YEAH!


Så jag låg och kollade på Six Feet Under innan jag somnade igår. I ett avsnitten så gick Dave på gayklubb. Är det bara jag eller finns det någon mer som reagerar på alla "YEAH!" som ropas i bakgrunden, så fort det handlar om en nattklubbsscen i en TV-serie?

Så här kan det låta:

"Dialog, dialog, bla bla bla..."
[YEAH!]
"Handlings, dialog, fylla..."
[YEAH!]
"Repliker, muckande, slagsmål...."
[OOOOH YEEEEAH!]

TV-seriefolket måste lära sig lite partytugg, det är ett som är säkert. Jag kan se det framför mig, hur producenten (?) säger åt alla statister att ropa "YEAH!" var tredje minut. Fyndigt.

Idag är jag en förjävla upptagen man igen. Tänkte dock försöka ta mig igenom alla kommentarer ikväll. Försökte igår, men blogg.se envisades med att tvinga mig trycka in verifieringskoder. Blev jävligt tröttsamt. Men vi hörs lite senare, mates!
Publicerat i: Film och tv

utvärdering.


Det är dags att summera modebloggsveckan här på bloggen. Jag kan ju direkt säga att jag kunde inte ha valt en sämre vecka än den som varit. Jävlar vad jag har varit upptagen. Det har varit plugg på dagarna, jobb på kvällarna och mellan där så har jag umgåtts lite med folk och bloggat. Och när kvällarna väl kommit så har jag somnat på fem röda.

1. Ett par läsare har kaxigt kommenterat att det inte har varit så mycket mode, utan mer fjortissnack. Men hur många bloggar skriver enbart om kläder idag? Jag hade Kenza som "inspiration" och hon vann väl rätt så nyligen pris för bästa "modeblogg". Så skyll på henne! Att märka ord är sååååå 1995 asså lixom!

2. Jag försökte vara seriös. Det sket sig rätt så rejält. Ganska trist att skriva tafatta texter om "cupcakes" och "smaltips". Jag fattar inte hur folk pallar det.

3. Frukostinlägget blev en succé. De flesta kommenterade bara bilden, vilket är en modebloggs huvudsyfte. Bloggar ska inte läsas, de ska kommenteras och då behöver man rätt bilder! Så det inlägget är jag väl "mest nöjd" med från veckan som varit. Men överlag så var detta blogghoreri ganska misslyckat. Jag får köra det igen någon gång när jag har lite mer tid.

Hoppas det varit någorlunda roligt att läsa i alla fall, ey!
Publicerat i:

mina favoritplagg.


Många av er (minst två) har frågat om jag kan lista mina favoritplagg här bloggen. Och visst kan jag det :)

1. En sådan där "muskel-ont-sak" som man trär på över armen. Jag behöver den ganska ofta, då jag sover som en påse grus med armar i kläm lite här och var.
2. Mina älglångkalsonger. De håller alla viktiga ägodelar varma och uppvärmda, hihi ^^
3. Mina turkalsonger. De är från tjugohundratidigt, urtvättade som fasiken och luktar inte längre hallon (tvättar de inte). Men de ger tur! Massor med tur!

Det var mina favoritplagg, har ni några?

Inlägg nummer sex.
Publicerat i:

tweet! tweet!


Jag måste bara få bejaka den fjortonåriga småbruden inom mig genom att säga följande: Blondinbellas Twitter är förjäkla rolig.

"Middag på Wasahof med pojkvännen, svärföräldrarna och mina föräldrar. Vi ska diskutera hur många kameler jag är värd".

"
Insett varför Nils har kalsonger hemma med den amerikanska flaggan på: 'störst, bäst och vackrast'".

"
Fast om underkläder ska spegla innehållet så skulle min bild på framsidan vara ett kalhygge i Norrland, allt har avverkats".

En jävla kontrast från bloggen hennes, det kan inte säga något om. HÄR är länken till Twitter-kontot!
Publicerat i: Bloggtips

var är alla skedarna?


Ni vet den där irriterande TV-reklamen när mamman har slängt alla skedar för att hon köpt hem den nya Pucko-smaken? Mina päron köpte den Pucko-smaken idag. Fast behöll skedarna. Den var riktigt god. Smakar som vanlig Pucko dock, men det är ju alltid gött.

Vem slänger förresten alla skedar för att man har köpt hem Pucko? Som om det enda man har sina skedar till, det är till att röra om sin O'boy? Kul om man planerat att bjuda alla sina vänner på Crème brûlée (det händer, tror mig) eller något annat lyxigt.

"Alltså... ni får äta med fingrarna idag. Morsan köpte Pucko här om dagen, så att...".
Publicerat i: Okategoriserbart

star wars-klocka.


Vet ni vad jag kom på precis? En av de äldsta saker jag är äger är min klockradio. Eller ja, en gång i tiden hade den en radio. Och lampa. Och en funktion som gjorde så att man kunde se klockslaget i taket med hjälp av någon laser (den snälla varianten av laser). Nu är det mest klockan som funkar. Och visst ser man att den är från nittiotalet? Det syns på alla detaljer. Nu för tiden ska allt var stilrent och sansat. "Förr" skulle alla tekniska ting se ut som något hämtat ur Star Wars. Även klockradiorna. Jävligt spaceat.

Ska dra och jobba igen. Fan vad mina jobbpass kommer samtidigt jämt. I flera veckor går jag runt och lallar. "La-la-la-di-di-da..." och sen "KA-BOOOOOOM" kommer alla tider på en gång. Men jag gillar det. Jag behöver pengarna.

Det finns för många DVD-boxar som ligger oköpta ute i landet.
Publicerat i: Pelles vardag

today i'm wearing this.


Tofflor - vintage.

Tänkte jag skulle slänga in en dagens åt er, innan jag sätter mig med Eclipse igen (Edward in my ♥). Jag är ensam hemma idag och det betyder ju bara en sak - casual deluxe i casa del Pelle. Men för att blogg.se är lite känsliga för naket, så fick jag lov att censurera mig själv lite, hihi.

