Här är ni, bloggläsare!

Nu har jag, efter mycket kalkylerande och räknande, äntligen sammanställt er bloggläsare på den här sajten. 70-något svar kom in (plus ett par spam, vars skribenter jag svurit en förbannelse över). Det är bara en bråkdel av er alla, men ändå många nog att dra lite slutsatser om er, ni typiska Pelles Personliga-läsare. Och för att ni enklare ska förstå, så har jag illustrerat resultaten med pedagogiska diagram, bilder och Comic Sans.


Könsfördelning


Kommentar: Ja, här var det då ingen korvfest inte. Föga förvånande, bloggvärlden består ju till mesta del av kvinnofolk. Det är er plattform och ert forum. Jag och Alex Schulman (jag jämför mig med honom, ja) är i ett lag för sig.


Här bor ni

Kommentar: Antalet norrlänningar understeg både oss mellansverige-ianer och söderbor. Och här satt jag och trodde att ni var de mest frekventa bloggläsarna. Hallo! Óla! Hola! Hello! Wie geht's? (det sista var till er internationella peeps som flytt landet)


Åldersfördelning

Kommentar: Tänk att ni hormonstinna pubisungar skulle komma först på andra plats. Plötsligt känner jag mig inte vidare gammal i bloggsfären, det är ju flest jämngamla här inne och svänger. Och till er som är plus fyrtio bast - får det lov att vara lite kaffe med dopp? Kanske lite puread köttfärslimpa?

Flämt å sido, det är skitkul att det är så många "olika" här inne och läser. I nästa undersökning så kategoriserar vi in er i vikt, hudfärg och antal tänder. Det blir guld!

Hej!

Publicerat i: Okategoriserbart

Kära 7digital.

7digital mail mejlkorg junk
Hade jag vetat att ett låtköp på Spotify skulle leda till mejlterrorism, så hade jag nog avstått. Det är 7digital (som för mig är ett okänt "företag") som tycker jag ska köpa Florence + The Machines album. Detta för att jag köpte Dog Days Are Over för över ett år sedan.

Det började med åtta mejl. Åtta blev till sexton. Sexton blev till trettiotvå. Och så vidare.

Det är som en (riktigt lyckad) celldelning, förökningen är konstant. 187 nya mejl sedan klockan två i natt, då jag sist tömde inkorgen. Lyckades efter många om och men ställa in skiten som skräppost.

Jag som trodde jag börjat få beundrarmejl. Men inte då.
Publicerat i: Okategoriserbart

En uppdatering.

fotokurs jönköping visuell högskola bok
Jag har hoppat på studenttåget igen. Bara tanken på det får mig att vilja bunkra upp med nudlar och få ett par rediga karatefyllor förlagda mitt i veckan. Så som alla studenter gör.

Och nej, jag valde inte att plugga "vampyrer, varulvar och andra väsen"-kursen (även om det hade varit snäpp på succé). Tog istället en fotografikurs. I syfte att lära mig min kamera lite mera och ta "rätt" bilder. Enda jobbiga med att aktivt välja att plugga fotografi (istället för att ha det som en delkurs i ett program) är ju att det kan framstå som lite pretto. Och en annan är ju allt annat än pretentiös.

Men skiten verkar ganska jordnära. Svinrolig kurslitteratur och reko lärare. Det blir guld!

Förresten fan - det hände lite igår natt! Vi hittade en avsvimmad man på en lastbilsparkering nära jobbet. En av oss gick dit och får se att han var apradar och däckat rakt på marken. Bakhuvudet var spräckt och en jävla massa blod hade sipprat ut. Det visade sig att han var en polsk lastbilschaffis som "tagit lördag" i sin ensamhet på parkeringen. Han vägrade ambulanshjälp och polisen fick tvångsomhänderta honom. Tror det berodde på att han skulle upp och köra nu på morgonen igen.

Kul och möta den jäveln i trafiken.
Publicerat i: Pelles vardag

Livet med morgontidning.

dagens nyheter DN morgontidning
Livet utan morgontidning: ovisst, naket, bajsnödigt.

Livet med morgontidning: fulländat, påklätt, toalettbelåtet.

Jag jobbar rätt så mycket sena kvällar just nu. Så att vakna upp utsliten som ett svin och se att DN ligger på hallgolvet, det är... ja, det är ren och skär lycka. Som i en scen hämtad ur Sjunde Himlen. När mellanbarnet lärt sig sin läxa av föräldrarnas pedagogiska handlingar och ler åt sina tidigare galna uppsåt.

Ungefär så känns det.

