Mr. Everdeen.


Smickrande.

Har man inte tid att läsa om dagarna, då ställer man klockhelvetet och läser innan jobbet. Hundratjugo sidor avklarades nu på morgonen och nio svidande blad är kvar av Revolt. Det är löjligt lite vad fan, att man inte kunde hunnit med dessa också.

Varför pissar alla på den här boken förresten? Det tycks vara den allmänna åsikten hos alla som läst de tre böckerna, att den här skulle var ren skit i jämförelse. Jag håller inte med. Alls. Den följer storyn bra och det blir en naturlig utveckling av händelseförloppet.

Och på tal om inget, i natt drömde jag att Juliette Lewis och Robert De Niro var tillbaka på båten i Cape Fear och hade sex. Det var intressant. En hårig historia.
Publicerat i: Pelles vardag

Året (med Pelle) var 2010.

I sedvanlig ordning så är det dags för att summera året som gått. Jag
pallar inte att dela upp det i kategorier eller månadsvis i flera inlägg, så vi kör allt i ett svep.

ÅRETS RESOR - Det blev fem dagar i den italienska huvudstaden med rödtjut och matsyltor. Vi såg folk lipa över bortgångna påvar, kypare som sa "att service var inkluderat i priset" och besökte alla stora turistfällor. Överlag får Rom mer än godkänt. Härligt ställe!

Mot sommaren så tågades det ned till Köpenhamn och rödtjutet byttes ut mot Carlsberg. Av alla tripper jag gjort runt om i världen, så har inget kostat så mycket som just Köpenhamn. Den danska kronan är svindyr och hålet i plånboken smärtade efter fyra dagar. Men det var förjävla trevligt. Bada mitt i staden kunde man göra också, det var skitgrymt. Efter dagarna i Köpenhamn så tog vi tåget upp till Karlstad och gick på The Beach Boys. En konsert som vi vi värmde upp med ett par boxar vin och solsting. Mådde som smör dagen efter! Trädde Bea gjorde jag också, som var den första (utanför min bekantskapskrets) att komma fram och berömma mig för min blogg! Kul jävlar!

2010 OCH DESS MUSIKUPPLEVELSER - Liveåret blev relativt svalt för min del, jag brukar vanligtvis se bra mycket mer än vad jag gjort just detta år. Men höjdpunkten blev i alla fall M.I.A i Slottsskogen, på årets upplaga av Way Out West. Kvinnan är ett geni.

Årets album faller på I Blame Coco's debutplatta och JJ's tredje mästerverk. Robyn ligger också högt i toppen med sin Body Talk part 1.

TV-ÅRET - 2010 var de gamla favoriternas år. Jag har fortsatt att gilla Glee, fastän jag tycker att säsong ett var snäppet vassare än säsong två, som började sändas nu efter sommaren. Annars har året (och vardagen) mest influerats av mästerverket Six Feet Under. En serien som avslutades redan 2006 och som jag i år såg två gånger inom loppet av tre månader. Jag kan faktiskt gå så långt att säga att man inte är sig riktigt lik efter fem säsonger om döden. Alla bör, för sin egen skull, välja att bekanta sig med familjen Fisher. Och slutet, låt oss inte glömma slutet! Världens bästa jävla slut - alla kategorier!

INKÖP 2010 - Dryg punkt på en årskrönika, jag vet. Men ens blåa Peugeot kan inte gå förbi obemärkt. Jag lånade till mig frihet på fyra hjul och slapp på så vis risken av behöva cykla till jobbet i minusgrader. Men jag låter det inte gå överhand, utan kör bara bil när det är högst nödvändigt och kör "ecodriving". För miljöns skull! Och cykla kommer jag fortsätta med, så snart jag kan igen.

(iPhone nämns inte just nu, då jag bara ägt denna i knappa veckan).

KROPPEN - I brist på tid så har jag fått mig mindre motion (!) än vanligt. I stort sett inget mer än cyklingen till jobbet. Som visserligen är en rutt på två mil tur och retur. Under mars månad så blev jag också påkörd bakifrån i bilen. En knölig Golf och en ömmande nacke under drygt två månader blev resultatet av det. Men idag är allt bra.

SVERIGE 2010 - Katastrofvalet, som influerade Facebook i den mån att jag övervägde att gå ut skiten, var väl årets samtalsämne. Med all rätt. SD's intågande är ett jävla skämt! Jag har alltid varit emot det "partiet" och kommer alltid vara emot det. Till mångas förtret. Jimmy Åkesson = årets jävla original.

NILSSON - Blev farbror till skrikiga Arwen (också mer känd under sitt riktiga namn) och fick beskedet att jag under 2011 dessutom kommer bli morbror. Tvillingen drog till Hallsberg och bosatte sig med sin flickvän. Jag är blev syskonskarans femte hjul, men orkar inte bry mig värst om det.

ÅRETS LÄSNING - Triologin om Hungerspelen är utan någon som helst tvekan 2010 års bästa läsning. Om 2009 var mitt Stieg Larsson-år, så faller 2010 på Suzanne Collins. Den här kvinnan har skapat ett framtidsäventyr om ett fallet USA och det är så jävla bra. Det är rått, blodigt och så jävla spännande att magen vänder sig ut-och-in flera gånger om. Läs för i helvete dessa böcker!

BLOGGEN - Bloggandet är fortfarande lika jävla roligt och min moster blev förundrad när jag "höll på med det här fortfarande". Många tycker jag blivit lite fegare i mina texter, men jag tror nog snarare jag bakat in mitt surmulna tyckande lite  bättre. Kommentarerna har hamnat lite på efterkälken, då jag jobbat upp lite mer timmar på wörket. Jag försöker fortfarande hitta någon balans i det hela.

Julkalendern har (av naturliga orsaker) tagit mest plats under december månad. Lyckat jävlar blev det! Vinnarna har fått sina kickasspriser (och illaluktande strumpor). Nästa års kalender ska bli bättre!

OM 2011 - En tripp till London är under planering, en solsemester ser också ut att bli av, ett par festivaler ska hinnas med och en julfest mitt i sommaren kommer att ske. Jag ska bli aktivare på bloggen och försöka ta för vana att svara på kommentarer direkt. Under maj månad så ska Legolas komma till världen, så det blir alla tiders!

