topp 10 - barnprogram som aldrig borde ha visats i svensk tv.


Lillstrumpa & Syster Yster / Skrot-Nisse / Ika i rutan / Pippi Pelikan / Simpor & Grodfötter / Rädda Joppe / Vilse i pannkakan / Beppes godnattstund / Professor Baltazar / Fragglarna

Jessica fick mig att tänka på det klassiska barnprogrammet Lillstrumpa & Syster Yster förut och jag fick genast en ångestklump i magen. Precis som man fick när man var liten och det programmet kom på Bolibomba. Det är fan inte underhållning att behöva se på ett par talande sockor som sjunger vaggvisor för sin döda hund. Speciellt inte underhållning för barn!

Därför tog jag ångesten i akt och skapade listan ovan, "tio barnprogram som aldrig borde ha visats i svensk TV". Jag kan omöjligt ha varit själv om att tycka att vissa barnprogram var jävligt läskiga. Eller? Dum som man dessutom var så kollade man ju vidare på varje program. I brist på annat att göra antagligen.

Istället för att motivera valen ovan var för sig, så säger jag följande: barnprogram är inget att ha om de innehåller handdockor, läskigt vita pantomimare, östeuropeiska professorer, utklädda vuxna som rör sig runt barn och irriterande ungar med fula gosedjur. Folk blir skadade. Se bara på mig.

Är det något program jag glömt?
anna

men pelle! pippi pelikan var typ min idol när jag var liten, hon var ju helt fantastisk! likaså ika i rutan, hon var ball som fan!

Karolin

ÄLSKA NOSTALGI...

anna (den nyare och bättre versionen)

SV: Thank you for sharing, darlin'. Fick du mens när du var nio eller? :ORädda Joppe är ett jävla idiotprogram. Väldigt fult och pinsamt.

Ika i rutan. Jag klara inte av Ika i största allmänhet. Dels för att hon ä wannabe dramatiker, och dels för att jag känner hennes yngsta son. Jag tror inte jag behöver säga mer.

Balthazar däremot är helt underbart och jag äslkar det av kropp och själ. (Apropå liten, jag trodde att själen var ett organ när jag var liten)

Maria

Haha, klockrent! Jag håller med dig från början till slut!

ida

men PELLE ! :O pippi pelikan var mitt absoluta favoritprogram när jag var liten!!!

pubes

MEN ÄR DU HELT DUM!? De där programmen var ju det bästa som någonsin visats! =O =O Fan Pelle.. Nu ska jag sluta läsa din blogg. Kommer aldrig tillbaka mer.

pubes

FÖRLÅTFÖRLÅTFÖRLÅT!! Det var jävligt dumt av mig att säga sådär!!! Klart jag fortsätter läsa din blogg, i love it!! (men din lista är fortfarande dum)

alex

Jag började gråta en gång när jag var liten och tittade på de där hemska dockorna..

Emma says style, love & rock and roll.

Ika i rutan var jag tydligen livrädd för som ung toddlare. Jag skrek rakt ut när hon dök upp i rutan, så den håller jag med om. Beppe däremot hade väl kunnat få finnas i ett annat format?! Han gjorde mig lugn, han ser exakt ut som min far! Haha.NÅGOT som däremot bör finnas med är givetvis från A till Ö - ugglejäveln skrämde skiten ur mig som barn och en jäkla besserwisser är han också!

Rebecca Utan Räkor

JAG ÄLSKAR DIG!!!!!!!!!!!!!!!!

FEMMAN!!!!!!!!!!!!!!!!!GAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!Shit. Okej. Såhär.

Jag har undrat i flera år vad det programmet hette. Liksom klätt ut mig i för små strumpbyxor inför folk och visat för at tde ska kunna hjälpa mig. Men ingen! I hela världen.Det var så äckligt. Hemskt. Tråkigt och läskigt.Tack igen. På riktigt. Haha

Maahline

Sv: vad är då ditt poängmål, tills du blir nöjd?

Linn

Oh usch, jag hatar Rädda Joppe! Det sämsta barnprogrammet (från min barnprogrammstid i alla fall), fast jag vill minnas att jag gillade Simpor och Grodfötter. :O

Btw; Foki-grejen var awesome. ;) Så du flyttar ifrån mig?! Jag som kom till Öre't för din, oh bara din skull Pelle. ;P

Cecilia

åÅååå nostalgi <333<33<3<3!!!1 Fatta Pippi Pelikan!! Vilket jävla mongoprogram det var! Men jag älskade det hihi :Dhahahah Bebbes godnattstund däremot?? En gammal skäggig och säkert illaluktande gubbe som är jävligt kåt på dockor? Ligger och smeker dem och tror att dom är barn typ.. Psykiskt sjuk??Tack för nostalgin :) Haha!!

