pelles vardag

i'm a pro.


Botiden här i Norrköping börjar nå sitt slut. Så även internetförbrukningstiden. I sann bloggaranda så beställde jag ett mobilt bredband från Tre. Enligt säkra källor så skulle det här skiten vara bra, så jag slog till. Gött, nu kan jag blogga som de riktiga proffsen. Var som helst, när som helst!

Sitta i solen - blogga.
Åka tåg - blogga.
Vara i skolan - blogga (även om det finns trådlöst på plats, så är det coolare med mobilt).
Bungyjumpa - blogga.
Pimpelfiska - blogga.

Ja, ni fattar. Pelle i etern - när som helst, var som helst. Hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

asså seriöst eller?


Foto: min egna idolbild, hihihihihi!

När jag satt på bussen igår så satt jag och läste Metro. Precis som vanligt. Och precis som vanligt så skrattar jag röven av mig åt det talspråk som de för i den blaskan. I min mening så är det av denna anledning som Metro ses som en.. ja, ytterst opålitlig nyhetskälla. Som om ett gäng praktikanter sitter och knåpar ihop allt.

Igår så satt jag iallafall och läste igenom skivrecensioner och ser att bildtexten till Johan Palm lyder "Johan Palm var sjukt populär i Idol förra året". Sedan när blev "sjukt populär" ett vedertaget uttryck i svensk press?

Asså hallå liksom bah!
Publicerat i: På tapeten

landet runt.


Mitt mål här i bloggosfären; fixa gratis boende runt om i Sverige och i resten av världen. Än så länge har jag bara lyckats fixa till mig Göteborg och Karlstad. Inte för att de själva än är medvetna om att de kan komma att verka som potentiella hotell, men vad fan... De misstycker nog inte.

Med andra ord; mobilnummer = sovplats.

Känner du att du är beredd att låna ut en eventull kökssoffa till mig, hör av dig!
Publicerat i: Okategoriserbart

det här med röstandet.

Igår fick jag hem mitt röstkort. Piratpartiet here I come!


Haha, flämt å sido. Jag ska inte kasta bort min röst på låtsaspartier inte. Fast det är klurigt det där vad man ska rösta på, det måste jag erkänna. Såg ett uppslag i Metro där sosse-Mona Sahlin sa något i stil med att "nu är det på tiden att vi vänder på arbetslösheten! Det gör ni med en röst på oss".

Två saker slog mig när jag läste detta; 1) vad exakt ska de göra för att vända arbetslöshetstrenden? Gå flera första maj-tåg? Ska jag lägga min röst på pottfrillan Sahlin så vill jag gärna vet hur de ska gå till väga med problemet (jag är inget fan av den kvinnan, nej). 2) Ah-ha! Så det är det som alliansen jobbat efter, att medvetet öka arbetslösheten? Ett uttalande som det ovan måste ju betyda att man tycker att de blå medvetet ökar arbetslösheten. Eller? Låter ju jävligt osunt med sådan politik, tycker ni inte?

Kanske gör man bäst i att lägga en röst på Feministiskt Intiativ trots allt? 
Eller rent utav Sverigedemokraterna?

Publicerat i: På tapeten

bäst fjäskare.


Det här är min egna hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och en hyllning som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många.

SPECIAL EDITION-TEMA: bäst fjäsk!

Ingen var speciellt bra på att fjäska. Med mina mått mäta i alla fall. Tur är väl kanske det, för fjäsk är väl i allra högsta grad en dålig egenskap. Men en som smöra riktigt bra var Pjoltas. Underhållande kommentar som fan, men du var nyss veckans bloggtips så... du får nöja dig att bli nämnd. Istället går priset till näst bästa fjäskare:

Erica - Do Not Panic

Fjäsket löd: "skickar en självmordsbombare att fjäska åt mig". Haha.

Nu; bada med "Flickan som lekte med elden" och sen kommentarer. Vad gör ni, ey?
Publicerat i: Bloggtips

skrik och panik till tjänstgöring.


"The truth is out there", sagt av Fox Mulder.

Jag kom inte in på MSN nyss och panik så stark att det hade kunnat utlöst en hjärtinfarkt. Helt i onödan dessutom, eftersom jag är nog sämst i Sverige på att använda mig av det programmet. Skriver ingen till mig först så blir det ofta inget samtal av. Inte alltid, men oftast.

Panik är nog min bästa egenskap. Om det ens är en egenskap, jag vet inte? Jag ser det som ett sätt att förutse stor olycka och slippa få den där chocken som kan komma. Jag får panik över ögonklet. Jag får panik över att toalettstolen sitter löst. Jag får panik över när ingen svarar i sina mobiler (är jag den sista människan på jorden nu?). Jag får panik över vissa medresenärer på bussen till universitetet. Japp, det är sant. Med risk för att låta så in i helvetes fördomsfull, så trodde jag häromdagen att det klev på en självmordsbombare på campusbussen. Han såg väldigt mycket ut som man tänker att en självmordsbombare ser ut. Vad jag menar med det tänker jag inte berätta, alltid är det ju några som tycker man helt jävla dum i huvudet som tänker så. Med all rätt, fördomar ska man inte ha.

Men när bussen överlevde ända ut till motorvägen pustade jag ut. För är det någon gång man ska spränga en buss så är det ju mitt i stan, ey?

Jag har ännu en gång en skitlång universitetsdag framför mig. Från elva till sex. När jag kommer hem så ska jag utse "veckan bloggtips". Men jag har inte listat ut något bra bloggtips (jag är ju en upptagen man, ni vet). Så idag får det bli upp till er, ey! Förra veckan bad jag om bästa skämtet, idag vill jag har bästa fjäsket. Alltså den som är bäst fjäskare får bli veckans bloggtips. Lämna en kommentar och så återkommer jag ikväll!

Jag, kommentarsfiskare? Antagligen. Och jävligt lat.
Publicerat i: Pelles vardag

hur man gör så lite som möjligt på så lång tid som möjligt:


Kolla, det är duden från Twilight-filmen!

Jag har faktiskt inte läst en enda blogg idag. Det är bra jävla ovanligt för att vara mig. Istället så har jag gjort allt för att inte förtjäna de besökssiffror jag lyckats skrapa ihop under dagen. Som en jävla Blondinbella har jag svängt runt på stan och varit viktig. Fast i mitt fall har "stan" varit lägenheten och "viktig" lika med läsa tretton sidor kurslitteratur och sitta en siljon timmar framför bloggdesignen.

Så här ser den ut dårå, blogghelvetet. Någon sa att den var ganska grå och tråkig. Och det är väl helt rätt, men desto färggladare innehåll, höhö! Sen det faktum att jag sitter på toa på headern måste ju säga en del om hur cool jag är, ey? Jag gissar väl på att allt är en jävla vanesak. Jag är inte van än. Ett som är säkert är att bilden till höger ska bytas ut.

Just nu tog jag den fulaste jag kunde hitta. Precis som vanligt.

Nu ska jag väl komma ikapp i bloggande. Vad gör ni?
Publicerat i: Pelles vardag

påskas.
Tre bilder från påsken så här en månad efter.
1. Framtidens politiker. I foppatofflor.
2. Jag skar mig när jag beskärde trän. Tur att jag som man har högre smärttröskel.
3. Janeth plockar hundbajs. Medens hunden står och tittar på.

Jag har gjort damage control på rummet och vidtagit samtliga åtgärder som kan bidra till mina irriterade ögon. Dammsugit, bytt lakan, skakat matta och så vidare. Jag har till och med pillat bort mögel från blomjorden.

