Nyheter med Pelles Personliga.


Cults

Som vanligt när jag tvingas jobba en hel del, så blir jag en världsfrånvänd tönt fullt upp med mitt. Och ni, ni är ju alltid bortom allt vad nyheter heter. Så för att råda bot på allas vår okunskap om vad som hänt i världen, så har jag uppdaterat mig om den gångna veckan och sållat ut det viktigaste.

Lily Allen startar sitt eget skivbolag, In The Name Of. Första bandet att bli signade är Cults, den förjävligt talangfulla duon från New York. Deras Go Outside jag lyssnade på som fan för snart ett år sedan. Jag trodde att de för länge sedan haffat sig ett skivkontrakt. Tydligen inte. Nästa projekt borde bli Soko, som fortfarande inte fått chansen att visa världen vad hon kan.

Ett gigantiskt uppror pågår i Egypten mot den sittande presidenten, Mubarak. Det egyptiska folket är, jävligt oväntat, duktiga på att tala för sig och bemästrar det engelska språket mycket väl. Västvärlden står som förstummade när deras fördomar, om araber och obefintliga språkkunskaper, smulas sönder.

Magnus Hedman grät ut i TV4 och hamnar nu i samma kändisfack som Marcus Birro, Anna Book, Frank Andersson och Christer Sandelin.

Vargavintern beräknas återvända under februari månad och bloggarnas snö- och slaskgnäll beräknas nå nya höjder.
Publicerat i: På tapeten

04:55

Hjärnan på lågvarv.


Hjärnan går på lågvarv. Det börjar kännas att jag varit vaken sedan tio i fem imorse. Jag vet inte varför, men av någon anledning så får jag för mig att reflektera över de märkligaste jävla saker när jag är trött. Och här är ett fåtal av de tankar som sprungit fram från tomma intet under kvällen:

"En One Piece-overall måste vara det perfekta plagget att få stånd i".

"Inte sticka gaffeln i ögat, inte sticka gaffeln i ögat, inte sticka...".

"Finns det någon absolut höjd av fylla? Kan det slå runt till nyktert tillstånd?".

"Fan vilka random dudes Agnetha Sjödin ligger med jämt".

"Om jag var ett djur, då skulle jag nog vara en trebent hundvalp".
Publicerat i: Pelles vardag

Måndag hela helgen.


"Monsterös" har visst inget "U" i sig. Skyller eventuella stavfel nedan på grav koffeinbrist.

Kattjäveln väckte mig lagom till klockan skulle ringa. Då var det dags att dra röven bort till jobbet. Igen. Det finns bara en bra grej med att jobba helg och det är att man är ledig på måndag. När de flesta andra våndas över att vara tillbaka på jobbet igen.

Fast det är en jävligt pissig ursäkt just nu, det måste jag erkänna. Hörs, jao!
Publicerat i: Pelles vardag

Nästa stora DVD-släpp.


Om du, mot förmodan, har en förkärlek till svenskproducerad skräp-tv från nittiotalet - läs inte detta.

På tal om dålig tv, jag såg precis att Skilda Världar släpps på DVD i mars. Jag vet att jag gick hårt på att alla som planerade att köpa Tre Kronor-boxarna för ett tag sedan, men det här? Kommer någon betala pengar för C-skådisar i den oändlig historien om överklassen kontra medelsvennsons? Om tvillingungarna som får till det på det Bovallius-ianska höloftet? Låter i och för sig jävligt hardcore.

Men det är det inte.
Publicerat i: Film och tv

Jävla Jim.


Den dagen då jag slår på TV:n och Jims värld inte visas på någon kanal, det blir samma dag som jag postar en full on nakenbild på mig själv. Och den prognosen, att ni ska få er lite lantlig skönhet att vila ögon på, ser inte vidare värst ut.  

Jävligt synd för er del.
Publicerat i: Film och tv

Om internetdiskussioner.


Ammar offentligt.

Varför tjatar alla plötsligt om offentlig amning? Varifrån är debatten sprungen? Känns som en relevant diskussion att föra så här lagom till jubileet av den moderna människan, som nu i dagarna fyller 200 000 år.

