God morgon. Tror jag.


Fan, ni skulle ha sett mig igår. Jag kom hem efter jobbet (där jag släpat röven efter mig hela dagen) och slängde mig i soffan. För att sedan inte röra mig på sex timmar. Det var först när NittiLeaks började, som jag kände att det var dags att göra en kraftansträngning. Och gick och la mig.

Somnade om vartannat gjorde jag med, där jag satt i soffan. Övervägde ett tag om jag kanske hade fått en släng av narkolepsi. Överväger det förövrigt fortfarande. Sju timmar sömn senare och jag skulle kunna somnade stående.

Aaaah, ljuva hypokondri!
Publicerat i: Pelles vardag

Fjortis.


Hade det inte varit för att det här sugmärket är resultatet av okontrollerat lekande med en minisugpropp, så hade jag kunnat vara ganska nöjd.

Det finns ett även ett märke i pannan (inte lika synligt) och ett på andra sidan av halsen. Jag ser ut som Frankensteins monster. Ärrad efter bultarna som en gång satt där.

BRRRRRRÖÖRRRRGH!*

*mig vara fjortis!
Publicerat i: Pelles vardag

Kattsushi.


Så resan kom som sagt med sin egna diet. Något som i sin tur fått sina påföljder. Till exempel så har den drastiska minskningen av sushi satt sina spår i vardagen. Som igår, då tillverkades det makirullar av katt här i huset. I ren desperation.

Recept
Du behöver:
- En bondkatt
- Köksmatta i polyamid

Gör så här:
- Rulla
- Skär upp i bitar
- Servera med ris
- Låt det smaka!


Denna maträtt får följande betyg:
Publicerat i: Okategoriserbart

En sammanfattning.


Har äntligen lite tid till övers för ett blogginlägg. Fick agera hundvakt i päronhemmet direkt när jag kom hem, då mor och far tagit sina lurviga och flugit till Turkiet. Ergo tidsbrist. Inte för att vår gamla schäfer kräver hundraprocentig uppmärksamhet (snarare två), men det är ju alltid gött att ha en ursäkt.

Så London. Jag håller mig kort. Enligt mig kan det lätt bli för mycket tjat om ens resor, vilket är måttligt intressant för utomstående personer.

Kollaget ovan är lite missvisande, vi gjorde mer än att dricka manliga fruktdrinkar (Pimm's, googla't!), käka bullar från Nordic Bakery och svulla sushi. Som att gå. Flera mil. Och noggrant studera sexshoparna i Soho.

Mest ös: bluesbaren i Angel.
Roligast: London Dungeon! Jag råder alla att besöka det här stället, det är lika kul varje gång.
Mest chockartat: Avgrundsvrålet i skräckteatern The Woman in Black. Läskig pjäs. Kommer som film 2012 och med Harry Potter-Radcliffe i huvudrollen.
Veckans vinst: Jag, i samspel med franska Melody, vinner i fotbollsspel.

Det var alltigenom en skittrevlig vecka! Måste göra't igen snart.
Publicerat i: Resa

Ey, jag lever! Men storstadslivet tog död ...

img_3234 (MMS)

Ey, jag lever! Men storstadslivet tog död på en, så allt jag orkar är att sitta i soffan och dega. Inte ens datorn är värd en kraftansträngning. Vi har precis gjort svennetapas och blåbärsgroggar. På päronens alkohol. FjOrtIzaHr, det är vi det!

Publicerat i: Pelles vardag

Sista morgonen i London för denna gång. Li...

img_5508 (MMS)

Sista morgonen i London för denna gång. Lite sorgligt är det allt. Igår var vi på rysarteater, "The Woman in Black". Illvrål och höga ljudeffekter - det är grejer det. Rätt så säker på att jag gjorde i brallan. Har inte vågat kolla än. Hörs på svensk mark!

Publicerat i: Pelles vardag

Just nu sitter vi och dricker kaffe på Sta...

img_8495 (MMS)

Just nu sitter vi och dricker kaffe på Starbucks. Som de sanna modebloggare vi är. Har precis gjort London Dungeon. Igen. Och det var GRYMT! Så jävla roligt. Nu ska vi dra oss till Camden och kirra lite käk. Jag hälsar Tower Bridge från er. Ger den en smekning på ena kabeln.

