zombietajm.


I år ska jag gå på Halloweenfest som mig själv.

Nä, jag skojar bara. Ifall ni nu missade ironin i meningen ovan. Jag håller på och förvandlas till en zombie. Och för ett för sminkpennakit för 19:90 spänn så blir det inte mycket bättre än så här. Men jag är nöjd, det är helt okej. Kommer nog ha kvällens billigaste utstyrsel.

Lite som en hora. Billiga kläder, billigt smink och allmänt kåt.

Varför jag inte bloggat idag? Jo, jag vaknade upp med huvudvärks-VM och har inte återhämtat mig förens nu ungefär. Ett tips: undvik att överkonsumera glögg under oktober månad. Kroppen är inte van.

Fan vad trashig jag låter. Skyller på det billiga sminket. Jag ska ha en grym kväll, ska ni?
Publicerat i: Fest och fylla

pre-julafton.


Idag är det "dan före dopparedan" gånger 54. Vad gör man då? Jo, firar julafton. Det här är syrrans påhitt, då den jäveln ligger på Thailands solstränder under julhelgen. Så nu ska vi käka lussebullar, pepparkakor, julskinka, dricka glögg, julmust och en massa annat gött.

Vi kör en "pre-julafton" med andra ord.

Och ja, självfallet är det starkvinsglögg. Det enda som egentligen saknas är "Take That"-spelet. Men vi är ju ute en vecka för tidigt. Attans!
Publicerat i: Pelles vardag

världens bästa spel!!!

Hahahahaha! Det här tycker jag är jävligt lustigt. Den femte november släpps ett "Take That"-spel till Singstar. Jag undrar hur brainstormandet gick till på det mötet, när man beslöt sig för att göra det här spelet.

"Vilket band eller artist är det ultimata kultbandet som vi kan göra ett storsäljande Singstar-spel med? Oasis? The Rolling Stones? Red Hot Chili Peppers? Michael Jackson? Nej, jag vet - låt oss ta Take That".

Inget ont om Take That (inget som bör nämnas här i alla fall), men jag förstår inte hur man tänkte här. Jag är säker på att det finns ett tiotal fans världen över som mer än gärna betalar för ett spel som detta. Men alla spel som inte blir sålda kommer nog få en medarbetare avskedad på London Studios.

Publicerat i: På tapeten

för in lämplig cranberries-titel här.


På lördag ska jag på halloweenfest. Det är självfallet maskeradtema och jag ska vara zombie. Fick en jävla massa zombieinspiration igår på bion. Bara att gå dit så som man ser ut när man vaknar.

Köpte några kritor som tydligen ska hjälpa mig med min zombielook. Exakt hur de ska hjälpa vet jag inte. Men de kostade bara tjugp spänn, vilket är ett lagom pris för att se sjaskig ut som fan.

Till denna knullrufsfrilla och kritmålade nuna så slängar jag väl på mig gympakläder från sjätte klass och dränker mig själv i två dagar gammal köttfärs. Kan inte bli annat än succé!

Ska ni på halloweenfest, mates?
Publicerat i: Fest och fylla

och vinnarna är...Det är dags att presentera vinnarna i årets mest sega och långdragna Blog Awards-härmapetävling. Jävlar vad röster det kom in till Alternativo Awards. Så många att det tog ett par timmar att sammanställa skiten. Den som ändå vore teknisk nog att fixa någon typ av rösträknare. Istället har jag suttit med penna och papper och kryssat för hand. Träningsvärk är att vänta.


Grattis till alla er! Vinsten är äran och inget mer! Hade jag varit rik av mig så kanske priset sett annorlunda ut, man vet aldrig. Ingen som vill ha ha tvåkronornudlar? Någon? Ingen alls? Nä.Kritik som kommit in under vecka:
Varför är inte jag nominerad!!!? Nästa gång så öppnar jag upp för tusen kategorier och elva nominerad i varje kategori.

Asså, duh hermar juh blog awards! Nähä?

Varför Egoina i så många kategorier? Varför inte Egoina i så många kategorier? Jag gillar henne. Dessutom så var det ni som röstade om det, aight?

Du gör ju allt för att få kommentarer, din tönt! Sant. Meningen med livet är kommentarer. Många kommentarer = ett bra liv. Bättre än att få barn. Bättre än att ha hälsan i behåll. Bättre än allt.

Fast helt ärligt nu, jag berättade inte ens för folk att de var nominerade. Så om jag nu är en kommentarsraggare, så må jag vara världens sämsta.
Publicerat i: Bloggtips

awesome filmtips!


Tänk er en blandning av Juno och Kill Bill, släng sen in ett par miljoner zombies på det och ni får Zomieland. Den här fimen var så jävla grym, jag blev helt såld. En Oscar till manusskrivarna och till han eller hon som ens kom på idén. Det här är humor på min nivå. Smarta, snabba repliker (plus hundratals inslagna zombieskallar).

Jag kan bara uppmana alla att se den. Riktigt jävla bra!

(Den som blir besviken nu, efter mina lyriska ord, bör hålla sig till high school-filmer).
Publicerat i: Film och tv

zombies och uteblivna vampyrer.


Kors i taket, nu har jag ägnat de två senaste timmarna att svara på i stort sett alla kommentarer. De var en jävla massa, det vill jag lova. Känns som om jag måste lägga ned "måste svara på alla kommentarer"-tänket snart. Det är alltid en liten stressfaktor inombords. Fast å andra sidan så är det ju jävligt kul att läsa bloggar, så... jag ska sluta bitcha.

Har du inte fått någon kommentar? Suger att vara du.

Ikväll blir det middag för en polare som drar till Englandet för jobb, bio med "Zombieland" och efter det sitter vi på en pub.Det blir riktigt awesome, synd bara att man missar "vampire sex evening" (True Blood). Men det är väl nu man ska klappa SVT för att de har sin play-funktion, antar jag.

Vad gör ni ikväll?
Publicerat i: Pelles vardag

onsdagsförvirring.


Jag undrar vad en sådan här pumpafrukt fyllde för funktion innan den blev handelsvara nummer ett inför halloween. Tänk er själva om ni skulle stöta på den i djungeln (eller var de nu växer, jag vet inte), skulle ni tänka att den är ätbar? Nä. Något så vårtigt skulle man aldrig kunna tro vara mat.

WÖÖW! Sinnesförvirring nummer ett, jag vet det fan vad jag skriver om.

Jag lyssnar på julmusik så här i allhelgonatider. Kan vara en bidragande faktor till denna förvirring.
Publicerat i: Pelles vardag

vagina tree.


Jag lekte proffsfotograf tidigare idag och fotade allt jag sprang på. Dagen gick åt till att träna på manuellt fokuserande. Klurigt, men jävligt kul.

Hur som helst så sprang jag på ett träd som såg ut som en vagina. Eller "mutta" kanske vissa väljer att säga (jag). Bortser man från pinnen i mitten (eller bör man egentligen det?), så det ju ut som det. Eller vad säger ni?

Plötsligt så förstår jag varför det finns trädkramare....

Och på tal om detta ämne så måste jag ännu en gång gratta Johan och Maria till deras lilla Britney! Som de för övrigt envisas med att döpa till Ella, men vi vet alla hur det kommer sluta...
Publicerat i: Okategoriserbart

kattjakt.Nu är snart allt som förr här på bloggen. Alla som har saknat catpaparazziriet, räck upp en hand!

Jag har kommit på att jag i stort sett har höstlov ta mig fan. Inget plugg mer än ytterst lite läsning. Inget jobb planerat. Än. Middag för en som drar till Englandet imorgon. Syrran kommer hem på torsdag. Halloweenfest på lördag.

Som att lov i grundskolan. Förutom festandet då. Jag var ganska sen med min första fylla. Eller nä, där ljög jag. Sommarlov till nian. På tok för tidigt tycker jag idag.

När blev ni fulla för första gången? Kan vara kul och veta. Och anteckna ned. För framtida bruk.
Publicerat i: Pelles vardag

ett modebloggsinlägg.


Ni ska bara veta hur sopig päronens dataskärm är. Den dämpar alla färger. Så om tröjan ovan ser förjävlig ut, så är det dataskärmens fel och inte min klädsmaks.

I. alla. fall. Inte nog med att jag köpte en kamera för en mindre förmögenhet igår, jag bestämde mig också för att besöka MQ. En affär som tar okända klädmärken, hypar upp de med alla medel de har och säljer skiten till överpris. Misstolka mig inte, det finns en del snyggt där inne. Som tröjan ovan, den köpte jag.

Till reapris då så klart. För låt oss inse, en student som handlar till normalpris på MQ - det händer inte.
Publicerat i: Okategoriserbart

nu är den här


Nästan alla era förslag till "the shit hit list" har sammanställts och om ni trycker på bilden ovan så kommer ni till Spotify-listan jag skapat.

Märk väl att jag struntade i kommentar som till exempel "allt med Kent". Detta för att listan inte ska bli 43 dygn lång och väldigt långrandig. Just Kent har ju den tendensen, menar jag. Att låta likadana jämt och ständigt.

Hur vågar jag förolämpa Joakim Berg och hans slavar? Hur vågar jag?!

Fick VG på inlämningsuppgiften jag lämnade in förra veckan, oh yeah!
Publicerat i: Musik

badkarssömn.


