en snabb uppdatering om läget.


Jag hade min första sovmorgonen på nio dagar imorse. Så vi stannande i sängen till halv tolv. Sen klev vi upp, hävde i oss lite kaffe och drog till Ingelsta köpcentrum. Jag handlade kalsonger för 300 spänn. Två par i stringvariant.

Nu dricker vi alkohol och väntar in Toy Story 3. Igår körde vi på pensionärsgöra till gryningen, ikväll blir det child touching time. Då vi berör våra inre barn. Inga andra.

Så... BRB!
Publicerat i: Pelles vardag

luddes kudde.


Jag har tvättat mina kuddar! Minns ni de där dagarna i början av juli, när det var fyrtiofem grader dygnet runt i tre veckors tid? Man kan säga att mina kuddar aldrig blev sig riktigt lika efter den perioden av tropisk värme. De har ångat odörer i månader nu. Och så äntligen kom chansen att få snylta in sig på en torktumlare.

Så jag tog den chansen och tvättade för glatta röven!

Så nu vet ni vad vi har haft för oss, vi har haft tvättstuga. Druckit kaffe och sovit middag har vi också gjort.

Living on the edge!
Publicerat i: Pelles vardag

finnbördeskrig.


Vad är höjden av lyxsmärta? Att vakna av att ens egna jättefinne pulserar vid tinningen. Jag trodde på riktigt att jag vaknade med huvudvärk, innan jag insåg att det var en släng av puberteten som återvänt med Godzilla-kliv.

Så jag är ledig idag och ända fram till på onsdag! Anledningen till att jag är vaken redan nu är för att jag ska förflytta röven till Norrköping och sluta upp med folket där borta. Kan vara bäst att använda sina lediga dagar på ett så produktivt sätt som möjligt (läs dricka alkohol och käka skräpmat).

Och ey fan, de är underrättade om att jag "måste" (jah bah måzte azzå) blogga och svara på kommentarer! Så sitt uppe och vänta, nerds!
Publicerat i: Pelles vardag

en gåta.


Bra bildval här, jag vet.


Vet ni vad som går och går och går och går men aldrig kommer till dörren?

DEN DÄR HELVETES %&#%# KLOCKAN SOM BARA TYCKS RÖRA SIG EN %&@#¤ MINUT I TIMMEN!!!!111ettelva.

Måste få sova. Ganska snart. Gärna igår.
Publicerat i: Pelles vardag

skarsgård / wahlgren / von trapp


Gårdagens Skarsgårds.

Vänta nu, vänta nu, vänta nu! Hur många Skarsgårdare finns det som skådespelar nu egentligen? Jag var inne på SF's hemsida precis och såg reklam för någon rulle som hade en Bill Skarsgård i huvudrollen. När fan hände detta? Nu finns det alltså Stellan, Alexander, Gustaf, Bill... har jag missat någon?

Känns lite som en upprepning av Wahlgren-släktet. Eller som en repris av von Trapp-ungarna. Fast i hårdkokt action/smörig svensk film edition.

Morrn' på er! Nu väntar tio timmar jobb och fem liter kaffe!
Publicerat i: Film och tv

enfrågesenkät om cd-skivor.


Representanter för min skivsamling.

Frikadellen lämnade följande kommentar om mitt skivköp här om dagen:

"Hey 90-talet ringde och ville ha tillbaka sitt musikformat"

HAHAHA! Fan, ni ska bara veta hur jävla många som blir konfunderade när de får höra att någon fortfarande, in på 2000-talet, köper skivor! Jag har den här diskussionen minst en gång i veckan med olika personer. Och varje gång känner jag mig som någon bakåtsträvande bondlurk som desperat vill hålla fast vid det som en gång var. Vilket är en jävligt slående beskrivning ändå.

Dagens fråga: är jag den enda som fortfarande köper skivor?

Jag var visserligen "värre" förr, då var löning lika med skivshopping. Mängdrabatten var mitt kall! Rekordet ligger på 21 skivor på en och samma dag! Nu så här i efterhand så tycker jag nog att kunnat skippat minst hälften av de plattorna. Kanske.
Publicerat i: Musik

kvinnor.


Inte jag.

Cecilia kommenterade inlägget "mot tandläkaren", där jag klagade på att jag inte hade råd med återbesök för jag skulle köpa en ny iPod:

"haha säg det till honom så slipper du säkert :)"

Jag hade faktiskt en kvinnlig tandläkare.

...

Jag vet, jag blev chockad jag också! Vad kommer härnäst, kvinnliga lärare? Eller kvinnliga banktjänstemän? Eller tänk er att se en kvinna bakom ratten på bussen, det vore något det! Modernt jävlar!

Nä, jag bara sköjar! Hoppas det märks att jag är trött, för det brukar ju bli en del sådana här inlägg då. Idag blir det bara en halvkort jobbardag. Så vi hörs vid tre, ey!
Publicerat i: Okategoriserbart

döpt akne.


Sitter på rast och hittade precis ett reklamblad mellan två sidor i tidningen. "Möjligheter för män. Arktisk vård för din hud". Jag vet inte om det är bara är jag (antagligen), men jag tolkar texten som "du ser ut som en jävla yeti, smörj dig med den här svindyra krämen, gubbe lelle!".

Så jag köpte åtta flaskor.

Nä, jag skojar bara! Jag gillar mina finnar. Döper de efter bloggare gör jag också. Just nu har jag en Inga-Jill och en Gun i pannan, sen är det troligen en Wingers på väg på ena skinkan också.

Och det är en komplimang, det ska jag säga er!
Publicerat i: Okategoriserbart

you've got the love.