Hälsporren

Rör inte min Balthazar!

mari

Gissar att jag kommer få stryk nu, men ett barnprogram som jag verkligen hatar (okej inte hatar.. men kanske avskyr?) är Mumintrollet. BLÄ!

vita figurer som pratar svensk/finska? nej usch!

wingers

Oh lord, jag var skiträdd för simpor & grodfötter. Skitobehagligt att de ju hade grodfötter =/ Allt kom tillbaka nu, the horror, the horror!

Myaraq

JAG PROTESTERAR Å DET GRÖVSTA!! Beppes godnattstund är det finaste jag vet!!Men det dör grodfotstjafset platsar definitivt på listan.

FLOOSAN

haha kan hålla med dig om detta

ida

Mumintrollet. Alltså, inte den där goa tecknade grejen med målbrottssniff och härligheter utan den där versionen med människor i mumindräkter. Människor i mumindräkter som vid något tillfälle fick för sig att plocka av sig huvudena och visa upp sina mänskliga nunor. HERREGUD! Jag trodde jag skulle dö. Ja. Där har vi det.

Hääna Banääna

Men. Jag älskade Pippi Pelikan och Simpor & Grodfötter!

Linn

Helt rätt! Fast jag gillade systeryster och lillstrumpa. Men skrot-nisse och simpor & grodfötter var det värsta jag visste, var seriöst livrädd för de programmen när jag var liten. Huja.

Anonym

du får svar på tal i senaste inlägget:D men nej tvättade inte heheh

frida

Bamse i trollskogen var riktigt otäck kommer jag ihåg! Men annars tror jag bara att jag instämmer med dig i val nummer 3, IKA i rutan creeps me out! Däremot älskade jag alla de andra, speciellt simpor & grodfötter! :)sv: det gick bra för mig på hp, fick nog 1.3 om man ska gå efter förra årets normering. Det är bättre än mitt förra resultat så jag är nöjd :)

made of awesome

håller med lite;pGillar dagens barnprogram mycket bättre (hahah tyvärr så har jag några nya favoriter på barnkanalen...)

Amanda Rieem - EN MASJÄVEL

pelleplutt hur mår du ??

Anonym

hurtig.. duktig.. ord jag inte förstår mig på.. jag älskar att träna, älskar att ha en snygg skitstark kropp har massa adrenalin i mig det är nog bara så enkelt haha det är det bästa jag vet.. men hatar ordet "duktig":)

Ebbsi

Jag älskar Simpor och grodfötter :D fast rädda Joppe, det är läskigt :O

jessica

fan vad crapig du är pelle! det är ju det jag säger, din raggsockefetisch har med lillstrumpa & syster yster att göra! oavsett om du gillar programmet eller inte. så det så!

btw, rainbow brite ftw! ;P

baaaaaaaaaaaaaaah

hahahaaha XD rädda joppe var riktigt riktigt dålig! XD men man skrattar geymt mycket när man ser på dem när man är lite äldre XD

jessica

hum... det är en tecknad serie från 80-talet. varför hillary duff är utklädd till rainbow brite vet jag inte. kanske fortfarande är poppis i staterna ;P

http://www.youtube.com/watch?v=CfjgH8LZCPE

A

Professon Baltazar var ju jättebra! :)

Och du HAR glömt ett verkligen hemskt program.

Clownen Manne!!! Fy fan, säger jag bara!För övrigt tycker jag att alla som säger att Staffan Westerberg förstört deras liv bara ljuger. "Vilse i pannkakan" var bra! Så det så! ;D

I

bella och teo eller vad det nu hetter. hemskheter!

Huskatt

Ser ut som du fått med alla där :)

Nu för tiden är det Avatar och Svamp Bob som gäller. Dom är kul :)SV: Torry-Ann är ju den där stolliga mamman som ruttnade på sitt adoptivbarn och helt sonika satt honom på ett flyg hem till Ryssland igen. Ensam. Med en lapp om halsen.

