tidernas tio mest obskyra rädslor.


Jag må ha ett yttre som Brad Pitt, ett intellekt som Albert Einstein och en sångröst som Cat Stevens. Men havet ska veta att även vi mer perfekta människor har våra brister. Som jag själv, jag är jävligt chicken när det kommer till de mest märkliga saker. Därför bestämde jag mig för att skapa en topp-tio-lista med mina mest obskyra rädslor.

10. Gammal mjölk. Bäst före-datumet kan ha passerat med bara en dag och jag rör knappt skiten med tång.

9. Per Morberg. Fan vad den där karln skulle kunnat ha pli på mig om han så velat! Jag hade blivit hans slav av ren respekt.

8. Vakna med fötterna utanför täcket
. Som att be om ett nattligt besök av en psykopaten i grannhuset.

7. Tvestjärtar. Nog sagt.

6. Clowner. Alla som varit på cirkus vet fan vad jag talar om.

5. Tvillingsystrarna i
The Shining. Filmen är 30 år gammal och jag har sett skiten hundratals gånger, men likt förbannat så skrämmer de där vidriga ungarna fortfarande skiten ur mig.

4. Kristina Lugn. Ta det inte personligt, Kristina. Försök i alla fall.

3. Julkalendern med mumintrollen. "Nä, men oj! Vi kan visst ta av oss våra huvuden! Låt oss göra det nu när alla små snälla glin sitter och kollar på!".

2. Bob i Twin Peaks. David Lynch mindfuckade mig i veckor efter att jag sett Bob för första gången! Det finns fan ingen annan TV-seriekaraktär mer obehaglig. Kanske brudarna ur Gossip Girl, men utöver de finns det ingen.

1. Mausoleumbyggnader. Av den mindre varianten. Fy fan, jag får kalla kårar av att bara se på de där små gravhusen.


Nu till er, vad har ni för löjliga rädslor?
Ellie

Jag måste erkänna att jag fortfarande är lite mörkrädd. Det är läskigt när man inte riktigt ser ordentligt.

stefan

Jag måste fundera på vad jag är rädd för.

stefan

Småkryp är förbannat obehagligt men jag vet inte om jag kan säga att det är en rädsla.

jessicapanda

Jag hatar att stänga dörrar, blir asskraj av det.

ellen

Disktrasor..

Annika

Tvestjärtar är verkligen det värsta som finns!!! Jag har varit livrädd för dom ända sen jag råkade lämna mopedhjälmen ute lite för länge och dom byggde bo i den... det var tusentals! FÖRSTÅR du hur hemskt det var när jag tog på mig den och insåg det!?!?!?! Värsta jag varit med om!!!!!!Men förutom Tvestjärtar så är jag rena wonder woman ;) haha

Tess

2:an håller jag med om :-) Och angående tvestjärtar... när jag fick veta att de hette earwigs på engelska och att man trodde att de kröp in i örat på folk DÅ blev jag rädd för dem :-O

Hääna Banääna

Jo, jag kan hålla med om flera av de där! Annars är jag en sån där tönt som är livrädd för spindlar - jag vet att de som finns här inte är farliga, men de är så jävla äckliga! Jag tror att det har något med alla de där benen att göra... UÄCK! Tanken på att vara instängd någonstans där det är trångt ger mig också lätt panik - hissar går bra, men typ smala snögrottor (varför jag nu skulle krypa in i en sån?) till exempel ger mig ångest. Och källare. Jag är livrädd för källare. Fyfan, nu kommer jag få mardrömmar i natt!

Marie

Kaaatteeer. Men bara om jag stöter på dom, inte på bild. Som tur är.

Emma says style, love & rock and roll.

Per Morberg toppar fan också min lista. Annars är jag rädd för allt övernaturligt som inte?finns. Mer än verkliga obehagligheter som faktiskt existerar. Särskilt hon som sitter i lotusställning i dörröppningen - har blivit något zombieliknande i nattsärken och skrattar riktigt elakt i evil dead... uuuuh....

bella

jag är LIVRÄDD för fjärilar! och då skämtar jag inte. det har nästan blivit en fobi.

vet en gång när det kom in en fjäril på rummet, jag slängde täcket över mig, täppte till minsta lilla luftspringa mellan täcket och madrassen och tjöt. haha :D

cecilia tipsar

jag är rädd för skaldjur och att kräkas jag! fast inte lika mkt som förr, har fobitränat lite :)

anna (den nyare och bättre versionen)

Jag är mörkrädd som fan, men det är bara koolt.Per Morberg är så jävla arrogant att jag spyr på teven. Han kastar alla sakerna omkring sig som om det vore typ kast med liten stekpanna.