Flämt åsido, det är bra att folk är engagerade. Jag minns när jag själv senast orkade föra en "riktig" diskussion på internet. Det var i gymnasiet och jag hävdade starkt att Håkan Hellström var den absolut mest talanglösa och överskattade artisten i Sverige. Detta efter att ha sett på Grammisgalan samma år, om jag inte minns fel. Jag tror det var puberteten som gjorde ett sista utsprång, för jag var fly förbannad. Och folk blev fly förbannade på mig. Fullt lika arg är jag inte idag. Jag undviker istället karln's musik och låter folk gilla honom i lugn och ro. Oftast.

Min poäng (eller något): att föra diskussioner på nätet är svårare än att förflytta berg, folk vill ogärna vika sig eller se saker annorlunda. Kom ihåg det, barn!

Vänlig hälsning
gammal och vis "man".
Publicerat i: Okategoriserbart

Kenta & Stoffe.


Idag är jag fetingledig. Och efter en fem timmar lång sovmorgon, så slog man på stort och for till Ica för att handla lite gött. Som jag spenderade pengar fan, det var värt vartenda öre.

Har också ägna morgonen åt att se på första delen i Modstriologin. Fick låna DVD-boxen med samtliga filmer av en jobbpolare. Riktigt bra. Och en riktig kultrulle. Jag har för mig att vi fick se den här filmen i högstadiet. Jag minns också att man vid ett tillfälle vände bort TV-skärmen för oss. Antaligen på grund av sexscenen mitt i filmen (för ingen i högstadiet visste vad "knulla" var för något). Här har man i alla fall porträtterat den typiska svenska misären, mitt i mellanölets sextiotal. Stackars småglin. Någon annan som har sett? Om inte så kan jag rekommendera.

Dom kallar oss mods


Zoega, extra mörkrostad


Philadelphiaost, vitlök och örter
Publicerat i: Pelles vardag

Utmanad.


Andreas utmande mig häromdagen. Jag är inte mycket för sådana här listor egentligen, men frågorna på den här var intressant. Plus att det är sådant som ni frågar emellanåt (och som jag sällan kommer ihåg/orkar att svara på).

 

Jag utmanar Emma.

 

1. Hur länge har du bloggat?
Om man räknar med dagboken (senare bloggen) på Lunarstorm, så blir det väl en sju-åtta år nu. Men på den här bloggen i snart tre år.

 

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?
Pff! Det är perverst många. Jag låter bli att säga någon siffra, folk kommer tro att jag besitter någon härlig störning.

 

3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jävligt luddig fråga. Ta Addspirit-Annas blogg, hon bloggar mycket om sin vardag, men även om ämnen så som film, TV och musik. På det stora hela så är det flest sådana bloggar jag läser.

 

4. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Bloggen speglar verklighetens jag ganska väl. Många som inte träffat en tror inte att det är så. Men jag besitter samma obegripliga åsiktstourettes i verkligheten som här på bloggen.

 

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag skriver om allt utom tre saker. 1) jobbet, 2) mitt sexliv och 3) personer som inte vill nämnas i bloggen. Sen undviker jag gärna att lägga ut hemadress och kontokortsnummer också. Oftast.

 

6. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Bara att välja att blogga på något så offentligt som självaste internet är väl höjden av bekräftelsebehov?

 

7. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Många. Minst 20 personer.

 

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Svar ja. Folk har fått sparken, bara där talar bloggandets baksidor sitt tydliga språk.

 

9. Hur ser bloggandet nackdelar ut för dig?

Har fått ett och ett annat argt mejl (läs mer här).

 

10. Tror du att du fortfaranade bloggar om två år?
Ja.

 

Schlutt!

Publicerat i: Okategoriserbart

Sängslem.


Så min djupaste skönhetssömn avbröst å det grövsta när det beslutades att det skulle hållas telefonkonferens här hemma. Först ut var det jobbet som behövde mjölka en på information. Vilket, kan jag lova, är grymt jävla svårt när man är nyvaken. Sen så fort jag lagt på det samtalet, så ringde två (2) telefonförsäljare på raken. De listiga jävlarna hade lyckats finna sin väg igenom NIX-spärren.