/pensionär
Publicerat i: Pelles vardag

Raggar-Pelle.

raggare frisyr snygg pelle pelles personliga
iPhone-bild.

Det har ju blivit lite av en tradition att visa upp frisyren här på bloggen, när jag nyss varit hos frisören. För att underhålla er tweens, ge er lite ögongodis att somna till. Det blev lite av ett raggarschvung (!) den här gången. Minus den överdrivna mängden brylcréme.

Man har det ju trots allt i blodet, det här med att vara raggare. Päronen är ju gamla plåtdunkande skinnpajsare. Det växte (tack och lov fan) ifrån det visserligen, men kanske är det dags att föra traditionen vidare?

Att köpa: träskor.

Så enkätundersökningen sket sig ju lite, länkhelvetet var ju bruten. Har fixat det nu, om någon mer känner sig manad att fylla i.
Publicerat i: Pelles vardag

En enkätundersökning.

enkät undersökning pelles personliga svara
Så en bekant frågade igår vilka som "egentligen läser min blogg". Jag körde på med mitt standardsvar, att den typiske läsaren av Pelles Personliga är en tjej i övre tonåren, bosatt i norra Sverige och studerar på heltid. Och utöver de så finns det också ett par äldre och "södrare" inslag av människor.

För i Norrland är jag en idol för tweensen, det ska ni veta.

Skämt å sido, på det stora hela så vet jag faktiskt inte vilka som läsare min dynga. Slutsatsen ovan kommer från de av er som kommenterar regelbundet. Det är inte någon jätteansenlig mängd med människor (jämfört med Kissie och compani) vi talar om, men en ganska konstant sådan. Jag vill gärna tro att ni är samma personer som återkommer. Tänkte därför ha en liten enkätundersökning för att kunna stämma av demografin av er.

Så svara därför gärna på följande punkter:
- Kön
- Ålder
- Bostadsort (på ett ungefär)

Svara i en kommentar nedan. Eller låt bli helt, det är ett fritt land. Du får vara anonym.

Återkommer med en slående analysering inom kort!


Få en insättningsbonus när du registrerar dig hos ett av spelbolagen i listan.
Publicerat i: Okategoriserbart

Visa kärlek till din matta.

matta reklam rusta pelles personliga
Rustas reklamblad kom idag. Nu har de rea på ryamattan Ayla, bara 149 spänn styck. Är det inte något jävligt hysteriskt sketakul med bilden ovan? Jag kan inte sätta fingret på vad. Kanske beror på kvinnan i bilden, som sitter i skräddarställning och håller om sin snorgröna ryamatta?

På samma sätt som hon omfamnar sin förstfödde, så omfamnar hon sin Ayla.

Såg precis på TV om en kvinna som inte kunde somna utan att ha hårtorken påslagen och liggandes bredvid sig i sängen. Hon ovan kanske är av samma kaliber? Mattfetischism - där har vi något som skulle kunna slå stort.
Publicerat i: Okategoriserbart

Om luspankhet.

solglasögon sunglasses knäckebröd pelles personliga
Ska sluta upp med webcambilderna snart.

Så sitter man här och smörjer kråset med ännu en skiva knäckebröd. Har samlat ihop en hög med smulor från gårdagens kexchoklad till efterrätt också.

Nä, det är inte så illa ställt. Lika bra att vi reder ut det här och nu, för annars kommer päronen höra av sig snarast möjligt. Det där med ett tala ekonomi, om än på ett skämtsamt vis, är inte helt okej för generation 50-talist. Jag är tvärtom, ju fler som vet att man är pank, desto bättre. Då slipper man ursäkta sin åldersbitne faster som lägligt nog skulle passa på att dö just ikväll, nu när planerats utgång med femrätters och årgångsvin. Ingen frågar ju en fattiglapp.

Fast nu är ju inte jag pank. Jag bara ogillar att slänga pengar på mat. Det hela är ytterst komplext.
Publicerat i: Pelles vardag

Frukost.

frukost fattigmat breakfast
Någon mer som ser fram emot lön? Lyxade till mitt frukostmål med två körsbärstomater som jag fann längst bak i (den urholkade) kylen. Passade bra till det fisljumna frukostvattnet och Bregott-smöret.

Allt är tandstenens fel och den korrupta tandläkarbranschen*. Ni berövade mig på dagens viktigaste måltid! Här sitter man nu med näringssfattigt vatten och försöker stilla hungern.


