Tankar från sanitetspåsen.


Okej, så min fantasi har trutit här på bloggen de senaste dagarna. Vilket känns lite löjligt, då bredden på de ämnen jag brukar beblanda mig med sträcker sig från Star Wars till "varför alla borde få ligga med Lily Allen". Alltså ett ganska brett område att kunna beta havre från.

Därför inför jag här med min hjälpsamma vän plastpåsen (återanvänd och avsköljd efter att ha fungerat som förvaring för rökt skinka). Den här påsen ska fungera som en livlina de gånger då fantasin inte fått sitt och jag behöver något att blogg om.

Nu ska ni ska hjälpa mig fylla den med bloggmaterial.
För att jag är lat.

För att ni inte ska stå handfallna och oförstående, här är ett par exempel av ämnen som jag redan kört ned i påsen:
- "Tio för- respektive nackdelar till att inte åka till Lund och bli kalasradar med Wingers".
- "Hur Twilight kom att förändra mitt liv och ge mig kronisk diarré".

Ni fattar, kör er grej!

Kanske gör jag en ny kategori av skiten också. Måste bara ha ett schysst namn först. "Tankar från sanitetspåsen", vad sägs om den?
Publicerat i: På tapeten

Vintertid.


Efter en sovmorgon i Rom.

Hades bevare mig väl, det är ju vintertid idag! Jag som precis vaknade upp, såg att klockan var kvart i elva och gav mig själv ett par knytnävar i magen. Sen såg jag på datorn att det var dags för vintertid och genast satte placeboeffekten in. "Jaha, är klockan bara kvar i tio? Vad skönt, då mår jag visst skitbra!"

Ni vet hur det ligger till, jag och sovmorgon är ingen bra kombination. Tur att den mentala misären kan avstyras med lite inbillningsförmåga.

Så vad gjorde jag igår? Jag var inne i stan och käkade mat med folk hela dagen. Jag var inte bjuden på någon halloweenfest i alla fall, så mycket vet jag. Första gången på jag vet inte hur jävla länge. Men jag överlevde.

Eller gjorde jag verkligen det?

...
Publicerat i: Pelles vardag

Skor! Köp! Nu! Köp! Skor!


Jag fick ett mejl igår om att göra reklam för en sajt som har utlottning av Uggs-skor. Det enda jag behövde göra var att nämna hemsidan i förbifarten och tjäna fyrtio pund för besväret. Mejlet kan ha varit ett spam, jag är inte helt säker. Det såg äkta ut i jämförelse med "congrats youve won £1,000,000,000. just send me your bank information"-mejlen som man får mellan jämna mellanrum.

Jag beslöt mig hur som helst för att skita i det. Det finns ingen chans i havet att jag på ett naturligt kan nämna en skotävling och komma undan med det. Speciellt en tävling för kvinnopjucks. Fula sådana dessutom.

Men om det finns något företag ute i landet som vill bli nämnda i ett inlägg eller två, så är jag inte omöjlig. Så länge det inte är skor då.
Publicerat i: På tapeten

mina gener och jag.


Jag

Jag har varit ledig hela veckan. Vilket inte har märkts i bloggen, jag vet. Det är skam på torra land! Hur som helst, eftersom jag varit ledig så har jag "unnat" mig att sova ut (flådigt). Ingen väckarklocka har använts och jag har sovit tills dess att jag vaknat runt tio-elva. Och jag har mått skit alla dessa dagar och inte blivit pigg förens runt tiosnåret på kvällen.

Idag: klockan var ställd på sju och man är skitpigg.

Den som hade turen att få blanda ordningen den pool av gener som är min kropp måste ha haft förjävla roligt. "Öh du, släng ned lite powerhårväxt och udda sömnvanor också, höhö!".

Är det nu man ska skylla på Gud?
Publicerat i: Pelles vardag

Hår.


I gymnasiet så färgade jag håret brunt. Av ren lathet så har jag bara fortsatt med detta färgande. Fram tills för ett par månader sedan. Just nu ser jag ut som en av morsorna i Ensam mamma söker i skallen. Men jag har planer på att återgå till ett mer råttfärgat stadium här i livet, för redan i morgon ska jag klippa av skiten.

Vem gav mig förresten förmågan att gro hår som ett penntroll? Det var fyra veckor sedan jag sist kapade helvetet och det har redan växt ner till ögonen. Det är så jag vet att jag måste klippa mig, när sikten blir sämre.

På tal om hår, det var hårstrån på vänstra handen jag visade upp igår. Den som gissade "hand" först var Gunsan. Men Anna var snäppet fränare som satte rätt svar med sin gissning på "vänster hand".
Publicerat i: Pelles vardag

Sökes: resekassa.

Vilket är ditt drömresemål?

Låt oss dra till med en "dagens fråga" igen (idé snodd helt utan skam från Kenza). Ganska torr fråga idag, jag vet. Men jag kunde inte låta bli att klura på den nyligen, när jag var ute och gick med hunden. Jag har nog fler än ett resemål som jag verkligen vill uppleva. Resemål som är lite mer udda än den typiska svennebananchartern till Sunny Beach. Vilket det inte är något fel på, det säger jag inte. Jag skulle också kunna tänka mig all inclusive och att dansa på nattklubbar som bara spelar Black Eyed Peas.

Mina tre (morbida/udda/nördiga) drömresmål:

Tjernobyl - Klandra mig inte nu! Jag vet att det handelscentrum som en gång i tiden var Tjernobyl, idag mest fungerar som gravplats och en spökstad med sina DDR-ruiner. Men det är just det som är så jävla fascinerande, att det lämnats åt sitt öde. Jag är överlag intresserad av hus som lämnat precis som ägaren bara tagit sin jacka och gått iväg. Det är väl en typ av pervers läggning, antar jag.

Familjen Franks gömställe - Det här är kanske inte helt otippat, då jag en gång i tiden skrev om Anne Franks dagbok här på bloggen. Det är kanske inte den bästa bok jag har läst, om man nu får lov att säga så. Det får man kanske inte? Helgerån någon? Men det som gör den bra är det faktum att det skildrar verkligheten under nazismens storhetstid. Tänk att sitta fast i samma ställe under två års tid. Det är jävligt starkt. Jag skulle absolut vilja vandra bakom den där bokhyllan och se hur de bodde. Fast jag har fått för mig att man inte får gå upp på loftet. Någon som vet?

Roadtrip i USA - Route 66 och ett nedcabbad vrålåk, sen är jag redo att göra USA osäkert med min närvaro. Fast inte riktigt. Jag skulle vilja åka runt och kolla på alla hus som är kända från TV-serier. Jävligt nördigt, jag vet. Men jag skulle lätt besöka Fishers hus från Six Feet Under, käka i Seinfeld-resturangen och klättra upp i brandstegen på det hyreshus som syns i Vänner. Lite såndana grejer. Få spö av en rasistisk polis vore något också. Dricka blaskigt kaffe på Manhattan har jag också hört att man borde göra.

