Året var 2011.

Idag är det nyårsafton och det är dags för ännu en tradition här på bloggen - årskrönikan. Här med presenterar jag den fjärde i ordningen.

POPULÄRKULTUR
2011 var snålt på populärkulturella åskmoln som slog ned i mig. Jag tycks istället ha omfamnat det äldre och den mindre creddiga sidan av allt som finns att hitta på nöjesscenen. Årets första kvartal ägnades åt The Big Bang Theory och att bygga upp ett hat gentemot seriens vidrigaste karaktär, Sheldon Cooper. Under årets sista två månader så har jag ägnat all vaken tid åt den gamla dassiga följetongen Grey's Anatomy. En serie som jag så länge ratat som "äckelsmörja med utdragna sensomoralpredikningar". Vilket den förvisso är i all ärlighet. Men följer man skiten varje dag, så är det svårt att inte gilla karaktärerna. Jag gillar Yang.

Favoritskivan faller på Who You Are med Jessie J. Skön brud och tillika min framtida hustru. Synd och skam att hon, på grund av benbrott, ställde in sin spelning på årets Peace & Love. Istället fick jag stå och somna till prettona i Kings Of Leon och försöka tyda engelskan som kom ifrån Bob Dylans käft. Årets roligaste spelningar går till Robyn och Janelle Monáe (båda på Way Out West).

Musikbubblare: Cults debutalbum, Veronica Maggios spelning i Öret och Laleh i Så Mycket Bättre.

Årets sämsta filmupplevelse går till Sanctum. Se den och slit ut ögonen.


I VÄRLDEN OCH I SVERIGE
Lämnade inte landet mer än en gång under det gångna året. Då bar det av till London. Här spelade vi biljard, drack Pimm's, var turistiga och gick på en av de få teaterupplevelser jag haft. En rysare. Som förresten kommer upp på biograferna nu i dagarna, The Woman In Black. Harry Potter i huvudrollerna. I London kan man gå på välstädade gator (förberedelser inför OS 2012), äta skitbillig sushi och ta en kopp nybryggt vid Tower Bridge.

I Sverige så njöt vi av Karlsborgs fästning (90-talsrevival), en helg uppe i Värmland och en hyrd stuga vid Fryken. Jag hann också joina en tripp till Ullared och bränna tusentals kronor på DVD-boxar och husgeråd. Sen så har huvudstaden invaderats av oss bönder ett par-tre gånger också. Mitt nya Stockholmsnöje är att gå på kasino, det är svinkul!

Inte att förglömma, sommarens bästa tripper faller ju så klart på festivalbesöken. Där det är legitimt att vara dräggig, full, lukta illa och knuffa folk.


PERSONLIGA PELLE
Sedan i maj 2011 har man stolt kunnat titulera sig som morbror till världens bästa unge, Éowyn (som egentligen är döpt efter farmor och heter något annat).

Och redan i april så lämnade jag, återigen, föräldrahemmet och flyttade in en egen etta. Det höll ju, som bekant, inte vidare länge och jag fick tillgång till min helt nyrenoverade tvåa i början av december. Den andra flytten höll på att ta livet av mig, då den kom ytterst olägligt. Nu har det ordnat upp sig här och jag lever som en kung.

Men i all ärlighet så har jag under det gångna året mått jävligt pissigt i flertalet perioder. Vilket har reflekterats i allt. Mitt humör har varit dåligt som fan, mitt minne har varit totalt odugligt och jag har varit trött mest hela tiden. Bloggandet har lidit som fan det med. Vilket suger så djävulskt mycket hästkuk, för det är ett av de bästa tidsfördriven jag vet. Att jag mått så pass dåligt beror nog på främst på psykopatgrannen från förra lägenheten, som jag inte önskar det minsta gott. Nu är han på väg ut och jag hoppas han bosätter sig i skogan, där han kan gå på dass helt ostört bäst fan vill. Sen så har jag väl insett, i efterhand, att det inte var så smart att ta så mycket extratimmar på jobbet och kombinera det med plugg. Ens värsta pina är en själv.