Word!

Nu vet ni. Jag filar på en ny design. Inget radikalt. Nu vet ni vet med. Vad gör ni?

Uppdatering: ny design - tryck F5 får fack sejk! Bredare bilder, header och menykolumnen för sig, ändrade färger och lite annat. Respons, tack! Med största sannorlikhet så kommer headern att ändras med tiden, men så länge får det vara så här.
Publicerat i: Pelles vardag

mina ögon. igen.

Förstklassig bildmanipulering.


Sämsta grejen med internet: man blir lätt en jävla hyprokondiker. Än en gång så vaknade jag med ögonirritation, fast denna gång i båda ögonen. Jag skojar inte när jag säger att jag hann diagnosera mig själv med både ögoncancer och grå starr (sitter inte ihop, nej) medens jag stod över över tvättstället och sköljde bort ögonklet.

Hur kommer internet in här då? Jo, jag är ju en jävel på att googla mina symptom varje gång jag känner av något. Och av någon anledning brukar texterna man googlat fram alltid sluta med "vid kraftiga besvär, kontakt din husläkare". Vad är "kraftiga besvär"? Har jag det nu? Vad är en husläkare? Bor han här? Är han en hon? Heter det inte "husläkarinna" då? Är texten sexistisk?

Och så vidare... man blir alltså dum i huvudet.

Fast just idag var det ingen fara, jag stannande vid en "röda ögon"-text som såg bra ut direkt. Överensstämmande symptom; sveda, gruskänsla, röd ögonvita och klåda. Lätt att diagnosera; sekret i ögon morgontid och det enda ögat drabbas i regel oftast före det andra (!!!). Åtgärd; skölj ögonen med ljummet vatten.

"Sekret" är ett vidrigt ord.

Ögonen våra är ovanligt självrengörande. Många åkommor nämns som "ofarliga" och går över av sig självt inom ett par veckor. Utom ögonklamydian, som också nämns, då man läggs in på psykhem för sitt ögonsexmissbruk och blir tvångsmatad med antibiotika. 

Hur mår jag nu då? Rödsprängheten börjar lägga sig, kliet har försvunnit, kletet är borta och det enda "felet" är väl att tårarna inte slutar rinna. Men det kan bero på att jag kollar på "Lejonkungen" i skrivande stund, jag vet inte? Rent psykist börjar jag fundera på om jag ska spärras in tillsammans med alla ögonsexfanatiker - det här är det andra inlägget på ett par veckor som handlar om mina ögon!

Fast det kanske inte beror på någon psykisk rubbning? Eller? Jag får väl googla på skiten...

Publicerat i: Pelles vardag

challenged, ey.


Det var länge sedan jag drack mig redlös nu. Jag saknar det.

Jag blev utmandad av Karro här om dagen, så jag gör den utmaningen nu. Jag, lite fantasi?

Utmaningen går till på följande vis, på tal om lite fantasi; jag ska skriva ned fem punkter med saker jag ska lyckas med under 2009. WOOHOO!
1. Bli redlöst full igen (se bild ovan).
2. Bli redlöst full en till gång.
3. Skaka hand med Bruce Springsteen. Alternativt ge honom en spark i röven.
4. Ta mig för att skicka vidare den här utmaningen till någon.
5. Bli full igen, vi firar ju fan snart nytt decenium! Känns som om vi varit fast i nollnollåren i minst tio år nu!
6. Få den här fempunktslistan att bli längre än innan.

Jag utmanar så klart alla! Säg till om du hakar på, för jag vill läsa!
Publicerat i: Okategoriserbart

blått versus rött.Jag skrev något drygt om Blondinbella och Bloggkommentatorernas politiska värderingar. Sen tog jag bort det.

"Orka", tänkte jag.

Uppdatering: En hel jävla hög av er hann läsa inlägget innan jag tog bort det. Kul att ni gillade det! Jag var inte så jävla nöjd, så... det försvann. Kontentan var att Bloggkommentatorernas argument mot Blondinbellas politiska åsikter sällan håller.

Väldigt, väldigt förkortat.
Publicerat i: På tapeten

wasp och kalle blomkvist.


Jävlar vad seg jag är. Klarade av dryga tvåhundra sidor av "Män som hatar kvinnor" inatt. Faktum är att jag låg vaken till halv fyra och läste. Detta säger en del om hur in i helvetes jävla bra boken är. Är det en dålig bok så kan tvåhundra sidor ta upp emot... ja, ett halvår för mig att klara av.

Det dumma var att jag blev förbannad på mig själv när jag till slut blev tvungen att lägga ifrån mig boken. Av alla saker att bli arg över här i världen, så väljer jag min egen sömnförmåga. De sista femtio sidorna klarar jag av under dagen som kommer. Hoppas jag i alla fall.
 
Men jävlar vad bra bok, jag säger då det. Nu i efterhand blir jag arg (återigen av väldigt onödiga anledningar) över att jag inte hoppade på hypen för ett par somrar sedan. Jag tror bestämt att jag såg mig för smart/klok/bra/cool för att hoppa på en bokhype. Inte alls pretentiöst, eller hur?

Nu; kommentarer, plugg och kaffe. Vad gör ni?

Uppdatering: JAAAAAAAAAAAA! Jag klarade tentan, fan vad gött! Nu blir det fira av!

Publicerat i: På tapeten

mina stalkers


Listen up! Följande inlägg kan verka stötande för känsliga personer, då det innehåller propagandaliknande rader à la forna Sovjetunionen. Antingen tar du allt som en vuxen människa eller så ber jag dig hoppa från ett tak. Tack!

Jag har precis avslutat min favoritsysselsättning, nämligen att googla mig själv. Jag gör det ibland som tidigare känt. Idag kom jag åter in på Bloglovin's sida. För ett tag sedan skrev jag om hur mina 25 prenumeranter plötsligt gått och blivit 48 stycken. Idag fick jag se att siffran är uppe i 62 peeps. 

Jag har ta mig fan ingen aning om vilka ni 62 pers är. Eller jo, jag kan nämna två personer så här på rak arm och stående höftkula, nämligen Emma och Lena. Detta vet jag av det faktum att det hinner ta ungefär en minut från det att jag publicerat ett inlägg, tills dess någon av de här brudarna lämnar en kommentar. De verkar inte ha någon uns av det som kallas en normal vardag. Stackars nollor...

(Självklart skojar jag, det vet Emma och Lena om. Även nollor förstår skämt).

Nu är ju 62 inte någon svinstor siffra, men man blir ju bra jävla nyfiken. Framtida mål; att skaka hand med var och en av er muppar som väljer att prenumera på den skit jag basunerar ut här! Jag tycker förövrigt Blondinbella ska ha samma mål med sina 17 000 prenumeranter.

Poängen här; jag vill veta vilka ni är, så... lämna en kommentar! Till er andra vänder jag mig med ett Pepsodentsmile och rekommendera den här länken, höhö! 
Publicerat i: Okategoriserbart

söndagsöndagsöndag.


Det är dags för bloggosfärens mest idiotiska och obegripliga utmärkelse. "Veckans kåta ögon" började som ett skämt och har nu utvecklats till ett världsomspännade uppdrag från regeringen. Utmärkelsen kommer med några få enkla regler;
- ingen kommer undan, du kan ha gjort något bra som dåligt och fortfarande få en utmärkelse. 
- dina ögon spelar ingen egentlig roll i det hela, utan bara dina handlingar.
- det får inte förekomma någon som helst motivering till utmärkelsen.

Norrbaggen
Ansvariga för Spotify-telefonsvaren
Ida B
Publicerat i:

jason mraz-effekten.


