nyttigt skit.


Jag försöker mig på att leva en nyttigare vardag (igen). Därför får ett glas mineralvatten, en clementin och lite torra popcorn hålla mig sälle till kvällens "True Blood"-avsnitt.

Lite annorlunda från förra veckans chips- och godisorgie.

Hur många gånger kommer vi se folk ligga med varandra det här avsnittet då, tror ni? Åtta? Nio? Tjugotvå?
Publicerat i: Pelles vardag

frosty the snowman.


Mera fötter.

Fan vad jag fryser! Jag går klädd i tofflor, raggsockor och resten av klädbaletten. Som en mantel över axlarna bär jag dessutom en filt. Hade det inte varit för att mina flyttlådor står i ett utehus, så hade hämtat långkalsongerna också. Men jag tror jag bestämt får bestående köldskador om jag så ens rör mig utomhus i fem sekunder. Kanske tappar ett ben på köpet?

Eller vad som nu händer när man har köldskadat sig själv...

Har ni kallt idag? Vilket törrt avslut det blev. Nåväl.
Publicerat i: Pelles vardag

hur många har du?


Jag får identitetskris, så jävla dålig är den här kameran.

Jag var på toaletten precis och en sak slog mig. Mina päron har omänskligt mycket deodorant på sin badrumshylla. Det är nästan så att man blir mörkrädd. Vad är det de fruktar? Svettlukten? Tanken på att ha för förpackningar hemma?

Själv samlar jag mycket på antalet pluggtimmar. Bara idag har jag läst in sex timmar. Den där Freud var en märklig dude, det är ett som är säkert.

Straffet fixar jag imorgon, så du hinner fortfarande lämna ett förslag.
Publicerat i: Pelles vardag

tydligen inte så desperat.


Så jag satt och degade framför de där desperata hemmafruarna igår. Det hände en sak som jag tyckte var jävligt lustig. Hon Lynette, på bilden ovan, blir på smällen med tvillingar och allt blir så jävla jobbigt och uj uj uj... Fastän de, hon och karln, är både på väg att bli gamla och redan har vuxna ungar, så verkar det inte finnas några andra alternativ än att behålla barnen. Man fingrar inte ens på ordet "abort". Hade det varit ett par i samma sits i en svensk eller brittisk TV-serie så hade de inte tvekat en sekund innan de gick och skrapade bort skiten.

Det här provocerar mig så, för vad är "Desperate Housewives" att gå som något jävla föredömme? Folk mördas i varje gathörn, utpressning sker mellan mor och dotter (ungefär), man är otrogen med alla och diverse missbruk kommer och går. För att bara nämna ett fåtal av de saker som ständigt sker på den där plastväxtgatan.

Jag kan nog vara den enda som blir provocerad över en sådan här sak, haha. Men ibland så lyser det konservativa Amerika rakt igenom TV-rutan och slår en på käften. Har det någonsin skett en abort på någon primetimeserie från USA? Någon som vet?

Just ja, jag är ledsen om jag "spoilat" för någon nu. Lev med det, det är bara TV!
Publicerat i: Film och tv

straffa mig!


Bilden är en illustrering av de ljudeffekter erat straff eventuellt kommer ge ifrån sig.

Jag satt precis och läste igenom mina senaste inlägg. Min blogg har ju för i helvete varit tråkigare än Alex Schulmans de senaste dagarna!

Detta påverkar helt klart er mer än vad det påverkar mig. Därför får ni bestämma ett straff som jag ska utsätta mig själv för. Något som kan dokumenteras med antingen bild eller film.

Så lämna en kommentar med förslag på ett straff!
Publicerat i: Pelles vardag

pushing daisies.


Uäh, imorgon ska jag bara läsa. Inget annat. Har skrivit så jävla mycket idag att jag fan får ont i knäna. har man skrivit en hel del, det kan jag lova. Vi ska veckovis diskutera cirka 20 frågor på psykologikursen - över nätet! Det är ju inte det lättaste.

Nu har jag i alla fall gjort mitt skit för den här veckan, nu får de andra sköta resten!

Fick ett paket med posten idag. Dagens nerdmoment blev alltså införskaffandet av "Pushing Daisies". Verkar vara en grym serie.

Mitt liv just nu: På dagen plugg och på kvällen TV-serier.

Förjävla sunt. Nu blir det kommentarer! Ännu mera datatid med andra ord. Suck.
Publicerat i: Pelles vardag

dag ett.


En betydande del är borta, som ni kanske ser. Känns tomt. Lite som att ha förlorat ett par vantar på en busslinje man aldrig åker annars.

Så OnOff åberopade alltså garantin i frågan om mina kamera verkligen var paj eller inte. Han, OnOff-mannen, ringde till och med Nikon när jag stod där. Blev lite nödig att de inte skulle "godkänna felet". Men hey, nu är den inlämnad och om tre till fyra veckor (!) så är den tillbaka.

Överlevnadsdagboken börjar idag!
Dag ett utan kamera:
Livet känns tomt. Allt är så kallt. Folk min närhet är som kastanjer, man får slå av de ett skal för att komma in i hjärtat.

Haha, det här kan bli kul.
Publicerat i: Pelles vardag

akustisk lily allen.


Jag är ganska öppen när det kommer till att bejaka nörden inom mig och sprida det med er. Dagens nördmoment skedde precis. Fick ett nyhetsmejl från lilyallenmusic.com (bara det är nördigt nog) om att en specialversion av "It's Not Me It's You" släpps den 16 november.

Tre minuter senare var min förhandsbokning färdig.

Varför detta? Jo, för att plattan just nu kostar 127 spänn (frakt inkluderad) och är verkligen värd varenda jävla öre. Innehållet är grymt. Först är det så klart originalplattan, sen sex stycken akutiska versioner, en B-sidelåt, två remixer och dessutom en DVD innehållandes en spelning från "Shepherd's Bush Empire", en intervju och fyra videos.

Att inte köpa hade varit korkat. Och olämpligt onördigt!

Läs mer och förhandsboka plattan HÄR!
Publicerat i: Musik

fruktterapi.


Sommarens sista äpple. Det har varit mindre storm i en vecka nu och det här äpplet har vägrat lossna. Så det har fungerat som min pausunderhållning från pluggandet. Lite som terapi faktiskt.

På tal om att plugga, det är det enda jag gjort idag känns det som. Två A4-sidor med essäkommentarer är klara och så har jag sett över närmsta månadens plugg. Det är vad jag kallar framförhållning.

Och kanske lite övernördigt.

Nu ska jag åka in med kameran och se vad de säger.
Vad gör ni, ey?
Publicerat i: Pelles vardag

löningsångest.


Bild vald helt på måfå.

Blogg.se krånglar något så kolssalt jävla mycket. Jag kommer inte in på 90 procent av er som kommenterat, så jag låter bloggen vara tills imorgon. Om detta inlägg ens kommer synas är bara det lite av en chansning. Sen är det lika bra att jag låter mig själv hålla käften idag, jag är mest jävligt gnällig.

Sen det här med lönen, är det meningen att man alltid ska tänka "nu är det bäst att spara" det första man gör vid löningsdags? Den här månaden var den väldigt bra, då jag jobbade en hel del i augusti. Jag skulle kunna unna mig saker om jag så ville. Men sen är det ju detta med lönen som kommer för september månad, den kommer vara mycket, mycket mindre och bajsigare. Då blir jag snål och tänker att jag hela tiden ska spara nu för att ha råd senare.

VM i I-landsproblem ta mig fan! För att inte tala om Rom-resan jag sparar till, så jävla jobbigt.

Stackars rika student...
Publicerat i: Pelles vardag

helvete!


Argh! Har precis beställt hem lite shit till kameran och tror ni inte att jag, när jag sitter och pillar med kamerahelvetet, får syn på en död pixel? För er som kanske vet lite mer om ämnet än mig, visst borde det betraktas som ett "reperationsgodkänt" fel när en pixel "lyser igenom" på så väl mörka som dagsljusa bilder?

Har även testat om de kan ha varit en så kallad "het pixel" och hört mig för över nätet, men det är tydligen inte samma sak som det här.

Fan, vad jag hatar när tekniska saker pajar. Inte så mycket för att själva produkten är trasig, utan för att man får vänta i tusen dagar för att få tillbaka skiten.

(jobb till 20.00, hörs senare)
Publicerat i: Den arga kategorin

allsång på trafalgar square.


Jag vill också vråla the Beatles mitt i London! Jag lovar, jag hade gjort det helt nykter dessutom.

2:30 in i låten så är det nästan så att jag kommer. Men bara nästan.

Pink är med i början också. Coolt.
Publicerat i: Musik

yrsel.


Humöret på bilden har inte skrivit inlägget.

Fan, jag har förlagt min "almanackasakgrej". Jag vet fan inte vad det heter. Mental dyslexi. Filofax? Kalender? En massa jävla datum är det i den och man skriver upp vad som behövs göras och vad som kommer hända. Svårt att hålla all skit i huvudet. Bara till nästa vecka så är det kommentarer på två essär, en gruppdiskussion, jobb, speciella kapitel att läsa och en inlämningsuppgift att komma ihåg. För att inte tala om alla vardagsgrejer. Dricka kaffe, borsta tänderna, blogga, sova, äta, gå på toa...

Folk har blivit fulla av mindre.

Får väl gräva fram något sketet gammalt anteckningsblock från någon låda. Tyckte jag såg ett med smurfmotiv i köket.
Publicerat i: Pelles vardag

mediaträning.

Har ägnat hela morgonen åt att YouTuba på folk som suger på att bli intervjuade. Verkligen slöseri på viktiga timmar, men vad fan. Det är bara lördag morgon en gång i veckan, då kan man lika gärna sitta på YouTube.


Joaquin Phoenix är en ärkediva. Kolla på klippet och ni förstår vad jag menar. Tydligen har journalisten Johan T Lindwall (som också han är en karaktär värd att lägga tid på en annan gång) dålig erfarenhet av Phoenix. Skådespelaren verkar ha drabbats av hybris.