Dagens lärdom: man förmår ej att dra sin "nej, jag är inte över arton"-lögn med sängslemmet kvar i halsen. Epic fail.

Publicerat i: Pelles vardag

Alla får sushi.

Ella lämnade följande kommentar under mitt inlägg om sushi:

"Jag tycker du borde göra en Alex Schulman och sätta plus på allt. Fast i sushiformat. Typ 'den här får tre wasabiärtor', 'den här får en klibbig risrulle' etcetera".

Visst kan jag det. Allt för att göra läsare nöjda. Och kåta. Låt oss börja med att utvärdera med dagen idag, ett dygn som pågått drygt i fjorton timmar.


Sängen var i natt ovanligt skön och höll en perfekt temperatur. Jag var varken för varm eller för kall, jag var helt "lagom". Lakanen gör dessutom att hela bingen ser ut att vara hämtad från ett östeuropeisk bordell. Betyget blir:


Morgonkaffet var blaskigt och pissljummet. Dock så fyllde det sin funktion och piggade upp mig. Betyget blir:


Dagens första toalettbesök var behövligt och jävligt uttömmande (milt sagt). Betyget blir:


Mina fötter. Betyget blir:


Dagens kattplåtning har varit svår. Omedgörliga katter och billigt torrfoder är en dålig kombination. Betyget blir:


Nu måste jag dra till jobbet och ha möte.
Publicerat i: Pelles vardag

Kattbilder.
Min fortsatta frånvaro här på bloggen beror framförallt på två saker. För det första så har vi jobbet, som fortsätter besudla dygnets alla timmar. Men dagarna har också gått åt till ett återupplivat intresse - kattfotografering.

Hade jag inte vetat bättre, så hade jag tagit mig själv som mig själv år 2009. Hajar ni?

Snart kommer fotbilderna också. Håll till godo!
Publicerat i: Okategoriserbart

Sushisöndag.


Söndagen spenderades med mat som just förlorat pulsen och The Green Hornet.

Låt oss börja med sushin. Jag har en ohälsosam fascination till den här maten. Jag minns förr i världen, när man läste en intervju med någon stockholmare (så klart) och de hade kryssat i "sushi" under fliken "favoritmat", och man tänkte något i stil med "men jävla tönt, odla dig ett par och börja gilla flintastek som oss normala". Idag är jag den stockholmaren. En riktig sushi-08. Och stolt över't.

Sen så filmen. En helylle amerikansk struntfilm som jag för allt i världen inte kan förstå mig på. Jag fattade det stora hela, att hans farsa dör och de börjar utföra hjältedåd. Men varför få alla att tro att de är kriminella? Hur som helst så var det en okej rulle. Den får två laxrullar av fyrahundra möjliga.
Publicerat i: Film och tv

Alex Schulman.


Fan vad alla gafflar om Alex Schulmans senaste bok. Jag antar att jag, i och med att jag befunnit mig i jobb- och ölkoma den senaste veckan, har missat något. Har han gjort någon massignering av sina böcker? Läste om någon som blev ledsen för att hon "bara" fick en signatur.

Lite luddigt vad exakt hon menade.

Och på tal om Schulman så var jag inne på hans blogg igår. Tydligen hade han fått en del skit efter sin medverkan i Skavlan, om att han "borde fixa till gaddarna sina". Folk alltså, de sparar ju i alla fall inte på finkänsligheten. Men alla människor bör ju alltid stå till svars för sitt utseende, så är det ju. Det är ju inte för intet som det finns plastikkirurgi, hallå azzå liXohm!

Jag diggar småskeva tandrader. Om det hjälper någon.
Publicerat i: Pelles vardag

Mina 6 mest använda appar.

Okej, här kommer ett lagom underhållande inlägg för er utan en iPhone. Ledsen för det. Men eftersom jag, av egen erfarenhet, vet att även ni mest inbitna Apple-hatare så småningom kommer sluta med en egen lur, så kan ni ju passa på att lägga den här listan på minnet.

Jag trodde aldrig att jag skulle bli så djävulskt beroende av något så banalt som en telefon. Men det är den patetiska sanningen. Så låt oss fortsätta i spåret "skaffa dig ett liv" och lista mina sex mest använda appar. "För att en fem-i-topp-lista inte var tillräcklig".


