fem sanningar-grej, ni vet.


Ey, här är jag. Sitter på tåget på väg hem. Jag spar allt Göteborgsnack tills vidare. Istället kör jag en "fem saker ni inte visste om mig. Eller så gör ni det, för jag kan inte hålla reda på allt jag sagt". Lungt, ällä?

1. Det är äckligt hur mycket jävla respekt jag har för trafiken. Jag ogillar folk som ligger för nära bilen framför. Jag hatar när folk envisas med att köra nittio på en sjuttioväg. Jag pissar på folk som kör om en i en kurva och där med riskerar livet på sig själva, bilen de kör om och en eventuell bil som kommer körandes bakom denna kurva. Jag har en gång fått höra att jag kör "äckligt lagligt". Tackar fan för det, svarade jag då.

2. Jag förstår mig inte på folk som blir arga på att man inte svarar på SMS. Jag brukar ibland läsa och lägga ifrån mig telefonen och med flit känna att ett svar på meddelandet är överflödigt. Är svaret så jävla viktigt så är det bara att ringa.

3. Jag har en mörkrädsla som heter duga. Den kommer och går i perioder om varannan månad. Oftast grundar den sig i ångestfyllda beslut, mer än i själva mörket. Alltså har jag någon typ av jobbigt beslut att fatta ungefär varannan månad och sover då bättre om lampjävlen är tänd.

4. Piratpartiet är ett skämt och jag hoppas att ingen som läser det här faktiskt tänker rösta på de i EU-valet. Ett parti med nada politik (mer än FRA- och IPRED-lagarna) har inget i Europaparlamentet att göra.

5. Snålhet kan få mig att helt tappa lusten till att göra något roligt. Detta är ganska mosägelsefullt dessutom, då jag själv ofta påstår att jag inte har råd med det ena eller det enda. Men då är det oftast så att jag inte har har några pengar. Många jag vet (den som tar åt sig ska skjutas) lägger pengar på hög och har svårt att få tummen ur röven och bara gå på bio. Jag är nog den mest osnåla människa som finns. Vilket är både på gott och ont.

Reaktioner någon? Kör på!


KATEGORI: Okategoriserbart

västkusten.


Maaaaaat.

Har precis vaknat upp ur den koma som är västkustsömn. Har sovit som en gris och mår därefter.

Idag väntar Göteborg och hederliga Liseberg. Vi ska ta pendeln här ifrån snart (befinner mig i Ljungskile för tillfället). Mot eftermiddagen ska päronen inta plats på Ullevi tillsammans med Janeth (som vi bor hos). Då ska väl jag och Anna hitta på något på egen hand. En pub eller tre kanske vi besöker, jag vet inte riktigt än. Jag kan inte räkna antalet gånger jag befunnit mig i Göteborg- dagstids. Men på kvällen, vad gör man då? En gång har jag gjort den här stans gator osäkra kvällstid och det var när Marit Bergman spelade på Trädgår'n.

För en sisådär 243 år sedan.

Men ey, nu får jag ju pissigt samvete för att jag råkar ha ett liv och pissar på er. Men berätta för fan, vad händer? Har ni brutit ett ben eller två? Kanske är ni fulla i läsande stund? Berätta vad som helst, ey.


KATEGORI: Pelles vardag

genomresa med pelle 50+


Jag hittade ett skitfult kort, kul!

Yo! Jag är på genomresa på väg mot Göteborg och har nu mellanlandat i Närke. Jag hade tänkt att av-nörda lite med er på tåget, men jag glömde bort min pinkod på bredbandet. Så jag kör live ifrån bilen istället i två och en halv timma (ungefär så länge som batteriet håller).

Blev hämtad av päronen på tågstationen och det första mamma päron frågar är; "har du tagit med badbrallor nu"? Skit också, det hade jag inte gjort. "Men farsa päron ska in på Dressmann, du får tigga ett par brallor". Jag har jävligt mycket fördomar om Dressmann. Eller mycket är fakta också. Ett fakta är att de har bara en sorts ränder och deras färgglada tröjor består högst av två olika färger. Men jag hittade en hel snyggt också. Det skulle sitta snyggt på mig, men se gubbigt ut på en äldre man, som till exempel farsan. Inget fel med det dock, han är ju gubbe.

Andra klädfördomar jag har är riktade mot:
- män som bär magväska.
- kvinnor som bär magväska.
- män i H&M-shorts som bara består av fickor.
- kvinnor i träskor.
- män i träskor.
- kvinnor som envisas att bära kläder i storlek "small" trots att omfånget hos de motsvarar en mindre ko.
- män som går i nätbrynjan från 2001.
.... och så vidare.

Jag kom i alla fall undan med ett par Dressmann-badbrallor. Dyraste i sortimentet. De var okej. Att jag ens överväger att gilla de måste betyda att jag har ett tycke som en 50-åring. Eller?

Uppdatering: Har ätit färska västkustreeekeer, vet ni! Har chillat på klipporna hela dagen och fikat i Gustavsberg, utanför Uddevalla. Gött mos! Pallar inte bloggen ikväll. Jag är för social för det! ;D

Men berätta, vad har ni för er, folks?


KATEGORI: Okategoriserbart

förtidsröstat, high five!


Jag har röstat idag, yeah! Rösta du med. Du som kan. Du som är arton år och har tio fingrar. Röstar du inte, så klagar du inte, ey!

Jag körde på den taktiken som morsan lärde mig sist jag röstade, valdagen 2006. Jag tog några lappar från skilda partier så att ingen skulle se vad jag röstar på eller på något sätt kunna ifrågasätta mitt val (varför nu någon skulle göra det). Så jag tog en lapp för Piratpartiet, en lapp för Feministiskt Intiativ, en för Sverigedemokraterna och en för Junilistan.

"Det gäller att förvalta sin röst väl", tänkte jag. "På ett parti som kan det här med viktiga sakfrågor".


KATEGORI: Pelles vardag