Ha en fin lunch, sunshines! ♥

Inlägg nummer fem.
Publicerat i:

zombie-flockhart.


Hur vet man att man är trött? Jo, man ägnar två timmar åt att leka med Google's sökningsfunktion. Mammor är speciellt utsatta, det är ett som är säkert.

Flämt å sido, jag är helt slut. Det var ett mördarpass på jobbet igår. När jag kom hem så fick jag dessutom för mig att plugga till halv tre på morgonen. Sen en natts dålig sömn på det. Jag känner mig som en levande död.

Som Calista Flockhart. Under Ally McBeal-eran.
Publicerat i: Pelles vardag

stor frukost!


God morgon cupcakes! Är ledig idag, så jädrans skönt!! Firade med en lång och stor frukost. Det är ju trots allt dagens viktigaste måltid. Ville göra en smoothie, men vi hade ingen yoghurt eller mjölk :( Så jävla ovärt! Men det var gott ändå ^^

Nu ska jag se på OC och drick chailatte. MUMS!

Inlägg nummer fyra.
Publicerat i:

tandläkarleksaker.

Päronen håller på och rustar upp hallen. Här om dagen hittade jag några pimpade tofflor, men de klår inte dagens fynd. Hittade en hel låda med leksaker som man fick med sig ifrån Folktandvården när man var liten. På den tiden man gick gratis och blev belönad för sitt besök. Nu för tiden kostar det ju bara en jävla massa pengar och så blir man straffad med återbesök.

Så fort man fyller tjugo så fylls tydligen hela käften med tandsten som man "måste komma tillbaka och skarpa bort".

Känner ni igen leksakerna ovan eller var det bara något vi fick här?


Nu blir det jobb långt in på kvällen. Vi hörs imorgon, jao!
Publicerat i: Pelles vardag

dagens outfit.


Hood - Stadium
Tee - Resteröds
Byxor - vintage, minns ej.
Sockor - Jysk.

Tänkte slänga upp en dagens outfit. Idag är jag vardagschic, så himla mysigt! Idag måste jag plugga :( TRÅK! Vi har tio sidor att plugga på till nästa veckas ptov. Så jävla ovärt! Ofta man kan lära sig tio sidor utantill?!?!

Inlägg nummer tre.
Publicerat i:

val.


Jag kom precis på att jag det är mindre än tre veckor kvar tills ansökningarna till höstens universitetsstudier kickar igång och bara nio veckor kvar tills allt stänger igen. Jag vet inte vad jag vill plugga, men jag vet att jag vill plugga. Därför blev dagens uppdrag följande: att sålla bland katalogerna efter de städer jag skulle kunna tänka mig plugga i. Jag fick fyra kataloger kvar. Nu slutar jag upp i antingen Linköping/Norrköping (igen), Örebro, Karlstad eller Göteborg.

Hur gjorde jag mina val, kanske du undrar? Lätt. Jag valde efter de villiga öldrickarna som jag vet befinner sig i respektive stad.

PRE-SKÅL!
Publicerat i: Skola och jobb

dagens smaltips.


Modebloggsinlägg nummer två.

Beach 2010 närmar sig med stormsteg och det är dags att börja tänka på att se fräsch ut i badoutfiten Dagens smaltips: se på ett avsnitt av Sjunde Himlen. Du kommer bli så äcklad av all sensmoral att du håller dig mätt i en vecka. Det är svårt att äta på illamående mage, hihi ^^

Alternativ till Sjunde Himlen: ett avsnitt av Bones och en kvarts läsning inne på Dessies blogg.
Publicerat i:

länsa föräldrarnas garderob.


Modebloggsinlägg nummer ett.

Brr, så himla kallt ute idag, eller hur! Man måste bunkra på sig massor med kläder. Vilket jag har gjort precis nyss. Men det är så tråkigt att ha på sig sina egna kläder, håller ni inte med? Därför har jag ett tips: länsa dina föräldrars garderob efter varma kläder! Det här är bra av tre anledningar:
1) Huden mår jättejättebra av variation. Nya kläder mot huden leder till ny "sorts" värme.
2) Ens föräldrar är ju alltid lite större än en själv, hihi. Har man lite pösigare kläder så cirkulerar värmnen bättre.
3) Det är kul! ^^

Själv snodde jag åt mig pappas gamla gamla hemvärnetlångkalsonger, ett par stickiga (men snygga!) raggisar och så en snygg oversized tee. Jag kallar kombinationen för "det-är-kallt-ute-men-jag-är-het-ändå". Lätt värt!
Publicerat i:

tomaten är en frukt.


Tomaten är en frukt.

Kan det här kanske vara det största misstaget i mänsklighetens historia, att kategorisera tomaten som en grönsak? Jag tror nog det. Hur mycket har det egentligen inte påverkat oss, har ni tänkt på det? Man går till grönsaksdisken i affären för att köpa tomater. Man förvarar tomater i kylen och inte i fruktskålen. Man har tomat i grönsakssallader och inte i fruktsallader.

Jag känner mig lite lurad. Förnedrad. Exposed.

Kanske var det samma personer som hittade på den här "tomaten är en grönsak"-myten, som också var de som kom på det här med att man sväljer fyra spindlar i sömnen varje år? Allt för att driva människor till vansinne.

Då återstår bara frågan för dagen: om du får bestämma, är tomaten en frukt eller en grönsak?
Publicerat i: Pelles vardag

sushinackspärr.


Jag körde en storstädning av rummet förut och hittade min spikkudde som jag fick i julklapp. Kan vara den märkligaste fluga jag hoppat på, det här med "spikar" fastsydda på färgglada textilier. Jag vill inte verka otacksam mot päronen som gav mig den här kudden i julklapp, men den är fan inge bra (tacksamt, eller hur?). I och för sig har jag inte testat den med riktigt vidrig nackspärr än.

Jag funderar på att gå och äta sushi inne i stan. Jag får alltid ont i nacken då. Det måste vara laxen i kombination med obekväma stolar och drag som är orsaken.