*OBS! SKOJ! OBS! SKÄMT!
Publicerat i: Pelles vardag

Chicken lit.

vindens skugga
Jag vet inte om ni minns, men för ett bra tag sedan så bad jag er om boktips. Och satan i gatan vad tips det gled in! Jag köpte ett tiotal av alla böckerna, de som rekommenderas flest gånger. Här om dagen så började jag med Vindens Skugga av Carloz Ruiz Zafón.

Att döma av recensionerna på bokens baksida så är detta en "spännande äventyrsroman, ett vindlande och spännande epos om kärlek och våld". Låter helt okej, som en riktigt bra bok. Vilket det är. Jävligt målande, man känner sig som en av karaktärerna. Lite som om man gick bredvid Daniel där på Barcelonas gator.

Men jag är fan skräckslagen varje gång jag lägger ifrån mig boken! Hur är detta möjligt? Jag har tvångsmatat mig med Stephen King (som aldrig är särskilt bra) och blivit gödd på skräckfilmer sedan åttaårsåldern. Det är sällan jag blir riktigt rädd för något. Men det här, det är så jävla mörkt och mystiskt att jag är redo att skita knäck. Ursäkta uttrycket.

Jag tror inte ens det var författarens avsikt att skrämmas, vilket gör det hela ännu mer löjligt. Måste odla mig ett par å det snaraste.
Publicerat i: Okategoriserbart

Akward failure.

twitter ikea katalog fail
Tog ut lite aggressioner på Twitter igår. Ibland är bloggsfären så jävla förutseende att man spyr. Som med IKEA-katalogens anländande i de svenska hemmen under gårdagen. "Jahopp, nu kommer jag tvingas läsa om den här katalogjäveln i var och vartannat inlägg ikväll". Vilket inte skador någon, visst - men det är bara så jävla töntigt. En kollektiv hyllning till något så banalt som en möbelkatalog.

Hur som helst så jag sket ur mig lite galla på Twitter om saken. Tio minuter senare plingar inkorgen till. "Livet hemma is now folling you on Twitter". "'Livet hemma', vem väljer ett sådant jädra namn?", tänkte jag.

Jo, det gör IKEA's officiella blogg.

#ballz #fml #fail
Publicerat i: Epic failure

Skäggstubb.

skägg beard five oclock shadow
Innan vi börjar, låt oss bara ägna ett par ögonlock att beundra bilden ovan. Se så utsövd en kan vara. Och lystern sen, som hämtat ur en Nives Men Expert-snutt på TV.

Idag är en stor dag för mänskligheten och för min sviktande Y-kromosom. Låt mig introducera mitt alldeles egna five o'clock shadow. Det är inte fullt så utvecklat kanske, men ni skulle ha sitt mitt fejs innan jag for till jobbet. "Eeeääh, det här klarar sig tills ikväll". Syftande då på det nästintill hårfria hakpartiet. Och nu, ja ni ser.

Har förstått att skägget växer fortare under perioder av kåthet och/eller nyförälskelse.

...

Jasåatte... man kanske skulle köra "no shave september" eller något? Se vad kroppen går för.
Publicerat i: Pelles vardag

Recap av semester.

veronica mars sofa soffa
Så har snart tre veckor av semester gått till ända. Tre jävla veckor! Över! På en framlutning! Det var inte att man började beklaga sig över det faktum att veckorna snart är över. "Vad har jag kastat bort 21 dagar på för skit? Jag har inte gjort ett jädra piss!". Sen tänkte jag efter en sekund extra.

Recap av Pelles semester 2011:
- Way Out West. Dansade till Robyn, höll för öronen på The Hives och somnade till Prince. Episkt!
- Karlsborgs fästning. Vi var ju med i ett riktigt 1800-talskrig! Rastade på Sibylla på hemvägen dessutom. Och njöt av Göta Kanal-utsikten.
- Boda Borg. Ja, vi slog oss ju i svea rikes alla färger på svenneversionen av Fort Boyard!
- Städat bod hemma hos päronen. Ganska exalterande faktiskt, med tanke på hur skiten såg ut innan.
- Tvättat alla kläder. Fick för mig att jag invaderats av pälsängrar, tvättat varenda tygbit i huset.
- Tandläkarbesök. Fick diagnos "tandsten".
- Tandläkarbesök #2. Åtgärdade tidigare ställda diagnos.
- Kräftskiva. Åt kräftor.
- Träffade Blondinbella. Över Twitter.
- Outat närkemålet på bloggen. "Träligt värre, så jag böt kasche och stallde den i boa".

Så jävla mycket skoj.

