mot dänskeländ och köbenhämn.


Nu drar jag på semester till Dänskeländ och Köbenhämn fo fään!

Since Danmark is the största U-landet i Europa, så haver vi inget internet på vandrarhemmet vi bor på. Och inte har jag lärt mig MMS-blogga än heller. Men det gör inte så mycket, MMS-inlägg är ju ändå inte överjävligt roliga att läsa.

Istället uppdaterar jag när jag får möjlighet. Håll ut, alla Pellheads (det är vad jag kallar er)! Den som väntar på något gott... den smeker sig själv så länge.

Veckan avslutas i de värmländska skogarna, hängandes med The Beach Boys. Grymt jävlar!

Vi hörs när hvi hoers fo i helvede!


KATEGORI: Resa

påls geting, en bålgeting.


Var på bålgetingjakt precis! Det blev en förjävla hemsk närkamp som inkluderade ett badmintonrack, en stege och ett okänt trädgårdsredskap. Allt slutade i en übersizead geting delad på mitten.

Det var en fråga om liv och död. Hade vi hört. Eller är det ännu en av nittionhundratalets stora myter, att bålgetingar är dödligt giftiga?

Lite som med det där tjafset om att man sväljer sjutusen spindlar i sömnen varje år, ni vet?


KATEGORI: Pelles vardag

känt.


Tusenlappar senare och på väg hem från stan så sitter jag och syster och lyssnar på Digilistan på P3. Programledaren säger något i stil med: "Nu har det hänt, för första gången i Digilistans historia så har ett och samma band hamnat på både första och andra platsen. Låt oss nu lyssna på musikgudarna från Eskilstuna"! Kent slås på.

Syrran skriker "UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUÄÄÄÄÄ!" och slår istället på Meat Loaf som spelas på grannkanalen.

Varför detta Kent-hat inom klanen Nilsson? Jag försöker förstå mig på det vad fan.

Tusen spänn på att vi är för bonniga.


KATEGORI: Musik

gudaporslin.


Innan vi slog till med åkgräsklipparrace och fylleslag under gårdagen, så for vi och kollade på midsommarfirande. Det var glada åldringar som sjöng, det var överviktiga barn som tävlade om choklad och det var kyrkligt porslin (se bild ovan).

Som den konfirmerade nisse jag är, så minns jag när man blev inkastad som diskare efter det kyrkliga pensionärsfikat på söndagar under sitt fjortonde år i livet. Jag undrar: kan det vara så att alla församlingshem har samma porslin? Är det heligt?

Skiten håller allt vill jag minnas. Jag har för mig att vi byggde torn av Guds eget kaffekärl. Vissa som rasade.

Amen.


KATEGORI: Okategoriserbart