Sen testar jag den ordentligt. När jag har fått mitt sushinackspärr.
Publicerat i: Okategoriserbart

nu är det dags igen.


Det är dags att återuppliva den gamla avdankade kategorin "Operation blogghora" igen. En kategori jag använder mig av för att testa bloggosfärens vara och icke vara. Och för att ragga till mig läsare (eftersom det är det viktigaste med bloggandet). Här har vi tidigare kört på med uppdrag så som kommentarsmaraton, provocerande texter och länkningar från superbloggare.

Den kommande veckan är det dags igen och den här gång kör vi på med "modebloggning". Reglerna är egentligen väldigt enkla, det är bara att skriva typiska blogginlägg à la modebloggare minst en gång om dagen under en veckas tid. Så här på rak arm så kan jag säga att det kommer bli en hel del intetsägande texter om Sex and the City, modekollage, dages outfits och så vidare.

Det kommer bli... intressant.

?
Publicerat i:

snow.
"Närke har mest snö i hela Svealand" stod i morgontidningen idag. Eller ja, vi fick läsa oss till detta på nätet, eftersom tidningsbuden inte kommer fram på grund av all snö. Bilderna gör kanske inte verkligheten rättvisa, men det är så jävla mycket snö just nu. På sina håll är det upp emot en meter. Katterna trivs inte.

Samtidigt som det är jäkligt fascinerande med metervis av snö, så är det lite skrämmande också. Sverige blir fan ett hjälplöst land så fort det snöar mer än vanligt. Lite som USA blir när de får en centimeter. SJ står helt still, flygen får ställas in, snöplogarna väntar på uppehåll för att kunna ploga (!) och Spotify lägger av.

Nu vet inte jag om Spotifys krasch igår berodde på snön. Men jag upplevde mitt livs fyra mest trista timmar, så jag väljer att skylla på snön. Det gör ju alla andra.
Publicerat i: Pelles vardag

black eyed produktplacering.

black eyed peas
Jag har suttit och glott på Black Eyed Peas-videos hela eftermiddagen. För att jag är cool. Och för att det är helg.

Vet ni vad 90 procent av Black Eyed Peas' alla videos (ja, de har gjort en hel drös vid det här laget) har gemensamt? Väldigt tydligt filmade teknikprylar. Det är touch screen-skärmar, mobiler och annat joxx i fokus hela tiden. I smell produktplacering.

Det är säkert tillåtet, det är inte det. Jag har bara inte tänkt på innan hur jävla tydligt allt filmas.

Host!
Publicerat i: Musik

miniapelsin.


Jag tror jag åt en missbildad frukt igår. Eller vidare "missbildad" kanske den inte var egentligen. Den var till storleken lik en clementin, men hade skal, smak och konsistens som en apelsin. Och ja, om man tänker på det riktigt noga så är det skillnad på konsistensen mellan en clementin och en apelsin. Plus att hela fruktstunden kom med en jävla spillande och slaffsande av fruktsaft. Vilket bevisar min miniapelsinteori ytterligare.

Vad gör man nu, vem ringer man? Jag har inte betalat för apelsiner. Egentligen har jag inte betalat för maten alls, eftersom jag är en misslyckad individ som bor hemma hos föräldrarna än.

Men jag är säker på att de vill ha tillbaka sina pengar de med.
Publicerat i: Pelles vardag

dobbel dubbel dusch.

dubbel dusch
Innan jag åkte till jobbet igår så glömde jag slänga på mig deo. Vilket inte var det mest ultimata, då jag hade ett pass på åtta timmar framför mig. Det blev en hel del handtvåla-armhålan-stunder.

För att sedan väga upp den pubertala kroppslukt jag förpestat min omgivning med hela dagen, så duschade jag med "Dubbel dusch" när jag kom hem. Jävligt butch och gymigt, jag vet. Gymnastikomklädningsrummet-i-sjätte-klass-flashbacks fick jag också.

Poäng: jag har luktat Dubbel dusch hela dagen. Skiten sitter i bra länge.
Publicerat i: Pelles vardag

Wiger Toods.

tiger woods
Aftonbladets nätupplaga har publicerat Tiger Woods' presskonferens. Som den svensk jag är så läste jag bara rubriken, "Jag har svikit er". Nu vet jag inte vem Tiger Trä syftar på, men jag utgår ifrån att det är mig, Pelle Nilsson, han försöker tala till.

Låt oss klara upp en sak, Tiger Woods och hans runtknullande angår väl inte någon annan än han själv och frugan? Kanske också brudarna som villigt särade på benen. Jag känner mig inte vidare sviken med andra ord. Media rapporterade om saken som om otrohet vore något nytt för 2009. Till och med David Letterman skämtade om saken. Han som själv inte är så jävla bra på att hålla reda på kulpåsen, så att säga...

Och på tal om kvinnorna, sluts united, vilket jävla pack de var då. Kollektiv bekännelse i media, är det rätt väg att gå?

WOOT! WOOT! Måste bara uppdatera mig lite här. Självklart är Tiger Woods ett jävla rövhål som är otrogen mot sin fru och det är han som gjort fel. Men angår det oss? Nope. Borde älskarinnorna ha ställt upp på intervjuer och berättat allt? Nope.
Publicerat i: På tapeten

Dolph Lundgren.

dolph lundgren
Jag är inte jordens största fan av Melodifestivalen, det kan jag inte påstå. Snarare tvärtom, jag tycker det förpestar tillvaron i för många månader om året för att det ska anses sunt. Men när det under förra året blev klart att Dolph Lundgren skulle vara en av programledarna, då övervägde jag faktiskt att frivilligt spendera lördagskvällarna framför schlagertimmen. "Fan vad coolt av SVT, det tar in en sju meter lång Hollywood-actionhjälte från Sverige". Tyckte jag då.

