öl.


Frukost/lunch/middag/kvällsmat.

Jag tänkte på en sak förut. Idag var första dagen som jag inte var nervös, kände skam eller något liknande när jag var på Systembolaget. Helt obefogad känslor, då jag om ett par månader fyller 22 bast och har haft systemetåldern inne ett bra tag nu. Men jag vet inte, på något sätt så har jag alltid varit lite rädd att nekas köp och/eller att de ska haffa en för langning (inte för att det har skett, men ändå. Att jag langat alltså).

Jag tror dock att det undermedvetet handlar om att jag börjar bli gammal som fan. Den som ändå var arton och fick dricka folköl igen. Det var tider det.
anna

haha ja det var tider det!

ROXANNE

ja, 18års follen var bäst, nu vet man att man alltid kan köpa alko när man vill. på den tiden var allt så nytt och spännnade ;)

sandra

ja det är ju lätt att säga när man inte är 18 och behöver dricka folköl :P haha

http://gaabriiellaas.blogg.se

det ja tyckte va dåligt me filmen va att den va så kort och så som den sluta

carolina

nej fy, jag drack vodka med sprite när jag var 18, för det var det vi fick tag i ;) förstår inte hur man orkade? vin räcker gott och väl nu...

MS | › Michael Jackson ♥

cool bild!

stefan

Det där får man väl ändå se som lite vuxenpoäng?

stefan

Jag drömde förresten att du fick Lily Allens skiva idag och att du bloggade om det, haha

Sandra

filosofen slår till igen lr? ;)

Erica

Jag har inte ens varit inne på systembolaget, hehe.. :)

j

eller..vad stoppar dig från folkölen..?

Louise - Ur mitt eget perspektiv

haha, jag fyllde ju 20 o oktober och har fortfarande inte satt min fot på systemet ännu. :S

Gun

Det kanske tar ett tag att vänja sig vid att man faktiskt får handla helt legalt.

Ally

haha jag välkomnar ålderdomen! tänk att vara arton och stå vilse och orutinerad på stureplan...vill inte tillbaka...

Neha

Närbildfilter..kostar typ 200 för lite smårappliga men de funkar super

anna

ööööl!

Alexia

Tack, det lär nog behövas haha..Ja, fan asså...Nu finns det ingen mer ålder att längta till..När man har fyllt 23 så är det slut på det...Jag är 21, 22 i mars..När jag fyllt 23 så får jag åka finlandsfärja haha..Jag längtar ju knappast till den dagen jag fyller 30

siri skywalker

ja. nu lät du minsann som en gubbe.p.s I love wannabe-msn-chatt-funktionen på facebook :(

tobys.se - En släng av ADHD och hjärnsläpp

Folkisar är däremot gott till maten :D Helt ärligt, om den är iskall.Helst flaska, i bastun typ.Sv: Fan för dig då. Nu blir jag überstressad. :p

Anonym

ja har jämt ångest på systemet..vågar inte ens fråga efter nått för ja tror dom ska tycka jag är för liten för att dricka..då är jag ändå 24.

Todde

åhhh en till kille som bloggar.. vi e nästan fridlysta bland alla blonda fjortisar här..... Jag har med varit på systemet och inhandlat två kassa öl...

sally

nya jlo hot or not

Neha

Ja precis. Jag skurvar alla på varandra så jag får +17

Tess

hahah...ja, jag får fortfarande visa ID på systemet trots att jag är 29 år :-)Svar: Jo, det är inälvor från får men det är mumsigt ändå :-) Låter äckligt, men smakar inte som det låter kan jag säga. Tycker det är bra att allt på ett djur tas tillvara då det slaktas så det inte bara kastas :-)

Moa

:)

Vad tycker du om mina nya jeans kläder som jag har köpt idag?

Tillan

Svar: Hmpf, fy en sån förolämpning, KONSUM om jag får be!^^, ;)

alexia

Hahah

nathalie

sv:thanks pelleboy, jag känner att jag utvecklas helatiden!