Operation spara pengar går ganska... käpp rätt åt helvete. Utöver tandläkarräkningen igår, så blev det mat för hundralappar och dessutom en skiva som belöning för god tandhygien.

Men man lever bara en gång! Och Florence + the Machines' platta har jag suktat efter i månader nu. "Det var dags" som man skulle ha sagt i Lejonkungen. Det är lite lustigt att folket inne i skivbutiken alltid säger något i stil med "ah, bra jävla köp det här! Tur att någon mer i Sverige har förstått det".

Där har vi ett säljknep som får mitt ego att vilja återvända!
Publicerat i: Pelles vardag

mer tandläkarsnack och kräftskiva.


YEAH! Mitt skeva Hollywood-smajl föll tandläkaren i smaken och jag klarade mig ifrån ett återbesök. Det känns förjävla gött!

För att fira så ska jag och peepsen ha en kräftskiva hela det resterande dygnet! Det är sista dagen innan alla av oss skiljs åt för hösten. Lite träligt, men skit händer! Fast redan på måndag så ska vi kanske dra till Norrköping och krascha Stefans place.

Oj, ämnesväxlingarna är påtagliga som fan här! Jag skyller på vinet. Som inte är uppkorkat än. Hörs senare ikväll, jao! Ha're!
Publicerat i: Pelles vardag

mot tandläkaren.


Fin vinkel för armarna.

Dagen T är äntligen här, jao! T som i tandläkarbesök. Och trosor. Och taliban. Tarzan. Terrakotta. Tuva Novotny. Tingeling. Trottoarkant. Fast mest som i tandläkarbesök. Jag har på känn att det blir ett återbesök, det vore bara min vanliga tur som talar i sådana fall. Men jag har fan inte råd!

Jag har en iPod att köpa, fo i helvede!
Publicerat i: Pelles vardag

vila i frid, ditt döa' äpple.


Min iPod dog mitt i regnstormen idag när jag cyklade till jobbet. Den ådrog sig fuktskador. Korkat gjort tycker ni kanske, att ha en skör Apple-produkt mitt i ett skyfall? Men inte då, det var inte alls korkat. Jag hade regnställ på, med vattentäta fickor och hela konkarongen. Så jag skyller på luftfuktigheten som låg på 764 procent.

Eller vad man nu mäter luftfuktighet i.

Så om inte skiten av ett under skulle få för sig att hoppa igång, så får jag köpa ny. Fuktskador får man ju varken ut på försäkring eller garantin. En MP3-spelare är också något jag måste ha. En av mina större laster här i livet är att jag ständigt måste lyssna på musik. Och då överdriver jag inte ens.

Så där ryker ännu en del ur ekonomin. Tur att man är tät. Till skillnad från ens sunkiga iPod.
Publicerat i: Pelles vardag

onsdagens rastblogg.


Jag börjar bli en fena på det här med "rastbloggning" när jag är på jobbet. Prioriteringar är vad det kallas. Dagens rasttema är dock inte "ekonominyheter" utan "trötthet". Alltså: jag är trött.

Slut.

PS. Bilden ska representera mitt trötta jag DS.
PS igen. Fast den är tagen hemma vid datorn. DS igen.
PS 3. Den är ur fokus. För er skull. DS 3.
Publicerat i: Pelles vardag

regnet det bara öser ned.


Strecken är påmålade, det är inte riktigt regn.

Vaknade precis upp till Sveriges värsta regnväder. Det är buskar som slår mot väggen, elva svinkalla grader som letar sig in genom fönstren och projektilregn som slår sönder tak.

Det blir en höjdare att cykla till jobbet.

...

Fast vad är en mil i uppförsbackar och stormvarningar bredvid... krig? Eller AIDS? Eller att tvingas lyssna på Backstreet Boys? Det är en piss i Mississippi.
Publicerat i: Pelles vardag

rastblogg.


Päronen hade slängt ihop en matlåda åt mig, deras son på tjugotvå år. GI:are som de är, så sägs skiten vara nyttig. Om jag inte visste bättre, så skulle jag gissa att det är en brieost-, vispgrädde- och tomatröra de slängt ihop.

Nyttigt jävlar!

Nu till ekonominyheterna: något ointressant har inträffat som fick något att sjunka "drastiskt". Alla rekommenderas att sälja av sig alla vad-de-nu-heter fortare än kvickt. Så gör't!

Vad säger ni nu då, tre inlägg om dagen flera dagar i rad? Det är fan guld gjort! Nog för att kvalitén må ha skiftat en aning från inlägg till inlägg, men det är fan bra gjort ändå. Jag klappar mig själv på axeln. Och smeker mig själv på lämpligt ställe.
Publicerat i: Okategoriserbart

jackpott i kalsongen.


Wöw, kolla vad jag hittade bland kalsongerna!* En tiokronorsvinst var det på lotthelvetet också!

Dagens planer: kirra ny lott, vinna stort och köpa upp Hälsingland. Jag har planer på att låta min privata elefantarmé beta fritt bland gärdsgårdar och timmerstugor där uppe. Lite som Hannibal** lät göra. Fast han höll inte till i Hälsingland dock. Mest i Medelpad.

Jag svamlar. Mot jobbet, yo! Rastbloggar om ekonominyheterna snart!

*ej smutstvätt.
**ej kannibalen.
Publicerat i: Pelles vardag

m0dehinlegGh.


Bilden är ett montage.

Igår såg jag en kille som stoppat ned byxbenen i strumporna. Snubben var minst tjugofem bast. Den fria vilja i all jävla ära, men varför vill man gå runt så? Vilken är den underliggande baktanken som jag missat bakom detta "mode"?