Nu vet ni! Om någon har lust att punga ut ett par hundratusen till en fattig knegares udda resmål, säg bara till. Ni kan få en länkning som tack. Eller något.
Publicerat i: Resa

Kodhjälp sökes!


Önskat resultat.

Så jag fick för mig att börja koda i ordning mitt kommentarsfält här på bloggen. Det var ju bara fyra månader sen som resten av bloggen fick sig ett lyft. Nu har jag i alla fall kört fast och jag orkar fan inte läsa fler flummiga trådar på datanördsforum. Sen kom jag på att jag har en blogg och läsare som jag mjölka på information. Alltid är det någon expert på HTML- och CSS-kodning som sitter här och läser.

Vad är det som är fel? Jo, jag vill att den grå färgen på headerna till kommentarerna bara ska gå längs med namnet på den som kommenterar. Istället så, som ni kan se nere bland kommentarerna, sträcker sig den gråa färgen längs hela sidan. Vad gör jag för fel? Är jävligt tacksam för svar!

Min nuvarande kod:
.commentheader {
font-family: arial black, sans-serif;
text-transform: uppercase;
background: #ADAFB2;
height: 19px;
font-size: 15px;
font-weight: 900;
color: #FFF;
line-height: 130%;
padding: 2px;
margin-left: 30px;
margin-top: 25px;
margin-bottom: 2px;
}

Den där webbdesignkursen var väl spenderade pengar.
Publicerat i: Pelles vardag

Gissa kroppsbehåringen.


Det är dags för comebacken för Sveriges mest hatade och minst saknade tävling: gissa kroppsbehåringen! Av någon anledning så finner folk att det är osmakligt med bilder på öppna hårsäcker och (tillsynes) meterlånga hårstrån.

Men alla kräktankar och toalettbehov åsido nu, gissa var någonstans, på underverket som är min kropp, ni kan hitta stråna på bilden ovan. Rätt svar belönas med en länkning och, som vanligt, spö på posten. Och äran! Inte att förglömma.

Ledtråd: stället är något man handskas med dagligen.
Publicerat i: Tävlingar

Rocky Horror.

INLÄGGET INNEHÅLLER SPOILERS!

INLÄGGET INNEHÅLLER SPOILERS!

I veckans avsnitt av Glee (sändes i Amerikatt under gårdagen) så sätter klassen upp sin egna version av The Rocky Horror Show. Tydligen så ska den här musikalen vara en "stor grej" att ha göra med, då det är den utmanande sexshow som den är.

Jag hade aldrig hört talas om den. Det ringde inget fickur.

Visserligen så är väl musikaler inte min starkaste sida (något som glädjer till min svältfödda Y-kromosom). Jag vet vad Grease är för något och jag har sett The Sound of Music ett par gånger i mina dar'. Och jag tror mig också ha de båda soundtracken på skiva, nu när jag tänker efter (Y-kromosom död). Men längre än så sträcker sig inte mina kunskaper i den bemärkelsen att jag vet vad de olika musikalerna handlar om.

Så jag googlade The Rocky Horror Show. Visste ni att skiten bland annat innehåller hjärndonationer, monster, transvestiter, ishacksmord, otrohet, sex, skalliga betjänter, kannibalism och utomjordingar? Visst låter det förjävla grymt? Jag vill se. I USA så har man också midnattsvisningar av filmen, där publiken klär ut sig till sin favoritkaraktär och skriker med till filmen. "How 'bout a toast" är en av replikerna och då ska man kasta rostat bröd på bioduken.

Låter skitkul!
Publicerat i: Film och tv

Hemligt projekt och Bokia.


Del av hemligt projekt.

Anna, jag har inte dött! Jag har ägnat dagen åt att planera mitt övergenerösa bloggprojekt som kickar igång om ett par månader. Jag nämnde det här om dagen och nämner det nu igen. Bara för jävlas.

Var inne en sväng på Bokia förut. Hur kommer det sig att deras pockethylla alltid består av fem sjättedelar deckare? Och av resten av titlarna så är dryga sextio procent Stephen King-böcker. Jag vet att jag är en av de få svenskar som tycker så här, men jag finner att både deckare och Kings böcker är snarkfest i litteraturform. Jag försökte mig på Varsel (The Shining) här om året och skiten var så träig att huvudet klövs på mitten. Men jag är ett stort fan av filmen! Kom igen, bara musiken får en att skita knäck.

DAGENS FRÅGA: någon här som sett om bokhandlare har böcker i prisgrupp "A"? Brukar leta, men har aldrig hittat.
Publicerat i: Pelles vardag

Pump(a) it!

Eftersom min bil kom med "året runt"-däck, så har jag ledigt från kånkande av hjul här hemma. Och att hjälpa andra med deras vinterdäck är uppenbarligen inte min melodi (märkte jag). Istället frågade päronen om jag ville skära till pumpan de köpte på sig idag. "Du får fria händer" sa de när jag frågade hur de ville ha den.

Orden "fria händer" gav upphov till brainstormande. Jag funderade länge på att göra något ut av följande motiv:


1. Bokstaven P för Pelle. Eller pumpa. Båda passar jävligt bra i tider som dessa, pumpa för det är Halloween och Pelle för att skulle ha varit den sanne och jävligt snygge konstnären.
2. En emoticons. För att internet är coolt.
3. Ullared-logotypen. För att alla svennebananbönder här i trakten skulle ha gilla't. De skulle nog rent utav slagit Crocsen i taket av tillfredsställelse.
4. Ett frågetecken. Som en hyllning till Sverigedemokraterna och deras politik.

Bubblare: en kuk, Family Guy-logotyp och självporträtt.

Det blev till slut ett taggigt, klassiskt pumpnylle. Jag kan ta kort på det om ni vill.
Publicerat i: Pelles vardag

Pelle eller Per?


Relle Nilssnn

Jag fick en fråga en fråga i förra inlägg som jag tänkte svara på nu. "Jag har funderat på en sak, heter du Pelle eller är det Per?".

Det är faktiskt en hel del av er som frågar mig detta, så det är väl lika bra att punga ut svaret nu en gång för alla. Inte för att det är någon hemlighet. Som ni ser på körkortet ovan så är mitt förnamn Pelle och jag är en av de få som tilldelats det namnet efter 1965.

Och ifall ni undrar hur det kommer sig att jag valt att censurera delar av informationen, så är det för att slippa bli mördad i sömnen.

