fem timmar senare...


Haha! Kick ass-kommentar här ovan ju! Lite sandlådenivå så här i bloggvärlden, det gillar vi!
- "Min storebror är äldre än din, ha-ha!".
- "Jaha, men min storebror har faktiskt en egen bil, så det så!".

Underhållande.

Okej, så min blogg låg nere i fem timmar nu på eftermiddagen. Lite lustigt att One.com (där jag har min domän) påstår sig ha en livesupport beredd dygnet runt. Jag fick då inget svar under de 300 minuterna jag höll på att kvävas. Jo, det var fan som att kvävas.

Jag tvingades ju fan att tala här hemma! Med riktiga människor! Primitivt jäkla beteende!

Publicerat i: Pelles vardag

bitch-pelle.

Kakelsilikonet på bilden har inte skrivit inlägget.

Fan vad jag sov i natt! Hade det inte varit för att jag var jävligt nykter igår, så hade jag kunnat tro att jag svängt mina lurviga på ett femårskalas med en bag-in-box i högsta hugg. För man däckar lätt efter ett femårskalas. Som man varit full på. Det har jag släktingar som kan intyga på.

Hur som helst så vaknar man upp denna söndag, vilandets dag, med orden "nu får du hjälpa till och pilla bort det här, lägga i sånt där och skrubba bort det här". Fråga mig inte exakt vad jag gjort, men jag har stått och gnott i badrummet i två timmar. Päronen rustar och jag är deras bitch.

Om det ändå vore måndag...
Publicerat i: Pelles vardag

till herr ansvarig-för-evolutionen.


En fråga till herr ansvarig-för-evolutionen, när ska människan kunna rulla ihop sig till en köttbulle likt en katt? För att kunna värma sig själv, menar jag? Vi har inträtt 2010-talet med stormsteg och fortfarande ska det behöva vara en omöjlighet att rulla ihop sig som ett stycke kött eller att kunna vrida nacken 360 grader.

Jag fryser röven av mig! Det är nästan 30 minusgrader utomhus och inga långkalsonger, Jysk-filtar eller håliga sockor hjälper mot kylan.

"Lägg dig i fosterställning" tänker kanske ni? Aldrig. Så jävla 1989 asså liksom bah!
Publicerat i: Okategoriserbart

sängkläder.


Här om dagen så pratade man om byte av sängkläder inne på Bloggkommentatorernas blogg. Här ställdes frågan om hur pass ofta man bytte sina lakan. En övervägande majoritet svarade att de bytte efter sju till fjorton dagar. Vad fan, är inte det förjävligt ofta?

Låt oss undersöka saken vi med, hur ofta byter ni era lakan? Och låt oss nu inte räkna med eventuella grannpigor som kommer på sängkammarbesök eller utspillt söndagskaffe. Nej, under en vanlig "period av celibatism", hur ofta byter ni sängkläder då?

Som den übersnusk jag själv verkar vara, så kan jag erkänna att det kan gå upp till två månader mellan mina byten. Fast till mitt försvar så kan jag säga att jag duschar varje kväll och drar på så vis inte med mig en daglig dos kroppssmuts med mig ned i bingen.
Publicerat i: Pelles vardag

personer att se upp till del 1.


Jack Bauer kan ha världens bästa psyke fan i mig. Varför tycker jag då detta, kanske ni undrar? Jo, för de senaste åtta åren så har karln haft ett helvetesdygn en gång om året. Och då är det inte en fråga om ett mensvärksmaraton eller en eftermiddags projektilsvomering. Nej då, det hade varit bombdesarmeringar, gisslandraman och massdödande hej vilt!

Det bra psyket kommer i och med den iskalla väntan på just det förjävliga, årliga dygnet.  Till och med Jesus hade gått in i väggen för mindre.
Publicerat i: Film och tv

konvörse.


Jag fick hem nya pjucks på posten idag. En gång i tiden (för 35 dagar sedan) så sa syrran åt mig, när vi var inne på Nilson, att "det går faktiskt att köpa andra skor än Converse". "Sug apröv" tänkte jag då och fattade inte alls vad fan hon syftade på.

Nu gör jag det. Mina skor i hallen består till hundra procent av Converse-skor. Alla andra par ligger i flyttlådor i uthuset. Jag får högstadieflashbacks. Vildvuxen popfrilla, stuprörsbrallor, pubertetssvettiga Bondelid-tröjor och Converse. Alltid dessa jävla skor. Som kronan på verket. Tyckte man då.

"AzzÅH Converse e et mÅsteH azzÅH! De å Lunarst0rm!"
Publicerat i: Pelles vardag

3D, ett fenomen?


Läste följande rubrik i morgontidningen: "3D-fenomenet kommer snart i Harry Potter-format". Med andra ord så kommer man kunna se den nya Harry Potter-filmen, som har premiär i november, i 3D. Som den cyniker jag är, så mumlar för mig själv något i stil med "vilket fenomen? 3D? Den uråldriga filmtekniken?"

Visst att det är lite coolt med 3D, jag köper det (även om jag själv har lite svårt att riktigt se allt i 3D-filmer). Men ett fenomen, verkligen? Har inte 3D-tekniken funnits i... ja, snart sextio år? Jag minns att när jag var liten, då fick 3D-rullarna också ett uppsving och man kunde kolla på 3D-filmer på fyran. Detta är femton år sedan nu och redan då var tekniken äldre än min morfar. Och det är inte bara media som hypar 3D-tekniken med sina konstiga ordval. Många bloggare skriver om det som om det vore 2009 års stora nyhet.

Jag vet inte, det är väl kanske bara jag som är petig. Precis som vanligt.
Publicerat i: Film och tv

lär dig pelle-tuggetYo [jo-w] Hälsningsfras från ghettot, Bronx, New York, USA. Används i samband med möten med personer i ens bekantskapskrets. T.ex "Yo! Är du här, mother fucker?"

Mother fucker [madd-aer fack-aer] Skällsord (alt. kärleksförklaring) lånat från engelskan och översätts rakt av till "mammaknullare". Används sparsamt.

Det där var nästan roligt [die-t daer wahr naest-ahn ruoligt] Sarkastiskt uttryck som i grund och botten betyder något i stil med: "ditt skämt suger, din mamma är en åsna och din far är hennes slaktare!".

Ey [ejj] Uttryck som används för att tillkalla uppmärksamhet. T.ex "Ey! Lyssna på mig nu, aight!" Kan alt. användas i stället för "okej". T. ex "Jag pallar inte idag, ey!".

Aight [aaajiiijt] Ghetto-lingo för "förstått?". T.ex "Jo, nu suger du den, aight?!"

Päron [pae-ronn] Frukt eller stekar-Stockholmska för "förälder". Lever kvar i de djupaste skogarna av Närke.

Bitch [bitch] Bitch. T.ex "BITCH!".
Publicerat i: Okategoriserbart

pensionärsdrömmar.


Jag hade följande dröm i natt: Jag var gammal, grå och ensam i mitt hus med mina fem katter. På morgnarna drack jag mitt kaffe med morgontidningen framför mig och på kvällen så somnade jag till vad-som-nu-än-visades-på-TV-vid-halv-åtta-programmen. Det som fick mig att vakna upp från drömmen, det var när ett grannbarn kom med inslagna kakor. Jag blev så glad, så glad. Den patetiska drömmens patetiska höjdpunkt. Sen, vad som kändes som sekunden efteråt, så vaknade jag upp till verkligheten med en sjuhelvetes huvudvärk.

Så här tyder jag min dröm: Om tretton dagar fyller jag 22 bast. Åldersnojan är påtaglig och med den kommer också pensionärsdrömmarna.

Den som ändå fick uppleva sina virila ungdoms dar' igen och drömmarna som kom med de.
Publicerat i: Okategoriserbart

diffusa fredrik.


Om den nya omslagstrenden är att ta med oskarpa bilder så har Café lyckats sjuhelvetes bra (säger han med världens kanske mest orörda kamera). Även om det inte syns så värst mycket på min bild, så är Fredrik Ljungberg mer diffus än vanligt på fotot. Det är nästan så att jag skulle vilja påstå att jag blir hög av att bara släng ett halv öga på det.

Men det kan ha med heroinet från i eftermiddags att göra också, jag är inte riktigt säker.

Minnesanteckning: sluta släng pengar på pretentiösa modeblaskor.
Publicerat i: Pelles vardag

här har ni tidernas mest ofrånkomliga TV-serie.


De fjorton miljoner rösterna är räknade och vinnaren av "tidernas mest ofrånkomliga TV-serie" blev Vänner. Många blev fundersamma över om priset var av negativ klang (så som mycket annat här inne) eller inte. Men så var inte fallet här. Vi ville bara få fram den absoluta reprisen på TV, den som aldrig kommer lämna oss.