Ella

Lastbilar. Och typ...fördäsmningar/dammar. En sånn har jag iofs aldrig varit i närheten av, men om jag skulle vara det skulle jag flippa ut.That one's for you, daaarling.

korven

fötter utanför täcket = döden!

Pjoltas

Ballonger som smäller och mörka danska filmer. Fy fan!!Dom kallar mig Yngve

Gammal mjölk... Oh yes. Den behöver inte ens passera bäst före-datumet, bara befinna sig på sista dagen, för att jag knappt ska våga röra vid själva paketet. Faktum är att jag är rädd för gamla matvaror över huvud taget. Dubbelkollar det mesta i kyl, frys och skafferi titt som tätt för att inte råka använda något. Disktrasor bär jag också på skräck och avsky inför. Jag rör dem inte, om jag inte vet att de är helt nya.Och så klassikern: spindlar. Fy fan. Jag har bisarra föreställningar om att de ska ta sig in i mina kroppsöppningar och bygga bo samt kalasa på mitt inre.Jag besitter även rädslan för att om någon ringer på dörren och jag inte öppnar men har den olåst så kommer personen att gå rakt in eftersom den kan "känna på sig" att jag sitter där, hur knäpptyst jag än är.

Emma-Sophia

Jag skrev en tjugotvå punkter lång lista på fobier jag har för inte så länge sedan, om du vill kan du läsa den här: http://levoton.blogg.se/2010/july/Fan vad fobier är störda egentligen. :-)

Emma-Sophia

Okej, du fick helt fel länk till mina fobier, haha (jag skyller på tiden på dygnet).HÄR är mina fobier:http://levoton.blogg.se/2010/july/utkast-juli-26-2010.html#comment

Erica

Jag äter/dricker typ aldrig något som är efter bäst före-datumet. It's too creepy for me... :/

Sabina

Seriously, varför tog muminfolket av sig huvudena O_oMin största rädsla är vatten, jag är livrädd för att få vatten i ögonen, jag får panik.

DD

Jag har inga rädslor alls tror jag....hmm...konstigt....eller så är det du som är konstig. Ja, så får det vara! Hur kan du ha skräck för Morberg? Honom skulle jag kunna tänka mig att bo ihop med. God mat varje dag. Mums! =)

Bea

Flickorna från The Shining - jag är livrädd för dom. Så mycket att en gång när jag var ute och gick sent på kvällen så trodde jag att de förföljde mig, så jag började springa. Samma kväll sa en kompis att de var under min säng, och då kunde jag inte ha fötterna utanför sängen.Ekorrar - de är snabba, oberäknerliga och onda

Yuki

Jag är dödligt rädd för nattfjärilar. Speciellt när det är mörkt och man är själv i något rum. Och så helt plötsligt är den där och bara ser allmänt ond och läskig ut.

Jonesy

Spindlar... De är coola men så jävla vidriga djur. Då blir jag verkligen brud på riktigt kan jag lova! Fast jag gillar inte insekter alls faktiskt.. Och clowner håller jag med om. Gillar de vitmålade som ser ledsna ut... Men de där färgglada, leende sakerna är bara skräckinjagande. De äter säkert små barn till frukost och till lunch blir det någon av oss. Hjälper nog inte att jag läser "It" iofs...

Maria

Alla insekter och spindlar.. Det är endast då jag skriker som en liten flicka.. Kommer upp i toner jag inte ens kan drömma om när jag sjunger.:P

Annars tycker jag inte om mörker och har en ganska extrem rädsla för redovisningar.:P

Lis

Pelle..

fridolina

Jag drack tre gammal mjölk till middagen igår. Den smakade totally utsökt :D

fridolina

tre dagar skulle det förstås stå.

