exotiska sydsvenskar.


En sorglig sak som jag precis uppmärksammade till min fasa: jag finner skånskan exotisk. Dialekten då alltså. Hur jävla sorgligt är inte det? Jag är mer van med tyskar eller polacker som bryter på sina modersmål, än vad jag är med skåningar och deras dialekt. Vilket inlandsproblem.

Jag minns att det fanns en tjej på statskunskapen förra terminen som pratade skånska. Varje gång denna kvinna talade så la jag på mitt nördiga koncentrationsansikte (vidgade ögon, slapp underkäke). Jag var inte koncentrerad på det sättet att jag inte hajade vad hon sa, utan snarare av förundran.

Därför ska jag börja ta kvällskurser i skånska.

"Jaää, däääe äää braa me skaunskaa".

Jag blir coolast i stan.
Emma

Haha, för mig är skånskan som mitt andra modersmål, känns det som. Däremot gotländska är väldigt exotiskt. Och alla dialekter som kommer ovanför Småland.

Johanna

SKÅNE SKÅNE SKÅNE !!!

då får du komma hit på studiebesök med!

FINI

hahaha slapp underkäke! :P

Matilda i skåne land!

Skåne är bäts, för det första det liknar Italien på sommaren (spec. i ystad där jag bor) för det andra, språket jag snackar SPRÅKET hörs så UNDERBART! för det tredje, vi har det inte lika kalt som alla andra :) :)

Myaraq

Sorry. No can do.Som syster kan jag inte låta dig ta den dialekten.(Det är min modersmålsdialekt. Tur att den växte bort)

luckeboi

Tjenare! hur är det med dig? Planer för helgen? =)

luckeboi

Tjenare! hur är det med dig? Planer för helgen? =)

PJOLTAS

Kvällskurs och kvällskurs. Det är ju bara att prata som vanligt fast med två pingisbollar i munnen.

=)

Michaela

Fan jag skulle ju läsa din blogg nu för att bli på bättre humör och börja tänka på nåt annat än min förra kille som jag saknar skitmycket! Så möts man av detta! Han är 110% skåning :P haha

RRfenty

Hej! Gillar din blogg starkt! fortsätt så och hoppas du får en bra fredag :)

Yuki

Haha xD

själv har jag både en mormor och en kompis som talar skånska.

timer = taajmoor

sandra

själv bor jag i skåne och hör det där till vardags..

du är mer än välkommen att joina :)

Linnea

Hej!

Jag har lagt upp lite bilder på olika klänningar, har svårt att bestämma mig. Hade varit skojj om du kunde lägga en kommentar, det hade hjälpt mig i mitt val. Tack på förhand!

Mea

Jag är rädd för skåningar, när de säger hej låter det som att de är jättearga och säger NEJ!

Ida

Jag älskar skånska! Är nog en av de mest charmiga dialekterna som finns. Efter brittisk accent är det den som får mig att smälta mest... :)

Anonym

Lyd mitt ord, ty jag har skånskan i mitt blod: Lär dig INTE detta vidriga läte!

Kim Ekholm

Nej jag skrev inte 20 inlägg om dagen. jag skrev 19

:P Det är sant:DSvårt att förstå en del från Skåne. Bäst vore ju om alla hade en och samma dialekt;) hehe

stefan

Då kommer jag få ännu svårare att höra vad du säger, haha ;)

http://gaabriiellaas.blogg.se

hur ere pelle?

Stephie

SKÅNSKA FTW!!!!! :D

A

Är inte så förtjust i skånska, förutom den de pratar i Lund. Den låter lite snygg på något sätt.För övrigt tycker jag det är väldigt roligt att läsa kommentarer som du får, typ: "Hej!

Jag har lagt upp lite bilder på olika klänningar, har svårt att bestämma mig. Hade varit skojj om du kunde lägga en kommentar, det hade hjälpt mig i mitt val. Tack på förhand!"Vad säger du, Pelle? Som fashionista/modebloggare så måste du ju uttala dig i detta fall. :D

Gun

Wow, vilken trevlig kommentar från den sexiga blondinen!;D

Skånska ja, jag har inget emot det alls, men har lite svårt att förstå ibland. Hoppas du kommer in på kursen, annars kan du ju göra som Pjoltas säger:)

Mariam

Oh märkte precis att du är 13 på blogg.se's topplista! Grattis!

Anonym

haha återkommer om det jag är i chocktillstånd...

Linda - Rosa chica

Hej :) äntligen är det helg :)

vad har du planerat att göra? :)

Kram Linda

Jenny

Skånska ska väl inte vara så svårt att få till, fyll munnen med sockerkaka och försök sen och prata normalt så låter det ungefär som skånska.