Eftersom jag varit upptagen de två senaste lördagarna, så har jag nyss ägnat en miniliten stund åt att ta igen mig på Dolph-fronten. Inslagen han kört, är de så bra som alla säger? Dansa ("dansa") och sjunga till Elvis? Hugga sönder betong och is samtidigt som han skriker "HUUUÖÖÖH". Något bättre var dock Terminator-inslaget, men då mest på grund av Christine Meltzers insats.

Jag antar att jag är ganska partisk nu och att det är min obstinata snorungesida som håller talan, men jag tycker nog Dolph var coolare innan Melodifestivalen. När han, för mig, var förknippad med Rocky IV. På den tiden då han varken pratade eller sjöng så mycket.

Eller HUUUÖÖÖH:ade sönder ett ton isblock i livesändning.
Publicerat i: På tapeten

dagens mejl.


HAHAHAHA! Det här mejlet hade jag fått från Bioklubben idag. Jävligt lägligt. Undrar om jag ska passa på att fråga det vi alla undrar över?

"Fröken Scorupco, kommer du pryda någon av söndagsbilagorna inom en snar framtid?"

Så får det fan bli, jag skickar iväg min fråga på en gång.

[Klicka här om du inte hänger med]
Publicerat i: På tapeten

le dog.

kajsa
Doggen har genomgått en stor operation nu under natten. Hon är helt utmattad, vilket är lite märkligt att se då hon brukar vara hyperaktiv som en allsvensk fotboll (inte för att det säger så mycket kanske). Nu är hon mer av en medicinboll hämtad ur ett pass husmorsgymnastik.

Metaforerna flödar på bra här.

Nu ska jag jobba halva dagen. Laters!
Publicerat i: Pelles vardag

scoruco på omslaget, ja eller nej?


Här om dagen så var jag och såg "Farsan" på bio. Den var helt okej. Men det jag ville prata om var en av de trailers vi såg innan filmstart, nämligen den för "Änglavakt". Här hittar vi Izabella Scorupco i en av rollerna.

Ni vet väl vad betyder? Snart kommer söndagsbilagan vi alla väntat på (klicka på länken).

Tänkte köra en liten vadslagning. Kommer Scorupcos söndagsbilageomslag inom en snar framtid (låt oss säga fram till filmens premiärdatum), ja eller nej?

Vinnarna får lite kärlek och smek.
Publicerat i: På tapeten

tankar bakom ratten.

volvo
Så jag fick åka in och akutjobba imorse, därav bristen på inlägg. Följande saker kom jag att tänka på bakom ratten, när jag körde den svinhala milen till stället:
- När blev den Volvo 740 den ultimata raggarbilen? När blev raggarna villiga att stolt köra en sunkig, sketen Volvo? Och är det inte kallt att alltid gå i träskor?
- Man blir fan inte någon bra gångtrafikant förens man själv har körkort och/eller suttit bakom ratten. Fan, folk häver sig ut tio meter framför bilar som kommer i sjuttio kilometer i timmen. För att inte tala om alla som envisas med att gå utan reflex här på Närkeslätten.
- Dubbdäck = bilen klarar av att köra i hundrafemtio knyck på nysnö?

Jag kommer bli en bra pensionär i trafiken. Jag kör sakta, jag kör säkert och jag gnäller bittert på andra.
Publicerat i: Pelles vardag

we are the world, version 3.0


Har ni sett videon till den nya versionen av "We Are The World"? Den må vara skapt för ett gott syfte, men jag fick lust att slita ur mig ögonen, mixa de till smoothie och ge skiten till kråkorna - så pass pinsam var den. Och har de förresten bara ett sätt att göra den där sortens videos på? Ni vet vad jag menar, det börjar med att man får se artisterna en och en vid mikrofonen. Ögonen är stängda, vänsterhanden mot hörlurarna och en höjd högerhand för taktens skull. Sen i slutet explorerar allt i en enda härlig körsång där alla är tårögda. 

Och hey, nu är det dessutom 2010 - släng in lite rap! Dålig rap. Sådan rap som finns mellan refrängerna på nittitalets eurodiscolåtar.

Det här fick mig i alla fall att börja fundera över hur den ultimata "USA for..."-kören skulle behöva se ut för att jag skulle bli nöjd. Jag kom fram till att följande namn (att vissa är döda är jag med på, ja):
John Lennon - Mannen är en legend och kunde det här med goda gärningar, fred och rättvisa. Bidra med lite röka kunde han säkert också. Det uppskattas alltid i den amerikanska artisteliten (har jag hört).
Kurt Cobain - För att alla skulle förstå allvaret i det de sjunger om. Misär smittar misär. Folk skulle se genuint ledsna ut.
Courtney Love - För att någon skulle behöva hålla koll på KC. Sen behövs hennes raspiga och ostämda röst för att väga upp mot alla skönsjungande män.
Jeff Buckley - Mister Buckley får stå för de grymma gitarrsolonen och den alternativa biten av kören.
Bruce Springsteen - The Boss var med första gången då det begav sig, så han får vara med mest för vanans skull. Sen också för att dämpa Courtneys raspröst en aning.

Vem har jag glömt? Hur skulle er "USA for aktuellt ändamål"-kör se ut?
Publicerat i: Musik

P.I.M.P.

tofflor raggsockor
Päronen rustar om halva huset och tömmer diverse garderober om vartannat. Kolla vilka schyssta girafftofflor som kom fram ur all bråte. Jag är visserligen rätt så säker på att de är köpta på Ullareds damavdelning av syrran. Men eftersom hon lämnade boet för snart tio år sedan, så har de här med bytt ägare.

Plus att de är åtminstone fem storlekar för stora för den kvinnans fötter. Eventuella skuldkänslor är överflödigt med andra ord.

Jag känner mig som en ledigt klädd hallick. Då menar jag hallick som i en american gangstah pimp. Inte en sådan som raggar upp Volvo-ägare på bakgator i Örebro, om-ni-förstår-vad-jag-menar.

Passande låt tofflorna till ära!
Publicerat i: Okategoriserbart

om nom nom.