Jag somnade i badkaret förut. Inte nog med att detta är förenat med livsfara, vet ni vad det första jag tänkte var när jag vaknade? "Skit fan, hur jävla länge har jag sovit här? Måste ju blogga". Tydligen var tidsbegreppet och bloggen viktigare än det faktum att jag precis varit med om en nära döden-upplevelse.

Minus "nära döden". Alltså bara en "upplevelse". Knappt det.

Med andra ord; du vill inte att jag går förbi dig om du till exempel sätter i halsen, för då kommer jag med största sannolikhet börja Facebooka via telefonen.

Men det lustigaste här var ändå det faktum att jag hade badat i sammanlagt sex minuter. Sex minuter. En, två, tre, fyra, fem och sex.

Jag skyller på vintertiden.
Publicerat i: Pelles vardag

mitt skrev har något att säga er.


"Say hello to my little friend".

För er som inte kan er filmkunskap: Al Pacino - Scarface - epic - måste-se-film.

Så jag har äntligen skaffat mig en sjuhelvetes härliga kamera, en alldeles egen och sprojlans ny Nikon D90. Awesome kamera med awesome funktioner som tar awesome pics. Bilden ovan gör den kanske inte rättvisa, men fan vilken jävla grej det här är.

På en skala mellan 34 och 67112 i awesomehet, så får den en stark 65000:a. Värd varenda slitsam jobbtimma.

Nu ska jag skriva två opponeringar, sen ska jag ägna hela måndagskvällen åt era kommentar. Den här gången kan jag nog lova det. Kanske.
Publicerat i: Pelles vardag

vanliga pluggfrågor.

Jag har fått för många jävla frågor angående min nuvarande pluggsituation. Jag kan säkert lägga ihop kommentarerna och mejlen till ett par hundra frågor. Kan vara för att det enda jag skrivit om, sorgligt nog, de senaste två veckor är just skolan. Jag har inget liv. Jag sover, pluggar och jobbar - lev med det.

För att klara upp ett par saker, låt mig svara på de vanligast förekommande frågorna. Ni kan ju låtsas vara intresserade om ni känner för det.

Vad pluggar du nu?
Just nu pluggar jag två universitetskurser på distans, en psykologikurs och en litteraturkurs. Den förstnämnda är färdig vid slutet av november och den andra tar slut i januari. Anledningen till att jag sökte dessa var för att komma upp i 60 högskolepoäng (hp), som är det antal poäng man behöver ha inläst för att komma in på journalistlinjen. Till en början skulle jag bara läsa psykologikursen, men la till den andra kursen så att jag kunde få studiebidrag. Detta gjorde jag då mitt jobb drog ned mina timmar per månad.

Vad har du pluggat?
I gymnasiet gick jag hotell- och restaurangprogrammet, något som jag ångrar nu riktigt jävla rejält. Min hjärna och min framtid hade mått bättre av en teoretisk linje.

När det kommer till universitetstiden så har jag läst en termin på "Kultur, samhälle och mediagestaltning" (KSM) i Norrköping. Ett program som var tänkt att jag skulle läsa i tre år. Men det var inget jag tyckte kändes speciellt bra. Tvärtom så tyckte jag det var flummigt och för mycket kultur. Så jag hoppade av och började på en statsvetenskapskurs i Linköping som jag tog mig an för att ha något att göra i en termin. Den kursen är än så länge den värsta kurs jag läst - rent pluggmässigt. Kolossala mängder text att läsa och svåra tentor.

Kuggade en tenta två gånger och kom bara upp 54 hp vid årets slut (KSM + Stat tillsammans), vilket blev anledningen till att jag sökte distanskurserna jag nämnde ovan.

Varför högskoleprovet?
Ett högt högskoleprovsresultat ger bättre chans att komma in på det man vill. Själv vill jag helst av allt gå journalistprogrammet. Det är ingen fast gräns satt för högskoleprovsresultatet, men efter att jag sökt i höstas så fick jag som svar att jag "måste ha 60 hp inläst och att mitt resultat från högskoleprovet var för lågt". Detta jämfört med övriga sökande, antar jag. Men som sagt, någon fast gräns för högskoleprovsresultat finns inte.

Varför pluggar du inte upp gymnasiebetygen istället?
Jag kan inte! Alla teoretiska ämnen från gymnasiet lämnade jag med toppbetyg. De fyra "G:na" jag har i slutbetyget är på ämnen som "Varmkök A", "Bageri B" eller vad för skit man nu pluggar på hotell- och restaurang. Inte en chans i världen att jag ger mig på de igen, om det nu vore så att jag skulle få chansen.

Vad vill du göra?

Jag vill bli journalist. Ett oerhört populärt program som är svinsvårt pricka in sig på (speciellt om man suger röv på högskoleprovet) och som har en arbetsmarknad som är lika med noll. Ungefär. Men finns något man verkligen vill göra, så ska inte arbetsmarknaden spela någon vidare roll. Sen får vi se hur det går med den här planen att få plugga till journalist. Just nu känner jag mig vilsen i universitetsdjungeln.


Till alla er som bara läser de här raderna längt ned; allt bra med er? Hade ni en fin söndag? Duschat något?
Publicerat i: Skola och jobb

låt oss göra den ultimata skitmusiklistan.


Pjoltas gav mig den här idén. Eller jag snodde den rakt av utan att ens bry mig om att fråga. Härmapor finns det gott om i bloggvärlden, jag ska inte vara något undantag. Pjoltas bad i alla fall sina läsare om att lämna tips på sorgliga låtar. Tips som han senare gjorde en spellista av på Spotify. Låt oss göra samma sak, fast nu med din absoluta värsta skitlåt!

Vilken låt behöver vara med i skitmusiklistan?

Mitt bidrag: Takidas "Curly Sue".
Publicerat i: Musik

i'm screwed.


Har precis rättat mitt högskoleprov från tidigare idag. Eller ja, vissa av svaren hade jag bara i huvudet, men jag är i stort sett säker på att jag mindes samtliga rätt. Och jag söö-ööh-ööh-g! Fan vad dålig jag var! Speciellt på mattedelen. Men ey, ingen överraskning där inte.

Något annat jag kommit till insikt med är att jag antaligen inte kommer in på någon journalistutbildning nu till våren heller. Hur kan det vara så svårt? Vem vill bli journalist egentligen? Bara nollor. Som mig. Ska fan starta ett journalistplugg för sopigt folk som suger på högskoleprovet. Det är kriterierna för att komma in på min skola - ha 0,7 eller mindre på högskoleprovet.

Kan inte Göteborgs universtet och/eller Södertörns högskola (universitet?) bara lyssna till folk som vädjar om en plats? SNÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLLAH! JAAAAG ÄR DESPERAAAAAAAT! VILL INTE BOO HEEEMMAAAAH MEEER!

Förväntat gensvar: negativt.
Publicerat i: Skola och jobb

jag vill vara hemma!


Jag orkar inte jobba ikväll, fan att jag tog åt mig det här passet! Visserligen kommer jag behöva julklappspengar (till de fyra personer jag faktiskt handlar till), men jag är helt jävla död. Högskoleprovet gick...  nja, det gick väl så där. Jag tyckte svenskdelen (LÄS) var svårast. Inte svårtydd, utan den mängden på så kort tid var svinjobbig.

Antagligen tangerar jag mitt überbetyg på 0,7 från 2007. Eller så suger jag mer än så. Jag är duktig på att suga.

Fast nä, när jag fick 0,7 hade jag inte övat en enda gång. Förhoppningsvis blir det lite bättre den här gången. Den som lever får se. Och den som dör missar ingenting.

Dags att klä sig för jobbet. Den som ändå fick vara hemma, ta en öl och se på "Veronica Mars". Det vore grejer det...
Publicerat i: Pelles vardag

produktiviteten flödar.

ClipArt à la '95.

Guten morgen, folks! Visst är det bra jävla konstigt att de dagar då man verkligen behöver sova, så vaknar man svinatidigt. Som idag, jag vaknade klockan sex istället för det välbehövliga klockaslaget sju. Nu är det i alla fall snart dags att fara iväg för att göra mitt livs andra högskoleprov. Vi får se hur det går. Förberedd är jag i alla fall och det var jag då verkligen inte sist.

Läste på en hemsida att man skulle tänka positivt proven igenom. Så det är så jag jobbar idag. Det är det som är min förberedning.

Sen ångrar jag vid det här laget att jag tog åt mig extrajobb ikväll. Men det blir nog guld. Tänkte dö lite framför "Little Miss Sunshine" och era kommentarer när jag kommer hem. Blir alla tiders. Hörs la då!

Vad gör ni idag, nerds?

Uppdatering:

NÖÖÖÖÖÖRDMOEMÄNT!
HAHA!
Publicerat i: Pelles vardag

myyyysigt, gussegull.


Det är ganska jobbigt att höra "fredagsmys"-reklamen när man har en kväll med jobb att vänta. Sen när man kommer hem så är det marsch i säng som gäller (som en femåring, ja). Ingen fredagsnjutning alls, med andra ord. Sen är det något med ordet "mys" som är lite provocerande dessutom, tycker ni inte? Det är ett av de få ord som är så smöriga att man känner av flottet i ansiktet.

Och sen tvingas höra en hel låt med just ordet "mys". Brr...
Publicerat i: Okategoriserbart

jag packar.


På måndag köper jag ny kamera, yey!

