En låda kommer lastad.


Fyllde en hel kartong med diverse alkoholrelaterade bägare och drycker. Fanns bara en enda simpel titel att ge lådjäveln. Skrev till "plus sprit" också.

Winning! Som Charlie Sheen hade hostat fram om saken.

Så köket är så gott som nedpackat. Bara kylen och lite porslin kvar, allt det mest essentiella som behövs för att leva någorlunda drägligt. Minus spriten då, som ligger och skaver sönder ölsejdlarna från IKEA:
Publicerat i: Pelles vardag

Åh, analklåda!


Råkade stöta emot byrån precis och växthelvetet föll i bitar. Stackars jävel. Kom att inse att det, i runda slängar, är tre veckor sedan några av grödorna fick sig lite H2O.

Höjden av att ha mycket att göra: när allt levande runtomkring ruttnar. Ni ska se min paprika i kylen.

Jag tror aldrig jag varit så här utmattad och stressad på samma gång. Jag har jobbat cirka 30 övertimmar de senaste två veckorna, samtidigt som man haft flytten och allt som kommer med den i huvudet. Och plugget. Plus att jag insett att flytta är det rövigaste som finns. Jag borde stå och packa ihop köket i detta nu, men hittar hela tiden anledningar till låta bli. "Åh, analklåda! Det ska jag ägna tjugo minuter åt. Och vad är det här, en artikel om magsyror? Wow!".

Stress alltså. Snart börjar jag tappa (ännu mer) hår.

Skriv något uppmuntrande i kommentarerna. Jag behöver det fan.
Publicerat i: Pelles vardag

Julhora.Jag gick in i mig själv, tänkte tillbaka till "kyrkans barntimmar"-tiden som liten och vips så hade jag slängt ihop en adventsljusstake. Jag gillar inte att pyssla. Än mindre att slänga pengar på skiten. Inte eldar jag speciellt mycket ljus heller. Men så här i juletider är det förväntat att bryta normer bara "för att det är jul".

Och undertecknad är ju "julhora" personifierad.

Andra exempel, vid sidan av onödiga ljus- och plastsvampsinköp, är Janssons frestelse. Plötsligt är det okej att gilla ansjovisdränkt potatis. Och för att inte tala om det frivilliga lyssnandet av Triad.

Jag ger resultatet av pysslet följande betyg:


Nåde den jävel som tycker annorlunda.
Publicerat i: Okategoriserbart

Kluck.

Hipsterbaby.

(Bloggat från iPhone-app)

 

Moster fyller 50 år prick, så syrran och Éowyn är i stan. Kolla in ungens pjucks!

 

#avundsjuk

Publicerat i: Pelles vardag

Ett lik i garderoben och ett i hallen.


Jag läste en lustig artikel i Aftonbladet igår om mäklare i Hong Kong som specialiserat sig på lägenheter där någon dött. Man är där enligt lag skyldig att berätta för eventuella köpare att till exempel ett mord begåtts på plats. Varpå många väljer att avstå på grund av vidskeplighet.

Jag försöker sätta in mig själv i samma situation, hur jag själv skulle göra. Och jag tror faktiskt jag skulle avstå ett köp/hyreskontrakt om jag visste att "i den här hallen dog den förre ägaren av chockartad pälsallergi". Inte så mycket av vidskepelse. Eller inte alls av vidskepelse faktiskt. Det skulle snarare kännas som om jag besudlade någons "sista viloplats". Och att det vore lite ofräscht.

Kanske är samma sak som "vidskeplighet", jag vet inte? Det handlar i alla fall inte om någon direkt rädsla för spöken eller så.

Samtidigt så tänker jag så här: inom de närmsta dagarna så ska jag flytta in i ett hus från tidigt 30-tal. Och då är det väl bara att anta att det någon gång dött någon mellan husets fyra väggar under de åttio år som det stått upp. Ochgör det mig inte något, så länge jag slipper exakta dödsdetaljer. För, och här kommer sensmoralen, alla ska vi ju dö förr eller senare. Det är ofrånkomligt och ytterst naturligt.