Anledning till att jag reagerade just på killen ålder, det var för att vi också höll på med det här förr. På högstadiet. Nu snackar vi en svunna era här, så håll i er fan! Jag hade en kort period i åttan då jag stoppade ned mina svindyra Lee-jeans i sockorna från Jysk. Det såg förjävligt ut redan då.

Och än idag ser man högstadieglin som stoppar ned brallorna. Eller klär hela benen med gummisnoddar. Det är ju också... intressant.
Publicerat i: Okategoriserbart

min vän google.


Samma sak sker också om man söker på "Mellansveriges mesta nörd" eller "most likely to succeed in nothing". Google är lika bra för självbilden som för självförtroendet!

Jag har rast och googlar på allt och alla jag ser. Jag är inte helt säker, men det kan fan vara världens bästa rastunderhållning. Fast att se på Rapport är inte helt fel det heller.

A-ekonomin FTW LIKzoHM azZåh LOL!
Publicerat i: Okategoriserbart

saker jag gillar.


"Pelle, du bara gnäller och gnäller! Finns det ingenting du gillar?
"

Dude, du anar inte hur mycket saker det finns som jag gillar!

Jag gillar att lyssna på snygga tjejer som inte vet vad de talar om [länk] / Jag gillar att se andra människor spy när jag har druckit mer än dem. / Jag gillar att backa med bilen i öppna utrymmen. / Jag gillar att lyssna på TV-hallåors inandningar. / Jag gillar att läsa dysfunktionella bloggar [länk]. / Jag gillar när Sverigedemokraternas "politik" blir ifrågasatt. / Jag gillar hur Tobias Fünke är världens bästa "never nude". / Jag gillar att dra filmreferenser som absolut ingen förstår. / Jag gillar att den första bilden som kommer upp på mig när man googlar Pelle Nilsson är den här. / Jag gillar att apoteksmonopolet har försvunnit. / Jag gillar när någon minderårig person frågar om jag kan köpa ut alkohol. / Jag gillar att skratta åt minderåriga som ber mig köpa ut alkohol. / Jag gillar när folk säger att de inte "förstår sig på Seinfeld". / Jag gillar att gasa med åkgräsklipparen.

... och så vidare. Jag gillar mycket bra grejer!

Vad gillar du?
Publicerat i: Okategoriserbart

ahlgrens campingplats?


Är det meningen att Ahlgrens Husvagnar ska klumpa ihop sig på det här viset? Är det deras sätt att porträttera camping-Sverige? I så fall ser det jävligt verklighetstroget ut!

Host.

Vad har ni för er idag, mates? Jag har haft Sveriges söligaste morgon. Jag sov skitpissigt inatt och tar igen varje missad nattimma med två kommer kaffe. Just nu har jag i runda slängar cirka fyra liter java i magen. Jag mår gött som fään! Snart jobb också!
Publicerat i: Pelles vardag

date movie, meet the spartans, scary movie 3...


Under dagens bloggrepa så har jag sprungit på minst fem personer som skrivit att de sett bioaktuella Vampyrer Suger i helgen. Samtliga berättar att den gör skäl för sitt namn och tydligen suger mer än alla Twilight-böcker tillsammans.

Det kanske bara är jag som förstått det här, men visst slutade den här typen av film vara bra efter Not Another Teen Movie? Som kom för snart tio år sedan. Och inte ens den rullen var något att skriva in i historieböckerna.

Sist jag såg något liknande var när jag skolkade från ett sektmöte för elevrådsmedlemmar i Linköping. Då gick jag och en polare och såg Date Movie. Fy fan, den var så olidligt jävla dålig! Hundra jävla spänn kostade skiten också! Jag minns att vi, bara för att väga upp illamåendet som kom med den skitrullen, gick och såg på Walk The Line senare samma kväll.

Där har ni en bra film, mina vänner!
Publicerat i: Film och tv

tandläkaren.


Jag har tandläkartid på torsdag. Jag har sagt det många gånger förr jag vet, men min relation till tandläkare är inte den bästa. Det spelar ingen roll hur mycket man tandborstar, tandtrådar och tandsköljer - det finns alltid någon liten bakteriehärd, ett början till ett hål eller en samling tandsten som bara "kräver ett återbesök snarast möjligt".

Hundra spänn på att överskottet från dessa ständiga återbesök går till något mystiskt. Att återuppbygga KGB eller något. Eller att skapa en underrättelsetjänst för förenta tandhygienister. Det låter rätt troligt.

Nä, jag bara skojar! Men vad tror ni nu då, får jag lov att gå på återbesök efter torsdagen? De som gissar rätt får som vanligt lite spö på posten.
Publicerat i: Pelles vardag

Pelle säljer sin kropp för att dubbla sparkapitalet.


Jag har 0,62 spänn på mitt konto. Sann historia.

Men det är tur att jag, trots detta fattiga faktum, ändå unnar mig saker som lyxmiddagar på krogen, svindyra biobesök och nya DVD-boxar. Men man lever ju bara en gång. Har jag hört. Dör gör man uppenbarligen av fattigdom som åstadkommits på grunda av onödiga lyxköp. Jag satt precis och dividerade med mig själv inför nästa lön: "Nästa månad ska jag bara köpa en DVD-box och max två skivor".

Livet är hårt för vissa av oss.

Jag borde göra ett bloggprojekt av hela grejen. Pelle sparar pengar. Och säljer sin kropp för att dubbla sparkapitalet. Kan det bli annat än succé?
Publicerat i: Okategoriserbart

avhållsamheten i Ankeborg.


