Punk.

Jag kunde inte längre ignorera den vargavinter som råder utomhus och som har gjort så i veckor nu. Tygskorna var tvungna att bytas ut mot något varmare alternativ. Men tror ni några vinterbåtar finns att köpa? Nej. Antingen är skiten slut eller så finns det bara storlek 49 kvar. För alla, liksom en själv, köper ju skor när det blir som mest outhärdligt. Samma sak med gummistövlar, det är sällan man köper sådana i förebyggande syfte.

Så efter att ha finkammat alla större skokejdor på varmfodrat, så hittade jag kängorna ovan i den lokala billighetsaffären (delar för övrigt kundkrets med Lidl). De ser ut som något som borde sitta på en obstinat tonåring och är inte så bra fodrade som jag hade önskat. Men skiten rymmer fötter, ullinlägg och raggsockor, så de lär väl fungera bättre än ett par slitna Converse-pjucks från 2008.

Vänlig hälsning
punkrockaren.


KATEGORI: Pelles vardag

Och det svinhemliga projektet är...


Det är dags att tala ur skägget och berätta om "projektet" som jag pysslat med den senaste månaden. Det blir till att ha en julkalender här på bloggen. Det låter kanske inte så märkvärdigt, en annan har ju haft det runt juletider i flera år nu. Men den här gången finns det också svinfina priser med i leken. Förjävligt fina priser tíll och med.

Julkalendertema: "Pelles favoriter".

Till en början hade jag tänkt lotta ut tjugofyra ting, en sak varje dag fram till julafton. Jag började räkna på det och kom fram till en portonota på drygt 2000 spänn. Hur gärna jag än skulle vilja göra det på det viset, så är det pengar jag inte riktigt har för ett sådant här ändamål. Istället kommer julkalendern bestå av två goda ting - bloggtips och priser. Största delen blir mina tips på bra bloggfolk och på utvalda datum kommer ni kunna ha chansa att vinna svinfina grejer.

Sen har jag visst bestämt mig för att rimma julkalendern igenom. Hur pass bra jag bemästrar denna ädla konst återstår att se.

Snabbfakta:
- Vinsterna kommer att, med risk att säga för mycket, bestå av mina absoluta favoriter inom "kultur". Drygt uttryckt, jag vet. Ni får se.
- Allt är finnansierat av annonsintäkter och ur undertecknads plånbok. Skulle någon vilja sponsra med ett frimärke eller två, så är skiten väl bemött!
- Be awesome, get nude!


KATEGORI: Julkalendern

HP 7.1

harry potter and the deatly hallows angry
Flås.

Då var man en Harry Potter-rulle rikare. Jag gillade den här filmen riktigt mycket. Det är nog den första filmen i serien som jag tyckt varit genuint bra. Det var bara en enda grej störde mig och det var scenen med ormen och den gamla tanten (ni som läst boken vet vad jag menar). För barnvänligt gjort. Skittöntigt gjort faktiskt.

Kunde heller inte låta bli att tänka på Radcliffes flåsande i filmen. Allt tack vare krönikören Lotta Olssons artikel i gårdagens DN Söndag (som alla vi högintellektuella mer än gärna läser). "Daniel Radcliffe i rollen som Harry har ett, säger ett, sätt att reagera på alla känslor: han börjar flåsa. Absurt".

Hahaha! Det är jävligt kul för att det är sant! Han stänger käkarna, visar gaddarna och flåsar ut replikerna. Tänk på't nästa gång!KATEGORI: Film och tv

Julegröt och juleglögg på juleskyltning.


Ej Örebro.

Jag har varit duktig på att googla bilder de senaste dagarna. Det klappar vi mig på axeln för. Upphovsrättslagen kan slänga sig i bergväggen, det finns viktigare saker här i världen. Som att inte utelämna bilder i sin blogg. Jag tillhör skaran som faktiskt tycker att blogginlägg alltid ska innehålla en bild eller två. Som den understimulerade ADHD-unge man är, så finner jag att inläggen blir mer lättlästa då.

Idag blir det julskyltning i Örebro och fram mot middagstid så ska vi gå på Harry Potter och dödsrelikerna. Det blir inte sent, så jag drar väl till med en filmrecension senare ikväll. Som vanligt lär jag spy galla och skita knäck över den senaste rullen.

Bara för att jag och Happy Rotter-böckerna är BFF's. LOL liKzohm bah.KATEGORI: Pelles vardag