Det har jag lärt mig i Six Feet Under. Också känd som en världens bästa (och nyttigaste) serier.
Publicerat i: Okategoriserbart

Om allt ifrån adressändring och Fossmo.


Vilken törr jävla morgon man haft! Jag har adressändrat, flyttanmält Telia (schpank you, Anna), fixat elen, kirrat hemförsäkringen och försökt få tag i någon från mitt nuvarande fastighetsbolag. Utan resultat bör tilläggas. Ingen svarar någonstans! Växeln tutar bara upptagen varje gång jag ringt och ingen svarar på mejl.

Det luktar komplott fan. De har bergis gått samman inom företaget och utlyst en utfrysning av undertecknad. Kanske för att man skrivit ett par ord för många om psykopaten ovan? Jag svarar bara: "all PR är bra PR". Det finns alltid någon som söker spänning i vardagen och en granne att handskas med.

Det finns folk till allt. Se bara på alla som friat till Helge Fossmo, han är ju en jävla charmör.

Okej, så det här inlägget tog en skum vändning. Jag fortsätter ringa. Hörs!

Publicerat i: Pelles vardag

Vem där?


Fan det ringde precis på dörren och ute i trapphuset stod en skäggig man. Öppnade jag? Nej. Innan jag väljer att öppna så går jag oftast igenom, tyst för mig själv, vad främlingens motiv kan tänkas vara till besöket. Speciellt om det är kvart i nio en måndagskväll.

Potentiella orsaker till ett kvart i nio-besök:
- Han är medlem i Jehovas Vittnen och är ute och headhuntar nya medlemmar.
- Han är ifrån Radiotjänst och ville ge mig en check för flera års imaginär överbetalning av TV-licens.
- Han bor tvärs över gården och är ägare av den lila neonlampan jag skrev om häromdagen. Alltså arg.
- Han är djävulen förklädd. Eller vänta... vi har ju redan betat av sekter.
- Han är ett FahN aV BloGgehN och vill ge komplimanger till kocken.
- Han är mitt uppe i bullbaket och behöver en kopp socker.
- Han är mitt upp i medicineringen och behöver en sked full av socker.
- Han är en rånare.
- Han är en undercoversnut på jakt efter en extremt välhängd individ.
- Han ville veta mer om avsugningsscenen från i lördags.
Och så vidare...

Och lagom tills man beslutat sig för att låsa upp dörren, så har grannen öppnat upp sitt hem för främlingen och blivit styckmördad. Det är den där gamla sagan, ni vet.
Publicerat i: Pelles vardag

IKEA - en feberdröm.


Mitt gamla pojkrum har gått och blivit till bibliotek (tack för den, målsmän) och igår fick jag äran att sätta ihop rummets nya skrivbord.

Jag ser bestämda likheter mellan att sätta ihop en IKEA-möbel och att ha feber.
1. man glömmer hur jobbigt det är mellan gångerna.
2. ändå önskar man ibland att man kunde få feber/ny IKEA-möbel mellan varven.
3. man blir något kopiöst varm på köpet.
4. enda gången som Teletubbies verkar vara ett bra alternativ: när man har feber eller fått äran att slå ihop en IKEA-möbel.

Men bra blev det. 35 steg och arton tusen bitar senare.

Operation semifet till semisnygg, vecka 11:
Aktuell vikt
: 74,8 kg (-12,0 kg)
Antal rökta cigaretter: 2 och en back julmust
Humör: måndag och utsövd = guld.
Publicerat i: Pelles vardag

Att hamna mitt i en avsugning.


