förolämpningsgrodor.


I min jakt på märkligt mänskligt beteende så har jag sprungit på ännu en skara människor som är värda att vändas ut och in på och tuktas jävligt hårt. Har någon, liksom jag, stött på personen som förolämpar sina medmänniskor hej vilt, kors och tvärs, och sedan försvarar sitt beteende genom att kalla det "ärlighet"?

"Fan vilka fula byxor du har!"
"Men varför säger du så?"
"Vadå, jag är bara ärlig, hallå?"

Wöw! Honesty in my heart, bro!

I mitt tycke så är gränsen mellan förolämpningar och ärlighet inte så jävla liten. Tvärtom! Gränsen är så fet att en bisonoxe kan gå på den. På bredden. Samtidigt som den föder en två meter lång kalv. Ärlighet är att erkänna något eller svara uppriktigt på en fråga. Inte att spy sin galla på var och varannan stackare man stöter på.

Det här är varför Sverige borde ha uppförandebetyg. Eller införa disciplinskolor. Eller återinföra skolagan. Så att folk inte ska växa upp och bli one liner-mobbare.

Som sagt - folk är idioter. Tills motsatsen är bevisad.

Uppdatering: Nä, jag pallar fan inte bloggen ikväll. Tillbaka imorgon. Med full stryka.
Vad gör ni ikväll?
Publicerat i: Okategoriserbart

tack!

Tredje gången jag börjar med det här inlägget nu.

Spanks för alla kommentarer i förra inlägget, hörrni! Jävligt skönt att vakna upp till alla de orden. Jag beslöt mig ganska fort att skita i bloggen igår. Dels för att jag var trött, men mest för att jag lärt mig av mina misstag. Sist jag fick "dåliga nyheter" så basunerade jag ut precis hur jag kände och mådde. Det var ungefär då som jag begrep att folk faktiskt läste min blogg. Telefonen gick varm, jag fick flertalet mejl och 245424 kommentarer. Ett ganska ärligt inlägg visst, men dock bara för stunden. Jag är ingen negativ individ som mår pissigt en längre tid, så jag förtjänade verkligen inte den uppmärksamhet inlägget kom med. Tvärtom snarare, jag är besviken i max ett dygn och sen så ser jag det hela med lite perspektiv. För det är fan det som behövs - perspektiv. Att inte komma in på den universitetsutbildning man önskar, och som i Sverige dessutom är gratis, det är fan som att gnälla över att inte kunna skita guld.

I-landsproblem numero uno alltså.

Men visst blev jag besviken igår, det blev jag. Inte bara för att jag inte kom in just i Göteborg, utan också för att en chans att flytta hemifrån rycktes undan med en fingerknäppning. Jag hatar att bo hemma. Inte för att jag vantrivs, utan för att känner mig dum i huvudet och faktiskt lite i vägen. Helt i jävla onödan. Något som jag tror päronen känner på sig tror jag, för morsan kom och pratade med mig igår. Förklarade att det var lungt, att jag ska ta plugget ett halvår i taget och att det inte är någon idé att gnälla och grubbla över flytt så som det är nu. Och så länge jag får mindre än tio schemalagda jobbtimmar i månaden och inte har jag något plugg att förlita mig på, så antar jag att jag hon har en poäng. Jag mådde faktiskt avsevärt mycket bättre efter vårat samtal.

Men nu har jag också Södertörns högskola som ett ess i rockärmen, inte att förglömma. Vi får se hur det går, ey. Kanske att det är helt okej att plugga i Stockholms-traken också, vem vet? Dessutom så spelar inte högskoleprovsresultatet lika stor roll i antagningen till den utbildningen. Gudarna (Hades och Tor) ska veta att jag gillar att plugga, men det där jävla högskoleprovet kommer jag fan aldrig bli klok på.

Den som lever får se.
Publicerat i: Skola och jobb

fog.


Dimma.

Det är en tjock jävla dimma här idag. Trodde skiten skulle lägga sig lagom tills jag åkte hem, men inte då. Körde nästan på en ett vildsvin, så jävla lite såg jag.

Det var inte ett vildsvin. Det var en hund.

Fick precis veta att jag inte kom in på Göteborgs journalistprogram. Igen. Suck. Bajs.
Publicerat i: Pelles vardag

första advent.


Något sånt här hittar man aldrig i affärerna. Det borde finnas. Jag hade lätt köpt. Två stycken.

Glad första advent, trevlig sen tacksägelsedag och ett gott nytt 2011 på förhand!

Nu ska jag hjälpa morsan som hetsar och städar. Funderar på att smyga i henne något lugnande i kaffet. Valium, funkar det än? Känns jävligt nittital. Efter städning blir det ett par timmar jobb. Hörs la runt femsnåret yo!

Gör ni lediga suckers idag då? Julskyltning? Har ni fallit offer för kommersialismen? Är det så? Va? Va!?
Publicerat i: Pelles vardag

frågestundssvar [del 2]


Hur långt är ett snöre?

Runt 15-445 centimeter.

Vad får man om man korsar en Kommunalarbetare med en Taliban?
Strejkande gnällspikar som fixar löneförhöjning med hjälp av bomber?

Vad får man om man klonar Kapten Krok?
En dubbelt så rädd Peter Pan? Dubbelt så mycket krokodilmat? För mycket krokar?

Har du någon gång slickat dina tår baklänges?
Nej, usch fy fan! Framlänges har jag gjort det dock, men baklänges är ju bara sjukt.

Om du var tvungen att amputera en kroppsdel, vilken hade du valt?
Ett ringfinger, det fyller ju Sveriges minsta funktion. Mer än att hålla i en ring. Men det finns det ju nio andra fingrar till för sen.

Vilken gammal trend från förr skulle du nu aldrig vilja visa dig offentligt i?
Magväskan. Om jag inte är i Tyskland, där är den fortfarande stor har jag jag hört.

En bladlös kniv, utan skaft - äger du en sån?

Jag tror bestämt jag är tre. Kanske fyra. Har inte sett de på länge dock, haha.

Vilken konsert skulle du helst gå på med mig (Anna): kent eller håkan hellström? Du måste välja en.
Jag måste inte ett skit! Jag skulle droga dig med GHB och ta med dig på Amanda Jenssen, det är vad jag skulle göra!

Det sägs att ":)" är peddosmileyn, varför är det så?
:) Ingen aning! :) Vill du ha saft och bullar? :) Kom med! Finns i min baklucka, jag bjuder! :)

Tycker du själv att du är rolig?
Nä!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

Hur håller du dig ung?
Med L'Oreal Vitamin Q10 Plus som återfuktar fibrerna i huden och gör din hy ung och fräsch!

Är du verkligen från Katrineholm från början, för du verkar ju ganska normal och vettig?
Faktum är att jag är från Hatrinekolm från början. Därav den öka intäligänsen!

När käkade du banan senast?
Igår tog jag en banan, det var mitt "fredagsmys". Men senast jag åt en var väl för... två och ett halvt år sedan, kanske?

To be continued!Uppdatering: Kvällsjobb! Hörs imorgon, jao!
Publicerat i: Okategoriserbart

you have the right to remain silent.


Jag har en fråga. Om man blir gripen av polis i Sverige, drar de stycket "you have the right to remain silent..." för en då? Fast på svenska såklart. Anledning till att jag frågar, är att det inte är en fråga om jag kommer bli gripen, utan när. Något finns det säkert att gripa mig för, det är jag säker. Dubbelparkering på IKEA, bespottad asfalt eller något inom "brottkategori A".

Kan ju vara guld att veta sina rättigheter tills dess, menar jag.

Tordagens och fredagens bloggandet blev jävligt lamt. Ska jobba ikapp det nu.
Vad händer hos er?

Publicerat i: Okategoriserbart

veckans fredagshud.


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH!

Det är fredag. Gör som en galen schäfer och skrik! Skrik som fan!

Alla som tycker det är skönt med freitag - säg "I do".
Publicerat i: Pelles vardag

elsvaro från elfrågestundo [del 1]


Vilket är ditt bästa bloggminne?

Hm... jag vet fan inte. Det har väl varit när man för första gången uppmärksammades för sin blogg, kan jag tänka mig. Det var ju jävligt skoj de första gångerna när man hamnade på blogg.se's startsida till exempel. Och det är fortfarande skoj när man hamnar där, det är oftast då man hittar nya favoritbloggar. Sen är det ju jävligt kul att jag lärt känna en massa folk genom bloggandet, ett bra exempel på en sådan bekantskap är Addspirit-Anna.

Hur lärde du känna Anna/Addspirit och hur länge har ni känt varandra?
Öh, jag tror jag kom in på hennes blogg genom en intervju i en annan blogg, om jag inte missminner mig. Men jag vet faktiskt inte riktigt, om jag ska vara ärlig. Genom bloggandet var det i alla fall och så vi började språkas ordentligen för runt ett år sedan.