Jag har två frågor:
1. Hur kan MTV ha ett programinslag med "25 mest spelade låtar"? Det är ju rätt så uppenbart att deras spellista inte är längre än tio låtar.

2. Varför ligger Lily Allens "Fuck You" på Tracks-listans förstaplats? Den låten kom i augusti förra året och hennes nuvarandra singel är ju "Not Fair". Ska det bli en Jason Mraz-effekt* över den här låten så är jag beredd att säga upp mitt tycke för fröken Allen. Fast bara kanske.


*en gammal låt blir överpopulär 2445772 år försent.
Publicerat i: Musik

tom hanks och ryan.


Jag hade på Eurovision Song Contest på i ungefär fem minuter. Jag såg Sveriges blonda operabidrag, kräktes lite i munnen och bytte kanal. Skiten är hemsk, jag klarar inte av det längre. Istället slog jag över något minst lika hemskt. Fast hemskt på ett jävligt bra sätt. Normandie-landstigningsscenen i "Rädda menige Ryan" är fan i mig ett mästerverk! Hela filmen är ett mästerverk!

Så ikväll pissar jag på skitmusik à la Östeuropa och kör på med min Spielberg-film istället. Kanske att jag kollar på poängutdelningen och ser när Sverige får sin artondeplats. Men bara kanske.

Kollar ni på TV ikväll, ey?

Uppdatering: HAHAHAHAHA! Jag tippade fan för bra för Sveriges del! Men jag är nöjd, för låten har sugit från första början! Nu kanske man kan sluta låta Fredrik Kempe vara med? Inte för att jag egentligen bryr mig, men det skulle vara kul om Sverige fick en chans att vinna igen.
Publicerat i: Film och tv

vad vill du få i skallen?


Kikade runt på olika foton som jag har här på datorn och fastnade för den här ovan. Bilden är tagen på toppen av Eiffeltornet och jag kom att tänka på följande; vad av alla saker som syns här måste vara värst att få i huvudet från 300 meters höjd?
1. Ciggarettfimp.
2. Mynt.
3. Plaststjärna.
4. Tuggummi.
5. Något som tycks likna en halv körsbärstomat.
6. En hårsnodd.
(7. Min ett drygt kilo tunga systemkamera som jag ohämmat körde ut genom gallret).

Själv skulle jag hata att få någon annans salivfyllda tuggummi i håret. Vad säger ni?

Har förövrigt haft beslutsångest som en femåring hela dagen. Har velat fram och tillbaka om jag ska spendera 200 spänn på att resa hem till päronen under nästa helg då det är Kristi himmelsfärd. Så fick det bli. Jag beslöt mig när jag kom och tänka på vilket jävla I-landsproblem jag hade framför mig. Och när morsan sa att hon skulle bjuda på en hundring, hehe. Kirrat lite umgänge har man också redan gjort, vilket gör det ännu mera värt att dra hem.
Publicerat i: Okategoriserbart

skogshuggarmanlig.


Jag vet inte varför jag valde att "blura" all annan text. Jag ville väl verka viktig.

Karin tog intiativet och förde fram oss skogshuggarmanliga bloggare i ljuset. I sin spalt på Blogg.se's startsida har kvinnan valt att lista några manliga bloggare. Jag vet inte om jag gjorde mig tydlig nog, men man kan se mitt namn där uppe. Ritade till ett par pilar för att förtydliga. Jag, 21 bast, faller nog bäst in i kategorin "försöker vara man, men förblir pubertal tonårspojk". Dags att ta sig i skrevet, knäppa upp bärsen och klä-sig-som-om-man-inte-bryr-sig-i-jeans-från-'93.

Allt för att bli en skogshuggarmanlig blogg.

Flämt å sido, bra intiativ Karin! Very well cykelställ!
Publicerat i: På tapeten

en saa-aa-aab.


Jag och Stefan går förbi en gammal SAAB och jag säger:
- En SAA-AA-AAB.
- En kukförlängarbil!
- Äh, en sketen SAAB förlänger väl inga ballar!
Varpå mannen som går framför oss ger oss en ond blick och stiger in i sin svarta SAAB.
 
Kändes sådär.
Publicerat i: Okategoriserbart

inget klår döden.


Det finns en sak jag reflekterat över många, många gånger. Visst verkar den största ingrediensen för att bli kultförklarad  vara döden? Sällan blir kändisar så pass dyrkade som de blir när de är döda. En annan viktig punkt är att dö aningen mystiskt, under så kallade "mystiska omständigheter". Hur dog egentligen Marilyn Monroe, hade Kennedy-klanen något med mordet att göra? Vad hade Lennons mördare för motiv till att mordet? Hur dog Nancy Spungen? Dog  Elvis överhuvudtaget? Kanske många av dödsfallen rent utav är planerad och designade efter önskemål? Inga teorier är för udda när det kommer till döda kändisar.

Liknande fall som mer eller mindre lett till ett kultförklarande; Karen Carpenter, Janis Joplin, John F Kennedy, Jim Morrison, Prinsessan Diana, Heath Ledger och Kurt Cobain.

Vad tror ni då, är döden den yttersta ingrediensen för att bli ihågkommen?
Publicerat i: Okategoriserbart

ett musiktips.


Jag låg i badet häromkvällen och läste en intervju med före detta the Motorhomes-sångaren, John ME. Killen uppträdde på P3 Guld-galan tillsammans med Amanda Jenssen och vad kunde minnas så var det en låt jag gillade. Sen så blev det inte mer med den saken. Inte förens jag läste den här intervjun i fråga och jag kom och tänka att "fan, jag gillade ju Motorhomes när det begav sig, man kanske borde köpa den här plattan"?

Sagt och gjort, plattan är inhandlad och det är ta mig tusan det bästa jag hört på mycket, mycket länge! Ett tips bara!
Publicerat i: Musik

gratissaker.

Det råder gratishysteri i bloggosfären och det går fan i mig inte att vända sig någonstans utan att man ser reklam för dessa jävla sajter. Självklart har jag råkat fastna i träsket för att jobba hem gratisprodukter i brevlådan. Så nu har jag bara 4007 medlemsvärvningar kvar tills jag får mitt alldeles första paket. Klicka på bilden och börja samla poäng du också!

Publicerat i: Okategoriserbart

isman.


När jag gick bussen innan klockan nio igår morse så såg jag folk i t-shirt, shorts och flip-flops. Själv så struntade jag i halsduken. Tyckte det var modigt nog. Nästa vecka åker långkalsongerna av. Veckan efter det så struntar jag i lovikavantarna. Sen så kanske, fast bara kanske, jag kan överväga att ha jackan uppknäppt.

Men låt oss inte gå händelserna i förväg nu...
Publicerat i: Okategoriserbart

det är dags för


Det här är min egna hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och en hyllning som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många. Veckans bloggtips är:

Fröken Addspirit-Anna

Kvinna som gav överexponeringen ett ansikte, Anna, blev alltså "veckans bloggtips". Alla vet vem den här bruden är vid det här laget, då jag bjuder på en länk till en hennes blogg ungefär en gång om dagen. En höftad snittsiffra förövrigt. Någon kanske kallar mig fantasilös, men vad fan... det är min blogg och jag gillar Anna. Hon är cool och är en av de få som jag klarar av att hålla en MSN-konversation med. Bara det säger en hel del.

Mitt mål med Anna; att via henne bryta ned mr. Addspirit. En man som jag, utan någon egentlig anledning, räds och ser som ett hot mot både mänskligheten och stans alla katter.