Så mitt i gårdagens TV-maraton (eremit edition) så fastnade jag på filmen Wall Street. Jag vet egentligen inte varför, jag har aldrig sett någon av rullarna eller för den delen träffat någon som sett de. Förväntningarna var hyfsat låga och när Charlie Sheen dök upp i rutan så kände jag att skiten bara kunde bli sämre.

Så jag satte mig vid skrivbordet med filmen på ljudlöst i bakgrunden.

Rätt som det är så fylls hela rummet av konstanta färgväxlingar, som om det visades en idiotiskt klippt actionscen. "Är det en slagsmålsscen i Wall Street?" tänkte jag, vänder mig om och hamnar mitt i en avsugning. Inte riktigt den action jag väntat mig, men det förklarade i alla fall de epileptiska ljusförvrängningarna i vardagsrummet.

Sedan när blev jag med Canal+? Jag trodde jag legat och slökollat på TV4 Film. Nej då, istället hade jag dumburken på hardcore porn-mode

Jag tog hur som helst mitt förnuft till fånga och gjorde det enda rätta. Drog ned rullgardinerna.
Publicerat i: Film och tv

Gubb-TV.


Jag ser på för mycket svensk underhållnings-TV nu för tiden. För mycket för att det ska ses som hälsosamt. Tidigare så har jag alltid sett mig själv som över alla andra, en person vid bättre vetande. En person som tyckt att svenskproducerad TV är skit. Vilket det visserligen är i extremt många fall. SVT's Debatt är ju ett lysande exempel på typisk bajs-TV.

Min pubertala revolt vände sig mot nöjes-Sverige, ja. Komplext och viktigt jävlar.

Men på sistone har det blivit för mycket Erik & Mackan, Hellenius hörna, Berg flyttar in, Så mycket bättre och Kalla fakta för att den TV-medvetna imagen ska kunna upprätthållas. Ikväll genomled jag till och med Idol.

Vad hände med principerna? Är det nu man växer upp? Är detta en bieffekt av det långa näshåret jag hittade häromdagen? Är det nu man blir gubbe?
Publicerat i: Film och tv

Utflyttningsfest.

S. Nåljåp.


Ikväll är det personalfest med temat "kreativa huvudbonader". Jag går som mitt superhjältealterego, S. Nåljåp. Mannen som gör världen lite bättre - ett öre i taget.

Ytterst planerad huvudbonad, ja. Är inte alls ute i sista minuten, nej. Ska absolut dricka, ja. Ska inte vara bakis imorgon, nej.
Publicerat i: Fest och fylla

Lyfte hela helgen.

Hungerspelen - the movie.


Var inne på (stalkade) Annas Twitter-konto och fick se att trailer nummer två för The Hungers Game har släppts. Den första var ju inte vidare mycket att hänga i julgranen, men den här.... AAAAAAAAAAAAAAAARGH!

[Slut på avgrundsvrål]

Jävlar i havet! Blir inte det här 2012 års bästa bioupplevelse, så vet jag inte vad som kan tänkas klå den här rullen. Jag kan tycka att det ska bli det bästa som sker hela det året. Speciellt som jorden planerats att gå under där strax innan jul.
Publicerat i: Film och tv

Två rum och kök.


Så jag har ju en lägenhetsvisning inplanerad nu på torsdag. Morgonen efter personalfest och en timma innan nästa jobbpass. Det blir en trevlig gryning. Speciellt för alla andra runt omkring.

Hur som helst så hörde jag precis av mig till hyresbolaget för att dubbelkolla datumet och få visningen bekräftad. Allt var i sin ordning. Sen så frågade jag också om det var några fler planerade visningar. Varpå hon svarar: "nä, jag har hållit den här lägenheten åt dig".

WOOOT!

Dagens lärdom: det lönar sig att försäkra ansvarig personal (med cirka sju mejl) att man VERKLIGEN är intresserad av en lägenhet.