2012
Inte mycket är planerat för 2012 än, men än så länge så kan vi se fram emot en Barcelona-resa och Bruce Springsteen på Ullevi. Och låt oss inte glömma att nämna mayaindianernas påstådda världsundergång den 21 december 2012. Det blir episkt.
Publicerat i: Pelles vardag

Den goda fortsättningen.


Undertecknad, tvilling och tvillingsambo. Svettiga tillsammans.

God fortsättning och allt det där. Jag har missunnat cyberspace på sistone, jag vet. Hängde förvisso en stund på Twitter här om dagen, samtidigt som rullen Grabben i graven bredvid gick på TV. Enastående dålig film för övrigt. Inbillar mig att det var så mina päron träffades. Minus kuttrasjuscenerna.

Mor: en hipp brutta från stan.
Far: en bondunge från yttre Närke.
Tillsammans: fyra jungfrufödslar.

Jag yrar. Hur var er jul? Min var jävligt lökig. Visst, det var kul att bada badtunna och allt det där, det säger jag inget om. Men annars hade jag jävligt trist. Tror mest det var för att jag var trött. Trött hela tiden. Hade förträngt (och vant mig av) det stora nöjet att bli väckt av pratande röster i 158 dedibel. Varenda morgon var likadan, jag vaknade av att andra i huset pratskrek åt varandra. Värt att notera är dessutom att jag inte behöver mycket sömn. Jag vaknar sällan senare än halv tio heller. Det är bara det där att bli väckt som jag inte gillar.

Nyår blir bättre. Köpte precis skumpa. Fina grejer.
Publicerat i: Pelles vardag

Mannen med 1000 utseenden.


På tal om den här videon, låt mig få säga en sak om sångaren i The Killers, herr Flowers. Vet ni hur många gånger jag suttit framför VH1 (tänkte första skriva MTV men kom på att deras tablå bara består av tonårsmorsor nuförtiden), hört en låt och tänkt "åh fan, det här låter som The Killers. Fast det kan du inte vara, för det är ju en annan sångare".

Introducing mannen med 1000 utseenden.

Jag är kanske inte rätt man att tala, för jag är väl överlag inte vidare intresserad över Flowers utseende. Något som däremot är fascinerande är hans förmåga att se helt jävla annorlunda ut för varje år som går. Det är inte fråga om vanligt åldrande här inte, utan det handlar uppenbarligen om någon som byter skinn och ansiktsdrag lika ofta som en annan byter kalsonger.

Det är det enda logiska.
Publicerat i: Musik

Lucka 24.


Julkalendern har kommit till sin ände och jag tror att vi alla kan enas om att detta var den mest ogenomtänkta av julkalendrar. Och jag utlovade ju ett spektakulärt avslut på den här dyngan. Hade tänkt mig ett pris till eder alla. Kanske i form av ett par DVD-boxar, någon skiva, någon schysst litteratur och så vidare. Men räkningar på knappa tretton tusen satte stopp för de planerna.

Istället kör vi inslaget "idag är jag tacksam för följande (för att thanksgiving aldrig riktigt slagit i Sverige)". Billigt, men bra mycket mer givande.

Idag är jag tacksam för:
- att jag inte slängde pengar på ett bloggpris.
- att jag slipper min psykopatiska granne med personlighetsklyvning.
- att jag klarade prov tre av fyra på fotokursen precis nyligen.
- att jag sovit ut ordentligt för första gången på två månader.
- att mina päron hyrt en badtunna på släp.
- att jag ska få ägna julafton åt att bada i en badtunna på släp.
- att jag ska få dricka öl på julafton i en badtunna på släp.
- att jag troligtvis kommer få nya köksknivar i julklapp.
- att det är julafton.

God jul på er, gud vare med er och förbarma er! Jesus välsigne din katt och hälsa Kalle Anka.

Ciao!
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 23*.

*dagens lucka i samarbete med bildredigeringsansvarig på stureplan.se


SEXY SANTA
- Julkalendern har nått sitt klimax.