Kan med gott samvete sitta här halvnaken i soffan och glutta på Veronica Mars.
Publicerat i: Pelles vardag

Éowyn och hennes hornhinnor.

eowyn lord of the rings sonja pelles personlgiga
Att tyda av Éowyns reaktion på bilden ovan, så kan jag ha bränt sönder ungens hornhinnor. Hon och syrran har varit på besök här hemma i Närke, så jag har passat på att knäppa av hundratals bilder på lillen. Lyckades med bedriften att filma henne också, när hon ser ut att vara lite på lyset. Det luktar YouTube-succé och jag kan redan nu känna Ellen DeGeneres' stolsdyna mot min röv.

Ja, det var bara det jag ville, berätta hur jag ärrat ungen för livet.

#stolt
Publicerat i: Pelles vardag

När minnet av mat ljuger.

kräftor porr salt
Så jag och mitt Way Out West-crew slöts upp även denna helg och hade en minikräftskiva igår. Vi bullade upp med en jävla massa mat. Pastasallad, färskt bröd, kex, ost, vin och så klart kräftor, som är något av det essentiella på en kräftskiva.

Och det var också igår som jag kom på att kräftor är en av de där anrättningarna där tanken på det är bättre än själva smaken. Någon som hajar vad jag menar? Andra födoämnen i denna kategori är semlor, julmust och färskpotatis. Man gillar det, men det är aldrig riktigt lika gott som man tycks/vill minnas.

Eller är det bara jag?

Annars då, allt rullar för er? Själv har jag ont i hela käkarna. Visste inte att avskrapning av tandsten skulle förlama käften så här mycket.
Publicerat i: Pelles vardag

Tandsten.

sten tandsten rock
Var hos tandläkaren igår och ska dit idag igen. Tandläkarbesöken är fan min värsta "nödvändigt ont"-utgift. Plus att de alltid planeras in när det råkar vara som mest med räkningar att betala. Och det spelar ingen roll hur djävulskt mycket man borstat, sköljt, polerat och trådat, jag får alltid gå på återbesök. Förutom förra året, men det var bara för att patienten innan mig rökt sönder hela käften under tio år och inte borstat tänderna mer än en handfull gånger.

#hygieniskt #hångelmaterial

Och arvodet för en tandläkare sen! Gårdagens besök varade i högst en kvart och gick på 720 spänn. Vilket slutar upp i en timlön på 2880 riksdaler! Det är som jag alltid sagt, det är en skumrask bransch det där. Funderar därför på att sadla om till tandläkare.

Nu ska jag åka och skrapa bort tandsten. WOOT!
Publicerat i: Pelles vardag

Telefonterror.

dagens nyheter DN
Efter många om och men så beställde jag till slut Dagens Nyheters helgerbjudande. Gratis under fyra helger, fredag till söndag. Vilket låter skitbra, jag vet, men ett av kraven för att ta del av erbjudandet var att man lämnade sitt mobilnummer. Något som inte kommer helt smärtfritt.

Sist jag gick med på att mjölka DN's gratiserbjudande, så bodde jag i Norrköping och fick samtal en gång i halvtimman från tidningens försäljningsavdelning. Jag svarade inte de 2316 första gångerna. Eftersom jag har svagt psyke och skulle gå med på mord bara någon tjatade tillräckligt länge. Men så en morgon tog jag mod till mig och svarade:

- "Ja, det är Pelle!"
- "Ja, hej Pelle! Det här var ifrån Dagens Nyheter. Du har testat DN i tre månader nu och vi tänkte komma med ett specialerbjudande. För [en mindre förmögenhet] kan du nu få en prenumeration för resten av året".
- "Ja, det låter lockande, men jag måste nog tänka lite på saken". Vilket är en snällsvenska för: "mate, fan jag är en fattig student - det finns inte ens chans i havet att jag har råd med det där!". Vilket försäljaren förstod och blev sne.
- "Nu är det så att vi inte har tid att sitta och ringa tillbaka till folk, erbjudandet gäller nu och endast nu!"
- "Men oj, låt inte mig ta upp din tid!" Klick.

Yippie ki-yay för DN, men jag skulle ha gett ut någon annans nummer. Till någon dryg sate. Som till min gamla idrottslärare i gymnasiet, han var ju jävligt störig.
Publicerat i: På tapeten

Skumt.

skum bubbles bubblor
Mindfucket som uppstår när man kliver in till badrummet och ser att det är badskum i badkaret, utan att man hällt i något bubbeltjafs.