Hur ofta upplever du att många av dina läsare inte ens förstår hälften av vad du skriver om, och är allmänt obegåvade? Får det dig att tappa hoppet om mänskligheten?
Jag upplever det hyfsat ofta, att folk inte fattar eller hänger med i det jag skriver. Speciellt när det kommer till yngre läsare. Ju yngre läsare, desto mindre fattar de. Oftast. Jag reagerar speciellt då någon läser för bokstavligt in i det jag skriver. Ironin är onekligen rätt så frånvarandra i bloggvärlden, det är ett som är säkert. 

Sen angående hoppet om mänskligheten: det är redan long gong, ey!

Har du någon favoritblogg?
Jag har svininfluensamånga favoriter. Addspirit, Ella, Myaraq, Pjoltas och Madde, för att bara nämna ett litet antal av dessa.

Varför började du blogga?
För Kenza inspirerade mig till det...

HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

Nä, jag vet inte. Varför inte blogga? Har gjort det jävligt länge. Bra mycket längre än de två år som den här bloggen sträcker sig bak i tiden

Hur mycket betyder bloggen för dig?
En hel del. De dagar då jag av någon anledning inte skriver några inlägg, så känns det lite som om man låter den gå hungrig.

När började du blogga?
Jag hade en blogg här på blogg.se när det var sprojlans nytt, men den tog jag bort. Sen fixade jag en ny runt 2006 (som finns kvar, haha). Anledningen till att ingen av dessa två höll var för att jag ständigt skrev i dagboken (som senare blev "bloggen") på Lunarstorm och som var mycket mer läst. Den här bloggen registrerade jag 2007, skrev litegrann och satte igång ordentligt i mars 2008. Innan det så tömde jag arkivet. Fråga mig inte varför.

Hur många bloggare har du mött i livet?
Sådana som jag har haft kontakt med ett tag, menar du? I så fall runt fem-sex, skulle jag tro. En siffra som nog kommer att utökas redan nu i vinter. Kul as fuck!

Hur många läsare har du?
Det här med läsare tycker jag är lite som med pengar. Man talar inte gärna om det och det varierar jävligt mycket (jag och ekonomi går fan inte ihop). Men de dagar då jag inte är speciellt aktiv så har jag väl runt en 500-600. Annars så kan det ibland röra sig upp emot 2000 unika besökare. Allt beror på hur aktiv man är. Men det går inte att spå i statistik och jag tycker folk lägger för mycket energi på det där med besöksantal. Spela Runar, vad fan.

Vilken är den sämsta bloggen du vet och varför?
DennisM är ju jävligt dålig. Anledningen till det är väl för att hans provocerande misslyckas förjävla mycket.

Har du aldrig funderat på att tjäna pengar på din blogg?
Jo, fast jag vet inte hur man gör dock. Är registrerad på Tailsweep och mer än så har jag inte pallat att engagera mig. Någon som vet hur man gör?

Sitter du verkligen på en fransk toalett på bilden i din header?

Ja, faktiskt. Syrran är fotografen. Vi har en fullt normal relation.

Får du hatkommentarer?

Inte så många, nej. Men jag har heller inte vidare stor blogg heller, så det kanske kommer fler med tiden. Väntar med spänning.

Fortsättning följer, ey!
Publicerat i: Okategoriserbart

exotiska sydsvenskar.


En sorglig sak som jag precis uppmärksammade till min fasa: jag finner skånskan exotisk. Dialekten då alltså. Hur jävla sorgligt är inte det? Jag är mer van med tyskar eller polacker som bryter på sina modersmål, än vad jag är med skåningar och deras dialekt. Vilket inlandsproblem.

Jag minns att det fanns en tjej på statskunskapen förra terminen som pratade skånska. Varje gång denna kvinna talade så la jag på mitt nördiga koncentrationsansikte (vidgade ögon, slapp underkäke). Jag var inte koncentrerad på det sättet att jag inte hajade vad hon sa, utan snarare av förundran.

Därför ska jag börja ta kvällskurser i skånska.

"Jaää, däääe äää braa me skaunskaa".

Jag blir coolast i stan.
Publicerat i: Okategoriserbart

VM i sömnsvårigheter.


Jag har sovit dåligt i två veckors tid nu. Minus i lördags natt, då sov jag som en utslagen (full) gris. Grejen är den att jag somnar skitlätt när jag väl är trött, men vaknar upp efter tre-fyra timmars sömn igen. Vilket suger hästballe, för jag blir sockerchockspigg när jag väl vaknar och förblir det i en eller ett par timmar.

Efter att ha vaknat upp mitt i natten i nästan två veckors tid, så började jag leka med tanken att det kanske var någon jävla häst under sängen som väcker mig med flit vareviga natt.

Igår natt så rådslog jag med doktor Google och fick veta att det är just "vakna mitt i natten" som är det vanligaste av sömnproblem.

Surt! Inte ens "sova svårt"-fronten får man vara lite egen.

Någon som har tips på att sova bättre?
Publicerat i: Pelles vardag

dagens surkärring.


Jag var en sväng på IKEA förut. Vid utgången stod det två personer från God El och informerade om sitt företag. De var inte ens påflugna, folk kom snarare fram till dem och talade. När jag går mot utgången så går en tant, runt 130 år gammal, fram till de båda God El:arna och säger "ni ska inte tro att ni är så jävla bra! Jag jobbar själv inom elbranschen och det är sådana som ni som gör allt för att lura folk!".

Undra vad hennes uppfattning om att "jobba inom elbranschen" betyder? Tända en lampa medan hon matar sina tjugonio katter?

Det är något med folk som skäller högt och öppet som jag tycker är så jävla pinsamt. Sen blir jag jävligt lack på de också. Jag minns en gång när jag praktiserade på ICA och en man berättade att han skällt ut en kvinna som jobbade på flygplatsen. Detta för att flygplanet hade gått sönder och blivit försenat. "Och han skällde och han skrek och han skällde..." berättade han medan alla andra i personal höll med det här jävla puckot. Varpå jag frågar "men vadå, vill du hellre flyga i trasigt plan flera mil upp i luften?".

Han blev tyst.

Poängen här är... att folk är dumma i huvudet. Hoppas ni lärt er det nu, barn.
Publicerat i: Pelles vardag

fråggah påh vettjah!


Photoshop när det är som bäst.

Jag har inte så mycket att komma med just nu, så jag kör en frågestund.

Roligast fråga vinner spö. Som vanligt.
Publicerat i: Okategoriserbart

halv elva.


Fan vad skönt det här när man ställer klockan på åtta och istället vaknar halv elva. Jag har inte en susning om hur jag kunnat stänga av klockhelvete och sen lyckats gå och lägga mig igen.

Någonstans på jorden så är jag säker på att det räknas som en bra egenskap. "Saker du inte visste att du gör när du sover".

Nu ska jag ägna ett par timmar åt att handla julklappar.
Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

för lite hat.


Fick en kommentar av en anonym person förut som undrade hur jag "står ut med alla hatkommentarer".

!?!

Jag får nästan inga hatkommentarer (äckligt ord, låt oss kalla det "fårskallemummel" istället). Jag tror att det ultimata fårskallemummeloffret är den som framställer sig själv som invånare i Lala-land. Som vandrar på små rosa fluffiga moln hela dagarna, dricker beskt kaffe och skriver om kläder från Ducci.

Att spy galla har över en lönnfet Närking (jag), som redan vet sina brister och inte gör annat om dagarna än att fota katter och hata Takida - det känns jävligt meningslöst. Som att sparka på något som ständigt gräver sig nedåt. Med flit.

Vilken bloggare går lättast att tycka illa om?

Publicerat i: Okategoriserbart

rätt svar på gissningsgrejen.


Rätt svar på gissningstävlingen var "trasig socka på höger fot". Det var tydligen inte så svårt, många knäckte det på två röda millisekunder. Kan vara för att mina fotoobjekt inte sträcker sig längre än till fötter och katter. Kan vara dags att vidga vyerna, känner jag.

Jag har ju fasiken en hund att fota också! Och två händer!

Den som gissade rätt var... [länk]

JULIA! HON KAN ALLT OM ANDRAS FÖTTER, SÅ DET ÄR DÄRFÖR SOM HON GISSAR SÅ JÄVLA BRA!

Ehrm! Harkel!
Spövinsten kommer på posten.
Publicerat i: Tävlingar

det är inte jag, det är du.


Idag kom "special edition"-skivan av Lily Allens It's Not Me, It's You. Det tog sin tid. Hade jag beställt hos CDON så hade jag hunnit få den, skicka tillbaka skiten och begära tillbaka den till mig igen under en kortare period av tid. Om jag nu velat det alltså.

Frågan är bara hur jag ska lyssna på skivan nu. Ska jag göra som ett Kent-fan och stänga ute mig själv från verkligheten i 24 timmar? Eller ska jag kanske göra som alla Tokio Hotel-fans, tjata om hur bra den är utan att ens ha lyssnat?

Vad tycker ni?
Publicerat i: Musik

som shakespeare en gång sa.


Nu är det officiellt höst. Ni kan väl talesättet? "It ain't... eh... höst before the flugor falls down and dör". Myntat av Shakespeare han själv. Med samma svengelska uttal. Det var under en sängkammarträff med Selma Lagerlöf som han på det.