Idag är det dagen före dopparedagen.
Spana in den här tvättbrädemagen.

Varsågoda.
Publicerat i: Julkalendern

December - en ekonomisk kris.


Undrar hur det kommer sig att december månad alltid har flest räkningar? Är det spenderarkarman som kommer och biter en i röven? Antagligen. Ovan ser ni ett axplock av räkningarna som bara kommer ett par gånger om året. Ni vet, de som alltid kommer lagom till jul och midsommar.

Life's a whore.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 22.DAGENS ROCKTOMTE
- julkalendern rockar fett.

Dagens lucka kom lite väl sent kan hända.
Men en annan har ju haft en fullsmockad agenda.
Dagens rocktomte kommer i alla fall rakt ifrån Addspirit-Annas musiklista.
Skiten är så bra att jag önskar den kunde fista.
Publicerat i: Julkalendern

Rörmokeri.


Från den första dagen jag använde duschen i den här lyan, så har avloppen mer eller mindre krånglat. Då ville inte vattnet rinna ned ordentligt. Sen funkade allt fint fram tills igår, då skiten gjorde sig påmint igen. Den här gången var det toaletten som inte ville "rinna ned". Hann inte riktigt reflektera mer över saken, utan var tvungen att åka till jobbet.

Sen så i morse, då sket sig allt. Jag stod i duschen med slutna ögon (så som man gärna gör) och märker till slut att vattnet står mig högt över fötterna. Det var stillastående H2O så långt ögat förmådde att se. Så i ett vredesutbrott så sliter jag upp vattenbrunn och vattenlås, kör ned vaskrensare och gör så att... inget händer. Inget hände. Inget mer än att vattnet började få något mörkare nyans.

Hade precis förlikat mig med tanken att göra dassbestyren i diskbänken under hela storhelgen (i brist på rörmokare som jourjobbar under julen, tänkte jag), när jag en sista gång gjorde en Hulken-ansträngning och öste på med sugproppen.

En missfärgad gejser senare och badrumsavloppen funkar galant. Kudos till mig fan.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 21.

LÄNKPRESENT
- julkalendern fortsätter så även idag

Dagens länkpresent tillägnas en redig Sundsvallbo.
Hon kan grimasera som ett ordentligt regnblött sto.
Kvinnan är så jävla rolig, ack och ve.
Hon är... HanaPee.
Publicerat i: Julkalendern

Hur man bäst horar till sig läsare.


Eh, så att... ja, bloggen hade det högsta läsarantalet som registrerats på flera månader igår. Det var väl fultaktiken med "BRAND!"-rubriken plus bilden på det överantända huset som gjorde sitt. Inte min mening att köra en Aftonbladet på er. Värt att poängtera är ändå att det kunnat ha gått förjävligt illa. Damens bord såg inte mycket till världen ut längre.

Tänker ändå installera en sjuhelvetes många brandvarnare.

På tal om saker som gärna brinner, se på min gran. Den är äkta. Av slaget kungsgran. Jag är rätt så säker på att den skulle ha kostat 599 spänn, men jag spelade fiskmås och fick den för två hundralappar. Förlåt Bauhaus.
Publicerat i: Pelles vardag

BRAND!


Så vad har hänt sedan sist då? Inte mycket. Lite julgranspåklädning, lussebak, julklappsbyte och ja... en liten lägenhetsbrand här i fastigheten.

Jag hade precis sagt tack och bock åt folket som varit på besök under kvällen, låst dörren och satt mig i soffan igen. Plötsligt hör jag ett frenetiskt pipande. Ett pipande som vägrar sluta. Och så fotsteg som dundrar fram. Jag bor redan i ett ganska lyhört hus, så det var inte vidare svårt att förstå att fotstegen kom rakt över mig.

Insert diarrémage.

Min främsta (och sämsta) egenskap är mitt katastroftänk. Folk som är försenade har dött i bilolyckor, går man genom en park på natten så kommer man bli knivskuren, bor man i lägenhet så ökar chansen att brinna inne markant och så vidare. Det handlar om någon tro på mental förberedelse. Så jag visste direkt, tack var min förmåga att direkt tänka på värsta tänkbara scenario, att det var en brand det rörde sig om.