Morgondagens packning till högskoleprovet:
- Snickarpenna (i brist på blyertspennor).
- Kniv för att kunna vässa min snickarpenna.
- Ett halvt sudd från 1999.
- VISA-kort för att kunna köpa kaffe. Tror ni en skolkafeteria, som rustades senast 1976, tar kort?
- Legitimation för att kunna legga mig själv (kortet där är epic).

Det är allt som behövs egentligen!
Publicerat i: Skola och jobb

fan jag blir galen!


Sitter och övar på gamla högskoleprov. Har gjort det i flera dagar nu och ändå, trots "stenhårt" (erhm) övande, så blir jag inte klokare på den här jävla mattedelen. Den är ologisk. Korkad rent ut av. Jag förstår inte, hur kan man göra så jävla idiotiska frågor? Kuggfrågor är det också, ta mig fan! Jag brukade gilla matte i gymnasiet, jag hade fan toppbetyg.

Men det här är fan inte matematik. Det är... det är... bara puckat! Den som skriver frågorna borde suga hästmule.

Just det, Egoinas morsa påminde mig om att jag borde ha en "årets blogg"-kategori också, under "Alternativo Awards"-grejen alltså. Det var tänkt så från början faktiskt, men jag glömde den. Har fixat det nu i alla fall, ey. Synd bara på de första femtio som kommenterade, hehe.
Publicerat i: Skola och jobb

och de nominerade är...


Då var det dags för del två av "Alternativo Awards 2009", bloggvärldens mest patetiska bloggpris, som är allt det dåliga som "Blog Awards" inte är. Men roligt har vi! Typ. Kanske. Eller nä.

I mitt förra inlägg i ämnet så bad jag alla er att komma med lite nomineringsförslag i de kategorier jag valt att ta med. Just det inlägget brakade ihop, så alla fick inte chansen att lägga förslag. Men det är ju inte det viktigaste. Här nedan har vi de nominerade som bygger till 90 procent av de förslag jag fick in, resten har jag valt att lägga till själv.

Nu ska ingen ta illa upp och bli skitarg, det är bara på skoj. Väljer du ändå att bli arg, så föreslår jag att du väljer att se detta inlägg som något jag gjort av ren "avundsjuka". Det är ju nämligen alla bloggares svar på allt de inte tycker är roligt.


Myaraq - Osexigt - Spiderchick - EgoinaEmma Says - Elin Wahlberg - Mini - PacemakersRosita/Fewlix - Natalie/Almond - Sassy/Eurotrash - Sussi/LavicaStefan Larsson - A/I Min Soffa - Lisa Salo/Dagdrömmaren - Erica/Do Not PanicTobias/GrymtRoligPerson - Karin Olofsson - Anna/Garderobsgrubbel - Anna/AddspiritEgoina - Amanda Berg - Alex Schulman - BloggkommentatorernaGun - Egoinas Riktiga Mamma - Rut - Carl BildtTänker - Inte - Länka - I - OnödanFEBB - StinaLee - Kenza - Anna HibbsTobias/GrymtRoligPerson - Kalle Nilsson - Magnus Skoglund - Bajs-PelleWingers - Pjoltas - Egoinas - Hela HustrunViktoria (livspeppare) - Sanna (hårdrockare) - Natalie (bloggdesign) -  Matilda (barnboksillustratör)


Sådär ja, det var de nominerade. Jag är väl medveten om att jag snott bilder hej vilt, helt utan någon jävla skam i kroppen. Säg till om du vill att jag ska ta bort någon bild.

Nu är det upp till er och rösta!
Om du vill rösta på alla eller ingen eller bara en är upp till dig. Resultatet kommer den dagen jag har lite tid över.
Publicerat i: Bloggtips

moralkakor.


Jag åt moralkakor hela dagen igår och bestämde mig högljutt (morsan satt i samma rum) att "imorgon ska jag minsann plugga hela jävla dagen". Har jag gjort det? Nej. Istället har jag inte ätit något alls, mer än litelitelite choklad, och suttit febrilt och pillat med "Alternativo Awards". Det tar tid. Har suttit i två timmar bara nu.

Kanske är bäst att äta lite i alla fall. Äta bör man...

... annars är man hungrig.

Vad har ni för er?
Publicerat i: Pelles vardag

it's time for vampire sex.


Fick lov att censurera bilden liten, man vet ju inte vilka som är här inne och läser.

Snart dags för "True Blood". Det har blivit lite av en tradition nu att jag slår vad med mig själv hur många gånger det är nakenaction i det nästkommande avsnitt. Idag gissar jag på.. hm... tre!

Många, i stort sett alla, frågar hur jag "kan kolla på serien på TV?". Det är inte så jävla svårt. Man slår på apparaten, sätter sig ned, kollar en timma, slår av appraten. Den här proceduren upprepas en gång i veckan och kräver en IQ likt en fiskpinne.

Egentligen fattar jag att de menar "hur orkar du kolla på TV en gång i veckan när hela serien ligger ute på nätet?". Något säger mig att jag bör hålla mig undan från streamade serier. Skulle inte få många knop gjorda. Finnarna skulle frodas och jag skulle bli ljusskygg.

Nu vet ni.
Publicerat i: Film och tv

varför finns sverigedemokraterna?


Jag sitter och kollar på en SVT-debatt mellan Maud Olofsson och Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare. Idiotisk debatt som kommenteras positivt av inavlade bönder. Kan någon berätta för mig varför ett "parti" som Sverigedemokraterna behövs? Och varför, i en debatt med en Sverigedemokrat, kommer alltid samma jävla förlegade argument upp? Oavsett vad som debatteras.

"Barn får inte längre sjunga 'Den blomstertid nu kommer' på skolavslutningar".

"Barn får inte vara i kyrkan på skolavslutningar".

"Barn slutas servera fläskkött i skolan".

"Barn bli tvugna att simma pojkar för sig, flickor för sig på gymnastiken".

"Våra löner kommer bli mindre".

Sällsynta fall som Sverigerdemokraterna normaliserar och för politik efter.

Det här är så jävla mycket "Bullen" och 90-tal att jag spyr i min egen mun, vem fan tycker så här egentligen? Inte någon normal funtad människa. "Det är sådant här som man sitter och talar om hemma vid köksbordet", säger Åkesson. Om jag någon gång skulle höra någon yttra sig på ett liknande sätt här hemma, då tar jag mitt pick och pack och drar.

Kommer bara hem över jul, så som man blir tvungen till.

Fast då kommer väl muslimerna ha förstört den traditionen också, om man ska gå på Åkessons linje.
Publicerat i: På tapeten

publikanalys.


Bilden är från publikhavet på "Glasvegas"-spelningen i somras. Det är jävligt kul att analysera sina medmänniskor runt omkring en. Jag har fan flera sådana här bilder från flera olika spelningar. Fråga mig inte varför, men det har jag. Folk ser galna ut när de kollar på liveakter.

Tänk om ni ändå fick se mig. Grejtest maniac of ål tajm!

Uppdatering: JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOBB! Vad händer idag? Berätta, ey!
Publicerat i: Musik

skånedofter.


Brukar ni, precis som jag, minnas saker genom att ni råkar springa på en speciellt lukt? Idag sprang jag på en lukt som påminde om något som skedde långt jävla bak i tiden. Som liten knodd så åkte vår familj alltid till Borstahusens Stugby i Landskrona. Där bodde vi i stora stugor med hela familjen plus en jävla massa andra släktingar. Skitskoj minns jag att det var, där nere i Skåneland, varje sommar. Sist vi var där så var jag och tvillingen sju år, så det är ett bra jävla tag sedan nu.

Var sprang jag på denna doft då? Jo, i damernas omklädningsrum på jobbet. Där hade något hängt in min tröja. Fråga mig inte varför, för det är ett ganska maskulint klädesplagg.

Märkligt.
Publicerat i: Pelles vardag

sällskap i sängen.


Igårkväll, när jag låg med Veronica, så kände jag något krypa över halsen och fick snabbt erfara att det var en silverfisk. I sängen. Fy fan vad äckligt. Befinner inte de sig på osanitära platser? Min säng, och än mindre mitt rum, är inte speciellt skitigt. Okej, så det var kanske ett halvår sedan jag bytte lakan och golvet dammsögs väl senast... ja, jag vet inte om det ens blivit dammsugit.

Men ändå, silverfiskar... de är ju vidriga!

Nu; högskoleprovsövande och sen ett minipass på jobbet! Hörs efter det!
Publicerat i: Pelles vardag

gamlingarna på ica.


En random fruktdisk som jag googlade fram.

Idag har jag haft Sveriges kanske mest produktiva dag. Kombinera det med lite sömn och man har världens sämsta bloggdag. Jag ska inte trötta ut er med hur jävla duktig jag varit. Låt mig istället berätta om något jag reflekterade över när jag var på ICA i förmiddags.

Någon mer som tänkt på att innan klockan slår 16.00 så är affärerna, speciellt ICA, fyllda av jättegamla åldringar och trailer trash-människor? Jag är säker fördomsfull as shit nu, men ju mer jag tänker på det, ju mer stämmer det.

White trashen kommer i sina "Fucking Åmål"-mjukisar, nätbrynjor, en keps på huvudet och gärna ett ytterplagg som värmer, till exempel en jeansväst. Het kombination. De är de här människorna som köper 10 godisar för 30 spänn, istället för 3 stycken för 10 spänn. Det är deras erbjudande, det är därför det finns!