När jag gick och la mig igår så kände jag hur förjävligt hungrig jag var. Och efter mycket dividerande så kom jag fram till att matintaget under gårdagen hade bestått av två kokta ägg, en halv påse jordnötter och ett par kilo syre.

Så jag gick upp och åt ett par halstabletter.

Jag tror jag blev mätt, för jag lyckades somna på två röda efteråt. Det kan i och för sig ha berott på lindrig undernäring också, jag är inte riktigt säker. Dock så kan jag tycka att två kilo syre borde vara mer än tillräckligt för klara sig en hel dag.
Publicerat i: Pelles vardag

stål-långben är stål-korkad.

långben fedtmule goofy
Detta har hänt: Långben, i sin superhjälteskepnad, har blivit lurad av ett par bankrånare. De kom undan med bytet och han trodde han gjorde en god gärning.

Det jag reagerar på här, det är Långbens reaktion när polismannen kallar honom "stål-korkad" (som för övrigt kan vara den fyndigaste av förolämpningar). Hade han haft Stålmannens eller Batmans stake, då hade han istället svarat något i stil med:

"Håll käften, snutfjant! Prova själv och flyga runt i Överskottsbolagets stickiga militärunderställ och elefantstora clownskor, samtidigt som du ska avgöra vilka i din omgivning som är goda eller onda! Och köp dig ett lexikon och lär dig lite riktiga förolämpningar, tönt!"

Långben tar ofta en massa skit. Kanske är det bättre att ha Kajsa Ankas humör trots allt.
Publicerat i:

dexter morgan och hans skäggväxt.


Jag vaknade upp i morse med planetens värsta ångest. Jag hann till och med att tänka "vad fan har jag gjort, hur hamnade jag här?". Sen kom jag på att jag inte är Dexter Morgan, seriemördaren från Miami. Inte ens lite.

Inte ens på skäggväxten. Tråkigt nog.

Lärdom här: man kan ta skada av att ligga uppe till halv fem en måndagmorgon och glo på överblodiga Showtime-produktioner. Fy fan vilken bra säsong i alla fall! Värd vartenda ruttet öre. Nu är det bara att vänta in den tredje säsongen i juni månad. En hel jävla evighet kvar. Tills det blir det Six Feet Under-maraton. Det är också guld.
Publicerat i: Film och tv

tradera.

tradera
Jag möttes av mejl från Tradera. Jag sålde av någon DVD-box här om dagen (inte Bones dock, den ska jag bränna på bål) och fick idag min räkning. På fem jävla spänn! Det känns nästa mer värt att vänta in förseningsavgiften. "Orka", som fjortisarna skulle ha sagt. "Orka lågga in på bankän för att betala fäm jefla spenn aZZåh! LOL!".

Nä, jag ska inte klaga. Gött att var så jävla billigt!

Idag ska jag göra klart VG-delen till rapport nummer två. Så pluggmaraton it is. Av någon anledning så pluggar jag alltid bäst på söndagar och måndagar. Det är därför som jag varit lite off med kommentarerna. I lördags var det bio och umgäng, igår pluggade jag och likaså idag. Jag "tar" er alla i ett svep sen, håll ut! Jag bör vara klar i eftermiddag någon gång.

Nu vet ni det...
Publicerat i: Pelles vardag

lite filosofiska tankar så här på söndagskvällen.


För tillfället ägnar jag nätterna åt den andra säsongen av Dexter. I den här säsongen så får slaktaren lite av en identitetskris. Jag ska inte avslöja för mycket, men vid ett tillfälle så tänker han sarkastiskt: "rösterna i huvudet är tillbaka, underbart!".

Min poäng: jag är omringad av folk som ältar och ältar och ältar ältar och ältar ältar och ältar och ältar. Samma tugg om igen. De finns överallt! På MSN, på Facebooks vidriga statusfält, på jobbet, i bloggar och i min bekantskapskrets.

Min riktiga poäng: är det onormalt att inte älta allt hela jävla tiden? De få gånger då jag själv vet att jag ältar något, det är när någon har gjort mig arg eller jävligt irriterad. Och inte ens då varar det speciellt länge, kan jag inte påstå. Jag menar, jag vet folk som kan bitcha om ett ont ögonkast i tiotalet veckor framåt.

Själv är jag mer av en tugga-hubba-bubba-och-dricka-kaffe-medan-jag-fotar-katter kind of "man".

Har svårt att avgöra vad som egentligen är värst.
Publicerat i: Pelles vardag

hur ska du uppmärksamma alla hjärtans dag?


Haha, Ulla är så jävla härligt pensionärsbitter. "Allt som inte fanns när jag var liten, det är inget att ha!". Enligt Wikipedia så har denna "nymodighet" firats sedan 60-talet har i Sverige. Vilket genast får mig att fundera över hur gammal denna kvinna egentligen är och var någonstans det gick fel för 'na?

Och hur lyckas hon och 90 procent av alla andra pensionärer få in sina barnbarn i allt de pratar om? Det är imponerande.

Fast hon gör ju rätt i att inte fira alla hjärtans dag, det är ju en jävligt töntig dag.

Med vänlig hälsning
tjock och ensam bloggare.
Publicerat i: Pelles vardag

kukringen del 2.


Okej, så den här saken var kanske inte vad jag trodde den var, nej. Om nu inte blodstopp och sju timmar svullnad är en något som ingår i paketpriset?

Nu ska jag sluta säga "kukring". Det är ett ganska fult ord. Men Google verkar gilla det. Märkligt.

Jag är öm.

...

Publicerat i: Pelles vardag

vampyrer.


Nosferatu.

Så igår började Vampire Diaries på TV6, något som har varit svårt att missa för oss som läser bloggar regelbundet. På en del ställen stod det också något i stil med att "den verkar vara som True Blood, den härmar allt i den serien". Precis så som man sa om True Blood när det skulle sändas i SVT, att den härmade Twilight. Eller tvärtom beroende på vilket av lägren man valde att vila sin ståndpunkt. Personligen såg jag inte speciellt många likheter mellan de två sistnämnda. Inte ens huggtänder hade de gemensamt.