Och correctomundo - fire indeed. Packade med mig datorn (hittade dock inte kameran) och började röra mig mot ytterdörren. Slöt upp med favoritgrannen från en trappa upp, då pipet plötsligt slutade. Tillsammans bestämde vi oss för att gå och knacka på, bara för att höra så allt stod rätt till. Dörren stod öppen till ett rökfyllt kök. Tanten över hade glömt ljusen på köksbordet. Hon hade också lite diarrémage efter händelsen, men sade till oss allt var okej trots allt.

En bra sak: har en trevlig och opsykopatisk granne över mig. Som inte gått och lagt sig trots att klockan rört sig mot elvasnåret.

Imorgon: installera minst sju brandvarnare.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 20.PÅ ÖNSKELISTAN
- jag vill att folk ska se vad jag önskar mig genom min julkalender

Något som jag lärde mig under min flyttstäd.
Att om man min mopp ska använda, så bör man vara väldigt späd.
Den når dryga 120 centimeter över haven.
Man känner sig som värsta oergonomiska slaven.
Så en mopp för vuxet folk, tack!
Annars får man väl börja städa utan mina högklack...

[host]
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 19.SA DU "GOD JUL"?
- Idag tar vi upp en klassiker i julkalendern.

Dagens lucka faller på en film jag aldrig bemötat mig med att se.
Men jag har hört att den ska få hela käften att le.
Sen så har jag hört och ett och ett annat citat så klart.
Det låter ju faktiskt mindre underbart.
Nä, i år ska jag försöka engagera mig i Karl-Bertil och hans jul.
Jag ska sitta kvar och tvångsglo även om tristessen gör mig blå och gul.

"Det var förbanne mej det finaste jag har hört sen jag konfirmerades",

"'Det var en välsignad jul', sa Karl-Bertils ömma moder och fick något religiöst i blicken, för den här sagan tilldrog sig som sagt på den tiden då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse".

Word.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 18.SEXY SANTA
- Sveriges kanske sexigaste julkalender finns här.

Dagens tomte är Lindsay Lohan innan allt gick utför.
Nu är hon mer känd för sina droger och att hon berusad kör.
Sprit, fylla och knark.
Kvinnan behöver sig en redig rövvaspark.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 17.DAGENS ROCKTOMTE
- julkalendern tar en tillbaka till 80-talets Sverige.

Samma år som undertecknad kommer till jorden,
så fanns här två kockar som var stora i juleorden.
Werner och Werner var en del av Sveriges humorelit.
De lagade mat på selleri, skinka och annan skit.
Deras exceptionellt grymma skiva går varm här hemma varje jul.
Speciellt gillar jag låten... Tomten du är så otroligt ful.
Publicerat i: Julkalendern

Svagt psyke.


Om jag behöver genomlida inslaget med Aire Bra en gång till (till följd av borttappad fjärrkontroll), så kommer jag snart vara ett stycke bysthållare rikare.

#lättmanipulerad
#hadeblivitenbranazist
#svagtpsyke
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 16.LÄNKPRESENT
- julkalendern fortsätter så även idag

Det är dags att tipsa om ännu en arg feminist.
Ja, nuförtiden är det på sådana bloggar ingen brist.
Den här kvinnan är en rolig jäkel med mycket självdistans.
Så jag tycker verkligen ni ska ge henne en riktig chans.
Trots att hon, ja - uppdaterar allt för sällan.
Men hon har väl det där "livet" som kommer emellan?
Så slå nu på en stor kaffekanna.
Nu ska du spendera timmar framför... H som i Hanna.
Publicerat i: Julkalendern

En riktig skattgömma.


"Värmen som uppstår när man hittar skatter i en flyttstädning som omöjligt kan vara ens eget", där har vi en Facebook-grupp jag gärna skulle joina.

