löjligt.Jag har sagt det förr, hittar man inget att skriva om - gå in på Aftonbladet och ta något ramdom därifrån. Nu hittade jag en artikel om Mogi. Hon ska leva på a-kassa. I två veckor.

Wöw! Bedrift där. Verkligen.

Aftonbladets alla ekonomiexperiment är så jävla löjliga. För ett tag sen skrev jag om fattigbloggen, om en kvinna som tog klivet ned och levde på socialbidrag i en hel månad. Töntblogg. Det var ju så mycket som hon bara var tvungen att ha. "Asså jag va bah tvungen att ha den här kaffen, jag lovar asså liksom".

Det där med kaffet kan jag har hittat på själv, men ni hajar.

Lyft fram någon som på riktigt har det snålt med cash. Istället för någon svinrik bratunge eller chefredaktör som verkar göra det lite på skoj.
Neha

Ja helt fel folk som syns. Är så jävla less på alla mode/brat/ jag är blond med opererade tuttar och läppar bloggar

Emma

Cred till AB som kan hitta på så mkt för mig att garva åt ;)

Gabriella

Kanske det, problemet är att jag avskyr stuvade makaroner, haha!verkligen starkt av henne att leva på a-kassa i 2 veckor också..verkligen... :o

Jenny

Ah, tack för hjälpen, får nog allt kika in där!Jag håller med dig, de gör fan narr av folk som har svårt att klara sig ekonomiskt.

feztis

Ja, det är verkligen löjligt! De som väl hamnat där får oftast leva med det längre än två veckor.. och två veckor skulle nog vem som helst klara av! Det hade varit annat om det handlade om ett år eller så..

Terese

Håller fullständigt med dig där.

Jag går på soc pga att jag är sjukskriven och det är inget liv. Men jag får leva med det VARJE dag och de kan gå tillbaka till sit bratliv närsom.. Blir så frustrerad. Lägg upp en RIKTIG fattig blogg istället kan man ju tycka..

Becka fotograf

sv: läs om bivärkningarna på min blogg nu! Äntligen upptaterat!:)

Erica

Svar: Jag spelar in på DVD och kollar i datorn. Skulle kunnat ladda ner egentligen, men Internet är ganska segt, så jag orkar inte det..Två veckor var ju inte länge alls...

Mandy - Trashy Bitch

tjabba! hon kommer inte klara det...haha den först och andra johan falk filmerna va bra, den tredje fjärfe och femte va så där...! :D inget slår BÄCK!

emma

hahah mogi alltså. den människa är ett jävla skämt

Kalle

Jag säger som Zlatan.Jag pissar på dom.

Johanna

Jag höll på posta världens längsta kommentar om den här "Mongi" och hur onödigt jag tycker media speglar vad som är "bra och dålig" ekonomi i hemmet och hur förjävligt allt är. Men jag tog bort det och skrev det här korta inlägget istället, för min, och eran skull. Pust.

Vic

Haha fan undra om det var via dig jag hittade den där fattigbloggen.. Jag blev bara förbannad av att läsa den! Och förstår inte riktigt det där heller, vad som är så hemskt. Min f.d. sambo och jag levde på hans bidrag, tyckte inte alls att det var så hemskt. Vi käkade ofta pizza, kinakäk och hyrde filmer som fan. Dessutom snusade han som en idiot så gick massa pengar till det också. Var inga problem alls!Och.. Det är kul att vara maskinist. Lite sådär fingertoppskänsla med skärpa och sånt men inte tycker jag att det är direkt svårt. Även om jag gillar att säga det så folk blir lite imponerade ;)

sanna

den där jävla mogi borde få någon uppkört i sin a-kassa. "normalt köper hon en väska för 7000" vilket jävla stolpskott tänker jag då, jag har en alldeles utomordentligt fin väska som jag införskaffade för 150 kronor på gina tricot. då får jag en väska plus att jag kan köpa en jävla massa hamstrar om jag så skulle vilja medans hon bara får en ful jävla väska.

jag vet inte varför jag srkiver? vad jag skriver? jag tror det är något fel på mig, jag måste nog till doktorn imorgon. hjälp mig snälla.vad gör du annars en fredag som denna?Eva

Riktigt!! Nu läser jag mkt sällan AB, men att lyfta fram nagon som har det riktigt risigt, som skriver hur de överlever. Det är mkt intressantare, det är sa sant.

pubes

läste också det där. när fattigbloggen skrevs var jag inne och spammade henne varje dag typ. när hon skrev sådär "idag tog jag en kaffe, var bara tvungen" så blev jag skitsur och spammade henne med sura kommentarer som "jahaja, hade du varit fattig på riktigt hade det stannat där som en tanke, du hade VERKLIGEN inte haft råd med en extra kaffe!!" och samma sak kommer det vara nu. "Lånar en av mina 1249292 kompisars kläder till kvällens utgång", "mamma bjöd på mat" osv. värdelöst!