Nä, jag ljuger så klart, haha. Shakespeare låg bara med Astrid Lindgren under sina besök i Sverige.

Eller var det Strindberg?
Publicerat i: Okategoriserbart

sockor.


Hade tänkt ägna förmiddagen åt att handla julklappar och annat som behövs inför storhelgen om en månad. Tänkte fixa skiten nu, då jag är upptagen i stort sett varenda dag fram till jul (känns det som). Men efter att ha haft ännu en sömnlös natt, så lämnade jag inte gallerian med mer än ett par raggsockor. Fan vad jag är trött! Och fan vad jag är en storkonsument av raggsockor! Jag använder de tills de fallar isär och luktar död råtta.

Brodaah har lovat att jag kan ta hans bil imorgon och dra in igen. Jag ber till Hades att jag är piggare då, vad fan.

Törrt inlägg, jag vet. Med mycket svordomar. Återkommer snart dock, ska bara ta ned en massa julkrimskrams från vinden åt morsan.

Ho ho ho!
Publicerat i: Pelles vardag

dags igen.


Jag satt och pillade med mina närbildsfilter till kameran. Det blir bra coola bilder med de där sakerna. Därför kör vi en lame ass gissningstävling (som Anna avskyr) igen. Gissa vad bilden föreställer, vinn en ölbång, spö eller pengar.

Valet är ditt!

Kanske att jag slänger in en länkning också, jag får se. Hehe.
Publicerat i: Tävlingar

whisky.


Fin bild. Det skär inte alls i ögonen när man ser på den, nej då.

Fan, jag tuggade på ett äpple förut och så small det till i käken. Som ett ryggskott. Fast ändå inte. Nu gör det ont när jag tuggar. Värken sträcker sig upp mot örat.

Frågade doktor Google hur man botar denna åkomma och han sa åt mig att dricka whisky. Så... det är vad jag gör. Bara så att ni vet.
Publicerat i: Pelles vardag

julmodellerna.


Så jag såg precis ett inlägg på blogg.se's startsida om MQ's julmodeller. Författaren till texten säger sig veta att det är Niclas Wahlgren och Laila Bagge som är på tapeten iår.

Wow liKKz0hm!

Jag menar inte att kritsera inlägget eller bloggen i sig, nej då. Det jag reagerade på var just valet av modeller. MQ? Bagge? Wahlgren? Känns jävligt mycket Lindex möter Dressman över det valet.

Eller ICA Maxi.
Publicerat i: På tapeten

om jag var ett träd...


Förut när jag var ute och gick med doggen (äventyrligt, jag vet), så började jag fundera på vilket sorts träd jag skulle vara (onormalt, jag vet) om jag hade råkat växa upp som ett.

Jag kom fram till att jag nog skulle vara en björk.

De är krokiga på diverse olika sätt, långa, lite småfeta, mesiga, hängiga ibland och verkar må som bäst på sommaren. Visserligen verkar alla träd ha sin storhetsperiod på sommaren. Utom granar då. De är ganska irriterande under sommarhalvåret.

Vilket träd skulle du vara, ey?
Publicerat i: Okategoriserbart

(s)lampa.


Veckans Rusta-reklamblad får lite reklam.

Någon annan som kommer ihåg när en lågenergilampa kostade 69 spänn och man var tvungen att åka till Ullared för att inte gå helt bankrutt i glödlampsekonomin? Så här i efterhand känns det som om det här glödlampsförbudet (låt oss kalla det så) borde ha kommit för fem-tio år sedan.

Tänk vad mycket Ullareds-bensinpengar det hade sparats på då. För att inte tala om mängden avgaser.

Det som blir mest spännande nu, det är hur Ullared (eller "GeKås" som heter, jag vet) kommer klara av att gå runt. Nu när de inte är ensamma om att erbjuda billiga lampor, menar jag.
Publicerat i: Okategoriserbart

anställ mig.


Fin vinkel.

Jag har tänkt på en sak. Egentligen har jag tänkt på många saker, minst tre. Men just idag har jag tänkt på min blogg och vad den ger för bild av mig. Ni som läser den ofta och vet att jag skämtar, det är inte er jag syftar på. Men låt oss leka med tanken att jag går på en arbetsintervju. Den som intervjuar mig, en person som har helt slut på humorlagret, bestämmer sig för att googla "Pelle Nilsson". Upp kommer min blogg.

Här finns "hela" jag. Mitt namn, det finns en fulrolig bild och... en jävla massa katter. Och fötter. Och svordomar. Dessutom en hel del prat om alkohol.

Känns lovande det här, haha! [fixa pseudonym - check]

Till eventuella framtida arbetsgivare: anställ mig, jag är rakt igenom reko! Faktiskt.
Publicerat i: Okategoriserbart

gris.


Okej, så det var en porslinsgris som såg ut som ett skelett här om kvällen och vars tryne har en grym (höhö) reflexfunktion. Mesigt jävlar, jag vet.

Och det är inte min gris, nej. Något av morsans skit som inte duger att ha i resten av huset.

"Om jag ställer den här fula jävla grisen här, så får Pelle något att blogga om", det var så hon tänkte.
Publicerat i: Okategoriserbart

tipsa mig, tack!


E.T. / Stand By Me / The Goonies / Poltergeist

Jag tänkte be er om en tjänst. Kolla på bilden ovan, där har ni fyra grymma rullar. Kanske inte klassiker i den bemärkelsen att de platsar i någon pretentiöst Oscar-pool tillsammans med Casablanca, Citizen Kane eller vad de där tråkiga filmerna nu heter. Men de funkar ändå jävligt bra, har grymma manus och är tidlösa.

Eftersom lönen nalkas och inte får stanna längre än ett par timmar på kontot, så tänkte jag fråga er om era moderna klassikerfavoriter värda att lägga pengar på. Har ni några att tipsa om?

För att göra mig tydligare så drar jag några fler exempel på, enligt mig, moderna klassiker: Donnie Darko, Walk The Line, Pulp Fiction, Amélie Från Montmartre, The Breakfast Club, Little Miss Sunshine, Ghost World, The Shining och så vidare.

Filmer man " bah måste se asså likzom bah hallåH, LOL"!
Publicerat i: Film och tv

måndag.


WTF? LOL. ROFL. BRB. AIK. SVT.

Urk! Måndag. Har sovit i max fyra timmar. Borde opponera på ett par texter idag, men det får fan vänta tills imorgon. Idag ska jag ägna dagen åt att byta lakan i sängen, sova lite mera och "get back in the swing of bloggandet", som vi säger här i branschen.

Kan jag skylla på lördagens festande även idag? Jag överväger saken. Alltid bättre att ha en ursäkt för slappa dagar. Det där med att jag har sovit dåligt har jag nyttjat lite för ofta den senaste tiden.
Publicerat i: Pelles vardag

dagen efter.


De här tabletterna, är de till för att förvärra situationen?

Nordens värsta baksmälla här idag. Det har varit kämpigt att sitta upp, så jävla illa har det varit. Jag är osäker på hur mycket jag drack, men jag fick i alla fall sota för det idag. Jag är rutten på att vara bakfull. Blir en jävla mes som andas tungt, frossar och shit. Ingen vacker syn. Brukar klara mig från den skiten. Ni vet, varannan vatten och allt det där.

Nu mår jag bättre. Sex timmar TV-repriser, fyrtio kex med ost och ett par koppar kaffe senare.

Festen var i alla fall grym! Jag hade svinkul hela kvällen. Bortsett från att någon jävla inavlad sprätt knuffade mig hårt som fan ned i en soffa, haha. Jävlar vad jag tjatade om det jävla fåret hela kvällen. Stod och prata med tjejen som höll i festen och frågade henne om hon ville ha en cider eller öl. Jag tänkte att det kunde var schysst och bjuda på något, eftersom de dragit ihop en grym fest. Sen smack så låg man där i soffhelvetet.

Klart jag var tvungen att straffas, jag lyckades ju tala med tjejen han var kåtast på och som avfärdat honom 123456432 gånger. Det är man ska slänga någon i en soffa. Väntade mig nästan att han skulle ta upp en dunkudde och börja slåss med den också.

Jävla tönt.
Publicerat i: Fest och fylla

mot förpärlan.


Ägnade en stund att "förstöra en redan skitdålig bild". Jag är duktig på den leken, om jag får lov att säga så själv. Det är på det här sättet jag ska bli rik. När crappy konst blir på tapeten igen.

Nu ska jag snart iväg på förpärla. Vi hörs imorgon, ey! Friska och krya!

Vad gör ni ikväll, nerds?
Publicerat i: Pelles vardag

öl.


Frukost/lunch/middag/kvällsmat.

Jag tänkte på en sak förut. Idag var första dagen som jag inte var nervös, kände skam eller något liknande när jag var på Systembolaget. Helt obefogad känslor, då jag om ett par månader fyller 22 bast och har haft systemetåldern inne ett bra tag nu. Men jag vet inte, på något sätt så har jag alltid varit lite rädd att nekas köp och/eller att de ska haffa en för langning (inte för att det har skett, men ändå. Att jag langat alltså).