Det kommer bli ett bra jävla år!
Publicerat i: Pelles vardag

Give me arton, Dolly Parton.


Päronen landade ett exemplar av kulttidningen Ding Ding Värld här om månaden. Årgång 1993. Någon som minns? Skiten kom på nittiotalet och innehöll roliga artiklar. Oftast hyfsat osanna. Men grymt koncept, återinför den igen!

Kom och tänka på en sak när jag läste en "artikel" om "den vattenfyllda behån som gör din byst större utan ingrepp". Här i skriver man att "även den plattaste kvinnan kan se ut som Dolly Partons storasyster". Könsrasism och den grava frånvaron av genustänk åsido, jag undrar vad som hände med Dolly Parton som silikonikon. När jag var liten, då var Dolly Parton den man drog till med när man skulle prata om stora brön'. Vilket hände oftare än man kan tro.

Man saknar det lite. Jag är beredd att lägga all skuld på Linda Rosings intågande i Big Brother 2003. Eller hände kanske något innan?
Publicerat i: Okategoriserbart

Den moderna musarmen.


Sex dagar av intensivt Wii-spelande har lett till en sargad tumme. Den moderna(re) varianten av musarm. En skada som jag för övrigt alltid tyckt låtit lite pervers, som en bieffekt av för mycket onani.

Alltså: jag har fullt upp med Nintendo-spelande, därför fortsätter jag sega i bloggosfären. Ikväll blir det jobb igen. Men gästerna i huset åker snart hemåt för nyår, så då blir allt till rätta här. Håll ut! Och håll hårt!
Publicerat i: Pelles vardag

En summering av julen.


Wöw! Så jag tog några dagar ledigt från cybernet här under julhelgen. Det har varit alla tiders under de här dagarna. Ledig från jobbet har jag också varit. Förjävligt gött!

På julafton var släkten här och vi delade ut julklappar åt halva norden. Det kan inte vara kul att köpa julklappar åt mig fan. Jag önskar mig i stort sett ingenting mer än "bra att ha saker" som jag aldrig får tummen ur röven och köper själv. Så i år fick jag (bland mycket annat) torkarblad till bilen, deo, Elvis-prenumeration och pengar att skänka till två nya regnskogsträd (för att kompensera upp för tidningsprenumerationen). Det blev en trevlig dag med lite julöl och brädspel på kvällen.

På juldagen så jag och peersen på nya Narina-rullen. Jag vet inte när övergången skedde, men jag har gått och blivit en fantasyfilmfantast. Och den här rullen var inget undantag, jag fan den grym och episk jävlar. Skitbra till och med! Smörig i slutet så klart, men annat kan inte väntas av C.S Lewis inbakade moralkakor.

Annandagen bjöds på folkhäng, ännu mer släkt och alkohol. Jag gick inte ut på krogen någon av dagarna efter jul. För att det suger att festa i Örebro. Fan, varför är det så viktigt för folk att släppa ut arslet på klubb just någon av de här två dagarna? Det är inte speciellt roligare. Bara dyrare.

Det var min jul det. Vad har ni gjort då?

Vinnaren av den tjugofjärde luckan blev Ivona Tinkle!
Grattis, ey!
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 24.


Det är julafton och julkalendern lider mot sitt slut.
Låt oss därför avsluta allt med vinstluckan som har lite extra krut.
Tre skitbra dvd-boxar, ett litterärt mästerverk och en kaxig popskiva.
Ja, allt det kan du på posten hem hiva.

Regler/bra att veta:
- Smöra för mig! Lämna en fjäskkommentar och du är med och tävlar om samtliga saker på bilden ovan. Lämna sju olika kommentarer om du vill, bara du slickar min röv och boostar mitt ego.
- Kom ihåg mejladressen.
- Förlängd tävlingstid så att alla ska kunna fira Jesus storhelg i lugn och ro.


Vinnarfjäsket:
AN ODE TO PELLE

En vinstlott ur moder naturs hatt,
ett lyckat, vågrätt experiment.
Om jesus på Guds högra sida satt,
så är Pelle Hans vänstra assistent.

Ty när Pelle blev till gick alla vi andra bet -
ja, inte ens jag är mot charmen immun.
Jag kan språka om hans förträfflighet,
tills fingrarna bryts och tungan blir brun.

Skicka denna underbara julklapp, förgyll mitt liv,
Six feet under och Glee är mitt nya knark.
Så ska jag lossa på frimärket med ditt saliv,
(för alla har vi väl sett Jurassic Park?)

Congrats till Ivona Tinkle!

Tack och hej säger vi till årets julkalender!
Nästa års blir ännu bättre!
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 23.


Idag är det dags för världens goaste lilla pyre.
Här har vi Anna, människan som talar utan behov av syre*.
Jag har haft äran att få umgås med Anna ett par gånger vid det här laget.
Och hänga mer ska vi göra också, jag tänker inte ge upp henne i första taget.
Kanske blir det på Way Out West 2011, vem vet?
Festa mer måste jag då göra, för att slippa undan hennes bryskhet.

Till Addspirit-Annas blogg här!
Skriv att hon har ögon som tindrar likt hallon på hallmattan!


*käften går i ett.
Publicerat i: Julkalendern

iPhone.


I've joined the dark side. Tänk vad lite materialism kan göra underverk på humöret. iPhonen är här och jag diggar den som fan redan. Abonnemanget börjar gälla klockan fyra inatt och då lämnar jag Comviq efter 12 (!) år.

Nu ska jag inte vara upp i ansiktet på folk med min nya telefon, jag är coolare än så.Samtidigt i cyberspace


Facebook


Twitter


DailyBooth

Way to cool for that shiz, aight! Mina sociala medier kommer braka ihop av mitt fingersmekande. Det blir alla tiders!
Publicerat i: På tapeten

Lucka 22.


Det är dan' före dan' före dopparedan' och dags för lilla Annas tur.
Nog för att det kan se ut som så på fotot men det här flickebarnet är aldrig sur.
Hon är känd för sitt trevliga humor och som Kate Nash' okända tvillingsyster.
Och visst syns det på hennes arga mungipor och lyster?
Anna är en rolig prick, skriver bra och allt gör hon med!
Guldsmed.