Klara

SV: Eller hur?!:D Jag skrattade jättemycket igår!

Lucy

Jag jobbar som vikarie på en musik-ungdomsgård :) Så man lär ut lite om musik och peppar band i princip.Jobbar du något?

BlueRoseCase

Jag slutade läsa Aftonbladet för över två år sen för att jag inte stod ut med all skit längre. Ditt exempel får mig inte att ångra det beslutet...

Jonesy

Jag håller helt med dig! Känns bara som ett hån mot de som faktiskt har det svårt på riktigt.

siri skywalker

eller hur, när man lever på socialbidrag i EN månad behöver man ju knappast oroa sig för kommande månader "hur ska jag göra till jul med alla klappar till barnen? hur ska jag kunna betala min feta elräkning runt nyår?"

Så alltså fullständigt onödigt. DET är riktiga problem. Problem som får den där koppen kaffe att verka oerhört patetisk!

alex

Haha, ;-)

jodå, allt bra! Hur är det med dig?

Fredriksson

Till siri skywalker:Om elräkningen blir stor vid nyår? Skippa julgransbelysningen och adventsljusstakarna. Du vet det går på el! Eller lägg undan lite pengar varje månad till räkningen? Eller kanske be att få räkningen varje månad istället för på kvartal eller halvår? Några tips bara!

A

Har inte läst om Mogis experiment på AB, men det är fan ett hån mot alla som faktiskt lever på A-kassa.

Hur intressant är det att veta hur det går för henne att leva på A-kassa under två veckor?Landet svämmer ju över av folk som tvingas leva på A-kassa, socialbidrag, bidrag från kyrkan...

Skriv om de istället! Om verkliga människor.

Inte nån jävla bortskämd tjej som, ursäkta mig, verkar helt pantad och världsfrånvänd (jag tycker man är det när man slänger ur sig att "jag brukar lägga ut 7000 kr på en väska". Jävla pucko!!!).Daniel

Håller med dej!Att dubbelmoralare till bloggare ska låtsas leva fattigt (du vet sympati & förståelse) e skrattretande.Om hon skulle skänka sina dyra reklamväskor och intäkterna till fattiga - ja då skulle hon få min rspekt.Amatör.

anna

håller med. alltså att leva på "svältgränsen" som de väljer att kalla det är liksom vardag för en hel drös studenter och arbetslösa. att någon gör det på skoj i några veckor är ju bara sjukt.

Ally

hahaha jag läste också det där. jättefånigt.

frida

hon skulle väl få över 3000? 3000 på två veckor, när man bor hemma är ju sviiiiiiiinmycket

anna

kan och kan, ska ju på bio och ut imorgon så jag har inte riktigt nåt val, och så behöve jag nog en helt pluggfri lördag. söndagen lär väl bestå av pluggångest om jag känner mig sjävl rätt.

Anonym

Haha ja jösses! Hur ska hon klara sig då men sina vanor? Inget ont om henne alltså.. Men du hajjar. Harru sovit gott Pelle?Och har du kaffet i handen? I got it right here!

anna

inget val=om jag inte tar lite ledigt så går jag snart under ;)

ROXANNE

dom kan skriva om usa:s uteliggare, där kan vi snacka fattigdom! :<och tack så mycket för dina varma ord pellen!

Mikko

Haha! Det är det som är lite kul med Aftonbladet iofs. Lite som att läsa "En ding ding värld". Mycket underhållande blogg du har. Keep it up.

http://gaabriiellaas.blogg.se

hahaha fettt synd!

Kim

ojojoj hela 2 veckor!:O hahah, håller faktist med där.. vilket skämt.

bra blogg !:)

Natalia

"hittar man inget att skriva om - gå in på Aftonbladet och ta något ramdom därifrån. "

käännner såååå igen mig, aftonbladet är ren skit, men ngt är dem ju bra för ;)

Natalia

föörrresten, ajg ser att du klättrar upp på mest aktiva listan! skitbra! äntligen ngn vettig blogg som står med där.

