Psykopaten från ovan.


Mötte en granne utanför tvättstugan precis, nere i källarkatakomberna. Han vad minst sagt upprörd och började skrika på mig. Först blev jag skitnödig, sen övergick det till förståelse och till sist blev jag skitsne.

Granne: "ÄR DET DU SOM BOR UNDER MIG?!"
Jag: "Hej? Ja. Kanske. Eller jag vet inte. Var bor du?"
Granne: "Bor du inte i 2C?!"
Jag: "Jo, det gör jag nog. På våning två".
Granne: "Bara för att du inte har något jobb, så betyder inte det att vi andra inte har det!"
Jag: "Vad menar du?"
Granne: "Ja, det är ett jävla liv från dig varenda kväll! Jag har ett jävligt krävande jobb, jag behöver få sova!"
Jag: "Jaså, det var ju konstigt. Jag jobbar ju själv skiftjobb femtio timmar i veckan och är inte hemma så värst mycket".
Granne: "Jag har ju dunkat i golvet hela natten och skrikigt utav bara den, du hör ju min höst [host! host!]!"
Jag: "Aaah! Jo, vi kollade på Eurovision Song Contest. Det slutade lite över tolv, men vi hade ganska lågt ändå. Men vi pratade nog en del, så då får jag be om ursäkt".
Granne: "Det är ingen fara, men nu vet du det här! Nästan gång ringer jag störningsjouren! Det är ju så jävla lyhört här, vettu! Jag hör ju när du klampar i lägenheten. Jag hör dig gå på toaletten. Ja, du vet ju - du har ju hört mig skrika så..."
Jag: "Jag lovar och svär på att jag inte hört ett ljud från varken dig eller någon annan. Och jösses, kom ner nästa gång och säg till, så lovar jag att dämpa mig. Det är aldrig min avsikt att störa någon".
Granne: "Nä för fan, jag tänker inte komma och störa, höhö! Tänk om du har någon flamma som du ligger med, då vill man ju inte komma och klampa på. Men den där jävla svarts*****n som bodde innan fick jag kämpa ett och ett halvt år med innan jag fick ut. Du vet, de där jävla utlänningarna spelade kort varje natt! Jag blev galen!".

Varför känns det som om jag inte sett det sista av det här jävla psykfallet? Så jävla lyhört är här inte. Och jag klampar inte fram som någon elefant när jag går. Snarare tvärtom, jag glider fram för att golvet är så halt. Och sluta stå med örat mot luftutsuget om det är så jobbigt att höra när någon går på toaletten.

OCH JAG VÄSNAS FAN INTE!

Men jag tror jag spelade han rätt, visade på mer förståelse än vrede. Han fick nog lite dåligt samvete, för han frågade slutligen lite sorgset om "jag jobbade inom SJ". Haha, vad fan? Var kom det ifrån?

"Nej, jag är utbildad prickskytt och jobbar för underrättelsetjänsten. Så akta dig, gubbfan!".
anne

Äldsta sonen fick sig uppmaning att dämpa volymen från en granne VIA LOKALTIDNINGEN!!!

Sofia

Säkert sj reklamen som spökar i hans skalle ;)

Myaraq - den där lilla svenskimån

Näe.. Du har nog inte hört det sista från den där, nej.Konstigt att han hör dina steg när du bor under honom? Knas.

anna

hahaha grannar är en klass för sig du!

fifi

Vilken gubbjävel!

Jag hade en granne innan som höll på att göra mig galen, hon klagade på tusen olika saker, så fort det hördes ljud någonstans i huset skyllde hon på oss. Kärring!

Emma says style, love & rock and roll.

haha. men rätt bemött av dig. Det är svårt att vara arg på någon som är förstående och ber om ursäkt!

Madde

Tyvärr finns det ju sådana där psykfall lite överallt. Du får väl ge igen och skicka störningsjouren på honom. Eller ge honom en nyckel som går till ett ödehus ute i skogen.

Gun

Smart av dig att vara trevlig mot honom, det är bästa sättet att ta dem på. Vi fick höra av grannarna ovanför oss att de hörde när vi gick i lägenheten.. De under har inte sagt ett ljud om det, men men.. vi får väl sluta gå då..

Lola

Jag tror också man löser såna här problem uteslutande genom att bemöta dem vänligt, förstående. Det kommer trappas upp in absurdum om du också blir som han.

Det kanske slutar med att ni blir polare till slut!

Rosita

Hahaha alltså ja.. grannar. </3

Jag gillar mina som är 95 år och är vakna halv fyra på morgonen.Inväntar för övrigt mitt svar angående frågan om festival. ;)

PussJorvas

HAHHA SJ?! Och ofta han blev störd när de spelade kort..?!

lisa

haha vilken knasig granne. hoppas han inte dyker upp igen!!!! men jag tyckte du bemötte honom rätt :)

Tess

Höra när någon går när man bor ovanpå? Hmm...enligt min uppfattning så är det nedåt sådant hörs bäst. Vet hur det är med sådana grannar. Hade en sådan på förra stället jag bodde :-/

martha

haha prickskyttar är fan inte att leka med :pen av våra grannar hatar oss nya i området för vi byggde hus där typ. han kör med: vi var här först. och med vi menar han sin frus gård som HON bott i i hela sitt liv så är det nån som ska vara bitter är det väl ändå hon? jag undviker han så gott som det bara går. Dock så älskar jag våra närmsta grannars lill pojk på 8 bast.

martha

haha prickskyttar är fan inte att leka med :pen av våra grannar hatar oss nya i området för vi byggde hus där typ. han kör med: vi var här först. och med vi menar han sin frus gård som HON bott i i hela sitt liv så är det nån som ska vara bitter är det väl ändå hon? jag undviker han så gott som det bara går. Dock så älskar jag våra närmsta grannars lill pojk på 8 bast.

antonia

har läst det minst fem gånger men skrattar lika mycket varje gång!

pubes

men vilket cp!? gå & knacka på hos han & säg att han lever om lite då och då, bara för att! ;)

Madde

hahaha!! vilken granne!! =) Vissa människor är inte riktigt kloka!!