Jag vet fortfarande inte vad som hände. Kan det vara att jag badade i Jif-rester från storstädningen förra veckan kanske? Känner mig faktiskt kemiskt utsliten nu när jag tänker på det.
Publicerat i: Okategoriserbart

Way Out West 2011.

way out west 2011Way Out West 2011

Bästa spelningen: Robyn. Jädrar vilket energiknippe hon är, den kvinnan!
Sämsta spelningen: The Hives.
Årets överraskning: Janelle Monáes spelning. Hade aldrig hört talas om den kvinnan innan, men jävlar i havet vad hon var frän. Vid ett tillfälle så somnade alla på scenen, samtidigt som hon fick alla i publiken att sätta sig. Skitcoolt!
Årets tidsoptimister: den indiska restaurangen på Järntorget. Två timmar tog det att få maten. Duka bordet fick vi göra själva dessutom. "Här! Ni ställa ut!".
Årets flashback: Nittiotals-rave-känslan på Tiësto. Alla som gick på något den kvällen - upp med en hand!
Kändisspotting: Såg Sarah Dawn Finer, Alexandra Zazzi, Markus Larsson och en bloggare med rött hår (som jag inte minns namnet på just nu).
Bästa ölhaket: baren på Avenyn som spelade Bumbibjörnarna.
Årets nekande: "Asså, shorts är till för lunchen". Sagt av vakt med för mycket makt på Hard Rock (jag blev glad, ville aldrig gå in där i alla fall).
Snabbmötet: med Addspirit-Anna, kvinnan som vägrade göra Way Out West med oss. Lamt jävlar.
Sömnstatus: för mycket sömn.
Alkoholstatus: inte värre än Peace & Love.

Ja, det var det!
Publicerat i: Resa

@lowengrip.

isabella löwengrip lowengrip twitter
Så jag höll som bäst på att summera Way Out West, när Twitter plingade till. Jag fick lite annat att tänka på. Någon som ser vad?

Kvinnan knep plats nummer hundra dessutom.

Josåatte... en annan har ju fullt upp med att nätverka med eliten [borsta mjäll från axel]. Bra mycket viktigare än att berätta för er om mina eventuella karatefyllor i Götet.

Närå, det kommer! Det kommer!

MIN TWITTER!
Publicerat i: På tapeten

Saker som suger med festival.

baja maja porta potty
Okej, så ni vet ju vid det här laget att ni har att vänta en summering av Way Out West-helgen som varit. Vi tar den imorgon. Är inne i ett stadium av post-festival-seghet och tänker därför sprida negativ dynga vilt omkring mig. Det är ju det söndagar är till för trots allt.

Därför listar vi här och nu de tre värsta sakerna med att gå på festival:

3) Matpriserna. Det finns ingenstans på jorden där så lite mat kostar så mycket pengar, som det gör på festival. Här pröjsar man åttio spänn för en langos lika stor som en mindre papptallrik eller nittio riksdaler för en kopp med nudlar. Jag är egentligen inte speciellt stor i maten i vanlig fall, men på festivaler så känner jag som ett utsvultet svettroll. För inte tänker jag köpa två portioner på en gång, nej då - man är ju inte dum. (snålhet)

2) Ringdans i publikhavet. Jag har inget emot att bånkas och stångas lite med människor på konserter och spelningar. Men när folk börjar tro att deras privata danssfär är tre gånger två meter, då jävlar lackar jag. Ta bara Robyns spelning. Hon hade väl en... ja, 20 000 pers i publikhavet? Ish. Det är jävligt många människor. Det blir lätt kaos. Men tror ni inte att vi, som stod jävligt långt fram (två-tre rader från staketet), lyckas placera oss precis bakom några pantade fjortisar som valde att svänga med hela kroppen? Jo. Som hämtat ur Grease. Minus Travolta och den porriga koreografin.

1) Vägvisningar vid bajamajorna. Okej, så man har ätit sina överkokta nudlar, man har druckit några öl och hävt i sig en kopp kaffe. Till slut kommer ju tarmsystemet tryta och man måste... ni vet, "tömma sig". I de södra regionerna. Man ställer sig i kön till bajamajorna. De är fint uppradade. Längst till höger har vi vanligvis urinoaren. Och fram kommer alltid någon brud (ja, det är alltid tjejer) och säger något i stil med. "DU! ASSÅ DU! DET FINNS EN PISSOAR DÄR! HALLÅ!". Det är alltså här som jag måste förklara, för en helt främmande människa, att jag måste bajsa. Nu säger jag bara "jo, jag ser det" eller ignorerar de helt. Sen måste det ju hundra andra anledningar till varför en man ("man") kanske vill gå in i ett bås och låsa om sig, istället för att välja urinoaren? Scenskräck? Vill spy? Önskar att sköta sina toalettbestyr med endast sig själv som sällskap? Onanera? Jag finner det jävligt provocerande att man ska bli utfrågad om sina förehavanden på dass.

