Saker som suger med festival.

baja maja porta potty
Okej, så ni vet ju vid det här laget att ni har att vänta en summering av Way Out West-helgen som varit. Vi tar den imorgon. Är inne i ett stadium av post-festival-seghet och tänker därför sprida negativ dynga vilt omkring mig. Det är ju det söndagar är till för trots allt.

Därför listar vi här och nu de tre värsta sakerna med att gå på festival:

3) Matpriserna. Det finns ingenstans på jorden där så lite mat kostar så mycket pengar, som det gör på festival. Här pröjsar man åttio spänn för en langos lika stor som en mindre papptallrik eller nittio riksdaler för en kopp med nudlar. Jag är egentligen inte speciellt stor i maten i vanlig fall, men på festivaler så känner jag som ett utsvultet svettroll. För inte tänker jag köpa två portioner på en gång, nej då - man är ju inte dum. (snålhet)

2) Ringdans i publikhavet. Jag har inget emot att bånkas och stångas lite med människor på konserter och spelningar. Men när folk börjar tro att deras privata danssfär är tre gånger två meter, då jävlar lackar jag. Ta bara Robyns spelning. Hon hade väl en... ja, 20 000 pers i publikhavet? Ish. Det är jävligt många människor. Det blir lätt kaos. Men tror ni inte att vi, som stod jävligt långt fram (två-tre rader från staketet), lyckas placera oss precis bakom några pantade fjortisar som valde att svänga med hela kroppen? Jo. Som hämtat ur Grease. Minus Travolta och den porriga koreografin.

1) Vägvisningar vid bajamajorna. Okej, så man har ätit sina överkokta nudlar, man har druckit några öl och hävt i sig en kopp kaffe. Till slut kommer ju tarmsystemet tryta och man måste... ni vet, "tömma sig". I de södra regionerna. Man ställer sig i kön till bajamajorna. De är fint uppradade. Längst till höger har vi vanligvis urinoaren. Och fram kommer alltid någon brud (ja, det är alltid tjejer) och säger något i stil med. "DU! ASSÅ DU! DET FINNS EN PISSOAR DÄR! HALLÅ!". Det är alltså här som jag måste förklara, för en helt främmande människa, att jag måste bajsa. Nu säger jag bara "jo, jag ser det" eller ignorerar de helt. Sen måste det ju hundra andra anledningar till varför en man ("man") kanske vill gå in i ett bås och låsa om sig, istället för att välja urinoaren? Scenskräck? Vill spy? Önskar att sköta sina toalettbestyr med endast sig själv som sällskap? Onanera? Jag finner det jävligt provocerande att man ska bli utfrågad om sina förehavanden på dass.

Peace out!
Gun

Åhh.. jag hatar folk som ska tillrättavisa andra för minsta lilla sak.

Basen

Du skulle bara tagit din lilla broschyr med vägvisningarna till bajjamajjorna. Tryckt upp den framför näsan på henne och sagt. "Jag är en sån där bloggarkille och jag måste gå och onanera till denna broschyr skriven i 'Lucida Casual' typsnitt. Ur min väg kvinna.(Lucida Casual är förövrigt väldigt stilfullt)

Emma says style, love & rock and roll.

1. Hahaha åå så jobbigt. Jag har gjort det där med vägvisningen en gång. Fast på en krog. Alla män gick till pissoaren men de "vanliga" toaletterna var både killars/tjejers blandat. Så den stackars kille, som jag snällt hänvisade till pissoaren, fick stå kvar bland 10 undrande tjejer som snart förstod vad det hela handlade om. Jag kände mig lite dum och låååvar att jag aldrig ska göra om det ;)

fifi

Ibland är jag lite avis på er som kan använda pissoar, men oftast inte :)

charlotte

Det finns en plats på jorden där man betalar flera hundra svenska kronor för ett par hamburgare och läsk. Nämligen Antalya Airport, världens dyraste flygplats som på något underligt vis är belägen i Turkiet.

frikadellen

Haha, det är straffet för att ni män vanligen begåvas med de absolut kortaste toaköerna.Någon gång måste ju även ni lida.Jag hoppas förresten du la papper på toaringen. De där bajamajorna brukar vara some nasty shit.

PussJorvas

HAHA! Du är för skön du :)

Mia

det finns ju grader i helvetet, travlota kunde ju varit där också.

Ella

Folk förvandlas ju verkligen till djur på festivaler. Det är liksom...istället för att tänka "vi har begränsade möjligheter till att sköta våran hygien, låt oss försöka hålla oss så fräscha som möjligt" så blir det "fuck hygien - jag ska STINKA!!!!!".

Personligen tyckte jag nog bajamajorna var värst, ja. Det var många mentala förberedelser varje gång jag skulle in dit.

Mari

hahahahahahaha Pelle baajsar!