1. WhatsApp. Gratis SMS-tjänst som jag och mina bekanta använder febrilt. Visserligen så har jag 3000 gratis SMS i månaden, men det här är liktväl förbannat bra.

2. Swedbanks app. Som den kontokortsjunkie man är och med avsaknad av ekonomiskt tänkande, så är det här livräddaren i nöden. Tryck in lite siffror och genast kan du ha koll och styra ekonomin i telefonen. Inte fullt så osäkert som det låter.

3. SoundHound. För stunderna man hör en låt man gillar, men inte vet vad den heter. Klicka upp den här appen och håll emot högtalaren. Ladda sedan ner den på iTunes. Svinbra skit!

4. Nikon Learn & Explore. Nikon-fotografernas våta dröm. Här finns handfasta tips för båda nybörjare och proffs för hur man fotar i olika situationer och med vilka tillbehör man gör det bäst.

5. RedBall. Perverst simpelt spel. Ta din röda boll genom en hög med hinder och in i mål.

6. IMDb. Mitt tvångsmässiga beteende, att prompt behöva veta hur gammal en skådespelare var när denne medverkade i någon rulle, har nått nya höjder.

Nerd out.
Publicerat i: Okategoriserbart

Tillbaka.


Veckan i Stockholm, the förargelseväckande beteende edition:

Room service. Solsidan. Uno-turneringar. Öl. Tidig morgnar. Pisslite sömn. Föreläsningar. Öl. Buzz. Hard Rock Café. Knöliga kuddar. Hotellfrukost. Öl. Taxiresor. Öl. Mikrofonkåt. Trötthet. Gott käk. Öl. Kaffemage.

Allt som allt: klart godkänt. Nu ska jag svara på kommentarer.
Publicerat i: Pelles vardag

Mot Stockholm.


Sitter och fördriver tiden med hue- och saturationfunktionerna på Photoshop. Ikväll går tåget mot Stockholm och imorgon börjar kurshelvetet. Fan vad det tar emot att åka. Fredag och kursslut känns förjävligt långt borta. Jag vet inte riktigt varför jag går och är neggo över detta. En vag gissning är att det kanske beror på kombinationen "resa bort" och "jobba". Det ruckar på några nerver i skallen.

Det bästa blir all öl man ska sätta upp på rummet. Jag och roommate har högtflygande planer för den notan. Ledsen i förväg, chiefen!

Jag vet förresten inte hur det blir med bloggandet under veckan. Just puttin' it out there for you, som man hade att formulerat det på White Room. Twitter blir nog ett lättare alternativ. Läs där. Eller få spö.
Publicerat i: Pelles vardag

Juliafton.


Varje sommar håller jag och syskonen i en brakfest. Alla som är nåt (läs bondläppar och löst folk) kommer och förlustar sig under dessa dagar. Vi festar ihop, dansar med varandra, häver alkohol och projektilspyr i ring. Allt till tonerna av Jambas senaste version av Crazy Frog.

Flämt åsido, det brukar bli jävligt roligt på de här festerna. Organiserat kaos. Förra året var det "P-fest" där alla klädda ut sig till något på bokstaven P. Här har ni bilder på mig utklädd till ett paket.

I sommar, närmare bestämt den 23 juli, så kommer vi fira in "juliafton". Idén kom till när jag hittade Blossa-glögg för fem spänn flaskan och Juleskum som skänkes bort. Billigt jävlar! Om 189 dagar smällar det.
Publicerat i: Fest och fylla

Håller traditionen levande.


Var fjärde-femte månad så ansar undertecknad skallen, klipper fram lite pannakne och visar sedan upp resultatet här på bloggen. Det har gått och blivit lite av en tradition det här, att jag visar bilder på livet med och livet efter pottfrilla. Det syns kanske inte på bilderna, men jag är fan kilon lättare. Känns i nacken.

Gick till stället med fyradagarsflott begravt långt ned i hårsäckarna. Ville ge de en utmaning. Fick den längsta frisörduschningen jag varit med om. Men bra blev fan!
Publicerat i: Pelles vardag

Sprechen sie Deutsch?


