Hemma hos Pelles personliga.

Jag kom på att jag lovat er bilder på nya lyan. Orsaken till att de dröjt är av den enkla anledning att det inte är färdigt. Just nu består skiten av vita väggar (det var antingen det eller behålla de rosa tapeterna från innan), ett par vitfärgade möbler och inga mattor. Påminner om ett väntrum hos Folktandvården. Minus den varierande lektyren.

Men sen tänkte jag att jag kan visa er stället så som inredningsbloggarna väljer att visa upp deras hem. Med närbilder och ruttet beskurna fotografier.


Vardagsrum/sovalkov. Lägenhetens mest klara rum. Här inne ekar det inte.


Hall. Fylld med ytterkläder, plastblommor, iskublampa och nycklar. Rummet ger ett kraftigt eko när man stänger dörren. Hallampan ingick vid inflytt. Jag förstår varför den gjorde det.


Kök. Ständigt fullt av disk som placeras på diskbänken. Innehåller en ofullständig matsalsgrupp på tre pinnstolar och ett fuktskadat köksbord. Får snart sällskap av en kökslampa som jag kirrade på Blocket. Originalpris var 1000 spänn och jag fick den för 80 ynka kronor. Mouhöhöhöh!


Badrum. Hyfsat nytt och oftast rent. "Det är här all magi händer", som de hade sagt på MTV Cribs.


Balkong. Väntar på skatteåterbäring, sen blir det till att kirra lite möbler till balkongen. Ölkvällar och UNO-turneringar är inplanerade.

Det var det.


KATEGORI: Pelles vardag

Nyp dig i bröstvårtorna för Sverige.


Så har man gått och blivit Veronica Mars-junkie för elfte gången i ordningen. Att man hinner glömma mellan gångerna hur jävla bra skiten är.

En lustig sak som jag snappade upp i serien under gårdagskvällen. Wallace (Veronicas polare) behöver göra nummer ett i en kopp för att bevisa att han är "ren" och inte har några droger i kroppen. Men killen har scenskräck och kan inte släppa till för att Veronica står utanför och tjatar. Pappa Mars anländer och hans dotter frågar hur man kan lösa scenskräcken.

Keith: "Wallace, try pinching your nipples!"
Veronica: "Gross! Get out, I can't even look at you right now!"
Keith: "Haha! I can't believe how swedish you are".

Haha, vad fan? Vad är det för uttryck? Aldrig hört. Jag är hur som helst beredd att, från och med nu, nypa mig i bröstvårtorna vid varje toalettbesök. Visa lite på svensk solidaritet och jävlarenamma!


KATEGORI: Film och tv

Pellechini del Nilssonini.


Vet ni vad som är en grym maträtt? Håll i hatten, för här får ni ett recept.

Först av allt behöver du strypa ditt bankkonto på grund av framtida reseplaner. Låt en burk crème fraîche passera sitt bäst före-datum med dryga veckan. Koka lite spagetti. Bryn lite kyckling. Blanda de två och ös i crème fraîchen. Krydda med allt du har stående över köksfläkten, men undvik grillkryddan som dina vänner, med något simplare smaklökar, planterat i ditt hem. Toppa med frusen gratängost.

Jag kallar det "Pellechini del Nilssonini". Låt det smaka!


KATEGORI: Pelles vardag

Got milk?


En av sakerna som är riktigt positiva med att man flytta hemifrån igen, det är att mjölkkonsumtionen har ökat drastiskt ännu en gång i livet. När jag gick i plugget så drack jag alltid mjölk. Sen så la jag av cold turkey på två röda efter studenten och mjölken blev till öl. Jag har alltid känt mig jävligt nöjd när jag haft ett stadigt mjölkintag. Det är att medvetet välja att slåss mot benskörheten (som man hört blir mer påtaglig efter att man fyllt 24).

Idag är det sista jobbmorgonen innan tre och en halv dag ledigt. I helgen ska vi fira valborg och elda in maj månad. Eventuellt med ett glas mjölk i näven, vi får se.


KATEGORI: Pelles vardag