Lady Gaga borde gifta sig med Phoenix, de skulle passa ihop, hehe. Närå, riktigt så illa är det väl inte. Men jag tycker Gaga's svar i intervjuer känns så... så "dämpade" kanske? Som om hon vill uttrycka sig på något helt annat jävla vis, men tvingas sansa sig själv på grund av sin image. En image som dessutom är så jävla löjlig. Jag tror hon fått inspiration av "arg tonårsflicka under utveckling".


Zlatan suddar ut det lilla, lilla hopp om att fotbollsspelare skulle kunna vara flexibla när det kommer till intervjusammanhang.

Vem mer behöver mediatränas, tycker ni?
Publicerat i: Okategoriserbart

lily allen lägger av.


Såg precis en notis i Expressen som sa att Lily Allen lägger av med musiken när den pågående turnén är slut. Detta för att satsa på skådespelandet, något som jag missat helt att hon hållt på med.

"Just so you know, I have not renegotiated my record contract and have no plans to make another record. I do however remain a fan of new music, so this is not some selfish crusade", skriver hon i sin blogg och berättar att hennes dagar som välbetald låtskrivare har gått så långt som det kunnat.

Så här anser jag;  samtidigt som det är förjävla tråkigt att hon slutar, så kan det här beslutet vara ett grymt sätt att nå kultstatus (om man nu vill det). Se bara på The Stone Roses som också de endast släppte två plattor och vars debutalbum är lika aktuellt idag som för tjugo år sedan. Kanske är det fel att ens ge sig på att jämföra The Stone Roses med Lily Allen, jag vet inte, men hon är ju verkligen ett fenomen utan dess like om man bara tänker på det. Som gjort att ingå i ett "kultrecept" med andra ord.

Hon börjar på MySpace, säljer ut dussintals konserter med hjälp av hemsidan, får skivkontrakt, "råkar" sälja miljontals plattor och så vidare. Ta mig inte för något galet Kenza-Tokio Hotel-fan nu, så jävla galen är jag inte. Men det är det här fenomenet jag är imponerad av. För att inte tala om de låttexter som London-bruden lyckas skapa, de är rena konststycken. Den attitydfulla sången, det är den jag kommer sakna.

Men bra musik kommer och går, inget att hänga upp sig på. Sen tror jag dessutom att hon kommer släppa fler album. Ge det några år bara.
Publicerat i: Musik

halv fem.


Jag tänkte på det här inlägget. Många påstod att jag jag såg "bäst ut på originalbilden". Jo, jag tackar fan för det. Inlägget handlade inte vidare mycket om vilken bild som var finast och inte, utan hur pass lika ansiktshalvor jag hade. Kan vara svårt att se helt korrekt ut med två vänsterhalvor till feja, jag vet inte.

Folk tycker väl det är lättare att bara kommentera bilderna. Undra hur många som bara nu kommer skriva något om "Ben & Jerry's"? Får hålla lite koll i kommentarsfältet.

Jag mår som en påse skit idag. Somnade halv fem, efter ha lagt mig runt tolv. Vaknade nio och har inte kunnat somna om. Dessutom så har jag blivit med tre jobbpass i helgen. Var skitnöjd tills jag kom på att det är lönehelg. Detta suger för att jag inte har ork just idag för en pressad lönehelg. Men pengar blir det och det är alltid kul att jobba. Återkommer vid halv elva ikväll. Ciao!
Publicerat i: Pelles vardag

paul anka har lyckats!


Alla tjatar om Anna Ankas korkade uttalanden just nu. Varför nämner ingen Paul Anka? Mannen är ju ett geni! Med en kvinnosyn från 1950 så kan man inte annat än beundra denna man. Han får sin Hollywood-barbie att suga av honom på morgonen, påta i trädgården, laga mat och alla andra old school-kvinnosysslor. Allt detta medan han låtsas vara världsstjärna. Nä, jag är imponerad!

Det är allt jag har att säga om saken!
BLIR DU ARG?
LÄS DET HÄR!
Publicerat i:

duktigt, pelle.


Hittade Blondinbella i min kamera. Hur fan kom hon dit?

Anna gav mig en sådan där utmaning. Det är fan ett år sedan jag gjorde en utmaning sist tror jag. Brukar tycka det är förjävla tråkiga, så det är därför som jag inte gör de. Den gick i alla fall ut på att skriva ett par saker som man är duktig på. Spräcka gamla jantelagshelvetet med andra ord. Så nu kör vi.

1. Jag är svinbra på att googla saker. Jag ser direkt vilka träffar som är bra och vilka som direkt kan sållas bort. Och eftersom Google är det bästa av alla övervakningssystem så kan jag "Google your ass down", för att dra lite schyssta sitcom-referenser.

2. Jag är duktig på "Mysteriet på Greveholm"-repliker. "Han tog stenen", "vik hädan, onda ande" och "kom ihåg, av deg blir man seg" är bara ett par klokrena fraser från den julkalendern.

3. Jag kan skriva och stava, ävän åm de i bland blirr litte fell.

4. Jag kan inget om fiskar. Det är ganska duktigt.

5. Jag är förjävla bra på att skoja till allt. Det är nästa sjukligt. Vi såg hur det gick för Henrik Schyffert. Tio spänn på att jag är påväg åt samma håll. "Ja... eller nej".

Jag utmanar dig, dig, dig och dig. Utmana inte mig något mer. Jag är så dålig på sådant här. Och helt klart för viktig.
Publicerat i: Videos

hårfint inlägg.


Lugn! Här har ni svaret på det här inlägget. Det var alltså vänster hand. Men eftersom några kommer bli pissed och säga "vadå, dööööh skulle man gissa på höger eller vänster också hallå asså" så har jag delat upp det lite.

Den som gissade "ovansidan på handen/handryggen" först:
Matilda

Den som gissade "vänstra handen" först:
Anna - som har en av de roligaste bloggarna jag vet.

Bonuslänkning 1:
Pjoltas - för att slippa bara länka brudar.

Bonuslänkning 2:
Ella - på den här bloggen går alla in och säger åt jäveln att tagga ned, hehe.

Nog om detta. Ni får inget pris. Om ingen absolut ville ha spö? Säg till bara.
Publicerat i: Okategoriserbart

attraktion.
Satt precis och kollade på "Doktor Åsa" på SVT Play. Ett av avsnitten handlade om sex och man tog upp de saker som attraherar oss människor. Dessa egenskaper är ifrån lukt, röst, klädstil, humor, vältränad kropp och framför allt ett symmetriskt ansikte. Med det menas att om man skulle ta en människas ansiktshalva, vända den horisontellt, placera bredvid samma ansiktshalva och då få ett hyfsat symmetriskt ansikte, så uppfattas man som döläcker asså likZom hallå.

Jag var såklart tvungen att testa (se bilderna ovan) och jag tycker nog jag har ganska symmetriskt ansikte. Nu valde jag kanske inte den bästa bilden, men...

Dags att börja träna. Snart är jag den ultimata mannen. Humor har jag också. Och är alltid nyduschad.
Publicerat i: Okategoriserbart

nöjd.


De här jägarsockorna tog jag av farscha förra veckan. Antingen är hålen ett tecken på att man inte kan få hur bra sockor som helst för femton kronor eller att det är dags att fila fötterna.

Vart var det jag la sandpappret nu igen...

Jag vet inte vad jag går på idag, men fan vad jag gillar det. På två och en halv timme har läst 25 sidor i boken, lagat mat, ätit, cyklat en längre sträcka och dammsugit. Inte i den ordningen dock. Men är jag inte jävla föredömme idag? Nöjd som fan.
Publicerat i: Pelles vardag

det sociala körkortet.


Någon som minns den heta debatten om "hundkörkortet" för ett par år sedan? Att alla människor som ville ha hund skulle få genomgå ett par tester för att se om man var kvalificerad hundägare. Inte en helt fel idé egentligen, speciellt eftersom det finns människor som verkligen missköter sina hundar.

Att det blev en "het debatt" är däremot ganska pinsamt och ett bevis på att svenskarna alltid brinner för fel saker. Lite som Sivert Öholm och hans videovåldsdebatt på åttiotalet. Eller för all del nedladdningsfrågan som pågår just nu. Vem behöver diskutera de riktigt jobbiga frågorna när vi har hundar, videofilm och piratkopiering att handskas med?

Min poäng här är att jag skulle, på tal om hundkörkortet, vilja se det "sociala körkortet". Ett körkort, eller test snarare, hur man uppför sig rent allmänt i samhället. Följande företeelser skulle kunna tas upp i detta test:
- Kvinnor som går med barnvagn ska gå på rad och inte i bredd. Låt oss inse fakta, kvinnor med barnvagn går ofta förjävla långsamt. Om det är för deras egen skull eller barnets får vi nog aldrig veta, men i vägen är de och är svåra att gå om.
- Förbjud träskor på allmänna platser. Eftersom jag är placerad mitt i ödemarken så får man åka bil i en tjugo minuter för att komma till närmsta köpcentrum. Kanske inte är någon jättelång sträcka, men det säger lite om hur geografin ser ut här. I och med detta så är det många lantisar som kommer med träskor till detta köpcentrum. Varför vill man spä på sin "bonnighet"?
- Kläkoda personer som är 35 år och äldre. Vi behöver gamlingar som ser ut som gamlingar. Inga fler förvuxna playboybrudar eller hockeyhunkswannabes.

Det här är bara några av de saker jag kommit att tänka på. Vad tycker ni? Har ni några egna idéer?

INNAN DU BLIR SVINARG!
LÄS DET HÄR!
Publicerat i:

paradise hotel.


Enastående bild, jag vet.

Varför ska sexan köra igång med "Paradise Hotel"? För att de föregående säsongerna på fyran var sådana succéer? Det är 40 planerade avsnitt på gång (för att 20 avsnitt var inte nog) och som kommer sändas i höst. Kolla in deltagarna dessutom, vissa av de är ju småbarn fortfarande! Födda 1990. Hoppas man på att Kristoffer, 26, ska få till det med Greta, 19?