Läs antecknar-Annas blogg här!
Publicerat i: Julkalendern

Sportsockeautograf.

Johan, som vann senaste vinstluckan, frågade om jag kunde slänga med en socka eller en autograf i paketet. Självklart kunde jag det och tänkte att jag kunde kombinerade de två önskemålen. En autograf på en sportsocka, så skulle det få bli.

Så jag tog det mest malätna och sunkiga stycke tyg jag kunde hitta. Nu i efterhand så undrar jag om skiten någonsin ens blivit tvättad. Antagligen inte, för den luktar som sju svåra år. Men andras önskningar är min lag. Alltid. Det är därför som jag i detta nu bland annat har skavsår efter sadelspännen och blåmärken från ridpiskor.

Men nog om det.

Varsågod, Johan! Det är inte varje dag man får signera sketna Intersport-strumpor. Det är sällan jag får signera något alls. Mer än räkningar.
Publicerat i: Okategoriserbart

Lucka 21.


Så jag googlade "rolig blogg" här om natten.
Och fann gjorde jag Herregudrun, rena rama humorskatten.
Tänk att slumpen också kan fixa fram lite skoj emellanåt.
Elins inlägg är faktiskt så roliga att man stundtals blir lite våt*
Här har vi roliga vardagsbetraktelser och rappa kommentarer.
Spyan i trapphuset, jag tror den är lagd av överförfriskade bulgarer.

Besök Herregudrun-Elins blogg här! Hälsa från mig!


*inte bokstavligen, men rimmandet framför allt!
Publicerat i: Julkalendern

Hotell Gyllene Knorren.


Det blev en körig ledig dag, jag har hållit igång sedan ottan och gjort diverse husmorssysslor. Som visserligen idag kallas att vara "en modern man" i vissa kretsar. Sysslorna inkluderarde: tvätt av kläder, hänga kulor i julgran, slå in julklappar, dammsuga och mata katter.

För att sedan väga upp det hela så gjorde jag en hel del karlgöra om vartannat också. Det gamla vanliga bara. Som att ta sig i skrevet. Rapa kaffe. Skotta snö. Skjuta en gris. Stycka fram julskinka. Andas högt while eating.

Men det mesta av tiden har använts åt Hotell Gyllene Knorren, årets julkalender. Är det något mer som sett? Det är bra. Emellanåt. Bokstavsbarnet med grisen har jag inte mycket för, men föräldrakaraktärerna är så jävla klockrena att det här måste klassas som nästa Mysteriet på Greveholm. En ny samling one liners att citera i tid och otid har sett dagens ljus.

"Ganska ful broschyr faktiskt. Till och med lite fjollig" - Roger, hotellfarsa.

Vinnare i gårdagens lucka blev Johan! Congrats mate!
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 20.


Mikebike och hans blogg skapade uppståndelse när han gick hårt på Spiderchick.
Onödigt eller ej, jag har alltid tyckt hans blogg är färgglad klick.
Även här hittar vi en anti-EMD:are och ett fan av enbart bra musik.
Skriver bra gör han med, välformulerat, snyggt och med ett uns av komik.

Läs Mikebikes blogg här!

Idag är jag ledig och det var fan i mig på tiden! Hörs snart igen!
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 19.


Jag vill önska alla en glad jävla fjärde advent.
Snart står vi där på julen med griseskinkan vi bränt.
I dagens vinstlucka hittar vi först Dexter, alla vår egen favoritpsykopat.
Storslagna Walk The Line är så bra att man blir smärre rabiat.
Boken denna gång är ännu ett mästerverk av Douglas Coupland.
Florence + the machine lyckas alla förtrolla med sina rossliga stämband.

Här är det kvalitetsbonanza som gäller! Idag är det verkligen ena jävligt bra grejer ni kan vara med och tävla om!

Regler/bra att veta:
- Vinsterna i dagens lucka är sakerna på bilden ovan.
- Precis som förra gången så gäller enkla regler här, alla kan vara med och tävla!
- Lämna en kommentar nedan där du skriver något i stil med "jag smeker dig och du ger mig priserna - båda vinner!".
- Vinnaren slumpas fram via random.org.
- En mejladress underlättar alles, så kom ihåg det!
- Boken är är ett loppisfynd. Månpocket har många missar på sin lyra.

VINNAREN DEN HÄR GÅNGEN BLEV JOHAN! GRATTIS!
Publicerat i: Julkalendern

Julklapp.Som de gamla indianerna en gång sade:

"You know they're talking bullcrap, 'cause they use Comic Sans MS"

I julklapp önskar jag mig en värld med bara logiska och snygga typsnitt. God jul!
Publicerat i: Okategoriserbart

C-M och STBI-Ä samtalar.


Jag har försökt registrera mitt nummer på Comviqs hemsida i dagar nu. Detta för att jag vill lämna företaget i sticket (jag är viktig för deras aktier, ja) och skaffa mig min iPhone på ett konkurrerande bolag. Samtidigt som jag vill ha kvar samma nummer, varpå en registrering varit nödvändig. När det inte gick att registrera via hemsidan den åttonde gången, så ringde jag slutligen till kundtjänst.

Jag ringer helst inte till kundtjänster, jag lyckas bara bli övertalad till en massa annan skit. Svagt psyke.

Comviq-man
: Hej, du talar med C-M! Vad kan jag hjälpa till med?
Soon to be iPhone-ägare: Hej! Jag heter Pelle och jag vill registrera mitt nummer!
C-M: Finns det någon bakomliggande anledning till att du vill regga ditt nummer?
STBI-Ä: Ööööh... ja, jag tänkte skaffa mig en iPhone.
C-M: Men om du skaffar en iPhone hos oss och behåller ditt Comviq-kontantkort så behöver du ju inte registrera dig, det vet du va?
STBI-Ä: Jaså, jahaaaa...
C-M: Ja, det är väl bra, eller hur?!
STBI-Ä: Verkligen! Men låt oss registrera det ändå, det skadar ju aldrig.
C-M: Säger du det, så absolut!

Snubben var mig på spåren och var inte sen med att dela ut lite crapigt samvete.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 18.


