Hemma hos Pelles personliga.

Jag kom på att jag lovat er bilder på nya lyan. Orsaken till att de dröjt är av den enkla anledning att det inte är färdigt. Just nu består skiten av vita väggar (det var antingen det eller behålla de rosa tapeterna från innan), ett par vitfärgade möbler och inga mattor. Påminner om ett väntrum hos Folktandvården. Minus den varierande lektyren.

Men sen tänkte jag att jag kan visa er stället så som inredningsbloggarna väljer att visa upp deras hem. Med närbilder och ruttet beskurna fotografier.


Vardagsrum/sovalkov. Lägenhetens mest klara rum. Här inne ekar det inte.


Hall. Fylld med ytterkläder, plastblommor, iskublampa och nycklar. Rummet ger ett kraftigt eko när man stänger dörren. Hallampan ingick vid inflytt. Jag förstår varför den gjorde det.


Kök. Ständigt fullt av disk som placeras på diskbänken. Innehåller en ofullständig matsalsgrupp på tre pinnstolar och ett fuktskadat köksbord. Får snart sällskap av en kökslampa som jag kirrade på Blocket. Originalpris var 1000 spänn och jag fick den för 80 ynka kronor. Mouhöhöhöh!


Badrum. Hyfsat nytt och oftast rent. "Det är här all magi händer", som de hade sagt på MTV Cribs.


Balkong. Väntar på skatteåterbäring, sen blir det till att kirra lite möbler till balkongen. Ölkvällar och UNO-turneringar är inplanerade.

Det var det.
Publicerat i: Pelles vardag

Nyp dig i bröstvårtorna för Sverige.


Så har man gått och blivit Veronica Mars-junkie för elfte gången i ordningen. Att man hinner glömma mellan gångerna hur jävla bra skiten är.

En lustig sak som jag snappade upp i serien under gårdagskvällen. Wallace (Veronicas polare) behöver göra nummer ett i en kopp för att bevisa att han är "ren" och inte har några droger i kroppen. Men killen har scenskräck och kan inte släppa till för att Veronica står utanför och tjatar. Pappa Mars anländer och hans dotter frågar hur man kan lösa scenskräcken.

Keith: "Wallace, try pinching your nipples!"
Veronica: "Gross! Get out, I can't even look at you right now!"
Keith: "Haha! I can't believe how swedish you are".

Haha, vad fan? Vad är det för uttryck? Aldrig hört. Jag är hur som helst beredd att, från och med nu, nypa mig i bröstvårtorna vid varje toalettbesök. Visa lite på svensk solidaritet och jävlarenamma!
Publicerat i: Film och tv

Pellechini del Nilssonini.


Vet ni vad som är en grym maträtt? Håll i hatten, för här får ni ett recept.

Först av allt behöver du strypa ditt bankkonto på grund av framtida reseplaner. Låt en burk crème fraîche passera sitt bäst före-datum med dryga veckan. Koka lite spagetti. Bryn lite kyckling. Blanda de två och ös i crème fraîchen. Krydda med allt du har stående över köksfläkten, men undvik grillkryddan som dina vänner, med något simplare smaklökar, planterat i ditt hem. Toppa med frusen gratängost.

Jag kallar det "Pellechini del Nilssonini". Låt det smaka!
Publicerat i: Pelles vardag

Got milk?


En av sakerna som är riktigt positiva med att man flytta hemifrån igen, det är att mjölkkonsumtionen har ökat drastiskt ännu en gång i livet. När jag gick i plugget så drack jag alltid mjölk. Sen så la jag av cold turkey på två röda efter studenten och mjölken blev till öl. Jag har alltid känt mig jävligt nöjd när jag haft ett stadigt mjölkintag. Det är att medvetet välja att slåss mot benskörheten (som man hört blir mer påtaglig efter att man fyllt 24).

Idag är det sista jobbmorgonen innan tre och en halv dag ledigt. I helgen ska vi fira valborg och elda in maj månad. Eventuellt med ett glas mjölk i näven, vi får se.
Publicerat i: Pelles vardag

Tha Lazy Song.