Eine kleine lastbilschauffören.

Då och då händer det att det traskar in en tysk på jobbet. Och alltid händer samma sak.

- Sprechen sie Deutsch?
-
No.
- Glemen jamen glügen blühmen gregen legen, bitte sehr!
- I don't understand you, do you speak english?
- HUUUUUUUUH?!

När var tyska senast det vanligaste andraspråket i världen? Längesedan. Om än någonsin. Hitler hade väl i och för sig något på gång där på fyrtiotalet, men vi vet ju alla hur det slutade. Jag skyller allt på tysk TV. Sluta dubba allt och lär er basic engelska. Det funkar på oss svennebananer.
Publicerat i: Skola och jobb

Avskedsinlägg del 6 - Katrin Zytomierska.


Tog en tripp med tidsmaskinen precis för att spana in Katrin Zytomierska avskedsinlägg.
När: 10 maj 2011
Aktuellt läsarantal: Cirka 150 unika besökare om dagen.

"Ni är ju för fan dumma i huvudet hela högen! Jag kan inte förstå att ni puckon hellre läser bloggar av hubba bubba brudar och annat löst folk än min. Det hela började med att jag kastade smuts på alla lata människor (tjockisarna) och efter det så fick jag bara mindre och mindre besökare om dagen. Men det här bevisar bara en sak ni är alla fetton hela högen! Jag behöver inte er och er motvilja att höra sanningen. Fine vill ni hellre läsa bloggar som är duktiga på meningsuppbyggnader och skiljetecken be my guest!?

Ni kan dra åt helvete hela högen!
"

Tidigare avskedsinlägg: KissieFoki, Kenza, Egoina och Blondinbella.
Publicerat i: Okategoriserbart

Öm.


Vintern i all ära, men när Moder jävla Jord drar till med en veckas töväder, sedan ett par dagar med minusgrader och väljer att toppa skiten med en decimeter pudersnö - då blir man lite sne. Och öm. Jag sträckte precis hela ryggen på grund av den istäckta gången mot brevlåda.

Två år gamla Citodon, har de någon effekt kvar?

Jag antar att det visar sig rätt snart.

Nu skaaaH jAggAH DEeä BLEccVEÖÖÖXÄER dscsdGasmcf!{&¤¤!! MMmmm...
Publicerat i: Pelles vardag

Bakis.


Det är dags att häva ur sig det mest destruktiva man kan så här i en blogg: jag har ägnat dagen åt att vara bakis. Något för ens framtida arbetsgivare att sätta tänderna i, här har de en som slår på stort tisdagskvällar mitt i januari. Till mitt försvar så var jag ut med jobbet. Och allt var gratis.

Det bästa av försvar, om jag får lov att säga så. Gratis equals sjömansbakfylla.

Jag som tyckte jag skötte mig jävligt lugn under hela kvällen, det blev lite av en chock att vakna upp med sprängande huvudvärk och spyor i näsan. Men en snabb kalkylering av gårdagens dryckesintag ordnade upp all tvivel. Man har bara sig själv att skylla.

Dagen har gått åt att dega i soffan med ena handen på pizzan och andra på skrevet. Har försökt svara på kommentarer, men blogg.se väljer att kuka upp allting. Någon annan som har problem med skiten?
Publicerat i: Pelles vardag

Baserad på en sann åsikt.


"Baserad på en sann historia", där har vi en mening som folk köper rakt av utan att blinka eller tänka efter två gånger. Helst ska man också helt förbise ordet "baserad".

Och oftast finner man frasen på riktigt pissiga rysare, har ni tänkt på det? Känns som en nödlösning att rädda ett riktigt dåligt resultat.

- "För fan, Smithsworth, den här filmen suger! Lik som faller ur väggen/närbilder på pormaskar! We are doomed!"
- "Säg inte det, Hooversmith! Kan vi inte sätta dit 'baserad på en sann historia' på postern?".

Jag vet inte vad jag vill ha sagt egentligen. Det här var bara något som jag och en bekant kom att tala om igår, hur jävligt lätt folk köper Hollywoods många knep. Även jag.
Publicerat i: Film och tv

När man är trött börjar onaniskämten flyga.