Kuriosa:
1) Min handstil var extra taskig dagen då jag skrev den där signaturen. Jag var extremt jävla skitnervös inför uppskrivningen.
2) Justin Bieber var inte först med den där frillan, vad var det jag sa.
3) Min storebror heter David, min storasyster fick namnet Anna, tvillingbrorsan heter Olle och Astrid Lindgren snodde vår livshistoria till Alla vi barn i Bullerbyn.

Fortsätt ställa frågor! Vi kan ju ha det som en grej här på bloggen. Precis som Flenza.
Publicerat i: Pelles vardag

04:52


Just nu: undertecknad ligger till sängs och drömmer om småstadslivet i Poltergeist och myrornas kriget som satte igång allt.

Tid till vaket tillstånd: cirka 4-5 timmar.

Allt det här får ni se tack vare blogg.se's nya funktion! Prisa gudarna!
Publicerat i: Pelles vardag

blogg.se's nya funktion.


Jag testar Blogg.se's nya funktion

Så Blogg.se har (äntligen) öppnat upp för möjligheten att kunna tidsinställa blogginlägg i förväg. Åtminstone så tror jag det är så den där kalenderknappen funkar.

Och det här öppnar ju oändligt många dörrar! Tänk er följande scenarion:

Er reaktion: "Oj, Pelle är uppe tidigt och bloggar idag! Han är verkligen både alert, snygg och en sann förebild!"
Sanningen: Jag sover.

Er reaktion: "Oj, Pelle måste verkligen ha långledigt från jobbet så mycket som han bloggar. Har kan kanske fått sparken? Borde vi kontakta Falsksanning?
Sanningen: Jag jobbar.

Er reaktion: "Pelle är fan bäst!"
Sanningen: Jag är fan bäst.

Det här kan bara bli bra för er del. Mera mig själv till er.
Publicerat i: På tapeten

Somewhere.


Nu är jag hundra spänn fattigare, och en Sofia Coppola-upplevelse rikare. Igår gick vi hennes senaste rulle Somewhere. Egentligen en nödlösning för att The Social Network var fullbokad och ingen mer än jag ville se Buried

Och det här var... ja, det var en helt okej film. Jävligt mycket Coppola och jag gillar henne. Det finns aldrig någon spikad handling i hennes filmer, så de blir ju lite speciella i sitt sätt att föra historien framåt. "Pretentiöst" tror jag många skulle kalla det. Speciellt folk som gärna ser på filmer med "gift dig inom trettio dag och ärv en miljard"-handling.

Bäst med Coppolas filmer är musiken. Så är det jämt. Det är hennes och Tarantinos filmer som alltid håller hög klass på musiken. Har ni hört The Virgin Suicides-soundtracket? Eller musiken från Kill Bill? Bra skit!

Jag är fan bra på det här! Det här med hobbyfilmkritiker, det är min nya grej! Nu ska jag jobba vidare.
Publicerat i: Film och tv

Jag behöver en hobby.


Jag och en servett.

Just ja, bloggen ja... Jag glömde av er igår. Jag, liksom resten av cyberspace, verkade alla ha bättre saker för sig igår. Jag själva ägnade min tid åt att äta satsumas och fundera på att se på Indiana Jones-filmerna eller inte. Längre än så kom jag aldrig.

Annars så tror jag att jag håller på att utveckla svår ADHD. Jag har varit rätt så säker på att det, fram tills nu, har varit en sjukdom man fötts med. Men som det medicinska icke-underverk som är min kropp, så jag säker på att jag utvecklat denna bokstavskombination. På grund av ren tristess. Det har på riktigt känts så de senaste dagarna. Igår var jag så uttråkad att jag vankade av och an mellan mitt rum och köket.

Jag behöver en hobby. Någon som har ett förslag på hobbys man kan ägna sig åt på fredagskvällar? Ni vet, när man får lov att vara ensam, för att man ska upp och jobba klockan fem dagen efter? Och saker man kan underhålla sig med när bankkontot tryter? Tipsa gärna!

Ikväll ska jag på bio (för pengar jag inte har). Kanske borde bli min egen filmkritiker?
Publicerat i: Pelles vardag

snö / vomering.


Visst är årets första snö (efter sommaren) lite som första spyan vid magsjuka? Man tänker att skiten försvinner snart. Och innan man vet ordet av så kommer det mer.

...

Okej, det där var en jävligt dålig liknelse. Jag satt faktiskt vid TV:n nyss och försökte komma på en metafor för årets första snö. Hur den faller ner på kvällen, smälter under middagstid dagen efter och skapar slask upp till knäna. Entering vomeringstankar.

Fast snö i all ära! Jag hade gärna sett två extra månader med snö.
Publicerat i: Pelles vardag

glee - the porno episode.


De senaste dagarna har internet och många amerikanare (så klart) upprörts över bilder på skådespelarna i Glee. Tre personer ur skådespelarensemblen har låtit sig fotats till magasinet GQ. Tydligen så påstår en del av de som är kritiska till bilderna att de uppmuntrar till pedofili och barnövergrepp. Att skådespelarna i själva verket är närmre trettio år än sexton, som de spelar i serien, är det ingen som verkar bry sig om.

Som den helylle svensk man är och uppfostrad av föräldrar som överlevde sjuttiotalet, så tycker jag inte det här bilderna är jävla märkvärdiga. Snarare för påklätt för att egentligen orka bry sig (säger han som bloggar om saken). Snygga geeks, men ofarliga bilder.

Provocerande är istället bildkvalitén. Kom igen, det här påminner om riktigt dåliga fyllekort. Fast det kanske är det som är poängen?
Publicerat i: På tapeten

rastblogg: ämne TV.


Sitter på rast och glor på TV. Följande har helt eller delvis avverkats:

Vem vet mest - Grymt program. Utom geografifrågorna. Vem fan vet vilka länder gränsar till Mongoliet på rak arm? Just det - ingen.

Two & a half men - Charlie Sheen. Nog sagt.

Paradise Hotel - "Asså orka vara taktisk, jag pallar inte längre!". Snygga småbarn. Låg intelligensnivå.

Halv åtta hos mig - Helge Skoogs som expertkommentator gör hela programmet.

Det var det. Lagom meningslöst inlägg. Hörs snart!
Publicerat i: Film och tv

Barnlösa Lotta.


Så jag var och handlade lite käk på ICA igår förmiddag. In kommer traktens unga morsor, som blivit på smällen av mopedpojkarna på hörnet, med sina barnvagnar. För det är den trend som råder i Närke just nu - barn först vinner. Helst innan man fyllt tio.

Jag kan inte hjälpa att höra vad de båda morsorna säger till den tredje tjejen som var med, den "barnlösa". "När ska du ha barn då, Ulla?", frågade de henne. Precis som om livet springer henne förbi och skaffar hon inte ett glin innan hon är arton fyllda, så kan det vara för sent. "Jag vet inte om jag vill ha några", svarade hon.