Ända sedan jag blev med Telias stora kanalpaket så har flera timmar slösats bort framför VH1 och MTV. Mest tid spenderas framför det förstnämnda alternativet.

I förrgår fick jag se videon till Bruno Mars' senaste singel, The Lazy Song. Jag har inte mycket över till den mannen egentligen. Eller jag tycker nog mest ingenting om hans låtar, förutom att man tycks lära sig de vare sig man önskar eller ej (Lady Gaga-syndromet).

Men den här videon blir jag jävligt impad av. Dansande apor i solbrillor, där har vi ett koncept som alltid håller.

Andra videos som en gång i tiden imponerade mig:
OK Go - Here It Goes Again
Feist - 1234
Publicerat i: Musik

30 låtar, del 1.


Fick en förfrågan om att göra musiklistan som vandrade bloggarna runt för ett par veckor sedan, "en låt om dagen i trettio dagar". Jag kör Addspirit-stil på min lista och delar upp skiten på två delar. Jag är inte fokuserad nog att ägna trettio dagar åt en och samma lista.

Nu börjar vi.

1. DIN FAVORITLÅT
Efter mycket övervägande, så svarar jag nog Communication med The Cardigans. Av den enkla anledningen att det är en grym låt. Från en grym skiva dessutom. Long Gone Before Daylight är faktiskt det mest spelade album som jag äger.

2. DEN LÅT DU GILLAR MINST
Listan med låtar jag inte gillar kan göra lång. Bra mycket längre än listan med favoritlåtar. Just nu gillar jag inte Popular med Eric Saade. Mest för den enastående texten.

3. EN LÅT SOM GÖR DIG GLAD
I'm So Happy med Salem Al Fakir och Josephine Bornebusch. Kom igen, det är introt till Solsidan! Hur kan man inte bli glad?

4. EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN
Breathe Me med Sia gör en lite vattnig i ögat.

5. EN LÅT SOM PÅMINNER DIG OM NÅGON
Jacob Hellmans Hon har ett sätt. Jag lämnar punkten omotiverad.

6. EN LÅT SOM PÅMINNER DIG OM EN PLATS
Madonnas Hung Up kommer alltid förbli anthem för mina två veckor praktik på Åland. Restaurangen hade en Mix Megapol-ish kanal på i bakgrunden och den där jävla låten spelades, utan att överdriva, minst en gång i timmen.

7. EN LÅT SOM PÅMINNER OM EN HÄNDELSE I DITT LIV
Så fort Waka Waka spelas så rullar små glimtar från min maskerad i somras (jag var ett paket!) framför ögonen. Någon kirrade till och med en egen dans till låten. Det var en härlig jävla kväll!

8. EN LÅT SOM DU KAN ALLA ORD TILL
Så här på rak arm så svarar jag... Everything's Just Wonderful med Lily Allen. Käften rullar förjäkla skönt när man sjunger med i den. "It's just the bureaucrats who won't give me a mortgage. Well it's very funny cos I got your fucking money and I'm never gonna get it just because of my bad credit".

9. EN LÅT SOM DU KAN DANSA TILL
L'amour à la Française med Les Fatals Picards. Jag får dansspasmer bara av att nynna den låten.

10. EN LÅT SOM FÅR DIG ATT SOMNA
Coldplays God Put A Smile Upo.... ZzzZzZzZzzZzzz....

11. EN LÅT FRÅN DITT FAVORITBAND
Band och band, jag lyssnar inte på så många band (kom jag på nu). Men jag gillar ju som sagt The Cardigans så låt oss dra till med Live & Learn.

12. EN LÅT FRÅN ETT BAND DU HATAR.
Låt mig citera de kloka orden från Addspirit-Anna: Tokio Hotel - Monsoon.

13. DIN GUILTY PLEASURE-LÅT
Miley Cyrus med Party In The USA. Vad som började som ett stort skämt här på bloggen, har nu gått och blivit ett förfestmåste. Knäcka en bärs i solen till tonerna av Miley - det är grymt det!