Publicerat i: Pelles vardag

Skål! Klockan är slagen två och det är dag...

img_3522 (MMS)

Skål! Klockan är slagen två och det är dags att börja pimpla. Nu dricker vi Pimm's, en bål av något av slag. Såg förresten att varje MMS-inlägg kostar åtta spänn.  Dyrt! Så läs med omsorg  vad fan. Håll tummarna för askmolnet.

Publicerat i: Pelles vardag

Nu äter vi rullbandssushi. Jag är mäkta im...

img_9147 (MMS)

Nu äter vi rullbandssushi. Jag är mäkta imponerad, måste jag få lov att erkänna. Vinet är sketa gott det med. De andra hälsar!

Publicerat i: Pelles vardag

Man överlevde jordens undergång i lördag. ...

img_8726 (MMS)

Man överlevde jordens undergång i lördag. Jag var rätt så säker på att jag skulle behöva kasta in handduken när jag satte mig på Ryanair. Men det gick förjävla bra faktiskt. Prasie the lord, som London-folket hade sagt. Nu blir det bira och sushi. Vad gör ni? Är ni i LDN?

Publicerat i: Pelles vardag

Lugnet före jordens undergång.


Så vårat gamla klot verkar ju ganska lugnt än så länge. Ingen massiv jordbävning så långt ögat kan skåda (peppar, peppar). Visste ni att Harold Camping, the brainiac bakom domedagsprofetia, fick så pass mycket publicitet för hans matematiska spådomar, att han hamnade överst bland Google-sökningarna för i år. Så ur den synvinkeln var det ju lyckat.

Men vi väntar väl och ser, dygnet har ju precis börjat. Och man ska ju som bekant inte "ropa hej". Skulle något ske så fick vi ju i alla fall en trevlig sista dag med sol och allt. Med lite tur hinner man en öl efter jobbet.
Publicerat i: På tapeten

Det värsta med jordens undergång imorgon.


Igår kväll på Facebook.

Det kan bli en sorglig dag med lite otur. Man vill ju inte ha suttit igenom 20 avsnitt förgäves, vad fan. Kommer det bli Finnchel igen? Kommer miss Pillsbury bli kvitt sina tvångstankar? Kommer miss Pillsbury få ligga med mister Schue? OCH HUR KOMMER DET GÅ I NEW YORK?!

Så många frågor.
Publicerat i: Film och tv

Whisky för flygrädda.


Ally skrev följande kommentar (på ett ungefär, hennes blonda stavfel är korrigerat å hennes vägnar) på mitt London-inlägg:

"Får man verkligen ha med whisky i handbagage? Jag menar, sist jag flög så tog de min hudlotion!"

Nej, det får man självklart inte. I fallet med whiskyn så finns det ett par aspekter man måste ta hänsyn till. Till att börja med så får man invänta planet bakom säkerhetsspärrarna. Fråga personalen var din gate ligger och på ett ungefär hur lång tid det tar att gå till den. Några minuter innan boarding så tar du upp fin flaska och halsar. Dumpar flaskan i närmsta glasbank (alternativt i prydnadsväxt) och kutar till gaten. Leta på din plats och låt whiskyn sjunka in.

Så där, ja - whisky för flygrädda.
Publicerat i: Resa

Inför London.


Att införskaffa inför London-resan på måndag:

- Mentolnässpray (till flygresan)
- Whiskey (till flygresan)
- En liten flaska schampo (för att vi bara reser med handbagage)
- Kaffefilter (för att det är slut här hemma)

Att sälja av inför London-resa på måndag:
- Fonder (för att äta bör man, annars blir man dum i huvudet)

Att packa ned till London-resa på måndag:
- Kalsonger (för att.. ja, förbli fräsch)
- Bok (till flygresan)
- iPhone (till flygresan, bloggen och livet självt)
- Pass (för fotots skull)
- Vetskapen om att överanvända "please" (för att få någotsånär hygienisk mat)

... jag kan ha glömt något.
Publicerat i: Resa

Red Sonja.