Peace out!
Publicerat i: Fest och fylla

Hörni, hjälp mig nu fan! Jag har upptäckt ...

img_7396 (MMS)

Hörni, hjälp mig nu fan! Jag har upptäckt hål i två av mina nya tröjor. Kan det vara mal? Äckligt värre, jag vet. Men vad annars finns det för svar? Fimpmärken? Och när ämnet ändå är på tal - ge mig era bästa malutrotartips! Ps. Way Out West är fortfarande jävligt bra!!!!111ettelva

Publicerat i: Pelles vardag

Markus Larsson (eller världens bästa look-...

img_8748 (MMS)

Markus Larsson (eller världens bästa look-a-like) stod och fingrade på sin telefon. Antagligen messar han Aftonbladet sitt betyg för Janelle Monaes spelning. Fem plus eller spö, Larsson. Kom ihåg det!

Publicerat i: Pelles vardag

UNO utanför Slottsskogen med vänner och rö...

img_5294 (MMS)

UNO utanför Slottsskogen med vänner och rödtjut. Vi såg precis Sarah Dawn Finer. So the kändisbingo begins...

Publicerat i: Pelles vardag

Böt.

sweden sverige karta pelles personliga
Okej, så jag lät närkingskan glida förbi lite. "Böt" är ett vedertaget ord här på slätten, alla som är normala använder det. Det är faktiskt så pass vanligt att jag först inte fattade vad kommentarerna handla om under det här inlägget.

Försöker faktiskt vänja mig av med ovanan att tala gnällbältsspråk. "Stallde" är ett annat ord för oss närkingar som annat folk aldrig fattar. "Stallde" som i "jag stallde väckarklockan på tolv". Eller "kasse", fast med uttalet [kasche]. Vår göteborgare till lärare fattade aldrig vad vi jiddrade om när vi pratade "kaschar" hit och dit. Fast vem är han att tala, med sitt "bamba" och alla andra låtsasord som finns i Sveriges framsida. För att inte tala om skånskans "rullebör".

Och låt oss inte ens gå in på norrlänningarna och deras påhitt.

Tja förresten! Har varit upptagen hela dagen med att leka på Boda Borg (svennig version av Fångarna På Fortet). Det var kul. Fick en fet bula i huvudet och bara det är ju ett bevis på att man haft skoj.

Imorgon drar vi till Way Out West. Försöker väl höra av mig lite då. Ciao!
Publicerat i: Pelles vardag

Det syns kanske inte på bilden ovan, men h...

img_2904 (MMS)

Det syns kanske inte på bilden ovan, men himlen är full i åskmoln. Har mullrat på i timmar nu. Och eftersom jag är den bondunge jag är, så sitter man här i totalt mörker och med allt maskinellt utdraget. Hur är det där när man bor i lägenhet egentligen, ska man dra ut allt elektriskt? Gör gör det i alla fall. Man vill ju inte att ens MacBook exploderar *SkrYTheR*

Publicerat i: Pelles vardag

Hur man bestiger en häst.


Jag såg ett roligt klipp på YouTube igår (som jag, tråkigt nog, ej hittar igen) om hur man ogärna lånar ut sin dator. Detta för att den som lånar apparaten kommer hitta saker så som pinsamma bilder på en själv, som man inte visste hade där. Eller finna något i ens webbhistorik som man aldrig sökt/surfat på, så som "kan man äta kattmat".

Det var ett ganska oskyldigt och rosafluffigt klipp, ja. Men jag känner igen det där. Varje gång någon ber att få låna min dator, så hinner jag avverka tankar i stil med:

"Vilka hemsidor har jag varit inne på? Kommer jag bli avslöjad som überpervers? Vad har jag googlat nyligen? Kommer inte ihåg! Säkert något pervigt som 'hur man bestiger en häst' eller 'kan en kalv bli med människobarn'? Jävla skit, jag är så jävla busted! 'Djurpervot Pelle', det är det jag kommer bli känd som! Vad har jag för bilder på min hårddisk, något naket? Nä, inget naket. Inte på mig åtminstone. Fan, har jag inte en samling nakna Disney-figurer samlade i en mapp? Eller var det en dröm? Antagligen inte".

Någon som hänger med hur jag menar? Man hinner avverka diverse osannolika internetscenarion som man aldrig ägnat sig åt. Lite som när man stoppas för blåskontroll i trafiken och lyckas inbilla sig att man svept ett helrör precis innan man gick hemifrån.