Annie

Jag har sprutfobi. Det konstiga med det är att jag inte är rädd för att det ska göra ont, för det vet jag att det inte gör, jag är nog bara rädd för att få en nål instucken i mig. Fast det är väl ganska normalt egentligen.

Sen så är jag rädd för att gå/cykla över järnvägsspår.

MaryCaroline

Haha, jag gillar Per Morberg :)Jag säger blött papper, Josefin Crafoord, Skrotnisse, Linda Skugge, Fredrik Reinfeldt och katten i Jurtjyrkogården.

Anneli

Jag är jätterädd för psykopater som ska mörda mig som låtsas att de sitter i vårat hö- och pellets förråd när det är mörkt, mörker, när människor jag inte tycker om eller känner eller helt enkelt inte bryr mig om blir för närgågna, de får helst inte ens ta på mig och sprutor av alla slag. Jag är dessutom jätterädd för koltabletter. Fast inga andra.Dessa saker gör att jag avlider menalt, 100 gånger!

PussJorvas

Åh, lägg till en punkt med fjärilar och byt ut lugn mot ett annat efternamn, och skippa per så har du mina rädslor aswell!!

Linn

Jag har fotfobi och genomgår ett mindre trauma varje gång jag måste ta av mig strumporna. För att inte tala om när jag blir tvungen att klippa tånaglarna! Uuuuuhuuusch!Sen kan jag säga att jag också lider av Per Morberg fobi, vilken blev ännu värre efter jag träffade honom när han signerade sina böcker i bokhandeln jag jobbar i. Vidrigaste mest självgoda dryga person jag nånsin träffat. Han borde dumpa matlagningen och skriva böcker om maktspel och härskartekniker istället. Det var han iaf bra på.

Lilla Fröken

Sniglar, silverfiskar och den där dataanimerade mannen Robert som syns i reklamen för boxer i tv (det sista mycket galet - I know)

Mariam

Oj vilken imponerande lista du hade där! Själv har jag förträngt mina fobier.

Mariam

Fixa kommentarhelvetet nu :( Kram

mosen

Min största rädlsa har jag när jag cyklar. Jag är skiträdd för att någon gårman skall komma och putta omkull mig.

hanna

ooo daggmaskar är nog det värsta jag vet. eller maskar överhuvudtaget. fan alla kryp är sjukt äckliga. eller såhär: allt som har fler ben än 4 eller inga alls är jag rädd för. och mörker. och donnie darko kaninen

Lollo

Jag kan inte sitta kvar i badkaret när jag tappar ut vattnet eftersom det kan simma upp ormar från avloppet. Pretty lame.

Lomina

OH MA GAD va äckliga dom förbannade mumintrollen var! Kommer du ihåg deras "för-fader" som bodde i lampan i deras hall? En svart, hårig liten tuss som gjorde skumma ljud. Blä!

Johanna

Clowner! För herreguuuud, har du set Det eller?! Pennywise. Hua.Annars är jag typ räddast i världen. För typ allt. Jo jag vet, jag är tragisk. Det är jag också lite rädd för.

fifi

Fåglar. Alla fåglar, men särskilt duvor. Det finns inget värre.

Lena

haha, du är verkligen rädd för konstiga saker. som mjölken, den kan ju vara en vecka efter datumet utan att vara dålig. bahjag är mest rädd för slemmiga djur. alla kräldjur. ormar, ödlor, grodor, ålar...

else

Tuggummi. Jag fixar inte tuggat tuggummi, det är fruktansvärt. Inte att tugga på, se eller känna. Jag blir så äcklad att jag mår psykiskt dåligt, haha.

Sab

hår i duschen. Jag ryser.

Neha

Jag hatar öppna dörrar och blöta saker:P

Cicci

varulvar, de är extremt farliga och äter folk

feran

okej, per morberg är typ spawn of the devil eller nåt. vi borde gå ihop och starta en facebook-grupp (alt. en insamling för skydd mot de utsatta)

Maria

Tvestjärtar är det värsta som finns, och sedan jag såg en grävling häromdagen när jag var ute och gick i stan(Sundsvall) har jag varit rädd för att möta en grävling som skulle kunna bita av mig fötterna. :P Också är jag rädd för dryga människor, att någon ska säga något och jag inte kommer på världens bästa svar på tal förrän det är försent :P haha!