Men låt oss inte bli för muntra här, Anna har självklart dålig sidor.
- Hon gillar Kent.
- Hon gillar Kråkan Skrällström.
och... och... och ja, det var det enda. Men visst är det bra jävla illa, hehe?

Besök henne, vettja!

(och just ja, ignorera Lenas kommentar, hehe).
Publicerat i: Bloggtips

inlägg nummer ett.


Från och med nu gäller följande: inga "radikala" åsikter. Inga verkliga ståndpunkter. Bara allmänt prat.

Det är svårt att måla stjärnor på fri hand, har ni tänkt på det? Någon som har ett tips? Med lite tankeverkstad inblandad så borde man komma på ett bra knep, eller hur?

Nu ska jag plugga. Sen ska jag duscha. Sen ska jag äta. Sen ska jag se på TV. Sen ska jag äta igen. Sen ska jag se på TV igen. Och sen ska jag sova.

Hej då!

Uppdatering (så klart):

Mina hundratusentals fans har talat! Passar inte det jag skriver - sug balle, gå och dö eller något annat mer passande!
Publicerat i: Pelles vardag

pelle och fritzl.


Jävlar vad många som tänkt på att jag ursäktar mig mycket. Där ser man. Fast å andra sidan så skulle jag kunna sagt något i stil med "har ni tänkt på att jag är jävligt psykotisk" eller "har ni tänkt på att jag gillar att spöa på hundar" och ändå fått medhåll. Jag är rätt så säker på det.

Och på tal om det här med psykotiska människor, den roligaste historien kom ifrån Amanda:

- Vad säger fru Fritzl till sin man innan de går och lägger sig om kvällarna?
- "Älskling, har du släkt i källaren"?

HAHAHA! Så jävla bra! Hemsk, men bra! Nu ska jag ladda upp inför seminarie i skolan. Vad gör ni idag då?

Publicerat i: Okategoriserbart

om en kommentar.


Sexy, ey!

Har precis gått igenom alla kommentarer från gårdagen. Igår var jag för jävla viktig för att orka med detta. Jag tänkte så här; "jag är för viktig för min blogg, läsa kommentarer är bara för nollor". Idag har jag läst och är därmed en nolla. Igen. Där hittade jag i alla fall följande kommentar från Kajsa:

"Hallå! Har följt din blogg ett tag. Det enda jag stör mig på är att du nästan varje gång du publicerar ett inlägg så ursäktar du dig för något. Det behöver du ju inte, du är ju skitsnygg"!

Usch, jag, skitsnygg? Jag som har så feta vader och svullar Ben & Jerrys framför "Sex and the City", jag kan omöjligt vara snygg. Blöö. Flämt å sido. Jag är ingen ångestfylld fjortisbrud med komplex upp över öronen. Jag väljer att se min självkritik som ett stycke konst. Komisk självdistans, om man så vill.

Men det är inte första gången som någon säger detta till mig. Ett par personer har sagt att många av mina texter har många ursäktande ord, som att jag på något vis garderar mig. Ibland avslutar jag med "tror jag", "jag vet inte", "kanske" och "ungefär". Det är inte så att jag inte menar det jag skriver, utan de här orden kommer automatiskt. Jag ska försöka sluta. Så länge tar jag åt mig av din komplimang, Kajsa, och hoppas på att Sverige får en kukdålig plats i schlager-EM (på tal om inget). Inte för att jag ska kolla, men det är kul att hoppas på förlust för pissiga låtar.

Tror jag. Kanske. Ungefär.
Publicerat i: Pelles vardag

en lista.

Det är en klockren dag idag. Så varför inte hitta något att irritera sig på? Bloggnörden inom mig ska fan i mig få yttra sig idag.1. Spotlife
Blondinbellas och hennes killes bloggverktyg bland annat. Av någon anledning så blir min dator totalt jävla låst över att gå in på de här bloggarna. Det tar fan i mig upp till fem minuter ibland innan hela bloggen laddats upp helt och tills dess att detta skett så har jag redan lämnat skiten. Jag bör också tillägga att min dator bara är åtta månader gammal och att internet inte heller är speciellt segt här. Det är väl alla överdesignade funktioner som är problemet antar jag.

2. Devote
Jag läser nästan inga Devote-bloggar. Som tur är (jag är väl inte rätta publiken heller, antar jag). Liksom med Spotlife-bloggarna så tar den här sidorna sjukt lång jävla tid på sig att laddas. För att inte tala om den missplacerade reklamen på alla fria ytor. Är det en anslagstavla eller en blogg, det är frågan det?

3. Blogspot/Blogger
Brr... spamkoder, spamkoder, spamkoder... Av någon anledning så klarar jag inte av att tyda vad som står i det där jävla fältet första gången. Ni vet de där koderna man ska slå in innan man skickar en kommentar. Kommentarsfunktionen överhuvudtaget är under all kritik här. Jag hinner glömma vad jag läst innan jag ens kommit in på kommentarsrutan. För de ser ju olika ut från blogg till blogg.

4. Aftonbladet
Layouten är värd att spy på och URL-adresserna är siffror. Mer behöver jag inte säga.

5. Blogg.se
Strular lite för ofta för inte lyckas hamna med på listan.

6. Metrobloggen
Känd för sina stora sopbloggar, antar jag. Annars så... ja, klicka på länken. Startsidan ger en epilepsianfall och verktyget följer den typiska kvällstidningsdesignen man kan se på Expressens och Aftonbladets hemsidor. Typsnitt, färger och bilder slås ihop i en äcklig röra och det första jag tänker på när jag klickar in på en Metro-blogg är att "här vill jag bort ifrån".

7. Wordpress
Stilrent. Så pass stilrent att det genast blir tråkigt. Wordpress motto; "håll dig till kaffe latte-färg, annars kickar vi ut dig". Hit kommer bloggarna som har som mål att hålla låga läsarsiffror. Runt nollan ungefär.

8. Nogg
Hemsida för dummies.

9. Stureplan
Kommer med mest för att jag har för mycket jävla fördomar mot bratsen som hänger på Stureplan och sprutar champange på varandra. Stureplans motto är; "har du en rik farsa, gjort karriär i en dokusåpa eller inte kan skriva - kom hit". Värt att notera är att Bloggkommentatorerna, som också ligger på detta vertyg, inte räknas hit. Den bloggen diggar jag. Sen så hänger ju inte de på Stureplan heller, om jag förstått saken rätt.

10. Finest
Sveriges kanske mest onödiga bloggverktyg. Punkt.
Publicerat i: Okategoriserbart

östgötatrafiken.


Jag är döende. Lite halvt. Klev innanför dörren halv åtta och har inte rört mig många millimeter.

Östgötatrafiken kan hoppa upp och ta sig i röven förresten! Min mobil dog och jag kunde inte köpa någon biljett till bussen. Inte heller går det att köpa med kontanta medel eller bankkort. Så jävla idiotisk. Antingen är det resekort eller SMS-biljett som gäller. Jag kan fatta att det är på detta sätt i Göteborg, Stockholm och andra storstäder. Men i Östergötland av alla ställen.

Inte fanns det något ställe att snabbt inhandla något typ av resekort heller. Idioti! Som tur var fanns Pär och hjälpte mig med den tian det kostar att ta sig från universitet och resecentrum. Stora summor pengar att inte kunna hantera kontant. Verkligen.

Nu ska jag skämmas vidare framför "Färjan" innan jag tar mig an era historier. Vad gör ni då?

(uppdatering: jag dog i sängen, god natt!)
Publicerat i: Pelles vardag

tävla om cred, ey!