Tänk er följande scenario: en man kommer upp till dig och under pistolhot så skriker att du ska "säga en TV-serie som ständigt går i repris". Var på du hetsar ut ditt svar. Det är det svaret, det pistolhotssvaret, som räknas här. Sen hurvida serien suger eller inte, det spelar ingen roll.

Och alla gillar ju Vänner. Vi kommer få många hundratals fina år tillsammans med Ross, Phoebe och resten av gänget. I alla fall om Kanal 5 fortsätter i samma takt.

Andra populära svar:
2. The Fresh Prince of Bel Air
3. Huset Fullt.
4. Seinfeld.
5. Sjunde Himlen.
Publicerat i: Film och tv

regel ett.


Konichiwa! Den här boken ska jag roa mig med ett par timmar framåt nu. Jag har en fråga: när ska den intressanta och snabblästa kursboken komma? Den som läses ut lika fort som ett Stieg Larsson-mästerverk? Det verkar vara ett krav på kursboksförfattarna, att skriva så ögonen lider.

"Regel 1: När du skriver en kursbok, se till att den är skittråkig. Och tar upp demokrati!".

Demokratin nämns fan lite överallt på universitet. Om man så än läser en kurs om myrors sexliv eller ägnar en termin åt öronproppstillverkaren Gunilla Svedenberg, så kan man vara säker på att demokratin tas upp.

Uppdatering: Ey! Jag pallar inte att sitta här ikväll. Tröttheten delar mig på mitten, så jävla intensiv (märkliga ordval så här i dvaletider) är den. Men i natt får jag fler sovtimmar och imorgon slutar jag tidigare än idag. Det blir ju en jävla massa fler nördtimmar tillsammans då.

Smektimmar.

Tills dess hälsar jag bara följande: sov gott, nerds. Ägna bara tiden åt saker som din mamma och jag skulle gjort tillsammans.
Publicerat i: Pelles vardag

five o'clock shadow.


Skägget på bilden har inte skrivit inlägget.

Jag kom nyss och tänka på en sak som jag hörde på biologin i högstadiet. Enligt vår lärare tillbaka i dagarna, Börje, så växer en mans skägg extra fort när han är kär eller kåt. Detta enligt aktuell forskning just då. Nu vet inte jag alls hur jag ska ställa mig till detta fakta, men det skulle onekligen förklara varför jag måste raka var tredje timma just för tillfället.

Nog sagt om den saken.

Det borde vara förbjudet att gå upp så här tidigt och blogga. Vi hörs eftermiddag, nu ska jag jobba!
Publicerat i: Pelles vardag

mad libs - svaren del ett.


I ett par inlägg ned så bad jag er att ge sjutton passande ord till det "formulär" jag publicerat. Grejen med "Mad Libs" är att man ber om olika ord (verb, aktiviteter, drycker, personer och så vidare), för att sedan föra in de orden i en redan skriven saga och få lite roliga versioner.

Här har vi originalsagan (understrykningarna visar på de ord som kommer bli utbytta):
Det var en gång en prins som bodde på ett slott. Varje dag så gick prinsen ut på en promenad för att möta upp prinsessan från grannbyn. Tillsammans gick de till skogen för att jaga. De kunde ägna flera timmar åt det nöjet. Jakten resulterade ofta i ett byte som de kunde koka ihop till middagen i den stora salen på slottet. Varje kväll efter middagen i den stora salen så avslutade man aftonen med ett glas cherry i köket! På så sätt sov de sött i hela natten lång! När prinsen och prinsessan inte jagade om dagarna, så brukade de ägna sig åt drak-fäktning. Den som fäktade flest drakar vann en stor medalj och en miljon rubiner.

Therese's version:
Det var en gång John Lennon som bodde på Skvallertorget i Norrköping. Varje dag så gick John Lennon ut och buggade för att möta upp Carolina Klüft från grannbyn. Tillsammans buggade de till skogsbrynet för att slåss. De kunde ägna flera halvtimmar åt det nöjet. Slagsmålet resulterade ofta i en vattenflaska som de kunde knuffa ihop till nagelmålningen utanför Liseberg på Skvallertorget i Norrköping. Varje kväll efter nagelmålningen utanför Liseberg så avslutade man aftonen med ett glas vaniljté i bastun! På så sätt sov de sött i hela natten lång! När John Lennon och Carolina Klüft inte buggade om dagarna, så brukade de ägna sig åt bäverstrippning. Den som strippade av flest bävrar vann ett stort skohorn och en miljon diskborstar.

Annikas version:
Det var en gång Lars Ohly som bodde på ett rymdstationen ISS. Varje dag så gick Lars Ohly ut för att bajsa och att möta upp jultomten från grannbyn. Tillsammans bajsade de till Ghana för att runka. De kunde ägna en evighet åt det nöjet. Runkandet resulterade ofta i en iPhone som de kunde tjata ihop till porrsurfningen i den stora skoltoaletten på rymdstationen ISS. Varje kväll efter middagen i den stora skoltoaletten så avslutade man aftonen med ett glas billighets-O'boy på Annikas stortå! På så sätt sov de sött i hela natten lång! När Lars Ohly och jultomten inte runkande om dagarna, så brukade de ägna sig åt sval-Guitar Hero. Den som guitar hero:ade flest svalor vann ett stort punghår och en miljon navlar.

Sarahs version:
Det var en gång Addspirit-Anna som bodde Norrköping. Varje dag så gick Addspirit-Anna ut för att spöa Bush och möta upp Pelle-prutt från grannbyn. Tillsammans spöade de Bush till ZOO't för att suga. De kunde ägna flera gårdagar åt det nöjet. Sugandet resulterade ofta i en ratt som de kunde jama ihop till piskningen i den stora toaletten i Norrköping. Varje kväll efter piskningen i den stora toaletten så avslutade man aftonen med ett glas Gin Long Drink i utanför Steffos fönster! På så sätt sov de sött i hela natten lång! När Addspirit-Anna och Pelle-prutt inte spöade Bush om dagarna, så brukade de ägna sig åt kattsjävelspulkåkning. Den som pulkade ned flest kattjävlar vann en stor vikarie och en miljon kulor.


Okej, så jag gjorde kanske inte det här helt enligt noterna. Men det blev ju jävligt kul ändå, haha!
Publicerat i: Okategoriserbart

angående bloglovin'.


Det här med Bloglovin', det är något jag måste nämna lite fort. För er som inte vet vad jag talar om, följ pilen som jag så pedagogiskt målat upp för er skull. Högst upp på sidan ser ni en räknare med en del siffror. Den räknaren är ett typ av program för RSS-flöden, något som håller koll på när någon uppdaterar sin blogg.

Hur som helst, på sistone har jag fått för många kommentarer i stil med "PELLE! DU TAPPAR PRENUMERANTER! HUR MÅR DU???!".

Så här är grejen med mig och denna underbara tjänst känd som Bloglovin': jag ligger alltid ett Twilight-påhopp eller ett drygt Kajsa Anka-inlägg ifrån att någon ska klicka bort mig från tjänsten. Så har det alltid varit och så kommer det alltid vara. Och jag kan förstå alla som gör det, det gör jag verkligen! Om jag skriver tillräckligt mycket bajs om till exempel Kent, då är det ju klart som fasiken att någon liten kentare blir less.

Samtidigt så vill jag ju inte censurera mig. Det är kul att skriva rakt upp och ned vad man tycker om saker och ting. Men det har jag prata om förr så det räcker. Jag ville mest få följande saker sagt:
1) jag mår bra,
2) jag överlever nog en prenumerantsvacka,
3) sluta ta bloglovin' så förjäkla allvarligt och till sist
4) jag kan inte förstå att det faktiskt är hela 270 stycken Bloglovin-peeps (50 stycken är registrerade pellespersonliga.se) som faktiskt följer min dynga dag ut och dag in.

Skulle jag kunna, så skulle jag smeka er allihopa! Hårt. Och länge.
Publicerat i: Okategoriserbart

mad libs.


Nu ska vi leka Mad Libs. Om du inte vad det är, så kommer det bli klarare inom kort. Fyll i "formuläret" nedan så kommer du begripa vad som händer i ett par inlägg fram.

Ge mig följande:
1. En person
2. En plats
3. En aktivitet
4. En person
5. En plats
6. Ett verb
7. Ett tidsbegrepp (om det nu är så man säger)
8. Ett substantiv
9. Ett verb
10. En aktivitet
11. En plats
12. En dryck
13. En plats
14. Ett djur
15. En aktivitet
16. Ett substantiv
17. Ett substantiv

Ge mig ett ord till samtliga sjutton punkter ovan, så kommer ni få se på ena grymma historier! Tar med några här på bloggen sen, yo!
Publicerat i: Okategoriserbart

snabba cash.