Nu är det jag som ska vara ett smart ass, men har alla glömt att vampyrer redan har funnits i en halv evighet? Dracula, Nosferatu, En vampyrs bekännelser, Blade och Buffy the Vampire Slayer är bara ett fåta av olika vampyrrelaterade saker som existerat sedan tidigare. Visst att de skiljer sig en del från dagens "jag-ligger-hellre-med-människoköttet-än-äter-det"-vampyrer, men faktum kvarstår.

Nu: låt oss diskutera i veckor framöver vilka som är bäst, team Jacob eller team Edward!
Publicerat i: Film och tv

vad har bilderna gemensamt?


Bilderna visar kvällens bestyr.

Någon som ser vad de har gemensamt? Ni har en hint i föregående inlägg.

Jag känner mig pimpad. Som en julgran mitt i julstökets december.

Eller som Babsan en onsdagkväll i oktober.
Publicerat i: Pelles vardag

mer brev, ey!


Kolla vad Lisann har skickat mig! I ett masakerat kuvert (det var mest tejpen som höll allt samman) så fick jag världens grymmaste brev, ett par strumpor och något som jag tror är ett armband. Skitsamma, jag kommer bära det runt handleden dag och natt fram tills jag dör. Oavsett var på kroppen det egentligen ska placeras.

Funderade ett tag på om det kanske inte var en kukring. Ganska lyxig variant i sådana fall.

Sen hade jag tydligen varit Sverige största jävla ärkeröv och inte svarat på hennes mejl. Jag är ledsen för det, Lisann. Jag brukar faktiskt svara på alla mina mejl, så jag är säker på att det blivit ett missförstånd. Jag måste ha haft fullt upp med att fota katter och helt enkelt glömt av ditt mejl. Shit happens, aight?

Tack i alla fall, Lisann! Jag blev på riktigt skitglad av ditt brev!
Publicerat i: På tapeten

zytomierska.

katrin zytomierska
Min nördighet har slagit nya rekord. Inte nog med att ställer klockan efter de stående inslagen på Vakna! med The Voice, idag höll jag på att sova bort Katrin Zytomierskas halvtimma i etern. Två minuter över halv nio sprang jag upp och tryckte på TV:n med en smäll. Nu hann jag visserligen med måtta och det nördigaste i den här historien är snarare det faktumet att jag sket i morgonkaffet (inte bokstavligen, jag är mer av en urin kind of man), så jävla desperatkåt var jag på att få spana in Katrin Z.

Att välja dumburken över världens goaste kaffestund, visst är det jävligt nördigt?

Idag ska jag läsa igenom min rapport, dubbelkolla källhänvisningarna och lämna in skiten. Vi hörs la efter det, folks! Vad hittar ni på idag?
Publicerat i: Pelles vardag

katalogjakt.Katalogerna på bilden har inte skrivit inlägget.

Så jag fick för mig att beställa hem lite programkataloger från diverse olika högskolor förut. Detta projekt slutade upp i en två timmar lång surfjakt. Hur kommer det sig att det är lättare att hitta respektive skolas Twitter eller studentbloggar, än vad det är att hitta formuläret för katalogsbeställningen?

Just snygg priotering.
Publicerat i: Skola och jobb

gäsp.


Jag har kameramobbat katterna i en halvtimma nu. Visste ni att en sovande katt som väcks till liv, den gäspar inom fem sekunder? Jo, det är sant! Jag har testat på alla våra 35 000 katter här hemma.

Det är nästan så att jag överväger att ringa Statistiska centralbyrån och dela med mig av den information jag kommit fram till. Tänk vad  många galna kattanter som skulle kunna ha nytta av att veta detta.
Publicerat i: Okategoriserbart

tandtråd.


I morgon är det jag som drar och köper på mig ett lager tandtråd. Jag kom precis underfund med att jag endast använder tandtråd regelbundet efter tandläkares uppmaning, när man varit där på det årliga besöket. I ungefär två veckor. Sen glömmer jag bort att använda skiten varje dag. Tills det är dags att gå tillbaka till tandläkaren igen, då man hetstandtrådar kvarten innan. För att sedan få höra hur slarvig man har varit med tandtråden under det gånga året.

Det är alltså dags att växa upp. Dags att bete sig som de 22 år man är. Alltså börjar vi med tandtråden.

Nästa vecka: mangla lakan.
Publicerat i: Pelles vardag

93 peeps.

Facebook
Jag har alltid sagt att Facebook är djävulens påfund. Här inne tappar folk all jävla självdistans, börjar ta sig själva på för stort allvar och engagerar sig i diverse menlösa ting. Dessutom är för många förjävligt duktiga på att delge minsta lilla sak de gör i statusfältet.

"nu har jag gymat så himla skönt nu ska jag dusha sen blir det mys med de bästa". Både skiljetecken, rättstavningar och versaler verkar alla vara överflödiga hos 97 procent av användarna.

Hur som helst, Facebook må suga hästballs mest hela tiden. Men en sak är jävligt bra (kanske det enda bra med hela Facebook till och med), nämligen gruppen "Pelles Personliga". Det är sant, jag har en egen grupp nu. Kollade precis och såg att det var 93 peeps som gått med i den. Coolt. Jag skulle vilja smeka var och en av er. Som ett tack alltså.

Frågan är nu bara hur man bäst förvaltar ens grupp? Återkommande inslag så som "veckans skrevbild"? Eller kanske "könsordet för dagen"?

Kom med förslag!
Publicerat i: På tapeten

faNzhmeJlh.


Öj, öj, öj! Håll i hattar, dubbelhakor och löshår nu! Jag har fått beundrarbrev födelsedagen till ära. Ett paket från Erica som innehöll en hel drös med brev, tuggummi och ett läppstiftsformat sudd. Sen så fick jag också ett vykort från en "hemlig beundrare" med en kanin på framsidan.

Känns gött att ens läsare vet vad man går i gång på - suddgummin i diverse former och den svenska faunan på vykort. Det rycker mellan benen, hehe. Tack ska ha, hörrni!

