Året var 2011.

Idag är det nyårsafton och det är dags för ännu en tradition här på bloggen - årskrönikan. Här med presenterar jag den fjärde i ordningen.

POPULÄRKULTUR
2011 var snålt på populärkulturella åskmoln som slog ned i mig. Jag tycks istället ha omfamnat det äldre och den mindre creddiga sidan av allt som finns att hitta på nöjesscenen. Årets första kvartal ägnades åt The Big Bang Theory och att bygga upp ett hat gentemot seriens vidrigaste karaktär, Sheldon Cooper. Under årets sista två månader så har jag ägnat all vaken tid åt den gamla dassiga följetongen Grey's Anatomy. En serie som jag så länge ratat som "äckelsmörja med utdragna sensomoralpredikningar". Vilket den förvisso är i all ärlighet. Men följer man skiten varje dag, så är det svårt att inte gilla karaktärerna. Jag gillar Yang.

Favoritskivan faller på Who You Are med Jessie J. Skön brud och tillika min framtida hustru. Synd och skam att hon, på grund av benbrott, ställde in sin spelning på årets Peace & Love. Istället fick jag stå och somna till prettona i Kings Of Leon och försöka tyda engelskan som kom ifrån Bob Dylans käft. Årets roligaste spelningar går till Robyn och Janelle Monáe (båda på Way Out West).

Musikbubblare: Cults debutalbum, Veronica Maggios spelning i Öret och Laleh i Så Mycket Bättre.

Årets sämsta filmupplevelse går till Sanctum. Se den och slit ut ögonen.


I VÄRLDEN OCH I SVERIGE
Lämnade inte landet mer än en gång under det gångna året. Då bar det av till London. Här spelade vi biljard, drack Pimm's, var turistiga och gick på en av de få teaterupplevelser jag haft. En rysare. Som förresten kommer upp på biograferna nu i dagarna, The Woman In Black. Harry Potter i huvudrollerna. I London kan man gå på välstädade gator (förberedelser inför OS 2012), äta skitbillig sushi och ta en kopp nybryggt vid Tower Bridge.

I Sverige så njöt vi av Karlsborgs fästning (90-talsrevival), en helg uppe i Värmland och en hyrd stuga vid Fryken. Jag hann också joina en tripp till Ullared och bränna tusentals kronor på DVD-boxar och husgeråd. Sen så har huvudstaden invaderats av oss bönder ett par-tre gånger också. Mitt nya Stockholmsnöje är att gå på kasino, det är svinkul!

Inte att förglömma, sommarens bästa tripper faller ju så klart på festivalbesöken. Där det är legitimt att vara dräggig, full, lukta illa och knuffa folk.


PERSONLIGA PELLE
Sedan i maj 2011 har man stolt kunnat titulera sig som morbror till världens bästa unge, Éowyn (som egentligen är döpt efter farmor och heter något annat).

Och redan i april så lämnade jag, återigen, föräldrahemmet och flyttade in en egen etta. Det höll ju, som bekant, inte vidare länge och jag fick tillgång till min helt nyrenoverade tvåa i början av december. Den andra flytten höll på att ta livet av mig, då den kom ytterst olägligt. Nu har det ordnat upp sig här och jag lever som en kung.

Men i all ärlighet så har jag under det gångna året mått jävligt pissigt i flertalet perioder. Vilket har reflekterats i allt. Mitt humör har varit dåligt som fan, mitt minne har varit totalt odugligt och jag har varit trött mest hela tiden. Bloggandet har lidit som fan det med. Vilket suger så djävulskt mycket hästkuk, för det är ett av de bästa tidsfördriven jag vet. Att jag mått så pass dåligt beror nog på främst på psykopatgrannen från förra lägenheten, som jag inte önskar det minsta gott. Nu är han på väg ut och jag hoppas han bosätter sig i skogan, där han kan gå på dass helt ostört bäst fan vill. Sen så har jag väl insett, i efterhand, att det inte var så smart att ta så mycket extratimmar på jobbet och kombinera det med plugg. Ens värsta pina är en själv.