Gamlingarna ska vi inte tala om. De har bråttom som fan och står man i kö så kan man vara rätt så säker på att få en mormorskundvagn påkörd bakifrån, så hårt att ryggraden knäcks. De är galna! Idag stod jag i kö på en plats hyfsat länge. En gammal sur, skäggiga Krösamaja slirrar upp med sin vagn snett framför mig. När kön börjar gå framåt så säger hon: "var du eller jag först?". Jag höll upp min enda produkt och sa: "Jag var först, men har du bråttom så gå du". För en åttiotalist kallas detta "sarkasm" eller möjligen "ironi". En tant från senare medeltiden har levt med bokstavligheten hela sitt liv. Så hon gick före. Och sakta gick det för henne. Så. Jävla. Sakta.

Äldre människor som spelar på sin ålder, de får man lust att spöa ibland. "Jag är så gammal, oj, oj, oj... Jag måste gå före". Jag fällde henne på parkeringen. Eller nä. Det gjorde jag inte. Där ljög jag.
Publicerat i: Pelles vardag

p4 underhåller en på morgonen.


Jag hörde något underhållande på P4 imorse. En kanal som päronen har ställt in i köket, på tal om den. Jag är inte jätteförtjust i P4, nej. Bäst att gardera sig för påhopp, haha. I alla fall så var de, programledarna, och intervjuade folk som stod i en biljettkö. "För att alla ska hinna få sina biljetter, så går personalen och bokar upp de i förväg i kön", sa man. Min första tanke var "nej, fan! Vad är det för biljettsläpp jag missat nu då?" och började bläddra i gårdagens tidning.

De pratade om biljetterna till Melodifestivalen! På riktigt!

Herre jävlar, jag som alltid trott att biljetterna till den skiten sålts på följande vis: "Vad ska vi göra i helgen? Kommer inte Melodifestivalen hit i helgen? Ska vi gå?". Alltså att det var biljetter som såldes för spontana infall. Inte ett halvår innan sändning.

Svindyra var (ja, de slut nu) biljetterna också. Dyrare än något jag varit och sett på.
Weird.
Publicerat i: Film och tv

vad jag inte ska ägna kvällen åt.


Har du "inget" att blogg om, ta kort på en katt! Jag har sagt det för och säger det igen, terroriserar man en katt tillräckligt länge med kameran så blir till slut någon ful bild man kan publicera och garva åt.

Bilden ovan kallar jag "Groggyyoga". Så jävla bra. Kanske att "Huvud, ben och ingen kropp däremellan" vore en bra alternativ titel?

Kvällens uppgift: inte dricka 1,5 lite mineralvatten. Jag fick gå på dasset fram till fyra i natt på grund av mitt smarta dryckesbeslut. Jävligt puckat!
Publicerat i: Pelles vardag

alternativo awards 2009.


För oss som hänger med i bloggsvängarna, så vet vi alla att det var Blog Awards igår på Café Opera. Ett härligt pris som bara delas ut till de allra största för deras "jätteintressanta" insatser i bloggosfären. Nu är det dags för "Alternativo Awards 2009". Priset som är grymt mycket mer "B" än den gala som hölls i huvudstaden igår. Här finns ingen svindyr krog fulla med kändisar, inga troféer eller plockmat. Till och med logotypen är pixlig, så lite budget har vi för denna tillställning.

Men istället så kan alla vinna. Och även om man bara vinner äran hemma i sin datastol, så är inte det fy skam. Om man nu inte är från Kungsholmen och är allmänt bortskämd av sig, det vill säga.

Till en början måste vi börja utse nominerade till följande kategorier:
- Årets humorblogg
- Årets mest förbisedda fashionista
- Årets kameratok
- Årets minsta blogg
- Årets mellanstora blogg
- Årets stora blogg som inte fick någon nominering på Blog Awards
- Årets åldring i bloggosfären
- Årets fj0rt1sbl0gGare
- Årets manliga blogg
- Årets pseudonym/hemliga bloggare
- Årets bästa nisch
- Årets tråkigaste blogg

Utse bra kandidater i kommentarsfältet nu! Ni behöver inte komma på en blogg till samtliga kategorier. Jag har några på gång redan, men hjälp mig gärna på vägen. Jag återkommer inom kort!
Publicerat i: Bloggtips

lördagsskit.


Några har skrivit att det varit för lite fötter här inne på sistone. Så här får ni en fotbild. En MMS-bild.

Bättre än så här blir det inte. VM i asocialitet den här helgen. Men det blir fan så här jämt, känns det som. När alla andra jobbar på veckorna, så sitter jag hemma och degar med plugget. Sen när det vankas helg så är det oftast jobb för min del och jag blir därför fyllechaffis. Och att umgås med onyktert folk när man själv är spiknykter och bakom ratten är en jävla pina.

Men det är många planers som ligger och lurar. Halloweenfest, bad på relaxavdelning, middag med peersen och en hel mer. Men nu talar jag veckor framåt i tiden, för först vankas en helg med maratonjobb och högskoleprov.

Fan, jag snackar bara skit. Ska hugga in på gårdagens unkna sallad och min flaska med 1,5 liter mineralvatten.
Publicerat i: Pelles vardag

paranormal activity.


Den stora filmsnackisen i USA just nu är rysaren "Paranormal Activity". Och jag måste bara säga att jag tycker den verkar fruktansvärt jävla dålig. Har vi inte sett tillräckligt med sådana här dogmaliknande rullar? Ta bara "The Blair Witch Project", den var läskig tyckte de flesta - för tio år sedan. Nu är den skit. Inte läskig någonstans. Jag blev inte ens skrämd som tolvåring.

Men det finns väl ett syfte med vanliga "amatörkameror" (visserligen ser inte hans så "amatörig" ut), folk tar det väl mer som på riktigt då. För att inte tala om orden "baserad på en verklig händelse". Då blir det läskigt minsann. För man får väl inte ljuga i syfte att sälja, eller hur? Nej då. Hollywood ljuger aldrig.

Jag vill hellre se "Upp" jag, hehe.

Uppdatering:
Det blir jobb ikväll, fram till klockan 22. Jag bloggar la mer då, antar jag.
Vad gör ni ikväll?
Publicerat i: Film och tv

en fredag bakom ratten.


Min fredag, hur har den varit än så länge? Jag har kört bil. Sen har jag kört bil. Sen lite bil. Och för omväxlings skull så har jag kört lite bil. Ett fyllechaffistillfälle som jag trodde skulle gå rätt så fort, slutade upp med mig i bil i nästan två jävla timmar.

Så Sandra behövde skjuts. Jag åker hem till henne, miltals bort, i Askersund. Får vänta en kvart i bilen, för att kvinnan är lika effektiv som en otrimmad moped. Sen stopp på Statoil. Sen kisspaus (jag skrev "Kissie" först, bloggskada) på McDonald's. Sen stopp för ta upp Jennie och hennes bihang, André. Jag kör nästan ihjäl oss.

Jag kan åka i stan, det är inga svårigheter, men jag gör det ogärna. Speciellt ogärna vill jag det när det regnar. Varenda tänd lampa utomhus expanderar mot den våta vindrutan till mindre strålkastare. Ljuskänslighet, är det en sjukdom? Det är samma visa varje år, det tar en bra stund innan jag vänjer mig med höst- och vintermörkret. Lagom när ögonen är inställda så är det maj och sol dygnet runt (ungefär).

Jag är inte bitter
. Jag gillar att köra Sandra. Man vet aldrig vad som händer. Lyssnade på Springsteen gjorde vi också. Igen.
Publicerat i: Pelles vardag

husfarstips #2.


Diska är förjävla tråkigt, det tror jag alla är överens om. Men jag har ett tips som går på högst tio sekunder.
1. Undersök om saken du ska diska verkligen är synligt skitig. Är den inte det, ställ inte det i skåpet igen. Annars så kör du på med de följande steg nedan.
2. Klicka i pumptvål i det du diskar, i detta fall en billig IKEA-kopp. Tvålen brukar många av oss ha ha på diskbänken. Har du inte det, gå in på badrummet och använda duschkräm eller shampoo. Smeta runt tvålen/duschkrämen/shampoot.
3. Skölj ut och använda handen som diskborste.
4. Finns det fläckar kvar, andas lite på koppen och putsa med valfri textil. Personligen använder jag gärna T-shirten.

Svinbra, går fort och håller husmor nöjd!
Publicerat i: Okategoriserbart

tv3 maratonsänder. allt.


Förstklassigt bildkollage, jag vet!

När jag låg i badet förut så kom jag och tänka på TV3. Jo, det är sant. Förutom att jag att jag drog slutsatsen att jag tänker på udda saker när jag är omringad av H2O, så kom jag också att tänka på hur den kanalen spyr ut program. Ni vet, när de väl fått en succéidé så verkar det inte finnas något stopp för hur många säsonger man kan spela in under så kort tid som möjligt och sen köra upp i nyllet på oss.

Jag googlade lite i saken. Sökte på några av de hitprogram som kanalen har haft genom tiderna, när de sändes  och hur många säsonger som kom.