Nu ni, nu ska jag sätta mig med alla hundraelvatusen kommentarer från de senaste dagarna. Hela söndagen och hela måndagen gick åt till att hetsläsa 400 kurssidor. Nu tar jag två-tre plugglediga dagar. Som är till för att blogga på.

Och smälta min nya ålder.
Publicerat i: Pelles vardag

min födelsedag.


Top of the morning to y'all! Nu är stunden inne, jag är officiellt ett år äldre än igår. På pappret. Rent mentalt så är jag väl fortfarande en sexton år.

Men att vara 22 år känns förjävla bra. Nästa "ålderkris" sparar jag till 55-årsdagen nu. Börjar bli tröttsamt att tjafsa om ålder när man fortfarande bara är barnet.

Dags att bli full på folköl! Skål på er!
Publicerat i: Pelles vardag

t minus 2 hours.


Om två timmar smällar det, jag, tvillingen och Therese blir alla tre 22 bast. Therese har inget med familjen Nilsson att göra, men hon är värd att nämna ändå. Så kika in och säga grattis till henne, hörrni!

Dagens födelsedagslärdom: lära sig bejaka ens brister. Hur ofta hör man inte vuxna som säger "äsch, det är ju sådan här jag är". Nu gäller det, operation "love yourself" börjar nu. Mina pormaskar, hobbithårigafötter och skeva tänder ska bli mina bästa vänner.

Efter mitt skrev då så klart, inget toppar det området.
Publicerat i: Pelles vardag

kåravgiften.


Mitt halvåriga hatobjekt: kåravgiften. Ni vet, den där fakturan man får hem och som måste pröjsas inom fem dagar, annars får man en "förseningsavgift" på 100 spänn med på köpet. Tur att skiten ska sluta vara obligatorisk till sommaren, för det känns jävligt rövigt att betala 220 spänn för något jag inte fattar vad det går till. Om man bara kunde få veta vad skiten gick till någon gång. Skriv en broschyr och skicka med skiten tillsammans med inbetalningskortet.

"Kåravgiften är en avgift för din och alla andra studenters skull". PFF!

Och låt oss inte ens börja tala Mecenat-kortet och hur jävla "bra" det påstås vara...

Tillägg
: Summan 220 kronor är för en termins halvtidsstuider. Tack och lov!
Publicerat i: Den arga kategorin

elbåtarna på östermalm.


Jag såg precis ett inslag på TV4's Nyhetsmorgon från någon båtmässa. Här talade man om den nya elbåten och sa att intresset för miljövänliga båtar är väldigt stort.

"Enligt en ny undersökning så skulle 7 av 10 män och 8 av 10 kvinnor kunna tänka sig att köpa en miljövänlig båt i samma prisklass och med samma kapacitet som ett bränsledrivet alternativ".

Då undrar jag, vilka är de övriga 3 av 10 männen och 2 av 10 kvinnorna som skulle envisas med en båt som släpper skit? Oljeshejkar från Simrishamn? Om man kan "få" en liknande båt, men minus bränslekostnader, tar man den inte då?

Det handlar bergis om något advokatsamfund från Östermalm. De är rätt så konservativa av sig. Har jag hört. "Jag har kört på diesel så lääääänge jag kan minnas, det finns ingen anledning att byta nu inte".
Publicerat i: Den arga kategorin

t minus 2 days.


Söndag eftermiddag. Sedan sist jag skrev har det blivit för lite sömn och en del dricka, men jag mår fan ändå prima. Inget hände igår när vi drack. Inte för att jag siktar på att bli full med flit, det beteendet lämnade jag efter mig i gymnasiet. Men när fyra personer delar på sex flaskor vin och lite till, då bör man ändå känna lite av det litegrann? Eller?

Dagens födelsedagsrelaterade ämne
: med åldern kommer det starkare ölsinnet.

Nu: kaffe. Snart: era kommentarer.
Publicerat i: Pelles vardag

bohem.


Signes mamma är hemma och and she goes bohem. Influerad av kattens halsduk. Nu ska vi röka vattenpipa, dricka rödvin och skriva poesi.

Uppdatering: Lördagen har gått åt till att köpa kuddar, köpa objektiv och köpa alkohol. Mer om det imorgon. Nu ska jag umgås med folk. För första jävla gången på två veckor.

Det är nästan så att jag är lite nervös. Hehe.
Publicerat i: Pelles vardag

ballonger.


Så Kissie har till slut fixat sina nya silikonbrön. Jag har inte så mycket att säga om den saken egentligen, mer än det klär det trashepitet hon försöker upprätthålla.

Vad som är mer anmärkningsvärt är istället nyheter24.se's rapporteringar i frågan. Har de fixat ensamrätt till "nyheten"? Är det så de måste spela korten för att någon ska besöka deras sajt? Skriva om bloggare och deras förehavande?

Jag som trodde Metro låg på botten av medierapporteringens spottkopp. Tji fick jag!
Publicerat i: På tapeten

t minus 5 days.


Fem dagar kvar till födelsedagen och dagens ämne är: 22 år.

Forskning inom ämnet visar att år nummer 22 i en människas liv ska bestå av följande saker:
- lyckas köpa cigaretter utan att visa legitimation.
- börja åka vit taxi hem från krogen.
- handla på Dressman utan att skämmas.
- kunna dricka whisky för att det är gott.
- skaffa skägg.
- skaffa ridpiska.

Ett helt års bloggämne bara här. Mest orolig är jag för Dressman-besöken.

Brr... hemska tanke.
Publicerat i: Okategoriserbart

crutch/crotch/skrev/gren.


Det har varit för många inlägg på rad med för mycket jävla text. Därför får ni en skrevbild. Mina mjukisbrallor är glada att se er.

LÄNK ETT - Tänka sig, bloggläsare kan ta en hint, haha!

LÄNK TVÅ - Jag försöker få Anna att göra ett porträtt av mig. Det skulle i så fall bli första gången som hon tog sig an en icke-fotogenisk person.
Publicerat i: Okategoriserbart

skärgårdsdoktorn.