Bilden är ett montage.

I brist på böcker, så har jag börjat underhålla mig själv med att läsa innehållsförteckningen och informationstexten på diverse produkter jag kommer över. Också anledningen till att varför flaskan med hudlotion står på nattduksbordet. För etiketten och läslustens skull.

Läst idag:
- "Julmust innehåller kornmalt som i vissa fall bör undvikas av glutenintoleranta".

- "Näringsinnehåll  per 100 gram matolja: protein 0 g, kolhydrater 0 g, kostfibrer 0 g, natrium 0 g, fett 100 g"

- "Bomullspads av 100 % bomull. Sorteras som mjukplast".

- "Bör ej stå på nattduksbord av något slag, då risken för överanvändning ökar drastiskt".

Jag är trött som fan idag. Det märks speciellt på sättet jag är. Mycket runkskämt. Fråga morsan bara, hon har fått höra ett och annat idag.

Eller nä. Det har hon inte. Jag vet inte varför jag skrev så.
Publicerat i: Pelles vardag

Rasismen i Glee.


Innan jag somnade igår så kom jag och tänka att "fan vad konstigt det är att Glee inte har några mörkhyade skådespelare i ensemblen. Inte en endaste en. Bara en massa vithyade lollor som hoppar omkring". Orsakerna till detta, som jag kom fram till, berodde på 1) republikanernas dominans i amerikansk TV, 2) hur de alla räds människor som inte är vita som pärlemor och 3) Bush-eran.

Det kändes rimligt just då.

Handen på hjärtat nu, det tog mig fan tjugo minuter innan jag kom på att en av skådespelarna faktiskt är mörkhyad. För att inte tala om de två med asiatiskt ursprung. Eller cheerleadern med indianpåbrå.

Freudian mind slip, någon? Undermedveten rasismen, det är det nya heta. Fast inte denna gång. Jag var bara trött. Hoppas vi.
Publicerat i: Film och tv

Slottstjärnorna.


Så jag hade en del nöjen som jag kunde ha valt att sysselsätta mig med under gårdagskvällen. En utgång i Örebro, en umgängeskväll i den närkiska skärgården och en kväll med pubhäng. Men av någon anledning (snålhet) så kom jag inte längre än till vardagsrummet och Stjärnorna på slottet. Toffligt, jag vet.

Men vilket program det här är! Jag säger samma sak varje år, att det här är den bästa SVT-produktionen. Visserligen den enda jag ser på. Men likt förbannat så tänker jag, lagom till säsongsstarten varje år, att "den här skiten är inget att ha, jävla kafferepsunderhållning". Långtidsminnet kommer kanske med åldern?

Favoriten i år är Dan Ekborg/Aladdin-smurfen.
Publicerat i: Film och tv

Piké.


Alldeles för snart så drar jag på kurs till Stockholm. Detta för att få bättre insikt i vad jag ska göra,  när jag ska göra det och hur man räddar röven på folk i nöd.

Dag 1: brandövning. Vad exakt vi ska göra denna dag förtäljer inte information. Men jag gissar på att det handlar om hur man släcker bränder, snarare än hur man hoppar igenom de. "En del övningar kommer att genomföras. Ledig klädsel rekommendras, så som pikétröja och jeans".

Pikétröja? För att T-shirt är alldeles för ledigt? Jag hatar (och äger inga) pikétröjor. Det finns inget ledigt med detta plagg. Samma sak med jeans. Vad hände med valmöjligheten att få klä sig i joggingdräkt från GeKås?

Nä, jag är ytterst misstänksam till detta fan.
Publicerat i: Pelles vardag

När man talar om trollen.


Jag vet inte om ni minns det här, men jag berättade ju här om dagen att jag drömde om Robert De Niro och Juliette Lewis. Hur de två möttes nu idag igen och hade sex på båten från kultrullen Cape Fear.  Och idag visas den rullen! Cape Fear alltså. Inte the De Niro-Lewis unseen (och högst osannolika) sex tape. När man talar om trollen.

Se'n och låt oss diskutera skiten som de hängivna Scorsese-fans vi alla är.

Eller låt bli. Den är inte jättebra.
Publicerat i: Film och tv

Boktips, någon?