Och varför har fyra av sex killar halsband på sig som om det vore 1997?

Jackie, dotter till megabrottslingen Svartenbrandt, ska också delta. Hon har, enligt Expressens utsago, "inte vågat berätta för pappa". Varför inte? Vem är han att dömma sin dotter? Lämna det till alla andra istället.

Sen gillar jag många av de "sysselsättningar" deltagarna skrivit ut. Snacka om att ge white trash-epitetet en ansikte. Stackars jävlar.
Publicerat i: Film och tv

gissa kroppsbehåringen.


Det har varit förjävla mycket text i dagens inläggen. "En bra blogg har inte mycket text", som kungen en gång sa. Så vi kör en "gissa kroppsbehåringen". Den som först gissar rätt på var håren på bilden sitter på min kropp får sig en länkning. Eller lite spö. Kanske både och, vi får se...

En länkning på riktigt denna gång dessutom. Det är bra det.
Publicerat i: Okategoriserbart

vanliga frågor och kommentarer just nu.


Jag drunkar i både mejl och kommentarer. Mer än vanligt alltså. Tänkte dra det jag får höra mest, samt några utstickande kommentarer.

"Hur blev du 'veckans blogg'?"
Att hamna där har varit en del i en halvår lång period av uppvaktande. Den jag raggade till mig platsen av var alltså Karin Olofsson, blogg.se's redaktör. Varje dag under sex månaders tid fick hon en ros i brevinkastet och under de sista två veckorna blev det en del serenadsång utanför hennes lägenhetsfönster. Det är så man vinner en kvinnas blogghjärta.

"Hur orkar du svara på alla kommentarer?"
Jag svarar inte på alla kommentarer. Mycket spam och skit i cirkulation, det skiter jag i. Annars så kan jag kom på minst tvåtusen saker som är jobbigare än att svara på kommentarer. Det enda negativa är väl att det tar en timma eller två.

"Hur kan du vara så rolig hela tiden?"

Jag får betalt.

"Förlåt det här kanske låter elakt, men när jag hittade dig på framsidan på blogg.se så lät du så otroligt intressant och rolig. Jag blev både entusiastik och nyfiken på den här 'Pelle'. Men jag tyckte dessvärre inte att dina inlägg var så roande, fast detta kanske bara beror på att min humor är väldigt olik din, vad vet jag. Men skriv på vettja. :)"
Besök Rebeccas entusiastiska, intressanta, nyfikna och roliga (fast inte på ett Pelle-sätt) blogg HÄR!

"Hörru din fula jävla kuksugare. Vad har du i IQ? Din lilla hora. Man kan bara önska dig allt ont i hela världen. Dö."
Woh, hårda ord! Väldigt smarta dessutom. Jag tror mer det är ett spam, för det fanns en e-mailadress till DN-skribenten Per Ahlin med. Känns mer som om någon vill honom något ont än mig. Att det faktiskt skulle ha varit han som lämnat kommentaren tvivlar jag på, jag hade nämligen skrivit om "Kändisdjungeln" i det kommenterade inlägget. Men å andra sidan så verkar ju det programmet väcka en del starka känslor.

Lite kul att han eller hon väljer att formulera orden "vad har du i IQ" på just det sättet. Som om det vore ett skolämne.

Nåväl, nu har jag, den fula kuksugaren, pluggat klart för idag. Funderar på att ägna resten av onsdagen inne i bloggosfären. Låter jävligt sunt.
Publicerat i: Videos

färger påverkar vem man blir.Satt precis och lyssnade på en radiointervju med färgterapeuten Lotta, som menade att färger i ens vardag kan påverka ens humör och välmående. Jag skulle vilja ta detta ännu längre och säga att ens favoritfärg avgör vem man blir/har blivit. Om man låter sitt barn omringas runt en viss färg, så kan man "planera" hur han eller hon ska bli som ung vuxen/åldring. Jag skulle vilja gå så långt och säga att färger påverkar beteendet mer än vanlig hederlig moralkaksuppfostran. Det som skrivs nedan bygger helt på min egen uppfattning. Men jag brukar sällan ha fel när det kommer till saker som det här, så ange mig gärna som källa om du väljer att forska i ämnet.

Några favoritfärgsexempel som jag till 99 procent vet har påverkat vem du blivit i livet:
- Om din favoritfärg är rött, så har den högst troligen påverkat din "sexuellt avvikande" sida. Har du som barn varit i mycket röda rum eller haft en del röda kläder på dig, så är det inte helt omöjligt att du tänder på gummistövlar eller nylonstrumpor idag.
- Rosa är kanske den mest intressanta färgen. Bloggvärlden är fulla av rosa karaktärer. Är du man så spelar du ofta på din feminina sida. Du är ytliga, tror att du skitrolig och har ett extremt bekräftelsebehov. Som tjej och ha rosa som favoritfärg så brukar detta ofta betyda att du är korkad. Du spelar på din dumhet och tror att folk gillar dig för att du inte vet hur man använder en diskmaskin eller hur man bläddrar i en bok. Du la ned pluggandet redan när det kom till att lära in alfabetet. Troligtvis kommer du heller inte läsa det här, utan bara kommentera bilden ovan.
- Grönt, som också är min favoritfärg, betyder att du är jävligt smart. Du har mål för framtiden, du är framgångsrik, gick ut skolan med bra betyg, gillar kaffe på morgonen och är inte snabb på att dömma människor. Det enda sorgliga är att färgen grön associeras till så kallade "miljönördar". Dessa skulle jag hellre vilja klassas som bruna.
- Brunt är alltså sjuttiotalets färg, den revolutionerande erans bajsnyans. Du tänker på miljön, lever som du lär, ser för taskig ut och vet ännu inte vad deodorant är.

Ja, det var några av de färger jag tagit mig an och undersöker med lupp och pincett. Vad tror du, har jag rätt eller fel?

ÄR JAG ETT ÄRKESVIN?
LÄS DET HÄR!
Publicerat i:

förlåt mig.


Boken ovan, som egentligen är en avhandling tror jag, är den jag sitter begraven i just nu. Det hände något roligt förut när jag läste i den. Eller åtminstone jag tyckte det var jävligt kul. Det var så att författaren, Robert Kastenbaum, diskuterade någon metod som kan mäta rädsla för döden. När jag för tredje gången läst samma sak, så säger jag högt (jag talar ganska ofta högt när jag är själv, jag är läskig på så vis); "men vad fan, det här har jag ju läst flera gånger redan, aarhg"! Varpå jag, redan nästan rad, ser att han skriver:

"But enough alredy! I've clearly made my point for you..."

Det var nästan, fast bara nästan, så att jag bad om ursäkt. Intressanta ordval för en avhandling dessutom.
Publicerat i: Skola och jobb

kattharem.


Det var en som frågade igår hur många katter vi har egentligen. Här ovan har ni svaret. Sex stycken kattskrällen, varav en som jag inte lyckades fånga på bild.

Låt mig göra en kort historia ännu kortare. Vi hade en katt, han blev överkörd. Vi skaffade två nya katter, de längst upp till vänster i bild. De blev båda preggo och födde en drös med ungar. Vi lyckades sälja av samtliga utom de två längst ned till vänster. Hon i mitten längst ned fick en kull med ungar varav en av de blev kvar, den som inte finns med på bild. Katten högst upp till höger, som ironiskt nog heter "Katten", var grannens katt till en början, men är numera medlem av Nilssons kattfarm.

Vi har en hund också. Jag lider med henne.

Vad som är bra här är att alla katter aldrig är inne samtidigt. Omväxling i vardagen. Som ett glas O'boy med olika styrka varje dag. Eller whisky. Utan is.
Publicerat i: Pelles vardag

på tom mage.


Är inne på min fjärde kopp kaffe nu på fastande mage. Det känns... ja, det känns inte så jävla bra. Nu blir det en liter vatten och frukost. Efter det blir det tjugo sidor dödsläsning.

Gör ni idag då, dricker kaffe på tom mage?
Publicerat i: Pelles vardag

housemusik skadar!


Det är en sak jag kommit under fund med precis nyligen, att housemusik skadar den som lyssnar på det. Det är inga fysiska skador vi direkt talar om, det kan jag inte påstå. Men visst kan man se på en person om den lyssar på house? Jag ser det fan direkt. Korkad uppsyn, klumpiga pjucks och kläder så stora att de skulle kunna draperera ett större slott. Sen så är det jobbigt att prata med en person som börjar varje mening med "ööööh", "uuuuhm" eller "joooo". Jag skyller på housemusiken, det måste vara den!

Är jag dum i huvudet?
LÄS DET HÄR
Publicerat i:

monkey.


Det ser ut som om hon tänker "om jag blundar riktigt hårt så tror han att jag sover och sticker här ifrån med sin äckliga kamera". Den lilla apan. 

Tre dygn tog det innan jag publicerade ännu en kattbild. Kan vara det näst pinsammaste jag gjort idag. Det pinsammaste var förut när jag kom på mig själv stressandes igenom alla 234567432 kommentarer som kommit in under dagen - för att hinna se "Kändisdjungeln". Illa.

(heja Ann Söderlund!)
Publicerat i: Pelles vardag

pumptvål.


Rätt svar i föregående inlägg var "hallon- och smultrondoftande pumptvål på vit assiett". Tyvärr gissade ingen rätt. Synd. Verkligen.

Några andra grymma gissningar var bland annat tvål, glidmedel, mitt blod (!), smält polkaglass, yoghurt, pannkaka och kräm.

Jag har suttit med min "Livet och döden"-bok hela dagen. Den här psykologikursen kommer nog bli min död. En död som jag dessutom 1) inte kommer frukta, 2) bearbeta enligt dödsprocessens fem steg och 3) för att sedan nå "ingentinget". Det är djupa saker man lär sig på den här kursen. Havsdjupa saker.
Publicerat i: Pelles vardag

vad föreställer bilden?


Vad föreställer bilden? Gissa på.