#svagtpsyke
Publicerat i: Okategoriserbart

Pelle på pissoiren.


Jag böt header igår, efter ett infall av förändring. Det krånglade med diverse bildredigeringsprogram, så min ytterst simpla "pissoirbild" kom att ta cirka fem timmar att skapa. På riktigt. Jag tänker inte trötta ut er på detaljer, utan bara uppmuntra till att ägna en stund av kollektivt hat till följande program: PhotoShop CS5, PhotoShop CS3, Picasa och Paint.net.

En höjdare på Gimp har jag istället blivit. Efter åtskilliga tutorials på YouTube. Det är ju ganska ocoolt.

De tre huvudsakliga anledningarna till att jag valde den bild jag gjord till min nya header:
1) Jag står (onykter) i en dansk urinoar.
2) Stavningen "pissoir".
3) Laserögonen.

Ett riktigt mästerverk med andra ord.
Publicerat i: På tapeten

En lördag mitt i semestern.


Låt mig ta er med på en resa i fantasin. Vi kan kalla den "Pelles lördag mitt i semestern - ett liggsår".

10:00 - Vaknar upp av att dörrklockan ringer. Hinner inte till dörren innan personen försvunnit. Ville inte öppna i bara fillingar.
11:00 - 13:30 - Paris Hiltons New BFFTV3.
13:31 - 15:24 - Paris Hiltons New BBF, Dubai edition, på MTV.
15:25 - Ansöker om medlemskap i "Vi som hatar Paris Hiltons och hennes BFF-program" på Facebook.
16:00 - Går till Netto. Träffar på en psykotisk kvinna. Hon har inte tillräckligt med pengar till sitt margarin och går ut till bilen fem gånger och hämtar cash innan hon prickar rätt summa.
17:23 - Startar en Wordfeud-duell med en gammal Lunarstorm-kontakt. Jag förlorar jävligt stort.
17:40 - nu - Twitter, Aftonbladet, Twitter, Facebook, Youtube, Twitter, Lady Dahmer...

En sann historia.

Så trippen till Karlsborg vad trevlig. Vi hade skitkul! Det var inte riktigt som jag mindes det dock. Det är det aldrig nu för tiden fan (#ParkenZoo). Av någon anledning så är det första som ploppar upp i mitt huvud, som anledning till dessa ohyggliga förändringar, Sveriges medlemskap i EU. För att EU har gjort allt som var roligt på 90-talet lite tråkigare.

Närå, jag är inte emot EU. Jag är inte för det heller. Jag är likgiltig. Mest oinformerad.

Inga bilder togs det heller. Tror ni verkligen jag tänker använda en kamera jag pungade ut tiotusentals kronor för? Nä'ru! Man är väl inte dum.
Publicerat i: Pelles vardag

Road trip.


Då har man tvingat sig upp lite extra tidigt på sin semester. Anledningen till detta är en tripp ned till Karlsborg och stadens fästning. Det är tio år sedan jag var där sist och jag tror de gjort om guideturen en aning. Nu tävlar man visst om några guldtackor.

Och jävlar vad jag ska vinna! Alla småglin får fly undan den här galningen.

Någon här som besökt Karlsborgs fästning? Det var ganska stort på nittiotalet tror jag. Bara med plugget så var vi där två gånger.
Publicerat i: Resa

Lilla Gollum.


Idag har jag suttit hundvakt åt tvillingen och tvillingtjejen. Åt deras lilla Gollum. Som egentligen heter något annat, men som jag låtit svepas med i "syskonbarn som tvingas lyssna till namn hämtat ur Sagan Om Ringen när morbror/farbror talar"-klubben. Och tills dess att någon av syskonen Nilsson kläcker ett barn av manligt kön, så får den hunden här fungera som en Gollum.

Sen finns det ju visserligen Gandalf att nyttja också. Eller Orch (inte ett namn, men ändå coolt).

Det hela gick prima för övrigt. Hade visserligen ett par hantlangare, men det hade inte varit allt för svårt att barnvakta en trettio x tjugo centimeter best helt på egen hand. Så får det bli nästa gång.
Publicerat i: Pelles vardag

Drickspelsregler.


Ett par av er undrade över reglerna i vårat Cougar Town-drickspel. Efter många vändor och olika prövningar så har vi kommit fram till följande regler:
- 1 klunk när någon av karaktärerna håller i ett glas alkohol.
- 2 klunkar om någon av karaktärerna dricker.
- Reglerna ovan gäller bara per scen. Så om till exempel Laurie dricker två gånger på en scen, så dricker vi ändå bara en gång.
- Hardcoreomgång: drick för varje karaktär. "Andy håller i ett glas - en klunk! Och där drack Ellie - två klunkar! Där drack Andy ur sitt glas också - två klunkar!" och så vidare.
- Nykter omgång: kör med kaffe och/eller iste.