2010 års bästa bloggfynd går ändå till fröken Hanna Pannkaka.
Hon, liksom en själv, är inte sen med att sin nördiga läggning bejaka.
Jag gillar henne ännu mera för att hon EMD nästintill hatar.
Och det med all rätt, de där grabbarna gör ju inget mer än sjungpratar.
Pannkakan är bra på många, ack så många, vis.
Mest för hon lider av kraftig hybris*

HIMMEL UNT PANNKAKA!


*"guds gåva till bloggosfären"
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 17.


Nu är det dags att lyfta fram bloggvärldens powermamma.
Utan Gun i cyberspace så vore nätet inte detsamma.
Här har vi kvinnan som både kan slänga sig runt i sängen och teckna svamp.
Hennes överenergiska levnadssätt ger en annan i ögonen kramp.
Hon är trevlig, den här Gun.
Så pass trevlig att man blir lite torr i mun.

LÄS HORNI-GUNS BLOGG!


Jag får be om ursäkt i förväg för rimmet ovan. Klockan är i skrivande stund två på natten och jag har precis slutat jobbet. Är jävligt trött med andra ord.
Publicerat i: Julkalendern

Skämsnöjen.


Anna skrev här om dagen om sina "guilty pleasures" och jag tänkte att jag skulle anamma idén (läs: sno utan skam i kroppen). Min tolkning av "guilty pleasures" är att det är saker man "njuter" av, fast man egentligen inte borde i rädsla för att andra ska upptäcka. Jag vet inte om det är en korrekt tolkning, men det är utifrån den som jag skrivit det här inlägget.

GLEE

Att gilla Glee är så ocoolt att månen färgas blå och imploderar. Men jag gillar det och kommer på mig själv med att längta tills onsdagar och det nya avsnittet. Jag vet inte varför jag gillar serien egentligen, den är jävligt olik allt jag vanligtvis brukar se på i tv-väg. Andra säsongen har pågått i tio avsnitt nu och jag tycker nog att den är lite sämre än första säsongen. Nu är det vartannat avsnitt med handling och vartannat med fjanteri. Jag sätter mig högra öga på att FOX's fel, tv-bolaget som alltid sabbar fungerande koncept.

JULMUSIK
December månad är (som vanligt) starkt influerade av entoniga julhits från förr. Just nu är det Ensam Hemma-soundtracket som gäller här hemma.

TOPPBLOGGARNA
Den här punkten kanske jag inte njöt så mycket av direkt, men likt förbannat såg jag varenda avsnitt av  Aftonbladets webbprogram, Toppbloggarna. Tydligen så finns det något undermedvetet behov i mig, som kräver att jag ska se på spåniga brudar på badsemester i Gran Canaria. Samtliga med noll verklighetsförankring och lika mycket intellekt.

Nu var jag ärlig.
Nu är det er tur! Vilka är era "guilty pleasures"?
Publicerat i: Okategoriserbart

Lucka 16.


Konservburken ringde högt och argt igår.
Det var en bekant som undrade varför det av Linnea Wikblad inte finns ett spår.
Jag fick alltså ett tips till denna julkalender, något jag "bara var tvungen att ha med".
Det var antingen det eller tvingas leva med kronisk tarmvred.
Sagt och lovat så gick jag in och läste lite på bloggen jag fick rekommenderad.
Och det må jag säga, jag blev aning chockerad.
Här har vi en brud som är rapp, rolig och sjukligt ärlig.
Adjektiv, adjektiv, adjektiv, adjektiv och förjävla härlig.

Läs Linnea Wikblads blogg här!
Publicerat i: Julkalendern

Kalsonger i drivor.


Lägg gärna märke till raggsockorna.

Så byrån invigdes idag. IKEA-projektet från helvetet, ni vet. Det visade sig att jag äger en jävla massa underkläder. Det är lite svårt att veta exakt när detta skedde och jag är faktiskt aningen besviken på mig själv. Jag är en självbetitlad "jag-kan-använda-samma-par-kalsonger-i-tre-dagar-utan-att-de-skitas-ned"-man (typ). Något som jag titulerat mig med enbart för att jag trodde mig äga endast tio par kalsonger.

Men jag har levt i mörker.

För att inte göra er förvirrade här. Sedan jag flyttade hem igen så har en del av kläderna varit nedpackade i kartonger. Kartonger som jag hittade idag och som var fyllda med just kalsonger.

Ett inlägg om mina underkläder alltså. Jag tror vi har nått en ny lägsta-nivå.

Imorgon: min fotsvamp.
Publicerat i: Pelles vardag

Musikhjälpen och Johan Fransson.


Jag blev ombedd att promota SVT's och P3's Musikhjälpen, samt ett sidoprojekt till insamlingen. Något jag mer än gärna gör! Känns gott att kunna väga upp till den oseriösa smörjan som allt för ofta postas på den här bloggen.

I år är det Nour El-Refai, Jason Diakité och Martina Thun som stängt in sig i sex dygn för att samla in pengar. Pengar som ska gå till att stävja barnhandeln i världen. Allt direktsänds dygnet runt i SVT och P3 från Gustav Adolfs Torg i Malmö. För mer information - klicka här!

Johan Franssons projekt till förmån för Musikhjälpen
Sedan i måndags har Johan Fransson varit på resande fot, med start från Norrtälje och vidare mot Malmö. Varje dag stannar han till på olika orter för att samla in pengar till förmån för Musikhjälpen. Två dagar är avklarade och fem dagar återstår innan han överräcker sin donation till glasburen i Malmö.

Schema över de orter som återstår av Johan Franssons resa:

Onsdag 15/12-2010: Linköping & Jönköping

Torsdag 16/12-2010: Borås & Göteborg

Fredag 17/12-2010: Kungsbacka, Varberg, Falkenberg & Halmstad

Lördag 18/12-2010: Ängelholm, Hässleholm & Kristianstad

Söndag 19/12-2010: Lund & Malmö

Mer information finns att hitta här! Har ni vägarna förbi killen så kan ni väl skänka en slant och hälsa från "Pelles personliga"! Kom igen nu, bara gör't!

Publicerat i: På tapeten

Lucka 15.


Jobbar man inom service så stöter man på ett och ett annat freak.
Överallt finns de att hitta, från minsta pizzeria till ortens största matbutik.
Det finns människor till allt, så brukar det låta.
Många är arga, många är glada och en hel del är också ganska kåta.
Dessutom har de sällan rätt, dessa förjävligt jobbiga neandertalare.
Det enda positiva: de får oss andra att känna oss bra mycket normalare.