Baren - 5 säsonger mellan 2000 - 2002
Lyxfällan - 7 säsonger mellan 2006 - idag
Singing Bee - 4 säsonger mellan 2008 - idag
Sing-A-Long - 5 säsonger mellan 2006 - idag
Fame Factory - 4 säsonger mellan 2004 - 2006
Efterlyst - 39 säsonger mellan 1990 - idag (mellan två och tre säsonger per år)
Källor: Wikipedia, tv3.se, tv.nu

Poängen här; är det konstigt att folk till slut ledsnar på skiten? Jag ser faktiskt inte så jättemycket på TV, som jag kanske ger sken av här i bloggen. Men de få gånger jag bläddrar in på TV3 så är det ganska ofta som något av ovanstånde program sänds. Nu vet jag varför, TV3 har fullt upp med att visa repriser hela dagarna. För det är väl lag på det? Reprisera program alltså. Jag vet inte...

Sen ska vi inte tala om "Top Model". Visserligen är det inte så mycket TV3's fel, men den skiten är också på jämt.
Publicerat i: Film och tv

husfarstips.


Dagens husfarstips: eftersom dammsugaren är tung att släpa efter sig och låter som ett mindre ånglok, ta då plattmoppen. Sopa ihop all smuts i en hög och för det sedan under soffan. Håller husmor lugn, man hör stereon utan att behöva vrida volymen på max och tar högst en minut.

Perfekt!
Publicerat i: Pelles vardag

fem minusgrader.


Jag vet att jag har många läsera från högt uppe i norr. Ibland känns det som om nästan alla är därifrån. Antingen från högt upp i norr eller från långt ned i söder. Vad hände med mellansverige? Det sket sig rejält på bloggfronten här antar jag. Blir inte på modet förens 2013. På tal om det, Örebro läns utbud av bloggar är vidrigt dåligt. Nästan så att jag överväger att flytta till Umeå för de coola bloggpeepsens skull.

Eller så har man mer fritid i Umeå än vad Örebroarna har rent allmänt, jag vet inte?

Nu till poängen (som gick förlorad däruppe), jag fryser som fan idag och undrar hur ni står ut däruppe i sameland? Det måste ju vara ännu kallare hos er. Jag är så kall att jag kylde mitt kaffe med mina händer. Men det är väl bara att tända brasan och kicka igång pluggandet. Tänkte hetsplugga och bli ledig resten av veckan!
Publicerat i: Pelles vardag

new shit.


Okej, så många har frågat vad där är för kamera jag tänker köpa när jag väl får tillbaka min D60 från lagning/rengöring och sen sålt den. Jag har planer för en Nikon D90 faktiskt, håll i hatten. "Men du som tar så crappy ass pics behöver väl inte den kameran", kanske ni tänker? Sant. Den här bloggen behöver inte en kamera som modellen ovan. Pelles Personliga vore inte sig likt om det började komma upp för snygga pics.

Men det är till bilderna utanför bloggen som den här kameran behövs. För tro det eller ej, jag tar faktiskt en hel del artsy fartsy-grejer. Bilder som jag behöver få visa upp någonstans förresten, kom jag på. Jag hade planer på att använda Facebook. Men eftersom den sajten suger megagris, så tänker jag spara på de bilderna där. Det får bli att skaffa en blogg. En blogg under pseudonym så klart.

Måste ju tänka på min osammahängande image.

Har jag inte fått tillbaka kamera innan löningen nästa vecka så köper jag skiten ändå och säljer bort den andra efteråt. Men det fattas ett par tusen. Någon som vill låna ut? Mamma? Bror? Anna? Någon? Snälla...
Publicerat i: På tapeten

har du analyserat ditt passfoto?


Jag har börjat med nästa tegelsten till psykologikursen, det är boken ovan på bild jag talar om. Visst likar den något som man får hemskickat av Jehovas vittnen?

"Med oss är alla lyckliga, vi tillåter till och med pedofili och berättar inte för någon".

Ganska intressant bok. Jävligt flummig, så som det lätt blir med psykologi. Bland annat går en övning (ja, det är övningar i den) ut på att analysera sitt pass- och/eller körkortsfoto. Ser du arg ut speglar det ditt verkliga jag. Tror jag. Jag förstod inte så bra. Sen skulle man testa och le åt främlingar och se vilka som ler tillbaka (enligt boken så skulle alla göra det).

Själv håller jag mig nog bara till läsandet. Men hey, om någon känner för att ha en psykologisk övning att blogga om, så säg till! En övning löd; "Fota dig naken och publicera det på nätet". Den ger jag till Gun. Ska bli kul att se resultatet, haha.
Publicerat i: Skola och jobb

saker jag är stolt över.


V-tecknet.

För ett tag sedan blev jag utmanad av någon, jag vet inte av vem dock (så där rök ett länkhoreri), och som gick ut på att man skulle skriva ett par saker som man var stolt över i livet. Mitt liv har inte pågått så fasligt länge och jag har en minneshistorik (fint ord) på bara ungefär tio år, men jag ska försöka.

Körkortet - som jag pissade på körkortet. Jag tog det endast på grund av alla andras tjat. Jag trodde aldrig att jag skulle få det, så jävla avlägset och oviktigt kändes det. Men hey, som nittonåring fick jag mitt körkort på något jävla vänster den 10 augusti och håller hastigheter som aldrig förr.

Drogfri - man kan tro att jag menar att jag varit drogfri från en period av missbruk. Så är det självfallet inte. Bortser man från alkohol, vilket man aldrig bör, och en cigarett en gång, så är jag helt fri från att ha testat några som helst droger. Jag har inget behov av det, jag har ingen lust till det och tänker inte prova. Faktum är att om jag skulle testa, så tror jag inte jag skulle komma levande ifrån päronen. Inte efter vad skiten lyckats åstadkomma i den här släkten.

Betygen - jag är nörd och nördar kommer undan med bra betyg.

God arbetsmoral - det ska mycket till innan jag sjukskriver mig och jag blir irriterad över när folk stannar hemma på grund av huvudvärk och skyller på "migrän". Samma sak när de fiskar sympati och ett rent samvete för att de drar hem och groggar istället för att vara "sjuka".

Ja, mer orkar jag inte hitta på. Jag brukar inte utmana folk på sådant här, men idag tänker jag faktiskt utmana lite folks som jag vill ska svara. Så följande får den här utmaningen: Anna, Emma och Ella.
Publicerat i: Okategoriserbart

titanic.
Okej, så när vi var på Vasamuseet igår så passade vi på att köpa med biljetter till Titanic-utställningen som låg i närheten. Och på tal om Vasaskeppet, varför bitchade alla om att det var överskattat? Riktigt, riktigt intressant. Helt klart värt de femtio spännen som det kostade att gå. Några som däremot tog överpris var denna Titanic-utställning.

Man fick inte fota därinne, men ska jag betala 120 spänn för att gå i någon unken lagerlokal, så tänker jag fota bäst fan jag vill. Man fick inte ens veta något om Jack eller Rose, asså hallåh lixzom!

För det första, man fick inte vara döv för att gå den där utställningen, för alla fick en walkie talkie-MP3 uppkörda i örat och sen var det bara att sätta igång att lyssna på Hilda, Olga, Smith och allt vad de hette och om de drunknade eller överlevde hem till Smygehuk. Faktan var oändlig lång om varenda bild på plats. Det var intressant, men det var för mycket.

Dock så gillade jag hur man byggt upp några av de rum man kunde uppleva på riktiga Titanic. Jag hade nog trivts bäst i tredje klass. Om det inte vore för den anledningen att de dog ganska fort under själva olyckan, det vill säga.

Känner du dig för att lära dig en massa om inga alls och betala en massa för det - besök utställning vid Vasamuseet.
Publicerat i: Pelles vardag

break up.


Någon frågade mig en gång vad jag har för musiksmak och jag försökte förklara vad som för det mesta faller mig i smaken, men jag hade vissa problem med det. Egentligen lyssnar jag på hyfsat blandat och utesluter samtidigt automatiskt dansband, schlagers och techno. Men även en som säger sig vara hiphopare måste ju lyssna på annat än bara hiphop, så jag tycker inte svaret "blandat" är något bra.

Någon som förstod hur jag menade?

Igår i alla fall så köpte jag en skiva som rakt igenom representerar min smak när det kommer till musik, alltså det jag helst lyssnar på. Denna skiva var "Break Up" med Pete Yorn & Scarlett Johansson, skådespelerskan från världens grymmaste komedi, "Ghost World". Så jävla bra platta! Alla låtar är små mästerverk!

Mera om "Break Up":
Spotify - Klicka här!
YouTube - Klicka här & här!
CDON - Klicka här!
Publicerat i: Musik

nice gårdag.

Det är så jävla kul att komma hem och se att alla bilder suger häströv. Den här kameran är inge bra. Alls. Inge bra alls. Eller så tog jag omedvetet dåliga bilder för att få bitcha lite om att jag saknar min kamera.

Jag saknar min kamera.

Men fan vad trevligt vi hade igår. Fikahäng med coola jukeboxar, promenade längs Standvägen, frusna händer, ett par vändor på NK, asiatisk mat, Bengans skivbuktik, Vasaskeppet, Titanic-utställning och en hel del mer. Jag ansträngde mig så mycket på att inte tänka på plugg att jag sov som en gris i elva timmar i natt.

Jävlar vad trött jag var.
Publicerat i: Resa

sthlm övr dn, hrni!


Stockholm heer wi cåm!