Jag använder nämligen inte tops. Eller gjorde åtminstone inte det så länge jag bodde i gamla lyan. Och en bodde ju där i drygt nio månader, så den var riktigt mör och mjuk.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 15.

Om dörrmattan.


Ni som följer mitt tryne på Facebook (smygreklam) har redan sett den här bilden. Det var morhor och moster som lämnade en present efter att de varit här och checkat in min nya lya. "Vi hann inte köpa någon inflyttningspresent, det blev så hastigt".

Och så fick de skitbråttom iväg när jag sade att jag skulle åka och jobba. "Men då går vi nu då, så ska du få byta om". Hade jag bara insett hur angelägna de var att få lämna stället före mig, så hade jag kunnat ana ett och annat. Alltid ska det gömmas gosedjurskatter och prakas på skit. Det är deras grej.

Men jag tänker inte ta bort dörrmattan. Det är ju inte min son som har en tomtekattmatta i trapphuset. Det är inte jag som ska skämmas. Jag tror kanske att jag till och med att jag gillar den.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 14.SA DU "GOD JUL"?
- December blir juligare med julkalenderns alla citat.

En av de roligaste kalendrarna genom tiderna är den här.
Allt kretsar kring Anderssonarna, en familj som vi alla håller kär.
Håkan är en rolig unge som svär utav bara helvete.
För att inte tala om Sune, Anna, Rudolf och allt vad de nu hete(r).
Det här är faktiskt skitkul.
Ett av de bästa sätten att kickstarta sin jul.

Rudolf: - "I år tar jag knäcken".
Karin: - "På oss alla".
Publicerat i: Julkalendern

Avslappnad.


I sann tradition så gick vi och såg ett luciatåg gårdagen till ära. Det var det trevligaste jag gjort på jävla länge. Det är ambitiösa estetelever nuförtiden, hörni. Jag blev så avslappnad att jag i stort sett somnade mot stenväggen. Vilket är ett bra betyg, hör och häpna. För fan vad jag har varit stressad länge nu, långt över en månads tid.

Flyttpacka, flytta, heltidsjobb, plugg, packa upp, flyttstäda och så vidare. Allt det i kombination med att dessutom leva ett hyfsat socialt liv. Ett par veckor till och jag hade börjat tappa kroppsbehåring under midjan. Vilket inte är att föredra så här i stundande vintertid.

Men nu är allt kirrat, har bara ett par veckor plugg att ta igen. Ingen som vill hyra en nystädad etta fram till nyår förresten? Psykopatgranne ingår i priset.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 13.


SEXY SANTA
- Sveriges kanske sexigaste julkalender finns här.

Idag står Lucia och skriker lungan hes.
I rännstenen ligger tomten och tror hans namn är Therese.

Skål och glad Lucia!
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 12.


DAGENS ROCKTOMTE
- julkalendern rockar fett.

Kevin är bråkig skit.
Pissar på familjen och stannar hemma med flit.
Tjuvar dyker upp och tänker råna alla på allt.
Han gillrar dödsfarliga fällor helt iskallt.
De köper bytet och polisen kommer och hämtar skurkarna med tång.
Dagens låttips är den här filmens theme song.

Publicerat i: Julkalendern

Lucka 11.

LÄNKPRESENT
- julkalendern sprider lite länksex i decembermörkret.

Lucia står i dagarna återigen i brand.
Med sitt svärd i magen och en blodstänkt tand.
Och på tal om detta helgon som står i linne och fryser,
här är en annan kvinna som mörkret upplyser.
Bosatt i Skogås och och tycks gå på uppåttjack.
Hon är allas vår... Katta Kvack.

Förlåt i förhand för knarkrimmet, Katta.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 10.

PÅ ÖNSKELISTAN
- jag fortsätter vara materialist i min julkalender

Jag fryser ofta och är alltid jäkligt kall.
Med en sådan här sak blir man på köpet också ganska ball.
Fleece på ena sidan och ull på andra.
Under den kan man ligga med varandra.

