tack!

Tredje gången jag börjar med det här inlägget nu.

Spanks för alla kommentarer i förra inlägget, hörrni! Jävligt skönt att vakna upp till alla de orden. Jag beslöt mig ganska fort att skita i bloggen igår. Dels för att jag var trött, men mest för att jag lärt mig av mina misstag. Sist jag fick "dåliga nyheter" så basunerade jag ut precis hur jag kände och mådde. Det var ungefär då som jag begrep att folk faktiskt läste min blogg. Telefonen gick varm, jag fick flertalet mejl och 245424 kommentarer. Ett ganska ärligt inlägg visst, men dock bara för stunden. Jag är ingen negativ individ som mår pissigt en längre tid, så jag förtjänade verkligen inte den uppmärksamhet inlägget kom med. Tvärtom snarare, jag är besviken i max ett dygn och sen så ser jag det hela med lite perspektiv. För det är fan det som behövs - perspektiv. Att inte komma in på den universitetsutbildning man önskar, och som i Sverige dessutom är gratis, det är fan som att gnälla över att inte kunna skita guld.

I-landsproblem numero uno alltså.

Men visst blev jag besviken igår, det blev jag. Inte bara för att jag inte kom in just i Göteborg, utan också för att en chans att flytta hemifrån rycktes undan med en fingerknäppning. Jag hatar att bo hemma. Inte för att jag vantrivs, utan för att känner mig dum i huvudet och faktiskt lite i vägen. Helt i jävla onödan. Något som jag tror päronen känner på sig tror jag, för morsan kom och pratade med mig igår. Förklarade att det var lungt, att jag ska ta plugget ett halvår i taget och att det inte är någon idé att gnälla och grubbla över flytt så som det är nu. Och så länge jag får mindre än tio schemalagda jobbtimmar i månaden och inte har jag något plugg att förlita mig på, så antar jag att jag hon har en poäng. Jag mådde faktiskt avsevärt mycket bättre efter vårat samtal.

Men nu har jag också Södertörns högskola som ett ess i rockärmen, inte att förglömma. Vi får se hur det går, ey. Kanske att det är helt okej att plugga i Stockholms-traken också, vem vet? Dessutom så spelar inte högskoleprovsresultatet lika stor roll i antagningen till den utbildningen. Gudarna (Hades och Tor) ska veta att jag gillar att plugga, men det där jävla högskoleprovet kommer jag fan aldrig bli klok på.

Den som lever får se.
stefan

haha, jag tänkte på radiotjänst körer när jag läste ditt inlägg. kunde se dem framför mig sjunga en tacksång till alla som kommenterade ;D

jessica

tycker du ska lyssna på din mamma. även om jag vet hur tråkigt det är att bo hemma när man inte vill.

någon gång kommer du dessutom säkert komma in. om du kommer vidare och får göra proven och visa hur duktigt du är så är JMG dumma i huvudet om du inte tar in dig.

annars får du ta och söka jobb i göteborg och flytta dit iaf. det finns säkert jobb på något sånt där "café" du jobbar på här också ;P

Pillan

Hey! Trist att inte komma in i GBG, men Södertörn är inte helt fel det heller! :) Jag pluggar ju där numera, bytte från Sthlms Universitet till härliga Flemingsberg istället! :) Jäkligt schysst skola, så det är inget dåligt andra alternativ! (tips: ställ dig i sssb.se 's bostadskö så fort som möjligt, det är gratis och utan dom är du utan bostad! Just in case liksom! :) )

anna

fan vad surt med utbildningen, antar att du har en ganska hög reservplats då? du vet, det går alltid att flytta hemifrån och jobba, kan vara rätt så nice :)

Ellenor

sv. sehr gut, auch wenn es Montag

Linn

Stockholm har ett gryyyymt studentliv. Samtidigt som det faktiskt FINNS andra personer att umgås med :) kom hit!

A

Tråkigt att du inte kom in, men skönt att se att du verkar må bättre idag.

Hoppas det går bra med Södertörns högskola nu. Håller tummarna! ;)

Daniel

StackarsKom till finnbyn så kan jag lära dej allt jag kan!

pubes

va jobbigt när det kommer käppar i hjulet. jag var en gång i samma sits som du och hade inte jag kommit in på min utbildning på en gång hade jag brytit ihop! jag hade inte orkat vänta ett år åt gången.. så kämpa på, du gör det bra!