Det blev ett jävla kackel!

Den som aktivt "tar avstånd" från barn, som går emot svennenormen som säger att alla måste ha minst en knodd, kan ju inte ha det lätt. Just i det här fallet så kanske tjejen ovan, som var max sjutton bast, faktiskt kommer ändra sig. Men det finns ju vuxna som inte vill ha barn. De som gör både sig själva, och sina ofödda barn, en tjänst genom att inte bli föräldrar. Och jag tror jävligt många har svårt att greppa deras beslut. Speciellt de som redan har ungar själva.

Uppmuntra beslutet istället vad fan! Världen är överbefolkad som det är.
Publicerat i: Okategoriserbart

Kumbaya my Lord.


Golvvärmen i det här bygget är alltid värst på våren och hösten. Det är kanske inte så konstigt egentligen, för antingen är det tjugo plusgrader eller tio minusgrader utomhus. Skiten hänger väl inte med när vädret dansar jitterbugg. Det är bara det att jag inte gillar att sitta framför brasan som en scout och värma mig.

Jag är för cool för det. Och att det luktar bränt hår emellanåt gör inte saken bättre heller. Det är mina hobbitfötter som tar stryk.

(Jag skrev det här förut, glömde bort det. Nu har jag rast!)
Publicerat i: Pelles vardag

vakuum.


Kalsongerna ovan köpte jag i Ullared när jag var där för några veckor sedan. De är av det mindre vackra slaget, jag är medveten om detta. Men det var en ständig kamp att nå fram till hyllorna. Så när man väl fick loss en arm från pensionärernas polisgrepp, då fick man lov att rycka till sig första bästa underklädesplagg man förmådde att nå. Jag fick alltså (bland annat) tag i paret ovan. Med ett plastigt nittiotalstryck. Av märket Rebel Rock. Wöw!

Nu är det så här att det här UFO-fierade dödskalletrycket (smyckat med en rosa ros) vägrar släppa igenom luft. Det uppstår ett vakuum och kom på mig själv med att vara fuktig på vänstra skinkan när jag jobbade igår.

Nu vet ni!
Publicerat i: Pelles vardag

veckans kåta ögon 2.0


Nu till dagens bästa.

När jag bodde i Norrköping för något år sedan, så hade jag ett inslag i bloggen som kallades "veckans kåta ögon". Jag är inte helt säker på hur det fungerade, men jag tror det gick ut på att jag utsåg en person som gjort något bra under den gångna veckan, samt en som gjort något dåligt. Detta utan att motivera varför, de blev bara valda. Enastående idé, jag vet. Att inslaget kallades "veckans kåta ögon" hade inget med sex eller "kåthet" att göra, de var bara ett roligt namn (just då).

Och precis nyss så testade jag en onlinetjänst där man kunde se varifrån ens hemsida eller blogg "länkas". Jag testade med att söka på min blogg. En av träffarna blev sajten ovan, Sveriges fetaste porrblogg. HAHAHA! Det var alltså den där "veckans kåta ögon"-bilden som jag gjorde till mitt återkommande inslag här i bloggen och som fortfarande hade min blogg som bildadress.

Och den används nu för på riktigt utse vem som har kåtaste ögon i Sveriges avklädda baksida.

Aaah... det här gjorde min dag!
Publicerat i: Bloggtips

...featuring Norah Jones.


Hösten bästa skivsläpp (och den enda releasen där jag känner igen artisten) är utan tvekan Norah Jones' album ...featuring Norah Jones. Kvinnan samlar alla sina duetter, gamla som nya, på en och samma skiva. Det här kommer bli så jävla bra att jag får lust att kladda ned något. Mest av allt ser jag fram emot covern av Johnny Cash-låten Bull Rider, en låt som jag aldrig tror jag hört i Jones-tappning förr. Sen tror jag också Roxy Music-covern kan bli något att ha, även om jag inte är något vidare stort fan av just det bandet.

Skivan släpps 17 november. Köp den! Eller låt bli.
Publicerat i: Musik

MT STHLM I NVMBR!


Det var fler än jag som haft en skittrist helg, det märkte jag förut när jag samtalade med folk. På en halvtimma hade vi fått utlopp av våra understimulerade sinnen och bokat in en helg i Stockholm i mitten av november. Nu kan vi inte bestämma oss för vad vi ska göra på lördagskvällen, det enda vi vet är att det ska vara något riktigt svennigt. Och att vi kommer kunna vilja bli/vara på lyset.

Vi har planer på att antingen gå på RAW Comedy Club, vinter-R.E.A eller We Will Rock You. Om ni hade velat känna er som (onyktra) villaägare, vilket hade ni valt?

Ett ställe som är spikat är i alla fall Naturhistoriska riksmuseet. Fast det är mer coolt än svennigt.
Publicerat i: Pelles vardag

gissa vad!


Jag håller på och svider generösa planer för den här bloggen. Riktigt generösa planer faktiskt. Jag tror ni kommer att digga det som fan! Så klart kan jag inte säga något än, det vore att bryta hederskodexen som styr bloggvärlden. Om du har några planer - låt bli att säga rakt ut vad dessa planer är. Bara för att jävlas med de som läser.

Men håll ut en månad eller tre, så kommer ni snart fatta galoppen!

Jag känner mig som en helylle Grymt rolig person eller Karin Olofsson. De undanhåller gärna detaljer, de där två. Sluga som ett par rävar.
Publicerat i: På tapeten

skogshuggarna och deras espresso.


Ett av favoritögonblicken här i livet, det måste vara när en riktig skogshuggare till man går in på ett fik och beställer en "sådana där espresso". Sedan när koppen, med knappa decilitern kaffe, ställs fram åt honom så utbrister han något i stil med: "men vad fan då, är det här allt?".

Ja, det händer relativt ofta att jag får lov att uppleva scenariot ovan. Lika roligt varje gång. Sen bor man ju på landet också.

Hur kan man förresten ha missat vad en espresso är för något? Det är ganska duktigt gjort.
Publicerat i: Okategoriserbart

Jordelivets tråkigaste dygn.


Tak anno sent 70-tal.

AAARGH! Den här dagen kommer gå till historien som jordelivets tråkigaste dygn. Jag har bokstavligen ägnat mestadels av tiden åt att stirra upp i taket. Jag tog mig visserligen till Ica en snabbis också och handlade på mig lite åderförkalkande proviant. Inte för att det var upplyftande på något vis.

Det här, små barn, är livet som vuxen i ett nötskal! Man växer upp, folk flyttar långväga bort och fortsätter sina liv. Och får man själv inte tummen ur röven och hänger på, då blir man lätt kvar själv i en gudförgäten håla utan några som helst nöjen.