Skrevs på Facebook under gårdagen:

"WTF!! Inget i bloggen?!"
/numera ogravid syster

Så jag har haft mina anledningar till varför jag inte skrivit om syrran, hennes sambo och deras knodd som nu fötts. Hade tänkt skriva om det så fort kvinnan återhämtat sig lite och hade ork/tid/lust att engagera sig i något så banalt som ett blogginlägg. Men tji fick jag, banne mig! Här förväntas nyheter pungas ut på löpande band, likt AP och TT.

Så här har ni det: Sonja är född och jag är morbror. Ännu en kaffemugg kan införskaffas.

Kuriosa: Namnet Sonja slumpades fram på internet. Syrran och hennes karl, Snutas, kom således först att tänka på Red Sonja, fighterbruden som var ihop med Arnold Schwarzeneggers karaktär i en film som kom för många herrans år sedan. Att farmor råkade heta samma sak kom man på först en stund senare.

Sann historia. Och, om jag får lov att säga mitt, en grym sådan.
Publicerat i: Pelles vardag

MMS-test

img_9368 (MMS)

Eftersom blogg.se ännu inte släppt sin iPhone-app (så här fem månader efter löftet om en), så blir jag tvungen att lära mig MMS-bloggandets ädla konst. En annan ska ju snart till London och slira, vill ju inte lämna er helt i det blå. Så kom det här inlägget fram?

Publicerat i: Pelles vardag

Dagen efter.

Googlade "crazy person" och fick upp en ytterst passande bild.

Det känns (faktiskt) bättre att veta att fler sitter i samma båt när det kommer till psykotiska grannar. Annes exempel var ju det mest extrema, där grannen bett hennes son att dämpa volymen via en annons i lokaltidningen. Haha, hur fan reagerar man på det? Svarar tillbaka med ett "okej, freak! Men bara du tar pinnen ur röven"?

Idag är jag mer förstående för karl'n över mig. Kanske har jag inte varit jättetyst, vad vet jag? Jag kommer ju faktiskt hem mitt i nätterna ibland (på grund av jobbet) och har kanske inte dämpat mig allt för mycket. Men det finns ju bättre sätt att bemöta det felet på. För det första kan man ju låta bli att vänta drygt två månader innan man säger till. Och framför allt låta bli att inte gapa och härja nere i källaren. Och helst låta bli att skrika helt.

Jag håller er uppdaterade. Har vi tur så blir det en ny bloggkategori.
Publicerat i: Pelles vardag

Psykopaten från ovan.


Mötte en granne utanför tvättstugan precis, nere i källarkatakomberna. Han vad minst sagt upprörd och började skrika på mig. Först blev jag skitnödig, sen övergick det till förståelse och till sist blev jag skitsne.

Granne: "ÄR DET DU SOM BOR UNDER MIG?!"
Jag: "Hej? Ja. Kanske. Eller jag vet inte. Var bor du?"
Granne: "Bor du inte i 2C?!"
Jag: "Jo, det gör jag nog. På våning två".
Granne: "Bara för att du inte har något jobb, så betyder inte det att vi andra inte har det!"
Jag: "Vad menar du?"
Granne: "Ja, det är ett jävla liv från dig varenda kväll! Jag har ett jävligt krävande jobb, jag behöver få sova!"
Jag: "Jaså, det var ju konstigt. Jag jobbar ju själv skiftjobb femtio timmar i veckan och är inte hemma så värst mycket".
Granne: "Jag har ju dunkat i golvet hela natten och skrikigt utav bara den, du hör ju min höst [host! host!]!"
Jag: "Aaah! Jo, vi kollade på Eurovision Song Contest. Det slutade lite över tolv, men vi hade ganska lågt ändå. Men vi pratade nog en del, så då får jag be om ursäkt".
Granne: "Det är ingen fara, men nu vet du det här! Nästan gång ringer jag störningsjouren! Det är ju så jävla lyhört här, vettu! Jag hör ju när du klampar i lägenheten. Jag hör dig gå på toaletten. Ja, du vet ju - du har ju hört mig skrika så..."
Jag: "Jag lovar och svär på att jag inte hört ett ljud från varken dig eller någon annan. Och jösses, kom ner nästa gång och säg till, så lovar jag att dämpa mig. Det är aldrig min avsikt att störa någon".
Granne: "Nä för fan, jag tänker inte komma och störa, höhö! Tänk om du har någon flamma som du ligger med, då vill man ju inte komma och klampa på. Men den där jävla svarts*****n som bodde innan fick jag kämpa ett och ett halvt år med innan jag fick ut. Du vet, de där jävla utlänningarna spelade kort varje natt! Jag blev galen!".