Läs Kunden har (inte alltid) rätt här!


Det här är en av mina absoluta favoritbloggar! Kanske mest för att jag kan sätta mig in i folks berättelser. Mitt bästa psykfall till gäst var en man som undrade varför jag inte ordnade fram fler toaletter när det var "så djävulens lång kö".
Publicerat i: Julkalendern

Rattfylleri.


Så jag landade på Närke-mark vid halv tre-tiden idag. Går bort till parkeringen, slänger mig in i bilen, börjar åka hemmåt och kör rakt in i en blåskontroll... Nu ska ni veta att jag haft lyckan med mig under alla år som aktiv bilist och sluppit bli stoppad av lagens långa arm. Så idag var första gången och jag sket fan på mig.

Den som ändå hade haft nöjet att befinna sig i mitt huvud under de två minutrarna som jag pratade med polisen, säger jag bara. Fy fan, jag blev yr av mitt eget mentala velande! Rädslan låg mest i att få ett positivt utslag på alkometern. Mitt oresonliga jag fick prompt för sig att jag ägnat gårdagens luciafirande med att halsa tre liter hembränt, två flak öl och ett par vinare.

Men allt var grönt och det enda jag behövde åtgärda var frosten på mina rutor. Men läget var nyktert.

(Vinnaren av gårdagens lucka blev min bloggbuddy Nathalie! Grattis hörru!)
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 14.


På den fjortonde luckan hittar vi en svenskimå.
En kvinna som gärna går klädd i både fårull, näbbstövlar och trikå.
En vacker sommardag hon i Göteborg och mig hälsade "hej".
Den här Myaraq, hon var mig en riktigt trevlig tjej.
Glad i hågen och lullig på stan, det är vad jag mest av hennes minns.
Är jag smörig om jag skriver "tack för att du finns"?

Myaraq-Maria-My är sparkröv! Klicka här för att komma till hennes blogg!
Publicerat i: Julkalendern

Jul i Peking*.


Det är sista kvällen här i Norrköping och vi kör på utav bara fan med julbord, glögg, annan alkohol och Uno. Bland mycket annat. Uno kan för övrigt vara världens mest underskattade fyllespel. Tänk om man visste det som knodd när man gick på kyrkans barntimmar, att man i framtiden skulle hetsdricka till detta spanskdöpta under. Livet hade inte blivit sig riktigt likt.

Ni har väl inte missat att jag har en vinstlucka idag med? Klicka här för att vinna lite bra skit! Arrested Development är utan tvekan en av världens bästa TV-serier.

Vinnaren av gårdagens lucka blev Petra. Congrats, mate!

*Norrköpingsbor kallar gärna sin stad för Peking. Oklart varför.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 13.


Åh nej, prisregnet är inte över ännu på vägarna långa.
Chanserna att du kammar hem dig ett paket är fortfarande många.
Först ut denna Lucia-dag så hittar vi Ganmans bok om seriemördare på öde öar.
Sen har vi Arrested Development, mästerverket som alla andra TV-serier spöar.
Lite smörigt blir också med Gilbert Grape, en av Johnny D's många filmhits.
Undersköna JJ's tredje album hänger också med, bandet som sjunger med en egen snits.

Regler/bra att veta:
- Vinsterna i dagens lucka är sakerna på bilden ovan.
- Precis som förra gången så gäller enkla regler här, alla kan vara med och tävla!
- Lämna bara en kommentar nedan där du skriver något i stil med "jag visar mitt heliga, bara jag får vinna".
- Vinnaren slumpas fram via random.org.
- En mejladress underlättar avsevärt, så glöm inte lämna en samtidigt som du kommenterar!
- Boken är dessvärre begagnad då Månpocket aldrig vill mig väl.

VINNARE BLEV NATHALIE! GRATTIS!
Publicerat i: Julkalendern

Favorit i repris.


Nu befinner jag mig i Norrköping med lite polare. Det är dags för vår årliga lussevaka. Tidigare år har vi varit ambitiösa nog att baka och stå i (därav klippet ovan, en favorit i repris). I år är vi alla lata och lediga, på sin höjd blir det alkohol och pepparkaksdeg direkt ur förpackningen.

Och folk säger att vi blivit fetare...

Inte lämnar vi huset mer ikväll heller. Vi var precis iväg till Citygross och fick lov att gå tillbaka från stationen. En bra jävla promenad och jag är rätt så säker på att min ena stortå föll av på någon av Gamla Rådstugugatans alla hundratals meter. Fy fan så kallt det är!

Vad har ni för er då? Ni har väl deltagit i dagens julkalenderlucka? Bra skit där! En fågel rapade i mitt öra att det inte är långt kvar till nästa vinstlucka. Det ni!
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 12.


Tredje advent är kommen och det är dags för lite mer av mina favoriter att hamna i era händer.
Denna gång blir det ett riktigt skrattkit som jag till någon av er sänder.
Först ut har vi grymma 30 Rock, serien som orsakar magvärk av skratthysteri.
I paketet finns också Ghost World, tidernas absolut bästa komedi.
I bokväg finns här denna gång Nick Hornbys prima mästerverk Fallhöjd.
Skrattretande bra Coldplay och deras Parachutes kommer göra dig extra nöjd.

Regler/bra att veta:
- Vinsterna i dagens lucka är sakerna på bilden ovan.
- Precis som förra gången så gäller enkla regler här, alla kan vara med och tävla!
- Lämna bara en kommentar nedan där du skriver något i stil med "ge mig priset eller gå under".
- Vinnaren slumpas fram via random.org.
- En mejladress underlättar avsevärt, så glöm inte lämna en samtidigt som du kommenterar!
- Jag har oturligt nog inte kunnat finna ett nytt exemplar av boken, men hittade ett bättre begagnat exemplar.

VINNARE AV LUCKAN BLEV PETRA! GRATTIS!
Publicerat i: Julkalendern

Magic eight ball.