Jag tror dock att det undermedvetet handlar om att jag börjar bli gammal som fan. Den som ändå var arton och fick dricka folköl igen. Det var tider det.
Publicerat i: Pelles vardag

våldgästning.


Har rast nu. Som den självutnämnda nörd jag är, så har jag med mig datorn och bloggar. Jävligt lamt kanske, men jobbar man till tolv så får man fan lite abstinens. Eller "cravings" som det kallas i bloggvärlden. För övrigt det äckligast ordet i internetlexikonet. På delad förstaplats med "oversize" och "mys".

Korten ovan är från Way Out West i somras. Trött-VM. Jävla bra helg! Snart är vi på det igen dessutom, den nittonde december så drar jag, Lena och Stefan ned till Göteborg. Vi våldgästar Anna med vår närvaro och ska inte göra annat om dagarna än att dricka bärs och vända hennes lägenhet ut-och-in.

Har vi tur får vi henne vräkt också, men låt oss inte hoppas på för mycket.
Publicerat i: Pelles vardag

ännu en lam gissningslek.


När jag låg och kollade på Veronica Mars innan jag somnade igår, så såg jag något i ögonvrån och höll på att bajsa på mig. Skenet från dataskärmen reflekterade sig mot det ovan, som stod borta i bokhyllan. Till en början så tyckte jag det såg det ut som han i The Nightmare Before Christmas satt därborta och flinade. Hur jag lyckades göra den kopplingen vet jag inte. Sen är det jävligt pinsamt att jag blev rädd för en karaktär ur en animerad film.

Och jag hade jävligt fel dessutom, det var inte det där skelettet.

Så låt oss gissa vad fan det var jag skrämde upp mig över! Vad tror ni, folks?
Publicerat i: Tävlingar

fin fån, du.


En grej jag tycker är svårt: att ge folk komplimang för deras nya mobiltelefon. Ändå frågar jag ofta "öj, har du ny fån?". Så får man veta att den är ny och man tvingar fram ett "åh, fin du". Sen vad som menas med just en "fin telefon" fattar jag inte ens själv. Å andra sidan så finns det ju inte många ideal jag förstår mig på.

När blev telefonen nya kukförlängarbilen?

För mig räcker det med att min mobil har egenskaperna att kunna ringa och ta emot samtal, samt att det finns någon typ av SMS-funktion. Vill jag ta kort så använder jag kameran och vill jag lyssna på musik så använder jag mp3:n.

Jag och multitaskprylar går fan inte ihop. Ju simplare ju bättre.
Publicerat i: Okategoriserbart

löjligt.Jag har sagt det förr, hittar man inget att skriva om - gå in på Aftonbladet och ta något ramdom därifrån. Nu hittade jag en artikel om Mogi. Hon ska leva på a-kassa. I två veckor.

Wöw! Bedrift där. Verkligen.

Aftonbladets alla ekonomiexperiment är så jävla löjliga. För ett tag sen skrev jag om fattigbloggen, om en kvinna som tog klivet ned och levde på socialbidrag i en hel månad. Töntblogg. Det var ju så mycket som hon bara var tvungen att ha. "Asså jag va bah tvungen att ha den här kaffen, jag lovar asså liksom".

Det där med kaffet kan jag har hittat på själv, men ni hajar.

Lyft fram någon som på riktigt har det snålt med cash. Istället för någon svinrik bratunge eller chefredaktör som verkar göra det lite på skoj.
Publicerat i: På tapeten

fram eller bak?


För er som en inte vet det, så gillar jag att jaga katter med min kamera. Det är skitkul och jag brukar tävla med mig själv. Fulast kattkort vinner. Utmana mig gärna.

När jag ser på bilden ovan så finns det en sak som slår mig, är det en framtass eller baktass man ser på sidan där? Vad tror ni? Eller är jag dum i huvudet? Är det vaccinet som spökar?
Publicerat i: Okategoriserbart

månadens i-landsproblem.


Okej, så anledningen till att vi har Sveriges mest välfyllda kylskåp är för att mascha och farscha storhandlade igår. Poängen med bilden är att jag tänkte ägna en stund åt månadens I-landsproblem. Här om dagen så gick lampan i kylen sönder.

Hur ofta händer det att kylskåpslampan pajar? Jag tror inte ens jag varit med om det någonsin innan. Kanske säger mer om mitt liv än själva händelsen i sig. Nu är det i alla fall en kamp att finna rätt mat därinne i skåpet. För även om det inte syns på bilden, så är det förjävla mörkt.

Förväxlade mjölken med saltgurkan förut. Och osten med bruna bönorna. Det blev en... ovanligt frukost.
Publicerat i: Pelles vardag

uppföljning.


Okej, så det här är det sista inlägget i ämnet "vaccinering". För nu. Antagligen kommer jag ta upp det snart igen. Ungefär vid den tidpunkten då det muterar oss människor och Svea rike går och blir zombieland.

Jag känner ingenting efter sprutan igår. Nu har det snart gått ett dygn och jag vet inte om det är för tidigt att ropa smultron, i så fall får jag väl äta skit och ta tillbaka det jag sagt.

Sen den här armsmärtan som 99 procent av alla verkar känna av. Jag vet inte om det är min helylle bonnuppväxt som talar, men jag tycker det känns lite som träningsvärk. Fast lättare. Inget farligt alls. Men det är ju tydligen olika för samtliga av oss och nu fattar jag att jag uppenbarligen har haft flyt (peppar, peppar). Känns gött det.

Idag har jag som mål att inte göra ett skit! Klagar någon på det, så får jag väl skylla på biverkningar.
Publicerat i: Pelles vardag

kalle anka är ett stereotypsvin.


Så jag låg och läste Kalle Anka (från 2002, enastående årgång) i badet. Han, Kalle Anka, har råkat hamna i medeltiden och bölar för att han saknar sin flickvän, Kajsa Anka. I ungefär en sekund. Sen vänder han sig om och börjar fria till en medeltida brutta.

Jag kan inte låta bli att tänka att det måste vara här, på grund av Kalle Anka & compani, som män fått sin skitstövelstämpel! Visst har jag rätt?

Och vad hände med Bamse-moralen i serietidningarna? "Vapen är fel och var inte otrogen, din jävel".
Publicerat i:

milk och knäfjun.


Här kommer lite svar på shit jag tagit upp här den senaste tiden. Bäst att svara på skiten innan jag glömmer det.

I det här inlägget så röstade vi om kylskåpets med essentiella produkt. Mjölken vann överlägset. Den behövdes i kaffe, i O'boyen, till vällingen och allt vet det fasiken. För mig är mjölk något man tvingades att dricka i grundskolan. Allt medans läraren höll en matkniv mot strupen.

När det kom till den vidriga tävlingen "gissa kroppsbehåringen", så var rätt svar "hårstrån över högra knät" eller någon snarlik formulering. Jag utlovade spö eller en länkning. "Spöet" kommer på posten, kika så länge in på vinnarens blogg:

Josefin är en vinnande hårexpert! HON KAN ALLT OM ALLAS HÅR!
HON VILL SHAMPOONERA, SKÖLJA OCH HÅNGLA MED DITT HÅR!
Publicerat i: Tävlingar

titanic-system.


Mobilkamerabild.

Det var kö-VM vid vaccineringen. Systemet var ett jävla skämt och allt som allt så stod jag och tvillingen i kö i nästan tre timmar. För en spruta som blev klar på en halv minut. Vid några tillfällen kom de och hämta en massa ungar bakom oss, så att de fick förtur. Jag fick Titanic-flashbacks och väntade på att de skulle ta fram bössan och skjuta ned alla tredje klassens medborgare.

Vi har inga klasskillnader i Sverige, nej då.

Hur mår jag nu då, en dryg timma efteråt? Lätt värkande arm. Väntar in övriga biverkningar med spänning. Om inte annat så lär man bli sjuk av att ha stått utomhus i trettio år.

(Ämnet "vaccinering" börjar bli tjatigt, jag lägger snart ned det).
Publicerat i: Pelles vardag

åka-på-kyrkoläger-skydd.


Gissa vilken tandborste som tillhör en paranoid influensarädd tönt. Oh yeah, den med det coola "åka-på-kyrkoläger"-skyddet. När man börjar bli rädd för övriga familjemedlemmars munhygien, då har det någonstans gått till ett osunt stadium i hjärnan.

Men vad ska en hypokondrikerwannabe göra i dagar som dessa, ey?

Så idag vankas vaccinering. Jessica påstår att jag kommer inbilla bieffekterna, nu när jag så stenhårt har gått in för att känna av skiten. Jag önskar jag kunde säga emot, men det vore väl att ljuga. Vad ska ni göra idag då? Vaccinera er?
Publicerat i: Pelles vardag

uret ska dö!