Varför känns det som om jag inte sett det sista av det här jävla psykfallet? Så jävla lyhört är här inte. Och jag klampar inte fram som någon elefant när jag går. Snarare tvärtom, jag glider fram för att golvet är så halt. Och sluta stå med örat mot luftutsuget om det är så jobbigt att höra när någon går på toaletten.

OCH JAG VÄSNAS FAN INTE!

Men jag tror jag spelade han rätt, visade på mer förståelse än vrede. Han fick nog lite dåligt samvete, för han frågade slutligen lite sorgset om "jag jobbade inom SJ". Haha, vad fan? Var kom det ifrån?

"Nej, jag är utbildad prickskytt och jobbar för underrättelsetjänsten. Så akta dig, gubbfan!".
Publicerat i: Pelles vardag

Yesterday was friday, friday.


Firade in fredagskvällen (och en ledig helg) med att ägna två minuter inne på Netto för att köpa tandkräm. Äntligen! Käften hade inte varit i sådant här kritiskt tillstånd sedan perioden med vitlökssaltberoendet för några höstar sedan. Nu kan jag andas på folk igen.

Degade sedan framför soffan resten av aftonen. Först två rullar med Angelina Jolie (en om en narkomanmodell och så Tomb Raider 2). Oavsiktligt tittande kan vara värt att tillägga. Första rullen stod på när jag vaknade upp efter en tupplur på tre timmar och Lara Croft slogs på när fjärrkontrollen hamnade under högra skinkan. För lat att byta var man med. Sen är ju Jolies mun värd alla minuter man kan avvara.

Tredje rullen blev Alla helgons blodiga natt, med start mitt i natten. Här kan man se Jamie Lee Curtis i rollen som "tafatt brud som överlever för att hon inte ägnar sig åt sex och alkohol". Jag fick lov att tända upp lite i rummet, så ilande läskig var hon.

Och ikväll blir det häng med tacos och Corona här i lyan. Håll er nakna så hörs vi imorgon!
Publicerat i: Pelles vardag

Om den nya frillan.


Kalle skriver: "Vilken popfrilla, det va nice!"

Gun säger: "[...] Men vilken snygg frilla du har!"

Och Lisa skriver: "Ja, sjukt najs frilla och köp tandkräm nu! Fan va snygg du är Pelle måste jag också säga tror fan de är frillan som gör det!"

Jag har ju glömt outat att jag kuttat av mig Bieber-svallet, det hör ju jag. Det var en solig dag för två-tre veckor sedan nu. Jag var ledsen och ensam. Kände mig grå i själen. Så jag gick till frisören och han klippte håret millimeterkort. Vid ett tillfälle la han till och med saxen in på skinnet och klippte till. Det syns inte värst mycket på bilden ovan, men kört blev det. Bra mycket kortare än vad jag tänkt mig.

Pop-Pelle har väckts från de döda. Såg senaste 2006. Jävligt hippt.
Publicerat i: Pelles vardag

ZzzZzZZzzZ...


Fan vad trött jag är. Och så ska man åka iväg och vara social över en bit mat dessutom. Det finns inga samtal i universum som blir så knagliga och genanta som när den ene personen är trött.

Därför har jag förberett lite ämnen till min fördel, som jag kan prata om ifall jag inte har något genialiskt att säga om Kongos huvudstad eller skillnaden på lufttrycken i en amerikansk respektive rysk ubåt. Jag kan alltid 1) tala om mina Lady Gaga-dröm som fascinerat mig hela dagen. Eller 2) det faktum att jag inte borstat tänderna på snart tre dygn. Eller 3) hur mitt sommartäcke är för varmt för årstiden.

Riktiga nagelbitare till ämnen, om jag får lov att säga så.
Publicerat i: Pelles vardag

Det var Lady Gaga som sa det.