Följande har hänt: Musse och Mimmi Pigg har åkt på romantisk kärleksresa till en stad som är invaderad av grodor. Grodornas kväkande håller de båda mössen vakna om natten när de ligger och försöker sova i deras respektive rum.

...

!?

I Ankeborg* gäller alltså följande:
1) åk på "romantisk resa", men låt ditt ligg sova i ett eget rum.
2) prata bara med varandra över fönsterkarmen på översta våningen.
3) påstå att en grodas läte överskrider 120 decibel och därför håller dig vaken hela natten.

Smooth.

*läs icke namngett kärleksnäste för pilska möss.
Publicerat i:

senaste nytt i mejlkorgen.


Comic Sans 1 - Ella twittrade den första bilden till mig och Sverige fick ett skyltfönster mindre.

Comic Sans 2 - Josefin mejlade mig den andra bilden. Det känns som om min själsfrände finns där ute i världen någonstans. Pissandes på Comic Sans lika mycket som undertecknad.Hår i näsan - Agnes skickade en bild på Sveriges största hårboll. Med ben!Sopran - Min jobbarpolare Ellen bidrog med en bild på sin katt. Eller vad det nu föreställer.


Och på tal om halsmandlar - Inception var skitbra, alkoholen var dyr och käket ännu dyrare! Idag sparar jag pengar och nördar mig framför bloggen. Jag ska börja avverka alla miljarder kommentarer som jag lyckats fly undan de senaste dagarna.

Men jag är villig att ta spöstraff [drar ner brallorna och inväntar käpprapp].
Publicerat i: På tapeten

en natt med musen.


När jag vaknade upp precis så märkte jag att nyllet var helt jävla förvridet. Jag sov tydligen på min trådlösa datamus. Jag har inte en susning om hur den hamnade där, men näsan min är bra öm nu i alla fall.

Och visst är min mus cool? Rena racermodellen fan.

Dagens planer: jobba, dra hem fort som fan, ta tåget in till stan, käka middag, se Inception och efter det hänga på en uteservering. Vi hörs imorgon, hörrni! Ha're gött!
Publicerat i: Pelles vardag

sladder och dravel.


För pengar jag egentligen inte har, så kirrade jag idag andra säsongen av Family Guy. Jag försöker bota mig själv från vad-som-nu-drabbat-mig med en DVD-box. Jag är hängig som fan, ey!

Det är så jävla sällan jag är sjuk. Det sker så pass sällan att jag inte fattar att jag varit krasslig förens efteråt. "Oj fan, jag är inte yr längre. Inte hostar jag heller. Och inga utslag är kvar! Kanske var det mässlingen jag hade fan?"

Fast jag tror nog bara jag är trött om jag ska vara ärlig. Hjärnan är på semestermode än och de tidiga morgnarna tar fan kål på mig. Hoppas ni överlever att jag pissar på er ett tag till. Nu är det bäst att jag lägger mig ned innan jag somnar på tangentbordet och får ett permanent T-avtryck i pannan.

T is for trosor.

God natt! Stewie hälsar!
Publicerat i: Pelles vardag

rolling blood.

true blood rolling stones
Senaste numret av Rolling Stone har delar av True Blood-ensemblen på omslaget. Jävligt avklädda dessutom. Inte undra på att jag kallar timman med True Blood för "vampire sex evening".

Och det är ett förjävla coolt omslag! Naket och blodigt, det är så det ska vara!

Idag: jävligt trött, jävligt yr. Imorgon blir en bättre bloggdag, ey!
Publicerat i: Film och tv

go' möra! go' möra!


Blaskigt kaffe, tidig uppstigning, soligt väder, huvudvärk... allt är fan som vanligt. En typisk jobbarmorgon. "Tillbaka till verkligheten" som de säger på Elgigantens smöriga reklam.

Varför skulle jag vilja köpa en snordyr DVD-spelare bara för att jag börjar jobba igen? Jag fattar inte.

Något annat jag inte förstår: varför katthemmen blir överfulla efter semestern. Jag läste det i lokaltidningen nu på morgonen. Eller jag fattar ju att folk inte vill ha sina fyrfota vänner längre, men vet man inte att en katt lever snäppet längre än en sommar?

"MEN DÖ'RÅ, MISSE! DÖ! DÖÖ! Nähäpp, då finns det inget mer att göra än lämna in honom till katthemmet!"
Publicerat i: Pelles vardag

under pressure.

Dagens sällskap.


Semestern är över. Finito. Puts väck. The End. Adjö. Slut. Farväl.

Schyssta synonymer där, ja.

För att göra den sista ledigheten minnesvärd, så beslöt jag i morse mig för att bara ägna dagen åt underhållande saker. Vilket resulterade i att jag mestadels av tiden stirrat in i väggen. Dammsugit har jag också gjort. Och vikt päronens tvätt. Och varit på cykeltur. I motvind.

Att pressa sig själv att ha roligt slår fan alltid slint. Lite som att pissa med öppen dörr när man är själv hemma, det vill sig inte.
Publicerat i: Pelles vardag

lika som bär.


Så jag satt precis på YouTube och sökte på Luftens hjältar-klipp. För att jag är cool på det viset. Sen slog det mig, Rebecca Cunningham (björnen på bilden ovan) är fan lik Elaine i Seinfeld. De tidiga åren. När kvinnan körde med sin midsommarkransliknande frilla, ni vet.

Det luktar utseendeplagiat! Tagna på bar gärning, Disney! Nu ner med byxorna!

I huvudet på alla under sexton bast just nu: "Luftens hjältar, vad fan är det? Och Seinfeld, är inte det en könssjukdom?".