Päron, ge mig en filtjävel.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 9.SA DU "GOD JUL"?
- julkalendern fortsätter punga ut julcitat

Julafton har många god TV-traditioner.
Allt från Kalle Anka och Lady & Lufsens glada toner.
Bästa är dock Svensson Svenssons timma.
Man skrattar så att fönstrena fylls av svettimma.

Tomten/Gustav: "Till Lenin..."
Lena: "Jag heter Lena!"

Tomten/Gustav: "Ja, Lina - du har önskat dig en häst har jag hört?".
Lina: "Ja, har du en i säcken?"
Tomten/Gustav: "Ingen hingst och inget sto, men väl en vecka i Örebro".

Episkt rim. Episka Örebro.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 8.SEXY SANTA
- julkalendern fortsätter vara sexig

Barnvänligheten på den här bloggen är något jag måste bevara.
Då får man bilder på bröst och annat naket spara.
Annars: you're welcome.
Ha nu inte för "bråttom".
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 7.DAGENS ROCKTOMTE
- julkalendern fortsätter.

Tommy Körberg, vilket geni.
Nuförtiden sägs han dessutom vara helt drogfri.
Därför tillägnas dagens lucka helt denna man
Och det här med musik är något han verkligen kan.
Dagens låt är en riktig guldklimp i julens musikskatt.
Introducing... O Helga Natt.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 6.


LÄNKPRESENT
- min storslagna julkalender fortsätter.

Nu ska jag tipsa om en person som går way back i bloggtid.
Ett besök på hennes blogg fyller en med själslig frid.
Ingen vet hur den här damen ser ut eller vad hennes namnet är.
Men jag gissar på antingen Anna-Lena, Ulla eller Pär.
Det jag vet är att hon mina tips på TV-serier brukar roffa.
Hon är... I Min Soffa (ej bokstavligt talat).
Publicerat i: Julkalendern

Echo chamber.


Nu är det inte många pinaler kvar i den här lyan. Och jävlar vad det hörs också. I natt vaknade jag av mina egna andetag som ekade mellan väggarna. Eller jag tror i alla fall att det var mina egna andetag. Har ju trots allt känt mig lite extra betraktad på sistone.

...

Flämt åsido. Tjejen från hyresbolaget var precis här och besiktade min lägenhet. Allt såg bra förutom en enda grejen. Spikhålen efter min "wall of awesome", det var lite oklart huruvida de skulle klassas som "normalt slitage" eller ej. Hur som haver så var det värt det. Så jävla värt det. Skiten ska upp i nya lägenheten också. I ny, större och bättre version. Håll till godo.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 5.


PÅ ÖNSKELISTAN
- ännu en del ur min kickassjulkalender

Fett fläskakött, hårda rovor och finfin paprika.
När jag skär med mina nuvarande köksknivar vill jag ta till flaskan och börja dricka.
Jag har ett IKEA-set som är så segt och slött.
Kanske att jag de inte jättebra skött.
Nu skulle jag vilja passa på att önska mig ett rejält kockset.
Så att jag kan karva märg lätt som en plätt.
Publicerat i: Julkalendern

Ett smältande nazisvin.


Bestämde mig för att glutta på första Indiana Jones-filmen som sändes nu ikväll. Tidigare hade jag bara sett en ynka rulle av de fyra. Vet inte vilken i ordningen, men det är den när de hamnar i ett underjordiskt tempel och någon herde gräver ur hjärtan med bara handen. Den är grym! Och har en gummiflotte som tål ett fritt fall på (minst) hundra meter från ett störtande flygplan, samt ett off-pist störtlopp i alperna.

Den här var väl okej, antar jag. På slutet blev det ju jävla flummigt. Fast jag gillade verkligen scenen där nazisternas ansikten rann av skallbenet. Och för att inte tala om prällen som exploderar mitt i sitt björnvrål.