Det är sällan som jag minns vad jag drömde under natten. Och när jag väl gör det, så är det drömmar om hur jag fyller i räkningar eller steker pyttipanna. Undantaget skedde i natt då jag drömde att jag skulle regissera en musikvideo åt Lady Gaga. Kvinnan var inte vidare imponerad av mitt arbete och blir sne.

Gaga: "This makes to much sense, haven't you seen any of my vids?".
Regissör-Pelle: "No, I haven't acctually".
Gaga: "It's okay baby, 'cause you were born this way".

Höhö. Hon har ju i alla fall fixat sig en bra punch line.

Nu blir det jobb och ikväll ska jag på middag. Ska sluta älta det här, men en annan har fortfarande inte köpt tandkräm. Tänkte spinna vidare på bristande munhygien genom att skita i deo. Jämna ut balansen lite.
Publicerat i: Pelles vardag

Låt oss göra en lista.


I förra inlägget så pratade jag om besväret att handla essentiella varor till hemmet. Och det fanns visst fler dryga artiklar, mer än matolja och tandkräm, som är en pain in the ass att komma ihåg att handla, men som samtidigt är avgörande för att leva ett drägligt liv. Leo skrev "salt" och Naisy-Anna har haft många dåliga erfarenheter med noll dasspapper i kombinationen med, och jag citerar, att vara "nybajsad".

Så låt oss göra en lista över saker som är en böld i häcken att minnas inne på ICA, men som är svårt att leva utan.

Jag fyller på direkt med dammsugarpåsar och vetemjöl.
Publicerat i: Okategoriserbart

Tandkräm och matolja.


Det är jobbigt när saker som tandkräm tar slut. Produkter som man använder ofta, men inte tänker på att köpa innan de tar slut. Det är tandkräm och matolja som är de två mest essentiella saker som man inte vet att man behöver förens man står där med ostekbar köttfärs/kaffeandedräkt.

Kom ihåg: köp tandkräm. Gärna i normal tub.

Nu ska jag jobba i tio timmar. Har jag tur så kan jag fortsätta svara på kommentar när jag kommer hem. Började i söndags, men sen har blogg.se valt att vägra fungera i tre dygn. Håll alla lemmar, aight!
Publicerat i: Pelles vardag

Kära O'Learys Örebro.


Jag har en bra märklig grej att berätta för er, folks. Så jag har en vän som har en pojkvän som hängde på O'Learys i Örebro här om kvällen. Alla här är bekanta med O'Learys? Det är en av alla barkedjor som man förväntar sig ska finnas på alla större orter i landet.

Så den här pojkvännen sitter på puben, dricker några öl och samtalar. En vakt kommer fram och säger: "Förlåt, jag vill egentligen inte säga det här. Men du visar för mycket hud, så jag måste be dig lämna lokalen" (med reservation för att orden inte föll exakt i den ordningen). Grejen var den att han hade baggybrallor med häng, men han visade inget av häcken. Ja, ni hajar.

Klädkoder överlag är ju ett bra jävla märkligt påfund, det tycker jag allt. Samtidigt som jag kan förstå att det kan behövas på ställen som Sjömagasinet, Grand Hotel eller något annat "top notch" ställe, där gästerna bryr sig mer om de andra gästerna än själva nöjet. Inte på en sportbar belägen på Drottninggatan i Örebro. Där man möts för att se på sport. Och dricka öl. Ragga på en fyrtioplusare.

Märkligt.
Publicerat i: Den arga kategorin

Urinoas från 2007.


Jag blev så förbannad på blogg.se under gårdagen att jag sket helt i internet. Det gjorde inte vidare mycket, då det råkade det vara högsommarvärme utomhus. Min ignorans tvingade ut mig i riktiga världen och solen.

Jag började med en promenad. För att ha växt i kommunen, så kan jag det här samhället jävligt illa. Valde vägen jag kände igen minst och slutade upp vid... ja, en gammal "urinoas" från 2007 (se bild ovan). Helt sant! När min klass skulle ta studenten samma år, så gick vi den här vägen från champagnefrukosten till plugget. Många av oss kastade vatten precis på den där sluttningen. Själv gick jag in i dungen lite, scenskräck som man har.