Paris-skylt. Förbud mot halslöshet, inåtväxta öron, klotterpenisar
och koppel-i-mun-bärande hundar.


Jag har en perverst lång dag framför mig. Lämnar hemmet klockan elva och återkommer först vid sjuslaget. Inte värre än en vanlig arbetsdag, jag vet. Men så är ju inte jag på jobbet heller, utan sketna Linköpings universitet. 

Låt oss, för min personliga uppmuntrings skull, ha en tävling. Lämna en kommentar med en rolig historia. Vinsten blir... ehm... vinsten blir all cred man man möjligen kan få av att vinna en sådan här tävling. Jag är enhällig domare för övrigt.

Jag behöver det här, så kör på!

Publicerat i: Tävlingar

pff! svennebanan!


Nu fick svar på vad morhor ville när hon skickade SMS inatt. Hon ville fråga hur man kopplade in Singstar, så att hon och Sigyn kunde vråla ikapp. Känns som om jag förhastade mig ganska mycket, ja. Men en aning bara. Men det är väl bra att känna oro för folk? Även om man börjar tänka på vem som kan ha dött och hur detta gått till.

Likt väl somnar jag lungt fem minuter senare. Det säger väl en del om mig och tanken på att nära och kära har gått och dött.

Sen så sa hon, morsan alltså, en annan sak; att hon precis vann en Mallorca-resa på Bingolotto för 18000 spänn. Avundsjuk, jag? Inte då. Svennebanan-land kan vänta, hehe!

(självklart är jag avis).
Publicerat i: Den arga kategorin

söndag igen och dags för


Det är dags för bloggosfärens mest idiotiska och obegripliga utmärkelse. "Veckans kåta ögon" började som ett skämt och har nu utvecklats till ett världsomspännade uppdrag från regeringen. Utmärkelsen kommer med några få enkla regler;
- ingen kommer undan, du kan ha gjort något bra som dåligt och fortfarande få en utmärkelse. 
- dina ögon spelar ingen roll i det hela, utan bara dina handlingar.
- det får inte förekomma någon som helst motivering till utmärkelsen.

J. Baylis & S. Smith (a.k.a. författare till kursboken jag läser för tilfället)
Frank Andersson
Pernilla - Saywhatsername (hehe)
Publicerat i:

tio timmar senare.


Irriterande blixit mitt i natten. Bild från början av mars.

Wöw! Jag sov tio timmar inatt! Genast höjdes mitt veckosnitt på sex timmar/dygnet en aning och jag är pigg för första gången på en vecka. Känns rätt så ovanligt att vara det på en söndag också, som vanligtvis brukar vara sega från det att man stiger upp till det att man går och lägger sig igen.

Fick ett SMS av mor igår natt vid halv ett som löd; "Sover du"? Jag sket ned mig en aingen eller två. Det kortfattade meddelandet uppfattade jag som "Sover du? Annars ringer jag och berättar en dålig nyhet". Jag drog denna slutsats av två anledning: 1) det är inte ofta hon skickar SMS, 2) hur ofta är det något gott man har att meddela mitt i natten? Bortsett från allt fyllesnack så är det aldrig lovande.

Sen drog jag två andra slutsatser; kvinnan saknar SMS-etikett och hade antagligen ringt om det vore något allvarligare som hänt. Jag är bra på att dra slutsatser, ja.
Publicerat i: Pelles vardag

sista dagen i paris.Jag hade visste en dag kvar från Paris att visa. Det här projektet föll lite i glömska i och med att datorn kraschade. Men jag kör igenom bilderna lite snabbt.
1. Anna på Champs-Elysées dagen efter drickandet i Montmartre. Båda var ganska bakfulla den här dagen, men beslöt oss att inte slösa bort dagen genom sömn. Sova gör man hemma, ey!
2. Köpte varsin baguette och någon fruktsallad på den stora paradgatan.
3. Jag svullar och ser lika surmulen ut som vanligt, höhö.
4. När vi gick mot Galeries Lafayette så såg vi en filminspelning på en bro. Synd att man inte hade mer kunskap om fransk film, annars kanske man skulle känna igen den här scenen i framtiden. Så om ni ser en fransk rulle där ett par grälar och kvinnan ger sig av, säg till (genast kan det handla om 2334 olika filmer).
5. Hittade ett pannkakshus på en bakgata. En "kopp" kaffe (inte espresso tydligen) och en pannkaka för 150 jävla spänn. Redig lunch. Höll mig mätt i ungefär 14 och en halv minut.
6. När mörkret föll så begav vi oss mot Eiffeltornet, jag ville att Anna skulle se det när det var mörkt ute.
7. Mäktig byggnad. Skulle kunna besöka den flera gånger om.

Paris, jag kommer tillbaka om det är lugna gatan!
Publicerat i: Resa

irriterat öga.


Bilden tagen vid ett annat tillfälle, därav den flottiga uppsynen, men jag använde mina enastående PhotoShop-kunskaper för att försöka illustrera dagens värk.

När jag vaknade imorse så trodde jag att jag var blind på vänster öga. Eller jag såg, men bara väldigt vagt. När jag gick till badrummet för att kolla i spegeln fick jag se att en slemmig hinna lagt sig över ögongloben. Det var bara att börja peta bort och äta upp. När allt slajm var borta återstod bara det som irriterade ögat. Efter mycket pill och letande fick jag se att det låg en sådan där ögonfranssak där och spred inflamtion och irritation.

Jag önskade mig ett välvårdat öga och blåste bort den slemmiga ögonfransen.

Nu mår jag fint, ögat är lite torrt och kärvt bara. Ska sätta igån och läsa igen. Mastiga kapitel i den här boken jag läser nu. Men jag ska försöka klara av två av de idag i alla fall. Kommer väl ta ungefär 3443455646454 timmar. Bara så att ni vet.
Publicerat i: Pelles vardag

dåliga skivor.

Min skivsamling är ganska gedigen, om jag får lov att säga det själv. Men självklart har man som skivtok en rejäl hög med öronsmörja. Dessa skivorna kan delas in fyra olika kategorier och bilderna nedan är en liten hint om vad jag menar på ungefär.
Kategori nummer 1: "skivorna man bör ha". Det händer mycket under tonåren, man letar identitet, stil och smak. Jag själv var, och är väl fortfarande till viss del, vad man valde att kalla "popkille". Jag gillar pop. Då menar jag självfallet inte popmusik i form av den skit som spelas på Rix FM och MTV. Utan en P3- och Grammisgalepopare (minus EMD). På köpet av detta identitetsletande hakade jag på trender som Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, Hello Saferide och så vidare. Vissa av dessa artister gillade jag knappt ens då, men det hörde på något vis till att ha just de skivorna. Detta är nog den största anledningen till jag inte är så förtjust Hellström och compani något vidare idag. Jag anser att de är något som många väljer att lyssna på för att de bör, snarare än av den anledningen att de faktiskt gillar det. Det blir en hetsjakt över att vilja hänga med. Udda princip, jag vet.

Och ja, jag fattar att det finns folk som gillar de här på riktigt också! Men ta bara Tokio Hotel, om vi ska ta och lite bloggreferenser nu då, hur många tror ni inte gillar det bandet bara för att Kenza gör det?

Kategori nummer 2: "skivor man köpte/fick som barn". Här hittar vi Smurfhits-skivor, dansbandsblandningar som päronen gav en, Aqua, Hanson och så vidare. Ni vet vad jag menar. Vad som jag tycker är viktigt att poängtera här dock; släng inte dina skivor! Brorsan är ganska bra på att slänga skivor han inte gillar. Jävligt fel, det är en bit av ens egen personliga historia.