Google it, jao!
Publicerat i: Film och tv

TAAADAAA!


Utfyllnadsbild.

Så var den äntligen här, den nya bloggdesignen! Tryck F5! Inne i mitt huvud så har jag hypat det här som fan, så jag är i alla fall exalterad. Nörd som man är. Men det är fortfarande jävligt mycket pill kvar. Småskit som inte gick att fixa på bloggen som jag använder till kodandet. Så håll ut, ey!

Och headern, den är fan grym! Jag ser ut över Nyhavn och lägger av min främsta kamerapose. Den duger tills vidare.

Nu fortsätter jag. BRB LOL AZZÅ!
Publicerat i: På tapeten

beslutsångest.

Sitter och pular med nya bloggdesignen. Jag har kommit så långt att jag ska till och välja headerbild (som syns högst upp i bloggen).

Kunskap för dagen: det finns för många bra bilder på Pelles Nilsson. Eller kanske inte. Men väldigt få fula som duger till att representera bloggen. Det har gått så långt att jag börjat gå tillbaka fyra år och letar bilder. Nedan ser ni några jag skulle kunna tänka mig.

Vattenkastning i Köpenhamn


Old school/back in the days


Full på glöggpartaj


Ofokus i fokus.


Justin Bieber i Norrköping.

Denna beslutsångest! Kan det här vara den moderna versionen av Sophies val?

Fortsätter leta vidare fan!
Publicerat i: På tapeten

way out west i korthet.


Bästa akt: M.I.A. Fy fan, kvinnan är ett jävla geni! Annars var Miike Snow och La Roux också trevliga att se på.
Mest tidskrävande: toalettköerna.
Roligast var det att: träffa peeps och hinka alkohol tillsammans.
Fetaste floppen: jag fick aldrig tillfälle att lyfta upp Annas vän, Della.
Väder: växlande och varmt! Grymt väder!
En fråga: vad fan hände med lördagen? Först såg vi Shout Out Louds, sen hinkade vi bärs till Marina and the Diamonds och plötsligt hade vi irrat runt halva Göteborg efter en Max-burgare. Mitt i natten. Inte fick vi säga adjö till Anna, Hanna och compani heller. Det var lite surt.
Till nästa gång ska jag: kirra ett bättre hårvax så att jag slipper se ut som sångaren i BWO.
En till fråga: hur ska man orka att lyfta röven bort till krogen efter en heldag på festivalområdet? Jag är helt jävla slut lagom till 02:00 och vi somnade vid 03:00 varje kväll.
En bildförklaring: nog för att jag är en man ("man") i mina bästa kilon, men riktigt så stora bildäck har jag inte runt buken (se bild nummer ett i kollaget ovan). Det är en illusion.
Betyg: överjävligt godkänd festival! Bra musik och gött häng! Förhoppningsvis blir det en repris till nästa år!
Publicerat i: Fest och fylla

slut för i år.


Jag är så jävla trött! Och nu ska vi check ut från vandrarhemmet. Bara så att ni vet.

Way Out West var grymt som fän och La Roux avslutade allt förjävla bra!

Sprang på Rosita gjorde jag igår också. Eller hon sprang in i mig. Mitt i en kaffepaus. Trevligt kvinna, gå in och säg "hail to the chief" åt henne HÄR, jao! Kom igen, gör't!

Vi hörs ikväll istället, när allt är återställt! Bajs!
Publicerat i: Fest och fylla

my/maria/myaraq.


Har man världens sämsta objektiv så blir bilderna lätt så här.

På spårvagnen in mot avenyn igår, vet ni vad som hände då? Jag sprang på My/Maria/Myaraq. Bara så där. Jag hade nyss svept en bärsa och hon hade äran att få insvepa armorerna från min käft.

LyCKlig_tjEj_69.

Hon var en härlig prick, kul att ses! Vi försökte stämma träff under Teddybears också, men folkmassan och spöregnet försvårade den planen. Men vi överlevde ändå. Grymma spelningar såg vi också!
Publicerat i: Pelles vardag

wow asså liksom lol.


Saker att göra de kommande dagarna:
- dricka vatten och alkohol på SJ's egendom.
- lyfta upp Della. Hennes kille ska tydligen inte ha något emot det, för han ska vara lika kolugn som Kleerup (källa: Anna).
- olla något eller någon. Helst en artist.
- se minst följande artister: La Roux, M.I.A, Miike Snow och Mumford and Sons.
- dra med mig folk på Amanda Jenssen. Bara för att jävlas.
- vägra gummistövlar.
- överväga regnjacka.
- dricka bärs.

Det blir sparsamt med bloggande i helgen, men ett par inlägg ska jag väl kunna skita ur mig. Ciao!
Publicerat i: Fest och fylla

blålilagrå.


Sniiiiiik piiik, youuu guys!

AAAAAAARGH! FIIIIIIIIIII**A!

Så jag håller på med en ny bloggdesign. Den blir inte färdig idag. Varför? Jo, på grund av detaljer! Är det något som jag skulle kunna kalla mitt alldeles egna lyxiga tvångsbeteende, så är det att jag är petig. Sjukligt jävla petig. Och när jag inte kan fixa den där pyttelilla, och jävligt oviktiga, detaljen - ja, då lägger jag ner allt.

Och så precis så drog ett åskväder förbi. Jag stängde av den stationära datorn och kopplade upp mig på min bärbara med mobila bredband. Vad skådar jag då, tror ni? Jo, mitt kickassgrymma gråa färgval (till höger på bilden) är blålilagrått på min bärbara (till vänster på bilden)!