Det är sådant här de kommer ta upp i framtiden, i guideturen om ens liv. "Här har vi en skogsdunge. Enligt sägnen så ska Pelles Personliga ha varit tvungen att tömma blåsan här efter ett kraftig intag av skumpa och öl".
Publicerat i: Pelles vardag

Söndagens bloggläsning.


Det är söndag och dags att summera, kommentera och poängtera förmiddagens bloggläsning.

Blondinbella och hennes vänner trivs i solen. Allt är top notch, man kan sitta utomhus i finkläder och dricka rosé. Här ser vi också att vattenkammat, djärvt uppknäppt skjorta och pilotbrillor fortfarande är ett säkert kort. Inspirerande inlägg.

Egoina håller fast vid sina kostvanor. Det enformiga tilltugget bidrar dock till en avsaknad av text.

Alex Schulman har dragit till Nice för att fotografera fötterna sina. De får plus4

HanaPee leker krukindian och spionerar på bråkande par nere på gatan. Och här man gått och trott att alla avslappnade folks hänger på Södermalm. De som är tillfreds med vardagen och aldrig bråkar. Icke då, istället verkar de hänga med Blondinbella på Djurgården.

Pelles Personliga valde att vakna upp med en stör i akten, redo att att blogga om andras blogginlägg. Fantasifullt, det får man lov att säga.
Publicerat i: Bloggtips

Den nya cykelvägen.


Den största skillnaden med att ha flyttat, förutom att man förlorat förmånen att leva gratis på andra, är att cykelvägen till jobbet planats ut avsevärt. Jag har illustrerat situationen ovan, där cykelväg ett föreställer de toppar och dalar ute på bondvischan som fåren format till med tiden.

Nu kan ju detta tyckas vara en positiv sak, men jag tycker då inte det. Matchen har försvunnit, det har blivit förjävla lätt. Idag kom jag fram utan en pöl av svett på ryggen. Inte ens benen valde att mjukna till sig lite. Inget skav efter sadeln fanns att känna heller.

Jag måste ha min ryggsvett.
Publicerat i: Pelles vardag

Elasti-boy.


"Vill du ha en öl? Jag sträcker mig till köket och hämtar en".

Har degat framför Superhjältarna som visades på Disney Channel nu på morgonen. Jävligt rå film om man jämför den med andra rullar av Disney, som på sin höjd tar upp ett förgiftat äpple eller en avskuren hälsena (bidragande orsak: sko av glas).

Som vanligt när jag ser en film med hjältar och maktgalna fascister, så kan man inte låta bli att fantisera om egna superkrafter. Efter dagens filmupplevelse så skulle jag nog helst av allt vilja vara elastisk. Förstå vad mycket man skulle få gjort från soffan. Skicka ut huvudet och en arm, så kan man fixa maten. Eller sträck på benet och plocka fram en öl i kylen.

Ni då, vilka superkrafter gäller?
Publicerat i: Okategoriserbart

Mysteriet på Greveholm 2.0.


Jag läste inne hos Gaymasen att man har planer på att spela in en uppföljare till Mysteriet på Greveholm från 1996. Som den pessimist man föddes till, så trodde jag först det var skitsnack. Men en artikel ur Sydsvenskan bevisade mig motsatsen och bekräftade informationen. Den sa också att uppföljaren skulle komma att visas som julkalender redan 2012.

Uppföljare blir ju sällan bra, det kan de flesta av oss enas om. Undantaget är väl Terminator 2, Lejonkungen 3 och ... ja, ingen mer.

Vad som behövs för att projekt Mysteriet på Greveholm 2 ska lyckas:
- En bred samling dialekter i en och samma familj.
- En gokart.
- Soundtrack av och med The Cardigans.
- Pappa Leif.
- Windows 95.

Sanna mina ord!
Publicerat i: Film och tv

David Lee Roths kåta ögon.


Satt och glodde på  VH1 och deras topp-tio-lista över tidernas bästa gitarrlåtar. Självklart var Van Halens Jump med. Precis som annars alltid. Jag vet inte varför, men VH1 lyckas få med den låten i precis allt de gör. Det luktar mygel (inte mögel) långa vägar.

Hur som helst, jag ville bara dela med mig av mitt favoritögonblick i videon. Det är när David Lee Roth spänner hans kåta ögon i kameran och fluffar till pudelfrillan. Jävligt butch.