Makabert jävlar. Det gillar vi.
Publicerat i: Film och tv

Lucka 4.SA DU "GOD JUL"?
- ett citatinslag i min egna julkalender

Låt oss prata Mysteriet på Greveholm och kalenderns citat.
De skjuts ut i ett jävla tempo och exploderar som en saftig granat.
Femton år har passerat och det är lika kul än fan i mig.
Som motsatsen till frukostbordets motsvarighet till leverpastej.
Kul.
Jul.

Astrid: "Åh nej, duken! Men Leif, stå inte bara där, gör nåt!"
Leif: "Vad då?"
Astrid: "Det vet väl inte jag, det är ju du som är ingenjör!"

Ivar: "Är det här nån slags tävling eller, smartast på Greveholm?"
Lillan: "Lugn Ivar, sisten får tröstpris".

Pure epic.
Publicerat i: Julkalendern

Min musiklärare och hennes älskare.Många blogginlägg just nu. #överkompensation

Här får ni ett par sunkiga iPhone-bilder på vad jag haft för mig de senaste dagarna. Det blir ett jävla fint hem det här. Förhoppningsvis utan psykotiska grannar också. Har redan pratat med henne tvärs över trappuppgången. Svintrevlig kvinna. Bjöd på en lussebulle gjorde hon med, så där vann hon ett par pluspoäng.

På vardagsrumsbilden så kan man, genom fönstret, se in i en annan lägenhet. Där bor min gamla musiklärare. Intressant. Måste köpa ett spionageskit, så jag undersöka om lärare verkligen har sex eller inte. Vill helst av allt bli osedd.

Nu: köpa garderob på IKEA. Som ska in i mina svinlilla Peugeot.
Publicerat i: Pelles vardag

Lucka 3.

Lucka 2.DAGENS ROCKTOMTE
- en del ur min egna julkalender

Band Aid
gjorde det för 27 år sedan nu.
Alla kan den här truddelutten, till och med tondöva du.
En låt som vädjar oss att tänka på folket i Afrika och deras misär.
Något som är minst lika viktigt som Nordpolens smältande glaciär.
Hoppas mitt dåliga rim inte gjorde att du hostade upp ditt julte.
Årets version av Do They Know It's Christmas går i alla fall till Glee.
Publicerat i: Julkalendern

Lucka 1.


Så jag vet att december månad redan har börjat och minst två av er undrar var fan min julkalender är. Det är ju något av en tradition här, att ni och jag tillsammans bildar den kreativaste av julkalendrar. I år blev den ett par dagar försenad på grund av flytten, själslig utmattning och så vidare. Ni vet, den där gamla klagosången.

Förra året gick jag apeshit och lottade ut julklappar. Från egen kassa och allt. Lika generöst blir det inte i år tyvärr. Jag har dubbla hyror i ett par månader och så länge inte börjar skita ur mig cash, så känns idén meningslös. Istället tänkte jag köra med fem olika teman, ett för varje dag fram till julafton. Och när femte temat varit, så börjar vi om igen. Och kanske att julafton bjuder på något speciellt, vem vet? Mouhahahaha. Haha. Hah.

Årets teman är:
1. Länkpresent - min bloggåva till er.
2. Dagens rocktomte - julmusik som inte gör en illamående.
3. Sexy Santa - avklätt människokött i så lite tomtekläder som möjligt. Något för alla.
4. "Sa du 'god jul'?" - julcitat vi minns.
5. På önskelistan - om jag brydde mig om julklappar, så skulle jag önska mig.

Allt ska rimma också. Jag är en nisse på att rimma. Simma, dimma, limma.


LÄNKPRESENT
En del skulle kalla den här kvinnan hetsig, galen och jävligt arg.
Mot patriarkatet, sexismen och kvinnoförtryck hon vrålar som en varg.
Och visst - det finns det saker som får göra henne sne och vrång.
Hon för sin talan i ur och skur, håller sig alltid strong.
"Postpatriarkal feministfitta" är hur hon själv titulerar sig.
Ett bra namn, för den här kvinnan kan verkligen sin grej.
Hela långa landet lär hon ut, från skåningarna i söder till norra landets samer.
Jag pratar ju så klart om... Lady Dahmer.
Publicerat i: Julkalendern