Den som svarar rätt (om någon mot förmodan skulle klara av den bedriften) kan få sig en länkning.
Eller lite spö.
Publicerat i: Okategoriserbart

höj åldern för kvinnor!


Vi vet ju alla att kvinnor kan inte dricka alkohol. Frågan har diskuterats åtskilliga gånger både på nationell och internationell nivå och resultatet blir alltid detsamma - kvinnor kan inte dricka alkohol lika bra som män. Ta bara exemplet om ett par kalla after worköl. Vi män kan sitta och njuta av alla öl för att det är gott. Det kan visserligen kvinnor med - den första kvarten! Sen blir det bara en odräglig situation.

Jag har kommit på en lösning till detta; höj åldern för kvinnor när det kommer till förtäring av alkohol! Detta är viktigt, inte för att kvinnor tål alkohol bättre ju äldre de blir, utan för att förståndet om hur mycket man tål har vuxit fram. Jag tycker att åldern 25 för första krogenbesöket och 30 för att få på Systembolaget känns bra. Kör på det, kom igen nu!
Verkar jag svinig?
LÄS DET HÄR!
Publicerat i:

då var det dags igen.


"Operation blogghora" är mitt egna redskap för att testa bloggosfären. Syftet är helt klart själviskt i slutänden, men jag brukar skylla på att det hela är ett experiment. För att hålla god ton i cyberspace. Tidigare har jag/vi lyckats med bedriften att samla ihop tusen kommentarer på ett inlägg och att hamna på bloggportalens topp åtta-lista över mest sökta termer. Även försöket att bli länkad av en storbloggare har beprövats, men det blev epic fail.

Nu är det dock dags för det mest radikala hittills - att provocera. Uppdraget kommer med några regler:
- Det som skrivs är helt tvärtemot det jag egentligen tycker.
- De saker som tas upp är provocerande, men inte "jättekorkade" (se Kissie och compani).
- Ett inlägg om dagen, med start idag och fram till fredag.
- Samtliga inlägg får en länk till detta inlägg. För att på något sätt gardera mig, hehe.

Ja, vi får se hur det går. Det skulle vara kul om alla ni gick bananas på det jag skriver också.

Just ja, jag är veckans blogg denna vecka. Roligt som fan! Roliga frågor fick jag också, men jag hade svårt att hålla mig kortfattad. Karin fick korta ned ett par kilometer text, haha.
Publicerat i:

fun light.


Smygreklam.

Jag sitter här och dricker jordgubbssaft som den mentalt omogna femåring jag är. Det är en grej jag alltid tänker på när jag ser "Fun light". Det var en gång under lågstadiet som en tjej i klassen satt och läste på etiketten. Jag vet inte, men jag tror vi alla nyss lärt oss läsa och precis kommit tillbaka från någon skogspromenad, därav saften. Den här tjejen sitter i alla fall och stavar "F-U-N... Vad kostigt, den stavas med 'U' men man säger 'fan'". Varpå läraren snetänder och börjar skälla ut detta barn för att hon "svurit". Jag lovar, argare kärring har jag inte skådat.

Hennes överreaktion kan ha berott på skilsmässan hon låg i, jag vet inte. Galen var hon i alla fall. Nästan psykotisk.
Publicerat i: Pelles vardag

ännu mer övernaturliga ting.


Minns ni inlägget om spöket i mikrovågsugnen? När jag återigen satt och kolla på korten från Norrköpingstrippen så hittar jag fotot ovan. Ännu en spökbild. Ett flickspöke denna gång.

Till en början kan man kanske tro att det är Anna jag råkat fota i fönsterreflektionen. Det är ganska likt henne, visst. Men jag vet bättre än att inte lita på min övernaturliga intuition.

Jag förstår inte att folk inte tror på spöken, bevisen finns ju överallt.
Publicerat i: Okategoriserbart

här har ni håret.


Folk har tjatat och tjatat och tjatat och tjatat... så här har ni det, nya frillan. Version nyduschad. På det enastående bra kortet ovan så ser man verkligen skillnad från hur var innan. Eller inte.

Min superkraft är att jag kan få centimeter kort hår att se långt ut. Jag fick välja mellan den superkraften eller att kunna flyga. Man är ju inte dum heller.

Fast skämt å sido (!), det är jävligt kort numera. Det är inte det mest ultimata hårkortet, jag vet. Men jag kan bara fota irriterande katter och mördarväxter med min kamera. Så är det bara.
Publicerat i: Pelles vardag

flickan som lekte med elden.


"Flickan som lekte med elden", del två av Stieg Larssons Millennium-triologi. Också den bästa av tre böckerna enligt mig. I och för sig har jag inte riktigt läst ut den tredje än. Jag vet inte vad som hände med den, det blev en massa jobb i sommras och jag kom av mig i min läsrytm. När jag läser så är det "allt eller inget" som gäller och jag har väl inte riktigt haft tid att läsa ordentligt igen. Men jag ska ta mig igenom den snart.

Hur var senaste filmatiseringen då? Mjaa... helt klart sevärd. Den första filmen var grym, tycker jag. Där fångades miljön, karaktärerna och mystiken på ett svinbra sätt. Att filmerna inte är som böckerna behöver jag inte säga längre, så ur den synvinkeln behöver jag inte ens beskriver filmerna. Vi kan säga så här, om film nummer ett var grym så är "Flickan som lekte med elden" bra. Inte mer än så, "bara" bra.

Mycket handling på lite tid skulle få plats och jag där tyckte jag man lyckades. Historien i bok nummer två är egentligen rätt så invecklad, men det gick fint här. Sämst i hela filmen är den första halvtimmen. Där har man verkligen kortat ned historien. Sen så verkar alla lama, nervösa teaterstudenter fått sin tid under denna halvtimma. Många av birollerna spelades av riktigt dåliga skådespelare. Det var som att se på "Skilda världar" återogem, så dåliga var de. Paolo Roberto var okej. Killen har agerat förut visserligen och jag tror det var ett genidrag att skippa en heltidskarriär som skådespelare. För sin egen och för vår skull.

Stjärnskotten i rullen var Michael Nyqvist, Noomi Rapace och Lena Endre. Inte helt oväntat kanske, men de kan verkligen sin grej.

Alltså var detta en helt klart sevärd film. Valuta för pengarna får man för slutscenen. Tro mig, så är det verkligen.
Publicerat i: Film och tv

bibeln, madonna och pepsi.


Jag låg och kollade på SVT play igår. Jag tror det var "Kobra" eller något av de där lite mer pretentiösa programmen. Här talade man om Madonnas "Like A Prayer"-video som kom på slutet av åttiotalet. Väldigt kontroversiellt skit. På åttiotalet. Idag skulle ingen ha brytt sig.

I videon får man skåda bland annat brinnande kors, en svart Jesus-staty och en Madonna som "råkar ut för" stigmatisering. Videon skapade så mycket debatt att Pepsi drog in sin reklamkampanj med artisten i fråga. Vad jag tycker är det lustigaste här är att på grund av denna video så fick Madonna brev om dödshot från arga kristna.

Låt oss kolla på de tio budorden en snabbis. Femte budordet: "Du skall inte dräpa". Borde inte dödshot också anses som ett brott mot det budordet, eller åtminstone ses som en "halv synd"? Ingenstans står det något om att Jesus inte får porträtteras med mörk hy eller att det är förbjudet att elda upp kors.

"Du skall inte elda upp vedträn som är T-formade".

"Du skall inte försumma kontrakt med multinationellt företag".

"Du skall inte kyssa en svart människa som du väljer att kalla Jesus och ha med i din video för att sedan uppröra hela den kristna befolkning så att du får mordhot efter mordhot i all evighets evighet".

Bara en tanke. Jag är ingen expert på bibeln dock. Kan vara värt nämnas.

Uppdatering:
Oj, fan! Jag råkade läsa bort hela dagen. Psykologikursen, intressant shit! Nu ska jag äta sushi och sen ska vi gå på "Flickan som lekte med elden". Vad gör ni ikväll?

Hörs senare, folks!
Publicerat i: Musik

ett steg närmare.

Till alla nya läsare; nej, det finns ingen normal bild på mig. Det vore väl bilden som är menykolumnen till höger här, men inte ens den speglar mitt verkliga ogrimaserade jag.

Min fredag blev inte som jag först tänkt och trott. Jag var ganska trött för att orka något av det som var planerat. Så jag stannade hemma. Blev pigg. Pluggade i kursboken och såg på "Kändisdjungeln". Rafael Edholm är en jävla diva.

Min "galen kattman"-image börjar allt mer bli verklighet. Osocial med endast TV:n som sällskap och med fläckig tröja. Nu fattas bara stanken av kattpiss.
Publicerat i: Pelles vardag

rasöverskridande mys.


Jag ska lägga ned mina djurbilder snart. Det börjar (läs "det har") kommit till en punkt att jag börjar ta mig själv för en "galen kattman". Ni vet vad jag menar, alla städer och orter har en galen kattmänniska. De har fula och ovanligt fläckiga tröjor, handlar den exklusivaste kattmaten och luktar riktigt illa av katturin. I mitt handlar det dock om både katt och hund. Dubbelt så galen.

Hur som helst, till bilden ovan. Kattskrället och ADHD-hunden gosade med varandra. När hon, hunden, märkte att jag fotade och garvade åt de, så bet hon katten i huvudet. Ett abrupt slut värt att blogga om alltså.

Tandläkaren gick bra. Vi är inne på halvår nummer två, så jag fick visst ett till tandvårdsbidrag. Jag trodde man bara fick ett sådant om året, men regeringen verkar har ändrat det. Plötsligt så blev mitt hål lagat till ett överkomligt pris. Fixade skiten utan bedövning också för att slippa gå slappkäftad hela dagen. Gjorde förjävla ont. Klippt av mig en decimeter hår har jag också gjort. Inte hos tandläkaren så klart, utan hos tandhygienisten. Det blev kort.

Nu blir det en timme eller två med kursboken. Ifall någon av er undrade.
Publicerat i: Okategoriserbart

dags för tandis.