14. EN LÅT SOM INGEN SKULLE FÖRVÄNTA SIG ATT DU GILLAR
Adrian Lux med Teenage Crime. Går jag på krogen så undviker jag mes-techno-dunka-dunk-golven, så att jag gillar den här låten förvånar nog en drös med människor.

15. EN LÅT SOM BESKRIVER DIG
Vad betyder ens den här punkten? Jag svarar Pelle Plutt-ramsan i ren protest!

Slut på del ett. Härnäst kommer del två.
Publicerat i: Musik

Mina grannar är nog miljöhjältar.


Bakgården klockan 20:52

Vad bor det för extremtrötta jävlar här i området måntro? Att det är släckt när man kommer hem mitt i natten, det kan jag någonstans förstå. Folk har jobb och ICA-öppningar att ställa klockan till. Men innan nio? Jag blir lite orolig. Utan att riktigt förstå varför.

En tes jag har till att det är på detta vis, det är att planlösningarna i alla fem lägenhetshusen runtomkring är skapta så att vardagsrummet (där alla hänger på kvällstid,  ja) vetter bort från min balkong, och att alla grannar släcker ljuset i samtliga rum där det pågår noll aktivitet. Då gör det de till miljöhjältar!

Miljöhjältar som gillar att ha bilen på tomgång. Väldigt länge.
Publicerat i: Pelles vardag

Lortpelle.


Jag jobbar ganska mycket för tillfället och har gjort så hela april. Det blir någon ledig dag då och då mellan flera dagar jobb. Dagar som inte gör en vidare utvilad, det vill jag lova. Men jag klagar inte, jag vill jobba. Jag ska ut och resa och behöver alla extra slantar som går att ragga åt sig.

Men en lustig sak med ett hektiskt arbetsliv, det är alla saker som blir bortprioriterade av ren brist på ork. Så som en hälsosam livsstil, ett bra humör, bloggen, nya tv-serieavsnitt, dagsljus, kranvatten och, senast i raden av saker man skiter i, ens personliga hygien.

Innan jag hoppade in i duschen igår kväll, så fick jag tänka efter en bra stund för att komma på när jag senast tvagade av kroppen. Det hade gått fyra och en halv dag. Och då har man ju inte, som sagt, legat på latsidan och dragit på sig minimalt med smuts, utan svirat runt i sin egen svett.

Plötsligt förstår jag varför det var ett sådant avstånd mellan en själv och alla andra under gårdagen.
Publicerat i: Pelles vardag

När man är för snäll. Och feg.


Tre saker jag skulle vilja säga i vissa situationer, men som jag är för chicken för att häva ur mig:


1) När en solbränd stekare, med ett tydligt Armani-tryck över bröstet, väljer att bära runt på en sedelbunt istället för en hederlig plånbok: "Bruuuuschan, du har fett med caaaaaash, jao!"

2) När en förälder frågar sin (hyfsat nykläckta) unge hundra frågor om vad denne vill äta, dricka, göra och så vidare: "Vill du att jag bestämmer något? För du verkar ju sannerligen inte veta och ditt barn har samma ordförråd som en äldre hund".

3) När dörren knackar och ett par Jehovas Vittnen står utanför: "JA! Jag är verkligen intresserad. Kom in, låt mig bjuda på kaffe och ruttna kex!".

Man är för snäll, så är det.
Publicerat i: Pelles vardag

What's your favourite scary movie?


Sookie och Veronica.

Gjorde en helkväll inne i Örebro under skärtorsdagen. Först några bärs på balkongen, sen tåget in till bion och Scream 4, för att till sist sitta ett par timmar på en halvkylig uteservering. Klart godkänd kväll. Riktigt trevligt rent utav.

