förolämpningsgrodor.


I min jakt på märkligt mänskligt beteende så har jag sprungit på ännu en skara människor som är värda att vändas ut och in på och tuktas jävligt hårt. Har någon, liksom jag, stött på personen som förolämpar sina medmänniskor hej vilt, kors och tvärs, och sedan försvarar sitt beteende genom att kalla det "ärlighet"?

"Fan vilka fula byxor du har!"
"Men varför säger du så?"
"Vadå, jag är bara ärlig, hallå?"

Wöw! Honesty in my heart, bro!

I mitt tycke så är gränsen mellan förolämpningar och ärlighet inte så jävla liten. Tvärtom! Gränsen är så fet att en bisonoxe kan gå på den. På bredden. Samtidigt som den föder en två meter lång kalv. Ärlighet är att erkänna något eller svara uppriktigt på en fråga. Inte att spy sin galla på var och varannan stackare man stöter på.

Det här är varför Sverige borde ha uppförandebetyg. Eller införa disciplinskolor. Eller återinföra skolagan. Så att folk inte ska växa upp och bli one liner-mobbare.

Som sagt - folk är idioter. Tills motsatsen är bevisad.

Uppdatering: Nä, jag pallar fan inte bloggen ikväll. Tillbaka imorgon. Med full stryka.
Vad gör ni ikväll?


KATEGORI: Okategoriserbart

tack!

Tredje gången jag börjar med det här inlägget nu.

Spanks för alla kommentarer i förra inlägget, hörrni! Jävligt skönt att vakna upp till alla de orden. Jag beslöt mig ganska fort att skita i bloggen igår. Dels för att jag var trött, men mest för att jag lärt mig av mina misstag. Sist jag fick "dåliga nyheter" så basunerade jag ut precis hur jag kände och mådde. Det var ungefär då som jag begrep att folk faktiskt läste min blogg. Telefonen gick varm, jag fick flertalet mejl och 245424 kommentarer. Ett ganska ärligt inlägg visst, men dock bara för stunden. Jag är ingen negativ individ som mår pissigt en längre tid, så jag förtjänade verkligen inte den uppmärksamhet inlägget kom med. Tvärtom snarare, jag är besviken i max ett dygn och sen så ser jag det hela med lite perspektiv. För det är fan det som behövs - perspektiv. Att inte komma in på den universitetsutbildning man önskar, och som i Sverige dessutom är gratis, det är fan som att gnälla över att inte kunna skita guld.

I-landsproblem numero uno alltså.

Men visst blev jag besviken igår, det blev jag. Inte bara för att jag inte kom in just i Göteborg, utan också för att en chans att flytta hemifrån rycktes undan med en fingerknäppning. Jag hatar att bo hemma. Inte för att jag vantrivs, utan för att känner mig dum i huvudet och faktiskt lite i vägen. Helt i jävla onödan. Något som jag tror päronen känner på sig tror jag, för morsan kom och pratade med mig igår. Förklarade att det var lungt, att jag ska ta plugget ett halvår i taget och att det inte är någon idé att gnälla och grubbla över flytt så som det är nu. Och så länge jag får mindre än tio schemalagda jobbtimmar i månaden och inte har jag något plugg att förlita mig på, så antar jag att jag hon har en poäng. Jag mådde faktiskt avsevärt mycket bättre efter vårat samtal.

Men nu har jag också Södertörns högskola som ett ess i rockärmen, inte att förglömma. Vi får se hur det går, ey. Kanske att det är helt okej att plugga i Stockholms-traken också, vem vet? Dessutom så spelar inte högskoleprovsresultatet lika stor roll i antagningen till den utbildningen. Gudarna (Hades och Tor) ska veta att jag gillar att plugga, men det där jävla högskoleprovet kommer jag fan aldrig bli klok på.

Den som lever får se.


KATEGORI: Skola och jobb

fog.


Dimma.

Det är en tjock jävla dimma här idag. Trodde skiten skulle lägga sig lagom tills jag åkte hem, men inte då. Körde nästan på en ett vildsvin, så jävla lite såg jag.

Det var inte ett vildsvin. Det var en hund.

Fick precis veta att jag inte kom in på Göteborgs journalistprogram. Igen. Suck. Bajs.


KATEGORI: Pelles vardag

första advent.


Något sånt här hittar man aldrig i affärerna. Det borde finnas. Jag hade lätt köpt. Två stycken.

Glad första advent, trevlig sen tacksägelsedag och ett gott nytt 2011 på förhand!

Nu ska jag hjälpa morsan som hetsar och städar. Funderar på att smyga i henne något lugnande i kaffet. Valium, funkar det än? Känns jävligt nittital. Efter städning blir det ett par timmar jobb. Hörs la runt femsnåret yo!

Gör ni lediga suckers idag då? Julskyltning? Har ni fallit offer för kommersialismen? Är det så? Va? Va!?


KATEGORI: Pelles vardag