Folk har gått in i väggen för mindre, fan i mig!
Publicerat i: På tapeten

inläggstips del 4, en vecka i pelles liv.


Steven, en av mina bättre vänner.

I min önskan att få inläggstips från er läsare, så skrev Biz-Bea följande kommentar:

"Skriv ett inlägg om hur en Pelle-vecka hade fått se ut om Pelle hade fått bestämma!"

Om jag fått bestämma hur mina veckor skulle se ut, så skulle de vara bra mycket lugnare än vad de är nu. Jag skulle bara dega i soffan framför en DVD-box med Six Feet Under. Låt mig istället berätta om hur mina veckor ter sig just nu för tillfället.

Måndag - onsdag
Vaknar upp vid fem. Ringer efter limon. Tar mig till inspelningen. Småpratar lite lätt med Steven (Spielberg), den mannen kan verkligen hålla låda. Skickar iväg min assistent för köpa mig en latte. En fettfri latte så klart. Spelar in dagens scener. Åker hem. Sover.

Torsdag - fredag
Hump days, fun days! Arbetsveckans sista dagar ägnar jag till naturen och det "naturliga stadiet". Jag är mycket naken, käkar mycket grönsaker och ligger runt med allt och alla jag kommer över. Växlar några ord med Jan Guillou gör jag också, som låtit påbörja mina memoarer åt mig.

Lördag
Festdags! Stort intag av nyttigheter (kola, braja, E och så vidare). Glider iväg till Stureplan och dansar till lite untz untz med mina flötiga bratvänner.

Söndag
Folk har sagt att det existerar en sjunde veckodag. Jag vet inte riktigt om det stämmer, så vitt jag vet så avslutar man veckan på lördagen och vaknar upp lagom till jobbet på måndagen igen. En vacker dag så kanske jag också upplever denna kristna vilodag, vem vet?

The end.
Publicerat i: Okategoriserbart

vuxenpoäng.


Idag har jag bestämt mig för att 1) ta banklån och 2) köpa bil. En sketen liten Golf. Också en modell mindre cool än den på bilden ovan.

Hur funkar det här med banklån? Folk har fan fått magsår för mindre! Vilka kriterier måste vara "uppfyllda"? Jag har en fast tjänst, så det är ingen fara. Något mer att tänka på? Märk väl att jag vänder mig till min äldre läsarkrets nu. Ni andra (småttingar) får diskutera bästa pizzatoppingen eller liggpotentialen hos Edward Cullen så länge.

Försökte rådslå med morsan precis. Hon började jiddra om medlemslån via facket och gick och la sig. Som att tala med en kastrull.
Publicerat i: Pelles vardag

inläggstips del 3, jag och blondinbella.


Jag och Blondinbella. På riktigt.

I min önskan att få inläggstips från er läsare, så skrev Fabian följande kommentar:

"Du kan väl berätta om din och Blondinbellas hemliga relation? Hur är livet mellan er nu?"

Tackar som frågar, Fabian! Min och Blondinbellas hemliga relation går finnemang, det får jag lov att säga! Igår var vi på hemlig middagsträff på T.G.I. Friday's. Efteråt tog vi en hemlig drink på Stureplan och det slutade med att vi dansade hemligt på Hell's Kitchen hela natten lång. Sen så bråkade vi lite hemligt vid baren. Med flit då så klart. Bara för att få ha lite hemligt försoningssex inne i ett av toabåsen.

Men vi håller låg profil och låter det förbli hemligt. Bella har ju pojkvän och allt.

Jag, mytoman? PFF!
Publicerat i: Okategoriserbart

i pelles ipod: soundtrack från tv-serier.


Dags för ännu en del av "i Pelles iPod". Som den självutnämnda TV-serieexpert (nörd) som jag är, så är det självklart att det slunkit in ett par hundra låtar hämtade direkt från olika TV-serier. Annat vore hädelse.

Topp fem bästa TV-serielåtar i min iPod:
1. Imogen Heap - Lonely Little Petunia (Six Feet Under)
2. Malvina Reynolds - Little Boxes (Weeds)
3. Tegan and Sara - I Know I Know I Know (Veronica Mars)
4. Glee Cast - Somebody To Love (Glee)
5. Phoenix - Everything Is Everything (Six Feet Under)

Bubblare: Sia - Breathe Me (Six Feet Under) och Solomon Burke - Fast Train (The Wire)

Och ur en mindre hipp synvinkel så tror jag att det går att finna ett par S Club 7-låtar i iPod-helvetet också. Men döm mig inte för fan (försök i alla fall), S Club 7 var världens grymmaste jävla barnprogram! Visades på tisdagar efter Voxpop. 1999.

Jag börjar bli gammal.
Publicerat i: Musik

dagens rebus.


Vi fotade en rebus här om dagen. Den som knäcker skiten får en guldstjärna i kanten. Och spö på posten.

Ledtrådar:
- kreaturet på bilden är en katt, inte en köttfärslimpa.
- Julie Andrews har absolut inget med rebusen att göra.
- när man räknar med bråk så får man....

Lycka te' då'rå!

RÄTT SVAR:
Strykarkatt, ey! Fyndigt jävlar!
Publicerat i: Okategoriserbart

skitfilm AB.


Jag såg Poseidon igår. Skitfilm AB's största kassasuccé.

Så det är en scen i den här filmen som jag reagerade extra mycket på. Huvudpersonerna ska till och simma under vattnet en längre sträcka. En kvinna är med sitt barn och hon börjar få psykbryt över vad som komma skall. Då vänder sig en smörig, stereotypisk Hollywood-hunk till henne och säger: "Ma'am, let me take him on my back! I was on the high school swim team". Hunkens flickvän säger efter simturen: "Baby, you were never on the swim team!". Tillbaka får hon ett leende av sin hjältemodiga manly man.