Någon frågade efter en recension av nya Donkey Kong-spelet som preggo och jag körde hela natten. Ett ord: epic banana shit! Förbaskat jävla kul. Det är precis som spelen som kom till Supernintendo, fast bra mycket roligare. Det är dock viktigt att inte förväxla 2010 års version av Donkey Kong med det som kom för 30 år sedan (Anna).

Men åsnekong i all ära, roligast i gravidos lägenhet är hennes magic eight ball. Jag är inte mycket för det övernaturliga, men jag är fan bergsäker på att den här apparaten talar sanning.

Jag:  "Kommer jag att få ligga ikväll?"
MEB: "Don't count on it"

Jag: "Äter Mona Sahlin något annat än Toblerone?"
MEB: "Probably not"

Jag: "Kommer jag att få ligga ikväll?"
MEB: "No"

Jag: "Kommer jag att få ligga ikväll?"
MEB: "Are you serious?"

Word.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 11.


2010 har varit den här kvinnas år.
Många har hon provocerat med sitt genussnack och armhålehår.
Jag har sagt det förr, jag störde mig till en början på den här tjejen.
Nu tycker jag hon är bättre än knäckemacka med den grovmalda pastejen.
Det är det högsta av betyg, sanna min ord.
Hundra spänn på att hon snart blir härskare över denna jord.

Mot Lady Dahmers blogg, allesammans!
Publicerat i: Julkalendern

Donkey Kong Karlstad.


Har påbörjat sex dagar med ledighet nu. Morgonen började med ett tre timmar sent tåg och ett svinsent ankommande till Karlstad. Är hos preggo och spelar Wii hela kvällen. Gravid som hon är så får man ägna sig åt mindre alkoholhaltiga nöjen.

Imorgon: Norrköping. Hörs då!
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 10.


Frans är en förjävligt rolig grabb.
I sina texter är han både dryg, kaxig och snabb.
Med sina blott sexton år så besitter han redan en vuxen mans vokabulär.
Jag gissar på att det blivit en del av både Stringberg, Austen och Voltaire.
Mycket mer finns inte att säga om Nöjesguidens egna "grymma gay".
Läs redan idag eller tvingas drick nässpray!

Läs Frans Strandbergs blogg!
Publicerat i: Julkalendern

she-doodles och apprikates.


Till skillnad från vad många av er tror, så händer det att jag faktiskt läser lektyr på engelska. Även om jag inte riktigt tycker översättningar till svenska spelar någon vidare roll för handlings skull. Tvärtom så tycker jag att man tappar ganska mycket när man läser på engelska. Det är inte mitt modersmål, så att vissa ord går mig helt förbi och förblir oförstådda.

Två ord jag aldrig lär mig vad de betyder när jag ser de i något sammanhang:

Schedule [mitt uttal "she-doodle"] - Schema. Jag lär mig aldrig vad skiten betyder och minns aldrig hur det ska uttalas. Harry Potter innehöll många she-doodles, det är ett som är säkert.

Appreciate [mitt uttal "apprikate"] - Uppskatta. I flera år trodde jag "appreciate" var det engelska ordet för "aprikos" och det är fortfarande det första jag tänker på när jag ser ordet.

Har ni några liknande ord på lager?

Nu ska jag jobba till halv nio. Hörs, jao!
Publicerat i: Okategoriserbart

Lucka 9.


Under lucka nio hittar vi tjejen som fått för sig att jag henne hatar.
Jag har ingen aning om varför, kanske för att vi inte varje dag kallarpratar?
Nä, faktum är att jag gillar den här bruden och orden som spills ur hennes mun.
De är som hämtade ur vigvattnet från en gyllene guldbrunn.
Full av visdom och sarkasm.
När man läser så får man nästan....

ELLA!
Publicerat i: Julkalendern

Möbler att åldras med och att ligga på.


I och med att tvillingen flytt huset och blivit sambo, så var det dags för mig att mellanlanda tillbaka till mitt gamla rum med gulnad korkmatta och smutsiga väggar. Eftersom jag i stort sett redan lämnat föräldrahemmet mentalt och väntar bara på en vettig lägenhet, så passade jag på att köpa på mig lite robusta möbler. Lite gediget skit, möbler att åldras med och att ligga på.

Från det att jag slutade jobba klockan sex i eftermiddags, så har jag suttit med den här skitbyrån (se bild). Fan för IKEA-möbler. Att man ens utsätter sig för besväret gång på gång. Det var ju bara ett par veckor sedan som jag skrev om päronens vitrinskåp of doom.

Fast jag har ny säng, det är alltid något. 120 centimeter, baby!
Publicerat i: Pelles vardag

Mer om snö.


Den blå Peugeoten, vinteredition.

Jag for till stan igår kväll för att spisa krubb med några vänner. På vägen dit så märker jag att bilen skakar när jag åker över 90 kilometer i timmen. "Wöw, jag tror jag har snö i fälgarna, för bilen skakade som fan", sa jag till de andra när jag kom fram. Vi gick och åt och jag tänkte inte mer på det.

På vägen hem så skakade bilen ännu mer än innan, så jag tog det säkra före det osäkra och la mig i sextio knyck på motorvägen. Ett tag tyckte jag mig bli omkörd av en rullator. Men det var bara inbillning. När jag sedan kom hem, tjugo minuter senare än vanligt, så körde jag in bilhelvetet i garaget för att undersöka huruvida det var snö som orsakade skakningarna, eller om jag rent av tappat ett helt jävla däck. Ni skulle ha sett mängden snö i bakdäcken! Det är ett jävla under att bilen ens tog sig hem.

Nu orkade jag inte ta kort på fenomenet, men låt inte det stoppa er från att förundras över hur mycket snö som faktiskt kan få plats på insidan av en fälg. Flera litergram.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 8.


Efter många fina kvinnor på rad, så är det dags för lite grymma korvtips.
Först ut har vi mannen som jag uppfattat äger både mustasch och smal slips.
Vad jag vet så bor han i Stockholm stad, men jag är inte helt hundra.
Karln är ju lite gåtfull av sig, så han kan precis lika gärna bo på en norsk tundra.
Men var han är nu bor, så är det här en jävligt rolig kille.
Jag har planer att med honom starta ett fläsk- och alkoholgille.

Läs Pjoltas genast!
Publicerat i: Julkalendern

Cement.