Har dessutom redan gluttat på stället, då den delar trappuppgång med en mycket god vän. Vi smet in (under uppsikt visserligen) och undersökte den. Och den var grym! Förvisso var allt utrivet och skiten höll på att rustas upp från grunden, men man kunde se helheten. Det kommer bli episkt.
Publicerat i: Pelles vardag

Nattslampa.


Det känns betrygande att veta att när än man inte kan sova - så finns alltid grannen rakt över gården och hans lila neonbuske i fönstret. Vaken är han säkert också, så som den där busken väljer att skina. Undra vad han sätter i fönstret till jul. Bergis en LED-tomte. Som moonar var tredje minut.

Själv planerar jag att köpa en ren som lyfter på bakbenet.

Har läst era kommentarer från förra inlägget angående bloggförändringarna. Det fanns ju självfallet en anledning till att jag frågade er folks. Nog för att det här är min blogg, men det är ju ett plus om skiten är någorlunda användarvänlig också. Och några av er hade åsikter om att det var en del för starka färger. Vilket jag höll med om och bytte till mer neutrala, som inte sticker så mycket i ögonen.

Någon tyckte att det överlag var för mycket färger. Grejen är den att jag haft min svart/grå/vita blogg så jävla länge nu att jag spyr på den kombinationen färg. Och då inte bara här på bloggen. Jag vomerade nästan rakt på det grå- och vitrutiga golvet hos tandläkaren. Så vi kör så här ett tag, så får vi se hur det lider färgmässigt. Omväxling behövs. Sen tror jag också att helhetsintrycket av designen sabbades av de tre senaste bloggposterna som hade röriga skärmdumpar i sig. Plus att den grisrosa (och ytterst tillfälliga) headern gör sitt för att röra till ögonen.

Nu ska jag sluta älta den här dyngan. Ledsen om ni möglat ihop under tiden.
Publicerat i: Pelles vardag

Ut med det gamla och in med det nya.


Så där, nu har förändringens dynghögsstänkta vindar blåst in över bloggen. Jävlar vad jag har slitit med den här designen. Så fort det funnits lite tid över så har jag suttit och plitat. Mellan sömn, mat och jobb. Gav mig dessutom på att koda funktioner jag inte visste ett skit om (till exempel det nya arkivet till höger). Headerbilden ovan är bara tillfällig. Motivet föreställer undertecknad på glasställe i London, pre GI och tolv kilo tyngre. Den får duga tills vidare. Inom en snar framtid kommer Nathalies konstverk (försök nummer två) upp.

Innan ni går apeshit, kika runt lite och vänj ögonen. Visst är den grym? Önskar både lovord och konstruktiv feedback. Jag klarar av det.

Nu ska jag äta mig första ordentliga mål mat på dagar. När man går in i rollen som hardcorekodare så är näring det sista man tänker på.
Publicerat i: På tapeten

Smygkik.


Hallå nördar! Ni ska bara veta hur jag sliter med den nya designen. Helvete vilken jävla tid det tar. Men bra blir det. Ovan ser ni en liiiiiiiten smygkoll. Mer får ni inte.

Muhuhuhöhöhöhöh.

Vem är exalterad? Alla.

Nathalie har lovat att kirra en tecknad header. Jag vet inte hur hon tänkt göra, men är säker på att det blir jävligt grymt. Hon kan sin skit. Hon har dock inte sagt något om betalningen än [host].

Har egentligen jävligt bråttom nu, därav denna styckindelningsoverload. Ska jobba natt hela helgen och börjar om tre röda. WOOT! Vad gör ni? Vad händer? Ska vi leka? Tala med mig.

Normalt bloggande tillbaka inom kort.
Publicerat i: Pelles vardag

Någon som kan hjälpa mig?


Äta, sova, jobba, plugga, nummer tvåa, äta, sova, jobba, plugga, nummer tvåa, äta, sova, jobba, plugga nummer tvåa, äta...