Jag beter mig som en jävla turist (jag är en turist), jag har varit i Stockholm många, många gånger. Men aldrig har väl en dagstripp varit mer behövlig än nu. Jag är så jävla less på att plugga varje jävla dag. Dubbla kurser är en kamp! Därför, bara därför, glädjer jag mig extra mycket av en tripp till huvudstaden.

Sen är det alltid kul att spana in de otrevliga expediterna. Tio poäng till den som hör en som svär.

Lämna en rolig kommentar, helt jävla random! Jag måste ha något skoj att läsa när jag kommer hem.
Publicerat i: Resa

förlorarna.


De tre miljoner rösterna är räknade och de vinnande förlorarna blev "The Doctors". Hoppas ni gillar att suga hästballe, så dåliga tycker alla ert program. Det är lite lustigt att jag talar till programledarna. Som om de någonsin skulle se det här.

(men om ni gör, ge mig en "shout out" i erat program, tack)

Resten av listan såg ut som följer:
2. The Tyra Banks Show
3. Jerry Springer
4. The Oprah Winfrey Show
Dr. Phil
6. Rachel Ray

Många (nästan alla) undrade varför jag inte tagit med Jerry Springer som ett av alternativen. För att det programmet är ett skämt redan från början. Det finns inte en uns av seriositet. De jag tagit med försöker ju vägleda, vara bra och vara viktiga. blir det riktig skit.
Publicerat i: Film och tv

tre sidor.


Word, man!

Söndagen skulle vara vilodagen, eller hur fan var det? Nu lever ju inte jag efter den visdomen, utan brukar vanligtvis få jobba röven av mig varje helg. Just idag skriver jag en essä om idyller i litterära sammanhang - som ska vara inlämnad 23 oktober. Jag vet inte vad jag går på just nu, men fan vad jag skulle vilja missbruka det jämt. Jag ska försöka bli klar med det här idag och lägga ifrån mig den en vecka, innan jag ser över det igen. Plus att jag kan ägna den veckan åt att råplugga gamla högskoleprov så att jag är redo till den 24:e.

Nu vet ni.

Ey, vad görs?
Publicerat i: Skola och jobb

huvudstadssnack.


En stor båt.

Imorgon drar jag och tre peeps till El Stockholmo på en spontantripp. Resan huvudsakliga anledning; gå på museum. Det är ganska chockerande faktiskt. På en femöring vände vårat "dricka vin direkt ur boxen"-beteende till något vuxet och kulturellt.

Tar nog med fickpluntan utifall att trisstessen blir för påtaglig.

Vilka museum det blir vet jag inte. Men jag vill gärna gå på Vasamuseet och se skeppet innan det möglar ihop helt. Sen har jag hört att "Bengans skivbutik" ska vara bra också. Slottet kanske vore något? Jag vill gärna se rummet där kronprinsessan tillverkades.

Fast det kanske skedde på slottsgården?
Publicerat i: Resa

dags att utse tidernas sämsta talkshow!TV engagerar folk, det fick jag lära mig under det här inlägget! Låt oss fortsätta i samma tecken och utse världshistoriens allra sämsta talkshow på TV. Här snackar vi alla talkshows i alla kategorier genom alla tider. De tre ovan har jag valt för att jag spyr lite i min egen min när jag ser att de är på rutan. Men det finns också en fjärde punkt för er, där ni kan skriva i erat egna alternativ på en svindålig talkshow!

1. The Doctors
Programidé: Hjälpa folk som inbillar sig sjukdomar att bli ännu sjukare. Pratar man om sex, så ber man föräldrarna föra ut barnen ur rummet. Huvudprogramledaren, han med de välsvarvade polisongerna, är den som ställer frågor lite korkat och de övriga i emsemblen svarar lite klämkäckt. Om det inte är en sexfråga, då åker det allvarliga ansiktet på.

2. The Tyra Banks Show
Programidé:
Kan en före detta modell, som både pratar riksamerikanska och "ghettolingo", få en talkshow? Svar ja. Det är så fruktansvärt dåligt att det knuter sig i magen när jag ser på det. De hittar extrema människor med extrema åsikter som får yttra sig och låter "oss vanligt folk" ta lärdom där efter. Lite som en snällare variant av Ricki Lake (fan, det glömde jag ta med), fast lika korkat.

3. The Oprah Winfrey Show
Programidé:
Låt tittarnas sugiga liv kännas lite sämre och ge de dåligt samvete för att de inte lever som de lär. Någon annan som tänkt på att Oprah Winfrey intervjuar utan att lyssna ibland? Lite som Sveriges Malou von Sivers. Ställ en fråga som bara går att svara på ett sätt och skit i att lyssna. Enastående intervjuteknik. Jag vet att Oprah har många sektmed... eh, "fans" även här i Sverige, så jag räknar med kritik. Men jag klarar inte av kvinnan och hennes arrogans.

4. Ditt eget alternativ!

Se till att rösta nu! Den vinnande förloraren presenteras inom kort!
Publicerat i: Film och tv

tidig morgon.


Ett av mina fulare kort faktiskt. Ganska nöjd med det, så fult är det.

Jösses! Vem vaknar av sig själv klockan åtta en lördagmorgon? En person som inte är fult frisk, det är ett som är sant. Eller en som inte gjorde annat på sin fredagkväll än att se på Veronica Mars och käka äpple. Undra vad som är sorgligast egentligen.

God morgon! Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

plugghäst.


"Freeeeeeeedaaaaagsmyyyyyys...".

Fan, vad jag pluggat idag. Läst svinmycket, skrivit svinmycket och till och mer gjort klart seminariefrågorna inför nästa vecka. Detta för att vi drar till Stockholm på måndag och jag inte vill ha en massa plugg hängandes över mig.

Så jag klappar mig själv på axeln och tar en morot. Som för att hylla den plugghäst jag är.

GNÄÄ-ÄÄÄÄ-ÄÄÄÄH-GG!

Vad har ni för er ikväll?
Publicerat i: Skola och jobb

samlingsskiva? verkligen?


Såg på CDON att Fools Garden släppt en "greatest hits"-skiva. Det här är bandet som för tio år sedan gav oss hiten "Lemon Tree". En sommarplåga som jag faktiskt tycker höll måttet och inte blev sådär svinjobbig att höra, så som man brukar uppleva sommarplågorna efter ett tag.

Men efter den här hiten, vad har man hört efter det? Inte mycket som hamnat på mainstreammedierna i alla fall. Jag själv kan inte påstå att jag hört en endaste låt mer med bandet. Kan man då släppa en samlingsskiva med hits? Med hits som aldrig var hits, menar jag.

Jag är säker på att alla deras fans jublar dock. Alla tio av de.
Men det är ett bra band i alla fall, det kan jag inte sticka under stol med. Tänker lite eget.
Publicerat i: Musik

utnyttjar du hela spotify?


Idag bestämde jag mig för att lyssna på musik jag aldrig skulle få för mig att lyssna på annars. Ni vet, vissa hoppar fallskärm eller bergsklättrar - jag plågar öronen på skoj. Men jag ska erkänna att soundtracket till "Tarzan" faktiskt går an. Det är ju Phil Collins, den ascoola farbrorn från Genesis (om nu någon minns de), som gjort musiken. Bara av den anledningen går det an. Inte annars.

Gullan Bornemarks visor är läskiga. Tänk er en rysare om ett gamla mentalsjukhus och någon som kliver in en gammal operationssal. En sal som av någon anledning lämnades helt till sitt förfall utan att någon tog undan något (det sker ofta i film). I bakgrunden börjar en gammal grammofon spela av sig självt, som för övrigt inte skrämmer någon, och det är då man kan föreställa sig Gullans perverterade stämma. Brr...

Ge mig tips på öronplågeri!
Nu ska jag fortsätta med Lotta Engberg.
Publicerat i: Musik

det där gröna.


Det här åt jag till lunch. Det var skitgott, men ser ut som en spya. Något som gärna lämnar kroppen efter en blöt natt (och då pratar jag inte om regn). Fan, jag hade gjort vad som helst för något grönt att garnera med. Hittade lite dill. Men enda gången dill passar gräjt är på chips och i kräftspa.

Kanske gurka hade gjort susen? Eller ett äpple? Eller en rutten limefrukt?
Publicerat i: Pelles vardag

ekologisk tv?


Kom precis från soffan efter att ha börjat kolla på en repris av "Grey's Anatomy". En kvinna hade skadat sig då hon satt i en ek som hon försökte rädda och någon bulldozer körde ner henne. Idiotisk grej att göra, både av henne och bulldozerföraren, det tycker jag verkligen. Men när hon börjar prata om att ekarna måste stå kvar, att den ekologiska balansen måste bevaras och inte falla offer för ännu ett bostadsområde, så himlar alla karaktärer med ögonen.

"What a freak, snacka om miljön sådär. Finns det inte viktigare saker att oroa sig för?".

Ännu en Amerikansk TV-produktion som gjort ett statement, woho! Nu missade jag visserligen den släpiga berättarröstens poäng i slutet, men vad fan - jag blev irriterad. Som så månger gånger förr.
Publicerat i: Film och tv

bendy.


Hittade en bild från kräftskivan som jag, syrran och brorsan hade i augusti. Folket på bilden ovan var då inga jag bjöd, hehe. Grym pose av båda dock. Fotogeniskt toppskick!