Och filmen? Den var grym! Jag är en sucker för franchiserysare. Det är inga filmer man går och ser för att bredda intellektet och verka smart. Man vet vad man får redan innan man satt sig i biosalongen och jag gillar't som fan. Den här filmen påminde mer om första rullen, vilket var positivt. Den var långt ifrån lika bra, men samtidigt hundra gånger bättre än den tredje (som är rövdålig).

Betyg:
Publicerat i: Film och tv

Sommarplaner 2011.


"OMG PELLE, DU HAR INTE DELAT MED DIG AV DINA SOMMARPLANER, FÖR 17 OLD MEN!"

Det är många av er som inte frågat varför jag inte skrutit med mina planer för sommaren, så som jag annars gjort vid den här tiden på året i fyra år. Så här ser det ut än så länge: juli bjuder till mogendans mellan mig och mister Dylan, samtidigt som vi häcklar prettona i Kings Of Leon (OBS! Ironi!) och kastar ägg på den nya sångaren i Journey (OBS! Ej ironi!). Lägga in en stöt på Jessie J ingår också i planen.

I mitten av augusti så ska jag hoppa upp på scenen när Kanye West "sjunger". "Ey, Kanye, I'ma let yah finnish! But I just have to say that Robyn had the best show on this stage. Of all time!". Så ska jag säga. Dansa discostegen till Pulp's nittiotalssuccé Common People ingår också i planerna. Låtsas att jag återigen befinner mig i andra klass med min freestyle. Tvångsluktande på fröken Anna-Lisas kaffeandedräkt.

Sen har man ju fyra dagar försommar i London att se fram emot också. Men det har jag redan stoltserat med.
Publicerat i: Musik

Comic Sans Företagsinformation.


Ett blad med företagsinformation som jag läste under gårdagen...

... dekorerat med ett jävligt vettigt statement.

Publicerat i: Pelles vardag

Bra där, Spotify!


Jag läste en artikel i Aftonbladet här om dagen angående Spotifys reducering av gratistimmar. Alla som har gratistjänsten, även de som en gång i tiden fått en "invite", kommer få tillgång till "endast" tio timmar musik i månaden. Artikeln hade fått dryga tusen kommentarer och delat upp folket i två läger. Antingen var man helt emot förändringen och hotade med att helt slopa tjänsten, eller så tyckte man att man faktiskt kan pröjsa de där 99 spännen i månaden för obegränsat med musik.

Jag läste en bra grej på Twitter: "1997 tyckte man 99 kronor för en skiva var billigt. 2011 är 99 kronor för obegränsat med musik dyrt".

Jag kan inte förstå hur gratis musik och film har gått och blivit en mänsklig rättighet. Jag har alltid tyckt att man ska betala för sig. Men säger man det högt, då slår ju folk tillbaka med följande argument:
1) "Gratis musik är ju bra, för då blir ju fler folk upptäckta". Så det är så musikindustrin har fungerat de senaste femtio-sextio åren, man har gett bort gratis skivor för att bli något?
2) "Artisterna får ju ändå bara 3 procent av inkomsterna, resten går ju till skivbolagen". Jag har ingen insiderinformation om hur skivbolagen sköter sina siffror, men jag tvivlar på att dessa nummer stämmer. Och så länge man inte heter Katy Perry och är oförmögen att skriva sina egna texter, varför ska man då inte ha en mindre del av kakan? Och ska skivbolagen stå helt lottlösa?

Nä, musikindustrin är ett tärningsspel om vem som blir mest erkänd och det kommer nog alltid vara så. Oavsett gratismusik eller ej.

Åter till Spotify. Utöver 99-kronorstjänsten så finns ju faktiskt den för 49 spänn i månanden. Helt reklamfritt, bara att den inte är portabel. Något som jag kan tycka bör fixas, nu när så många fler kommer behöva betala för sig, är att det behövs en equalizerfunkton. Spottan i telefonen - där har vi katastrofalt dåligt ljud i ett nötskal.
Publicerat i: På tapeten

Nattlig otur.