Ens liv har varit lite hektiskt på sistone. Först en vecka med kurs i Stockholm, följt av ett powermaraton med jobb och allt det i kombination med en ("härlig") bildanalys till skolan. Därav underskott på blogginlägg.

Håller på och deisgnar om bloggen också (på tal om "hektisk" vardag, ja). Det blir så jävla bra, hörni! Att man inte satsar på en karriär inom webbutveckling är ju skam på torra Öland. Men jag tänkte höra om någon av er kan hjälpa den här vänliga själen. Jag skulle vilja ha en tecknad headerbild (den bild som är högst upp här i bloggen). Om någon känner sig manad och har ett kreativt överflöd - mejla mig på pellespersonliga@live.se. Är inte vidare kräsen, så länge det blir en färgglad bild.

Jag kan betala för mig också. I cash, natura och/eller länkningar i överflöd. Speciellt natura.

Snälla?
Publicerat i: Pelles vardag

Ceremonials.


Så var man tillbaka i hemmets trygga vrå. Allt är sig likt, världen ändras inte av en kursvecka i Stockholm och ett nu mer "coachande" tänk. Diskbänken luktar fortfarande mögel, grannen över stör ännu sig på minsta inandning och dammråttan under sängen växer än. Känns skönt med allt bekant. Speciellt det där med mannen i lägenheten ovan. Det finns inget som utsöndrar hemkänsla mer än ett rikspsyco.

Stockholm var i alla fall jävligt kul. I vanlig ordning. Roligast har vi (jag) åt alla societetskärringar. Jävlar i havet - attityden på de tanterna är inte att leka med. Vi såg en inne på Åhléns som blev så jävla sne när hon inte fick hjälp ögonaböj.

#kulturskillnader #biatch

Söndagen: ägnat dagen åt nya Florence + the Machine-albumet som släpptes i onsdags. Köpte deluxevarianten med akustiska versioner och demolåtar. Flådigt ska det vara [borstar mjäll från axel].
Publicerat i: Pelles vardag

På Skansen.

(Bloggat från iPhone-App)

 

På Skansen. Är kulturell. Klär mig i Krösa-Maja-kläder.

En vanlig fredag med andra ord.

Eller är det kanske liemannen man ska föreställa?

 

Publicerat i: Pelles vardag

På Kungsholmen i underjorden.


Här sitter jag och vinar ur en kaffekopp. Äntligen är kursen över och jag har bytt Skärholmen mot ett underjordiskt vandrarhem på Kungsholmen.

Och kursen, hur var den? Jobbig, IQ-fiskmås och leddes av en ytterst sexistisk kursledare. Till slut blev de klumpiga uttalandena så pass många att jag blev tvungen att avreagera mig på Twitter. Något som gav jävligt många mentions. Kanske rent ut av rekord. Nu har jag inget emot lite elak under bältet-humor i måttlig mängd, men ni skulle ha hört den här mannen. "Jag har inga husdjur. Eller jo - min fru kanske. Höhöhö!".

Klingade lite fel.

Men han var en tönt, så häng inte läpp alla ni husdjur där ute i landet.

Skål!
Publicerat i: Pelles vardag

Stöckhölm

(Bloggat från iPhone-App)

 

Jag är i Stockholm nu och "lär" mig saker (till exempel hur många öl man klarar i kombination med ett berg av marängsviss).

Jag gillar mitt hotellrum också. Verkligen skitmycket. Hittade en flaska glidmedel under sängen igår. Bara där så höjdes standarden avsevärt.

Tyckte väl att bingen luktade fisk.

I och med att jag är på resande fot, så kanske jag är mer frånvarande här än vanligt. Men är bra mycket aktivare på Twitter och Facebook så länge. Ni hittar knapparna dit högst upp över menyn till höger. Följ mina galna upptåg där så länge.

Imorgon ska vi spela Uno och dricka öl. *GaLeTh*

 

Publicerat i: Pelles vardag