Fast okej, jag har det inte fy skam. Stan ligger dryga kvarten på motorväg bort och jag har fortfarande fullt av bekanta kvar här i Närke. Jag vet egentligen inte varför jag inte fått något social kontakt idag. Ibland duger väl bara de bästa peersen. De människorna man umgås med i slitna kalsonger och skäggstubb, ni vet? Och de är alla över 80 minuters bilfärd bort. Inga man besöker oplanerat och med endast ett par hundra spänn kvar på kontot. Om man ändå var rik som ett troll. Ett snyggt troll. Med bra hållning.

Just ja, det var förresten sojan som var gammal. För att soja suger.
Publicerat i: Pelles vardag

24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.


Jag låg in på småtimmarna i natt och läste klart Hungerspelen, den första delen ur trilogin med samma namn. Som jag hållit mig för att skriva mer om den här boken än vad jag gjort. Jag kände att om jag släppte alla spärrar, så skulle ni ha blivit tvungna att uppleva ett scenario likt det som inträffade när jag sett klart på Six Feet Under. Ett evinnerligt jävla tjat och ältande. Men kort och gott kan jag bara säga att det här är en av de bästa läsupplevelser jag någonsin haft.

För er som inte vet något om boken, så är det en futuristisk äventyrsroman som kretsar kring Hungerspelen. Detta Hungerspel som är ett återkommande årligt evenemang som går ut på att 24 ungdomar blir utvalda från Panems, det forna Nordamerika, tolv olika distrikt till att strida för sina liv. Förstapris är livet i behåll.

Det låter inget vidare när man ska återberätta handlingen, jag är medveten om det. Men det här är så jävla bra! Läs boken eller gå av på mitten!
Publicerat i: På tapeten

om veckodagar.


Person 1: "Vad händer ikväll då? Krogen?"


Jag: "Ja, jag ska dricka. För att somna skönare"

Person 2: "Ska du med ut ikväll eller?"

Jag: "Nä, jag har planer på att somna till Doobidoo, du!"

När exakt började man inte orka göra något på fredagskvällar? Jag personligen är trött nio av tio möjliga fredagar. Det har blivit min nya söndag, en vilodag. Söndag som för övrigt har gått och blivit till ett ångestladdat dygn. Det spelar ingen roll om man är ledig dagen efter, jag har ändå ett söndagstristessmoln över mig och är arg över att det snart är måndag igen.

Veckans bästa dagar är tisdag och lördag.

Det här inlägget tog en bra vändning, jag gick in för att skriva om min händelselösa fredagskväll och fick till det här. Säger väl i och för sig en hel del.
Publicerat i: Pelles vardag

23-åringen.


Jag har fått nys om vem 23-åringen är, denna beryktade Örebro som gjort livet odrägligt för så många.

Killens vännerantal på Facebook sjunker för varje timma som går och jag kom precis på mig själv att tycka lite synd om honom för detta. Sen blev jag äcklad av min egna tankegång. Snacka om att hitta en ny lägsta nivå hos sig själv, sitta och sympatisera med en serievåldtäktsman för att denne förlorar vänner på nätet.

Det är väl det minsta han ska förtjänar att ha just nu, kan jag känna.
Publicerat i: På tapeten

november 2008.


Låt oss leka en lek: vilket av föremålen på bilden ovan hade ett bäst före-datum på november 2008?
1) den sliskiga fjortislikören,
2) den lokalproducerad salladsdressingen,
3) en tom flaska chilisås,
4) sojan,
5) mjölkchokladen eller
6) den fulla flaskan med chilisås?

Med rätt svar kommer rikedom, ära och berömmelse. Allt sponsrat av addspirit.blogg.se och Pussy kattmat.
Publicerat i: Tävlingar

hipsterkänsla raserad av P4.


Följande scenario (se klipp ovan) utspelade sig imorse.

Jag som precis fått känsla av att vara lite hipp, att jag "hängde med" och var uppdaterad i musikvärlden. Och så har jag inte sträckt mig längre än P4's spellistor. Jag förbannar den dagen då Sveriges Radio Örebro blev den förinställda radiokanalen i det här hushållet!

Jag vet inte varför, men jag tar alltid lite (väldigt lite) illa vid mig när P4 spelar musik jag gillar. Barnsligt må hända. Jag tror det har med åldersnoja att göra. För man har ju alltid fått lära att bara gamla människor gillar P4. De och unga grisbönder (egen erfarenhet).
Publicerat i: Videos

respons på respons.


Mitt responsansikte. Munsårsedition.

Nationen har sagt sitt och förra inlägget blev en succé. Kan det vara så att ni alla väntat på ett sammanbrott och en existentiell livskris? Jag tror nog det.

Jag tänkte att jag skulle ge lite respons på några av de kommentarer ni lämnade.

Lena skrev: "Jag förstår inte riktigt vad du vill komma fram till, men i ärlighetens namn tycker jag din blogg var bättre förr. Är lite väl intetsägande grejer nu för tiden". Det är sällan som du hänger med, Lena mittbena. Men det var väl ungefär något sådant där jag ville höra.

Myaraq skrev: "Jag slipper gärna ditt konstiga användande av svärord och uttrycket "jao" och den ständiga anspelningen till sex. Du är ju vettig Pelle. Show it". Haha, den här punkten var jag bättre på förr, när jag bodde i Norrköping och morsan läste bloggen. Hon sa alltid till mig när det började bli lite för perverst och våldsamt språk i bloggen. Alltså är allt hennes fel.

Emma skrev: "Du blir inte av med mig så lätt!". Bra, vi ska ju öla och allt! När jag kommer upp till Umeå. Det borde bli snart nog.

Moa skrev bland annat: "Håller inte ALLS med Myaraq. Jag älskar ditt konstiga svärande, "jao" och sexanspelningar! Ta inte bort det, lova mig det Pelle". Jag kan tycka att bloggar som helt väljer bort svordomar och kåtslag, samtidigt som de försöker vara "roliga bloggare" blir för mycket Huset Fullt. Och jag gillar inte Huset Fullt. Nog sagt.

Tack för alla åsikter, allesammans! Jag antecknar och lär!
Publicerat i: På tapeten

fem minuter av er tid, tack!


Okej, bredvid världssvält och hemlösa barn, så kommer det här inlägget ses som skitnödigt gnäll. Nu är ni förvarnade.

Så vi har det här med bloggen. Min blogg. Jag och min trogna vapendragare i cybervärlden, Anna, har diskuterat saken lite grann nu ikväll. På sistone har jag känt att jag tappat den röda tråd som den här bloggen hade när jag startade den. Visserligen var denna tråd snarare en kilometertjock kabel av ämnen, men den fanns fortfarande där på något vänster.