Så jag var och såg Snabba Cash idag. En film som är ännu en i raden av filmatiseringar av överhyllade böcker. När det kommer till just den här boken, så har det för min del här varit lite som det var med Stieg Larsson-böckerna i början. Det blev så jäkla mycket snack i media att jag på något vis undermedvetet valde boken bredvid att läsa hela tiden.

Väldigt alternativt av mig, jag vet.

Och filmen, hur var den? Ser man till castingen och fotot så är det en grym rulle. För en gångs skull så har man lyckats hitta svenska personer som faktiskt kan agera framför kamera. Ett exempel på en rulle där castingen inte har varit så värst bra är till exempel Flickan som lekte med elden eller varenda en av Beck-rullarna. Fast någonstans ska ju amatörskådisarna få röra sig också.

Nog sagt om den saken.

Något som slog mig på bion är att filmer som är baserade på böcker (Beck- och Wallander-filmerna ej inräknade), de är inte helt lätta att hänga med i om man inte läst boken i fråga. Visserligen förstår man det stora hela, men små delar i rullarna blir alltid lika förjävligt obegripliga. Nu vet jag att någon sitter och laddar med en kommentar i stil med att "man inte kan få med en hel bok i en film utan att den blir 78 timmar lång, döööööööööööööh".

Fuck that skit! Små obegripliga scener som inte påverkar storyn för fem öre, det är onödigt skit i mina ögon. Men i det stora hela så var dagens biobesök lyckat. Jag gillade den. På en hyr-den-när-den-släpps-på-DVD-nivå. Det räcker så.

Alltså: hyr den när den släpps.
Publicerat i: Film och tv

kajsa anka är djävulen - DEL 3.


Detta har hänt: Kajsa Anka har blivit invald i någon damförening. Kalle är glad för hennes skull och råkar höra en låt, "Kajsa", på Radio Rubbad. En låt som ingen verkar gilla, men som Kalle ändå är fast beslutad om att skaffa till sin flickvän (eller vad hon nu är) för att vara snäll. Han får tag i en singel och ger den till henne.

Se nu bilden ovan.

Hur man reagerar på oönskade presenter the Kajsa Ankas way: stuka en arm, bryt ett ben, dela ut en blåtira, hugg undersidan av fotsulan med ett vast föremål, skär hål i magen och behåll för allt i världen inte presenten du inte vill ha.

Kajsa Anka är djävulen själv, jag börjar bli säker på den saken.
Publicerat i:

dags att utse tidernas mest ofrånkomliga tv-repris.
Imorse när jag slog på TV:n så var Spin City i rutan. Igen. Och det var då det slog mig, vissa serier slutar fan aldrig att repriseras! Det känns ungefär som om kanalerna skrivit på sändningskontrakt på ett par evigheter. Och även om alla serier inte sänds precis hela tiden, så vet man att snart så kommer de kicka igång "Huset fullt" med morbror Jesses hockeyfrilla igen.

De är alltså safety cards för fantasilösa TV-tablåskapare och omöjliga att undslippa.

Så nu är det alltså dags att rösta fram "tidernas mest ofrånkomliga TV-repris". Ni kan grejen vid det här laget, rösta på ett av de förvalda alternativen jag tagit med ovan eller skriv en egen punkt på plats fyra.

Nummer 1, Huset Fullt.
Status i rutan: Det är  bara en tidsfråga innan vi får höra "everywhere you go"-introt igen.
Handling: Spåning och smålöjlig serie om familjen Tanner och deras vänner. Handlingen rör sig så som man förväntar sig av den.

Nummer 2, Spin City.
Status i rutan: Sänds tidiga vardagsmorgnar innan kaffet kokat klart.
Handling: Serien utspelar sig på kontoret hos borgmästaren av New York. Här har en dryg gaykille, en översexuell snubbe, ett freak och en Charlie Sheen/Michael J. Fox alla fått anställning under samma tak. Alltså blir det hela inte värst trovärdigt. Men det är kul ibland. Bra mycket bättre än Huset Fullt i alla fall.

Nummer 3, The Fresh Prince of Bel Air.
Status i rutan: Den här serien har alltid sänds och kommer alltid att sändas under sena eftermiddagar.
Handling: Dah ghetto guy moves into dah the rich ass madda fuckas haus' and causes all sort of problems, aaiiht!

Nummer 4 - ditt egna val.

Må mest ofrånkomliga repris vinna!
Publicerat i: Film och tv

fylleflott.


Bilden är uppixlad. För er skull.

Det jag reagerade på när jag såg det här, det var den schyssta aknen jag lyckades dra på mig till festen i tisdag. Det är nästan som att skåda i stjärnor när man ser på det. Karlavagnen mini dränkt i fylleflott.

Anledningen till att jag varit jävligt off idag: jag har kickat ass. Inte bokstavligen dock. Jag har gjort klart webbdesign nummer två. Yeah! Så snart jag får mina jävla kursböcker, så ska jag skriva klart rapporterna också. Varför detta bulimipluggande då? Jo, jag ska in i jobbkoma nästa vecka. Fem dagar i streck med långpass.

Det har fan inte hänt på... ja, över ett år. Kommer räcka till många italienska öl sen i mars.

Uppdatering: Jobb hela förmiddagen och kvällen idag. Imorgon tar jag både plugg- och jobbledigt. Fan, jag har väl en sisådär 40 sidor kommentarer att gå igenom. Hörs väl imorgon eller ikväll, yo!

Vad gör ni idag?
Publicerat i: Pelles vardag

köp mina skatter.

Tradera har en kampanj månaden ut*. Nu kan man lägga upp sina saker man vill bli av med, utan att det kostar en själv ett endaste ruttet öre. Och som den blogglegend jag är, så tänkte jag att jag skulle lägga upp lite saker som figurerat här bland inläggen. Lite rekvisita med andra ord, saker som hjälpt till att forma bloggen till vad den har blivit.

Nu gäller det bara sålla ut bland all ski... eh, "alla skatter". Några av de saker jag funderar på är:

Valfri deo från mor och fars deodoranthylla. Kända från bland annat inlägget "Hur många har du?". Utropspris: 50 SEK


Mördarväxten på min sovrumsvägg. Känd från bland annat inlägget "Levande växt".
Utropspris: 1549 SEK


Katten Katten. Känd från bland annat inlägget "Jag mot katten, vem tror ni vinner?".
Utropspris: 1 SEK.

Vilken grej verkar mest attraktiv att ropa hem tycker du?

*Tradera har inte pröjsat mig för gratisreklamen de får i det här inlägget. Men de borde! Jag är blogglegend och som legend så behöver jag mina droger. Och knark är dyrt skit!
Publicerat i: Okategoriserbart

en uppdatering på kajsa anka-fronten.


Kajsa Anka irriterar mig fan mer och mer för varje dag som går. Se bara bilden ovan! Hur man straffar sitt ligg, när han inte han inte kan punga ut tvåtusen spänn på en fingerknäppning, the kajsa anka way: knocka den jäveln!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - ankhelvetet har ingen verklighetsuppfattning. Skaffa ett jobb istället för att bete dig som en jävla lyxhustru. Som en jävla Anna Anka.
Publicerat i:

blurgh.


En av alla snap shots på Emma.

Jag skulle ge mitt (mitt, ja) himmelrike för en förmiddag med sömn.

Hörs vid fyratiden. Om jag inte dött av översvämmade ögonlock.
Publicerat i: Pelles vardag

desperatvin.


Dagen: Läst igenom föreläsningar för ett par veckor framåt, planerat nästa hemsidadesign, gjort laborationer och läst. Allt utom kurslitteraturen. Fan vad bokhandlar är sega på att skicka ut paket!
Eftermiddagen: The Beach Boys och vitt blaskigt Ålandsvin. Äntligen beter jag mig som den helyllebonde jag innerst inne är. Jag skiter i vad jag dricker - bara jag blir full!
Kvällen: På personalfest. Lekandes lekar. Unnar mig lite ångest. Festa på en tisdag som inte är placerade under sommarhalvåret, det tar emot en aning.
Morgondagen: Förmiddagspass på jobbet.
Jag borde: Dammsuga! Dammet står mig upp i knäveckan, jag hostar morrhår och bananflugorna frodas (se bild).

Nu vet ni vad jag har gjort, vad jag gör och vad jag kommer sysselsätta mig med imorgon. Vi hörs väl runt fyraslaget i morgon, när jag sticker från wörket. Om jag inte är jävligt ambitiös klockan sju i morgon bitti, vi får se.