Michaela

Jag vill också flytta hemifrån! Jag kom inte in på min utbildning nu till hösten så jag måste vänta till nästa höst för att eventuellt kunna flytta söderut :P Men när man klagar så e det alltid folk som säger att det är bra mycket skönare att bo hemma och att man ska ta vara på det :P Men jag vet inte.. :P Men kämpa på! :D

anna

haha ingen kommentar.oh ey du, det löser sig, det gör de alltid. det ordnar sig och så vidare. lyssn apå lite timbuktu så blir det bra ;)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

jodu jag har allt börjat att ana ;)

Sofia

Det kommer när tiden är mogen, ska du se :) Man kan ju inte göra mer än sitt bästa.

Ivana

Finns andra alternativ, som tex Strömböcks folkhögskola och deras journalistlinje. Har hört att det ska funka minst lika bra! :)http://www.stromback.fhsk.se/

Sussi

Trist att du inte kommer in, men det är ju apsvårt så det är inget att gå runt och vara ledsen över. Det är bra att du fortsätter vara positiv!

Anonym

de va synd att du inte kom in. tycker dom borde läst din blogg! du är kung på att skriva pelle, jag plöjde igenom hela texten fast jag var bakfull.. då är man bra ;)

Erica

Lite perspektiv är alltid bra.

Neha

Tack, jag får hoppas att det går bra, det kändes bra i alla fall. Jag fattade hur jag skulle tänka.

FotoJohansson -I en hobbyfotografs objektiv

Du kommer nog in på linjen nästa gång, bara att fortsätta att försöka! :)

lisa

de löser sej pelle. hoppas du kommer in i sthlm då. och ja det suger apballe att bo hemma. usch. vill flytta hemifrån nnuuuuuu!men du kommer nog in på linjen någon gång! :)

Linda

Trist hördu. Men du kommer nog in i sinom tid ska du se. Annars tycker jag att du kan söka dig till Finland, hoppa på närmaste Finlandsbåt och lämna Sverige bakom dig. ;)

Tess

Visst kan det vara trist med "fördröjningar" i ens liv, men det kan också visa sig vara riktigt lyckosamt. Det beror på vad som händer och vad man gör under fördröjningen :-)

Erica,

Stockholm är guld vännen!

Men värre med bostad... but yooo khan dho ith!

Sara - Welcome to Saradise

ett klokt inlägg tkr jag allt :) känner igen mig i mycket du skriver och det känns skönt på nåt sätt att veta att man inte är ensam :)

Natalia

men!:O crap att du inte kom in..du är jävligt bra ju. du är en av mina favoritbloggar (om det nu är till ngn tröst för dig)men ge inte upp!:) härligt att din mamma gjorde dig på bättre humör:) keep on going !

JULIA AMANDA

SV: Tack du Pelle!Tänk positivt det är min melodi.. Det finns alltid något positivt med det som sker, och en stängd dörr leder till en annan öppen. Kämpa på!

Ella

If there's a will, there's a way, Pellesötis. Gör om högskoleprovet i vår. Plugga utomlands? Alternativt så får du helt enkelt ta den utbildningne som erbjuds. Sen när det kommer till att söka jobb så kommer de nästan garanterat vilja se något av dina arbeten och det kommer vara av samma kvalitet vilket universitet du än går på, tror jag. Det handlar ju i grund och botten om vilken kapacitet du har som skribent.

Bra att du är så possitiv! Och att du har så stöttande föräldrar. Mina skulle...ja, det ska vi inte ta här kanske, men var glad.

Puss å kram sig, Lille Skutt!

Rosita

Jag gillar inställningen Pells!

Och Pells.. vart kom den ifrån egentligen?

Det låter som päls eller typ.. pellets.

Fina grejer. Eller något.

Therese

Högskoleprovet är djävulens påfund och enbart de med avsevärt mycket tur klarar det med bravur.. Usch, efter jag gjorde det var jag så sur och arg att jag låste in mig på rummet och tryckte i mig godis och ignorerade alla andra.. Omoget jag vet, men kändes fan så mycket bättre efter

Chiss

Varför inte plugga engelska i ett halv år? Och träffa din favorit anna eller ja...favorit anna my ass, du känner nog minst två som ligger över mej på den listan och för att inte tala om alla med anna i mellan namn...

okey dags att sluta skriva ;P

Vic

Jaha nu var ju frågan i förra inlägget åt helvete onödig..

Yksi

Stockholm rockar fett... cocosfett..

Sanna

Då håller vi tummar och tår för att du kommer in :)

elin

pelle goes 08 :D