Tandläkaren om en timma och efter det blir det till att snagga håret. Jag har sovit fem timmar på sin höjd och skulle behöva fem till. Minst.

Jag mår som en inzoomad hund. Ganska irriterad alltså.
Publicerat i: Pelles vardag

strage versus takida.


Någon mer som hörde P3-intervjun med musikskribenten Fredrik Strage vid lunchtid? Han fick frågan om det finns något han någonsin ångrat att han skrivit och det fick mig att sätta i halsen av skratt. Och ta min citering nedan med en klackspark nu, jag har inget superminne.

"Ja, jag ångrar att jag sågade Marie Picassos turnépremiär. En artist som Marie Picasso, med en sådan bräcklig karriär, förtjänar inte en sågning. Ingen artist förtjänar det. Eller jo, Takida gör det".

Haha, så jävla sant! Den där Strage är underhållning på två ben. Läs hans bok "Fans" förresten, den är skitrolig!
Publicerat i: Musik

asiatfrukt.


Varför säger man "kinesiskt päron" om frukten ovan? Det låter idiotförklarande, som om kineserna inte kan bättre i päronväg. "Hah! Har du köpt dig ett kinesiskt päron, dem är ju bara så jävla B". Lite rasistiskt rent utav. Enda likheten jag kan finna mellan ett kinesiskt och ett vanligt helyllesvenskt päron är väl att fruktköttet har någorlunda samma konsistens. Men mjölk har ju samma konsistens som vatten, ska vi börja kalla det "norskt vatten" då istället?

Vardagsrasism.

Mitt kinespäron smakade dessutom penicillin. En undermedveten önskan om att bli sjuk?
Publicerat i: Pelles vardag

hetstittande.


I tisdags fick jag hem senaste DVD-släppet av "Weeds". Jag har sett nio av tretton avsnitt på två kvällar. Just nu har jag den här ångesten man kan få när man hetsläser en svinbra bok. Mot slutet var det inte värt all sträckläsning och man blir jävligt förbannad på sig själv. Förbannad för att man inte sparade på "allt bra".

"Weeds" är i alla fall fortfarande grymt och en av de mest ärliga serierna idag. På en skala mellan 2356 och 445403 så får den ett betyg på starka 400 000. Det säger en hel del...
Publicerat i: Film och tv

betong.


Ett stycke uppfiskad betong.

I min serie idiotiska fackmän så har jag tidigare tagit upp elekriker höga på kokain. Idag fick vi besök av rörmokaren som kom för att fixa att stopp i avloppet. Vad berodde detta stopp på? Jo, när detta hus vi lever i rustades för ett visst antal år sedan, då valde herr badrumsfixare att hälla i betongresterna i avloppet.

Idag, ungefär femton år senare, fick vi bort dessa rester. Detta tack vare herr rörmokares superfunktionella ta-bort-betong-ur-avlopp-maskin. Nu rinner det till rätt så bra.

Plötsligt förstår jag hur byggjobbare fått sitt härliga rykte.
Publicerat i: Pelles vardag

två dagar kvar.


På fredag ska jag klippa av mig rufset på skallen. Så jävla efterlängtat. Jag hostar upp hårbollar, så långt är det just nu. Först på fredag morgon blir det tandläkaren och sen frisören sören. Kanske borde göra något åt öronen eller näsan också, när jag ändå håller på och redigerar huvudets alla delar.

Hur känns det att skära av ett öra, någon som vet? Tänkte göra något radikalt. Något van Gogh-ish. Något coolt. Vem vill ha mitt öra sen då? Går till högstbjudande på eBay.
Publicerat i: Pelles vardag

för att väga upp lite.


Det har varit för mycket text på sistone. Här ovan har ni ett bananskal. Vi tog kort på det när vi hade tråkigt på tågstationen i Norrköping. Det är inte jag som håller i skalet. Jag använder bara rött nagellack. Lila är så 2008.

Tjejen i bakgrunden åkte hem med förkylning. Fick svininfluensan. Beräknas vara frisk om tre dagar.

Nu blir det plugg.

ANNA
Publicerat i: Okategoriserbart

kändisdjungeln.


Någon som sett "Kändisdjungeln"? Det är väl Sveriges just nu mest hatade TV-program. Ingen verkar gilla det. "Programledarna är för oseriösa", "kändisarna är B-kändisar", "det är förnedrings-TV" och så vidare. Vad är det med svenskar och den politiskt korrekta prime time-underhållningen som ständigt måste sändas? Måste allt gå till som det på Idol, Dobbido-dibbidei och allt vad det heter?

Och finns det ens några A-kändisar i Sverige? Det skulle väl vara Stellan Skarsgård kanske i sådana fall. Stureplan.se är nog inte villiga att hålla med mig här, nej. "Anna Hibbs - en megastjärna".

Alltså så gillar jag det här programmet. Det har blivit av att jag kollat på det varje kväll. Jag vet egentligen inte varför, men så har det bara blivit. Jag brukar inte digga kvällsunderhållningen på TV svinmycket, men det här är bra. För det första så är det direktsänt från Malaysias djungel, vilket är ganska coolt med tanke på att "Så ska det låta" spelas in månader i förväg. Tilde de Paula och David Hellenius är klockrena ihop, de verka ha min Mia & Klara-liknande humor. För att inte tala om deltagarna. Kända eller ej, de är ett jävla gäng de hittat. Konceptet känns nytt och tufft. Jag kanske inte kollar nästa säsong (om det nu blir en till), men det duger nu i höst.

Hur ställer du dig till programmet, bu eller bä?
Publicerat i: Film och tv

om döden.


"Mitt liv som död", serien som tar döden längre än vad vi förmår känna till

Hur ser din relation till döden ut? Anledningen till att frågar är för att igår påbörjade studier på en psykologidelkurs som heter "Livet och döden". En kurs som kretsar kring tiden fram till döden. Alltså den tiden som vi människor vet något om, som vi känner till och som vi alla lever i just nu. Kursen syfte är att bidra till förståelse och kunskap om döden. Varför vår bild om döden den ut som den gör, varför så många av oss lider av dödsskräck och så vidare. Både små och stora frågor tas upp. Och tro mig, det är riktigt intressant.

Personligen tycker jag döden har ett dåligt rykte. Det kan låta okänsligt, som om jag tycker om när människor runt omkring avlider. Självfallet inte. Döden gör ont och skapar saknad. En saknad som i många fall aldrig går ur en. Döden kan lämna efter sig frågor som aldrig kan komma att bli besvarade. Döden kan skapa död.

Man vad det talas om allt för sällan är att döden är en del av livet. För det är det ju, döden är en del av allas våra liv. Jag kan inte minnas en enda gång att vi samtalat om döden under mina år i grundskola och gymnasium. Man är nära tjugo år när man tar studenten och så har man inte haft en enda skoltimma med prat om döden. Inte jag i alla fall. Hur kommer detta sig, vad är det egentligen vi undviker? Undviker vi det oundvikliga?

Samtal leder till förståelse. Ut med informationen, prata om döden, få in det i lektionstimmarna och låt eleverna prata. Det spekuleras ju ständigt om meningen med livet, vad hände med meningen med "döden"? Är det döden som är meningen med livet? Oerhört tunga frågor, jag vet. Ni behöver inte svara, absolut inte. Men jag tycker det är intressant hur vi alla kan frukta något som är vanligt egentligen.

Min relation till döden är att den är min drivkraft. Jag vill se saker innan jag dör. Jag vill uppleva saker innan jag dör. Jag vill lära känna folk innan jag dör. Se en film till innan jag dör. Få en karriär innan jag dör. Köpa hus innan jag dör. Döden är mitt sätt att få livet i rullning, så att jag inte står och trampar på samma ställe hela tiden. Sen är jag inte speciellt rädd för döden, det kan jag inte påstå. Jag hoppas jag inte upplever den än bara. För mitt eget livs skull.

Tillbaka till normalt bloggande inom kort. Var bara tvungen att få utlopp för mina tankar och funderingar.
Publicerat i: Skola och jobb

vad fan är det med tre?

Vad fan är det med "Tre", vad har företaget för jävla svårigheter? Så här ser min relation med företaget ut:
- Beställer via hemsidan Tre Plus (tror jag det hette) i början juni. Beräknad kostnad var öppningsavgift på 274 spänn och sen 199:-/månaden från och med september månad. 
- Betalar öppningsfakturan med kort, då detta gick. Dubbelkollar så att det dragit via internetbanken. Summan drogs två gånger och jag tänkte "äsch, de sätter väl tillbaka den ena" och la inte mer tanke på saken.
- Efter en månad kommer ett inkassokrav om obetald faktura, alltså öppningsavgiften plus 160 spänn. Kändes lite surt. Vad hände med fakturapåminnelsen, den brukar ju komma före ett jävla inkassokrav? Jag betalade skiten och lät det återigen bero. Det hade väl blivit lite fel i tekniken. Mina två första kortdragningar, som jag nämnde ovan, hade i alla fall inte tagits ifrån mig.
- Två veckor senare kommer en "faktura" med fakturapåminnelser. Alltså bara en summan för påminnelser. På Tre kör de alltså inkassokrav först, sen måste man betala påminnelser som aldrig kom. Låter osunt. Säkert olagligt också.
- På kundservicen får jag tala med en pantad jävla fjortis som säger att "jo, allt stämmer". Oerhört bra svar. Verkligen. Tänk om alla skulle säga så och vara så jävla lite hjälpsamma, vilket bra samhälle vi skulle leva i.
- Idag får jag en ny faktura, en faktura som jag trodde skulle vara den vanliga, alltså den på månadsbeloppet. Men inte då, då har man tagit en avgift för upplåsning av mitt modem på 180 spänn. När var skiten ens låst?

Alltså så har jag betalat följande: startavgift + inkassokrav + fakturapåminnelse + upplåsning av modem + månadsbelopp. Något som från början bara skulle ha varit startavgift och månadsbelopp och inom en period av fyra månader.