Vad gör ni, ey? Dricker blaskigt desperatvin?
Publicerat i: Fest och fylla

om en kommentar.

Gunnar, the mystery man, skrev följande kommentar igår:

"fan va jobbig du är. varför läser jag ens här? finns det någonting du inte är emot?"

Jag låg och tänkte på det där innan jag somnade igår. För som vanligt så ägnar man dygnets sista timmar åt de riktigt viktiga tankarna. Visst går det inte att blogga om något, utan att det irriterar någon? Jag menar, se bara på Engla och hennes blogg. Tjejen får skrämmande många elaka kommentarer och hon kan ha den mest harmlösa blogg jag stött på.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt egentligen. Bara det att ni bör ta det jag skriver med en klackspark, tänk positivt medan du läser. Jag är inte fullt så bitter som jag kanske kan uppfattas. I mina försök att vara lustig så är det det är nog lätt hänt att ironin och sarkasmen försvinner i virrvarret av svordomar. Även om den alltid finns där. Stadigt. Som hinnan runt ett ägg.

Sen tycker jag faktiskt att det är roligt att ibland blogga om sådant som jag stött på och som irriterar en lite grann. Vardagsbetraktelser om diverse saker. Det skapar lite kontraster i bloggvärlden. En värld som annars är full av människor, tjejer som killar, som dansar runt på rosa moln, dricker smoothies dagarna i ända och är helt åsiktslösa i sin framtoning. Och väljer man dessutom att uppfatta precis allt jag skriver som gnäll, då ligger nog inte "felet" hos mig längre är jag rädd.

Sen kan vi väl alla enas om att det faktiskt är befogat att gnälla på Sverigedemokrater, Aftonbladet och Kent-gal... eh, jag menar "Grammisgalan"? Hur drygt det än må komma ur munnen på en, så kan det aldrig bli för lite. Hehe.

Kanske överanvände av smileygubbar vore ett sätt att bättre framhäva sina lustigheter? :D :) :P xD Eller ett par "LOL" i varje inlägg? "ROFL" kanske? Hm... Det tål att tänkas på.
Publicerat i: Pelles vardag

hur man snor en tysk mans bilder.


OBS! Inlägget är ändrat efter önskemål, jag menade inte att göra någon arg. Allt är på skoj, yo!

Något jag har kommit på, om man nu prompt måste googla fram sina bloggbilder, det är att använda sig av den "digitala mångkulturismen" (det är ett ord, ja). Eller som på ren svensk blir "googla på tyska och du är säker". Låt oss säga att du, i din klipp-och-klistra-blogg, vill ha en bild på en björk (inte sångerskan) - hur gör du då? Jo, du googlar "björk" och tar första bästa träffen på första sidan. Ungefär. Vilket inte är så smart. Du kommer fortare än kvickt få en snokande naturfotograf efter dig.

Att fakturera korkade småbarn är en naturfotografs specialité.

Använd istället Wikipedia. Sidan må suga och vara totalt värdelös på många sätt, men jävlar vad den översätter ord bra. Eller så använder du dig av ett vanligt lexikon. Om du är tråkig. Det tyska ordet för "björk" är i alla fall "birken". Ställ in sökalternativen på "stora bilder" och googla "birken". Sno en bild, beskär den och döp den sen till "en go' svensk björk". Sen håller du tummarna för att någon tysk fotojägare inte får syn på just sin bild i din blogg och fakturerar dig på tre miljarder.

Eller, om du är riktigt ambitiös, så tar du kort på din alldeles egna björk (inte sångerskan) och publicerar.
Publicerat i: Okategoriserbart

basshunter.


Idag är dagen då rutinerna kickar in igen. Inte nog med att min nya kurs börjar, det var också dags för säsongspremiären av "Vakna! med the Vocie". Jag vet inte hur det är för er del, men är inte det programmet ett jävligt grymt sätt att starta dagen på? Det är så pass bra att jag får lust att kleta ned mig i saker.

Kleta ned mig i vad som helst egentligen.

Dagens stora samtalsämne var Basshunters medverkan i kändisversionen ("kändis") av brittiska Big Brother. Den skiten verkar ju kick ass! Är det någon dokusåpa jag skulle kunna tänka mig att följa, så är det just Big Brother. Framför allt en säsong där Sveriges egna synthande datanörd är med.

Köp in Big Brother! Kom igen TV6 eller TV400, skräp-TV är ju er grej!
Publicerat i: Film och tv

när nyheterna tar slut.Idiotisk nyhetsartikel! Gå ur gruppen istället för att springa till Aftonbladet med din mobilkamerabild! Folk tar Facebook så jävla allvarligt att det blir pinsamt. Jag tror inte det var någon pedofil som skapade gruppen, snarare några finniga småglin som tyckte de var skitroliga.

Eller så kan det ha varit världens mest osmarta pedofil. Om det nu finns någon "smart" sådan.

Jag mår inge bra idag, det är därför som jag varit frånvarande. Men jag återkommer imorgon igen. Låter det guld? Deal?
Publicerat i: På tapeten

uttråkad jävel.


GAAAH!

Jag är så jävla uttråkad! Aldrig har vetskapen om att alla jag känner bor hundrafemtiotusen mil härifrån varit så påtaglig. Okej, inte alla. Långt ifrån alla faktiskt. Men mina närmsta peeps, de är och svänger sina lurviga på olika hörn runt om i världen.

Och vad underhåller jag mig med? Jo, middagar med rödvin, Stjärnorna På Slottet och internet. Och just nu så velar jag mellan Six Feet Under och Dexter. Vill jag ha döden i lyxförpackning eller vill jag ha en bloddränkt död, det är den stora frågan? Forsätter det så här så dör jag ensam omringad av 324567 katter.

Lite som nu alltså. Fast jag lever.

Men festa på tisdag, det ska jag fan!
Publicerat i: Pelles vardag

ego boost.


Av Stéphanie (också känd som Twilight-freaket, hehe)

Så jag fick mig en illustration skickad till mig igår av Stéphanie. Ego boost i deluxeformat. Tack så jäkla mycket! Den påminde mig också om att jag måste byta bilden här till höger, jag hatar den! Illustrationen är grym, men bilden är för vanlig.

För lite grimaser.

Känner du att du sitter inne med lite smygkärlek, ett par grymma fotbilder eller en snygg kattpic - skicka det till pelles.personliga@hotmail.com.
Publicerat i: På tapeten

grammisgalan 2010.


Grammisgalan var tydligen ikväll. Det hade jag inte en susning om.

Kan vi inte döpa om Grammisgalan till "Den eviga reprisen"? Det är ju för fasiken samma som vinner jämt. Har Håkan Hellström råkat släppt en skiva, då vinner han hundra priser. Lars Winnerbäck vinner också varje år och går lika "mediaskyggt" upp på scenen varenda gång. Sen har vi Kent... Har Kent släppt ett album under det gångna året, då kan man lika gärna strunta i att kolla.

Och låt oss inte ens gå in på svårmodiga Thåström.

Vart var TV-sändningen? Visst brukar väl Den eviga reprisen sändas i TV?
Publicerat i: Musik

my eyes! MY EYES!


Mina ögon, de blöder!

Jag fick det bekräftat att jag kom in på en distanskurs för ett par timmar sedan. Jag gjorde ett par sena anmälningar här om dagen, i och med mitt avhopp från Södertörn, och fick idag veta att jag kom in på en webbdesignkurs. Skitkul!

Detta besked resulterade i ett jävla antal timmar framför datorn med kursinfo, bokraggande, CSN och studera.nu. Och är det några hemsidor här i världen som ger blödande, värkande ögonen, så är det fan dessa jävla hemsidor. Nästan värre än att läsa Aftonbladets nätupplaga. Men bara nästan.

Sen på tal om att ragga böcker. Jag blir fortfarande lika jävla förvånad över hur en bok, som kostar 540 spänn på Bokus.com, kan snabbfraktas hem från USA för ynka 230 kronor. Men Bokus.com är sämst. De suger, har alltid sugit och kommer alltid suga.

Ett tips till alla framtida och alla fellow studenter - kör med Lycknis eller Amazon.

Ja... jag vet inte vart jag ville komma med det här inlägget. Men nu vet ni! Och här har ni förklaringen på rubriken!
Publicerat i: Pelles vardag

den goda sonen.


Eftersom min "att göra"-lista för dagen inte var lika fyllig som Blondinbellas brukar vara, så beslöt jag mig för att göra lite vardagssysslor för att underlätta för päronen. Och för att känna mig extra nöjd med mig själv, så jobbade jag på med fötterna.

Det får en att känna sig speciell. På många plan.