Kategori nummer 3: "present- och julklappskivorna". När vi nu kommit till den här kategorin så måste jag säga att jag är glad att jag får några julklappar överhuvudtaget, ja. Men presentskivan som man inte gillar är något av det jobbigaste man kan få. Hit här, i min skivsamling, en skiva med Peter Jöback, filospelande brudar och Per Gessle. Jag har inte lyssnat på några av dessa skivor än idag.

Nu för tiden så bemöder sig ingen i min familj att spontanköpa skivor (alltså plattor som jag inte innan sagt till om) till mig längre. Jag undrar varför, hehe.

Kategori nummer 4: "bensinmacksskivorna". När jag är trött i öronen efter P3:s ungdomssensmoral eller brännskivemixar, så brukar jag lägga pengar på diverse skit. Två-för-99-spänn-hyllan är en farlig plats, jag kommer alltid därifrån med minst en ny skiva. Vad som dock är bra med dessa skivor är att man blir bildad. Hur många 21-åringar kan sjunga med Fred Åkerströms "Vila vid denna källa" eller Owe Törnqvists "Titta, titta"? Hur sorgligt det än må låta, så väljer jag att se det allmänbildande värdet, hehe.

Sen så har jag hittat riktiga grymma fynd på bensinmackarna runt om i landet också. Dessa är självklart inte medräknade, höhö.

Sådär, nu vet ni! Har ni några dåliga skivor? I så fall vilken/vilka?
Publicerat i: Musik

röd mjölk-svenskar.


Människor som gör det yttersta för att missförstå en. Människor som vägrar förstå en uns av ironi och skämt, hur fan går ni runt? Jag fattar det inte. Sen när är min blogg den yttersta källan för allvar? Jag jämför er med Janne Josefsson. Ni gör det yttersta för att hävda er. Även när det är rätt så uppenbart att jag skojar.


Utan av syfta på någon speciell. Förutom Jan-Banan Josefochmariasson då. Faktum är att jag, ibland när jag är lite för glad, brukar jag kolla på "Debatt". För få ett mer svart-vitt perspektiv på världen, så att säga. För att bli lite bittrare. Lite gnälligare. Lite mer svensk.

Nu ska jag se på "Så ska det låta", läsa Aftonbladet, gnälla över vädret och köpa röd mjölk. För att röd mjölk är riktig mjölk.

Publicerat i: Pelles vardag

högkonja på bloggen?


WTF? OMFG! BRB! LOL! AIK! TV2! HER! PES!

Fler internetslang kommer jag inte på. Dessutom hade jag stavat "OMFG" fel på bilden fick jag se. Tur för mig att det inte är riktigt ord (fråga SAOL får du se, som förövrigt också det är en märklig, men godkänd, förtkortning). I alla fall, jag har högkonja på bloggen. Tredje dagen i rad som det ligger högt på antalet unika träffar. Vad nördigt. Fortsätter det så här måste jag skaffa reklamannonser och tjäna 100 000 i månaden.

Vad jobbigt, jag känner en bloggpress utan dess like! Måste ta en paus i två veckor och "komma tillbaka med full styrka"! 

Helt ärligt så tror jag att siffrorna beror på att min blogg är den enda som inte innehåller något om Champions League (hej Anna!) eller något om ishockey-VM. Detta av okunskap. Och rätt så mycket ointresse. Vad är förresten grejen med att ha ishockey-VM varje år och fotbolls-VM bara vart fjärde? Det gillar jag att kolla på däremot. Fotbolls-VM alltså.

Dagens lärdom: sport intresserar bloggläsare så pass lite att min statistik ökar!

Publicerat i: Okategoriserbart

kill them, bastard!


Mannen på bilden har inget med inlägget att göra. Antagligen. Eller jo, kanske... det är en manipulerad amerikan som är med och skjuter civilbefolkningen i Irak i alla fall.

Igår på föreläsningen så ställde föreläsaren följande fråga:

"Varför invaderade George W Bush Irak den 20 mars 2003"?

Min personliga reaktion var "jag har ingen aning". Kanske för att jag inte brydde mig speciellt mycket då detta skedde, eftersom jag faktiskt bara var femton år. Så tänker jag ofta, att "jag inte vet något". Det är därför som jag går den här kursen, för lära mig lite mer om saker och ting. Vad jag lagt märke till under de senaste dagarna är att 70 procent av alla i klassen redan kan allt. De nästan testar lärarna ibland. Själv längtar jag till sommarlovet och bort ifrån Linköpings universitet och Norrköping. Är det något jag kan så är det att ha sommarlov och att sommarjobba. Och dricka öl på sommarkvällarna.

Svaret på frågan är förresten att det inte finns något riktigt bra svar. Sjukt bra grunder att starta ett krig på, om ni frågar mig.
Publicerat i: Den arga kategorin

melissa horn.


Japp, jag är full av dubbelmoral. Jag har gått från att ha dissat svenskspråkig musik, till att lyssna på Melissa Horn på ungefär ett dygn. Jag skyller på syrran som spelade hennes låtar 24 timmar i streck under valborgshelgen. Fan, jag hatar att gå emot mina principer. 

Ungefär som om Hitler plötsligt skulle förespråka religionsfrihet. Observera ordet "ungefär"!

Men kvinnan är bra. Melissa Horn alltså. Sök upp 'na på Spotify, YouTube eller i närmsta skivaffär. Ett tips bara! För er som gillar singer/songwriter- och visstuket.
Publicerat i: Musik

drömalter egot mister willis.


Pelle eller Bruce, vem är det?

Det sägs att man inte kan dö i sina egna drömmar, för att det går emot ens eget undermedvetna eller något. Istället kämpar man på som en jävla Bruce Willis i någon dålig actionrulle. Inatt överlevde jag ett fall från ett hus (som så klart väckte mig med ett ryck), jävligt mycket slagsmål, förgiftning av kaffet och ett stryptag med en dammsugarslang.

Det var en tuff natt. Drömmässigt.

När gick ni upp idag, klockan tio ni också?
Publicerat i: Pelles vardag

metallbrist i kroppen.


Något saknas i hälsoväg här.

Jag fick äta upp mina bittra ord från imorse med en stor soppslev senap. Jag tror absolut att den här kursen kommer bli mastig och innehålla mycket läsning, men helvete vad lättad jag blev! Nils-Evert (fortfarande ett googlingsäkert pseudonym på läraren) var jävligt skön. Upplägget på delkursen verkar hanterligt och lätt att hänga med i. Seminarierna är lärarfria (vilket jag gillar som fan) och tentan är endast på två frågor. Nils-Evert menade på att man kommer klara sin tentamen om man i stort sett bara är närvarande vid föreläsningarna och begriper vad som sägs.

Nä, han var en cool dude och jag kände att bördan inför kommande månad blev aningen lättare. Slutade tidigare gjorde vi också, nördarna från Norrköping. Jag väljer att se vår hemgång som en protestaktion mot kollektivtraffikens dyra priser. Fast egentligen var vi fria att gå. Men det gäller att visa sina ståndpunkter!
 
Har varit trött hela dagen idag. Jag undrar om jag inte har mens i någon av mina kroppsöppningar och med det fått järnbrist. Det får väl kvinnor av mens? Järnbrist alltså. Då blir man väl trött? Jo, jag har mens. Morgondagens mål: sova tills jag vaknar!