Johanna

men pelle!!! pippi pelikan & skornisse var ju bra!!!! och rädda joppe och bebbes... nej jag sägergör om gör rätt :)

Ally

ÅH FY, simpor och grodfötter var fan det läskigaste som fanns! fortfarande finns för den delen, kan fortfarande ha mardrömmar om det =/jag tyckte väldigt mycket om Rädda Joppe, men deras slogan är rätt creepy. den där ungen som skriker i panik "rädda joppe, död eller levande" huu. vad var det för fel på 90-talet? varför var alla så morbida?

K

undrar om joelbitar varit under diskussion när du skrev ihop listan, för det var verkligen ett obskyrt barnprogram.

malin

hahaha jag avskydde verkligen rädda joppe när jag var en liten plutt, men kollade ändå på det när den gick på tv tragiskt nog.

manda

MEN HALLÅÅÅÅÅÅ, SIMPOR OCH GRODFÖTTER ÄR DET BÄSTA PROGRAMMET EVER!!!!! :D :D :D

PELLE

K: Ja, Joelbitar fanns verkligen, haha. Men sen kändes det politiskt inkorrekt att ta med det. Något som överraskade mig själv.

Ally

ja och mumintrollen också! asläskiga, särskilt något avsnitt när det var en jättestor svart robot med döda ögon som bara stirrade... blev alldeles kall inombords.sen var det nåt enstaka program i pingu-style gjort i lera som handlade om en köttätande växt som åt upp folk. URSÄKTA men är det passande för barn?? jag kommer nog aldrig komma över min skräck för blommor :(

Neha

Simpor och grödfötter var ju kul:D Det var många av programmen. Det enda jag var rädd för när jag var liten var svarte petter xD

Peter Walter

Pippi Pelikan och IKA i Rutan var ju bra =) Men han ungen i rädda Joppe provocerar mig än idag, hur dum kan man bli egentligen? Bra blogg du har förresten - gillar dina små funderingar! /Peter

Åsa

Men hallå, Ika, Pippi Pelikan och Skrotnisse var ju skitbra!Fick förövrigt värsta nostalgitrippen. tack! :)

Anneli

Rädda Joppe har gjort att jag har jättesvårt för hissar. Jetekuwl!Fast Beppes godnattstund var jättebra, mihi!btw. jag har sett första avsnittet av six feet under. den verkar rätt värd.

mary

Men vad säger du, karl!? Ika i rutan är ju det bästa som gjorts. Däremot är jag helt med dig på Skrotnisse. Såren som deras små knappögon rev upp läker aldrig.

Johanna A

Håller me dig!

jnk

Men vafan!? Några av de bästa barnprogrammen genom tiderna ligger ju där! Simpor & Grodfötter, Skrot-Nisse, Fragglarna! BÄSTA! Vem tror du att du är!? (Okej, nu låter jag för bitchig, och alldeles mycket mer upprörd än vad jag är, men men...)

Sussi

Jag hatade att kolla på Dagens visa och jag kunde inte titta när Emil gjorde sina hyss. Jag tyckte att det var pinsamt när jag var liten...undrar om det säger en del om mig...?

Anna

ika i rutan är det läskigaste som någonsin visats på tv. var alltid jätterädd för henne... uscahn mig. och simpor och grodfötter var inte bättre. det var verkligen inte bättre förr :P

Twissy

STOPPA DUVAN!

Asså, det onödigaste barnprogrammet ever. Min mamma blev alltid galen när man satte på det på tv då musiken som spelas går "stoppa duvan, stoppa duvan, stoppa duvan..." om och om och om igen... Och programmet handlar helt enkelt om att fånga den där jävla duvan som alltid klarar sig.

Här är ett kort klipp som förtydligar:

http://www.youtube.com/watch?v=2MiG5uUGYA0rasha

alltså ni ska vara glada som fick se detta haha.

jag är uppväxt med denna goa seriehttp://www.youtube.com/watch?v=U7w9ETTT11w&feature=relatediof tycker jag den är underhållande hahahahahha. en alkisvarg som röker...och jagar den lilla kaninen.

Sara

Haha, shit vad ung jag känner mig när hälften av de där programmen är helt obekanta för mig och resterande hälft är ett svagt minne. ;)Sv: Det är en klen tröst dock!