Top of the morning to you, mate!
Publicerat i: Pelles vardag

twilight? litteratur?


Haha, så Jessica mejlade mig den här seriestrippen igår. Den är fan lika rolig än, banne mig!

"TWILIGHT!? LITTERATUR!? Du din lilla....".

Förresten!
Min bloggbuddy Korven behöver er hjälp! Kan ni bara kolla på hennes filmklipp? Hon förklarar varför ni ska det inne på sin blogg! Om ni kunde göra det, så vore det svinbra! Plus att hon lovat att bli min slav i en vecka om jag gör henne denna tjänst, så det är ju en win-win situation!

En veckas bra bloggmaterial, med andra ord.
Publicerat i: Okategoriserbart

pula.


Ja, skyll inte på mig! Här har ni det! Det var ni som så gärna ville att katten skulle snöpulas.

Fick veta att "pula" tydligen betyder "grovt sexuellt umgänge" på både norska och skånska. Men vi vet ju alla att både det norska språket och den skånska dialekten bara är på låtsas, alltså inget att bry sig om. Alla bör fortsätta som innan att pula i snön på sitt eget rikssvenska vis.

Hehe.

OBS! 1
Ingen katt kom till skada under dagens fotosession. Snömängden uppnådde knappa teskeden.
OBS! 2 Hata inte Norge eller Skåne nu, hörrni! De må ha världens dyraste mat eller behöva textremsor när de pratar, men det är ingen anledning och go all racist on them.

Rullebör!
Publicerat i: Okategoriserbart

salt?


Jag kokade ägg till frukost i morse. Rent rutinmässigt så hade jag salt i vattnet, så som jag alltid har. Sen slog det mig, "ska" man koka ägg i saltat vatten? Det kan ju fan inte finnas en chans i världen att det påverkar ett äggs smak? Dels på grund av skalet, men också för att ägg redan har en så pass säregen smak. Och lukt.

Jag har väl gjort fel i alla år. Precis som vanligt.

Bara här om veckan så kom jag på vad man egentligen ska ha toapappret till.
Publicerat i: Pelles vardag

tv-serier vars intron du ska kunna innan du dör.


Har ni tänkt på att innan man ska somna, att det är då man får de mest kick ass-funderingarna? Som igår kväll till exempel, då gick jag över mitt mentala kartotek över intron TV-serier. Fast om det är speciellet "kick ass" egentligen, det kan man väl diskutera om. Jag vet inte varför mina tankar alltid svävar iväg på dessa förbenade TV-serier. När alla andra ligger och har "umgänge", då ligger jag och nynnar intron i min ensamhet.

Nörderi deluxe. Och lite, lite sorgligt.

Hur som helst, innan jag somnade så kom jag fram till den här topplistan nedan. Jag kallar den "TV-serier vars intron du ska kunna innan du dör"-listan.
1. Twin Peaks - alla som sett den här serien, de vet att introt är halva grejen. Det är ett mästerverk.
2. Arkiv X - det är synthar, det är aliens och det är 90-tal. Med andra ord gjort för att bli en klassiker.
3. Six Feet Under - de första sekundrarna ger en obeskrivlig ångest. Det brukar tyda på något bra.
4. Veronica Mars - så klart!
5. Weeds - grym öppning! Men det ska vara Malvina Reynolds som sjunger, ingen annan.

Nu vet ni! Dags att kicka igång dagen, sluta tänka på fiktionella världar och sluta lista saker på bloggen. Dagens mål. Säger vi.

Publicerat i: Film och tv

svett.


Svett.

Man upptäcker nya saker om sina kropp hela tiden. Här om dagen upptäckte jag till exempel en leverfläck som ser ut som Barack Obama. Jag menar inte att vara rasistisk på något vis. Den såg bara ut som mister Obama.

Foto kommer.

Något annat jag lagt märke till är att jag svettas i (under?) höger armhåla när det antingen är trettio plusgrader eller trettio minusgrader utomhus. Det har känts jävligt märkligt att ha en svettfläck à la "grillfest i juli" mitt i alla minusgraderna.

Tackar vet jag morsans hårfön.
Publicerat i: Pelles vardag

vad ska jag välja?


Den här katten, Katten (han heter så), har inte satt sin tass utanför dörren sedan veckan innan jul. För denna rekordlånga inomhusvistelse behöver han extra uppmärksamhet av något slag. Ni bestämmer vad jag ska göra.

Ska jag;
1)
ta med honom ut och snöpula honom?
2) ge han en falukorv som belöning?
3) Klappa honom på magen? Med min fot? Långsamt? Samtidigt som jag filmar det?

Ni är många fotfetischister där ute i landet som saknar mina fötter. Jag har min mejlkorg som bevis för detta.
Publicerat i: Okategoriserbart

skvallerbloggar

Så jag besökte precis några skvallerbloggar för första gången. Det var ju... intressant. Typ. Varför gjorde jag detta? Jo, för att Kenza (väääärldens bäzta blåGG asså) hade skrivit ett inlägg där hon försvarade sig mot något som skrevs i en av dessa bloggar. Jag känner inte Kenza, jag har aldrig träffat henne och tänker inte ägna en rad åt att försvara henne. Hon kan vara Sveriges ärkeröv nummer ett, vad vet jag (och jag kan inte påstå att jag bryr mig överdrivet mycket om saken heller).

Det jag kom och tänka på var de mejl som de här bloggarna byggs på. Ja... vill man ha sin dagliga dos förtal, så vet man ju var man ska gå.

Hur man skriver ett mejl till en skvallerblogg:

Hej Förtalsbloggen!
Jag vill vara anonym, men jag måste bara nämna en sak som hände i somras. Min kompis jobbar som dörrvakt på Spicy, så det är en väldigt säker källa. En kväll var allas vår favoritbloggare Ulla där med sina vänner. Jag känner också bartendern på Spicy. Enligt han så ska Ulla ha försökt kräva honom på en drink! Hon sa "vet du inte vem jag är?!" flera, flera gånger. Och när hon inte fick sin drink så fick hon sina vänner att gå med henne till en annan klubb.  Så jävla divigt!

Älskar din blogg!!!!!


Ljug, gardera dig med att känna klubbpersonalen och var anonym (på så sätt så kan absolut ingen spåra dig) Sen tar bloggägaren med mejlet, nämner ett par rader om att sanningshalten i mejlet är "fifty-fifty" och har på så vis garderat sig mot eventuella efterföljder.

Lite som på lekis. Utan allt tafsande från lärarna. Jag har hört att det händer på lekis dessa dar', har en säker källa.
Publicerat i: Pelles vardag

här i närke är tidsfördrivet barntillverkning i stället för böcker.


Jag är ganska bra på att håna andra här på cybernet, jag vet. Jag hoppar ofta på Sverigedemokrater, Piratpartirister (säger man man så?) och/eller white trash-peeps. Och denna kritik är ju oftast helt obefogad från deras håll. Jag menar, det enda de gör om dagarna är ju att föra rasistisk propaganda, låtsas vara politiker eller dricka hembränt.

Alltså inte mycket att gnälla om.

Därför ska jag klanka ned lite på själv. Visa upp arslet Pelle.  Mina dåliga ovanor och hur jag tar itu med de. Visste ni till exempelt att när någon säger något i stil "jag läser inte böcker, det är så jävla tråkigt", så är det första jag tänker att människan måste vara dum i huvudet, mentalt instabil. Sen kommer jag på mig själv och mitt fördomsfulla tankesätt. Varpå jag straffar mig själv med ett par knytnävsslag i magen och upprepar tyst för mig själv:

"[...] Här i Närke är tidsfördrivet barntillverkning i stället för böcker! Här i Närke är tidsfördrivet barntillverkning i stället för böcker!"

Lite som Dorothy i Trollkarlen från Oz. Minus flätorna, stödstrumporna och den sexuella utstrålningen.
Publicerat i: Okategoriserbart

den poserande turisten.


Det är inte jag på bilden.

Med en Rom-resa inte allt för långt bort, så är det dags att börja fundera över de viktiga sakerna inför en semester. Som hur man ska posera på bilderna. För eftersom jag känner mig själv (och tar på mig själv ganska ofta också), så vet jag att se normal ut på bild är uteslutet. Jag behöver ett semestersignum, något jag gör på alla bilder.

Jag har, med lite hjälp av andra bloggare, kommit fram till de tre vanligaste semesterposerna. De jag väljer emellan kallar jag:
1. "Fjortis med en förkärlek till sina lång- och pekfingrar". Alternativt namn är "Hippie hög på flugsvamp".
2. "GIVAKT!" Något som är viktigt att tänka på till denna pose är att aldrig visa ansiktet.
3. Jag vet inte om jag ska kalla denna pose för "Knivlisa" eller kort och gott "ADHD". Kanske en blandning av de två? Den går i alla fall ut på att slänga sig upp i luften som en mentalt instabil galning.