2012
Inte mycket är planerat för 2012 än, men än så länge så kan vi se fram emot en Barcelona-resa och Bruce Springsteen på Ullevi. Och låt oss inte glömma att nämna mayaindianernas påstådda världsundergång den 21 december 2012. Det blir episkt.


KATEGORI: Pelles vardag

Den goda fortsättningen.


Undertecknad, tvilling och tvillingsambo. Svettiga tillsammans.

God fortsättning och allt det där. Jag har missunnat cyberspace på sistone, jag vet. Hängde förvisso en stund på Twitter här om dagen, samtidigt som rullen Grabben i graven bredvid gick på TV. Enastående dålig film för övrigt. Inbillar mig att det var så mina päron träffades. Minus kuttrasjuscenerna.

Mor: en hipp brutta från stan.
Far: en bondunge från yttre Närke.
Tillsammans: fyra jungfrufödslar.

Jag yrar. Hur var er jul? Min var jävligt lökig. Visst, det var kul att bada badtunna och allt det där, det säger jag inget om. Men annars hade jag jävligt trist. Tror mest det var för att jag var trött. Trött hela tiden. Hade förträngt (och vant mig av) det stora nöjet att bli väckt av pratande röster i 158 dedibel. Varenda morgon var likadan, jag vaknade av att andra i huset pratskrek åt varandra. Värt att notera är dessutom att jag inte behöver mycket sömn. Jag vaknar sällan senare än halv tio heller. Det är bara det där att bli väckt som jag inte gillar.

Nyår blir bättre. Köpte precis skumpa. Fina grejer.


KATEGORI: Pelles vardag

Mannen med 1000 utseenden.


På tal om den här videon, låt mig få säga en sak om sångaren i The Killers, herr Flowers. Vet ni hur många gånger jag suttit framför VH1 (tänkte första skriva MTV men kom på att deras tablå bara består av tonårsmorsor nuförtiden), hört en låt och tänkt "åh fan, det här låter som The Killers. Fast det kan du inte vara, för det är ju en annan sångare".

Introducing mannen med 1000 utseenden.

Jag är kanske inte rätt man att tala, för jag är väl överlag inte vidare intresserad över Flowers utseende. Något som däremot är fascinerande är hans förmåga att se helt jävla annorlunda ut för varje år som går. Det är inte fråga om vanligt åldrande här inte, utan det handlar uppenbarligen om någon som byter skinn och ansiktsdrag lika ofta som en annan byter kalsonger.

Det är det enda logiska.


KATEGORI: Musik

Lucka 24.


Julkalendern har kommit till sin ände och jag tror att vi alla kan enas om att detta var den mest ogenomtänkta av julkalendrar. Och jag utlovade ju ett spektakulärt avslut på den här dyngan. Hade tänkt mig ett pris till eder alla. Kanske i form av ett par DVD-boxar, någon skiva, någon schysst litteratur och så vidare. Men räkningar på knappa tretton tusen satte stopp för de planerna.

Istället kör vi inslaget "idag är jag tacksam för följande (för att thanksgiving aldrig riktigt slagit i Sverige)". Billigt, men bra mycket mer givande.

Idag är jag tacksam för:
- att jag inte slängde pengar på ett bloggpris.
- att jag slipper min psykopatiska granne med personlighetsklyvning.
- att jag klarade prov tre av fyra på fotokursen precis nyligen.
- att jag sovit ut ordentligt för första gången på två månader.
- att mina päron hyrt en badtunna på släp.
- att jag ska få ägna julafton åt att bada i en badtunna på släp.
- att jag ska få dricka öl på julafton i en badtunna på släp.
- att jag troligtvis kommer få nya köksknivar i julklapp.
- att det är julafton.

God jul på er, gud vare med er och förbarma er! Jesus välsigne din katt och hälsa Kalle Anka.

Ciao!


KATEGORI: Julkalendern