Vad görs?
Publicerat i: Pelles vardag

det är dags för


Som modell för veckans "veckans bloggtips"-logotyp står Billboard. Detta utan att jag egentligen vet hur Billboard-logan ser ut.

Det här är min egna hyllning till de bra bloggarna ute i cyberspace och en hyllning som inte bygger på någon typ av röstning från ert håll. För vi kan ju alla erkänna att en sådan "omröstning" bara är till för att få kommentarer, något som verkar vara högsta prio hos många.

Okänt förnamn "Pjoltas" Okänt efternamn

Pjoltas, vars riktiga namn hoppas är något annat, är lite av den manliga varianten till Egoina. Och äldre. Fast bara lite. Ungefär elva år. Den här killen blir uppraggad av chipsdudes på tunnelbanan, klär sig som Huckleberry Finn och och ser lite trampande i älgskit som en del av livet på landet. Jag brukar alltid avsluta varje bloggtips med att säga "mer behöver jag inte säga". Så är det fan i mig nu också känner jag, jag behöver inte säga mer. Killen har ett grymt sätt att skriva på och jag garvar varenda jävla gång jag är där och slirar. Besök, ey!
 
Publicerat i: Bloggtips

bitter.


Så här trött är jag idag. Ett par veckor gammal bild.

Snudd på besöksrekord igår. Alltså inte riktigt, men nästan. Jävla skit att internet skulle paja. Precis nu fick jag se på nyheterna att ComHem fick strömavbrott igår. Illa.

Hur som helst, idag blir det en heldag på universitetet. Bussen går klockan elva och så är jag väl hemma vid... ja, sju-halv åtta? Jag har inte en jävlaste aning när jag kommer hem. Det visar sig. Irriterande är det i alla fall. Allt försvårars plötsligt av att inte kunna ta campusbussen.

Bitter, jag? Utan tvekan.

Uppdatering: MEN ARHG! Föreläsningen blev uppskjuten med två timmar. På bussen fick jag SMS av en kurspolare och hann hoppa av innan avfärd. För i helvete, säger jag bara. Det här hjälpte inte mitt humör. Något som är positivt är iallafall att föreläsningen inte blev förlängd. Men det blir väl en extra någon dag snart.

Ge mig sommarlov nu för i helvete!

När jag kommer hem utser jag veckans blogg! En extra grym denna gång!
Publicerat i: Pelles vardag

maj månad blir ett helvete.


Energitillskottet månaden som kommer; kaffe.

Jag säger varje gång det är dags för delkursstart att "den här delkursen kommer bli lättare än förra" och sen så slutar det alltid upp i svinmycket plugg, som alltid är värre än gången innan. Men den här gången kommer bli den mest jobbiga av alla delkurser, utan tvekan. Först en bok på 660 sidor, sen en bok till skriven av föreläsaren själv på 200 sidor och utöver dessa sidor också ett kompendium (som på svenska betyder ungefär "artikelhäfte") med nio artiklar, varav åtta av dessa också är av föreläsaren.

Vi kan kalla honom, föreläsaren, för Nils-Evert och kursen jag läser för "erotikkunskap" (ifall någon googlar). Jag tror Nils-Evert är en narcissist som gillar att dela ut så mycket lektyr skrivet av sig själv.

Sen det här med tentan, som är en hemtenta denna gång. Det här datumet har strulat från allra första dagen för mig. Det började med att jag bokade in Bruce Springsteen den femte juni och fick sedan se att jag hade en salstenta samma dag (som nu alltså är en hemtenta). Skam den som ger sig, jag bokade in mig på att ta tåget direkt efter tentan och se the Boss. Men detta tentatillfälle ställdes in och de övriga alternativen blev senare samma dag (när jag är på konsert) eller samma dag som Way Out West är i Göteborg, den femtonde augusti. Jag mejlade läraren och sa att jag inte skulle kunna närvara av olika anledningar. Inte bara att jag vill på WOW, utan för att jag eventuellt kanske också flyttat härifrån. Jag får som svar att det blir hemtenta för samtliga i klassen, därav avbokade salstentadatum. "Yes", ropade jag.

Nu idag fick jag se att hemtentaperioden är mellan den tredje juni (onsdag) och åttonde juni (måndag). Varav jag är i Stockholm, på the Boss alltså, fredag och lördag. Så pluggdagarna blir onsdag kväll, hela torsdagen, lördag kväll,  hela söndagen och fram till klockan sexton på måndagen.

Det kommer med andra ord bli ett jävla helvete! Lägg också till på detta två seminarier och sena kvällar ända till klockan arton (som är obligatoriska). Sista bussen till Norrköping går klockan sjutton. Fy fan, säger jag bara...

Uppdatering: Vissa dagar får jag tillbaka min gamla bloggkänsla och svarar på kommentarer som om det är det enda jag någonsin sysslat med här i livet. Ikväll var en sådan kväll. Då väljer internet att sluta fungera i fyra timmar. Från klockan åtta till klockan tolv. ComHem kan suga min feta röv!

Angående kurslitteraturen jag nämner ovan, för att strö på sympatikommentarerna en aning, sa jag att allt var på engelska? Pff!
Publicerat i: Pelles vardag

nya pjucks för mycket stålar.


Så jag fick tummen ur röven och tog mig ut och fixade alla "borden" (läs förgående inlägg). Det som satte igång hela processen var en SMS-avi om att mitt paket anlänt till posten och då var det lika bra att kirra alla ärenden. Paketet innehöll båtarna ni ser ovan. Skor som jag köpte utan att egentligen ha råd. Lite för stora var de också. Men det gör ju inget, kan fylla de med knark för att göra fötterna stabilare. Eller fluortabletter.

Och på tal om det här att inte ha några pengar. De senaste dagarna har jag slössat så in i helvetets mycket stålar. Det är tågresor till Stockholm, det är DVD:er, frisörbesök (japp, nu är jag fjunig som en femåring på skallen) och så jävla mycket vidare. Dessutom så är det både kurslitteratur och Göteborgsresor kvar att betala av.

Blir till att leva på nudlar och paltbröd. Eller leva på föräldrarna. Har inte bestämt mig än.

Kan man förresten komma undan med att säga "stålar" utan att vara en heltidspundare? Dagens fråga!
Publicerat i: Pelles vardag

dagens fobi


Fobin mot långa ord. Hehe.

Jag är inte det minsta levnadesglad idag. Borde gå och klippa mig, borde gå och köpa tandkräm, borde gå och skriva ut nästa delkursschema, borde, borde, borde.... jag har nog fått "bordefobi". Vi får se var det lider. Först ska jag väl ta mig an disken.
Publicerat i: Okategoriserbart

wasp


När jag blir stor ska jag gifta mig med Lisbeth Salender. Hon är så jävla cool. Jag orkar inget idag. Vill bara gå och lägga mig och läsa Millennium-böckerna. Det är sällan, nästan aldrig, som jag upplever att boksidor flyger fram i en jävla fart. Nu gör de det och jag är glad över att veta att jag har två böcker kvar. Känner jag mig själv rätt så är den första utläst till veckans slut.

Är den inte det av någon anledning, så har jag ju i alla fall Sveriges bäst solstolsläsning framför mig.

Nä, om man skulle ta och gå igenom alla era kommentarer nu. Kanske. Jag får se.

Uppdatering: blogg.se vill sig inte. Imorgon blir en kommentarsdag. Ciao!
Publicerat i: Pelles vardag

om den där anna.


Nygammal header.