Det råder massömnlöshet. Det är fan lite skrämmande när så mycket människor på en gång inte kan sova. Ungefär som om vi väntar oss undermedvetet att jorden ska förintas. Därav sover man dåligt, gissar jag på.

Fast jag vet nog varför jag inte kan sova faktiskt och det beror på en ful jävla LIDL-klocka som tickar högre än urverket i Big Ben. När sekundvisarna är mellan "kvart i" och "prick" så här man den klockan i andra sidan av huset. Tro mig, jag har provat.

Trots detta så har jag inte fått tummen ur röven och sprängt klockhelvetet i bitar. Än.
Publicerat i: Okategoriserbart

vaccinkit.


Imorgon ska jag vaccinera mig. Tydligen så hade de öppet på onsdagar också, fick jag se idag. Jag kommer bli påverkad av vaccinet, jag känner det på dig så jäkla tydligt. Därför börjat ladda upp med ett nödkit, som ska ta mig igen den febersväng som jag har att vänta.

Det dåliga med den här förberedelsen är att Lokan är avslagen och ljummen, boken är utläst, bredbandet är segt som fan, sockorna är smutsiga och stinker. Men sen så har jag ju Veronica Mars. Och Ipren. Någonstans där blir detta kit räddat.
Publicerat i: Pelles vardag

spam-VM.
Det råder för i helvete spam-VM här idag. Jag har aldrig förstått mig på det där med spam, det kan väl inte vara så jävla kul att tigga till sig läsare? Bäst är ju hon ber en att komma med förslag om vad hon ska skriva om.

Känns som om man kanske borde skita i fenomenet "blogg" då, om man inte ens kan skriva ut andras jävla hjälp.

Och hörrni, vad tycker ni om homosexualitet? Lämna en kommentar, sötiZahr! <3
Publicerat i: Den arga kategorin

asså faktiskt hallåh.


Vet ni något som är jävligt kul - när folk ursäktar sina pinsamma nöjen eller vanor med att mena att de gjorde det långt före alla andra.

"Jo fast, när jag började dricka cider så var det manligt och butch!"

"Jag älskar Twilight, men jag börjde faktiskt läsa böckerna innan alla fjortisar började med det!"

Fast vem är jag att tala, jag gör fan likadant. "Ah men jag började faktiskt gillar Hannah Montana innan någon annan gjorde det. Faktiskt."

(jag gillar inte Hannah Montana).
Publicerat i: Okategoriserbart

ny profilbild.


Jag behöver ny profilbild vad fan. Den har jag har nu (bilden till höger) är för allvarlig. Och dubbelhakig. Satt och kollade in mappen "fyllebilder" som jag har på datorn. Någon av de tre bilderna ovan kommer det nog bli. Jag har döpt de också, konstnärligt nog:

1. Full i Norrköping.
2. Full i väntan på kräftskiva. Och kör med teckenspråk.
3. Full och svettig som en gris efter Lily Allens spelning på Way Out West.

Undra vilken bild jag ska ta dock. Alla är ju förjävla fula, svårt att bestämma sig.
Publicerat i: Okategoriserbart

gissa kroppbehåring.


Vidrig bild, jag vet. Fotat med hjälp av ett macrofilter.

Det är dags igen för bloggvärldens äckligaste gissningslek. Till och med jag gör detta med avsmak i käften. Var någonstans kan man hitta dessa hårstråna? De sitter självklart någonstans på min kropp.

Den som gissar rätt får väl en länkning. Eller lite spö. Precis som vanligt med andra ord.
Publicerat i: Tävlingar

smeta ut. allt.


Bildkälla: stureplan.se / Fotograf: Jonatan Eriksson / Bildredigering: praktikant

Är det någon gång man behöver ange källa så är det till den här hemsidan.

Jag hamnar ibland inne på Stureplans vimmelbilder. Nästan jämt tack vare att jag läser några bloggar på hemsidan och att sidan alltid lagar, vilket gör att man oavsiktligt trycker fram bilder från någon jävla galapremiär. Men visst får man den uppfattning att de, vilka de nu är, hatar människors yttre?

"Usch, finnar! Det existerar inte på Stureplan!"

"Rynkig panna? Javisst - på 70-talet!"

Utsmetningsverktyget på Photoshop används flitigt. Och fort uppenbarligen. Hårfästet på brud nummer två i första bilden kommer gå till historien.
Publicerat i: Okategoriserbart

vaccineringen.


Jag har ett dilemma. Jämför man mitt dilemma med andra som kan tänkas pågå i världen, så är det här en fis i rymden. Men på den lokala vårdcentralen här så har man öppet för svininfluensavaccinering på tisdagar och torsdagar. Att jag ska ta den är ingen tvekan om. Min bror ska ha barn, jag jobbar på ett jobb med mycket folk i rörelse och skiten är gratis, så vad fan - jag kör på.

Skippa gärna hobbyanalyserna ni läst i Aftonbladet, de har jag inte mycket för. Skittidningspropaganda hör hemma i 60-talets DDR.

Nu till dilemmat. Jag tänkte ta sprutan på tisdagen först, men fick se att jag jobbade på kvällen. Och eftersom jag jobbar mindre timmar än ett dagisbarn och dessutom vet att jag kommer insjukna i de där förbannade bieffekterna (olycksam som man är), så tänkte jag vänta till torsdagen. Men då kommer frågan om fest in, för på lördagen ska jag på en grym sådan.

Samtidigt som jag känner att det kan vara gött att vara vaccinerad när man ska på fest, så undrar jag om någon upplevt bieffekterna här? Hur länge varar de? Kan man ta sprutan och vara "frisk" till lördagen, tror ni?

Fan vad nojig jag är.
Publicerat i: Pelles vardag

låt oss rösta igen, ey!


Dissa mig fan inte nu, för jag vet att alla egentligen gillar meningslösa omröstningar. Den här kom jag på när jag stod vid kylskåpet förut. Päronen handlar alltid hem en massa skit som ingen äter upp. Bra onödigt, tycker jag. Men då kom jag istället att tänka på vilka saker man inte ka klara sig utan att ha i kylskåpet. De varorna som får livet att gå runt.

De nominerade produkterna är:
1. Mjölk
2. Ägg
3. Gurka
4. Ditt eget alternativ till en svinviktig kylvara.

Själv röstar jag nog på gurkan. Gött jävlar!
Publicerat i: Okategoriserbart

recension.


Jag gillar att han är så katig. För med den där mohikanfrillan från '86 kan man ju undra vem som bär på skämten.

Så ett par av er bad om en åsikt om Glee. Detta såg jag först idag, när jag äntligen har tid att gå igenom kommentarerna. Jag behöver nog inte så säga så mycket, tror jag. För jag diggade det som fan. Coolt manus med sylkvassa repliker och en grym Journey-cover på slutet. Som öppnat för en svinbra serie. Det enda jobbiga var kanske att introduceringen av samtliga karaktärer var lite... hoppig, jag vet inte? Men pilotavsnitt är ju kända för att få med så mycket skit som möjligt, under så kort tid som möjligt.

Jag diggade serien Glee i alla fall, för att sammanfatta min två meningar ovan.

Dagens planer går i slapphetens tecken. Det enda jag planerat är att käka frukost framför YouTube. Det blir alla tiders.
Publicerat i: Film och tv

done and done!


High five! Två tentor avklarade och inlämnade! WOOPISSCH! Visserligen har jag lite på känn att jag måste komplettera lite på psykologitentan. Men skitsamma. Jag tar morsan vinlåda och låser in mig på mitt rum. Det sämsta med att plugga på distans är att man inte får vara med på några tentafester vad fan!

Tänkte dricka framför Veronica Mars istället. Jag och mitt bästa lig... eh "favoritbloggare", Anna, har tävlingsmaraton.

Inte alls sorgligt, nej då. Vad gör ni ikväll, ollon?
Publicerat i: Pelles vardag

svennehuvudvärk.


Så igår var jag på femtioårsfest. Det var kul! Minus den extrema huvudvärken som dansade jitterbugg innanför pannbenet. Övervägde att det var migrän där ett tag, men gav mig själv en fet jävla knytnäve i magen. Människor som tar vanlig, hederlig svennehuvudvärk för migrän irriterande folk. Inte en chans att jag ska ägna tid åt att irritera mig själv.

Det är ju därför jag bloggar.

Svängde förbi jobbet på vägen hem. Fick veta att jag gnäller som fan över pluggandet här inne, hehe (tack för den, Sofia). Idag ska inte vara något undantag. Gnäll. Gnäll. En tröst är väl att jag med största sannolikhet blir klar.

Sen blir det sju dagar ledigt med ständigt bloggande och ökad akne.
Publicerat i: Pelles vardag

leve trångsyntheten!


Aah, här har vi ett framtida kultklipp. Så folk i Vellinge kommun, rättare sagt i orten Hököpinge, är upprörda för att grannkommunen Malmö har hyrt rum på ett vandrarhem åt anländande ensamma flyktingbarn. Låt mig citera den blonda kvinnan i början, Jimmy Åkessons mamma;

"Stoppa gränserna istället, det är dags nu! Vi har inga ... [skånskt oidentifierat mumbo jumbo]. Bygg uppe i Norrland - ha dem där".