Van Halen idag = självklara modebloggare.
Publicerat i: Musik

Samliv och samlag?


Ella lämnade följande kommentar under det här inlägget:

"Varför har du två tandborstar där? Va? Har du någon jänta på besök där borta i Örebro, eller? Va? Vad är det frågan om, Pelle?! VA?! Svara mig då?! HAR DU HITTAT NÅGON ANNAN?!!?!?!?"

Inte alls psykotiskt formulerat. Men jag kan lugna alla här och säga att det inte finns någon utvald individ som jag delar min tandborstmugg med. Jag har dragit lotten "dö ensam och för alltid uttorkad" och fullföljer den efter konstens alla regler.

När jag ändå har lägenhetsbilder på tal, ett par av er ville ha fler foton. Jag är inte den som är den, så här får ni ett par till.


Publicerat i: Okategoriserbart

30 låtar, del 2.


16. EN LÅT DU BRUKADE GILLA, MEN NU HATAR
Franz Ferdinands The Dark of the Matinée. Nu är det inte vidare ofta man springer på Franz Ferdinand och deras musik. Men när det väl sker så spelas oftast ovan nämnda låt. Som jag spelade sönder 2004.

17. EN LÅT SOM DU HÖR OFTA PÅ RADIO
Jag lyssnar ytterst sällan på radio nu för tiden. Anledning: P3 är (ofta) för pretentiöst, Mix Megapol "blandar" samma skit som vanligt, Rix FM gar fått lämna plats åt en "hårdrockskanal" (aka förspelsdunkadunk) och P4 är som P4 alltid har varit. Men när jag väl lyssnar så hör jag Adele's Rolling in the Deep. Och jag gillar'n!

18. EN LÅT SOM FÅR DIG ATT KÄNNA DIG SEXIG
Mmm Mmm Mmm Mmm av Crash Test Dummies. Jag tror det är en undermedveten önskan om att kunna sjunga lika djupt som Brad Roberts.

19. EN LÅT FRÅN DITT FAVORITALBUM
Jag har överjävligt många favoritalbum och ett av de är Fleetwood Macs platta, Rumors (som Glee passande nog ägnade ett helt avsnitt åt här om dagen). Så jag säger... Second Hand News!

20. EN LÅT DU LYSSNAR PÅ NÄR DU ÄR ARG
På tal om Glee (nu kommer nörden/den mindre manliga sidan fram här), de gjorde en gång i tiden en cover på Gives You Hell. Jag svarar den.

21. EN LÅT DU LYSSNAR PÅ NÄR DU ÄR GLAD
Lily Allens LDN. Helst av allt ska det vara demoversionen (som jag inte hittade på YouTube).

22. EN LÅT DU LYSSNAR PÅ NÄR DU ÄR LEDSEN
Men det var jävlar i mig vad man många känslostadier man ska vara tvungen att avverka. Jag är sällan ledsen och skulle jag vara det så lyssnar jag inte på värst mycket på musik. Jag vänder mig istället till TV-serier. Och den serien jag tittar mest på nu är Veronica Mars, så alltså svarar jag We Used To Be Friends.

23. EN LÅT SOM DU SKULLE VILJA SPELADES PÅ DITT BRÖLLOP
Bröllopsmarschen vore väl en god idé.

24. EN LÅT SOM DU SKULLE VILJA SPELADES PÅ DIN BEGRAVNING
Michael Jacksons Will You Be There. Jävligt smörigt, jag vet. Jag är dessutom inte riktigt säker på vad den handlar om, men jag vet att den gör en hoppfull. I alla fall mig. Och det tycker jag kan behövas på en begravning.

25. EN LÅT SOM FÅR DIG ATT SKRATTA
Ingen låt får mig att skratta. Kanske småflinar jag lite på sin höjd när en låt börjar spelas, men inte mer än så.

26. EN LÅT SOM DU KAN SPELA PÅ INSTRUMENT
Jag drar av en jävligt bra version av London Bridge Is Falling Down på gitarr.

27. EN LÅT SOM DU ÖNSKADE ATT DU KUNDE SPELA PÅ INSTRUMENT
Gitarrplinkandet i Tracy Chapmans Fast Car får mig att ångra att jag la av med gitarrspelandet.