Undermeningen här hade lika gärna kunnat formulerats genom följande replik: "Well a man's gotta do what a man's gotta do! Now go to the kitchen and make me a sandwich, woman!".

Jävligt underhållande att det fortfarande håller i Hollywood att låta kvinnan stå bredvid som ett IQ-befriat fån. Som dessutom, gång på gång, riskerar säkerheten för alla. PFF! Gäsp!
Publicerat i: Film och tv

inläggstips del 2, om blog awards.


Vad som händer på Blog Awards.

I min önskan att få inläggstips från er läsare, så skrev Addspirit-Anna följande kommentar:

"Skriv om hur Veckorevyn har satt sig i skiten nu av ren snålhet".

Jag fick dessutom ett mejl från en person som ville att jag skulle beröra det här med Blog Awards. För er som inte hängt med så har tydligen Veckorevyn skickat ut inbjudningar till sin bloggala, där de sagt att de gärna vill ha en som gäst. Om man är villig att betala inträde på 200 kronor. Sen så ska tydligen de allra största bloggarna varit bjudna till eventet gratis.

Jag vet inte vad jag ska säga riktigt, jag har lika lite koll på Veckorevyn som jag har på jippot som är Blog Awards. Inte bryr jag mig jättemycket heller. Men jag kan förstå de som tycker att det är lite löjligt att det tas betalt för något man bjuder in folk till. Fast å andra sidan så är 200 spänn inte mycket att gasta om.

Något som däremot är kul och se att cyberspace kan gå samman och gå emot "orättvisor". Ni vet... riktigt viktiga saker. Som nedladdningsfrågan. Eller dyra bloggalor. Eller One Tree Hills vara eller icke vara.
Publicerat i: Okategoriserbart

dopdag för arwen.
Tvillingen kramar undertecknad / Arwen och mamma / Arwen och pappa

Idag var dop för Arwen, lilltjejen som egentligen heter något annat (Legolas Bagger). Det är inte för intet som man känner sig som en stolt farbror. Hon skötte sig fint i kyrkan och skrek bara när prästen lyfte ned henne och blötta hjässan. Men det är inte så konstigt, jag kan inte räkna alla gånger som jag börjat grina när okända farbröder lyft upp mig.

Obehaglig situation.

Jag har varit lite off på bloggfronten på sistone. Ursäkt för dagen: semester! Och tidsbrist! Men snart nog så kommer jag väl in i "tre inlägg om dagen"-fasen igen. Håll er till tåls, nerds!
Publicerat i: Pelles vardag

inläggstips del 1, random frågor.


I min önskan att få inläggstips från er läsare, så skrev Huskatt följande kommentar:

"Bästa datorspelet någonsin?
Kroppsliga defekter?
Varför du gillar katter och fötter?
Värsta fyllan/slagsmål/dikeskörning/knäppaste kompisen/ sämsta ligget/ osv...
"

Okej, så det här var ju egentligen ingen frågestund. Men vad fan, vi kör på!

Bästa dataspel = Harpan.
Kroppsliga defekter = inga. Eller mitt höga hårfäste kanske förresten, nu när jag tänker efter?
Katter och fötter = goa' varelser båda två. Luktar gött och är keliga.
Värsta fyllan = för många år sedan.
Slagsmål = slagsmål är för neandertalare.
Dikeskörning = aldrig skett. Men jag blivit påkörd bakifrån, räknas det?
Knäppaste kompisen = alla jag känner är ganska skumma.
Sämsta ligget = din morsa! Och din farsa!
Osv = och så vidare!

Och så vidare!

Etcetera!
Publicerat i: Pelles vardag

snyggve.


Det är fredag och jag har planer på att rida Yoshi hela kvällen. Jag ska fylleköra den där jävla dinosaurien som om det vore det sista jag gjorde på denna jord. Han vet inte vad han har att vänta.

Utöver att planera Sveriges nördigaste fredag så har jag också varit inne och kapat av mig håret. Frisören var av den våldsamma typen och jag trodde att han ska slita ihop en ny frilla på mig, snarare än klippa. Intressant upplevelse. Och smärtsam.

Men nu är jag snygg(are)!
Publicerat i: Pelles vardag

KLATCH!


Syster gick all in på Boda Borg och stämplade sig själv på bästa jävla sätt. Genom att snärta ett gummiband hårt som fan på låret. Men hon överlevde och det var det viktigaste (för fortsättningens skull). Nio stämplar skrapade vi ihop och det är fan i mig världsklass!

Efteråt drog vi till Systembolaget för att rädda morgondagen.

Nu är jag så jävla trött att bokstäverna flyter ihppdfopdof. jknhsfsjdnsf fjndsfaaaadsjk dmk  wdkmnsfa!

sölfmdsfikmki!
Publicerat i: Pelles vardag

mumintroll på boda borg.


Jag ser ut som en av figurerna i Mumin. Han den där fula bruna jävlen med öron.

Nu drar vi iväg och kör en heldag på Boda Borg. Det är lite som Fångarna På Fortet, för er som inte vet. Svenneversionen. Uppbyggt i ett ödelagt hyreshus. Det blir alla tiders! Hörs senare, jao!

Och kom förresten ihåg och lämna tips i föregående inlägg!
Publicerat i: Pelles vardag

grisrosa / tipsa mig.


Såg precis mitt förra inlägg här på min bärbara dator. Vad kul det är gå från hyfsat solbränd på ena dataskärmen till grisrosa på den andra. Men jag bjuder på't!