- Therese -

Håller med! De upplever det ju inte på riktigt för de vet att de snart kommer ha sin vanliga inkomst igen. Det är långsiktiga ekonomiska bekymmer som är sjukt jobbiga, men som de aldrig kan förstå eller känna på.

Caroline

Du har verkligen rätt. Fattar inte grejen med deras lekar. Det känns som att de inte tar saker och ting på allvar ibland."hittar man inget att skriva om - gå in på Aftonbladet och ta något ramdom därifrån." Haha, det gör jag också ibland :) Men vadå, inget fel med det :)

jenny

håller med dig.. för nån dag sen i expressen stod de om någon brud som blivit vräkt från lägenheten för att hon väntat på a kassan i tre månader... så a kassan KAN ge "mogi" pengar men inte den tjejen som hade behov av de?

CAMIE

Du har så rätt så!

Jag har svårt att tycka synd om någon som kan köpa en väska för 7000kr!

Angelica

Håller med att dom är dumma i huvudet. Det är ju trevligt att dom kan gå tillbaka till sina liv efter det. Jag har väldigt svårt att tro att dom verkligen gör det fullt ut också. Dom tror att dom ska hinna få en inblick på 2-4 veckor? Njet!!!

Ella

HAHAHHAHHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAAHHA!Oh, vilken pärs.NAAAAAAAAAAAAAAT!

elin

håller med, skriv om fattiga istället oavsett om det är studenter eller arbetslösa, dålig lön funkar de memen hon e ju korkad, i heeeeela 2 veckor WOW. verkligen

Aurora Studios

Håller verkligen med, hon kan alltid återgå till sitt "normala" liv med gott om pengar om det blir lite för jobbigt. Jag förstår inte riktigt vad för sorts debatt det skall väcka om en bloggare lever som stora delar av det vanliga folket gör? "Ja men oj, det ÄR synd om dessa människor". Bah.

NAISY- Anna i landet Upp och Ner

Japp, håller med dig! Det är ju som att spotta de som är fattiga på riktigt i ansiktet. Mogi har ingen aning om vad det betyder att vara tvungen att oroa sig varje månad om hyran ska räcka till, om man ska kunna köpa kläder till barnen osv. TVÅ veckor! Hon vet ju att hon snart kan gå tillbaka till sitt "vanliga" liv. FRÄS!! (Oj, det är inte ofta Naisyskan blir arg, notera detta!)

jenn

Jag fattar inte hur hon kan ha så mkt pengar egentligen. Hon shoppar nästan varje dag och inget kostar under 1500 kr? :O

Danielle Hansevall - känd som danzi

Verkligen! :O

Nea och Evy

Kom igen, 14 dagar är ingenting, alla kan leva snålt i fjorton dagar.

Kom igen den dagen någon ska leva snålt i tre månader med räkningar, hyra och allt!

Emilia

Ja, de håller så på. Och de breder ut mycket än det är. Kommer nån till mig och pratar om en artikel och är patetiskt orolig. Så frågar jag och svarar "Läs inte kvällstidningarna, läs någon annanstans" ungefär

jessie

klockren blogg! :) Mogi kan ta sig nånstans, stackars rika flicka? 14 dagar klarar väl vem som helst, hon kan ju testa och vara hemlös istället i 2 veckor, det skulle tom jag tycka vore underhållande.

Ida

Det här kändes ju löjligt! Extremt löjligt. Speciellt eftersom fattigbloggen redan gjort det... Tyckte dock att den var rätt bra, iom att man fick läsa alla kommentarer, och mängder med fall och mail som skickades till fattigbloggaren. Mina ögon öppnades iaf lite mer för hur de har det, de på a-kassa, och de som aldrig får sin!

TSITSA

lol ja, men inte många som bryr sig om att läsa vanliga bloggar tyvärr.

Sara - Welcome to Saradise

håller med :)

sarah

Pelle Nils Nilsson, jag håller med dig till fullo.

KATARINA GLADUN

håller med för fullt. det är hemskt va media fokuserar på bla. ''mode bloggare'' bratts och b kändisar i Sverige, istället för att fokosera på folk som faktiskt behöver pengarna eller vad det nu alltid handlar om.usch, jag blir förbannad!

jessica [ myckelite om litemycke ]

fan vad töntigt!

en annan lever på csn 7000kr /mån i 4,5år.... när man pluggar.

Ellen - ellastankar.blogg.se

Haha hon kommer säkert inte att klara av det =P

Ellen - ellastankar.blogg.se

haha hon kommer säkert inte klara av det =P