Piece a cake ordagrant talat :P

Mikko

Har en kollega som är skånsk. Han brukar hämta lunch på ett ställe som på svenska heter Muraren, men som på skånska tydligen heter Mjuujaaen :)

Lovisa

sv: tackar :D cool blogg ;)

Elina

haha, jag hör inte ens vad skånskarna säger!:O

Frida Stigevik

HAHAHA ^^ kör hårt!

julia

haha lycka till ;D

Meg

Skånska? exotiskt? Hahahaha :D... nej

Hanna

Hejsan :) Jag tänkte också söka till journalistprogrammet, var nånstans vill du läsa? :)

matilda

HAHA, men ja e från skåne ;o

och skånska e snyggt ;D

Roza

ai laik your blogg.punkt!utropstecken!

Ingrid

kul att h;ra att du gillar v[r dialket, annars brukar folk kolla p[ en som om man var dum i huvudet och definitivt utl'nning...(sorry about "typos", not by my Swedish computer sadly)

Sanna

Haha, säg bara till om du vill ha en special lektion i Kristianstad-skånska ;) Jag bodde där i ett år när jag pluggade och typ första månaden fattade jag inte vad någon sa... till och med "vanliga-skåningar" har svårt för deras dialekt så det säger väl allt? hahaP.O.K. Sanna

Joan

Klart som fan att vi är exotiska! Speciellt vi från Kriischaansta ;D

Camilla

skånskan är inte så svår att förstå, den var det förr, och df tror ni i övriga landet att den fortfarande är det, så ni orkar inte anstränga er att försöka förstå :P

Emma

Under vår inspark fick vi lära oss hur man pratar skånska; ta tag i båda mungiporna med två fingrar, dra ut så du får typ läskigt-clown-smile, sen är det abra att snacka! ;)

emelie

Du jag ska säga dig en sak. Skånska är väldigt vackert! Tycker jag såklart för jag är ju från Skåne! (y) Om du reagera så mot en tjej, då ska du se när vi hör en stockholmare här! Vi brukar oftast skratta åt deras dialekt. :)Kram!

Neha

Det tar mig en vecka att fatta skånska..

miss x Jung

Intressant, kvällskurser i skånska. Se på fan! Du kan ju börja med att lyssna på Emil Jensen, så kan du öva på hans texter ;)

Josefine

Har flyttat från Stockholm till Skåne för lite över fem år sedan, måste säga att skånska är en dialekt som är svårlärd! Inte för att jag har försökt till 100 procent i och för sig, men de där tunrots r:en är inte att leka med. Men jag säger go for it Pelle! Du om någon lär vara språkbegåvad ;)

wingers

wohoo! jag kan undervisa dig! skallebank! rullebör! potäder! vajjen!(oj, mkt utropstecken där, ja...)

anne

Skånska är hot! :)

madde

skånska e bra fint...eller hur..hahaha!!(finns ju dock vissa skånska dialekter som inte är någon höjdare) eller allt låter kanske likadant???

sabina

jag har viljat lära mig skånska i flera år.

sv: Det är ett staket imellan hunden och fåret och hunden står på en stor halmhög så hon hamnar i samma nivå som fåren

Anna

Äntligen en blogg som man orkar läsa, tror nästan jag ska fortsätta med det... och det säger jag inte ofta! Äntligen något annat än "dagens outfit" och "kolla vad jag fick på posten/shoppade i coolaste affären", vilket jag snart kräks på eftersom det är så in åt helvete tråkigt. Tänk att det skulle krävas en kille till det... Men det var inte det jag skulle säga, utan att du borde fötts till skåning. Vi här nere har förutom en skön dialekt också en mer av din attityd. Skåne är inte som resten av Sverige.

Freedomtravel

Ok, här kommer första lektionen. Du gör samma fel som alla Stockholmare som försöker prata skånska och säger "Skaune". Fel fel fel! Diftongen är "eå". Säg nu "Skeåne". Kolla vad bra det blir! Du kommer att låta som en äkta lundabo på 2 sek!

Lilla Fröken

Haha! Jag känner samma sak för skånskan. Den är exotisk i mina öron. Jag minns när man var barn och gick på stan i norrland på somrarna och det dök upp en skånsk turist som pratade. Det var som om alla andra stannade upp eftersom det är rätt ovanligt med skåningar i norr. ;) Samma sak var det med en lärare vi hade. Det tog många veckor innan fjortisfnisset tystnade i klassrummet när vi hade denna nya lärare.

Lilla Fröken

Läraren var skåning alltså och talade skånska. Hehe.

jnk

Visste du att skånska ligger på världsarvslistan? ;)

Sara - Welcome to Saradise

haha, klart vi skåningar snakkar bäst ;p