Speciellt bra är inte modemhelvetet heller!
Publicerat i: Den arga kategorin

kajsa.


"Oh yeah, come on! Lick that shit"!

Hur vet man när man måste ta mer kort? Jo, när samma hynda* fått för mycket plats de senaste dagarna i bloggen. Imorgon är det jag som drar ut på fältet (vardagsrummet) och fotar lite nytt bloggmaterial.

Alltså så kommer det "bättre" skit imorgon. Håll ut!

*står här för lätt dysfunktionell honhund som knappt kan på plan mark utan att trassla in sig själv i sina egna ben.
Publicerat i: Okategoriserbart

för mycket text om ämnet "sömn".


Det här med att jag är trött hela tiden börjar bli för jävla löjligt att skriva om. Jag inser detta och ska snart sluta. Jag hade inte tänkt skriva om det alls idag, men när man är så pass trött så att man känner sig som en zombie så är det också det enda man tänker på.

Så vad har hänt idag då, varför så jävla trött? Jag vet inte. Jag somnade runt ett igår (bestämde mig för att sova till jag vaknade) och vaknade som på en fingerknäppning kvart i fem i morse. Låg i sängen och försökte somna om till halv sju, då klev jag upp. Försökte mig på att sova lite mer ungefär en gång i timmen. Även om jag somnade om flertalet gånger så var det bara i perioder om fem minuter det handlade om. Alltså har jag sovit 260 + 5 + 5 + 5 minuter.

Inte det mest ultimata.

Det värsta är att man kropp inte fungerar som den brukar när jag sovit lite. Jag blir aldrig mätt, men blir samtidigt illamående av bara ett glas vatten. Ögon vinglar och är sjukligt ljuskänsliga. Sen känns det dessutom som om jag har drabbats av diverse åkommor.

Kaffe gör mig illamående dessutom.
Publicerat i: Pelles vardag

kokain och axelvaddar.


Lamphål.

Mor och far är i målartagen. Igen. Eller vi är väl alla det, men det är de som startar proceduren och tvingar sen Olle och mig att hjälpa till mot slutet. På väggen som ska målas nu, så har det så länge jag kan minnas suttit en lampa som aldrig fungerat. Enligt elektrikern, som kopplade skiten på det tidiga ljuva åttiotalet, så fanns det inget att göra åt saken. Lampan skulle förevigt förbli släckt och obrukbar.

I förrgår så såg storbrorsan att han, elektrikern, kopplat jävligt fel. Lite konstigt att en person med lekamannaögon i elsammanhang ser detta på en gång, ey? Fast det kan inte ha varit lätt att ha varit fackman på åttiotalet. Måste ha varit många saker som kom i ens väg under arbetet. Både axelvaddar och kokain.

Nu ska jag surfa in och spana in kursstarten på psykologikursen. Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

halvdöd.


"Mannen" på bilden vill vara anonym. Av uppenbara anledningar. Tro mig.

Uuh, ännu en svinlång dag på jobbet. Han bara kliva in för dörren innan det var dags att vända tillbaka för ännu ett jobbpass. Alla andra tjatar om att få mer timmar hela jävla tiden, ändå så är det ingen som svarar i telefon. Ingen förutom jag som redan jobbat röven av mig en gång idag.

Men det gör mig inget. Inget alls. Hoppas bara att min arbetsvilja syns och att alla andra ska sluta gnälla.

Nästa helg blir det inget jobb av, det är det planers för hela slanten som gäller. Men för att inte gå och bli helt Kenzig av mig, så låter jag bli att ta det nu. Kan blir rätt ointressant. Ungefär som hela det här inlägget.
Publicerat i: Pelles vardag

mjöl.


Jag kom precis på en jävligt rolig grej som hände i onsdags natt. Nu i början av veckan så var jag och ett par vänner iväg och besökte Stefan i Norrköping. Mitt uppe i fyllan så fick vi (jag) för oss att göra amerikanska pannkakor. Av alla ingredienser till denna rätt, så hade mannen i huset inget mjöl. Detta är i mina ögon helt jävla obegripligt, vem har inte den ultimata basvaran "vetemjöl" hemma?

Mitt uppe i desperationen om att få i oss några pannkakor så kläcker någon, jag minns inte vem, den eminenta idéen att gå till ett hotell och fråga om vi kunde få eller eventuellt köpa lite vetemjöl. Klockan tre i onsdags natt så var det vi som vandrade från hotellreception till hotellreception och frågade om ett par deciliter av detta vita pulver. Tro mig, vi hade lika gärna kunnat frågat om rysk kaviar - så jävla svårraggat var det. Inte ens pizzerian, som var vårat sista trumfkort, kunde bidra med lite.

Vad handlar det om för summor pengar? Om två kilo mjöl kostar femton spänn på ICA, vad kan du våra ynka deciliter gått på? Fyra, fem spänn? I Norrköping är det tydligen mycket cash. Och kom nu inte och säg "men det kanske inte hade något mjöl, asså likzohm hallåh". Men jag såg mjölet. Prydligt staplat bakom hotellreceptionen. Tonvis.

Det handlade nog mer om att besudla vår pannkakstörst. Jävla spån.
Publicerat i: Pelles vardag

and I haven't got time for you either.2009 har än så länge varit det bästa musikåret på länge. Musiken som uppmärksammats har varit mindre plastig och kommersiell. Eller så är det bara jag som för en gångs skull på riktigt gett fan i Rix FM, MTV, schlageryran och alla de andra skitkoncepten.

Mina två favoritskivor för tillfället, och som jag för övrigt köpte igår, är Fibes, Oh Fibes!-plattan "1987" och Jamie T's "Kings and Queens". Båda släpptes i dagarna och båda två är rena mästerverk. Speciellt Jamie T's. Så jävla cool kille. Jag önskar jag vore hans polare. Det hade varit status. Sen är brittisk öl är ganska gott också, för jag gissar på att han dricker en del av den varan.

Är det förresten någon mer än jag som gillar att köpa skivor fortfarande? Snart är det lika coolt att köpa CD-skivor som det varit att köpa vinylplattor på nittitalet. Klär fan mig, jag är jävligt cool.

Nu ska jag bygga med lego.
Publicerat i: Musik

The Beatles på Rock Band!


Det här är så jävla coolt att det faktiskt ger mig lite hjärtvärk. Men nu finns The Beatles till Rock Band. Det här, mina vänner, är ett stycke musikhistoria. Rättigheterna till låtarna har väl varit de tajtaste i världen och det var just därför som jag blev så förvånad över att se spelet på CDON's framsida. Man får valuta för pengarna också, med en låtlista på hela 45 hits.

Nu blir det till att införskaffa följande:
- Rock Band-set
- The Beatles Rock Band
- Lämplig spelkonsol.

Kommer kosta skjortan femton gånger om. Men det är lätt värt. Det här ska jag ha, fy fan vad roligt!
Publicerat i: På tapeten

utmattad.


Jag förstår inte var jag fått mina fotokunskaper ifrån. På riktigt. Jag är så jävla bra. På bilden ovan har jag lyckats fånga det högst ovanligt vanliga kreaturet "ko". Jag vet att det ser ut som en hund, ja. Men jag är 79 procent säker på att det är en ko.

En mjölkstinn kviga.

Jobbet var en jävla pärs idag. Jag sov ungefär tre timmar inatt och så kommer man till ett jobb där alla är helspända. Det var någon kontroll av allt idag. Jag körde på i min egna takt och koncentrerade mig mest på att inte falla ihop av ren utmattning. Imorgon jobbar jag maratonpasset 15.00 till 23.00. Om jag kommer ifrån stället levande är en annan fråga...
Publicerat i: Pelles vardag

11 september är ett fastetsat datum.


Det är konstigt det här med 11 september, jag kommer nog för alltid att tänka på terroristattackerna som skedde runt om i USA detta datum för åtta år sedan. Framför allt tänker jag på de livesändningar som CNN höll över Manhattan och hur, mitt i direktsändning, ännu ett plan flyger rakt in i tvillingtorn nummer två. Detta för att sedan en dryg timma senare bevittna de båda tornen som högar av betong.

Minns ni vad ni gjorde den dagen? Själv hade jag kommit hem med näven full av sjundeklassläxor. Slår på fyran för se på eftermiddags-TV när jag får se de ovan nämnda livesändningar. Jag mindes att vi hade pratat om "World Trade Center" i sjätte klass och ropar på morsan att "jag tror de där köpcentrumen brinner i New York". Detta var innan "WTC" blev en del av var människas minneskartotek. Jag trodde alltså att de handlade om två brinnande köpcentrum. Sen följade jag alla rapporteringar långt in på natten. Chocken världen över gjorde att alla läxförhör kändes oviktiga den 12 september.

Prick på dagen två år senare mördades också utrikesminister Anna Lindh. Också detta var en händelse som satte världen och framför allt Sverige i förlamning. Det är alltså inte så konstigt att 11 september förevigt är fastetsat.

Det här inlägget är bra annorlunda än de texterna jag vanligen skriver, jag vet. Det kan bli så ibland. Tillbaka med normalt bloggandet imorgon.

Uppdatering:
jobb mellan 11.30 och 16.00, hörs senare!
Publicerat i: På tapeten

övernaturliga ting.Efter att vi kollat på den fruktansvärt dåliga rysaren, "The Haunting in Connecticut", igår så började det hända mystiska saker på Nygatan. Som bilden ovan, det måste vara mystiska krafter bakom den. Jag har inget minne av att den togs. "Det man inte minns, det är något övernaturligt", det sa alltid min gravt senila gammelfarmor. Vi vet ju alla att det som gamla människor säger, det stämmer ju alltid. För att inte tala om ansiktet i mikron. Det kanske ser ut som en reflektion av en Audrey Hepurn-tavla. Men jag lovar, det är inte det.

Allting har en övernaturlig förklaring. Så är det bara...
Publicerat i: Okategoriserbart

perkulator.