Ett fjärde alternativ jag överväger är en rockpose. En hand om skrevet, en hand i hårdrocksgest och ett förvridet ansikte.
Publicerat i: Resa

ska vi byta grejer med varandra? DEL 2.


Föremål: En påse micropopcorn (signerat exemplar).
Från: Wingers.
Uppskattat värde: 13 kronor.
Bytes mot: En blyertspenna.

Jag har satt igång projektet "Ska vi byta grejer med varandra?" till förmån för Barncancerfonden. Ett projekt som går ut på att vi tillsammans byter grejer med varandra under en tvåmånadersperiod. När det sista bytet skett så läggs det slutgiltiga föremålet upp på auktionssajten Tradera. Det vinnande budpriset går sedan oavkortat till valda välgörenhetsorganisation!

[Mer information finns här!]

Det här kan inte bli annat än kick ass! Vill du vara med och hjälpa till? I så fall ska du lämna en kommentar i detta inlägg med något du är villig att byta bort mot en påse popcorn!

Jag måste komma på en bra slogan också, känner jag nu. Något grymt att avsluta med. "Det är fint att byta"? Eller kanske "livet har sina bytiga stunder"?
Publicerat i:

ice ice baby.


1. Frostbildning i fönsterspringan.
2. Is på fönsterrutan.

Jag känner mig som en karaktär i "The Day After Tomorrow". Om man bortser från de sexistiska handlingarna och konverserandet i klyschor, det vill säga. Men den här jävla kylan äter ju upp en. Undra om jag upplevt så här kallt någon gång?

Jag jiddrar.

Är på väg till på jobbet just nu. Klev upp innan fem. Det är en omänsklig tid att starta dagen på. Sen att magsäcken inte rymmer hur många liter kaffe som helst gör ju inte saken bättre. Kan man göra en omvänd gastronomisk bypassoperation, vet någon det? I kaffesyfte.
Publicerat i: Pelles vardag

00-talets största fenomen.

Jag låg precis i badet och filosoferade tillsammans med tidningen Café. Något som inte är fullt så perverst som det till en början kan tyckas låta. I detta nummer så hade man listat några svenska klassiker i alla möjliga kategorier. Och från denna artikel så växte tanken om det här inlägget fram.

Det är dags att lista 00-talets tio största fenomen. Ja, det har blivit en del listor över det gångna årtiondet från min sida, jag vet. Men jag väljer att se det som en typ av hyllning. Decenniet var ju ganska grymt när man tänker på det. Även om jag personligen kanske inte är något fan av ens hälften av de saker jag tagit med.

Plats 10. 00-talet var de femton minutrarnas årtionde. Folk var med i Idol, folk vann Idol, folk släppte skivor och de flesta glömdes bort. "Flest kändisar under så kort tid som möjligt" var det som gällde. Vissa kallar det "talangjakt", om jag förstått saken rätt. Alltså som att vara på en åtta månader lång älgjakt. Utan få något byte. Mer än kanske en liten kaninunge.


Plats 9. "Filip och Fredrik"-Filip och "Filip och Fredrik"-Fredrik blev ett med svenska folket och skulle komma att förstöra för alla framtida manliga programledarduon. "Det tror att de är Filip och Fredrik" sa man om "Erik och Mackan"-Erik och "Erik och Mackan"-Mackan till exempel.


Plats 8. Coldplay gick från att släppa ett hyllat debutalbum, till att bli ett av världens största arenarockband. På mindre än tio år! Det om något är imponerande.


Plats 7. IPRED-lagen gjorde snålsvenskarna arga, Piratpartiet fick osunt mycket stöd och som en blixt från klar himmel kom musiktjänsten Spotify. Kan vara det smartaste människan kommit med sedan den hålfria osten i min mening.


Plats 6. Blondinbella kom som en skräll och blev bloggdrottningen. Något som ledde till en bloggbomb i hela Sverige. Även om bloggandet fanns redan innan fröken Löwengrip, så var det först nu som företag började intressera sig. Smygreklam byttes mot pengar och förståndet byttes mot ut hybris. Bloggarna fick plötsligt "makt" (i form av presentkort på H&M).


Plats 5. Det var först häromdagen som jag på riktigt begrepp vilket fenomen TV-serien "The O.C." egentligen var på sin tid (tack vare Anna). Jag gick i gymnasiet när den började sändas, hade en kritisk uppsyn till allt (värre än idag) och försökte in i det sista att undvika den här serien. Även att om jag inte såg mer än några avsnitt, så visste man ändå vad som hände i Ryans, Seths, Marissas och de andras vardag i TV-rutan. Alla, muskelknuttskillar som fjortisbrudar, hängde med i den här serien. Till och med vi som gjorde allt för att undvika den.


Plats 4. Varken vampyrer, gnälliga småbrudar eller varulvar är något nytt i litteraturvärlden. Ändå är Twilight-böckerna den största succén sedan Harry Potter och Bibeln. Ren lyckoträff, känner jag. Men även böcker med förutsägbar handling och platta karaktärer ska väl ha sin storhetstid, antar jag.


Plats 3. Äntligen fanns det en plats för copyrightskyddad musik tillgänglig dygnet runt. Denna plats var YouTube. Ingen annan webbsida, förutom bloggen, får min uppmärksamhet så mycket som just YouTube och dess vloggare.


Plats 2. Stieg Larsson får andraplatsen. Han är mannen som skrev den största boksuccén i svensk historia och som dog innan han fick uppleva sin framgång. Det här är några av de bästa böcker jag någonsin läst och jag avundas alla som ännu inte tagit sig an de ännu. I framtiden ska jag dessutom gifta mig med Lisbeth Salander. Och få små hackerbarn.


Plats 1. Jag vet, det kan tyckas att mitt förstaplatsval är lite töntigt till en början. Men tänk på det en gång, tänk på fenomenet Facebook. Det är framtidens umgänge, det är jag säker på. Man slipper besväret med att åka bort för hälsa på sina vänner, man slipper duscha innan och man minns alltid deras födelsedagar. Sen finns det nackdelar också med Facebook, precis som det gör med verkliga livet. Taggningsfunktionen av bilder skulle jag vilja slopa. För att inte tala om de löjliga statusuppdateringarna vissa skriver. "Hm, man kanske ska duscha?", "Nu ska vi äta mat, jag och familjen. MUMS!" eller "Jag trodde aldrig jag kunde känna mig så sviken av av människa som jag gjort med dig".

Brr...

Det här var min kick ass-lista över 00-talets fenomen.
Nu återstår den obligatoriska fråga; vad för fenomen har jag glömt?
Publicerat i: På tapeten

beverly hills.


Nom nom nom. Hångel.

Så jag råkade fastna på någon Viasat-kanal nyss. Här visade man den eviga reprisen Beverly Hills 90210. Också mer känd som Bevvan. Två saker slog mig samtidigt som all ungdomlig mjukporr spelades upp:
1. Varför visas det här mitt i barnprogramstimman? Visserligen var jag vaken och kan antaligen inte längre klassas, sorgligt nog, som något barn. Men jag ser hellre barnprogram sju på morgonen, än någon rutten Aron Spelling-produktion.
2. Vad hände med elgitarrslingan i dagens TV-serier? Ni vet när något oväntat eller porrigt händer, samt när den onda karaktären kommer i bild, då ska det där korta gitarrsolot på några sekunder spelas. Det är ju först då man vet att något som inte bör hända händer.

WEEEEE-EEEEE-EEEEI [elgitarrsolo]

Alltså: tillbaka med det mystiska gitarrsolot i TV:n! Och sluta sänd Bevvan!
Publicerat i: Film och tv

din inre gubbe hjälper dig vid trötthet.


Så här är fallet för mig idag; jag känner mig som en levande död. Jag kunde inte sova inatt på grund av kylan utomhus. Någonstans här i rummet så finns det ett drag som suger ut minsta uns av värme, det är jag säker på. Och när jag är så extremtrött, då hjälper bara en enda sak. Då får man gå långt in i sig själv (inte bokstavligt talat) och gräva fram sin inre gubbe.

Det spelar ingen roll vem du är. Smal som tjock, man som kvinna, ung som gammal - alla har en inre gubbe.

Det man gör sen, det är att bejaka sin inre gubbe för att hålla sig pigg. Min gubbe gillar till exempel gammal musik. Så fram till läggdags så är det jag som spelar Elvis, Bill Withers, The Beach Boys och annan gubbmusik. Andra inre gubbar ägnar sig gärna åt till exempel pussel, läsa kriminalromaner eller kanske korsord.