Jag fann lite utgången mjölk i kylen förut och bestämde mig för att slänga ihop lite pannkakor. Kan ju vara bra att då och då underhålla kockkunskaperna från gymnasiet. Så jag googlade pannkakor och fick fram ett recept på amerikanska pannkakor. Författaren till receptet varnade för att smeten skulle bli ovanligt fast och de färdiga pannkakorna skulle bli jävligt höga. En varning jag pissade på för "hur stor skillnad kunde det vara".

...

Det var som att steka deg och resultatet var det törraste skit jag ätit på länge. Och då åt jag veteklimackor till frukost.

Ja, det var bara det jag ville för nu.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 7.


Feel good-bloggandet har en speciell kvinna att tacka.
Här har vi Anne, kvinnan som gillar att småsaker analysera och promenera i munkjacka.
På sina långa marscher spanar hon in både snö och seriemördare i morgonrock.
Jag borde kanske föreslå att hon ska beväpna sig stenblock?
Fast hon kan nog ta vara på sig själv, den där hårdkokta kvinnan.
Läs hennes blogg nu på en gång om du inte redan gjort det innan!

Till Annes blogg!
Publicerat i: Julkalendern

Revolt.


"Imorgon ska jag blogga röven av mig". Tjenis balle, det gick ju som förväntat. Istället har jag ägnat drygt hälften av mitt lediga dygn åt Revolt, den avslutande delen i Hungerspelen-triologin. Andra boken var förresten också den jävligt bra. Jag trodde mig listat ut hur den skulle sluta, bokhelvetet. Men inte då.

Ända sedan Shutter Island har jag fått för mig att jag kan spå böckers slut redan hundra sidor in i handlingen. En förmåga som motbevisats flera gånger vid det här laget, men skam den som ger sig.

En sak till. Dagens fakta: mitt okontrollerbara tugg om de här böckerna har påverkat, vad jag vet, minst fem personer. Det ni, klå det om ni kan! Bloggandet kommer med makt.

ARBEIT MACHT FREI!
Publicerat i: Pelles vardag

TV:n som skulle in i en Golf.


Drog in till samhället tidigare idag för att fixa med tågbiljetter inför helgen. På vägen hem så får jag se något som jag inte trodde skedde i verkliga livet. Någon här som tänkt på hur de gör i tecknad film när något inte får plats? De brukar trycka på utav bara fan och plötsligt så intar materian lämplig storlek. Jag fick bevittna detta idag. The fail edition.

Så jag åker på vägen genom stan. Plötsligt dyker Humle och Dumle upp framför mig, kånkandes på en svinstor TV-apparat. Då talar vi stor som i gigantisk, som något som Xbox-spelare äger. En tredje person står vid en liten Golf och talar till de två och jag förstår att de ska försöka få in TV:n i fordonet. Mitt ögonmått är kanske inte på topp alla gånger, men jag såg direkt att det där inte skulle gå. Trafiken stoppas upp och jag anar panik i deras ögon. Det var då tryckandet började, som jag nämnde ovan. Och låt oss vara realister, i verkliga livet så funkar en sådan kamp på sin höjd med textilier eller tuggummi. Inte med en TV från jätteland i hårdplast.

Hur det gick vet jag inte, efter ett par minuters kämpande så fick de lov att flytta sig från vägen och släppa fram oss bilister. Men kul var det!

VINNARE AV GÅRDAGENS LUCKA BLEV JOSEFINE!
GRATTIS MATE!
Publicerat i: Epic failure

Lucka 6.


Många skummisar finns det ute i vårat samhälle.
Tydligen verkar de alla flockas runt ett och samma ställe.
Biblioteken kryllar av minst ett återkommande freak.
Personalen, ring genast närmsta klinik!
Nåväl, jag kanske lyckas med bedriften att aningens överdriva.
Läs i alla fall bloggen av Arga bibliotekstanten, hon är en jävel på att skriva.

Vem hade kunnat veta att det kunde ske så mycket skoj på ett bibliotek? Dags att sadla om.
Publicerat i: Julkalendern

O helga natt.


Örebro ställer varje år till med spektakel på Stortorget genom att bjuda på julkonserten O helga natt. Någon som känner igen? Inte? Sänds på fyran varje julafton? Det är hur som haver en ganska trevlig tillställning som alltid lyckas pricka in de värsta minusgraderna. Tårna är färdiga vittra sönder, så nedrans kallt blir det.

Fast vinterväder i all ära, men jag tror snarare att det är publikens brist på snygg attityd som gör allt kyligare. Gamla människor, hörni... Örebro är fullt av bittra jävla pensionärer! De hävdar sig högljutt, kör ut armbågarna när någon vill passera och klagar i all evinnerliga oändlighet. Vad fan, en annan är ju van vid publikhav och folk som kommer och går som de vill. Men nåde den som försöker passera farbror toppluva, då får man smaka på både mundiarré, fysiskt våld och moralkakor. 

Det är ju inte publikhavet på en Iron Maiden-konsert vi talar om. Utan en samling människor som låter sig underhållas av Måns Zelmerlöw i yllekavaj och en sju meter lång Ernst Kirschstång.

Gick det aldrig vilt till på Alice Babs' spelningar, måntro?
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 5.


Nu är det dags för den första i raden av finfina vinstluckor.
Här hittar vi bland annat
Weeds med sin knarksäljande fotbollsmorsa och en överkåt farbror.
Edward Scissorhands kommer och klipper till både hår och häck med saxen.
Douglas Coupland tar oss med sin succéroman långt, långt ut i galaxen.
Sist men inte minst hittar vi
Camera Obscuras tredje fullängdsskiva.
Det här, go vänner, är fyra riktigt svinbra ting, det säger jag utan att överdriva.

Så här kommer det se ut under vinstluckorna, det var det här jag menade när jag skrev att jag skulle lotta ut mina "favoriter inom kultur". Vi börjar ganska lätt med de fyra priserna ovan. Boken är förresten begagnad eftersom ingen längre tycks vilja trycka upp Couplands böcker på svenska.


Regler:
- Här kör vi på de enkla metoderna! Det finns inget töntigt länktvång från er sida för att få vara med i utlottningen. Alltså kan alla (även ni utan blogg) vara med.
- Lämna en kommentar nedan där du skriver något i stil med "jag vill vara med i utlottningen, sweet ass". - Vinnaren slumpas fram via random.org.
- En mejladress skulle underlätta saker och ting avsevärt, så lämna gärna din när du kommenterar (syns ej för andra).