Jessica-tre killar och en tjej

Hurra, nu har jag hittat en till bloggkille!! Du har härmed fått ännu ett fan, och en länkning på min sida. Vill du slänga upp något liknande så go ahead, det gillar jag, men det är inget måste.Vad gäller inlägget, det där med skamkänslor på Bolaget är något som jag dras med fortfarande, och då även om jag bara går och kollar eller är sällskap med någon fylletratt som ska festa samma kväll eller så.. Jag är ju Mamma och ska alltså inte dricka Alkohol. Dessutom är jag tjej (kvinna?) så jag kan inte ens slänga mig med frasen "Alkohol och kvinnohål är de enda hål jag tål" som min före detta svärfar försökte hävda var ett allmänt vedertaget uttryck när någon gnällde på ens existens på Bolaget, i synnerhet på måndag eller tisdag. :o)

Jag är nu snart 30 år (hjälp, jag börjar bli gammal!) och känner ändå att snart, SNART kommer jag bli krävd på leg i kassan, och civilspan står och kollar mitt sällskap så jag inte hänger med folk under 18 som jag kan langa till.

Vet inte om det är så att Bolaget gjort det till något jättefult att dricka och handla där, eftersom det är en så hård (och totalt jävla korkad) 20-årsgräns på inköpen. Ironiskt att man får supa sig full på krogen redan som 18-åring men måste vänta ett par år till innan man får köpa alkohol utan att ruinera sig på kuppen och sitta hemma och grogga..

(Visserligen söp jag hjärnan ur mig som 15-16 åring mest för att jäklas, men det är ju på inga sätt unikt för någon idag. Snarare är det de absolutister som inte dricker en droppe alkohol alls som är smått unika i dagens samhälle.) Man blir ju mer förvånad att höra att någon inte dricker (är'u på smällen?) än att höra att en fjortis sitter och småsuper på torget.

Så det kanske inte är så konstigt att man känner lite skam på Bolaget?

Avdramatisera skiten så slipper man frestas, alla vet ju att det man inte får, det vill man bara mer och mer bara för ATT man inte får..Ha en trevlig lördagskväll, för nu orkar jag inte skriva mer. Hoppas det räknas som en riktig kommentar som inte är spam nu!

lisa

om man gillar öl så är man vuxen! Jag tycker inte om öl, men jag försöker ibland få mig att tycka om det men vafan det går aldrig bra tyvärr!svar: ja jag har fått svinisen, den bara dök upp helt oväntat i torsdags! :(

Eva Linder

Jag fick visa leg tills jag var runt 30 år. Kändes värst när jag var runt 20. Men det är klart, nuförtiden skulle ingen ens fundera över att fråga!Kul, för jag och min äldsta dotter diskuterade just den här märkliga lagen i Sverige idag när vi satt på en krog här i KL och åt middag. Vid 18 års ålder får du supa skallen i bitar på krogen, alltså en offentlige plats, men du är inte betrodd att bära hem spriten och förtära den hemma vid 18, nej då måste du vänta ytterligare två år. Märkligt.

madde

åååja shit vad du börjar bli gammal!! ;-)

ha en trevlig lördagkväll!!=)

Rebecca

Har samma känsla när jag ska köpa cigaretter/folköl/snus! Känns verkligen som att man fortfarande gör något olagligt!

Sofia

Yes skönt att vara 18 ;)

Yuki

Känner igen det där från när min syster skulle köpa på bolaget för första gången för några veckor sen xD själv är jag bara 17 och föredrar att inte dricka öl alls :P

Tjej med adhd

Förstår precis! Jag är typ 30 o känner mig fortfarande "skyldig" när jag ska handla på systemet... likaså när man ser en polisbil som kör förbi fast man är sjukt laglydig! (oftast)

Matilda

Öl till frukost är nice!Och du FÅR ju fortfarande dricka folköl ;)

Johanna

Kul att du skriver det, för jag känner faktiskt samma sak när jag är på systemet. Ibland när man handlar så blandar hej vilt, vodka, öl, vitt vin, rött vin.. (Jag brukar köpa mycket när jag väl är där så slipper jag gå dit på ett tag haha) Fast man själv tänkte då att man skulle ha allt till olika tillfällen. Men då kan ju de tro att man ska langa. :S

louise

halloj

kika gärna in i min blogg och lämna gärna en kommentar :)

ha en bra kväll

kram

http://louiseblomzth.blogg.se/

louise

halloj

kika gärna in i min blogg och lämna gärna en kommentar :)

ha en bra kväll

kram

http://louiseblomzth.blogg.se/

Emma

Usch, ja. Har insett att min lillasyster fyller arton nästa år, vilket är helt jävla stört, med tanke på att jag fortfarande ser mig själv från arton. Jag har börjar gå in i en tjugoårskris.

sarah

Ja, usch. 22. Jättegammalt.Det är ju då livet leker?

Antagligen sitter jag väl inspärrad i en villa på landet i Linköping med typ 15 ungar, eller nåt.Fast ja.Good point with tha fucking comment ftw!