Jag kom och tänka på "Skärgårdsdoktorn"-rullen är i produktion just nu och insåg att jag redan vet hur öppningsscenen kommer se ut.

Förväntad öppningsscen:
[Wilma sitter på en framsusande båt mitt ute i sjön. Närbilder på hennes ansikte, bilder på båten som flyger fram över vattnet och information om skådespelarna blandas på duken. Någon smörig melodi spelas i bakgrunden och allt verkar väldigt idylliskt]

[Lagom till musiken slutar spelas så närmare sig båten land. På bryggan står pappa Johan i grovstickad polotröja]
- Wilma, äntligen är du här! [Fånigt kramande med händerna i den andres hår]
- Ja, pappa! Nu är jag äntligen här! Guuuu' vad skönt det är att vara tillbaka i skärgården igen!
- Tär storstadslivet på dig, gumman? [Pappa Johan ser djupt in i sin dotters ögon]
- Nej, inte alls, pappa! [Vi alla får en hint om hur olycklig hon egentligen är. En hint som hennes far såklart missar]

Sen fortsätter handlingen med att de vandrar mot huset och säger helyllerepliker som "här är allt sig likt ser jag", "så här lungt har ni det inte i storstan, förstår jag", "aaaah, som jag har saknat skärgården" och andra typiska fraser man förväntar sig av svensk film.

Har jag rätt eller har jag rätt?
Publicerat i: Film och tv

alla vi som vet att pellespersonliga och addspirit har gjort det. på fyllan. tre gånger.


Det är ett välkänt faktum att all min sorgliga sängtid för tillfället går åt att tänka på de riktigt nödvändiga sakerna. Som i morse, då ägnade jag en halvtimma åt ämnet "saker som vore coolt om de inträffade".

Resultatet blev följande:
- Få en video featured på YouTube.
- Om "#Pelle" blev ett trendy topic på Twitter.
- Om jag fick en Facebook-grupp tillägnad bloggen i sann Blondinbella-anda.

Av alla saker som kan tänkas vara coola här i världen, varför kunde jag bara komma att tänka på företeelser där jag beblandades med diverse internetforum? Nördigt deluxe. Jag skyller på blodförlusten i hjärnan som lätt sker på morgonen, om-ni-förstår-vad-jag-menar...

Var har vi förresten Facebook-gruppen? Jag såg att Tobbe hade en. Jag vill inte vara sämre. Det nya stående inslaget här i bloggen: "Pelle är en sorglig typ så därför tipsar han om namn till sin framtida Facebook-grupp".

Dagens tips:
"Alla vi som vet att Pellespersonliga och Addspirit har gjort det. På fyllan. Tre gånger".
Publicerat i: Okategoriserbart

t minus 6 days.


Sex dagar kvar till födelsedagen och dagens ämne är "födelsedagstårtor".

På födelsedagen sin äter man tårta. Om man är into that shit alltså. Jag är det, fast jag får aldrig någon jävla tårta. Kanske att jag i år gör min egen? Som ett bevis på vuxenhet (schysst ord)? Dags att börja inse att man inte längre är tre år och kanske kapabel till att vispa upp ägg och mjölk på egen hand.

Eller vad en tårta nu är gjord av...
Publicerat i: Pelles vardag

snö.Det är perverst mycket snö utomhus. Inte för att jag lyckades fånga mängden speciellt bra på dessa bilder, men det är riktigt längesen det var så här jävla mycket snö så här långt ned i landet. Och jag gillar det fan, det är såhär det ska vara!

Spara på vårgnället fram till slutet av mars, aight?

På tal om perversa företeelser, jävlar vad jag pluggade igår. Halv elva la jag av, tror jag. Nästan klar dessutom. Jag klappade mig både på axeln och skrevet för den goda insatsen. Och avslutade med en käftsmäll i nyllet för att jag sket i att blogga.
Publicerat i: Pelles vardag

t minus 7 days.


Jag vet inte om rubriken är korrekt. Jag ville mest låta lite Hollywood-ish.

Om en vecka så smäller det, jag fyller 22 bast. Så därför kör vi på en vecka med lite födelsedagsinspirerade blogginlägg. Fyndigt värre.

Dagens ämne: önskelista.

Jag är inte säker, men jag kan vara sämst i mellansverige på att skriva önskelistor. Allt jag verkligen vill ha, det köper jag gärna själv redan när tanken slår en. Därför har mina önskelistor utvecklats till listor med "skit man behöver, men som suger häströv att handla själv".  Till exemel i år så önskar jag mig två par mjukisbrallor, två trepack raggsockor, strumpor och kalsonger.

Som förälder så måste det suga att ge bort så kärleksfulla gåvor. Kanske slänger in en skiva i listan också, så det känner att de gör någon nytta.
Publicerat i: Pelles vardag

det är måndag, y'all!


Ofrivillig uppstigning klockan sex i morse + en heldag med maratonplugg = nördiga spel på kvällen för att hålla sig vaken.

Sen är mina händer torra på köpet. Inte torra på ett manly man-sätt, utan så torra så att huden flagar av och smutsar ned rummet. Mina händer är så torra att jag kan fila ned en timmarstuga. Mina händer är så torra att vetekli verkar vått. Mina händer är så torra att man funderar på att flytta Dakar rallyt till en ännu torrare plats.

Oj... kom in i en "din mamma"-loop. Handversionen.
Publicerat i: Pelles vardag

kajsa anka är en bitch, DEL 4.


Detta har hänt: Kalle äter ljudligt på stans tivoli och Kajsa skäms för honom.

Vem fan är Kajsa Anka att skämmas över någon? Bruden som särar benen för både Kalle och Alexander Lukas på en och samma gång och kallar båda för sina pojkvänner. Hon väljer den kavaljer som klär hennes bäst för dagen. Som om de vore några jävla accessoarer.

"Objektifiering", kallas det inte så?
Publicerat i: