Punk.

Jag kunde inte längre ignorera den vargavinter som råder utomhus och som har gjort så i veckor nu. Tygskorna var tvungna att bytas ut mot något varmare alternativ. Men tror ni några vinterbåtar finns att köpa? Nej. Antingen är skiten slut eller så finns det bara storlek 49 kvar. För alla, liksom en själv, köper ju skor när det blir som mest outhärdligt. Samma sak med gummistövlar, det är sällan man köper sådana i förebyggande syfte.

Så efter att ha finkammat alla större skokejdor på varmfodrat, så hittade jag kängorna ovan i den lokala billighetsaffären (delar för övrigt kundkrets med Lidl). De ser ut som något som borde sitta på en obstinat tonåring och är inte så bra fodrade som jag hade önskat. Men skiten rymmer fötter, ullinlägg och raggsockor, så de lär väl fungera bättre än ett par slitna Converse-pjucks från 2008.

Vänlig hälsning
punkrockaren.
Publicerat i: Pelles vardag

Och det svinhemliga projektet är...


Det är dags att tala ur skägget och berätta om "projektet" som jag pysslat med den senaste månaden. Det blir till att ha en julkalender här på bloggen. Det låter kanske inte så märkvärdigt, en annan har ju haft det runt juletider i flera år nu. Men den här gången finns det också svinfina priser med i leken. Förjävligt fina priser tíll och med.

Julkalendertema: "Pelles favoriter".

Till en början hade jag tänkt lotta ut tjugofyra ting, en sak varje dag fram till julafton. Jag började räkna på det och kom fram till en portonota på drygt 2000 spänn. Hur gärna jag än skulle vilja göra det på det viset, så är det pengar jag inte riktigt har för ett sådant här ändamål. Istället kommer julkalendern bestå av två goda ting - bloggtips och priser. Största delen blir mina tips på bra bloggfolk och på utvalda datum kommer ni kunna ha chansa att vinna svinfina grejer.

Sen har jag visst bestämt mig för att rimma julkalendern igenom. Hur pass bra jag bemästrar denna ädla konst återstår att se.

Snabbfakta:
- Vinsterna kommer att, med risk att säga för mycket, bestå av mina absoluta favoriter inom "kultur". Drygt uttryckt, jag vet. Ni får se.
- Allt är finnansierat av annonsintäkter och ur undertecknads plånbok. Skulle någon vilja sponsra med ett frimärke eller två, så är skiten väl bemött!
- Be awesome, get nude!
Publicerat i: Julkalendern

HP 7.1

harry potter and the deatly hallows angry
Flås.

Då var man en Harry Potter-rulle rikare. Jag gillade den här filmen riktigt mycket. Det är nog den första filmen i serien som jag tyckt varit genuint bra. Det var bara en enda grej störde mig och det var scenen med ormen och den gamla tanten (ni som läst boken vet vad jag menar). För barnvänligt gjort. Skittöntigt gjort faktiskt.

Kunde heller inte låta bli att tänka på Radcliffes flåsande i filmen. Allt tack vare krönikören Lotta Olssons artikel i gårdagens DN Söndag (som alla vi högintellektuella mer än gärna läser). "Daniel Radcliffe i rollen som Harry har ett, säger ett, sätt att reagera på alla känslor: han börjar flåsa. Absurt".

Hahaha! Det är jävligt kul för att det är sant! Han stänger käkarna, visar gaddarna och flåsar ut replikerna. Tänk på't nästa gång!

Publicerat i: Film och tv

Julegröt och juleglögg på juleskyltning.


Ej Örebro.

Jag har varit duktig på att googla bilder de senaste dagarna. Det klappar vi mig på axeln för. Upphovsrättslagen kan slänga sig i bergväggen, det finns viktigare saker här i världen. Som att inte utelämna bilder i sin blogg. Jag tillhör skaran som faktiskt tycker att blogginlägg alltid ska innehålla en bild eller två. Som den understimulerade ADHD-unge man är, så finner jag att inläggen blir mer lättlästa då.

Idag blir det julskyltning i Örebro och fram mot middagstid så ska vi gå på Harry Potter och dödsrelikerna. Det blir inte sent, så jag drar väl till med en filmrecension senare ikväll. Som vanligt lär jag spy galla och skita knäck över den senaste rullen.

Bara för att jag och Happy Rotter-böckerna är BFF's. LOL liKzohm bah.

Publicerat i: Pelles vardag

Lördag.

Om ett par timmar så ska jag iväg på julbord med familjen. Det blir päronen, syrran med hennes baby daddy, tvillingen med hans flickvän, storebror med hans sambo (plus unge) och så jag. Och mormor. Allt vi enstöringar har som sällskap är våra händer, om-ni-förstår-vad-jag-menar.

Urk. Det är inte okej att prata släktonani. Någonsin.

Men femte hjulet-känslor å sidan, det blir nog en trevlig kväll. Efteråt så ska vi spela Bubble Bobble hela natten. Ni hör mer av mig imorgon. Tills vidare; ha det gött!
Publicerat i: Pelles vardag

Rosa på lagret.

Det bästa med att börja jobba tidigt är min totala oförmåga att tänka klart. Igår ville en man köpa mjölk och följande samtal utspelade sig:
Dude: Tar ni fram mjölken själva eller hur gör ni?
Jag: Nä, det är väl Arla som gör det, tror jag...?
Dude: Okej. Fast jag undrade om det är du som lyfter fram förpackningen åt mig eller inte?

Det gör ont i mig när jag tänker på det. Korkade jävla åttiotalist.

"Jo men javisst fan, gamla Rosa står bak på lagret för jämnan. Vi går och mjölkar henne när mjölken här framme börjar sina".
Publicerat i: Skola och jobb

Soon to be iphone-ägare.


Telefonen på bilden har inte skrivit inlägget.

Just fan, jag har har ju er att tänka på också... Jag tänkte blogga igår, men när jag kom hem jobbet vid fyraslaget så satte jag mig vid datorn och betade av lite grejer jag behövde få gjort. Rätt som det var så var klockan elva och jag var tvungen att lägga mig igen. Så vad gjorde jag på nätet då, undrar ni? För det första så fixade jag alla julklappar. Just det, jag fixade skiten online som en riktig karriäristfarsa. För upptagen för att riktigt bry sig. Jävligt 2010.

Sen fixade jag det sista inför det "skithemliga bloggprojektet" som kickar igång snart. Ett projekt som för övrigt är finanserat av er läsare och er (mycket goda) vana att klicka på mina annonser. En eloge och klapp på röven till alla er!

Den huvudsakliga delen av kvällen gick åt att räkna ut hurvida jag borde skaffa en iPhone eller inte. Jag vet inte vad som hänt, plötsligt vill jag äga den telefonen som jag länge och väl föraktat. Men jag har kommit på att man faktiskt kan äga en iPhone och inte vara den där dryga hippstertönten. Ni vet vem jag talar om, han som kör upp apparaten (ej sitt skrev) i nyllet på en för att skryta. Han vill vi inte bli. Hur som helst så får jag får lov att vara rädd om sparkontot tills nästa lön, sen ska jag köpa min iPhone. Då kommer jag Twittra röven av mig och skriva oändligt många dryga Facebook-uppdateringar. 

Det blir sweet. 

Publicerat i: Pelles vardag

Pastor Grön.


På torsdag nästa vecka så är det dags för maskerad med jobbet. Vi har gått samman några stycken och efter lång betänketid bestämt oss för att vara de olika karaktärerna ur Cluedo. Jag tjingade Pastor Grön och har planer att anlända till festen med ett kors runt halsen, bibeln i ena handen och en rörtång i den andra.

Frågan är ju bara om krogen tillåter oss att ta med oss våra "mordvapen" in i lokalen. Jag hoppas det fan, annars blir ju kostymerna våra genast jävligt löjliga.

Back up-plan: prompt hävda att vi anlänt som färgpaletten från Microsoft Paint.
Publicerat i: Fest och fylla

Body Talk.

robyn body talk piece of shit
Vad har egentligen varit syftet med Robyns alla skivsläpp under hösten? Jag fattar inte. Först tre "delalbum" och sedan ett fjärde som innehåller alla bra låtar från samtliga "part"-skivor. Jag försöker inte kasta skit på Robyn, kvinnan lyckas ju uppenbarligen med det hon gör och jag gillar hennes musik. Men det här är bara jävligt konstigt.

Det provocerar mig lite också, tror jag. Om jag känner efter riktigt hårt.

Vad skulle Peter Swartling säga?
Publicerat i: Musik

P-bot, P-vakt, P-stav...

p-vakt lapplisa bot böter parkering p-skiva
Jag sladdade iväg till Ica förut. Bokstavligen. Snö som faller i en åttiofemgradig vinkel har visst förmågan att skapa både snödrivor och trafikkaos.

När jag hade gjort mitt på Ica, så skulle jag gå tillbaka till bilen. I ögonvrån och genom snöyran så ser jag en reflexjacka med tillhörande kropp. Det stod en lapplisa vid min bil och skrev en parkeringsbot. "Herre jävlar", tänkte jag och började pulsa fram fort som fan genom snön. På vägen hann jag tänka ut tre taktiker för hur jag skulle kunna slippa undan min eventuella bot.
1) Låtsas vara från en ort långt, långt härifrån och på så sätt kunna skylla på de tydliga skillnader som finns mellan parkeringslagarna här och de som används i Ängelholm.
2) Ignorera röven av karl'n. Bara låsa upp bilen och åka därifrån som om jag ingenting sett.
3) Visa lite moobsklyfta.

Jag valde att köra på taktik nummer två. Fast gubben lät sig inte ignoreras och började prata på utav bara fan. Jag valde istället att spela mindre vetande och allt jag fick av han var en P-skiva. Vilket var anledningen till att jag från början höll på att få mina böter, för att jag saknade en.

"Spelar man bara dum så kan man komma undan med bra mycket", det var vad farmor alltid sa.
Publicerat i: Pelles vardag

"Gravid kvinna födde barn på cafégolv".

IKEA hylla vitrinskåp
Jag önskar jag hade en flott ursäkt till varför jag inte bloggade igår.

Det vore ju guld att kunna säga att man hjälpte till att förlösa ett barn under hela gårdagen. En ursäkt som ingen (i min värld) ifrågasätter. "Jag sprang på en stum kvinna på kvarterets fik. Plötsligt föll hon ihop på cafégolvet och genast började en unge krönas mellan benen på henne. Jag lät få mina händer steriliserade med baristamjölk och hjälpte sedan till att välkomna det nya livet till världen. Mamman till underverket blev så lycklig att hon började tala igen. Somliga har valt att likna händelsen som något hämtat ur bibeln".

Men nej, inga barn blev förlösta av undertecknad igår. Istället ägnades tiden åt IKEA-möbler från helvetet och Weeds. Visste ni att Alanis Morisette är med i femte säsongen? Hon är en duktig skådespelare fan, vem hade kunnat anat det? Peter Stormare, och hans återkommande ryska brytning, är med i sjätte säsongen också.

Jou not speek in maj kittchen not agän!
Publicerat i: Pelles vardag

Liket.

lik liket sexställning corpse sex
Sexställningen "liket".

Dagens lärdom: Om man googlar "sexställningar" så får man en träff på min blogg långt bak bland sökresultatet. Har jag hört.

...

Fick jag uppfinna en egen sexställning så skulle jag kalla den "liket". Jag är fortfarande osäker på hur den ställning skulle fungera i praktiken, men det är ett coolt namn. Rollspel kanske? Jag får lov att återkomma i frågan.
Publicerat i: Okategoriserbart

Lady Dahmer, Naisy, Cimon och Ketchupmamman.

lady dahmer naisy cimon lundgren ketchupmamman
Jag gjorde ett kärt återbesök på Bloglovin' precis. Som jag sagt många gånger innan så är jag ingen aktiv användare av tjänsten. Av hälsosamma skäl. Människor har fått ångestattacker av mindre. Jag såg hur som helst något inne på "min sida" som jag fann värt att kommentera: vilka bloggare jag delar läsare med.

"Personer som gillar den här bloggen (min blogg) gillar också:"

Lady Dahmer - Wow, det här för mig och Lady D ett steg närmre min planerade sammansvärjning mellan oss två. Exakt vad denna sammansvärjning ska gå ut vet jag inte riktigt. Än. Kanske något hårigt inslag? Ska jag vara ärlig så gillade jag faktiskt inte Dahmers blogg till en början. Faktum var att den ingick i min "provocerande bloggrunda", bloggar jag läser och irriterar röven mig på. Men en vacker dag så vaknade jag upp och fann mig själv gilla kvinnan. Som fan. Hon är smart, snygg och jävligt rolig. Allt som behövs här i världen.

Naisy - Lilla Anna i Australien... sicken sköning denna kvinna är! Hon är fyndig i sina texter och uttrycker sig förjävla bra. Utöver att hon lovat mig ett inlägg om Lamingtons och helt pissat på löftet, så finns det inget att klaga på. Anna är grym.

Cimon Lundberg - Delar jag läsare med ett av Paradise Hotels senaste ansikten? Folks, har jag inte lärt er någonting? Pff!

Karin Ketchupmamman - Karin är en av de bästa bloggarna där ute. Rekommenderas starkt som fan. Med betoning på "som fan". Läs! Helst igår!
Publicerat i: Bloggtips

Spökslottet.

spökslottet ghost castle
Jag har fått tag i ett (bättre begagnat) exemplar av Spökslottet, det absoluta kultspelet för folk i min ålder. Någon som kommer ihåg? Någon som spelat? Någon som är avundsjuk?

Ett tips: om det är någon ute i landet som sitter på det här spelet och inte bryr sig om det - sälj skiten! De är eftertraktade av nollor som mig. Personligen så kostade det mig ett stort hål i pengapungen. Men det var värt vartenda ruttet öre.

Nu får jag invänta julen och syrran. Det är bara hon,  liksom undertecknad, som har en femårings mentalitet och faktiskt vill spela det här. Så om en dryg månad blir det spelkväll.
Publicerat i: Pelles vardag

10 saknade TV-program.

gamla tv program saknade
Jag och några bekanta kom att prata TV-program från förr här om dagen och vilka program vi saknar i rutan. Jag spann vidare på det här innan jag somnade inatt och kom fram till att följande tio program (utan inbördes ordning) är de jag saknar mest:

1) 24 Karat. Jag minns inte det här programmet alls egentligen, inte mer än att jag gillade det som liten. Visst fanns det en ungdomsversion också?

2) Bullen. Här har vi det typiska programmet för oss åttiotalister, TV-programmens motsvarighet till Kamratposten. Jag minns hur surret gick i skolan när det var dags för "sexspecialen i Bullen", som man var tvungen att se för att kunna hänga med i snacket efteråt.

3) Glöm inte tandborsten. En vuxen, och till synes hög, man som apade runt på scenen och tjatade om tandborstar. Det gick inte att inte kolla.

4) På rymmen. Programmet som gav oss Hjalle och Heavy och Charlotte Perelli fortkörningsböter. Vi lekte det här på varje rast under ett års tid.

5) Det kommer mera. Får vara med på grund av introt och experimenterandet med green screen. Friskt vågat, inget vunnet.

6) Voxpop. Sveriges genom tiderna bästa program, tillbaka med det i rutan!

7) High Chaparall. Från tiden då Fredrik och Filip fortfarande var roliga.

8) Farmen. För att Farmen-Qristina stavade med "Q".

9) Sen kväll med Luuk. Jag tror jag var den enda som kollade på det här. Och jag gillade det som fan. Speciellt "arga leken"-inslaget som kom i slutet av intervjuerna.

10) Reuter & Skoog. Smör.

Har jag missat något?
Publicerat i: Film och tv

När är det läge att avsluta en sittning framför datorn?

databeroende pelles personliga pelle nilsson
Påsen pratar, del 4:

När är det läge att avsluta en sittning framför datorn?


Är det något jag kan, så är det att sitta framför datorn och slösurfa på diverse dussinsajter i flera timmar. Jag brukar gå efter ett par riktlinjer då jag vet att "nu är det dags att lägga ned det här":
- Ditt Facebook-flöde har slutat att uppdatera sig med folks meningslösa statusrader. Detta för att klockan är fyra på morgonen och sunt folk känner att sömn är viktigare än Facebook.
- När datastolens mystiska låtsasskinn har trängt in i dina porer för evigt vävt er samman, du och din stol.
- Om din första reaktion för att orka fortsätta sitta vid datorn är "vad trött jag är, jag behöver mer kaffe".
- När du börjar vrida på "gamla goa' hits från nittiotalet" på Spotify.
- Om du tror dig ha utvecklat utveckla benskörhet.
- När du börjar följa avdankade Big Brother-kändisar på Twitter.
- Om katten vägra ligga i din famn på grund av den sanitära olägenhet som du utvecklats till i brist på personlig hygien.

Cred till Huskatt som lämnade det här ämnesförslaget till mitt nya inslag här på bloggen, Pelles påse pratar. Lämna fler förslag HÄR!
Publicerat i:

Var ska jag donera pengar?

hjälporganisationer donera pengar
Jag försöker leva lite som jag lär. Periodvis. Det låter kanske ynkligt, men jag får perioder då jag försöker lämna goda ting och mätta det dåliga samvetet som kommer med att leva (relativt) lyxigt. Hittills har jag bland annat "engagerat" mig i miljöfrågor och gjort saker för att minska mitt ekologiska fotavtryck. Väldigt små saker. Som att cykla till jobbet under sommarhalvåret, släcka lampor efter mig, äta mindre kött och källsortera i den mån jag kunnat.

Nu har jag snöat in mig på att donera pengar. Men jag kan för allt i havet inte bestämma mig för vad jag vill donera pengar till, det finns minst trettio organisationer jag skulle kunna skicka bidrag till. Visst kan man donera lite pengar till flera organisationer, det förstår jag. Men jag känner hellre att jag sätter in några större summor till ett mindre antal organisationer, än att jag sänker många småsummor. Är det fel att tänka så? Om man ändå vore rikare.

Så låt oss ägna åt det lumpnaste av alla lumpna handlingarna, låt oss diskutera vilka hjälporganisationer som mest förtjänar en donation. Någon som har något förslag på vilka man bör stödja och varför? För jag kan fan inte bestämma mig.
Publicerat i: På tapeten

Episodes.


Det är dags att lätta på min inre TV-seriegeek för ett par minuter. Ovan ser ni trailern för Matt LeBlanc's, känd som Joey från Vänner (och historiens sämsta spin-off), nya projekt. Episodes, som serien heter, handlar om hur Hollywood vill göra sin egna version av en brittisk succéserie. LeBlanc spelar en extrem version av sig själv och det verkar bli bra. Serien har premiär i januari och, det bästa av allt, är ännu en serie från Showtime.

Alltså kan vi räkna med mycket våld, knulla och svordomar.

Och på tal om TV så kan det vara värt att meddela att:
- Säsong två av Nurse Jackie kickar igång 22:00 ikväll på SVT.
- Andra säsongen av Glee har slutat suga häströv och Gwyneth Paltrow visade sig ha en jävla pipa i veckans avsnitt.
- Helt Hysteriskt återvänder! Korka upp närmsta Bollinger-flaska!


Uppdatering: Bloggen verkar vägra fungera för många av er. Jag vet inte vad som är fel. Inte för att ni som har problem skulle lyckas se det här. Jag gissar på att det (som vanligt) beror på Blogg.se eller One.com. Vi väntar ett tag innan vi bryter ihop.
Publicerat i: Film och tv

Uppdatering av bloggvärlden.

kissie bloggkillar killar som bloggar pelles personliga
Jag har en ledig dag idag och jag välkomnar den med ett nyp på röven. Föreställ er en helg i Stockholm, som man kommer hem ifrån sent, följt av två dagar med tidiga jobbpass och ingen sömn. Så här lite som jag sovit de senaste dagarna... ja, jag trodde det var dödligt fan.

Nu på morgonen har jag uppdaterat mig i bloggvärlden. Det har tydligen varit en "beef" (äckligt ord) mellan Spiderchick och Bloggfrossa. Ganska ofarligt inlägg av Bloggfrossa egentligen. Kanske lät det lite väl bittert emellanåt. Men alla kan inte gilla en. Speciellt inte på internet, som skapades för att folk ska få leva ut sitt överkänsliga jag och/eller hata röven av sig.

En Eric skickade ett mejl till mig och bad om en kommentar angående Kissies inlägg om bloggkillar och hur ingen manlig blogg lyckas. I samma inlägg hade hon klistrat in en bild på tre sunkiga dokusåpadudes, två kända från Underutbildade av Tylösand och den tredje var med i något Linda Rosing-program för ett par år sedan. Min kommentar: kvinnan har en poäng. Alex Schulman är väl den enda svenska man att någonsin ha stor blogg? Eller har jag fel? Jag har inte så värst stor koll på "stora bloggar". Sen så vet jag inte om den där osäkra bruden ska vara speciellt nöjd med sin blogg heller, den är inte vidare värst.

Nu ska jag skaffa mig ett liv och sluta kommentera händelser ur cyberspace. Vad har hänt annars på sistone då? Något nytt om kungen och hans kaffeflickor? Har inga förflutna missar med drottning Silvia uppdagats? Jag har själv hört från säkra källor att hon en gång i tiden blev ollad i pannan. Och njöt av det.
Publicerat i: Pelles vardag

Tätningslister i Stockholm?

naturhistoriska terracotta army terrakottaarmén stockholm pelle nilsson
Jag upptäckte precis att jag kan ha skapat norr halvklotets mest torra kollage. Vi gjorde roliga grejer i Stockholm också. Så utöver häng på Naturhistoriska med femhundra kids, så spenderade vi också bland annat både tid och hundrafemtio spänn på en tiominutersutställning om terrakottaarmén. Jag vet nog inte vad jag tyckte om utställningen i sig, men priset bör sänkas. Gratis inträde någon? När försvann det? Inte konstigt att folk blir mentalt förslappade.

Halv ett i lördags natt så bestämde vi oss för att dra på casino. Det var skitkul! Vi ölade, lät bli rouletteborden och vann ihop pengar till söndagens lunch. Lena kom förbi en sväng och gamblade med oss också. Sen fick hon skäll för att hon drog fram mobilen bland alla spelautomater.

Lördagen avslutades med nattkäk på McDonald's vid fyrasnåret. Utcheck från vandrarhemmet var klockan tio dagen efter. Under gårdagen var jag med andra ord mäkta trött. Det är jag än.

Och en till sak. Tätningslister, är det något som stockholmare inte hört talas om? Vi satt i snålblåst på varenda restaurang och vartenda fik. Öm i leder och halsont blev resultatet. Tack för den, televerket!
Publicerat i: Resa

Naturhistoriska riksmuseet.

sheldon wine alcohol stockholm vin alkohol
Bild: Nyligen anlända till vandrarhemmet, slår på The Big Bang Theory och pimplar alkohol i plastmugg.

Det här inlägget är tidsinställt. Just nu så smeker vi stjärtfenan på en blåval. Eller vad som finns att se inne på Naturhistoriska riksmuseet. Hångla med en tvåhövdad kalv tror jag man får göra också. Om man bryter sig in.
Publicerat i: Pelles vardag

Under pressure.

we will rock you queen musikal musical
Ett par snygga bilder från igår. Vi hade bokat fel dag, så vi fick lov att glo på We Will Rock You igår. Hur var den då, musikalen? Mjaaaae.... jag vet inte. Jag gillar Queen som fan, men det där var lite småfånigt. En framtidsodyssé om hur rocken kom att förintas?

Jag var lite bakis också, så det kan vara därför som jag inte riktigt gillade den. Jag hade ju gått in för att festa igår, inte se på familjeunderhållning. Så vätskebalansen var lite rubbad.

Hittade Willie Nelson till Emma gjorde vi i alla fall! Var nöjd nu, bruden!

Nu ska vi ut på stan! Hörs snart!
Publicerat i: Pelles vardag

på tåget.


Blir avbruten.

Sitter på tåget nu och blir störd i mitt läsande (se aknepyntad GIF-bild ovan). Att jag alltid lyckas pricka in vagnen med springande och uppkäftiga glin, det är fan otroligt. Kan kanske vara min andra superkraft? Nu har jag den här och min förmåga att trolla fram människor från förr. Jag tänker hur som helst inte vara den klichén som klagar på skrikiga barn och föräldrar som inte bryr sig.

Jag låter istället mina krokben tala för sig själva.

Mitt X2000-fynd för 95 spänn har förresten byts ut mot ett bistrolöst skittåg. Fyrtio minuter längre restid än planerat känns så där.

Nu ska jag läsa vidare om Katniss Everdeen. Planerar att på något sätt försöka att få henne och Lisbeth Salander att brottas mot varandra. I Fanta. Någon som vet hur man ska gå till väga?
Publicerat i: Pelles vardag

Packad.


Om någon timma bär det av till Stockholm. Vi ska vara borta i dryga femtio timmar och jag har med mig packning för en tvåveckorsresa till Sibirien. Fan vad det suger att packa, folk har gått in i väggen för mindre! Sen har min gamla trotjänare, den blå Resteröds-väskan, gett vika också. Stand in blir Nettos gula påse.

Jag lyckas alltid med bedriften att ställa in hjärnan, oavsett var någonstans jag ska resa, på "U-landsmode". Man vet aldrig vad för resurser som saknas i Stockholm, som vi råkar ha här hemma. På landet.

"Tänk om det snöar, bäst att ta med långkalsongerna".

"Tänk om det blir skogsbrand, bäst att ta med sig den eldavstötande dräkten".

"Tänk om jag får till det, bäst att ta med munskölj".

Hörs ifrån tåget, nördar!
Publicerat i: Pelles vardag

Nancy och kompani.


Igår släpptes femte säsongen av Weeds, serien jag gillar av jävligt fel anledningar. Men vem betalar inte dyra pengar för att se knarklangande MILF's köra runt i hybridbilar, incestonani i studiesyfte och städer som brinner ned till grunden? Episkt skit!

Showtimes, bolaget bakom Weeds, alla serier är att rekommendera till alla som börjar bli trötta på den löjliga Huset Fullt-mentaliteten (fritt från svordomar och petting) som dominerar den amerikanska TV-seriemarknaden. Har ni sett Dexter? Ett mästerverk! För att inte tala om Californication eller United States of Tara. Se't!

Nu stänger jag in mig i mörkret med Nancy Botwin och kompani. Naken.
Publicerat i: Film och tv

Tråd i halsen.


Lite att göra på morgonen? Har du tråkigt mellan snoozningarna? Kanske är du torr på fel ställe? Botemedlet: svälj en tråd och dra upp den igen.

"Pelle, hur fan gör jag?" undrar du. Det är lätt! Hitta en tråd i örngottet som valt att göra sig jävlig genom att lämna väven. Dra ut den en bit, utan att för den delen häva av den, och stoppa den i munnen. Gör en kraftansträngning och fukta upp käften med saliv. Svälj tråden, låt några sekunder passera och dra upp samma tråd igen. Undvik helst att spy. Bonuspoäng till alla som lyckas med detta omedvetet.

Alltså: jag leder. Mörr'n på er!
Publicerat i: Pelles vardag

En gåva under utveckling.


Att köpa.

Hur vet man om man är synsk? Anledningen till att jag undrar, det är för att jag under en längre tid sprungit på folk som jag tidigare under dagen kommit att tänka på. Låt oss ta dagens exempel, jag kom och tänka på min gamla busschaufför som körde hem oss, mig och tvillingen, i grundskolan. Hans namn kom från ingenstans och jag har ingen koppling till honom mer än att han körde buss. Bara ett par timmar senare så träffar jag på honom.  Och det här har hänt flertalet gånger med diverse olika personer, allt ifrån konfirmationsassistenten till tjejen som jobbar i charken på ICA.

Och jag har sett True Blood, det är nu jag ska börja använda min "gåva" (läs superkraft) till min fördel. Utveckla den, se till att jag springer på folk som gynnar ens vardag och inte komma att tänka  på en massa onödiga statister från i fjol.

Det hela kan handla om en allvarlig släng av "slump" också, jag vet. Jag är inte den som är den.
Publicerat i: Pelles vardag

Till Pelle, 16 år.

death hippie drugs party
På bilden: tonåring inne på sitt fjärde sextonde år.

Påsen pratar, del 3:

Kör Twitter-trenden #tweetyour16yearoldself i bloggform - skriv ett brev till ditt sextonåriga jag.

Hej jag själv, sexton år!
Hur mår du? Jag mår bra. Jag vet ju egentligen hur du mår, din lilla tönt. Liksom alla pubertala tonåringar runt omkring dig så har du bra och mindre bra dagar. Du ogillar dina jämnåriga klasskamraters förmåga att högljutt och utan skam i kroppen klaga på andras, och även dina, fysiska "brister". Men en dag vaknar du upp, ett par dagar innan du fyller sjutton, och tänker "de kan suga höströv, jag är bara mig själv". Det blir ett bra val, du blir gladare av det. Kom ihåg det istället för att vara en moloken skitunge.

Sträck på dig!

Du fyller dina dagar med Lunarstorm och knyter dina första internetkontakter. Mitt tips: lägg ner Lunarstorm fort som fan. Du hinner bara blinka innan skiten blir torrt och tråkigt. Var en pionjär, lägg ner först av alla. Att vara först med något är coolt, dina vänner kommer att se upp till dig. Mer än så krävs inte för att imponera på merparten av tonåringarna omkring dig.

Sluta fylla upp Absolut Kuranten med vatten, päronen kommer ändå förstå att ni varit där och nallat. Och sluta drick vodka som en rysk maffiaboss! Bemöda dig heller inte med att börja dricka cider, redan när du är arton kommer smaken få dig att spy.

Håll fast vid dina gymnasiepeers, de är bra människor! Ni kommer dra iväg utomlands, hänga på festivaler och hälsa på varandra på era vitt skilda orter. Försök dock tala ur alla andra att dra till Arvikafestivalen. Inte vidare värst. Förutom The Knife då. Och allt vitt vin ni dricker hela helgen. Vem som köper ut, får du se. Du blir förvånad.

Ja, det var allt essentiellt (betyder "livsviktigt") du behöver ha med dig under de nästkommande sex åren. Tills vidare: ha'de gött!

Cred till Moa som lämnade det här ämnesförslaget till mitt nya inslag här på bloggen, Pelles påse pratar. Lämna fler förslag HÄR!
Publicerat i:

Ett inlägg om bildäck.


"Snökaoset" har kommit till Svealand. Med fet jävla råge.

Är för tillfället nervös över mina däck på bilen. Är det någon här som kan något om året-runt-däck? Jag har fått för mig att de inte ska vara något att ha. Har fått en del information av folk som berättat om "sina vänners vänner som varit med om det och det" när det kommer till deras året-runt-däck. Sanningshalten i sådan information brukar vanligtvis ligga på en stark tvåa. På en skala mellan två och sjuttontusen.

Ska fixa mig dubbdäck så fort lönen trillat in. Tills vidare får jag väl glida fram till jobbet.
Publicerat i: Pelles vardag

Kokpunkt.


Jag var på Max här om dagen och fick äran att uppleva följande samtal mellan en gäst och en anställd. Det löd (på ett ungefär) så här:

- "Ursäkta, men någon verkar ha städat bort min mat från bordet. Jag var på toaletten".
- "Men det verkar ju konstigt?"
- "Ja, jo... Kan jag få ny mat?"
- "Det verkar väldigt konstigt".
- "Men vad fan är det här? MTV?"

Haha! Det bästa med det här samtalet var att jag faktiskt stod och tänkte på det här klippet, och så kommer han och kör med samma referens. En fellow YouTube-nörd, de stöter man inte på ofta.
Publicerat i: Pelles vardag

Så mycket bättre.

så mycket bättre
Eftersom mitt liv varit "besudlat" av jobb och nöje, så har jag gått och blivit mer eller mindre avskärmad från omvärlden de senaste dagarna. Först missar jag kungens påstådda runtknullande med kaffeflickor och här om dagen fick jag veta att TV4 tydligen har fått till årets succéprogram, Så mycket bättre. Idag har jag kollat ikapp lite grann. Jag diggar idén, det är ett riktigt bra program!

Den enda jobbiga, om man ska vara så pass samvetslös och elak, är Lill-Babs och hennes rossliga pratsjungande. För mycket Klas-Göran för hennes del, antagligen.

Bästa uppträdena: September med Mikrofonkåt, Di Leva med Sträck ut din hand och Petter med Stockholm i mitt hjärta.

Någon annan som sett programmet?

Publicerat i: Film och tv

Analys av Blondinbellas tips.

blondinbella pelles personliga pelle nilsson
Blondinbella publicerade här om dagen ett inlägg med tio "tips" för hur man ska lyckas få en stor blogg. Personligen så tror jag inte att det är så lätt som Löwengrip skriver. Inte längre i alla fall. Kanske när hon började blogga för sex år sedan. Nu ska det bli till att man blir osams med orangefärgade flickebarn eller gör obegripliga videos som Flenza gillar.

Men för skojs skull, låt oss analysera Blondinbellas tio tips och väga de mot min blogg

1. Namnet på bloggen är viktigt, det ska vara lätt att komma ihåg.
Pelles personliga. Pellespersonliga. Peeeeelleeees persooonliga. Mjo, där drog jag på mig ett poäng! Hon har rätt i den här punkten faktiskt, den där Löwengrip. Det är inte alltid lätt att komma ihåg ultraspinnerbabe1233.blogg.se.

2. Uppdatera ofta och ha en tydlig bild på vilka typer av inlägg du ska skriva så slipper du få skrivkramp...

Uppdateringen kommer stötvis, så där blir det inga poäng att kamma hem. Men hade jag kunnat leva på att blogga och vara ledig mer än nu, då hade jag också pungat ut inlägg en gång i timman. Det där med bilderna fattade jag inte riktigt, men jag har de i alla fall. Bilder alltså.

3. Hitta en nisch där du är ensam. [...] det ät lättare att få en nischad blogg stor...

Duger min anti-Sverigedemokraterna-och-hata-Aftonbladet-blogg? Egen nisch: check!

4. Blanda nischen du valt med personliga inlägg. Till exempel “disktjafs med killen”
.
"asså åååh ja blir galän! älsklingen vill inte diska. suck killar asså!". Ett poäng till!

5. Var aktuell och skriv om händelser som dina läsare känner igen sig i
.
Aftonbladet rapporterar om iPhone-bugg = löjligt = ni höll med = ett poäng till!

6. Registrera bloggen på bloggportalen.se
.
Kan inte påstå att jag vet någon som faktiskt använder Bloggportalen, men visst är jag registrerad. Även om min räknare är helt åt helvetet.

7. Bygg upp ett nätverk med andra bloggar. Länka varandra om ni ses eller skicka ett mail och fråga om ni kan samarbeta tillsammans och kanske göra ett gemensamt repotage som hamnar i bådas bloggar...

Träffat sina jämlikar har man ju gjort emellanåt. Men reportage, vad skulle det kunna vara?

8. Var inte rädd för att uttrycka dina åsikter i bloggen, men tänk på att allt stannar på nätet. [...] Hur vill du profileras?
Ett poäng till! Jag är ganska bra på att hävda mig, speciellt mot genuint korkade åsikter. En av de ganska många ocharmiga egenskaper jag besitter. Jag vill profileras som smart och snygg. En ovanlig kombo.

9. Kommentera i andras bloggar, skriv något finurligt men spamma inte!

Heltidsjobb tömmer en på ork, men jag ska bättre mig på den här punkten igen. Noll poäng.

10. Hitta samarbeten med tidningar, kanske din lokaltidning kan låta dig skriva en grej för deras tidning, ett repotage om de största bloggarna i deras kommun?
...
Nerikes Allehanda, behöver ni någon krönikör? Kanske ni på Jordbruksnytt? Grävmaskinistbladet? Någon? Jag är villig!

Blondinbellas betyg till mig: du har en mindre mellanstor blogg! Du är för ful för att lyckas bättre och har för liten klyfta att utnyttja till din fördel. Fortsätt med din medelmåttiga grej istället, det klär dig bäst!
Publicerat i: Okategoriserbart

Kall.

döden death
Här vaknar man upp till halvårets kallaste dag och så får man inte värma upp huset till en anständig temperatur. Detta för att sotaren ska komma någon gång mellan klockan tio och två. Fan vad det har ränt män i hängslen här hemma de senaste dagarna. Under förra veckan så mjölkade päronen ROT-avdraget och hade en målare här som gjorde om i vardagsrummet, och idag är det alltså dags för den smutsiga mannen att komma och doppa sitt paket i hålet.

Nä då, jag bara skojar! Inget ont om sotare. Hederliga och trevliga knegare de där! Kanske man borde satsa på det yrket? Det verkar kul.
Publicerat i: Pelles vardag

Min helg: jakt & jobb

comic sans
Jag lever, jag lever! Om än knappt, men lever gör jag. Något som dött flera gånger om är däremot Comic Sans. Jag har nämligen börjat jaga på proffsnivå. Det fälls allt ifrån älgkalvar till äckliga nittiotalsfonter. Min internetbuddy Natalie tipsade mig om en bra hemsida för mina aggressioner mot just Comic Sans. Klicka här för att skjuta ni med!

(Obs! Jag jagar inte kreatur egentligen, bara typsnitt)

Jag har jobbat arslet av mig de senaste dagarna, men imorgon är jag ledig igen. Då ska jag blogga och svara på kommentarer. Jag har varit förjävla taskig på det, jag vet. Men kickar jag inte igång det imorgon, så får ni mitt hjärta på ett fat. Med nudlar på sidan.

Ni har mitt ord.
Publicerat i: Pelles vardag

The king.

the king elvis kungen
Vad har hänt med kungen? På TV säger de att "kungen inte vill uttala sig för tillfället" och tidningsartiklarna är lika kryptiska. Var finns Aftonbladets orädsla för att hänga ut folk när man behöver den?

Vad har han gjort? Hälsat på fel ortsinvånare igen?

Nu ska jag kurera min huvudvärk som är så stark att väggarna känner av tryckvågorna från dunkandet. Jag börjar med kaffe, ipren och vatten. I den ordningen.
Publicerat i: På tapeten

lussekatter.

lucia lussekatt lussebulle
Det råder julkoma här i huset, så här dan' före dan' upphöjt med sextio. Vi slängde ihop lussekatter till gapandet fråm Tommy Körberg och hans julskiva. O helga natt är bra skit. Nu ska vi svulla bullar till must och juleskum.

Det här inlägget är tidsinställt. Jag fick bråttom till jobbet och kameran stendog. Men bullhelvetena såg ut något så här:

lucia lussekatt lussebulle

Mindre löjligt inlägg väntar. Håll ut!
Publicerat i: Pelles vardag

Sveriges mest lästa blogg.


Godis.

Pelles påse pratar, del 2:

"Varför Pelles Personliga borde vara Sveriges mest lästa blogg".

Efter en lång process av SIFO-undersökningar, intervjuer och tortyr så finns äntligen svaret på en av livets största fråga: varför borde Pelles Personliga vara Sveriges mest lästa blogg? Svaret består av fem punkter som alla är likvärdiga med varandra.

1. Utseendet på undertecknad. Jag är lite av ett ögongodis, om jag får lov att säga så själv.

2. Alla pengar från mina annonser har gått till mitt hemliga projekt (mer om det om ett par månader). Detta visar på generositet, något som vi alla vet är en av grundpelarna i pyramiden som är "en mycket läst blogg".

3. Jag kan stava till "generositet".

4. Jag röker och knarkar inte, alltså lever jag som den sanna förebild jag är. Att jag gärna drar mig en platta öl eller ett par vinare när möjligheten infinner sig behöver vi inte tala om nu.

5. Jag har en systemkamera. Den mest vitala delen när det kommer till en populär blogg.

Cred till Therese som lämnade det här ämnesförslaget till mitt nya inslag här på bloggen, Pelles påse pratar. Lämna fler förslag HÄR!
Publicerat i:

Hård vardag.


En utmattande cappuccino i Rom.

Jag somnade halv elva igår. En hel dag med att göra ingenting tar mer på krafterna än vad man tro. Ugglade visserligen på ett fik i två timmar också. Kämpigt jävlar.

Somliga av oss lever på livets hårda baksida, tänk om alla kunde ser hur jobbigt vi har det här i mörkret. Hur vi sliter i vårat anletes svett, hur våra familjer blir försummade och hur katterna glöms bort att bli matade. Allt på grund den omänskligt kämpiga vardag man lever i.

Flämt åsido. Jag vet inte varför jag somnade så tidigt. Hög ålder kanske? Vaknade halv sex imorse gjorde jag hur som helst.
Publicerat i: Pelles vardag

bulle i ugnen.


Preggo (mer känd som syster Anna, icke-nunnan) är hemma och hälsar på. Ja, så är det! Hon sitter här vid köksbordet och läser sin torftliga deckare samtidigt som magen växer för varje minut. Så nu är man morbror to be också. Jag minns dagarna då syskonen inte kläckte ägg på löpande band. Det var smalare tider det.

Gå in på hennes blogg och säg "grattis till bullen du kokat ihop!". Kom igen, gör't!

Var har jag hållit hus? Jag har kodat om Addspirit-Annas (nunnan) blogg. Och det tog en jävla evighet! Men bra blev det. Hon är lätt att handskas med, den där Anna. Vi gillar lite samma sak när det kommer till bloggdesigner. Enkelt och lätt.
Publicerat i: Pelles vardag

Fatta eld.


Har legat och läst i Fatta eld hela natten, uppföljaren till Hungerspelen. Jag får lov att kalla även den här boken för ett mästerverk, för jag ligger med ständigt magknip. Ju hårdare knip, desto bättre bok. Handlingen är ännu råare och samhällskritiken svider fan så mycket mer.

Härlig anekdot från förra veckan: jag var inne i stan och skulle köpa på mig den tredje delen i serien, Revolt. Utan att överdriva, jag gick runt inne på Bokia i tjugo minuter och letade innan jag frågade om de ens hade boken. "Ja, du hittar den i ungdomshyllan, 12-15 år", svarade bokhandlarsnubben. Haha!

De här böckerna är alltså "ungdomsböcker" för att huvudkaraktären är sjutton bast? Jag som fått för mig att det var för mycket död, blod, slagsmål och kåterier för att det skulle få klassas som en bok för barn. Tji fick jag!
Publicerat i: På tapeten

10 saker du bör tänka på innan du kastar dig ner för en trappa.


Pelles påse pratar, del 1:

10 saker du bör tänka på innan du kastar dig ner för en trappa.

1. Tänk noga på hur länge du kan tänka dig falla. Önskar du endast falla en kort stund, överväg ett par-tre trappsteg. Undvik således rulltrappor och evighetstrappor (se bild ovan).

2. Allt blir roligare med lite bakgrundsmusik, så kör igång Julio Iglesias-plattorna.

3. Gör inget på tom mage, ät mycket fibrer innan ditt fall. Lite extra underhudsfett har heller aldrig skadat.

4. Undvik att göra skada på föremål runt omkring dig. Så flytta på mormors gamla porslinsfågel som hänger i trappuppgången, någon annan kanske vill ha den.

5. För att vara snäll mot dina medmänniskor - tänk på årstiden. Sommaren med sin rötmånad kan få minsta lilla äpple att blir oigenkännligt på två dagar.

6. Att vara finklädd har aldrig skadat någon.

7. Vid god ekonomi, överväg en exotisk trapp. Till exempel så har Eiffeltornet 1665 stycken trappsteg man kan avnjuta med en baguette och en flaska vitt.

8. Mata eventuella husdjur. Mata de väl.

9. Släck lamporna innan. Kom igen, var lite grön!

10. Nynna på Led Zeppelin innan, under och eventuellt efter fallet.


Det här blev ett ganska groteskt inlägg, hoppas jag inte klev någon på tårna. Cred till Linda som lämnade det här ämnesförslaget till mitt nya inslag här på bloggen, Pelles påse pratar. Lämna fler förslag HÄR!
Publicerat i:

Varning för stort scoop.


Jag såg den här artikelnAftonbladets hemsida förut.

"Första samtalet till redaktionen kom vid sextiden i morse.
– Varken min eller min sambos telefonlarm fungerade som det skulle. Vi var tvungna att ta taxi till jobbet, berättade en läsare.
"

Att Aftonbladet länge kört med sin löjligt onödiga syndabocksjournalistik är inget nytt, men vem har som första reaktion att ringa kvällspressen klockan sex på morgonen? För att mobillarmet krånglar? Fan vad löjligt.
Publicerat i: På tapeten

Lost.


Jag tappade min plånbok igår. Det är få grejer som pajar mitt psyke på så kort tid, som när jag inte hittar detta stycke låtsasskinn som innehåller mitt liv. För ens plånbok är ju jävligt essentiell med alla pengar, bankkort, kreditkort och körkort. För att inte tala om kondomen med ett bäst före-datum på 2001 och som ger en jävligt mycket tur (och triss i barn om man så vill).

Den här gången så hade jag flyt och hittade plånboken på parkeringen hemma. Jag missade den till en början för att det var för mörkt. Men jag hann ändå dra en extra repa till jobbet för att hetsleta efter skiten, så där har vi lite snygga psykfallspluspoäng.

En gång så var jag så säker på att jag tappat skiten, att jag ringde och spärrade alla kort direkt när jag kom hem. Vad tror ni då inte jag ser liggande framför mig på skrivbordet, när jag lägger ifrån mig telefonluren? Just det.

Men nya bankkort är alltid flott.
Publicerat i: Pelles vardag