"Fan vad jag är sugen på kaffe, har du något?".
"Visst, jag kan fixa! Går det bra att vänta i ett par timmar bara?".
Jag förstår inte varför de som har perkulator hyllar det så mycket. Det tar en evighet, smakar inget speciellt från vanligt bryggkaffe och genererar i en väldigt förjävla varm maskin.

Alltså brännde jag mig.

Nu blir det essäskrivande och sen kommentarssvarande. Det är inte dåligt hur ni spytt ur er ord här. Men jag gillar't!
Publicerat i: Pelles vardag

spionage.


Roxy lärde med ett nytt ord för ett tag sedan, "krukindian". Det är en person som står vid fönstret och glor på folk länge och väl medan man tar skydd bakom buskaget. Jag kan vara Sveriges värsta krukindian. Det är underhållande fan. Brukar duka upp med kaffe och Ballerinakex så att jag inte svälter.

Bra tidsfördriv. Lite pensionärsvarnig kanske.
Publicerat i: Pelles vardag

slött.


"Imorgon ska jag sätta igång och plugga klockan tio så jag blir klar fort". Så lät det igår innan jag somnade. Nu är klockan tjugo i ett och jag väljer istället att, som vanligt, fota mina fötter. Varför är det så jävla att pissa på pluggandet för?

"Jag ska bara...". Jag låter som en missbrukare. "Imorgon ska jag sluta, jag ska bara ta den här kapsylen".

Nä, nu drog de andra till universitetet och ut på stan. Bäst att sätta igång, först ska jag bara...
Publicerat i: Pelles vardag

vattnat blomster.


Fy fan vad det är tråkigt att vattna blomster. Hamnar lätt på topp tre över vidrigaste hushållssysslan. Blir nog till att skaffa plastväxter tills dess att jag flyttar igen.

Har pluggat som en häst idag och har redan kommit en tredjedel på den skrivuppgift som jag bör vara färdig med tills den 25 september. Hade det inte varit för kursstart nummer två i nästa vecka så hade jag aldrig haft den här farten som jag haft nu.

Ikväll sätter jag mig på tåget och drar härifrån i fyra dagar. Gött och komma iväg med vänner och vin. Men jag kommer både plugga (dessvärre) och blogga därifrån.

Då vet ni det.

Uppdatering: Jag har det gött här. Imorgon när de andra drar till plugget och på stan så sitter och skriver på min essä och bloggar.

Då vet ni det också.
Publicerat i: Pelles vardag

hjälp mig välja.


Resultatet av en uttömd IKEA-låda.

Idag kan jag komma och skriva om Sveriges värsta I-landsproblem. Någonsin. Men jag har mängder av DVD-boxar och noll inspiration till att slå på något. Det känns om jag nyss sett allting, även fast det var år och dar sedan jag vissa av de boxar på bilden ovan.

Vad ska jag välja och varför?

Nä, lika bra att hämta låda två och kolla i den med. Inte meningen att låta skrytsam, men det är svårt att låta bli. Man ska vara nöjd över något här i livet, jag är nöjd över min samling TV-serier, hehe.

Vid löning så ser jag fram emot följande köp: "30 Rock" säsong 2, "Weeds" säsong 4, "Mad Men" säsong 2, "Dexter" säsong 2 och "Pushing Daisies" säsong 1. Det blir kanon!
Publicerat i: Film och tv

ännu en mördarväxt!I min jakt på människätandeväxter i huset så har jag nu kommit över ännu ett fynd. Han, hon eller den är så pass färsk att grenarna ännu inte mörknat. Vid en närmare undersökning, med hjälp av brinnande tändstickor, så verkar denna lilla krabat muterat "till sig" laserpistoler till fingrar. Vilket resulterade i en ofrivillig piercing rakt genom handen. Mördandet av mördarväxter fortsätter alltså!

Det är jävligt illa hur jag kan underhålla mig själv med saker som det här.
Publicerat i: Okategoriserbart

förvånande?


Satt precis och läste skvaller och onödigt nytt på Aftonbladet. Jag har pratat om det här förut, men jävlar vad man kan klocka vissa artiklar. Det jag senast har tänkt på är att i september månad kommer det alltid någon "rapport" om någon elev som blivit "orättvist behandlad" vid skolfotograferingen.

Jag undrar följande; vem vill gå ut i en rikstäckande tidning och prata om den petitess som är skolfotografering? Kommer barnet hem gråtandes efter skolan och berättar för mamma och pappa vad som hänt? Och är föräldrarnas första tanke att "ja, nu ringer vi Aftonbladet"? Varför målas alltid barnet upp som offret? Vem vet egentligen vad som sas och hände under det där fotograferingen?

"Se ledsen ut lilla vän, få läsarnas medlidande nu". Urk!

Artiklar att vänta snarast: "Så blir sensommarvädret", "Blixthalka på landets vägar" och "Kallaste oktobermånaden på 49 år".
Publicerat i: På tapeten

avyngling.


Kolla! Jag har hittat en till levande mördarväxt. Utan tvekan en avyngling från sin seriemördare till morsa. En muterad sådan verkar det vara också, då den går på hjul och allt. Kanske är dags att tända i kaminen. Levande trä måste ju brinna lika bra som vanligt, ey?

Idag ska jag plugga. Och jobba. Igår fick jag mail om att jag blev beviljad studiebidrag för min kurser. Fan, nu vill jag bara kicka igång skiten och få rutin på pluggandet, jobbet, bloggen och vardagen. Har läst på som fan i helgen nu, då det blir till att ge sig ut på Sveriges vägar nu i veckan. Måste visserligen plugga när jag är bortrest också, men inte lika hårt.

Vad händer hos er, folks?
Publicerat i: Pelles vardag

twitter whore.


Jag har sjunkit ett par nivåer till den senaste veckan. Detta för att jag gick och blev med ett Twitter-konto. Ett fenomen som jag förkastat allt för länge nu, kom att bli min största principiella miss på mycket länge. Likt en trailertrashunge så kom konto bara till helt utan planering. Men jag gillar det, det är faktiskt riktigt skoj. På vilket sätt det är skoj är nästan omöjligt att svara på, men något är det som håller en kvar.

Ett perfekt när man bara vill skriva en rad eller två, vilket jag sällan pallar att hålla mig till här på bloggen.

Här har ni mitt Twitter-konto. Jag skriver på engelska. Jävligt internationellt av mig, aight?
Publicerat i: På tapeten

jag skulle vilja åldras med familjen simpson.


Det var längesen som TV-serien "The Simpsons" höll den kvalité som de tidigare avsnitten gjorde. För tillfället känns det som om det går på tomgång i väntan på att få läggas ned, om ni frågar mig. Det är fortfarande bra, men inte så där klockrent bra som det var en gång i tiden. En enorm skillnad faktiskt. Jag låter lite motsägelsefull, antar jag. Lev med det.

En sak som jag tror skulle ha varit bättre för seriens fortsatta framgång hade varit om karaktärerna åldrats med åren som gick. Som vilken annan "verklig" serie som helst. Tänk er en Bart på 30 år på väg in i ett spelmissbruk, en Lisa som 28 år och presidentkandidat eller en Maggie som är nyss fyllda 21 och gör inget annat än går på raveklubbar. Det känns som om i och med ett åldrande på folk så kan hitta mer historier att skriva om. Ta bara Marge's stundande femtiofemårskris eller farfar Abe's sista dag på jorden? Och hur skulle pensionärsrollen klä Homer?

Vore rätt grymt om det blivit på detta vis.

Vad tror ni, har jag rätt eller fel?
Publicerat i: Film och tv

harriet.


Fan vad kul det är att mobba katten med kameran. Jag skulle lätt hata mig om jag var katt och hade mig som husse. Här posar i alla fall Rrrachel som Harriet Potter, Harry Potters kvinnliga motsvarighet. Sen så är hon ju katt också, ifall någon mot förmodan skulle ha missat det.

[På grund av uppenbara lagbrott så har resten av inlägget blivit tvunget att censureras. Vid klagomål - vänligen språkas med denna kvinna!]
Publicerat i: Okategoriserbart

skatbo.


Håret på skallen börjar riktigt vildvuxet. Det är inte det värsta jag haft. En gång i tiden hade jag faktiskt så långt att jag satte det i halsen på promenad mellan köket och hallen. Jäkligt bångstyrigt med andra ord. Det får väl bli till att besöka frisör-Sören snart.

Eller så sparar ut och skaffar samma frilla som en i True Blood.

En blekning, en hårsnodd och en halvmeter hår till så är jag där.

Publicerat i: Pelles vardag

vad är grejen med firefox?

Det är en grej jag undrat över jävligt många, men vad är grejen med Mozilla Firefox? De flesta verkar gilla det mer än Explorer och när man frågar varför så får man alltid svar i stil med "nää, men det är snabbare och funkar bättre asså liksom dööh". Jag kör på Explorer och det funkar fint som snus. 

Det som jag irriterar mig mest på när det kommer till Firefox är att hemsidor och bloggar, som är skapta i just denna webbläsare, ofta inte verkar funkar i Explorer... Ja, jag tror det är så jag menar. Fan, nu har jag tänkt över denna mening i säkert tio minuter och vänt ut-och-in på vartenda jävla ord. Förvirrandeför både mig och alla jordens lik. 

En sak som kan vara bra dock är väl det stavningsprogram som kommer med Firefox. Ett program som fler bloggare borde använda sig av mer (om det nu är så vanligt med Firefox). Skälv stavvar jah ganscka bra facktist!

Så varför bör jag använda Firefox nu då? Sälj in mig.

Publicerat i: Okategoriserbart

fishy.


Sitter och äter skumdelfiner från Netto. Eller jag tror de är därifrån. Jag vet inte riktigt. Päronen handlar maten och jag äter mest upp den utan någon som helst jävla skam i kroppen. I alla fall, vet ni vad jag tänker på innan jag biter av huvudet på de där skumma havskreaturen? Förutom groteskt tjuvjakt i Asien alltså? Jag tänker på serien "Flipper". Kultklassad serie! Någon som minns den?