Var har jag varit, kanske ni undrar? Har jag varit i skolan? Nej. Har jag varit i Skövde? Nej. Har jag sovit ända tills nu? Nej. Det jag gjort idag, från klockan tio i förmiddag och fram tills nu, är att pyssla med Annas bloggdesign. Jag har använt mig av min egna design som mall. Varför? Jo, för att den där kvinnan hade fört sig fram skoningslöst genom HTML-djungeln och förstört allt. Ungefär.
 
Vilket pucko (a.k.a "snygging)!

Jag försökte sudda ut de flesta spåren och de mest utmärkande dragen från "Pelles personliga", men det hann ta ungefär tre minuter innan någon av Annas polare såg det. Haha, så kan det gå. Allt detta "röja undan"-arbete helt i onödan. Jag skulle bli en dålig brottsling. Säkert lämna visitkort efter mig på brottsplatsen,

Minnesanteckning; skaffa aldrig visitkort.

Men gå in på Annas blogg och beröm henne för vilken fin blogg hon har. Säg också att "Pelle måste vara ett geni som lyckas så bra, till och med när det verkar omöjligt". Eller något annat lite mer nedlåtande, hehe.
Publicerat i: Okategoriserbart

jag har inte glömt

Det är dags för bloggosfärens mest idiotiska och obegripliga utmärkelse. "Veckans kåta ögon" började som ett skämt och har nu utvecklats till ett världsomspännade uppdrag från regeringen. Utmärkelsen kommer med några få enkla regler;
- ingen kommer undan, du kan ha gjort något bra som dåligt och fortfarande få en utmärkelse. 
- dina ögon spelar ingen roll i det hela, utan bara dina handlingar.
- det får inte förekomma någon som helst motivering till utmärkelsen.

SJ
Lajvare med hundra kilo packning var i form av svärd.
Jysk-sängtillverkarna
.

(Jag har alltså varit på resan fot under eftermiddagen, därför är detta inlägg jävligt sent).
Publicerat i:

låt frankrike vinna!


Jag måste erkänna, mina Eurovision Song Contest-kunskaper är begränsade (som tur är). Men en låt som jag gillade förra året, och som jag fortfarande diggar, var Sébastien Telliers "Divine". Mannen som var på plats i finalen som Frankrikes bidrag. Faktiskt så är hela hans album, "Sexuality", klockrent! Igår fick jag också lära mig att Les Fatals Picards var med 2007 och den låten är fan i mig ännu bättre! 

Två grymma låtar på två år i rad, det kan bara betydda en sak; att fransmännen har grym nationell musiksmak och bör vinna! Hur det låter i år återstår väl och se, antar jag. Men de lär väl hamna på sista platsen med Sverige som sällskap, tvugna att ge vika åt något stackars öststatsland. Så som det ska vara nu för tiden, med andra ord.

- Lyssna på Les Fatals Picards med "L'amour à la française" här!
- Lyssna på Sébastien Tellier med "Divine" här!

Publicerat i: Musik

das dusch.

Inget ont om huset här hemma. Moder sköter om det väl och gör om rummen var och varannan dag. Så fort en unge lämnat boet så ändrar hon om så att man slipper komma hem till samma, gamla dammiga barnrum. Det är skönt, jag blir lite rädd över att komma hem till folk som låtit ens barns rum stå och se likadana ut år ut och år in. Lite perverst. Inget ont till er som har det så här dock, det är bara jag som är udda. Som vanligt.

Men det är en sak som jag måste får lov att påpeka nu. Det finns en vrå här hemma som glömts bort och står i förfallelse. Sen blir det inte bättre av att ens egen morsa säger att man har flottigt hår. Varför har jag det då? Jo, för att duschen är undermåttlig.

Jag hänger ut den här som en hämnd på flottkommentaren. Kolla in duschslangen, den hänger inte ihop längre! Strålen är också jävligt svag, jag brukar få ha med mig en hink in och fylla upp den och hälla över mig. Illa.

Uppdatering: Grejen är den att det inte är direkt smutsigt i duschen, det är nog mest bilden som suger. Jag syftade helt på munstycket. Bäst att vara rättvis i detta läge, hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

myror.


Jag måste ändra fokusläget i framtiden, jag blir full av att se på den här bilden.

Visste ni det här om myror?
- En myra kan gå upp och ned, till och med på glas.
- I Asien används myror som skyddare av skördar, då de äter mindre insekter.
- Det finns inga myror på Island.
- Myror kommer på tredje plats över mest vidriga insekt. Efter tvestjärt och spindlar (som inte är en insekt, jag vet). Detta är för övrigt min åsikt i frågan.
- Det finns 75 olika arter i Sverige.
- Myräggen är klistriga av den anledning att de ska gå lättare att transportera. En myra är ju jävligt starka.

Myran på bilden gick helskinnad ut ur reportaget, men ett par av hans vänner blev mosade av en människoröv.

Om du var en myra, vad skulle du vilja lyfta?
Publicerat i: Pelles vardag

avanna. igen.


Jag ville ge tröjan en mer rättvis bild. Köpt på Avanna bloggshop som sagt och är lätt en av de schysstaste tröjor jag har. 

Men nog om denna Charlie Chaplin-tröja nu, jag svär. Jag är nästan snuskig som tjatar så mycket.

Har haft en soft kväll och sett på helgunderhållning på TV. Jag minns knappt när jag gjorde det senast. Genast förstod jag också varför. Det är något äckligt över fredagsunderhållning. Det förändras aldrig. "Så ska det låta" har stått stilla i tiden och Peter Settman är bara en smalare variant av Peter Harrysson.

Ett program som däremot är rätt så bra är "Grillad", fan vad vi garva åt hånet mot Hitler Björkman. Synd bara att alla konservativa muppar som värnar om public service vill få bort det. Rå humor, jag gillar det!.
Publicerat i: Pelles vardag

hund, tvilling och fågel.
1. Hunden. Den som fortfarande lever. Hon är överaktiv och vi misstänker ADHD.
2. Tvillingens fot. Ni har ju bett om ett kort och här har ni. Visst är vi lika?
3. En fågel flög förbi och smutsade ned.
Publicerat i: Pelles vardag

klas-olof på jobbet.


Har en grym jävla huvudvärk som hängt med mig sen jag vaknade vid halv elva. Först nu, efter två koppr kaffe och 800 milligram Ipren så börjar skiten släppa. Eller om det är jag som saktar tynar bort av den kosten, jag vet inte. Jobbet var faktiskt riktigt trevligt igår, även om det blev lite mycket att göra mot slutet. Kul att träffa Madde, Sofia och Christoffer igen. Jag har märkt att jag har lyxen att tänka att jobbet ska suga innan jag kommer på plats, för att sedan upptäcka att jag har ganska trevligt. Hade ju varit kukigt om det var tvärtom, ey?

En full brud frågade vad jag hette igår. Hon var jävligt trashig, så jag svarade Klas-Olof. Var det fel?

För att kurera huvudvärken nu på morgonen så har jag spenderat tiden framför TV-världens sämsta programutbud Viasat. På de fem "vanliga kanalerna" fanns inget av värde, bara en massa Astrid Lindgren-skit och "Våra värsta år". Istället ägnade jag ett par minuter åt "E! True Hollywood Story" med Tyra Banks, ett program om Digerdöden, något bibeltjafs på Hallmark och till sist "Debatt". Jag gillar inte det programmet än. Kicka ut det ur TV-tablån.

Nu ska jag ägna ett par timmar åt att städa i en av utebodarna. Detta för att få plast med mina saker tills dess att jag mellanlandar här i sommar. Innan jag far vidare ut i landet och pluggar. Vad gör ni idag då?
Publicerat i: Pelles vardag