"... hans bratwurst styvnade och han tömde sin säd i henne för tredje gången den natten. Nu visste han, kvinnor kan man kanske inte alltid lita på. Men den hänförande änkan Céleste var ett undantag utan dess like.

Fin
".

= hur jag antar att Skandalen slutar. Ja, jag erkänner att jag inte läste igenom mitt skönlitterära fynd i natt. Istället fastnade jag framför Brad Pitt och Harrison Ford i En fiende bland oss istället. En film som visserligen inte är helt olikt Konsums utbud av tantsnusk.

Men böcker fan, någon som har ett skitbra tips att komma med? Ända sedan jag läste ut Hungerspelen så har hjärnan börjat mögla ihop.
Publicerat i: Pelles vardag

Skandalen.


Kolla vad jag hittade på jobbet! Någon hade glömt ett exemplar av Skandalen, en hänförande berättelse om greve Edmond de Beaufort, som är absolut säker på att kvinnofolket inte går att lita på. Någon som styrker denna uppfattning är den undersköna änkan Céleste Valvert. Men vad är det egentligen för hemlighet som Céleste bär på?

I smell Augustpris. En retroaktiv vinst.

Fellow medarbetare: om jag lyckats lånat hem mig erat exemplar tantsnusk, så ber jag om ursäkt för detta. Boken finnes åter i personalrummet på måndag morgon. Tills vidare är jag ledig i två dagar. Timmar som ska spenderas med Skandalen av Louisa Rawlings.
Publicerat i: Pelles vardag

Nya Egoina.

Blogg.se har tillkänna gett att deras iPhone-app är på gång. Med möjligheten att kunna ladda upp bilder direkt från telefonen (vilket inte går idag). Jobbnarkoman som man gått och blivit på senare dar', så ser jag det här som en chans att kunna blogga bra mycket mer än i dagsläget.

Jag kommer bli nya Egoina med mina MMS:ish-inlägg. Epic skit! Bäst att börja över direkt.

Övning nummer 1:

"Varför heter det egentligen HJULgran? De har ju inga däck.

Faktiskt."

Övning nummer 2:

"Varför säger man öronPROPPAR? De är ju knappast strömförande.

Faktiskt."

Det kreativa bloggandet kommer nå nya höjder! Grymt. Kvinnan bör känna sig hotad fan.
Publicerat i: Okategoriserbart

Heroinist, javisst!


iPhone-bild, torsdag morgon, klockan 01:37

Så gårdagen blev lite hård på sina fronter. Mest stryk tog mina ögon och allt som följer med de två kloten. Det hela började med att jag steg upp till jobbet klockan fem, efter att ha njutit av ungeför hundrafemtio minuter sömn. Detta följdes av tio timmar jobb.

Så när uret slog fyra så hävde jag mig hemåt. Önskade sova. Såg istället över personlig hygien. Tog bilen till stationen. Tåg in till Örebro. Umgick med människor. Gick på bio. Missade tåg med tio minuter. "Nattåget" kom halv ett (försenat på grund av fastfrusna växlar).

Försökte att, innan jag somnade, föreviga mina heronistögon. Men since telefonkameror sällan gör verkligheten rättvisa, så får ni helt enkelt tro mig när jag säger att jag såg ut (och kände mig) som Lisa på hörnet.
Publicerat i: Pelles vardag

Gilla-herpes.


Jag har min första lediga dag på två evigheter. Hur har den spenderats? Jo, med snöskottning. Det råder VM i snöfall och jag har i detta nu skottat samma länga tre gånger.

Och utöver snöskottning, vad har jag mer gjort? Pillat med en "gilla-knapp" till bloggen. Facebook-tummens utvidgande till resten av internet. Jag fick önskemål om att skaffa en sådan här om dagen. Personligen har jag aldrig riktigt hajat det där med att gilla allt man springer på. Men jag tycks vara ganska likeable, så låt oss hoppa på trenden av den gilla-herpes som sprider sig på cyberspace.

Skiten tog timmar att fixa och var svårplacerad som fan. Men nu är den här! Gilla på! Eller få spö!
Publicerat i: Pelles vardag

Vi kan inte vara vänner om du.