Vad gör din inre old man gärna?


(Teorin ovan styrks av Wikipedia, vilket betyder att sanningshalten är 100 procent eller mer).
Publicerat i: Okategoriserbart

trashy white.Hittade det här klippet på YouTube nyss. Det är tydligen en remix av hitåret som gått.

När jag hör sådan här musik så får jag lust att:
- pierca mig i ögonbrynet
- tatuera något obegriplig på överarmen.
- bära billiga solglasögon köpta på en marknad.
- få en "karatefylla". På vodka från Tyskland. Köpt av män i "heja Sverige"-tröjor.
- bära träskor.
- platta håret och smeta in en halv hink hårgelé.
- gå med i Facebook-grupper som heter något i stil med "JA! till Sverigedemokraterna i riksdagen".
- starta Facebook-grupper om hur mångkulturalismen skadar Sverige.
- rösta på Sverigedemokraterna och intala mig själv att "de visst för bra politik".
- sär skriva my ass off.
- se på "Varuhuset" och påstå att det är det bästa som gjorts i TV's historia.
- få barn - Älva.
- få ett till barn - Aston.
- ännu ett till barn - Harley.

Aaah... vad vore egentligen Sverige utan vår egna white trash-kultur? Inte mycket. Mindre inavlat kanske. På sin höjd. Men utöver det - inte mycket. Jag är deras största fan!
Publicerat i: Okategoriserbart

sweeeeeet.


En bil. I väldigt hög hastighet. Jag är chauffören.

Jag körde precis päronen till en något galej de var bjudna på. Inte nog med att jag har äran att köra på föräldrarna en lördagkväll, jag hade dessutom nöjet att köra de i deras nya bil. Jag tänkte ta ett kort på bilskrället och prata om hur grym den var här på bloggen. Men sen kom jag på att jag är inte är "en sådan typ av blogg". Att prata bilar skulle förstöra min image.

Bara ett uns av normalitet skadar.

Men stereon kan inte gå förbisedd. Ljudet i den bilen, det är vad 90-tals-hiphoparen skulle ha beskrivits som "sweeeeeet".

Dude. Yo. Waaaazap?
Publicerat i: Okategoriserbart

subs.


Dagens övning: att inte på något sätt vara gnällig/dryg/hatisk/ironisk i bloggen. Bara för att testa.

Åt precis en Subs-macka från Pågen. Det brödet växer inte alls i munnen, smakar deg eller luktar jäst. Nej då. Inte alls. Det är lagom fuktigt. Så pass fuktigt att smör blir överflödigt. Perfekt gånger perfekt i all oändlighet!

Jag diggar't!
Publicerat i: Pelles vardag

00-talets bästa serier.


Veronica Mars / Arrested Development / Weeds / Dead Like Me / 30 Rock / Six Feet Under / Pushing Daisies / Dexter / How I Met Your Mother / True Blood

Anna listade igår 00-talets bästa serier. Jag gillade idén som fan och eftersom jag gillar att slå ihjäl timmar på en massa bra serier (allt utom Bones och 7th Heaven alltså), så är jag inte sen att haka på med min egna lista.

Saknar ni någon? Den som svarar One Tree Hill får spö, hehe!
Publicerat i: Film och tv

höjden av tristess?


Jag har så jävla tråkigt. Så pass tråkigt att jag nästan överväger att slå på min "Bones"-box.

Det har gått bra långt om enda utvägen tycks vara förutsägbar TV.
Publicerat i: Film och tv

projektet "ska vi byta grejer med varandra?"


Jag har kommit på världens grymmaste idé! Vi vet alla hur ytlig och ganska äcklig bloggvärlden är, visst? Varför inte gå mot strömmen och samla in lite schyssta stålar till ett välgörande ändamål? Det vore ju skittufft! Och säkerligen unikt i bloggsammanhang.

Därför kickar jag igång projektet "Ska vi byta grejer med varandra?" idag. Ett projekt till förmån för Barncancerfonden.

Så här har jag tänkt mig det hela:

- Hela syftet med projektet är att vi byter grejer med varandra under en tvåmånadersperiod. Jag börjar med att lägga ut en sak här nedan, någon av er byter till er den mot något annat. Jag lägger sedan upp den nya saken här på bloggen och bytandet sätter igång igen.
- Vad som blir det nya bytesföremålet väljer jag genom de förslag ni kommer med bland kommentarerna.
- Det jag ska försöka med inför varje byte, det är att byta till mig grejer med högre värde. Detta för att på så sätt kunna få in mer pengar till valda välgörenhetsorganisation.
- När bytesperioden är slut, då läggs det sist tillbytta föremålet ut Tradera för auktion. Då kan alla som vill bjuda på saken i fråga. Den slutgiltiga summan som auktionen sedan slutar på, den går oavkortat till Barncancerfonden.

Regler/bra att veta:
- Det du kan tänka dig byta bort ska vara sånt som går att fraktas med hjälp av postpaket.
- Den som ställer upp och byter något står själv för fraktkostnaden hit till mig. Och bli inte sura för det, i slutänden går det ju till något bra! När gäller de paket jag skickar iväg så står jag självfallet för frakten.
- Den åttonde mars avslutas bytesprocessen. Därefter läggs det slutgiltiga föremålet upp på Tradera för auktion.
- Jag svär vid min högra hand att pengarna skänks till valda välgörhetsorganisation. Kvitto kommer uppvisas!
- Nya bytesföremål läggs upp på bloggen så fort jag mottagit de på posten.
- Byte av adresser sker via mailkontakt oss emellan.
- Barncancerfonden har inte bett mig att göra det här projektet, det är helt min egna idé.

Sätt igång och börja byt! Det är för den goda sakens skull!

Bytesföremål nummer ett:

Publicerat i:

vampire sex.


Om jag förstått saken rätt, så finns det tydligen en anledning att fortsätta läsa vidare i Twilight-serien. I fjärde boken så sker det, vampyren får äntligen screwa människan. Ni vet, hon som luktar så gött i blodet och är totalt förståndshandikappad utan sin gaddfria vampyr.

Nu är frågan hur man ska göra med all undermåttlig text fram till vampyrsexet? Det borde väl gå att hoppa över skiten? Det man missar på vägen är väl, rent gissningsvis, lite gnäll, lite gnäll och lite mer gnäll. Sen för omväxlings skull så missar man också lite kåta ögon från kåta Bella, som inget hellre vill än att ligga med sin vampyr?

Minnesanteckning
: hoppa till godbitarna och skit i allt där emellan.
Publicerat i: Okategoriserbart

dagens iakttagelse.


Barf! Annas "favorit" i TV-serievärlden, hehe.

Dagens
iakttagelse: bloggtrenden "aldrig nöjd/nu räcker det".

Sker: året om, ofta mot slutet av en årstid/högtid

Framkallar vilken grad av irritation: hög till väldigt hög.

Jag hånar ofta specifika ämnen som genomsyrar bloggvärlden. Något som ständigt präglar många bloggares texter är snacket om att "nu räcker det". Dagen efter julafton så räcker det med julen, för då har de fått sina julklappar. Dagen efter nyår så räcker det med vintern, nu vill de kunna dricka chailatte på uteserveringar. På våren så räcker det med det fisljumna vädret, nu vill man gå i shorts . Den första augusti så räcker de med sommaren, nu vill man ha höst och stora halsdukar. I slutet av november så räcker det med höst, nu vill de ha vinter och "underbara fina snön".

Och så vidare.

Det är väl bara jag, men den här dyngan är jävligt irriterande. Men något måste man väl ha att gnälla om mellan tuggorna av femtiokronorsglassen och One Tree Hill.
Publicerat i: Okategoriserbart

till hanna.


Det här är Hanna. Hanna är Annas vän som jag hängde lite med i somras under en helg i Göteborg. Med hjälp av Anna (och mig själv), så har jag under flera månaders tid samlat på mig bilder av Hanna i min Hanna-mapp. Folk säger att detta bildsamlandet är ett osunt beteende. Men kolla här ovan, hörrni! Jag ser ett mönster! Ett oroväckande mönster.

Och låt er inte luras av kaffekoppsbilden. Den är jävligt "irish", om man säger så.

Det enda som hjälper här, det är om vi alla tillsammans går in på hennes stendöda blogg och skriver "Pelle säger att du ska dricka mindre på bild och blogga mer". Jag tror bestämt att det kallas en "intervention". Det har jag lärt mig av Seinfeld.
Publicerat i:

slutty mckvack.


Så Kajsa Anka är väl ett typexempel på den föråldrade kvinnorollen? "Jag är inte kapabel att göra något själv, så jag förlitar mig på mina två ligg istället".