Nyss sett på "True Blood". Inte så mycket sex idag. Tråkigt.
Publicerat i: Fest och fylla

dag nio utan kamera.


Jag spyr på den här äckliga kameran. Tänk att en sådan sak som brist på systemkamera helt kan korka igen ens fotolust. Just nu använder jag med mor och fars sketna kompaktkamera. Vägrar fokusera. Tog kortet ovan förut, det var på två ruttna limefrukter. Det är faktiskt ett bättre kort nu än innan. Vilket säger en hel jävla del.

Bortskämd, jag?

Och ey, jag ska ju sälja min kamera när jag får tillbaka den, nyrustad och rengjord. Någon som är intresserad? Det är en Nikon D60, nio månader gammal, försäkring och garanti finns fortfarande kvar! Maila på pelles.personliga@hotmail.com om det vore något för dig eller om du vill veta mer.

På tal om svininfluensan, jag är piggare än vad jag trodde att jag skulle vara. Hive fem! Kan vara för att jag sovit middag som en femåring, men jag är inte säker.
Publicerat i: På tapeten

från jobbet.


Fan vad fugly pics man har på den här lilla datajävlen. Den här bilden ovan är från en tågresa i vintras.

Hade ni också VM i megastorm i natt? Fan, det blåste och regnade mot husväggen att jag fan inte kunde sova. Regnet lät som en kulspruta mot fönstret. Kändes lite som om jag var med i andra världskrigets-filmatisering. Sen så låg en katt och tog jävligt mycket plats nere vid fötterna också. Irriterande jävlar!

Undra vad som hände med den katten förresten? Råkade jag sparka ned henne? Nåväl.

(Ken Rings Spotify-reklam nästan mer irriterande än Basshunters)

Nu ska jag återvända till jobbet. Hade tänkte att plugga nu på rasten, men jag glömde böckerna. Så vad gör man inte, nörd som man är. Ikväll blire kommentarer, ligger väl efter med ett par miljoner vid det här laget.

Dags för kaffe! Eller jobb. Vi får se vad jag väljer.
Publicerat i: Pelles vardag

jag ska till rom! ge mig era tips!


Woho, jag ska till Rom den första mars och blir där i fem dagar! Bo mitt i smeten gör vi också, det blir så jävla kalas! Men jag har en fråga till alla er, finns det några måsten att besöka i Rom? Jag reser med två andra kulturnissar, Anna och Stefan, så vi vill gärna se saker, men så klart också en del pubar och klubbar. Så jag tänkte att några av er kanske har några tips att ge oss?

Annars då, allt rullar?

Öppnar på jobbet imorgon, så jag återkommer på eftermiddagen. Är jag jävligt ambitiös så tar jag väl med den lilla datorn och nördar på jobbet. Men jag får se, är rätt så säker på att jag kommer vara halvdöd, så... Vi hörs!
Publicerat i: Resa

ett modernt beroende.


Så jag skulle lägga mig tidigt igår var det tänkt. Men inte då, jag fastnade i en och halv timme med Balloono. Spelet där man är en apa och ska spränga sig till vinst med hjälp av vattenballonger. Någon som kört? Det är jävligt beroendeframkallande. Format är lätt, matcherna korta, man kan vinna medaljer och egenskaper. Jävligt 80-tal.

Jag har lärt mig en massa nördiga slang också:
GG = Good game
WKM = Who killed me?
YG = You're good
IK = I know (mitt egna, väldigt icke-jantelagiga svar på "YG")

Har du inget liv, prova på spelet! Hundra låtsasspänn på att du är fast snart!

På tal om inget, jag och Anna lyssnar ikapp på Lejonkungen-sountracket, haha.

Uppdatering:
då blev det till att jobba ikväll igen! Får uppdatera när jag kommer hem vid halv nio. Vad ägnar ni kvällen åt?
Publicerat i: Okategoriserbart

random blogg.


Den här bjuder jag på. Till er nackdel.

Fan, jag hade ju gått och lagt mig och då kom jag på att jag inte uppdaterat tre gånger idag. Jävligt ohälsosamt och nördigt. Nu sitter jag här fan.

Tankar under kvällen:
- Jag tänker nog sälja min kamera när den är tillbaka, lagad och nyrengjord. Ska man prova på blogg.se's bloggshop? Någon som använt den? Här om någonstans, i bloggosfären alltså, så är det ju tryck på systemkameror.
- Jag vill till Paris igen. Det rycker i baguetten bara jag tänker på det.
- Meningen ovan kom jag på att skriva, för att jag fick lust att ordvitsa, höh.
- Kent suger hästhov.
- Jag gillar att inkludera "häst" i mina svordomar. Det är coolt.

Nu jävlar sover vi! Imorgon blir det en jävla massa läsning och en jävla massa kommentarer!
Publicerat i: Pelles vardag

grattis familjen bundy.


De två miljoner rösterna som kom in har sammanställts och de mest avskydda serien är "Våra värsta år". Alltså vill vi alla att familjen Bundy ska ut ur TV-rutan.

Så här såg röstningsresultatet ut i sin helhet:
1. Våra värsta år
2. McLeod's döttrar
3. Sjunde himlen
4. Våra bästa år
5. Hem till gården
6. Glamour
samt diverse spridda röster.

Vad som skrämmer mig mest är att "Sjunde himlen" hamnade först på en tredje plats. Vad är det för freaks här inne? Den serien är äckligt manipulativ. Nåväl. Nu ska jag gå och förespråka för abort.
Publicerat i: Film och tv

svälttåget.


Idag är det ett år sedan börskraschen i USA! Woho! Innan denna krasch så var världen tråkig, allt gick som på rutin - nu har vi ju i alla fall lite att kämpa för! Jag firar denna ettårsdag med att hoppa på mor och far på GI-tåget. Jag måste bli piggare, vad fan.

Sen att äta sig pigg med brieost, nötter och kyckling ska man väl klara av (dock inte i den kombinationen)? Har ju gjort det förr dessutom.

Vad gör ni, vad händer? Själv pluggar jag som om det inte fanns någon morgondag. Ganska dåligt uttryck egentligen, vem fan skulle plugga sin sista dag på jorden?

Jag uppenbarligen. Rent teoretiskt.
Publicerat i: Pelles vardag

idioternas afton.


Mogen bild.

Precis hemkommen från "caféet" där jag jobbar. Det var fan i mig idioternas afton. Alla landets kufar samlades under ett och samma jävla tak. Låt mig ta tre exempel på vad som hände oss alla under kvällen.

Idiot ett (som jag råkade ut för):
- Hej och välkommen!
- Hej, jag vill ha en X för 45 kronor.
- Ehm... någon sådan tror jag inte vi har tyvärr.
- Men jag hörde ju för fan på radio att ni skulle ha det!
- Jaha, men det var ju olyckligt - men jag är ledsen, vi har inget sådant. Kanske att det var reklam för någon annan cafékedja du hörde?
- Du, det var om det här stället jag hörde om! Se fan till och ändra, jag kan fan stämma er om jag vill!

Idiot två (hände en arbetskamrat):
- Alltså gör en ny kaffe! Jag vill att du först häller upp kaffe och sen slår på mjölken, inte tvärtom! Det är faktiskt en jävla skillnad!
(Kärringen skulle ha kaffe med mjölk och bestämde sig för att jävlas lite).

Idiot tre (buss med fotbollssupportrar stormar in och skriker till en arbetskamrat):
- HALLÅÅÅH! Kan du öppna en till kassa och hjälpa oss, ööööööh!?
- Nej, jag kan tyvärr inte det, jag är placerad på ett annat ställe!
- MEN FAN VAD ILLA, JÄVLIGT ILLA! FAAAAAAN!
(Fotbollssupportrar kan vara det mest primitiva av personer).

... och så vidare. Kunden har alltid rätt? Verkligen?

På tal om inget, snacka om kommentars-VM på förra inlägget! Så där många kommentarer får jag knappt när jag är på startsidan. Men kul är det! Fortsätt att rösta!
Publicerat i: Den arga kategorin

dags att utse tidernas sämsta tv-serie!
De bra serierna på TV hyllas hela tiden! Så nu är det dags att slå ett slag för de riktigt svinusla serierna. De som oftast går på dagtid. När de flesta av oss är på jobbet, pluggar eller har något vettigare för oss än att se på dumburken. Jag har valt ut de tre sämsta serierna jag vet och nu får ni lägga en röst på den som ni tycker är sämst. Tar också med en fjärde punkt, där du får skriva en annan serie som du kanske tycker förtjänar priset bättre.

1. Sjunde Himlen
Sammanfattning: Barn gör fel. Föräldrar gör rätt. Våga vägra abort. Tusen barn. Bjud in alla som har det svårt. Kicka skådespelare som viker ut sig. Sensomoralen ska smetas i ansiktet på tittaren. Introt låter som en usel B-sida av Backstreet Boys (vars A-sidor inte är så bra de heller).

2. Våra värsta år
Sammanfattning: Hitta en skara ADHD-människor, sätt de i publiken och låt de väsnas hur fan de vill. Mamman bryr sig inte om något. Pappan bryr sig inte om något. Sonen vill ligga, men får inte det. Dottern ligger för mycket och blir mer och mer korkad för varje gång. Intro av Sinatra spär på övertöntiga i serien.