Oink! Nöff! Grymt!

Fan, min nordvästra hjärnlob (också känd som "bloggloben") har också tagit semester, jag vet inte vad jag ska skriva om. Vi säger så här: ni ger förslag till blogginläggämnen och jag skriver om de? Det kan vara vad som helst, något helt förjävligt random!

Sen så väljer jag ut fem av era förslag med hjälp av random.org! Och slänger med lite länkar på köpet!

Det blir grymt! Nöff! Oink!

Med vänlig hälsning
lat och fantasilös bloggare.
Publicerat i: Pelles vardag

andedräkt och motorik.


Att ligga och kolla Dexter hela natten sätter sina spår. För det första så får jag en speciell andedräkt över att kasta bort nätterna på TV-serier. För det andra så ser man ut som någon som "fallit offer" för dålig hygien (suspekt andedräkt ej inkluderad här). Sen så får uppenbarligen motoriken sig en törn också, för jag förde precis kaffekoppen upp i näsan och satte telefonen rakt i ögat.

Ni ska bara veta var någonstans tandborsten precis hamnade...

Dagens uppdrag: få tag i fjärde säsongen av Dexter. På olagligt vis. Hjälp behöver jag också, för jag kan fan inget om nedladdning. Guds bästa barn som man är. Eller var.
Publicerat i: Pelles vardag

min poppiga dag.


Idag har jag inte gjort annat än att pimpla kaffe, pluggat kamera och dunkat Jack Johnson. Man kan säga att jag äntligen gör skäl för mina Converse-pjucks och alla randiga tröjor. Känner mig jävligt poppig. Lite galen. Och oklippt.

När jag ändå är uppe i varv: rösta demokratiskt, älska P3-dokumentärer och våga vägra reklam-TV! Och lyssna bara på Emil Jensen!

Pop out!

(Jävlar vilket random jävla inlägg det här blidde! gAAlÄt!)
Publicerat i: Pelles vardag

jacob, ariel eller tingeling?


54 år efter alla andra så upptäckte jag att man kan ha personliga teman till sin Firefox-läsare. Och just nu känner jag bara att det borde vara förbjudet att känna sådan här vidrig beslutsångest på sin semester!

Ariel har ju jävligt heta snäckskal, så jag väljer nog antaligen henne. Men det vore ju ett svek mot Jacob. Och jag är alltid team Jacob! I vått och ännu våtare.

LOL LIKZOHM BAH!
Publicerat i: Okategoriserbart

pelles sommar 2010, serieversionen del 3/3.

porslinshästar.


Vad är det mest provocerande man kan samla på egentligen? För min egen del så skulle det nog sticka mest i andras ögonen om jag började samla på porslinshästar. Inte av den anledningen att jag är man ("man") och istället "borde" samla på modelljärnvägar. Nä, utan för att jag inte har någon som helst koppling till hästar. Åtminstone inte mer än att jag sett ett par i mitt liv.

En häst för mig är 1) väldigt stor 2) låter konstigt och 3) luktar.

För tänk er om man hade en svinstor samling med porslingshästar och får frågan om varför man samlar på skiten, tänk om man då kunde svara: "äsch, jag är inget fan vad de bara".

Det vore något det! Alltså: dags att börja samla porslinshästar. I rent provoceringssyfte.
Publicerat i: Okategoriserbart

ca$h.


Intjänade bloggstålar för de senaste veckorna.

Wöw! Fortsätter det så här så är jag fullblodad miljonär år 2083. På min egen 95-årsdag! Då är det jag som ställer till med galej, räkna med löjrom och vals gott folk! Fint ska det vara!

Ni som har ork och lust får gärna ha för vana att klicka på den där flashiga Bloggerfy-bannern här nere till höger. Gärna elva gånger om dagen.

Kom igen, folket - vi måste dra in cash så jag kan börja lotta ut kattungar och yllesockor!
Publicerat i: På tapeten

jag och dexter.


Ja, här ligger jag och Dexter och tindrar med ögonen mot varandra.

Det här är allt jag klarar av för tillfället, att dega framför Dexter. Jag som hade planer på att fira semestern med en bloggkväll (jag är vild, jag vet). Men det var innan min sömncykel valde att dansa jitterbugg och väcka mig i tid och otid.

Vi hoppas på regn imorgon, så att man kan dega inomhus och ta igen missat bloggande med gott samvete. Det enda jag har planerat är att lyfta lite skrot. Bokstavligen lyfta skrot. Jävligt butch.
Publicerat i: Pelles vardag

för jag kan dansa waka waka.


Fy fan vad trevligt vi hade det i fredags! Hade det inte varit för att det pissade ned regn hela kvällen så hade det blivit en tiopoängare. Istället står kvällen på stadiga 9,9 poäng. För jävla mycket och trevligt folk dök upp också! Det var alla tiders!

Jag var faktiskt inte alls bakfull igår, som många av er befarade (antagligen för att jag inte bloggade något). Jag löd Ellas råd och blandade inte skit hej vilt. Anledningen till bloggandet uteblev kan istället sammanfattas med fyra ord: Super Mario till Wii. Jävlar vad det spelet kan kosta en tummarna.

Sen mot gårdagskvällen så fick jag förfrågan om att börja sketatidigt på jobbet idag. Vilket fick mig att lägga mig vid tio, somna vid elva och vakna pigg som hyena vid tvåslaget. Så nu när klockan närmar sig fem så har jag redan varit vaken i tre timmar.

Men vad gör det fan, om elva timmar är'e semester! SWEET!
Publicerat i: Fest och fylla