Tänk om Gudrun Schyman (eller den andra galna kvinnan som jobbade in FI, vad-hon-nu-hette) varit översättare av Kalle Anka, det hade varit något! Då hade Kalle och Alexander Lukas sagt något i stil med "Men då ska du skaffa dig ett jobb, kvinna. Vi hänger med till Arbetsförmedlingen. Även en spånig brud som du kan få ett jobb, var så säker!".

Sen hade de legat med varandra. Så klart. Inte ens Guddan skriver bort en sådan scen.
Publicerat i:

jag mot katten, vem tror ni vinner?Ännu ett bevis på att jag faktiskt inte har ett liv. Men det brukar ju kunna roa folk, har jag förstått.

Vann rätt person/katt?

Svarar du nej, då vet du vad som väntar. Lite spö på posten.
Publicerat i: Videos

nu är det dags att rycka upp sig.


Tvillingarna Nilsson. Ganska onyktra.

Från och med idag så rycks det upp på bloggfronten igen. Folk vill inte läsa om ångest, gnäll och andra pessimistfasoner. Inte på en blogg vars grundpelare stolt är katter, fötter, självdistans och andra unika specialiteter inom bloggosfären. Men när man mår dåligt, då är det jävligt svårt att inte låta personen bakom bloggen gå helt oberörd genom texterna. Konstigt nog.

Samtalade med päronen igår om hur jag kände. Jag låter pluggandet ligga på is. För ett tag åtminstone. Även om många av er tyckte att jag "skulle åk och testa", så går det fan inte. Inte längre. Jag har gjort redan så. CSN kommer lägga sig i, det blir både fysiskt och psykiskt krävande och har bestämt mig för att tänka om.

Så från och med nu så slänger vi tillbaka katterna, fötterna och de ruttna frukterna här på bloggen.

Och en och en annan sexuell anspelning. För den goda sakens skull.
Publicerat i: På tapeten

akinator.


Lena introducerade mig för det här "20 frågor"-spelet här om dagen. Jag lovar fan, det är det enda jag spelar så fort jag inte har något vettigt för mig på nätet. Ni vet, de gånger man inte orkar läsa bloggar, sitta på YouTube, ha cyberälskog, skriva hatiska kommentarer till någon random person eller något annat mentalt stimulerande.

Det konstiga är att han, anden på bilden, kan gissa rätt om min far. Men grejen mellan benen jag har (denna ståtliga apparat) eller min moster, de kunde han inte få rätt på. Som om de skulle vara mindre värda? Illa.
Publicerat i: Okategoriserbart

jag behöver er hjälp.

Jag behöver er hjälp. På riktigt den här gången. Eftersom det är lika svårt att rådslå med min familj, som det är med en tegelvägg - så tänkte jag att jag hör med er här på bloggen. Ni brukar komma med en massa bra handfasta tips!

Jag har en sådan jävla ångest. Så jävla svår ångest att det gör ont i magen. För sex-sju dagar sedan nu, så fick jag veta att jag kom in på ett journalistprogram med kombinerade samhällsstudier på Södertörns högskola. Anledningen till att jag kom in så pass sent, det var för att jag kom in på min reservplats. En lägenhetsjakt utan dess lika påbörjades och jag har nu, i stort sett i alla fall, hittat någonstans att vila mina kalla lår om nätterna.

Sen slog det mig, är det här verkligen vad jag vill göra? Vill jag gå ett program som från början var mitt fjärdehandsval (ja, det är så jävla svårt att komma in på skiten)? Jag var så upptagen av att hitta boende att jag inte ens reflekterade över om jag verkligen ville gå skiten.

Och ja, jag fattar hur det här måste låta... först en massa jävla gnäll om att jag inte kommer in på Göteborgs universitet, sen kommer man in på något liknande i Stockholm och börjar bitcha över det. Frågan är inte om hela den här grejen om journalist är något som är ingraverat i hjärnan min och något jag söker på ren rutin?

Jag tänkte på det här så mycket inatt att jag inte somnade förens fyra imorse. Vaknade sedan upp åtta igen, återupptog ångesten där jag lämnat den och här sitter jag nu. Det som oroar mig mest, det är om jag så frenetiskt letat lägenhet för att jag äntligen fått en anledning att flytta. En anledning som inte kommer hålla i längden. Dels för att tre år på universitet kostar dryga 200 000, vilket är mycket pengar bara för en anledning att dra hemifrån. Men dels också för att det fan inte går att plugga något man verkligen inte är helt hundra på.

Det är inte så att jag vantrivs här hemma.... eller vad fan, ni vet hur det ligger till.

AAAARGH! Fittångest.... vad ska man göra?
Publicerat i: Pelles vardag

varg vs. ranelid.


Jag kom underfund med en sak igårkväll. Jag sållar som fan i nyhetsflödet. Det kom jag att tänka på när jag läste om den pågående vargjakten på diverse bloggar. Jag har knappt en susning om vad som händer i frågan.

Samtidigt som jag har en jävla koll på frågan Björn Ranelid mot Leif GW Persson och Linda Skugge. Eftersom jag är 87 år rent mentalt, så ägnande jag min lördagskväll åt att se på "Stjärnor på slottet". Episkt program med svenska urkändisar som dricker sig ärliga på skumpa. Här visade Ranelid upp sitt 1000 år gamla agg mot Skugge och GW Persson. Med alla rätt, om ni frågar mig.

Tur är väl att man hänger med lite i alla fall, det är mer än vad många andra klarar av.
Publicerat i: På tapeten

I wouldn't?


Som den självutnämnda TV-serienörd jag är, så är jag van att se ett specifikt intro på de DVD-boxar jag slänger pengar på. Ni vet det där inslaget om antipiratkopiering som spelas samtidigt som ett häftigt ihopsyntat gitarriff? "YOU WOULDN'T STEAL A TELEVISION", står det bland annat.

Det här gör mig lika provocerad varenda jävla gång jag ser det. Jag är emot piratkopierng, men fan den som ska komma och börja anta saker om mig. Jag får lust att sno en TV-apparat bara för att.

Min reaktion känns lika oroväckande varje gång.
Publicerat i: Film och tv

tillåt mig dra ned ditt humör.


Det här med att leta bostad förpestar min vardag för tillfället. Jag ska snart sluta tjata om min brist på någonstans att bo, men det är det enda jag tänker på. Hela tiden. Dessutom så är man knappast garanterad en bostad som någon mejlat och erbjudit en - nej då! Samma mejl har gått i väg till hundraelvatusen andra personer, som så klart redan tagit det asgrymma erbjudandet. Själv får jag väl stå ut med något freak som absolut inte tillåter varesig att man använder dennes kök eller har en kokplatta på rummet.

Jo, det är ett riktigt erbjudande jag fått. Förnuftigt jävlar. Mikrovågsugnsmåltider tre gånger om dagen året om, kan det vara något?

Och som flugan på toppen av skithögen som är den här dagen så är blogg.se skitsegt. Jävligt typiskt.
Publicerat i: Pelles vardag

110 spänn senare.


En telefon (bildtext-VM här kommer jag).

Så jag kom på den smarta idén att lägga ut en desperat annons på Blocket i förrgår. Om min boendesituation det vill säga, de andra desperata annonserna publiceras på andra forum (adultfriendfinder.com). Denna annons är anledningen till att jag inte bloggat än idag, för jävlar vad svar jag fått. Förhoppningsvis så löser sig det hela sig rätt så snart.

Med boendet som sagt, inget annat.

Fick förresten nyss se att annonsen kostade 110 spänn. Telefonräkningen blir dyr. Jag skyller det på tvillingen. Som vanligt.
Publicerat i: Pelles vardag

[aj kaan sie jår hejlo].


Såg precis reklamen för en sådan där absolute (shit-)music-skiva. En snutt från Beyoncés Halo spelas och reklamrösten säger något i stil med "bäst musik just nu - absolute music 62". Ja, det kan hända att jag blandar ihop hans ord med en känd radiojingel, jag vet. Men det jag kom och fundera över är om Halo verkligen platsar på en "hits-just-nu"-samling?

[Googlar "Halo+Beyoncé+releasedatum"]

Halo släpptes som singel den 20 januari 2009. Om nitton dagar är detta ett år sedan.

Min döda farmor har mer koll. Inget illa menat. Säger vi.
Publicerat i: Musik

skända en julgran.


Operation Reta Morsan, uppdrag nummer 3444: placera strategiskt ut diverse skitsaker i julgranen.

Jag och syster köpte på oss en massa billigt julgransgrejs från diverse prylaffärer. För att vara jävliga mot morsan. En skändad gran är en dålig gran. Förjäkla roligt!
Publicerat i: Okategoriserbart