För att inte tala om den andra kvinnan, Jimmy Åkessons moster, som gör ett statement utan dess like:

"I många av de här länderna som de här barnen kommer ifrån, så skjuter man ned varandra när man blir förbannad. I det här landet gör man inte det. Och det är en kulturkrock som är ganska allvarlig".

Det är klippet är så pinsamt att jag snart klipper av mig tummen. Inte nog med att de fullkomligt skiter i de föräldralösa barnen, deras världsbild är dessutom helt åt helvete. Men hey, vem vet egentligen vad inavel kan leda till? Tydligen till en uppfattning om att invandrarbarn får tag i skjutvapen med en fingerknäppning och börjar skjuta utav bara fan på allt och alla.
Publicerat i: Den arga kategorin

ångest, stieg och sylvia.


Jag känner mig stolt. Morhor skickar iväg mig för att köpa lite mat och med hennes pengar köper jag en film. Jag skrev om den här filmen, baserad på Sylvia Likens liv, någon gång under februari månad. Och så såg jag den idag inne på ICA. För bara 59 spänn! Billigt. Speciellt när det inte är mina egna cash. Jag hörde änglakör och filmen blev belyst av någon osynlig ljuskälla (kan ha varit julbelysningshyllan).

Får se om jag pallar att se på den idag. Kommer väl inte kunna sova efteråt. Har blivit dåligt med sömn de senaste nätterna. Anledningar till det:
- Stieg Larsson. Hur är det möjligt att någon kan skriva så jävla bra?
- Pluggångest. Sällan har jag känt sådan här ångest över ett skolarbete, som jag gör just nu. Påminner mig själv om att det inte behöver vara färdigt förens på söndag. Nästa vecka.

!!

Jävligt obefogad ångest, jag vet.
Publicerat i: Pelles vardag

häst är nog mitt nya favoritdjur.


Kolla på det här klippet! Det räcker med de trettio första sekundrarna (om ni inte vill se en kanin jucka på en kattunge det vill säga), det är så jävla kul! Här har vi lilla fröken kaxig som slår en häst medan någon jävel, som jag hoppas inte är en förälder, filmar hela händelsen. Hästen blir arg och... ja,  hämnas. Haha, det är så jävla klockrent!

Jag håller på och tentar av min psykologikurs om ni undrar vad fan jag håller hus. Ska ta mig igenom inkomna mejl och kommentarer ordentligt när skiten är klar. Vilket jag hoppas blir i morgon. Eller det måste fan bli imorgon, skiten stressar sönder mig.
Publicerat i: På tapeten

jag är faktiskt kock, aight?


En gång ungefär varannan vecka så ber morhor mig att laga mat. Varje gång är det pasta och köttfärssås jag ska laga. Vad är det med den här jävla köttfärssåsen? Jag kan faktiskt laga annan mat. Egentligen får de gärna laga mat, för jag tycker det är ganska trist. Men jag är ju för fasiken utbildad kock, jag klarar av andra maträtter.

Visserligen kan jag inte koka potatis. Eller steka kyckling. Eller panera fisk. Men vadå, en ögonläkare kan ju inte förväntas kunna allt om ögon, eller hur? Då kan väl även en kockjävel också ha brister. Ska fan överraska röven av de och laga något helt annat.

Så... vad kan man göra med frukostflingor och inlagd sill? Några tips?
Publicerat i: Okategoriserbart

till emma och lena.


Jag kom på en grej nyss när jag läste ett inlägg från igår, det där jag skrev att den som kom mer bäst tröstkommentar fick hundra spänn. Jag hade en tävling här på bloggen för ungefär ett halvår sedan. Där kunde man vinna en hundralapp som jag hittade på marken (epic tävlingsvinst på tal om den). Tävlingen slutade oavgjort mellan Emma och Lena och jag beslutade mig för växla hundralappen och dela vinsten på två.

Men jag skickade aldrig skiten. Jag svär med handen på höften och näsan i vädret på att glömde bort det!

Poäng: jävlar vad det måste suga att vara er!

Nåväl. Emma har nyss varit i Singapore och Lena är i Afrika och ölar runt. De klarar sig nog utan femtio spänn. Jag har då inga att erbjuda längre.
Publicerat i: Tävlingar

do you feel gleeful, mate?


Som den självutnämnda TV-serieexpert (nörd) jag är, så ska jag för i helskotta inte missa premiären av "Glee" på TV4 imorgon, torsdag. Egentligen vet jag inte speciellt mycket om serien, jag vet inte ens om jag är "rätt publik" för den. Men jag har sett små "fragment" och korta scener som hamnat högt upp YouTubes "mest sedda"-lista, som också det ett forum som är expert (nörd) på.

På IMDb så beskrivs handlingen som följer: "En high school-lärare i spanska blir ledare för skolan Glee klubb, i hopp om att kunna återställa dess forna glans".

Trailern talar sitt tydliga språk och recensionerna är så positivta att de i stort sett parar sig med varandra. Personligen så tycker jag det verkar vara en svinrolig serie som inte kräver så värst mycket hjärna att hänga med i.

Lite som "Ugly Betty" - fast bra.

Premiär: torsdag, TV4, 21:00.
Publicerat i: Film och tv

melodifestivalen 2010.


Satt precis och kollade på "SVT God morgon", eller vad heter. Någon morgonsoffa med stel bakgrund var det i alla fall, så jag antar att det var SVT. Där hade man programledarna för Melodifestivalen 2010 på besök, några som jag tror presenterades igår.

Jag är en ganska öppen motståndare av schlagerfestivalen. Detta för att det alltid är samma dåliga musik, av samma dåliga textförfattare och med samma dåliga artister. Trots det så blir jag nästan alltid sittandes framför skiten. Kanske för att det är Sveriges absolut största förfest, jag vet inte. Men min poäng här är att jag definitivt kommer kolla år och endast för programledarnas skull.

Tillsammans med Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw, så ska Dolph Lundgren hjälpa till att leda programmet. Dolph Lundgren! Epic åttiotalsfilmhjälte! Jag vet inte hur SVT tänkte här, det känns som om beslutet gjordes över fyllan och man SMS:ade Lundgrens manager.

Fast skitsamma! Jag kommer kolla! Fan vad coolt! Hoppas han är hög i direktsändning också och visar oss törra svenskar hur riktiga Hollywood funkar!
Publicerat i: Film och tv

tlööööööött.


Jag har pluggat hela jävla dagen. Hade det inte varit för det faktum att jag inte kunde sova inatt, så hade jag säkert blivit klar tidigare.

Försök ni att läsa trettio flygplansstora engelska psykologisidor på fyra timmars sömn. Pretty svårt. Pallade dessutom bara hälfen av skiten idag.

Tyck synd om mig, folks! Hundra spänn till den som kommer med bästa tröstkommentaren!
Publicerat i: Pelles vardag

virre mars.


På grund av någon outgrundlig anledning så kunde jag inte förmå mig själv att somna igår kväll. Det var den där vanliga visan, ni vet - täcket var för varmt, täcket är för kallt, hård kudde, mjuk kudde, hungrig, mätt, pissnödig, törstig ...

Så jag kollade istället på tio avsnitt av Veronica Mars. Fan vad den serien är bra! Jag har sagt det så många gånger förr (ett hundratal gånger vid det här laget), jag vet. Men jag har varvat den säkert fem gånger nu och den vägrar fan bli sämre.

Om man kunde ligga med en serie, så skulle jag utan någon som helst jäkla tvekan välja just Veronica Mars. Det, mina vänner, säger en del om kvalitén på serien. Den är liggmaterial.
Publicerat i: Film och tv

sov som en katt du med.


Nej, det är inte en köttfärslimpa.

Jag vet att veckans kvot på kattbilder redan är fylld i och med detta inlägg (önskad kvot = noll). Men det här var ju för jävla rolig. Hur kan den där sovställningen på något vis vara behaglig? Jag vet inte om det syns riktigt på bilden, men ansiktet (eller vad det nu kallas på katter) är riktat rakt nedåt i fotpallen.

Skulle jag själv sova så där, då skulle följande saker inträffa: andningssvårigheter, nackspärr, ömma armar, spänd rygg, stel svans och... ja, det är väl i stort sett det. Annars verkar det vara den ultimata sovställningen.

För den utan svans, nackspärr och/eller behov av att andas.
Publicerat i: Okategoriserbart

fotsvamp.


Jag och syrran fotade rebusar här om dagen. Men det var jävligt svårt att få ihop rebusar längre än två stavelser på ett och samma kort.

Jag vet att ni undrar: ja, sockan är från H&M! Och ja, det är en vintagesocka! Ta're lungt! Är dock osäker på om den fortfarande finns kvar i sortimentet.

Jävlar i havet vad jag har pluggat idag [klapp på axel]. Men den värsta skiten hänger fortfarande över mig. Nämligen att läsa ett kapitel, hitta på två frågeställningar och skriv fem sidor om skiten. Att jag kallar det här "värsta skiten" visar på hur softa kurser jag gått det här senaste halvåret. Jag har tappat lite av det där narkomanpluggandet som jag levde på under statsvetenskapen.