Som det känns idag, så har lyckats med bedriften av måla in mig själv i ett "komiskt hörn" som jag inte kan komma riktigt ifrån. Misstolka mig rätt, den essentiella ingrediensen här, och även i min vardag, är komik, satir och att ha jävligt kul. Men på sistone så har jag valt att inte publicera hyfsade inlägg, bara för att jag inte tyckt de passat in i detta "komiska hörn". Och det suger som fan! "Oväxling förnöjer" brukar man ju säga. Här på landet.

Och det blir ju till slut jävligt krystat, och inte särskilt roligt för er att läsa, om jag bara pungar ut texter i stil med det här eller det här. Det tror jag ni också håller med om.

Vad jag försöker säga är att jag saknar bloggen som den var förr. När jag publicerade texter utan den där one linern i slutet, när jag skrev mer ingående om min vardag, när det blev diskussioner i kommentarsfältet och när det var mer interaktion mellan er läsare och mig. Helt enkelt när jag skrev inlägg och orkade engagera mig. Ni som följt med en längre tid (vilket är rätt många av er) vet nog vad jag talar om, tror jag.

MIN FRÅGA TILL ER: jag tror på förnyelse och förändringar, klarar ni av det? Högst troligen blir skillnaden inte så värst markant i slutänden, men jag tror det lilla som ändras kommer hjälpa mig att "komma tillbaka in i matchen" och tycka bloggandet är kul igen. Jag behöver bara en spark i röven och friare tyglar.

Vad säger ni? Är det någon som håller med om det jag säger? Är det någon som tycker helt tvärtom?
Publicerat i: På tapeten

TV-serieporr någon?


Visste ni att det finns porrparodier på TV-serier? HAHA! Det är sant fan! Jag sprang på trailers för porrversioner av bland annat Scrubs, The Office, 30 Rock och Seinfeld. Inne på YouTube alltså. Ingen annanstans.

...

Nä, flämt åsido! Jag kollade upp saken efter att ha sett Tina Fey nämna porrversionen av 30 Rock i en intervju hos David Letterman. Efter att ha tittat igenom alla trailarna, så får jag lov att säga att de fångat Seinfeld-Elaines alla tics och egenheter bäst. Sen kan det vara jag som är partisk som fan också, då Seinfeld är världshistoriens bästa sitcom.

NO PORN FOR YOU!

Poängen här: jag tror jag har kommit på mitt kall! Jag ska bli manusförfattare till porrparodier. Så här på rak arm så känner jag att det behövs en slampig(are) version av Veronica Mars och ett homosexuellt alternativ till Mitt Så Kallade Liv.
Publicerat i: Film och tv

shampooreklamer.


BULLSEYE!

Slängde precis huvudet i väggen när jag duschade. Jag imiterade en gammal shampooreklam från nittiotalet och rätt som det var så ömmade pannfläsket.

Hade det inte varit för YouTubes strikta censureringsregler, så hade ni kunnat fått se ett klipp på händelseförloppet. Suger att vara er idag fan!

Bästa shampooreklamen måste ju förresten vara den när en brud får orgasm i ett vattenfall. Någon som minns den? Hon löddrar håret och stör det rådande lugnet med sitt stönande. Annars finns ju också den reklamen där en annan brud hoppar i fontänen och börjar tvätta sig bakom både öron och anklar. Mitt i city.

TV-reklam när den som förnuftigast!
Publicerat i: Epic failure

Varför Lindberg aldrig är blöt.


Sola' stod högt på himla', så jag bestämde mig för att tvätta bila'.

Det här är vad jag har gjort idag, tvättat bilen i två timmar. Jag köpte en flaska med Sveriges sämsta biltvättmedel och svabbade på ut av bara fan. För att sedan upptäcka att sämskskinnet var borta. Så nu har bilhelvetet kondensfläckar precis över allt. Lacken påminner numera om min panna under högstadiet.

Visste ni förresten att sämskskinn används som handduk hos simhoppare? Jävligt udda. Men nu vet vi varför Anna Lindberg aldrig blöt. Bara våt.
Publicerat i: Pelles vardag

nytt och bra skit.


Det är jävligt mycket (för mig) ny musik som gäller just nu. Mycket av denna musik kommer dessutom från tweedlandet i väst, stora starka Storbritannien. Det är nog världens musik-Mekka fan. Nästan allt jag på riktigt jävlar gillar och köper album med är skapat av brittiska artister.
.
Lite bra skit just nu:
- Eliza Doolittles Pack Up, Skinny Genes och Mr Medicine
- Fyfe Dangerfield med She's Always A Woman och When You Walk In The Room
- Mumford & Sons med Winter Winds

Lite äldre, men fortfarande bra skit:
- Florence + the Machine, James, Josh Ritter och I Blame Coco.

Jävlar i havet, den här typen av inlägg har inte skymtats i den här bloggen sedan juli 2009! Njut av det medan ni kan.
Publicerat i: Musik

svenskt på IMDb.


Jag glömde skriva om det här i förrgår fan! Man blir en stolt svennebanan när det första man möts av inne på IMDb.com är reklam för sista Stieg Larsson-filmen. Sen så gör uppsynen av Noomi en blöt på flera ställen. Samtidigt.

Är alltså Millienium-triologin den internationella succé som svensk media alltid skriver? Jag som trodde det var överdrift. Lite som när det skrevs om "SAHARA HOTNIGHTS STORA TURNÈ I USA" och så visade det sig att de "bara" hade klubbspelningar för hundratalet människor på varje ställe. Visserligen inget fel med det, men jag föreställde mig fan arenascener och 70 000 personer i publiken.

Det säger väl kanske mer om mig antar jag.

Fakta 1. IMDb = internet movie database. Jag hänger där jämt. Visste ni att det inte skrivits något nytt om Kristen Bell de senaste 17 timmarna? Sant.

Fakta 2. Alla med en IMDb-profil = liggmaterial.
Publicerat i: Film och tv

Operation Ella.


Ella lämnade bloggvärlden för snart en månad sedan. Det blev då ramaskri. Folk gick in i väggar, körde av motorvägar och följde med ankare ner mot havets botten.

Men nu blir det andra kåldolmar, kvinnan har lovat att göra oss alla en tjänst och börja blogga igen. Om hon får 30 personer som säger åt henne att börja blogga igen. Så ja, får hon bara sin dagliga dos av bekräftelsebehov, då har hon lovat att ordna upp världen igen.

Så gå in på ELLAS BLOGG och skriv "KOM TILLBAKAAAAAAAAA!". Kom igen, gör't! Hon har dessutom lovat att ligga med alla som håller henne kär, så alla vinner på det fan!
Publicerat i: Bloggtips

ja & nej.