LYSSNA!

Det är dags att återuppliva kategorin "Påsen pratar", här har ni del 5:

Vi kan inte vara vänner om du
- råkar vara ett fan av tysk technomusik. Det finns ingen plats i mitt hjärta för Scooter-fans.
- har Sjunde Himlen som favoritserie.
- kan texten till Sjunde Himlen-introt.
- kan namnen på samtliga karaktärer i Sjunde Himlen.
- tycket att "borta är bra, men att hemma är bäst".
- tycker att Jakob Hellmans platta är den bästa svenska skiva som gjorts genom tiderna.

Sex punkter på att bli polers med undertecknad, här har ni de!

Cred till Moa som lämnade det här ämnesförslaget till bloggkategorin Pelles påse pratar. Lämna fler förslag HÄR!
Publicerat i:

Bugg.


Det var visst inte som jag trodde, att ens iPhone-alarm inte funkar när man har ljudlöst på. Den var bara det att den inte klarade övergången från 2010 till 2011. Något som visserligen lika jävla ruttet det. Steget från 2010 till 2011 är inte speciellt stort kan man ju tycka. Annat om det hade varit 1999 igen och en ny millenniebugg var på g.

Det är pinsamt att försova sig just den första januari. Jag hade ju haft en hyfsat lugn kväll och där slirar man in som ett (till synes) ovårdat riksfyllo. "Mitt alarm ringde inte" sa jag och bossen smilade bara lojt åt en flottiga nuna.

FML.
Publicerat i: Pelles vardag

Om att bli biten i röven.


Zoomed in ass.

Så jag talade med en bekant på internet här om dagen. Vi kom in på ämnet "bloggar" och jag fick frågan om jag någon gång skrivit något som kommit tillbaka och bitit mig i röven. Det har hänt ett par-tre gånger.

Jag tänkte dela med mig av mina erfarenheter med er, ey!

Situation 1: kvinna köper min gamla bil, jag pissar på henne här i bloggen (jag var djärv/korkad nog att skriva ut hennes namn) och hon hör av sig igen. Jävligt klantigt gjort och inlägget raderades. Men till mitt försvar så var hon ett riktigt värmländskt original svår att lämna onämnd.

Situation 2: person lämnar den vidrigaste kommentaren jag någonsin fått, jag postar en skrämdump av den här på bloggen där IP-adressen syns (bild tagen inifrån bloggverktyget) och jag får ett mejl. Tydligen så är det olagligt att publicera andra personers IP-adresser hur som helst på internet och personen ifråga övervägde att anmäla mig. Jag blev uppläxad av en människa som led av grav kommentarstourettes. Fast sen så var det "faktiskt inte hon som skrivit kommentaren, utan hennes lillebror". Jo, tjena.

Situation 3: DN-krönikör skriver artikel, jag bojkottar dennes text och kallar honom diverse öknamn. Journalisten googlar senare sitt namn och hamnar i mitt inlägg. Varpå en mejlkonferens följer. Jag som trodde att journalister hade för vana att bli kallade diverse saker, att det var en del av branschen. Tydligen inte.

Det ni! Någon som varit med om något liknande?
Publicerat i: Okategoriserbart

Pamela Anderson också, ja.

Okej, okej, okej! Det fanns väl fler silikonikoner förr om åren mer än Dolly Parton.


Baywatch, sicket original till program. Snygga människor som talade två meningar långa repliker åt gången. Delade strand IQ fiskmås* gjorde de också. Därav detta djärva uttryck. Jag har ett avsnitt som jag alltid lyckas se när den här serien väl repriseras på TV (alltså jämt). Det är ett om någon unge som tappar greppet om sin surfingbräda och som driver handlöst in  i en grotta. Kidsen simmar efter. Men vad de inte vet, det är att grottan vaktas av en jättelik bläckfisk.

DUN! DUN! DUN!

Emmy-material.

Pissig jävla dag idag. Nyårsfirande till tre i natt och en försovning till jobbet. Vem kunde veta att iPhone-jäveln skiter i alarmet när man slagit på ljudlöst? Kom igen, vad fan!

*Mer känd som David Hasselhoff.
Publicerat i: Pelles vardag