Fast ändå, helt jävla lätt är det inte. Urk!
Publicerat i: Pelles vardag

Berlinmuren föll för 20 år sedan på dagen idag.


Brandenburger Tor

Idag är det prick 20 grymma år sedan som Berlinmuren föll. Något som blivit senare tids mest betydelsefulla historiska ögonblick. Låt oss fira detta jubileum på tyskt vis!

- Svida om till åttiotalsoutfit. Säga vad man vill om tyskarna, men de har stannat kvar i tiden runt slutet av 80-talet och början av 90-talet. Magväskan är ett måste!
- Ropa "FUCK YOU, HITLER", högt som fan. Visserligen hade karln varit död i... ja, femton år innan byggandet av muren började (märk väl att informationen kommer från Wikipedia, så jag kan ha fel), men det är alltid bra att göra ett statement.
- Lyssna på Wham!. De är stora i Tyskland just nu. "Wake me up (before you go go)" släpptes för försäljning på kasettband igår.
- Gå på togaparty klädd i tyska flaggan.
- "99 luftballons", Tysklands nationalsång, är värd att nynna lite extra på idag.
- Köp ett par lederhosen. Kan vara något som tillhör Österrikisk tradition - men skitsamma!
- Gå mot öst för att hedra det forna Östtyskland, som var så utsatt. Vänd dig sen mot väst och inse hur bra du egentligen har det!

Nä, flämt å sido. Det här är en dag att fira på riktigt! Berlinmurens fall har alltid fascinerat mig! Grym dag!
Publicerat i: På tapeten

fan då!


Fan då! Jag läste precis i en blogg att det är fars dag idag, något som jag helt och hållet glömt. Vi firar varken mors eller fars dag i vår familj, men jag tycker att det i alla fall går att slänga iväg ett sms och gratta "the old man" på denna kommersiella dag.

Men han ligger och sover så här dags. Dessutom sover han i rummet precis bredvid det jag själv sitter i just nu, så ett grattis-sms kan ses som bra onödigt. Publicerar skiten här istället.

Vet inte om han är här inne och läser, och kan inte påstå att jag bryr mig nämnvärt om den saken heller, men en gratulation har han fått. Ni är mina vittnen. Den som påstår sig vara oskyldigt ovetande om saken - den får spö.

Jäkla mycket spö.
Publicerat i: På tapeten

lisbeth salander knockar.


Håller på och knarkläser "Luftslottet som sprängdes". Nej, jag har inte läst ut den än, fast än jag började med den i juli. Jag kom av mig något så ofantligt jävla mycket. Det blev jobb och sen blev det plugg. Och är det någon gång jag inte orkar läsa skönlitteratur, så är det när jag pluggar om dagarna. Men nu har jag tagit några sparkar i röven och ska läsa ut den innan filmen har premiär.

Poängen här (eller ja, "poängen") var att, på grund av mitt hetsläsande, jag drömde inatt att jag sprang ikapp Lisbeth Salander på en tågperrong. Jag knackade henne på axeln och sa "förlåt mig, men jag måste bara säga att du är jävligt het och svincool". Till svar får jag en blåklocka rakt över höger öga.

Jag fann hela situationen jävligt upphetsande.
Publicerat i: Okategoriserbart

historiskt ögonblick på svensktoppen.


Var nyss ute i garaget för att hämta verktyg för att hjälpa morsan att sätta upp en lampa i fönstret. När jag kom in igen så säger hon, överexalterad som få, att "DU ÄR MIN MAN HAR ÅKT UR SVENSKTOPPEN!!". "Skitnöjd" var väl adjektivet (?) som bäst skulle ha beskrivit hennes humör.

Att just låten "Du är min man" legat så länge på Svensktoppen är något som legat och irriterat päronen i... ja, flera år nu. Då är ingen av de speciellt hängivna fan av Svensktoppen (tack och lov), utan bara less på Helen Sjöholms stämma och Benny Anderssons klangiga melodi.

Jag säger grattis till de sjuhundratusen veckor i rad som "Du är min man" fick pina söndagströtta öron. Det har varit ett sant nöje.

Jag måste sluta prata om musik som jag har noll kännedom om, någon kommer snart bli arg.
Publicerat i: Musik

kent-koma.


Något som jag lagt märke till när Kent släpper nytt material, är att Sveriges befolkning går in i någon larvig "Kent-koma", som de inte lämnar på flera veckor. I stort sett alla bloggar jag läser gick rätt så hardcore in på att lyssna in sig på nya skivans alla textrader igår. Min allmänna undran: är det bara jag som inte förstår storheten i Kent?

För mig är Kent ett band i raden av överskattade artister (där också till exempel Håkan Hellström och Lars Winnerbäck också huserar) som kommer undan med vilken skit som helst. De tar sig själva på för stort allvar och skriver texter som är totalt obegripliga.

Hundra spänn på att de inte själva vet vad de sjunger om.

Samtidigt så tycker jag att det är bra att ett svenskt band har så fast grepp om så många människor, för det behövs verkligen. Men det blir alltid så maniskt och hysteriskt. Jag menar, så jävla sällan släpper de ju inte skivor. De har släppt plattor så pass ofta de senaste åren att till och med jag hängt med på albumtitlarna, vilket måste betyda någonting.

Någon mer som inte förstår sig på Kent?
Publicerat i: Musik

gubbrock.


När jag åkte och hämtade kebabsallad igår (för att laga mat är för jobbigt på en fredagskväll) så lyssnade jag på farsans gamla Peter LeMarc-skiva. Jag kom på mig själv med att kunna många av låttexterna.

Jävligt gubbigt av mig. Och åttiotaligt.

Att kunna LeMarc-texter måste ju någonstans i universum betyda en stor hacka vuxenpoäng? Visst har jag rätt?
Publicerat i: Musik

guess who's back.Som en del av er märkt så har bloggtorkan gjort sig påtaglig här. Inte i den bemärkelsen att det var få inlägg. Eller jo, ganska få inlägg har det varit. Men det som skrivit har mest fungerat som "utfyllnad", som Madde så fint uttryckte det. Kan ligga en del sanning i det. Jag vet nog inte hur man inte bloggar. Något som kan låta jävligt udda.

Sen å andra sidan så är jag inte fullt så normal som man kan tro.

Men något hände idag när jag vaknade. I en utandning så lät luften som "blogg-aaaah". Jag andades ut igen, "blogg-aaaaaah". Hade jag trott på högre makter än Fredrik Reinfeldt, så hade det där kunnat tolkas som ett tecken på frälsning. En term jag inte är helt bekant med. Jag vet nog inte ens vad det betyder, nej.

Istället väljer jag att tolka min märkliga utandning som ett infiltreringsjobb av Säpo. Svenska rikets säkerhet hänger på att jag sparkar mig själv i röven och sätter igång och skriver härinne. Så som det gick till i gamla dar (läs "en månad sedan").

Jag lovar inget. Men har man Säpo på sig, då vågar man inte annat än att vara jävligt rolig.

Så för att komma "in the swing of things", som vi säger här på Östermalm (jag bor inte på Östermalm), så gjorde jag det mest inspirationsfyllda en man ("man") som jag kan göra. Jag fotade min egen fot och mobbade en katt med kameran.

Jag är på rätt väg åtminstone.
Publicerat i: Pelles vardag

hamsterhjulsdagen.


En vägg.

Den här dagen kan nog gå till historien som Sveriges mest händelselösa. Efter att ha strosat runt i huset och gjort praktiskt taget ingenting, så sparkade jag mig själv i röven och skrev klart mitt arbete. Så nu är jag färdig med det två veckor tidigt. Har dessutom tagit reda på vilka sidor jag ska läsa till nästa veckas seminarium och även bestämt uppgifter till följande veckas essä.

Men utöver det så har det inte hänt ett skit. Jag satt faktiskt och kollade in i väggen (se bild ovan) i en halvtimma. Det är faktiskt sant, för jag önskar att jag hittade på det jag skriver. Sen tappade jag upp ett bad och låg i det så länge att jag fick fylla på mer varmvatten. Samtidigt som jag stirrade upp i taket.

Det hela har känts jävligt meningslöst. Som på tomgång. Som att springa i ett hamsterhjul. Minus det roliga.
Publicerat i: Pelles vardag

tö.


Visst kan man ana att det varit snöstorm de två senaste dagarna?

Snön i all ära, men i början av november så är den fan skitsamma. Det snöar i fem timmar, ligger kvar i trekvart och bildar det mest sunkiga av väder. Inte en lite väghalka kan förmå sig att stanna kvar. Det är därför som november är en enda lång onödig månad. Ingen snö, för mycket regn, ingen väghalka och för långt kvar till jul.

Jag är sugen på glögg.
Publicerat i: Pelles vardag

Tokio Hotel?! Verkligen?!