Så höjden av... ja, låt oss kalla det ren otur vad fan, vet ni vad det är? När man offrar en lördags sovmorgon, för att ambitiöst kliva upp med tuppen enbart för att man ska kunna somna in i tid till söndagens jobb. Sen somnar man kvart i tio en lördagskväll, vaknar upp pigg som satan och märker att man bara sovit i ungefär 933 sekunder.

Så nu pissar jag på allt vad skönhetssömn heter, förlitar mig på mitt zomiepsyke under morgondagen och glor på första säsongen av Veronica Mars. Paris Hilton är med i avsnitt två. Skådespelandet är inget för henne.

"Senceee yo steb all jour frends in teh back, Verrronica Maars".
Publicerat i: Pelles vardag

Svampen lever.


Fick följande kommentar för ett par dagar sedan:

"Förresten känns det som att svampen är ensam. Har den flyttat in med dig?"

Märklig fråga, det må jag säga. Vem skulle flytta från något så pass livsviktigt? Lite som att aktivt välja att inte vilja ha blod i sina ådror. Eller att vägra emalj på underkäken.

Hur som helst, Svamp bor här nu, ja. Idag har Svamp varit husvakt, lokaliserad på sin favoritram. Sen kom herrn i huset hem. De både unnade sig en tupplur på tre timmar. Vaknade upp, drack lite kaffe och piggnade till framför Family Guy. Kvällen har ägnats åt fredagsmys med Robyns konstert på ettan och studerande av elavtal.

Det hela är en helylle svennerelation.
Publicerat i: Pelles vardag

Varulvar, vampyrer och väsen.


Jag har tänkt att underhålla pluggskallen under hösten genom att läsa en kurs på kvartsfart. Och så fick man precis veta att det är sista dagen imorgon att söka till höstterminen. Fick lite stressmage och kutade hem till datorn och började bläddra bland tusentals kurser.

En paniktimma på Studera.nu och följande kurser hamnade i min anmälan:
- Varulvar, vampyrer och väsen.
- Klassisk astronomi.
- Kreativt fotande.
- Kartans historia.
- Skriva populärvetenskaplig text
(baksidan av mjölkpaketet bland annat)
- Hållbar utveckling.

- Genusvetenskap.

Hoppas mest på alternativ ett, det skulle bli en grym komplettering till Astrid Lindgren-kursen från i höstas.

MVH
Ytterst seriös student.
Publicerat i: Skola och jobb

Dagens recept: mytomspunnen familj


2 hårdkokta och väl kylda föräldrar.
3,5 dl president som mördas av galen republikan
1 nypa tvångslobotomi på dotter med humörsvängningar.
3 msk ignorans när dotter nummer två dör i flygkrasch.
½ tsk förstfödd som inte återvänder från krigstjänstgöring.
3 dl senatormord utfört av galen arab.
1 st svinrik börsmäklardotter klädd i rosa klänning.

Bland ihop allt och värm i ugn under cirka 87 år. Toppa med dödfödda barn, överdoser och ett par flygkrascher. Servera med vanliljsås.


Ja, jag hamnade väl kanske framför en dokumentär om Kennedy-klanen förut. Och jäkla i havet vilken släkt! Fascinerande. Och lite sorgligt. Mest sorgligt faktiskt.
Publicerat i: Film och tv

Rapport från landet.


Justin Biebers pass.

Är hemma på landet och länsar huset på de sista av mina tillhörigheter. Jag är inte färdig än, för jag vet att jag har ett duntäcke instoppat i något hörn. Det måste jag ha, då jag tänkte tvinga eventuella övernattare sova under det. Av ren och skär ondska. Skiten har förmågan att värma upp skinnet till febertemperatur och dränera hela ens kropp på vätska.

Ett jäkla roligt täcke det där. Köpt på Lidl!