DD

DU är inte gammal nog att ha sett "vilse i pannkakan" eller "Beppes godnattstund".VI som är så himla gamla harkel hade fan i mig inget annat att kolla på och vi blev skadade för livet. Kan man ringa socialstyrelsen och utfärda en varning? "The contents of this show may be harful to small children" .anna

alltså jag har en fundering. fragglarna vs. mupparna, är det nån skillnad? ;P

Leo

Håller med på samtliga punkter utom Ica i rutan och Pippi Pelikan. Hallå! De bästa barnprogrammen, handlar om coola tjejer som lärt mig massa bra ;)Däremot saknar jag Joelbitar, lite o-PK kanske. Men fan vad jag var rädd för Joel och alla som han när jag var liten... (Det har gått över nu)

Latte Liten

Hahaha, ja vissa ger mardrömmar!

mary

Jag kollade nästan aldrig på barnprogrammen på tv så jag känner knappt igen något av de här programmen. Däremot fick jag mardrömmar av både Dumbo och Snövit, jäkla disney

Anonym

dricker gärna latte med sugrör

Karin

haha men vilka konsta frågor

kan det verkligen vara intressant?:)svar: ingen aning:) ibland är det bara på ett visst sätt

Gun

Jag älskade Beppes godnattstund när jag var liten! Och Fragglarna var också bra! Och Ika, och Skrotnisse! Var du ett ovanligt känsligt litet barn kanske..? ;)

Mariam

sv: JA, det är klart! Det är det godaste som finns efter choklad.Usch det där simfötter programmet... Var så himla rädd för det när jag var liten!

Emma - On the moon with Steve.

Min pappa går alltid omkring och gör det där ljudet Storpotäten i Vilse i pannkakan gör. Putt-putt-putt.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Hmm känns som du har en väldig spännvidd på programmen rent kronologiskt..

Vilse i pannkakan känns som det kom före min tid..brorsan som är född 1977 minns det, men inte jag som är född 1981.

Pippi Pelikan känns däremot som det kom så pass sent när Bolibompa inte längre var nån del av min tv-rutin..

De andra programmen har jag absolut inget emot.Älskade lillstrumpa..skrotnisse oh yeah och Fragglarna rules!!

Sofie

Ika var ju asball! Och Beppes grejs var rätt okej. Resten håller jag med dig om...Sv: Ja, nog var den bra! Fast jag blev nästan lite besviken över att jag inte blev deprimerad över världen vi lever i och att jag inte ville ta livet av mig sen... Nåja, man kan inte få allt :P

Christoffer

Det var bara mesar som var rädda för Ika, Skrotnisse och Pippi Pelikan ju!!! :P

Joos

Ika i rutan var ju ett av de bästa barnprogrammen någonsin! :D Resten kunde man varit utan får jag hålla med dig om.

Carolina

Nu lyckades du ju med bedriften att få med några av mina absoluta favoritprogram från uppväxten... men Ika i rutan.... ja, hon var fan läskig...

anna

Skrot-Nisse var ju sjukt obehagligt. Köpte serien för nåt år sen (fanns bara på VHS, de kände väl att det inte var lönt att satsa på DVD?) bara för att se om jag hade rätt i att vara rädd för dem.Och jag hade fasen rätt! Deras svarta ögon som stirrar ut i intet ger mig fortfarande gåshud. Själva "huvudplotten", att en eremit gör allt han kan för att undkomma all mänsklig kontakt, känns ju som helt rätt sorts underhållning för landets 5-åringar. Eh. Eller?

yne

Ah, känns fint med ditt medlidande. Nu kan jag gå vidare, tack allra ödmjukast.Alltså, Ika i rutan är nog det mest sinnessjuka jag någonsin beskådat, och då har jag sett mycket i mina dagar. Spökar ut sig och klättrar upp för stegar som skriker, knäppare får man leta efter. Har fått men för livet av det där...

Emelie

Hahah nä jag var fan livrädd för skrotnisse. Någon av deras skratt var hemskt, och har etsat sig fast i minnet. HUA!

Lollo

Pippi Pelikan och Rädda Joppe var jag GALET rädd för som liten, men de andra har pappa alltid övertygat oss om att vi tyckte om :P Speciellt Skrotnisse (AKA SKRUMP-Nisse), Ica i Rutan och Beppes Godnattstund.

Tess

Skrot-Nisse skrämde slag på mig som barn! Även ett program som handlade om ett mjukisdjur på villovägar skrämde slag på mig.

Ella

ÅHHHH! Rädda Joppe gav mig sånn JÄVLA ÅNGEST som barn asså!! Jag AVSKYDDE det där programmet av hela mitt svaga barnahjärta!!!!!!! Mår illa än idag när jag tänker på det! Vete fan varför jag tvingade mig själv att kolla på det!!

frida

BAL BAL BALTAZAR

BAL BAL BALTAZAR

Dani

men shit... 7 av de där programmen var ju det jag tittade på när jag var liten...