Jag och Anna samtalar över MSN. Hon är min korrespondent ikväll, nu när det är EMA, Jurop Mjusikk Avård. Detta för att hushållet jag befinner mig i får in alla världens kanaler utom just MTV! Fick precis veta att Tokio Hotel vann i kategorin "Best group". Va? Vadå? Hur kan de vinna? Vad har den här gruppen bidragit med till allmänheten? Inte ett skit. Bara halvtaskiga låtar, dubbade intervjuer och överkonsumering av hårspray.

"Smaken är som baken" och blablabla. Ja, jag vet - spara på moralkakorna!

Men när ett unket skitband som Tokio Hotel vinner över Kings Of Leon, världens just nu kanske bästa rockgrupp, då kan jag inte längre tänka på att såra någon (för uppenbarligen finns det ju folk som tar illa vid sig av meningsskiljaktigheter i smakfrågor).

Årets skandal!

Men eftersom ingen normal människa bryr sig om att rösta till MTV-galor, så är det ju inte så konstigt att Tokio Hotel vinner. De har ju sitt språkkrör som uppmanar alla småglin att rösta precis så som hon önskar. Nåväl, någon jävla makt ska väl en bloggare ha.

Jag, överreaktion? Nej inte alls. "Sunt förnuft" kallas det!
Publicerat i: Musik

det röda täcket.


I gästrummet, där jag numera är bosatt, har morsan ett rött täcke till sängen. En tanke slog mig, var fan skaffar man ett rött jävla täcke? Det är alltså själva täcktyget som är rött, det är det jag talar om.

Sen kom jag på det, i grannkommun ligger en swingersklubb! Det kommer därifrån!

Hoppas skiten inte är begagnat. Eller... bara det är tvättat så är jag nöjd förresten.

Uppdatering: Nej! Mina föräldrar swingar inte! Inlägget. Är. På. Skoj.
Publicerat i: Okategoriserbart

fler pics från halloween.

1. En pudelrockare som dricker riktigt, riktigt starkt kaffe.
2. En transa med... strumppattar?
3. En uppblåsbar badkrokobil.
4. Hippien Jennie.
5. Teenage Mutant Ninja Olle.

Är på skithumör. Hade det varit en OS-gren hade jag fan vunnit guld. Tar varenda liten grej som folk säger personligt.

Jävligt meningslöst egentligen.
Publicerat i: Pelles vardag

kaffeslöseri.


Ett bevis på att man har pluggat som fan - det stor kaffemuggar i hela huset. Jag har förmågan att bre ut min disk när jag pluggar. Man har en kopp bredvid sig, tar en datapaus, tar koppen och går. Sen hamnar de på diverse udda jävla ställen. Hittade en på handfatet i badrummet precis och en i tvättstugan. Dricker inte speciellt mycket ur muggarna gör jag inte heller.

Ett jävla kaffeslöseri är vad det är.

Jag har i stort sett skrivit klart mitt arbete. Det är lite på sammanfattning kvar och en genomgång av texten minst tre gånger till. Jag vet inte om jag gjort mig tydlig. Än. Det kommer väl det med. Men att få 10000 tecken att diskutera fem texter på är väldigt lite, så de kan inte vänta sig hur bra arbete som helst.

Jag babblar bara en massa shit. Nu ska jag jobba i tre timmar. Hörs lagom till vampire sex evening!
Vad gör ni ikväll, ey?
Publicerat i: Pelles vardag

saker man inte bör säga högt just nu.


Här är min lista över saker man inte bör säga högt för tillfället, men som jag väljer att säga ändå:

1. Jag kan fan hela texten till Miley Cyrus' "Party in the USA". Jag skyller på ZTV, P3 och jobbradion. Men som tur är så har jag Christian Olsson (från Fibes! Oh Fibes!) att backa upp mig emot. Han tycker det är en grym hit och han är jävligt cool så... ja, det hela blir mindre pinsamt för min egen del.

2. Jag orkar inte med tjatet om "Johan Falk". Var kom skiten ifrån, när hände det? Videotoppar innehåller bara dessa ruttna filmer. Märk väl att jag inte sett en enda av filmerna (mer än "Livvakterna" för tio år sedan), men det är väl samma skit som "Wallander" och "Beck", kan jag gissa. En snäll polis, en arg polis, en som gör dristiga misstag och så vidare. Mördaren är alltid den man minst anar.

3. Kan "New Moon" ha premiär någon jävla gång? Jag orkar inte med alla nedräkningswidgets överallt och alla fåniga vampyrbilder.
Publicerat i: På tapeten

attack!


Jag badar flera gånger i veckan. Inte så miljövänligt, nej. Men min nacke som är stel 363 dagar om året behöver det. Åtminstone så inbillar jag mig att ett bad i fisljummet vatten kan mjuka upp vilken stel pluggnacke som helst.

Ibland när jag inte orkar kliva in i duschen (eftersom detta tydligen är ett av livets allra jobbigaste måsten) så brukar jag skölja håret i badvattnet. Äckligt, jag vet - gå vidare! Vad som hände idag var att shampooflaskan av hinkstorlek (köpt på Überstore XXL) halkade ned i badkaret.

Nu är alltså mitt ögat ömt. Jävligt ömt.
Publicerat i: Pelles vardag

djuriska drömmar.


Plötsligt begriper jag varför jag drömt så djuriskt och exotiskt på sistone.

Tur att man inte sover på läderörngott. Jobbigt att vakna upp helt jävla sårig.

Och ja, jag har kick ass-örngott. Och ja, jag har gjort de själv. Det var i stort sett det enda jag gjorde på syslöjden under högstadiet. Vidrigaste ämnet av alla, tror jag bestämt. Träslöjd var också jävligt tråkigt (eller som jag skulle vilja kalla det, "smörknivstimman).

För att inte tala om bildlektionerna. Brr...
Publicerat i: Okategoriserbart

människor utan slutledningsförmåga.


En sak som är jävligt irriterande är folk utan någon som helst slutledningsförmåga. Ni vet, de som hellre frågar sig fram i livet än att hellre gå på sunt förnuft. Ta bara ett exempel som hände häromdagen, på "caféet" där jag jobbar:

Jag: "Kan du fylla på mjölk i kaffemaskinen", säger jag och pekar.
X: "Hur gör man det?".
Jag: "Hämta mjölk och häll i den här", säger jag och pekar igen.
X: "Men var står mjölken då?".
Jag: "Mjölken har vi i kylen".
X: "Nu då?", får jag höra efter ett tag.
Jag: "Riv av ändarna och häll i den".
X: "Häll i var någonstans?".

Vid det här laget hade jag redan sagt två gånger var fan mjölken ska någonstans. Och den här "X" är inte ensam om det här beteendet. Vissa personer kan fan inte använda tankeverksamheten själv. Måste vara jobbigt att fråga om precis allting.

Själv väntar jag på att frågan "hur går man framåt?" ska komma vilken dag som helst. Den vore inte speciellt överraskande dock.
Publicerat i: Okategoriserbart

var är pelle?


HAHAHA!

"Blurgh", säger jag bara. Det är rätt mycket skit att klara av just nu. Den här veckan "måste" jag skriva en essä. Eller åtminstone börja med den riktigt rejält. Den ska inte vara klar förens 20 november egentligen, men då har jag samtidigt en annan essä att skriva på psykologikursen. För att alltså slippa hetsskriva på två inlämningar samtidigt under en vecka, så sätter jag igång nu. Sen är det instuderingsfrågor som ska fördjupas nästa vecka och opponeringar som ska skicka iväg till höger och norr.

Sen har vi all läsning. PJOO!

För att inte tala om allt jobb. Som en manodepressiv tonårsunges humör, så skiftar mina jobbveckor något förjävla mycket. Ibland undrar jag om jag har kvar min anställning och ibland jobbar jag så mycket att jag inte tror att jag ska komma undan med livet i behåll. Ungefär.

Det här är alltså ett svar till alla "men uppdatera då!!!!!!!!!!!!!!!!!!"-kommentarer. Gött att ni undrar var fan jag håller hus, men idag är det lite tajt med tid. Har gjort som jag brukar göra på måndagar, pluggat röven av mig för att klara av resten av veckan något bättre. Snart ska jag iväg och jobba. Igen.

Imorgon = tillbaka med normalt, svinroligt bloggande. Oj jävlar, vad kul vi ska ha! HAHAHA!

HA!
Publicerat i: Pelles vardag

discodude, katt och indian.


En discodude, Catwoman och Pocahontas.

Festen var trevlig igår. Jag var nykter och körde folk, men kom på mig själv att ha jävligt trevligt igår. Så gå på fest och vara nykter - kan det vara det nya "supa"? Antagligen inte. Jag tror det mer vara glögghuvudvärken från fredagen som avskräckde mig från att dricka en kväll till.

 

Nu ska jag snart iväg och jobba ett helt stängningspass. Bloggen har legat lite i dvala under helgen, men det är hänt mycket bra skit. Fester, syrran har varit hemma och så nu jobb. Är tillbaka imorgon, yo!

Publicerat i: Pelles vardag