Annars har flytten gått bra, tackar som frågar fan. Det är bara synd och skam på torra granbarr att man valde den sämsta av tidpunkter att flytta på. Det finns tydligen en gräns för hur många dagar i rad som man orkar packa upp lådor dagtid och ägna kvällarna åt jobb. Eller vise versa. Det fick man lära den hårda vägen.*


*inga blogginlägg.
Publicerat i: Pelles vardag

Sibiriska köket.


Jag öppnade precis frysen här i köket och slogs av en köldvåg. En äckligt kall köldvåg. Så jag körde in köttermometern för att se om det kanske inte var lite väl kallt. Skiten mätte hela trettioen minusgrader. TRETTIOEN! Det är fan kallare än i Sibirien. Vissa dar'.

Och är det något jag minns från mina år på hotell- och restaurangprogrammet, så är det man kan spara en hög med pengar på att hålla rätt temperatur på sin frys. Ser inte fram emot elräkningen innehållandes tio dagar rysskyla.

Idag är måndag och jag är ledig och jag har besök och alltså firar vi lill-lill-lill-lördag. Skål!
Publicerat i: Pelles vardag

En repa, polacken.


Med stormvindar och klass två-varningar så kommer en del skit. Här om kvällen så kom en man in på jobbet och berättade att hans dörr flugit upp på en blå Peugeot. Min blåa Peugeot.

Nog för att det suger att få en repa på dörren, men jävlar vad nobelt gjort av karln. Journalist var han dessutom. Jag vet faktiskt inte om jag hade varit så hederlig och leta upp bilägaren om jag hade råkat ut för samma sak. Om vi nu ska ta och vara äckligt ärliga här en stund. Sen har ju en annan ett tvångsbeteende när det kommer just till bildörrar och parkeringsplatser. Jag håller alltid i dörrhelvetet med ett järngrepp. Oavsett väder.

Far skulle gräva fram sina gamla raggarkunskaper och försöka fixa rephelvetet. Att lämna in den skulle visst bli en mödosam historia. Försäkringsbolaget skulle bara stå för omlackeringen av dörren. Och låter man bara få dörren lackad, så kommer det bli nyansskillnader och då får jag stå för resten av bilen själv.

Jag köper ju hellre en matta till min ekande hall. Faktiskt.
Publicerat i: Pelles vardag

Nördaltare.


Så det var ett tag sedan. Ledsen att jag inte uppdaterat er om läget förens nu, men de senaste dagarna har gått ut på att först jobba och sen plocka ordning i lyan. I den ordningen. Med uppstigning klockan fem. Samtidigt som man burit på powerförkylningen från helvetet. Sen så hade jag fullt upp med att skåla öl i onsdags.

Men det har gått fint att flytta in, det har det. Har fått upp det mesta av mitt nördaltare (se bild ovan) över tv:n. Det blev förjävla bra! Planen är att det ska expandera med tiden. Men den ständiga frågan om ekonomi tvingar mig att stilla alla inköp ett tag framöver. Vilket är jävligt svårt, då man verkar lida av svår köp-ADHD. Tror visserligen det mest beror på att jag hatar att ha saker halvfärdigt. Köket är det rum som är minst färdigt för tillfället. Och det suger ju. En annan vill gärna trivas i rummet man värmer sin halvfabrikatpizza.
Publicerat i: Pelles vardag

Den oändliga historien.


Eftersom ingen av er har frågat hur jag mår, så kan jag passa på att upplysa er om att jag är bra mör. Har varit i nya lyan hela helgen och målat. Och fy fan för målning! Det går aldrig riktigt lika smidigt eller snabbt som man hoppas på. Men tre lager färg och vi är klara. Får tack för hjälpen också, ni som varit med och målat med mig alla dagar.

På tisdag eller onsdag flyttar jag in helt, så då visar jag er stället. Tills vidare kan ni beundra bilden ovan, där jag illusterat målar-Pelle iförd helgens målarmundering. Snygg jävlar! Grannarna med dödskallegardiner frågade var jag hittat mina mjukbyxor. De pratade om någon bal.
Publicerat i: Pelles vardag