3. McLeod's döttrar
Sammanfattning: Aldrig sett mer än småsnuttar. De rider på hästar, har cowboykläder och sänds på dagtid, så det kan inte annat än suga travhästballe. Kan låta förutfattat, men bevisa mig gärna motsatsen!

4. Ditt egna alternativ.

Sätt igång och lägg röster!
Publicerat i: Film och tv

facebook-grupper skadar.Jag har länge sagt att Facebook är djävulens påfund. Se så rätt jag hade!

Över till Aftonbladets rapportering (som alltid är lika rolig). Sällan ser man så subjektiva texter som man gör i Aftonbladet. "Monster" och "odjur" är två av de härliga substantiv som nämns i artikeln ovan. Varför inte skriva helt objektiva texter och låta läsaren göra sin egen bedömning? Ni vet, sånt som går hem i Dagens Nyheter och Svenska Dagsbladet?

Man hade lika gärna kunna skriva "DÖ MOTHER FUCKER!" och det hade lika lite objektivitet i det.

Misstolka mig rätt, jag tycker det kvinnan gjort är vidrigt, det gör jag verkligen! Men det är alltid irriterande hur Aftonbladet (och Expressen med för den delen) rapporterar om vidrigheter.
Publicerat i: På tapeten

smygtittare i sovrummet.


Jag har hittat ett hål i taket! Paranoid och rädd för smygtittare så man är, så hörde jag mig för vad detta var för jävla hål. Jag fick veta att det är ett gammalt hål som en gång i tiden användes som antennsladdsingång. Någon som minns fenomenet "antenn"? Jävligt analogt.

Men bilden av en kortvuxen man vägrar försvinna ut ur skallen. En kortvuxen man som ligger och kollar på sovande mig, hur jag sexigt dreglar ner kudden, samtidigt som han lyssnar på E-Rotic och pillar på sig själv.

Bäst spackla igen skiten!
Publicerat i: Pelles vardag

socker.


Hörde en sak på P3 (måste sluta lyssna på P3, man blir skadad) häromdagen som de i programmet hade jävligt kul åt. Ni vet gruppen Sugababes, de har kickat den sista utav de tre originalmedlemmarna (hon längst till höger på bilden). Haha, fan vad illa! Efter en stunds googlande får jag veta att gruppen bildades 1998 och att de tre medlemmarna som var med från början sparkades 2001, 2005 och nu i september 2009. Samtliga är ersatta med nya tjejer.

Min fråga; varför ens envisas med att ha kvar gruppen?
Som att byta samtliga i Coldplay en i taget. Det hade folk aldrig köpt, fansen hade gett upp. Sen är ju Coldplay ganska så mycket bättre i och för sig.

Men nu skulle ju originalmedlemmarna kunna starta en ny grupp igen. "Pepperchicks" kanske?

"Salty bitches"?
Publicerat i: Musik

mer kattbilder!


HAHAHAHA!

Crazy old cat man är tillbaka. Vad tog det, tre dagar? Men tala om de ultimata sättet att sova på som katt. Tar lite plats, kan sova på smala utrymmen, huvudet flyger inte hit och dit och ögonen mörkläggs ännu mer.

Ge mig något att göra, jag är så jävla uttråkad. Till katternas förtret.
Publicerat i: Pelles vardag

fredag.


Ey, det är fredag. Varför inte fira det med ett obegripligt inlägg och en ännu obegripligare bild?

Så här har ni.

Händer ikväll?
Publicerat i: Pelles vardag

nurse jackie - höstens grymmaste tv-serie!


Säga vad man vill om P3, men de vet vad de pratar om när de om talar TV-serier. Det var efter att ha hört en lyrisk recension om "Veronica Mars" en gång i tiden, som jag började kolla på just den serien till exempel. Också idag hörde jag en lyrisk recension, denna gång om "Nurse Jackie". Reportern var tom på ord, så bra ska tydligen den här serien vara.

Efter en stunds googlande och tjuvkikande på serien, så kan jag inte annat än hålla med. Bolagt bakom "Nurse Jackie" är Showtime och serien slog bolagets/kanalens alla tittarrekord när den började sändas i juni iår. Bolaget Showtime ligger också bakom succér så som "Dexter", "Weeds", "Mitt liv som död" och "Californication". Råa, samhällskritiska och svinbra serier med andra ord! Handligen i just "Nurse Jackie" är som så att det handlar om sjuksystern, Jackie Peyton, som jobbar på akutavdelningen i New Yorks sjukhus. Samtidigt försöker hon leva ett normalt liv mitt i en massa personliga draman.

Kan låta jävligt törrt till en början, men liksom i Showtimes andra TV-serier så handlar det oftast om en "ovanlig vardag". Edie Falco, som spelar Jackie (och även hade rollen som hustrun i "The Sopranos"), är så klockren i rollen att jag är beredd att adoptera henne som min morsa. Snabb i käften och rå. Jag gillar när serier är råa.

Var beredd, för imorgon, lördag, sätter "Nurse Jackie" igång. 22.45 på SVT1. Redan imorgon förmiddag kan man dock se de tre första avsnitten på SVT play. SE FÖR FAN!
Publicerat i: Film och tv

just ja...


Jag har ju glömt att utvärdera senaste "Operation blogghora". Så här kommer den utvärderingen, en vecka senare, om nu någon skulle vilja höra vad jag har att säga. Antagligen inte. Hur som helst så var den här omgångens tema "provocering".

Det  här med att provocera med flit och med åsikter hela tvärtemot sina egna var inte riktigt min grej. Jag skämdes lite varje gång jag publicerade ett inlägg. En del folk blev riktigt arga dessutom. Detta trots att jag, ganska tydligt, hade med en länk i slutet av varje inlägg, som berätta varför jag skrivit som jag skrivit. Flest och argast reaktioner fick av det här inlägget. Att skriva att kvinnor på något vis skulle vara sämre än män är en mycket känslig fråga. Och det ska det vara, helt klart.

Summan av allt - det var lyckat! "Lyckat" i den bemärkelsen att folk blev pissed och sen hajade grejen.

Nu hittade jag precis Djungelboken-soundtrack på Spotify. Bra pluggmusik.

Uppdatering:
På tal om Spotify. Basshunters reklam får mig att vilja skära öronen av mig.
Publicerat i:

idolyran.


Jag spyr redan på allt tjat om "Idol". Hur länge har det ens hållt på? En, två veckor?

Veckans spam: "Vad tycker du om Idoljuryn? Gå in på min blogg och berätta".

Nej, jag kan säga här vad jag tycker om saken. Rent spontant tycker jag det är fint av TV4 att de ger en överinjicerad botoxman, en nyutexaminerad strippa med porrsvall och en knubbig fotbollsfarsa jobb som musikkännare. En bedömning som kan tyckas vara bra elak och så är säkert det också, jag skrev helt efter deras utseenden (ni måste hålla med om den saken dock). Jag kan inte mycket om Idol längre, det intresserar mig inte för fem kokta ören och jag är rätt så säker på att juryn vet hur man framställer en artist som håller i två månader. Helt säker!

Åter till tjatet. När ska alla andra tröttna? Är det ingen annan som tycker att idén börjar kännas förlegad? Bara introt ger en flashbacks från pubertetens värmevallningar och aggressionattacker. Och de hände fan i mig inte igår.

Uppdatering:
Ella skrev: "Var det inte du som säger att en människa inte kan rå för hur dem ser ut, Mr Fördomsfriiii? Då kan du ju inte komma här och dömma idoljurryn helvilt bara pga hur dem ser ut. Eller hur? Va? Va? Va?"

Sant. Jag är full i skitsnack.
Publicerat i: Film och tv

straff utfört.


Okej, så här uppe har vi straffet. Jag åt ett äpple från vårat förfallna äppelträd. Det är inte samma äpple som jag visade upp i ett annat inlägg. Tur var väl det (ännu ruttnare skit). Jag skulle gissa på att det till slut ramlade ned och att ett råddjur, vårtsvin eller lejon åt upp det.

Helt ärligt, jag kan med handen på hjärtat säga att det "första" äpplet var borta, samt att jag faktiskt åt upp det som är på på bilden och att det smakade skit!

Många ville att jag skulle videoblogga. Låt mig säga såhär, så länge jag inte har en pistol riktad mot tinningen så finns det ingen chans i helvetet att jag kommer videoblogga. Ni vill höra min röst? Föreställ er bara nasal närkingska. Lite så som Martin Stenmarck pratar.

Något ville göra var dock att mixa ett Happy Meal och dricka upp det, något som den här person föreslog. Men jag hade ingen tillgång till bil. Annars hade jag lätt anslutit mig i nerdfightersällskapet.
Publicerat i: Okategoriserbart

roxette.


Såg på Spotify att Roxette släppt sina skivor i "2009-versioner". Vad som menas med det exkt, vet jag inte. De ville väl göra en the Beatles kanske? Jag ska också göra det. Släppa mig själv igen. Remastrad (jävlar vad försvenskat det där blev) i en samlingsbox. Alla brister och skavanker borta.

Men helt ärligt nu då, behöver Roxette släppa sitt material igen? Finns det intresse för det? Eller... vem fan är jag att tala om saken, lyssar på skiten just nu.

Aah, ljuva barndomsminnen!

"SCHE SÄÄJS HÄLLO, JOU FOOL, AJ LÖV JOU"!
Publicerat i: Musik