Dagens nej: de svenska storbloggarna, med Kenza i toppen, som sägs tjäna 200 000 jävla spänn i månaden på sina sajter! Detta är visserligen en summa innan skatt och moms dragits av, men det blir liktförbannat en jävligt hög månadspeng. Jag menar inte att låta avundsjuk nu, det är bara det att jag inte tycker att man som bloggare ska tjäna mer pengar än... ja, låt oss säga läkare. Människor som ägnat flera jävla år åt att plugga.

Dagens ja: snart har jag en fungerande tuta till bilhelvetet. HONK! HONK!

Åsikter på detta, ey? Nu ska jag jobba igen. Jag som nyss vaknade fan.
Publicerat i: På tapeten

TRE KRONOR PÅ DVD!


Som vi alla har väntat! Äntligen är dagen kommen, nu får vi snart njuta av livet i Mälarviken igen! TV4's succéserie Tre Kronor släpps på DVD nu i dagarna! YEAH!

HEJ JESUS!

Nu menar jag inte att förolämpa någons eventuella förkärlek till svensk nittiotals-TV, men är det någon som känner behov av att köpa det här? Jag såg ett par avsnitt när skiten repriserades för några år sedan och det var fruktansvärt jävla dåligt. Handlingen, skådespeleriet, introt... inte ens Reine och Mimmi, som var ett med svensson-Sverige en gång i tiden, var speciellt roliga.

Fast bäst i hela serien var ju ändå bruden som blev gravid under en våldtäkt och envisas med att hela tiden säga att hon hade ett UFO i magen. Inte en alien eller en rymdvarelse, utan ett jävla UFO.

UFO = Unidentified flying object.

Slutsats: kan Varuhuset sälja boxar, så är väl hoppet inte ute för Tre Kronor. Och ja fan, jag såg skiten som tioåring. Det var så jag blev bitter.
Publicerat i: Film och tv

smurfarna.


Av ren lathet så tenderar jag att stänga ute nyheter när jag jobbar. Så idag har jag läst på lite om vad som hänt utanför Örebro län, det vill säga ute i riktiga världen, de senaste dagarna.

Jag antar att många redan sagt det som jag snart kommer att skriva, men veckans bästa nyhet måste ju ändå vara Sverigedemokraternas "protest" under riksmötet i Storkyrkan. Biskop Eva Brunne nämner demonstrationerna på Sergels torg och predikar också mot rasism och främlingsfientlighet. Då väljer Jimmie Åkesson och compani att resa sig upp och gå.

...

Wow! Bra protest där fan! Visar verkligen på tolerans, medmänsklighet och allas rätt att vara!
Publicerat i: På tapeten

Handsprit, sjukhus och penicillin.


Min lediga dag till ära så bestämde jag mig för att åka och handla lite grejer till bilen. Jag tänkte jag skulle byta torkarblad. Hur vida detta är helt nödvändigt egentligen vet jag inte, jag tänker mest att om jag byter något, vad som helst, så ska biljäveln bli nöjd och hålla ordentligt. Så vi får se.

Aldrig hade jag kunnat ana att det var en sådan jävla procedur att köpa nya torkarblad. Mannen bakom disken ställde ett tiotal frågor. Jag var oförmögen att svara på samtliga frågor. Jävligt butch, jag vet. Han var i alla fall tvungen att beställa skiten, så imorgon får vi se om jag lyckats med bedriften att beställa duschskrapor från IKEA eller faktiskt kirrat mig själv ett par hyfsade torkarblad.

Det sista jag gjorde när jag kom till kassan var att plocka på mig en doftgran. "Och så ska vi la ha en sån här också, ja! Höhö!" sa jag och tog en kamouflagemönstrad jävel. Vars lukt påminner om en blandning av handsprit, sjukhus och penicillin.

Med andra ord: en lyckad eftermiddag!
Publicerat i: Pelles vardag

saltkäft.


Jag har käkat popcorn till förbannelse och har därför upptäckt att en ansenliga mängder salt förlamar käften på en. Därför kör vi resten av det här inlägget i rent sludder.

Jaddfggmårxxr dfaaastdfrt ldf broooff! Krt krt hoppla ponke misxxsroxf kornrve!

Flämt å sido! Tror ni förresten inte, på tal om obegriplighet, att det kommer in ett gäng danskar på jobbet? Jo, men visst ta mig fan! Inte lyssnade jag på vad de hade att säga heller. Hade fan fullt upp med att upprepa "de vill inte prata engelska, de vill inte prata engelska, de vill inte prata engelska" tyst för mig själv.

En av de försökte pracka på mig en årsprenumeration av wienerbröd. Säger vi.
Publicerat i: Pelles vardag

rastblogg: angående socktävlingen.


Någon undrade när fan jag skulle utse en vinnare i min raggsockstävling jag höll för ett par dagar sedan. Jag ska vara ärlig, jag hade tänkt låta den tävligen gå oberört förbi och falla i glömska.

Jag ska vara ännu ärligare - jag råkade jag elda upp skiten. De där jävla sockorna är pulveriserade till aska. Det enda som kvarstår är lukten av unket och misär.

Jag råkar elda upp saker oftare än vad ni kan ana fan. En gång råkade jag slänga in min mobil i vedpannan.

Det är sant.
Publicerat i: Pelles vardag

dagens mål.


En dansk man.

Dagens mål: försöka undvika att säga "do you want me to speak english" till eventuella danskar som är på genomresa. Dem gillar det inte fan. Faktum är att det inte finns något annat folkslag som blir så arga av muntliga missförstånd som just danskar. Måste vara för att bärsen här är för dyr.

"MEN FO I HELVEDE! FAUSTAUR DU IKKE VAD JEJ SAGER BLUAUAHASHJBR?".

Det känns som om jag spelat ut det där danskkortet för många gånger nu. Ska lägga av, ja.

Nu tar jag mig en kaffe och lite frulle. Hörs på rasten, nerds!
Publicerat i: Pelles vardag

honk! honk!


Att köpa!

Så jag sitter i mitt vrålåk på väg hem ifrån jobbet och bestämmer mig för att skrämma skiten ur min jobbkamrat, Matilda. Så jag slängar händerna på tutan, eller "signalhornet" som det heter i en mer rikssvensk del av Sverige,  och trycker på utav bara fan. Vad händer? Inget. Inte ett jävla knyst hörs.

Jag och farsan undersöker saken, det är varken fel på min tutteknik (hehe) eller några säkringar. Skiten är helt enkelt jävligt paj, jag har ingen tuta/signalhorn/misslur/liggfixare.