Stod inte serier som "Flipper", "Alf", "Baywatch" och "Fresh Prince i Bel Air" för det bra TV-utbudet under sena 80-talet och de kommande åren? Håller ni inte med? Inte? Nej? 

Vadå, vem gillar inte manus skriva av Universal-praktikanter?

PSST! Här är syrrans blogg som hon ska ha i sitt personliga kampanjande! Men mer om den en annan dag.
Publicerat i: Film och tv

levande växt.


Eftersom jag är bosatt i ett gästrum för tillfället, så kan jag inte riktigt rå för de saker som sitter på väggarna. Ta den här buskgrejen ovan till exempel. Den är placerad så att det är det sista man ser innan man somnar. Påminner lite om en sådana där levande växt ur gamla skräckfilmer. En växt som har ihjäl alla som kommer i ens väg och får alla att undra hur 34 personer lyckats dö på exakt samma plats.

Inte det härligaste att ha vid sängen kanske.

jobb mellan 16.00 och 20.30
Publicerat i: Okategoriserbart

heja posten!


Old school-kurslitteratur.

I söndags förra veckan beställde jag böcker från Bokus.

I tisdags förra veckan fick jag en orderbekräftelse.

I måndags fick jag mejl om att Bokus skickat ut mina böcker.

I tisdag fick jag ett SMS om att Bokus lämnat in mina böcker till Posten och att de är på väg till mig.

Igår fick jag inga böcker.

Idag fick jag inga böcker.

Var fan är mina böcker? Imorgon är det tre veckor kvar till första inlämningsuppgiften ska vara färdig. Innan dess är det också dags för ännu en kurs att starta. En kurs som startar direkt med en uppgift, för att visa "vilka som är aktiva och verkligen vill". Onödigt argument, om ni frågar mig. Har man kommit så pass långt att man registerat sig så borde väl det vara ett bevis på att man både är aktiv och vill, aight?

Kontentan här: jag önskar att mina böcker funnits på Akademibokhandeln.

(Hur många gånger har ordet "böcker" nämnts?)
Publicerat i: Pelles vardag

true blood.


"Men ligg med varandra någon gång då för fan"! Det är så jag tänker när jag ser de här två i True Blood. Jag har visserligen bara sett de två första avsnitten än så länge, men jag gissar på att hon måste bli en vampyr först för att klara av hans, vad-han-nu-heter, övermänskliga sexstyrka. Och det lär väl ske någon gång snart.

Det hela låter lite bekant, eller hur? Precis som "Twilight", där jag också gissar på att hon blir vampyr och de ligger lyckliga i alla sina dar. 

Fan, min slutledninsförmåga när det kommer till amerikansk populärkultur är grymt bra!
Publicerat i: Film och tv

snöbollseffekten.


Skärmdump från Blogg.se's startsida.

Jag förstår att heta aktuella ämnen kommer och går i bloggosfären. Men det ämnet som stört mig mest var tjatet om "Sex and the City"-rullen som kom för något år sedan. ALLA skrev om den. ALLA som ville se, ALLA som skulle se och ALLA som hade sett. Sen kom DVD-släppet. Sen kom "Limited Edition"-DVD:n. Ja, det kände som en jävla evighet.

Så var det dags igen... Jag visste förresten inte ens att det skulle komma en uppföljare. Nu vet jag.

Och jag förstår att startsidan ska och måste innehålla saker som lockar och intresserar den större publiken (det vill säga tjejer som är väldigt unga och som egentligen kanske inte bör se på på skiten). Men är det bara jag som ledsnar på allt tjat om "Twilight", "Ben & Jerrys" och allt var det är? Jag bemödar mig inte ens att läsa om det längre. Som att läsa en tidning om och om och om och om och om och om igen. Då syftar jag på det som jag läser i bloggar och inte startsidan i sig.

Även tjejer som är intresserad av tantsex måste väl kunna tycka något blir tjatigt?

Publicerat i: På tapeten

för jag har bara regn hos mig.


Igår utlovade lokaltidningen soligt väder och upp till 25 grader. Idag har det därför regnat, åskat, varit halv storm, haglat och varit sol. Och nyss var det spöregn igen. Ett rätt blev det i alla fall av den utlovade prognosen.

Nog för att det måste vara svårt att spå i väder, men kom igen SMHI - bättre kan ni!

Eller så var det jag som läste ett gammalt tidningsexemplar. Jag vet inte varför, men det verkar aningen mer troligt.
Publicerat i: Pelles vardag

för mycket text.Det har varit för mycket text i de senaste inläggen och gud förbjude att den trenden ska få fortsätta. Jag låter bilderna tala för sig själva om hur slapp dag jag haft än så länge.

Här händer ju ingenting. Snarare fötter.
Publicerat i: Pelles vardag

fridens fis.

Jag läser Bloggkommentatorernas blogg hyfsat regelbundet. Det är kanske inte min absoluta favoritblogg, men jag diggar den. Jag gillar den framför allt för att det är en blogg man "måste" läsa. Det finns inga plutande mun-bilder eller "dagens outfits". En sådan blogg, som BK's, genererar också i smarta folks som kommenterar. Eller ja, det är kommentarer om texten åtminstone och inga "fin bild"-hälsningar. Hurvida alla är smarta eller inte bör egentligen lämnas osagt.

Hur som helst.

Poängen här är att jag fick mitt dagliga asgarv när jag gick igenom kommentarsfältet. BK har skrivit ett inlägg om den text som HanaPee skrivit om Natacha Peyres bråk med Blondinbella (enmannafighten). HanaPee menar att det låter som om Natacha skriver saker i sin blogg som hon hört någon person formulera bra och tänker inte längre än så. Var på BK spånar vidare i frågan om saker man hört andra person tala smart om och skriver: "... Det finns förresten många såna som kastar ur sig en mening de har snappat upp under en middagskonversation, och som de sedan tar som en sanning. ”Den svenska avundsjukan… Suck!” eller  ”Det är hemskt att självmorden bara ökar och ökar.” Och när någon lyfter ett ögonbryn och slänger in ett motargument så stannar klockverket helt ...".

En kommentar i kommentarsfältet löd som följer nedan:

Haha, så in i helvetes bra! Sen att det står "fis" istället för "finns" gör inte saken sämre heller.

Jag satte tandborsten i halsen när jag tänkte på det.
Publicerat i: Okategoriserbart

pluggångest. igen.


Lily Allen har fan den roligaste Twittern.

Redan innan kursstart har jag drabbats av pluggångest. Fast det visade sig att ena kursen faktiskt började idag. Jag skulle mest dubbelkolla så att jag hade koll på läget inför, vad jag trodde var, starten vecka 38. Till den 25 september ska första skrivuppgiften av fyra var färdig och vara på 6000-8000 tecken. Är inte det ganska långt för en 7,5-poängskurs? Och är inte fyra skrivuppgifter på en så pass liten kurs väldigt mycket?

Då har jag inte ens sett schemat för delkursen i psykologi än.

Men det ska nog lösa sig. Bara jag sitter här med mina böcker, anteckningar och allt det där så ska det fixa sig. Det är bara nu som jag målar upp VM i skräckscenarion. Dessutom kan jag alltid hoppa av ena kursen om jag känner att det blir för mycket.

Det här var mitt sätt att lugna mig själv. Ledsen för tråkig läsning. Bajs.
Publicerat i: Pelles vardag

H1N1/svininfluensan.


Det här med svininfluensen, är det bara jag som har svårt att greppa den riktigt? Kan vara, dum som man är, för att man läser in sig för mycket på kvällspressens rapporteringar. De har ju förmågan att förvirra en med sin enastående journalistik. Det verkar snarare vara bättre att skrämma än att lugna. På Smittskyddsinstitutet finns det mycket information om det nya H1N1-viruset.

Jag tänkte, som den helyllehypokondriker jag är, dela med mig lite av de fakta jag funnit på hemsidan:
- H1N1 är en "ny" variant av influensavirus som ingen smittats av tidigare och därmed är troligtvis ingen immun.
- En liknande form av svininfluensan har funnits sedan 1950-talet, men har då haft en betydligt mindre spridning. Till exempel så drabbades endast 17 personer i Europa fram till dagsläget. Personerna som smittades var främst folk i grisuppfödningsbranschen.
- Hos de flesta människor handlar en H1N1-smitta om en veckas sjukdom med feber. För ett litet antal människor behövs sjukvård och för ett ännu mindre antal människor slutar det upp i dödsfall. Kom ihåg att "vanlig influensa" skördar cirka 3000 människors liv varje år.
- Vad som oroar forskare nu är att denna nya influensa ska leda till massinsjukning. En vanlig influensasäsong brukar betyda att ett par procent av befolkningen insjuknar, men historien säger oss att vid en ny influensaupptäckt så insjuknar 30-40 procent av befolkningen.
- Vid insjukning av H1N1-viruset så är man skyldig att anmäla detta. Detta för att man ska kunna dokumentera smittspridningen och dessutom kunna ge (gratis) sjukvård till den smittade.
- Från det att man smittats fram tills dess att man insjuknat (inkubationstiden) är  1-7 dagar.
- H1N1 är farligast för unga barn, äldre och personer med medicinska riskfaktorer (lungsjukdom, fetma och astma). Den största sjukdomsfrekvensen finns dock hos personer i åldrarna 3-39 år.
- H1N1 smittas via saliv, nysningar och hosta. Viruset kan inte färdas långväga i luften, utan det krävs närkontakt för att smttas.
- Sköt din hygien, pilla dig inte i öga, näsa och mun, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du tror att du är sjuk!

Och så vidare... Summan av bullkryddan är alltså att inte lyssna på kvällstidningarnas rapporteringar. Eller ta de åtminstone med en nypa salt. Sköt din personliga hygien väl. Ni vet, så som de flesta av oss redan gör. Själv ska jag hålla mig instängd resten av året med mina studieböcker. Allt för att minimera risken för sjuka. Kanske att jag köper ett par liter alkohåltvålsak också.
Publicerat i: På tapeten