Här om natten, när vi slutat jobbet, så drog vi hem till föräldrahemmet och drack lite vin. I brist på bra TV och begränsad DVD-samling, så slog vi på Svensson Svensson-filmen. En klunk för varje Vivalla- och Örebro-referens (närkingar som vi är) och en klunk för varje gång Suzanne Reuter såg ut att vara lite på lyset.

It's safe to say att vi blev apradar.

Och barn, låt bli alkoholen!
Publicerat i: Fest och fylla

Minnenas bloggivision.


Så jag satt precis och läste igenom gamla inlägg från way back in the days. Vi talar år så som 2008 och tiden då jag började plugga i Norrköping. Vem minns inte inlägget där jag frågade om filmtips och fick nästan 90 kommentarer? Eller när vi alla diskuterade mödomshinnans vara eller icke (via TV-serien True Blood)? Eller det chockerande inlägget om de tio värsta barnprogrammet och de nästan hundra kommentarerna som trillade in på bara en eftermiddag? Jag minns att jag var speciellt nöjd med det inlägget, det kändes som om jag bröt mig in i någon "klubb för semistora bloggar".

Och inte att förglömma - inlägget om spöken som jag "blev tvungen" att radera för att folk blev förjävla pissed. Att internet inte är en plats där alla delar samma åsikt visste jag, men aldrig har så mycket arga ord figurerat i min lilla skitblogg. Det var ganska episkt ändå.

Det som ändå mest imponerar mig från mitt gångna bloggande är hur pass ofta jag uppdaterade förr. Så stressad och utarbetad som jag var som student, och ändå klara av att punga ut inlägg efter inlägg. Ibland fem inlägg om dagen! Imponerande skit. Idag är jag inte ens hälften så trött och sliten och behöver heller inte fortsätta jobba efter utstämpling (så som det är med universitetsstudier menar jag). Blogga var det enda roliga, jag trivdes aldrig riktigt i Norrköping. Flummigt folk de där östgötarna.

Jag borde börja plugga igen. För att kickstarta den här bloggen på nytt. Eller bara skärpa till mig? Bara dra ut handen från skrevet, upp med gylfen och börja blogga meningslösa(re) inlägg. Det är på tok för lite katter och fötter här nu för tiden!

Mjau!
Publicerat i: Pelles vardag

Fast det bara är onsdag, så kör vi hårt på...

img_4675 (MMS)

Fast det bara är onsdag, så kör vi hårt på vårat Cougar Town-drickspel. Det absolut bästa vi någonsin uppfunnit. Utan tvekan.

Publicerat i: Pelles vardag

Övergivna.


Sommartider är tiden på året då man blir en riktig bokjunkie. Rödsprängda ögon, sargade läppar och miserabel andedräkt är alla välbekanta symtom på för mycket läsning och för lite liv.

Senaste i raden av bra läsestoff här hemma, är den första delen i Gone-serien, Övergivna, av Michael Grant. En bokserie i sex delar som jag först hörde talas om på YouTube. En sajt där jag för övrigt lyckades snappa upp information om Hungerspelen-triologin en gång i tiden. Och som var en serie böcker som jag gillade som fan! Ni vet hur talesättet lyder; "blir en bok någonsin rekommenderad på YouTube, då är den troligtvis värd att läsa".

Det enda tvivlet jag hade med den här boken, det var att B. Wahlström ger ut den svenska upplagan. Ett företag som (för mig) är ökänt för att distribuera riktigt rövdåliga ungdomsböcker. Något fördomsfullt må hända, jag vet. Men jag slog till i alla fall.

Snabbgenomgång av handling: alla över femton bast försvinner i ett ögonblick och kvar blir en stad full av ungdomar som spöar på varandra till döds. Alla är de omringade av en hundra meter hög och strömförande barriär.

Skiten låter ganska töntig. Men den här boken är bra, jag gillar den! Sen har jag bevisligen ett tycke för rå ungdoms-sci-fi. För det här är jävligt rått. Spädbarn dör, hus eldas upp i hopp om att någon ska vara där inne, folk sitter med automatvapen i kyrktorn, folk misshandlas och så vidare och så vidare. Väldigt ungdomsbok-igt, visst?

Boken påminner lite om Flugornas Herre. Fast med intressant handling.
Publicerat i: På tapeten