28. EN LÅT SOM DU ÖNSKAR ATT DU SKRIVIT
Babylon av David Gray. Jag vet inte ens varför.

29. EN LÅT FRÅN DIN BARNDOM
Jag minns fortfarande hur syrran slog på Alanis Morisettes Jagged Little Pill och sjöng med till Ironic.

30. DIN FAVORITLÅT VID DEN HÄR TIDEN FÖRRA ÅRET
Robyn droppade väl Dancing On My Own vid den här tiden 2010? Jag svarar den i alla fall. Förjävla bra låt från ett förjävla bra album.

Slut! Del ett hittar ni här.
http://youtu.be/rYEDA3JcQqw
Publicerat i: Musik

Pelle i TV.


Sitter och gluttar på Klockan åtta hos stjärnorna, TV4:s bästa programidé sedan Kär och galen. Kan inte låta bli att fantisera om min egna eventuella medverkan i programmet. Vilket kommer ske om ungefär 42 år, om ens "kändisskap" fortsätter stiga i den här takten.

MENY

Förrätt
Diagonalt kluven kavringsskiva med brieost och körsbärstomat

Varmrätt
Östergötsk pastagryta med smak av curry och andra kryddor

Efterrätt
Tre kulor vaniljglass toppad med chokladsås på tub och maränger


Motståndare: Blondinbella (för den ärtiga attitydens skull), Carl Jan Grangvist (för den ärtiga attitydens och Blondinbellas skull) och Linda Skugge (för att hålla oss andra i schack).

Vem tror ni vinner av oss?
Publicerat i: Okategoriserbart

Måndag är en bra dag för att...


Jag saknar en morgontidning så till den milda grad att jag ser fram emot måndagar och bunten med reklam som alltid kommer då. Bäst gillar jag Nettos annonsblad. Inte för att de nödvändigtvis har bäst klipp, utan för att man i stort sett bor vägg-i-vägg med butiken.

Gångavståndet gör en på något sätt mer sugen och villig att punga ut de åttionio spännen för fyrtio rullar dasspapper. Det är en jävligt komplex tankegång, jag vet.

Nu ska jag dyka ned i Jysks erbjudanden och käka bakpotatis (köpt på Netto förövrigt).
Publicerat i: Pelles vardag

Öl vid korridor E.


Kemisalen.

Just ja, vi har ju valborgsmässoafton att reda ut också. Egentligen finns det inte mycket att säga mer än att kommunen hade ett jävla vaket öga.

Så vi skulle mötas i en park för kubb och brännboll, men slutade upp sittandes utanför kemisalen på gamla goa' högstadiet. Det blåste för mycket i parkhelvetet, så vi sökte upp första bästa byggnad för att få lä. Och vi hann inte sitta där mer än ett par minuter innan "föräldrar på stan" kom och korsförhörde. De får veta att vi (jag) är närmre mogendans än minderårigt drickande och lämnar oss.

Bara ett par minuter senare kommer civilpolisen och stannar till vid oss. De frågar hur gamla vi är och jag svarade som det var. Man hörde hur ställd snubben blev, för hans följande ord blev:

"Oj, det var gammalt".

Nog för att det är bra att snuten har koll, men är det för mycket begärt att få öla i fred vid E-korridoren?
Publicerat i: Fest och fylla

Karma.


Dagens bästa: nyheten om Usama bin Ladins död.

Dagens roligaste: bilden på en död Usama som alla betydande medier var snabba att använda i sina artiklar. Först drogs bilden tillbaka för att man inte kunde bekräfta mannens identitet. Nu tror man kort och gott att bilden är resultatet av en amatörgrafikers Photoshop-kunskaper.

Den som skapade bilden måste ha haft ett underhållande dygn.

Åter till bin Ladins död. Jag måste bara säga att jag i vanliga fall inte tror på den amerikanska "kill and get killed"-mentaliteten. Men just idag kan jag inte låta bli att bli genuint glad för alla som förlorade någon under terroristattackerna den 11 september 2001.

Karma, bin Ladin - där har du en riktig böld i röven.
Publicerat i: På tapeten