Johanna

Alltså, du vet att jag gillar dig Pelle, och jag kan faktiskt inte annat än att hålla med dig i det här (speciellt Simpor&Grodfötter och äckel-Jeppe). Nästan. För dude.. Professor Baltazar kicks ass!

monika

jag tycker ALLA barnprogram har ngt ohälsosamt läskigt i sig, ALLA! jag såg aldrig på barnprogram.roligt att du tog upp skrotnisse, hade aldrig hört talas om det och såg lite på det ngn dag, tre timmar lång var det, tre timmar med långsamt pratande efterblivna lerfigurer, det var en chock.men beppe är cool! iaf i Dunderklumpen<3

Sofia

Men 2 och 9 var bra på sin tid! Jag har faktiskt sett dem! :O

Klara

Skrotnisse var fan bland det läskigaste jag visste när jag var liten. Men jag älskade professor Baltazar!

Petra

ÅÅ jag som älskade Ika i rutan, min kompis var jätte rädd för henne. Har t.o.m sett henne och Åke live...

Anna-Carin

Skönt att man inte är det enda med hemska barndomsminnen tack vare skrottnisse!! :D

Josefine

Jag tyckte Skrot-Nisse var hemskt läskigt (och nån där såg ut som Ingvar Carlsson eller Carl Bildt eller nån, så jag får lite obehagskänslor av dom..).

roxanne

UNDERBART!!!!!!!!!!! du har glömt det där programmet om katten Grönolin, kommer inte riktigt ihåg vad det hette, men något i stil med "..det blå huset"

Gick på barnkanalen för några år sen :)

Anonym

hahaha vilka sköna progrogram riktigt nostalgi

Amanda

Simpor och grodfötter är nog ett av dom obehagligaste barnprogram som någonsin visats...

Sandra

Nalle har ett stort blått hus verkar lite halvpeddo, även om det inte platsar bland de äldre programmen

Emma

”Lillasyster och storebror”, ”Treasure”, ”Nalle har ett stort blått hus”. Har för mig att det fanns något annat program som fick mig att må psykiskt dåligt, men måste ha förträngt det. Nog lika bra.Kom på det. Det var en sjuttiotalsorange björn och en stum anka, som bodde i en stuga och var totalt störda i huvudet. Ska försöka glömma det igen.

Lena

ika i rutan var det bästa jag visste när jag var liten!

fifi

Ja, jag bloggar straffbart lite pga tekniska prylar och TV-serier, men du, du glömmer det värsta barnprogrammet av dem alla: Joelbitar!!! Nu när jag bara har nämnt det kommer jag att drömma mardrlmmar i natt.

korven

Ika i rutan och skrotnisse har gett mig men för livet.

Lilla Fröken

Du har glömt Pingu! Ika är för övrigt en av de grymmaste nånsin i barnprogram! :) Annars håller jag verkligen med dig Pelle. Jag var särskilt mörkrädd för simporna och för skurken i skrotnisse! ;)

Isabelle

Nisse och Klara! Jag var skiträdd för dom när jag var liten! Så mamma fick skriva till programmet och så skickade de mig ett vykort och en present, då kändes det lite bättre ;)http://www.ingelabendt.com/bilder/nisse_s.jpg

Ellen - ellastankar.blogg.se

ÄLSKA fragglarna, och pippi pelikan ;-)Skrotnisse var jag rädd för när jag var mindre...det var faktiskt ett läskigt program.

humpe

Ika är ju wunderbar, visserlgen dansade hon med skelettet Åke inför oss barn, men hon gjorde det på ett roligt sätt!! Och Beppe får inte dissas, finns ingen bättre jättebeppis med knasluva. Och Skrumpnisse, med Björkman-hehehe, var väl inte jäääätte läskigt... Men de andra håller jag med dig om. Hu!

Denise

MEN VAD ÄR DE HÄR??????
Jag älskade många av dessa program när jag var liten och längtade till nästa avsnitt! sökte efter simpor och grodfötter för att se om man kunde köpa den så kommer denna idioti upp. Jag skäms att kalla mig 90-talsbarns när sån här skit kommer upp! barnprogram idag är en skam och barnprogram förr var en fröjd!

Svar: Okej, håll i foppatofflorna nu och lugna ned grundskolehjärnan. Bara för att jag tycker en sak, så betyder inte det att du får tycka något helt annat. Basic knowledge, jag lärde mig det i tredje klass. Ha det fint!
Pelle