VINNARE DENNA GÅNG BLEV JOSEFINE! GRATTIS!
Publicerat i: Julkalendern

Risig.


Fan vad risigt jag mår idag. En vecka med brist på lyxvaran sömn tar ut sin rätt så småningom, det borde man ju veta efter snart tjugotre år i medvetandet. Trots vetskapen om att jag borde sova mer, så kan jag aldrig förmå mig själv att lägga mig i tid. Anledningen till detta har jag kommit på är internet. 

Det är ju nu, så här på kvällskvisten, som nätet blir som roligaste. Facebook rullar, Twitter fylls med liggsnack, Dailybooth smockas med fyllebilder, bloggarna uppdateras och ni som läser blir alltid som flest runt den här tiden på dygnet. Ergo: bara anledningar till att inte falla offer för något så banalt som "sömn".

Annars då? Hur är det mer er? Allt rullar? Jag vet att jag suger på det här med kommentarer. Mer än vanligt, that is. Men det kommer, det kommer! Nästa vecka har jag lyxen att bara behöva befinna mig på jobbet två dagar. Då blir det blogg av.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 4.


Idag är det dags för en kär gammal favorit.
Och liksom tidigare luckor så tipsar jag här om riktigt bra skit.
Den här kvinna och jag har faktiskt kommit att bli helylle internetvänner.
Ja, det känns faktiskt ibland som om vi "på riktigt" varandra känner.
Hon är en sådan där jävel som helst vill vara anonym och privat på intenet.
Jag antar att det är för att hon ohämmat och ogenerat vill blogga just på sitt sätt*.

Introducing Wingers!

*porrigt, med inslag av matbutikssnack.
Publicerat i: Julkalendern

Frikyrkopastor brottade ned överste på fylleslag.


Fru Blå och joddlare i lederhosen / Lady Gaga / Delar ur den ryska maffian / Frikyrkopastor Grön som brottar ner överste Senap.

Jag tänkte jag skulle få in ett till inlägg så här på kvällskvisten. Igår var det firmafest med maskeradtema. Det blev en förträffligt trevlig tillställning. Eftersom jag fick det stora nöjet att först jobba sent på onsdagen och sedan tvingas gå upp hyfsat tidigt och spontanjobba innan festen igår, så blev det en billig fylla för undertecknad. Trötthet förvärrar allting markant. Allt jag behövde var min PET-flaska med Jack Daniels (som jag nallat av päronen, ja). Mot elvaslaget ville jag inget hellre än att vara hemma och sova.

Idag har jag återigen jobbat. Ägnat ett par timmar åt att avtagga bilder på Facebook har jag också. Om folk kunde börja lägga upp bilder med omsorg någon gång. Eller om en annan kunde te sig lite normal framför kameran någon gång.

Sträcka på ryggen och motionera lite skulle vara en bra start för mitt modellande.
Publicerat i: Fest och fylla

Lucka 3.


Dagens lucka nådde mig via djungeltrumma.
Någon tipsade mig och sade "gå in på den här bloggen, hon är en trevlig gumma".
Sagt och gjort och läst.
I timmar har jag nu suttit och garvat mig däst.
Här har vi ett oupptäckt geni, en bloggvärldens underdog.
Så gå genast in och läs Mercyfucks rappa blogg.

På riktigt hörrni, den här bloggen är skitrolig!
Publicerat i: Julkalendern

Pastor/tält.


Så min, redan sex dagar långa, arbetsvecka fick lov att utökas till sju dagar jämnt. Folk är sjuka och jag var "den enda som kunde". Till jul så ska jag ge utvalda personer ett immunförsvar i julklapp. Detta resulterar i att jag inte riktigt har så mycket tid som jag önskat idag. Ingenting till min pastor Grön-dräkt är fixat och maskeradhelvetet är ikväll.

Risken finns att jag får gå som ett tält i farsans gröna skjorta. Ett tält som citerar nya testamentet och välsignar allt i sin väg.

"Herren var med dig och nåde dig. Herre myser sitt ansikte över dig och håller din drink kall".
Pelle 6:69
Publicerat i: Fest och fylla

Lucka 2.


Hehe.

När den här kvinnan åker ut på äventyr,
så händer det lätt att saker och ting går över styr.
Här om veckan lämnade hon hux flux både land och rike.
Med lite plutande på munnen så fick hon en jorden runt-resa till både sig själv och sin jämlike.
På YouTube fortsätter hon med att vår vardag förgylla,
samtidigt som hon skämtar om sin, enligt egen utsagt, perfekta hylla.
Jag har följt hennes liv i många herrans år och är nog hennes största fan.
Så låt mig här med introducera den exceptionellt roliga och perfekta Natalie Tran.

Ett internationellt tips idag, bara för er att tacka och ta emot!

(YouTube-länk)

Publicerat i: Julkalendern

iPod touch på anabola.


Läste i lokaltidningen att folk köat hela natten för att få köpa sig ett exemplar av iPad, appraten som liknats vid en iPod touch på anabola. Jag hade fått för mig att den funnits ute på marknaden länge nu.

Varför köper folk en sådan här? Jag försöker förstå syftet med att äga något som tydligen är ett "mellanting av en mp3-spelare och en dator". Det vore väl kanske för läsningens skull, om papper nu är något som skrämmer en. 

Böcker med pärm är ju visserligen jävligt ohippt dessa dar'.

Så lär mig, varför ska man äga en sådan här? Jag var ju lika pissigt inställd till iPhone i tre år, så jag lär väl ändra mig så småningom.
Publicerat i: På tapeten

Lucka 1.


På vår übertrevliga julkalenders första dag,
finner vi en kvinna som dagarna i ända gör mig svag.
Hon är en sann Ume-bo som haft sina tripper ut i världen.
Varje gång farit iväg så har låtit oss följa med på färden.
Hon är snygg, hon är ball, hon är blond.
En hårfärg som faktiskt rimmar på "magsond".

Hennes namn påminner om ordet ”klämma” och hon är allas vår... Klicka här!

(Det här var svårt fan!)

Publicerat i: Julkalendern