Det är det här som jag hatar med att ha en bil, allt småpillande och underhåll man måste hålla på med hela jävla tiden! Nu är visserligen det här felet inget stort (tror jag) eller något jag behöver pröjsa själv, men kan det inte bara funka någon jävla gång? Kan det inte bara rulla smort som fan? Som mitt ansikte.
Publicerat i: Pelles vardag

diarréboken.


Mina rubriker blir bara bättre med tiden. Jag är som bloggvärldens motsvarighet till Aftonbladet.

Jag har rast och hetsläser Hungerspelen. Den här boken ger mig diarré fan. Och vi vet ju alla att det högsta betyget när det kommer till bra böcker är just lös mage.

Jag läste ut Shutter Island här om veckan också. Där har vi en bok som är motsatsen till en diarrébok (havregrynsgröt). Jag kunde lista ut slutet redan hundra sidor in i boken och hoppades hela tiden att jag skulle ha fel. Twistade slut funkar inte längre fan, de dog ut redan när Sjätte Sinnet-filmen kom 1999.

Låter inte jag bra pretentiös, så säg? "Herre min je, det här slutet var såååå 1999!".
Publicerat i: På tapeten

strumpmärken.


Skulle precis skriva om hur jag, i tio minuters tid, försökt nudda min mun med fötterna. Men så kollade jag på bilden. Hur kan man, efter timmar av sömn, vakna upp med strumpmärken kvar på smalbenen?

Jag skyller oavkortat på Ullared! Jävla lycrastrumpor för 16:95!

Den här veckan blir "the real deal" vad fan, dags att kicka igång det här med bloggandet igen! Ja, jag vet att jag sa hela förra veckan att jag skulle blogga under den gångna helgen. Det gick skitbra. Nästan. Men den här veckan kommer bli bättre, jag känner det fan. Jag har fått min genivila och tre dagar av konstant snapsdrickande, det brukar hjälpa.

Hörs på rasten, jao!
Publicerat i: Pelles vardag

vaselin och cybersex.


Hittade en gammal bild på en polares Facebook. Det här på bilden var alltså min bloggdesign som jag hade 2008. En av de alla jag hade. Jag gillar hur ordet "Pelles" (för övrigt skrivet i Impact) nästan slog en på käften. Det är vad jag kallar en "diskret hemsida".

Lite som YouPorn. Fast ändå inte.

Fast mest av allt kollar jag på vaselinburken bredvid datorn. Och den omkullvälta webbkameran. Vad fan, mate?
Publicerat i: Okategoriserbart

tom.


Fan, jag tror jag har drabbats av skrivkramp. Det sker ju tydligen oss lite viktigare förr eller senare, har man ju hört. Det är jag och JK Rowling som har våra svåra stunder. Är det förresten någon som minns när Harry Potter-böckerna blev uppskjutna på grund av den kvinnans dalande skrivlust? Jävlar i havet, där hade vi en väntan utan dess like!

Hur som helst, när jag vanligtvis får slut på bloggidéer, så brukar jag vandra runt i huset efter "inspiration" (detta eländiga ord). Och det finns alltid något att blogga om, vilket ni kanske förstått om ni läst några av mina tidigare inlägg. Det brukar bli texter om till exempel fötter, läkande växter och tandläkarräkningar. Men idag: inget. Inte ens de två skitruttna äpplena i fruktskålen förtjänade en stund i rampljuset.

Inte en katt i sikte finns det heller.

Jag frågar mig själv återigen: är den ryska underrättelsetjänsten ute efter mig? Fortsättning följer...
Publicerat i: Pelles vardag

Idag är det lördag.


Har en högst produktiv lördag! Är ensam. Vill vara ensam. Njuter av att vara ensam. Passar därför på att tricksa med de tre flugsmällarna som vi har liggande i vardagsrummet. Varför de är tre till antalet har jag ingen aning om, men kolla vilka jävla grejer man kan göra med de! Känner mig lite som Joe Labero. En sorglig variant av honom. Och kanske lite nyktrare.

Har precis sett färdigt tredje säsongen av 30 Rock, två dagar tog det att plöja igenom 21 avsnitt! Funderar på att se alla Indiana Jones-filmer också. Då kan jag säga att jag haft filmmaraton hela helgen. Och samtidigt låta bli att berätta att jag hade det med mig själv.

Skål på er! [Höjer colaburk]
Publicerat i: Pelles vardag

hög / förföljd.


Jag?

Nu på förmiddagen så har jag varit med om följande saker:
1. Tagit emot samtal där ingen är i andra änden.
2. Tagit emot ett telefonsvar där det låter som om någon joggar. Eller har sex på en grusväg.
3. Hört musik strömma ut från okänt håll.
4. Tyckt mig ana en eld ute på åkern. En eld som sedan försvann från ett ögonblick till ett annat.

Kan det vara den ryska underrättelsetjänst som är ute efter mig? Har de kommit på mitt dubbelspel? Är det nu jag lägger ner min karriär och gifter mig med Ben Affleck?

Eller har grobladen en starkare effekt än vad vi någonsin kunnat tro? Är det här riktiga livet? Är jag jag?
Publicerat i: Okategoriserbart

groblad.


Min armbåge har råkat ut för en infektion och bildat någon typ av knöl. Som en finne, fast minus förmågan att kunna bli klämd. Jag upptäckte skiten i söndags och idag fick jag nog. Helvetet punkterades med en synål (rengjord med Lidl-tvål) och det blev inte ett dugg jävla bättre. Resultatet kunde snarare liknas vid ett mindre vattenfall av blod och var.

Morsan sa att jag skulle lägga groblad på såret. Jag är skeptisk, men tydligen så ska groblad hjälpa mot all möjlig skit. Taskig akne, getingbett och såriga armbågar. Googla't, jao!!

Jag är nyfiken över hur dessa huskurer kommer till. "Hörru, Arne! Kan inte jag få prova lägga om ditt ben, som du fick uppskuret med köttkniven i eftermiddags, med lite gräs? Innan du går till doktorn alltså? Kom igen fan, det blir kul!".

Edit: Okej, det heter visst inte "grodblad". Googles fel.
Publicerat i: Pelles vardag

vrål-åke(t)


Här har ni mitt nya vrålåk, hörni! Jag köpte bilen i förrgår, men fick den i mina ägor först igår. Det var något strul med fönsterhissarna, så den fick vara kvar en natt till. Låter som om jag gjorde ett bra köp - det första som händer är att skiten pajar.

Men igår, då kunde jag köra som fan i mina nya kärra! Skiten går som en raket och har en bra jävla stereo. Det är det viktigaste, det där med stereon.

Idag är jag ledig, jao! Idag och hela jävla helgen! Jag tycker mig ana blogginlägg i drivor och kommentarssvarande. Det blir guld! Men först ska jag visst städa igenom huset...
Publicerat i: Pelles vardag